Pohjois-Korea on pieni kommunistinen valtio Kiinan ja Etelä-Korean välillä. Pohjois-Koreasta tuli Pohjois-Korea kun Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat Korean niemimaan miehitysvyöhykkeiksi toisen maailmansodan jälkeen. Väliaikaisista miehitysvyöhykkeistä tuli kylmän sodan alkamisen myötä kaksi erillistä valtiota.

Korean sota 1950–1953 oli tyypillinen epäsuora sota, jonka Yhdysvallat, Kiina ja Neuvostoliitto kävivät sijaistaistelijoiden kautta Korean alueella. Yhdysvaltain häviämä, korealaisille siviileille tuhoisa sota päättyi 27. heinäkuuta 1953 kun Pohjois-Korea, Kiina ja Yhdysvallat allekirjoittivat aseleposopimuksen, joka päätti taistelun. Etelä-Korea kieltäytyi sopimuksen allekirjoittamisesta, koska Korean jakamista ei pidetty hyväksyttävänä ratkaisuna. Virallista rauhaa ei ole vieläkään allekirjoitettu. Jos rauhansopimus syntyisi, olisiko Yhdysvalloilla laillista keinoa pysytellä sotilastukikohtineen Etelä-Korean alueella?

Tällainen on sen Pohjois-Korean synty, joka on Yhdysvaltain viimeisin retrokuosinen huippu-uhka.

Kartan kertomaa

Pohjois-Korean ydinasekokeilut uhkaavat Hawaiijia, ovat uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle, kongressille vakuutetaan.

Katsokaa karttaa.

Kartta: Wikipedia

Pohjois-Koreasta alkoi uudelleen muodostua poliittisessa retoriikassa huippu-uhka sen jälkeen kun Filippiinien rääväsuinen presidentti Rodrigo Duterte alkoi tehdä julkisissa puheissaan selväksi, ettei halua Filippiineille lisää amerikkalaisia sotilastukikohtia, ja että entisetkin sopisi lakkauttaa; että hän aikoo ottaa Yhdysvaltain kanssa tehdyt sopimukset uudelleen tarkasteltaviksi; että Venäjän ja Kiinan kanssa tehtävä yhteistyö ei ole Filippiineille mahdoton ajatus. Katsokaa karttaa.

Sotilaallisen jalansijan menettäminen Filippiineillä olisi Yhdysvaltain kannalta hankalaa, koska Japanissa amerikkalaisten sotilastukikohtien vastustus on kasvanut eikä näytä laantumisen merkkejä. Katsokaa karttaa.

Pohjois-Korean uhkaa rummuttamalla Yhdysvallat saa tarvitsemansa tekosyyn sijoittaa Etelä-Koreaan, Kiinan naapuriin, miehiä, aseita ja ohjuksia. Etelä-Koreasta käsin pystyy uhkaamaan myös Venäjää. Katsokaa karttaa.

Toistaminen tuottaa ”faktoja”

Sama viesti toistuu ja toistuu  ja toistuu. Uhkakuvaa toistetaan tv:ssa, radiossa ja lehdissä, vaikka Korean sodan jälkeen Pohjois-Korea ei ole hyökännyt minnekään. Vertailun vuoksi: Yhdysvallat on Korean sodan jälkeen tehnyt isompia sotilaallisia operaatioita Formosassa, Vietnamissa, Thaimaassa, Laosissa, Dominikaanisessa tasavallassa, Kamputseassa (operaatio Commando Hunt), Pohjois-Vietnamissa (operaatio Linebacker), Persianlahdella, Libyassa (operaatio El Dorado Canyon), Irakissa, Kuwaitissa, Jugoslaviassa, Afganistanissa, Syyriassa… lista on pitkä, vaikka ”pienemmät väliintulot” kuten vallanvaihto-operaatiot jättääkin pois.

Sapluuna on sama kuin Kremlin trollitehdas -uutisoinnissa, jossa alkuperäinen lähde oli Yhdysvaltain armeijan psykologisen sodankäynnin mediayksikkö Radio Free Europe / Radio Liberty. RFE/RL antoi materiaalin, jota muu media kaiutti – kyseenalaistamatta tietoa tai kertomatta median kuluttajille alkuperäistä lähdettä.

Harvassa Pohjois-Korean uhkaa toistavassa artikkelissa kerrotaan Yhdysvaltain, Kiinan, Japanin, Etelä-Korean, Euroopan unionin sekä YK:n kohdistaneen Pohjois-Koreaan erilaisia talouspakotteita. Eikä niissä kerrota Yhdysvaltain aikeista sijoittaa pysyvästi Etelä-Koreaan, miehitysvyöhykkeelleen, Grey Eagle -robottilentokoneita, jotka kykenevät kantamaan Hellfire-ohjuksia naapurin puolelle. Eikä niissä kerrota Yhdysvaltain armeijan harjoittelevan Etelä-Korean ja Japanin kanssa Pohjois-Korean hallituksen kaatamista ja valtaamista. Tai muistuteta siitä, että Yhdysvaltain sotilasbudjetti on suurempi kuin Kiinan, Venäjän, Japanin, Ison-Britannian, Intian, Ranskan ja Saudi-Arabian budjetit yhteensä. Pohjois-Korealla on eri arvioiden mukaan – ehkä – kahdeksan ydinasetta. Vertailun vuoksi: Yhdysvalloilla on viitisentuhatta ydinasetta. Rauhannobelistipresidentti Barack Obama ei kausillaan pitänyt kiirettä toteuttaa vaalien alla antamiaan lupauksia ydinaseiden vähentämisestä.

Pohjois-Korea lupasi 2016 viivästyttää ydinaseidensa kehittämistä, mikäli Yhdysvallat lopettaa ydinase- ja sotaharjoituksensa Pohjois-Korean läheisyydessä. Rauhan nobelisti Obama torjui ehdotuksen.

Ja silti uutisissa uhka tulee aina Pohjois-Korean puolelta. Sapluuna on sama kuin uutisoinnissa Venäjän uhasta. Uhka tulee aina Venäjän puolelta; uutisissa Venäjä yksin on aggressiivinen koska se on aggressiivinen, koska se on Venäjä; uutisissa Venäjän reaktio ei milloinkaan ole reaktio esimerkiksi NATO:n laajenemiseen Venäjän rajoille. Jokainen ymmärtää, että todellisessa maailmassa tangoon tarvitaan kaksi ja letkajenkkaan vieläkin useampi.

Sotilaallisen informaation tuki ja operaatiot (Military Information Support and Operations, MISO) on uudelleen nimetty ”psykologiset operaatiot” (PSYOP), jonka tehtävänä on vaikuttaa vieraiden maiden hallitusten ja väestön mielipiteeseen niin että mielipide Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminnasta säilyy suotuisana ja vaikuttaa kohteisiin niin, että ne toimivat Yhdysvaltojen haluamalla tavalla. Viestintää hoidetaan yksinkertaistamalla haluttu viesti helposti omaksuttavaan muotoon (”Pohjois-Korea on uhka”) ja kaiuttamalla sitä mahdollisimman laajalla alueella.

Yksinkertaistettuna tavoitteet ovat:

 1. luoda strategisesti yhtenäisyyttä kotirintamalla (= propagandaa kohdistetaan kotiyleisöön)
 2. varmistaa liittolaisten tuki
 3. murtaa yritykset muodostaa vastarintaa
 4. päättää tavasta, jolla asiat esitetään ja määritellään mediassa, älymystön keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa
 5. määritellä ne rajat ja suuntaviivat, joiden sisällä poliittisesti korrektin keskustelun annetaan tapahtua
 6. viedä ”laillisuus” kriitikoilta ja heidän esittämiltään argumenteilta sekä
 7. muovata yleistä mielipidettä ja suuren yleisön tekemiä tulkintoja kansainvälisten neuvottelujen ja toimien tuloksista.


Moni seikka Pohjois-Korean uhka -narratiivissa ja toistokerroissa viittaa siihen, että meneillään on massamedian kautta toteutettu MISO/PSYOP-operaatio.

Pohjois-Korea, Venäjä ja Kiina ovat antaneet vakuutuksen, etteivät käytä ydinaseita ensi-iskuun, vaan puolustautumiseen. Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat varanneet oikeuden ensi-iskuun.

Taloussodankäyntiä

Kiinan armeijan (People’s Liberation Army, PLA) kenraalimajuri Qiao Liang on analysoinut dollarin käyttöä taloussodankäynnin aseena. Qiaon mukaan Yhdysvallat lopetti 15. elokuuta 1971 jälkeen hiljalleen reaalitaloutensa ja alkoi siirtyä virtuaalitalouteen. ”Tänään Yhdysvaltain bkt on $18 biljoonaa, mutta vain $5 biljoonaa [bkt:sta] tulee reaalitaloudesta.” Yhdysvallat on ”tyhjän” talous.

Yhdysvallat pyörittää ”pumppaa ja dumppaa” -menetelmällä maailman taloutta: se printtaa keskuspankin (ja finanssipankkiensa) kautta rahaa, jota se lainaa ulkomaille ja vetää sitten takaisin ulkomaisina sijoituksina valtion velkakirjoihin; sijoittajat eivät sijoita reaalitalouteen, vaan kupladollariin. Yhdysvallat lainaa muilta ylläpitoonsa. Ylläpitääkseen dollarikiertoa Yhdysvallat uhkaa muita maita, jolloin sijoittajat vetävät rahansa uhatusta maasta ja siirtävät ne ”turvaan” Yhdysvaltain valtionvelkaan. Näin Yhdysvallat pystyy pitämään muut maat heikompina; ne eivät kykene nousemaan haastajiksi.

Uhkaamalla Pohjois-Koreaa Yhdysvallat saanee aikaan sen, että sijoittajat siirtävät vähäisetkin investointinsa Pohjois-Koreasta esimerkiksi Etelä-Koreaan ja Japaniin – tai Yhdysvaltoihin, jolloin Yhdysvaltain keskuspankki FED:in ei tarvitse nostaa korkotasoaan. Korkeampi korkotaso saattaisi laukaista suuren mittakaavan velkakriisin. Näissä olosuhteissa kongressi on helppo suostutella nostamaan velkakattoa ja rahoittamaan jälleen yksi uusi sota. Qiao viittaa myös Jugoslavian ja Kosovon sotiin. Niiden avulla romautettiin juuri syntyneen euron arvo. ”Amerikkalaiset myönsivät [jälkeenpäin], että ne [”humanitääriset sodat”] olivat ansa [euron romauttamiseksi], jonka valmistivat CIA ja länsimainen media yhdessä.”

Yhdysvaltain Venäjää vastaan masinoimissa talouspakotteissa, joihin EU:kin saatiin houkuteltua (painostettua?) hankkimaan itselleen taloudellisia tappioita, voidaan nähdä pyrkimys heikentää Venäjää taloudellisesti, mutta myös pitää EU taloudellisesti ja sotilaallisesti sidottuna Yhdysvaltain ohjaukseen. Kiinaa Yhdysvallat ei ole voinut sitoa talouspakotesodalla kuten se teki Venäjälle, koska Kiinalla on edelleen mittava määrä Yhdysvaltain valtionvelkakirjoja hallussaan. Tämän takia Yhdysvallat pyrkii saartamaan Kiinaa sotilaallisesti samaan tapaan kuin se on tehnyt Venäjän suhteen.

Qiao toteaa myös Yhdysvaltojen käyttäneen Ukrainan konfliktia estämään EU:n ja Venäjän lähentymistä sekä luomaan EU-alueesta huono sijoitusympäristö. Ukrainan kriisin puhkeamisen jälkeen EU-alueelta pakeni pääomaa yli biljoona dollaria. Tässä viitekehyksessä ei ole liian kaukaa haettu se toisinaan esitetty ajatus, että CIA operoi Ukrainan vallanvaihdon.

Qiaon analyysi on takuuvarmasti käynyt ennen julkaisuaan läpi kommunistisen puolueen johdon seulan. Siten voitaneen sanoa, että Kiinan johto viestii epäsuorasti Qiaon kautta. Suosittelen lukemaan kokonaisuudessaan.

Yhdysvaltain hegemoniaa haastetaan

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusstrategia 2015 määritti strategiseksi ympäristöksi globaalin epäjärjestyksen, jossa Yhdysvaltain vihollisia ovat Iran, Kiina, Venäjä ja Pohjois-Korea. Uhkat ovat sitäkin suurempia, koska Yhdysvaltain teknologinen ja sotilaallinen ylivoima eivät enää ole selviö, strategiapaperi luonnehti. ”Ratkaisuna” esitetään Kiinan ja Venäjän eristämistä. Yhdysvaltain palkinto on Euraasian herruus.

Katsokaa karttaa.

Yhdysvaltain puolustusministeriön, uutisraporttien ja Google Mapsin pohjalta tehty kartta USA:n sotilastukikohdista omien rajojensa ulkopuolella (punaisella väritetyt maat). Lähde: Quartz

Kiina ja Venäjä ovat vastanneet Yhdysvaltain EU:n avulla käymään taloussotaan tiivistämällä keskinäistä yhteistyötään taloudellisissa, poliittisissa ja sotilaallisissa asioissa. Irania ja Intiaa ollaan vetämässä mukaan Shanghain yhteistyöjärjestön (SCO) toimintaan, mahdollisesti täysjäseninä.

Kiina ja Venäjä ovat molemmat myös haalineet kultaa, jolla taata oma valuuttansa. Sen lisäksi ne ovat päättäneet hyväksyä maksun tuotteistaan myös ruplissa ja yuaneissa. Niillä maksaesaan ostajat ostavat ruplia ja yuaneita voidakseen ostaa haluamansa Venäjältä ja Kiinalta, jolloin rahaa tulee kotimaiden talouteen kiertämään, ja samalla dollarin ostovoima ja sen asema reservivaluuttana heikkenee. Maat myös käyttävät dollarin asemesta omia valuuttojaan keskinäisessä kaupankäynnissään. Koska Kiinalla on edelleen hallussaan paljon Yhdysvaltain valtiovelkakirjoja, se kykenee säätelemään dollaria ja tekemään velkakirjat dumppaamalla tappoiskun, kun hetki on Kiinan kannalta suotuisa.

Kiinan johto on julkisesti vahvistanut yhteistyön Venäjän kanssa olevan luonteeltaan kestävää ja toimivan hyvin. Myös tämä ulostulo on syytä ottaa Kiinan viestinä muulle maailmalle.

Ylipäänsä viime aikoina on ollut havaittavissa, että Kiina on ottamassa vetovastuuta Venäjältä eikä enää toimi niin kuin aiemmin, Venäjän selän takaa tai rinnalla.

Euroopassa on syytä muistaa, että aasialaisten  ja euraasialaisten näkökulmasta EU:n luulot ja aikeet ovat suuremmat kuin EU:n todellinen painoarvo.

Kommentti

Mikään maa tässä maailmassa ei toimi omassa tyhjiössään. Jokainen siirto geo-, valta- ja talouspolitiikan pelilaudalla on aloite, vastasiirto, puolustus tai hyökkäys.

RS

 

Pääasialliset lähteet

The National Military Strategy of the United States of America 2015

Blackwill, Robert D. &Tellis, Ashley J. | Council on Foreign Relations (maaliskuu 2015):  Revising U.S. Grand Strategy towards China, Council Special Report n:o 72

Söyring, Riikka | Vastavalkea (6.5.2015): Hahmotelma Yhdysvaltain uudeksi Kiina-strategiaksi

Söyring, Riikka | Vastavalkea (7.7.2015): Päättymättömän sodan strategiat

Chinascope (4.7.2010): Qiao Liang Speech: Regional power with global influence

Chinascope (20.9.2015): PLA strategist: The U.S. uses its dollar to dominate the world

Chinascope (28.2.2016): Qiao Liang on the North Korean Issue

Talmadge, Eric |Associated Press (7.5.2016): Kim Jong Un says Pyongyang won’t use nukes first

Russia’s Military Doctrine (2010), ВОЕННАЯ ДОКТРИНА РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

Benz, Bettina; Sinovets, Polina | NATO (heinäkuu 2015): Russia’s 2014 Military Doctrine and beyond: threat perceptions, capabilities and ambitions

Boyd, Curtis D. | Institute of World Politics (9.3.2011): The MISTRY of PSYOP: Putting MISO in perspective

US Army Special Operations Command Public Affairs Office: Military Information Support Operations Command

NUMUN XIV (9-12.4 2015): Balance of Power: Security Council of the Russian Federation; Topic B: National Security

Söyring, Riikka | Uusi Suomi Puheenvuorot (3.2.2013): Hasbara – mielipiteen muokkauksen taide

Artikkelikuva eteläkorealaisista alihankkijoista seuraamassa amerikkalaisen sotilasaluksen saapumista Gwangyangin satamaan: United States Navy via Wikimedia Commons [CC0]

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

37 KOMMENTTIA

 1. KIITOS!!! Tämän selvemmin ei enää voi tuoda esille sitä läntisen hegemonian valloitus tavoitetta ja pyrkimystä yhden ”keisarin” hallitukseen planeetallamme ja sille pyrkimykselle ei enään voi mitään yksittäiset kansallisvaltiot kuten libyakin oli sen jäädessä yksin tätä hirviötä vastaan (kuten varmasti viellä muistetaan) läntinen demokratia tuhosi edistyksellisen hyvinvoinnin ja murhasi Garaffin avaten maan ryöväyksen kohteeksi ja poisti tulpan joka oli jarruna ahfrikkalaisille tunkeutujille joilla oli suunnitelma tuhota eurooppalaiset kansallisvaltiot, sekä samalla poisti esimerkin jonka pyrkimys oli päästä eroon Dollari-vitsauksesta.

  Mutta saadaan nähdä mikä vaikutus tulee olemaan näillä Brics-maiden liitolla näihin NWO tavoitteisiin, sillä kun Dollarin kupla puhkeaa, niin (pientä Suomeamme joka tilanteessa ajatellen) olisi silloin parhainta jos olisimme vielä se naapurisopuisa puolueeton kansa mitä olimme ennen tätä EU-helvettiä.

  • Erikoista on maan johdon Jumalatulkintakin, voisiko sanoa että peräti pakanallista…
   Trumpin kabinetissa luetaan Raamattua – Jumala tärkeä osa ”Amerikan suureksi tekemisessä jälleen”
   Trump: ”Jos amerikkalaiset luottavat Jumalaan ja Hänen suojelukseensa, silloin mikään tavoite ei ole ulottumattomissamme”
   http://beta.oikeamedia.com/o1-16544

 2. On fakta että PKorea kehittää hyökkäysaseita ja joukkotuhoaseita.

  Ja heidän retoriikka tuo vakavan uhkan alueelle ja nielee paljon sotilasresursseja.

  USAn pääputinistista tuli minulle sellainen ajatus että ehkäpä hän haluaa vähentää aasiaan upotettavia miljardeja ja koettaa sammuttaa uhan alueelta.

  Toivottavasti Kiina miehittää Pkorean mahd. nopeasti. Jos ei, niin valitettavasti miljoonia ihmisiä uhkaa kuolla Kimin toimista.

  Ihmisten orjuuttaminen yms. pitäisi myös saada loppumaan. Mutta sitä voi reenata muuallakin.

  • Ystäväiseni, ei ole tarkoitus valkopestä P-Koreaa mutta kannattaa silti pitää mielessä että suuri osa siitä, mitä länsimaissa P-Koreasta tiedetään on peräisin Radio Free Asian jutuista joita muu media kaiuttelee.

   Ja Radio Free Asia on CIA:n projekti https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/DOC_0000846953.pdf joka kuuluu osana CIA:n rakentamaan maailmanlaajuiseen informaatiosodankäynnin verkkoon. http://www.nytimes.com/1977/12/26/archives/worldwide-propaganda-network-built-by-the-cia-a-worldwide-network.html

  • Herra Kannala on taas vauhdissa 😀

   Herra Kannala on klassillinen jenki-imperialistien ja ”läntisen globalistisen arvoyhteisön” suorittaman PSYOP-operaation uhri 😀
   ( ”Sotilaallisen informaation tuki ja operaatiot (Military Information Support and Operations, MISO) on uudelleen nimetty ”psykologiset operaatiot” (PSYOP), jonka tehtävänä on vaikuttaa vieraiden maiden hallitusten ja väestön mielipiteeseen niin että mielipide Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toiminnasta säilyy suotuisana ja vaikuttaa kohteisiin niin, että ne toimivat Yhdysvaltojen haluamalla tavalla. Viestintää hoidetaan yksinkertaistamalla haluttu viesti helposti omaksuttavaan muotoon (”Pohjois-Korea on uhka”) ja kaiuttamalla sitä mahdollisimman laajalla alueella.”)

   Siis erityisen yksinkertainen eikä ollenkaan kaksinkertainen herra Kannala edustaa näiden yksinkertaistettuna esitettyjen tavoitteiden kohtaa neljä. Päättää tavasta, jolla asiat esitetään ja määritellään mediassa, ja herra Kannalan ollessa kyseessä, lienee viisaampaa sanoa älyttömän älymystön keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa. 😀

   (”Yksinkertaistettuna tavoitteet ovat:
   1. luoda strategisesti yhtenäisyyttä kotirintamalla (=propagandaa kohdistetaan kotiyleisöön)
   2. varmistaa liittolaisten tuki
   3. murtaa yritykset muodostaa vastarintaa
   4. päättää tavasta, jolla asiat esitetään ja määritellään mediassa, älymystön keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa
   5. määritellä ne rajat ja suuntaviivat, joiden sisällä poliittisesti korrektin keskustelun annetaan tapahtua
   6. viedä ”laillisuus” kriitikoilta ja heidän esittämiltään argumenteilta sekä
   7. muovata yleistä mielipidettä ja suuren yleisön tekemiä tulkintoja kansainvälisten neuvottelujen ja toimien tuloksista.”)

   • So so, älkää viitsikö mennä henkilöön käyvien huomautusten linjalle. Se myös murtaa yrityksiä muodostaa vastarintaa tappamalla halun keskusteluun ja yhteistyöhön. Keskenään riitelevä väki ei pysty tekemään vastarintaa.

    • Näin se menee. Yleensä se jota vastaan hyökätään juuttuu puolustusasemiin. Parempi tapa auttaa häntä näkemään syvemmin on yrittää ymmärtää miksi hän on ajattelunsa vanki eikä näe asioita laajemmin tai toisesta näkökulmasta sillä muutos itsessä tapahtuu vain siten että itse oivaltaa jotain, ei painostamalla tai tyrkyttämällä.
     Tietenkin oman ’minusta tuntuu, että…’ -näkemyksen esiin tuomisen toisen tilasta/tilanteesta ilman pilkkaa tai halveksuntaa ei tarvitse olla muuta kuin pelkkää asiallista toteamista joka voi myös inspiroida keskustelua ja avata silmiä.
     Yleensä on niin että mitä enemmän omat tunteet ja niihin pohjautuvat tarpeet ja oletukset sekoittuvat dialogiin niin sitä hedelmättömämpää siitä tulee. Toisaalta taas niiden puuttuminenkin voi latistaa. Eli keskitie kai on paras tässäkin ?

 3. Kuten mainitset, Etelä-Koreasta kannattaa huomioida juurikin nämä vuosittaiset sotilasharjoitukset. Ne lopettamalla olisi koko ydinase-ongelma luultavasti vältetty.

  PK:n näkökulmasta uhka voi tulla joko sisältä- (puhdistettu) tai ulkoapäin. Saddam ja Gaddaf näyttivät mitä tapahtuu, kun luovut joukkotuhoaseista. Ei mikään ihme, että Kim Jong-un mannertenvälistä ydinasetta hamuaa.

  Infosodasta olet täsmälleen oikeassa, näinhän tämä etenee. PK:n jälkeen Iran.

  • Aika vaikea nähdä Eteläkorean maanpuolustusharjoitusten antavan järkevän syyn kehittää mannertenvälisiä joukkotuhoaseita.

   On tärkeää että diktatuurit muuttuu demokratioiksi. Yhtä tärkeää on että diktaattoreille ei anneta joukkotuhoaseita.

   • Kommenttisi sai minut ajattelemaan Latinalaisen Amerikan, Afrikan ja Lähi-Idän diktatuureja joita demokratian vienninedistäjä Yhdysvallat tukee, ja joista joissain — aika monessakin –orastava demokratia vaihdettiin kiireen vilkkaa Yhdysvalloille sopivampaan diktaattoriin.

  • America’s Top Scientists Confirm: U.S. Goal Now Is to Conquer Russia
   The authors explain why an accidental start of World War III or global annihilation would be likeiier from Russia than from the U.S.:
   This extreme danger is the new global reality. If the elimination of the threat does not come from the U.S. White House, the culmination of the threat will — regardless of which side strikes first. The decision — either to invade Russia, or else to cancel and condemn America’s decade-plus preparation to do so — can be made only by the U.S. President.
   If he remains silent about the matter, then Putin can reasonably proceed on the assumption that he’ll have to be the one to strike first. He didn’t place himself in that position; the U.S. regime did. Let’s hope that the U.S. will stand down the threat, now.
   http://www.unz.com/article/americas-top-scientists-confirm-u-s-goal-now-is-to-conquer-russia/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=151243

 4. CIA ja Pentagon ja nyt sätkynukeksi alta aikayksikön nöyrtynyt Trump uhkaavat Pohjois-Koreaa, koska USAn johto haluaa ja yrittää lyödä kiilaa, häiritä, vaikeuttaa, estää Kiinaa kehittymästä taloudelliseksi, sotilaalliseksi, poliittiseksi maailmanvallaksi.

   • Kiitos Kimmo Kannala tarkan analyyttisistä kommenteistasi!

    Tämä viimeisin vahvistaa kyllä ehdottomasti jo tutuksi tullutta pellen rooliasi.

    Jos sinulla on tosiasia-argumentteihin pohjautuvaa sanottavaa, voit sen ihan vapaasti tehdä näillä Vastavalkean sivuilla.

    Jos ei ole mitään muuta kuin pellen voihketta, voinet pysytellä hiljaakin!?

    • Kanssaihmiseni, hyvänen aika teidän kanssanne! Antakaa ihmisten kertoa mielipiteensä. Tyrmääminen ei rohkaise osallistumaan keskusteluun.

 5. Tuli herkullinen mielikuva siitä, kuinka Radio Free Asian CIA:n palkkalistoilla olevat ”toimittajat” istuvat toimipisteessään Aasian huumekolmiossa odotellen että CIA:n seuraava mustien operaatioiden rahoitukseen tarkoitettu huumelasti tekee välilaskun siihen viereen jotta he pääsevät suorittamaan ns. laaduntarkkailua. Laaduntarkkailunäytteiden oton jälkeen ”toimittajat” saavat ryhmähepulin ja kirjoittavat lennokkaan tarinan P-Koreassa nähdystä yksisarvisesta tai Jong Unin golf-tuloksista ja laittavat sitten jutun kiertoon ”vapaaseen” länsimaiseen mediaan (joka muistuttaa muita lähdekritiikin tarpeesta mutta ei noudata omaa neuvoaan).

 6. Kuin lastentarhassa, vain vaarallisempaa: Trump vastaan Kim
  Kiinan ulkoministeriön edustaja kehottaa Pohjois-Koreaa ja Usaa suurempaan varovaisuuteen. Pitäisi etsiä ilmapiiriä jossa dialogi on mahdollinen. Kiihkoilu maiden välillä saa paikoin koomisia piirteitä.
  Wie im Kindergarten, nur gefährlicher: Trump vs. Kim
  Ein Sprecher des chinesischen Außenministeriums ruft Nordkorea und die USA zu mehr Besonnenheit auf. Es sollte eine Atmosphäre angestrebt werden, in der ein Dialog stattfinden kann. Das Gepoltere zwischen den beiden Staaten erreicht stellenweise einen unfreiwillig komischen Charakter.
  https://deutsch.rt.com/international/50134-wie-im-kindergarten-nur-gefaehrlicher-trump-vs-kim-yong-un/

 7. Pari kommenttia ansiokkaaseen artikkeliisi Korean tilanteesta. Mainitsit ”Korean sota 1950–1953 oli tyypillinen epäsuora sota, jonka Yhdysvallat, Kiina ja Neuvostoliitto kävivät sijaistaistelijoiden kautta Korean alueella.” Oliko asia näin? Ei mielestäni siinä mielessä kuin tänä päivänä, esim. Libyassa ja Syyriassa sodittaessa.

  Korean sota ei sotilaiden, sotijoiden, osalta ollut niin selkeä proxysota kuten Syyria nyt on. Sota kyllä käytiin Koreassa eikä Kiinassa, Venäjällä tai USAssa (”Vaikka Neuvostoliitto ei virallisesti osallistunut sotatoimiin, se tuki Pohjois-Koreaa auttamalla ylintä johtoa strategian suunnittelussa ja toimittamalla tarvikkeita ja aseita. Kyseessä oli tyypillinen kylmän sodan ”proxy-sota”, jossa Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kävivät epäsuoraa sotaa jonkin muun maan alueella.”
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota)

  Korean sodassa valtaosa sotilaista oli varmasti korealaisia, mutta ei myöskään kiinalaisten ja jenkkien määrää sotijoina ei voi vähätellä kutsumalla Korean sotaa pelkäksi proxysodaksi tai pelkäksi poliisioperaatioksi kuten Harry S. Trumannin hallinto sitä USA:ssa kutsui.
  (”Korean sotaan osallistui 1 789 000 amerikkalaista sotilasta, joista 33 000–54 246 kaatui. Tämän lisäksi 92 134 amerikkalaista haavoittui tai loukkaantui vakavasti sotanäyttämöllä. Sotavangiksi jäi 7 140 amerikkalaista. Heidän lisäkseen luokiteltiin tuhansia sotilaita kadonneiksi. Muiden YK-maiden sotilastappiot olivat 2 186–3 194 kaatunutta. Vangiksi jäi 1 377 YK-liittolaisten sotilasta, joista 977 oli brittejä ja 243 turkkilaisia.

  USA:n X armeijakunta nousi maihin 15.9. Soulista lounaaseen sijaitsevaan Inchoniin samalla kun Pusanin sillanpäästä aloitettiin ulos murtautuminen. Vahvojen ilmavoimien tukema hyökkäysoperaatio johtikin täydelliseen menestykseen ja YK:n joukot motittivat Pohjois-Korean joukot Soulin eteläpuolelle kahden armeijan väliin. Tässä vaiheessa Kiinan kansantasavalta sekaantui sotaan uhaten asettuvansa tukemaan Pohjois-Koreaa jos 38. leveyspiiri ylitettäisiin. Amerikkalaisten menestyksen myötä presidentti Truman antoi 27.9. luvan jatkaa hyökkäystä 38. leveyspiirin yli aina Kiinan rajalle saakka huolimatta Kiinan uhkauksesta. YK siunasi tämän päätöksen, jonka päämääränä oli Koreoiden yhdistäminen. YK-joukkojen hyökkäys jatkui menestyksellisesti. Pohjois-Korean pääkaupunki Pjongjang vallattiin 19.10. Ensimmäiset joukot saapuivat Kiinan rajalle Jalu-joelle 26.10.1950. Pohjoiskorealaiset joukot vetäytyivät rajan taakse.

  Vastoin USA:n johdon oletuksia Kiina tuli mukaan sotaan 19.10.1950, jolloin sen 400 000 miehen ”vapaaehtoisjoukot” aloittivat siirtymisen Jalu-joen yli Pohjois-Korean alueelle. Kiinalaisten vapaaehtoisten joukkoa johti Kiinan sisällissodan veteraani Bin Liao.

  Kiina oli valmistautunut tähän tilanteeseen hyvissä ajoin, sillä jo 7.7. oli päätetty muodostaa Koillinen puolustusarmeija, jonka tehtäväksi kaavailtiin alusta alkaen osallistumista Korean sotaan. Siihen kuului 13. armeijaryhmä, jossa oli neljä armeijaa, 12 divisioonaa, kolme tykistödivisioonaa ja neljä ilmatorjuntarykmenttiä, yhteensä 260 000 miestä. Elokuun lopussa annettiin käsky vahventaa joukkoja niin, että vahvuus olisi 12 armeijaa ja niissä 36 divisioonaa, yhteensä 700 000 sotilasta. Suurhyökkäyksen alkaessa 25.11.1950 kiinalaisjoukkoihin kuului kaksi armeijaryhmää, 9 armeijaa ja 31 divisioonaa; YK-joukkojen tiedustelu oli havainnut vain 12 divisioonaa.

  Kiinalaisjoukkojen hyökkäys oli menestyksekäs, joten YK:n joukot joutuivat vetäytymään. Hyökkäys jatkui koko joulukuun ajan ja pysähtyi vasta tammikuussa 1951, jolloin rintamalinja oli noin 80 km Soulin eteläpuolella.

  YK:n joukkojen komentaja aikoi käyttää ydinasetta, ellei hyökkäystä saada muuten torjuttua. USA:n presidentin mukaan hänellä oli siihen oikeus.”
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_sota)

  Neuvostoliitto osallistui Korean sotaan tomittamallaan sotakalustolla mm. ilmatorjunta, lentokoneet; Mig-15 hävittäjät. Korean sota oli maailmanhistorian ensimmäinen sota, jossa hävittäjäkoneet kävivät ilmataisteluja.

  Tämä raaka ja julma Korean sota on oleellisin syy siihen miksi korealaiset vihaavat jenkki-imperialismia, kerran vuodessa Pohjois-Koreassa vietetään kesäkuussa USA:n imperialismin vastaisen taistelun kuukautta. Tuollaista kuukautta pitäisi globaalisti viettää kaikkialla. 😀

  ”Let’s be clear: There is no doubt that the citizens of the Democratic People’s Republic of Korea both fear and loathe the United States. Paranoia, resentment, and a crude anti-Americanism have been nurtured inside the Hermit Kingdom for decades. Children are taught to hate Americans in school while adults mark a “Struggle Against U.S. Imperialism Month” every year (it’s in June, in case you were wondering).

  “The hate, though,” as longtime North Korea watcher Blaine Harden observed in the Washington Post, “is not all manufactured.” Some of it, he wrote, “is rooted in a fact-based narrative, one that North Korea obsessively remembers and the United States blithely forgets.”

  Forgets as in the “forgotten war.” Yes, the Korean War. Remember that? The one wedged between World War II and the Vietnam War? The first “hot” war of the Cold War, which took place between 1950 and 1953, and which has since been conveniently airbrushed from most discussions and debates about the “crazy” and “insane” regime in Pyongyang? Forgotten despite the fact that this particular war isn’t even over — it was halted by an armistice agreement, not a peace treaty — and despite the fact that the conflict saw the United States engage in numerous war crimes, which, perhaps unsurprisingly, continue to shape the way North Koreans view the United States, even if the residents of the United States remain blissfully ignorant of their country’s belligerent past.

  For the record, it was the North Koreans, and not the Americans or their South Korean allies, who started the war in June 1950, when they crossed the 38th Parallel and invaded the south. Nevertheless, “What hardly any Americans know or remember,” University of Chicago historian Bruce Cumings writes in his book “The Korean War: A History,” “is that we carpet-bombed the north for three years with next to no concern for civilian casualties.”

  How many Americans, for example, are aware of the fact that U.S. planes dropped on the Korean peninsula more bombs — 635,000 tons — and napalm — 32,557 tons — than during the entire Pacific campaign against the Japanese during World War II?

  How many Americans know that “over a period of three years or so,” to quote Air Force Gen. Curtis LeMay, head of the Strategic Air Command during the Korean War, “we killed off … 20 percent of the population”?

  Twenty. Percent. For a point of comparison, the Nazis exterminated 20 percent of Poland’s pre-World War II population. According to LeMay, “We went over there and fought the war and eventually burned down every town in North Korea.”

  Every. Town. More than 3 million civilians are believed to have been killed in the fighting, the vast majority of them in the north.

  How many Americans are familiar with the statements of Secretary of State Dean Rusk or Supreme Court Justice William O. Douglas? Rusk, who was a State Department official in charge of Far Eastern affairs during the Korean War, would later admit that the United States bombed “every brick that was standing on top of another, everything that moved.” American pilots, he noted, “were just bombing the heck out of North Korea.”

  Douglas visited Korea in the summer of 1952 and was stunned by the “misery, disease, pain and suffering, starvation” that had been “compounded” by air strikes. U.S. warplanes, having run out of military targets, had bombed farms, dams, factories, and hospitals. “I had seen the war-battered cities of Europe,” the Supreme Court justice confessed, “but I had not seen devastation until I had seen Korea.”

  How many Americans have ever come across Gen. Douglas MacArthur’s unhinged plan to win the war against North Korea in just 10 days? MacArthur, who led the United Nations Command during the conflict, wanted to drop “between 30 and 50 atomic bombs … strung across the neck of Manchuria” that would have “spread behind us … a belt of radioactive cobalt.”

  How many Americans have heard of the No Gun Ri massacre, in July 1950, in which hundreds of Koreans were killed by U.S. warplanes and members of the 7th U.S. Cavalry regiment as they huddled under a bridge? Details of the massacre emerged in 1999, when the Associated Press interviewed dozens of retired U.S. military personnel. “The hell with all those people,” one American veteran recalled his captain as saying. “Let’s get rid of all of them.”

  How many Americans are taught in school about the Bodo League massacre of tens of thousands of suspected communists on the orders of the U.S.-backed South Korean strongman, President Syngman Rhee, in the summer of 1950? Eyewitness accounts suggest “jeeploads” of U.S. military officers were present and “supervised the butchery.”

  Millions of ordinary Americans may suffer from a toxic combination of ignorance and amnesia, but the victims of U.S. coups, invasions, and bombing campaigns across the globe tend not to. Ask the Iraqis or the Iranians, ask the Cubans or the Chileans. And, yes, ask the North Koreans.

  For the residents of the DPRK, writes Columbia University historian Charles Armstrong in his book “Tyranny of the Weak: North Korea and the World, 1950-1992,” “the American air war left a deep and lasting impression” and “more than any other single factor, gave North Koreans a collective sense of anxiety and fear of outside threats, that would continue long after the war’s end.””

  Löytyy tuolta: https://theintercept.com/2017/05/03/why-do-north-koreans-hate-us-one-reason-they-remember-the-korean-war/

  Tähän Milan Kunderan lausuntoon voisi vielä lisätä, että niin amerikkalaisten kuin muidenkin kannattaisi käyttää päätään muunakin kuin hattutelineenä 🙂

  ”If another Korean war, a potentially nuclear war, is to be avoided and if, as the Czech-born novelist Milan Kundera famously wrote, “the struggle of man against power is the struggle of memory against forgetting,” then ordinary Americans can no longer afford to forget the death, destruction, and debilitating legacy of the original Korean War.”

  https://theintercept.com/2017/05/03/why-do-north-koreans-hate-us-one-reason-they-remember-the-korean-war/

  • Tarkennuksesi on hyvä lisä ja siitä kiitos. Käytin sijaissotaa siinä merkityksessä että Yhdysvaltain, Neuvostoliiton ja Kiinan keskinäinen välienselvittely käytiin — kuten suurvaltojen tapa on — toisten tontilla eli Korean niemimaalla.

   Mielestäni Korean sota oli sijaissota siinä mielessä, vaikka kuten sanot, siihen osallistui korealaisetkin, jos kohta pakosta. Ja kuten sodissa aina, siviilit olivat ne, jotka kärsivät — ne samat siviilit, joita hallitukset sanovat suojelevansa sodilta ja muilta hirveyksiltä sodalla.

   Puhumalla retrokuosisesta uhasta ja sodasta viittaan siihen, että ko. sota käytännössä jatkuu edelleen, ja että siinä edelleen on kyse Yhdysvaltain, Kiinan ja Venäjän väännöstä.

   Kuten on Syyriassakin, kuten on Afrikassa ja kuten on laita useimpien muidenkin tällä maapallolla käytyjen sotien. Vaikkakin täytyy tässä alleviivata että Venäjä ja Kiina ovat osoittaneet merkittävää maltillisuutta omissa siirroissaan.

 8. Entäpä jos Pohjois-Korea jätettäisiin rauhaan?

  Kestäisikö USA sen? Pohjois-Korea kyllä kestäisi.

  • Näinpä. Sellaista vaihtoehtoa ei vain taida olla olemassa hallitusten työpöydillä.

   Voisko sitä väestöä auttaa hieman sopuisammalla meiningillä paremmin?

  • Mailmanpoliisia ’järjestyksen nimissä’ (=omien intressien pohjalta) esittävä USA neokonnineen ja sionisteineen ei tietenkään voi/halua jättää ketään tai mitään rauhaan tai antaa maailman asioita kenenkään muun tai muiden ratkaistavaksi.
   Muu maailma taitaa olla ymmärtämässä tämän ja pistää yhä kovemmin kapulaa rattaisiin koska sen mielestä planeetta kuuluu meille kaikille, ei vain muita orjuuttavalle ja hyväksikäyttävälle neokonnien nwo-eliitille.

   Today we have become all slaves; slaves to the powers of mafia bankster of finance; slaves to the western lie-propaganda; to the lobbies and their giant all dominating corporations – to the war-industry, because we happily believe what we are told about ever-increasing terrorism that needs to be fought with eternal wars; slaves to the environment-destructive hydrocarbon industry; to the pharma-industry; to the Monsanto-ized agroindustry; to senseless consumerism – and foremost – and summing it all up: to greed, endless greed that drives endless growth, nurturing endless competition fomenting adversity, destroying solidarity, instead of amical cooperation for a harmonious human cohabitation.
   As people of western nations, we are enslaved to an all-engulfing neoliberal fascism – to a predatory economic. Corporate lie propaganda drip-feds our brains. We haven’t even noticed it. We are enslaved to so-called ‘leaders’, put in office by obscure foreign masters of deceit – the ever-stronger corporate controlled propaganda machine – the six all controlling Zion-Anglo media, whom we believe whatever lie they vomit – because it is more comfortable to believe a lie than to confront the truth – that’s self-imposed slavehood.
   We are blinded and avoid seeing that we are dying fighting to satisfy puppet leaders’ greed for power and money – whose power is nothing more than that allowed them by the Masters who control the world and who pull the strings on their marionettes. http://thesaker.is/slavehood-2017/

 9. Pohjois-Korea ei varmaan ole todellinen sotilaallinen uhka kenellekään, sen sijaan sen hallinto on vakava uhka omalle kansalleen.

  Länsimaissa usein toistettua termiä ”ihmisoikeudet” siellä ei tunneta laisinkaan!

  Tässä yksi niin monista dokuista joissa kuullaan P.K:sta karanneita entisiä vankileirien asukeja:

  https://www.youtube.com/watch?v=s0Ds55xQ02g

 10. Diabolik, ihmisoikeudet eivät koskaan toteudu pommittamalla, tappamalla.

  Joka uskoo ihmisoikeus-pommittamiseen, -tappamiseen on hullu eikä ymmärrä mitä ihmisoikeudet ovat.

 11. Olet oikeassa, en sanonutkaan että sota olisi oikea ratkaisu.
  Jotakin olisi kuitenkin tehtävä, koska tuo pieni hörökorva-apina ei vallasta vapaaehtoisesti luovu.

  • Voisiko olla niin että p-korealaisten ei anneta tehdä sitä itse etteivät muiden maiden (Saudi-Arabia, Qatar, Bahrain jne) väestö saa ideoita itsetekemisestä?

 12. Etelä-Koreassakin otetaan jo etäisyyttä Trumpin Pohjois-Korea uhoon eikä ihme, sillä Kiina ja Venäjä ovat valmiita vastaamaan USA:n hyökkäysiskuihin Pohjois-Koreaan.

 13. Pohjois-Korean eilinen ohjustesti osoitti, että Pohjois-Korealla alkaa olla ballistinen ohjuspuolustus, lyhyen, keskimatkan, pitkän matkan ohjuspuolustus kunnossa ja päivitetty.

  Niinpä Pohjois-Korea on ilmoittanut USA:lle, että se on valmis kahdenkeskisiin neuvotteluihin, mutta USA, Trump eivät uskalla neuvotella.

 14. YLE ja Mika Mäkeläinen levittää tänään Pohjois-Koreaa ja sen pääkaupunkia Pjongjangia halveksivaa ja pilkkaavaa reportaasia.

  YLE ja Mikä Mäkeläinen ovat selvästi saaneet tehtävän halveksia ja pilkata Pohjois-Koreaa ylemmältä poliittiselta taholta, joka on todennäköisesti saanut tehtävän USAsta CIAlta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here