Moni jo ehtikin ihmetellä, missä Berner luuraa, kun hiukset eivät hulmua mediassa. Kävikö niin, että surullisen kuuluisan väylähankkeen ja muutaman muunkin epämääräisen episodin jälkeen kepu laittoi Annen kaappiin kuntavaalien ajaksi?

Mene ja tiedä, mutta nyt hän on täällä taas, ja meininki on sama vanha: kaasu pohjaan ja mutkat suoriksi.

Vuosi takaperin ihan pyytämättä ja yllättäen – kuten kepun naisilla tapana on – Berner pelmahti oman yksityisen Vallila-yhtiönsä nimissä silloisen työ- ja elinkeinoministeri Olli Rehnin pakeille lobbaamaan tukirahaa sähköautoille. Samaan aikaan Berner johti oman ministeriönsä – jonka edustalla nähtiin usein upouusi Tesla parkissa – valmistelua liikenteen päästövähennyksistä eli muun muassa sähköautojen yleisestä tukipolitiikasta. Siitä huolimatta Berner ei katsonut olevansa esteellinen. No, kaipa sitä voi niinkin ajatella, kun pannaan mutkat suoriksi.

Tällä kertaa on työlistalla rikosoikeudellinen remontti. Berner ajaa lakiehdotusta liikennevirhemaksusta, joka korvaisi nykyisen rikesakon. Se perustuisi niin sanottuun käännettyyn todistustaakkaan, eli ajoneuvon omistajan, haltijan tai tilapäisen käyttäjän tulisi todistaa, ettei ole kuljettanut ajoneuvoa rikkomuksen tekohetkellä, mikäli tuntisi saaneensa virhemaksun väärin perustein.

Mutta jälleen on tullut mutka matkaan. Suomen tuomariliitto ja Suomen Lakimiesliitto eivät pidä ajatuksesta, että luovuttaisiin oikeusturvan peruskiviin kuuluvasta syyttömyysolettamasta. Oikeusoppineet saavat tukea muun muassa Ylen haastattelemalta Autoliitolta, jonka mukaan ”haltijavastuu todistustaakan kääntämisineen ei kuulu oikeusvaltion periaatteisiin”. Pääsääntöisesti kaikki haastatellut suhtautuivat skeptisesti uudistukseen. Lisäksi eräs autoilija kommentoi, että ”oikeusvaltiossa syyttäjän pitää todistaa syytetyn syyllisyys, eikä suinkaan minun itse pidä todistaa syyttömyyttäni”.

Berner vetää kuitenkin jälleen mutkat suoriksi: ”Henkilökohtaisesti uskon, että tämäntyyppinen muutos on lähempänä kansalaisten oikeustajua kuin nykyinen järjestelmä”.

Huomioitavaa uudistuksessa on myös se, että osa rikoksista siirretään pois rikosoikeuden piiristä. Tarkoittaneeko se sitä, että silloin avautuvat virhemaksumarkkinat myös yksityiselle sektorille? Toinen pohdintaa herättävä kysymys on se, että sovelletaanko tähänkin vuoden alusta voimaan tullutta valitusmaksua? Se tarkoittaisi, että halutessaan <valittaa esimerkiksi väärin perustein annetusta 200 euron liikennevirhemaksusta, pitäisi valittajan ensin maksaa 250 euron valitusmaksu.

Vilkaistaanpa myös, millaista maksuhaarukkaa liikennevirhemaksuihin on kaavailtu. Kyseiset taksat ovat tieosuuksilla, joissa nopeusrajoitus on korkeintaan 60 kilometriä tunnissa:

Ylitys (km/h)  maksu (€)
– 5 70
6–10 100
11–15 170
16–20 200
21–25 300
26–30 400

 

Tässä kohtaa onkin hyvä muistuttaa asiasta, johon HS tarttui jo huhtikuussa. Silloinen pääkirjoitus oli otsikoitu: ”Hurjasteluale varakkaille”. Nykyjärjestelmässä taajamanopeuden ylitys 30 kilometrillä tunnissa johtaa päiväsakkojen puolelle. Niinpä esimerkiksi kymppitonnin kuussa tienaava joutuisi pulittamaan 2500 euroa. Mutta uuden mallin mukaan – vaikka ylinopeutta olisi neljänkympin rajoitusalueella lähes sata prosenttia – siitä selviäisikin 400 eurolla. Se olisi tuntuva huojennus kaasujalan käytölle.


¤
Juha Hämäläinen bloggaa nimimerkillä Findiana Jones.

Tämä kirjoitus on julkaistu alunperin kirjoittajan blogissa otsikolla ”Kaasu pohjaan ja mutkat suoriksi!”.
¤

Mielikuva liikenne- ja viestintäministeristä Hallitus alas! -mielenosoituksesta.
Kuva: Johanna Lehtonen

43 KOMMENTTIA

 1. ”Berner vetää kuitenkin jälleen mutkat suoriksi: ”Henkilökohtaisesti uskon, että tämäntyyppinen muutos on lähempänä kansalaisten oikeustajua kuin nykyinen järjestelmä”.

  Anne Berneriltä on varmaan säätöruuvi nupista pudonnut kadulle. Puhukoon vaan omasta oikeustajutaan, projisoimatta sitä kansalaisin.

  Joko on niin kuin edellä on sanottu, tai sitten tässä on Sipilän kaapparihallituksen uusi yritys koettaa ”kepillä jäätä”, jos tästä Bernerin aloitteesta vähän kerrassaan vyöryttämällä saataisin käännetystä todistustaakasta yleinen ”maan tapa”. Silmänkääntötemppu tämä on eikä mitään muuta.

  Hyhhyh…, että kehtaakin mokoma. Äänesti vielä itselleen luottamusta Sipilän kaapparihallituksessa, vaikka oli esteellinen, kysymyksessä kun oli oma merkittävä etu, ja olisi pitänyt jäävätä itsensä omasta aloitteestaan. Tämä ei ole kansalaisten enemmistön oikeustajun mukaista. Kyllä sakotuskäytäntöä voi muuttaa puuttumatta syytömyysolettamaan.

   • Tuo on varsin aiheellista muistaa. Noita ylikansallisia takapirujaan kieli ruskeana nuoleskelevia bilderperkeleitä on koko joukko muitakin meidän suloista Suomenmaatamme raiskaamassa ja ryöstämässä.

   • Mainittakoon, että nykyinen Brysselin politrukki Katainen on paitsi bilderperkele ( kaksi kertaa ohjeistusta hakemassa) myös ilmeisestikin vapaamuurari: http://ebolakani.blogspot.fi/2012/03/foliohattu-paahan-vie.html

    Kataisen ansioluetteloon kuuluu paitsi mm. KOROLLISEN valtionvelkamme (käytännössä ULKOMAANVELKAA) lähes kaksinkertaistaminen hallituskausinaan, myös vesilain muutos:
    tehtiin mahdolliseksi maailman arvokkaimpiin kuuluvien vesivarojemme myynti, lue symboliseen hintaan dumppaaminen kansainvälisille keinottelijoille (kunhan ”kaupan” kulissientakaiset junailijat pääsevät sopimukseen heille maksettavista ”provisioista”, vrt tapaus Siilinjärven fosforikaivos).

 2. Hyvä kuva. Kyllä tuo nainen varsinainen sarvipää on. Voi sanoa että Piru naiseksi. Tai naisellisen naisen irvikuva.

 3. Mahtaako Mrs. Berner saanut sukunimensä pelkästään avioitumisensa yhteydessä mieheltään, taikka ”Itäeuroopan Hebrealaiselta suvultaan” ? Rahan hankkiminen johonkin määrättyyn tarkoitukseen onnistuu parhaiten valtion hommissa, ilman kansan-äänestystä. P-hana kun menee huonoon malliin.Samasta rikkeestä saa isosta kepistä tulojensa mukaan, ja sitä kutsutaan ”oikeudeksi” ? Milloinka kansa mahtaa vaatia todellista oikeutta liikennesääntöihin. Mielestäni jokainen ylitetty nopeus pitäisi palauttaa synnytystuskiinsa alkuvaiheelle. Vuosia sitten ylinopeus perustui nopeusrajoitusten ylitykseen eikä viikkopalkan tilipussiin. Mutta, koska ahneudella ei ole ylärajaa, on vain niin kovin helppoa ryöstää kansalta rahat pois kaikella tavoin. Oikeusvaltiot ovat menneet muodista, käsikäden demokratian myötä. Vanha kommarien asenne oli, ota varakkaammalta enemmän, kommarilta vähemmän. Se panee ajattelemaan ollaanko palattu sodanjälkeiseen asetelmaan.

 4. Olisipas mielenkiintoista tietää enemmän Hankenin toiminnasta, sen poliittisista kytkennöista ja varsinkin siitä, kuka tätä Suomen tuhoamis-korkeakoulua todellisuudessa johtaa.

  ”Berner valmistui kauppatieteiden maisteriksi Svenska handelshögskolanista vuonna 1986. Hankenin toimintaa ohjaa ”universitetskollegiet”, hallitus, rehtori ja akateemisen asioiden neuvosto. Korkein päättävä toimielin on hallitus. Pankinjohtaja Björn Wahlroos on Hankenin hallituksen puheenjohtaja.

  Vuonna 2006 Anne Berner sai Prix Veuve Clicquot -palkinnon vuoden suomalaisena liikenaisena.[18] Suomen Liikemies-Yhdistys nimesi hänet vuoden 2009 liikemieheksi.[3][10] 6. joulukuuta 2014 Berner sai tasavallan presidentin myöntämän Suomen Leijonan komentajamerkki -kunniamerkin[19]. Berner valittiin vuonna 2014 Stadin Friiduksi[20] sekä Espoon Ellaksi[21].

  Elokuussa 2015 YLE uutisoi, että Berner olisi toiminut luxemburgilaisen verokeidasyhtiön hallituksen jäsenenä. Luxemburgiin rekisteröidyn yhtiön taustalla oli ruotsalaisen parkettivalmistaja Kährsin omistava pääomarahasto Triton.[47] [48] Berner kertoo olleensa Hartwall Capitalin omistuksessa olevan Karelia-Upofloorin hallituksessa vuonna 2012, jolloin yhtiö fuusioitiin ruotsalaisen Kährsin kanssa. Berner jatkoi uuden emoyhtiön Kährs Holdingin hallituksessa

  Bernerin suku on kotoisin Sveitsistä, ja Berner käyttää muiden suvun jäsenten kanssa äidinkieltään sveitsinsaksaa.[3] Berner on sekä Sveitsin että 19. tammikuuta 2015 alkaen myös Suomen kansalainen.[61]”

 5. Koko Sipilän hallitus on valtion (meidän) asioiden hoitajana pelkkä vitsi. Se on kokoonpantu muutamasta ammattikähmijästä ja hyödyllisistä idiooteista tukimiehiksi ja -naisiksi, joilla ei ole ministeriönsä toimialaan minkäänlaista kompetenssia. Viimeisenä vaan ei vähäisenä nämä siniset uuvatit.

  Hanken on kuin Åbo Akademi, varattu ruotsinkielisille opiskelijoille. Pääsee sisäänkirjautumalla ilman ”pääsykoerumbaa”, jos äidinkieli on (suomen)ruotsi. Hankenilla varmaan opetetaan tämä, miten rahat ja varallisuus kähmitään pois suomenkielisiltä ja säätiöidään verottajan ulottumattomiin.

  Kun nuo ”menestyneet” palkitsevat toisiaan erilaisin arvomerkein, mietin usein mistä ovat varansa imuroineet. Siitä harvemmin mitään mainitaan arvomerkkien jakotilaisuuksissa. Vaurastuneet ovat, mutta kenen varoista. Ovatko vaurastuttaneet meitäkin, vaiko pelkästään köyhdyttäneet. Enimmäkseen köyhdyttäneet, sanoisin. Esim Berneristä minulle tulee mieleen Vallilan sekunda. Näin kansalaisen ja veronmaksajan kannalta katsoen hänen työnsä ministeriössä on ollut pelkkää kallista sekundaa.

  Kukaan ei ole vielä vaurastunut omalla työllään, vaan toisten työllä. Tämä hallitus ajaa työn tekemistä ilman palkkaa. Jos ei sillä joku vaurastu, niin sitten ei millään. ”Bisnesidea” täytyy olla silloin tosi huono tai sitä ei ole ollenkaan. Toinen hallituksen kärkihankkeista on valtio-omaisuuden yksityistäminen, verovarojen ohella. Veikkaan edelleen, että Sipilän jälkeen meillä on vain sataviisikymmentämiljardia velkaa ja tuulen huuhtoma perse. Jokunen harva on tietenkin vaurastunutkin. Niitä saamme ihailla sitten kun arvomerkkejä jaetaan.

  Tämä reaalitaloudesta. Pankkiirithan eivät reaalitaloutta enää juuri tarvitse. Virtuaalirahapeleillä tehdään suuria voittoja, ilman työtä ja tavaran tuotantoa. Jää niistä peleistä joillekin aina käteen mustapekka, suuret tappiot, mutta ne siirretään kätevissä kuukausierissä veronmaksajille. Viimeksi Italiassa, missä seuraavaksi? Näin täytyy tässä raha- ja talousjärjestelmässä tehdä, muuten tulevat heinäsirkat ja syövät kaikki.

  • Tosi hyvä ja osuva kommentti, jälleen kerran. Se kummastuttaa että Sipilän uskonnollinen vakaumus sallii kaiken tämän, ei liene kaukaa maailmanvaltaa tavoittelevasta taludismista tämä mies todellisuudessa. Berneristä en tiedä mihin heimoon Sveitsissä majaileva suku kuuluu mutta ihan samalta näyttää toiminta kuin olisi suoraan ’protocolleista’ opittua. https://www.henrymakow.com/000298.html

  • Bernerin kangaskauppa onkin jotain aivan muuta, kuin se, mitä sen halutaan näyttää olevan.
   Vallila on merkittävä hankkija mm hissien pintavehoiluissa. Eli kankaat ovat muuttuneet teknisluonteisiksi seinänpäällysteiksi. Siten kaavoitus-grynderit-alihankkijat – järjestelmä rikastuu, samassa tahdissa kun suomalaisen elinpiiri kutistuu, köyhtyy ja muuttuu päivä päivältä vaarallisemmaksi.

 6. Muistaakseni yksi kansantaloutta hyvin tunteva blogisti ennusti jo kauan sitten, että tässä suurenmoisessa raha- ja talousjärjestelmässä, emussa, kansallisten hallitusten ainoaksi tehtäväksi jää verojen periminen. Vanhojen verojen korottaminen ja uusien keksiminen. Näyttää pitävän paikkansa. Sakotkin on jouduttu ottamaan valtion fiskaaliseksi toimenpiteeksi. Hän taisi ennustaa oikein myös valtion omaisuuden myynnin velkojen maksamiseksi. Sitähän tehtiin runsaanpuoleisesti tuossa 1995 – 2006 paikkeilla, kun ”velkaa alennettiin”. http://findikaattori.fi/fi/44

  Täytyy kaivaa blogi vielä esiin, jos internetti sen muistaa.

  Nyt on menossa valtion omaisuuden myynnin toinen sessio, ehkä viimeinen sellainen. Aika näyttää kenen taskuun menevät. Tähän astisen myynnin tulokset eivät vakuuta. Ainoa kasvu on ollut velka. On aika huvittavaa, että nämä valtio-omaisuuden ”yksityistäjät” ovat heti vaatimassa valtiota, ”leveitä hartoita”, rakentamaan uutta yksityistettävää. Pistämätön liikeideahan tuo on. On julkinen rahasäkki josta ammentaa. Alunperin tarkoitus oli varmaan sellainen, että yksityinen sektori tuottaisi ne verotulot, jolla valtio rakentaa heille tarpeellisen infran, koulutuksen jnejne… mutta se on jossain vaiheessa kääntynyt nurinperinpäin. Ei ihme, että rahat on aina loppu. Mutta markkinataloudeksi tätä edelleen kutsutaan.

 7. Bernerin ilmaantuminen Keskustaan ja hallitikseen oli jo erikoinen operaatio.

  Hyvin mahdollista, että Bernerin ajamasta käännetystä todistustaakasta, eli siitä, että syytetyn pitää todistaa syyttömyytensä eikä syyttäjän, poliisin, oikeuslaitoksen yritetään ennakkotapausta NATO-EU:hun ensin liikennerikkomuksiin, sitten sananvapauteen, sitten poliittiseen toimintaan, sodan vastustamiseen jne.

 8. Demokratia on Bernerille pelkkää hebreaa… varmaan kumpikin alla oleva blogi ei hänen – kuten ei varmaan koko globalistieliitin – nwo-vakaumusta eikä -uskollisuutta horjuta
  Hyviä blogeja taas, laitan tarjolle
  Uusi raportti Saksasta paljastaa: Tappavat tartuntataudit leviävät laittomasti maahan tulleiden mukana
  Saksalainen ylilääkäri: ”Maahanmuuttajilla on sellaisia sairauksia, joita tuskin koskaan on nähty Saksassa”
  Muun muassa sidekalvontulehdusta, botulismia, vesirokkoa, koleraa, kryptosporidioosia, denguekuumetta, ekinokokkoosia, E. colia, giardiaasia, hantavirusta, hepatiittia, verenvuotokuumetta, HIViä / AIDSia, lepraa, malariaa, tuhkarokkoa, aivokalvontulehdusta, sikotautia, pikkulavantautia, vihurirokkoa, punatautia, kuppaa, toksoplasmoosia, trikinoosia, tuberkuloosia, jänisruttoa, pilkkukuumetta ja hinkuyskää esiintyy yhä laajemmin Saksassa. Raportin mukaan esimerkiksi hepatiitti B:n esiintyvyys on kasvanut 300 % viimeisen kolmen vuoden aikana.
  Liittokansleri Merkelin avoimien ovien maahanmuuttopolitiikka kuitenkin jatkuu eikä Suomikaan turvapaikanhakijoiden tuomilta tappavilta tuliaisilta ole suojassa.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-28636

  Blogi: Heikki Porkka, su 16.07.2017 08:40

  Saako istuvaa presidenttiä kritisoida julkisesti?
  Presidentinvaalista on kehkeytymässä mielenkiintoisempi tapahtuma kuin vielä keväällä vaikutti. Niinistön suosio on varmuudella saanut raskaan kolauksen, joten kaikki on mahdollista. Tosin perinteinen media liputtaa impivaaralaisesti ja vanhakantaisesti Niinistön puolesta, koska median väki pelkää uudistumista, varsinkin, jos uudistumisen taustalla on kansalaisten tahto.
  Maahanmuuttopolitiikan laajojen ongelmien vuosia kestänyt pimitys on ollut kauhistuttava näyttö median yksituumaisesta toiminnasta, jonka kärki suuntautuu kansalaismielipidettä vastaan.
  On perin huolestuttavaa, että istuva presidenttimme on joko täysin välinpitämätön kansalaisten ajatuksista ja tunnoista tai sitten ei istuva presidenttimme ole lainkaan perillä nykyisestä tilanteesta ja kokonaiskuvasta Suomessa!
  http://beta.oikeamedia.com/o1-28704
  Oma kommentti: Maamme kohtalossa Niinistön rooli on ollut aivan liian suuri ja kohtalokas. On käsittämätöntä että mies voisi jatkaa maamme tilan huomioiden. Nyt pitäisi saada maan johtoon aivan eri sarjan ryhdikäs mies. Sellainen joka kunnioittaa perustuslakia eikä palvele muuta kuin kansaansa.
  Ikävä kyllä sellaisia on vähän tarjolla koska melkein kaikki tyrkyllä olevat ovat globalismin aivopesemiä.
  Porkka tuo esiin Vanhasen ja Haaviston jotka ovat kritisoineet Niinistöä mutta eihän se riitä jos on sisimmässään jo niellyt globalismin myrkyn kuten molemmat ovat. Haavisto vielä jotain muutakin eikä siksi syntyvyyteen heikentävästi vaikuttavana ja haittamaahanmuuttoa edistävänä voisi toimia koko kansan presidenttinä.

  • Mahtaakohan Suomesta tänäkin vuonna tulla dumppauspaikka vähintään kymmenille tuhansille, Afrikan ylijäämäväestöön kuuluville ”hädänalaisille”, lue onnenonkijoille (joita kukaan muu ei huoli maahansa), kun EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostettu ruskeakielinen maanpetturihallitus haluaa ylpeänä esitellä johtamaansa ”mallioppilas” Suomea ylikansallisille takapiruilleen?
   ”Italia uhkaa antaa EU-viisumit 200 000 siirtolaiselle”, http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/16/italia-uhkaa-antaa-eu-viisumit-200-000-siirtolaiselle/

   Ei huolta, onhan meillä kokoomus hallituksessa ”vastuullisesti” pitämässä huolta, ettei viime aikojen vuotuista 4-5 miljardin euron vuotuista KOROLLISEN ULKOMAANVELKAMME kasvattamista taas lisätä kuin muutamalla miljardilla eurolla noiden matujen ansiosta.

 9. Sote lopulta päätyi julkisuuden hampaisiin ja toistaiseksi siinä ovat joutuneet ottamaan takapakkia. Mutta sitten sitäkin suuremmasta kämmäyksestä, Vake Oy:stä ollaan kummasti hiljaa. Siinä siirretään valtion eli meidän kansalaisten varallisuutta laitos ja tehdas kerrallaan osakeyhtiölle ja ihan ilimaaseksi. Soten kanssa Vake on ainakin 15 miljardin puhallus ja viime jouluna 2016, eduskunta antoi yksinoikeuden pääministerille hallita Vakea ja sen tekemisiä ohi eduskunnan päätösvallan.

  Myyntikonsepti on huippuunsa kehitetty Kemiran Agro Oy:n yhtiöittämisellä. Maatalousyksikköä ensin yritettiin pistää lihoiksi suoraan, mutta kansalaisten ja eduskunnan nostettua siitä äläkän, myyntiaikeet peruttiin ja sen jälkeen se kaikessa hiljaisuudessa ja ihan ilimaaseksi muutettiin Kemira Growhow osakeyhtiöksi ja listattiin pörssiin. Nyt entinen Valtion rikkihappo- ja superfosfaatti oli osakeyhtiö pohjaisena kokonaan myynnissä ja enää ei eduskunnalla ollut nokan koputtamista siihen, kun Kemirasta irrotettua maatalousyksikköä pantiin Norjalaiselle Yaralle ja halavalla lihoiksi. Samalla meni kaupanpäälle vähintäänkin 8 miljardin arvoinen fosforikavos oikeudet. Lisäksi myyntisummaa vielä puolitettiin, kun luvattiin rakentaa valtion varoilla infraa sinne. Yaralle kauppa oli mitä mainioin ja maajussien tauloille mitä huonoin. Yara tuplasi tuottonsa ja maksoi koko hankimansa omaisuusmassan parissa vuodessa pois. Viljan maailmanmarkkinahintojen noustessa ja joka olisi hyödyntänyt maataloutta, Yara leikkasi aina tuon tulonnousun pistämällä sen omaan liiviin seuraamalla ja nostamalla sen mukaisesti apupaskan hintoja. Lisäksi kun kilpailevaa tuontia ei sallittu eduskunnan säätäessä kadiumpitoisuuden ylärajan määrän.

  Viimeksi Nesteen työntekijät nosti äläkän yksityistämishankkeista, aikomalla keskeyttää polttoaineiden jakelun viikon ajaksi. Valtiolla on 50,1 prosentin omistusoikeus Nesteestä ja hallitusen suunnitelmissa on leikata ja ihan ilmaiseksi siirtää 22 prosentin osa Vake Oy:lle. Valtion omistusosuuden pudotessa 33 prosenttiin, sillä heikennetään lisää huoltovarmuutta. Osan omistuksesta siirtyessä Vakeen, se on nyt helppo laittaa lihoiksi ohi eduskunnan päätäntävallan, myydä kokonaan tai osissa ulkomaalaisille sijoittajille, todennäköisesti samalle Ausralialais Canadalaiselle kälttäriryhmälle, minne Fortumin sähkönsiirtokin ja Ylen entinen lähetinverkko myytiin. Kun hallintorekisteri säädettiin keväällä salaiseksi, mistäpä tuon tietää montako ministeriä ja kansanedustajaa aikoo leikata siivun itselleen sinne verhojen taakse piiloon…

  • Kaikki käy kuin rasvattu … eliitti vaurastuu ja kansa kurjistuu.
   Kuka se sanoikaan: ”Kaik män mut en mie oo katkera”. Pian on koko kansan sanottava niin.

   • Yaralle myydystä Soklin fosfaattikaivoksesta jäi nolla perästä, myyntihetkellä kaivoksen arvoksi tiedettiin 13 – 14 miljardia ja nykyisin sen todellinen arvo on ainakin 80 miljardia. Poliitikkoja ei pidä päästää missään tapauksessa myymään mitään, varsinkaan valtion omaisuuksia. Niin huonoja kauppamiehiä nuo ovat kuten Jyri Häkämies, joka myi Kemira GrowHown vain 207 miljoonalla eurolla kun todellinen kauppasumma olisi ollut vähintään 30 miljardia euroa. Siinä meni neljä tuotantolaitosta ja kaivokset kaivosoikeuksineen. Huvittavinta tuossa kaupassa on hinta, jonka ostajan eli Yaran edustaja arvioi 870 miljoonaksi. Sekin alihintaan ja tuosta tuleekin mieleen insinööri Paavo, jolle metsänostaja tarjosi 70 tuhatta markkaa 8 ha metsäalasta, Paavo tuumasi, – Jaa, hän kun ajatteli pyytää viisituhatta markkaa”. Metsänostaja osti sen viidellä tonnilla pystyyn ja pani puuston matalaksi. Paavolle jäi maa-ala ja uudelleen istutus.

    ”Jos ei saa lupaa myydä, myydään sitten ilman lupaa

    Paavo Lipposen toinen hallitus pyysi eduskunnalta valtuuksia kaikkien valtion Kemira-osakkeiden myyntiin. Hanke kaatui eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan vastustukseen. Vuonna 2003 Kemiran lannoitetuotannosta vastannut liiketoimintayksikkö Kemira Agro muutettiin Kemira GrowHow’ksi. Seuraavana vuonna GrowHow’sta muodostettiin osakeyhtiö. Sen hallitus voi myydä pyytämättä eduskunnalta lupaa.

    Yara avaamassa Soklin kaivoksen, tuotot ulkomaille

    Soklin miljardien arvoisen fosforiesiintymän kaivosoikeudet omistava Yara tiedotti, että sen tavoitteena on aloittaa kaivostoiminta Soklissa 2014–2015. Fosfori kuitenkin tullaan jatkojalostamaan Suomen sijaan Venäjän Kovdorissa, koska rikastamon perustaminen Sokliin olisi yhtiön mukaan ollut liian suuri investointi.

    Kymmenien miljardien arvoinen?

    Kymmeniksi vuosiksi riittävä Soklin malmi on huomattavasti puhtaampaa kuin Euroopassa käytettävä marokkolainen ja malmin fosfaattipitoisuus on korkea. Siilinjärvi toimii erittäin kannattavasti ja sitä laajennetaan 8%:n pitoisuudella mutta Soklissa pitoisuus on 20%. Voi hyvin arvioida, että Siilinjärven ja Soklin malmin arvo on 3-5-kertaistunut ja Siilinjärveä rikkaamman Soklin arvoksi voi laskea laajalla haarukalla ainakin 40 mutta nyt jopa 70 miljardia euroa. Tämä ilman niobia ja uraania.

    Yksin ”sotilasmetalli” niobin arvo on noin 5 miljardia euroa. Vielä silloin, kun GrowHow:n myynnistä ei ollut tietoa, Soklin kaivos arveltiin avattavaksi pelkän niobin varaan.”

    Lähde: https://maailmankuva.com/politiikka/korruptio-korporatismi/growhow-kaupassa-lahjoitettiin-soklin-miljardien-arvoiset-malmit/25

  • Jäävuorta päin taitaa meidän Suomi-laivamme mennä, kun 30 vuotta ovat rikolliset olleet ruorissa.

  • ”Koko kansan Anne” ilmeisesti hankki kannuksensa hallitukseen kauppaamalla jouluisin lastensairaala keräystä ja kerätyillä varoilla rahoitettaisiin osa uudesta lastensairaalasta. Osallistujien palkinnotkin olivat hulppeita, arvottaisiin Mersua sun muuta kivaa, tiedä sitte onko arvontoja koskaan suoritettu, ei ainakaan minun tietoon ole tullut. Anne Berneri hankki todellisuudessa varoja kahdelle ruotsinkieliselle säätiölle joiden osoitekin on Vallila Interiöör ja joidenka omistukseen rakennettava kiinteistö menee. Ruotsinkieliset säätiöt sitten vuokraavat lastensairaala kiinteistön 30 vuodeksi HYKS:lle ja HYKS:n maksamalla vuokralla maksetaan säätiöiden ottamat lainarahat pois. 30 vuoden kuluttua HYKS potkaistaan pihalle ja kiinteistö laitetaan joko myyntiin tai vuokrataan kaupallisille yrityksille bisneksentekoon.

   Jouluisin lasten nimiin rahaa keräävät säätiöt sun muut pahaa edustavat järjestöt pukeutuvat hyvän kaapuun ja järjestään käyttävät kaksoisydän tunnusta, jossa pieni sydän on ison sydämmen sisällä. Tunnuksen on FBI luokitellut pedofiilien käyttämäksi symboliksi ja näin kesäisin osatamalla mm. Ingmannin jäätelöä, paketissa on kaksoisydän tunnus ja käynnissä kampanja, jossa osa ostosummasta menee näille ”pedofiiliringeille”.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2016/

 10. Ministereiden tehtävä on valmistella lakiesityksiä. Niitä on todella valmisteltu tämän hallituksen aikana paljon ja kiireellä. Useimmat lakiesitykset ovat törmänneet perustuslakiin. Ministereiden ja muutamien kansanedustajien (kok) mukaan syy on perustuslaissa ja sen tulkinnassa. Pitäisi tulkita väljemmin, sanovat. Mistähän syystä? Perustuslait laaditaan yleensä kansalaisten suojaksi juuri tällaisilta politiikan tempoiluilta.

  Perustuslakivaliokunta on onneksi torpannut härskeimmät lakiesitykset, mutta painostus on ollut kovaa lakien hyväksymiseksi. Köökin kautta valiokuntaan uitettiin jopa Ben Z. painostamaan. Valiokunnan ongelma onkin juuri tämä, se koostuu samojen puolueiden politikoista jotka lakiesityksiä tekevät. Oikeusoppineet ovat heränneet tämän hallituksen lakiesityksistä vaatimaan riippumatonta perustuslakituomioistuinta. Tämä lienee Sipilän hallituksen ainoa positiivinen anti meille kansalaisille. Oikeusvaltioissa sellainen jo onkin.

  Kiirettä perustellaan saada lait vastaamaan nykyajan tarpeita. Kenen tarpeita, jää avaamatta. Miksi toimittajat eivät kysy? Hallituksen kärkihankkeena näyttää olevan työntekijöiden aseman heikentäminen ”työmarkkinoilla”. Paljon on jo aikaan saatukin. Tämän ymmärtää kyllä, kun katsoo ministereiden taustoja. Ministerivalassa, tai oikealta nimeltään virkavalassa, vannovat kyllä ajavansa koko kansan etua. Pitäisikö sekin muuttaa nykyajan tarpeita vastaavaksi. Sehän kuuluu nyt näin:

  ”Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi.”

  Nykyajan tarpeita vastaavana se voisi kuulua näin:

  ”Minä N.N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä (vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta), että minä virassani en noudata perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin epäoikeudenmukaisesti ja puolueellisesti kansalaisten ja yhteiskunnan vahingoksi.”

  Presidenttimme sanoi taannoin, että kasakka vie kaiken minkä irti saa, noin muistaakseni. Kuvannollista kieltä, jonka merkitystä pähkäiltiin oikein isommalla porukalla. Jospa hän halusi silloin jo varoittaa meitä Sipilästä ja Berneristä.

 11. Kenelle Berner haluaa myydä Suomen tiet.

  Vastaus löytynee Virosta, Latviasta, Liettuasta, missä Pentagon ja CIA on mukana maiden tiebisneksissä etenkin Venäjän raja-alueilla.

 12. Todistustaakka ei tarvita Liikennevirhemaksussa ei ole kyse rangaistuksesta vaan verosta. Määrätessään veron alamaiselleen valtion ei tarvitse todistaa mitään. On hallintoalamaisen oma asia todistaa valtion olleen väärässä.

  Se, että uusia veroja ajetaan läpi rangaistusmaksujen nimissä on ajan trendi. Onko siten helpompi saada kansan hyväksyntä uusille veroille vai miksi tällaisia veroja ajetaan läpi. Ehkä tyhmä kansa ajattelee, että eiväthän nuo verot onneksi minua koske, uskollista ja lakia tottelevaa kansalaista. Tuon veron maksavat vain toiset (pahat, rikkaat, ulkomaalaiset, naapurit, omistava luokka, jne.) ihmiset.

  Laajalti tunnettu esimerkki rangaistuksen muotoon kirjoitetusta verosta on saksan vihapuhelaki, jonka perusteella voidaan määrätä (rikkaille nettiyhtiöille, jotka eivät muutenkaan veroa maksa) aina 50 miljoonan suuruinen maksu sananvapauden käyttämisestä. — Tuossa vihapuheverolaissa ei määritellä mitään rikoksen tunnusmerkkejä, joiden pitäisi täyttyä.

 13. Artikkelin aiheesta vielä, liikenneturvallisuuden kanssa noilla rikemaksuilla ei ole mitään tekemistä, ainoastaan kerätä lisää rahaa valtion kassaan. Tämä on selvästi sanottukin ja se kohdistuu tavallisiin tienkäyttäjiin jotka yrittävät noudattaa lakia ja asetuksia. Kaaharit ajavat mitä ajavat, eivät niitä mitkään liikennemerkit ja rikemaksut häiritse. Tuskin heiltä koskaan saadaan rikemaksuja tai sakkoja perittyäkään. Näitä on liikenteessä muutaman promillen verran.

  Tavallinen autoilija ylittää nopeuden enimmäkseen vahingossa ja vähän, koska liikennemerkit ovat usein epäselvästi esillä ja liikenteessä on paljon muutakin seurattavaa kuin nopeusmittari. Vanhassa autokannassamme ei kaikilla ole vielä edes vakionopeussäädintä joka auttaisi ja sekin antaa vähän periksi myötämäessä. Valvontakamerat eivät ole asennettu turvallisuutta parantaviin kohteisiin, vaan sinne, missä sen ”tuotto” on paras. Ja niitä hankitaan lisää taas miljoonilla. Parempi olisi palkata eläviä poliiseja valvomaan muutakin kuin ”ylinopeuksia”. Poliiseista ei pidä tehdä pelkkiä hallituksen rahankerääjiä. Se on nyt hallituksen linja.

  Ja noita nopeusrajoituksia riittää, 20 km/h alkaen 10 km/h välein. Ajelin äskettäin puolisentuhatta kilometriä ja kaikkia rajoituksia oli matkan varrella. On siinä säätämistä jos meinaat rikemaksuilta välttyä. Savolainen sanoisi, että nyt män rumppoomiseks. On vaikea ymmärtää, miksi tien pätkällä jossa maisemat eivät muutu, on 50 km/h, 60 km/h ja 70 km/h rajoituksia. Rikemaksujen tuplaamisen jälkeen joku vetää kilometrin autoletkaa jopa 20 km/h alle rajoituksen. Ennen tuollaista letkaa veti vain traktorit. Ajavat varman päälle. Onhan parisataa pienituloiselle suuri summa heitettäväksi Sipilän pohjattomaan kaivoon. Liikenneturvaallisuutta se ei lisää, päinvastoin.

  Esim minulla on nyt kolme 10 km/h ylinopeussakkoa Trafin ”rekisterissä”. Kaksi vuodelta 2015 ja yksi tältä vuodelta. Trafin mielestä se on toistuvasti. Lähestyivät kirjeeellä. Pidän tuota ”toistuvasti” lähinnä saivartelulta. Jos ei Trafin massiivisella virkamieskunnalla (noin 600 virkamiestä), jota veroluonteisilla maksuilla ylläpidämme, ole muuta sanomista ”liikenneturvallisuuteen”, niin sen saa lopettaa.

 14. Sipilän hallituksen legitimiteetti romahtanut (HS:n heinäkuussa julkistettu gallupselvitys)
  (Kantar TNS haastatteli kyselyä varten 2 241 suomalaista 9.6. – 14.7. välisenä aikana.)

  Uusi vaihtoehto ei saa kannatusta – hallituspuolueiden kannatus alimmillaan

  Perussuomalaisista irtaantuneen Uuden vaihtoehdon ja keskustan hupenevat kannatukset ovat romahduttaneet hallituspuolueiden kannatusluvut vajaaseen 40 prosenttiin. Uusi vaihtoehto -ryhmää kannattaa ainoastaan 2,5 prosenttia kyselyyn vastanneista.

  Hallituspuolueita kannattaa nyt 39,9 prosenttia suomalaisista, mikä on vähemmän kuin kertaakaan aikaisemmin pääministeri Sipilän hallituksen aikana. (Kun hallitus aloitti kesällä 2015, hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus oli 57 prosenttia.)

  Puolueiden kannatuslukuja: kokoomus 21 %, SDP 19,6 %, keskusta 16,4 %, vihreät 15,5 %, vasemmistoliitto 8,9 %. Vasemmistoliiton kannatus on suurempi kuin perussuomalaisten ja siitä eronneen Uuden vaihtoehdon kannatus yhteensä !!!

  Selvityksen virhemarginaali on noin kaksi prosenttia suuntaansa.

  (lähde: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707192200273187_u0.shtml)

  J.K. Miksi Sipilän uskottavuutensa menettänyt legitimiteettivajehallitus jatkaa onnetonta ja tuhoisaa vaellustaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut?

  • Väyrynen veikkasi jo ajat sitten, että Sipilän talousliberaali linja tuhoaa Keskustan kannatuksen.

   Sinisen Tulevaisuuden kannatus on 2 % ja niillä on 4 ministeriä.

  • Onhan tuo hallituksen tilanne aika erikoinen. Kokkareilla ja sinisillä uuvateilla on molemmilla viisi ministeriä, kokkareiden kannatus parikymmentä prosenttia ja uuvattien kaksi. Eli vähän päälle kahdenkymmen prosentin kannatuksella saa kymmenen ministeriä hallitukseen. Ei hyvältä näytä.

   Oikea johtopäätös olisi, että Sipilä kampaisi otsatukkansa ja veisi sen hallituksen erolapun sinne Naantaliin, vaikka sillä suihkukoneella. Hallituksen kannatus ei anna enää legimiteettiä ”uudistuksille”. Uskoisin kannatuksen alenemisen johtuvan juuri duunareiden, palkansaajien kyykyttämisestä. Heitä tässä maassa on kuitenkin vielä eniten, toistaiseksi. ”Uudistusten” jälkeen vähemmän ja vähemmän. Kansantalous ei tällä menolla ainakaan kasva, päinvastoin.

   Valtiosääntöuudistus taisi mennä sen verran metsään, että hallitusta ei saa lähtemään enää kirveelläkään, kun ainoastaan pääministeri voi hallituksen ”irtisanoa”. Tuskin koskaan pääministeeri itseänsä erottaa. Ja muuten, ilmailupiireissä ihmetellään, millä lupakirjoilla Sipilä lentää. Joko viereessä istuu ohjaaja, jolla on lupakirjat kunnossa, tai hän lentää ilman lupaa. Sekin vielä.

  • Sipilä teki kepulle Kiviniemet. Kiviniemihän sai jonkun ilmapallonpuhaltajanviran OECD’n piiristä pyöreästä. Sipilä tuskin tällaisia virkoja tarvitsee elääkseen, mutta toivottavasti häipyy takaoikealle valtion varoja kähmimästä ikiajoiksi.

   • Sipilä luuli, että helpottamalla humalahakuisuutta limuviinoilla ja vahvalla oluella Kepun kannatus nousee, mutta toisin kävi.

    • Heh heh eikä siinä vielä kaikki.

     Nyt Keskustassa ehdotetaan jo sukupuolineutraalia asevelvollisuutta.

     • Tässä se kepua uhkaava ja näillä näkymin vähitellen koko Suomen nielaiseva mätäpaise näkyy räikeänä:

      ”Keskustanuoret haluaa kolmannen sukupuolen käyttöön, 12-kertaistaa pakolaiskiintiön, helpottaa perheenyhdistämisiä… ”,
      ”http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/19/keskustanuoret-haluaa-kolmannen-sukupuolen-kayttoon-12-kertaistaa-pakolaiskiintion-helpottaa-perheenyhdistamisia/

      Näillä tulevilla, Afrikan ylijäämäväestön avulla negroidisen (ehkä vielä jonkin aikaa Suomi-nimisen) maailmankylän rakentajilla ilmeisesti ei ole hajuakaan siitä, että jokaiselle uudelle siirtolOiselle taattu maailman korkeimpiin kuuluva sosiaaliturva rahoitetaan kasvattamalla Suomen KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA – joka on nyt runsaat 105 miljardia euroa ja on ylittänyt kriittisenä pidetyn 60% rajan bruttokansantuotteesta; velan vuosittainen paisutusvauhti Rotschildin velkaponzi-imperiumille on ollut n. 5 miljardia euroa.

      Näin tuota ydinmätää systemaattisesti ja tehokkaasti syvennetään sekä laajennetaan:

      ”Kouluista tehtiin poliittisia aivopesukeskuksia – ketkä ovat syyllisiä?”,
      http://magneettimedia.com/kouluista-tehtiin-poliittisia-aivopesukeskuksia-ketka-ovat-syyllisia/

      Aikuisten osalta samaa rappiopropagandaa suoltaa koko valta-VALE-media, ennen kaikkea Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda, HBL ja verovaroin kustannettu Yle. Aivopesun tehokkuudesta vastaa asialleen vakaumuksellisella innolla omistautunut vihervasemmistolaisten dominoima toimittajakunta, josta osa on kommunistiprofessoreiden kouluttamaa ja ilmeisesti kommunistisen Frankfurt-koulukunnan tuhoisiin yhteiskunnan mädättämisperiaatteisiin vihkiytyneitä (”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”, http://isovimma.blogspot.fi/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html).

 15. Souffleur: Meiltä ja muualta

  ”Milloinkaan ennen ei niin harvojen kannattamalla poliittisella
  ryhmällä ole ollut yhtä monta ministeriä samassa hallituksessa”
  (Anonyymi anno Domini 2017).
  #
  Ylen puoluekannatusarvio 20.7.2017

  Kokoomus 20,4%
  Keskusta 16,7%
  Uusi vaihtoehto (Uv) 0,7%
  —————————————–
  Yhteensä (hallitusrintama) 37,8 %
  ———-
  SDP 18,5%
  Vihreät 16,0%
  Vasemmistoliitto 9,2%
  PS 8,1%
  RKP 4,7%
  KD 3,9%

  Muut 1,8%
  #
  Sipilän hallitus:

  Ulkoasiainministeri (Uv)
  Työministeri (Uv)
  Puolustusministeri (Uv)
  Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri (Uv)
  Sosiaali- ja terveysministeri (Uv)

  Mahtaa Kesärannassa nauru raikua? Pääministeri saa riehua vapaasti, vaikka legitimiteetti on romahtanut. Eikä edes vallasta riisutusta Tasavallan presidentistäkään ole vastusta.
  #
  Kysymys Keskustan ’alkiolaisille’, if any: Miten pitkään vielä kestätte pääministerin tolkutonta touhua? Eikö hän ala käydä rasitukseksi puolueelle? Vaaleja pukkaa, mutta kannatus murenee.
  ¤
  Ainoan supervallan ’Varjohallitus’ (Cabal) ja sen etuja valvova valtamedia rääkyy kurkku suorana Trumpin tapaamisista ja keskusteluista Putinin kanssa. Miksi? Eikö YK:n turvallisuusneuvoston (TN) pysyvän jäsenen valtionpäämies saisi tavata TN:n toisen pysyvän jäsenen valtionpäämiestä?

  Tämä kertoo paljon ainoan supervallan valtajärjestelmästä. Liittovaltion presidentti on ’järjestelmän’ (Cabal) raudanlujassa valvonnassa. Kysymys on ’kultaisesta häkistä’, jossa Suomen Sipilän kaltainen holtiton vallankäyttö on mahdotonta. Taustalla on tietysti JFK:n tapaus, jossa kävi niin kuin kävi. Itsenäiseltä leikattiin siivet ja sinä sivussa paljon muutakin, tärkeintä myöten. Hänen jälkeensä ei irtiottoja ole sallittu.

  Ristiriitaista ja järjestelmälle kuvaavaa on, että GWB saattoi vapaasti hoidella Afganistania ja Irakia kivikauteen. Silloin valtamedia myötäili, niin ainoassa supervallassa kuin täällä pohjolassakin. Eikä ruumiita laskettu!
  ¤
  ”Valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti”
  (John Dalberg-Acton, historioitsija, kirjailija, poliitikko)

  Kun perustuslaistamme karsittiin Tasavallan valtaoikeuksia, toimenpidettä perusteltiin parlamentaarisuudella ja Eduskunnan vallan ja arvovallan lisäämisellä. Sipilän hallitustaival ja sote-sotkut osoittavat, että mentiin ojasta allikkoon. Nyt pääministeriä ei pysäytä mikään. Sen vuoksi kansalaisten tulee 14. huhtikuuta 2019 (38. eduskuntavaalit) osoittaa nykyiselle pääministerille ja hänen taustapuolueelleen kaapin paikka. Siksi että oikeus (oikeudenmukaisuus) tapahtuisi.

 16. Lisää vaan Sipilöitä, Bernereitä, Kanervoita, Sauli Niinistöjä, Soineja, Eloja politiikkaan niin kansa herää huomaamaan kuinka meitä kusetetaan.

  • Niinpä, kurjistumisen kautta se menee. Varsinkin hitaiden ja hyväuskoisten kanssa. Puheet ja vakuuttelut eivät paljon auta. Vasta sitten kun kurjuus iskee alkaa omassa päässä raksuttaa.

 17. Keskusta, Kokoomus, Sininen Vaihtoehto, Sipilä, Soini, Orpo, Berner aikoo luovuttaa kansalaisten potilastiedot yksityisille lääkefirmoille niiden bosneksiin.

  Sipilä, Soini, Orpo, Berner, lääkefirmat valehtelevat, että lääkefirmat tarvitsevat muka lääkkeiden kehittämiseen kansalaisten henkilökohtaiset potilas-sairaustiedot.

  Eivät tarvitse, mutta yksityiset tietojenmyyjäyritykset, vakuutusfirmat, puolustusvoimat, Supo, työnantajat haluavat ne tiedot ja ovat valmiita niistä maksamaan,

 18. Tämä Berner on ”pakkoruotsalainen” Kepussa. Ilman pakkoruotsalaista puolue on hallituskelvoton. Sen saivat persutkin kokea. Pakkoruotsalaiset antoivat hyödyllisten idioottien kuten Jussi Niinistön puuhailla yllättävänkin pitkälle. Jussi Niinistöstä on yllättävän moni sanonut että hää on Ruotsin paras puolustusministeri. Ehkä Ruotsi olisikin voinut luopua omastaan, sillä onhan heillä Jussi. Jussi joka puolustaa Baltian viikinkejä ja ruotsalaisia viimeiseen hakkapeliittaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here