Vuonna 2001 – etenkin läntinen – maailma kohahti: Yhdysvaltojen maaperälle ”hyökättiin” melko lailla ensimmäistä kertaa. Miehitetyn kuningaskunnan sotilastukikohta kaukana Tyynellämerellä kun ei ehkä käy aivan ”omasta maaperästä”, vaikka Yhdysvaltoihin virallisesti on liitettykin.

Vuonna 2001 tehdyt 9/11-iskut New Yorkin WTC-torneihin ja Pentagoniin aloittivat Lähi-idässä Yhdysvaltain – nyt jo kolmannen potuksen (President of the United States) jatkaman – sotatoimikierteen, jonka raadolliset seuraukset ilmenevät tuntuvasti niin Afganistanin, Irakin, Libyan kuin Syyriankin siviiliväestön arjessa, mutta myös tämän päivän Euroopassa. Pakolaisaalto ja EU:n sekavan mamupolitiikan lietsoma, kansan rivejä jakava riitely ovat etenkin viime ja tämän vuoden aikana saaneet vielä mausteikseen taviksiin pelkoa ja paniikkia istuttavat iskut eurooppalaisissa kohteissa.

Uuden normaalin alku

Virallisen kerronnan mukaan 9/11-iskuista vastuussa olivat Lähi-idästä kotoisin olevat ääri-islamistit. Huolimatta massiivisista tutkimuksista ja raporteista ei iskujen suunnittelijoista ole onnistuttu edelleenkään esittämään pitävää todistusaineistoa. Valtamedian meille syöttämät tarinat ovat kylläkin tarjonneet ”todisteena” muun muassa yhden terroristin mystisesti pilvenpiirtäjien lähettyviltä löytyneeksi väitetyn – siis terästä paremmin tulta kestävän – passin.

Vuonna 2003 – mongoleita ehkä lukuun ottamatta – kahden maailmanhistorian ahneimman valloittajan, Yhdysvaltain ja Ison-Britannian, johtajat kertoivat maailmalle, että – George W. Bushin jo aiemmin ”pahan akselin” osaksi määrittelemällä – Saddam Husseinin Irakilla on hallussaan joukkotuhoaseita. Länsivaltiaiden mukaan oli välttämätöntä hetimiten suorittaa sotilaallinen operaatio demokratian turvaamiseksi maassa. Ja niin tapahtui, että Yhdysvallat liittolaisineen hyökkäsivät Irakiin, jahtasivat kiinni ja teloituttivat Husseinin sekä saattoivat Irakin edelleen jatkuvaan kaaostilaan – joukkotuhoaseita vain ei löydetty.

Uuden normaalin rutiini

Vuoden 2016 keväällä Yhdysvalloissa käytiin esivaaleja, joissa valittiin kahden valtapuolueen presidenttiehdokkaat. Demokraattien mustan hevosen, Bernie Sandersin kannattajat – jotka myös rahoittivat Bernin kampanjan – kokivat tulleensa monella tavoin kusetetuiksi Sandersin kilpailijan Hillary Clintonin kampanjan ja jopa ex-presidentin toimesta, mutta ennen kaikkea Demokraattisen puolueen hallinnon, Demokraattisen kansallisen komitean (National Democratic Committee, DNC) taholta. Eivätkä he olleet väärässä, kuten myöhemmin kävi ilmi.

Alkukesästä 2016 Totuusmediamme luukutti yleisölle The Washington Postin uutista: ”Venäjän vakoojat tunkeutuivat Yhdysvaltain demokraattien tietoverkkoon”. Kiistatta DNC:n tietoverkkoon oli murtauduttu, mutta tekijän julistaminen hutkien – ei tutkien – Venäjäksi oli taas osoitus uuden normaalin voimasta. Todisteita ei tarvitse vaivautua liiemmin esittelemään, kunhan osaa syöttää (valta)mediaan huohotuttavan tarinan.

Kun ”todisteita” sitten esitellään jälkikäteen, niiden todistusarvo on verrattavissa siivilän arvoon veden säilytyksessä. Mutta kun ensimmäisten öyhöotsikoiden aikaansaama ”suuri kohu” asian ympäriltä on jo laantunut, todellisuutta hypetyksen takana ei yleisölle hihkuta kovin lujalla äänellä. Ensimmäisenä omaksuttu käsitys jää elämään kansalaisten mielissä ”uutisena”, joka tarkoittaa valitettavan usealle kansalaiselle ”faktaa”.

Liksasankojournalismiin turtunut yleisö on lisäksi klikkiotsikoiden ohjailtavissa: ei vaivauduta tutustumaan uutisten sisältöön, jossa otsikon ”totuutta” julistavaa mielikuvaa useimmiten oiotaan juridisesti fiksumpaan muotoon alkufraaseilla kuten ”Yhdysvaltain hallinnon nimettömänä pysyttelevän tietolähteen mukaan…” tai ”Israelin tiedustelupalvelu väittää, että….”

Elävää esimerkkiä jälkeenpäin esitetyistä, heiveröisistä ”todisteista” tarjoilee Times-lehden artikkeli ”Tässä todisteet, että Venäjä hakkeroi DNC:n” joulukuulta 2016. Kun artikkelin esittelemillä ”todisteilla” ei ole spekulointia kummempaa todistusarvoa, aloittaa Times artikkelin varmuuden vuoksi vakavalla vakuuttelulla:

”Et varmaankaan ole listalla, joka avaa pääsyn tutustumaan salaisiksi luokiteltuihin todisteisiin massiivisesta, Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaalikampanjaan kohdistetusta vaikutusoperaatiosta. Suurin osa listan henkilöistä, mukaan lukien presidentti Barack Obama (dem), – – Mitch McConnell (rep), – – John McCain (rep) ja melko lailla jokaikinen demokraatti Washingtonissa uskoo Yhdysvaltain tiedusteluyhteisöä, joka on päätellyt suurella varmuudella, että [vaikutus]operaatiota johti Venäjä.” (korostukset lisätty, toim.huom.)

Samalla logiikalla suomalaiselle(kin) yleisölle istutettiin mieliin ajatus syyllisestä Syyriassa huhtikuun alussa tapahtuneeseen, siviileihin kohdistuneeseen kemialliseen hyökkäykseen. MTV kertoi 4.4., että ”Syyrian tärkeä oppositioryhmä kansallinen koalitio syytti hyökkäyksestä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa”, mutta unohti kertoa, että ”kansallinen koalitio” tarkoittaa käytännössä Yhdysvaltain johtamien invaasiojoukkojen liittolaisia, ”maltillisia kapinallisia” kuten Syyrian al-Nusraa.

Yhdysvallat ja vasallinsa luonnollisesti syyttivät Venäjän liittolaista, Bashar al-Assadia ja perinteiseen tapaansa Yhdysvallat kohdisti tuomiosormensa myös Venäjää kohti. Todisteita ei kyselty, kun Syyriaan lähetettiin ohjussade. 11. huhtikuuta Yhdysvallat esitti ”todisteet”: tiedusteluraportin, joka ei todistanut yhtään mitään. Kuun lopussa Ranska varasi viikon ajan mediahuomiota kertomalla todistavansa al-Assadin syyllisyyden. Tämäkin ”todistus” osoittautui kehäpäätelmäksi. Valtamediaan lammasmaisesti luottaville – Suomessakin – epäilemättä jäi kuva, että al-Assad olisi ”todistetusti” syyllinen.

Banaanimaan presidentinvaalit

Jo heti tietovuodon jälkeen DNC ja Clintonin kampanja kiirehtivät petaamaan käsitystä, että DNC:n sähköpostien tietovuotaja oli Venäjä. Clintonin leiri tukeutui vakuutteluissaan Venäjän syyllisyydestä palkkaamiinsa asiantuntijoihin. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi (Federal Bureau of Investigation, FBI) ei siis kelvannut DNC:n servereitä tutkimaan vaan tämän herkkätunteisen työn hoiti yksityinen firma. Täysin allerginen FBI:lle demokraattipuolueen hallinto ei kuitenkaan tutkinnassa ollut: hommaan palkattua tietoturvallisuusfirmaa CrowdStrikea luotsaa Shawn Henry, FBI:n kyberosaston ex-johtaja.

The Intercept huomauttaa, että on äärettömän harvinaista, että rikoksen todistusaineisto kootaan uhrin laskuun. Nyt siis demokraattipuolueen hallinto – käytännössä Hillary Clintonin leiri – maksoi CrowdStrikelle tuloksista, jotka viittaavat Venäjän syyllisyyteen. Joku voisi ajatella CrowdStriken (kaupallisen, todennäköisesti melkoisia palkkioita tilittävän tietoturvayhtiön) olevan hivenen jäävi hommaan. Etenkin kun yhtiö ei ole ensimmäistä kertaa mukana infosodan kulisseissa.

Henry yhtiöineen on ainakin vuodesta 2013 asti lobannut lainsäätäjiä tekemään infosodassa puolustuskeinojen sijaan hyökkäävämpiä liikkeitä; Henryn omin sanoin ”näyttämällä valoa vihollisiimme”. Ja huonossa valossa Yhdysvaltain perinteistä vihollista onkin viime vuodet näytetty ainakin lännen valtamediassa. Vuonna 2017 – edes ennen (hyvinä aikoina) niin järjellisessä Suomessa – ei ole väliä onko kyseessä tuhoutuneet kotitehtävät vai Kieräkosken kylävaalien väärä lopputulema, jos syntipukkia kaivataan: ”Russians did it”.

Edustaako CrowdStrike ”pyöröovi-ilmiötä” suuren ja mahtavan Ameriikan mittakaavassa? Yhdysvaltain viranomaisjohtajat siirtyvät näköjään samoin takomaan rahaa ja valtaa sisäpiirisuhteidensa avulla kybertiedustelumaailmassa kuin eläköityneet armeijapamput, jotka perustavat yksityisiä ”turvallisuuspalveluita”. Nämä palkkasotilasfirmat lähetetään sitten esimerkiksi Irakiin virallisen – kansainväliselle yhteisölle helpommin valvottavan ja vastuuseen asetettavan – USAn armeijan oman henkilökunnan sijaan.

WikiLeaksin julkisuuteen hieman DNC-tietomurron paljastumisen jälkeen (22.7.) vuotama seitsemän DNC:n avainhahmon sähköpostiliikenne sai aikaan taas yhden todisteitta totuudeksi julistetun tarinan, jonka mukaan WikiLeaksin tietolähde – Yhdysvaltain ”demokraattisen” puolueen umpielitistiseksi kieroiluksi paljastaneessa – Hillary Clinton -vuotosarjassa oli – kuinkapa muutenkaan – Venäjä!

WikiLeaksin johtohahmo Julian Assange on toistuvasti kertonut, ettei väite Venäjästä DNC:n tietovuotajana pidä paikkaansa. Muun muassa New York Post tulkitsi Assangen vihjanneen, että WikiLeaksille sähköpostit vuotanut lähde olisi ollut heinäkuussa 2016 murhattu DNC:n työntekijä Seth RichVastavalkea kertoi aiemmin uusista tiedoista, jotka vahvistavat olettamusta Richin ja WikiLeaksin välisestä yhteydestä.

The Washington Post kertoi elokuvistakin tutun, voittamattoman ja salaperäisen – tosin ei ainoan – ulkomaita vakoilevan jenkkiporukan (Central Intelligence Agency, CIA) tulleen viime joulukuussa siihen tulokseen salaisessa arviossaan, että ”Venäjä sekaantui vuoden 2016 presidentivaaleihin auttaakseen Donald Trumpin voittoon”. Iltalehti kirjoittaa vielä reilu kuukausi sitten, kuinka ”seitsemän entisen ja nykyisen Yhdysvaltain valtion virkamiehen” mukaan ”Putinin ajatushautomo suunnitteli, kuinka Trumpista tehdään presidentti”.

Suorastaan koomisen näistä ”kaikki jäljet johtavat Venäjään” -”todisteista” teki WikiLeaksin maaliskuussa starttaama, edelleen laajeneva vuotosarja ”Holvi 7” (Vault 7). Yksi sen merkityksellisimmistä julki tuomista seikoista, jonka valtamedia tässä ”Se oli Putin!” -hype”journalismin” ajassamme mielellään jättää huomiotta, on CIA:n hakkeriarmeijan rutiininomainen tapa jättää jälkeensä merkkejä, jotka viittaavat Venäjään, Kiinaan tai Iraniin – toisin sanoen lavastaa omia tekosiaan näiden valtioiden nimiin.

Yllätyksettömästi WikiLeaksin CIA-vuodosta ei suinkaan syytetty Putinia – entistä (ja nykyistä?) Venäjän federaation turvallisuuspalvelun [Federalnaja služba bezopasnosti (Rossijskoi Federatsii), FSB] miestä. Venäjä syntipukkina tässä vuodossa olisi vain saanut Yhdysvaltain maagisen tiedustelupalvelun näyttämään amatöörisakilta, joka ei suoriudu alkeellisimmistakaan infosodan otteluista (mikä ei välttämättä ole täysin totuudeton kuva CIA:sta, toim.huom.) Vuotajan ajojahti aloitettiin toki välittömästi.

Tänä keväänäkin Amuriikoissa on sattunut ja tapahtunut (ja Totuusmedia todella on pitänyt huolen siitä, että suomalaista yleisöä on tiedotettu tarkemmin Yhdysvaltain oranssinhohtoisen johtajan vatuloinneista kuin omien Hyvien Veljiemme kähminnöistä). Uuden normatiivin hengessä ”todisteita” Venäjän hakkeroimiin banaanimaan presidentinvaaleihin satelee taas.

NSA:n päämaja Fort Meadessa, Marylandin osavaltiossa.

Toukokuun alussa The Intercept kertoi – CIA:n budjettiosuuskilpakumppanilta ja luotettavuudestaan tutuksi tulleelta – Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden virastosta (National Security Agency, NSA) vuodetun dokumentin, joka ”todistaa” Venäjän syyllisyyden Yhdysvaltain presidentinvaalien 2016 hakkerointiyrityksiin. Taas yksi valtamedian otsikoissaan yleisöille ”todisteena” kuuluttama nimettömän vakoojamaailman epämääräinen tirskahdus. Yle kirjoittaa (6.6.2017):

”Venäläiset hakkerit yrittivät murtautua Yhdysvaltain äänestysjärjestelmään useita kertoja ennen viime syksyn presidentinvaaleja, kertoo uutissivusto The Intercept. Sivusto perustaa väitteensä käsiinsä saamaan, Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n salaiseen raporttiin.

Raportista käy ilmi, että venäläinen tiedustelu saattoi tunkeutua oletettua syvemmälle Yhdysvaltain äänestysjärjestelmiin.

Hakkeroinnin kohteena oli ainakin yksi yhdysvaltalaisyritys, joka tarjoaa äänestäjärekisteröintiin liittyviä palveluita.

The Interceptille vuodettu dokumentti ei sisällä alkuperäistä tiedustelutietoa, mutta se kertoo, kuinka paljon NSA:lla on tietoa hakkeroinnista. Raportti on päivätty 5. toukokuuta 2017.”
(korostukset lisätty, toim.huom.)

Tämä ”todiste” on päivätty melkoisen sopivasti vajaa viikko sen jälkeen, kun presidentti Barack Obaman aikainen (v. 2010–17), Wikipedian mukaan 15:ttä Yhdysvaltain vakoiluorganisaatiota johtava, presidentin alainen tiedustelulaitosten yhteyselimen johtaja (Director of National Intelligence, DNI) James Clapper kertoi NBC-kanavan ohjelmassa muun muassa seuraavaa:

James R. Clapper

 

”Meidän raportissamme ei ole yhtään todistetta – ja kun sanon ”meidän”, se tarkoittaa NSA:ta, FBI:ta ja CIA:ta sekä DNI:n toimistoani –  joka viittaisi mihinkään, minkäänlaiseen juonitteluun Trumpin kampanjan ja venäläisten välillä. Raportissamme ei ole minkäänlaista todistetta sellaisesta.”

 

FBI:n ex-johtohahmot tulivat sittemmin taas vahvemmin kuvaan uutta normaalia pönkittämään: Yle kertoo 18. toukokuuta (lähteinään – mitkäpä muutkaan kuin – AP, AFP ja Reuters, toim.huom.) Yhdysvaltain oikeusministeriön nimittäneen vuosien 2001–13 FBI:n pääjohtajan Robert Muellerin erikoistutkijaksi johtamaan tutkintaa Venäjän yrityksistä vaikuttaa vuoden 2016 presidentinvaaleihin banaan… Yhdysvalloissa. CNN:n (tunnettu myös ei-niin-lempinimellä Clinton News Network, toim.huom.) lähteet ovat jo varoittaneet Trumpia olemaan erottamatta Muelleria.

Iltalehti kertoi 8. kesäkuuta Muellerin seuraajan, Trumpin toukokuun alussa FBI:n pääjohtajan paikalta erottaman James Comeyn antaman lausunnon tärkeimmiksi asioiksi: ”Sain potkut Venäjä-kytkösten tutkinnan takia”, ”Venäläiset sekaantuivat presidentinvaaleihin massiivisesti” ja ”Presidentti Trump itse ei ole tutkinnan kohteena”. Iltalehti painottaa pontevasti, että Comey puhuu ”valan alla” ja joutuisi ”linnaan” valehtelusta. (Ikään kuin valat mitään kunniattomille merkitsisivät, saati että tämän tason peluri joutuisi ”linnaan”, toim.huom.)

Trump erotti Comeyn 9. toukokuuta. Erottamisen syyksi Valkoisesta talosta kerrottiin Comeyn uskottavuuden vieneet toimet Trumpin vastaehdokasta Hillary Clintonia koskevassa sähköpostitutkinnassa – tutkinnassa, jonka aiheutti edellä mainittu WikiLeaksin vuoden 2016 maaliskuussa aloittama vuotosarja. Tämän vuoden toukokuun lopulla verorahoitteinen ylenanto kertoo CNN:n tietävän, miksi Comey lopetti Clintonin sähköpostien tutkinnan. CNN:n tarjoama syy ei ole vaikeasti arvattavissa: muuta pahaa ei ole tapahtunut kuin

Venäjän tuottama valeuutinen

 

Uuden normaalin globalisointi

Olisipa mukava huokaista helpotuksesta ja todeta, että onpa nuo amuriikkalaiset tolloja – mutta ei, todisteiden jälkeinen aikakausi on levinnyt Eurooppaan sen pohjoisia, yleensä niin rauhallisia kansoja myöden. Kotimainenkin valtamedia on unohtanut, että riitaan tarvitaan kaksi. Käsitys, että Yhdysvaltain hallinnon (nimettömien tietolähteiden) julkisuuteen vuotamat tiedot olisivat sen luotettavammat kuin itäiset vastineensa, on kuitenkin melkoisen naurettava.

Ei kenellekään yllättävästi uutiskanava CNN:llä kerrotaan 7. kesäkuuta, kuinka Yhdysvallat epäilee Qatarin kriisin takana olevan ”venäläishakkereiden istuttamat valeuutiset”. Uuden normaalin ylenanto tarjoaa taustatukea Venäjän vastaiseen infosotaan 9. päivä: verorahoitteinen osa Totuusmediaa jakaa yleisölle surutta kuvaa, että maailmassa on olemassa vain yksi kyberuhka: Venäjä, Putin, Venäjä…

Vuoden 2016 lopulla muiden muassa Helsingin Sanomat uutisoi Saksan liittokanslerin Angela Merkerin varoittaneen, että ”Venäjä saattaa yrittää vaikuttaa” Saksan syksyisiin liittopäivävaaleihin ”kyberhyökkäyksillä ja disinformaatiokampanjoilla”. Helmikuussa 2017 Vastavalkea kertoi Saksan tiedustelusta lausutun, ettei näyttöä Venäjän ”disinformaatiokampanjasta Saksan hallitusta vastaan” ole.

Toukokuun alussa HS kuitenkin otsikoi taas: ”Saksan tiedustelu: Venäjä yrittää toistaa vaaleihin vaikuttamisen Saksassa – ’Se on poliittinen valinta'”. Artikkelin lopussa kerrotaan:

”sosiaalista mediaa ammattimaisesti seuraavat ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että esimerkiksi Twitterissä useat Yhdysvaltojen vaalien alla Clintonin häpäisyyn ja Donald Trumpin ylistämiseen keskittyneet tilit ovat löytäneet nyt uuden maalitaulun. Hänen nimensä on Angela Merkel.”

Olisi mielenkiintoista tietää, kenen laskuun somea seurataan ”ammattimaisesti”. Voisiko olla mahdollista, että muiden muassa Yhdysvaltain hallinnon laskuun? Ei kai sentään, sellainenhan olisi infosotaa.

Ilmeisesti Merkelin yritys kasvattaa laskenutta suosiotaan Venäjä-möröllä ei onnistunut, sillä toukokuun lopussa hän vaihtoi uuteen taktiikkaan. Merkel piti EU-palopuheen muun muassa siitä, kuinka Eurooppa ei voi enää luottaa Yhdysvaltain ja Britannian apuun ja kuinka Euroopan tulee säilyttää ystävyyssuhteet kaikkiin naapureihin, ”jopa Venäjään”. Lisäksi Saksan ulkoministeri Helsingin Sanomien otsikon mukaan ”ärähti USA:n uusista Venäjä-pakotteista”.

Toukokuun alussa Alma-konserniin kuuluva Tivi kertoi suomalaiselle yleisölle, kuinka kansan – tai oikeammin kansojen – lujan luottamuksen ansainnut NSA haukansilmällään ”näki, kuinka Venäjä hakkeroi Ranskan presidentinvaaleja”. Vain kuukautta myöhemmin muiden muassa Time kirjoittaa, ettei mitään viitteitä Venäjän osallisuudesta ”Macron-vuotoihin” ole löytynyt.

Kertomus läntistä demokratiaa hakkerikuninkaansa Putinin avulla uhkaavasta Venäjästä alkaa muistuttaa tarinaa pojasta, joka huusi sutta. Ja mitä isot pojat edellä, sitä pikkupojat perässä: Ruotsin pääministeri on jo ehtinyt huolehtia julkisuudessa Venäjän mahdollisista vaikutusyrityksistä suuren ja mahtavan Ruotsinmaan vaaleihin. Jostain syystä Ruotsissa ollaan huolissaan yhtäkkiä myös Venäjän ”ydinaseuhasta”. Ilmeisesti Yhdysvaltain – joka todennäköisemmin lähellemme tähtäisi – ydinpommit nekin levittävät vain demokratiaa.

Epäilemättä halla-aholaistenkin voitto soinilaisista (nykyisin Persut ja Uuvatit) puolueen sisäisissä vaaleissa oli Venäjän järjestämä – ”todisteita” odotellessa tyydytämme Venäjä-kauhun nälkämme Sanoma Imperiumin omalla todistusaineistolla. Koska luonnollisesti maailmanuutisten keskipisteessä kihisevää, suomalaista puoluejohtajavaalia ei Venäjän mediassa juurikaan kommentoitu, täytyy asiassa olla jotain mätää! Valeuutisia! Disinformaatiota! Putin!

Me eurooppalaiset elämme vaarallisia, todisteiden jälkeisiä aikoja.

 

Kommentti

Kun uutisessa nimetään epäilty ennen kuin tutkimuksia on edes aloitettu, on luovuttu oikeusvaltion periaatteista. Itse uutisen voi sijoittaa informaatiosodankäynnin kategoriaan, journalismia se ei ole.

Uutisoinnin tulisi olla todistepohjaista uutisointia: nimettömän asiantuntijalähteen mielipide ei ole fakta eikä sitä ole myöskään tiedustelupalvelun arvio. Liian usein on jälkikäteen tullut ilmi että tiedustelutietoja on väännetty sopimaan halutunlaiseen politiikkaan.

Poliittisia pyrintöjä myymään luotu ”todiste” ei ole todiste, se on politiikan tekoa.

Mutta minkä arvoista on sellainen politiikka, joka ei perustu tosiasioihin vaan aivan muihin tarpeisiin ja pyrkimyksiin? Minkä arvoista on uutisointi, joka ei perustu tosiasioihin vaan aivan muihin tarpeisiin ja pyrkimyksiin?

Poliitikkoja kuunnellessanne ja mediaa seuratessanne muistakaa aina kysyä itseltänne, mitä näkökulmaa teille yritetään myydä, ja kuka myy.

– Riikka Söyring

¤


Kuva: Anthony Freda (taiteilijan luvalla)

Kuvituskuvat: Anthony Freda (taiteilijan luvalla); unknown (CC0), Yhdysvaltain puolustusministeriö (CC0) via Wikimedia Commons

OIKAISU 18.6.2017 klo 19.15: terroristille väitetysti kuuluneen passin on uutisoitu löydetyn WTC-tornien lähettyviltä ennen niiden tuhoutumista.

SaveSave

SaveSave

41 KOMMENTTIA

 1. ”Uuden normaalin alku
  Virallisen kerronnan mukaan 9/11-iskuista vastuussa olivat Lähi-idästä kotoisin olevat ääri-islamistit. Huolimatta massiivisista tutkimuksista ja raporteista ei iskujen suunnittelijoista ole onnistuttu edelleenkään esittämään pitävää todistusaineistoa. Valtamedian meille syöttämät tarinat ovat kylläkin tarjonneet ”todisteena” muun muassa yhden terroristin mystisesti kahden pilvenpiirtäjän raunioista löytyneeksi väitetyn – siis terästä paremmin tulta kestävän – passin”.
  —-
  Tuo ylläoleva antaa ymmärtää, että 9/11 tapaus olisi tutkittu perusteellisesti ja että se oli tuli, joka heikensi WTC-rakennukset aiheuttaen niiden romahduksen.

  EI PIDÄ PAIKKAANSA.

  WTC-rakennusten rauniot siivottiin ja todistusaineisto hävitettiin pikavauhtia. Sortuneita teräspalkkeja ja -pilareita ei koskaan tutkittu. Raunioista otetuissa kuvissa voidaan kuitenkin havaita palkkien polttoleikkautumisjälkiä.

  Virallisessa tutkimuksessaan NIST totesi, että se ei ollut havainnut merkkejä teräksen sulamisesta vaikka silminnäkijähavainnot, videot ja valokuvat todistavat toisin. Tulipalo ei sulata terästä. Siihen tarvittiin erikoisvalmisteista, hitaasti kuumalla liekillä palavaa räjähdysainetta – nanotermiittiä.
  Kyseisen aineen jäljille päästiin sattumalta tutkijoiden tutkiessa rakennusten romahduksesta syntynyttä massiivista pöly/tomulaskeumaa heidän selvittäessään mahdollista tomun vaarallisuutta terveydelle. Samalla havaittiin tomussa pieniä pallomaisia metallipisaroita, jotka kielivät teräksen sulamisesta ensin pieniksi spray-partikkeleiksi ja sitten lähes välittömästä jähmettymisestä ilmassa.

  Lisää aiheesta löytyy täältä: http://www.ae911truth.org/

 2. Olipas melkoinen sillisalaatti. Mielnkiintoisin kohta tässä artikkelissa oli vihreä pupu korvat pystyssä, eli WAKE UP!

  • Kun tuolla aiemmin leimasit Oliver Stone’n valeopposition mieheksi niin eikö tämä kommentin osa yhtään hätkähdytä:
   ’…Kun uutisessa nimetään epäilty ennen kuin tutkimuksia on edes aloitettu, on luovuttu oikeusvaltion periaatteista. Itse uutisen voi sijoittaa informaatiosodankäynnin kategoriaan, journalismia se ei ole…’
   Minusta kommentissasi leimaat Stonen vaikkei tutkimuksia ja näyttöä asiasta vielä ole eikä siksi sellaista pitäisi väittää. Jos väittää se menee ’mutu-piikkiin’.

   • Uusi normaali on siis jälleen tarkoitus pyhittää keinot…. . Vai olikohan se niin… , hyvin mylläsit . Avaa hyvin aikamme uutisointia. Se on vaan ikävää, että tätä mielipidemuokkausta käytetään jokapäiväisessä elämässä. Usein kohtaa kommentin ”mitä sinä tommosia mietit”. No saahan näitä miettiä, toisaalta ”kaikkea mitä sanotte voidaan käyttää teitä vastaan” kulttuuri ” on rantautunut myös Suomeen. Eli oikeudenmukainen kohtelu eri oikeusasteissa saattaa vaarantua.

 3. Hienon tarinan kannalta olisi johdonmukaista,jos Perussuomalaisten sisäisen vallankaapauksen operatoriksi todettaisiin Venäläiset tahot, linkki tuohon voisi olla vaikka Sebastian Tynkkynen.

  • Tynkkynen jäi persuihin. Uuden Vaihtoehdon veturi on politiikan järjen jättiläinen Simon Elo (uuvatti). Syssymmällä poika varmaan huomaa, että Soini vedätti häntäkin, kuten koko uuvattiporukkaa. Terho on kuulemma jo todennut, että ”globalisaation” vastustaminen on tie ikuiseen oppositioon. Teatteria siis, koko Soinin johtama persut, alusta loppuun. Ainoa kansallismielinen puolue nyt on Halla-Ahon johtama Perussuomalaiset ja sehän on rikollisinta toimintaa mitä olla voi. Muut ovat ”globalisteja” ja se on nyt ainoa hyväksyttävä ”ismi”. Fasismilla ja natsikortilla lyödään muita surutta. Huomaamatta jää, että fasismia voidaan harjoittaa uudessa kuosissa uudella nimellä. Harjoittajat saattavat kutusua itseään jopa ”demokraateiksi”, globalistia vältellään vaikka (porsaita äidin) oomme kaikki.

   Teeveen yhdessä sketsisarjassa kyseltiin aikanaan, onks Viljoo näkyny? Nyt voi kysellä, onks Soinii näkyny? Poliittiselle satiirille olisi nyt aiheita enemmän kuin koskaan. Miksi on lopetettu? Kuka käski?

   Satiirilla voi kertoa huumorin säestyksellä missä mennään, vaikka huumoria politiikka ei nyt ole, vaan täyttä totta. Menossa on Suomen ja suomalaisten suurin ryöstö kautta historian. No, jos ei 1500-luvun linnaleirejä lasketa. Silloinkin vietiin kaikki ja se aiheutti nuijasodan. Nyt ryöstön tekee Sipilän ”hallitus”. Isosaari mainitsi blogissaan hallituksen olevan Sipilän juntta. Se se on. Viimeinen hento oljenkorsi, joka voi ryöstön vielä torpata, on perustuslakivaliokunta. Toivottavasti hoitaa hommansa, vaikka sinne vaihdettiin juuri Zyskowicz valvomaan, ettei perustuslakia saa noudattaa.

   Jos olisin varakas, haluaisin suomalaiset ryöstää, enkä missään tapauksessa haluaisi maksaa veroja Suomeen, enkä haluaisi suomalaisten tietävän paljonko varallisuutta olen rosvonnut, valitsisin tuon kaverin ilman muuta juoksupojakseni. Hän on siinä parasta a-ryhmää. Ja ryöstettävät maksavat hänelle vielä palkankin. Eikä hän ole ainoa, mutta mielestäni tässä paras. Lisäksi hänellä on takanaan eduskunnan yksinkertainen enemmistö. Sillä yritetään nyt ohittaa perustuslaki. Vain uuvatti ei tätä ymmärrä.

  • Tuo edellinen ei ollut oikeastaan vastaus Paulille vaan kommenttini hallituksen junttaamisesta. Meinasin ensin laittaa vähän huumoria vastaukseksi ”vallankaappauksesta”, mutta se unohtui kun kävin kahvilla.

 4. Torneista puheenollen, miksi kukaan ei huomannut haastatella sen firman työläisiä, jotka hääräsivät hissien-kuiluissa viikkoja ennen tornien räjähdyksiä,vedellen ” piuhojaan ”teräspalkkeihin, teipaten ”thermite” sulatus-aineita 45 asteen kalteuteen,juuri kuin ammattimaisen ( demolition ) purkuhommien firmat tekevät. Tuhot olivat todistettavasti USAn sisärenkaan tekoa,eiväthän Arabit kyenneet lentämään matkustajakoneita lyhyen,
  ”MUKA” koulutuksensa perusteella.Siniset koneet olivat ” Hollywoodin ”parasta TV-tuotantoa. Olimme samassa osavaltiossa seuraamassa tilanteita, joten paljon on jäänyt epäselväksi valheiden takia. Senaikaisen VP. pressan omistama ” Halliburton ” teki hurjan tilin Irakin sodasta, kengän-nauhasta tankkeihin. Hyvin menee?

 5. Taidokas yhteenveto vaikeasta aiheesta. Voi kun jokainen suomalainen vaikuttaja poliittisista näkemyksistään huolimatta lukisi tämän Johanna Lehtose artikkelin ja pysähtyisi edes miettimään.
  CIA:sta sai hyvän kuvan jo noin 10 v. sitten Pulitzer palkitun toimittajan Tim Weinerin kijasta ”CIA. Yhdysvaltain keskustelupalvelun historia” (Legacy of Ashes: The History of the CIA, 2007). Toinen saman kirjoittajan teos ”FBI. Liittovaltion Poliisin Historia (Enemies: A History of the FBI, 2012), heijastaa omalta osaltaan maailman ainoan täystuhovallan toilauksia.

 6. Tuli paineluvirhe. CIA ei ole keskustelupalvelu vaan keskustiedustelupalvelu. No, eipähän vaikuta itse sisältöön tuon taivaallista

 7. Hei nysse selvis. Sipilä on toistellut toistamistaan, että täytyy sitoutua arvopohjaan, muuten ei pääse hallitukseen. On sitä pähkäilty, että mikä se semmonen arvopohja oikein on. Nettiä vähän selaamalla sekin selvis. Se on mies, nimeltään Arvo Pohja. On vissiin Goldman Sachsin miehiä.

  • Siis Goldman Sucks’in miehiä…eikö? Siellähän arvopohjana on toisten imeminen kuiviin. Ja siinä Sipilä on yksi parhaita ja ihan kristillisessä lesta-hengessä imee…

   • Jos nyky hallitus on oikeistolainen, kuten on, niin eikö äärioikeistolaisuus, josta vastarinta- ja oppositioliikkeitä propagandisesti syytetään, ole sitten sitä ja vain sitä, että ajaa hallituksen ajamia asioita vieläkin pontevammin ja suuremmalla kiihkolla? Silloin esim. Stubb on äärioikeistolainen, samoin koko EK, Katainen & kumppanit jne., siis kaikki ’goldman-sucksilaiset’ (suck=imeä)…

  • Yritin etsiä jo aiemmin Arvo kuvaa kuukkelista, mutta ei löytynyt. Lieneekö zukkeri bannannu? Oliko se MV:ssä se kuva?
   Suomen tarkkasilmäisin ylioppilas, riihirytky on taas saanut venäläiset kiinni, ilmesesti henkisellä kirillä:
   https://yle.fi/uutiset/3-9673803

   • MV-julkaisusta en tiedä, en ole katellut, mutta tuossa YLE’n jutussa vitsi on jutun lopussa, lainataan: ”Kirjoittaja on joensuulainen bloggari, joka on aktiivinen turvallisuuspolitiikan keskustelija. Riiheläinen on vapaa toimija, joka ei ole sidottu mihinkään asemaan, organisaatioon tai ajatussuuntaan.”

 8. Todisteet paljastuvat vasta jälkikäteen – jos paljastuvat ylipäätään lainkaan – kuten tässä Gaddafin tapossa. G halusi irrottautua Rotschildien pankkimafiasta ja henki meni
  Hillary Emails Reveal NATO Killed Gaddafi to Stop Libyan Creation of Gold-Backed Currency
  http://asheepnomore.net/2017/06/13/hillary-emails-reveal-nato-killed-gaddafi-to-stop-libyan-creation-of-gold-backed-currency/
  A Sheep No More is no longer plugged into the Matrix like the many sheep who are still programmed to believe that they have correct information provided by a varied and “independent media.” In fact the media is owned by 5 or 6 mega-media companies run by corporate advertising executives and Washington.

 9. Todisteiden jälkeistä aikaa eletään täälläkin. Kattelin äsken Sipilän selvityksiä teeveestä. Positiivista, jonkinmoista debatintynkää alkaa olla eduskunnassakin. Negatiivista, 99% debatista on vielä pashaa. Voi kiesus mitä idiootteja siellä on, mutta eduskuntahan on läpileikkaus kansasta.

  Pisteet Stefan Wallinille lyhyestä ja asiallisesta puheenvuorosta. Hän lueskeli uuvattien kannanottoja viimeviikoilta ja kauempaa. Kysyi mikä on muuttunut. No ei tietenkään mikään, siksi uuvatit. Ei ihme että mies näytti perin kyllästyneeltä ja väsyneeltä ”politiikkaan”. Niin tässä on muutkin. Arvasin, että Soini ei kehtaa tulla enää esittämään röhönauruaan oppositiolle, mutta Stubb siellä joutui nyt istumaan. ”Luottamuksesta” äänestetään huomenna ja siitä ei saa lipsua kukaan. Teatteria se vain on.

  99% puheenvuoroista oli pashanjauhantaa asian vierestä. Olennaisia kysymyksiä ei juuri kellään. Olennaista on juuri hallituksen kokoonpano, jossa ei täyty parlamentaariset voimasuhteet. Ja syy miksi tähän päädyttiin. Muut ratkaisut olisivat vaarantaneet Sipilän ”uudistukset”, ennen muuta soteuudistuksen, jossa sos-ministeriön miljardit siirretään Terveystalolle ja Pörriäiselle. Toinen on maakuntien ja valtion julkisiin ”yhtiöihin” perustettavat lukuisat johtajanvirat, joita eivät virkamiesten palkkataulukot sido. Ja viimeisenä vaan ei vähäisenä Vake Oy.

  Ja olennaista ei ole se, milloin on tapahtunut, vaan mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan. Siihen ei paljon vastauksia saada. Ei ainakaan oikeita. Talouden hallitus on kuulemma kääntänyt huimalle kasvu-uralle. Jos on, niin katellaan kenen talouden kun ehditään.

  • Surullista luettavaa … että tällä tasolla ne ovat joiden tulisi vastata kansan asioista.
   Sanot että ’Voi kiesus mitä idiootteja siellä on, mutta eduskuntahan on läpileikkaus kansasta’. Olisiko sittenkin niin ettei ole sillä kansa ei ole tuon takana.
   Sinne on vain livahtanut suurilla puheilla porukkaa joka ei seiso äänestäjänsä takana. Siis huijareita ja seteliselkärankaisia.

 10. Terrori-iskuista puheen ollen HS:n mukaan Helsingissä poliisilla oli epämääräinen operaatio sunnuntaina Temppeliaukion kirkolla. Uutisten mukaan paikalla oli huppupäisiä poliiseja maastoautoissa.

  Tällä viikolla on kesäpäivänseisaus 21.6.2017 ja siitä seuraavat päivät 22. ja 23.

  Tuli vain mieleen uutisen kommenttiosio: https://vastavalkea.fi/2017/05/27/pop-up-passit-paratiisiin/

 11. Syy, miksi Venäjällä pelottelu meni USA:ssa jossakin määrin pieleen, on ollut tehokas ja yllättävän paljon seurattu nettivetoinen vastamedia. Alex Jonesin kanava on näistä kenties suurin.
  Valtamedia tai sen taustalla lymyävät Trumpin vastustajat luottavat siihen vanhaan jo Goebbelsin hyödyntämään propagandasodan periaatteeseen, että mikä tahansa väite riittävän pitkään ja taajaan toistettuna muuttuu ihmisten mielissä totuudeksi. Tämä teoria pätee hyvin, JOS vaihtoehtoista tiedon lähdettä ei ole. USA:n presidentin vaalien yhteydessä sellainen vaihtoehto oli kuitenkin tarjolla. Jossain määrin valtamedia oli jo ennen vuotta 2016 kuluttanut pois uskottavuuttaan, mikä kannusti monia äänestäjiä tutkimaan asioita vastamedian kautta.

  Tämän ilmiön vuoksi eliitit ovat nyt aika vakavasti pohtimassa mahdollisuutta vaihtoehtoisten tietolähteiden torppaamiseen. Sosiaalisen median alustojen palveluntarjoajat ovat jo osallistuneet tähän kampanjaan ja poliittisesti epäkorrektin tiedon näkyvyys ja leviävyys verkossa on jo kuuleman mukaan heikentynyt selvästi.

  Nyt on syytä olla tarkkana, sillä läntisten demokratioiden luisuminen kohti totalitäärisiä hallintojärjestelmiä voi olla lähempänä kuin koskaan. Lehdistön aitoa ”vapautta” meillä ei ole vuosikymmeniin oikeasti ollut ja hetken kukoistanutta internet-vetoista vastamediaa ollaan hyvää vauhtia ajamassa ahtaalle. Tässä kehityksessä on vaikea huolestua Putinista.

  • ”Lehdistön aitoa ”vapautta” meillä ei ole vuosikymmeniin oikeasti ollut ja hetken kukoistanutta internet-vetoista vastamediaa ollaan hyvää vauhtia ajamassa ahtaalle. ”

   Tilanne on menossa siihen, että vastamediat joutuvat ennen pitkää siirtymään venäläiselle VK-alustalle fb:sta koska fb sensuroi, anteeksi, suodattaa.
   Epäilemättä näitä sensuuripako-siirtymisiä aikanaan sitten käytetään ”todistamaan” että venäläiset ovat kuin ovatkin kaiken aikaa ohjailleet vastamediaa.

 12. Jos hunterille vielä pari riviä vastaisin. Nimiä en uskalla, häkki saattaa heilahtaa, mutta eiköhän tämän kesäteatterin jälkeen ala ihmisille olla selvää, että politiikka on hevon perseessä syvällä ja poikittain. Vai sanotaanko jossain, että valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa hallituksen ministeritrio. Muistaakseni ei. Näin se kuitenkin menee.

  Sehän pitäisi olla eduskunta, kun kansaa edustaa. Miten se valta on ministeritriolle päässyt livahtamaan? Hallituksen pitäisi olla eduskunnan työrukkanen, eikä päinvastoin. Jos eduskunnassa on liikaa näitä uuvatteja? Monet ovat ratsastaneet arkadian kukkulalle muilla avuilla kuin lakien tuntijana. Tuskin monet edes ymmärtävät olevansa säätämässä lakeja. Siksi lakeja ”uudistetaan” luomalla uhkakuvia ja toiveita tyhjästä ilman todisteita tai näyttöä. Jos tämäkään ei auta, voidaan sopivilla ”tietovuodoilla” säikäyttää” porukoita. Ei siihenkään todisteita tarvita, kunhan saadaan isot otsikot totuusmediaan. Se menee päähän kuin häkä.

  Politiikan kesäteatterin tuotoksena syntyi sitten uusi puolue, Sininen Tulevaisuus. Eiköhän sitä sinistä pari vuotta riitä noille kahdellekymmenelle. Liksa ainakin säilyi, jota alamaisista ”nauttii” vain pari prosenttia. Veikkaan, että liukenevat pikkuhiljaa kokkareihin ja kepuun. Siellä uuvatit näyttävät olevan tervetulleita.

  Tuli ainakin politiikan satiiri-osuus hoideltua pidemmän kaavan mukaan. Voidaan rauhassa keskittyä miljardien tulonsiirtoihin varakkaammalle väelle. Verot ovat avainasemassa nyt, kun kansa köyhtyy eikä niiltä muuten enää saada. Verojahan kaikki eivät pääse karkuun.

  • ’…Sehän pitäisi olla eduskunta, kun kansaa edustaa. Miten se valta on ministeritriolle päässyt livahtamaan? ’
   Niinhän se pitäisi olla mutta kun eduskunnassa on paljon pellejä/pelureita jotka ovat sinne livahtaneet lupaamalla äänestäjilleen muuta kuin mitä tekevät. Eli totuus on että eduskunta ei edusta kansan käsitystä asioista sillä kansan enemmistö ei hyväksy tai allekirjoita sen siunaamia ratkaisuja/päätöksiä.
   Siksi juuri tarvittaisiin kipeästi kansanäänestyksiä kun koskaan ei voi taata sitä etteikö eduskuntaan livahda juudaksia ja pelkkiä oman edun tavoittelijoita. Niillä turvattaisiin se ettei valta luisu pois kansan käsistä koneistolle kuten nyt tapahtuu.

   • p.s. Hallituksen rivit pitivät: Eduskunta äänesti luottamuksen puolesta äänin 104–85
    Näin tuskin olisi käynyt jos kansa olisi äänestänyt.

     • Tervetuloa terroristit ja naistemme raiskaajat, rajamme ovat ja pysyvät auki:

      ”SUOMI SAI VASEMMISTOLAISEN EU-MIELISEN HALLITUSPUOLUEEN

      Suomalaisen sisäpoliitikan kesäteatterissa tulee joka päivä lisänäytöksiä, joita kansalaiset eivät voi seurata kuin typertyneinä. Perussuomalaisten puoluekokouksesta hallituskriisiin päätynyt puskafarssi sai tänään uuden väliosan, kun hallitukseen kurvanneet loikkarit julistivat perustaneensa uuden puolueen nimeltä Sininen tulevaisuus.

      Syy sille, miksi kansallismielisyyden yhdessä yössä hylännyt loikkarijoukko ei mainitse puolueensa nimessä sanaa sinivalkoinen käy selväksi Yle uutisessa Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon nimeksi Sininen tulevaisuus. Euroopan Unionin lipun väriä symboloiva sininen sopiikin uudelle hallituspuolueelle hyvin, koska Suomen lipun värit olisivat olleet liian vahva viittaus Suomen kansaan ja velvollisuuteen puolustaa sitä. Sininen tulevaisuus on ennen kaikkea yhteensopiva Kokoomuksen kanssa, joka on vaivihkaa muuttunut kansallisesta kansainväliseksi punavihertäväksi ”arvopuolueeksi”.

      Kuin silmänlumeeksi loikkarit väittävät Ylen uutisessa puolustavansa kansallisvaltiota, mutta kovin vaikeaa se on, kun on alentunut EU:n liittovaltiokehitystä kannattavien Kepun ja Kokoomuksen leimasinautomaatiksi:…”

      Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/06/suomi-sai-vasemmistolaisen-eu-mielisen.html

      Näin EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostettu maanpetturihallitus huijaa lammaslaumaa, joka sokeasti uskoo vallanpitäjiä tukevaa, punaviher-taustaisten toimittajien dominoimaa valta-VALE-mediaa.

     • Magneettimediassa olleessa artikkelissa todetaan mm., että ”…identiteetitöntä sekarotuisista massaa on helpompi hallita kuin itsetietoisia ihmisiä, totuus, jonka Lännen pahansuopa eliitti ymmärtää vaistonvaraisesti.
      Aristoteles teki huomion, että muukalaiset olivat paitsi tyrannien mutta myös ääriegalitaristien suosituin poliittinen ase…”, http://magneettimedia.com/aristoteleen-nakemyksia-maahanmuutosta-monietnisyydesta-ja-demokratiasta/#comments

      Tämä on ilmeisesti tärkein peruste, miksi EU-diktatuuri ja sen mm. Suomessa valtaapitävät maanpetturi-lakeijat toteuttavat Kalergi-suunnitelmaa kantasuomalaisten korvaamiseksi uudella negroidisella sekarodulla. Kuin tilauksesta heille on tulossa mutavyöry Afrikasta:

      ”Prof. Heinsohn: Maahanmuuttajien vyöry lopettaa Euroopan vuoteen 2050 mennessä
      Näin toteaa saksalainen professori Heinsohn, jota on kutsuttu 21. vuosisadan Karl Marxiksi…”,
      https://vaestotiede.wordpress.com/2015/12/01/prof-heinsohn-maahanmuuttajien-vyory-lopettaa-euroopan-vuoteen-2050-mennessa/

      Unkari on kuitenkin osoittanut, että mm. sopivasti rakennetulla aidalla maahantunkeutuminen voidaan tyrehdyttää – ja onhan Suomellakin viimeisenaä keinona puolustusvoimat maahantunkeutujien pitämiseksi rajojen ulkopuolella. Nämä toimenpiteet edellyttävät tietysti ostetuista EUnukeista koostetun maanpetturihallituksen korvaamista isänmaallisella, kansallismielisellä hallituksella. – Ks. ”Unkarin pääministeri: Me todistimme ensimmäisenä, että massamuuttoliike on mahdollista pysäyttää”, https://www.kansalainen.fi/unkarin-paaministeri-todistimme-ensimmaisena-etta-massamuuttoliike-mahdollista-pysayttaa/

     • Eikä näiden maanpettureiden röyhkeydellä ole rajaa:
      ”Petteri Orpo: Olisi merkittävä ele nostaa pakolaiskiintiötä Suomessa”,
      http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/06/20/petteri-orpo-olisi-merkittava-ele-nostaa-pakolaiskiintiota-suomessa/

      PettUri Orpo otti syksyllä 2015 avosylin vastaan kymmeniä tuhansia Sipilän suloisia partalapsia – jotka hän Dublinin sopimuksen perusteella olisi välittömästi voinut käännyttäää takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin ja joista aihetuu miljardiluokan vuotuiset kustannukset maallemme. Valtionvelkamme, melkein pelkästään KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA, on ylittänyt kriittisenä pidetyn 60% rajan bruttokansantuotteesta ja on nyt n. 105 miljardia euroa. Maahantunkeutujista aiheutuvat kustannukset rahoitetaan käytännössä ulkomaanvelkaamme paisuttamalla – ja ennenkaikkea vähäosaisilta kantasuomalaisilta leikkaamaalla; Orpohan sitten valtivarainministeriksi siirryttyään väläytti useiden miljardien leikkauksia valtion budjettiin – mutta ei tietenkään matukustannuksista.

     • Barcelonan julistuksella vuodelta 1995 EU tarjoaa yhdeksälle muslimimaalle vapaan tavaroiden, palvelujen JA IHMISTEN liikkumisen kunkin maan ja EU:n välillä, http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php – Englantia,saksaa tai tanskaa ymmärtäville varsin lukemisen arvoinen artikkeli. Siinä tanskalainen patriootti Anders Bruun Laursen mm. toteaa Barcelonan julistuksen olevan historian suurin maanpetoksellinen toimenpide. Tämä Barcelonan sopimus on myös eräs asia, josta rikollisia vallanpitäjiä tukeva, suomalaisvihamielinen valta-VALE-media VALEHTELEE VAIKENEMALLA – kuten monesta muuustakin kansalaisille hyvin tärkeästä asiasta.

  • Sininen tulevaisuus? Viitannee EU:n lippuun. Vai josko sittenkin kuolleen sinertymiseen?

 13. ’…Poliitikkoja kuunnellessanne ja mediaa seuratessanne muistakaa aina kysyä itseltänne, mitä näkökulmaa teille yritetään myydä, ja kuka myy. – Riikka Söyring
  Älkää jättäkö katsomatta tätä John Pilgerin mahtavaa videota:

  John Pilger: The Invisible Government Most Important Documentary Ever
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=153955

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here