Viime syksynä kahden jättimäisen ja toimintatavoiltaan megalomaanisen tuhoisan yrityksen toimitusjohtajat pääsivät maireina tarjoamaan osakkeenomistajilleen hyviä uutisia: Bayer AG ja Monsanto fuusioituvat. Toimintojensa yhdistämisen lisäksi nämä ylikansalliset teollisuusjätit ovat viime aikoina kunnostautuneet kansalaisaktivismin tukahduttamisen ja infosodan – kaupallisen propagandan – merkeissä.

Verkkolehti The Anti-Media kertoi tiistaina, että avoimen ja vastuullisen ruoantuotannon puolesta Yhdysvalloissa toimiva järjestö, U.S. Right to Know, on haastanut Monsanton oikeuteen. Järjestön mukaan yhtiö on palkannut trolleja – siis kansalaiskeskustelijoina esiintyviä infosotureita – vaikuttamaan sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä Monsantolle epäedullisia käsityksiä vastaan. Yhtiötä on syytetty myös itselleen edullisen ”tieteellisen tutkimuksen” tuottamisesta omista myyntiartikkeleistaan.

Korporaatiovaltaa vastaan ja vastuullisten kulutusmahdollisuuksien puolesta taisteleva SumOfUs-verkkoyhteisö kertoo Bayerin vaatineen saksalaiselta tuomioistuimelta yhtiön vuosikokouksen ulkopuolelle kerääntyneiden mielenosoitusten kieltämistä – ja voittaneen jutun. Oikeusasiakirjojen mukaan Bayer oli viitannut rauhanomaisiin mielenosoittajiin ”terrorismiuhkana”.

Monsanto

Monsanto on tullut tunnetuksi härskinä ylikansallisena toimijana, joka 1980-luvulta asti on pyrkinyt – ja pelottavissa määrin onnistunut – syrjäyttämään maanviljelyksen luonnollisen siemenkierron. Monsanto kehitti geenimanipulaation avulla viljahybridin, joka on vastustuskykyinen Monsanton itsensä 1970-luvulla patentoimalle torjunta-aineelle, jonka kuluttajat tuntevat nimellä Round Up.

Maanviljelijät ovat saaneet tuta, ettei Monsanto hyväksy patentoimiensa hybridisiementen luonnollista käyttöä. Monsanto on tullut tunnetuksi etenkin Yhdysvalloissa siitä, että se haastaa oikeuteen kaikki, joiden pelloilta löytyy yhtiön siemenistä luonnollista tietä kasvanutta viljaa – riippumatta siitä, onko alkuperäisen sadon siemenet ostettu Monsantolta vai ovatko ne levinneet tuulen mukana naapuripelloilta. Myös Intian pienviljelijöiden itsemurha-aalto on yhdistetty Monsanton siemenmonopolin taloudellisiin vaikutuksiin.

Kauppalehti kertoo vuonna 2015 tutkimuksesta, jonka mukaan glyfosaatti, Round Upin sisältämä kemiallinen yhdiste, aiheuttaa todennäköisesti syöpää. Tutkimuksessa oli mukana muun muassa Maailman terveysjärjestö (World Health Organization, WHO). EU:n kemikaalivirasto (European Chemical Agency, ECHA) kuitenkin ilmoitti äskettäin, että glyfosaatti ei ole karsinogeeninen eli syöpää aiheuttava, vaikkakin muun muassa haitallinen vesistöille.

(Toim.huom. Käsittääkseni Euroopan turvallisuusviranomaiset tekevät tutkimuksensa ja päätelmänsä lähinnä myrkkyteollisuuden itsensä tuottaman aineiston perusteella.)

Euroopan unionin komissio haluaa – epäilemättä Monsanton villin lobbauksen seurauksena – vimmatusti glyfosaatin käytön jatkuvan Euroopassa. Glyfosaatin käytön puolestapuhujalta vaikuttava Maaseudun tulevaisuus on varmasti oikeassa sanoessaan, että ”päätöstä ohjaakin tieteen sijaan politiikka”. Glyfosaatin kieltämiseksi Euroopan unionin jäsenmaissa on käynnissä EU-kansalaisaloite, jonka voi allekirjoittaa Stop Glyphosate -sivustolla.

Jo vuonna 2005 ympäristöjärjestö Greenpeace oli huolissaan Monsanton suunnitelmista laajentaa luonnon – elämän – patentoimista florasta faunaan. Tarkemmin ottaen silloin oli puhe sioista. Monsanton(kin) aiheuttamista uhkista pahin kuitenkin lienee mehiläisten sukupuutto tuloksena torjunta-aineiden raskaan käytön yleistymisestä.

Monsanto on muuten juurikin se sama firma, joka toimitti Yhdysvaltain hallinnolle Vietnamin sodassa kylvettäväksi myrkkyä nimeltä Agent Orange. Myrkkyä kylvettiin vihollisen, Vietkongin, hallinnoimille alueille kasvillisuuden – eli voitokkaiden sissitaistelijoiden piiloutumismahdollisuuksien – tuhoamiseksi. Sissit pysyttelivät kuitenkin lähinnä maan alla, mutta siviiliväestö sekä Yhdysvaltain omat sotilaat altistuivat vakavia terveyshaittoja aiheuttavalle kemikaalille.

Vielä tänäkin päivänä Vietnamissa viattomat ihmiset – lapset – kantavat Yhdysvaltain järkyttävän tuhoisien sotataktiikoiden seurauksia: edelleen syntyy epämuodostuneita lapsia, joiden sikiövaiheen mutaatiot johtuvat Agent Orangen levittämisestä ympäristöön puoli vuosisataa sitten.

Kuva: Ruddy Turnstone

¤

Bayer AG

Pääasiassa lääketeollisuuteen keskittyvä, mutta käytännössä melkoisen usealla alalla tuottoa takova, alunperin saksalainen firma Bayer omaa – jos mahdollista – vielä moraalittomamman toimijan maineen kuin Monsanto.

Kuten Monsanton tapauksessa, suurin Bayerin toiminnan luoma uhka nykypäivänä lienee mehiläisten sukupuuttoon häviämisen edistäminen. Myös suurin osa artikkelin alussa mainituista, Bayerin ”terroristeiksi” kutsumista mielenosoittajista on mehiläiskasvattajia, jotka taistelevat yhtiön – Shellin jalanjäljissä – kehittelemien neonikotinoidien valmistamisen lopettamiseksi.

Neonikotinoidit, maanviljelyksen apukeinona käytetyt neuroaktiiviset hyönteismyrkyt, ovat nikotiinin synteettisiä johdannaisia. Neonikotinoidien vaarallisuudesta ravintokasviemme korvaamattomille pölyttäjille, mehiläisille, on jo laajalti näyttöäTech Timesin mukaan muiden muassa Harvardin yliopiston tutkimus esittää Bayerin markkinoimien neonikotinoidien todennäköisesti aiheuttavan mehiläisten joukkokuolemia.

Mehiläisten sukupuutto ei ole mikään pikkujuttu – hunajan tuotannon lisäksi nuo pikkupörriäiset ovat korvaamattomia ravintokasviemme pölyttäjiä. Bayer ei tunnu kuitenkaan olevan huolissaan mehiläisten kohtalosta: The Guardian kertoi viime syksynä, että yhtiö salasi omien tutkimustensa todenneen yhteyden Bayerin tuotteiden runsaan käytön ja mehiläisyhteiskuntien tuhon välillä.

Se, ettei Bayer ole kiinnostunut mehiläisten kohtalosta, ei yllätä, kun tuntee yhtiön historian – myös ihmisten henki on tälle ylikansallisten yhtiöiden mallikappaleelle halpa. Sen lisäksi, että Bayer on kuuluisa Aspiriinin tuomisesta markkinoille vuonna 1899, yhtiö oli ensimmäinen heroiinin kaupallinen tuottaja. Testiryhmänä toimivat yhtiön omat tehdastyöläiset. Myös tuotteen nimi – heroiini – on Bayerin käsialaa ja on paradoksaalisesti johdettu sanasta ”sankarillinen” (heroic).

Vuonna 1925 Bayer fuusioitui viiden muun yrityksen kanssa muodostaen yhtiön nimeltä IG Farben, jonka farmaseuttista osastoa (IG) Bayer johti. Natsien ylläpitämä keskitysleiri Auschwitz oli osa IG Farbenia, joten Bayerin ei tarvinnut miettiä eläinkokeiden eettisiä ongelmia, vaan se osti – hinnasta tingaten – keskitysleirivankeja koekaniineikseen. Bayer raportoi kirjeessään Auschwitzin SS-upseerille Hossille:

Kokeet on suoritettu. Kaikki testihenkilöt [150 naisvankia] kuolivat. Otamme lähiaikoina yhteyttä samanlaisesta toimituksesta samalla hinnalla.

Toisen maailmansodan jälkeen, vuoden 1946 oikeudenkäynneissä IG Farbenin 24:stä syytetystä 13 tuomittiin sotarikoksista. IG Farben hajotettiin, ja Bayerista tuli jälleen oma, erillinen firmansa. Jos joku nyt kuvitteli, että paha sai palkkansa ja Bayer joutui siistimään toimintaansa, ei voisi olla enempää väärässä.

The New York Timesin mukaan Bayer oli yksi neljästä yhtiöstä, jotka myivät 1980-luvulla HI-viruksen saastuttamaa veriplasmaa verenvuototautia (hemofilia) sairastaville. Saastunut plasma aiheutti Yhdysvalloissa 6000–10 000 HIV-tartuntaa. Yhtiöitä vastaan nostetun joukkokanteen aikana noin yksi AIDSiin sairastunut uhri päivässä menetti henkensä.

Huolimatta siitä, että Bayerin tytäryhtiö Cutter Biological oli saanut tiedon tuotteen mahdollisesta saastumisesta, se möi vielä yli 100 000 plasma-annosta Latinalaiseen Amerikkaan ja Aasiaan. On mahdotonta tietää, kuinka suuri määrä HIV-tartuntatapauksia johtui vain ja ainoastaan Bayerin ja sen tytäryhtiön vastuuttomasta voitontavoittelusta.

Big Pharma tarvitsee syöpää?

Bayer on ylikansallisen lääketeollisuuden (Big Pharma) toimija, joka luonnollisesti kertoo kiiltävissä, kauniita ihmisiä kuvaavissa esitteissään etsivänsä parannuskeinoja ihmiskuntaa koetteleviin sairauksiin, kuten syöpään ja AIDSiin. Kuitenkin voi surutta väittää, että Bayer itse – puhumattakaan sen uudesta hirviömorsiamesta Monsantosta – on toimillaan aiheuttanut näille sairauksille uusia uhreja enemmän kuin on parantanut.

Itse asiassa Bayer ei ole parantanut ketään syövästä tai AIDSista, mutta on levittänyt näitä sairauksia – väitetysti – tuotontavoittelun huumassa. Lääketeollisuus kuitenkin ansaitsee näiden sairauksien oireiden ja vaikutusten hoidolla jatkuvasti niin valtavia omaisuuksia, että olisi naiivia kuvitella niiden haluavan hävittää oman kultasamponsa. Ei ole vaikea kuvitella, että tuotontavoittelun lisäksi motiivina on ollut uusien asiakkaiden hankkiminen.
¤

Lähteet

Turnstone, Ruddy & Lansom, Carolyn & Ipolito, Theresa | Toward Freedom (23.12.2016): If Those Who Forget the Past are Doomed to Repeat it, the Future Looks Grim: The Bayer-Monsanto Merger http://towardfreedom.com/archives/globalism/if-those-who-forget-the-past-are-doomed-to-repeat-it-the-future-looks-grim-the-bayer-monsanto-merger/

Wedler, Carey | The Anti-Media (2.5.2017): Monsanto Hired Paid Internet Trolls to Counter Bad Public Image, Lawsuit Claims http://theantimedia.org/monsanto-paid-internet-trolls/

SumOfUs (27.4.2017): Help beekeepers have their voices heard at Bayer’s annual meeting https://actions.sumofus.org/a/beekeepers-bayer?akid=29837.1681943.cVGkqO&donation_band=nondonor&rd=1&source=fwd&t=1

Kuva: Friends of the Earth Europe [CC BY-NC-SA 2.0] via Flickr

Tallenna

17 KOMMENTTIA

 1. Monsanto-Bayer tuotteilla on sama vaikutus kansoihin kuin atomiaseilla,mutta vain hieman hidastettuna.

 2. 1) ”(Toim.huom. Käsittääkseni Euroopan turvallisuusviranomaiset tekevät tutkimuksensa ja päätelmänsä lähinnä myrkkyteollisuuden itsensä tuottaman aineiston perusteella.)”

  Niin kuin Yhdysvalloissa, myös EU:ssa osa virastojen rahoituksesta tulee niiltä tahoilta joita virastojen on määrä valvoa

  2) Round Upin patentti on raukeamassa, joten sen vastustaminen on sallittua, valmistajan kannalta jopa kivaa (en ihmettelisi vaikka rahoittaisivat Round Up:ia vastustavia liikkeitä) ja sen saa kieltää koska… uusi korvaava patentoitu myrkky on jo olemassa.

 3. […] Earlier this year, a US court released a cache of hundreds of Monsanto’s internal emails that showed the firm’s involvement in at least two academic reports on glyphosate, sold under the trade name Roundup.

  ”You cannot say that Roundup does not cause cancer,” a Monsanto toxicologist warned. (Photo: Global Justice Now)

  A Monsanto employee admits in one of the emails that the company wrote a study on glyphosate and later attributed the work to academics.

  Another study on glyphosate was “redesigned” with help of company scientists in order to create a more favourable outcome, the internal emails suggest. […]

  kertoo EUobserver https://euobserver.com/environment/137741 josta itsestään pilkkutietona kerrottakoon, että se saa rahoitusta George Sorosin säätiöltä.

 4. Ei saa sanoa myrkky, pitää sanoa ”kasvinsuojeluaine”… Laihialla oli osuuskaupan maatalouspuolen myyjä joka oli Ilmajoelta lähtöisin. Hänelle oli yhtenä päivänä soittanut joku professori Helsingistä. – Olen kuullut että olette sairastunut kivessyöpään, hän tutkii osuuskaupan myyjien sairastumisia samaan tautiin. Oletteko käyttänyt amerikkalaisia kasvinsuojelu aineita? -Joo kyllä,, edustan niitä ja lisäksi levitän niitä iltaisin niiden isäntien pellolle, joilla ei ole myrkytyslaitteistoa….

  Velipoika oli osuuskaupan myyjä, sairastui ja kuoli haimasyöpään. Hänen samanikäinen luokkakaveri oli innokas metsästäjä ja kuljeskeli pelloilla pienriistan perässä, jossa näitä ”kasvinsuojeluaineita” käytettiin. Hän kuoli myös haimasyöpään…

  Asioin muutaman kerran paikallisessa K-maatalouskaupassa ja satuin kerran kysäisemään myyjältä ”Tierätkö mikä on kolhoosikaupan maatalousmyyjien ammattisairaus?”… Een… – ”Son kuule amerikkalaisten kasvinsuojelu aineiden aiheuttama kivessyöpä!”. Enpä ole ikinä nähnyt niin kalpeaksi valahtavaa miestä, kun veri pakenee päästä.

  • ”Ei saa sanoa myrkky, pitää sanoa kasvinsuojeluaine”

   Onko sekin sana nykyään määritelty kielletyksi, epäsuoraksi kritiikiksi so.vihapuheeksi hallitusta, EU:ta ja NATO:a kohtaan?

 5. K.Tuomari: ’…Monsanto-Bayer tuotteilla on sama vaikutus kansoihin kuin atomiaseilla,mutta vain hieman hidastettuna…’

  Alkavat natsien puuhat näyttää ihan lasten leikiltä kun tämä fuusioitunut nwo-myrkkyeliitti tekee bisnestään. Pääasia että bisnes toimii, viis muusta. Sellaiseksi tämä maailma on mennyt tai fuusioitunut.
  Ja eihän tämä ole kuin yksi monien joukossa. Raatoja siis odotettavissa kasapäin ja pian on koko planeetta yksi suuri kaatopaikka jossa myrkyt muhivat.

  • p.s. WARNING SIGNS: Code words in latest executive order indicate Trump may be getting sucked into the GMO / pesticide swamp
   ”Associated Press echoes Natural News: Admits these chemicals were developed by Nazi scientists to kill people — Here’s the astonishing conclusion to this post: In yet another example of the mainstream media parroting my own investigations on Natural News, the Associated Press is now openly admitting that these pesticides are based on chemicals developed by Nazi scientists to murder human beings.
   You don’t Make America Great Again by poisoning America’s food and land with toxic chemical pesticides
   To stay informed on all this, follow more news on pesticides at Pesticides.news.
   http://www.naturalnews.com/2017-04-30-warning-signs-president-trump-being-sucked-into-the-gmo-pesticide-swamp.html

  • Näin suuryhtiöiden tuhon jäljet näkyvät ranskalaisen idyllisen pikkukylän kohdalla — ja Le Penin kannatus nousee…
   Onko tämä myös meidän kohtalo pian ?
   Paradise lost: idyllic French villages turn to far right
   This sense — of bitterness about the present and nostalgia for the past — is found across rural France and expressed in the support for so-called ”anti-system” candidates.
   ”We’re fed up with our leaders favouring financial groups, insurance companies and bankers,” said Leo Vellutini, a 56-year-old having an afternoon drink with locals in the pretty square at the centre of the village.

   He says the Le Pen vote has ”spiced up our drinks together”. While not everyone agrees, no one at the table has anything good to say about France’s political leaders.

   ”They’ve screwed us over for 40 years,” gripes one retired man in his 70s wearing a cap and clutching a glass.

   They plan to vote for Le Pen in the runoff vote against pro-European centrist Emmanuel Macron on Sunday.
   https://www.yahoo.com/news/paradise-lost-idyllic-french-villages-turn-far-104742952.html

   • p.s. Mitäs yhdestä ranskalaisesta pikkukylästä… Zio-Masonic NWO Elite’n fuusion tuhon jäljet
    Ihmiskunnalla on vain vähän aikaa löytää uusi planeetta asuttavakseen. Muuten me kaikki tuhoudumme, väittää Stephen Hawking.
    Meiltä loppuu aika. Jos aiomme selvitä ilmastonmuutoksesta, asteroidihyökkäyksistä, epidemioista ja liikakansoituksesta, meidän on lähdettävä planeetaltamme.
    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/stephen-hawkingin-hatkahdyttava-varoitus-ihmiskunnan-on-hylattava-maapallo/M3SbwWRB?ref=iltalehti:73c3&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal
    Vaikkei kaikesta olisi samaa mieltä niin näin se lienee, tuhoa kohti mennään tekoälyn vetäminä ja kovempaa kuin koskaan ennen…
    Huvittaa vain tuo ’toinen planeetta’ ajatus tai utopia.

    • p.s. Mutta mammonan palvojia ei asia huolestuta, lisää ja taas lisää pitää vain saada.
     Pahamaineinen hallintarekisteri
     ”Asetus käytännössä vain poistaisi vaivaa, jota omaisuuden piilottaja joutuisi näkemään. Pieni käytännön muutos ei olekaan todellinen lakiuudistuksen motiivi, vaan EU:n pyrkimys yhdenmukaistaa ”markkina-aluetta”, millä tasoitetaan tietä finanssieliitin entistä vahvemmalle ylivallalle ja normalisoidaan EU:n ylivaltaa jäsenvaltioissa.
     Nyt hallituksessa istuvat Perussuomalaiset käänsivät takkinsa tuttuun tapaan. Hallintarekisterin vastustaminen ei ole ollutkaan mitään muuta kuin isänmaallisten poliittisten pisteiden kalastelua ja oman väitetyn ”kansallismielisen” kuvan kiillottamista.
     http://magneettimedia.com/pahamaineinen-hallintarekisteri/

 6. Mielenkiintoinen video
  p.s. Parasiittista, välistävetävää ja muiden leipomaa kakkua syövää eliittiä ei tarvita — todellinen vallankumous on liikettä sentralisaatiosta (globalismista ja korpokratiasta) de-sentralisaatioon (hajauttamiseen ja lokalisaatioon). Todellista suvereenisuutta on keskitetyn vallan purkaminen niin taloudessa kuin politiikassakin silloin kun se ei palvele yhteistä hyvää.
  The Corbett Report: What Are You Going To Be When You Grow Up?
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=151394

 7. Robert F. Kennedy, Jr. — tutkimus osoittaa yhteyden rokotteiden ja aivovaurioiden välillä
  EcoWatch
  Thu, 09 Feb 2017 18:04 UTC
  Yale University study shows association between vaccines and brain disorders
  More than 95,000 children in the database that were analyzed had one of seven neuropsychiatric disorders: anorexia nervosa, anxiety disorder, attention deficit and hyperactivity disorder (ADHD), bipolar disorder, major depression, obsessive-compulsive disorder (OCD) and tic disorder.
  Pharma is the largest lobbyist in Washington. It now has more lobbyists on Capitol Hill than there are Congresspeople. The industry spends twice as much on lobbying as oil and gas and almost four times as much as the defense and aerospace industries. Imagine that! Congress was already drowning in Pharma money in 1986 when it gave those companies immunity from lawsuits arising from vaccine injury. In that way, vaccine makers rid themselves of the courts and the lawyers. With Congress and the regulatory agencies already captured, Pharma succeeded in thereby eliminating the final check and balance against bad corporate behavior in a free market. Once they were liberated from liability, vaccines became a major industry profit center. It was that legislation that launched the vaccine bonanza that began in 1988. ~ Robert F. Kennedy, Jr.

  https://www.sott.net/article/342128-Yale-University-study-shows-association-between-vaccines-and-brain-disorders
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=146985

 8. Nyt juuri ovat ”kahdenlaiset” lääkärit toistensa niskassa, kirjoittaessaan ”OPIOIDS” reseptejään potilaittensa särkyihin, syövän edetessä luustoon. Toisaalta päävaltio tekee ehdotuksia heroiinin vähentämisestä, jopa järjestäen paikallisissa tiloissa ”kontrolloitua” annostelua narkomaaneille. Laillistettu huumeiden jakaminen on ollut ”rutiini menetelmä” jo vuosikymmenien ajat. FLU EPIDEMIC niittää heikoimmat hautuumaalle lyhyessä ajassa, huolimatta ennalta-ehkäisystä. Piikityksiä tarjotaan jo ”supermarkettien käytävillä” ? Jääkööt lukijan ratkaistavaksi, onko kyseessä joukkojen ”Euthanasia” ? Haudankaivaja laskuttaa viimeiseksi.

 9. Ammattimaiset ”terveyden-hoitajat”ovat harventaneet meidän MÖKIN käyntejä, koska heidän ehdottamiaan (lääkkeitä) , lue (myrkkyjä ) ei meidän huushollissa mene kaupaksi. Lääkekaapissamme on kaikua, ja tilaa vaikka vain vitamiineille, kunnes niistäkin löytyy paljastuksia mistä aineista ne ovat valmistetut?
  ”Mestari-suunnitelma” näyttää olevan ihmisen vastustuskykyjen heikentäminen ravintoarvojen alentamisen kautta, joten klinikoilla riittää asiakkaita, saranat vinkuen. Hoitaja kylläkin myönsi voimattomuutensa pitääkseen päivätyönsä. Näin meitä viedään kuin härkää teuraalle. Viimeinen ”visiitti” tulee olemaan Lokakuussa, ja sitten olen omillani. Odotan sitä kuin lapsi JOULUA.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here