Aseteollisuuden tutkimusrahoitus on suljettava pois uudesta Euroopan unionin budjetista. Tutkimusrahoitus tulisi ohjata projekteille, jotka kehittävät väkivallattomia keinoja konfliktien estämiseksi ja ratkaisemiseksi – ja erityisesti epävakauden syntytekijöiden poistamiseksi.Allekirjoita vetoomus!


Miksi tämä on tärkeää?

Me kaikki haluamme elää rauhallisessa maailmassa, ja se on syy, miksi Euroopan unioni luotiin. (Tai niin meille on ainakin kerrottu, toim.huom.)

Euroopan komissio suunnittelee kuitenkin – aseteollisuuden painostamana – ensimmäistä kertaa unionin historiassa budjetoivansa miljardeja euroja julkista rahaa edistyneen aseteknologian kehittelyyn.

Vaikka puhutaan ”puolustuksesta”, näiden tukien todellisena päämääränä on suojella aseteollisuuden kilpailukykyä ja vientikapasiteettia – siis tukea asevientiä maihin, jotka ovat osallisena epävakauden luomisessa ja tuhoisissa konflikteissa, kuten Saudi-Arabia.

Viime vuonna hallituksemme ja Euroopan parlamentin jäsenet päättivät 90 miljoonan euron tukibudjetista asekehittelylle reiluksi kolmeksi vuodeksi. Ja se oli vasta alkua.

Komissio ajaa ”puolustussektoria” tärkeimmäksi prioriteetiksi jo olemassa olevien rahoituskanavien käytössä rakenteellisista ja alueellisista varoista kehitysapuun. Jopa koulutukseen, kasvatukseen, nuoriin ja urheiluun keskittynyt Erasmus-ohjelma halutaan nyt valjastaa osaksi ”puolustuskykyä”!

Kesäkuun 7. päivä komissio käynnisti Euroopan puolustusrahaston, jonka alla se esittää EU:n budjetista (siis eurooppalaisten verorahoista, toim.huom.) 500 miljoonaa euroa aseteollisuuden tutkimukseen ja kehittelyyn ajalle 2019–20. Vuodesta 2021 eteenpäin tuki olisikin sitten jo puolitoista miljardia vuodessa. Tämä on huomattavasti enemmän kuin mitä esitettiin vielä viime joulukuussa.

Jäsenvaltioiden puolustusrahastoon maksamilla maksuilla – peräti 4 miljardia euroa vuodessa –  tullaan rahoittamaan lisäksi prosessin viimeinen askel: jäsenvaltioiden sotakaluston kehityksen ja hankintojen yhdenmukaistaminen. (Tarkoittanee käytännössä Euroopan kansallisten armeijoiden hävittämistä ja NATO-hegemoniaa, toim.huom.)

Kaikki tämä tulee tarkoittamaan radikaaleja leikkauksia muilla yhteiskunnan aloilla niin unionin kuin kansallisella tasolla. EU vaatii, että jäsenvaltion maksut yhteiseen puolustusrahastoon lisätään kansalliseen puolustusbudjettiin ylimääräisenä menona – ei korvaamaan sitä.

Vuosien kulissien takaisen, peräänantamattoman työn jälkeen aseteollisuuden lobbaus on onnistunut saamaan unionin ja valtioiden instituutioista tukea pyrkimyksilleen ohjata Euroopan julkisia varoja yksityiseen liiketoimintaansa ”tutkimuksen” varjolla.

Meillä on kuitenkin vielä mahdollisuus estää eurooppalaisia veronmaksajia joutumasta veristen konfliktien maksumiehiksi. (Tosin ”konflikti” on melkoisen vähättelevä kuvaus esimerkiksi Saudi-Arabian johtaman koalition teurastuksesta Jemenissä, toim.huom.)

Hallitustemme ja europarlamentikoidemme tulee vielä hyväksyä tämä lakiehdotelma tulevina kuukausina. Kertokaamme, että haluamme heidän työskentelevän rauhan – ei aseteollisuuden – puolesta.


Vetoomuskampanja löytyy osoitteesta
https://act.wemove.eu/campaigns/EU-dont-invest-in-weapons?utm_campaign=6hxPKEt0eC&utm_medium=facebook&utm_source=share

Vetoomuskampanjan takana ovat ”We move Europe” -kansalaisliike ja Eurooppalaiset asekauppaa vastaan -verkosto (European Network Against Arms Trade)


 

Kuva: We Move Europe
Suomennos: Johanna Lehtonen

52 KOMMENTTIA

 1. Pelkään pahoin ettei kansalaisten allekirjoituksia oteta huomioon Brysselissä eikä muuallakaan, mutta onhan se kiinnostavaa surata miten toivottomaksi ”HE” ovat kansojen tahdon tehneet. ”Homo Sapiens” ei tee mitään oikeita ratkaisuja, ei menneisyydessään, eikä tulevaisuudessaan, onhan siitä jo selvät todisteet. ”Kuha on sanoi kalastaja”.

 2. Sisäisen turvallisuuden rakoillessa ympäri EU:ta harkitsemattomasta kaoottiseen muuttuneen siirtolaisuuden myötä, ratkaisuksi tarjotaan huipputeknisiä asejärjestelmiä ja patalappu direktiivejä. Jos ei ole kykyä tai tahtoa käyttää nykyisiä asejärjestelmiä, menee uusissa ”humalat ja maltaat hukkaan”.

  • ” kaoottiseen muuttuneen siirtolaisuuden myötä”

   Toden totta:
   ”Saksan poliisi voimaton Lähi-idän taustaisten islamistirikollisjengien kanssa: ”Viidakon laki”
   Tuomioistuimet antavat tuomioita, jotka perustuvat virheelliseen monikulttuurisuuden ymmärtämiseen ja rasistiksi leimautumisen pelkoon…”, http://beta.oikeamedia.com/o1-23624

   Ranskassa on jo myös vastaava tilanne ja Ruotsissa vielä pahempi.

   Siitä huolimatta esim. PettUri Orpo haluaa näitä kaaoksen aiheuttajia lisää, suvakki-idioottipiieistä puhumattakaan.
   Orpo entisenä sisäministerinä tietää varmasti varsin hyvin seuraavan Mvlehden artikkelissa esilletuodun:

   ”“Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa spontaanien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole laskenut vuoden 2015 vyöryä edeltävälle tasolle. Suomi on ainoa pohjoismaa, joka osallistuu täysimittaisesti turvapaikanhakijoiden sisäisiin siirtoihin Italiasta ja Kreikasta.

   Muista pohjoismaista Tanska on lopettanut kiintiöpakolaisten vastaanottamisen kokonaan spontaanien tulijoiden suuren määrän vuoksi. Kuitenkin Tanskaan tuli sekä vuonna 2015 että sen jälkeen vähemmän spontaaneja hakijoita kuin Suomeen.

   Suomi on myös ainoa pohjoismaa, joka myöntää kansainvälistä suojelua neljäksi vuodeksi kerrallaan. Jopa Ruotsi myöntää toissijaista suojelua vuodeksi kerrallaan. Lisäksi Suomi on ottanut käyttöön vähemmän EU-direktiivin sallimia perheenyhdistämisen ehtoja kuin muut pohjoismaat.

   Ei ole yllättävää, että myös viime vuonna 6000 turvapaikkashoppailijaa käveli muiden pohjoismaiden läpi Suomeen.
   ”Vastuullinen” linja näyttää jatkuvan.”

   Ks. http://mvlehti.net/2017/06/20/jussi-halla-aho-tarjoaa-faktoja-pakolaiskiimaiselle-petteri-orpolle/

 3. Näissä vatoomuksissa on se epäkohta että yksi vetoomus 100 000 nimellä käsitellään ”yhtenä vetoomuksena”. Mutta jos 100 000 ihmistä lähettää vetoomuksen niin se käsitelläään ”100 000 vetoomuksena”. Jolloin on kirjattava 100 000 eriävää mielipidettä, on arkistoitava 100 000 paperia ja on mahdollisesti lähetettävä 100 000 henkilölle vastine, jos vetoomukset ovat erilaisia.

  Tämä on se suurin yksittäinen asia jonka vuoksi kansan mielipidettä ei ole tarvinnut kuunnella. Ja ihmiset ovat urautuneet moodiin:”Tee sinä paperi niin kyllä minä siihen nimeni laitan” kuvitellessaan että nimi paperissa jotenkin auttaisi asiaa. Laiskuus ja välinpitämättömyys omasta elinympäristöstään antaa vallanpitäjille mahdollisuuden tehdä päätöksiä meitä vastaan. Kuten nytkin.

  Olemme saanee sellaiset johtajat kuin olemme ansainneet.

  Ehdotan että jokainen joka kokee asian tärkeäksi, printtaa paperin ulos ja lähettää sen EU:hun. Sillä on jo vaikutusta.

 4. ”The heads of state or government will review progress in the strengthening of EU cooperation on external security and defence. They will also take stock of where the EU stands in terms of internal security.”

  http://www.consilium.europa.eu/en/policies/defence-security/

  Lisää: http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/european-council/2017/06/22-23/

  Huomatkaa, siis myös sisäinen turvallisuus. Kehittyneet järjestelmät voivat tarkoittaa myös omaa väestöä vastaan sovellettavaa tekniikkaa ja kalustoa.

 5. Saksalaisen ikiaikaisen unelman, germaanisen keskimaan rakentaminen jatkuu,idea europasta mustaltamereltä jäämerelle on toteutumassa,vaihe kerralaan.
  Ukrainan kriisi avautuu myös tämän ikiaikaisen haaveen näkökulmasta,se tulee olemaan olennnainen osa uutta germaniaa,jonka pohjana on tälläkertaa ordeoliberaali taluskuripolitikka.
  Tuon projektin onnistumiseksi on välttämätöntä luoda myös yhteisen asevoiman rakentaminen juuri tuon talouskuri politikan sisäiseksi varmistajaksi,eli europan unionin joukkoja voidaan käytää myös alueeen sisäisten kapinoiden tukahduttamiseen.

  • ”eli europan unionin joukkoja voidaan käytää myös alueeen sisäisten kapinoiden tukahduttamiseen”

   Tuo lienee se joukkojen päätarkoitus huomioonottaen EU:n diktatuuri- ja poliisivaltioluonteen eli kuten britti David Noakes sen ilmaisi (ennen Brexitiä):

   ”The EU is succeeding exclusively through subversion by traitors from inside the UK.

   The EU has the laws of a police state, and a constitution that hands absolute power to unelected dictators; it specifically hands all military power (and that includes the nuclear weapons of Britain and France,) to these dictators. It is the Soviet system, and creates a sham EU parliament with no power; it will abolish the nations of Great Britain and England.”

   • ”a sham EU parliament”

    VALE-parlamentti VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA!

    • Ja (ns. mustan paavin alaiset) jesuiitat EU: korkeimmassa johdossa:

     ”We are all Jesuits
     Derk Jan Eppink // Wed, 10. Oct 2012

     There are plenty of reasons to keep a close eye on Herman van Rompuy, the President of the European Council. Early September, Van Rompuy spoke to the ’Interreligious Dialogue’ in Florence. The world press did not notice, but fortunately there was still the ’Katholiek Nieuwsblad’ from Den Bosch, Rome’s last resort in the Netherlands. The newspaper proudly quoted Van Rompuy as announcing: ’We are all Jesuits’. He was referring to those prominent European leaders with whom he is developing the architecture for the future Europe. ’It creates unbreakable ties. So there is a ’Jesuits International”…”

     Koko artikkeli: http://www.djeppink.eu/en/blog/we-are-all-jesuits

 6. Pauli on tainnut lukea hieman liikaa J.R.R. Tolkienia!

  Ei taida nykyisellä EU:lla olla noiden keskimaa-fantasioiden kanssa mitään tekemistä.

  Näiden vetoomusten allekirjoittaminen tuskin mitään auttaa, ero EU:sta on ainut jolla tästä paskasta päästään eroon!
  Toki painetta päättäjiä kohtaan ne hieman lisäävät.

  • Tolkkien oli aikansa aglosaksinen probakandisti,hänelle kaikki muut kultuurit oli jotenkin muuten vääriä, kuin brittikultuuri. Sattumoisin samaan aikaan, tai hieman aikaisemmin oli Saksalla myös haaveena rakentaa oma omavarainen imperiumi, jonka keskuksena olisi ollut juuri Saksa, jota tuon alueen reunaalueet lisi pantu palvelemaan.

   Tuo keskimaa käsite olisi ollut erittäin hyvä käsite,noille pyrkimyksille. Nykyinen Wuropan unioni on muuttumassa juuri tuonkaltaiseksi europpalaisen haaveen ruumillistumaksi, kun britit ovat poistumassa ja olen varma,että Ukraiina tai ainakin sen läntiset osat liitetään aikaamyöten siihen.

 7. Itse asiassa USA on vaatinut suoraan ja NATOn kautta, että EU perustaa armeijan, joka alistetaan NATO-struktuuriin eli USAn kenraalien komentoon.

  EUn armeijan perustaminen ei kuitenkaan ole nopea juttu, joten nyt USA ja NATO vaativat EUta panostamaan aseteollisuuteen, tutkimukseen ja kehitystyöhön.

  Kun USAn oma aseteollisuus yrittää pysyä Venäjän ja Kiinan kehitystahdissa, siitä on seurannut lukematon määrä sutta, epäonnistuneita kalliita aseita ja asejärjestelmiä, susi-sota-aluksia, susi-tutkia, susi-hävittäjiä jne.

  Eurooppa, EU (ja Niinistön Suomi) tulee olemaan yksi pääväylistä ja merkittävä rahoittaja, asetuottaja ja sotilaiden luovuttaja USAn ja NATOn hyökkäyksessä Venäjälle.

  • ”Kun USAn oma aseteollisuus yrittää pysyä Venäjän ja Kiinan kehitystahdissa, siitä on seurannut lukematon määrä sutta, epäonnistuneita kalliita aseita ja asejärjestelmiä, susi-sota-aluksia, susi-tutkia, susi-hävittäjiä jne.”

   Siis tarkoitit varmasti sanoa että Venäjä ja Kiina yrittävät pysyä Usan asekehittelyn perässä.

   Näillä kolmella suurvallalla on muuten ihan omanlaisensa filosofia mitä tulee asekehittelyyn. Usa on satsannut eniten voimakkaisiin ilmavoimiin ja laivastoon jotka ovat huomattavasti suuremmat kuin Venäjällä tai Kiinalla. Venäjä taas on keskittänyt enemmän maavoimien kalustoon, panssareihin ja tykistöön joita heillä on enemmän käytössä kuin Usalla.

   Myös tehokkaisiin torjuntaohjuksiin ja yleensäkin ohjustekniikkaan(myös merimaaliohjukset) Venäjä on satsannut kilpailijoitansa enemmän.

   Usalla on kuitenkin selvä etu puolellaan, sen ilmavoimat ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin Venäjän ja Kiinan ilmavoimat yhteenlaskettuna. Lisäksi heillä on suurempi laivasto, varsinkin lentotukialuksia ja hävittäjäluokan aluksia enemmän kuin Venäjällä ja Kiinalla yhteensä!

   Usa kykenee myös tehokkaammin järjestäytymään sotaa varten mm. sotateollinen tuotanto, logistiikka ym.

   Tästä Usan pienestä etumatkasta riippumatta en usko että he olisivat Venäjälle hyökkäämässä.
   Se olisi itsemurha koska Venäjä nurkkaan ajettuna käyttäisi tietenkin viimeisen oljen kortensa, ydinaseet joilla tuho olisi molemmin puolin lopullinen.

   Ainoa vaihtoehto hyökkäykselle Venäjään olisi onnistunut ydinase ensi-isku jonka onnistumis mahdollisuudet ovat kyllä varsin kyseenalaiset.

   • USA on jäänyt Venäjästä jälkeen avaruusteknologiassa, ohjusteknologiassa, hävittäjissä, helikoptereissa, tutkateknologiassa, panssariteknologiassa, tykistössä, maavoimissa, sukellusveneissä ja merivoimissa nopeissa kevytrakenteisissa pinta-aluksissa.

    Kiina on mennyt USAn ohi hävittäjissä, maavoimissa ja on menossa ohi ohjusteknologiassa, merivoimissa jne.

    • Venäjän armeija on aina ollut USAn armeijaa edellä kenraalien, upseeriston, sotilaiden älykkyydessä, koulutuksessa, strategisessa ja taktisessa ajattelussa.

     Venäjällä armeijaan rekrytoituvat koulujen, opistojen, yliopistojen priimukset ja parhaimmisto, USAssa taas työttömät, koulunsa keskeyttäneet, kouluissa, yhteiskunnassa huonosti menestyneet, lukutaidottomat, laskutaidottomat, köyhät, maahanmuuttajat, syrjäytyneet yms.

     Kiinassakin armeijaan rekrytoituvat hyvin koulussa menestyneet ja älykkäät ja parhaillaan Venäjä auttaa Kiinaa modernisoimaan armeijansa organisaatiorakenteet paremmn vastaamaan nykyaikaista liikkuvaa sodankäyntiä ja yhteistoimintaa Venäjän armeijan kanssa.

    • Kaikki on varsin suhteellista, miten ja millä mittarilla mittaat tuon eron?

     Ainut sotatekninen alue jossa Venäjä on selkeästi edellä Jenkilää, on ohjusteknologia.

     Muuten mielenkiintoista että Suomella alkaa olla yksi maailman tehokkaimmista tykistöistä, Nato maatkin jäävät jälkeen!

     Nyt en puhu ainoastaan tykkien kokonaismääristä vaan ennen muuta suorituskyvystä.

 8. Onko odotettavissa sota NWO:n ja OWO:n (vanha maailmanjärjestys) välillä ? kaikki ei taida edetä kuten nwo-eliitti on ajatellut…
  War Between New & Old World Order?
  “The NWO comprises England and the nations of the former British Commonwealth, the Jewish bankers and Israel, the USA and the Sunni monarchies led by Saudi Arabia, Jordan and a few allies like Poland, Japan, and South Korea.
  The OWO, Old World Order, includes for its part most of European countries, Russia and its allies like China, Iran and the Shiites, Turkey, the Catholic and Orthodox churches although the Catholic authorities are divided much like Italy on the subject.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=153526
  Makow Note: I have trouble seeing Germany and France as part of the OWO. 
  https://www.henrymakow.com/2017/06/war-between-old-and-new.html

 9. Minä jätän tuon vetoomuksen allekirjoittamatta.

  Syy siihen, että EU on ryhtynyt satsaamaan yhteiseen puolustukseen, on Venäjä. Venäjän ulkopoliittisena pyrkimyksenä on palauttaa Neuvostoliiton aikainen asemansa globaalina suurvaltana. Tähän päämäärään pyrkiessään se ei kaihda myöskään sotllaallisen voiman käyttöä, niin kuin olemme saaneet nähdä. Venäjä pyrkii koko ajan hybridivaikuttamisen kautta hajoittamaan EU:n yhtenäisyyttä ja aiheuttamaan epävakautta yksittäisissä maissa.

  Tässä tilanteessa Euroopan maat, varsinkin Venäjän naapurit, kokevat asemansa uhatuksi. Turvatakseen itsensä niiden on pakko varautua myös siihen vaihtoehtoon, että niiden kimppuun käydään myös sotilaallisesti.

  Sotilaallinen kilpavarustelu ei ole koskaan hyväksi maailmalle. Nyt sen on aloittanut Venäjä, eikä sillä ole mahdollisuutta voittaa sitä. Täytyy vain toivoa, että Venäjällä on johtajat, joilla järki pysyy päässä ja säästymme sodalta. Neuvostoliiton vainoharhaisten johtajien takia maailma oli pari kertaa äärimmäisen lähellä ydinsotaa.

  • Alkoivatko NL:n johtajien vainoharhat ennen vai jälkeen sen kun Yhdysvallat pudotti atomipommin Japaniin (joka oli jo yrittänyt antautua)?

   Hopa, mielipiteessäsi on järkeä, puolittain. Jolain lailla et huomaa tai ainakaan et anna ymmärtää huomanneesi että sama pätee kääntäenkin: Venäjänkin on pakko varautua siihen vaihtoehtoon että sen kimppuun käydään sotilaallisesti.
   Ei tässä maailmassa mikään maa tyhjiössä toimi.

   Minäkään en allekirjoita koska on parempi että raha käytettäisiin EU:ssa kuin Yhdysvalloissa. Jää edes osa (palkat jne) tänne kiertoon eikä katoa koko summa verokeitaisiin.

   Maailmanrauhaa on turha toivoa ennen kuin on siirrytty laajalti suoraan demokratiaan ja kansanäänestyksiin.

   • En halua ottaa kantaa siihen, yrittikö Japani antautua ennen atomipommien pudottamista vai ei, koska asiasta on ristiriitaista tietoa, enkä juuri nyt viitsi alkaa perehtyä asiaan tarkemmin.

    Neuvostoliitto ja Yhdysvallathan olivat liittolaisia. USA on demokratia, ja siellä oli johdossa hyväntahtoisia hölmöjä, jotka uskoivat todelliseen liittolais- ja ystävyyssuhteeseen maiden välillä. Stalinilla oli erilainen näkemys. Hän näki lännen vihollisena, jota vastaan täytyi puolustautua, jos sitä ei pysty kukistamaan. Niinpä Stalin onnistui alistamaan valtansa alle melkein puoli Eurooppaa. Siihen kuului myös Suomi, vaikka Suomelle myönnetty vapaus olikin suurempi kuin Varsovan liiton maiden.

    Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat demokratioita. Demokraattisissa maissa on tavattoman vaikea lähteä hyökkäyssotaan, varsinkaan toisia demokratioita vastaan. Venäjän pelko, että länsi hyökkäisi sotilaallisesti sen kimppuun, on järjetön. Lännessä ei yksinkertaisesti pystyttäisi mobilisoimaan sellaisia joukkoja, joilla voitaisiin hyökkäyssotaan ryhtyä. Sen sijaan voi syntyä joskus tilanne, että Kiinaa alkaa houkuttaa tyhjentyvät alueet Venäjän kaukoidässä.

    On vaikea sanoa, onko Venäjän pelko todellinen, vai käytetäänkö sitä vain verukkeena, jolla kansa saadaan pidetyksi kuuliaisena. Luultavasti sekä että.

    Viimeisestä lauseesta olen lähes samaa mieltä kanssasi. Demokratia on välttämätön, jotta maailmanrauha saataisiin aikaan. Mutta kyllä minusta edustuksellinenkin demokratia toimii ihan hyvin.

    • Höpö Höpö,

     USAn ”demokratia” ei ulotu USAn ase- ja sotateollisuuteen.

     USA, NATO-maat aloittivat konkreettiset suunnitelmat ja valmistelut hyökkäykselleen Venäjälle 1986, Sauli Niinistö liitti Suomen noihin suunnitelmiin ja valmisteluihin 2012.

     Ainoa, mikä pidättelee, että USA, NATO, EU, Sauli Niinistön Suomi eivät hyökkää Venäjälle on Venäjän vahva puolustus ja ylivoimaiset asevoimat.

     Trump ja trumpilaiset tuon ymmärsivät, Obama, Viro, Sauli Niinistö eivät.

     • USA:n ase- ja sotateollisuus ei ole valtion säätämien lakien ja muiden säädösten ulkopuolella. Ei se voi toimia kuin valtio valtiossa, niin kuin joissakin epädemokraattisissa maissa.

      Se, että länsivalloilla olisi olemassa hyökkäyssuunnitelmia Venäjälle, on puhtaasti vilkkaan mielikuvituksesi tuotetta. Eihän koko ajatuksessa olisi mitään järkeä.

      Sauli Niinistö on ollut sitä vastaan, että Suomi liittyisi Natoon. Ainakin hän on antanut niin ymmärtää. Voihan olla, että hänen vastustuksensa ei ole periaatteellista laatua, vaan hän tilaisuuden tullessa ottaa toisenlaisen kannan. Minusta se olisi Suomen etu.

      Trump ei paljon ulkopolitiikasta ymmärrä, mutta toivottavasti hän luottaa sellaisiin, jotka siitä ymmärtävät. Nyt Trump on jo myöntänyt, että Venäjä sekaantui USA:n vaaleihin. Aikaisemmin hän kiisti sen.

     • Höpö höpö,

      USAlla ja NATOlla ei ole vain yksi hyökkäyssuunnitelma A Venäjälle, vaan myös suunnitelmat B, C, D, E jne.

      Nyt kun Sauli Niinistö on liittänyt Suomen NATOon isäntämaaksi ja NATOn nopean toiminnan joukkoihin niin toki USAn ja NATOn ja nyt siis Niinistönkin hyökkäyssuunnitelma Venäjälle elää ja kehittyy, tai ainakin pitäisi.

   • Huhh-heijaa, vai suoraa demokratiaa??? Sitähän tässä toivotaan, mutta kun ei ole muuta kuin ”KIEROA demokratiaa”, niin jääkööt selvittämättä. Ns. Demokratia on tuhonnut kaikki entiset mahtivaltiot, ja uutta tuhoamista suunnutellaan juuri nyt. Yksinvaltias on ainoa mahdollisuus, mutta hän ei asu maan piirissä. Olemme siis omillamme, kunnes toisin määrätään.

  • Tuosta pitkästä listasta saisi myös pitkän keskustelun aikaan. Esimerkiksi Koreasta, joka komeilee ylimpänä. Kommunistinen Pohjois-Korea hyökkäsi Etelä-Korean kimppuun tarkoituksenaan vallata se ja yhdistää maa. Yhdistyneet kansakunnat asettui Etelä-Korean tueksi.

 10. EU ei ole vapaa.

  USA kontrolli, mitä aseita EU voi valmistaa ja mitä aseita EU voi myydä ja mille maille.

 11. Hopalong,

  vain USA on imperialistinen, NATO ja nyt sitten EUkin sen apupoikana.

  Venäjä ei ole Neuvostoliitto eikä yritä olla Neuvostoliitto tai palata Neuvostoliitoksi.

  • Mitä tarkoitat imperialismilla? Minun ymmärtääkseni imperialismi on oman alueen tai vaikutusvallan laajentamista maailmassa. Ja juuri siihen Venäjä pyrkii.

   Oli lyhyt aika, jolloin näytti siltä, että Venäjä hyväksyy kansainvälisen järjestyksen ja paikkansa siinä. Sinä aikana esimerkiksi Jeltsin pyysi Suomelta anteeksi sitä, että Neuvostoliitto sekaantui Suomen sisäpolitiikkaan. Tuo aika on nyt ohi. Venäjä pyrkii takaisin maailmanvallaksi. Siihen kuuluu lähimaiden , myös Suomen, liittäminen takaisin Venäjän etupiiriin, vastoin näiden tahtoa. Esimerkiksi Ukrainaa Venäjä ei halua tunnustaa oikeasti itsenäiseksi valtioksi. kun Ukraina olisi halunnut oman taloudellisen kehityksensä vuoksi läheistä yhteistyötä EU:n kanssa, Venäjä esti sen. Seuraukset näemme. Ukraina ja Puola olivat samalla kehitystasolla ennen Puolan liittymistä EU:in. Nyt Puola on mennyt jättiaskelin eteenpäin, ja Ukraina on jämähtänyt paikalleen, kovan korruption rasittamana.

   • Olet selvästi vainoharhainen. Venäjä ei pyri liitämään Suomea Venäjään.

    USA, NATO, EU yrittivät kaapata Krimin ja Venäjän Sevastopolin tukikohdan Krimillä ja liittävät nyt Ukrainaa EUhun neuvottelematta ukrainalaisten kanssa ja Venäjän kanssa, jolla on ja oli huomattavat teolliset investoinnit ja merkittävästi yrityksiä maassa.

    EU on USAn ja NATOn talutuksessa ja vihamielinen talousjärjestelmä Venäjälle.

    USAn, NATOn, EUn Kiev-Ukraina voi huonosti, Venäjään liittynyt Krimi erinomaisesti.

    Krimillä elintaso noussut, palkat nousseet, eläkkeet nousseet, yritystoimnta on aktiivista, turismi on kasvanut, tieverkostoa rakennettu, energiahuolto pelaa ja on edullista jne. vaikka USA, NATO, EU, Sauli Niinistö yrittävät boikotoida, eristää, vahingoittaa Krimiä.

   • Voi saakeli kun menit noin pitkälle ”propakandallasi”, vai on se VENÄJÄ joka hyökkäilee ISRAELIN ympäristössä kaiken aikaa. Ota ne ruusuiset lasit silmistäsi ja katso tilanteita vakavasti, mikä maa aiheutta eniten kuolemaa juuri nyt monissa arabimaissa. Syy on siinä kun ei pysytä ”totuudessa”, vaan jankutetaan samaa valhetta yötä-päivää. Jokin VENÄJÄn kaunotar saattaisi muuttaa mielesi hautaasi asti tyytyväisenä miehuudestasi,heh.

 12. Joutuuko Trump ahtaalle? sotilasmenoissaan, vastusta syntymässä — rahalle olisi parempaa käyttöä oman maan sisällä
  The U.S. Conference of Mayors on Monday unanimously passed three resolutions opposing the military-heavy Trump budget proposal, urging Congress to move funding out of the military and into human and environmental needs rather than the reverse.
  “The Peace Council applauds the resolve of major city mayors to dramatically cut the U.S. military budget and to take the funds saved to provide money for jobs, education, housing, transportation, seniors, youth, rebuild our roads, bridges, public transportation much more,” said Henry Lowendorf of the US Peace Council.
  http://www.washingtonsblog.com
  http://www.washingtonsblog.com/2017/06/u-s-conference-mayors-opposes-military-heavy-trump-budget.html#more-68222

 13. USA, NATO ja EUn NATO-maiden johtajat (sekä Suomen Sauli Niinistö, Sipilä ja Soini) ovat tehneet EUsta USAn ja NATOn ylikalliiden aseiden rahoittajan.

  Edistyneen aseteknologian kehittäminen tarkoittaa myös, että EU-maiden raha valuu EUn ulkopuolelle mm. niin, että EU rahoittaa ja subventoi USAn jatkuvaa kehitystyötä vaativia USAn, NATOn, Suomen, Israelin, Japanin, Etelä-Korean, Japanin F-35-hävittäjiä sekä niihin kehitettyjä ja edelleen kehitettäviä Norjan Kongbergin ohjuksia.

 14. Ukrainan tapaus on osoittanut kuinka haavoittuvainen Eurooppa on kun ulkopuolelta hyökätään. On idioottimaista luottaa että merten takaa joku tulisi avuksi.

  Kasakka ottaa sen mikä on huonosti kiinni. Vanha fakta joka aina toistuu.
  Siitä on tehtävä loppu.

  • Jos USA, CIA, NATO ei olisi miehittänyt Eurooppaa eikä USA, NATO, Suomi olisi lähtenyt sodan valmisteluun Venäjää vastaan, Ukrainan konfliktia ei olisi syntynyt.

   Venäjän poliittinen ja sotilaallinen johto osaa ja osasi olla varuillaan, USA, CIA, NATO jäivät nuolemaan näppejään kun eivät onnistuneet miehittämään Krimiä eivätkä Venäjän Sevastopolin tukikohtaa.

   Sauli Niinistö, Kanerva, Soini ja muut ”meikit ja kannalat” ovat sen verran yksinkertaisia, että luulevat että

   1) Suomen NATOon pikkuhiljaa ja salaa hivuttautuminen olisi jäänyt Venäjän johdolta huomaamatta
   2) Suomen poliittisen ja sotilaallisen johdon infosota Venäjä-vihaan yllyttäminen ja Venäjän sekä venäläisten halveksiminen olisi jäänyt Venäjän johdolta huomaamatta
   3) Venäjän vastaiseen sotaan, Venäjälle hyökkäämiseen varustautuminen ja harjoitteleminen olisi jäänyt Venäjän johdolta huomaamatta
   4) Suomi voittaisi Venäjän USAn ja NATOn sotajoukkojen avulla.

  • Kasakka on aivan yhtäläilla rehellinen kuin on Suomalainenkin. ”Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin”.

 15. ”brexit tulee olemaan niin kivulias ettei kukaan seuraa” suomi sanoo (p.orpo ) bloomberg 2.5.2017
  millä lihaksilla orpo sanoo eu:lle kuukuvista asioista mitään ja suomen mielipiteen? ei ole asiasta keskusteltu suomessa mitään, mikä ei ole ihme, mistä täällä keskusteltaisiin? ei rahvaan kuulu muuta kuin tyytyä päätöksiin?

 16. Britannia teki brexitit kun Britannialta alettiin vaatia rahaa, aseita, sotavoimia NATOn lisäksi EUn puolustukseen ja armeijaan ja vielä Pohjolan NATOon.

 17. Mennään vielä hetken eteenpäin rappeutumisessa, niin kansat nousevat verisiin ratkaisuihin. Nurkkaan ajettu ”eläin tulee sieltä olos villisti raapien”. Ihmiselläkin on rajansa, vaikka hissuttelijoita onkin aivan liikaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here