Helmikuussa 2015 Pando Weiss -mediaan kirjoittava Mark Ames oli havainnut länsimedian uutisoinnissa oudoksuttavan trendin, josta hän kirjoitti artikkelin.

Ames oli havainnut länsimaisen totuusmedian julkaisevan uudelleen ja uudelleen samaa kerrontaa Venäjän palkkalistoilla olevista nettitrolleista – ikään kuin asia olisi jotenkin uusi.
Ames kirjoitti tuolloin:

”Tarina siitä, kuinka Kremlin trolleja aseistetaan alistamaan pyhä sosiaalinen mediamme, esiintyy ensimmäisen kerran englanninkielisessä mediassa maaliskuun puolivälissä otsikolla ’The Trolls who came in From the Cold’ (’Trollit jotka tulivat sisään kylmästä’), ja se julkaistiin – köh köh, jotain tarttui tässä kohtaa kurkkuuni – Radio Free Europen / Radio Libertyn nettisivuilla. Kyllä, juuri se Radio Liberty, alias ”bolshevismista vapautumisen radio” alias Yhdysvaltain hallituksen psykologisen sodankäynnin mediayksikkö, jonka CIA rakensi kylmän sodan aikana. Tästä on Yasha Levine raportoinut kattavasti Pandossa.

Kaksi hallituksen mediaa (RFE/RL ja BBC) pompottelivat Kremlin trolli -tarinaa edestakaisin luoden kriittisen massan, joka johti sensaatiomaisiin [toim.huom. pikemminkin sensaatiohakuisiin] artikkeleihin joka suunnalla teknologiamedioista aina Viceen, The New York Postiin, The Independentiin ja […] The Guardianiin.

Trollaustarina vain jaksaa tuottaa hedelmää, herpeksen puhkeamista muistuttavalla säännöllisyydellä, mutta ilman muistia – joka kerran, kun tämä internetin tutkimustoimiston tarina toistetaan, se on edeltäjäänsä shokeeraavampi.”

Siteerattuaan pitkään Amesin artikkelia FAIRin artikkelin kirjoittaja Adam Johnson huomauttaa olevan merkillepantavaa, että sekä [Yhdysvaltain hallituksen rahoittaman Radio Free Europen] alkuperäinen raportti sekä sitä seurannut [pietarilaisen bloggaajan, ”Kremlin entisen trollin” Marat Burkhardin] haastattelunauhoitus, joka kiihdytti viimeisintä vainoharhaa, ilmestyivät samalla viikolla kuin NATO ilmoitti uudestaan suunnitelmastaan torjua väitettyä venäläistä propagandaa sosiaalisessa mediassa.

Associated Pressin artikkelia, johon Johnson viittaa, ei huhtikuussa 2017 enää löydy The New York Timesin verkkosivuilta, mutta se löytyy muualta otsikolla Nato commander: West must fight Russia in Information ’war’.

Kyseisessä artikkelissa sotahullu NATO:n Euroopan osaston entinen komentaja Philip M. Breedlove – jonka kaapatut sähköpostit osoittivat juonitelleen ja lobanneen vuosikausia painostaakseen Yhdysvaltain hallituksen sijaissotaan Ukrainassa Venäjää vastaan – vaatii länsimaita tekemään enemmän Venäjän torjumiseksi, mm. palkkaamalla nopean toiminnan joukkoja torjumaan sosiaalisessa mediassa leviävää venäläistä ”väärää kerrontaa”.

Jos vaikuttaa siltä, että tämä on koordinoitua viestintää Yhdysvaltain armeijan psykologisen sodankäynnin yksikön puolesta, tämä johtuu siitä, että se lähes varmasti on sitä, Johnson kirjoittaa jatkaen, että kaikista [Kremlin trollitehdasta ja Venäjän informaatiovaikuttamista koskevista] tarinoista puuttuu se tosiseikka, että Yhdysvalloilla on pitkä historia sosiaalisen median manipuloinnissa.

”Pelkästään Pentagon käytti – puhumattakaan Yhdysvaltain tai muiden NATO-maiden tiedustelupalveluista – vähintään 200 kertaa enemmän rahaa [sosiaalisen median manipulointiin] kuin Venäjä viimeisimpien saatavilla olevien tietojen mukaan.”

Johnson viittaa ohjelmaan, joka tunnettiin nimellä ”operaatio rehellinen ääni” (Operation Earnest Voice, OEV). Se kehitettiin Irakissa psykologisen sodankäynnin aseeksi terroristijärjestö al-Qaidan verkkotoimintaa torjumaan.

Johnsonin mukaan on täysin mahdollista, että Kremlillä on nettioperaatio-ohjelmia, joiden budjetti on pimennossa, mutta yhtä todennäköistä on, että Yhdysvaltain nettioperaatioista kertovat tiedot eivät ole olleet tyhjentäviä; Johnson pitää todennäköisenä, että Yhdysvaltojen sekä sen liittolaisten Ison-Britannian ja Israelin – joilla molemmilla on hyvin dokumentoituja nettipropagandaan tarkoitettuja ohjelmia – kaikki ohjelmat eivät ole tiedossa. Yksi tällainen ohjelma on mielipidemuokkauskonsepti hasbara. EU:llakin on ollut omat propagandan torjunnan iskujoukot vuodesta 2015.

Mark Ames onkin verrannut Kremlin trollitehdas -kerrontaa kylmän sodan aikaiseen, sittemmin vääräksi osoitettuun ydinasekuilu-kerrontaan, jolla – lehdistön avulla – perusteltiin Yhdysvaltain ydinasevarustelun kiihdyttämistä. Saksalaisen median etiikkaa seuraavan instituutin (Institut für Medienverantwortung) johtaja Sabine Schiffer on todennut  osan lännessä leviävää Venäjän vastaista propagandaa olevan pr-toimisto Hill+Knowltonin tuotetta.

Johnson huomauttaa myös median tavasta kehystää Venäjän trolleja koskeva keskustelu: Samalla kun myönnetään länsimaiden manipuloivan sosiaalista mediaa, tuo manipulointi esitetään radikaalisti eri tavalla. Israel maksaa opiskelijoille [Israelin] puolustamisesta verkossa ja brittiarmeija luo Facebook-sotureiden joukon, mutta Kremlillä on trolliarmeija ja ammattimaisia Venäjän propagandaa levittäviä trolleja. Myös artikkelikuvitus toistaa teemaa: Isänmaallismielisiä israelilaisia nuoria vastaparina maan alta toimivat, petomaiset venäläiset trollit – vaikka kaikki nämä maat tekevät samaa, maksavat ihmisille oman hallituksensa viestin levittämisestä.

Yhdysvaltain kapasiteetti verkkopropagandassa oli jo vuonna 2011 valtaisa, ja Yhdysvaltain ilmavoimilla oli nettipropagandaa varten ohjelmisto, jolla viestin leviäminen moninkertaistettiin. Europarlamentti puolestaan päätti vuonna 2012 käyttää yli kaksi miljoonaa puntaa institutionaaliseen informaatio- ja kommunikaatiokampanjaan sekä vääriä ( = euroskeptisiä) tietoja reaaliajassa oikaisevan trollipartion perustamiseen. Kvalitatiiviseen media-analyysiin (= lehdistön valvonta) käytettävä määräraha aiotaan nostaa 1,7 miljoonaan puntaan. Raha tulee jo osittain nykyisistä budjeteista, mutta loput 787 000 puntaa hankittaneen esimerkiksi veroja korottamalla, kertoi The Telegraph.

Johnson päättää kirjoituksensa havaintoon, että länsimaisen median tarinat, joissa Yhdysvallat näyttäytyy informaatiosodan piskuisena altavastaajana Kremlin trollilaumojen rynnäköissä, eivät välitä todenmukaista kuvaa sosiaalisen median manipuloinnista.

Kommentti

Asia liippaa Suomeakin kiusallisen läheltä. Euroopan unioni perusti Venäjän propagandan torjuntaan tarkoitetut nettijoukot vuonna 2015. Sen jälkeen on perustettu ”kolmansien osapuolien harjoittaman propagandan torjumisen toimisto” sekä NATOn ja EU:n yhteinen hybridiosaamiskeskus (josta Suomi maksaa suurimman osan). Erinäisiä sananvapauden kaventamiseen tähtääviä lakeja on suunnitteilla ja säädetty terrorismintorjunnan varjolla. Viimeisimpänä ”helmenä” nauhassa on tiedustelu- ja sotilastiedustelulaki, jota Sipilän hallitus ajaa kiireellisenä läpi. Tämä vaatisi perustuslain muuttamista.

Trolli-narratiiviin liittyy mielenkiintoinen sivujuonne, joka kuvaa hyvin aikaamme, arvojamme, tasapainon puuttumista ja lainvalmistelun yleistä tasoa, jossa päämäärä ohittaa kaiken muun. Se ilmenee eduskunnan arkistoista löytyvästä asiakirjasta.

Kyseisessä asiakirjassa trollinmetsästäjä, NATO-trolli ja verovaroilla kustannetun Yeisradion toimittaja Jessikka Aro perustelee lakimuutosten tarvetta riittämättömin perusteluin, mutta henkilökohtaisen vaikuttimen paljastaen. Aron eduskunnassa puhumasta saa mm. sen käsityksen, että sananvapauden salliminen kaikille tasapuolisesti vähentää Aron ja hänen kaveriensa sananvapautta; tällainen kaikki-saa-sanoa-informaatiovaikuttaminen aiheuttaa kärsimystä henkilöille, joista sanotaan.

Aro hahmottelee eduskunnalle, että viranomaisten tulisi jättää vale(kansalais)palaute ja valekantelut tutkimatta ja käsittelemättä, koska ne ovat poliittista häirintää; valtakunnansyyttäjän tulisi nostaa syytteitä valemedioita ja somekiihotusryhmiä vastaan. Aro ei täsmennä, mitä hän sisällyttää termeihin vale(kansalais)palaute, valekantelut, valemediat ja somekiihotusryhmät. Aro väittää myös – todisteita esittämättä ja tarkentamatta – informaatiovaikuttamiseen liittyvää rikollista toimintaa johdettavan hierakkisesti ulkomailta.

Aron ajatuksen mukaan kansalaiset eivät tarvitse tiedonsaantioikeutta, koska kansalaiset käyttävät sitä väärin: ”[…] vainoavien tai yksityiselämää loukkaavien tietojen urkkiminen määritellään disinformaationarratiivissa legitiimiksi ’kansalaisaktivismiksi’. […] Samaan aikaan tulee huolehtia, että asialliset toimittajat saavat jatkossakin tarvitsemansa tiedot yhteiskunnallisesti merkittävää valvontatehtäväänsä varten.”

Aro kannattaa siten tasa-arvoa ja avointa yhteiskuntaa varsin valikoivasti. Tällaisten farssimaisten ”asiantuntijakuulemisten”, joissa ”asiantuntija” on julkisesti uhriutunut asianosainen, järjestäminen loukkaa normaalia oikeustajua. Ne ovat huolestuttava esimerkki siitä, että kansalaiselle sallittua mielipidekäytävää pyritään kaventamaan, lyhentämään ja sulkemaan molemmista päistä kovin heppoisin perustein. Epäilemättä Aro on pahoittanut mielensä – joskus jopa aiheesta – siitä, miten hänen ja hänen kavereidensa kirjoituksia on kritisoitu, debunkattu ja naurunalaistettu. Mutta ei yksittäistapausten perusteella, koska ei tykkää muiden mielipiteistä, voi vaatia kaikkia koskevia lakimuutoksia!

Massamedian melipiteiden ohjailun monopolin alettua rikkoutua someajan myötä vääntö perusoikeuksiin kuuluvista asioista on nyt siirretty lainsäädäntöpuolelle. Kun lait oikeista mielipiteistä ja luvallisista tavoista ilmaista mielipiteitä on säädetty, eri mieltä olemisesta ja sen julkituomisesta tulee rikos, josta voi tulla rangaistuksellisia seurauksia.
Kannattaako enää puhua länsimaista demokratian edustajina, arvoyhteisönä ja oikeusvaltioina?

RS

¤

Pääasialliset lähteet

Johnson, Adam | FAIR (14.4.2015): Reporting on Russia’s Troll Army, Western Media Forget West’s Much Bigger, Sophisticated Troll Army http://fair.org/home/reporting-on-russias-troll-army-western-media-forget-wests-much-bigger-sophisticated-troll-army/

Europarliament (09.05.2012): Political guidelines for the institutional information and communication campaign https://rafzen.files.wordpress.com/2013/02/political-guidelines-for-the-institutional-information-and-communication-campaign.pdf

Eduskunta (8.2.2017): Hallintovaliokunnan kuuleminen 8.2.2017: Hybridi- ja informaatiovaikuttamiseen varautuminen lainsäädännön ja Suomen kansalaisten perussoikeuksien näkökulmasta. Kuultava Jessikka Aro, toimittaja, Yleisradio https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2017-AK-104038.pdf

Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

Kuvalähteet: (tausta) Jeesala [ CC0 ] via Pixabay, (virpoja) Annelis [ CC BY-SA 3.0 ], (Putin) Kremlin.ru [CC BY 4.0 ] via Wikimedia Commons, (Jes-trolli) VV [ CC0 ]

17 KOMMENTTIA

  • Jantunenhan on vastannut tähän alleviivaamalla että länsimaat eivät propagoi vaan tiedottavat, viestivät ja kommunikoivat (eivätkä koskaan valehtele). Länsimaat tekevät informaatio-operaatioita ja strategista kommunikaatiota, muut maat (lue: Venäjä, Kiina, Iran et al) harjoittavat disinformaation levittämistä ja propagandaa.
   Eettisesti sitoutuneiden toimittajien ei kuulu länsimaissa kyseenalaistaa virallistotuudellisten tahojen sanomisia, eikä pyytää heiltä tarkennuksia, Heidän tehtävänsä on tukea länsimaisten hallitusten viestintää.
   Tällainen selkeä jako helpottaa huomattavasti eettistesti sitoutuneiden totuusmedian toimittajien oloa, kun tietää missä kohtaa karttaa kaikki on pahiksia ja missä hyvikset (= me ) ovat.
   Nämä on näitä kuuluisia faktojen kääntöpiirejä 😉

 1. Eduskunnassa on näköjään tapahtunut totaalinen sekoaminen. Mahtavatko ymmärtää mitä tekevät ja ketä pyytävät kuultavaksi. Lainsäädännöstä jotain ymmärtävät on täysin ohitettu. Olisiko äänestäjällä peiliin katsomisen paikka?

 2. Hybridiuhka, kyberuhka – niillä tänään kansalaisia pelotellaan

  Nykyisen hallituksen toimeliaisuutta ovat leimanneet ja kuvanneet lukuisat ennen kuulemattomat termit. Osa on diplomi-insinööri-pääministerin päästelemiä ’sipilismejä’(iteroida, jappasta, vatuloida). Osa on selvästi tuontitavaraa. Tänään meitä pelotellaan sellaisilla tuomiopäivän vitsauksilla kuin hybridiuhka ja kyberuhka.

  Viime aikoina valtaeliittiämme on aidosti elähdyttänyt tieto Hybridiosaamiskeskuksen perustamisesta Tasavaltaan. Kansalaisille on häveliäästi jätetty kertomatta, mistä yksityiskohtaisesti on kysymys. Termejä hybridi ja kyber- ei myöskään ole ’avattu’. Todennäköisesti kysymys on tarkoituksellisesta non-informaatiosta? Salaisuus ja epämääräisyys takaavat kiusalliset kysymyket ja kritiikin? Pää salailuun avattiin jo silloin, kun entiset yhtiöiden ja laitosten nimet muutettiin käsittämättömiksi tyyliin Altia ja Itella. Viimeksi mainittu johti umpikujaan, mikä lopulta tunnustettiin palaamalla vanhaan kunnon Postiin.

  Känsäläiset, ei mitään pelättävää, enää. Pian meillä porskuttaa Hybridiosaamiskeskus.

  Välihyytö: Aha. No mikä hybridimoottori kantsii asentaa liitopukuun.

  Kyborgi: Pätkii pa-has-ti. Pa-palataan my-myöhemmin as…
  ¤
  Hybridiuhka on yhdistelmä erilaisia uhkia, jotka eivät ole pelkästään sotilaallisia.

  Julkisuudesta tutuimpia esimerkkejä hybridiuhkista ovat Krimin valtauksessa käytetyt tunnuksettomat sotilaat eli ”vihreät miehet”, terroristijärjestö Isiksen toiminnan kaltainen sissisota, verkkovakoilu ja tiedon sabotointi, kyberhyökkäykset kriittiseen infrastruktuuriin ja informaatiovaikuttaminen.

  Kattokäsite muistuttaa sekametelisoppaa, jossa yhden ainesosan voi huoletta korvata toisella ilman, että lopputulos lakkaa olemasta hybridiä. Kaiken lisäksi nämä uhat ovat kasvamassa, ja niiden luonne muuttuu.

  Euroopan komissio listasi oman tulkintansa hybridiuhista viime keväänä. Komission mukaan hybridiuhka tarkoittaa diplomaattisia, sotilaallisia, teknologisia tai taloudellisia keinoja, joita voi kohteen horjuttamiseksi käyttää joko valtiollinen tai ei-valtiollinen toimija – tai jotain ihan muuta, mitä ei ole vielä aiemmin edes havaittu.

  Periaatepäätös hybridiuhkien torjunnasta tehtiin Euroopan komissiossa jo kesäkuussa 2015.

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004875928.html
  ¤
  Kyberturvallisuudella tarkoitetaan johdonmukaista suojautumista tietoverkkoihin, tietojärjestelmiin tai laitteisiin kohdistuvien hyökkäysten varalta. Merkittävimpiä kyberuhkia ovat kiristyshaittaohjelmat, laitteiston vahingoittamiset, haavoittuvuuksien hyödyntäminen sekä liiketoiminnan tuhoamiseen tai henkilötietojen varastamiseen tähtäävät hyökkäykset.

  Kyberuhan toteutuminen teollisuuden alalla voi merkitä esimerkiksi sitä, että hyökkäyksellä estetään pääsy keskeisiin järjestelmiin tai pystytään keskeyttämään tuotanto. Julkisen puolen infrastruktuureissa hyökkäykset voivat kohdistua yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisiin kohteisiin, kuten vesi-, energia- tai liikennelaitoksiin.

  http://kampanjat.poyry.fi/kyberturvallisuus?gclid=COHBudL5rdMCFQaBsgodkvIH_g
  ¤
  Hybridi merkitsee yhdistelmää. Se voi tarkoittaa useita asioita, esimerkiksi:

  Eliömaailmassa hybridi on kahden eri lajin risteymä. Esimerkiksi muulin vanhempina on hevonen ja aasi.

  hybridipinnoitteet kemiassa

  Hybridiajoneuvo tarkoittaa kahden eri voimanlähteen yhdistelmää käyttävää ajoneuvoa, esimerkiksi ottomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmää.

  Ensimmäisiä höyrylaivoja voidaan pitää hybrideinä, sillä niissä yhdistyivät purjelaivojen runko ja takila höyrykoneen antamaan voimaan.

  Joissain purjekatamaraaneissa on käytetty purjeiden lisäksi sähkömoottorin ja akun yhdistelmää liikkumiseen ja sähköntuottoon.

  Rakettimoottorissa hybridimoottori tarkoittaa yhdistelmää, jonka toiminta perustuu kiinteään polttoaineeseen ja nestemäiseen hapettimeen tai kiinteään hapettimeen ja nestemäiseen polttoaineeseen.

  Hybridipolkupyörä on polkupyörä, jossa yhdistyy maastopyörän ja retkipyörän tekniikka.

  kyborgi, jolla on inhimillisiä ja koneellisia ominaisuuksia.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hybridi
  ¤
  Mitä tarkoittaa kyber-?

  Vastaus:

  ”kyber” on etuliite, joka tarkoittaa tietokoneisiin, tietoverkkoihin ja tietoliikenteeseen liittyvää. Se on suomennos englanninkielisestä etuliitteestä cyber.

  Esim. ”kyberavaruus” tarkoittaa avaruutta tietokoneiden ja verkkojen sisällä, eli sitä mitä ne voivat sisältää. Esim. ”Sotaa käydään kyberavaruudessa.” tarkoittaa, että sotaa käydään tietokoneilla tietoverkoissa ja tietoliikenteessä. Eli vaikkapa lähetellään tietokoneviruksia vihollisen tietoverkkoihin jotka voivat aiheuttaa haittaa tietojärjestelmiin tai vakoilla tietoja.
  ¤
  Hybridisodankäynnillä tarkoittaan valtiollista tai ei-valtiollista toimintaa, jossa käytetään useita sodankäynnin muotoja (tavanomaista asevoimaa, epätavanomaista taktiikkaa ja rikollista toimintaa).

  Sotataidollisesti kyse on epäsuoran (indirect) ja suoran (direct) sotataidollisen lähtökohdan sulauttamisesta toisiinsa.

  Hybridisodan osapuolet voivat olla tavanomaisia (asevoimat) tai epätavanomaisia (sissejä, kapinallisia, terroristeja) joukkoja, jotka voivat olla valtiollisia tai ei-valtiollisia toimijoita ja jotka pyrkivät yhteiseen poliittiseen tavoitteeseen. Hybridisodankäynnissä yhdistellään sotilaallisia, taloudellisia, poliittisia ja muita ei-fyysisiä toimia poliittisten päämäärien saavuttamiseksi. Keinovalikoiman laajuus on toisaalta vain osoitus hybridisodan suoruuden ja epäsuoruuden liittymisenä kaikkialle inhimilliseen.

  Hybridisodankäynnissä käytetään esimerkiksi informaatiosodankäynnin ja epätavanomaisen sodankäynnin menetelmien yhdistelmiä strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

  Hybridisodankäynti on aina ollut osa sodankäyntiä.

  Hybridisodankäynnin käsite ei rajaa ulkopuolelleen mitään aikaisempaa sotilaallisten, poliittisten tai taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen käytettyä vaikutustapaa. Keinovalikoiman laajentuminen ei tee sotilaallista voimankäyttöä vanhentuneeksi uhkamalliksi.

  Hybridisodankäynnin käsite kuvaa sodankäynnin muutosta. Sodankäynnissä käytetään jatkuvasti uusia keinoja. Epätavanomaisista sodankäynnin keinoista tulee tavanomaisia ja epätavanomaisiksi keinoiksi kehitetään jatkuvasti jotakin aivan uutta. Hybridisodankäynti käsitteenä laajentaa käsitystä siitä, mikä voidaan luokitella sodankäynniksi.

  Kriittisen käsityksen mukaan termi hybridisodankäynti on turha, koska se on ainoastaan uusi nimitys vanhalle ilmiölle. Mainittu termi onkin viimeisessä analyysissä jopa haitallinen.
  ¤
  Valtioneuvoston viestintäosasto 9.9.2016 9.07
  Tiedote 367/2016

  EU-ministerivaliokunta käsitteli syksyn ensimmäisessä kokouksessaan 9. syyskuuta hybridiosaamiskeskusta (…).

  Suomi on ollut aktiivinen hybridiuhkien käsittelyssä EU-tasolla ja selvittänyt mahdollisen hybridiuhkia ja vastatoimia käsittelevän, EU:ta tukevan osaamiskeskuksen perustamista yhdessä muiden kiinnostuneiden kanssa. Ministerivaliokunta sopi kokouksessaan jatkovalmistelun periaatteista.
  (…)
  http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/ilmastopaketti-ja-hybridiosaamiskeskus-eu-ministerivaliokunnassa
  ¤
  Who is Behind “Fake News”? Mainstream Media Use Fake Videos and Images
  By Prof Michel Chossudovsky
  Global Research, April 17, 2017
  First published on November 24, 2016

  The mainstream corporate media is desperate.

  They want to suppress independent and alternative online media, which it categorizes as “fake news”.

  Readers on social media are warned not to go onto certain sites.

  The intent of this initiative is to smear honest reporting and Truth in Media.

  Our analysis confirms that the mainstream media are routinely involved in distorting the facts and turning realities upside down.

  They are the unspoken architects of “Fake News”.

  One area of routine distortion is the use of fake videos and images by the mainstream media.
  Four Notorious Cases of Media Distortion

  These are four examples and there are many more. The manipulation of videos and images is routine. In some cases, these manipulations are revealed by readers, independent media and social media. In most cases they go undetected. And when they are revealed, the media will say “sorry” we apologize: they will then point to technical errors. “we got the wrong video”.

  What is important to emphasize is that these media distortions are invariably deliberate.

  1. Coverage of CNN 2008 Riots in Tibet
  Chinese Cops with khaki uniforms and Indian Style Moustaches

  The video footage, which accompanied CNN’s John Vause’s report, had nothing to do with China. The police were not Chinese, but Indian cops in khaki uniforms from the Northeastern State of Himachal Pradesh, India.

  Viewers were led to believe that demonstrations inside China were peaceful and that people were being arrested by Chinese cops.

  Chinese Cops in Khaki Uniforms?

  1′.27-1′.44″ video footage of “Chinese cops” and demonstrators including Buddhist monks. Chinese cops are shown next to Tibetan monks

  Are these Chinese Cops from Gansu Province or Lhasa, the Tibetan capital, as suggested by CNN’s John Vause’s Report?

  REPORT ON CHINA, MARCH 14, 2008

  Alleged Chinese cops in khaki uniforms repressing Tibet demonstrators in China, CNN, March 14, 2008 1’38”, 1’40″ (images above)

  Their khaki uniforms with berets seem to bear the imprint of the British colonial period.

  Khaki colored uniforms were first introduced in the British cavalry in India in 1846.

  Khaki means “dust” in Hindi and Persian.

  Moreover, the cops with khaki uniforms and mustache do not look Chinese.

  Look carefully.

  They are Indian cops.

  The videotape shown on March 14, 2008 by CNN is not from China (Gansu Province or Lhasa, Tibet’s Capital). The video was taken in the State of Himachal Pradesh, India. The videotape of the Tibet protest movement in India was used in the CNN report on the Tibet protest movement within China. CNN got its countries screwed up.

  For the full report on Global Research click Here
  2. BBC Coverage of the War on Libya, 2011
  Green Square Tripoli. Libyans Celebrating “Liberation” and the Victory of Rebel forces over Gadaffi waving Indian Flags

  Examine the footage: It’s not Green Square and it’s not the King Idris Flag (red, black green) of the Rebels.

  Its the Indian flag (orange, white and green) and the people at the rally are Indians.

  Perhaps you did not even notice it.

  And if you did notice, ”it was probably a mistake”.

  Sloppy journalism at the BBC or outright Lies and Fabrications? Recognize the flags?

  Indian Flag (see right)

  Libya’s Rebel Flag (King Idris)

  Terrorists “celebrating” in Green Square

  There is no celebration. It is a NATO sponsored massacre which has resulted in several thousand deaths.

  But the truth cannot be shown on network television. The impacts of NATO bombings have been obfuscated.

  The rebels are heralded as ”liberators”.

  NATO bombing is intended to save civilian lives under The Alliance’s R2P mandate. But the realities are otherwise: the civilian population is being terrorized by the NATO sponsored Rebels.

  The images must be switched to conform to the “NATO consensus”.

  Death and destruction is replaced by fabricated images of celebration and liberation.

  See the full report on Global Research
  3. CNN and BBC on 9/11.
  The Report on the Collapse of WTC Building Seven Occurred Prior to the Collapse

  Fake News regarding the Collapse of WTC Building Seven

  The most grotesque lie pertains to the BBC and CNN announcement in the afternoon of September 11, that WTC Building Seven (The Solomon Building) had collapsed.

  The BBC report went live at 5.00pm, 21 minutes before the actual occurrence of the collapse, indelibly pointing to foreknowledge of the collapse of WTC 7.

  CNN anchor Aaron Brown announced that the building “has either collapsed or is collapsing” about an hour before the event.

  See the images below: WTC Building Seven is still standing.

  (See WTC7.net the hidden story of Building 7: Foreknowledge of WTC 7′s Collapse)

  The Collapse of WTC Building Seven.

  “CNN anchor Aaron Brown seems to struggle to make sense of what he is seeing one minute after announcing that WTC Building 7, whose erect facade is clearly visible in his view towards the Trade Center, has or is collapsing.” (see below)
  See the complete Global Research article
  4. The March 2016 Brussels Terrorist Attacks.
  Belgian Media Used Video of a 2011 Moscow Airport Terrorist Attack

  Brussels News media Dernière Heure at dhnet.be as well as La Libre reported on the terror attacks by providing a CC Camera Airport Surveillance Video of the terror attacks.

  The published video footage was fake as documented by a blog posting on Media Part.

  The video pertains to a terror attack at Moscow’s Domodedovo airport on 24 January 2011 (posted on youtube in November 2013).

  The report of DHnet.be on the Brussels airport attack used the video of the Moscow 2011 attack with the date of the Brussels attack: (22/03/2016) pasted onto the Russian video.

  Below is the screenshot of DH’s report.

  And the screenshot of La Libre at http://lalibre.be,

  And here is a screenshot of the January 2011 terror attack at Moscow’s Domodedova International Airport published on youtube in November 2013 followed by the full youtube video of the Moscow attack:

  According to the BBC (January 24, 2011) report (which includes the video), the Moscow 2011 airport attack resulted in 35 dead.

  Read Complete article on Brussels Fake Videos

  Concluding Remarks

  The lies and fabrications of the MSM are not the result of “sloppy journalism”.

  They are deliberate and are intended to mislead the public.

  The mainstream media routinely uses fake images and videos in its coverage of the war on Syria.

  The campaign against alternative and independent media seeks to limit freedom of expression.
  http://www.globalresearch.ca/who-is-behind-fake-news-mainstream-media-use-fake-videos-and-images/5557580

 3. ’…Kannattaako enää puhua länsimaista demokratian edustajina, arvoyhteisönä ja oikeusvaltioina?…’

  Oma kantani on ollut jo ainakin 20v ettei kannata. Kaikki tuo on itse keksittyä sanahelinää. Oikeampaa on puhua niistä poliisivaltion edustajina, barbaarisien arvojen varaan rakentuvina yhteisöinä ja laillista oikeutta karttavina ellei halveksivina valtioina.
  Mutta pitää muistaa että niiden tehtäväksi on annettu toimia NWO-käsikirjoiuksen mukaan eikä se onnistu rikkomatta noita kaikkia käsitteitä ja toimintamalleja. Siksi vallassa ovat ne jotka eivät niitä kunnioita.

  • Aivan niin. Todellista suunpieksentää ja valheellista sananhelinää on jo runsaat 30vuoden ajan käytetty kulissina kansalle (ämyreiksi on aina löytynyt näitä kaikentietäviä jesikka aroja) harhauttamaan huomio pois näiden maan- ja kansanpettureiden puuhasteluista jotka ovat jo kaikesta huolimatta paljastumassa hitaammillekin.
   Nopeasti nämä NWO-vasallit ovat ryöstäneet sotiemme jälkeen rakennetun kansallisen omaisuutemme ja kaiken kukkuraksi lahjoittaneet Itsenäisyytemme EU-keinottelijoille sekä alistaneet maamme ”matuinvaasion” kohteeksi ja juuri kohdistamalla huomio näihin jessikkalaisiin mäkätyksiin.

   Presidentti Urho Kekkonen on opettanut että: -Itsenäisyys, demokratia, puolueettomuus ovat toisistaan riippuvaisia ja toistensa edellytyksiä. Ne ovat perusarvoja, joista ei käy tinkiminen.-

   Marsalkka Mannerheim päiväkäskyssään sodan jälkeen toteaa koetellun totuuden näin: -Olen vakuuttunut siitä, että Suomen kansa voi säilyttää Itsenäisyytensä ja turvata tulevaisuutensa vain sillä edellytyksellä, että se pyrkii vilpittömiin suhteisiin naapurimaihin.-

   Nämä ovat perusohjeet jotka täytyisi ymmärtää, vai onko lopultakin niin kuin Presidentti Juho Kusti Paasikivi on todennut, että: -Mutta poliittisesti me olemme vähälahjaista kansaa, aivan kuin saksalaiset.-

 4. ”Euroopan komissio listasi oman tulkintansa hybridiuhista viime keväänä. Komission mukaan hybridiuhka tarkoittaa diplomaattisia, sotilaallisia, teknologisia tai taloudellisia keinoja, joita voi kohteen horjuttamiseksi käyttää joko valtiollinen tai ei-valtiollinen toimija – tai jotain ihan muuta, mitä ei ole vielä aiemmin edes havaittu.”

  — mikä onkin erittäin kätevä määritelmä, koska sen alla kaiken, ihan mitä vain mikä ei miellytä, voi sanoa olevan hybridisotaa, ja rangaista sen mukaan.
  — määritelmän keinot ovat niitä, joita EU:kin käyttää mutta silloin niitä sanotaan talouspakotteiksi, vastatoimiksi, väärien tietojen oikaisuksi jne

 5. Ylen aamuteeveessä tulevan kyrpidi… uups hybridikeskuksen ”johtaja” (pääkyrpidi) sanoi suoraan mitä mahdollinen hybridiuhka käytännössä tarkoittaa:
  ”Konkreettisesti pieniä vihreitä miehiä”. Tämä kertoo kaiken keskuksen objektiivisuudesta. Ei varmaankaan tutkita Snowdenin paljastamia uhkia.

 6. Facebook is Working on a Smartphone That Can Read Thoughts — pian luetaan ajajuksiasi feisbukissa?

  Facebook appears to be keen on answering questions nobody ever asked. Although the technology is presented as a way of “staying connected with the people around us” reducing the need to look at one’s screen – the true goal of this technology is painfully obvious. They want to know what you’re thinking. All the time
  https://vigilantcitizen.com/latestnews/facebook-working-smartphone-can-read-thoughts/
  http://www.thetruthseeker.co.uk

 7. Suomessa NATO-trollitehtaat YLE ja HS näyttivät pitkin hampain typistetysti kun Venäjän presidentti Putin onnitteli ja keskusteli Bottaksen, Vettelin, Räikkösen kanssa Sotshissa ja etenkin kun Bottas, Vettel, Räikkönen keskustelivat Putinin kanssa.

  • Sinun tulee Tim ymmärtää, että länsimaisten arvojen mukaiset sanan- ja mielipiteen vapaus ei koske kaikkia. Varsinkaan se ei koske niitä, jotka rohkenevat olla eri mieltä länsimaisen arvoyhteisön johtajien kanssa.

   Tarvitseeko tähän edes lisätä sarkasmivaroitusta?

 8. Fake newsejä ajoittain tutkineena huomaa kuinka paljon vähemmän ”lännen” feikkejä tulee julki.
  Luultavasti niitä tehtaileekin ”lännessä” etupäässä USA ja Israel ja ne sitten suodattuvat pois suomalaisesta mediasta kaukaisuutensa vuoksi.

  Hattua pitää nostaa että vaikka rajanaapurissa tehtaillaan valeuutisia jokainen päivä, vain harvoin ne lipsahtaa suomen mediaan.

 9. ”Aro väittää myös – todisteita esittämättä ja tarkentamatta – informaatiovaikuttamiseen liittyvää rikollista toimintaa johdettavan hierakkisesti ulkomailta.” -Missä lienee oikeassa. Tarkastellen ja kritisoiden vain yhtä toimijaa. Ja jättäen kaikenlaisen lähteistetyn todistelun väittämänsä laajentamiseksi tai alkuperäisen väitteen todentamiseksi lukijan kontolle. –Miksi? Tuskin vahingossa, Toimittaja kun on, ja haluaa selvittää asioiden tausta. Ja kertoa, kuinka ne ovat, tai kuinka niistä halutaan kerrottavan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here