Kansalaispuolueen perustaja, Paavo Väyrynen ilmoitti maanantaina blogikirjoituksessaan, ettei tue nykyisen tasavallan presidentin Sauli Niinistön jatkokautta virassa. Hän kertoo, ettei usko enää Niinistön pyrkivän säilyttämään Suomen sotilaallisesti liittoutumattomana maana.

Väyrynen perusteli kantansa päivittämistä puolentoista vuoden takaisesta, päinvastaisesta ilmoituksestaan muun muassa Niinistön esiintymisellä Kultarannan keskusteluissa EU:n liittoarmeijakehityksen eteenpäin viejänä – siis käytännössä Suomen NATO-jäsenyyden edistäjänä.

Kritiikkiä saa myös Niinistön Kultarannan keskusteluissa esittämä vihjaus, ettei Fixitistä – siis Suomen EU-erosta – tai edes omasta valuutasta sopisi keskustella. Väyrynen kirjoittaa:

”On outoa, että Sauli Niinistö tasavallan presidenttinä pyrkii estämään julkista keskustelua Suomen mahdollisesta eroamisesta EU:sta tai euroalueesta. Nämäkin kysymykset ovat sellaista Eurooppa-politiikkaa, joka kuuluu valtioneuvoston toimialaan.

Keskustelu Suomen jäsenyyksistä EU:ssa ja euroalueessa on tietysti kiusallista Niinistölle, joka oli keskeisessä asemassa näitä ratkaisuja hyvin kyseenalaisella tavalla aikanaan tehtäessä.”

(On todellakin kysymisen arvoinen kysymys, miksi Suomen tasavallan presidentti katsoo aiheelliseksi tai asialliseksi yrittää hiljentää julkista keskustelua koko kansaa koskevista asioista, toim.huom.)
¤

Lähde

Paavo Väyrynen (12.6.2017): En voi enää tukea Sauli Niinistön uudelleenvalintaa http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238404-en-voi-enaa-tukea-sauli-niiniston-uudelleenvalintaa

Kuva: Soppakanuuna (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons, Tuomo Lindfors (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr

101 KOMMENTTIA

 1. Alkaa muuten näytää siltä,kuin Niistö saataa jäädä viimeiseksi maamme presidentiksi,jos kaavailtu liitovaltio toteutuu, myös puolustus ja pankkiunionin muodossa asemmamme on sellainen,että kenraalikuvernöörin titteli voisi olla sopivampi,olemme siis siirtymässä uudeleen autonomian aikaan.

  • PS. Autonomian aikaan meillä oli sentään oma raha ja tulliraja, eli nyt maaltamme puuttuu nämä molemmat.
   Johtopäätöksiä??? 😀

 2. Kyllähän tuo Niinistön kuva on paljonpuhuva. Missä sitten onkin otettu niin siitä paistaa läpi jotain aggressiivista, kiukkua tai vihaa joka ei oikein kuulu maataan rakastavalle miehelle.
  Hänhän itse mediassa sanoi aloittaessaan vaalikamppanjansa, että ’rakastan tätä maata’. Katseen soisi olevan sen mukaan lempeä ja tekojen aivan muuta mitä ne ovat olleet.
  Olisi mielenkiintoista kuulla kuvista luonneanalyyseja tekevän ammatti-ihmisen kommentti ylipäätään poliittisista johtajistamme.

  • En kaipaa amerikkalaista loveyou meininkiä, vakaasti ilmaistu rakkaus sopii korvaani paremmin. Olisi mielenkiintoista nähdä kirjoittajan oma ilme, etenkin sitten 69 vuotiaana. Paavo ei oikein oman tiuhan vuosien takinkäännön jälkeen kelpaa arvioimaan, etenkin kun jättää Niinistön NATO-kielteiset kommentit huomioimatta. Euro alueesta eroamisesta voi puhua muutkin kuin Väyrynen itse, mutta sekös Paavoa harmittaa.

   • Minusta Paavo on viisastunut ja alkanut ymmärtää asioista joita ei ennen ymmärtänyt. Se on hienoa.
    Jokaisen pitäisi ottaa siitä mallia eikä tonkia mennyttä. On aina upeaa kun ihminen järkiintyy ja ymmärrys lisääntyy.

 3. Niinistö siunasi aikoinaan ”Koiviston konklaavin” ja oli avainasemassa viemässä Suomea laittomasti Euroon Paavo Lipposen aisaparina ja -kannattajana. Paavo Väyrynen on taasen vanhemmiten alkanut selkeästi harkitsemaan julkisia ulostulojaan, ilmeisesti lentoemäntien perseen kourimiseen kyllästyneenä. (Kyllä, meidän ”Puavo” ol’ se poliitikko, jol’ ei myyty tai tarjottu viinaa Finnairin koneissa) Jussi Parviaisen mediaohjauksen myötä Väyrysestä on tullut lähes sympaattinen hahmo, joka yllättää järkevillä ja harkituilla puheenvuoroilla.

 4. Oleellisen poliittisen keskustelun rajua suitsemista valtapoliitikot ajavat EU:ssa Theresa May etunenässä (uusin hänen lausunnoista: http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/theresa-may-election-latest-internet-regulation-downing-street-speech-manifesto-a7783186.html).

  Se, mitä voi tavallaan hämmästellä, on, että Väyrynen pitää itseään älykkäänä ja hurjan pätevänä, mutta on ei-niin-kauan-sitten kannattanut Niinistöä presidentiksi, ja ilmeisesti vasta nyt huomaa, että Niinistö ei halua Suomen olevan sotilaalisesti liittoutumaton.

  Kuitenkin mitä Wikileaks paljasti Kokoomuksen luvanneen CIA:lle… Ja mitä käytännössä jo Hornet-hankinnat merkitsivät ajat sitten. Ja jatkot siihen päälle (ks. etenkin kirja Pentti Sainio: Armeijan hukatut miljardit) – Suomen mahdollisuus puolustautua itsenäisesti ja puolustuksen uskottavuus on niistä alkaen koko ajan vähentynyt ja riippuvuus USA:n myötämielisyydestä lisääntynyt (esim. varaosien saatavuuden kautta)…

  Tämäkin Satakunnan kansan paljastusjuttu on jo vähän vanha, jossa Paavo Lipponen myöntää…: http://mvlehti.net/2015/04/12/paavo-lipponen-valehtelimme-presidentti-niiniston-kanssa-suomen-kansalle/ (ks. myös linkit, joiden tieto on ollut saatavilla vielä paljon aiemmin).

  Joku voisi tietysti vastaväittää jotain sellaista, että Väyrysen on oltava sanoissaan hyvin varovainen saadakseen suurimman mahdollisen kannatuksen, mutta siltikin… Ja milloin niitä suuria sanoja on luontevaa käyttää, jos ei silloin kun valtapoliitikko on jo 90-luvun alusta alkaen jatkuvasti toiminut Suomen kansan enemmistön tahtoa vastaan (esim. suomalaisten Naton uusin kannatuslukema tässä: https://yle.fi/uutiset/3-9451582). Useasti ja hyvin suunnitelmallisesti perustuslakia rikkoen.

 5. Vaikuttaa kovin diktatuurilta ettei jotakin asiaa voida käsitellä.Kultarannan isäntä saattaa aiheuttaa itselleen
  lähtöpassin palliltaan. Venäjä-Kiina-Intia yhteisö heilautti puntarin viisaria uudenaikaiseen ja yllättävään
  suuntaan,ja sitä ei helposti väännellä edes länsiraudalla. Mullistavia käänteitä tapahtuu nykyisin yli yön.
  Länsi ei ole ainoa ilmansuunta pohjoismaalaisille,vaikka siihen meidät on totutettu jo lapsesta asti.Idässä on tilaa sekä luonnonvaroja,länsi kärsii jo tilanpuutteesta,sekä energian jatkuvuudesta.Liikemies Trump saattaa huomata erinomaisen mahdollisuuden sitoa pysyvämmät suhteet itäisiin maihin,hyödyntäen
  omaa kansaansa rauhanomaisiin suhteisiin vastoin siionistien maailmavallan havittelua. Uudet tuulet
  puhaltavat,jos eivät aiheuta myrskyä.

 6. Tuli pieni lommo Paavon kiillotettuun kilpeen. EU-parlamentti äänesti kulukorvausten avoimuudesta kuusi kertaa. Pitäisikö niistä tehdä tiliä, vai pistetäänkö taskuun vaan kuten tähänkin saakka. Kolme meppiä äänesti avoimuutta vastaan kuusi kertaa, Väyrynen, Jäätteenmäki ja Sarvamaa. Muuten kannatetaan kyllä avoimuutta. MOT kertoi: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/05/kolme-suomalaismeppia-torjuu-kaikki-avoimuusesitykset

  Jaakonsaari ei äänestänyt kertaakaan, vaikka tilin on varmaan kuitannut. Hänellä lienee asiaan selitys. Selitys pitää aina olla.

  No, sehän on vain kulukorvaus, noin 50 000 euroa vuodessa, mutta kun alamaisille tuo summa on unelmaa, vaikka tekisi töitä pää punaisena koko vuoden. Tilastokeskus kertoo, vain 12% tulonsaajista tienaa tuon verran tai enemmän: http://tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html

  • Ja tarkennus. 12% tulonsaajista tienaa 50 kiloeuroa tai enemmän vuodessa ruttona. Kulukorvaus on nettoa. Palkansaajana on tienattava vähintään tuo 100 kiloeuroa saadakseen 50 kiloeuroa nettona. Noita tulonsaajia on vain 1,7%. Pääomatulojen verotus on keveämpää. Usein vain 0%.

 7. Olen jo pitkään säälitellyt ministereiden ja muiden isojen henkilöiden ajanpuutetta. Heillä ei ole aikaa kuten esim. minulla samoilla somen maailmankaikkeudessa 4-10 tuntia päivässä. Niinpä he joutuvat tekemään (johto)päätöksiä heille tarjottujen asiantuntija-”analyysien” perusteella. Se luo kovat paineet, jotta valitut toimenpiteet tulisi hyvin valittua. Pysäkki-Waltterin tapaus toi mielestäni esiin presidenttimme harkintakyvyn ja haavoittuvuuden propagandan suhteen.
  Paavon juttuja on hauska lukea. Siis Tajukankaan. Ja Väyrysen.

  • Kyse on aivojen kestävyysvajeesta. Asiat löytää kyllä kymmenessä minuutissa, mutta kun päätökset joutuu selittämään nurinperinpäin, se pistää aivokapasiteetin koetukselle.

   • Asiat ehkä löytyy, mutta valita pitäis ja nopeasti.
    Kymmenessä minuutissa? Joko niitä aivoihin yhdistettäviä vempaimia on myynnissä?

 8. ”Koko kansan presidentti” Niinistön käytöksen selittävät CIA ja NATO (ulkopolitiikka). Globalisaatiokehityksen Suomessa on jatkuttava hinnalla millä hyvänsä. Yksinapainen maailmanjärjestys on se minkä asiaa ko. agentti ajaa. Kaikki muu on toisarvoista.

 9. Väyrynen nyt ei muutenkaan tue kuin Paavo Väyrystä. Väyrynen on sellaisen takinkäntäjä ja petturi että Paavossa kiteytyy koko kepulainen politiikka pahimmillaan. Koko poliittisen suhmurointinsa ajan Paavo on kusettanut kaikkia puolueita ja kaikkia edustajia ja aina sillä vaan on äänivaltaa. Aina on ihmisiä jotka ovat valmiit tukemaan Paavon aivopieruja.

  Yhtenä esimerkkinä on Paavon Kansalaispuolue johon ei voi liittyä. Vaan johon kutsutaan jäseneksi sen jälkeen kun olet tehnyt riittävästi ilmaista työtä Paavolle mm. puheiden, asioiden selvitteyjen, kutsujen ja muun asiantuntijatyön muodossa. Josta oikeasti pitäisi saada palkkaa. Ja kun olet uhrannut omaa aikaasi, Paavo juhlallisesti kutsuu silloin tällöin muutamia ihmisiä joukkoonsa. Ja ne ihmiset vielä liittyvät. Voi morjens. Paavon hyväksikäytöllä ei ole rajoja.

  Ja kun katsoo otsikkoa niin näkee selvästi että presidenttipeli Paavon osalta on alkanut. Paavo haluaa seuraavaksi presidentiksi. Mutta millainen presidentti tämä pyhällä patsaalla ratsastanut mies Suomelle olisi? Ainakin Kiinalaiset sen muistaisivat.

  • Paavo olisi ilman muuta parempi, älykkäämpi, osaavampi, turvallisempi, rehellisempi, tunnustetumpi, itsenäisempi presidentti kuin NATO-Niinistö.

  • Paavo on paras, Paavosta presidentti. Minua ei yhtään haittaa jos Paavo on kusettanut kaikkia puolueita ja edustajia, kunhan on kansalle lojaali ja rehellinen. Siksi hänellä on kannatusta ja kusettajat on aivan muualla, joita saakin kusettaa.

  • Mustamaalaat selvästi Paavoa. Miksi?
   Virheitä hän tehnyt mutta kyllä hän aina Niinistön voittaa järjen käytössä. Ja kokemusta on. Tässä tilanteessa hän olisi ilman muuta hyvä vaihtoehto ja hän voisi palauttaa vielä ainakin osan itsenäisyyttä jonka Niinistö on kokonaan vienyt ja uudelleen valittuna tuhoaa lopullisesti maamme.

   • Paavo on täsmälleen yhtä hyvä vaihtoehto kuin Niinistö, koska kumpikaan heistä ei päätä mitään. Molemmat herrat ovat korruptoituneita poliittisia broilereita, joiden toimintaa ohjataan Suomen rajojen ulkopuolelta. Itsenäisyyden palauttaminen on vitsi nykyisessä – umpikorruptoituneessa – järjestelmässä, istuipa hallituksessa tai presidentin paikalla kuka tahansa.

    Paavo ja Halla-aho eivät ole suomen itsenäisyyden tuojia, vaan osa Paavin sormusta suutelevaa joukkoa, joka tulee provoisoimaan kansaa nousemaan vastarintaan. Tämä ikivanha kikka – kansa vastaan eliitti – tulee lähivuosien aikana murskaamaan nykyiset puoluejärjestelmät, rahajärjestelmän ja sosiaalijärjestelmät maailmanlaajuisesti, koska juuri siihen pyramidin huipulla seisovat satanistit pyrkivät. Tämä ikivanha kikka tulee murskaamaan myös uskonnollisen järjestelmän perustuksiaan myöten, koska pääpiru, eli Vatikaani, tulee syömään omat lapsensa.

    Suunnitelma on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että vanhan systeemin pitää kuolla uuden tieltä. Nyt jos koskaan meidän pitäisi olla viisaita kuin käärmeet, sillä meitä ohjataan – näillä organisoiduilla poliittisilla teatteriesityksillä – kohti Uutta Maailmanjärjestystä!

 10. Väyrysessä on ihmetyttänyt että hän ei nähnyt tai ollut näkevinään, että Sauli Niinistö ajoi Suomea NATOon jo 2005-2006 presidentinvaalikamppailussa Halosta vastaan ja sitten leveimmillä hartioilla vuodesta 2006 lähtien.

  Niinistön aikaansaannosta presidenttinä on Venäjä-viha, Venäjällä pelottelu, USAn ja NATOn sotaharjoitukset Suomessa, Suomen sotilaiden osallistuminen USAn ja NATOn sotiin maailmalla jne.

  • Miksi Paavo Väyrynen ei havainnut jo vuonna 2006, kuinka HSn johdolla ryhdyttiin kokoamaan joukkoa, jolla Niinistö valitaan presidentiksi 2012 ja että Niinistön tehtävä on liittää Suomi NATOon.

   Miksi Paavo Väyrynen ei huomannut 2011 ja 2012, että valtamedia HS, MTV, YLE olivat juonessa mukana ja järjestivät vaalitilaisuudet niin, että Väyrynen ei ylivoimaisena ulkopolitiikan osaajana päässyt haastamaan Niinistöä turvallisuuspolitiikasta ja niin että Niinistön ei tarvinnut lausua turvallisuuspolitiikasta mitään kun ei siitä mitään ymmärtänytkään ja että ei olisi jäänyt kiinni NATO-agendastaan.

   Miksi Paavo Väyrynen ei tajunnut 2012 että vihreiden Haavisto oli Hesarin ja natottajien hyödyllinen idiootti, jolle kasattiin ääniä, jotta Väyrynen ei päässyt loppukierroksille Niinistöä vastaan (tai tajunnut edes jälkeenpäin kun Haavistoa ovat vallassaolijat palkinneet).

   Miksi Paavo Väyrynen ei tajunnut, että Timo Soinin tehtävä vuoden 2006 ja 2012 presidentinvaaleissa oli viedä ääniä Väyryseltä (tai tajunnut edes jälkeenpäin kun Soinia ovat vallassaolijat palkinneet).

   • Hyviä kysymyksiä. Miksi todellakin Paavo oli noin tyhmä silloin?
    Varmaan hän on joutunut tuota kysymään itseltäänkin.
    Nyt hän on viisaampi, onneksi. Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Häntä pitäisi nyt tukea eikä syytellä menneestä jolle ei mitään voi. Hän on löytänyt uuden tien.

    • Paavon mukaan Kiviniemi veti häneltä puolueen tuen ja hän ei päässyt toiselle kierrokselle Niinistöä vastaan. Vihjasin hänelle että taisi olla golmansassi joka siinä maton veti alta…

    • Truth_hunter – ikuinen optimisti ja poliittisen järjestelmän harras uskovainen.

     Turpaan tulee jokainen vuosi, joten pitäisikö ihmisten vihdoinkin ymmärtää se, että yksikään politiikko ei kapua valemedian otsikoihin, ellei ole valeteatterin kiinnitystä. Paavo esittää juuri sitä osaa, mikä on hänelle osoitettu. Eilen sitä, tänään tätä ja huomenna jotain muuta.

     Ei tiikeri pääse pilkuistaan, eikä Paavo kierosta luonteestaan!

     • Miksi aina jauhat tuota samaa? Olet jotenkin masentava tyyppi jolla levy jäänyt päälle. Luulisi miehestä löytyvän jotain muutakin.

     • Kaikki on suhteellista. Olen ehkä masentava tyyppi sinulle, mutta itselleni olen realisti. En ryhdy komppaamaan puolueuskovaisia – ipuja tai vipuja – vallankaan tälläisena aina, jossa sokea reetakin huomaa, millaiseen suohon olemme vajoamassa.

     • Tarkoitin että mikset yritä etsiä jotain ulospääsyä tästä umpikujasta jossa ollaan, jotain rakentavaa mikä loisi toivoa…? Ja iloita siitä kun joku yrittää.
      Kaiva rohkeasti esiin sekin puoli itsestäsi!

 11. Toinen pieni huomio. Viimeksi kuluneiden parin vrk aikana ns hallituskriisi on innostanut altamedian hurjaan raivoon. Tunnerikasta älyäläjätä tasoista poliittista jargonia eliitin rakkikoirilta. Kaisitme suomalaiset vaan ollaan näin tyhmiä. En usko.

 12. Sauli Niinistö on Sipilän ja Orpon järjestämän hallituskriisin kummisetä. Perussuomalaisissa on Suomen oman kansallisen armeijan ja puolustuksen kannattajia ja NATOn vastustajia, RKPssä ja Kristillisissä on vain NATOn kannattajia ja F-35-hävittäjäkaupan kannattajia.

  • On käsittämätöntä että presidentti on ottanut lähes diktaattorin roolin ja sekaantuu kummisetänä asioihin jotka eivät hänelle kuulu. Suomi on todella jo pienen kokkari-eliitin diktatuuri.

 13. Näyttää todellakin siltä,jotta Sauli Niinistö on kummisetä ja mm. Jyrki Katainen ja Jan Vapaavuori ovat adjutantit.Isossa ikkunassa kummisetä saa ja ottaa ohjeet pimeyden ytimestä.

  • Sauli Niinistö on propagoinut meillä jo kauan Euroopan omista sotajoukoista ja Orpon eiliset viittaukset EU:n yhteisestä puolustuksesta pitää kääntää selvälle ”kansan kielelle”.
   USA Naton suurimpana maksajana vaatii Trumpin suulla EU-mailta puolustusbudjettien nostamista 2 %.iin bruttokansan tuotteesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö näitä EU-joukoiksi tituleerattuja joukkoja johtaisi aivan samoin kuin muita Nato-joukkoja amerikkalaiset kenraalit.

 14. Mutta entä saadaanko Suomeen uusi hallitus?
  Entäs jos Soini, houkuteltiin eroamaan..,?
  – sitten junailtiin Halla-aho voittoon.. Tarkoituksena saada Suomi sekaisin.., kun Sipilä ja Orpo perääntyvät hallituksessa..

  Katsottuani hollantilaisen Ronald Bernard puheen, videolla ”Valkeus paljastaa pimeyden työt” .
  Asiat alkoivat näyttäyttämään uudessa valossa. Enkä ihmettele tässä verkostoituneessa maailmassa kuinka helppoa on ohjailla asioita näennäisen etäältäkin.. tällä kertaa vaikkapa – Vatikaanista…

  https://vastavalkea.fi/…/27/valkeus-paljastaa-pimeyden-tyot/

 15. Minä uskon, että hallituksen ”uudistukset” oli meininki viedä tällä kokoonpanolla kiireellisenä läpi. Ei siis ne uudistukset, jotka hallitusohjelmaan kirjattiin ja julkisuudessa on puhuttu, vaan ne, jotka sovittiin hallitusneuvottelujen kabineteissa, joista me emme tiedä. Sanoihan Halla-Ahokin, että hallitusohjelma kelpaa hänelle, mutta kumma juttu, ei kelvannut hallitusohjelman kirjoittaneelle hallitukselle. Kysymys on, mitä ne hallituksen ”arvopohjat” ovat, joihin oikeasti pitää sitoutua. Hallitusohjelmaan niitä ei siis ole kirjattu.

  Joka tapauksessa, nyt tuli mutkia matkaan. Salaiset ”arvopohjaneuvottelut” joudutaan käymään uudestaan ristillisten ja ruåtsalaisten kanssa. Ruåtsalaiset ne ehkä tietävätkin, ristillisiä pitäisi pystyä hoopottamaan. Luulisi olevan helppoa.

 16. Perussuomalaisten syrjäyttämisen taustalla liittovaltioprosessin kiirehtiminen?
  ”Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään marginaaliin – nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut”
  http://beta.oikeamedia.com/o1-22466
  Ote kommenteista
  ”Eiliset Niinistön kommentit paljastivat presidentin todelliset karvat. Nyt voidaan lopettaa puheet koko kansan presidentistä. Alkoi ohjailemaan mediaa ja muita puoluejohtajia siitä, ettei yksi demokraattisesti valittu puolue ja sen puoluejohtaja ole sopivia jatkamaan hallituksessa. Heti nähtiin hänen toimintatapansa kun oma Bildenberg ja liittovaltio arvomaailmansa oli vaarassa, niin saman tien unohtui demokratia ja kansan etu.”

  • p.s. Blogi: Jukka Hankamäki, ti 13.06.2017 11:10

   Perussuomalaiset hallituskytkystä vastapotkuun
   ”Poliittista historiaa tuli tehtyä sikäli, että ensimmäistä kertaa hallitus luhistui vaatimukseen noudattaa hallitusohjelmaa. (Oma kommentti: kertoo kuinka pakkoneuroottisesti hallitus toimii presidentin tukemana vastoin kaikkia demokratian sääntöjä … kyllä tämä muistuttaa jo globalistien diktatuuria)

   ”Kansainvälisestä painostuksesta johtuu, että Suomen hallitus ei toimi edistääkseen suomalaisten valitsijoidensa etua vaan pyrkii miellyttämään EU:n komissiota. Siihen liittyvä ajatusratsioiden harjoittaminen on yhtä epäfilosofista kuin ripitys, jolla Jussi Halla-ahoa on vaadittu sanoutumaan irti aiemmista mielipiteistään.
   http://beta.oikeamedia.com/o1-22632

 17. Olisiko Halla-aho ja muu perussuomalaisten johto niin älykkäitä, että pyytäisivät Väyrysen presidenttiehdokkaakseen.

  • Sitä voi vain toivoa. Ja IPU:kin voisi tulla mukaan, ehkä joku muukin pienpuolue tueksi. Siitä voisi syntyä vahva vastavoima maata tuhoaville globalisteille.

    • Aivan, voisivat hyvinkin mikäli ymmärtävät nykykehityksen turmion. SDP ei koska se on täynnä piiloglobalieteja ja natottajia ja huijaa kansaa.

 18. Soini kokosi 21 loikkarin joukon, joka eroaa perussuomalaisista ja tukee Sauli Niinistön, Sipilän, Orpon hallitusta.

  • No niin, paljastuu yhä selvemmin miehen todelliset karvat. Voi hyvä Luoja sentään… muuta ei voi sanoa. Varmaan aloittavat yhdessä rukousaamiaisensa…

   • Juonessa on mukana Soinin lisäksi Sauli Niinistö, Sipilä, Orpo eli Soini on se juoksupoika-Juudas.

    Perussuomalaisten hajottaminen on tuon koplan kesken sovittu jo ennen kuin perussuomalaisilla oli puheenjohtajavaali kun kävi selväksi että Halla-aho voittaa.

    • Tullut mieleen sekin että onko koko soinilainen persujoukkue ollut alusta asti huijausjoukko jota on johdettu rapakon takaa ? ja mikähän siinä on ollut rahan rooli ja mikä se yhä on ?
     En tarkoita tässä nyt muita kuin Soinia joka on ollut rukousaamiaisilla usein rapakon takana.

     • Puoluetuen rahat jäi jäljelle jääneille perussuomalaisille, joka on 5,1 miljoonaa vuosittain. Osa niistä on säätiöitynä. Huvittavinta siinä on se, että Soini itse sai lakimuutoksen aikaan, ettei puolueen jakaantuessa loikanneet saa rahoja. Olisiko Soini ollut noin tyhmä, että jättää hillotolpan toiselle… Kuka rahoittaa ja millä rahalla seteliselkärankaiset tulevat nyt pärjäämään…

     • Hyvä kysymys.

      Nyt median pitäisi seurata presidentin, kokoomuksen, keskustan rahaliikennettä Soinin poppoolle.

   • Surkimusten surkimus siinä … täysin vailla selkärankaa oleva mies. Miten kansa voi tämän kaiken enää sulattaa alkamatta epäillä että meitä kusetetaan ja rankasti eikä tämä mies ole ainoa… nyt pitäisi hälytyskellojen soida ja tajuta että poliitikot ovat niitä joihin vähiten voi luottaa
    Me tarvitsemme kansanäänestyksiä ! ! ! !

 19. Kyse lienee eun ajamasta euroopan tummentamisesta, jota JHa vastustaa, ja jota Hillotolppa Soini ajaa tanner tömisten eteenpäin. Ihan kuin Brexit, siis syiden puolesta. Suomalaisten edusta viis, kunhan hillotolpalle pääsee.

 20. Nyt on helppo laskea perussuomalaisista takinkääntäjät ja ei-takinkääntäjät. Soini vei takinkääntäjät mennessään. Siinä nähtiin heidän demokratian kunnioituksensa ja periaatteensa. Valui housuihin selkärangan kanssa. Jos olisin noita joskus äänestänyt, niin… Jonkinmoista kunnioitusta tunnen niitä kohtaan jotka pitivät periaatteensa, vaikka ne eivät kanssani samoja olisikaan. Jokaisella olkoon omansa.

  Sipilä voi nyt huoletta jatkaa hallitusohjelmaan kirjaamattomia ”uudistuksia”.

 21. Askarrutti vielä tuo loikkareiden nimi ”Uusi vaihtoehto”. Eikö ”Vanha vaihtoehto” olisi parempi. Tai sitten ”Ei vaihtoehtoa”.

 22. Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari olivat pikkutekijöitä juonitteluissaan Niinistöön verrattuna:

  NATOn isäntämaasopimus, USAn ja NATOn sotaharjoitukset Venäjää vastaan Suomessa, asetoimituksia Ukrainalle ym. ja nyt hallituksen ja Perussuomalaisten hajottaminen.

 23. Paljastava ja hätkähdyttävä tieto — näkee kuinka tiukassa istuu eliitin EU-integraatio. Hinnalla millä hyvänsä ja kansan tahdosta viis…
  Halla-aho tuumaustunnilla: suunnitteilla olevat Eu-integraatiot syynä kriisiin, 21 loikkaria erosivat samalla puolueesta
  Kesärannassa hallituskumppaneita eniten kiinnosti kanta Eu-integraatioon
  Tuumaustuntia juontanut Matti Putkonen päätti kokouksen julistamalla, että tästä alkaa Perussuomalaisten matka kohti pääministeripuoluetta.
  — Se on hyvinkin mahdollista mikäli Putkonen ei tarkoittanut steliselkärankaisia eli puolueen jättäneitä 21 sillä tuskin kansa tätä farssia ja demokratian jyräämistä ohittaa tuosta vaan vaan asettunee JHa:n taakse.
  Mutta mene ja tiedä, riittääkö tämäkään vielä avaamaan kansan silmiä. http://beta.oikeamedia.com/o1-22654

  • p.s. Putkonen ei tietenkään voinut tarkoittaa seteliselkärankaisia jotka nyt ovat uusivaihtoehtolaisia eivätkä enää perussuomalaisia joita JHa johtaa.

  • Muutamalla loikkarilla painoivat vain ministerin ja puhemiehen pestit (liksat). Tiedä mitä noiden muiden päässä sitten… jos vain hiihtivät perässä.

   • Niin varmaan. Kusivat kyllä oman pottinsa pitkässä juoksussa. Kuka noita enää äänestää ?

    • Soini on puhunut ne ympäri, että ei hätää kun Sauli Niinistö valitaan toiselle kaudelle niin se palkitsee loikkarit.

 24. Voi olla että Suomeen on tulossa poliittisesti ”kovat ajat”.

  Kansa on voimakkaasti jakautunut kahtia, aivan kuin ennen sisällissotaa.

  • Meinaatko että kohtapuoliin kättäpidempää kaapista… Johan sitä sata vuotta koetettiin olla.

  • Käytit muuten Diabolik passiivia, ”kansa on jakautunut”. Se tarttuu helposti totuusmediasta, kun tekijää ei haluta mainita. Tälläkin on tekijänsä. Se on yhtäkuin Suomen hallitukset. Ne ovat jakaneet kansan. Eduskunta viimekädessä päätökset tekee, mutta hallitus valmistelee ja edustajat ovat yhtäkuin napin painajia tässä meidän ”demokratiassa”.

   • Juuri siksi tarvitaan kansanäänestyksiä kaikista tärkeistä asioista jotka koskevat koko kansaa. Emme voi enää luottaa näihin napinpainajiin jotka ujuttavat itsensä eduskuntaan suurilla lupauksilla ja sitten syövät sanansa

   • Käytin tarkalleen aktiivin partisiipin perfektiä verbistä jakautua.

    Passiivi on verbimuoto, joka esittää tilanteen niin, ettei tekijää tai kokijaa mainita.

    Tässä tapauksessa kansa oli se joka jakautui.

    Olet oikeassa, Suomen hallitus on omilla päätöksillään ja toimillaan jakanut kansan.
    Tähän kiroukselliseen toimintaan on kuitenkin ottanut osaa myös media, salaseurat ja eri tyyppiset voimakkaat taloudelliset ym. toimijat.

  • Kansamme ei ole jakautunut, mutta meille kyllä mielellään luodaan kuva, että näin olisi. Suomessa annetaan hemmetisti (media)huomiota kahdelle pienelle mutta sitäkin äänekkäämmälle vastahuutajaporukalle, jotka kiljuvat somessa ja valtamediassa kuin hyeenat ja vaativat kansan enemmistöä – meitä ihan tavallisia ihmisiä – valitsemaan puolensa järjettömien uhkakuvien ”natsisaatiosta” ja ”islamisaatiosta” välillä. Ei hohhoijaa. Ja joku todella uskoo, että ihmiset olisivat ihan näin tyhmiä. Suurin osa kansasta varmasti vain haluaisi elää elämänsä rauhassa, hyvinvointivaltion turvassa.

   Tragikomedian (surullinen) timantti on, kun vahvasti pakanalliselle ja maalliselle kansalle lietsotaan tuhat vuotta vanhaa, aabrahamilaista ideaa välttämättömästä uskonsodasta. Toisaalla kaikuvat lasten pihaleikin säännöiltä kuulostavat vaatimukset nousta taisteluun ”natseja” (naapureita, sukulaisia, ystäviä…) vastaan.

   Herätys! Nykyinen hallituskriisinäytelmä kertoo täsmälleen, mikä Suomea ja sen ihmisiä uhkaa…

   • Kyllä kansa on jakautunut, oletko sinä täysin sokea ja kuuro?

    Se on ennen muuta jakautunut niihin jotka luottavat valtamedioiden antamaan valheelliseen kuvaan maailmastamme(valitettavasti suurin osa kansaa) ja niihin jotka eivät luota.

    Sama jako toteutuu hyvin paljon myös niiden kesken jotka kannattavat avoimien rajojen politiikkaa ja niiiden välillä jotka eivät kannata.

   • Vastaus Johanna Lehtoselle

    Lainaus:

    ”Suurin osa kansasta varmasti vain haluaisi elää elämänsä rauhassa, hyvinvointivaltion turvassa.”

    Miten määrittelet hyvinvointivaltion? Ja kenelle se on hyvinvointivaltio.

    Ruotsi oli aikoinaan hyvinvointivaltio. Mitä se on tänään?

    Se on monikulttuurinen helvetti jossa kantaväestö on ajettu nurkkaan ja siltä riistetty perusoikeudet. Mitä hyvinvointia tässä on?

    Jos sananvapautta ei ole on vain pahoinvointia.

    Jos mielipiteenvapautta ei ole on vain pahoinvointia.

    Ja Suomi on tänään nimenomaan pahoinvointivaltio.
    Omaa kansaa syrjitään koko ajan. Jopa terveyskeskuksessa.

    Suomessa on tuhansia ja tuhansia kalliita suojatyöpaikkoja joihin meillä ei ole varaa ja josta ei todellakaan synny hyvinvointia, päinvastoin hirvittävää pahoinvointia.

    Tähän ”hyvinvointivaltioon” ei synny enää uusia työpaikkoja. Siitä pitää huolen äärimmilleen viety automatisointi ja digitalisaatio. Kuka tahansa joka vilkaisee avoimia työpaikkoja tajuaa tämän.

    Pääministeri, hallitus, eduskunta, viranomaiset toimivat omaa kansaa vastaan kuin viholliset. Kaikki revitään irti mikä saadaan veronmaksajien selkänahasta ja kiitokseksi syljetään päälle.

 25. Huomasitte varmaan, että tämä Soini uusi ”Ei vaihtoehtoa” ryhmä päätti ruveta olemaan pienen ihmisen asialla. Tarkoittanee köyhempää porukkaa. Siis tähän saakka kahden vuoden aikana tehtyjä päätöksiä ei enää lasketa, vaan nysse lähtee. Älkää olko köyhät enää huolissanne.

 26. Presidentin valtaoikeuksien leikkaamisen jälkeen presidentistä tuli lähinnä edustusvirka. Nämä asiat eivät kuulu milään tasolla presidentille. Nyt näkee ,että Niinistö ei ole koko kansan vaan kokoomuksen eliitin asioita ajava porvari presidentti. En äänestä enää Niinistöä ja suosittelen sitä muillekkin.

 27. Eihän tuo nyt näin voi mennä. Uudet vaalit ja katsotaan vasta sitten moniko tuosta 22:n Juudaksen poppoosta pääsee ministerin salkkua kantamaan Audin takapenkille.

 28. Laitoin tuonne edelliseen artikkeliin tämän muta kun näitä pettureita alkaa olla nurkat väärällään niin laitetaan se tännekin jossa samoista asioista käydään debattia.
  Se mikä pätee tässä Soiniin pätee kiistatta myös muihin johtoportaan ja poliittisen hallinnon pettureihin jotka myyvät isänmaatansa surutta vieraille voimille.
  Pettäjän tie on tuskainen – käy harhaan — Arto Luukkanen

  ”Soinin petos tuntuu pahalta. En tiedä nukkuuko Soinin päätöksensä jälkeen. Ehkä ei nukukaan.
  Se, että tuo ensin poliittista toivoa ihmisille ja sitten pettää sen, tuntuu kaksinverroin pahalta.
  En tiedä montako kardinaalia tarvitaan antamaan anteeksi tämä rikos demokratiaa vastaan. Ehkä tässä tarvitaan itse paavin absoluutiota?
  http://beta.oikeamedia.com/o1-22680

 29. Jos Sauli Niinistö ei olisi mukana perussuomalaisten hajottamisessa, se olisi presidenttinä puhaltanut pelin poikki siinä vaiheessa kun oman puolueensa pettäneet poliitikot yrittävät epämääräisen epädemokraattisen epäpuolueen jäseninä uudelleen ministereiksi hallitukseen.

 30. Nyt sai Sipilää maistaa sitä, mitä on kieroilu Sauli Niinistön kanssa, Niinistö pettti ja pesi kätensä.

  Kansasta yhä suurempi osa ei uskonut Niinistön-Sipilän erokirje-teatteriin eikä Uusi Vaihto-ehto-loikkareilla ole kansan/äänestäjien mandaattia.

  Niinpä Niinistö yrittää nyt jälkeen päin sanoutua irti kusetuskuviosta muka pohtimalla ja tietenkin julkisuuteen, että ”Sipilä olisikin voinut jättää erokirjeen”.

  Niininistön irtiotto on samaa infantiilitasoa kuin ”en minä vaan tiedä (presidenttinä armeijan ylipäällikkönä) miten USAn ja NATOn maavoimat, merivoimat, ilmavoimat ovat tulleet tänne Suomeen harjoittelemaan Suomen armeijan kanssa sotaa Venäjää vastaan”.

  • Minuakin koko Niinistön jälkipeli ihmetytti… tai no, ehkä se olisi pitänyt arvata tietäen hänen tyylinsä ja tasonsa johtaa maata. Kyllä sitä paistoi läpi aivan muu kuin aurinko.

 31. Kuka opettaisi ”tietämättömälle” juristikoulutuksen saaneelle tasavallan presidentillemme, että hän olisi voinut puuttua siihen, että vallankaappaus hallituspuolueessa ja loikkariryhmittymä, jolla ei ole puolueohjelmaa ja jolla ei ole kansan/äänestäjien tukea kun sitä ei ole valtaan äänestetty ei käy presidentille.

  Joku voisi opettaa Sauli Niinistölle valtiosääntöämmekin ja muistuttaa että hän on presidenttinä hallituksen ja ministerit hyväksynyt ja nimittänyt.

  • Kansan pitäisi opettaa ja olla valitsematta häntä uudelle kaudelle. Kukaan muu tuskin opettaa. Toisaalta onhan hän saanut palautetta puuhistaan mutta taitaa kaikua kuuroille korville.

 32. Vuonna 2006 Sauli Niinistö hävisi presidenttikisan Haloselle kun neuvonantajat ja Niinistö itse eivät älynneet että Niinistö ei voi voittaa jos puhuu ja paljastaa mielipiteensä.

  Niinpä vuonna 2012 Niinistö, neuvonantajat ja valtamedia juonivat niin, että Niinistön ei tarvinnut puhua mitään, mikä liittyy presidentin työhön, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja kansa meni halpaan.

  Nyt 2018 Niinistö, neuvonantajat ja todennäköisesti valtamedia HS, YLE, MTV yrittävät samaa juonta kuin 2012, sillä Niinistö aloittaa vaalikampanjansa vasta itsenäisyyspäivänä 2017 käyttäen hyväkseen taas kerran linnan juhlia ja veteraaneja. Sitä ennen Niinistö tekee vaalityötä 100-vuotiaan Suomen juhlarahastoilla ja tapahtumilla, joissa ei pidä puhua, keskustella, debatoida.

 33. Sampo Terholla on eduskunnan kyselytunnilla sauli niinistöt silmien alla. Se jo kertoo siitä, että Terho ei ole rehellisellä asialla.

  Eduskunta epäilee, että persujen loikkauksesta oli valmis suunnitelma joka tiedettiin hallituksessa, kokoomuksessa, keskustassa.

  Eduskunta ei uskalla arvioida presidenttiä, mutta presidenttikin tietysti tiesi kun pääministerikin tiesi ja Soini.

 34. KUKA MIKÄ HENKILÖ?

  – nimitti itsensä työväen johtajaksi
  – hakee poliittisen tukensa militarismista, sotavoimilta
  – juonii puolueita vastaan
  – hajottaa hallituksia
  – toimii ohi ja yli parlamentin
  – vesittää ylimmän oikeusvalvonnan/oikeuskanslerin
  – tukee epädemokraattisia hallituksia
  – valehtelee pituutensa 177 cm:ksi vaikka on 174 cm
  – ottaa vaimokseen yli 20-30 vuotta nuoremman tytön
  – lemmikkinä koira
  – asemoi vihollisekseen Venäjän
  – jäsen Heinrich Himmlerin ja natsien peitejärjestössä

 35. Presidentti Niinistöltä tukensa vetänyt Väyrynen: Miksi Suomi ajaa EU:n puolustusta?
  – Minun käsitykseni on, että kun ryhdytään hakemaan korjausta asioihin, niin pitäisi saada tämä globalisaatiokehitys hallintaan. Yhdentymisessä pitäisi palata enemmän hallitusten väliseen yhteistyöhön ja palauttaa päätösvaltaa jäsenvaltioille, Väyrynen sanoi keskiviikkona Helsingissä.

  http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706212200223348_pi.shtml

 36. Väyrystä tarvitaan, Suomi tarvitsee ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka tarvitsee, Suomen demokratia ja parlamentarismi tarvitsevat, Suomen ulko- ja naapurisuhteet tarvitsevat, Suomen presidentti-insituutio tarvitsee Väyrystä.

  Väyrynen toisi älyn takaisin politiikkaan.

 37. Hitlerilläkin oli oma sotensa ja pakkoyhtiöittäminen kuten Sauli Niinistöllä, kokoomuksella ja Sipilällä: pankkeja, teollisuutta, sairaanhoitoa, sosiaalisektoria.

 38. Sauli Niinistö on liittänyt Suomen Britannian johtamaan NATOn Nopean toiminnan joukkoihin JEFiin, ja tottakai salaa ja ilman eduskunnan käsittelyä.

  • Sauli Niinistön uusi NATO-vedätys:

   JEF ei ole EU-armeija sillä Britannia ei kuulu EUhun. JEF on NATOn apuarmeija.

 39. Natsismiin ja fasismiin kuuluu ammattiyhdistysliikkeiden vallan murtaminen. Hitler vihasi ammattiyhdistysaktiiveja, omien sanojensa mukaan vielä enemmän kuin vihasi työttömiä.

  Nyt Sauli Niinistön vaalipäälikkö, neuvonantaja, markkinoija, henk.koht. ystävä Hjallis Harkino on pantu hyökkäämään ammattiyhdistyksiä vastaan.

  Ammattiyhdistysliikkeiden murskajaisia tukevat NATO-mediamme YLE ja HS.

 40. Paavo Väyrysen kansalaispuolue on teettänyt kyselyn.

  Kyselyn mukaan Orpo on jo suositumpi pääministeriksi kuin Sipilä.

 41. Aikoinaan Hitler pyyhki takapuoltaan Saksan I maailmansodan rauhansopimuksilla.

  Nyt Suomessa Sauli Niinistö rikkoo ja uhmaa Pariisin rauhansopimusta kun on ostanut saksalaista sotakalustoa mm. Leopard NATO-panssarivaunuja ja solmii taas aseveli-sotilasliittosopimusta Saksan kanssa.

  • Vastaus nimimerkille Tim(oshenko)

   Se ei ollut mikään rauhansopimus. Se oli ohjelma Saksan tuhoamiseksi. Häpeärauha.

   Toisen maailmansodan jälkeinen Pariisin rauhansopimus sitoi Suomen toisen käden selän taakse. Se teki meistä sotilaallisesti rampoja.

   Leopard panssarivaunuja on ostettu mutta liian vähän. Niitä pitäisi hankkia huomattavasti lisää.

 42. Presidentinvaalien ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan tulee nyt älyä, faktaa, visioita, analyysiä ja ryhtiä kun Paavo Väyrynen asettui presidenttiehdokkaaksi.

  Mutta tulemme näkemään, kuinka Sauli Niinistö luikkii Ylen, Hesarin, MTVn avulla pakoon Väyrystä ja keskusteluja ulko- ja turvallisuuspolitiikasta Väyrysen kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here