Ei liene niin tosi-tv:n lumoissa elävää ihmislasta, joka ei olisi huomannut maailman muuttuneen levottomammaksi viime vuosien aikana. Sodanuhkaa ja –lietsontaa julistetaan joka tuutista. Tarjoileeko Totuusmedia ihmisten emootioihin vetoavia ”suuruhkia” – kuten ”sotaisan Venäjän” pelkoa – tiedostamattaan vai tarkoituksella savuverhoksi ja huomion siirtämiseksi toisaalle todellisista, ajankohtaisista uhkista maailmanrauhalle?

The Anti-Media huomauttaa artikkelissaan – eikä suinkaan ensimmäisenä tai ainoana – että lähempänä sodan syttymistilaa kuin suurvaltojen suorat keskinäiset voimainkoetukset esim. Pohjois-Koreassa on kapealta Lähi-idän alueelta liikkeelle lähtevä, ydinaseuhan sisällään pitämä konflikti Libanonin ja Iranin hallintojen tukeman shiiaislamistisen Hisbollah-järjestön sekä Israelin – Iranin arkkivihollisen ja Yhdysvaltain liittolaisen – välillä. Jo vuosia näkyvissä ollut kehitys vaikuttaa kiihtyneen niin, että nykytilannetta voisi kuvata molemminpuoliseksi sodanvarusteluksi.

Osittain toki Venäjä-vastainen mediahypetys liittyy kiinteästi myös Israelin ja Hisbollahin väliseen konfliktiin, joka on viime aikoina monin tavoin peilaantunut julkisuuteen asti yhä tihenevässä tahdissa – tosin ei kotoisessa Totuusmediassamme. Israelin ja Libanonin paikallinen konflikti on kuin miniatyyrikuvaelma kansainvälisen politiikan ”itä–länsi-liittoutumista”: Hisbollah on Iranin – Venäjän vanhan liittolaisen – tukema ja Israel suoraan Yhdysvaltojen tukema, ja näin mitä ilmeisimmin myös Trumpin kaudella.

Israelilaisen Haaretz-lehden analyysissa tarkastellaan viime aikoina kasvanutta Yhdysvaltojen virallista kiinnostusta Libanonin tilannetta kohtaan – erityisesti yhteydessä Iranin ”uhan” määrittelyyn. Yhdysvaltalaisessa, eliittitaustaisessa The Hill -verkkojulkaisussa taas analysoitiin viime vuoden lopulla kauhistellen Hisbollah-järjestön haluja ja mahdollisuuksia kasvaa varteenotettavaksi tekijäksi Libanonin ja Israelin uhkaavan todennäköiseltä näyttävässä sodassa.

Reuters kertoo Hisbollah-johtaja Sayyed Hassan Nasrallahin ilmoittaneen viikko sitten, että hänen luotsaamansa ”Jumalan puolueen” ja Israelin joukkojen välinen seuraava yhteenotto saattaa koska tahansa tapahtua Israelin maaperällä. Lisäksi Nasrallah kertoi puheessaan Hisbollahin vetävän joukkonsa Libanonin ja Syyrian väliseltä rajalta, joka jää yksin Libanonin armeijan valvontaan. Ilmoitus vahvisti Hisbollahin toimineen aiemmin alueella yhteistyössä Syyrian presidentin, Bashar al-Assadin joukkojen kanssa.

Valtataistelu Hisbollahin ja Israelin välillä ulottuu laajalle: molempien voi hyvällä syyllä katsoa olevan osa Syyrian sotaa. Hisbollahin taistelijoita sotii siis Syyrian hallinnon – Venäjän ja Iranin liittolaisen – joukkojen tukena. Maaliskuussa Israel iski Hisbollahin saattueeseen Syyrian puolella. Juuri tätä ennen Yle uutisoi ”pahimmasta yhteenotosta Israelin ja Syyrian välillä” Syyrian sodan aikana. Israel myös miehittää edelleen osaa Syyriasta, öljynsä vuosi arvokkaita Golanin kukkuloita, jotka se miehitti vuonna 1967.

Syyrian armeijan tukena taistelee runsaasti myös iranilaissotilaita. On hyvin todennäköistä, että Hisbollah-järjestön ja Israelin välillä leimahtava konflikti aiheuttaisi tilanteen kiristymisen myös Hisbollahin tärkeimmän tukijan Iranin ja sen arkkivihollisen Israelin välillä ja kiristäisi samalla jo nyt tulehtuneen oloista Venäjän ja Yhdysvaltain tilannetta. YK:n rauhanturvaoperaation kautta myös kolmas suurvalta, Kiina, on sotilaallisesti läsnä Libanonissa – kuten myös Suomi.

Myös suomalaiselta valtamedialta toivoisi silmiä ja korvia sille suunnalle, jossa potentiaalia mittavaksi kansainväliseksi konfliktiksi – siis maailmansodaksi – löytyy realistisessa mielessä. Sen sijaan, että se lietsoo suomalaisia sokeaan pelkoon kuluneella ”vaarallinen Venäjän karhu” -propangandallaan, Totuusmedia voisi edes yrittää toteuttaa journalistista tehtäväänsä yleisön tiedottajana ja kertoa ajankohtaisesta kehityksestä, jolla on potentiaalia purkautua vakavan, maailmanlaajuisen katastrofin laukaisijaksi.
¤

Lähde

Shahtahmasebi, Darius | The Anti-Media (15.5.2017): The Looming War Nobody Is Talking About http://theantimedia.org/war-israel-hezbollah-nobody-talking/
¤

Kuva: Anton Nossik (CC BY-SA 2.0) via Flickr, State Department photo (CC0) via Wikimedia Commons

Tallenna

Tallenna

19 KOMMENTTIA

 1. ’…Miksi suomalaisessa valtamediassa ei törmää uutisointiin Lähi-idän räjähdysherkimmän – Hisbollahin ja Israelin välisen – tilanteen kulusta?…’
  Pitäisi kai kysyä maamme valtamedian omistajataholta mutta sehän ei rehellistä vastausta anna. Israelin eräs ministeri, ent. armeijan kenraali, sen sijaan lienee luotettavampi taho:
  Aika tappaa Syyrian presidentti ja mennä hänen liittolaisten luo Iraniin (itse käärmeenpesään)

  Time to assassinate Syrian President Assad & get to his allies in Iran – Israeli minister
  Israeli Housing Minister Yoav Galant
  “We are crossing a red line and, in my view, the time has come to assassinate Assad,” he continued.
  “And when we finish with the tail of the serpent, we will reach the head of the serpent, which can be found in Tehran, and we will deal with it, too,” he said.
  Assad, a UK-educated doctor, has been in power since the 1999 passing of his father, Syria’s long-time president, Hafez Assad. Syria is one of the few Arab countries where the president is elected through a nationwide vote.
  https://www.rt.com/news/388580-israel-minister-assad-assassination/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=151793

  • ”Aika tappaa Syyrian presidentti ja mennä hänen liittolaisten luo Iraniin ”
   Libanonin tilanteen kiristymisen lisäksi USA:n ja brittien joukot ovat usean eri tahon vahvistaman tiedon mukaan ylittäneet Jordanian rajan yli Syyriaan ja siksi Syyrian sotavoimat liikkuvat niitä kohti.

   The possibility of a direct Syrian clash with US/UK forces and thus a Russian clash with US/UK forces is now becoming very real as the Syrian government does not seem ready to allow the US and UK to simply invade and occupy any more territory than they already have.

   Reports have also stated that the Syrian military contingent heading toward al-Tanf is being commanded by Iranian officers and assisted by Hezbollah fighters. Little word has come by way of the Syrian government to confirm troop movement aimed at invading Western forces. However, it is well-known by now that Syrian military forces are indeed focused on liberating the east of the country.
   http://www.activistpost.com/2017/05/syrian-forces-heading-toward-usuk-base-in-syria-reports-say-saa-15-miles-away.html

 2. Jo Bushin, Cheneyn, Rumsfeldtin suunnitelmissa oli iskeä Iranin tukemaan Libanoniin kun USA ja NATO alkoivat hävitä Irakissa, Afganistanissa ja Jemenissä, minkä seurauksena Iranin valta Lähi-Idässä alkoi kasvaa merkittävästi.

  Israel ja USA haluavat haltuunsa myös öljyesiintymät Libanonin edustalla.

  Hizbollah sai kuitenkin siitretyksi USA:n ja Israelin sotatoimia kun se antoi päihin Israelille lyhyessä muuta ien päivien sodassa ja sen jälkeen Hizbollahin sotilaallinen siipi vain vahvisti itseään ja asemiaan mm. voittoisten Syyrian taisteluiden vuoksi.

  Niinpä Obaman aikana USA ja NATO joutuivat jättämään Iranin ja Hizbollahin rauhaan kun USA:lla oli ihan tarpeeksi töitä Irakin, Afganistanin, Jemenin, Syyrian sotahäviöidensä kanssa.

  Siksi Obama sitten ”oikopolkuna” haukkasi liian suuren palan yrittäen iskeä suoraan Venäjään Ukrainan ja Krimin operaatioilla ja saartamalla Venäjä taloudellisesti ja sotilaallisesti.

  Nyt Trump on ymmärtänyt, että USA ja NATO ovat hävinneet jo Venäjän vastaiset sotansakin, minkä vuoksi USA on palannut lähtöruutuun ja ottanut taas Iranin ja Hizbollahin sotatoimiensa kohteeksi.

  Mitä Suomen valtamediaan tulee, se ei tule, siis mm. YLE, HS, STT, MTV jne. koskaan julkaisemaan Libanonista analyyttisiä, totuudenmukaisia juttuja, sillä Suomien johto/Sauli Niinistö on sitonut Suomen sotilaallisesti Libanoniin ja tietysti USA:n ja NATO:n puolelle.

 3. ”…YK:n rauhanturvaoperaation…”, ja toimittajat tämän rauhan operaation luonteen luonnollisesti uskovat, vaikka omat silmät ja korvat todistavat päinvastoin 🙂

  INFO: Vuonna 2022 ISRAEL LAKKAA OLEMASTA, se kuuluu pyramidin huipun ONE WORLD GOVERNMENT suunnitelmaan. Israel on Rothschildien perustama feikki-valtio, jonka tarkoituksena on ylläpitää lähi-idän kriisejä ja eksyttää ihmisiä, vallankin kristittyjä. Tämän asian myös hämmästyttävään ”kristallipalloon” katsoja, ja suuri sotarikollinen, Henry Kissinger, vallan hyvin tietää. Kaikkien valtioiden ylin johto palvelee samaa sarvet päässä seisovaa isäntää, koska kaikki ”sodat” on tietoisesti organisoitu. Valemedia kertoo teille joka päivä stoorin, ja kyseiset ”pyramidin huippua” palvelevat tarinat te luonnollisesti nielaisette koukkuineen päivineen.

  Henry Kissinger: ‘No Israel in 10 years’
  Posted on September 26, 2012 | 6 Comments
  On September 17, 2012, Cindy Adams in her column at the New York Post, quoted Henry Kissinger predicting that if the current isolation of the Zionist entity continues – the Zionist entity will be gone within next 10 years.

  “Reported to me, Henry Kissinger has stated – and I quote the statement word for word: “In 10 years, there will be no more Israel”. I repeat: “In 10 years, there will be no more Israel”, wrote Cindy Adams.

  “Do not argue with Mr. Kissinger’s know-how. He already knows how,” added Adams to emphasized her point.

  Former US Secretary of State (1973-77), Henry (Heinz) Kissinger embodies all the characteristics of a Zionist leader – from a war criminal to a humanist. Last year, Kissinger sent a letter to US President Barack Obama asking him to pardon the convicted Jewish-American spy, Jonathan Pollard. Pollard is in prison since 1985.

  On March 1, 1973 – while attending a meeting between US President Richard Nixon and former Israeli prime minister Golda Meir in which Meir had pleaded for US pressure on the Soviet Union to release its Jews – Kissinger was reported tell Golda Meir: “If they put Jews into gas chambers in the Soviet Union, it is not an American concern”.

  Henry Kissinger, is a member of powerful Jewish think tanks, Council on Foreign Relations and Bilderberg. Kissinger is still considered an authority on the US international policy especially related to Israel. However, his past involvements in Tailwind Affair and the 1974 National Security Study Memorandum 200 proves him to be a mass-murderer, so much so that an ‘Islamophobe’ Zionist Jew Christopher Hitchens (died 2011), in his book ‘The Trial of Henry Kissinger’ – said that Henry Kissinger deserves vigorous prosecution “for war crimes, for crimes against humanity and for offenses against common or customary or international law, including conspiracy to commit murder, kidnap and torture“.

  • Entäpä jos Kissinger tarkoitti että on enää vain linkissä kuvattu Luvattu Maa (’The Promised Land’) ? eikä nykyIsraelia? Sitähän nyt kovin ottein rakennetaan Lähi-idässä.
   “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East
   The Infamous ”Oded Yinon Plan”. Introduction by Michel Chossudovsky
   According to the founding father of Zionism Theodore Herzl, “the area of the Jewish State stretches: “From the Brook of Egypt to the Euphrates.”  According to Rabbi Fischmann,  “The Promised Land extends from the River of Egypt up to the Euphrates, it includes parts of Syria and Lebanon.”
   http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

   • Niin, Kissinger puhui luonnollisesti Raamatun Israelista, mikä on juuri tuo mainitsemasi ”luvattu maa”, jolla ennen kaikkea kristittyjä huiputetaan. Otaksun kuitenkin, että hän on 33:en asteen vapaamuurarina on oppinut ”korkeilta mestareiltaan” sen, että Raamatun Israel ei ole ensinkään paikka, vaan korkeampi tietoisuustaso. Näitä ”korkeampaa tietoisuustasoa” havittelevia ihmisiä kutsutaan nimellä illuminaatti (valaistuneet) juuri sen vuoksi, että ”he” otaksuvat johdattavansa ihmiskunnan Uuteen Maailmanjärjestykseen. Sen he tulevat myös tekemään, koska se on heidän (alemman tietoisuustason) tehtävä.

    Raamatun Israel ei ole siten ensinkään ”paikka”, vaan korkeamman tietoisuustason ihmiskunta, eli ne oikeamieliset ihmiset, jotka perivät tämän maan. Hitler kutsui kyseistä ihmisryhmää termillä ”Uusi uljas ihmisrotu.”

    • ’…Raamatun Israel ei ole siten ensinkään ”paikka”, vaan korkeamman tietoisuustason ihmiskunta…’
     Näin voisi ajatella ja ajatuksena se on hieno mutta ymmärtääkö Kissinger ja kumpp. asian näin ?
     Sanot että Illuminaatti (NWO-eliitti) alemman tietoisuustasonsa avulla tulisi toteuttamaan NWO:n, jonka uskot olevan korkeamman tietoisuustason ilmaus ja jota myös Raamatun Israel edustaisi. ??
     Itse uskon että kyse on enemmän puhtaasti maallisesta asiasta tietäen NWO-eliitin saatanallisen ja epäoikeudenmukaisen Lucifer-luonteen. Jos se toimisi todella ’valistuneesti’ ja tavoitteena olisi korkeampi tietoisuustaso niin eikö tekojen pitäisi olla aivan muuta kuin mitä ne nyt ovat?
     Miten korkeampaa tietoisuustasoa voi tavoitella matalamman avulla? Se joka on saavuttanut korkeamman tason ei voi ymmärtääkseni enää alentua matalamman käyttöön. Jos hän niin tekee silloin tarkoitus pyhittäisi keinot eli hän voisi keinoja kaihtamatta tappaa esim. miljardeja ihmisiä jos se palvelee ’valistuneita’ tarkoitusperiä.

 4. Israel vaatii Syyrian johtajan murhaa
  Tilanne todella kiristyy uhkaavasti Lähi-idässä… kuten yllä jo todetaan. Nyt artikkeli löytyy suomenkielisenä

  ”Israelilaisministeri jatkaa suorastaan verenhimoisia kommenttejaan, vertaamalla Assadin tappamista ”käärmeen hännän katkaisemiseen”, jonka jälkeen he voisivat keskittyä ”käärmeen päähän” Iraniin. Gallant myönsi tienneensä, että poliittiset murhat rikkovat kansainvälisiä lakeja.
  Väitetysti Putin olisi komentanut Israelia, että he eivät saa jatkaa ilmaiskuja Syyriaa ja sen liittolaisia vastaan, mutta Netanyahu on todennut että näin ei ole tapahtunut ja kertoi, että Israel tulee jatkamaan iskuja jatkossakin.
  Yhdysvaltojen uudenlainen sekaantuminen ohjusiskuilla Syyrian konfliktiin todistaa, että globaalin eliitti ei tule hyväksymään Vastarinta-akselin menestystä sionismin joukkoja vastaan.
  http://magneettimedia.com/israel-vaatii-syyrian-johtajan-murhaa/

  Samaan aikaan sionisteilla menossa kansainvälinen kampanja jossa tavoitteena Israelin arvostelun leimaaminen anti-semitismiksi
  International Campaign Is Criminalizing Criticism of Israel As ‘Anti-Semitism’
  For two decades, some Israeli officials and Israel partisans have worked to embed a new, Israel-focused definition of antisemitism in institutions around the world, from international bodies and national governments to small college campuses in heartland America. This effort is now snowballing rapidly. As a result, advocacy for Palestinian rights is well on the way to being curtailed and even criminalized as “hate.”
  “Whereas classical anti-Semitism is aimed at the Jewish people or the Jewish religion, ‘new anti-Semitism’ is aimed at the Jewish state.”
  http://www.globalresearch.ca/international-campaign-is-criminalizing-criticism-of-israel-as-anti-semitism/5590941

 5. Ei näytä muita kiinnostavan Lähi-itä. Itse seuraan mielenkiinnolla sen tapahtumia koska niillä on niin ksskeinen merkitys siihen mitä muuallakin tapahtuu.
  Iranin ulkoministeri osuu minusta oikeaan uskoessaan, että saudit ovat nyt iltalypsyn kohteina, ehkä olleet jo 911 alkaen kun heidät sotkettiin sen taustoihin ? nyt on helppo lypsää…
  Mitään todellista uhkaa Iran ei muodostane rauhalle mutta sillähän ei ole merkitystä nwo-eliitille jota Trumpkin on pantu palvelemaan.

  Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif says US President Donald Trump’s recent anti-Tehran remarks were aimed at ”milking” Saudi Arabia.
  —The minister said the policy line currently being pursued by Saudi rulers is helping ”the Iranophobia project, which has been initiated and promoted by the Zionist regime for years.”
  “Today, the stable Iran is seeking stability in the entire region because it knows that achieving security at home at the expense of insecurity among neighbors is basically impossible,” he added.
  http://presstv.ir/Detail/2017/05/21/522748/zarif-us-iran-trump-milking

 6. Panssaritt ovat valmiita: Israel valmistautuu Hizbollahin tuhoamiseen
  Israelin ja Hizbollahin välisen 2006 sodan jälkeen on aselepo palvellut molempien osapuolten valmistautumista mahdollisiin uusiin konflikteihin.
  Blanford, joka toimii myös Atlantin neuvoston analyytikkona, näkee Israelin ratkaisuna tarpeen lähettää myös maajoukkoja sillä vuosien 1993, 1996 ja 2006 aikana se ei ole saavuttanut pitkän aikavälin strategista voittoa ilma- ja tykistösodalla. Hizbollahilla on nyt ollut 11 vuotta aikaa rakentaa puolustuslinjansa Israelin maajoukkojen torjuntaan.
  Panzer stehen bereit: Israel bereitet sich auf die Zerstörung der Hisbollah vor
  Den Waffenstillstand nach dem Krieg zwischen Israel und der Hisbollah 2006 haben beide Seiten zur Vorbereitung auf mögliche weitere Konflikte genutzt. Israels Militärdoktrin für diesen Fall orientiert sich am Krieg gegen die Hamas 2008.
  Blanford, der auch als Analyst beim Atlantic Council arbeitet, sieht die Lösung darin, dass Israel Bodentruppen schicken müsse. Denn durch Luft- und Artillerieangriffe in den Jahren 1993, 1996 und 2006 ist Israel kein langfristiger strategischer Sieg gelungen. Hisbollah habe nun elf Jahre Zeit gehabt, um seine Verteidigungsreihen für den Fall einer israelischen Bodenoffensive in Stellung zu bringen.
  https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/50877-panzer-stehen-bereit-israel-bereitet/

 7. Trump kävi Israelissa uhoamassa Iranille.

  Trumpilla ja Netanjahulla on jo vakoilijoita, agentteja, erikoisjoukkoja valmistelemassa USAn, NATOn, Israelin hyökkäystä Libanoniin ja sotatoimia Irania vastaan.

  • Niinpä … Trump yrittää sopeutua käsikirjoitukseen mutta on aiheuttamassa ison sotkun Lähi-itään
   Donald Trump is trying to stick to the script – but he’s about to really mess up in the Middle East
   On Sunday, CNN headlined a “reset” with the Arabs. On Monday, the BBC headlined a “reset” with Israel. What they both meant – but dared not say – is that Trump thinks he can get the Arabs and Israel to destroy the power of Iran after the horrid, moral years of Obama. That means “war”, preferably between Muslims. The “ultimate deal”, indeed.
   http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-saudi-arabia-riyadh-israel-palestine-sunni-shia-a7749921.html

   • ”Terrorismi on aina altavastaajan (alistetun) ase” Naton entisen upseerin Scholz’in haastattelu
    Miten sota suunnitellaan ja toteutetaan lopulta? Everstiluutnantti jKr Ulrich Scholz työskenteli kylmän sodan aikana itse hävittäjälentäjä ja ohjaajana ilmavoimissa. Nykyään hän kuvaa sotaa länsimaiden patologiana ja vaatii että Naton tulisi uudistua siten että Venäjä ja Kiina integroidaan siihen, jotta varmistetaan pysyvä vakaus.

    „Terrorismus ist immer die Waffe des Unterlegenen“ Ex-NATO-Offizier Scholz im Interview
    Wie wird Krieg geplant und schlussendlich ausgeführt? Oberstleutnant a.D. Ulrich Scholz, war während des Kalten Krieges selbst Kampfpilot und Ausbilder in der Luftwaffe tätig. Heute bezeichnet er Krieg als Pathologie des Westens und fordert ein Umdenken in der NATO. So sollte die NATO reformiert werden und Länder wie Russland und China integrieren, um dauerhaft Stabilität zu gewährleisten.
    https://deutsch.rt.com/programme/der-fehlende-part/51228-terrorismus-ist-immer-waffe-unterlegenen-interview/

    Ei taida mahtua Trumpin (eikä sionistien) päähän tämä ajatus joka on osoittautumassa jopa edeltäjiään suuremmaksi sotahulluksi ja nwo-juonittelijaksi.

 8. Lähi-idästä tällaista:
  Hassan Nasrallah on Donald Trump’s visit to Saudi Arabia
  The summit between the United States and the Gulf countries was nothing but a meeting of courtesy, a presentation, a ceremony. The (alleged) US-Arab-Islamic summit, bringing together 55 or 56 countries, was but a standing ovation to President Trump, and it was not a summit or conference. There were no preparatory committees, no material distributed to participants, no preliminary meeting of foreign ministries or ministries of defense…, neither draft declaration, nor debate, nor negotiations, nor exchanges, nor nothing all.
  http://thesaker.is/hassan-nasrallah-on-donald-trumps-visit-to-saudi-arabia/
  Trump: Dancing with Wolves on the Titanic
  It is really pathetic to observe the desperate efforts of the Trump Administration to create some kind of halfway credible anti-Daesh coalition while strenuously avoiding to look at the simple fact that the only parties which can field a large number of combat capable units to fight Daesh are the Iranians, Hezbollah and, potentially, the Russians. This is why Iranian President Rouhani recently declared that

  “Who fought against the terrorists? It was Iran, Syria, Hezbollah and Russia. But who funded the terrorists? Those who fund terrorists cannot claim they are fighting against them” and “Who can say regional stability can be restored without Iran? Who can say the region will experience total stability without Iran?”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=152339
  http://www.unz.com/tsaker/trump-dancing-with-wolves-on-the-titanic/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here