Yhdysvaltalainen vastamediatoimija Project Veritas on julkaissut paljastussarjan jenkkiuutiskanava CNN:stä otsikolla Amerikan Pravda (American Pravda). CNN on yksi suurimmista ja tunnetuimmista Yhdysvaltain – ja lännen – valtamediataloista.

Läntisessä kulttuuripiirissä journalistisen julkaisun nimittäminen ”Pravdaksi” vihjaa sen toimitustyössään myötäilevän ja kannattavan valtaapitävien tavoitteita yleisön palvelemisen ja totuudellisuuden sijaan. Pravda oli ”Neuvostoliitossa kommunistisen puolueen keskuskomitean virallinen sanomalehti vuosina 1918–1991”, kertoo Wikipedia.

John Bonifield: ”Nykyinen Venäjä-narratiivi lähinnä potaskaa”

Ensimmäisenä osana CNN-paljastussarjaansa James O’Keefe – Project Veritaksen perustaja ja luotsaaja – julkaisi kanavalle soluttautuneen työntekijän piilotetulla videokameralla tallentamaa materiaalia. 27. kesäkuuta julkaistulla videolla CNN:n terveyden ja lääketieteen aihepiirien vastaava tuottaja John Bonifield kommentoi työnantajansa ylläpitämää hypetystä Kremlin hakkeriarmeijan ja Trumpin salaliitosta koodaamassa Yhdysvalloille presidenttiä:

”Voi olla paskapuhetta. Tarkoitan, suurin osa siitä on nykyisin paskapuhetta. Siis, meillä ei ole mitään suuria todisteita.”

”Presidentti on luultavasti oikeassa puhuessaan noitavainoista. Ei savuavaa asetta, ei oikeita todisteita.”

Bonifield: ”Kaikki ne söpöt pikku etiikkapohdinnat journalistikoulussa, kuinka ihastuttavaa se onkaan – ihastuttavaa. Tämä on liikeyritys.” (Kuvakaappaus Veritaksen julkaisemasta videosta.)

Yhdysvaltalainen The Daily Beast -verkkojulkaisu kertoo CNN:n puolustavan Bonifieldiä sähköpostitse antamassaan lausunnossa: ”CNN seisoo lääketieteen alan tuottajansa takana. – – Henkilökohtaisten mielipiteiden kirjavuus on CNN:n vahvuus, me toivotamme sen tervetulleeksi ja syleilemme sitä.”

Van Jones: ”Koko Venäjä-juttu on tyhjää täynnä”

Project Veritas julkaisi jatkoa Bonifield-paljastukselleen jo seuraavana päivänä. CNN:ltä ja muilta tahoilta sosiaalisessa mediassa oltiin jo ehditty painokkaasti painottaa, ettei John Bonifield ole millään lailla osa poliittisten uutisten valmistamista eikä etenkään kirjoita CNN:lle Venäjästä tai Trumpista.

Nyt O’Keefe kuitenkin julkaisi samaan tapaan salaa kuvatun keskustelun pätkän CNN:n poliittisen kommentaattorin Van Jonesin ja ”aiemminkin nähdyn” kadunmiehen (kuvaajan) välillä. Videolla nähdään Jonesin ennen kolmannen osapuolen aiheuttamaa keskeytystä sanovan muun muassa: ”Koko Venäjä-juttu on tyhjää täynnä. (The whole Russia thing is a big nothing-burger.)”

Myös Van Jonesin jälkikäteisselitys videolla kuullulle oli täynnä tyhjää sekä asiaankuulumatonta aiheesta sivuun johtamista ja asioiden puurouttamista. CNN julkaisi selitykset mielipidekirjoituksena, jonka Jones jopa aloittaa yleisön häpeilemättömällä harhaan johtamisella ”kysyen vakavasti”:

”Onko – vielä vuonna 2017 – jäljellä joku tarpeeksi hyväuskoinen retkahtamaan oikeiston leikeltyyn propagandavideoon?

Ilmeisesti Trumpin Valkoinen talo on. (SURULLISTA)

James O’Keefe ja hänen hullupoppoonsa ovat vauhdissa taas. Tällä kertaa olen itse yksi kohteista.”

Vihjatessaan valheellisesti, että O’Keefen julkaisemaa videota olisi muokattu (”edited”) Jones käytännössä valehtelee suoraan, sillä hän kuvailee samassa kirjoituksessa –  piilotettuna loppupuolille kaiken asiaan liiemmin kuulumattoman jälkeen – itse, miten asiat tapahtuivat juuri siten kuin O’Keefen videolla kuuluu ja näkyy.

Kaiken lisäksi Jones jatkaa aiheesta ”James O’Keefe: pahamainen huijari” tiivistäen mainitun sellaiseksi henkilöksi, jota ”kunnon ihmiset” (decent people) välttävät kuin ruttoa. Sittemmin Jones jauhaa useamman kappaleen verran kolutun kuuloisen väliotsikon ”Trumpin sota totuutta vastaan” alla.

Vasta seuraavaksi Jones uskaltautuu puhumaan O’Keefen videosta ja sanomisistaan. Jonesin mukaan hän ei suinkaan tarkoittanut, että uutisointi Venäjästä olisi ”tyhjää täynnä” (nothing-burger) journalistisessa – sisällöllisessä – mielessä. Sen sijaan tämä CNN:n kommentaattori tietenkin tarkoitti, että Venäjä-uutisointi on ”yhtä tyhjän kanssa” työkaluna Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vallasta syrjäyttämisessä.

https://twitter.com/CNNPR/status/880459394198196225
Shakespearelaisittain kekseliäästi otsikoitua mielipidekirjoitustaan Jones kaupitteli sosiaalisessa mediassa kuuluttamalla O’Keefen videota ”huijaukseksi” (hoax).

Toki voidaan – ja pitäisikin – kysyä, miksi olisi parempi, että ei suinkaan pidä Venäjä-uutisointia huijauksena vaan tukee suunnitelmia ”syrjäyttää” maansa vaaleilla valitun presidentin (oust Trump). Jones ”todistaa” tarkoittaneensa Venäjä-hypen hyödyllisyyttä vallankaappaussuunnitelmissa viittaamalla aiempiin sanomisiinsa:

”Olen iloinen, että Venäjä-tutkimukset on aloitettu ja toivon, että ne tehdään pohjia myöten. Mutta luulen, että demokraatit huijaavat itseään luulemalla, että ne jotenkin lopettaisivat Trumpin presidenttiyden ja muuttaisivat kaiken paremmaksi.”

Alleviivatakseen hyvän jätkän rooliaan pahan vakavana vastustajana Jones lopettelee mielipidekirjotuksensa tulevaisuuden kauhuskenaariolla Trumpin presidenttiyden tuloksista. Aiheen vaihto olikin tarpeen: perusteita syyttää O’Keefen videota ”huijaukseksi” (hoax) ei tunnu löytyvän, joten Jones päätyy vain toistamaan monin eri sanoin ala-asteen pihamailtakin tutun vetoomuksen:

Niin sanoinki, mutten tarkottanu!

”Clinton News Network”1 romahduksensa alussa?

Presidentti Trumpin vahva reagointi Veritaksen CNN-paljastuksiin keräsi yllätyksettömästi kaiken valtamedian pöyristyneen huomion. Varsinainen asia – CNN:n toiminnassa merkittävien henkilöiden itseidentifioituminen markkinavoimien tai vallankaappauksen, ei yleisön saati totuuden palvelijana – on jäänyt suurimmalti osin hiljaisuuden kaapuun.

https://twitter.com/CNNPR/status/879683372204924929
Trump twiittasi (27.6.): ”Valeuutismedia CNN:ää odottavat vaihdokset johdossa nyt, kun he kärähtivät puskemasta väärennettyjä Venäjä-tarinoitaan. Luokitukset laskussa!”
CNN:n PR-tili vastasi: ”CNN teki juuri vuoden toisen kvartaalin katsojaennätyksen. Ne ovat faktat.”

Project Veritaksen paljastussarja ei ole viime aikojen ainoa imagollinen takaisku CNN:lle. 7. kesäkuuta CNN joutui oikaisemaan valeuutisointiaan Comeyn tulevan lausunnon sisällöstä. Vastavalkea kertoi maanantaina asiasta, kuten myös CNN:n vielä yhdestä, tuoreemmasta mokasta:

”Journalisti Glenn Greenwald kirjoittaa siitä, miten kolme CNN:n toimittajaa – joukossa tutkivan journalismin yksikön päätoimittaja – äskettäin erosi uutismedian jouduttua vetämään takaisin artikkelin, jossa väitettiin kongressin tutkivan venäläisen sijoitusrahaston yhteyksiä Trumpin tukijaan Anthony Scaramucciin.

CNN:n mokasta tekee erityisen nolon se, että sen kumosivat sekä Sputnik News että valtamedian hampaissa oleva Breitbart News.”

¤


1
Allekirjoittanut alkoi törmätä CNN:stä käytettävän ei-niin-lempinimeä ”Clinton News Network” ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain presidentinvaalien 2016 esivaalikierroksen aikaan, kun seurasin Bernie Sandersia demokraattien ehdokkaaksi kannattaneiden sosiaalisen median keskusteluja.

Lähteet

Evangelista, Nicholas | Project Veritas (27.6.2017): American Pravda: CNN Part 1, Russia narrative is all about ”ratings” http://projectveritas.com/2017/06/27/american-pravda-cnn-part-1-russia-narrative-is-all-about-ratings/

Project Veritas (28.6.2017): Van Jones: Russia is “Nothing burger” — American Pravda: CNN Part II http://projectveritas.com/2017/06/28/van-jones-russia-is-nothing-burger-american-pravda-cnn-part-ii/

Jones, Van | CNN Opinions (30.6.2017): Much ado about nothing http://edition.cnn.com/2017/06/29/opinions/much-ado-about-nothing-burger-van-jones/index.html
¤

Kuva: Pixabay, Wikimedia Commons
Kuvanmuokkaus: JL

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

27 KOMMENTTIA

 1. Aika vekkuli tämä projectveritas.com:in perustaja ja ylläpitäjä James O’Keefe.

  Oli tullut Meksikosta USA:han ISIS-terroristiksi pukeutuneena ja siten ”paljastanut” Yhdysvaltojen heikon sisäisen turvallisuuden. Siitäkös sitten senaattori John McCain otti kopin ja käynnisti selvityksen sisäisen turvallisuuden tilasta.

  James haluaa siis Yhdysvaltalaisten uskovan pahoihin islamisti-terroristeihin, jotka muka suorittivat 9/11 iskut.
  Kumma, että vaikka tämä projectveritas.com paneutuu huijausten ja väärinkäytösten paljastamisiin, ei sivustolla ole ainuttakaan artikkelia lähihistorian suurimmasta huijauksesta eli syyskuun 11 päivän ”terrori”iskuista.

  Projectveritas on yksi monista virallista valhetta ylläpitävistä vale-vaihtoehtomedioista.
  https://projectveritas.com/bio/

  • Juuso taisi kaipailla tuolla aikaisemmin venäläisten kannanottoja WTC tornien ”romahtamiseen”. Olet varmaan huomannut, että ovat olleet viisaasti hiljaa. Ei virallisia kannanottoja, jos muistan. Selvittäkööt amerikkalaiset itse sotkunsa. Muistaakseni ykköstornissa oli käytetty asbestia paloeristeenä, kakkostornissa enää ei. Mutta väliäkö tuolla, siellä ovat asbestit nyt ympäri Manhattania, oli sitä enemmän tai vähemmän.

   2001 ei ollut vielä muotia laittaa ihan kaikkea venäläisten syyksi. Silloin ”syylliset” löydettiin arabimaista. Kohteena oli Irak jne. Muutama ”lentäjä” oli Saudi, mutta jostain syystä Saudi-Arabia on välttynyt seurauksilta. Muistaakseni irakilaisia ei ollut yhtään. Miksi siis Irakiin? Jos oli meininki tehdä kunnon provokaatio, kaikki ei mennyt ihan putkeen. Olisi pitänyt miettiä paremmin.

   Olihan noita arabimaita listalla muitakin, mutta Syyria näyttää olevan liian kova pala länsimaiselle arvoyhteisölle. Iran vissiin vielä kovempi, eikä sinne uskalleta mennä nyt, kun provokaatioiden luominen on tullut vaikeammaksi. Ihmiset kun eivät luota enää totuusmedialla säikäyttämiseen.

   • Asbestipurkutyön välttäminen on vähän ohut motiivi niin isolle petokselle, kun 9/11.
    Miksikö Irakiin? Benjamin Netanyahu antoi valaehtoisen todistuksen edustajainhuoneen kuulemisessa 12.09.2002:
    ”There is no question whatsoever that Saddam is seeking and is working and is advancing towards the development of nuclear weapons – no question whatsoever,” he said. ”And there is no question that once he acquires it, history shifts immediately.”

    Terrorismin vastainen sota ei ole 9/11 jälkeistä Jenkkien keksintöä, vaan paljon aikaisempaa Israelilaista perua. Benjamin Netanyahu esimerkiksi johti vuosina 1978-1980 Anti-terror istituuttia.

    Israelin osallisuudesta 9/11 tapahtumiin (ilman atomipommi-hömppää) keskustellaan tässä asiallisessa videossa, jossa Sean (Oliverin poika) Stone haastattelee Christofer Bollyniä.
    https://www.youtube.com/watch?v=Kc1lGqIGYSA

    • ’…Terrorismin vastainen sota ei ole 9/11 jälkeistä Jenkkien keksintöä, vaan paljon aikaisempaa Israelilaista perua. ..’
     Todella hyvä video, kiitos siitä.
     Koko 9/11 homma näyttäisi liittyvän Lähi-idän hegemoniaan, projekteihin ja suur-Israelin luomiseen. Jossain oletetaan että kaiken takana olisi Israelin varsinainen ’perustaja’ Rotschild ja Lontoo rahoineen ja NWO-projekteineen. (Ja myös video tuo asiaa esiin.) Sionistit ovat siinä hyviä työmuurahaisia, olleet alusta asti mutta kuinka kauan? heidän apua tarvitaan …
     Mene ja tiedä mutta nyt Lähi-itä näyttää olevan se ruutitynnyri jossa NWO-kohtalo ratkaistaneen lähivuosina. Ehkä kaikki ei menekään kuten R-pankkimafia toivoo ? vaikka Trumpkin näyttäisi olevan narutettu sen lakeijaksi, vai onko? Jos pysyy uskollisena sanoilleen ’America first’ niin valtikan tulisi siirtyä Lontoosta Washingtoniin.
     Jäi askarruttamaan videosta miksi Kiina otti wtc-romun heti vastaan eikä tutkinut sitä? No, jotain oli sovittu etukäteen. Olisiko Kiinalla vielä dokumentteja että sitä olisikin siellä tutkittu? Jos niin ne olisivat vahva valttikortti nyt.
     Mitä muuten juuso257 tarkoitat ’atomipommi-hömpällä’?
     Miten selittää kaikki ilman ellei kyseessä olisi ollut ns. ’nuclear event’ kuten James Perloff tekee?
     https://jamesperloff.com/2017/06/30/911-simplified/

     • Atomipommi-hömpällä tarkoitan sitä, että jos WTC-tornien pohjalla olisi räjähtänyt kaksi ydinpommia tai sulanut kaksi ydinreaktoria, niin suuri joukko pelastustyöntekijöitä ja myös muita ympäristössä olleita ihmisiä olisi parin viikon sisällä tapahtuneesta kuollut säteilysairauteen.

      Kaikkea emme voi eikä tarvitsekaan yrittää selittää. Riittää, kun todistettavaan faktaan nojautuen tiedämme, että meille kerrottu virallinen totuus ei pidä paikkaansa. Paras todistettava fakta tässä asiassa löytyy sivustolta http://www.ae911truth.org/

     • ok, miksi sitten nuo tuhannet syöpätapaukset? Ehkä kuitenkin ydinaseita käytettiin jossakin muodossa koska räjähdys oli niin valtava.
      Onko sulla tietoa miten tuon purkuromun lopulta kävi? Päätyikö se Kiinaan vai meren pohjaan?

     • Jos katsot tarkkaan videota tornien romahduksista, niin huomaat, että mitään yksittäistä ”valtavaa” räjähdystä ei tapahtunut. Tornit hajotettiin suurella määrällä pieniä, ylhäältä alas sarjassa tapahtuneita räjäytyksiä. Räjähdykset synnyttivät putoavan rojumassan ytimeen paineen, joka sai rojun lentämään sivulle ja osin myös ylös.

      Yksittäisten räjähdyspanosten on täytynyt olla niin pieniä, ettei niiden yksittäisiä räjähdyksiä voi havaita. Pienet räjähdyspanokset yksin eivät kykene katkaisemaan järeitä teräspalkkeja ja siksi niitä käytettiin yhdessä teräksiä heikentävän ja katkovan nano-termiitin kanssa.

      Romun kohtalosta ei minulla ole tietoa.

    • Vaikuttava video. Molemmat herrat olivat vakuuttavia, ei Hollywoodin vasuritähdet pysty vastaavaan käsikirjoitusta muistamalla. Paljon muitakin 9/11 dokumentteja on, jotka tukevat JFK-murhaselittelyn tapaista kusetusta tornien tuhoamisessa. Ja näille veijareille Suomi on antanut isänmaamme käyttösopimuksen sotiaan varten. Mutta kun se globalisaatio…

 2. Analyytikoilta taisi jäädä kysymättä kenelle tornien tuhoista olisi ollut enemmän hyötyä ? Lähestyvän ”Asbestos” tutkimusten takia jotakin oli tehtävä tilanteen pelastamiseksi, ettei Mr. Silverstein olisi
  menettänyt suuret omaisuutensa tornien omistajana.Siinä samassa rytäkässä oli ”ajankohtaista” tuhota
  myöskin Rakennus numero 7 johon ei mikään kone iskenyt. Miksi siitä ei edes keskustella ? Lisätään siihen
  ”AMER”-johdon suunnitelmat IRAKIN sodan aloittamiseksi, vara-pressan omistaman Halliburtonin tehdessä
  valtavat ”tilit” armeijan varustuksista, niin asia alkaa hahmottua sumusta. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, saattaa olla historian viekkain, sekä onnekkain huiputus maapallon kansoille, ja se hakkaa jopa ”evolution”
  seinähullut teoriat. Näin meitä viedään,samalla kuin rosvot nauravat koko matkan pankkeihinsa.

  • …onnekkain huiputus maapallon kansoille, ja se hakkaa jopa ”evolution”…

   Luin siis turhaan kirjan ”Quantum Evolution. How Physics’ Weirdest Theory Explains Life’s Biggest Mystery” by Johnjoe McFadden. Kirjassa esitetään, että kvanttimekaniikka tarjoaa eläville organismeille keinon esim. mutaatioihin, jotka lienevät välttämättömiä evoluutiossa.

   Ja eiköhän se maapallokin ole pannukakku, jota aurinko kiertää…

  • Hyvä kommentti. Tuon kolmannen tornin, WTC 7:n, taidokasta hallittua purkamista vastaavan tuhon näkeminen (ja sen oppiminen, että ennen kokemattoman tornitalotuhon jäänteet tuosta vain kerättiin pois tutkimatta) oli ensimmäisiä omakohtaisia ”herätteitäni”.

   On tietenkin mahdotonta, että iltapäivän kuluessa olisi päätetty ottaa se turvallisuussyistä alas ja sitten valmisteltu rakennus purettavaksi parissa tunnissa kaiken kaaoksen keskellä: se työ on täytynyt tehdä jo etukäteen.

   Täällä on oma artikkelini tapauksesta:

   http://wtc-7.blogspot.fi

 3. Tämä koko CNN:n ja muiden ”valhemedioiden” Venäjä-narratiivi on huuhaa paskaa.
  Olen täysin kyllästynyt siihen ja venäläisten selkärangattomuuteen asian suhteen.

  Onneksemme Pohjois-Korea tuo vapauden viimeinen linnake yrittää laittaa luun kurkuun näille angloamerikkalisille ja eulaisille kolonialisteille ja imperialisteille. 😀
  Juche-aatteen voimalla ja suurella itseluottamuksella pohjoiskorean kansa suoritti onnistuneen mannertenvälisen ohjuskokeen ja jenkki-imperialistit ovat kauhuissaan. 😀
  PS Jenkit ovat huutaneet jo YK:n turvallisuusneuvoston koolle. 😀

  Video laukaisusta:

  https://www.youtube.com/watch?v=iuJRviEqWWU

  • I totally agree with you and I really hope your wish may come true. But you know what is more important? Share your thoughts with your native Finns. Tell them stop watching Yle and face the reality.

  • Onpahan yksi kahjo lisää tähän maapallon geopolitiikkaan tämä kim-jon-joku. Niinkuin noita ei olisi jo muutenkin liikaa. Kylmänsodan aikoihin oli vielä edes vähän kilpailua siitäkin, missä maassa menee kansalla paremmin. Nyt se on mennyt kilpailuksi siitä, kuka tuhoaa naapurinsa nopeimmin ja täydellisemmin. Eiköhän tuo vielä jossain mitassa onnistukin. Jos kaikista kahjoimmat irti päästetään, niin siinä puhaltavat äkkiä tuomiopäivän pasuunat. Ja jälkeenpäin ihmetellään, tutkitaan ja ”analysoidaan”, että mitenkäs tässä näin pääsi käymään. Jos on vielä analysaattoreita olemassa.

   Vihulaisia ja uhkakuvia tietenkin ensin tarvitaan ja niitä totuusmedia on luonut kiitettävästi. Enimmäkseen tuolta idän puolelta nykyisin. Se on nyt muodissa, kun olemme ”päässet länsimaiseen arvoyhteisöön”. Ei auta, vaikka tuolta idästä sanotaan, että pysykää sivussa ja puolueettomana, se on teidän paras turvatakuu. Eikun kierroksia vaan lisätään. Tappelemaan pitää päästä vaikka väkisin. Tai kansa pitää panna tappelemaan jonkun kanssa. Mahdetaanko edes tietää kenen kanssa ja miksi? Kahjoja riittää meilläkin kotitarpeiksi.

   Pitäähän totuusmedian jollakin meitä säikäyttää, että saadaaan mielipiteet pyssyjen hankinnalle myötämieliseksi. Niitä tässä ensin tarvitaankin. Rauha ei tunnu kiinnostavan enää ketään, ei ainakaan totuusmediaa. No, Urpilainen kuulemma valittiin jonkinlaiseksi ”rauhanvälittäjäksi”, mutta taisi olla enemmän huumoria koko juttu.

  • Eiköhän kaikki ole suurta teatteria. Emme paljoakaan tiedä todellisuudesta. Tärkeää tuntuu olevan että Lännellä on aina joku itse tehty vihollinen jota vastaan voidaan mediassa rummuttaa kun ei osata elää rauhassa.
   Tällä vedetään taas kansan huomio pois sieltä mihin se pitäisi suunnata.

 4. USA:ssa siis valtamediot etenkin cllintonites yrittävät kaataa USA:n presidentin ja ylipäänsä koko vajaapigmenttisen hallinnon. Suomessa altatasomedia yrittää sitä samaa USA:han nähden ja sen lisäksi tuhota valtavaalean suomalaisen väestön kulttuureineen tukemalla Suomen pigmenttikorosteista politiikkaa, joka käyttää kaikki keinot mukaan lukien niiden tolkun rivipoliisien valikoivan väkivallan.

 5. Näyttää nyt juuri saudit ”liittoumineen” syyttelevän Qataria terrorismin tukemisesta. Panivat oikein kauppasaarron pystyyn. Mitenkähän mahtaa olla, kuka noista sitä terrorismia oikein tukee? Ei se taida ainakaan Qatar olla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here