Truthdig-sivuston 21.4. julkaisemassa artikkelissa Massachusettsin teknillisen korkeakoulun (Massachusetts Institute of Technology, MIT) tieteen, teknologian ja kansainvälisen turvallisuuspolitiikan emeritusprofessori Theodore A. Postol tarkistaa ja täsmentää aiempia analyysejään Valkoisen talon 11.4. päivätystä tiedusteluraportista, jolla on oikeutettu Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinnon syyllistämistä Khan Shaykhunissa 4. huhtikuuta väitetysti tehdystä sariini-iskusta.

Postolin johtopäätös on, että otettaessa huomioon tuolloin vallinneet tuuliolosuhteet sariinin leviäminen Yhdysvaltain tiedusteluraportin esittämästä paikasta olisi aiheuttanut suuren määrän uhreja paikan välittömässä läheisyydessä, koska tuulen suunta olisi kuljettanut myrkkykaasun suoraan viereiselle tiiviisti asutetulle alueelle.

Munition Crater = kadussa oleva kuoppa, joka Yhdysvaltain tiedusteluraportin mukaan aiheutui väitetystä lentokoneesta pudotetusta sariinipommista. Siitä lähtevät keltaiset nuolet osoittavat tuulen suuntaa.

Kuitenkin useat toimittajat raportoivat väitetyltä iskupaikalta, eikä heidän raporteissaan mainittu ihmisuhreista satojenkaan metrien säteellä siitä. Postol kritisoi Valkoisen talon raporttia siitä, ettei siinä ole selvitetty, millä alueella väitetyn kaasuiskun uhrit syntyivät, ja viittaa aiempaan analyysiinsä, jonka mukaan myrkkykaasun vapautumispaikaksi väitetty kadussa oleva kuoppa ei voinut aiheutua lentokoneesta pudotetusta sariiniräjähteestä.


POSTOL HUOMAUTTAA, ettei hänen analyysistään seuraa, ettei uhreja olisi voinut syntyä kaasuiskusta, joka olisi tehty jossain muualla kuin Valkoisen talon raportin esittämässä paikassa. Tämäkin kuitenkin merkitsisi tiedusteluraportin täydellistä kumoutumista.

Lopuksi Theodore A. Postol toteaa joutuvansa vastentahtoisesti käsittelemään asiaa, jota hän oli toivonut voivansa olla käsittelemättä.

Ilman riippumatonta mediaa, joka tarjoaa kansalaisille täsmällistä ja värittymätöntä tietoa, hallitus saa vapaat kädet toimia kuten tahtoo. Postol muistuttaa, että valtamedian tehtävä tässä tilanteessa olisi raportoida tosiseikoista, jotka ovat selvästi ja yksiselitteisesti ristiriidassa Yhdysvaltain hallituksen väitteiden kanssa.

Näin ei ole tapahtunut, Postol toteaa ja jatkaa, että tämä on osoitus demokraattisten mekanismien lamautuneisuudesta Yhdysvalloissa. Hänen mukaansa presidentti Trump hallintoineen teki (kansainvälisen oikeuden vastaisen, toim.huom.) ohjusiskun Syyriaan ilman mitään todellisia tiedustelutietoja, tai todennäköisemmin jätti huomiotta saamansa ammattimaiset tiedustelutiedot – ottaen samalla riskin sotilaallisesta yhteenotosta Venäjän kanssa.

Postol toteaa ohjusiskun johtaneen Yhdysvaltain ja Venäjän suhteiden heikentymiseen entisestään ja vakavasti vaikeuttavan terroristijärjestö ISISin vastaista taistelua. Hän peräänkuuluttaa valtamedialta demokratian mukaisen velvollisuutensa täyttämistä ja tapahtumien asianmukaista tutkimista ja raportointia.

Kommentti

Professori Postolin tukeutuminen riippumattomaan mediaan alleviivaa valtamedian (suomalaisittain TotuusmedianTM) epäonnistumista ja kyvyttömyyttä (ja/tai haluttomuutta) oppia historiasta. YK:n asetarkastajia Irakissa vuosina 2002–2003 johtaneen Hans Blixin sotaa edeltäneet lausunnot siitä, että mitään joukkotuhoaseita ei ollut löydetty, kaikuivat kuuroille korville Yhdysvaltain hallinnon ja massamedian paukuttaessa sotarumpuja. Seurauksena oli Irakin kaaokseen ajanut laiton, ISISin nousulle puitteet luonut hyökkäys, jonka seurauksiin on useiden tieteellisten arvioiden mukaan kuollut jopa 500 000 – 1 000 000 irakilaista.

Nyt ollaan vastaavan kaltaisessa tilanteessa: läntiset massamediat suhtautuvat kepeän välinpitämättömästi Yhdysvaltain hallinnon esittämien väitteiden vastaisiin todisteisiin, ja väitettyyn kaasuiskuun liittyvien motiivien pohdinta tai edes tosiseikkojen neutraali esittäminen vaikuttaa lähes ylivoimaiselta tehtävältä – kuten se on ollut (ainakin ilman lukijoiden tekemiä oikaisupyyntöjä) vuoden 2013 Ghoutan sariini-iskun kohdalla. Riippumatonta mediaa ja laittomia, valheilla perusteltuja sotatoimia vastustavaa kansalaisaktivismia tarvitaan jälleen kipeästi – ennen kuin on taas liian myöhäistä.

Vesa Raiskila

¤

Lähde

Postol, Theodore A. | Truthdig (21.4.2017): With Error Fixed, Evidence Against ‘Sarin Attack’ Remains Convincing http://www.truthdig.com/report/item/with_error_fixed_evidence_against_sarin_attack_remains_convincing_20170421

Artikkelikuva Tomahawk-ohjuksen laukaisusta 7.4. amerikkalaiselta lentotukialukselta kohti Syyriaa: Robert S. Price | U.S. Navy photo via Wikimedia Commons ( CC0 )

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

41 KOMMENTTIA

 1. Tapahtumaa on yritetty tutkia kansainvälisesti, mutta YK on estänyt sen.

  https://www.sott.net/article/348861-Assad-West-has-blocked-Khan-Sheikhoun-investigation-because-findings-will-show-the-incident-was-a-false-flag

  Assad:

  We formally sent a letter to the United Nations, we asked them in that letter to send a delegation in order to investigate what happened in Khan Sheikhoun. Of course till this moment they didn’t send, because the West and the United States blocked any delegation from coming, because if they come, they will find that all their narratives about what happened in Khan Sheikhoun and then the attack on Shairat airport was a false flag, was a lie.

  • Ei ihme sillä YK on nwo-eliitin luomus jonka tehtävä on kulissien takana edistää tuon eliitin maailmanvalloitushanketta.

  • Aiemmista syyrian kemiallisista iskuista ym. YK:
   ”We don’t have any hope that the Syrians will cooperate with us.”

   Venäjä esti veto-oikeudellaan julkilausuman ja tutkinnan tuosta khan sheikhun iskusta.

 2. Yksinkertainen looginen arviointi ei perustele sitä, että Syyrian hallitus olisi kaasuiskun takana. Mitä hyötyä heille olisi ollut siitä ajatellen nykyisiä poliittisia seurauksia ja strategistakin tavoitetta.
  Säälittävää vain on, että tasavaltamme presidentti Sauli Niinistö on kansainvälisessä valhekuorossa.

  • Presidentti on valinnut sen helpoimman ja vähiten sankaruutta vaativan tien: alistetun lakeijan tai vasallin tien.
   Todellinen sankari on rohkea, luo uutta ja kuuntelee todellisuutta vaikka se olisi ristiriidassa itsessä asuvan sovinnaisuuden kanssa.

 3. Suojelukoulussa asepalvelukseni suorittaneena, minun on huomautettava, että kukaan videoissa esiintyneistä avustajista ei olisi selvinnyt hengissä, mikäli he olisivat puutteellisesti suojautuneena auttaneet hermokaasu hyökkäyksen uhreja saastealueella. Mitä ikinä Syyriassa käytettiin, kyseessä ei ollut Sariini tai muu hermokaasu.

  • Auttajat saivat pääsääntöisesti vain lieviä oireita. ”Binary sariini” neutraloituu nopeasti. Esim 3minuutin … 3 tunnin kuluessa, enimmät sariinit tuhoutuu ja 24h jälkeen siitä ei löydy kuin hajoamistuotteita.

 4. Se on totta että maassa näkyvä kolo tuskin liittyy kemialliseen iskuun, muilta osin Postolin löpinät ei ole uskottavia.
  Postol mm. väittää ettei kemiallista iskua edes tapahtunut.
  Todellisuudessa tutkijat ovat vavistaneet sariinin kaltaista kaasua käytetyn.
  Syypäästä ei vain vielä ole varmuutta.

  Kehoitan katsomaan sarin aseiden käytöstä laadittua perustietopakettia bellingcat:sta.
  Tällöin ainakin kaikkein ilmeisimmät median ja vastamedian höpötykset pystyy sivuuttamaan.
  https://www.bellingcat.com/tag/sarin/

  Tuolla taustaa Postolista yms:
  https://louisproyect.org/2017/04/17/going-postol-how-an-mit-professor-ended-up-in-bashar-al-assads-camp/

  PS. eilen tehtiin taas uusi kemiallinen isku Syyriassa

  • ”Postol mm. väittää ettei kemiallista iskua edes tapahtunut.”

   Eihän väitä, kuten artikkelissakin todetaan:

   ”Postol huomauttaa, ettei hänen analyysistään seuraa, ettei uhreja olisi voinut syntyä kaasuiskusta, joka olisi tehty jossain muualla kuin Valkoisen talon raportin esittämässä paikassa.”

   • ”The Nerve Agent Attack that Did Not Occur”

    Postol on toistuvasti väärässä niin monessa asiassa että en viitsi edes vaivautua…

    • Eipäs lainata valikoivasti. Postol ihan selvästi sanoo, että iskua ei tapahtunut siten kuin Valkoisen talon tiedusteluraportissa (WHR) on esitetty:

     ”the nerve agent attack described in the WHR did not occur as claimed. There may well have been mass casualties from some kind of poisoning event, but that event was not the one described by the WHR.”

     http://www.washingtonsblog.com/2017/04/67102.html

    • Kimmo Kannala. Viitsisit nyt vaivautua ainakin sen verran, että siteeraisit oikein lukemaasi.

     Muutoin sinuun on turhankin helppo lyödä pellen leima. Sivustojemme ensisijainen tarkoitus ei ole hyysätä pellejä.

  • Bellingat on brittiedustelun viestintätoimisto. Kannattaa muistaa että nämä on luotu siksi, että niiden kautta voi mediaan levittää mitä hyvänsä ilman vastuuta.

   Olette saattaneet huomata että nykyään maiden viralliset tiedustelut eivät tiedä mistään mitään, eivätkä esitä mitään. Maailman suurimman tiedusteluorganisaation maan presidentti ampuu ohjuksia SOMETIETOJEN perusteella, ilman että yksikään tiedustelija tai tutkija on käynyt paikalla.

   Nykyään infosotaa käyvät tahot työntävät disinfonsa someen, sitten ”Belligatit” ja valkoinen talo poimii sen sieltä ja se on heti ”totuus”.

   Näin on toimittu siitä alkaen kun Colin Powell heilutteli feikkikoeputkea ja valehteli metrisellä nenällä Irakin aseista.

   Nyt toimitaan niin että valehtelusta ei jää kiinni CIA, NSA eikä MI6.

   Tällä taustalla kannattaa uskoa katteihin, observatorioihin ja Hollywood -kypäriin.

   • ”… Maailman suurimman tiedusteluorganisaation maan presidentti ampuu ohjuksia SOMETIETOJEN perusteella, ilman että yksikään tiedustelija tai tutkija on käynyt paikalla…”

    Kyllä. Luettuani läpi CIA:n, FBI:n, NIC:n ja ties minkä raportteja silmään pistävät ns. lähteet.
    https://vastavalkea.fi/2017/01/06/uusi-normaali-journalismin-hapea/

    https://vastavalkea.fi/2017/01/02/valeuutisten-jalkeen-valeraportti/

    ***********
    toistan itseäni:

    Sitaatti alkaa: Nato-resonoija Ari Pesonen kirjoitti taannoin Uuden Suomen puheenvuoroihin CIA:n ja ODNI:n raporttia käsittelevän blogin ”Yhdysvallat on nyt julkaissut virallisen raportin Venäjän vaalihakkeroinnista” http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229082-yhdysvallat-on-nyt-julkaissut-virallisen-raportin-venajan-vaalihakkeroinnista

    jossa Ari Pesonen kirjoittelee mm. ”Raportissa käydään läpi melko yksityiskohtaisesti läpi tapoja ja keinoja, joilla Venäjä vaikutti Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.
    Raportti suomii Venäjää ankarasti. Kun lukee tuo raportin, ei jää epäselväksi, miten paljon Venäjä puuttui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Venäjän kybertoimien ylin päättäjä oli presidentti Vladimir Putin ja koko prosessi oli Putinin henkilökohtaisesti johtamaa.”

    Kun huomautin, että blogistin käsiteltävänä olevan raportin sivulla 6 kerrotaan

    ”[…]It covers the motivation and scope of Moscow’s intentions regarding US elections and Moscow’s use of cyber tools and media campaigns to influence US public opinion. The assessment focuses on activities aimed at the 2016 US presidential election and draws on our understanding of previous Russian influence operations. […]”

    eli että on arvioitu aiemman ymmärryksen pohjalta, sen pohjalta mitä amerikkalaiset venäläisten puuhista uskovat tietävänsä ja ymmärtävänsä, ja että sivulla 23 kerrotaan sitten että todisteita ei kumminkaan ole esittää, ja että arviot eivät ole tarkkuudessaan luotettavia:

    ”[…] Judgements are not intended to imply that we have proof that shows something to be a fact.[…]”

    niin Ari Pesonen poisti kommenttini.

    Kommentoin uudelleen ja nyt se sentään näkyy.

    Mielenkiintoista Pesosen käsittelemässä raportissa on, että hakkeri Gucciferin henkilöllisyys on arvailujen varassa, että Wikileaksin julkaisema materiaali on autenttista ja ettei Venäjä ole hampparoinut äänten laskuun käytettävien koneiden kanssa (s 13). Sitaatti päättyy.

   • ”Bellingat on brittiedustelun viestintätoimisto.”

    Venäjän propagandaa johon sinä uskot, kuten kaikkeen muuhunkin.

    • Bellingcat tekee yhteistyötä Atlantic Councilin kanssa, jolla taas on NATO-kytkökset.

     • Kyllä, bellingcat tekee toisinaan yhteistyötä muiden järjestöjen/toimijoiden kanssa, kuten poliisi, MH17 JIT, YK, HRW, DFRLab ja A.Counsil.

      Hyi hyi?

      Mutta on melkoisen typerää väittää heitä A.Council:n viestintätoimistoksi.

  • ”Tutkijat ovat vahvistaneet”… Taitavat olla niitä 911 tutkijoita 😀 . Uhrien mukaan he tunsivat vastenmielistä pistävää hajua. Sariini, kuten muutkin hermokaasut ovat hajuttomia sekä ihmissilmälle näkymättömiä tappavinakin annoksina.

   • Haisteleminen ei riitä.

    Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW)
    ”UK scientists have analyzed samples taken from Khan Sheikhoun. These have tested positive for the nerve agent sarin, or a sarin-like substance,” the delegation said during a special session on Syria at the OPCW in The Hague.

  • ”Kehoitan katsomaan sarin aseiden käytöstä laadittua perustietopakettia bellingcat:sta.”

   Tämähän on se yhdenmiehen kansalaisjärjestö, joka Lontoosta käsin yritti vakuutella manipuloiduilla valokuvilla MH17 alas ampumista… Joopajoo.

   • Yli 40 henkilöä mukana bellingcatissa, kemiallisista aseista yli 30v kokemus. Yms jne.

    Oletko löytänyt ainoatakaan virhettä heidän MH17 selvityksestään?

 5. ’…Postol toteaa ohjusiskun johtaneen Yhdysvaltain ja Venäjän suhteiden heikentymiseen entisestään ja vakavasti vaikeuttavan terroristijärjestö ISISin vastaista taistelua. Hän peräänkuuluttaa valtamedialta demokratian mukaisen velvollisuutensa täyttämistä ja tapahtumien asianmukaista tutkimista ja raportointia…’

  Hyvä mutta todellisuudessa mahdoton peräänkuulutus kun valtamedian tehtävä on edistää pahuuden ja väkivallan kierrettä zio-masonic NWO-mafian haluamalla tavalla.
  Toistaiseksi mikään ei käänny toiseen suuntaan koska kansojen enemmistö ei vielä ole valmis riittävään vastarintaan (ns. saanut tarpeekseen) ja rahalla on helppo hallita ja pitää ’suojelupoliisit’ toiminnassa jotta Postolin kaltaiset tutkijat eivät saa liikaa ymmärrystä ja tukea missään asioissa joissa valtaeliitin uhka on olemassa.

 6. ”Seurauksena oli Irakin kaaokseen ajanut laiton, ISISin nousulle puitteet luonut hyökkäys, jonka seurauksiin on useiden tieteellisten arvioiden mukaan kuollut jopa 500 000 – 1 000 000 irakilaista.”

  Tuo kuolleiden määrä lienee kohdallaan George W bushin aloittamasta sotaretkestä Irakiin ja Saddam Husseinin kaatamiseen, MUTTA ei missään nimessä saa unohtaa, että George W jatkoi isänsä aloittamaa (Persianlahden sota) sotaretkeä Irakia vastaan. Kuinka monta irakilaista kuoli jo tuossa Persianlahden sodassa?
  Ja tuota sotaa seuranneet hirvittävän ankarat talouspakotteet Irakia vastaan, jotka estivät irakilaisia korjaamasta Persianlahden sodassa tuhoutunutta infrastruktuuria, maahan ei saatu lääkkeitä, riittävästi ruokaa jne jne. Tämä johti yli miljoonan irakilaisen kuolemaan, joista yli puolimiljoonaa oli lapsia. Näitä kuolleita ei kukaan enää muistele, MUTTA ne kuuluvat oleellisena osana jenkki-imperialistien ja ”läntisen arvoyhteisön” rikoslistaan.

  Viimeksi Mosulissa irakilaisia tapettiin jenkki-imperialistien pommeilla kuin elukoita, muttei Helsingin kirkonkellot soineet. Ilmeisesti meidän mustakaapupappimme eivät pidä jenkki-imperialistien tavoin irakilaisia edes ihmisinä. 🙂

  Madeleine Albrightista oli oolrait tappaa iraliklaislapsia:

  https://www.youtube.com/watch?v=cEtdw7Z04QQ

  • ”[…] Tuo kuolleiden määrä lienee kohdallaan George W bushin aloittamasta sotaretkestä Irakiin ja Saddam Husseinin kaatamiseen, MUTTA ei missään nimessä saa unohtaa, että George W jatkoi isänsä aloittamaa (Persianlahden sota) sotaretkeä Irakia vastaan. Kuinka monta irakilaista kuoli jo tuossa Persianlahden sodassa?
   Ja tuota sotaa seuranneet hirvittävän ankarat talouspakotteet Irakia vastaan, jotka estivät irakilaisia korjaamasta Persianlahden sodassa tuhoutunutta infrastruktuuria, maahan ei saatu lääkkeitä, riittävästi ruokaa jne jne. Tämä johti yli miljoonan irakilaisen kuolemaan, joista yli puolimiljoonaa oli lapsia.[…]”

   Persianlahden sota (1990-91) oli jatkumoa Irakin Irania vastaan käymälle sodalle (1980-88), jossa Yhdysvallat toimitti tiedustelutietoja (ja kaikkea muuta ”kivaa”) Saddam Husseinille ja Irakin armeijalle. Tässä sodassa Irak käytti hermokaasuja Irania vastaan, ja Yhdysvallat esti Irania viemästä asiaa YK:n. Ei sillä, että YK asialle mitään olisi tehnyt. Iranin vastaiset talouspakotteet ovat edelleen voimassa.

  • ”Mosulissa irakilaisia tapettiin jenkki-imperialistien pommeilla kuin elukoita,”

   Todennäköisintä on että Irakin sotilaiden kertoma on lähinnä totuutta. Katolla oli tarkka-ampujia ja kellarissa siviilejä.

   USA teki saman virheen kuin tykittäessään Afganistanilaisen sairaalan palasiksi, uskoivat ”vihjettä”, viitsimättä tarkistaa totuutta (yms).

   (lisäksi huom, jos katolla on tarkka-ampujia, koko korttelia ei tarvitse lanata maan tasalle, mutta koska tarkistelu on niin työlästä, suurvallat lanaa vain kohteet sileäksi)

 7. Albright on raaka juutalainen nainen,jolla ei ollut Jumalaa takanaan suojelemassa hänen tuhoisaa uraansa. Tyypillistä ihmiselle joka on täysin saatanan vallassa.Juutalainen politikko ei kaipaa uskontoa eikä jumalaa.
  Heille on raha ja maailmanvalta tavoitteenaan,ja he myöskin tulevat sen kaiken saamaan tällä menolla.

  • Albright ikävä kyllä kuuluu juutalaisten sionistisiipeen, jolla raha ja maallinen valta on noussut Jumalan asemaan. Ja keinoja kaihtamatta tämä sionistien joukko niitä myös tavoittelee.
   Ja se suuri ja eettis-moraalisesti valveutunut osa maailman juutalaisia joka ei istu sionistien kelkkaan eikä hyväksy Israelin valtion harjoittamaa politiikkaa saa kokea jopa leimautuvansa anti-sionisteiksi. Niin tehokasta on sionistien painostus ja vaino.
   Juutalaiset eivät siis ole suinkaan polittiis-uskonnollisesti yhtenäinen tai samaan hiileen puhaltava ihmisryhmä kuten emme me suomalaisetkaan. Oleellisin poliittinen ero lienee sionistien ja ei-sionistien välillä. Uskonnollisesti suurimmat erot löytyvät ateisteista ja toisaalta niistä jotka tunnustavat Jeesuksen messiaakseen eivätkä siis tunnusta juutalaista uskontoa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here