Vastavalkea-verkkolehti on ainoana varteenotettavana mediana Suomessa vaatinut toistuvasti Ylen johtokaksikon Atte JääskeläinenLauri Kivinen eroa tehtävistään. Nyt tästä tavoitteestamme toteutui puolet, kun Ylen hallitus antoi Atte Jääskeläiselle lähtöpassit.

Viimeiseksi pisaraksi osoittautui Jääskeläisen uho Julkisen sanan neuvoston (JSN) suuntaan. Ylen eron JSN:sta ja oman eettisen valvonnan väläyttäminen oli katteetonta puhetta jo siinäkin mielessä, että Ylellä on jo omat eettiset sääntönsä, joita johto ei kuitenkaan ole toteuttanut eikä Ylen hallitus niiden toteutusta valvonut. Tässä tuli samalla todennetuksi sekin, että vain presidentti Sauli Niinistöllä on valta valita oikeuskansleri omien virkatoimiensa valvojaksi. Ylen vastaavalle päätoimittajalle ei ole tällaista valtaa suotu.

Puhe Ylen riippumattomuudesta on erityisesti sen ulkomaanuutisoinnin osalta falskia, sillä Yle on ollut äärimmäisen riippuvainen varsin harvalukuisesta kansainvälisestä uutislähteistöstä. Sen lähteinä ovat olleet länsimaiset uutistoimistot, joiden uutisointiin CIA:n on jo pitkään tiedetty vaikuttavan aktiivisesti.

Yle onkin noudattanut uskollisesti läntisen valtamedian McCarthyismi 2.0:n nimellä tunnettua journalistista linjaa, jossa keskeistä on ollut Venäjä-vastaisuus ja rähmälläänolo NATOn ja Yhdysvaltain suuntaan. Tämä on näkynyt käytännön toimina Atte Jääskeläisen suojatin Jessikka Aron käynnistämässä ns. Venäjän trolli -jahdissa, jossa tämä Ylen toimittaja on tehnyt julkisuuttakin saavuttanutta yhteistyötä tunnetun (entisen?) CIA:n toimijan Joel Hardingin kanssa.

Myös sotatieteiden tohtori Saara Jantunen on ollut usein käytetty ”asiantuntija” Ylen manöövereissä. Saara Jantusen Infosota-kirjahan korotti informaatiosodan jo varsinaiseksi sodaksi ja lanseerasi resonointikonseptin, jolla mitattiin toimijoiden Venäjä-mielisyyttä. Suomen NATO-jäsenyyden vastustaminen ja EU-kriittisyys riittivät Jantuselle Venäjä-mielisyyden osoitukseksi. NATO-jäsenyyttä vastustaa tunnetusti noin kaksi kolmasosaa suomalaisista, joita Jantunen (Ylenkin toitottamana) siis syyllistää Kremlin asialla oleviksi.

Ylen, Hesarin ja muunkin valtamedian toiminta Venäjä-vastaisuuden, Suomen NATO-jäsenyyden ja nyt agendalle nostetun hävittäjähankinnan osalta on jo aikapäiviä sitten kadottanut järjelliset mittasuhteet. Voidaan sanoa, että kyse ei ole enää edes informaatiovaikuttamisesta, vaan valtamedian määräävää markkina-asemaa hyväksikäyttävästä mielipideterrorista.


YLE ON OLLUT nykyisen hallituksen infosotilaallinen siipi. Hallituksen piiristä ei ole noussut minkäänlaista arvostelua Ylen linjanvetoja kohtaan, joten sillä on ollut Juha Sipilän, Petteri Orpon ja Timo Soinin tuki. Poliittisestihan tämä on enemmän kuin ymmärrettävää: onhan kummassakin kyse samasta Kepu–Kokoomus-akselista, jota persut peesaavat.

Kepun osalta kyse on ollut siitä, että Juha Sipilän vahvan lestadiolaisen taustajoukon ja ns. citykepulien linjat ovat yhtyneet sekä hallituksessa että Ylessä, ja perinteiseen Paasikiven–Kekkosen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen linjaan tukeutuva Kepun osa on painettu statistiksi taustalle. Mielenkiintoista onkin seurata, miten presidenttiehdokkaaksi asettunut Matti Vanhanen hanskaa tilanteen – onhan hänellä kuiskaajanaan vahva perinteisen linjan kannattaja Risto Volanen.

Lestamafia-avusteinen citykepulilinja koki siis Ylessä haaksirikon Atte Jääskeläisen poistuman myötä, ja jatkossa on haettava uusia eväitä. Ylen saaminen normaaliksi, myös valtion intressit huomioon ottavaksi valtiolliseksi yleisradioyhtiöksi edellyttää kuitenkin myös johtoparivaljakon toisen osapuolen, Lauri Kivisen, väistymistä. Kivinen ja Jääskeläinen ovat luoneet yhdessä nykyisen Ylen katastrofilinjan ja -tilan, ja yhdessä heidän täytyy kantaa siitä myös vastuu.

Tässä ei ole syytä unohtaa myöskään valtioneuvoston infosotapäällikköä Markku Mantilaa, jonka toimiin on viime aikoina toki tullut vahva sordiino. Hän on katsonut parhaaksi erota syksyllä työstään valtioneuvoston viestintäjohtajana – kaksi ja puoli vuotta ennen viisivuotisen kautensa päättymistä.

Toinen kahdesta vaikutusvaltaisimmasta kansalaisiin kohdistuvan mielipideterrorin lietsojasta ja takuumiehestä on siis jo poistunut paikaltaan, joten valoa näkyy jo kansalaisille tunnelin päästä. Valo sen kuin lisääntyy, kun myös Lauri Kivinen jättää postinsa.

Tauno O. Mehtälä
päätoimittaja

Jääskeläisen kuva (vas.): Soppakanuuna ja Kivisen kuva: Sandro Halank. Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0). Katseenkääntö ja muu säätö: Vesa Raiskila

33 KOMMENTTIA

 1. Kysymys kuuluu, miksi Sipilä, Orpo, Soini ovat kyykyssä? Kuka ja mikä on saanut heidät kyykkyyn ja miksi he tukivat ja tukevat infosotaa käyvää YLEä?

  On syytä katsoa taaksepäin infosodan historiaa.

  Sipilä, Orpo, Soini eivät aloittaneet infosotaa. Heidät on siihen sopeutettu ja alistettu. Suomessa poliitikko ei pitkälle pötki, jos YLE ja HS ovat vihollisia. Tästä esimerkkinä Paavo Väyrynen.

  Ennen Sipilän hallitusta infosotaa kävivät Stubbin ja Kataisen hallitukset, ulkoministeri Kanerva, pääministeri-ulkoministeri Stubb ja puolustusministeri Haglund etujoukoissa.

  Mikä ja kuka heidät sai kyykkyyn?

  Merkityksetöntä infosodan ja kyykkyhyppelyn kannalta eivät ole vuodet 2006 ja 2007. Silloin kokoomus pääsi hallitusvastuuseen, ulko- ja puolustuspolitiikan johtoon ja silloin media HSn johdolla käynnisti Sauli NATO Niinistön vaalikampanjoinnin vuoden 2012 presidentin vaaleihin.

 2. Miksi Sip jne ovat kyykyssä? Eivät ehkä olekaan, vaan tukevasti hunajapurkin kupeessa, kansi on jo auki.
  Entäpä jos Väyrynen ei ollutkaan tukkanuottasilla tahojen kanssa, vaan Urhon jälkeiset urhot ja tavsut vain yksinkertaisesti ulkoistivat hänet sopimattoman kekkoslaisen politiikan ja maailmankatsomuksen vuoksi.
  … kyse on kepu-kokoomus-akselista jota persut peesaavat… Vai : kepu-demarit-vihreäpunaiset, joita kokoomus ja Timo Soinin diktatoorisesti hallitsema pers-suom. peesaavat.
  Saisiko selityksen sille, miksi tolkun mies, pres. Niinistö otti eron kykypuolue kokoomuksesta.
  Puolustusvoimain ulostulo valtamedian aro-rysky-jnetuisten kautta nykypäivinä mitattuna Goebbelsin asteikolla saa arvosanan improbatur. Saara nauraa?

  Loppukommentti: terävää sivaltavaa faktaa, kiitos TO Mehtälä (kuten aina)

  • Tässä Veikko sinulle vastaus kysymykseesi toisesta keskustelusta.

   Tim 30.5.2017 at 09:20
   Sauli Niinistön linja:

   Niinistö on sooloillut koko presidenttikautensa ajan ohittaen ja halveksien eduskuntaa, kansalaiskeskustelua, asiantuntijoita, mediaa, puolueita, puoluejohtajia jopa ministereitä ja minsteriöitä tarpeen mukaan.

   Nyt valitsijayhdistyksen avulla tapahtuva irtiotto puolueista ja eduskunnasta kertoo siitä, että Niinistö haluaa sooloilla vielä enemmän.

   Nähtäväksi jää, liittääkö Niinistö Suomen NATOon eduskunnasta, puolueista, kansasta välittämättä.

   • Ei ole vasta-argumentteja.
    Mutta ei huolta Enkeli Merkel ilmoitti että Natoa ei tarvita. Eurooppa hoitaa puhumalla (ns. dialogilla) mahdolliset kriisit. Jos tarvii tapella niin onhan heillä (Reich D Ii) useamman miljoonan muukalaislegioona, taisteluharjoitukset menossa 24/7.

 3. Noam Chomsky neuvoo Eurooppaa rakentamaan yhteistyötä Venäjän kanssa. Tämä Chomskyn ohje olisi YLE’nkin hyvä noteerata.
  Noam Chomsky: ”Viisasta etsiä kanavaa Moskovan kanssa
  Trumpin ongelma on poliittinen ilmapiiri »
  ”G7 ei ole kykenevä tekemään tärkeitä päätöksiä, sillä Amerikka on hylännyt muut liian monissa asioissa. Meidän on puhuttava Venäjän kanssa ja vähennettävä provokaatioita, jotka todennäköisesti johtavat pahempaan.”
  ”Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä on aina ollut olemassa särö/välirikko”, hän sanoi vuoden 2003 Irakin sodan aattona. Euroopalla on aina ollut tilaisuus liikkua riippumattomaan ja itsenäiseen suuntaan kansainvälisissä asioissa. Se vallitsi ajatuksen seurata Yhdysvaltain linjaa, mutta se ei välttämättä ole pysyvä valinta. Amerikka on yrittänyt estää ranskalais-saksalaisia intressejä tuomasta EU: ta itsenäiselle tielle. ”
  Noam Chomsky: «Giusto cercare
  un canale con Mosca
  Il problema per Trump è il clima»
  «Il G7 non è nella posizione di prendere decisioni importanti. L’America si è allontanata dagli altri su troppe questioni. Bisogna parlare con la Russia e ridurre le provocazioni che rischiano di portare a un’escalation».
  http://www.corriere.it/esteri/17_maggio_30/noam-chomsky-giusto-cercare-canale-mosca-problema-trump-clima-b0673c10-44aa-11e7-95ab-f09d324d6fee.shtml

 4. Miten kokoomus-Yle-johto on onnistunutkin löytämään Ylen hallituksen johtoon Thomas Wilhelmssonin kaltaisen pelkuri-yes-miehen.

  • Ainahan löytyy näitä eläköityneitä muka-eliitin jäseniä, jotka hakevat lisätienestiä huoraamalla.

 5. Nyt kun Bildenberg Jääskeläinen lensi Ylestä pihalle, tiedossa on (MV) että liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner yhdessä nalle Whalroossin kanssa, osallistuu nyt kesäkuun alussa järjestettävään Bildenberg kokoukseen.

  ”Nyt Anne-Catherine Berner osallistuu globalistien kokoukseen, jonne ei lehdistöä päästetä ja jossa on äärimmäisen tarkat turvatoimet. Bilderberg kokoontuu tänä vuonna 1.-4. kesäkuuta USA:n Virginian osavaltion Chantillyssä. Kyseessä on jo globalistien 65. kokous. 121 osallistujaa on varmistanut osallistumisensa. Suomen päänmenoksi paikalla on juonimassa Bernerin ohella myös toinen tavallisille suomalaisille paskaa haistattava globalisti, Björn Wahlroos.”

  Onko pikakansalaisuuden saanut Berner hakemassa uusia ohjeita ja linjauksia? Kun bildenberg Jääskeläinen ei onnistunut tehtävässään ja aikaisemmin ei myöskään bildenberg Ollilan autojen seurantalaitehanke, ottanut toistaiseksi tuulta purjeisiinsa. Saako Anne satikutia, vai siirtyykö tuleva bildenberg Anne uudistuneena uusin ohjein ministeriön jälkeen Ylen johtoon…

 6. 2017 Bilderberg Meeting
  Chantilly VA, USA 1-4 June

  CHAIRMAN
  Castries, Henri de (FRA), Former Chairman and CEO, AXA; President of Institut Montaigne

  PARTICIPANTS

  Achleitner, Paul M. (DEU), Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG

  Adonis, Andrew (GBR), Chair, National Infrastructure Commission

  Agius, Marcus (GBR), Chairman, PA Consulting Group

  Akyol, Mustafa (TUR), Senior Visiting Fellow, Freedom Project at Wellesley College

  Alstadheim, Kjetil B. (NOR), Political Editor, Dagens Næringsliv

  Altman, Roger C. (USA), Founder and Senior Chairman, Evercore

  Arnaut, José Luis (PRT), Managing Partner, CMS Rui Pena & Arnaut

  Barroso, José M. Durão (PRT), Chairman, Goldman Sachs International

  Bäte, Oliver (DEU), CEO, Allianz SE

  Baumann, Werner (DEU), Chairman, Bayer AG

  Baverez, Nicolas (FRA), Partner, Gibson, Dunn & Crutcher

  Benko, René (AUT), Founder and Chairman of the Advisory Board, SIGNA Holding GmbH

  #BERNER, Anne-Catherine (FIN), Minister of Transport and Communications

  Botín, Ana P. (ESP), Executive Chairman, Banco Santander

  Brandtzæg, Svein Richard (NOR), President and CEO, Norsk Hydro ASA

  Brennan, John O. (USA), Senior Advisor, Kissinger Associates Inc.

  Bsirske, Frank (DEU), Chairman, United Services Union

  Buberl, Thomas (FRA), CEO, AXA

  Bunn, M. Elaine (USA), Former Deputy Assistant Secretary of Defense

  Burns, William J. (USA), President, Carnegie Endowment for International Peace

  Çakiroglu, Levent (TUR), CEO, Koç Holding A.S.

  Çamlibel, Cansu (TUR), Washington DC Bureau Chief, Hürriyet Newspaper

  Cebrián, Juan Luis (ESP), Executive Chairman, PRISA and El País

  Clemet, Kristin (NOR), CEO, Civita

  Cohen, David S. (USA), Former Deputy Director, CIA

  Collison, Patrick (USA), CEO, Stripe

  Cotton, Tom (USA), Senator

  Cui, Tiankai (CHN), Ambassador to the United States

  Döpfner, Mathias (DEU), CEO, Axel Springer SE

  Elkann, John (ITA), Chairman, Fiat Chrysler Automobiles

  Enders, Thomas (DEU), CEO, Airbus SE

  Federspiel, Ulrik (DNK), Group Executive, Haldor Topsøe Holding A/S

  Ferguson, Jr., Roger W. (USA), President and CEO, TIAA

  Ferguson, Niall (USA), Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University

  Gianotti, Fabiola (ITA), Director General, CERN

  Gozi, Sandro (ITA), State Secretary for European Affairs

  Graham, Lindsey (USA), Senator

  Greenberg, Evan G. (USA), Chairman and CEO, Chubb Group

  Griffin, Kenneth (USA), Founder and CEO, Citadel Investment Group, LLC

  Gruber, Lilli (ITA), Editor-in-Chief and Anchor ”Otto e mezzo”, La7 TV

  Guindos, Luis de (ESP), Minister of Economy, Industry and Competiveness

  Haines, Avril D. (USA), Former Deputy National Security Advisor

  Halberstadt, Victor (NLD), Professor of Economics, Leiden University

  Hamers, Ralph (NLD), Chairman, ING Group

  Hedegaard, Connie (DNK), Chair, KR Foundation

  Hennis-Plasschaert, Jeanine (NLD), Minister of Defence, The Netherlands

  Hobson, Mellody (USA), President, Ariel Investments LLC

  Hoffman, Reid (USA), Co-Founder, LinkedIn and Partner, Greylock

  Houghton, Nicholas (GBR), Former Chief of Defence

  Ischinger, Wolfgang (INT), Chairman, Munich Security Conference

  Jacobs, Kenneth M. (USA), Chairman and CEO, Lazard

  Johnson, James A. (USA), Chairman, Johnson Capital Partners

  Jordan, Jr., Vernon E. (USA), Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC

  Karp, Alex (USA), CEO, Palantir Technologies

  Kengeter, Carsten (DEU), CEO, Deutsche Börse AG

  ¤KISSINGER, Henry [HEINZ] A. (USA), Chairman, Kissinger Associates Inc.; 94-vuotias

  Klatten, Susanne (DEU), Managing Director, SKion GmbH

  Kleinfeld, Klaus (USA), Former Chairman and CEO, Arconic

  Knot, Klaas H.W. (NLD), President, De Nederlandsche Bank

  Koç, Ömer M. (TUR), Chairman, Koç Holding A.S.

  Kotkin, Stephen (USA), Professor in History and International Affairs, Princeton University

  Kravis, Henry R. (USA), Co-Chairman and Co-CEO, KKR

  Kravis, Marie-Josée (USA), Senior Fellow, Hudson Institute

  Kudelski, André (CHE), Chairman and CEO, Kudelski Group

  Lagarde, Christine (INT), Managing Director, International Monetary Fund

  Lenglet, François (FRA), Chief Economics Commentator, France 2

  Leysen, Thomas (BEL), Chairman, KBC Group

  Liddell, Christopher (USA), Assistant to the President and Director of Strategic Initiatives

  Lööf, Annie (SWE), Party Leader, Centre Party

  Mathews, Jessica T. (USA), Distinguished Fellow, Carnegie Endowment for International Peace

  McAuliffe, Terence (USA), Governor of Virginia

  McKay, David I. (CAN), President and CEO, Royal Bank of Canada

  McMaster, H.R. (USA), National Security Advisor

  Micklethwait, John (INT), Editor-in-Chief, Bloomberg LP

  Minton Beddoes, Zanny (INT), Editor-in-Chief, The Economist

  Molinari, Maurizio (ITA), Editor-in-Chief, La Stampa

  Monaco, Lisa (USA), Former Homeland Security Officer

  Morneau, Bill (CAN), Minister of Finance

  Mundie, Craig J. (USA), President, Mundie & Associates

  Murtagh, Gene M. (IRL), CEO, Kingspan Group plc

  Netherlands, H.M. the King of the (NLD)

  Noonan, Peggy (USA), Author and Columnist, The Wall Street Journal

  O’Leary, Michael (IRL), CEO, Ryanair D.A.C.

  Osborne, George (GBR), Editor, London Evening Standard

  Papahelas, Alexis (GRC), Executive Editor, Kathimerini Newspaper

  Papalexopoulos, Dimitri (GRC), CEO, Titan Cement Co.

  Petraeus, David H. (USA), Chairman, KKR Global Institute

  Pind, Søren (DNK), Minister for Higher Education and Science

  Puga, Benoît (FRA), Grand Chancellor of the Legion of Honor and Chancellor of the National Order of Merit

  Rachman, Gideon (GBR), Chief Foreign Affairs Commentator, The Financial Times

  Reisman, Heather M. (CAN), Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

  Rivera Díaz, Albert (ESP), President, Ciudadanos Party

  Rosén, Johanna (SWE), Professor in Materials Physics, Linköping University

  Ross, Wilbur L. (USA), Secretary of Commerce

  Rubenstein, David M. (USA), Co-Founder and Co-CEO, The Carlyle Group

  Rubin, Robert E. (USA), Co-Chair, Council on Foreign Relations and Former Treasury Secretary

  Ruoff, Susanne (CHE), CEO, Swiss Post

  Rutten, Gwendolyn (BEL), Chair, Open VLD

  Sabia, Michael (CAN), CEO, Caisse de dépôt et placement du Québec

  Sawers, John (GBR), Chairman and Partner, Macro Advisory Partners

  Schadlow, Nadia (USA), Deputy Assistant to the President, National Security Council

  Schmidt, Eric E. (USA), Executive Chairman, Alphabet Inc.

  Schneider-Ammann, Johann N. (CHE), Federal Councillor, Swiss Confederation

  Scholten, Rudolf (AUT), President, Bruno Kreisky Forum for International Dialogue

  Severgnini, Beppe (ITA), Editor-in-Chief, 7-Corriere della Sera

  Sikorski, Radoslaw (POL), Senior Fellow, Harvard University

  Slat, Boyan (NLD), CEO and Founder, The Ocean Cleanup

  Spahn, Jens (DEU), Parliamentary State Secretary and Federal Ministry of Finance

  Stephenson, Randall L. (USA), Chairman and CEO, AT&T

  Stern, Andrew (USA), President Emeritus, SEIU and Senior Fellow, Economic Security Project

  Stoltenberg, Jens (INT), Secretary General, NATO

  Summers, Lawrence H. (USA), Charles W. Eliot University Professor, Harvard University

  Tertrais, Bruno (FRA), Deputy Director, Fondation pour la recherche stratégique

  Thiel, Peter (USA), President, Thiel Capital

  Topsøe, Jakob Haldor (DNK), Chairman, Haldor Topsøe Holding A/S

  Ülgen, Sinan (TUR), Founding and Partner, Istanbul Economics

  Vance, J.D. (USA), Author and Partner, Mithril

  #WAHLROOS, Björn (FIN), Chairman, Sampo Group, Nordea Bank, UPM-Kymmene Corporation

  WALLENBERG, Marcus (SWE), Chairman, Skandinaviska Enskilda Banken AB

  Walter, Amy (USA), Editor, The Cook Political Report

  Weston, Galen G. (CAN), CEO and Executive Chairman, Loblaw Companies Ltd and George Weston Companies

  White, Sharon (GBR), Chief Executive, Ofcom

  Wieseltier, Leon (USA), Isaiah Berlin Senior Fellow in Culture and Policy, The Brookings Institution

  Wolf, Martin H. (INT), Chief Economics Commentator, Financial Times

  Wolfensohn, James D. (USA), Chairman and CEO, Wolfensohn & Company

  Wunsch, Pierre (BEL), Vice-Governor, National Bank of Belgium

  Zeiler, Gerhard (AUT), President, Turner International

  Zients, Jeffrey D. (USA), Former Director, National Economic Council

  Zoellick, Robert B. (USA), Non-Executive Chairman, AllianceBernstein L.P.

  • Pankki- ja rahastomiehiä, mediaa, ministereitä, ajatushautomolaisia. Mitä siitä muuta voi syntyä kuin lisää yleistä etua? (sarkasmivaroitus)

  • Berner menee kuulemma kokoukseen omalla kustannuksellaan. Noinkohan menee, jos, niin hyvä. Toki hänkin saa mennä Bilderbergiläisten joukkoon tummaan, se on sitä ”valinnanvapautta”, mutta miksi hän on Suomessa ministerinä?

   • …miksi hän on Suomessa ministerinä? Bilderbergiläisethän päättivät jo kolme vuotta sitten että Macronista tulee Ranskan seuraava presidentti. Bilderberger-sopivuus näyttää olevan relevanttia Suomenkin ministerien valinnnassa.
    Muuten liekö sinisilmäistä, mutta olisikohan Vastavalkean ja Ylen välisellä oikeusprosessilla näin suuri vaikutus Atte Jääskeläisen eroon.

  • Tähän Tapion listaan pari huomiota:

   1. Bilderberg-ryhmää ei voi syyttää ainakaan ikärasismista; vanhin osanottaja on 94-vuotias. En ihmettelisi, vaikka paikalle rahdattaisiin David Rockefellerin balsamoitu ruumiskin…

   2. Bilderbergin johtoryhmän (steering committee) suomalaisjäsen on Matti Apunen; hänen tehtävänsä on ohjeistaa suomalaista mediaa Bilderbergin hengessä. Matti Apunen on erittäin usein nähty näky Ylen Pressiklubissa ja Jälkiviisaissa, kuten muissakin ohjelmissa.

   • Terve TOM….Ollaan tuttuja jo Verkkomedian ajoista…Capslock….Voisitko julkista tämän kommentin täällä ja muissa uutisissa… vaikkapa tehdä juttuakin siitä…Tämä kommentti on jo sensuroitu …jo 100:ja kertoja…Facebooktilejäni on jo suljettu eilen jo 6-7 kappaletta…Jotkut jo parin minuutin jälkeen kun olen postannut sen MV-Lehden sivuilla…

    Sitä on poistettu jopa Isänmaallisten yksityisten ihmisten blogeista…Vaihtoehtomedioista joihin postasin sen…Josta minulla on tullut tunne että noilla Siolla ja PASKALAKEILLA on joku ohjelma sen tekemiseen…

    Tässä on pari kuvakaappausta jota otin kun huomasin että tätä alettiin sensuroida urakalla….

    http://aijaa.com/DEibAw

    http://aijaa.com/7Le632

    Ps.Tämä kommentti on Kirjoitettu TARKOITUKSELLA Herättämään tunteita…

    Pps. Pistän sen 2 eri versiona koska huomasin että jotkut kommentointi työkalut tulkitsevat noita nuolia eri tavalla..

    Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ENSIKS ILMOITUKSENA SILLE JOKA SENSUROI TÄMÄN VIIME KERRALLA JAI SULKI FACEBOOKTILINI 2 MINUUTISSA….

    VIIMEISET 10 TUNTIA OLEN LIISTERÖINYT KOKO INTERNETIN TÄLLÄ….PAIKKOIHIN JOITA ET KOSKAAN LÖYDÄ…JA VAIKKA LÖYDÄT….ET PÄÄSE NIIHIN KÄSIKS…

    JOTEN KIITOKSET SIITÄ VIIME SENSUROINNISTA….YLLYTIT MINUN LEVITTÄMÄÄN TÄTÄ SANOMAAN VIELÄ USEAMMALLE…JA VIELÄ IKUISTETTUNA KAIKKIAALLE….VIELÄ KERRAN KIITOS…JOS OLISIT JÄTTÄNYT NÄMÄ TÄNNE…SE OLISI JÄÄNYT TEKEMÄTTÄ…..CONGRATS….ASSHOLE…!!!!!!

    **************************

    HEI PASKATAPPI TAPONEN….

    ETTETKÖ SIAT (Vieläkään..??..) NÄE TUON OMAN PSYKOPAATTISUUDENNE TAKAA…MITEN MIELISAIRASTA JA PALJASTAVAA TÄÄ ON….TE PASKAPÄÄT VAINOATTE OMAT KANSALAISENNE….NIITTEN LAIN KUULUVAN ….JA >SUOJELEMAN TEIDÄN PERUSTUS 2 KANSA <…..

    ONNITTELUT….PASKAAIVO……TAPOSELLA ON NYT SITTEN KOMIASTI 2 PÖKÄLETTÄ HOUSUSSAN….

    KENEN LUO AIOT NYT SITTEN TÄNJÄLKEEN KÄÄNTYÄ….SILLE KANSANMUURHAAJA JUOPPOHUORA KANAAIVO AMMATTIPASKANPUHUJA RISIKOLLE VAI…JOKA OTTA HETI JALAT ALLEEN….HÄNKÖ NYT SITTEN TEIDÄT JA MAAN PELASTAA…????

    JOTEN…NYT SINULLA ON SITTEN KAIKKI VASTASSASI….MITEN LUULET MENEVÄN…..PASKALAKKI….?????

    TE OLETTE…TODELLAKIN….VÄHÄÄLYISIÄ PASKALAKKEJA….MUTTA SITÄ SE PSYKOPAATTISUUS TEKEE…

    TULEE SOKEAKSI…SILLE OMALLE MIELISAIRAUDELLA…SADISTISUUDELLE…

    JOTEN KIITOKSET TAAS ETTÄ MENITTE TAAS PALJASTAMAAN KANSALLE…MITÄ OLETTE TODELLISESTI…"IHMISINÄ"….

    TÄYTTÄ PASKAA…PASKAA……"Herra"…PASKALAKKI TAPONEN

    SEMMOISEKS NÄKÖJÄÄN SYNNYIT….JA SEMMOISEKS JÄÄTKIN…

    PS…SE MINKÄLAINEN PASKA OLIT IHMISENÄ MINÄ PYSTYIN NÄKEMÄÄN JO SIITÄ VIDEOSTA…KUIN KÄVIT TUON SE-LIIKKEEN TELTALLA…..

    JA SE NÄKYI SIITÄ TAVASTA MILLÄ TAVALLA MÖSSÖTIT SIELLÄ SITÄ SULLE TARJOTTUA RUOKAA…ET SYÖNYTKÄÄN SITÄ KUIN NORMAALIT IHMISET …..VAAN…..MÖSSÖTIT SITÄ SUUSSASI NIINKUIN… "Anteeks nyt vaan…"SIATKIN TEKEE….

    JA OU BOY….OLINKO MINÄ TAAS OIKEASSA….

    JOKAINEN VOI ITSEKIN KÄYDÄ TARKISTAMASSA SITÄ SIELTÄ VIDEOSTA…

    TUOLLAINEN TAPA SYÖDÄ KERTOO PALJON IHMISESTÄ….ENSIKS….SE ON YLIMIELINEN….B….ERITTÄIN EPÄLUOTETTAVA…..

    PASKATAPPI TAPONEN..Ym PASKALAKIT….TE OLETTE TÄMÄN JÄLKEEN TÄMÄN MAAN SUURIN VIHOLLINEN….SUUREMPI KUIN TUO ISIS…..

    AIKAMOINEN SAAAVUTUS YHDELTÄ MERKITSEMÄTTÖMÄLTÄ PASKAAIVO…..TAPOSELTA..!!!!!!

    PIAKKOIN SAADAAN SITTEN TAAS ULOS JOKU MANIPULOITU MIELIPIDEHUIJAUS…..JOSSA VALEH…ups….KERROTAAN KUINKA KANSALOISET LUOTTAA PASKALAKKEIHIN KUIN VUOREEN…

    MIKÄHÄN NÄISTÄ ON SE SUURIN MIELIPIDEHUIJAUS….TÄÄ ON SANANVAPAUDEN KÄRKIMAA…..LUOTTO PASKALAKKEHIN ON KORKEA….TAI YL€-$AATANA ON SUOMEN LUOTETTAVIN MEDIA…

    MITÄ SÄÄ ITSE VEIKKAAT..????…PASKATAPPI TAPONEN…

    NIINKUIN SANOTAAN…..PICK ONE…!!!! ….ASSHOLE….

    Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    ENSIKS ILMOITUKSENA SILLE JOKA SENSUROI TÄMÄN VIIME KERRALLA JAI SULKI FACEBOOKTILINI 2 MINUUTISSA….

    VIIMEISET 10 TUNTIA OLEN LIISTERÖINYT KOKO INTERNETIN TÄLLÄ….PAIKKOIHIN JOITA ET KOSKAAN LÖYDÄ…JA VAIKKA LÖYDÄT….ET PÄÄSE NIIHIN KÄSIKS…

    JOTEN KIITOKSET SIITÄ VIIME SENSUROINNISTA….YLLYTIT MINUN LEVITTÄMÄÄN TÄTÄ SANOMAAN VIELÄ USEAMMALLE…JA VIELÄ IKUISTETTUNA KAIKKIAALLE….VIELÄ KERRAN KIITOS…JOS OLISIT JÄTTÄNYT NÄMÄ TÄNNE…SE OLISI JÄÄNYT TEKEMÄTTÄ…..CONGRATS….ASSHOLE…!!!!!!

    PSYKOPAATTI PASKALAKEILLA POLTTAA NÄKÖJÄÄN NYT PASKAT HOUSUISSA…

    Poistimme jotain julkaisemaasi

    Poistimme alla olevan julkaisun, koska se rikkoo Facebookin yhteisönormeja:

    HEI PASKATAPPI TAPONEN….

    ETTETKÖ SIAT (Vieläkään..??..) NÄE TUON OMAN PSYKOPAATTISUUDENNE TAKAA…MITEN MIELISAIRASTA JA PALJASTAVAA TÄÄ ON….TE PASKAPÄÄT VAINOATTE OMAT KANSALAISENNE….NIITTEN LAIN KUULUVAN ….JA — SUOJELEMAN — ….SANAN….KOKOONTUMIS…JA MIELENILMAISUVAPAUDEN KÄYTTÄYTYMISESTÄ…!!!!! 

    TÄTÄHÄN EI VOIS USKOA TODEKS…….!!!!…

    TÄMÄHÄN ON MITÄ KOMEIN ALKU NÄIHIN SUOMI 100 VUODEN ITSENÄISYYDEN JA KANSALAISOIKEUKSIEN MUISTOJUHLIIN….

    EIKS….OO…!!!! PASKATAPPI….!!!!!!

    KUINKAHAN MONI SOTAVETERAANI LUULET KÄÄNTYNEET EILEN HAUDASSAAN…YMMÄRRETTYÄÄN UHRANNEENSA KAIKEN SINUNKALTAISEN PASKIAISEN TAKIA….

    PASKATAPONEN….SE ETTÄ EDES POHDIT TOTA… TEKEMISESTÄ PUHUMATTAKAAN ….PALJASTAA KAIKEN SINUSTA …PASKALAKKINA.. "IHMISENÄ"… LUOPIONA….OLET NYT SITTEN TÄMÄN JÄLKEEN…IKUISESTI TÄMÄN IHMISKUNNAN JA MAAN ALINTA POHJALIETETTÄ….PASKAA…SAKKAA…..!!!!..

    TÄSSÄ MAASSA LIIKKUU TÄLLÄHETKELLÄ — TEIDÄN — ILMOITUKSIEN MUKAAN VAPAANA 10 000:SIA LAITTOMIA ULKOMAALAISIA RAISKAAJIA…RINTAMAKARKUREITA… ELINTASOPAKOLOISIA…SOTARIKOLLISIA JA ISIS PALKKAMURHAAJIA …

    …..SAMAAN AIKAAN PASKATAPPI TAPONEN… PASKALAKKEINEEN….JAHTAAVAT OMIA KANSALAISIAAN…PITKIN HELLSINGIN KATUJA…– PERUSTUS — LAIN SUOJAAMIEN KANSALAISOIKEUKSIEN KÄYTTÄMISESTÄ….

    ARVAA MITÄ TÄMÄ KERTOO JA NÄYTTÄÄ KANSALAISTEN SILMIN….

    TE SUOMEN PASKALAKIT..LYÖTTE OMAT LAINKUULIJAAT KANSALAISENNE KUIN VIEARSTA SIKAA…SAMAAN AIKAAN KUN SUOJELETTE NOITA LAITTOMIA ULKOMAAN LOISIA….

    KUN TUO TAPAHTUU VENÄJÄLLÄ…KOKO PASKAMEDIA… PASKANTOIMITTAJAT….JA TE PASKALAKIT…SEISOTTE RIVISSÄ SYLKEMÄSSÄ VENÄJÄN SUUNTAAN….

    NYT KUN SE TAPAHTUU TÄÄLLÄ….SEN ONKIN YHTÄKKIÄ..TÄÄLLÄ TEILLE TÄYSIN HYVÄKSYTTÄVÄÄ…JA KOKO PASKALAKKIPARVI SEISOTTE RIVISSÄÄ PAMPUT OJOSSA…JA KOKO PASKASAKKI..MEDIA MUKANA TAPUTTAMASSA JA KANNUSTAMASSA..

    SE ETTÄ JOKU TOINEN SINUNKALTAINEN KUSIPÄÄ TAI JOKU MUU NOISTA EDUSKUNNAN…KANSANKUSETTAJISTA…MURHAAJISTA LYÖ SINUT OLALLE JA SANOO…HYVÄ HYVÄ..PASKALAKKI..!! …EI MERKITSE TÄSSÄ ASIASSA KUULE YHTÄÄN MITÄÄN…

    SE MILTÄ TUO NÄYTTÄÄ KANSAN SILMISSÄ JA MIELESSÄ…ON SE JOKA MERKITSEE….JA MITÄ LUULET..???

    …NUO MUUT KUSIPÄÄT…KANSANKUSETTAJAT/MURHAAJAT VAIHTUU VUOSITTAIN….MUTTA KANSA…SE JÄÄ…

    TIEDÄN KYLLÄ MITEN PERUSTELET TÄMÄN ITSELLES..!!!!.. MUTTA NIINKUIN SANOIN…..PSYKOPAATTI NÄKEE VAIN SEN METRIN …. ETEENPÄIN…

    .NYT TEILLÄ ON VASTASSA…. — 2 — VIHOLLISTA… I$-I$…. SEKÄ — KANSA — ….

    ONNITTELUT….PASKAAIVO……TAPOSELLA ON NYT SITTEN KOMIASTI 2 PÖKÄLETTÄ HOUSUSSAN….

    KENEN LUO AIOT NYT SITTEN TÄNJÄLKEEN KÄÄNTYÄ….SILLE KANSANMUURHAAJA JUOPPOHUORA KANAAIVO AMMATTIPASKANPUHUJA RISIKOLLE VAI…JOKA OTTA HETI JALAT ALLEEN….HÄNKÖ NYT SITTEN TEIDÄT JA MAAN PELASTAA…????

    JOTEN…NYT SINULLA ON SITTEN KAIKKI VASTASSASI….MITEN LUULET MENEVÄN…..PASKALAKKI….?????

    TE OLETTE…TODELLAKIN….VÄHÄÄLYISIÄ PASKALAKKEJA….MUTTA SITÄ SE PSYKOPAATTISUUS TEKEE…

    TULEE SOKEAKSI…SILLE OMALLE MIELISAIRAUDELLA…SADISTISUUDELLE…

    JOTEN KIITOKSET TAAS ETTÄ MENITTE TAAS PALJASTAMAAN KANSALLE…MITÄ OLETTE TODELLISESTI…"IHMISINÄ"….

    TÄYTTÄ PASKAA…PASKAA……"Herra"…PASKALAKKI TAPONEN

    SEMMOISEKS NÄKÖJÄÄN SYNNYIT….JA SEMMOISEKS JÄÄTKIN…

    PS…SE MINKÄLAINEN PASKA OLIT IHMISENÄ MINÄ PYSTYIN NÄKEMÄÄN JO SIITÄ VIDEOSTA…KUIN KÄVIT TUON SE-LIIKKEEN TELTALLA…..

    JA SE NÄKYI SIITÄ TAVASTA MILLÄ TAVALLA MÖSSÖTIT SIELLÄ SITÄ SULLE TARJOTTUA RUOKAA…ET SYÖNYTKÄÄN SITÄ KUIN NORMAALIT IHMISET …..VAAN…..MÖSSÖTIT SITÄ SUUSSASI NIINKUIN… "Anteeks nyt vaan…"SIATKIN TEKEE….

    JA OU BOY….OLINKO MINÄ TAAS OIKEASSA….

    JOKAINEN VOI ITSEKIN KÄYDÄ TARKISTAMASSA SITÄ SIELTÄ VIDEOSTA…

    TUOLLAINEN TAPA SYÖDÄ KERTOO PALJON IHMISESTÄ….ENSIKS….SE ON YLIMIELINEN….B….ERITTÄIN EPÄLUOTETTAVA…..

    PASKATAPPI TAPONEN..Ym PASKALAKIT….TE OLETTE TÄMÄN JÄLKEEN TÄMÄN MAAN SUURIN VIHOLLINEN….SUUREMPI KUIN TUO ISIS…..

    AIKAMOINEN SAAAVUTUS YHDELTÄ MERKITSEMÄTTÖMÄLTÄ PASKAAIVO…..TAPOSELTA..!!!!!!

    PIAKKOIN SAADAAN SITTEN TAAS ULOS JOKU MANIPULOITU MIELIPIDEHUIJAUS…..JOSSA VALEH…ups….KERROTAAN KUINKA KANSALOISET LUOTTAA PASKALAKKEIHIN KUIN VUOREEN…

    MIKÄHÄN NÄISTÄ ON SE SUURIN MIELIPIDEHUIJAUS….TÄÄ ON SANANVAPAUDEN KÄRKIMAA…..LUOTTO PASKALAKKEHIN ON KORKEA….TAI YL€-$AATANA ON SUOMEN LUOTETTAVIN MEDIA…

    MITÄ SÄÄ ITSE VEIKKAAT..????…PASKATAPPI TAPONEN…

    NIINKUIN SANOTAAN…..PICK ONE…!!!! ….ASSHOLE….

    Continue

     Tämä väliaikainen esto kestää seitsemän päivää: et voi julkaista Facebookin, ennen kuin se päättyy.

    Muista, että kiellettyä sisältöä toistuvasti Facebookiin julkaisevien henkilöiden tilit voidaan poistaa käytöstä pysyvästi.

    Xxxxxxxxxxx

    Pps…Toivottavasti Vastavalkea ei lähde sensuroinnin tielle…Silloin Minulta menee lopullisesti usko Vaihtoehtomediaan..

    Yt….Capslock

 7. Ylen ”linja” näyttää olevan aika hakusessa. Toimittaja kysyi Venäjän ulkoministeriön tiedottajalta Tsetsenian homojen kohtelusta. Paikka ja aika ei olisi voinut olla kysymykselle epäsopivampi. Tyhmempikin ymmärtää, että Tsetsenian homot tuskin kuuluvat Venäjän ulkoministeriön tiedottajan toimenkuvaan, mutta ylen toimittaja ei. Kysymyksen oikea osoite on jossain Tsetseniassa, kuten tiedottaja mainitsi.

  • Näin tuon. Olin samaa mieltä Zakharovan kanssa: vastaukset ovat Tsetseniassa ja sieltä niitä pitää etsiä eikä Venäjän ulkoministeriöltä. Tsetseniassa on paljon islamin uskoisia joten se lienee osavastaus Ylen ihmettelyyn.

 8. Anne Berner vedetään Bilderbergin avulla mukaan USAn ja NATO-maiden sekä myös Suomen korkeimman poliittisen johdon taisteluun Kiinan ja Venäjän Silkkitie-hanketta vastaan.

 9. Suomen Uutiset: Valtamedian tulkinta Euroopan poliittisen kentän suunnasta on Ranskan ja Hollannin vaalien tulosten perusteella väärä kirjoittaa Kansalainen: http://beta.oikeamedia.com/o1-20726 –alkuperäinen täältä: https://www.suomenuutiset.fi/populismipuolueiden-voittokulku-euroopassa-jatkuu-valtamedian-tulkinta-tilanteesta-taysin-vaara/

  ”Valtamedia on tehnyt kevään Euroopassa pidetyistä vaaleista tulkintoja, joiden mukaan euroskeptisyys ja kansallismielisyys menetti hetkensä, ja olisi hiipumassa.

  Todellisuudessa sekä Wilders että Le Pen kasvattivat merkittävästi kannatustaan verrattuna aiempiin vaaleihin. Jos Ranskan ja Hollannin vaaleista pitäisi päätellä, mihin suuntaan Eurooppa on menossa, se on menossa euroskeptiseen ja maahanmuuttokriittiseen suuntaan.

  Keski-Euroopan maat noudattavat jo tyystin toisenlaista politiikkaa muslimaista suuntautuvan maahanmuuton suhteen kuin Euroopan komissio, ja koko Länsi-Euroopassa suunta on 2000-luvulla ollut sama kuin Ranskassa ja Hollannissa.”

  — olisiko tässä YLE’lle pohtimista … sen tehtävähän on tiedottaa siitä mitä todella tapahtuu eikä jakaa kansalle globalistien hankkeita puoltavaa propagandaa, jopa valheita kuten tässä asiassa.

  • Median tehtävä on kirjoittaa ja ylläpitää kansakunnan yhteistä narratiivia. Ei siinä totuudelle ole sijaa.

   Ajatellaan vaikka EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa. Ei sellaista ole ollut olemassakaan kuin lehtijutuissa.
   Mutta se on kuulunut EU-narratiiviin.

   Kai muistatte vuoden 2014 tv-mainokset (EU – työtä sinun hyväksesi”)?

   ”Viestinnässä halutaan keskittyä Euroopan kansalaisiin, jotka suhtautuvat unioniin epäilevästi, jotka tarvitsevat argumentteja ja kaipaavat todellisia faktoja, jotta kiinnostus ja usko Eurooppaan on mahdollista palauttaa” (http://www.epresspack.com/)

   EU:n Suuri strategia oli/on korjata itseaiheutettuja ongelmia uudistamalla narratiivi, kertomalla uusi ”Mitä ja miksi Eu on” -tarina. ”Kehityshankkeen” pilottimaita ovat olleet Suomi, Saksa, Latvia, Portugali, Espanja ja Puola.

   • Lehdistön klassinen tehtävä on aina ollut ajaa omistajiensa etua. Jos se on yhtenevä jonkun muun toimijan tarinan kanssa, niin se on joko sattumaa tai sitten molemmat saavat siitä etua.
    Juuri tästä on Suoman valtiollisten toimijoiden ja lehdistön viimeaikaisessa kiistassa ollut kyse. Liian pitkään jatkuneet yhtenevät edut ovat antaneet poliitikoille kuvitelman, että voivat määrätä lehdistöä ja silloin astutaan lehdistön omistajien vaikutusvallan varpaille. Näkyvä ulkopuolinen lehdistön määräily vaarantaa vaivalla rakennetun modernin ajan kulissin lehdistön muka neutraalisuudesta ja oikeudenmukaisuuteen pyrkimisestä.

    Vallan vahtikoiran voi ajatella ketjulla maapaaluun kiinnitettynä räksyttäjänä tai sitten vapaana lammaslauman vartijana tai miksei saalistavana verikoiranakin.

  • YLE:kin nyt uuden totuuden edessä josta pitäisi kertoa kansalle vaikka se ei globalismista unelmoivaa Sipilää ja Orpoa kiinnostakaan

   Laura Huhtasaaren tiukat teesit: ”Suomi irti EU:sta, puolueelle mallia ruotsidemokraateista”
   Perussuomalaisten uusi 1. varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari syrjäytti puolustusministeri Jussi Niinistön.

   – Tuoreen tutkimuksen mukaan 25 prosenttia suomalaisista äänestäisi rajakontrollin palauttavaa puoluetta. Sillä kannatuksella pääsisi jo pääministeripuolueeksi.
   http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706102200200051_pi.shtml

 10. Suunta ei muutu mitenkään.Samat tahot hallitsee Yleä ja sama propaganda jatkuu.Lapsellista edes odottaa muuta.Yhden tyypin vaihtaminen ei ole kuin teatteria.Ainoastaan törmääminen täydellisesti seinään muuttaa idioottien suhtautumisen.Ihmisillä on kummallinen lapsen-usko siihen että asiat muuttuu kun netissä aikansa lätistään.Todellisuudessa muutos tulee vain suoralla toiminnalla johon taas nyky-suomalaisista ei ole.

 11. Jääskeläinen sai lähteä mutta meno ei.

  YLEn NATO-sota-siipi käytti tänään hyväkseen itse rock’n rollin kuningasta edesmennyttä Elvis Presleytä, jonka kuolemasta on 40 vuotta.

  YLEn uutisoi Elviksen kuoleman vuosipäivän näyttämällä amerikkalaisia uutispätkiä Elviksestä asepalveluksessa sotilaana ja toimittaja puhui samaa propagandaa kuin USAn-CIAn uutiset tuolloin (mm. Elviksen halukkuudesta suorittaa asepalvelus vaikka todellisuudessa Elvis siihen pakotettiin/suostuteltiin).

  Muualla maailmassa uutiset kuvasivat Elvistä henkilönä, persoonana, Elviksen urakehitystä, Elviksen kappaleita jne.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here