Suomen ulkoministeri Timo Soini taisi tehdä tänään Suomen korkean tason politiikan historiassa uuden nopeusennätyksen suorassa sanojansa vastaan toimimisessa – siis ”takinkäännössä”:

 

3.6.

eli ei kahtakaan viikkoa sitten Soini kirjoitti*:

”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.

Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.

Pidän loikkareita luusereina.”

Tänään 13.6.

Soini kertoi loikkaavansa Perussuomalaisista (PS) reilun parinkymmenen muun puolueen kansanedustajan kanssa. Loikkarit perustavat oman eduskuntaryhmän nimeltään ”Uusi vaihtoehto”.
¤

Kommentti

Ehdotan perustettavalla eduskuntaryhmälle nimeä ”Uusi takinvuori” (informatiivinen).

On ilmiselvää, että ulkoministerimme sana ei ole minkään arvoinen. Miten kukaan vieraan vallan edustaja(kaan) voisi luottaa Timo Soinin sanaan? Kysyn:

Miten tämä mies voi toimia Suomen ulkoministerinä?

Perussuomalaiset kertovat sivuillaan juuriensa juontavan vuoteen 1959, Suomen Pientalonpoikien Puolueeseen (SPP, myöhemmin Suomen Maaseudun Puolue, SMP), jonka yhdeksi ”legendaarisista johtohahmoista” mainitaan Veikko Vennamo.

SMP:n toiminta kuihtui mm. ”talousvaikeuksien, puolueloikkausten ja kannatuksen hiipumisen vuoksi” pois vuonna 1995. Samana vuonna perustettu Perussuomalaiset (PS) nimetään sen henkisen perinnön vaalijaksi.

Wikipedian mukaan Vennamo on toinen ”PS-puoluetta tukevan säätiön” puheenjohtajista. Timo Soini istuu tukisäätiön hallituksessa. Kysyn:

Minne persujen rahat kulkeutuvat?

Jos muuten Soinin poliittiset linjaukset ovatkin taipuneet henkilökohtaisen hyödyn mukaan, hän on totisesti pysynyt uskollisena perinteille – niin opportunistiselle vennamolaisuudelle kuin roomalaiskatoliselle tekopyhyydellekin.

– JL

¤

Lähteet

Timo Soini (3.6.2017): Juudas meni ja hirtti itsensä http://timosoini.fi/2017/06/juudas-meni-ja-hirtti-itsensa/
*

Sillä oli arvattavissa, ettei Soinin 3. päivän kommentti loikkareista ehkä säilyisi internetissä, Vastavalkeassa tallennettiin kyseinen sivu web archive -tiedostona. Tällä hetkellä alkuperäisen linkin takaa löytyy ainoastaan ilmoitus ”Tietokantayhteys epäonnistui”. Näin ollen jutun tekstilinkki johtaa edellä mainitusta tallennuksesta pdf-muotoon muokattuun tiedostoon. (toim.huom.)

Koivisto, Matti ja Virkkunen, Jussi | Yle (13.6.2017): Perussuomalaisten ryhmä hajosi täysin – Timo Soini yli 20 lähtijän joukossa https://yle.fi/uutiset/3-9666763

Perussuomalaiset: Puolueen historia pähkinänkuoressa https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/sijoita-puolueen-historia-pahkinankuoressa/
¤

Kuva (uud.rajattu): Ppntori (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

156 KOMMENTTIA

 1. Tv-katsojat ja jotkut mediankin edustajat ihmettelivät kun Timo Soinilla oli myhäilevä virne kasvoillaan perussuomalaisten puoluekokouksessa, vaikka jäsenistö ei valinnut Timo Soinin, Sipilän, Sauli Niinistön suosikkia Sampo Terhoa vaan Jussi Halla-ahon.

  Nyt tuokin virne on saanut selityksensä: Timo Soini oli koko ajan tietoinen juonesta, että soinilaiset ja sampoterholaiset eroavat Halla-ahon perussuomalaisista ja jatkavat presidentti Niinistön, Sipilän, Orpon hyväksyminä hallituksessa niin kuin ei mitään perissuomalaisten vaaleja olisi ollutkaan.

  • Niinpä, politiikka on korruptioon pohjautuvaa teatteria, joten ”myhäilevä virne” naamalla sitä tehdään. Itse uskon, että Halla-aho, Brysselin juoksupoikana, on juonessa mukana…. ja rivikansanedustajia viedään kuin pässiä narusta.

   Tällä teatteriesityksellä saadaan aikaan yhä enemmän ristiriitoja, ja jopa suoranaista vihaa, kansan, eduskunnan ja hallituksen välille. Näin se NWO-suunnitelma etenee vanhalla – hajoita ja hallitse – taktiikalla. Poliittista systeemiä/kansallisvaltioita ollaan ajamassa alas sekä sisältä (Suomen hallinto, korruptoitunut puoluejohto), että ulkoa (Brysseli), vaikka petturit eivät sitä itse hoksaa.

   • Kieltämättä tuo on tullut mieleen että Halla-ahokin on juonessa mukana, miksi Soini olisi noin vain jättänyt hillotolppansa muiden käsiin… Joka tapauksessa näytelmän käsikirjoitus on luettavissa 3.6.2017 julkaistusta Turun Sanomista:

    http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituksessa+suunnitelma+Hallaahon+voiton+varalle+soinilaiset+muodostaisivat+oman+eduskuntaryhman

    Miksi Halla-aho tai kukaan jäljelle jääneistä perussuomalaisista ja heidän tukijoista ei reagoinut siihen ja ryhtynyt vastatoimiin. Eikö tieto kantautunut eteenpäin… Viikko olisi ollut aikaa…

    Tiistaina Sipilä kertoo lentämällä vieneensä eronpyyntöä presidentille Naantaliin, kun pyörsi kesken lennon saatuaan tiedon että eronneet ”soinilaiset” haluavat jatkaa hallituksessa vanhalta pohjalta. Mitä ilmeisemmin Sipilä ei ollut millään lennolla, vaan könnäsi tuonkin odottelun ajan komerossa lymyssä.

    Parasta tässä kesäteatterissa on se, että oikeusoppineiden mukaan Sipilä kakkosen hallituksen päätöksillä ei ole legimiteettiä… Ovelaa leikkiessä ryssittiin samalla lainvalmistelun päätäntävalta vituiksi. Saas nähdä millainen äläkkä siitä syntyy…

    • Sipilä ei pyörtänyt kesken lennon, vaan teki U-käännöksen automatkalla Turusta Naantaliin.

     Jos Sipilä olisi kertonut satuja lentomatkastaan, tieto siitä olisi välittömästi ollut medialla, joka olisi kertonut sen suurin otsikoin.

     ”Parasta tässä kesäteatterissa on se, että oikeusoppineiden mukaan Sipilä kakkosen hallituksen päätöksillä ei ole legimiteettiä.” Tuo on aivan merkillistä satuilua. Kaikkea se vilkas mielikuvitus teettää… – Sipilä kakkosta ei tule, koska Sipilä ykkösen ei tarvitse erota.

     • Luja näyttää olevan luottamuksesi ”tieto siitä olisi välittömästi ollut” valemediaan, ”joka olisi kertonut sen suurin otsikoin.” Ei millään pahalla, mutta kyseisen propagandakoneiston syvempi analyysi on suotavaa!

     • Mahdollinen tapausten kulku: Sipilä on kertonut, että hän lentää koneellaan Turkuun ja sieltä edelleen autolla Naantaliin.

      Tosiasiassa Sipilä ei ole käynyt missään. Hän on ollut autotallissaan värkkäämässä kakkaroita.

      Mitä lentokoneita kentille saapuu ja lähtee, on monen ihmisen tiedossa. Turun lennonjohdossa joku lukee lehdestä, että Sipilä on lentänyt Turkuun. Hän tietää, että asia ei pidä paikkaansa. Mitä hän tekee? Hän haluaa oikaista väärän tiedon. Jos hän on tavallinen, rauhaa rakastava kansalainen, hän ottaa yhteyttä Yleen, Helsingin sanomiin, Iltalehteen, Iltasanomiin tai johonkin muuhun laatujulkaisuun ja kertoo, että Sipilän ilmoitus ei pidä paikkaansa. Asianomainen julkaisu varmistaa asian ja kertoo suurin otsikoin, että Sipilä valehtelee.

      Jos tämä lennonjohdossa työskentelevä henkilö sattuu olemaan rasisti, putinisti, äärioikeistolainen, NWO-vouhottaja tai muuten vain sellainen tyyppi, jonka mielestä hän on koko maailman sortama, hän ottaa yhteyttä MV-lehteen, Vastavalkeaan tai muuhun vastaavaan julkaisuun. MV-lehti ei edes tarkasta, pitääkö juttu paikkansa, vaan julkaiseen sen kissankokoisin kirjaimin ja korjailee faktoja raflaavampaan suuntaan.

      Mutta jos asia päätyy johonkin vaihtoehto- tai valemediaan, julkaisu tekee siitä suuren numeron ja toitottaa suureen ääneeen, kuinka valtamedia, jota kutsutaan ”totuusmediaksi”, pimittää kansalta tärkeää tietoa. Ja että tätä mediaa johdetaan yhdestä keskuksesta, jonka sijaintipaikkaa ei tiedetä.

      Edelläoleva on siis fiktiota. Sanon sen uudestaan, koska mahdollinen lukija on sen kuitenkin unohtanut, jos on tänne asti jaksanut.

     • ”Suomi on siirtymässä Sipilä kakkosen kauteen, sanoo Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Panu Minkkinen STT:lle.

      Vaikka Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei kaatuisi vaan jatkaisi perussuomalaisista irtautuneen ryhmän kanssa samoilla ministereillä, professorin mukaan puitteet ovat muuttuneet niin merkittävästi, ettei hallitusta voi enää pitää samana.

      Valtiotieteen professori Göran Djupsund Åbo Akademista toteaa TT:n haastattelussa, että hallituksen legitimiteetti voidaan kyseenalaistaa, koska ministerit eivät enää edusta sitä puoluetta, jonka edustajina heidät valittiin hallitukseen.”

      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/professorit-suomi-siirtymassa-sipila-kakkoseen-hallituksen-legitimiteetti-kyseenalainen/6470702

      http://www.ksml.fi/kotimaa/Suomi-on-siirtym%C3%A4ss%C3%A4-Sipil%C3%A4-kakkoseen-sanoo-professori/1001404

      Sillä ei ole höykäsen pöläystä merkitystä vaikka Sipilä olisi veivannut putkella lesta päin persettä ja kirjekuori rasojen kanssa jopparilla. Mitä ilmeisemmin koko teatterin yksi tarkoitus oli piilottaa kulissien taakse Bernerin samaan aikaan touhuama yksityistäminen, kun talvella suuret suunnitelmat meni vituiks:

      http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/14/liikenneviraston-liikenteenohjaustoiminnot-yhtioitetaan/

     • On professoreita ja professoreita. Jotkut ymmärtävät enemmän valtiosääntoikeudesta kuin toiset.

      Perustuslaista ei saa tukea Djupsundin tulkinnalle. Perustuslain mukaan hallituksella on oltava eduskunnan luottamus. Professoreiden tai mielipidetutkimusten luottamusta ei tarvita.

      Professori Minkkisen mukaan Suomi on siirymässä Sipilä kakkosen hallitukseen. Joutavaa höpötystä. Pääministeri eikä yksikään muu ministeri ole eronnut hallituksesta, joten hallitus on sama Sipilän hallitus kuin aloittaessaan.

     • Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta (2§). Kansalaiset ovat vaaleissa antaneet äänestämälleen henkilölle ja hänen edustamalle puolueelleen mandaatin. Uusi vaihtoehto ei ole saanut eduskuntavaaleissa yhtään ääntä, eikä sillä ole olemassa selkeää linjaa tai puolueohjelmaa. Näiden loikkarien agenda on tosiasiallisesti nyt eri ja joille kansa ei ole antanut hyväksyntää muuttaa mielipidettä ja puoluetta eduskunnassa. Legimiteetti on vaihtunut toiseksi. Kansalaisena ja äänestäneenä en minä ainakaan hyväksy Kurikkalaisen kansanedustajan loikkaa.

      Ymmärrätkö nyt mitä nämä oikeusoppineet tarkoittaa sillä, kun legimiteetti on muuttunut? Vai pitääkö taivuttaa rautalangasta?

     • Ainoastaan yhden oikeusoppineen olen huomannut puhuneen legitimiteetin puutteesta tässä asiassa. Eikä hänen erikoisalansa ole valtiosääntöoikeus. Varsinaisilla valtiosääntöjuristeilla ei ole ollut asiaan huomauttamista.

      Valtioneuvoston jäsenet eivät saa mandaattiaan suoraan kansalta. Perustuslain mukaan ministerien on nautittava eduskunnan luottamusta. Ministerit nimittää tasavallan presidentti pääministerin ehdotuksesta.

      Sipilän hallituksen, vaikka yksikään sen jäsenistä ei ole vaihtunut, luottamus mitataan eduskunnassa lähipäivinä.

 2. Miehen vyötärö on kasvanut jo niin paljon sanoja syödessään, että sopivaa takkia ei enää löydy. Maatansa ei silti kukaan enää osta.

 3. Soini on osoittanut oikeastaan ainoastaan polittisen typeryytensä,pelottavaa että täläisen henkilön käsissä on maamme ulkopolittinen edustaminen.
  Soini ensiksikin salli Halla-aholaisen nuivan fraktion puolueensa sisälle,käenpoika viimein valtasi koko pesän.
  Pahempi ajattelemattomuus tapahtui viime hallitusneuvotteluiden yhteydessä,kun Soinin erityisenä ehtona oli puoluetuki lainsäädännön muutos, SMP n hajoamista valmisteltaessa muutetiin lakia siten,että loikkarit vievät puoluetuki rahat mennesään,nyt ne jäävät emopuolueelle, eli tässä tapauksessa Halla-ahon Perussuomalaisille,ei ihme että Soini tyytyy omassa ryhmässään pelkäksi rivimieheksi.
  Olisi oikeastaan isänmaan edun mukaista vaihtaa nyt ulkoministeri,suurempien kansallisten katastrofien välttämiseksi.

  • ’…pelottavaa että täläisen henkilön käsissä on maamme ulkopolittinen edustaminen…’

   Niinpä. Ja kuka onkaan hänen takuu- tai taustamiehensä? No me tiedämme. Entä mitä siitä voi päätellä? Jokainen vetäköön oman johtopäätöksensä.

 4. Troikka Juncker-Merkel-Macronin kirves osui edustajiensa välityksellä nyt Suomen Persuihin hajottaen koko puolueen. Tuo troikka on sellainen, että sitä voi vain joko inhota tai rakastaa – välimuotoa ei ole. Maahanmuuttokysymykset tai ’arvot’ olivat tässä Persujen hallitusjupakassa lopultakin toissijaisia, sillä niiden suhteen kyse olisi ollut vain 1,5 vuoden aikana harjoitettavasta paikallisesta politiikasta. Sen sijaan EU:n federalistis-militaristinen juna kulkee nyt sellaista vauhtia, ettei sen edusmiehillä (=hallitus+presidentti) ollut varaa ”riskeerata” kyytiin pääsyä vuoteen 2019 asti.

 5. En voisi enempää halveksia noita loikkareita, tuota ”ei vaihtoehtoa” porukkaa. Voittajia ovat Sipilä ja Orpo, sekä heidän taustapirunsa. Toistaiseksi.

  • Toistaiseksi, aivan… mutta jotainhan tämä voi poikia. Ehkä kansa tarvitsi tätä ravistelua, ’ei vaihtoehtoa’ tapahtumaa.

   • Eiköhän siellä ole myöskin Sauli Niinistö koplaamassa tätä juttua. Niin tiukasti otti kantaa Halla-ahon valintaan. Toivottavasti kaikki saavat kansan palautteen viimeistään seuraavissa vaaleissa. Niinistö ei ole minun presidentti.

    • Kyllä, Niinistö siellä hääräsi taustalla vaikka presidenttinä pitäisi pysyä sivussa tällaisesta.

     • Ei Sauli Niinistö ymmärräkään tehtäänsä Suomen Tasavallan Presidenttinä, vaan vieraan vallan vasalllna, -joka rakastaa tätä maata.

 6. Sitä saa mitä tilaa,persut ei myy persettään,missä EU siellä ongelma ym.Kyllä tuntee itsensä tyhmäksi,kun on noiden sloganien lanseeraajaa aikanaan uskonut.Taitaa olla niin,jotta Soinille sopii tarvittaessa sama lippalakki,kuin omenalle ja meloonille,kun vaan oma tarve vaatii.Jotenkin tuntuu,että tarvitaanko täällä enää äänestyslippuja,vai olisko parempi alkaa varustautumaan pahimman varalle ja mennä perunakuoppaan?

 7. Pettäjän tie on tuskainen – käy harhaan — Arto Luukkanen

  ”Soinin petos tuntuu pahalta. En tiedä nukkuuko Soinin päätöksensä jälkeen. Ehkä ei nukukaan.
  Se, että tuo ensin poliittista toivoa ihmisille ja sitten pettää sen, tuntuu kaksinverroin pahalta.
  En tiedä montako kardinaalia tarvitaan antamaan anteeksi tämä rikos demokratiaa vastaan. Ehkä tässä tarvitaan itse paavin absoluutiota?
  http://beta.oikeamedia.com/o1-22680

  • p.s. tuo Luukkasen teksti osuu muihinkin kuin Soiniin, kaikkiin poliittisen johdon henkilöihin jotka myyvät maatamme globalisteille. He sortuvat aivan samoin petokseen luomalla valheellisesti toivoa ihmisille ja sitten kulissien takana pettävät.
   Älkäämme unohtako hallitusta ja itse presidenttiäkään joka varsin häpeällisellä ja alhaisella tavalla on tässä prosessissa paljastunut suureksi kansanvallan viholliseksi ja maansa myyjäksi.

   • OikeaMedia :sta löytyy hyviä blogeja mutta valitettavaa on ettei niitä pääse kommentoimaan kuin rahalla. Miksi näin?
    Ei ole kovin viisasta politiikkaa toimitukselta.

 8. En ole koskaan luottanut Soiniin ja häntä kohtaan tuntemani epäluulo on saanut minut perinteisesti karsastamaan PerSu:ja. Harkitsin leikilläni liittymistä PerSu puolueeseen, nyt kun selkärangattomat ovat siivoutuneet sakista.

 9. Se, että perussuomalaiset pystyttiin hajottamaan salaisella operaatiolla jota ei paljastettu joka ei paljastunut viittaa siihen, että operaatioon ovat osallistuneet valtiojohto, valtioneuvoston turvallisuusyksikkö sekä valtamedia.

 10. Nopeassa tahdissa tapahtui, ja varmaan täysin ennakkoon tehdyn suunnitelman mukaisesti. PS:n separatistiryhmän selitykset ovat aika läpinäkyviä. Todennäköisesti operaation arkkitehti on Soini.

  Jos asialle haetaan laajempia raameja, niin taustalla on soteuudistuksen läpirunnominen, Suomen liittäminen Natoon, ja globalistiaatteen jatkaminen suomalaisten vahingoksi, jonka takaajaksi yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan kanssa Soinin uusi kopla on sitoutunut.

  Simon Elon selitykset sen politiikan jatkamiseksi jolla PS nousi paalupaikoille, on täyttä puppua, koska Soinin PS on käytännöllisesti katsoen pettänyt sen äänestäjäkunnan, joka sen pienpuolueesta nosti parrasvaloihin, ja Soinin ”uusi vaihtoehto” ei ole mikään vaihtoehto, vaan samaa jatkumoa jossa ajetaan faktisesti yllä esitetyn mukaista politiikkaa.

  Jos näin ei olisi, ”uusi vaihtoehto” ei olisi kelvannut Sipilä & Orpo porukalle ja keskusteluja käytäisiin nyt RKP:n ja KD:n kanssa. Mihin lisäsitoumuksiin tämä porukka on lähtenyt mukaan on käytännössä liittovaltiokehityksen ajaminen.
  Siitä kyllä käytetään harhaanjohtavaa nimitystä ”integraation syventäminen”.

  Jotain koomista oli Simon Elon selityksissä vallankaappauksesta PS:n sisällä, jonka jälkeen puolue ei ollut enää sama puolue, ei siis entisensä, eikä ressukoilla ollut enää poliittista kotia.

  Komiikka on siinä, -vaikka se sinänsä on surullista, että Elo puhuu vallankaappauksesta PS:n sisällä kun koko Suomessa on tapahtunut vallankaappaus, jonka jatkumisen takuumieheksi myös ”Uusi Vaihtoehto” on ryhtynyt. Kokoomus, RKP, ja Keskusta siellä jo ovat olleet pitkään, -90 luvulta lähtien, ja niin lienevät muutkin.

  • Mietin itsekin että miten demokraattisilla vaaleilla selkeästi valittuja puheenjohtajia voidaan väittää kaapaneen vallan puolueessa. Mielestäni todellinen vallankaappaus tapahtui tänään kun Uusi Vaihtoehto kaappasi vallan Suomessa takinkäännöllään.

   • Juuri noin,

    toinen ”hauskuus” eli ”surkeus” on loikkareille kehitelty selitys- ja anteeksipyyntömalli, että ”me loikattiin kun puolue ei ole sama mihin aikoinaan liityttiin eikä meillä ole enää poliittista kotia”.

    Puolueet elävät, muuttuvat ja kehittyvät ja jäsenistö muodostaa puolueesta puolueen ja poliittisen kodin.

  • Persuthan eivät myy persettään, vaan antavat ilmaiseksi kun pyydetään. Viisitoista taisi jäädä puolueeseen, jotka eivät myy ei anna. Viisitoista, joiden sanoihin voi vielä luottaa. Soinin kaikki ymmärtävät viimeistään nyt paskanpuhujaksi. Hänelle, Terholle ja Jussi Niinistölle on varmaan luvattu paikka auringossa, kun ovat mukana Sipilän uudistuksissa ja tukevat ”syvempää integraatiota” äänestäjiensä vahingoksi. Mutta ei noita paikkoja kaikille riitä eikä anneta, vain ”avainhenkilöille”, niin kuin privaattipuolella johtajille on tapana.

   Simon Elo käy sääliksi, tyhmä poika rukka. Pantiin ”puheenjohtajaksi” ja selittämään televisioon asioita joita kukaan muu ei kehdannut, koska puheissa ei ollut päätä ei häntää. Loikkaushan oli vastoin kaikkia niitä periaatteita joista pari päivää aikaisemmin kaakatettiin. Soinin, Terhon ja Niinistön kohdalla loikkauksen syyt ymmärtää, muiden ei. Ovat lähinnä helposti vietävissä oleva kanalauma. Seuraa johtajaa leikki.

   Mielenkiinnolla odotan, miten luotettavasti tämä ”uusi vaihtoehto” tulee julkisuuteen selittämään meille, miten tärkeitä ovat nämä Sipilän uudistukset ja euroopan integraation syventäminen. Kyllä siinä puhetaitoja ja pokeria tarvitaan, jos meinaa naaman pitää peruslukemilla. Ja mehän uskotaan kyllä noin luotettavia kansanedustajia.

   Vaaleissa nukkuvien suurta määrää on ihmetelty. Ei ihmetellä enää. Äänen hukkaaminen noinkin pahasti, on aina nukkumista huonompi vaihtoehto.

   • ”Persuthan eivät myy persettään, vaan antavat ilmaiseksi kun pyydetään. Viisitoista taisi jäädä puolueeseen, jotka eivät myy ei anna.”

    Persut, joita tarkoittanet noudattavat tässä vaan maan tapaa, jonka mukaan perse nostetaan pystyyn pyytämättäkin, kun vain tulosuunta on oikea.

    ”Simon Elo käy sääliksi, tyhmä poika rukka. Pantiin ”puheenjohtajaksi” ja selittämään televisioon asioita joita kukaan muu ei kehdannut, koska puheissa ei ollut päätä ei häntää.”

    Sanoppa muuta, sellainen ajatus minullekin tuli mieleen. Itkukin hänelle oli tulla ressukalle. Pieniä lapsiakin vielä on, ja niitä pitäisi eräänä päivänä katsoa silmiin. Poika rukka, -selittämistä on silloin enemmän, kuin tänään ja huomenna arvaakaan.

  • ”Jos asialle haetaan laajempia raameja, niin taustalla on soteuudistuksen läpirunnominen, Suomen liittäminen Natoon, ja globalistiaatteen jatkaminen suomalaisten vahingoksi, jonka takaajaksi yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan kanssa Soinin uusi kopla on sitoutunut”

   Lisää tuohon Vake Oy, uusi erittäin kiero rahanpesulakiviritelmä ynnä EU-liittovaltioituminen yhteisvelkoineen, pankkiunioineineen sun muineen. Sitä tultaneen kiihdyttämään. EU:n monet ongelmat ovat tulossa ilmeisiksi. Kilpailukykynationationalismit ovat kiihdyttämässä laukkaansa.

   Törmäsin tällaiseen Bloombergissa julkaistuun juttuun https://www.bloomberg.com/news/features/2016-05-30/the-untold-story-behind-saudi-arabia-s-41-year-u-s-debt-secret jossa käsitellään Yhdysvaltain ja saudien salaista diiliä liittyen Yhdysvaltain valtionvelkaan. Jutun perusteella voinee olettaa Yhdysvaltain valtionvelan olevan paljon julkisesti ilmoitettua suurempi.
   Ei voi olla vaikuttamatta transatlanttisiin suhteisiin + on jälleen yksi heikko kohta globaalitalous-nimisessä kuplassa. Pitää myös kysyä onko sala(liitto)diili ainoa laatuaan, ja onko EU:lla vastaavia. Entä Suomella? Muilla mailla?

   • ”Ei voi olla vaikuttamatta transatlanttisiin suhteisiin + on jälleen yksi heikko kohta globaalitalous-nimisessä kuplassa.”

    Niin varmaan on. Eivät arabitkaan niin kovin yhtenäisiä tavotteiltaan näytä olevan. Saa nähdä mitä tapahtuu.

    Globaalitalous nimiseen kuplaan littty läheisesti Aasiasta ja muualtakin kupattu kulta, jota vaatimuksista huolimatta ei ole palautettu omistajilleen, ja joka jossain on piilossa. Siellä on Saksasta WWII aikaan ja kaiketi viimeksi Irakistakin viety kulta. Siellä seassa varmaan Suomenkin kultavarannot resideeraavat, joiden ekistenssistä ei ole saatu luotettavaa tietoa.

    Entäpä jos velkavetoinen setelikonepohjainen maailmantalous onkin vain eräs projekti, jota on nyt testattu muutama vuosisatakvarttaali ja joka mitä todennäköisimmin kohta kaatuu. Mihin silloin mennään, uuteen samanlaiseen viritelmäänkö?

    Silloinpa piilossa/hukattuna ollut varastettu kulta yllättäen putkahtaakin esiin, ja ollaan takaisin kultakannassa, ja jollain on hallussaan kaikki maailmasta haalittu tavara. Ei tällainen materiaali mihinkään maapallolta katoa.

    ”Pitää myös kysyä onko sala(liitto)diili ainoa laatuaan, ja onko EU:lla vastaavia. Entä Suomella? Muilla mailla?”

    EU: Brittien lähdöllä EU:sta lienee myös taustavaikutteensa, joista julkisuudessa ei puhuta, lähdölle piti vain saada kansakunnan tuki.

    Suomi: Suomi on rappiotilassa edellisten hallitusten toimien johdosta. Nykyinen hallitus ja polittiset toimijat ovat pian tilanteessa, jossa pääasiallinen akti tulee olemaan itsensä ja omaisuutensa pelastaminen.

    Muuhun ei enää ole eväitä. Kansakunnalla kansalaisineen on tehtävä…

   • ”Lisää tuohon Vake Oy,

    Hyvä hyvä Riikka…

    Aikaisempien havaintojeni perusteella olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että Vake Oy:n pääasiallinan tarkotius on saatttaa kaikki se, mistä voisi olla kansallista hyötyä, -vieraiden tahojen hallintaan, edes jollain netolla…

    Siinä se oleellisin Suomen kilpailukyvyn kannalta.

    Voisi tietysti ajatella toisinkin, mutta jo tapahtuneiden valossa kautta aikojen, ainoa looginen johtopäätös on se mitä yllä esitin.

 11. Blogi: Jukka Hankamäki, ti 13.06.2017 20:38
  Seteliselkärankaiset upottivat oman laivansa
  ”Nyt Timo Soini ja muut ministeripoliitikot tekivät uransa suurimman typeryyden ja liittyivät aiemmin arvostelemiensa seteliselkärankaisten kaaderiin. Sieltä heillä ei ole mitään paluuta.

  http://beta.oikeamedia.com/o1-22683

 12. Valtiojohto, valtioneuvosto, presidentti Niinistö, pääministeri Sipilä, valtioneuvoston turvallisuusyksikkö, ulkominsteri puoluejohtaja Soini olivat ilman muuta mukana salaoperaatiossa kun kyseessä oli sentään presidentin hyväksymän hallituspuolueen hajottaminen ja kahdenkymmenen kansanedustajan, joista osa ministereitä loikkaaminen.

  • Aivan.

   Mutta jos sanot hallituksen, soinilaisten, sterholaisten et al salaliittoilleen olet foliohattu koska meillä Suomessa ei tietenkään koskaan kukaan tekisi mitään sellaista — meillä ei ole opportunisteja, pyrkyreitä eikä valehtelijoita Suomessa, ja sitäpaitsi puolueiden nettisivujen mukaan kaikkien arvoihin kuuluu rehellisyys- (hervoton naurukohtaus)

 13. Sauli Niinistön, Sipilän, Orpon, Soinin suunnitelma hajottaa perussuomalaiset jos Halla-aho valitaan puolueen puheenjohtajaksi ja ottaa loikkarit hallitukseen oli jo sovittu ja valmis reilu viikko ennen Halla-ahon valintaa.

 14. Tynkkynen: Ploki Soinille: Olet poliittisen historian suurin huijari
  https://sebastiantynkkynen.com/2017/06/13/ploki-soinille-olet-poliittisen-historian-suurin-huijari/

  Ja tähän voi lisätä että kaltaisiasi löytyy ihan viereltäsi maan johdosta kuten Tim tuossa yllä toteaa:
  ”Sauli Niinistön, Sipilän, Orpon, Soinin suunnitelma hajottaa perussuomalaiset jos Halla-aho valitaan puolueen puheenjohtajaksi ja ottaa loikkarit hallitukseen oli jo sovittu ja valmis reilu viikko ennen Halla-ahon valintaa.”

 15. Souffleur: Arvopohjaisesta puhalluks…, eiku johtamisesta (pakinan tapaista)

  ”Arvopohjainen johtaminen on sekä omien että muiden arvojen tunnistamista ja niiden perusteella toimimista. Kun johtaja ymmärtää, mikä johdettavalle on tärkeää, hän osaa valita oikeat keinot tätä innostaakseen” (http://metsahyvinvointi.fi/blog/avainsana/arvopohjainen-johtaminen/).

  Juha: No niin, arvoisat ministerikollegat, Hyvät Veljet. Tervetuloa tähän yömyssy-pikapalaveriin. Kuten me kaikki tiedämme, nurkan takana väijyy kriisi. Ja sen aiheutti tietysti äänestystulos. Emme vielä tiedä, miten kaikki tapahtui. Mutta sen tiedämme, että Sampon valinta, jonka piti olla läpihuutojuttu, ei sitten oikein onnistunut. Sellaista se demokratia on, vaarallista peliä. Eli nyt meidän pitäisi miettiä, miten edetä, ja ratkaista ongelma. Itse olen tuumaillut että olisiko yksi ratkaisu vedota arvoihin? Minä oikeastaan tuossa iltasella väänsin oikein arvokakkaran. Minä voin näyttää sen. Se on täällä salkussa… Tämmöinen. Tämä tässä on sote. Sen toisessa päässä on Maakuntamalli ja toisessa päässä Valinnanvapaus. Mutta tässä keskellä on tilaa vielä yhdelle arvolle. Mikähän se olisi? Petteri, onkos Sinulla ehdotuksia?

  Petteri: Ehei. Tärkeintä on tuo Valinnanvapaus. Se on ikään kuin perusarvo. En minä oikein muuta tiedä.

  Juha: Oikein hyvä. Petterillä Valinnanvapaus ja minulla Maakuntamalli. Onko muita arvoja? Meitä kaikkia yhdistäviä?

  Hiljaisuus. Lopulta yksi käsi nousee.

  Juha: Jahas, Timokos se siellä kättä niin ujosti nostaa. Oletkos Sinä keksaissut…

  Timo: Eiköhän se niin ole, että meitä kaikkia yhdistää yksi tärkeä arvo. Ja jonkunhan tämäkin on sanottava…

  Juha: No sano pois vaan.

  Timo: Minä voin sen kyllä laulaakin. (Laulaa): ”Kun Audi on sulla alla, niin päästä voit helpommalla…”

  Muut räjähtävät nauramaan.

  Juha: Älä veli, veli veikkonen! Kyllä se tuo Timo löytää aina ratkaisun. Audihan[*] se tietysti on, ministeritason arvoalusta. Ja sehän sitten tietysti sulkee pois kaikki muut vaihtoehdot. Eiköhän me päätetä niin että jatketaan samalla (heh!) arvoalustalla. Minäpä pirautan Saulille ettei turhaan lämmitä sitä saunaa…
  (Itsekseen): Kyllä mahtaa nyt Pula-ahoa ottaa pattiin!
  ———
  [*] ”Audi on ministeriauto ja tosi hieno siihen tarkoitukseen. Näyttää EU:n herratkin ajeluttaa itseään Audeilla” (http://www.kaleva.fi/juttutupa/autot/ministeriauto-audi/4819319).
  ¤
  Pirkko Mannola – Autoajelulla ( La Mucura)
  https://www.youtube.com/watch?v=Wwc1xPNTc9Y
  ¤
  ”Rinne arvioi STT:lle, että köyhien kurjistaminen ja rikkaiden rikastuttaminen jatkuu” (https://yle.fi/uutiset/3-96677159.

  ”Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä hallitustilanteen kehitys näyttää enemmän valtapelureiden kikkailulta kuin arvojen puolustamiselta.” – ”Niinistön mukaan osa perussuomalaista pelattiin pois hallituksesta valtapelimäisesti” (https://yle.fi/uutiset/3-96677159).

  ”Jos Sipilä kasaa hallitusta tämän uuden ryhmän avulla, jatkuu hallitusyhteistyö nykyisellään eriarvoisuutta kasvattavalla sekä julkisten palveluiden markkinaehtoistamiseen perustavalla linjalla” (Li Andersson; http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3734953-li-andersson-lopputulos-on-kamala).

  ”Andersson kiteyttää, että mikä eilen näytti Sipilän ja Orpon vahvalta arvojohtamiselta, näyttää tänään puhtaasti opportunismilta” (http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3734953-li-andersson-lopputulos-on-kamala).

  ”Toivon, että ne viime päivien puheet arvoista ja EU-politiikasta pitävät paikkansa ja hallitus jatkaa myös niiden edistämistä kuten vielä eilen puhuttiin, Henriksson sanoi” (https://yle.fi/uutiset/3-9667720).
  ¤
  ”Sisällisodan jälkeen eduskunta valitsi Suomelle kuninkaaksi Hessenin prinssi Friedrich Karlin, jonka hallitsijanimeksi piti tulla Väinö I. Eduskunta ei ollut yksimielinen valitessaan nuorelle isänmaalle hallitusmuotoa, mutta vanhasuomalaiset kannattivat perustuslaillista monarkiaa” (https://www.kokoomus.fi/faktat/tata-on-kokoomus/historia/).

  ”Kansallinen Kokoomuspuolue perustettiin 9.12.1918 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla pidetyssä perustamiskokouksessa.” (…) – ”Yli 600 paikalle tullutta kokousedustajaa valitsivat puolueen puheenjohtajaksi Hugo Suolahden, sekä hyväksyi sen ensimmäisen poliittisen ohjelman. Ohjelman pääasia oli hallitusmuodon pitäminen monarkiassa” (https://www.kokoomus.fi/faktat/tata-on-kokoomus/historia/).

  ”Kokoomus teki IKL:n kanssa vaaliliiton vuoden 1933 eduskuntavaaleissa” (https://www.kokoomus.fi/faktat/tata-on-kokoomus/historia/).
  ¤
  Hector – Ei mittään
  https://www.youtube.com/watch?v=mz7PTKe4L_4
  ¤
  No onneksi on = >
  Saara Aalto – Je suis Malade, Kanneltalo
  https://www.youtube.com/watch?v=nn1EdP3C-oo

  Bonne nuit! La vie continue
  et la lutte …

 16. Sote ja Vake on 15 miljardin kämmäys hallintarekisteriin piiloon Suomen kansalaisilta, joille jää vain velat maksettaviksi.

  • Kun uudistukset on tehty ja integraatio syvennetty, Sipilä hyppää Cesna Citationin puikkoihin ja lentää kohti auringonlaskua. Suunnasta päätellen kohteena kaukaiset paratiisisaaret.

   Mitä jää hänen perässähiihtäjilleen, jää nähtäväksi. Varmaa on vain, meille ei jää mitään, paitsi rutosti velkaa ja olemme täysin ylikansallisen päätöksenteon armoilla. Ehkä voimme päättää vielä voiko yhdeksän neliön huonetta ilman vettä ja viemäriä nimittää ihmisen vakituiseksi asunnoksi, jos direktiivit niin suovat.

   Askarrutti myös tämän hallituksen kokoonpanon laillinen puoli. Muistaaksen Sipilä sanoi kysyneensä sitä oikeusoppineilta ja he olivat sanoneet kyllä käy. Onko vielä kansan mandaattia, on toinen juttu. Parempi olla totuusmedian tekemättä hallituksen luotettavuusmittauksia vähään aikaan.

   Ja vielä tuo ulkoministerin homma, vieläkö otetaan maailmalla tosissaan? Uskoisin, että ei tähänkään saakka kovin tosissaan. Täältä on lähetetty maailmalle jo sen verran paljon pelleporukkaa, että tuskin edes miettivät meitä kovin paljon. On niillä muutakin tekemistä kuin ajatella jotain pientä maaplänttiä euroopan pohjoisnurkassa. Ainoa kiinnostava juttu taitaa olla tuo pitkä maaraja Venäjän kanssa. Jos siellä saisi aikaan vielä jotain häslinkiä. Miten meille käy, ei kiinnosta ketään.

   • ”Kun uudistukset on tehty ja integraatio syvennetty, Sipilä hyppää Cesna Citationin puikkoihin ja lentää kohti auringonlaskua. Suunnasta päätellen kohteena kaukaiset paratiisisaaret.”

    Toivottavasti ko. Cesna ei ole silloin ainoa lentokone Suomessa, jotta voidaan käydä hakemassa tyyppi takaisin.

 17. Persut ei myy persettä sano soini kun varmisti että ei ollut persu kun persettään möi.

  • Hyvin sanottu, tosin sellaisesta perseestä ei voi paljon pyytää, kokkarit ja kepu saivat puoli-ilmaiseksi.

 18. Kun tuli nuo ulkoministerin hommat puheeksi, niin muistatteko milloin kutsu ameriikkaan on tullut ihan kunnia-asiaksi? Kiva siellä on varmaan käydä. Mitkä ovat olleet vierailujen tulokset? Minä en nyt aivan heti osaa sanoa. Pitää yrittää googlata. Tässä videossa nyt kumminkin ulkoministerimme Kanerva hanskaa sujuvasti lehdistön Ameriikassa: https://www.youtube.com/watch?v=C9EEf2Ao3AU

  Pitää katella löytyisikö Soinista vastaavaa. Tässä videossa Lavrov tapaa kollegansa YK’ssa. On jotain asiaakin: https://www.youtube.com/watch?v=_T_XMOoSy9U

 19. Yksi selitys on vielä kuulematta. Kyllä se oli Venäjä kun hakkeroi ja kaappasi tuon persujen puoluekokouksen äänestyksen. Eiköhän sekin vielä kuulla.

  • Joo Putinin ja Venäjän hakkereiden vika, joten Sauli Niinistö pyytää 500 miljoonaa lisää perustamalleen ja jo rahoittamalleen NATOn hybridikeskukselle Suomessa.

   • Ah! Minä taas olen tullut ns. asiantuntijoiden fb-kommenttien perusteella siihen tulokseen että he ajattelevat näin: Venäjä hakkeroi Yhdysvaltain/Ranskan presidentinvaalit, Saksan ja Ison-Britannian parlamenttivaalit, ISIS valitsi Ps:n puheenjohtajan. Hitler neuvoi haudasta käsin.

    On vaikea uskoa että halla-aholaiset eivät olisi tienneet — kuulleet edes huhuja — tulossa olevasta ryhmäloikasta. Samoin on vaikea uskoa, että Sipilä ja Orpo eivät olisi tienneet. RKP ja KD luultavasti eivät tienneetkään (mahtanevatko tuntea olonsa nöyryytetyksi?).
    Onhan tämä viihdyttävintä mitä politiikassa on täällä tapahtunut pitkään aikaan.

    Mutta: mikä on se suuri agenda minkä takia tietynlainen hallitus pitää saada pysymään kasassa asian hoitamiseksi kaiken muun riskeeraten?

    Onko se EU-liittovaltio, NATO-jäsenyys, molemmat yhdessä vai maailmantalouden kaatuminen? Joku muu.

    Mietin tässä eri vaihtoehtoja. Ei tunnu uskottavalle että Suomen hallitus ja suomalaiset poliitikot eivät jo ajattelisi seuraavia vaaleja, ja mitä tämä mediahässäkkä saattaisi tehdä heidän uralleen. Joten miksi siis, minkä takia kaikki. oma ura, kannattaa panna likoon?

 20. Positiivista että natsihommat heitettiin syrjään. Ainakin minun silmissäni soinilaiset vaikuttavat ryhmänä tolkummalta kuin natsijohdettu uusi PS.

  Ja tosiaan haiskahtaa siltä että hommaan varauduttiin trion toimesta jo etukäteen.

  • Höpö höpö Kimmo, et ymmärrä metsää puilta.

   Natsit jaettiin kahtia natsimaiseen tyyliin epädemokraattisesti parlamenttia ja parlamentaarisuutta halveksien.

   Yksi pääjehuista, Sauli Niinistö, kuuluu muuten Heinrich Himmlerin perustamaan natsijärjestöön Konstantinus Suuren ritarikuntaan.

   • https://fi.wikipedia.org/wiki/Konstantinus_Suuren_Ritarikunta

    https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113753-apu-niiniston-suosimalla-ritarikunnalla-hyvin-erikoinen-tausta

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011070714019578_uu.shtml

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Yrj%C3%B6_von_Gr%C3%B6nhagen

    Niinistö ”yllättyi”.

    Just joo. Koko kansan Sauli luottaa toisten arvostelukykyyn, eikä siis tiennyt itse mitään.

    ”Joo Raimo pyysi tällaiseen poikien kerhoon ja kyllä minä Raimoon luotan, että en tiedä itse mitään mistään tällaisesta taustasta.”

    Eihän nyt presidentti valehtelisikaan…

    • Niinpä, ei se tasavallan presidenttinä ja armeijan ylipäälikkönä ”tiennyt” sitäkään, että Suomen valtio ja Suomen armeija olivat pyytäneet USAn ja NATOn eri aselajit, ilmavoimat, panssarivoimat, maavoimat, merivoimat Suomeen harjoittelemaan Suomen armeijan kanssa sotaa Venäjää vastaan.

    • Kiitos tiedosta…. juuri näin tämänkaltaiset Ilaskivi-Niinistö okkulttiset hyväveli petoskerhot toimivat. Kaikki nämä Paavin sormusta suutelevat salaseurat, kuten Vapaamuurarit, toimivat ”savuverhoksi” asetettujen hyväntekeväisyysorganisaatioiden Kautta. Siellä savuverhon takana nämä korruptoituneet pimeyden ritarit vannovat uskollisuuttaan sarvet päässä seisovalle suurruhtinaalle, joka heidän toimintaansa todellisuudessa johtaa. Näihin salaseuroihin ei tavallinen pulliainen pääse – niihin ”kutsutaan”. Ja niihin kutsutaan vain ja ainoastaan sellaisia merkkihenkilöitä, jotka kykynevät pitämään salaisuuksia, eli ammattivalehtelijoita.

     Näin ammettivalehtelija Sauli Niinistö, joka on sielunsa myynyt petturi – omaa jäsenyyttään perustelee:

     ”Niinistö kiistää tienneensä ritarikunnan natsimenneisyydestä hyväksyessään kutsun.

     – Minut kutsui Raimo Ilaskivi, jonka hyvin tunnen ja minä luotan hänen arvioonsa, Niinistö sanoi Avun haastattelussa.

     Presidentinvaalin ennakkosuosikki Niinistö vihittiin viime viikonloppuna Konstantinus Suuren ritarikuntaan. Ritarikunnan Suomen-osaston perusti Yrjö von Grönhagen, joka työskenteli 1930-luvulla Saksan SS-organisaation tutkimuslaitoksessa.

     Grönhagenin pyysi töihin keskitysleirijärjestelmän luonut Heinrich Himmler. Miehet olivat keskinäisessä kirjeenvaihdossa.

     Suomen-osaston perustaja tutustui ritarikuntaan toisen maailmansodan jälkeen 1950-luvulla.

     Avun toimittaja kysyy haastattelussa, tuomitseeko Niinistö Grönhagenin toiminnan natsilaitoksessa. Vastaus on epäselvä:

     – Kun minä en tunne, mitä kaikkea hän on tehnyt, niin vaikea sanoa. Mutta natsit minä kyllä tuomitsen, Niinistö sanoo.

     Grönhagen itse sanoutui irti natsi-Saksan ja sen pahamaineisimman osan SS:n ihmisyyttä vastaan rikkovasta toiminnasta. Hän kirjoitti aiheesta kirjan Himmlerin salaseura. Teos julkaistiin vuonna 1948.

     Konstantinus Suuren ritarikunta harjoittaa hyväntekeväisyyttä.”

     • ”– Kun minä en tunne, mitä kaikkea hän on tehnyt, niin vaikea sanoa. Mutta natsit minä kyllä tuomitsen, Niinistö sanoo.”

      Onko Niinistö ylipäätänsä perillä siitä kenen asialla hän oikein on, -vai pitäsikö kysyä, että onko presidentti Niinistö oerillä ylipäätänsä yhtään mistään.

      Ehkä hänen ei tarvitsekaan, -hän on vain töissä täällä.

     • Niinpä, hän on vain töissä täällä. Siltä se vaikuttaa…kansa saa olla vain kuunteluoppilaana.

   • En mitenkään voi ymmärtää, miten tuo olisi natsijärjestö. En ainakaan sillä perusteella, mitä Wikipediasta löysin.

 21. Souffleur: Puoluekaappausta, pelin politiikkaa, kaksoispuhetta (pakinan tapaista)

  “Doublespeak is language that deliberately obscures, disguises, distorts, or reverses the meaning of words.”

  Näytelmän henkilöitä:

  Pyhä Pietari (Saint Peter) eli Pietari eli Keefas (Petrus), alun perin nimeltään Simon, myös Simon Pietari, oli Uuden Testamentin mukaan yksi Jeesuksen opetuslapsista ja apostoleista. Synoptisten evankeliumien mukaan Pietari oli ammatiltaan kalastaja. Nimen Pietari antoi hänelle Jeesus tilanteessa, joka kuvataan Matteuksen evankeliumin luvussa 16, jakeissa 13–20.

  Albert (Einstein), Bertrand (Russell), Che, Fidel, George (Orwell), John (Kennedy), Nelson (Mandela), Niccolò (di Bernardo dei Machiavelli), Olof (Palme) ja Robert (Kennedy)

  Petrus (P): Audio! Pronto! Allô! Hallo! Hallå! Hello! Hullabaloo! Tervepä terve!

  Souffleur [S] (epäröiden): Hello. Con chi parlo? Who are you?

  P: This is Peter, Petrus. Vad vill Du? Quelle langue vous parlez?

  S: Moi, je parle (ö-öö) finnois, mais vous, quelle langue parlez-vous?

  P (naurahtaa): Je parle toutes les langues. Il s’agit du charisme. Il provient du grec Kharisma. Kerropa! Miten voin palvella?

  S: Oi kiitos, tämäpä ystävällistä. Onko, onko Teillä todella aikaa?

  P: Totta kai. Aikaa on. Tämähän on Taivaan ’Valvomo’. Meillä on aina ja kaikille aikaa. Ja sano Petrus vaan. Ei meillä teititellä.

  S: Kiitos, Petrus. Teillä on siellä sitten todellinen tasa-arvo?

  P: Tasa-arvopa hyvinkin. Niin se on mutkattomampaa (heh!), loppupeleissä. Mutta kerropa nyt asiasi. Siitä hallituskriisistäkö ajattelit?

  S: Ai, Sinä tiedät siitäkin. Totta, siitä ajattelin, että konsultoida…

  P: Me tiedämme kaiken. Ketä ajattelit konsultoida?

  S: En oikein tiedä. Ketkähän siellä olis vapaina ja halukkaita…

  P: Jaa-a, katsotaanpa. (hetki hiljaisuutta): Joo, paikalla näyttäisi olevan sellaisia kuin Albert, Bertrand, Che, Fidel, George, John, Nelson, Niccolò (di Bernardo dei Machiavelli), Olof ja Robert. Ehkä joku näistä? Mutta hetkinen. Kaikki eivät ole juuri nyt käytettävissä. John ja Robert ovatkin juuri Marilynin kanssa uima-altaalla. Ja Fidel pelaa Olofin kanssa shakkia. Mutta nämä: Albert, Bertrand, Che, George, Nelson, Niccolò. Kelpaako?

  S: Tuota. Mitäs Sinä itse suosittelisit? Onko se Niccolò se kuuluisa Machiavelli?

  P: Onpa hyvinkin. Hän itse, Niccolò di Bernardo dei Machiavelli. Mainio mies. Yhdistänkö hänelle?

  S: No tehdään niin. Kiitos paljon.

  P: Hetkinen vain ja kuulemiin minun puoleltani.

  S: Tante grazie.

  (Hiljaisuutta)

  Niccolò (N): Pronto. Eccolo me! Con chi parlo?

  S: Buon giorno, Signore Machiavelli. Sono Souffleur Tellukselta.

  N: Asia selvä. Petrus kertoi asiasta jo hiukan. Mitä haluat tietää? Ja sano Nico vaan!

  S: Olisin kiinnostunut analyysistä. Mikä on Sinun arviosi?

  N: Hmm. Mielenkiintoinen tapaus, joskin varsin claro. No aloitetaan. Mutta minä yhdistän linjalle myös Albertin, Bertrandin ja Chen. Ellei Sinulla ole mitään sitä vastaan? Heillähän voisi olla omiakin kommentteja asiaan.

  S: Sopii loistavasti, mutta ei kai siitä ole liikaa vaivaa?

  N: Ei toki. Ja Tellukseltahan harvat enää soittelevat. (yhdistää linjalle mainitut henkilöt) No niin, cominciamo! Kyseinen ongelma on käsitettävissä, kun muistamme seuraavat totuudet: Ihmisethän kostavat vain pieniä ja mitättömiä loukkauksia, suuret tekevät heidät kykenemättömiksi kostamaan. Olet yhtä ylistetty voititpa vihollisen petoksella tai voimalla. Ihmiset unohtavat helpommin isän kuoleman kuin perinnön menetyksen. Ottaessaan valtion, puolueen tai Uuden vaihtoehto -ryhmän käsiinsä uuden hallitsijan on määriteltävä kaikki ne kolhut, jotka hänen on aiheutettava. Hänen on aiheutettava ne heti ja lopullisesti. (pitää tauon) Erityisesti on muistettava, että mikäli ihminen pyrkii aina tekemään oikein, hän jää väistämättä tappiolle väärintekijöiden sankassa joukossa. On siis otettava huomioon, että ruhtinas ei voi noudattaa kaikkia niitä hyveitä, jotka tuottavat ihmisille hyvän maineen. Jotta hän voisi säilyttää asemansa, hänen on useinkin pakko toimia vastoin uskollisuuden, armeliaisuuden, inhimillisyyden ja uskonnon lakeja. (pitää tauon) Ja viimeinen totuus: Koska on vaikeaa näitä molempia yhdistää, on paljon turvallisempaa olla pelätty kuin rakastettu. (pitää tauon) Ymmärsitkö Sinä, Souffleur, tästä mitään?

  S: Kiitos paljon. Kyllä minä uskon jotakin ymmärtäneeni. Mutta oliko siinä aluksi sitä kaappausta, vallankaappausta, oliko se golpe tai putsch?

  N: Sinäpä sen sanoit, golpe, golpe.

  Che (puuttuu puheeseen): Taitava vastaisku, kerta kaikkiaan! Mestarin käsialaa. Ja se Uusi vaihtoehto –veto. Uusi todellakin, vaikka vanhat jatkavat entiseen malliin, tosin entistä vahvempina! Eikä Teidän presidenttinnekään voi mitään muuta kuin katsella sivusta. Perustuslaki on vienyt lähes kaiken toimivallan. Presidentti ei voi enää oma-aloitteisesti erottaa hallitusta. Ja ennenaikaisten eduskuntavaalien määrääminenkin edellyttää pääministerin aloitetta. Häikäilemättömälle pääministerille, tandemista puhumattakaan, tämä tarjoaa tilaisuuden pelin politiikkaan. Hankalista tyypeistä on aina päästävissä vaivatta eroon. On siirrytty U-käännösten aikaan…

  S: Muchas gracias, Che. Oletko se todella Sinä?

  Che: Minäpä hyvinkin. Tiedätkö minusta paljonkin?

  S: Jotakin ehkä tietäisin. Olen lukenut melkoisesti. Pidän paljon Sinun henkisestä testamentistasi.

  Che: Mitä tarkoitat?

  S: No se kuuluisa: ”Sean capaces siempre de sentir, en lo más hondo, cualquier injusticia realizada contra cualquiera, en cualquier parte del mundo. Es la cualidad más linda del revolucionario.”

  Che: Olen vaikuttunut. Vai vielä joku senkin muistaa. Mutta hei, Albie ja Bertie, oletteko vielä linjoilla? Olisiko Teillä jotakin sanottavaa ystävällemme?

  Albert: En koskaan opeta oppilaitani. Yritän vain luoda heille olosuhteet, joissa he voivat oppia. Ensin on opittava pelin säännöt ja sen jälkeen pelattava paremmin kuin kukaan muu. (pitää tauon) En oikeastaan halua esittää arviotani mutta sanoisin että maanmiehesi oli oppinut pelin säännöt ja pelasi paremmin kuin kukaan muu.

  S: Kiitos, Albie, anteeksi Albert. Tarkoitat siis että Timo kumppaneineen oli taitavin ja pelasi parhaiten. Eli voitti kaapparit ja ohjasi Juhan ja Petterin haluamaansa lopputulokseen?

  Albert: Oletpa tarkkaavainen oppilas. En pistä hanttiin.

  Che: Albie taisi osua naulan kantaan. Timo con consortes osoitti ylivoimaiset taitonsa. Säilytti asemansa ja itse asiassa paransi niitä. Eli piti asemat vähemmillä resursseilla. Ei se jokaiselta kävisi.

  Bertrand: Niin, päätelmänne on kyllä oikeansuuntainen. Nyt olisi vain kysyttävä: miksi? Miksi Timo con consortes oli pelin menestyksekkäin voittaja?

  S: Ai että miksi Juha ja Petteri hyväksyivät kuvion?

  Bertrand: Juuri niin, nuori ystäväni. Nyt aletaan olla asian ytimessä.

  Che: Siis cui bono? Cui prodest.

  Albert: Esatto.

  S: Juha ja Petteri saivat siis jotakin vastalahjaksi?

  Albert: Sinäpä sen sanoit. Ja teillähän on se sote…

  Bertrand: Tiede on mitä tiedämme, ja filosofia mitä emme tiedä. Ja sama näyttää koskevan sotea. Mutta tärkeä se näyttää olevan niin Juhalle kuin Petterille. (pitää tauon) Kuten olen sanonut ennenkin, jotkut näkevät maailman hyytelöpaakkuna, mutta minulle se on haulikasa.

  Albert: Taisi mennä taas seniliteetin puolelle…

  Che: Pojat, pojat! Annetaan Bertien jatkaa.

  Bertrand: Julmuus hyvällä omallatunnolla on moralistien mieleen. Sen tähden he keksivät helvetin. Maailman kiusana on, että typerät ovat ehdottoman varmoja ja viisaat täynnä epäilystä.

  Che: Kerro taas niistä asiantuntijoista.

  Bertrand: Vaikka kaikki asiantuntijat olisivat yksimielisiä, he voivat hyvinkin olla väärässä.

  Che: Ja nyt kerrot demokratiasta.

  Bertrand: Demokratiassa saavat idiootit valita, diktatuurissa he saavat hallita.
  Jos joku profeetta ilmaantuisi idästä, hänet likvidoitaisiin. Lännessä hän joutuisi raastupaan herjauksesta.

  Albert: Rauhoitupa nyt Bertrand. Sinä kyllästytät vieraamme. Äläkä Sinä Che yllytä!

  Che: Bertie, kerro aivoistasi.

  Bertrand: Kun aivoni olivat parhaimmillaan, olin matemaatikko. Kun niiden suorituskyky alkoi heiketä, siirryin filosofiaan. Nykyisin olen politiikassa.
  Tai no, se oli silloin. Nythän minä olen täällä autuaitten asuinsijoilla.

  Albert: Lopeta jo! Ja Che, Sinä et saa yllyttää.

  Che: Bertie, kerro sodasta.

  Bertrand: Sota ei määrää, ketkä ovat oikeassa, vain sen, ketkä ovat jäljellä.

  S: Kiitos Teille kaikille oikein paljon. Kyllä minun nyt täytyy lopettaa. Minä olen vienyt aikaanne jo turhankin pitkään.

  Niccolò: No niin. Toivottavasti sait asiasi hoidetuksi eli ongelmasi selvitetyksi.
  Ja soittele toistekin.

  S: Mille grazie. Olittepa Te ystävällisiä. Kuulemiin.

 22. Ei kannata pyöriskellä lillukan varsissa.

  Natsismi, fasismi ovat joukkoliikkeitä, joissa on mukana paljon ns. tyhmää massaa, henkilöitä, jotka eivät tunnista eivätkä ymmärrä natsismia ja fasismia.

  Vuonna 1986 kun Neuvostoliitto alkoi hajota, USA, CIA, NATO käynnistivät operaation, jolla alkoivat tukea natseja ja fasistisia liikkeitä Neuvostoliiton, Venäjän rajoilla saadakseen Venäjälle epäjärjestystä ja rikkoakseen Neuvostoliiton arvokkaan perinnön Saksan (ja Suomenkin) natsiarmeijan kukistamisen ennen kuin ryöstävät Venäjän omaisuudet ja ennen kuin hyökkäävät Venäjälle.

  Aikaisemmat presidenttimme pitivät huolen siitä, että äärioikeisto ei Suomessa saanut jalansijaa (ei toista kertaa päätä Karjalan mäntyyn). Nyt Niinistön presidenttikaudella natsi- ja fasistiliikkeet ovat pystyneet voimistumaan ja aktivoitumaan operatiivisesti.

  Timo Soini on noissa ympyröissä omaa etua tavoitteleva hyödyllinen idiootti, joka kokosi perussuomalaisiin äärioikeistolaiset liikkeet ja haki valtaa ja asemaa lupaamalla Niinistölle ja suoraan USAlle (jopa rukoilemalla USAssa jumalan edessä), että pitää äärioikeiston hanskassa niin, että USA ja Niinistö voivat niitä ja häntä käyttää omiin toimiin (mm. Venäjä-epäluulon ja Venäjä-vihan levittämiseen Suomessa, Suomen liittämiseksi NATOon, sodan valmisteluihin Venäjää vastaan jne.).

  Mutta kun Euroopan natsi-strategian olivat luoneet USAn yksinkertaiset sotilaat ja CIA, niiltä jäi amerikkalaiseen tyyliin ymmärtämättä asioiden ja ilmiöiden kausaalinen riippuvuus, seuraukset sekä natsismin ja fasismin ideologinen luonne. Natsit ja fasistit Euroopassa alkoivat voimistua niin paljon, että alkoivat itsenäistyä ja mm. irtautua USAsta ja NATOsta.

  Samassa kehitysvaiheessa ollaan Niinistön Suomessakin. Soini ei pystynyt pitämään enää natseja ja fasisteja sekä niiden hölmöä massaa kurissa vaan niiden parlamentaarinen asema ja operatiivisuus alkoivat voimistua.

  Niinpä Sauli Niinistö sekä Soini käskettiin hajottamaan natsit ja fasistit. Nyt Suomen natsit ja fasistit on hajotettu ja heikennett, mutta niitä ei ole hävitetty eikä lopetettu.

  Niinistöllä ja Soinilla on taas kuuliainen natsi-fasistijoukko komennossaan hallituksessa ja CIA on tyytyväinen.

  Simon Elo heitti puheessaan sarkastisen, pelkurimaisen freudilaisen lipsahduksen, että he loikkareina ovat nyt hengenvaarassa kun todellisessa hengenvaarassa ovat halla-aholaiset, joilla ei ole Suomen valtion turvallisuuskoneistoa takanaan niin kuin loikkareilla.

  • Fasismista: http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-fascism-should-more-appropriately-be-called-corporatism-because-it-is-a-merger-of-state-and-benito-mussolini-133350.jpg

   Jos uskomme Benito Mussolinin kuvausta fasismista, ja miksi emme uskoisi, luulen että hallituksesta löytyy aika vähän ihmisiä jotka haluaisivat lopettaa fasismin. Oikeastaan koko Suomen hallinnointi perustuu fasismiin.

   Vähän sama jos puhutaan äärioikeistolaisuudesta huonona asiana, josta tulisi ”irtisanoutua” ja ”joka tulee ehdottomasti tuomita” koska se ”uhkaa länsimaisia arvoja”.

   Jos nyt hallitus on oikeistolainen, niin eikö äärioikeistolaisuus ole sitten sitä, että ajaa meidän hallituksen ajamia asioita vieläkin pontevammin ja suuremmalla kiihkolla. Tuolla perusteella esim. Stubb on äärioikeistolainen. Samoin koko EK, Katainen & kumppanit jne.

   Wikipedian mukaan: ”Sana fasismi tulee antiikin Roomasta: korkeiden henkilöiden henkivartijat eli liktorit kantoivat mukanaan vitsakimppuja (lat. fasces), joiden keskellä oli kirves. 1800-luvun lopulla italialaiset sosialistit perustivat toimintaryhmiä (fasci), joille otettiin vitsakimpusta nimitys symboloimaan työväen yhtenäisyyden voimaa, tukea ja järjestäytymistä. Liikkeen aktiiveihin kuulunut Benito Mussolini vei sanan mukanaan perustaessaan ensimmäisen maailmansodan aikana oman puolueen ja ideologian. Fasismi-sana jäi lähinnä italialaiseen käyttöön, eikä mikään muu autoritaarinen hallinto ole nimittänyt itseään suoraan fasistiseksi, vaikka ulkopuolelta näin on luokittelun tarpeessa monen kohdalla tehtykin.”

   Fasces Ruotsin ja Norjan poliisin vaakunoissa:

   http://www.crwflags.com/fotw/images/s/se-polis.gif
   http://www.whale.to/b/fasces14.jpg

   • Eliitin esoteeriset symbolit sivustolla fasces sympolista seuraavaa:

    Jos haluaa ymmärtää, miksi fasismin symboli löytyy niin monien viranomaistahojen tunnuksista, täytyy tutustua fasismin syntytarinaan.

    Benito Mussolinin Kansallinen fasistipuolue nousi 1920-luvulla valtaan Italiassa. Yleensä valtaannousun syiksi kerrotaan fasistien harjoittama väkivalta ja kansalaisten uhkailu. Ikään kuin ihmiset olisi pelottelemalla ja uhkailemalla saatu äänestämään Mussolinin puoluetta. Tämäkin näkemys on vain puolitotuus. Väkivaltaa ja uhkailua oli, mutta se ei ollut merkittävin tekijä fasistien vaalivoittoon.

    Historiankirjat jättävät yleensä kertomatta sen tärkeämmän syyn fasistien suosioon: Katolinen kirkko tuki fasisteja.

    Jos 1920-luvun Italiassa Katolinen kirkko asettui jonkun poliittisen puolueen tai johtajan taakse, menestys oli taattu. Kirkon kyky ohjailla tuon ajan italialaisten mielipiteitä oli huomattavan voimakas. ”On Jumalan tahto, että äänestätte Mussolinia!”

    Mutta miksi? Miksi Kirkko tuki fasisteja?

    Todellisuudessa Kansallinen fasistipuolue oli Vatikaanin luomus. 1800-luvun loppupuolella Katolinen kirkko perusti oman versionsa vapaamuurariudesta – Kolumbuksen ritarit (Knights of Columbus). Tästä ritarikunnasta tuli Vatikaanin kulissien takainen toimija, josta tuli lopulta erittäin vaikutusvaltainen organisaatio ”Eliitin” valtakoneistossa. Se on tietenkin vain yksi ritarikunta muiden joukossa, mutta se on todella korkealla ”Eliitin” valtapyramidissa.

    Katolinen kirkko teki Mussolinin kanssa sopimuksen: Katolinen kirkko ohjaa ihmiset äänestämään Mussolinia ja Mussolini palauttaa valtaan noustuaan Vatikaanille oman Kirkkovaltion, jonka se menetti 1870. Bonuksena Mussolini luovutti Italian valtion varoista Vatikaanille vielä 100 miljoonaa dollaria, mikä oli tuohon aikaan melkoisen suuri summa.

    Mussolinin Kansallinen fasistipuolue otti fasces-symbolin tunnuksekseen, koska se oli Kolumbuksen ritarien symboli.

    Fasces on fasismin symboli, mutta se on ennen kaikkea Kolumbuksen ritarien symboli. Kun fasces näkyy jonkun viranomaistahon tai muun vastaavan organisaation logossa, se viittaa Kolumbuksen ritareihin.

    Miksi Olof Palmen murha on edelleen selvittämättä? Katsokaa Ruotsin poliisin logoa ja miettikää millainen piikki ”Eliitin” lihassa Palme oli.

    Toinen Kolumbuksen ritarikunnan symboli on kyyhkynen. Columbus tulee sanasta columba, kyyhkynen. Kyyhkysen symboliikasta enemmän kirjoituksessa Daavid.”

    Lähde: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/search?q=fasces

    Suosittelen tutustumaan eliitin käyttämiin symboleihin ja käsimerkkeihin. Niistä avautuu aivan toisenlainen maailma mihin olemme tottuneet. Tavallisille ihmisille tarjotaan mitään sanomatonta eksoteeristä selitystä. Sympolien avulla ja niiden tuntemisella avautuu erilainen esoteerinen maailma, todellinen totuus joka vaikuttaa tietoisuuden sijasta syvemmälle alitajuntaamme.

 23. ”Ei kannata pyöriskellä lillukan varsissa.”

  Oikein, vaikka vitsiä lillukanvarsista löytyisikin. Mutta todellisuus ei aina naurata. Siksi kannattaakin hakea laajempia kehyksiä, joissa toteutettu palapeli, joka lillukanvarsitasolla näyttää järjettömältä, saa loogisen hahmon, ja rationaaliset päämäärät.

  Tavoitteita maailman nk .vaikuttajilla on kovin vähän ja menettelytavatkin suhteellsen yksinkertaisia, mutta askeleet näyttävät lillukanvarsitasolla muulta kuin mitä ne ovat, -niin huomaamattomasti monet asiat tapahtuvat, -ellei niitä voi ripustaa laajempiin kehyksiin, joissa ne saavat merkityksensä.

  Esimerkkinä kehitys Suomessa -90 luvulta alkaen. Ja epäilemättä monet vaiheet jo ennen sitäkin. Nythän se kulminoitui taas mm. siihen että sosiaali a terveyspalveluissa pyörivä raha on saatava globalistipelureiden hanskaan…

  Tietysti muitakin vaikuttimia on, kuten edelläkin on mainittu. Voisi ajatella, että kysymyksessä ei ole vain tyhmien massojen joukkoliikehdintä, vaan ylempää johdettu samanniminen aate, jonka tämänpäivän kehys on globalismi.

  Eräs täky, joihin ne, joilla ”hoxfocus” ei ole vielä osunut kohdalleen, voisivat alkajaisiksi googlata vaikkapa ”Red House Report”. Siitä sitten syntyy jatkumo jota kukin johdannaisineen sitten käsittelee niinkuin käsittelee.

 24. Sauli Niinistö, Sipilä, Orpo, Soini ajavat Sotea siis Suomen julkisesti omistamaa terveyden ja sairaan hoitoa kansainvälisille (amerikkalaisille) ylikansallisille sijoitusyhtiöille, jotka imevät rahamme paratiisisaarille, arvattavasti samoihin rahastoihin, missä Niinistöllä, Sipilällä, Orpolla, Soinilla on omiakin rahoja. Muutenhan Suomen kuppaamisessa ei ole mitään järkeä Niinistön, Sipilän, Orpon, Soinin kannalta paitsi tietysti, että ylikansalliset yhtiöt pitävät miehet vallassa Suomessa (jos pitävät).

  Mutta ne eivät tyydy pelkkään Suomen kiinteistöjen ostamiseen, myös käyttö- ja palkkakustannukset on saatava alas.

  Siihen tarvitaan epädemokraattisia keinoja, parlamentin ja ammattiyhdistysliikkeiden ohittamista ym. eli juuri sitä, mitä natsit ja fasistit kannatravat, mihin ne pyrkivät ja mitä Sauli Niinistö, Sipilä, Orpo, Soini ovat jo tehneet ja tekevät Suomen politiikassa kun oppositiovoimia ei ole, ei politiikassa eikä mediassa.

 25. 😀 😀
  Kyllä tämänkin persupuoluekaapauksen takana oli tietysti PÅutin ja ’Moskovan käsi.
  Katsokaas vaikka, kohta iltapaska revittää tällaista ihan tosissaan. Se on nykypäivän trendi; Putin, venäläiset hakkerit jne jne.

  Asiahan on ollutkin jo esillä infosotureidemme suulla:

  ”Janne Riiheläinen ja Jessikka Aro ovat ilmoittaneet kaatavansa Suomen hallituksen, mikäli Kokoomus ja Keskusta eivät poista Jussi Halla-ahon johtamia Perussuomalaisia hallituksesta. Toista sataa ihmistä Ville Niinistöstä alkaen tukee Riiheläisen hanketta.”

  ”Enemmän kuin hallitusohjelmassa pitäytyminen, puolueiden tulee nauttia ylioppilas Riiheläisen ja ylioppilas Jessikka Aron luottamusta. Suomen johtavat infosodan tietäjät Riiheläinen ja Aro ovat ilmaisset syvän epäluottamuksensa ja tyytymättömyytensä Jussi Halla-ahon valintaan Perussuomalaisten puolueen puheenjohtajaksi. Mikäli Kokoomus ja Keskusta eivät kaada hallitusta, Riiheläinen ryhtyy päättäväisiin keinoihin hallitusta vastaan. Aro on ensimmäisiä, joka ilmoittaa kiitoksensa ja tukensa Riiheläisen päättäväiselle hankkeelle.

  Toista sataa vaikutusvaltaista henkilöä on jo ilmoittanut liittymisensä Riiheläisen ja Aron hankkeeseen Suomen hallituksen kaatamiseksi Perussuomalaisten puheenjohtajan väärän valinnan johdosta.”

  Mitä ilmeisimmin Sipilä ja Orpo säikähtivät tätä jyskyn ja jessikan yuhkausta. 😀

  Ja varsinainen Putin paljastus on tietysti tämä:

  ”Jarmo Koponen (VIKES) provosoi viekkaasti uhkakuvaksi, että tohtori Jussi Halla-aho ja Johan Bäckman ovat olleet perhetuttuja, vaikka myöntää juridiseti viisaasti, että ”ei kai sillä ole välttämättä mitään merkitystä”.”

  Lähde: http://mvlehti.net/2017/06/10/riihelainen-ja-aro-aloittavat-toimet-hallitusta-vastaan-halla-ahon-takia/

  Mitä häh, epäilettekö vielä ettei Moskovan käsi ollut asialla? 😀 😀

 26. Simon Eloa oli briiffattu, että ”sano sitten medialle selkeästi, että puolue on kaapattu kun siitä tehdään selityksen kärki”.

  Ja niinhän ”ei mikään ruudinkeksijä Elo sitten sanoi.

  Oikeasti toki kyseessä oli puolueen kaappaus, mutta Elo yksi kaappaajista. Sauli Niinistö, Sipilä, Orpo, Soini kaappasivat perussuomalaisita 22 kansanedustajaa jolla liittyivät Niinistön-Sipilän-Orpon vallan rakenteeseen ja vallan käyttöön.

  Mutta ei tämä tähän jää. Seuraavaksi vuorossa ovat vihreät, joiden ”kaikki vapaaksi” -liberalistisiipi kaapataan Niinistön-Sipilän-Orpon-Soinin kvartettiin tavalla tai toisella.

  • Pistetään kvartettiin vielä ulkomaalaisvahvistuksia: Niinistö-Sipilä-Orpo-Soini-Merkel-Macron(Rotschild)-Juncker-Draghi-…
   EU:n pillipiiparimusiikki soi valtakunnassa yhä voimakkaammin ja lumoutuneet rotat kaikista puoleista ja kansanryhmistä alkavat marssia kohti ’ytimiä’ eli kohti EU:n ohjaamaa pankki- ja rahavetoista kollektivismia.

 27. Hallituksella ei ole legimiteettiä, loikanneet eivät enää edusta yli 160 000 äänestäjäänsä ja jokainen heistä voi kyseenalaistaa äänestämänsä kansanedustajan äänestyspäätöksen eduskunnassa.

  ”Suomi on siirtymässä Sipilä kakkosen kauteen, sanoo Helsingin yliopiston yleisen oikeustieteen professori Panu Minkkinen STT:lle.

  Vaikka Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei kaatuisi vaan jatkaisi perussuomalaisista irtautuneen ryhmän kanssa samoilla ministereillä, professorin mukaan puitteet ovat muuttuneet niin merkittävästi, ettei hallitusta voi enää pitää samana.

  Valtiotieteen professori Göran Djupsund Åbo Akademista toteaa TT:n haastattelussa, että hallituksen legitimiteetti voidaan kyseenalaistaa, koska ministerit eivät enää edusta sitä puoluetta, jonka edustajina heidät valittiin hallitukseen.”

  Käytännössä hallituksesta tuli hampaaton. Sipilän olisi kannattanut lentää perille asti kirjekuorensa kanssa ja esittää hallituksen eronpyynnön presidentille uusien vaalien järjestämiseksi. Todennäköisesti näin tulee vielä tapahtumaan.

 28. Blogi: Petri Kaivanto, ke 14.06.2017 09:13
  Vallankaappaus
  ”….nyt on aika yrittää koota kansallismieliset joukot yhteen. Timo Soinin persoonan vuoksi on syntynyt monta kansallismielistä pienpuoluetta Itsenäisyyspuolue, Köyhien asialla, Muutos 2011, Reformi jne., mikä on aivan turhaa voimien hajottamista. Kynnyskysymyksiksi jäsenyydelle ei saisi nostaa mielestäni juuri muuta kuin vakavat rikostuomiot sekä tietysti sitoutuminen kansallismieliseen ohjelmaan.
  …. valtamedia on valinnut puolensa niin selvästi, että siitä on tullut osapuoli. Mielestäni on syytä harkita Italian Viiden Tähden Liikkeen strategiaa eli asettaa koko kotimainen media toistaiseksi täydelliseen boikottiin ja ottaa tiedotus kokonaan omiin käsiin.”

  http://beta.oikeamedia.com/o1-22917

 29. [Lainaus alkaa:]Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto ei [Li] Anderssonin mukaan ole esittänyt ”mitään vaihtoehtoa hallituksen koulutusleikkauksille, hyväosaisia suosivalle veropolitiikalle tai Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistämiselle, joten se ei varsinaisesti ole vaihtoehto millekään”.

  Uusi vaihtoehto -ryhmän Andersson sanoi tuottavan valtavan demokratiavajeen Suomen hallitukseen. Ryhmä ei ole saanut yhtään ääntä eduskuntavaaleissa. Siihen siirtyneiden henkilöiden kannatus oli 5,4 prosenttia.

  ”Se, että 5,4 prosentilla eduskuntavaalien äänistä saa viisi ministeriä on absurdia. Samalla laskukaavalla keskustalla olisi 21 ja kokoomuksella olisi 18 ministeriä.”
  Anderssonin mukaan ainoa demokraattinen vaihtoehto olisi uusien vaalien järjestäminen.[Lainaus päättyi.]

  http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3735491-li-andersson-uudella-vaihtoehdolla-ei-mitaan-vaihtoehtoja

 30. ”Janne Riiheläinen ja Jessikka Aro ovat ilmoittaneet kaatavansa Suomen hallituksen, mikäli Kokoomus ja Keskusta eivät poista Jussi Halla-ahon johtamia Perussuomalaisia hallituksesta. Toista sataa ihmistä Ville Niinistöstä alkaen tukee Riiheläisen hanketta.””

  Niinpä niin….

  Siinä se Ville Niinistön demokratiajohtoinen aatemaailma.

  • Ja mikä on tämän tiedon lähde? Aivan oikein, MV-lehti. MV-lehti tosin ilmoittaa, että ”[p]erustuu MV-lehden lukijan toimittamaan aineistoon”.

 31. Toimittaja Lauri Nurmen skuuppi 3.6.2017

  Kuka olisi arvannut, mitä tapahtuu perussuomalaisille? Toimittaja Lauri Nurmi tiesi ja nyt hän kertoo miksi

  Toimittaja Lauri Nurmi kirjoitti viikko ennen perussuomalaisten puoluekokousta, että jos Jussi Halla-ahosta tulee puheenjohtaja, 20 kansanedustajaa jättää puolueen ja pelastaa pääministeri Juha Sipilän hallituksen.
  #
  Lauri Nurmi 3.6.2017

  Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.

  Asia vahvistettiin perjantaina [2.6.2017] Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.

  Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tuore LM-kysely vahvistaa, että Halla-aho saattaa voittaa äänestyksessä Sampo Terhon.

  Jos Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, kokoomus todennäköisesti ilmoittaa, että se ei tee hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa. Halla-aholla on vuodelta 2012 tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Se on nykyisen kokoomuksen johdolle ja eduskuntaryhmälle liikaa.

  Useista eri puoluelähteistä kerrottiin perjantaina LM:lle, että kokoomus ei suostu hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa.

  Kokoomuksen siirron jälkeen pääministeri Juha Sipilän olisi muutettava hallituspohjaa.

  Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja RKP:llä tai jommallakummalla.

  Rkp:n ja kristillisdemokraattien kanssa on käyty keskusteluja hallitukseen tulemisesta, mutta soinilais-terholaisen eduskuntaryhmän irtautuessa halla-aholaisista pienempiä puolueita ei välttämättä tarvittaisi hallitukseen lainkaan.

  LM-kyselyn perusteella perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu puheenjohtajavalinnassa. Halla-aholaiset ovat ryhmässä vahva vähemmistö. LM-kyselyyn vastasi 26 kansanedustajaa eli suurin osa 37-jäsenisestä ryhmästä. Terhoa kannattaa 14 kansanedustajaa, Halla-ahoa 8 ja Leena Merta sekä Veera Ruohoa kumpaakin yksi. Kaksi edustajaa ei ole valinnut suosikkiaan.

  Jos Halla-aho valitaan puheenjohtajaksi, hän antanee lähtöpassit ulkoministeri Soinille. Liipaisimella olisi myös Jussi Niinistön puolustusministeriys. Niinistö oli vuoden 2009 eurovaaleissa perussuomalaisten vaalipäällikkö, eikä Halla-ahoa otettu ehdokkaaksi.

  Eduskuntaryhmän jakautuessa Timo Soini ja Niinistö voisivat todennäköisesti jatkaa ministereinä, vaikka Halla-aho olisi valittu perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Myös tästä on keskusteltu hallituksessa.

  (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/hallituksessa-suunnitelma-halla-ahon-voiton-varalle-soinilaiset-muodostaisivat-oman-eduskuntaryhman/761668/)
  ¤
  Loppukevennyksiä / -kovennuksia

  Guggenheim | Pelimies | MTV3
  https://www.youtube.com/watch?v=OX-tVGoKtd8
  #
  Best of drunk Boris Yeltsin!
  https://www.youtube.com/watch?v=v9YnDirqwT4
  #
  Blooper Clinton Yeltsin
  https://www.youtube.com/watch?v=QI2SKRk8SNs

  https://www.youtube.com/watch?v=exspddRSJAE
  #
  Noin Viikon Uutiset – Ei Mahu
  https://www.youtube.com/watch?v=pU-Kp7SEBpQ
  #
  Kansi kiinni ja kuulemiin !

 32. PS:n Tavio: Loikkarit hylkäämässä EU-kritiikin
  Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio kommentoi lausuntoa:
  – Vaikuttaa siltä, että perussuomalaisista loikanneet kansanedustajat aikovat luopua EU-jäsenyyden tuomien haittojen voimakkaasta esiintuonnista.
  – Perussuomalaisten puheenjohtajavaalin hävinnyt Sampo Terho jatkaa hallituksessa EU-asioista vastaavana ministerinä, mutta näyttää nyt nöyrtyvän kokoomus-federalistien linjoille ja luopunee siis EU-jäsenyyden kritisoinnista.
  – Aion pitää tulevissa eduskunnan täysistunnoissa huolta, että EU saa kuulla kunniansa. Minä en Brysseliin päin kumartele, en edes vaikka Sipilä ja Orpo lupaisivat puoli valtakuntaa, Tavio painottaa.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-22939

  • Ote linkistä
   ”EU-teemojen näkyminen kansallisissa vaaleissa ei kuitenkaan riitä. On tärkeää, että vaalien lopputulokset myös näkyvät Euroopan integraation kehityksessä.
   Jyrki Katainen herätti huomiota lausuessaan: ”We don’t change policies depending on elections”. (Emme muuta politiikkaamme vaalituloksien mukaan)

   Tuo JK:n kommentti kertoo kaiken koko EU:sta, se on epädemokraattinen ellei vallan väkisin kyhätty liitto- tai pakkovaltio, eräänlainen diktatuuri. Ja sen käskyläisenä/lakeijana meidänkin poliittinen eliitti nyt maatamme jyrää ja kurjistaa kansan tahdosta välittämättä. Onneksi tähän totuuteen on herätty kuten Ville Tavion kommentit yllä kertovat.

 33. Blogi: Reijo Tossavainen, to 15.06.2017 07:40

  Hillotolpan houkutus katkaisi luusereiden selkärangan
  ”Terholle on tehty pelisäännöt selviksi”, sanoi Petteri Orpo Ylen haastattelussa.

  Siis pelisäännöt on tehty selviksi. Selkosuomeksi Petteri Orpo ja Kokoomus ja myös Juha Sipilä ja Keskusta määräsivät, että ”nyt teette kiltisti mitä me sanomme. Erityisen kuuliaisia olette silloin, kun Eu:n osalta siirrymme isoja askeleita liittovaltion suuntaan. Muistattehan myös, että maahanmuuton osalta ette voi vaatia
  hallitusohjelmassa sovittujen asioiden toteuttamista”.

  Nämä kaksi asiaa olivat ne todelliset syyt, joiden vuoksi Perussuomalaiset potkaistiin hallituksesta pois. Sitten heidät otettiin loikkareina takaisin, kun he lupasivat olla kuuliaisia ja nöyriä.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-23002

  • Ja Sipilähän tapaa jo ensi viikolla Merkelin, kertoo Yle. Suomi pysyy ja Suomen on kai pakkokin pysyä ” Merkel-linjalla”.
   Ehkä tässä pitää vain tyytyä laulamaan parlamentin ulkopuolisen oppositio- brigadin kanssa ”Merkelistä täytyy päästä eroon”
   https://www.youtube.com/watch?v=yFgSRM1ANjU

 34. Hallituksessa on neljä ministeriä, ulkoministeri, triplaministeri, työministeri ja puolustusministeri, joilla ei ole tehtävään tarvittavaa mandaattia, joka tulee puolueelta. Hallitus koostetaan puolueiden jäsenistä puolueiden vaaleissa saaman kannatuksen mukaisesti, eikä satunnaissesti valituista henkilöistä puolueiden ulkopuolelta.

  Heidät on valittu PS-puolueen saaman kannatuksen perusteella eduskuntavaaleissa, jota puoluestatusta heillä ei enää ole. Eduskuntaryhmä ”uusi vaihtoehto” ei ole mikään puolue, eikä loikkariministereillä ole mitään oikeutusta oleskeluunsa hallituksen jäsenenä.

  Mainitut ministerit pitää vaihtaa välittömästi PS-puolueen henkilöihin, joka puolue vaaleissa on ollut edustettuna ja saanut tarvittavan kannatuksen ollakseen mukana hallitusta muodostettaessa.

  Mikäli näin ei menetellä, uudet vaalit on ainoa oikea menettelytapa. Mikäli näin ei menetellä maassa on hallintokriisi, ja luottamus koko kansanedustuslaitoksen toimintaan ylipäätänsä on katkolla.

  Vastaavasti eduskunnan puhemies, joka kuuluu myös ”uusi vaihtoehto” ryhmään, tulee vaihtaa.

  Pääministeri tai valtiovarainministeri eivät ole niitä henkilöitä, jotka tässä mitään päättävät, ja sanelevat ehtoja. Asiasta päättäminen, ja menettelyn laillisuus tulee ratkaista oikeuskanslerin toimesta, ei suinkaan ministerien Sipilä&Orpo toimesta.

  Toistaiseksi ennenkuin asia on hoidettu kuten pitää, kyseessä olevien ”uusi vaihtoehto” eduskuntaryhmän jäsenten on pidättäydyttävä äänestyksistä, koska he ovat jäävejä tekemään päätöksiä itseään koskevissa asioissa.

  Oppositiolla ja PS-puolueellakin omalta osaltaan on nyt nk. kympin paikka hoitaa tämä asia järjestykseen kuten pitää.

  • Toivottavasti Halla-aho tämän tajuaa ja hoitaa homman kotiin.
   On todella käsittämätöntä, että eronneet seteliselkärankaiset voisivat nyt olla päättämässä asioista hallituksessa kun heillä ei ole sitä tuke minkä vain puolue johon he kuuluivat voi antaa.

   • Heillä on apulaisoikeuskanslerin lausunto, jossa unohdetaan perustuslain 2 pykälä että valtiovalta suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Äänestäjä valitsee tarjokkaan ja puolueen listalta, joiden hän arvelee ajavan parhaiten hänen asioita eduskunnassa. Äänestyslipukkeella äänestäjä antaa valtuutuksen tarjokkaalle ja puolueelle, jota tämä tarjokas edustaa.

    Esim. Perussuomalaista Saarakkalaa äänestettäessä äänestäjä valtuuttaa Saarakkalan ja hänen edustamansa puolueen (PS) valtiopäiville edustamaan äänestäjää. Nyt Saarakkalan loikatessa ”Uusi vaihtoehto” nimiseen ryhmään, vaaleissa annettu hyväksyntä eli legimiteetti muuttuu ja siinä samassa hän menettää äänestäjältä saamansa valtuutuksen ja luottamuksen. Käytännössä Saarakkalalla ei olisi mitään oikeutta osallistua eduskunnassa tehtäviin äänestyksiin toisenlaista politiikkaa tarjoavan ryhmässä.

    http://www.talouselama.fi/uutiset/hallituksen-jatkolle-ei-oikeudellisia-esteita-sanoo-apulaisoikeuskansleri-tama-on-ainoa-oikeudellinen-asia-joka-patee-ja-kaikki-muu-on-politiikkaa-6657285?utm_source=UusiSuomi&utm_medium=ohjausboksi&utm_campaign=Ohjausboksi&utm_content=uutisartikkeli

    • 60 §
     Valtioneuvosto

     Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

     Ministeriloikkareiden menettelykö on sitä rehellisyyttä ja taitoa, jota ministeriltä tämän ohjesäännön mukaisesti vaaditaan.

     64 §
     Valtioneuvoston ja ministerin ero

     Presidentin on ilman esitettyä pyyntöäkin myönnettävä ero valtioneuvostolle tai ministerille, jos tämä ei enää nauti eduskunnan luottamusta.

     Tässä loikkaaamisessa, etenkin niinkin massiivina kun se tapahtui, on petetty perussuomalaisten äänestäjäkuntaa. jolla on osa sitä perustuslain 2 pykälän tarkoittamaa valtaa joka kuuluu kansalle, ja joita kohtaan ko. menettely on petos.
     Nyt vielä kysymys on koko yhteiskuntajärjestelmää koskeva.

     Jos nyt valtioneuvosto ei eroa ja uudet vaalit järjesty, niin on se ihme.

     Oikeuskanslerin kannanoton mukaan, siis sallittua on sellainen menettely, että yhden puolueen mandaatilla hankitaan ministerisalkut, jotka sitten viedäänkin sopivassa tilanteessa johonkin muuhun puolueeseen, tai ei edes puolueeseen ohjesäännössä edellytetään vaan eduskuntaklikkiin, joka on vasta aikeissa muodostaa puolue. Tämä on yksinkertaisesti petos, jonka kohteena on äänestäjäkunta.

     Ministeri ei ole ministeri yksityishenkilönä, siitähän ei ole äänestetty, vaan ministeri nimenomaan puolueensa edustajana. ”uuden vaihtoehdon” ministereillä ei ole kansan antamaa valtuutusta eduskuntaan eikä hallitukseen.

     Mikäli ”uusi vaihtoehto” muodostaa puolueen, niin tällä puolueella ei ole valtiollisissa vaaleissa edellytettyä äänestystulokseen perustuvaa statusta, eikä sillä voi olla silloin ministereitäkään, eikä sen jäsenillä voi olla edes paikkaa eduskunnassa. Heidän statuksensa valtio-organisaatiossa on perustuslain hengen mukaisesti täysin olematon, -oikea paikka heille on ”yleisölehterillä” muiden kansalaisten tavoin.

     Mikäli eduskunnassa ei huomata näitä faktoja, niin koko eduskunnan status on täysin samalla tasolla kuin ”uusi vaihtoehto” eduskuntaryhmälläkin feikkiministereineen, ja uudet vaalit on ainoa oikeudenmukainen vaihtoehto, jossa myös eduskunnan kokoonpanon osalta pakka sekoitetaan uudestaan, ja jaetaan kortit.

     Vaikuttaa siltä, että apulaisoikeuskansleri ei ole tehtäviensä tasalla sen suhteen mitä hänen demokratiasta tehtävissään pitäisi ymmärtää.

     Mitä sitten tulee pääministeri Sipilän toimiin kyseisessä asiassa, niin jo lentoonlähtö ”jetillä” viemään eropyyntöä TP:lle puhumattakaan takaisin käätymisestä, ”uuden vaihtoehdon” ilmaantuessa tietämyspiiriin, -niin siinäkin kehyksessä kaikki oli väärin.

     Nämä töppäilyt ovat kaikessa karmeudessaan kokonaisuutena niin totaalisia, että on ihme, jos Suomen maine ”länsimaisen arvomaailman” mukaisena demokratiana ei tule siitä kärsimään.

     Jos eduskunta ei kykene heittämään nykyistä hallitusta ”pihalle”, niin kansalaisten on se tehtävä samoin kuin islantilaiset tekivät omalleen.

     • Nykyinen hallitus ja sen ministerit on nimitetty tehtäviinsä täysin laillisesti. He eivät ole saaneet eduskunnalta epäluottamuslausetta. Varmuuden vuoksi valtioneuvoston luottamuksesta äänestetään vielä ensi viikolla, jossa luottamus tullee vahvistetuksi.

      Valtioneuvosto tarvitsee ainoastaan eduskunnan luottamuksen.

      Ministerit eivät perustuslain mukaan edusta mitään puoluetta. Ministereiden ei edes tarvitse olla kansanedustajia.

      Eduskuntavaalit ovat kahden vuoden päässä. Nykyisen eduskunnan hajottamiseen ei ole mitään syytä, ja sitä paitsi se olisi ainakin perustuslain hengen vastaista. Perustuslaki lähtee siitä, että eduskunta hajoitetaan, jos ei pystytä muodostamaan toimintakykyistä hallitusta. Nyt ei ole sellaista tilannetta.

     • ”Nykyinen hallitus ja sen ministerit on nimitetty tehtäviinsä täysin laillisesti.”

      Aivan, alunperin, -mutta siihen se sitten loppuukin. Ministerin oltava perustuslain mukaan rehelliseksi tunnettu kansalainen.

      Tämä ministerin rehellisyys tuli nyt mitatuksi ko. ministereiden osalta. Ko. ministerien osalta mukaanlukien myös pääministeri ja valtiovarainministeri joiden voidaan katsoa olleen tietoinen kehitelmistä, tämä rehellsisyysvaatimus ei myösään toteudu.

      ”Valtioneuvosto tarvitsee ainoastaan eduskunnan luottamuksen.”
      Eduskunta tarvitsee kansalaisten luottamuksen. Jos virityshallitus saa eduskunnan luottamuksen, luottamus eduskuntaan on mennyt.

      ”Ministerit eivät perustuslain mukaan edusta mitään puoluetta. Ministereiden ei edes tarvitse olla kansanedustajia.”
      Kyllä lähtökohtaisesti, mutta ko. ministerien osalta se tilanne ei ole relevantti, koska he ovat olleet kansanedustajia. ja saaneet mandaattinsa sitä kautta. Ei heidän sellaista statustaan voida muutella mielivaltaisesti aina kulloisenkin tarpeen mukaan.

      Sinä et nyt Hopalongi oikein ymmärrä minkälaisen asian kanssa tässä viimekädessä ollaan tekemisissä. Nillä perusteilla, joiden puolesta propagoit, Suomen nk. demokratiassa voidaan tehdä mitä vain kulloinkin mieleen tulee. Tämä ei liene tarkoitus, -vai onko.

  • Niin tuota, kansanedustajan hommaa sitoo vain perustuslaki, näin sanoo perustuslaki (kunpa sitoisikin). Tämä otetaan kyllä enemmän julistuksena, niin kuin ministerinvalakin, kuten nähty on. Suomea johtaa nyt ”ministeritrio”, Sipilä, Orpo ja Soini, jotka eivät ole perustuslakia lukeneet. Soini oli noille kahdelle tärkeä mies hallituksen ”uudistuksia” tekemässä ja oli pudota pelistä pois. Siksi tarvittiin tällainen ”operaatio”. Soiniin ei siis voi luottaa kansanedustajana ei ministerinä. Muuten hän on kyllä erittäin luotettava mies. Sääli niitä jotka seurasivat Soinia. Eivät ymmärtäneet peliä. Heidän päivänsä politikkona taitavat olla luetut. Veikkaan, että perussuomalaiset saavat seuraavissa vaaleissa taas ”jytkyn”. Hallitus sen petaa ihan itse. Sen verran nykyhallitusta kansan parissa rakastetaan.

   Ministerinpaikat olisi joka tapauksessa laitettava kierrätykseen, koska eivät vastaa eduskunnan voimasuhteita. Siinä ei olisi mitään uutta eikä laitontakaan. Onhan puolueet kierrättäneet ministereitä ihan huvikseenkin. Vain siksi, että jokainen puolueen kellokas on saanut hetken aikaa olla ”ministerinä”. Nykyinen tilanne on käsittämätön.

   Tärkeintä nyt, on saada torpattua sote-sotku. Se olisi pantava paperisilppuriin tai pakotettava Sipilä polttamaan se Kesärannan saunan pesässä. (onko siellä muuten puukiuas, täyttääkö päästödirektiivit?). Jos tämä ”sote-uudistus” tehdään, perustuslain pykälät kaikille saatavilla olevista sosiali- ja terveyspalveluista on vain tyhjä lause. Toinen on Vake Oy. Lailla on säädettävä kaikki sen päätökset eduskunnassa käsiteltäväksi, tai purettava koko Vake. Tässä mallissa se on vain valtio-omaisuuden suunnattu ilmaisanti. Kenelle menee, ei ole kovin vaikea arvata.

   • Saunaa on taidettu käyttää viimeksi Kekkosen aikana, luin että 35 vuotta sitten. Sipilältä pyydettiin polttamaansa kirjettä arkistoitavaksi, joka sisälsi eronpyynnön. Polttaessaan sen, käsittääkseni Sipilä syyllistyi asiakirjarikokseen, hävittäessään dokumentin:

    ”Sipilä kuitenkin kääntyi matkalta takaisin, kun hän kuuli 20 perussuomalaisen kansanedustajan ilmoittaneen tiistaina klo 13 eroavan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perustavan uuden Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän.

    Tämän jälkeen Sipilä ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolestaan ilmoittivat jatkavansa hallituksen toimintaa perussuomalaisista eronneiden Uuden vaihtoehdon kansanedustajien ja ministereiden kanssa.

    Jo valmiiksi allekirjoitettu erokirje olisi ollut merkittävä lisä poliittisen historian historiankirjoihin, mutta se on nyt myöhäistä.

    Sipilä poltti kirjeen pääministerin virka-asunnon Kesärannan saunan takassa tiistai-iltana.

    – En kuulemma olisi saanut tehdä sitä. Kirje haluttiin arkistoon, ja lisäksi Kesärannan saunan takkaa ei ole käytetty ja nuohottu varmaan 35 vuoteen, Sipilä totesi keskiviikkona Iltalehdelle.”

    http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706142200209250_pi.shtml

    Köppääsen pääministerin tunnustus on onneksi tallessa.

     • Oli tai ei, yritysmaailmassa on tavanomaista että liikemiehet hävittää asiakirjoja ja kirjanpitoa ”saunan takassa”, kun asiat alkaa mennä vinksalleen.

      Minilexis tämä ilmaistaan näin:

      ”Kun todistusaineistoa vääristellään, on vaara että käsiteltävässä asiassa tulee väärä lopputulos. Siksi todistusaineiston vääristeleminen on rikos. Siihen voi syyllistyä, jos henkilö tietää todisteella olevan merkitystä asiassa, ja hän siitä huolimatta muuntelee, kätkee tai tuhoaa todisteen. Hänen motiivinaan täytyy olla syyttömän tuomiolle saaminen tai toisen jokin muu vahingoittaminen. Rikokseen syyllistyy myös se, joka tietoisesti käyttää perätöntä todistetta oikeudenkäynnissä tai antaa sen toiselle käytettäväksi. Todisteita ovat esimerkiksi asiakirjat ja esineet. Rikoksesta on säädetty lisäksi törkeä tekomuoto. Todistusaineiston vääristelemisestä voidaan tuomita sakkoja tai vankeutta, jonka pituus vaihtelee neljästätoista päivästä kahteen vuoteen.”

      Mielestäni Sipilän olisi kannattanut antaa vaikka suljettu kirjekuori arkistoitavaksi, oli sitten sen sisältö tyhjää täynnä. Suljettuna sitä olisi vielä suojannut kirjesalaisuus, mutta nyt hän tunnustaa polttaneensa sen arkistoinnin sijasta.

      Lähde: https://www.minilex.fi/a/todistusaineiston-v%C3%A4%C3%A4risteleminen-v%C3%A4%C3%A4rist%C3%A4%C3%A4-itse-k%C3%A4sitelt%C3%A4v%C3%A4%C3%A4-asiaa

 35. Ja helvetti, mulla on korvamato. Se on semmonen kun soi päässä, eikä sitä saa loppumaan. Se tuli tuosta Kesärannan saunasta. Sleepy Sleepersin biisi, tämmönen:

  Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh
  Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh
  Taisi olla Juha kun kiuasta veti, mitä, häh
  Kuka, mitä saunassa veteli ja ketä, mitä, häh
  Oliko se Juha?
  Vai olko se Timo?
  Ai mitä, häh?

  Kuka, mitä, kuinka, Timolle sitten kävikään?
  Kuka, mitä, kuinka, Timolle sitten kävikään?
  Taisi palaa munat siltä ihan aivan tykkänään
  Kuka, mitä, kuinka, Timolle sitten kävikään?
  Oliko se paha?
  Vai oliko se hyvä?
  Ai mitä, häh?

  Kuka, mitä, saunassa meteliä piti, mitä, häh?
  Kuka, mitä, saunassa meteliä piti, mitä, häh?
  Taisi olla Juha kun hirveesti huusi mitä häh
  Kuka, mitä, saunassa meteliä piti, mitä, häh?
  Oliko se Juha?
  Vai oliko se Timo?
  Ai mitä, häh?

 36. Souffleur: Politiikkaveto

  Politiikan kentällä yöklubin tiskillä
  ministeri notkui ja kuiskasi riskillä:
  ”Minä jätän puolueen, jos minulle jää salkku.
  Pitäähän nyt isänmaassa olla joku tolkku!”

  Pyrkyri, koijari, peluri ja luopuri,
  petturi, loikkari, takinkäännön mestari.
  Kepuli ja kokkeli huikkasi haudin:
  ”Me voitamme soten, ex-persu saa Audin!”

  Politiikan kentällä yöklubin tiskillä
  ministeri sammahti kuudella viskillä.
  Viimeinen ajatus se tupeen alla kiersi
  a-arvopohja löytyi, mutta kansanvalta…[*]
  ———
  [*] Koijarin sammuttua epäselväksi jäi, miten kansanvallan kävi.
  Taisi käydä niin kuin usein ennenkin?
  ¤
  Loikkarin muotokuva

  7 naisedustajaa
  13 miesedustajaa

  2 FM, 2 YTK, 2 yrittäjää, 1 FT, 1 kasvatustieteen opiskelija
  1 kemian laborantti, 1 koneistaja, hieroja, 1 merkonomi,
  1 paloesimies, 1 projektipäällikkö, HuK, 1 rakennusmestari
  1 rovasti, teologian maisteri, 1 VTK, 1 VTM
  1 vanhempi konstaapeli,1 ylikonstaapeli, 1 ylioppilasmerkonomi
  ¤
  Vesa-Matti Loiri ~ Kaksi Ystävää
  https://www.youtube.com/watch?v=86ggl1LnXik

  Totisen pojan jenkka
  https://www.youtube.com/watch?v=akNJIqpNPlk
  ¤
  Ryhmää eduskunnassa vaihtaneet
  Kansanedustaja(t) Eduskuntaryhmä Tapahtui
  Vanha Uusi
  Santeri Alkio Nuor. ML 2. syyskuuta 1907
  Jaakko Loukko Suom. ML 5. marraskuuta 1918
  August Tanttu Kans. Kok. 5. marraskuuta 1918 ensiksi Suomalaisen puolueen ryhmään, josta tuli 9.12.1918 alkaen Kokoomuksen eduskuntaryhmä
  Tekla Hultin, Pekka Paavolainen, Onni Talas Nuor. Kok. 5. marraskuuta 1918 ensiksi Suomalaisen puolueen ryhmään, josta tuli 9.12.1918 alkaen Kokoomuksen eduskuntaryhmä
  Taavetti Heimonen, Erkki Pullinen, Kaarlo Vuokoski Kans. Ed. 8. joulukuuta 1918 Edistyspuolueen syntyessä
  Juho Astala, Helena Brander, Eero Erkko, Eemil Linna, Augusta Laine Nuor. Ed. 8. joulukuuta 1918 Edistyspuolueen syntyessä
  Jussi Puumala Kans. Kok. Kokoomuksen perustamisen yhteydessä 9.12.1918?
  Pekka Ahmavaara, Gustaf Arokallio, Väinö Juustila, Oskar Nissinen, E. N. Setälä, Juho Snellman Nuor. Kok. 9. joulukuuta 1918
  Ville Vainio SDP SSTP pois SDP:n ryhmästä 31. maaliskuuta 1920, uudeksi ryhmäksi 31. toukokuuta
  Edvard Huttunen STP SDP pois STP:n ryhmästä 15. lokakuuta 1925, SDP:n ryhmään 5. helmikuuta 1926
  K.H. Wiik, Mikko Ampuja, Yrjö Räisänen, Kaisu-Mirjami Rydberg, Cay Sundström SDP Sos. erotettiin SDP:n ryhmästä 1940
  uusi ryhmä 1941
  Heikki Niskanen, Eino Rytinki PMP ML 20. kesäkuuta 1941
  Sylvi-Kyllikki Kilpi, Atos Wirtanen SDP SKDL 17. syyskuuta 1946
  Kalle Kauhanen SKDL SDP 16. joulukuuta 1949
  Matti Lepistö, Aarre Simonen SDP sd. riipp. 26. maaliskuuta 1958
  Valdemar Liljeström SDP sd. riipp. 26. maaliskuuta 1958
  Veikko Vennamo ML SPP pois ML:n ryhmästä 22. syyskuuta 1958, uusi ryhmä 11. helmikuuta 1959
  Heikki Törmä SDP TPSL 15. syyskuuta 1959
  Juho Tenhiälä LKP Kesk. 20. heinäkuuta 1966
  Pentti Antila, Matti Asunmaa, Kalevi Huotari, Heikki Kainulainen, Mauno Kurppa, Lauri Linna, Aune Mänttäri, Artturi Niemelä, Kalevi Remes, Viljo Suokas, Olavi Tupamäki, Hannes Volotinen SMP SKYP 17. lokakuuta 1972
  Arvo Sainio SMP SKYP 26. tammikuuta 1973
  Georg C. Ehrnrooth RKP PKP 5. helmikuuta 1973
  Salme Katajavuori Kok. PKP 5. helmikuuta 1973
  Pirkko Aro LKP SDP 5. helmikuuta 1973
  Kullervo Rainio Kok. PKP 1. helmikuuta 1978
  Matti Asunmaa SKYP Kesk. 6. huhtikuuta 1977
  Eeva Kuuskoski Kok. Kesk. 19. kesäkuuta 1980
  Liisa Kulhia Kesk. lk 16. heinäkuuta 1984
  Ulla Bogdanoff SMP POP 4. helmikuuta 1986
  Matti Kautto, Mikko Kuoppa, Ensio Laine, Marja-Liisa Löyttyjärvi, Irma Rosnell, Marjatta Stenius-Kaukonen, Sten Söderström, Esko-Juhani Tennilä, Seppo Toiviainen, Pirkko Turpeinen SKDL Deva erotettiin SKDL:n ryhmästä
  uusi ryhmä kesäkuussa 1986
  Urpo Leppänen SMP Vade 10. helmikuuta 1989
  Urpo Leppänen Vade LKP 5. helmikuuta 1990
  Marjatta Stenius-Kaukonen Deva Vas. 19. kesäkuuta 1990
  Ensio Laine, Marja-Liisa Löyttyjärvi, Esko-Juhani Tennilä Deva Vas. 11. syyskuuta 1990
  Vesa Laukkanen SKL VeS 1. tammikuuta 1993
  Heikki Riihijärvi SMP SR 10. syyskuuta 1993
  Sulo Aittoniemi SMP Kesk. 25. maaliskuuta 1994
  Riitta Kauppinen Kesk. Kok. 16. kesäkuuta 1994
  Hannu Suhonen SMP HS 6. syyskuuta 1994
  Tina Mäkelä SMP SitK 1. marraskuuta 1994
  Mikko Kuoppa, Esko-Juhani Tennilä Vas. va-r erotettiin 19. kesäkuuta 1995
  Veijo Puhjo Vas. epu 30. marraskuuta 1995
  Veijo Puhjo epu va-r 29. helmikuuta 1996
  Matti Ryhänen SKL Kesk. 29. huhtikuuta 1996
  Risto Kuisma SDP Nuors. 22. huhtikuuta 1997
  Risto Kuisma Nuors. Rem. 10. maaliskuuta 1998
  Sulo Aittoniemi Kesk. alk 21. huhtikuuta 1999
  Rainer Erlund RKP erl 10. elokuuta 1999
  Risto Kuisma Rem. SDP 1. tammikuuta 2002
  Seppo Kanerva Kok. Kesk. 13. joulukuuta 2002
  Seppo Kanerva Kesk. Lib. 14. tammikuuta 2003
  Lyly Rajala KD Kok. 1. joulukuuta 2003
  Seppo Lahtela Kesk. Kok. 26. lokakuuta 2006
  Merikukka Forsius Vihr. Kok. 15. helmikuuta 2008
  Markku Uusipaavalniemi Kesk. PS 12. marraskuuta 2010
  Markus Mustajärvi Vas. emus erotettiin 30. kesäkuuta, uusi ryhmä 1. heinäkuuta 2011
  Jyrki Yrttiaho Vas. eyrt erotettiin 30. kesäkuuta, uusi ryhmä 1. heinäkuuta 2011
  Markus Mustajärvi, Jyrki Yrttiaho emus., eyrt. vr 7. syyskuuta 2011
  James Hirvisaari PS M11 8. lokakuuta 2013
  Laila Koskela PS Kesk. 4. marraskuuta 2014
  Maria Tolppanen PS SDP 22. kesäkuuta 2016
  Simon Elo, Sampo Terho, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Timo Soini, Jari Lindström, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, Hanna Mäntylä, Maria Lohela, Reijo Hongisto, Pentti Oinonen
  ¤
  Loikkaus tapahtuu, kun henkilö luopuu kuuliaisuudestaan poliittista entiteettiä kohtaan vaihtaakseen sen uskollisuuteen toiselle. Termiä loikkari käytetään, usein halventavasti, henkilöstä joka vaihtaa lojaalisuuden toiseen poliittiseen puolueeseen tai muuhun kilpailevaan tahoon. Siinä mielessä loikkaria usein pidetään petturina.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Loikkaus

  ¤
  Vesa-Matti Loiri – Maailma on kaunis
  https://www.youtube.com/watch?v=lirb1U6-K1Y

  Jose Feliciano Gipsy
  https://www.youtube.com/watch?v=VfVDAFLoSUU

 37. Ville Tavio (Ps): Hallituksen laillisuus on kyseenalainen

  ”Loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin”
  – Tämä loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin. Perussuomalaisista loikanneiden muodostama eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto ei ole saanut eduskuntavaaleissa yhtään ääntä, eikä sillä ole olemassa selkeää linjaa tai puolueohjelmaa, Tavio sanoo.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-23222

 38. Kansanvalta ja kansansuvereenisuus veitsen terällä

  1.Kansanvaltaisuudesta Suomen tasavallassa

  ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta” (perustuslain 2. pykälän 1. momentti).

  ”Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen” (saman pykälän 2. momentti).

  2.Ajan riento

  11. kesäkuuta 1913: syntyi Veikko Vennamo, suomalainen poliitikko ja ministeri, Suomen maaseudun puolueen perustaja

  SMP perustettiin 9. helmikuuta 1959.

  Perussuomalaiset perustettiin 11. toukokuuta 1995 vararikkoon päätyneen Suomen maaseudun puolueen pohjalta.

  13. lokakuuta 1995: Perussuomalaiset (PS) merkittiin puoluerekisteriin.

  13. kesäkuuta 2017: PS:n eduskuntaryhmästä erosi 22 kansanedustajaa, joista 20 muodosti uuden eduskuntaryhmän Uusi vaihtoehto (uv; UV; UuVa). UV antoi tukensa Sipilän hallitukselle.

  3.Esitettyjä syitä 13.6.-tapahtumille Wikipedian mukaan

  Soini kertoi syyn loikkaukseensa blogissaan 15.6. Hänen mukaansa se oli Suomen Sisun järjestämä vallankaappaus, jota oli suunniteltu jo vuoden sosiaalisessa mediassa. Puoluevaltuustovaalissa sisulaiset haastoivat piirijärjestöjen kannan esittämällä oman listansa. Hänen mukaansa eduskuntaryhmästä eroamisessa kyse ei ollut henkilövalinnoista vaan pitkään jatkuneesta ”salaisesta organisoidusta junttatyöstä suljetuilla keskustelupalstoilla”. Soini piti toimintaa ”härskinä ja hävyttömänä”. – Elo ja Terho sanoivat perussuomalaisten uuden johdon linjan ajavan puolueen ikuiseksi oppositiopuolueeksi. – Suomen Sisun perustajajäsen myönsi Verkkouutisille, että Sisu oli tehnyt puoluekokoukseen kilpailevan listan. Hän kiisti, että Sisu olisi liputtanut listassa Halla-ahoa tai Nuivan manifestin allekirjoittajia. Listoilla haluttiin protestoida puolue-eliittiä (puoluevaltuusto) vastaan. – Suomen Sisun nykyinen puheenjohtaja kiisti väitteet Sisun junttaamisesta. (ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi_vaihtoehto#Uuden_vaihtoehdon_perustaminen)

  16. kesäkuuta 2017: PS:n puoluehallitus päätti erottaa puolueesta Uuteen vaihtoehtoon loikanneet.

  4.HE 1/1998 kansanvallasta

  ”Pykälän [2] 1 momentin mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa Valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Säännös on otettu sellaisenaan
  nykyisen hallitusmuodon 2 §:n 1 momentista. Säännös ilmaisee kansansuvereenisuuden periaatteen ja osoittaa Suomen valtiojärjestyksen
  rakentuvan olennaisesti edustuksellisen demokratian varaan. Lisäksi se
  osoittaa eduskunnan aseman ylimpänä valtioelimenä. Kun eduskunnan
  tehtäväksi asetetaan valtiovallan haltijana olevan kansan edustaminen, ei
  eduskunnan rinnalla voi olla muita, sen kanssa kilpailevia valtioelimiä.

  Jotta kansan vaikutusmahdollisuudet valtiovallan käyttöön nähden
  säilyisivät tehokkaina, on eduskunnan valinta pyritty järjestämään siten,
  että kansalaisten mielipide mahdollisimman selvästi ilmenisi eduskunnan
  kokoonpanossa. Siten eduskunta valitaan yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen
  perustuvilla välittömillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla (25 §).” (HE 1/1998: Hallituksen esitys Eduskunnalle uudeksi Suomen Hallitusmuodoksi)

  Tarkkaavainen lukija noteerannee seuraavan: ”Jotta kansan vaikutusmahdollisuudet valtiovallan käyttöön nähden säilyisivät tehokkaina, on eduskunnan valinta pyritty järjestämään siten, että kansalaisten mielipide mahdollisimman selvästi ilmenisi eduskunnan kokoonpanossa.”

  Voitaneen perustellusti kysyä, voiko Sipilän hallitus jatkaa muina miehinä tapahtuneen muutoksen (PS:n eduskuntaryhmän supistuminen ja kilpailevan ryhmän perustaminen) vuoksi? Eivätkö ainoat oikeat ratkaisut olisi olleet joko

  (1) Sipilän hallituksen ero ja uuden (eduskunnan luottamusta nauttivan) hallituksen muodostaminen tai

  (2) ennenaikaisten eduskuntavaalien toimittaminen?

  Nyt näyttää siltä, että kansansuvereenisuus on saanut vähintäänkin kolhun? Tilalle on tullut voimapuolueiden (Keskusta ja Kokoomus) puolue-eliitin valta, jonka puitteissa eduskunnan kokoonpano (joka sisältää myös eduskuntaryhmät) on järjesteltävissä sanotun puolue-eliitin kulloisenkin tahdon mukaisesti?

  Valtamedian raportoinnin mukaan pääministeri olisi varmistanut toimenpiteiden laillisuuden ”kahdelta eläkkeellä olevalta (…) valtiosääntöoikeuden tuntijalta” (http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254629.html). Hmm. Että tämmönen tapaus. Erikoista, ettei asiassa ole konsultoitu virassa olevia asiantuntijoita!? Ai niin, Keskustan voimamieshän on ’k*ronnut’ ”kaiken maailman dosentit” alimpaan
  h*lvettiin”, ja Kokoomuksen edustajat ovat tehneet saman ”perustuslakifundamentalisteille”.

  Yleisen oikeustieteen professori Panu Minkkinen näyttää ymmärtäneen paemmin:

  ”(…) Minkkinen oli (…) HS:n haastattelussa sitä mieltä, että hallituksen olisi ensin erottava ja sen jälkeen se olisi muodostettava uuden ryhmittymän kanssa uudestaan” (http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254629.html).

  5.Maanantai 19. kesäkuuta ja tiistai 20. kesäkuuta ovat kansansuvereenisuuden kannalta kohtalokkaita päiviä.

  ”Pääministeri kertoi tiistaina [13.6.] esittävänsä eduskuntaryhmille, että nykyisellä hallituspohjalla ja -ohjelmalla voidaan jatkaa, vaikka osa perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustajista on perustanut uuden ryhmän. Myös salkkujako pysyisi ehdotuksen mukaan ennallaan. – Valtioneuvosto antaa eduskunnalle tiedonannon hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta. Keskustelu käydään maanantaina 19. kesäkuuta klo 12.2 (http://vnk.fi/etusivu, 17.6.2017)

  ”Maanantaina 19.6.2017 kello 12.00 pidettävässä täysistunnossa käydään keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta. – Pääministeri Juha Sipilän esittelypuheenvuoron jälkeen keskustelu käydään nopeatahtisena siten, että ryhmäpuheenvuorojen pituus on enintään 7 minuuttia. Muut ennakolta varatut puheenvuorot käytetään ryhmäpuheenvuorojärjestyksessä ja niiden pituus on enintään 5 minuuttia. – Äänestykset toimitetaan tiistaina 20.6.2017 kello 14.00 pidettävässä täysistunnossa. – Koko keskustelu suorana lähetyksenä eduskunnan verkkopalvelussa.” (https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/menettelytapa-parlamentaarisessa-pohjassa.aspx)

  Mitä maanantaina ja tiistaina tapahtuu? Lakaistaanko kansansuvereenisuuden periaate historian roskatynnyriin (malli Sipilä, Hidén & Tiitinen) vai löytyykö Eduskunnasta järkeä ja viisautta saattamaan Sipilän porvarihallituksen kansansuvereenisuuden kunnioittamisen kaidalle polulle? (Toistaiseksi näyttää siltä, että demokraattista mieltä on löytynyt ainoastaan Vasemmistoliiton, SDP:n ja Vihreiden suunnalta.)

  Historiallista tämäkin: Tasavallan juhlavuotena (Suomi 100) perustuslaissa tarkoitettu kansansuvereenisuus näyttää vetelevän viimeisiään. Tiistaina jännitysnäytelmä saa ratkaisunsa. Hiljennymmekö hetkeksi kansansuvereenisuuden poismenon (’kalsa skrubu’) johdosta vai kohotammeko maljamme kansansuvereenisuuden uudelle nousulle?

  • Tuikeaa tekstiä, ihan piristyi!
   Olin jo aiemmin lukenut varoittavia sanoja wikipedosivuista, nyt kavahti!
   Kansansuvereenisuus; google Suomi 100v. juhla tms. komitean kokoonpano. Mitähän peilfeissi, kaarnavenemiehet, koodaribussin multireissarit, torstisireenit, ryskyriiheläiset, veenvirkkaajat yms. hahmot laittaa päälle Saulin tämän vuoden itsenäisyyspäivänaamiaisiin, ihan jännittää…
   …koko keskustelun 19/6/2017 kenraaliharjoitus voitaisiin julkaista jo nyt etukäteen….

   Vakavasti ottaen. Kirjoituksestasi joutuisit liriin Kiinassa, Venäjällä ja noin ___ maassa, mutta et Suomessa, koska eihän sanasi heilauta ketään (eli valtaeliittiä). Soini voi heittää letkauksen aamyöllä julkaistavien iltapäivälehdyköiden aamuotsikoihin.

 39. Blogi: Heikki Porkka, la 17.06.2017 10:56

  Väärintekijöiden ja valehtelijoiden tukija
  Presidentti Niinistö antoi tukensa valehtelijoille ja puuttui sisäpolitiikkaan häpeällisellä tavalla.
  Ja menetti monen suomalaisen luottamuksen koko kansan rehtinä presidenttinä.

  http://beta.oikeamedia.com/o1-23413

  • Sauli Niinistön kulusseissa pelaama epädemokratia on saanut jo järjettömät mittasuhteet: salaa neuvoteltu NATO-isäntämaasopimus, jota eduskunta ei päässyt käsittelemään, salaa sovittu USAn ja NATOn sotaharjoitus Venäjää vastaan Suomen maaperällä, ilmatilassa, merialueilla, Perussuomalaisten puolueen hajottaminen ja loikkareiden hyväksyminen hallitukseen.

   Eikä media sano mitään eikä kansa ole hereillä.

   • Minusta media sanoo. Siis somen totuusmedia (t-media) sanoo. Mutta v-media (altamedia ilman isoa veetä), sanoo totuuden väistäen.
    Muuten olen linjalla

   • Jos nyt ei kansa herää niin voi kysyä herääkö se koskaan? Likaisemmaksi peli ei juurikaan voi mennä.
    Tämän jälkeen yhä useamman omilla aivoilla ajattelevan on pakko myöntää tulleensa kusetetuksi aika raskaasti.

    • Sauli Niinistön NATO-Venäjä-viha-sotavalmistelujen ja puolueiden hajottamisen sekä hallitusvaltajuonittelujen lisäksi kohta rävähtää kansalaisille sote jossa Niinstö pelaa siinäkin kulisseissa eikä media paljasta mitään.

     Mitähän Soini saa sotesta.

     • Sote on palautettu bumerangina takaisin, professoreiden hylättyä kokoomuksen ajaman valinnanvapaus mallin. Tämä tietää että Kokoomukselle sotesta on jäämässä luu käteen.

      Keskustan maakuntamalli etenee ainakin toistaiseksi ja ilman kokoomustakin, koska kannatusta on laajemminkin muissakin puolueissa.

      Saulin uudelleen valintaa heikentää maakuntamallin äänestyksen siirtyminen keväälle. Se oli alunperin suunniteltu presidentinvaalien ensimmäiselle kierrokselle. Myös kuntien terveyskeskusten yksityistäminen takkuaa, sillä kyseessä on miljardien siirrosta yksityiselle puolelle.

      Vakesta ollaan hiljaa, siitä ei ainakaan Iltalehden artikkelissa mainittu sanallakaan mitään ja joka on suurempi kämmäys (10,5 miljardia) osakeyhtiöille ja hallintarekisteriin piiloon.

      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706162200214562_u0.shtml

      ”IL paljastaa: Sote taas uusiksi – asiantuntijat tyrmäsivät valinnanvapauden

      Lauantai 17.6.2017 klo 06.04

      Kokoomus ei hyötynyt hallituksen uudelleenrukkauksesta. Kulissien takana puolue menetti pelin julkisten terveyspalveluiden yksityistämisestä. Laki on tyrmätty perustuslakivaliokunnassa.”

 40. Näinköhän Sauli Niinistöllä, Soinilla, Sipilällä, Orpolla on jo hallintarekisteriomistusta Suomen terveydenhuollosta.

 41. Tässä nyt tuli ilmi toinenkin takinkääntö. Takin kääntäjänä oli nyt Yle uutisissaan, 16.06: ”Yle tutki miten hallituskriisi eteni – Timo Soini näytti jälleen olevansa maailmanluokan peluri”

  Eikö Timo Soini aikaisemmin ole ollut pääpopulisti Suomessa, nyt hänestä onkin tullut maailmanluokan peluri, kun tavoitteetkin ovat YLE-rintaman mukaisia. Niin kääntyy takki jne. 🙂

  Sattui sitten silmään toinenkin Ylen uutinen edellisen lisäksi, jonka mukaan USA:n hävittäjäalus m/s Fitzgerald törmäsi rahtilaivaan Japanin merellä. Videota katsellessa tulee pikemminkin vaikutelma siitä, että rahtilaiva törmäsi m/s Fitzgeraldin styyrpuurin puoleiseen kylkeen keula edellä.

  Nyt minä kyllä ymmärrän, minkä takia Suomen on pitänyt tehdä sellainen isäntämaasopimus, jossa kaikki tarvittavat resurssit Nato-joukkioille annetaan tarvittaessa, kun USA ei maailmanpoliisin roolissaan kykene edes merellä, jossa on tilaa vaikka kuinka, -pysyä poissa jaloista niiden tieltä, jotka tekevät siellä töitään. Uiva opaskoira se varmaan tässäkin olisi tarvittu…

  Miten helvetissä joku voi kuvitella, että tollasista tumpuloista, kun tekemistä olisi riittävästi muutenkin, olisi edes jotain hyötyä, kun pitäisi niitä vielä opastaa siinä mitä ja miten pitää tehdä.

  Ei se mitään selitä, että oli yö. Laivoissa on tutkat, ja sotalaivoissa vielä monta sellaista, joilla taatusti pitäisi selvitä onko tilanne selllainen, että yhteentörmäyksen vaara on olemassa. Video osoittaa täysin yksikäsitteisesti, että m/s Fitzgerald meriteiden sääntöjen mukaan on ollut väistämisvelvollinen. Karavaani kulkee, -tässä tapauksessa ”konttilaiva”, niinkuin kulkee. Sotalaiva väistää.

  Mitä tästä oikein pitäisi ajatella…?

  -Pitäisikö ajatella niin, että sotalaivan komentosillalla kaikki olivat joko unessa, huumeissa, tai yksinkertaisesti burboonikännissä?
  -Pitäisikö ajatella niin, että että oli niin saakelin pimeätä, yö kun oli, että tutkakaaan ei näyttänyt mitään?
  -Vai, pitäisikö ajatella niin, että m/s Fitzgeraldin komentosillalla ajateltiin, että kun me kerran olemme USA:n sotalaiva, niin me menemme ensin niinkuin menemme ja muut menevät sitten sen mukaan?
  -Pitäisikö ajatella edelliseen viitaten, että meriteiden säännöt eivät edes rauhanaikana koska USA:n sotalaivoja, vaan siellä ruorimies kääntelee puikkoja miten sattuu vahtiupseerin ohjeiden mukaan tietysti..

  Huhhuh, muitakin ajatuksia tästä voisi kehittää, mutta on kyllä pakko sanoa, että aikamoiseen soppaan kotimaan pättäjäimbesillit ovat kansakuntansa nyt saattaneet.

  Niin, tuli tässä mieleen sellainekin kertomus niiltä ajoilta kun tutkat tulivat kauppalaivaston käyttöön. FÅA:n ( Finlands Ångfartygs Aktiebolag) varustamon vanhan kaartin kipparit eivät oikein pysyneet teknologian tasalla kun katodisädeputkelta asiat oli luettavissa ilman harppia ja viivotinta, ja löivät tutkan kiinni, ja menivät nukkumaan. Mitä teki sitten vahtiupseeri, olkoon nyt hänen asiansa… Siis kysymys oli nyt FÅA:sta.

  Sattui sitten sellainen tapaus Kielin kanaalin edustalla, jossa usein oli sumua ja laivat odottelivat ankkurissa sumun hälvenemistä kanaaliin mennäkseen. Ko. FÅA:n vielä kulussa olevan rahtilaivan aluksen päällikkö oli jo tutimassa punkassaan, kun kuului karmea rysähdys. Siitä kapteeni heti sähköttäjän hyttiin mielessään varustamolle lähetettävä telegrammi: ”Vi har blivit påseglat”. Sumu sitten hälveni aikanaan, ja todettiin, että se toinen laiva olikin jo ankkurissa.

  Pitänee nyt sanoa, että tutkan käytön lanseeraamisesta on ko. FÅA stoorin jälkeen kulunut jo aika merkittävästi aikaa…

  Kyllä nyt on pakko sanoa, että jenkit ovat kyllä tässäkin asiassa panneet paremmaksi suhteessa FÅA:han, -vieläpä jopa nykyisenä ”hightechin” aikakautena.

  • ”Video osoittaa täysin yksikäsitteisesti, että m/s Fitzgerald meriteiden sääntöjen mukaan on ollut väistämisvelvollinen.”

   Minin tuo väite perustuu? Mikä meriteiden sääntö on kysymyksessä?

   • Väite perustuu sekä esitettyyn videoon ja meriteiden sääntöön.

    Meriteiden säänöt, Luku 4. Ohjaus ja kulkusäännöt, sääntö 19. ”Kun kahden konealuksen suunnat leikkaavat toisensa niin, että yhteentörmäyksen vaara saattaa syntyä, on sen aluksen väistettävä, jonka oikealla puolella toinen alus on.”

    • Saapa nähdä, mitä tuloksia tapahtuman tutkinta tuo esiin. On väitetty, että filippiiniläisalus teki jyrkän käännöksen ennen törmäystä.

     • Mitä sen pitäisi tuoda esiin. Riippuu siitä kuka tutkii, ja millä mielellä. Tuskin tästä ainakaan Suomen mediassa saadaan lisätietoa, -niin selvä tämä tapaus dokumenttien perusteella on. Mutta olisi toki mielenkiintoista saada ”fakiirien” kootut selitykset asiasta.

      ”On väitetty, että filippiiniläisalus teki jyrkän käännöksen ennen törmäystä. ”

      Ei se tilannetta miksikään muuta… ”Kun kahden konealuksen suunnat leikkaavat toisensa niin, että yhteentörmäyksen vaara saattaa syntyä, on sen aluksen väistettävä, jonka oikealla puolella toinen alus on”. Tämä sääntö on täysin kategorinen. Ei siinä ole mitään selittämistä.

      Jollain eivät vain syystä tai toisesta ole olleet ”hoksottimet” kohdallaan tilanteen edellyttämällä tavalla.

      Sen kokoiset alukset kuin ko. filippiiniläinen konttilaiva on, eivät sitäpaitsi tee jyrkkiä käännöksiä, -se on fysikaalinen mahdottomuus.

      Ainoa tapaus miten tilannetta meriteiden ko. säännön puitteissa voitaisiin esitettyjen dokumenttien perusteella tulkita niin, että Filippiniläisalus olisi ollut väistämisvelvollinen, olisi sellainen, että sotalaiva m/s Fitzgerald olisi ollut kulussa pohja ylöspäin, -siis köli kohti taivasta ja propellit ilmaa viuhtoen…

     • Tutkimus törmäyksestä on aloitettu. Mutta sinähän tiedät jo totuuden…

     • En tiedä, minä vai kerroin sen mikä senhetkisen dokumentaation valossa oli ilmeistä.

      Totuus on siinä, jonka selitämiseen joilllain on riittävästi poliittisia intohimoja ja finansiaalisia paukkuja , -se tutkimuksista.

      Minä nyt vaan otin kantaa asioihin niillä perusteilla, kun näkyvissä, ja tiedossa oleva aineisto antoi aihetta.

 42. Souffleur: ”Ilmojen halki käy lentäjän tie” – kesäkuun kaappaussarja (pakina)

  Pakinan henkilöitä:

  Juha (syntynyt Vetelissä 25.4.1961) – Suomenlahden pohjoispuolella sijaitsevan fennoskandialaisen tasavallan (SPSFT) ’premier’, hallituksen ”Kymppi”
  – ”En ole humalahakuinen”

  Sale (syntynyt Salossa 24.8.1948) – SPSFT:n ”edessä istuja”, praesidens, président, Kröte

  Muuta rekvisiittaa:

  CitationJet CJ+ – Cessnan valmistama lentokone, jolla halltuksen ”Kymppi” teki historiallisen U-käännöksen

  (Juha […] lensi itse Cessnan valmistamaa CitationJet CJ2+ -lentokonetta, koska ”ei tuolle Riinallekaan uskalla puikkoja antaa”. – Tiistai-iltapäivänä pääministeri […] S[…..]llä (kesk) oli edessään kova paikka. – Hän lensi Helsingistä Turkuun ja aloitti matkan Naantaliin, jossa hänen oli tarkoitus luovuttaa hallituksensa eronpyyntö tasavallan presidentille […]. – Kultarantaan asti S[…..] ei ehtinyt. http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005253204.html)
  ¤
  JUHA: Haloo. Tässä Juha, menossa Naantaliin.
  SALE: Terve, Juha. Tässä Sale. Mulla olis pikkuisen asiaa. Voitko vielä vähän kaarrella ennen kuin laskeudut. Ei tämä kauan kestä.
  JUHA: Juha. Selvä. Kaarrellaan pois. Mikäs tässä on kaarrellessa, kun sää on kuin morsian.
  SALE: Toden totta. Jennikin sukelsi ihan uimapukuunsa… Tuota, minä siitä perskriisistä.
  JUHA: Perskriisistä? Niin, aivan?
  SALE: Sinähän olet kai nyt tuomassa sitä eronpyyntöä?
  JUHA: Totta. Sitähän minä ajattelin. Kun tuo perustuslakikin, meinaan se kansanvaltapykälä.
  SALE: Mutta sinähän sait sen eläkeläishöperöjen lausuman eli että siitä vaan.
  JUHA: No niin, kyllähän minä sen sain. Mutta rupesin sitten miettimään että nehän oli siinä Urkin koirakoulussa. Eli silloinhan ne joutuivat venyttämään sitä hallitusmuotoa kuin purukumia. Ja minä ajattelin että kai tämä sinullekin sopii. Saadaan sitten kunnollinen oikeisto…, tarkoitan porvarihallitus…
  SALE: Kuulepas nyt. Otetaan ihan rauhallisesti. Minulla on yksi ajatus. Muuten, sinähän muistat että kesäkuu on ollut ennenkin poliittisten kaappausten kuukausi.
  JUHA: Nyt en kyllä oikein ole kartalla.
  SALE: Juha, Juha. Muistelepa Tapionpäivää vuonna 2003. Mitäs silloin tapahtuikaan?
  JUHA: Tämä tuli niin äkkiä. (tauko) Ahaa! Sinä viittaat puolueeni pääministeriin?
  SALE: Häneenpä juuri. Siinä oli aika paljon likaista peliä. Ja monet puhuivat vallankaappauksesta de facto.
  JUHA: Sitähän se kyllä taisi olla.
  SALE: No niin. Voisin kuvitella että sinun puolueesi haluaisi jonkinlaista revanssia.
  JUHA: Mutta sehän oli SDP…
  SALE: Mutta kaikki puolueethan haluavat valtaa, ja nyt sinulla, puolueellasi olisi elämäsi tilaisuus…
  JUHA: Minä en kyllä vieläkään ymmärrä. Täällä on muuten kaunista. Kyllä sinäkin voisit tulla joskus ajelulle. Muistatkos sen Rautavaaran Tapsan Lentäjän valssin?
  SALE: Miten se nyt menikään? Voitko vähän hyräillä?
  JUHA: No, minä yritän. (laulaa:) ” Ilmojen halki käy lentäjän tie ylitse maan ja veen.”
  SALE: Minä muistan.(yhtyy lauluun:) ”Hopeahohtoiset siivet mun vie määrääni kaukaiseen.”
  SALE ja JUHA (yhdessä) : ”Lentäjän mieli niin reipas on, huoleton, varma on. Täällä on oltava, sen hän ties, terästä kone ja mies.”
  JUHA: Huh-huh! Sinäpäs se hyvin muistit. Muuten, lentämisestä ja siitä pääministeristämme tuli mieleen yksi ajatus, mielleyhtymä mainioista naisista.
  Se oli vuonna 1928, taisi olla juuri Tapionpäivä, kun Amelia Earhart ylitti ensimmäisenä naisena lentokoneella Atlantin. Ja meillä…
  SALE: Ensimmäiseksi naispääministeriksi nimitetty oli teikäläisiä. Aivan oikein.
  Eli nyt olis todellakin Keskustan aika tarttua valtikkaan.
  JUHA: Minä nyt tarkistan yhden asian. Ethän sinä vain ole aloittanut jo (heh!) Juhannuksen juhlintaa?
  SALE (naurahtaen): No tuota, olenhan minä jo hiukan kuppia tehnyt mutta kyllä minä vielä olen ihan tolkun ihminen.
  JUHA (hymähtäen tyytyväisenä): Sitähän minäkin, että tolkun ihmisiä. Mutta voitko vielä tarkentaa. Miksi tämä Keskustan menestys sinua nyt niin kovasti kiinnostaa.
  SALE: Näin meidän kesken. Ehkäpä minullakin on jotakin hampaan kolossa. Muistat kai, miten oma puolueenikin on minua röykyttänyt?
  JUHA: Täytyypä myöntää, etten oli taaskaan kartalla, mutta jos kerran niin sanot, niin kyllähän minä uskon.
  SALE: Kiitos, Juha. Ja minä puolestani olen aina pitänyt sinusta. Ainoa juttu, joka minua pikkuisen harmitti, oli se Hjalliksen veto Veikkaukseen, mutta pikku juttuhan se lopulta oli. No joo. Minä en nyt avaa näitä Kokoomus-juttuja enempää. Toteanpa vain etten minä ollenkaan tykännyt, kun ne yrittivät saada minua Naton kynnysmatoksi.
  JUHA: Minä kuuntelen. Kaartelen ja kuuntelen.
  SALE: Minusta tuntuu, ettei sinun kannata erota. Tai siis ettei sinun pidä jättää hallituksen eronpyyntöä. Ja syy on seuraava. Minä tiedän että se maakuntauudistus on sinulle tärkeä ja samoin tietysti sote. Ja onhan se sote tärkeä myös Kokoomukselle. Mutta Kokoomus ei tykkää siitä teidän maakuntajutustanne, ettekä te Keskustassa siitä Kokoomuksen valinnanvapaudesta. Eli teillä on oikeastaan sukset ristissä. Mutta koska teillä on molemmilla paljon voitettavaa, te olette junailleet tämän jätti-soten, mikä taas vaatii yksimielistä hallitusta. Siksi on ihan järkevää että nykyhallitus jatkaa. Ja kaikki näyttää nyt hyvältä, koska, kuten me olemme jo kauan sitten tienneet, meidän poikamme jättävät perspuolueen ja perustavat uuden eduskuntayhmän.
  JUHA: Niin mutta…
  SALE: Juha, ihan totta. On yksi jännittävä mutta. Minä tiedän nyt ettei siitä soten valinnanvapaudesta tule yhtikäs mitään.
  JUHA (aidosti hämmästuneenä): ’tä!?
  SALE: Sinä kuulit oikein. Se puoli kämähtää perustuslakivaliokunnan kannanottoon…
  JUHA: Tarkoitatko…
  SALE: Tarkoitan. Sinä ja Kuskusta, te voitatte sote- ja maakuntakamppailunne tavallaan laukaustakaan ampumatta. Ja Musta Pekka jää Kokoomukselle ja Orpolle. Ymmärtävät lopultakin ettei Salenkaan kanssa pelleillä.
  JUHA: Ihanko totta? No, on se Orvon osa kova osa.
  SALE: Kova on. Eli nyt me teemme niin että sinä teet U-käännöksen ja palaat Helsinkiin. Jos joku ihmettelee, minä selitän jotakin pyöreää (heh!) valtiosääntöasiantuntijoista.
  JUHA: Olet sinä, Sale, aika veijari.
  SALE: Kiitos, Juha. Ja muista että tätä keskustelua ei koskaan käyty!
  JUHA (yskän ymmärrettyään): Ai mitä keskustelua?
  SALE: Hyvä, Juha. Sinulla se lanttu leikkaa. Elikkä lähdepä nyt kääntymään.
  Tulet sitten toisella kerralla ja ajan kanssa. Ja ota Minna-Maaria mukaan.
  JUHA: Kiitos, Sale. Niinpä tehdäänkin. No, minä lähden nyt sitten kääntymään.
  Terve vaan!
  SALE: Terve ja buenos aires!
  JUHA (aloittaa U-käännöksen ja huikkaa viimeisen laulutervehdyksen mikrofoniin): ”On uljasta yksin liitää yllä pilvien, kuin nuori kotka kiitää lintu hopeinen…”
  SALE (siemaisee koboltinsinisestä lasista ja tarttuu puutarhapöydällä lojuvaan runokirjaan ja mutisee puoliääneen itsekseen): Jahas, mitähän se Jenni on pistänyt minun luettavakseni. Ai, Saarikoskea. Katsotaanpa. Tämähän on hyvä: ” Minä odotan sinua silmät auki / saat viisumin keväästä syksyyn (…) // Sinä lasket hiuksesi hartioille, / että minun on lämmin.”
  ———-
  Souffleur huomauttaa, ettei hänen pakinansa tarkoitus ole loukata ketään.
  #
  ”Kolumni, pakina ja essee ovat lehtiteksteistä lähimpänä kaunokirjallisuutta, jolloin myös kirjoittajan vapaus on suurimmillaan. Kritiikin kohteen on puolestaan kestettävä sitä enemmän arvostelua, mitä julkisempi henkilö hän on. Tähän vaikuttavat mm. kritisoidun asema vallankäyttäjänä ja hänen pyrkimyksensä sekä tapansa esiintyä julkisuudessa” (Julkisen sanan neuvoston [JSN] päätös 31.3.2010, 4247/SL/10).

  ”Tavanomaista värikkäämpi, kärjekkäämpi ja vapaampi kielenkäyttö sekä ärsyttävätkin ilmaisut ovat pakinalle ominaisia piirteitä ja kuuluvat sen erityisluonteeseen. Tämän vuoksi lukijat ja kuulijat osaavat suhtautua pakinatekstiin tietyin varauksin eivätkä suhtaudu pakinoitsijan kaikkiin heittoihin turhan totisesti” (JSN:n päätös 17.2.2016, 5923/YLE/15).
  #
  Journalistin ohje (JO) 24: ”Tavanomainen kulttuurikritiikki, poliittinen, taloudellinen tai yhteiskunnallinen arviointi sekä vastaavan muun mielipiteen esittäminen ei (…) synnytä oikeutta kannanottoon.”
  ¤ ¤ ¤
  Tapio Rautavaara – Lentäjän valssi
  https://www.youtube.com/watch?v=CyiLozpbmZc

  BIRDMAN – his story
  https://www.youtube.com/watch?v=6SO3-D0RWDg

  Jukka Puotilan monet kasvot – 2,5 minuuttia hervotonta imitaatiota
  https://www.youtube.com/watch?v=TiPonTNTw9c

  Imitaattori Jope Ruonansuu, mitä kuuluu presidentti Niinistön juhannukseen?
  https://www.youtube.com/watch?v=KFeesbQyDTQ

  Juha Vainio – Juhannustanssit (levyversio)
  https://www.youtube.com/watch?v=xW1yChKfRQ8

  Olavi Virta: Orvon osa 1954
  https://www.youtube.com/watch?v=U1pZKBfXUo0

 43. Souffleur: Loikkareista, seteliselkärankaisista ja eurorankaisista eli ’hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta’

  ”Termiä loikkari käytetään, usein halventavasti, henkilöstä joka vaihtaa lojaalisuuden (…) kilpailevaan tahoon. Siinä mielessä loikkaria usein pidetään petturina” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Loikkaus)

  Sipilän porvarihallituksen (SPH) sanakirja: Loikkaus (puolueen eduskuntaryhmästä) => hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunut muutos

  Veikko Vennamon sanakirja: Loikkari – seteliselkärankainen

  Kansanedustaja Paavo Arhinmäen sanakirja: Loikkari – selkärangaton

  ”Arvoisa rouva puhemies! Edesmennyt Veikko Vennamo puhui seteliselkärankaisista. Nyt jos ajatellaan niitä julkisen puolen työntekijöitä — poliiseja, kätilöitä, sairaanhoitajia, lastenhoitajia — jotka tänään ovat saaneet palkkakuitin, jossa näkyvät kiky-leikkaukset, ja jotka katsovat tätä lähetystä, jossa rystyset valkoisina puristetaan ministerisalkkuja ja odotetaan pääsyä kyselytunnin jälkeen ministeri-Audin takapenkille henkilökohtainen hillotolppa silmissä, niin miten on, mitä luulette, ovatko he sitä mieltä, että teillä on selkärankaa ollenkaan?
  Teillä, hallitus, on mahdollisuus näyttää nyt selkärankaa. Tämä kiky-sopimus ei leikkaa lomarahoja vain tänä vuonna vaan myös ensi ja sitä seuraavana vuonna. Ministeri Lindström, voitteko luvata nyt näille työntekijöille, että teidän hillotolppanne on se, että ensi ja sitä seuraavana vuonna lomarahoja ei enää leikata?” (https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_70+2017+2.3.aspx)

  Muuta sanastoa

  Hillotolppa – ”raviradan maaliviivan kohdalla oleva paalu” (http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-selittaa-arvoituksellisen-terminsa-tama-on-hillotolppa/4583056).

  ”Hillotolppa on raveissa se tolppa, että kun maaliin tullaan niin silloin pitää olla tikissä” (Timo Soini; http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-selittaa-arvoituksellisen-terminsa-tama-on-hillotolppa/4583056).

  Selkäranka – columna vertebralis, spina vertebralis, tukee vartaloa ja suojaa selkäydintä. Selkäranka koostuu nikamista.

  Souffleur’in sanasto: eurorankainen – euroihin, ministerinsalkkuun ja ministeri-Audin takapenkkiin tykästynyt eduskuntapoliitikko, joka ’puristaa ministerinsalkkua rystyset valkoisina’ ja vihaa lompakkonsa pohjasta biisiä ’Suuret setelit’[*].

  Seteli – Setelillä on perinteisesti tarkoitettu paperista tehtyä rahaa. Myöhemmin sanaa on käytetty muistakin maksuvälineistä, kuten lounasseteleistä, liikuntaseteleistä ja palveluseteleistä.

  Euro – Euro (symboli €, lyhenne e, kansainvälinen valuuttatunnus EUR) on Euroopan unionin yhteinen valuutta, joka otettiin käyttöön tilivaluuttana 1.1.1999 ja käteisvaluuttana kahdessatoista (12) EU-maassa 1.1.2002.

  ”Euroon siirtymisestä päätettiin v. 1998 eduskunnan yksinkertaisella (!) enemmistöllä. Päätös tehtiin samalla kun eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Silloinen pääministeri Paavo Lipponen ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö olivat keskeiset henkilöt. Heidän mukaansa päätös euroon siirtymisestä oli tehty jo marraskuussa 1994 – vaikka tuolloin eduskunta erikseen päätti, että europäätös tehdään myöhemmin!

  Europäätöksen aikaan tehtyjen kyselyjen mukaan enemmistö suomalaisista olisi halunnut kansanäänestyksen markasta luopumisesta ja enemmistö olisi myös torjunut euron. Kansanäänestystä ei järjestetty, toisin kuin Ruotsissa ja Tanskassa, joissa kansalaiset äänestivät oman rahan puolesta. Nyt Suomi on Pohjoismaista ainoa omasta rahastaan luopunut euromaa” (Antti Pesonen; http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166486-euro-on-tullut-kalliiksi-suomi-tarvitsee-oman-rahan).
  #
  HALLITUKSEN KAATOLAULU
  https://www.youtube.com/watch?v=O5G8EKT8-p8
  ¤
  VNT 1/2017 vp – Valtioneuvosto 14.6.2017

  Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta

  Tasavallan presidentti nimitti nykyisen hallituksen toukokuussa 2015. Hallituksen
  muodostivat vuoden 2015 vaalien kolme suurinta puoluetta Suomen Keskusta,
  Perussuomalaiset sekä Kansallinen Kokoomus. Hallituksen kokoonpanoa on vuonna 2016 muutettu kolmesti [3]. Vuonna 2017 kokoonpanoa on muutettu kerran [1], kun valtioneuvostoon toukokuussa nimitettiin kolme uutta ministeriä ja ministerivastuita samalla kohdennettiin uudella tavalla
  .
  Hallituksen parlamentaarisessa pohjassa on 13.6.2017 tapahtunut merkityksellinen
  muutos, joka ei vaikuta hallituksen kokoonpanoon. Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erosi 20 kansanedustajaa, jotka muodostivat oman eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto (uv) – Nytt alternativ (na). Kaikki
  Perussuomalaisten eduskuntaryhmään ennen muutosta kuuluneet viisi valtioneuvoston jäsentä siirtyivät uuteen eduskuntaryhmään.

  Hallituksen parlamentaarisen pohjan muodostavat kolme eduskuntaryhmää: Keskustan eduskuntaryhmä (49 kansanedustajaa), Kokoomuksen eduskuntaryhmä (37 kansanedustajaa) ja Eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto (20 kansanedustajaa).

  Hallitus jatkaa työtään toukokuussa 2015 eduskunnalle annetun hallitusohjelman
  mukaisesti. Hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneella muutoksella
  ei ole vaikutusta valtioneuvoston jäsenistöön tai kokoonpanoon.

  Valtioneuvoston jäsenten tulee nauttia eduskunnan luottamusta. Tämä tiedonanto antaa eduskunnalle mahdollisuuden keskustella hallituksen parlamentaarisesta pohjasta ja tarvittaessa äänestää hallituksen luottamuksesta.

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/VNT_1+2017.pdf
  ¤
  Menettelytapa valtioneuvoston tiedonannossa eduskunnalle maanantaina [19.6.2017]

  Maanantaina 19.6.2017 kello 12.00 pidettävässä täysistunnossa käydään keskustelu valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunutta muutoksesta.

  Pääministeri Juha Sipilän esittelypuheenvuoron jälkeen keskustelu käydään nopeatahtisena siten, että ryhmäpuheenvuorojen pituus on enintään 7 minuuttia. Muut ennakolta varatut puheenvuorot käytetään ryhmäpuheenvuorojärjestyksessä ja niiden pituus on enintään 5 minuuttia.

  Äänestykset toimitetaan tiistaina 20.6.2017 kello 14.00 pidettävässä täysistunnossa.

  Koko keskustelu suorana lähetyksenä eduskunnan verkkopalvelussa.

  https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/menettelytapa-parlamentaarisessa-pohjassa.aspx
  ¤
  Mikäli kansanvallan ja kansansuvereenisuuden kohtalo kiinnostaa, lienee aiheellista seurata kyseistä suoraa lähetystä. Ohjelma paljastaa, löytyykö demokratialle puolustajia.

  Jännittävää maanantaita, tiistain äänestyksestä puhumattakaan! (Kannattaa olla silmä ja korva tarkkana seuraavia eduskuntavaaleja ajatellen.)
  ¤
  [*]Four cats – Suuret setelit
  https://www.youtube.com/watch?v=ejn8kkyqlDU

 44. Metkaa vaikkakaan ei kovin holjaa, että Valtioneuvosto käyttää Uudesta vaihtoehdosta lyhennettä uv (och på svenska na).

  Uv tarkoittaa Wikipedian mukaan muun ohella ultraviolettisäteilyä.

  Ultraviolettisäteilyn on todistettu olevan mutageeninen eli geenivaurioita aiheuttava säteilytyyppi. Kaikki ultraviolettisäteilyn säteilyalueet vaurioittavat kollageenia, ja siten vanhentavat ihoa. Koska ultraviolettisäteilyn määrä on yhteydessä ihosyövän esiintyvyyteen, tutkijat pitävät otsonikatoa vakavana huolenaiheena.

  (lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Uv ; https://fi.wikipedia.org/wiki/Ultraviolettis%C3%A4teily)

  Na tarkoittaa muun muassa:

  na, katakana-merkki ナ ja hiragana-merkki な, japanin kielen kana-merkki
  natrium, kemiallinen merkki Na, alkuaine
  Nimettömät Narkomaanit, englanniksi Narcotics Anonymous (NA), järjestö

  (lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Na)

  • ”Metkaa vaikkakaan ei kovin holjaa, että Valtioneuvosto käyttää Uudesta vaihtoehdosta lyhennettä uv (och på svenska na).”

   UV, ”Uusi Viherrys”, ”Uudistunut Valtioneuvosto”, ”Uudet Vastuuntunnottomat”, ”Uuteen Vetoon”, ”Usan Vasallit”, jms…

   Tällä hetkellä lienee selvillä jo mikä tämä ”Usan Vasallien” ”Uudempi Virkanimitys” on, se on Sininen Vaihtoehto… -vai kuinka se nyt olikaan. Tarkoittaako Sininen vaihtoehto SV, lyhenteenä, että Sotaan Valmistaudutaan, kun nimiityksetkin alkavat olla isänmaallisävyisiä, ”Kuoppiksen” laulun mukaan: jossa puhutaan sinisestä taivaasta sinisistä jaärvistä , ja muista sinisyyttä heijastavista sävyistä.

   Pakko on nyt sanoa, että tässä mielessä ainakaan UV:stä sikiämässä oleava ”Sininen vaihtoehto” ei oikein edusta ainakaan sitä sinisyyttä, mistä ”Kuoppis” laulussaan kertoo…

   Mutta sinisen sävyjäkin on monta eri vivahdetta, kuten eri harmaasävyjäkin, joihin UVSV lähinnä kuukuu.

   • Niin siis ”Sininen Tulevaisuushan” se olikin, -siis ST. Kuhan nyt siellä päin oli, sinistä liputetaan joka tapauksessa, -kyseenalaistea mielikuvavaikuttamista tapahtuneiden valossa.

   • ”Sininen tulevaisuus” äänesti itselleen luottamusta.

    Tulevaisuuden sinisyyttä tästä nyt sitten kaiketi heijastui. Voi olla että luottamus poliittisen muistin lyhyteen on liian suuri.

    Näimme Suomen itsenäisyden satavuotisjuhlavuonna pahimman skandaalin kansanvallan mitätöimiseksi jota ei sitten EU-kosiomenojen jälkeen ole nähty. Perästä kuuluu sanoi torventekijä.

   • En voi sille mitään, mutta tuo lyhenteen vääntely ja kääntely on minusta lapsellista…

    • Niin onkin, mutta lapsettaa kun nk. demokratia ei toimi, eikä perustuslain aatesisältökään, -kirjaimesta puhumattakaan ei toimi.

     Kun havaintopiirin on nyt tullut asioita, jotka edustavat lasten touhuja, niin mistä löytyy se aikuinen, joka panee kakarat kuriin ja järjestykseen, kun koko demokratiaa edustuva eduskuntalaitos kerran ei siihern kykene.

 45. Souffleur: Mikä puolueskidille nimeksi? (pakina)

  ”Uusi vaihtoehto -ryhmästä ponnistavalle puolueelle mietitään parhaillaan sopivaa nimeä” (https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uusi-vaihtoehto-pohtii-nimea-yksi-ehdokas-lipsahti-jo-kasista/6474880).
  ¤
  Sortimenttia löytynee; ehdotuksia

  Arvot edellä r.p.?
  Audistit r.p.?
  ProHillotolppa r.p.?
  Hei, Me loikataan r.p.?
  Ministerijuntta voittaa aina r.p.?
  Yksi kaikkien ja kaikki ministerinsalkun puolesta r.p.?
  Arvopohja => hillotolppa r.p.?
  Kyllä kansa maksaa r.p.?
  ¤
  Eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto (uv), ruotsiksi Nytt alternativ (na), perustettiin 13.6.2017. Ryhmä ottanee kiitollisena vastaan ehdotuksia puolueen nimeksi?

  Eduskuntaryhmän puheenjohtaja on Simon Elo ja varapuheenjohtajat Tiina Elovaara, Ritva Elomaa sekä Ari Jalonen.
  ¤
  Kipparikvartetti – Puttepossun nimipäivät 1956
  https://www.youtube.com/watch?v=3G9dS7_GQr8
  #
  Saarna
  https://www.youtube.com/watch?v=T0vM4TfVn2M
  #
  Charles Aznavour – Buon Anniversario (1971)
  https://www.youtube.com/watch?v=bH9kLErhpD0
  #
  Nathalie Cardone Comandante Che Guevara Hasta Siempre
  https://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8
  #
  JUHLAPUHE SUOMEN KANSALLE, Reino Helismaa v.1963
  https://www.youtube.com/watch?v=r-WJ69MfXyY
  #
  Carola – Tuutulaulu
  https://www.youtube.com/watch?v=ndttgnl26DY

 46. Pohjalaisen päätoimittaja: Valehtelu tärvää Timo Soinin työn
  Viljanmaa kirjoittaa:
  “Uusi vaihtoehto -ryhmän rivikansanedustajan, ulkoministeri Timo Soinin valhe oli poikkeuksellisen härski, kun Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi paljasti 20 perussuomalaisen loikkausaikeet ja hallituksen ydinryhmän järjestelyt.”
  “Politiikkaan on pesiytynyt kumma perinne, jossa valehtelua ei saa sanoa valehteluksi, vaan sitä sievistellään nätein sanankääntein. Puhutaan ”muunnellusta totuudesta” tai ei “kerrota koko totuutta” tai annetaan vain ”hieman erilainen kuva asiasta”. Voidaan jopa puhua ”niin totta kuin osataan”.”
  http://mvlehti.net/2017/06/19/pohjalaisen-paatoimittaja-valehtelu-tarvaa-timo-soinin-tyon/
  http://mvlehti.net/2017/06/19/nazima-kutsuu-petturiministerit-sipilan-orpon-ja-soinin-pride-kulkueeseen/

  • Noinhan se on.

   Politiikkaan on pesiytynyt toinenkin kummajaisuus: kun sinulla on valtaa voit valehdella, kieroilla, iskeä puukkoa selkään, tehdä miinoja, haukkua selän takana, töpätä, tupeksia, sotkea asiat eikä kukaan ole näkevinään, ymmärtävinään sitä saatikka valmis reagoimaan, kyseenalaistamaan, paljastamaan, väittämään vastaan, torjumaan.

 47. Seurasin eduskuntakeskustelua kun kiinnitin huomiota Orpon käsimerkkeihin kahteen kertaan, kun kuva viivähti hänessä. Mies viestitti isännilleen harpilla ja suorakulmalla. Siinä välissä Terho käytti kappalaista byramidia, kolmiota jossa kyynärpäät on pöydässä ja nyrkkiin puristettu käsi toisen sisällä. Kolmas oli Vihreiden niinistö joka piti minuutin puheenvuoron, hänellä oli käsiimerkkinä myös harppi ja suorakulma. Sipilä räpläsi mikrofonia hinkaten sitä ylös ja alas hermostuneesti. Muutamalla muulla vilahti eijonantassu.

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/11/vapaamuurarit-ja-kasimerkit-osa-1.html

  Sininen tulevaisuuden veppisivut:

  http://www.sininentulevaisuus.com

 48. Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta; keskustelu Eduskunnan täysistunnossa

  Pöytäkirjan asiakohta PTK 72/2017 vp Täysistunto
  Maanantai 19.6.2017 klo 12.02—17.04
  4
  Valtioneuvoston tiedonanto
  VNT 1/2017 vp
  Ainoa käsittely

  Puhemies Maria Lohela
  Ainoaan käsittelyyn esitellään päiväjärjestyksen 4. asia, valtioneuvoston tiedonanto hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta.
  Pääministeri Sipilän esittelypuheenvuoron jälkeen keskustelu käydään nopeatahtisena siten, että ryhmäpuheenvuorojen pituus on enintään 7 minuuttia. Muut ennakolta varatut puheenvuorot käytetään ryhmäpuheenvuorojärjestyksessä, ja niiden pituus on enintään 5 minuuttia. Puhemiesneuvosto suosittaa, että nopeatahtisen keskusteluosuuden jälkeenkin pidettävät puheenvuorot kestävät enintään 5 minuuttia.
  Tiedonannon käsittelyn päätteeksi toimitetaan äänestys valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta, jos keskustelun aikana on tehty ehdotus epäluottamuslauseen antamisesta valtioneuvostolle tai ministerille. Eduskunta voi päättää lähettää asian valiokuntaan, jonka tulee tehdä ehdotus eduskunnan päätökseksi.

  Keskustelu
  12.03
  Pääministeri
  Juha
  Sipilä
  (esittelypuheenvuoro)
  Arvoisa rouva puhemies! Parlamentarismin ydin on se, että hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta ja että hallitus voi jatkaa niin kauan kuin tämä luottamus on olemassa, yleensä vaalikauden loppuun saakka. Pääministerinä tehtäväni on varmistaa kaikissa eteen tulevissa tilanteissa myös hallituksen toiminta- ja päätöksentekokyky. Jos eduskunnan luottamus puuttuu, hallituksen on erottava. Pääministerinä katson myös, että hallituksen on syytä pyytää eroa, jollei se ole toimintakykyinen eikä pysty toteuttamaan tehtäväänsä.
  Perussuomalaisten puoluekokouksen päätösten jälkeen syntyi tilanne, että arvioni mukaan hallituksen toimintakyky oli uhattuna. Kaikki päätökset ja mielipiteet perustuvat arvoihin. Jokainen puolue on rakentunut tietoisesti tai tietämättään kukin omalle arvopohjalleen. Käytännön päätöksenteossa hallituksessa arvoista nousevien mielipiteiden pohjalta tehdään kustakin päätettävästä asiasta kompromissi. Joskus se on helpompaa, joskus hyvinkin vaikeaa. Kuultuani lauantaina perussuomalaisten puoluekokouksen päätöksen ajattelin arvoeron hallituspuolueiden välillä kasvaneen merkittävästi henkilövaihdosten vuoksi.
  Perussuomalaisten puolueen linja oli muuttunut, kauemmaksi kahden muun hallituspuolueen linjasta ja arvoista. Päätimme valtiovarainministeri Orpon kanssa, että ennen johtopäätösten tekemistä käymme selventävän keskustelun perussuomalaisten uuden puheenjohtajan, Jussi Halla-ahon kanssa. Näin myös teimme. Tuo keskustelu oli mielestäni hyvä, suora, avoin ja rehellinen.
  Mietittyämme tilannetta ministeri Orpon kanssa päädyimme ehdottamaan, että hallitusyhteistyö perussuomalaisen eduskuntaryhmän kanssa ei voi enää jatkua. Arvoero hallituspuolueiden välillä oli kasvanut niin suureksi, että oli ilmeinen riski, ettei siltä pohjalta enää pystytä löytämään ratkaisuja eteen tuleviin asioihin. Erityisesti tämä riski liittyi EU-politiikkaan ja maahanmuuttopoliittisiin linjauksiin. Hallitus on myös sitoutunut länsimaiseen demokratiaan, oikeusvaltioperiaatteeseen ja jakamattomaan ihmisarvoon.
  Lisäksi perussuomalaisten uusi puheenjohtaja kertoi jäävänsä Brysseliin. On päivänselvää, että hallitusyhteistyön toimivuuden ja sitoutumisen kannalta puolueen puheenjohtajan on oltava tiiviisti mukana työskentelyssä. Katsoimme, että esitetty järjestely olisi myös heikentänyt hallituksen käytännön toimintakykyä.
  Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät päättivät maanantai-iltana ehdotustemme mukaisesti lopettaa yhteistyön perussuomalaisten eduskuntaryhmän kanssa.
  Arvoisa puhemies! Ryhdyimme valmistelemaan hallituksen eroa ja uusia hallitusneuvotteluja. Neuvottelujen oli määrä alkaa viime viikon tiistaina kello 18. Erilaisia vaihtoehtoja kaavailtiin. Kysymykset tiistain kokoukseen eduskuntaryhmille laadittiin.
  Tiedossani oli myös, että liikehdintä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä kasvoi koko ajan. Lopulta tiistaina päivällä 20 edustajaa irtaantui perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän. Kaikki perussuomalaisten eduskuntaryhmään ennen muutosta kuuluneet viisi valtioneuvoston jäsentä siirtyivät uuteen eduskuntaryhmään. Ryhmä päätti tukea hallitusta ja sen ministeristöä sekä antoi takeet arvopohjan päätöksenteossa säilyvän samana kuin aiemmin. Yhteistyö tämän ryhmän kanssa oli luontevinta.
  Hallitus jatkaisi entisellä ministeristöllä ja nykyisellä ohjelmallaan, eikä työhön tulisi katkosta. Sain myös valtiosääntöoppineilta tulkinnan, että hallitus voi jatkaa toimintaansa, vaikka sen kannatuksen muodostuminen eduskunnassa on jonkun verran muuttunut. Päätimme ministeri Orpon kanssa esittää keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmille hallitusyhteistyön jatkamista nykyisellä ministeristöllä ja nykyisellä ohjelmalla ilman muutoksia. Totesimme myös, että hallituksen eronpyyntöä ei tässä tilanteessa jätetä. Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät hyväksyivät ehdotuksemme myöhemmin tiistai-iltana.
  Hallituksen parlamentaarisen pohjan muodostavat nyt keskustan eduskuntaryhmä, kokoomuksen eduskuntaryhmä ja Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä.
  Arvoisa puhemies! Mennään ajassa hiukan taaksepäin, toukokuuhun 2015, jolloin tasavallan presidentti nimitti nykyisen hallituksemme. Sen muodostivat eduskuntavaalien kolmen suurimman puolueen — Suomen Keskustan, Perussuomalaisten ja Kansallisen Kokoomuksen — eduskuntaryhmät. Silloin, tässä salissa, kerroin, että hallitusohjelmamme kertoo yhteisen tavoitteemme Suomesta kymmenen vuoden kuluttua. Haluamme rakentaa sillan, jota pitkin kulkemalla pääsemme edessä olevien vaikeuksien yli ehyenä kansakuntana. Olemme tätä siltaa nyt rakentaneet kaksi vuotta. Olemme saaneet myös paljon aikaan. Tilanne on parantunut suunnitellusti.
  Hallituskokoonpanossamme on tapahtunut vuoden 2015 jälkeen neljä yksittäistä muutosta. Näillä muutoksilla ei ollut vaikutusta strategiseen hallitusohjelmaamme. Ei ole nyt käsittelyssä olevalla parlamentaarisen pohjan muutoksellakaan. Runsaan kahden vuoden hallitustaival ei ole muuttanut ajatuksiamme strategisesta hallitusohjelmastamme eikä tämä uusikaan vaihe muuta. Samoja asioita ja samoja tavoitteita haluamme edelleen ja viemme niitä viemme vahvasti eteenpäin.
  Arvoisa puhemies! Talouden saralta kuuluu päivittäin hyviä uutisia laajalla rintamalla. Teollisuuden liikevaihto on viimeisen tiedon mukaan kasvanut alkuvuonna 12,2 prosenttia ja palveluiden 7,7 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä puolestaan kasvoi 19,5 prosenttia. Hyvien uutisten seurauksena konkurssien määrä on vähentynyt alkuvuonna lähes 30 prosenttia.
  Kaikki nämä hyvät uutiset tiivistyvät siihen, että talous kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2,7 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Yritysten usko tulevaan on palautunut, minkä seurauksena investoinnit kasvoivat 9 prosenttia. Ensimmäinen tieto toisesta neljänneksestä kertoo, että talous on jatkanut nopeaa kasvuaan. Talouskasvun nopeutuminen on ehdoton edellytys työllisyyden parantumiselle. Kohentuva työllisyystilanne merkitsee myös pitkäaikaistyöttömien tilanteen parantumista. Pitkäaikaistyöttömyys on laskenut lähes 12 000:lla vuoden aikana mutta on toki edelleen liian korkealla tasolla.
  Tehtävämme on löytää ratkaisut noin 10 miljardin euron kestävyysvajeeseen. Tästä urakasta linjaukset on pääosin tehty kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana. Suomen taloudella on edessään niin merkittävät haasteet, että lisää kasvua ja työpaikkoja tarvitaan. Tehdyn ratkaisun seurauksena hallituksella on nyt kaksi vuotta aikaa jatkaa hyvin alkanutta talouden tervehdyttämistä ja tehdä täysillä töitä talous- ja työllisyystavoitteisiin pääsemiseksi. Emme halunneet vaarantaa tätä hyvää kehitystä.
  Arvoisa puhemies! EU:n jäsenyys on poliittinen valinta, joka kytkee Suomen läntiseen arvoyhteisöön. Unionia on uudistettava ja sen toimintaa parannettava. Suomi on aktiivisesti ajanut esimerkiksi EU:n puolustusyhteistyön tiivistämistä. Haluamme olla jatkossakin aktiivinen toimija Euroopan unionin kehittämisessä. Suomi on talous- ja rahaliiton jäsenenä sitoutunut edistämään euroalueen vakautta. Suomen tavoitteena on sääntöperusteinen ja toimiva euroalue, jossa jokaisella jäsenvaltiolla on itsellään ensisijainen vastuu omasta talouspolitiikastaan.
  Nämä edellä mainitut kokonaisuudet nojautuvat vahvasti hallituksen keskeiseen periaatteeseen yhtenäisestä ja toimintakykyisestä Euroopan unionista, joka pohjaa toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteen kunnioittamiseen, [Puhemies koputtaa] tehokkaaseen päätöksentekoon ja sääntöjen noudattamiseen. Tämän kaiken pohjana hallitus näkee tärkeänä yhteisen eurooppalaisen arvopohjan, perusoikeuksien kunnioittamisen sekä oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio. Hallitus yhdistää rakentavalla tavalla kansallisen ja yhteisen eurooppalaisen edun Suomen EU-politiikassa.
  Arvoisa puhemies! Perustuslain keskeisimpiin normeihin kuuluu, että hallituksen on nautittava eduskunnan luottamusta. Hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtui viime viikolla muutos, joka ei kuitenkaan vaikuttanut hallituksen kokoonpanoon eikä hallituksen ohjelmaan. Näin ollen käsillä ei ole perustuslain 62 §:ssä tarkoitettu valtioneuvoston kokoonpanon merkittävä muutos. Myös 26 §:ssä säädettyä ennenaikaisten eduskuntavaalien määräämistä on pidettävä tarkoitettuna erittäin poikkeuksellisia tilanteita varten, jollaisesta ei nyt myöskään ole kysymys.
  Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen, ja sellainen meillä on.
  Ärade talman! Förra veckan skedde en förändring i statsrådets parlamentariska bas. Det är dock inte fråga om en i 62 § i grundlagen avsedd betydande ändring av statsrådets sammansättning. Förändringen i regeringens parlamentariska bas har inte inverkat på regeringens sammansättning. Samma medlemmar fortsätter som medlemmar i statsrådet även efter förändringen. Finland behöver en funktionsduglig regering, och det har vi.
  Hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtunut muutos ja viime viikon poliittiset tapahtumat ovat kuitenkin siinä määrin merkittäviä, että hallituksen on perusteltua tässä tilanteessa antaa luottamuksensa välittömästi eduskunnan arvioitavaksi. Tämä perustuslain 44 §:n mukainen valtioneuvoston tiedonanto antaakin eduskunnalle mahdollisuuden keskustella hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneista muutoksista ja tarvittaessa äänestää hallituksen luottamuksesta.

  12.32
  Antti Lindtman sd (ryhmäpuheenvuoro)
  Arvoisa puhemies! Kaiken tapahtuneen valossa arvioni tänään on väistämättä hyvin kriittinen.
  Jokaisen kansakunnan perusta rakentuu viime kädessä yhteisille arvoille. Kansanvallan, yhteisvastuun ja välittämisen arvot sekä ihmisarvon kunnioitus muodostavat Suomea koossa pitävän henkisen siteen. Kansanvallan peruspilareiden, kuten eduskunnan ja parlamentarismin, syvä kunnioitus luo vakautta, turvallisuutta ja ennustettavuutta.
  Vaikeina aikoina arvojen merkitys korostuu. Lauantaina 10.6.2017 Suomessa heräsi paljon toivoa. Molempien hallituspuolueiden puheenjohtajat sanoivat pohtivansa hallitusyhteistyön tulevaisuutta juuri arvojen näkökulmasta. ”Kyse on myös periaatteista, ei pelkästä hallitusohjelmaan sitoutumisesta” — näin kiteytti ministeri Orpo. Pääministeri Sipilä puhui ihmisyyskäsityksestä ja perusarvokysymyksistä. Moni ajatteli, että vihdoinkin. Politiikka palautetaan perusasioihin. Suvaitsemattomuudelle ja vihapuheelle laitetaan rajat.
  Tiistaihin tultaessa arvopuheet olivat poissa. Suunta vaihtui suihkukoneen nopeudella ja arvot vaihtuivat valtapolitiikkaan. Pääministeri Sipilä peruutti lennosta hallituksen eronpyynnön. Hallitus päätti jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tämän päivän tietojen valossa johtopäätös on selkeä. Tässä korttipelissä osalla pelaajista taisi olla merkatut kortit.
  Arvoisa puhemies! Politiikassa on tärkeä puhua arvoista, mutta siihen sisältyy myös vastuu. Sanojen ja tekojen on vastattava toisiaan. Arvot punnitaan erityisesti vaikeissa paikoissa. Siksi todelliset arvot ovat vaativia. Ne eletään todeksi jokainen päivä, tai ne ovat tyhjää puhetta. Vastuulliset päättäjät eivät saa toimia niin, että sanat halpenevat suussa, arvot latistuvat sanahelinäksi. Ei pitäisi puhua tasa-arvosta, jos samalla tekee eriarvoisuutta kasvattavia päätöksiä. Arvotutkija, emeritusprofessori Klaus Helkama kiteyttikin osuvasti viime päivien tapahtumat: ”Olen ajatellut, että ei tässä nyt kyllä kysymys arvoista ole. Tai aika vähän. Tämä viimeaikainenhan on ollut poliittista peliä.” Aika kova arvio.
  Arvoisa puhemies! Eduskunnalle tässä näytelmässä ei annettu kummoista roolia. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät pantiin tapahtuneiden tosiasioiden eteen. Kansanedustaja Harkimo antoi asiasta eilen tyhjentävän arvion: ”Viime viikollahan meillä oli hallituskriisi, joka oli hallituskriisi kaikille muille paitsi Soinille, Orpolle ja Sipilälle.” Harkimo ihmetteli diiliä, miten ministeripaikat säilyvät, vaikka kansanedustajien lukumäärä lähes puolittui. Saa nähdä, onko totuuden puhujalla majatalossa sijaa.
  Kansanedustajilla on ja pitää olla täysi oikeus jättää puolueensa, jos he katsovat puolueen suunnan muuttuneen perustavanlaatuisesti. Oikeutusta kuitenkin lisäisi, jos ratkaisuun ei liittyisi omien ylisuurten valtapaikkojen turvaaminen. Muutoin ulkopuoliselle tämä selittyy kaukaa historiasta, 30 hopearahaa ovat vain muuttuneet viideksi ministeripaikaksi. Pääministeri Sipilä käveli ratkaisuillaan eduskunnan ylitse. Virassa olevilla oikeusoppineilta ei kysytty. Oikeuskanslerin virka oli tätä ennen päätetty jättää puoleksi vuodeksi odottamaan valittua viranhaltijaa. Tänään professori Lavapuro kuvaa tapahtunutta vakavaksi ongelmaksi. Eduskunnan puhemies, jonka olisi pitänyt vartioida parlamentin asemaa, kuului itse loikkaajiin, joten sekin vartiovuoro jäi täyttämättä.
  Presidentti Niinistö heräsi asiaan viikonvaihteessa sanoen, että hallituksen eronpyyntö olisi voinut olla paikallaan. Pehmennettynäkin presidentin kannanotto oli kova ja poikkeuksellinen. Sen pitäisi pysäyttää kaikki meidät tässä salissa. [Antti Kaikkonen: Voisiko saada koko sitaatin eikä vain osaa siitä?] Kaikissa tapauksissa olemme jälleen saaneet yhden esimerkin siitä, että kaikkea valtaa ei pidä keskittää yksiin käsiin, ei myöskään pääministerin käsiin.
  Hallitus yrittää jatkaa olemassaoloaan muina miehinä. Se jatkaa kuitenkin parlamentaarisesti ja moraalisesti ohentuneena ilman kansalaisten enemmistön tukea. On ilmeistä, että hallituksen takana on enää vajaa 40 prosenttia kansasta, ja se ei ole paljon. Eronpyyntö ja uudet hallitusneuvottelut olisivat antaneet mahdollisuuden keskustella Suomen linjasta ja samalla mahdollisuuden tarkistaa linjaa sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan suuntaan. Sitä mahdollisuutta ei haluttu käyttää valtapoliittisten päämäärien johdosta. Hallitusneuvottelut olisivat antaneet eduskunnalle mahdollisuuden hakea toisenlaista politiikkaa. Sitä sosialidemokraatit esittivät. Voi olla, että nyt nähty varmistaa sen, ettei todelliseen muutokseen ole mahdollisuutta ilman kansan uutta valtakirjaa, ilman eduskuntavaaleja.
  On myös sanottu, että hallitusneuvotteluita ei pidä käydä, koska talous kasvaa. Kyllä, talous kasvaa ja kansainvälinen, erityisesti Suomen päämarkkina-alueilla puhaltava myötätuuli tukee vuonna 2015 tapahtunutta käännettä. Valitettavasti tässä käänteessä kaikki suomalaiset eivät ole mukana.
  Arvoisa puhemies! Suomalaiset ansaitsevat parempaa. Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä esittää, että Suomea vahvistetaan maana, jossa kaikki ihmiset nähdään yhdenvertaisina, jossa oikeus ei katso ihonväriä, ei syntyperää, ja jossa ihmisillä on halu tukea ja arvostaa toinen toistaan, jossa eriarvoisuutta vähennetään ja kaikki pidetään mukana. Me haluamme Suomen, jossa päättäjät omalla esimerkillään osoittavat, ettei vihalle, sorrolle tai rasismille ole tilaa. Me haluamme maan, jossa eurooppalainen ja kansainvälinen yhteistyö nähdään arvona ja mahdollisuutena, maan, jossa nämä arvot eivät ole kaupan eikä poliittista valtapeliä. Me haluamme Suomen, jossa päätöksenteko on läpinäkyvää ja jossa hallitus vastaa toiminnastaan eduskunnalle ja Suomen kansalle. Me haluamme hallituksen, jossa edustettuina olevien puolueiden asemat perustuvat kansan vaaleissa ilmaisemaan tukeen.
  Fru talman! Finländarna är värda mera. Den socialdemokratiska riksdagsgruppen vill att Finland utvecklas som ett land där människornas hudfärg eller varifrån de härstammar inte definierar oss som människor. Vi vill utveckla ett likvärdigt Finland där alla vill stöda och respektera varandra. Vi vill att alla ska vara med.
  Arvoisa puhemies! Edellä sanotun perusteella esitän seuraavan epäluottamuslauseen: ”Tapa, jolla hallitus koottiin, ei edusta avoimen kansanvaltaisen demokratian toimintaperiaatteita. Koska hallitus ei myöskään ollut valmis uudistamaan hallitusohjelmaa ja sen arvopohjaa, hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta.”

  12.47
  Touko Aalto vihr (ryhmäpuheenvuoro)
  Arvoisa puhemies! Olemme kesäkuun kunniaksi saaneet seurata erikoista näytelmää. Se on ollut kuin hyvin kirjoitettua tv-draamaa: vallankaappaus, ero ja helpottunut jälleennäkeminen. [Matti Vanhanen: Äänestysliput kateissa!] Lopulta olemme tässä: tilanteessa, jossa hallituspuolueen hajottua vanhat ministerit istuvat edelleen ministeriaitiossa. Tällä kertaa tosin ilman puoluetta, ilman puolueohjelmaa ja ilman uusia hallitusneuvotteluita.
  Hallitus on nyt todellisuudessa eri kuin vielä pari viikkoa sitten. Oikomisen sijaan olisi pitänyt kuulla kaikkia eduskuntaryhmiä ja neuvotella kunnolla uudesta hallitusohjelmasta. Silloin me voisimme tietää, mikä todellisuudessa erottaa perussuomalaisia ja Uutta vaihtoehtoa. Mikä on keskustalle ja kokoomukselle se merkittävin syy, miksi toinen kelpaa hallitukseen ja toinen ei? Mikä nyt muuttuu, vai muuttuuko mikään? [Toimi Kankaanniemi: Ei mikään muutu!]
  Arvoisa puhemies! Politiikka kiinnostaa ihmisiä ja monilla on halu vaikuttaa. Silti moni on pettynyt siihen, miltä politiikka nykyään näyttää. Viime viikon näytelmä näyttää valtapeliltä: halulta säilyttää oma asema ja pitää kiinni hallituspuolueille rakkaista sopimuksista.
  Olemme maailmalla nähneet, miten kansalaisten turhautuminen kanavoituu, kun politiikalta menee maine. Ihmisten usko demokratiaan on tässä maailmanajassa tärkeämpää kuin koskaan. Sitä ei pidä horjuttaa. Se, että voimme luottaa päätöksentekoon, on tärkeää Suomen vakaudelle nykyisen informaatiosodan aikana. Minkälaisen viestin viime viikot antavat kansalaisille isänmaamme satavuotisjuhlavuonna?
  Arvoisa puhemies! Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat puhuivat viikko sitten kauniisti arvoista, siitä, miten länsimaisista arvoista ei tehdä kompromisseja, miten arvot eivät ole nyt kaupan. Nyt kokoomus ja keskusta istuvat hallituksessa sellaisen ryhmän kanssa, jonka johto on omien sanojensa mukaan samoilla linjoilla sen puolueen kanssa, jonka kokoomus ja keskusta juuri heittivät ulos hallituksesta — vedoten arvoihin, tietenkin. Etenkin kokoomus korosti ihmisarvoa, sitä, miten se ei hyväksy minkäänlaista syrjintää ja miten kaikille kuuluu kunnioitus ja arvostus yksilöinä. Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja olisi allekirjoittanut nykyisen hallituksen ohjelman. Nykyisellä hallitusohjelmalla on perussuomalaisten puheenjohtajan täysi hyväksyntä. Jos mitään muutoksia hallituksen epäinhimilliseen politiikkaan ei nyt tule, kauniit sanat arvoista ovat lopulta vain tyhjää puhetta.
  Arvoisa puhemies! Hallituksen arvovalinnat tähän asti ovat olleet hyvin kovia. On leikattu kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta, ja leikkaukset kurittavat lapsiperheitä, työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita, vammaisia, varusmiehiä ja sairaita. [Ben Zyskowicz: Orpoja!] Hallitus on höylännyt indekseistä kuten 90-luvun lamassa. Se oli valinta, jonka hallitus teki varmasti tietäen, minkälaiset seuraukset laman leikkauksilla oli. Perusturvasta leikkaamisen lisäksi hallitus on leikannut ennennäkemättömän paljon koulutuksesta. Se on leikkaamista lastemme tulevaisuudesta, heidän oikeudestaan menestyä ja tavoitella onnea. Tämä on vaarallinen tie maailmassa, jossa on selvää, että Suomi ei voi pärjätä ilman merkittäviä panostuksia nimenomaan osaamiseen.
  Hallitus ei ole leikannut koulutuksesta vain kotimaassa, vaan myös ulkomailla. Suomen kehitysyhteistyön painopisteenä on ollut naisten ja tyttöjen koulutus. Sitä tärkeää työtä tämän hallituksen valtavat leikkaukset kehitysyhteistyöhön murentavat. Pelkästään kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön kohdistettujen leikkausten seurauksena yli miljoona ihmistä jää ilman apua. Myös kotimaan toimintaa, tiedotusta ja globaalikasvatusta on karsittu kovalla kädellä. Suomalaisia ja paikallisia työntekijöitä on irtisanottu yhteensä lähes 400. Useita satoja hankkeita on keskeytetty. Samaan aikaan hallituksen maahanmuuttopolitiikka on ollut kylmää. Ihmisiä palautetaan hengenvaaraan, perheet pidetään erillään, kodistaan paenneita ihmisiä on nyt enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Mihin hallitukselta on jäänyt näiden ihmisten ihmisoikeuksien arvostaminen ja kunnioittaminen? Keskusta ja kokoomus puhuivat hallituskriisin aikana kauniisti arvoista ja yhtäläisistä ihmisoikeuksista. Jäikö tämä ihmisoikeuslupaus samanlaiseksi tyhjäksi puheeksi kuin petetty koulutuslupaus?
  Ihmisoikeuksia rikkovaa lainsäädäntöä riittää korjattavaksi muutenkin. Tässä maassa on edelleen ihmisiä, joita pakkosterilisoidaan, koska hallitus ei ole halunnut tuoda eduskuntaan jo valmista esitystä translain muutoksesta. Nyt olisi aika tarttua tähän ihmisoikeuskysymykseen arvopuheen lisäksi myös tekojen kautta. Aikooko hallitus tehdä näin?
  Uuden vaihtoehdon jäsenet ovat todenneet, ettei ryhmässä suvaita rasismia. Olen tästä hyvin tyytyväinen. Toivon todella, että ryhmä tekee jatkossa muiden puolueiden kanssa aktiivisesti ja näkyvästi työtä rasismin ja vihan kitkemisen eteen. Muuten mikään ei muutu. Vihalla emme pääse eteenpäin, vaan luomme vain uutta vihaa. Siksi tämä maa ansaitsee ja tarvitsee enemmän.
  Arvoisa puhemies! On tärkeää, että tässä maassa on toimintakykyinen hallitus. Olemme suurten kysymysten äärellä. Näistä yksi kiireellisimmistä on sosiaali- ja terveyspalveluiden kohtalo. Ongelmiin ajautunut sote-uudistus voidaan vielä pelastaa, jos hallitus tarttuu tarjoamaamme yhteistyön käteen. Tarvitsemme suurissa uudistuksissa laajapohjaista tukea ja pitkäjänteistä päätöksentekoa. Se on satavuotiaan Suomen yhteinen etu.
  Arvoisa puhemies! Vihreä eduskuntaryhmä kannattaa edustaja Lindtmanin tekemää epäluottamuslause-esitystä.

  12.54
  Laura Huhtasaari ps (ryhmäpuheenvuoro)
  Arvoisa puhemies! Härski näytelmä! Vallanhimoiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle. Päättäjät ovat heille oikeita mutta jäsenistö väärä. Hurskasteluun on osallistunut Uuden vaihtoehdon lisäksi myös muita, jopa tasavallan presidentti sortui tähän. Voi tätä kaksinaismoralismin määrää! Totuutta pitää vääristellä koko ajan, jotta saataisiin muita lyötyä.
  Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja on julkisesti ilmoittanut, että perussuomalaisten vuoden 2015 vaaliohjelmat, tavoitteet ja arvot ovat edelleen voimassa. Perussuomalaiset olisivat olleet valmiita jatkamaan hallituksessa ja noudattamaan yhdessä sovittua hallitusohjelmaa. Kun Huhtasaari omana poliittisena mielipiteenään haluaa EU:sta perustellusti eroon, se on ongelma. Kun ministeri Terho ja edustaja Elo haluavat järjestää EU:sta kansanäänestyksen, se ei ole Orpolle ja Sipilälle ongelma. [Leena Meri: Näinpä!]
  Arvoisa puhemies! Ilmeisesti ei ollut koskaan tarkoituskaan toimeenpanna perussuomalaisille tärkeitä asioita, joista oli yhdessä sovittu. Juha Sipilän alkuperäisen hallituksen turvapaikkapoliittisessa toimenpideohjelmassa lukee, että hallinto-oikeuden tekemästä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava henkilö ei jää valituksen käsittelyajaksi Suomeen vaan hänet poistetaan maasta. [Riitta Myller: Minne?] Hallituksen maahanmuuttolinjaa lähdettiinkin muuttamaan heti, kun perussuomalaisista päästiin eroon.
  Hallitusohjelman mukaan Suomen tavoite on EU, jossa jokaisella jäsenvaltiolla on vastuu omasta talouspolitiikastaan ja jokainen jäsenvaltio vastaa itse omista veloistaan. Hallitus pyrkii palauttamaan no bail-out ‑säännön uskottavuuden. Toisin sanoen yhteisesti sovitun hallitusohjelman mukaan yhteisvastuuta ja integraatiota ei lisätä.
  Hallituksen EU-linjakaan ei enää kelpaa keskustalle, kokoomukselle ja Uudelle vaihtoehdolle. Uusi vaihtoehto ‑ryhmän puheenjohtaja hehkutti kannattavansa Macronin toivon linjaa. Talousliberaali Macron haluaa viedä euroalueen yhdentymisen tuntuvasti nykyistä pidemmälle. Hänen mielestään rahaliitto pitäisi muuttaa oikeaksi liittovaltioksi keskitettyine talousministeriöineen ja tulonsiirtomekanismeineen. [Välihuutoja] Yhteisvastuussa Suomella ei ole kuin hävittävää. Suuret kansantaloudet ajavat EU:ssakin omaa etuaan. Sijoittajavastuuperiaate jää pelkäksi pehmeäksi puheeksi. Totta kai Saksa ja Ranska haluavat, että muut pelastavat heidän pankkinsa.
  Arvoisa puhemies! Uusi vaihtoehto saa siunata kokoomuksen soten ja keskustan maakunnat ja nyt tässä uudessa roolissaan saa siunata vielä Suomen harppauksen kohti liittovaltiotakin. [Perussuomalaisten ryhmästä: Näin käy!] Johtajuuden salaisuus on luottamus, ja perussuomalaisia äänestettiin EU- ja maahanmuuttokriittisyyden vuoksi. Nyt Uuden vaihtoehdon ministereille riittää, että he ovat ministereitä. [Olavi Ala-Nissilä: Soinia ne kannattaa!] Aika paksua! Uusi vaihtoehto voi toki sanoa olevansa ytimissä, mutta päätäntävaltaa heillä on yhtä vähän kuin Suomella EU:ssa. Perussuomalaiset ovat kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeuden kannalla, me emme ole muuttuneet.
  Arvoisa puhemies! Perussuomalaiset kannattavat suomalaisten itsemääräämisoikeutta sisä- ja ulkopoliittisissa kysymyksissä. Perussuomalaiset ovat tehneet ja tekevät yhteistyötä ensi sijassa itsenäisiä kansallisvaltioita puolustavien poliittisten liikkeiden kanssa. Suomen vastarintaliikkeen tai Antifan kaltaiset ääriorganisaatiot eivät ole koskaan olleet perussuomalaisten yhteistyökumppaneita eivätkä tule sellaisia olemaankaan. [Hälinää]
  Suomi on suomalaisten sosiaalitoimisto. Sveitsillä, Islannilla ja Norjalla ei menisi vielä paremmin, jos he kuuluisivat EU:hun, eurosta puhumattakaan. Vahva ja vakaa kansakunta on heikoimmassa taloudellisessa ja terveydellisessä asemassa olevien kansalaistemme turva.
  Perussuomalaiset eivät enää ole hallituspuolue, joten hallitusohjelman kompromissit eivät meitä enää sido. Perussuomalaiset noudattavat oppositiossa omaa ohjelmaansa.
  Arvoisa puhemies! Tämä oli härski näytelmä. Kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota. Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli pelkkä näytelmä. Vedottiin höpöhöpöverukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon. Kaikkien on hyvä tietää, että perussuomalaiset eivät halunneet lähteä hallituksesta. Kokoomus ja keskusta halusivat päästä meistä eroon, koska heille eivät enää yhdessä sovitut ohjelmat kelvanneet.
  Toivotamme ministeri Terholle ja kumppaneille mukavaa hallitustaivalta Sipilän ja Orpon peukalon alla. Muistakaa totella kiltisti, niin kiiltävä musta auto odottaa huomennakin. [Hälinää — Naurua]
  Arvoisa puhemies! Perustuslain 60 §:n mukaan ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja Suomen kansalaisia. Viikko ennen perussuomalaisten puoluekokousta uutisoitiin hallituslähteistä saaduista tiedoista, että parlamentaarisesta vaihtamisesta oli jo sovittu ennen puoluekokousta. Tämä ei ollut rehellistä toimintaa ministereiltä. Meillä on nyt Suomi 100 ‑vuonna ensimmäistä kertaa loikkarihallitus. Jos poliittiset kollegat eivät voi luottaa hallituksen ministereihin, niin miten sitten kansa? Edellä olevan perusteella teen seuraavan epäluottamusehdotuksen: ”Perussuomalaisten eduskuntaryhmä katsoo, että viimeaikaisten tapahtumien vuoksi luottamus hallituksen ministereihin on mennyt, minkä johdosta hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta.”
  (jatkoa seuraa)

 49. Kansanvallasta ja kansansuvereenisuudesta

  ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta” (perustuslain 2. pykälän 1. momentti).

  ”Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen” (saman pykälän 2. momentti).

  ”Pykälän [2] 1 momentin mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa Valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Säännös on otettu sellaisenaan
  nykyisen hallitusmuodon 2 §:n 1 momentista. Säännös ilmaisee kansansuvereenisuuden periaatteen ja osoittaa Suomen valtiojärjestyksen
  rakentuvan olennaisesti edustuksellisen demokratian varaan. Lisäksi se
  osoittaa eduskunnan aseman ylimpänä valtioelimenä. Kun eduskunnan
  tehtäväksi asetetaan valtiovallan haltijana olevan kansan edustaminen, ei
  eduskunnan rinnalla voi olla muita, sen kanssa kilpailevia valtioelimiä.

  Jotta kansan vaikutusmahdollisuudet valtiovallan käyttöön nähden
  säilyisivät tehokkaina, on eduskunnan valinta pyritty järjestämään siten,
  että kansalaisten mielipide mahdollisimman selvästi ilmenisi eduskunnan
  kokoonpanossa. Siten eduskunta valitaan yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen
  perustuvilla välittömillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla (25 §).” (HE 1/1998: Hallituksen esitys Eduskunnalle uudeksi Suomen Hallitusmuodoksi)

  Kertauksen vuoksi: ”Jotta kansan vaikutusmahdollisuudet valtiovallan käyttöön nähden säilyisivät tehokkaina, on eduskunnan valinta pyritty järjestämään siten, että kansalaisten mielipide mahdollisimman selvästi ilmenisi eduskunnan kokoonpanossa.”

  Voitaneen perustellusti kysyä, voiko Sipilän hallitus jatkaa muina miehinä tapahtuneen muutoksen (PS:n eduskuntaryhmän supistuminen ja kilpailevan ryhmän perustaminen) vuoksi? Eivätkö ainoat oikeat ratkaisut olisi olleet joko

  (1) Sipilän hallituksen ero ja uuden (eduskunnan luottamusta nauttivan) hallituksen muodostaminen (toisin sanoen pääministerin olisi tullut esittää Tasavallan presidentille eronpyyntö koko hallituksen puolesta) tai

  (2) ennenaikaisten eduskuntavaalien toimittaminen?

  Nyt näyttää siltä, että kansansuvereenisuus on saanut vähintäänkin kolhun? Tilalle on tullut voimapuolueiden (Keskusta ja Kokoomus) puolue-eliitin valta, jonka puitteissa Eduskunnan kokoonpano (joka sisältää myös eduskuntaryhmät) ja sen myötä Hallituksen kokoonpano on järjesteltävissä sanotun puolue-eliitin kulloisenkin tahdon mukaisesti? Lopputulos on perustuslaillisen kansanvaltaisuusperiaatteen ja kansansuvereenisuusperiaatteen vastainen. Viimeisessä analyysissä pääministerin runnoma menettely on moraalis-eettisesti tuomittava.

  Sipilän hallituksen ero olisi ollut tärkeä myös sen vuoksi, että poliittisten puolueiden kannatusta koskevat mielipidemittaukset ovat viime aikoina osoittaneet, että Sipilän hallituksella on suuri ongelma, so. legitimiteettivaje!

  Yleisen oikeustieteen professori Panu Minkkinen näyttää ymmärtäneen asian oikein:

  ”(…) Minkkinen oli (…) HS:n haastattelussa sitä mieltä, että hallituksen olisi ensin erottava ja sen jälkeen se olisi muodostettava uuden ryhmittymän kanssa uudestaan” (http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005254629.html).

  • Minusta Minkkisen tulkinnalle ei löydy perustuslaista tukea. Eikä hän sitä oikeastaan väitäkään.

   Minkkinen: ”Vaikka ministerien säilyminen olisi teoriassa mahdollista, niin käytännössä uuden hallituksen muodostamisprosessi joudutaan käymään läpi. Näin tuleva pääministeri pystyy varmistamaan, että uusi ryhmittymä äänestää ryhmänä.” Tuohan on täyttä lööperiä.

 50. Sipilän porvarihallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 104 – 85
  (https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/parlamentaarinen-pohja-aanestys.aspx)

  Eduskunta äänesti 20.6.2017 valtioneuvostolle (Sipilän hallitus) annetuista kahdesta epäluottamuslauseesta. Asia koski valtioneuvoston tiedonantoa eduskunnalle hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta. Eduskunta päätti, että valtioneuvosto nauttii eduskunnan luottamusta äänin 104 – 85.

  Hallitusryhmät: Jaa 103, Ei 0, Tyhjiä 0, Poissa 2 (Mykkänen/kok, Paloniemi/kesk)

  Oppositioryhmät: Jaa 1 (Eduskuntaryhmä Ruoho), Ei 70, Tyhjiä 0, Poissa 8 (Filatov, Halmeenpää, Löfström, Rehn-Kivi, Salonen, Semi, Toivola, Vartia)
  #
  Leonard Cohen – First We Take Manhattan
  https://www.youtube.com/watch?v=JTTC_fD598A

  E nisso chegou Fidel!
  https://www.youtube.com/watch?v=84SKaisdiBE

  Kenen joukoissa seisot
  https://www.youtube.com/watch?v=TvrLV2Glvwo

 51. Halvalla meni: Perussuomalaiset hajosivat ja saavat nyt keskustalta 4 oluen ja limuviinat kauppoihin.

 52. Tuskĩn kukaan enää lukaisee tätä.
  Kike-selkä-Elomaa uukkaroi. Jopa arvovaltaisissa blogeissa heiteltiin hattuja.
  Bodari teki valinnan, ajoi eteenpäin viikon, sai yläkertaan synapsiin virtaa ja teki u-käännöksen.
  Jos laulajatar ei ole ainoa napinpainaja 200:n vertaisensa joukossa, niin kuinka kukaan voi luottaa tuollaiseen päätöksentekojärjestöön? Painaa ja sitten viikon-kahden kuluttua painaa menemään takaisin ”Kike is back”-kommentilla. Ilman Suomen kansalle aIheutuvia haittoja?

 53. Sauli Niinistön, Sipilän, Soinin, Jussi Niinistön, Orpon vedätys nitisee ja natisee:

  Kike Elomaan lisäksi Arja Juvonen palaa perussuomalaisten ryhmään
  Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on nyt 17 kansanedustajaa.

 54. Mutta, koska me kaikki tiedämme miten asiat ovat, kuka meistä jättää äänestämättä seuraavissa vaaleissa. ja ketä ? Olin ennen luullut, mitenkä äänestäminen toimii demokraattisessa (häh) maassa ? Kauan sitten kreikkalainen filosofi sanoi ” demokratian olevan ” kaikkein tuhoisin valtiomuoto, koska siten valtaa käytetään väärin. Näyttää ettei mikään hallitusmuoto ole kansalaisten eduksi. Olisi mukava kokeilla vaaleja joissa ei annettaisi ääniä yhdellekkään edustajalle. Kansa johtamaan hauislihaksillaan.

 55. Soinin lähikuvan ulkomuotoa voisi kohentaa ruohonleikkurilla, varsinkin klyyvarin ruohottumista. Henkilön ulkomuoto paljastaa usein ajatusten kulkua, sekä välinpitämättömyyttä moraalisesti. Sattaa olla OK, koska siitä ei ole vielä tehty lakiehdotusta. Ihmettelen vain huomaavatko brysselin hyvin pukeutuvat kolleegat samoin ? Oliko pahati sanottu, taikka ”hyvästi” ?
  PS. Liian vähän huumoria palstalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here