Hyvää lehtimiestapaa kunnioittaen toimittaja Juha-Pekka Raeste päätti laatia oikaisun 30.5.2017 Helsingin Sanomissa julkaistuun artikkeliinsa ”Niinistö on tehnyt spagaatin Venäjän ja Naton välille – kansainväliset paineet koettelevat valittua turvallisuus­poliittista linjaa”.

Raesteen artikkelin lausahdus ”isäntämaasopimuksen hyväksyntä eduskunnassa” nosti julkista keskustelua ja sähköpostiliikennetta Hesarin toimituksen suuntaan – Suomen ja NATOn välistä sopimusta ei ole tuotu eduskunnan käsittelyyn. Peruslukija ymmärtää lauseen tarkoittavan eduskuntakäsittelyä, mikä tarkoittaa artikkelin johtaneen asiassa harhaan.

Esko Seppänen huomautti Helsingin Sanomia virheestä, mutta oikaisun sijaan lehti julkaisi 2.6. Seppäsen lehdelle lähettämän viestin mielipidekirjoituksena. Samana päivänä Vastavalkean toimittaja Johanna Lehtonen lähetti lehdelle yksityiskohtaisen oikaisupyynnön. Varsin perusteellisessa vastauksessaan Raeste katsoi, ettei oikaisuun ole aihetta.

Vastavalkea pyysi asiantuntijaa punnitsemaan Raesteen perustelut oikaisupyynnön hylkäämiselle, ja Peter Saramon tiukan muotomääräinen analyysi vakuutti lopulta toimittajan oikaisun aiheellisuudesta. Oikaisu julkaistiin lehden verkkoversiossa 7.6. ja paperiversiossa 8.6.

Vastavalkea on käsitellyt aihetta aiemmin kahdessa artikkelissa:

1.6. julkaistussa ”Helsingin Sanomat: eduskunta hyväksyi isäntämaasopimuksen” ja

5.6. julkaistussa ”Helsingin Sanomien tulisi oikaista virheellinen asiatieto”.

Niin kiitollisina kuin nostammekin toimituksessa hattua Raesteen osoittamalle selkärankaisuudelle oikaisun tekemisessä, emme voi olla mainitsematta, että artikkelin yhteydessä oikaisussa ei niinkään korjata virhettä kuin selitetään se. Artikkelissa lukee edelleen polemiikin nostattanut lause ”isäntämaasopimuksen hyväksyntä eduskunnassa”.

Oikaisussaan Raeste kuitenkin selventää lukijalle, ettei kysymys ole eduskunnan täysistunnon – siis demokraattisesti valittujen päättäjien kokoontumisen – antamasta hyväksynnästä vaan valiokuntatyöskentelystä, jossa kansanedustajat käsittelivät isäntämaasopimusta ”teknisluontoisena asiakirjana”. Päivän lehden Oikaisuja-osastossa puolestaan lukee ”Eduskunta ei ole hyväksynyt tai käsitellyt kyseistä yhteisymmärryspöytäkirjaa täysistunnossa. Sopimusta käsiteltiin valiokunnissa teknisluonteisena järjestelynä”.

Pääasia on, että Helsingin Sanomien päätös tehdä oikaisu ylipäänsä todistaa siitä, että myös valtamedioiden toimijoissa on halukkuutta ottaa vastuuta toteamustensa oikeellisuudesta ja siitä, millaisia mielikuvia lukijoille luodaan.

Tämä koko julkinen oikaisukeskustelu kertoo ilahduttavasti siitä, että kansalaistoimijoilla on realistiset mahdollisuudet saada omalla aktiivisuudellaan valtamedia tarkkailemaan omia toimintatapojaan myös ”vanhan liiton” journalismin kahden peruspilarin, yleisön palvelemisen ja totuudellisuuteen pyrkimisen, näkökulmista.

Kuva: jarmoluk (CC0) via Pixabay, väriä vaihtanut: JL

85 KOMMENTTIA

 1. Lämpimät onnittelut Johannalle ja Vesalle sekä koko Vastavalkean väelle. Hienoa duunia!
  Ja kiitokset Esko Seppäselle ja Peter Saramolle.

  Toivottavasti Voimallakin olisi voimia toimia kunniallisesti.

  Onnea ja perin voimaannuttavaa että on saanut kuulla ja lukea niinm mukavia uutisia sekä Britanniasta että
  Finlandian mediamaailmasta! Vielä on kesää jäljellä – ja toivoa!

 2. Valtamedialla on todellista syytä pelätä mediakilpailjoita varten lanseeraamansa valemedia-määreen kolahtavan omaan nilkkaan. Vähän väliä nousee esiin näitä tapauksia, joissa valtamedia on käsitellyt totuutta varsin omaperäisesti, vähintäänkin luoden virheellisiä mielikuvia lukijoilleen.

  Tämäkin oikaisu jäi sinällään puolitiehen, kun varsinaista valhetta eli eduskunnan hyväksyntää Nato-isäntämaasopimuksen suhteen ei poistettu tekstistä.

  Voisiko sanoa, että valtamedia on saavuttanut jo puolivalemedian asteen omassa sähellyksessään?

  Ylellä on nyt erinomainen tilaisuus irtautua tästä (puoli)valemediarintamasta Atte Jääskeläisen Ylexitin eli poistuman myötä. Aika näyttää, käyttääkö Yle tätä tilaisuuttaan hyväkseen. Sitä odotellessa Lauri Kivisen lähtölaskenta jatkuu…

 3. Hesari voisi laittaa etusivulle lukuohjeet. Uutiset sivuilla 1-6, selitykset sivulla seitsemän.

  Käytän tässä palstatilaa yhteen oikaisupyyntöön, joka sivuaa myös eduskuntaa mutta ei artikkelia. Trafi perskeles lähetti ukaasin. Olin ajanut ylivauhtia 10 km/h tänä vuonna. Niin olin. Mutta kun olen tehnyt sitä ”toistuvasti”. Vuonna 2015 olen syyllistynyt samaan rikokseen kahdesti. Siksi ukaasi. Aja kerran vielä, niin viedään paperit. Ei riitä, että olen maksanut noista rikoksista jo muutaman satasen. No, sitten voinkin lähteä rautatientorille hesaan paperittomien mielenosoitukseen kun aikaa on. Valtion rahastaminen ainakin loppuu.

  Ja sitten se oikaisupyyntö. Jos siellä eduskunnan yksinkertaisessa enemmistössä olisi vielä järjen valoa sen verran, että lopettaisitte tämänsortin pelleilyn. Kansanäänestystä ei tarvitse tästä asiasta järjestää.

  • Olet kirjoituksillasi ilmeisesti onnistunut nostamaan joukot juoksuhaudoista, tai sitten sinulla on korvat väärässä asennossa.

   Kuulin hiljattain tapauksesta, jossa henkilö haastettiin oikeuteen erinäisistä rikkeistä etc. Käräjäoikeus totesi, että näyttöä ei ole ja hylkäsi kanteen, syyttäjäviranomainen ilmoitti että perusteita syyteisiin ei ole, mutta asianajajat eivät luovuttaneet ja veivät asian hovioikeuteen, josta tuli tuomio, ja vankila nyt odottaa. Voisi kuvitella, että KKO ei ole antanut valituslupaa, koska kantajana on ollut pankkisektori.

   Älä kysele detaljeista, en tunne asiaa muuta kuin kerrotun perusteella, mutta tiettyä analogiaa kertomaasi on, koska ko. henkilö oli jo aikaisemmin tuomittu ja kärsinyt rangaistuksensa, ja nyt pantiin asia uudestaan ”tuuttuiin”.

   Voisi ajatella, että koko apparaatin koneisto on nyt otettu käyttöön, jotta turvat saadaan tukkoon.

   • Onhan noita, ”oikeustapauksia”, mutta en viitsi kertoa julkisesti edes esimerkein, koska en ole asianosainen ja he ovat päättäneet kärsiä nahoissaan, koska ei ole vaihtoehtoa. Suomessa noudatetaan lakia ja sopimuksia hyvin valikoivasti. Enimmäkseen, tai aina, vahvemman eduksi. Muuten Suomi on kyllä oikeusvaltio.

  • Erkki, esimerkkejä vaan elävästä elämästä, miten eduskunta pannaan ”työskentelemään” pienten asioiden kimpussa ja suuremmat viedään ohi ”teknisenä asiakirjana”. Eduskunnan tehtävähän on tehdä tavallisten kansalaisten elämä mahdollisimman kalliiksi ja vaikeaksi ja päästää suuremmat rikolliset kuin koira veräjästä. Hallituksen ”esityksestä” tietenkin.

   Tahkosin talvella noin tuhat kilometriä viikossa, nopeusrajoituksia oli kympin välein 30, 40, 50, 60, 70, ja 80 ja tiet reikiä täynnä kuin olisi järjestetty miljoonapilkkikisat väärässä paikassa. Kaksi kertaa hajosi tuulilasi autosta. Oli siinä säätämistä ajamisen kanssa. Valtiovalta oli hoitanut vain ”nopeuksien valvonnan”. Kymppi liikaa, sataseitseemänkymppiä ja uhkaus ottaa lisenssit pois. Mikään liikennemerkki ei kyllä kertonut rajoitusta, mutta väliäkö sillä. Sinun pitää se ”tietää”. Ja lähde raastupaan jos haluat. No kahjo sinne lähtee viranomaista vastustamaan. Halvempi on maksaa.

   Suomessa viranomainen tutkii omat päätöksensä, eikä koskaan löydä niistä virheitä.

   Eduskuntaa työllistää nyt loppuvuoden oluenmyynti, mutta sote pitäisi saada päätettyä ennen kesälomia. Hallitus näyttää peruvan (taas) pakkotyönhakuvelvoitteensa, mutta velvoite ilmaisen työn tekemisestä jätetään voimaan. Vahinko sinänsä, koska neurokirurgeista on kuulemma pulaa. Olisi saatu niihinkin hommiin ainakin satatuhatta hakemusta.

   • Suomessa ei ole sellaista oikeudellista oikaisumekanismia, jota vaativat mm. YK:n KP-sopimus ja EIT:n ihmisoikeussopimus, jotka edellyttävät että kansalaisella on käytettävissään riitävän tehokkaat oikeussuojakeinot siinäkin tapauksessa, että väärinkäytöksiin syyllistyy viranomainen.

    Kun tähän yhdistetään mm. se, että apparaatin voimaa käytetään yksittäisten kansalaisten nujertamiseksi, varsinkin mm. sillä tavoin, että jotkut tahot ja toimijat ovat yhteiskunnassa ja ohjesäännössä ( lainsäädännössä ) suositummassa asemassa kuin jotkut toiset, niin näillä perusteilla voidaan yksiselitteisesti sanoa, että Suomi ei ole mikään oikeusvaltio.

    Suurin osa oikeusvaltiosta propagoivista poliitikoista, viimeksi tänään Petteri Orpo, kommentoidessaan Halla-Ahon voittoa persujen puheenjohtajavaaleissa eivät ilmeisesti edes tiedä mitä ”oikeusvaltio” käytännössä tarkoittaa.

    Mutta näin me tavis, menemme tässä maassa päivä kerrallaan eteenpäin, kuin muurahaiset siirapissa…, -sentti eteen- ja tuuma taaksepäin.

    Pukit kaalimaiden vartijana takaavat sen, että oikeanlajin ruohot tulevat syödyksi.

    • Kun otit puheeksi, minua on huvittanut suuresti politikkojen lausunnot Halla-Ahon valinnasta. Ei kuulemma passaa heille. Sitten ei passaa, piruako sitä meille hokevat. Ja vielä mediassa joka toistaa ja toistaa. Menkööt minne haluavat.

     Halla-Aho taisi tehdä trumpit. Median ja politikkojen painostuksesta huolimatta hänet valittiin. Painostus ja pashan jauhanta tulee varmasti jatkumaan, kuten olemme nähneet ameriikoissakin. Kansalaisten ääni ei kelpaa ”johtaville” politikoille. Tai kelpaa ennen vaaleja, sitten ei enää.

     Hallituksen piirissä mietitään nyt kuumeisesti vaarantuuko suuret ”uudistukset”, ei muuta, vaikka julki puhutaan pashaa. Halla-Aho on vaatinut vain hallitusohjelman noudattamista myös niiltä osin, jotka ovat heille tärkeitä. Hallitusohjelmaahan noudatetaan valikoiden, eikä se muistuta vähääkään vaalilupauksia. Seteliselkärankaiset takinkääntäjät ovat Halla-Ahon valinnasta hyvin hyvin pahoillaan.

     • ”Kun otit puheeksi, minua on huvittanut suuresti politikkojen lausunnot Halla-Ahon valinnasta. ”

      Kuin myös. Ennen kuin Halla-Ahoa oli edes valittu, ajattelin , että jos valitaan, niin uskomaton pälpätys taas alkaa, aivan kuten Trumpin valituksi tulemisen jälkeenkin…- samassa mediassa.

      Halla-Aho teki trumpit. Muilta menivät konseptit sekaisin.

      Hula-hula Suomi on näyttänyt oikean olemuksensa. Hallituksen touhu on huonoa sirkusta, jossa rtisteja ei ole, on vain klovneja joilla on valtaa enemmän kuin tehtäviin tarvittavia resursseja.

     • Te ette ole ymmärtäneet nyt päätoimittajiston ja funfamentalistisuvakkien viestejä oikein. Putin ja ISIS ne määräsivät että (maahanmuuttopolitiikkakriittinen) Halla-aho valittiin puheenjohtajiksi. Hitler opasti haudasta käsin.

      Ette ole ymmärtäneet että länsimaisessa demokratiassa ps:lla ei ole oikeutta valita ps:n puheenjohtajistoa, varsinkaan sellaista josta NATO-kouhottajat ja suvaitsevaisto eivät tykkää.

      Ette ole ymmärtäneet että länsimaisessa demokratiassa hallituksessa ei voi eikä saa olla sellaista puoluetta, joka saa muut puolueet, median et al antamaan pelolle valtaa ja joka on heidän kanssaan eri mieltä tavoista hoitaa asioita.

      Pahoittelen kärkevää sävyä. Olen lukenut liikaa pääkirjoituksia, lausuntoja, fb-kommentointia ymv. Mielipide-eliitin paniikkinappulaa on taas kerran tavallisten äänestäjien taholta painettu ja tämä on kirvoittanut sellaista älyttömyyksien lentoa että oksat pois.

     • ”Ette ole ymmärtäneet että länsimaisessa demokratiassa ps:lla ei ole oikeutta valita ps:n puheenjohtajistoa, varsinkaan sellaista josta NATO-kouhottajat ja suvaitsevaisto eivät tykkää.”

      Haa… Tarkoitatko siis että tässä se onkin se Petteri Orpon, ja muidenkin kokoomuslaisten tarkoittama länsimaiseen yhteiseen arvomaailmaan perustuvan oikeusvaltion perusta,. Siis se jossa mm. jossa mielipiteenvapaus, ja sananvaoaus, ovat edustettuina, ja jossa vallitsevaa valinnanvapautta he vaalivat.

      Janne ”Rytky” Riiheläinen ja Jessikka Aro ovat merkittävinä mielipidevaikuttajina ja ”asiantuntijoina” pääministerin ja valtiovarainministerin lisäksi kaatamassa hallitusta ja kiihottamassa vihapuhein ihmisiä kansanryhmää vastaan, jota kiihotuksen kohdetta edustavat nyt perusssuomalaiset sekä hallituspuolueena, että Suomen täysivaltaisina kansalaisina.

      Kiihottamassako…?, -Ei suinkaan, vaan länsimaisen arvomaailman ja demokratiakäsitteen mukaista toimintaa, joka perustuu sananvapauteen.

      No niin, näkeehän sen jo mm. siitäkin, että samaan kuoroon ovat eräiden ministerien lisäksi liittyneet kailottamaan muutkin merkittävät arvovaikuttajat ja lukkarit yhdessä Rytky Riiheläsien ja Jessikka Aro:n kanssa, kuten Tasavallan Presidentti tehopuheineen.

      Ei, -kyllä nyt Riikka hyvä, olet käsittänyt asian aivan väärin…

      Kaikki se miktä sanoit on varmaankin totta, mutta et ole ymmärtänyt sitä pirullisen ovalaa salajuonta, joka asiassa on taustalla, ja johon tilanne joidenkin mielestä luo edellytykset.

      Siinä on taustalla pyrkimykset saada RKP hallitukseen, kun se ei vaaleissa saanut tarpeeksi kannatusta jotta sille olisi ollut perusteita, mutta kun yhdistetään RKP:n ja KD:n äänet, niin päästäneen siis yhdessä suurempaan prosenttilukuun kuin PS:llä nyt on, ja tällä perusteellahan molemmat voidaan ottaa hallitukseenn yhdessä yhtenä kokonaisuutena KDRKP, KRKDP tms. Pääasia on että sana ”Demokratia” esiintyy nimessä edes jonkinlaisena lyhenteenä, jotta indikaatio oikeanlaisesta demokraattisesti toiminasta säilyy ihmisten mielessä.

      Miksi näin pitäisi tehdä. Tietysti siksi, että Suomi on saatava Nato:on maksoi mitä maksoi, ja kun oikeat puolueet ovat hallituskokonaisuudessa, niin pian ilmestyy havaintopiiriin hallituksen lakiesitys, jossa Natoon liittyymiseen ei tarvita kansanäänestyksiä, eikä muitakaan äänestyksiä, vaan toimenpide voidaan suorittaa vain teknisluontoisena asiana, kun muut tarvittavat toimenpiteet on jo tehty. Eduskuntaa siinä ei tarvita enää ollenkaan, kun se nukkuu kuitenkin.

      Päätös voidaan tehdä siis yhdessä hallituksen ja presidentinkanslian yhteisenä yhteisymmärrystoimenpiteenä, jota ei enää edes tarvitse kirjata asiakirjakokoelmiin. Säästyy paperiakin. Menettelystähän on jo positiivisia kokemuksia, ja siitä on jo tullut maan tapakin.

      Tarvittavaan liittymisasiakirjan allekirjoittamiseen voidaan tietysti valtuuttaa esim. RKP:n sen hetkinen puheenjohtaja, tai presidenttiehdokas, tai citten lainata tarkoitukseen muista sopivista piireistä esim. entinen ministeri Carl Haglund.

      Näillä eväillä Suomi on pian uusilla raiteilla:

      Se on Hula-hula”:n taikaa, kun fanfaarit raikaa ja pyssyt ne paukkaa, niin siinä vasta globalistit laukkaa.

     • Tokihan ajatus on saada kasaan enemmistöhallitus RKP:n, KD:n ja vihreiden kanssa niin ettei kokoomuksen ja keskustan tarvi lopettaa valtion ryöstöä.

     • ”Pahoittelen kärkevää sävyä. Olen lukenut liikaa pääkirjoituksia, lausuntoja, fb-kommentointia ymv. Mielipide-eliitin paniikkinappulaa on taas kerran tavallisten äänestäjien taholta painettu ja tämä on kirvoittanut sellaista älyttömyyksien lentoa että oksat pois.”

      Aivan niin… Olet infoähkyn saastuttama. Et osaa kuunnella oikeita ääniä. Hulluhan sinun täytyy olla. Siksi Sinulle on jo petipaikkakin varattuna Niuvanniemessä.

     • Toimittajan työssä — ainakin täällä kansalaismediasektorilla — on ongelmallista se että joutuu perehtymään asioihin ennen mielipiteen muodostamista 😉

     • Riikka. Kommenttisi johdosta tahdon sanoa, että onneksi en ole toimittaja kansalaismediasektorilla, ja onneksi siellä on kunnon toimittajia:

      Siksi saan siis muodostaa mielipiteeni vapaasti ilman mitään asioihin perehtymistä, -tosta vaan lonkalta, tai sen alapuolelta kuten varsinaisen totuusmedian toimittajatkin havaintojeni mukaan tekevät. Totuuden asiallahan toki minäkin olen, -ainakin omasta mielestäni, -tai ainakin itseni suhteen.

      Faktat löytyvät sitten aina tarvittaessa aikanaan. Hyvin kouliintunut intuitio on harvoin väärässä.
      Mitä asioita turhaan etukäteen kaivelemaan, aikaa vaan menee hukkaan, kun varsinaiseen asiaan pitäisi päästä nopeasti niin kauan kun muistaa.

      Ja jos ei faktoja tuppaa löytymään, niin ne tehdään vaikka totuutta hieman ”jalostaen”, kuten Suomessa muuten on tapana… -virtuaalitodellisuushan on päivän sana. Viittaan nyt tässä sekä Venäjän, että Halla-ahon aiheuttamaan kansalliseen uhkaan, jota Rytky Riiheläinen ja Jessikka Aro molemmat omalla sektorillaan kykyjensä mukaan propagoivat.

      Jos nyt tämäkin onnistuisi 🙂

     • Teen tässä sellaisen pikku huomautuksen, että Halla-aho on pahimman laatuinen ajatusrikollinen: hän kannattaa Suomen liittymistä Natoon.

     • Jos niin, -niin entä sitten… Ei hän siitä päätä, Ja saa asiasta ajatella mitä haluaa.

      Ajatus eikä kannatus ole vielä rikos, mutta tekeminen filunkimenetelmin alkaa sitä jo olla, -kuten jo on tapahtunut, -ja kuten tapahtui Euroopan Unioniin littyttäessäkin. Kansalle tarjottiin littymisen myötä turvallisuudentunnetta joka osoittautui pelkäksi harhaksi. Nyt tarjotaan toista harhaa ja joillekin turvallisudentunnetta samassa mielessä…

     • Eipä syytä pahoitella Riikka. Otan opiksi opastuksestasi ja myönnän, en ole ymmärtänyt. Nyt viimeistään, kun Sipilä ja Orpo sen saarnasivat teeveessä, ymmärrän, että vain heidän ”arvomaailmansa” on ainoa oikea ja se on kelvattava muillekin. Eikä vain kelvattava, vaan sen on pakko kelvata. Tässä asiassa ei hallitus anna valinnanvapautta. Se tulee vasta myöhemmin sote-uudistuksessa.

     • Kannnattanee myös pohtia, millä keinoin Halla-aho paikkansa sai. Operaatiota on suunniteltu sisulaisten piirissä jo kuukausia. Operaatio oli puolueen valtaaminen ja sen muuttaminen täysin maahanmuutto- ja eurovastaiseksi, esikuvana muut Euroopan äärioikeistolaiset puolueet. Halla-aho itse ei välttämättä tässä ollut mukana.

      Operaatio onnistui ehkä liiankin hyvin. Seurauksena voi olla puolueen hajoaminen.

     • Voisiko sanoa, että Halla-aho on hyödyllinen idiootti.

      Yhteistä Halla-aholla ja Suomen sisulaisilla on idioottimaisuuksin asti yltävä positivismi ja konkretismi ja lähes täydellinen ymmärryksen puute, mitä yhteiskunta ja politiikka ovat ja tarkoittaa.

      Mutta kokoomuslaisissakin on paljon henkilöitä, jotka asettavat juridiikan ja matematiikan politiikan ja yhteiskunnan vastapariksi ja korvaajaksi.

     • Kas Hopalong pitkästä aikaa 🙂

      Hahahaa vai että oikein salaliitollako Halla-Aho valittiin uudeksi perseilijöiden puheenjohtajaksi.
      Huomasin kyllä itsekin tuon Erkon iltapaskan ns. ”tutkivan journalistin” huvittavan aivopierun. Tämä ”tutkija” oli tutkinut ”naamataulun”, tuon äärimmäisen epäsosiaalisen median muodostaman epäsosiaalisen ”ihmissaastan” muodostamia yyber epäsosiaalisia suljettuja ryhmäkuntia. 😀 Sieltä tämä erkkolainen ”foliohattu” tyhjäntoimittelija kertoi löytäneensä salaliiton. 😀

     • Juha Malmin junttaus tyrkyttää itseään oli hullun yritys. Malmi piti seka-sotkupuheen Venäjän uhasta ja tyrkytti sillä tavalla itseään ja oli houkutellut muutaman asiaa ymmärtämättömänkin junttamaan itseään.

     • Täällähän sitä ollaan, arvoisa ikuinen opponentti😀

      Kyllä vihjeitä salaliitosta puolueen valtaamisesta on kuultu aikaisemminkin, ensimmäiset jo vuosia sitten. Radikaalin oikeiston puuhamiehet olivat suunnitelleet oman puolueen perustamista, mutta tulleet lopuksi siihen tulokseen, että se ei saisi tarpeeksi kannatusta. Niinpä tehtiin suunnitelma vallata Perussuomalaiset.

      Eikä suunnitelman toteuttaminen ollut edes kovin vaikeaa. Tarvittiin vain masinoida riittävä joukko fanaattisia asiaan uskovia liittymään jäseneksi puolueeseen ja matkustamaan Jyväskylään.

     • Kirjoitin: ”Seurauksena voi olla puolueen hajoaminen.”

      No nyt se tapahtui.

     • Ei Suomen puoluekentässä äärioikeistoa edusta ketkään muut kuin Kokoomus ja RKP, ja demaritkin eräässä vaiheessa etsikkoretkillään. Eivät tietenkään kaikki sielläkään, mutta näillä on pitkäasikaisemmat perinteet ko. alalla kuin perussuomalaisilla koskaan.

     • Tarkoitat varmaan demarit harharetkillään. Siellä ovat vieläkin. Eivät edes oppositiossa saa kannatustaan nousemaan. Ei vaikka asiaa olisi tarjolla kultalautasella.

     • Tavis, kyllä tarkoitan myös harharetkiä, mutta käytin nimitystä etsikkoretki, kun poliittinen status ja pohja putosivat -90 luvulla, ja piti alkaa hakea uusia innovaatioita puolue-eläimen jatkumoksi.

      Muuan ”Järki Voittaa” Mooseskin sanoi, että pitäähän sitä olla tavoitteita, hehheh…

     • Täytyy sanoa, että minun käsitykseni äärioikeistosta poikkeaa suuresti sinun käsityksistäsi. Ja minun käsitykseni ovat lähempänä yleisesti hyväksyttyä.

     • Hopalongi, En kaipaa ajatuksilleni tai käsityksilleni mitään yleistä hyväksyntää. Minulla on omat syyni ajatella siten kuin olen ilmaissut. Toisilla ehkä ei ole.

      Kulje vain ihan rauhassa yleisesti hyväksytyssä unimaailmassasi iloisena ja onnellisena. 🙂

     • Yleensä keskustelu on hedelmällisempää, kun on olemassa jonkinlainen konsensus siitä, mitä yleisesti käytetyt termit ja käsitteet tarkoittavat. Seuraa pelkkää sekasotkua, jos jokainen alkaa määritellä yleisiä käsitteitä uudelleen.

     • Hopalong,

      Ei mistään käsitteiden uudelleen määrittelyistä ole ollut kysymys, vaan tapahtumista ja toteutuneista ilmiöistä politiikan kentässä kohtuullisen lyhyellä perioidilla.

      Toki politiikkaa harjoitetaan tietyssä mielessä eri tavoin eri aikoina, mutta perusaatemaailmat yleensä säilyvät joissain marginaaleissa samanlaisina. Joillain puolueilla toleranssien vaihteluskaala vaan on kovin levähtänyt

      Kokoomuksella on perinteitä natsimielisestä, sittemmin vahvasti USA:n suuntaan projisoituneesta aatemaailmasta, jonka pikkupiirien puitteissa globalisaatioaate itsasiassa on synnytetty, ja elää levitettyinä sitten eri puolila maailmaa kansallisissa kehyksissä.

      Eräs esimerkki tästä on Euroopan Unioni, joka itseasiassa toimii sosialistisen aatemaailman mukaisesti keskusjohtoisesti, ja pragma on totalitäärisen ja valtaansa levittävän orgaanin mukainen, kuten natsi-Saksankin toimetkin aikoinaan.

      Globalisaatioaatteen, ja natsimentaliteetin mukaisen politiikan harjoittaminen on sellaista äärioikeistolaista politiikkaa, jossa mainitsemani puolueet ovat kunnostautuneet. Siitä väite.

      Suomessa lähihistoriasta tähän päivään on selkeä tapahtumaketju, joka noudattaa juuri ko. kaltaista agendaa.

      Monilla asioilla on historialliset perinteensä, josta kaikki vain eivät näytä olevan selvillä, ja muodostavat käsitteensä sen perusteella mitä on ollut tarjolla ja tullut havaintopiiriin, -siis mitä on propagoitu.

      Mielikuvamanipulointia harjoitetaan valtamedian taholta jatkuvalla syötöllä, jos et ole huomannut.

      Jos katsantokantasi on riippuvainen mainitsemistasi yleisesti käytetyistä termeistä ja käsitteistä, eikä sinulla ole mahdollisuutta niiden kyseenalaistamiseksi, tai näkemyseroihin, niin ei sitten kenties voi mitään.

     • Joo, ja terve menoa, vaikka uusi kokoonpano on tuskin parempi. Sipilä ja Orpo ainakin saivat selitysaikaa YLE’ssä ja liirumlaarumia tuli tuutin täydeltä. Hallitusohjelma oli ok, mutta ei riittänyt. Uusia päätöksiä pitää tehdä ”lennossa” ja niin on tehty. Mitä nyt vähän on joudttu peruuttamaan, kun on tuo perustuslakikin perskeles.

      Tärkeintä on sitoutua kokoomuksen ja kepun ”arvomaailmaan”, muuten ei hallitukseen pääse. Mikä se semmonen arvomaailma sitten on, ei sanottu. Jos katsoo tehtyjä päätöksiä, niin tietää. Mitä niitä tässä enää luettelemaan.

      Huvitti tuo Sipilän mainitsema este hallituksen johtamiseen Brysselistä. Se kun on niin kiireistä hommaa, että ei sieltä saakka Halla-Aho ehdi (vaikka ei ministeriksi aikonutkaan). Jos helvetti vieköön koko eurooppaa ehtii johtamaan amerikasta, niin miten ei Suomea Brysselistä.

      Toivottavasti alkoi myös Orpon ja Sipilän lähtölaskenta. Vaikka kyllä kepu ja kokkarit äkkiä uudet kloonit löytävät.

     • ”Jos helvetti vieköön koko eurooppaa ehtii johtamaan amerikasta, niin miten ei Suomea Brysselistä.”

      Keskusta ja Kokoomus eivät siiihen kykene, -siksi muutkaan eivät kykene.

      ”Toivottavasti alkoi myös Orpon ja Sipilän lähtölaskenta. Vaikka kyllä kepu ja kokkarit äkkiä uudet kloonit löytävät.”

      Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato, mutta toki löytävät. Siitä vain kaikki riviin, ja sitten vaan satunta-otanta-menetelmällä kaksi valintaan.

      Samaa taikinaa ne ovat. Kyllä niistä mitä pullia hyvänsä tulee, kun vähän paistetaan.

      Mutta uudet pulliaiset ne ovat vielä arvoitus.

   • ”Tahkosin talvella noin tuhat kilometriä viikossa, nopeusrajoituksia oli kympin välein 30, 40, 50, 60, 70, ja 80 ja tiet reikiä täynnä kuin olisi järjestetty miljoonapilkkikisat ”

    Minulla on myös kokemuksia vastaavasta, n. 15 vuoden takaa. Havaintojen valossa voisi ajatella, että liikenneministerin ajatukset tieverkoston ulkoistamisesta olivat keino pyrkiä korjaamaan tilannetta, johon Suomessa on ajauduttu, mutta johon korjausliikkeeseen ei ole enää vaaraa, muuta kuin luopumalla hallintaoikeusdesta.

    Tällä tavoin rapautuu kaikki, ja on jo itse asiassa toteutunutkin, mm. hallintokoneiston moraali, ja globalistien unelma palvelusektorista, jolle riittää päivittäinen ruoka, jääkiekko ja hula-hula sirkus, -toteutuu.

    • Teiden hoito on jo pitkälle ”yksityistetty” ja kilpailutettu. Tulokset alkavat näkyä. Yksityistäkää, niin saatte parempaa palvelua halvemmalla. Pitää uskoa, vaikka näkee ettei saa.

     • Niinpä. Aikanaan kun liikuskelin työtehtävissäni pitkin Suomea, oli tämän yksityistämisen lopputulemat nähtävissä viimeistään silloin kun hoitopiirien rajoja ylitettiin, ja etenkin talvisaikana, ellei sitä muusta huomannut.

    • Tapasin talvella yhden alan miehen, joka sanoi että Ruotsissa olisi teidenpito otettu takaisin valtion haltuun, kun se meni yhtiöittämisen ja yksityistämisen kanssa vähän niin kuin viduiksi. En tiedä pitäneekö paikkaansa tarina.

     Meillä kuitenkin hallitus ja Berner yrittävät vielä.

     • Niin yrittävät. Kun muita ratkaisuja ei enää ole näköpiirissä, pitää mennä pohjamutien kautta,

    • Vilkaisin vielä numeroita, valtio kerää autoilusta (vanhoista autonraadoistamme) noin 8 miljardia vuosittain. Riittäisi varmaan teiden kunnossapitoon, jos niitä rahoja ei tarvittaisi pankkien kunnossapitoon.

     • Eivät kai ne taas ole kuralla, -pankit siis.? Jos ovat, niin eivät osanneet ydinbusinestaan edes suojelluilla markkinoillla, vaikka asiakkaat tulivat hattu kourassa palvelutiskeille…

      Miten ihmeessä ne pärjäisivät nyt sitten muulla tavoin kuin pumppaamalla pohjattomaan kitaansa ja ”kunnossapitoonsa” rahaa muista resursseista.

   • Aivan, -ei kannata mennä lakitupaan. Valtio palkkaa megajuristit hoitamaan puolustustaan kansalaisten varoilla, ja jos mitään muuta kummempaa ei tapahdu, niin konkurssi perii tavallsien oikeutta hakevan pulliaisen.

    Parempi vaihtoehto on käydä suoraan ko. kriminaalien kimppuun, sanoisinko pelisäännöin, joihin ne eivät ole tottuneet.

 4. Yksi erä on päätynyt pistevoittoon onneksi olkoon, ja kiitokset vain kaikile aktiivisille toimijoille.

  Koko sopimus ja sen käsittelytapa ovat kuitenkin molemmat siinä määrin ”syvältä”, että ei tässä loppujen lopuksi mitään vielä ole voitettu. Vrt. menettelä Ruotsissa. Terä pitää nyt kohdistaa niihin argumentteihin jotka vielä ovat käytettävissä.

 5. Myös Ruotsissa eliitti huolestunut vaihtoehtomedian suosiosta

  Alternativmedier ökar allt mer i popularitet – (…) eliten vill stoppa detta
  08.06.2017
  (…)
  En kartläggning som har beställts av eliten (…) och som gjorts av Statens medieråd, har kommit fram till att Alternativmedier är mycket populära bland folket att läsa och bara ökar i full styrka. Till skillnad från många av Gammelmedias mindre medier så har de gått om rejält i popularitet. Folket visar sig villiga att läsa sanningen som förtigs medvetet av elitens ägda Gammelmedier mer och mer.

 6. Tässä vain yksi esimerkki kysymyksestä (”Vanliga mobiltelefoner kan stråla långt över gränsvärdet”), joka ei näytä olevan valtamedian erityisemmin ’hellimä’. Vastavalkealle (VV) kunniaksi: VV:ssä julkaistiin jo 16.4.2015 aihetta käsittelevä artikkeli.

  Vanliga mobiltelefoner kan stråla långt över gränsvärdet
  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2017/06/vanliga-mobiltelefoner-kan-strala-langt-over-gransvardet/
  8 juni, 2017
  9 av 10 mobiler kan överskrida gränsvärdet och 4 av 10 det dubbla gränsvärdet då de hålls direkt mot kroppen. Det visar mätningar från den franska myndigheten ANFR. Experter drar paralleller till skandalen kring Volkswagens dieselutsläpp. Apple 5 kan utsätta användare för 5,3 W/kg, långt över gränsvärdet 2 W/kg. Redan 0,04 W/kg har visats främja tumörer enligt forskning.

  Mätningar visar att vanliga mobiltelefoner stråla långt över gränsvärdet vid användning direkt mot kroppen. Den franska myndigheten ANFR (Agence Nationale des Fréquences), motsvarande svenska Post- och Telestyrelsen, har kontrollmätt strålningen från 379 olika mobiltelefonmodeller och den 1 juni 2017 offentliggjordes resultaten. 9 av 10 mobiler överskrider gränsvärdet medan 4 av 10 överskrider dubbla gränsvärdet.

  Hela listan med 379 mobilmodeller finns här

  Anledningen till att mobilerna i själva verket strålar långt mer än gränsvärdet och mer än vad som anges av tillverkarna själva är att mobilerna inte kontrollmätts direkt mot kroppen. I stället har användning en bit från kroppen simulerats, vanligen mellan 5 och 15 mm avstånd, vilket leder till betydligt lägre uppmätt strålning.

  Skandal jämförbar med Volkswagens dieselutsläpp

  – Som läkare är jag djup oroad över vad detta betyder för vår hälsa och särskilt barnens hälsa, säger Marc Arazi. Han är den läkare som genom överklagande sett till att mätresultaten till slut offentliggjorts efter att ANFR först motsatt sig det. Arazi drar paralleller till skandalen kring Volkswagens dieselutsläpp.

  Den amerikanska professorn Devra Davis, grundare av Environmental Health Trust håller med och pekar på att de långt överskridna gränsvärdena inte ens är tillräckliga. Davis nämner som exempel en stor djurstudie från ansedda National Toxicology Program som 2016 visade att mobilstrålning under gällande gränsvärden orsakade hjärntumörer. Hennes organisation pekar på att tillverkarna själva uppmanar konsumenter i det ”finstilta” att hålla ut mobilen från kroppen:

  – Detta är en enorm skandal. På samma sätt som för Volkswagens dieselutsläpp överskrids gränsvärdet kraftigt. Men ännu mer oroväckande är att gällande gränsvärden inte ens skyddar människor mot hälsorisker med långtidsexponering.

  Frank Clegg var under 16 år Vd för Microsoft Kanada. I dag leder han Strålskyddsstiftelsens motsvarighet i Kanada, C4ST. Liksom Strålskyddsstiftelsen pekar han på omfattande forskning som visar att det finns avsevärda hälsorisker med tekniken:

  – Det är uppenbart att de testmetoder som mobiltelefontillverkarna använder sig av är felaktiga. Tillverkarna bör investera i nödvändig forskning och utveckling för att minska strålningen som avges.

  Mobilindustrin bestämmer testen

  Mobiltelefoner regleras av NF EN 62209-2 som låter tillverkaren själv bestämma på vilket avstånd mobilen ska testas, dock som mest 25 mm. De flesta har testats på 15 mm avstånd.

  Flera experter har under ett antal år varnat för att mobiler förvarade i fickan eller tryckta mot huvudet kan utsätta användaren för strålning som överskrider gränsvärdet.

  Den franska myndigheten för säkerhet i miljö och arbetsliv, ANSES, lämnade år 2016 en rapport i vilken mätresultaten från ANFR översiktligt omnämns och i vilken man ansåg att gränsvärdet behöver revideras. ANSES pekade på att barn dessutom kan absorbera ännu mer strålning och att gränsvärdet inte är anpassat för barn samt att barns psykiska hälsa samt inlärning och minne kan påverkas negativt av trådlös teknik.

  Berkeley i Kalifornien beslutade för några år sedan att tillverkare måste upplysa köpare om att mobiler som bärs direkt inpå kroppen, exempelvis i fickan, kan överskrida gränsvärdet. Mobilindustrins samarbetsorganisation CTIA motsatte sig beslutet och vände sig till domstol som emellertid i april 2017 beslutade till fördel för Berkeley och gav dem grönt ljus.

  Gällande gränsvärde 2 W/kg är för högt

  Det gränsvärde som nu de flesta mobiltelefonmodeller är hårt kritiserat för att vara för högt för att skydda mot visade hälsoeffekter. Exempelvis har studier visat att strålning 40-50 gånger under gränsvärdet (0,04-0,05 W/kg) främjar tumörtillväxt i djurförsök och skadar cellers DNA. Svenska professorer vid Lunds Universitetssjukhus har visat att strålning 100 gånger under gränsvärdet (0,02 W/kg) skadar nervceller hjärnan i djurförsök.

  År 2015/2016 har 225 vetenskapsmän verksamma på området krävt att gränsvärdet omprövas mot bakgrund av att mer och mer forskning visar hälsofaror under gällande gränsvärde exempelvis förhöjd risk för hjärntumör.

  Gränsvärdet skyddar enbart mot omedelbara uppvärmningseffekter och saknar skydd mot hälsofaror med längre tids exponering, exempelvis cancer.

  Referenser:
  ANFR databasen
  Le Figaro
  Environmental Health Trust
  CBC News The secret inside your cellphone (CBC Marketplace)
  Berkeley “right to know” om strålning från mobiler
  #
  Strålskyddsstiftelsen – Swedish Radiation Protection Foundation
  http://www.stralskyddsstiftelsen.se/om-oss/

  Strålskydd – vår viktigaste uppgift

  Strålskyddsstiftelsen är en insamlingsstiftelse som arbetar för att skydda människor och miljö mot skadliga former av elektromagnetiska fält och elektromagnetisk strålning, exempelvis mikrovågsstrålning från trådlös teknik genom att informera om risker och publicera rekommendationer. Stiftelsen verkar för skärpt lagstiftning, stärkt konsumentskydd samt ger rådgivning åt enskilda individer och organisationer.

  Strålskyddsstiftelsen har bildats på grund av svåra brister i ansvariga myndigheters reglering av och information om risker med verksamheter och produkter som avger elektromagnetiska fält.

  Mikrovågsstrålningen har ökat lavinartat i vår miljö, framför allt på grund av den kraftiga expansionen av mobiltelefoni och annan trådlös teknik. En hel generation exponeras idag ända från fosterstadiet för nivåer som ingen tidigare utsatts för. Samtidigt visar forskningen att den elektromagnetiska strålningen innebär allvarliga risker för människan och miljön. Många människor vittnar om att strålningen ger dem lätta till mycket svåra symtom.
  Europarådet: Informera brett om riskernaEuroparådet

  År 2011 antog Europarådet resolution 1815 om riskerna med elektromagnetiska fält. Europarådet rekommenderade medlemsländerna att

  – vidta alla rimliga åtgärder för att minska exponering för elektromagnetiska fält, särskilt för radiofrekvenser från mobiltelefoner, och i synnerhet exponering när det gäller barn och ungdomar som förefaller att ha störst risk att utveckla hjärntumörer;

  – ALARA-principen (As Low As Reasonable Achievable) ska tillämpas, dvs. att allmänhetens exponering ska hållas så låg som möjligt;

  – införa informations- och upplysningskampanjer om riskerna med potentiellt skadliga långsiktiga biologiska effekter på miljö och människors hälsa, särskilt med inriktning på barn, tonåringar och unga människor i fertil ålder

  Strålskyddsstiftelsens arbete är i linje med Europarådets rekommendation som Sverige genom sitt medlemsskap förbundit sig att följa men som myndigheter och regering försummat.

  • Tuo kännykkäsäteily on kamikaze touhua Tapio. Ihmiset eivät vaan tunnu tajuavan sitä ja kun tajuavat yleensä on jo liian myöhäistä, syöpä on iskenyt. Tupakointi on tietysti vaarallista terveydella, mutta niin on tämä nykyinen langaton säteilykin.
   Tupakointi on vähentynyt, mutta syöpäsairauksien määrä sitä vastoin ei, on tapahtunut aivan päinvastoin.
   Viimeisen kokoajan enemmän ja enmmän yleistyvä terveysvaiva kuulostaa olevan kilpirauhasongelmat. Kilpirauhanenhan tunnetusti reagoi säteilyyn, se lienee tuttua jo Tsernobylistä.

   Eli toivottelen hyviä syöpiä kaikille kännyköiden räplääjille ja piuhojen vihaajille, jotka hehkuttavat kotonaan wlania kybällä, naapureista puhumattakaan.

   PS. Ruotsissahan sentään sähköallergia myönnetään oikeaksi sairaudeksi eikä mielenvikaisuudeksi kuten meillä.
   Tästä kuulunee kiitos ”bildenberg” Ollilalle ja hänen muijalleen, joka sattui olemaan vastuussa STUKin tekemistä mittauksista ja terveysvaikutuksista. 🙂

   • Tuskinpa mitään syy-yhteyttä on osoitettu kännykkäsäteilyn ja syöpätautien lisääntymisen välillä. Syöpien lisääntyminen johtunee pidentyneestä eliniästä ja paremmasta diagnostiikasta.

    • ”Tuskinpa”…?

     ”Syöpien lisääntyminen johtunee pidentyneestä eliniästä ja paremmasta diagnostiikasta.”

     Tarkoitat varmaankin sitä, että ihmisiin on geneettisesti ohjelmoitu syöpä, ja kun elinikä on pidentynyt, niin syöpiä sitten enemmän identifioidaan paremman diagnostiikan ansiosta, -näinkö ?

     • Taidat olla oikeilla jäljillä. Ihmiseen on mahdollisesti geneettisesti ohjelmoitu syövän syntyminen, joka toteutuu sitä todennäköisemmin, mitä vanhemmaksi ihminen elää.

      Aikaisemmin ihmisiä saattoi kuolla syöpiin, mutta kuolemansyytä ei osattu määritellä oikein.

  • Täytyy sanoa, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Hallituksen kaataminen on näiltä ”kansalaisaktivisteilta” täysin väärä osoite. Siinä vaarantuisi, tai ainakin lykkääntyisi, hallituksen ”uudistukset”. Kymmenien miljardien verovarojen yksityistämien ja tuhannet uudet hyväpalkkaiset johtajanvirat perustettaviin ”yhtiöihin”.

   Lisäksi uusissa vaaleissa saattaisi käydä kuten konservatiiveille Briteissä, kannatus hupenisi parissa kuukaudessa, jos joku kertoisi kansalle mitä siellä hallituksessa oikeasti puuhastellaan.

   • Totta kai sellainen hallitus pitää kaataa josta nämä henkilöt joihin viittaat eivät tykkää…

    Toisaalta jos minä vaatisin julkisesti perusteluja esittäen että hallitus pitäisi kaataa koska siihen livahtivat Suomen syöjät kokoomus ja keskusta niin nämä henkilöt joihin viittaat vaatisivat saman tien julkisesti minun tapaiseni anarkistin lukitsemista tyrmään vihapuheen ja kansankiihottamisen takia. Tai viemistä saunan taa.

    Heidän kannaltaan tällainen vaatimus minun ”saunottamisestani” ei olisi vihapuheeksi määriteltävää, vallan antamista pelolle tai kaksoisstandardien noudattamista. Heille ”en tykkää” on rationaalinen perustelu silloin kun he itse esittävät sen, muuten ei.

 7. Nyt kun keskustelu Helsingin Sanomisten hörhöilystä on ikäänkuin kuoleentunut ”erävoiton” johdosta, niin pukkaa tarinat taas rönsyilemään uusille urille, kuten nyt käytävät Hallla-Aho kommentitkin osoittavat…:)

  Asiasta kolmanteen, -sitäpä tulikin mieleeni Timo Soini, jota lienee tähän asti moitittu strategiakömmähdyksistä. Kyllä nyt on pakko sanoa, että Timo Soini kaikessa massiivisessa habituksessaan taitaa sittenkin olla parempi strategi, kuin moni on luullutkaan. Siinä hän puoluekokouksessa otetussa lähikuvassa myhäili tyytyväisen näköisenä, kun kysyttiin Halla-Ahon valinnasta, ja sitten jo poismennessään lausui: ”Se oli siinä”.

  Se parthaiten nauraa, joka viimeksi nauraa…

  Jos Soini sai konseptit sekaisin eräässä vaiheessa, niin kyllä tämä viimeisin löi laudalta kaikki entiset, asioihinhan voi vaikuttaa monella tavalla, kuten tiedämme.

  Sellaista mediamyllyä ja pupun pälpätystä, mitä Halla-Ahon valinta yhden pientä kannatusta nykyisin nauttivan puolueen puheenjohtajaksi valinnan johdosta on kehittynyt valta, ja sinne pyrkivien kehyksissä, ei ole ilmaantunut havaintopiiriin sitten Trumpin valinnan USA:n presidentiksi.

  Kyllä nyt on pakko ajatella, että globalismiaatteen kannattajilla kokoomuksessa ja muissakin puolueissa, joissa ajatellaan että isänmaamme on oikeastaan Ruotsi, sitä vain jostain syystä kutsutaan Suomeksi, -on konseptit nyt totaalisesti sekaisin.

  Varasuunnitelmaa ei ole ollut, ja nyt paskat housuissa täytyy nostaa desibelitasoa. Asiathan Suomessa muuttuvat todeksi sitä mukaa kun huuto raikaa… Pitää olla redundanssia ja paljon.

  Voisi ajatella, että miksi sinä Erkki viitsit mokomasta miniasiasta välittää… En minä siitä välitäkään, vaan siitä mihin ollaan menossa tässä halliontoluupäiden hölmölässä, jonka totuuden torvena Yle ja HS toimivat, ja ”Almakin” sieltä alta auttaa.

  Olen syvästi huolissani tästä kehityksestä. Vaikka minulla ei sukua jatkavia lastenlapsia olekaan, niin muilla kanssaihmisillä on.

  Tekisi mieli lainata erästä muinoin elänyttä libanonilaista ajattelijaa ja mystikkoa: ”Me aiheutamme ongelmamme paljon ennen kuin koemme ne” .

 8. Soini on sitä ”ihmislaatua”, joka ryhtyy leikkiin, mutta ei näe eikä tajua seurauksia vaan mopo lähtee käsistä. Sauli Niinistö, Jyrki Katainen, Esko Aho, Erkki Liikanen ovat samaa rotua.

  Soini todennäköisesti myhäili sitä kun sillä oli turvapaikka Sauli Niinistön, Sipilän ja Orpon kainalossa. Sinnehän Soini kiiruhti kesken puoluekokouksen juoruamaan ja miettimään, miten Halla-Ahoa ja perussuomalaisiakampitetaan ja miten hallitustaival ja tulevaisuus torpataan.

  • Hyvä analyysi , turvapaikka löytyi heti sieltä keiden asiaa on ajettu kansaa huijaten. Oli miehelle varmaan suuri yllätys kun kansa tai puolueväki alkoi nähdä huijauksen taakse ja valitsi Halla-ahon, jonka pitäisi nyt pysyä sanojensa takana ja muodostaa tehokas vastavoima NSO kolmikolle.
   Kyllä Soinista jäi aikamoisen pellen kuva ainakin minulle. Mutta onko suojatyöpaikka ulkoministerinä enää turvattu vaikka presidentti puolustaakin? Ei saisi ainakaan olla.

   • p.s. Sunnuntaina Halla-ahon vastapelureihin yhtyi presidentti Sauli Niinistö. Hän muistutti Kultarannassa, että ulkoministerin henkilöön on presidentilläkin sanansa sanottavana. Halla-aho painostaa ulkoministerin paikalta edeltäjäänsä Timo Soinia.
    Näin oli Iltasanomissa.
    Halla-aho on nyt saamassa vastaansa kaikki globalistit ja EU federalistit, miestä yritetään varmaan mustamaalata Venäjän malliin valtamediassa. Toivotaan että kansa asettuisi hänen taakseen koska juuri häntä tarvitaan nyt. Hän on keulakuva joka näyttää mallia maan itsenäistymisen tiellä.
    Persuilla on nyt oikea mies keulassa.

    • p.s. — Katso alla oleva kommenttini
     Truth_hunter 12.6.2017 at 16:06
     Onko kaikki sittenkin vain teatteria? Toivottavasti ei.

 9. Halla-ahoa vastaan käynnistetty mylläkkä, presidentin, poliitikkojen, YLEn, Hesarin epädemokraattinen uho oli ja on poliittisesti ja demokratian kannalta vastenmielistä katsottavaa. Tulee mieleen Trumpin vastainen masinointi USAssa.

  Presidentti Niinistö hyppäsi heti saappaistaan ja otti diktaattorin sekä tuomarin roolin: Hänen mielestään Halla-aho ei ole muka katunut riittävästi tuomiotaan ja perussuomalaisten ulkoministerin salkusta päättää Sauli Niinistö eikä Halla-aho ja perussuomalaiset.

  Niinistö, Sipilä, Tuomioja, Kanerva, Vanhanen kiirehtivat mölyämään aivan järjenvastaista, että perussuomalaiset ei enää ole perussuomalaiset, vaikka Halla-aho ei ollut ehtinyt edes kiitospuhettaan pitää.

  Poliittinen mielenkiinto kohdistuu tietysti Soiniin, joka on koko sopan alku ja syy. Soini myi puolueensa ja perussuomalaiset ja nyt tuli sitten vastajytky.

  Niinistön, Sipilän, Orpon, Kanervan hyppelystä ei voi vetää kuin yhden johtopäätöksen: Vaalitappion. He ajoivat presidentin, valtioneuvoston, hallituksen, YLEn, Hesarin, MTVn, Aamulehden ym. avulla perussuomalaisten toista takinkääntäjää Sampo Terhoa perussuomalaisten johtoon, mutta tappio tuli ja nyt sitten hiekkalaatikkoleikkiin tuli itku.

  Nähtäväksi jää, mikä on Soinin kohtalo. Jos Soini vähätteli, valehteli, peitteli Halla-ahon mahdollisuuksia presidentille, Sipilälle ym. mikä Kanervan lausunnoista kyllä huokuu niin Soinia näpäytetään ja Soini voi olla poliittinen ruumis tai sitten Soini pestautuu Halla-ahon vastaisiin joukkoihin kuten USAssa republikaaneja ostettiin Trumpin vastaiseen rintamaan.

  • ’…Soini myi puolueensa ja perussuomalaiset ja nyt tuli sitten vastajytky…’
   Soini sai mitä oli tilannutkin, tosin aivan liian myöhään. Olisi pitänyt aiemmin jo tajuta mikä rukousaamiaisten mies ja huijari hän on.
   Tässä moni muukin paljastaa todellisen huijarin luonteensa, ihan Niinistö mukaan lukien joka nyt näyttää unohtaneen kokonaan hyvät tavat ja demokratian. Ihmetyttää myös Tuomioja, mies joka leikkii demokraattia… kyllä syvällä on tämä kansanviha eliitin piireissä. Ihmeellinen vinoutuma joka pitäisi kiireesti oikaista ja toivottavasti Halla-ahosta nousee nyt uusi kansanjohtaja ja todellinen persu.

   • ’…toivottavasti Halla-ahosta nousee nyt uusi kansanjohtaja ja todellinen persu…’

    Halla-ahosta PS:n puheenjohtaja; pelastuuko Suomi, vai syveneekö perikato?
    ” Soinihan samaistui USA:n sionistiseen poliittiseen oikeistoon. Tästä viimeisimmästä Soinin perinnöstä ei valitettavasti taida Jussi Halla-aho kovinkaan suuresti poiketa.
    Kannattaako poliittisen mafian olla huolissaan?
    Vaikka Halla-aho muotoili linjapuheessaan vakuuttavasti kansallismielinen ajattelun olevan ainoa kestävä ratkaisu, syytä on epäillä Halla-ahon kansalaismielistä aitoutta.

    ”Toimittaja Haapalan ja Suomen poliittisen mafian sekä muun kirjavan liberaalien joukon ei kannattaisi olla huolissaan Halla-ahon poliittisesta agendasta, sillä mies näyttää olevan pohjimmiltaan ylikansallisen talous- ja pankkiirieliitin kannattaja, sekä kansallismieliseen viittaan sonnustautunut pakolaisinvaasion suosija. Kuitenkin allekirjoittanut toivoo hartaasti olevansa väärässä.
    Näin kirjoittaa Markku Juutinen artikkelissa joka kannattaa lukea. Onko Halla-aho vain toinen tai uusi Soini joka jatkaa soinilaista persuteatteria?
    http://magneettimedia.com/halla-ahosta-psn-puheenjohtaja-pelastuuko-suomi-vai-syveneeko-perikato/

 10. Suomessa valtarakenne on sairas: Halla-aho ei ole demokraatti, mutta eivät ole Sipilä, Orpo, Kanerva, Sauli Niinistökään eikä YLE ja HS.

 11. Oppositosta ei löydy puoluetta eikä poliitikkja, joka uskaltaisi oikeasti haastaa Sauli Niinistön, Sipilän, Orpon hallitusohjelman.

 12. Näitä kommentteja lukiessa huomaa jälleen kerran sen, kuinka ihmiset menevät halpaan. Riitaa edustajien välille väännetään valemediassa kaikenmaailman tikuista, vaikka puolueiden korruptoitunut johto on verhon takana ”agendasta” täysin samaa mieltä…. ja mikäli eivät olisikaan, heidän on virkansa puolesta pakko olla. Kun annat pirulle pikkusormen, se vie koko käden. Tällä poliittisella näytelmällä pidetään yllä illuusiota demokratiasta, vaikka tiedostamme vallan hyvin sen, että demokratiaa ei ole. Todistamme vuodesta toiseen kuinka poliittinen mätä-järjestelmä toimii, mutta hukkuva tarttuu oljen korteen.

  Turha siis luulla, että yksikään valtaan istutettu ammattivalehtelija – kuten Trump tai Halla-aho – siirtäisi vuoria, koska he tekevät ainostaan sen, mitä NWO-eliitti käskee. Halla-aho on hyvin harjattu EU-virassaan, varsinainen venkula, joka vuoroin on puolesta ja vuoroin vastaan, eli tekee juuri sen mikä palvelee huipulla istuvan ydineliitin agendaa. Isänmaalliseksi leimattu Halla-aho (kuten myös Trump) sopii kuin nyrkki silmään poliittisen järjestelmän alasajoon ”kansan provosoijaksi”, koska siitähän tässä on loppupeleissä kyse. Vanhan järjestelmän täytyy kuolla ennen kuin uusi nousee sen savuavista raunioista.

  Käynnissä on kansallisvaltioiden järjestelmällinen alasajo – maailmanlaajuisesti. Tähän NWO-agendaan pohjautuen, se on täysin aivan sama kuka hallituksessa, oppositiossa tai presidentin pallilla istuu, Suomen sisäiset ristiriidat tulevat entisestään lisääntymään.

  • Tottahan tuo valtaosin on. Mutta ei ole ollenkaan samantekevää kuka tai ketkä noita tärkeitä virkoja hallituksessa hoitavat ja oppositiota johtavat.
   Kun globalistit niitä hoitavat heidän valtansa kasvaa ja heidän nwo-agendansa etenee mutta jos niitä saadaan hoitamaan kansallismieliset ja kansan kannattamat ja demokratiaa (kansanäänestyksiä) tukevat henkilöt niin se tietää jarrua globalistien hankkeiden rattaisiin.
   Ja kun riittävän suuret ihmisjoukot maailmassa alkavat tämän ymmärtää on mahdollista murtaa pankkiirimafian mielivalta ja turvata valtioiden suvereenisuus. Muuta tietä tuskin on.

 13. Kappas vaan, kohtsillään saamme ilmeisesti uudet vaalit, vai saako Sipilä kasaan ristyistä ja ruottalaisista uuden eduskuntaenemmistön?
  Alkaako ristitytkin uuden alkoholilain myötä dokaamaan? 🙂

  Teoriassa kyllä Sipilä voi saada niukan enemmistöhallituksen kasaan, mutta se pysyykö se hallituskauden loppuun saakka kasassa onkin toinen juttu.
  USA:ssa on kaksipäinen hydra, meillä liki kymmenpäinen hydra, siis yksi ja sama puolue. Meillä se on kaikkia kokoava kokoomus, kokoomus kokoaa kaikki Suomen eduskuntapuolueet yhteen kokoomushydraan.. Onko persut vihdoinkin irtautumassa tästä hydrasta, toivottavasti. Kaikki muu kuitenkin jatkunee ennallaan hydra jatkaa korisemistaan ja tyhmä kansa uskoo uskovaisten lailla muka olemassaoleviin vaihtoehtoihin.

  Tämän porvarillista globalistipolitiikkaa ajavan kokoomushydran muodostavat tietysti itseoikeutetusti kokoomus, viherpuisto-osasto vihreät, työväenpuolue kokoomuksen muodostaa ex-työväenpuolueet SDP ja vassarit, MTK:n etuja tässä hydrassa ajavat tietysti kepu ja hetki sitten vielä Soinin persut, Halla-ahon persujen osallistumisen jatkuminen on toistaiseksi viielä auki. Kristillisiä arvoja tässä saatanallisessa kokoomushydrassa tietysti ajaa ristityt ja ruottalaisten eduista muistaa huolta kantaa RKP.

  Toimiiko siis tällaisen puoluerakenteen kanssa demokratia? Vastaus ei toimi.

  • Nythän on taas uusi tilanne. Perussuomalaiset hajosivat ja uudessa irtautuneessa ryhmässä nimeltä Uusi vaihtoehto on 20 edustajaa. Uusi enemmistöhallitus saataisiin kasaan ottamalla tämä ryhmä mukaan. Kansanedustajia olisi 106, joten enemmistö olisi riittävä. Uusia hallitusneuvotteluja ei tarvitsisi käydä eikä edes ministereitä vaihtaa.

   Perussuomalaisten hajoaminen oli hyvä juttu. On Suomelle ja sen asukkaille parempi, että ihmisvihaajat ja oikeistoradikaalit muodostavat oman puolueensa.

 14. Sauli Niinistö, Sipilä, Orpo käyttivät tilannetta härskisti hyväkseen ja keskittävät nyt valtaa lisää itselleen.

  RKPn Henriksson ja Kristillisten Essayah ovat täysiä statisteja, joilla ei hallituksessa ole mitään virkaa todellisissa valtakysymyksissä.

  • Hallitus vetäytyy nyt siilipuolustukseen. ”Uudistukset” eivät saa vaarantua. KD ja RKP ovat vielä hallituksen turva, mutta silloin pitää kaikkien olla äänestyspäivänä paikalla. Ellei asiaa saa vietyä eduskunnan ohi ”teknisenä asiakirjana”.

   Oppositiosta taitaa nyt löytyä tasan yksi polittikko, joka uskaltaa haastaa kenet vaan. Halla-Aho. Kyllä täytyy sanoa, että mies ei hevillä tingi periaatteistaan, kuten esmes Soini, jolla niitä ei ollut ensimmäistäkään, noin niin kuin oikeasti. Harva mies voi kotiin tullessaan sanoa, että kaadoin tuossa hallituksen tänään, jos vaimo sattuisi vaikka kysymään, että miten meni päivä.

   Ja ennenkuin leimakirves tai natsikortti heilahtaa, ilmoitusluontoisena mainitsen, että en äänestä persuja, enkä ole löytänyt vielä poliittista kotiani.

   • ”Ellei asiaa saa vietyä eduskunnan ohi ”teknisenä asiakirjana”.

    Ihmetyttää muuten se, että miten KD:stä ja RKP:stä voidaan edes puhua hallituskandidaatteina, kun kannatus vaaleissa ei riittänyt silloin kun ne pidettiin.

    Korttipakka on nyt sekoitettu. Samoin myös hallitusohjelma. Poliittista kotia jonkun puolueen varaan onkin Suomessa vaikea enää rakentaa, -paitsi jos on valmiiksi aivopesty.

    Muutos pyrkii aina valtaan, valta ei koskaan muutokseen.

 15. Yksi juttu vielä suomalaisten äänestyskäyttäytymisestä. Kirjoitin kerran, että en usko suomalaisten olevan ihan idiootteja, mutta helposti hoopotettavia kyllä. Otetaan rautalakaesimerkki ja täysin fiktiivinen politikko, vaikka Pisilä.

  Pisilä tekee hyvän kampanjan, on lutunen, tulee valituksi ja nousee ministeriksi. Ministerinä ollessaan hän ei muista enää vaalilupauksiaan, vaan tekee kaikki päivastoin. Leikkaa sosialit…jne…, ja määrää kansan tekemään viikon ilmaista työtä työnteettäjälle. Niitä kiroillaan, kuten veronkorotuksia ja palkkojen leikkauksia.

  Tulee uudet vaalit. Pisilä tekee hyvän kampanjan, on lutunen, ja ennen muuta lupaa korjata nuo edellisen hallituksen säätämät ”epäkohdat”. Hän tulee valituksi, nousee ministeriksi, leikkaa sosialit… ja palkkoja ja määrää kansan tekmään ilmaista työtä kaksi viikkoa jne…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here