Yhdysvaltain kongressin alahuoneen asepalvelusasiain komitea (House Armed Services Committee) ehdotti vuoden 2018 puolustusasioiden käsittelyn yhteydessä kuudennen puolustushaaran, Yhdysvaltain armeijan avaruusjoukkojen, luomista tammikuuhun 2019 mennessä.

Avaruusjoukot edustaisivat ensimmäistä uutta asepalvelulajia sitten vuoden 1947. Siihen siirrettäisiin tällä hetkellä Yhdysvaltain ilmavoimille kuuluvat avaruuteen liittyvät sotilaalliset toiminnot. Ilmavoimat vastustaa lakiesitystä.

Vaikka jotkut senaattorit kertoivat esityksen tulleen heille yllätyksenä, hanke ei ole uusi: se pantiin alulle vuonna 2001 silloisen puolustusministerin Donald Rumsfeldin toimesta. Tennesseen senaattori Jim Cooper (dem) arvelee uusien joukkojen luomisen yksinkertaisesti heijastelevan avaruuden tärkeyttä sodankäynnin uutena näyttämönä.
¤

Lähde

Serbu, Jared | Federal News Radio (29.6.2017): House panel votes to split Air Force, create new U.S. Space Corps https://federalnewsradio.com/defense-news/2017/06/house-panel-votes-to-split-air-force-create-new-u-s-space-corps/

¤

Sotilassatelliittia Yhdysvaltain merivoimien tarpeisiin kuljettavan raketin laukaisu Cape Canaveralista Floridassa kesällä 2013. Kuva: US Air Force (CC0)

15 KOMMENTTIA

 1. Niin no, edesmennyt Lockheed Martin suunnitteluyhtiön Advanced Developments Programs (Skunk Works) yksikön johtaja sekä ensimmäisen F-117A Nighthawk häivehävittäjän kehittäjä, Ben Rich, väitti jo 90-luvun alussa erään Kalifornian yliopiston teknillisen puolen, UCLA:n luentonsa yhteydessä teknologisen kehityksemme olevan siinä vaiheessa että voimme viedä ”ET:n” takaisin kotiinsa. 😉

  • Edesmennyt ystäväni, rappari, ruusuristiläinen, O.T.O, ym. salaseuroja kahlannut henkilö kertoi minulle 2000-luvun alkupuolella että Jenkkien laivasto testasi jo 60-luvun lopulla lasertykkiä.

   Tänä päivänä tekniikka joka ”salassa” pidetään, on jo niin pitkällä että uusinkin älypuhelin näyttää lähes kivikautiselta vehkeeltä.

  • Joskus kauan sitten tarttui mieleen eräs USA:n avaruusohjelmien ongelmista, kun eri alihankkijoiden tuotetteita piti sovitella yhteen. Jotkut tekivät soikeita kun piti tehdä pyöreitä, ja vaikka kierteet olivat molemmissa, niin yhteensovittamisessa oli tiettyjä ongelmia. Ensimäisten avaruussukkuloiden osalta lienee ollut landausoperaatoiden lokalisoinnissa ongelmia, kun ohjelmoitsija oli unohtanut, että maapallo pyörii akselinsa ympäri.

   Nythän tämä yhteensopivuus ”ameriikkalaisten jyvästandardien” kanssa on ollut kovasti tapetillla, kun on selitetty puolustuspropagandistisia päämääriä. Varmaan tulemme näkemään senkin kun bitit menivät sekaisin, -ykkösestö tuli nolla ja nollasta ykkönen, ja laitteet sitten toimivat tai olivat toimimatta sen mukaisesti… Buahahahahaa.

   Menikö perille…?

 2. Heh heh USA-ruppana yrittää pysyä edes jotenkin Venäjän vauhdissa.

  Venäjällä on ollut avaruusjoukot jo vuodesta 2015.

  Vähän nolompi juttu kun USAn armeijalla ei ole rakettiteknologiaa eikä raketteja eikä hävittäjiä, jotka yltävät avaruuteen asti.

  Venäjä kehittää jo hävittäjiä, jotka pystyvät toimimaan sekä ilmakehässä että avaruudessa.

 3. Parempi olisi jos jätettäisiin avaruus kuitenkin rauhaan kun ei täällä maan päälläkään osata elää sovussa.
  No, jos sota sitten siirtyisi avaruuteen ja Maa voisi jäädä rauhaan niin sittenhän asiaa voisi kannattaa. Kaikki sotahullut vaan sinne tappelemaan.
  Tietenkin rahoitus varmaan kaatuu kansalaisten harteille eikä ole ruksia haluaako maksaa vai ei.

 4. Katsotaan nyt ehtiikö tähtijoukot aluksillaan korkeuksiin ennen kuin koko elollinen oliosto lentää taivaan tuuliin ihan maassa olevilla sotavärkeillä. Kipinää lyö vähän joka puolella maailmaa.

 5. Vaikka ideoista syntyykin keksintöjä, Avaruus on viimeisin paikka sovitella maanpäällisiä riitoja. Avaruus on epärealistinen paikka asuttaa koska kaikki ”eväät on vietävä mukana MAASTA”. Miksi ei olisi säästeliämpää rakennella rauhallisempia suhteita täällä vanhassa pallossa, kun ei meillä muutakaan ole. Avaruus-intoilijat pitäisi saada ymmartämään mietn parempia ”huumeita meillä on täällä maan päällä”. Avaruudessa niitä on nollalukemilla ?

  • Järjentöntä resurssien tuhlausta niin kuin koko asevarustelukin. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että avaruuden valloituksella yritetään vain luoda illusiota, että voidaan muuttaa muualle kun tämä planeetta on kaluttu ja paskottu. Että törsätkää rauhassa vain!

 6. USA joutuu ostamaan, vuokraamaan, vakoilemaan rakettiteknologiaa Venäjältä, jotta saa avaruusaseensa avaruuteen, avaruusjoukkojaan se ei sinne sitten saakaan kuin joskus sadan vuoden päästä.

 7. Kuuban kriisin olisi voinut katsoa loppuun. Maailma voisi olla ainakin erilainen, Nyt!
  Tätä on paljon funtsittu, vähemmän julkaistu. Nyt tilanne jännitteiltään vastaavalla levelillä, ydinaseiden ja taistelukaasujen sijaan länsimainen sivilisaatio on tuhon partaalla … No seuratkaa DDR:n livestriimejä, USA:n yliopistojen älymnien suvaitsevaistoöyhötykset, jne., ja vastuunkanto melkein unohtui. https://vastavalkea.fi/2017/06/07/maailman-rauhanindeksi-2017/
  Toivotaan, kuitenkin.

 8. Joo, luin tän vitsin aiemmin, eli kuulostaa mahtavalta. Avaruuden sotajoukot voisi toimia loistavasti, mikäli NASA onnistuisi löytämään avaruuden. Paljon on kuitenkin vielä matkaa tähän kyseiseen – NASAlla työskentelevien huipputiedemiesten – löytöön, koska International Fake Station’kin sijaitsee maan kamaralla. Tämä on siis tehokasta propagandaa, se saattaa jopa johdattaa meidät – yhtenä ihmiskuntana – ilkeiden avaruusolentojen hyökkäykseen…. pidätelkää hengitystä!

 9. Ideahan ei sinänsä ole huono, jos saataisiin sotaintoilijat ammuttua avaruuteen. Sitten vähän hakkerointia ja sinne jäisivät. Ongelma on, miten ne saataisiin pakattua rakettiin. Nykyisin avaruuden henkilöliikennettä hoitavat venäläiset. Voisivat heittää ne vaikka avaruusasemalle ja jättää sinne. Nykyinen avaruusaseman porukka lienee syytön tähän sotaintoiluun. Paluukyytejä ei kannata vielä lopettaa.

 10. ”Vaikka jotkut senaattorit kertoivat esityksen tulleen heille yllätyksenä, hanke ei ole uusi: se pantiin alulle vuonna 2001 silloisen puolustusministerin Donald Rumsfeldin toimesta. Tennesseen senaattori Jim Cooper (dem) arvelee uusien joukkojen luomisen yksinkertaisesti heijastelevan avaruuden tärkeyttä sodankäynnin uutena näyttämönä.”

  Tietenkin Donald Rumsfeld on sellaisen pannut alulle. Businekset laajenevat. Mitä sitten tulee senaattoriin, niin ei siinä mitään arvelemista ole. johan erään tunetun filminäyttelijän ollessa USA:n presidenttinä, rakenneltiin ajatuksia avaruudessa olevista asejärjestelmistä.

  Minun puolestani jenkit voisivat mennä vaikka heti avaruuden näyttämöille sotimaan. Viuhtovat siellä sitten sen kuin kerkiävät. Pääasia kun ei vain kaikki romu sieltä tipu niskaan.

 11. Samainen Donald Rumsfeld keksi vuonna 2001 Pohjolan NATOn siis NATOn Scandinavian joukot. Juoni oli ja on se, että Pohjolan maat maksavat itse kaikki Pohjolan NATOsta aiheutuvat kustannukset (aseet, harjoitukset, sodat), mutta joukot alistetaan NATOlle USAn armeijan ja US-kenraalien komentoon.

  Bush Jr. yritti painostaa Halosta, mutta Halonen pysyi tiukkana eikä lähtenyt NATO-seikkailuihin mukaan.

  Sen sijaan Sauli Niinistö lähti NATO-seikkailuihin heti 2012:

  Kun Suomessa ja Ruotsissa kansa ei halunnut eikä halua NATOon, USA, NATO, Sauli Niinistö alkoivat juonia Suomen sotilaallista yhteistyötä Pohjolan NATOn hengessä NATO-Norjan kanssa ja NATO-kumppani Ruotsin kanssa ja sitten solmittiin Pohjolaan NATO-isäntämaasopimus ja nyt viimeksi NATO-JEF.

 12. Ahneilla vallanhimoisilla riittää uusia kikkoloita. Oma maa on jo pilattu, pitää hakea uusia alueita paskottavaksi. Onneksi avaruuden ”portailla” on omat rajoituksensa, ei sinne noin vaan mennä, ja kun happi on lopussa alkaa henki pihistä, eikä niissä planeetoissa ole ihmiselle ”perunamaita” ? Avaruusohjelmissa on paljon ”hämäräperäistä HULIPUMPPAA”. Kansojen kusetus on heidän harrastuksensa. Veronmaksajien varoista huiputetut varat antavat ”avaruus-pupujen” hurjat vuositulot. He nauravat joka askeleella pankkeihinsa mennessään, kartuttamaan saldoaan. Ensimmäiseksi heidän pitäisi oppia elämään sovussa täällä vanhalla maapallolla, mutta kun se ei sovi heidän ohjelmiinsa. Ahneella on usein ”paskanen loppu”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here