Vuoden 1947 Pariisin rauhansopimus ja nykytilanne – dokumentit

135

Seuraavat dokumentit kokonaisuutena todistavat valtiopetoksesta, Operaatio PAXista. Asiakirjat pysyivät salattuina 25 vuotta, kun vain eliitti eli rikostentekijät itse tiesivät näistä asiakirjoista, rikoksensa salaten.

Dokumentit julkaistaan täydennyksenä aiempaan (29.6.) artikkeliin, toim.huom:

Vuoden 1947 Pariisin rauhansopimus ja nykytilanne

 

Suomen ilmoitus Neuvostoliitolle – CCCB 507/MOS

 

 

Moskovaan lähetetty venäjänkielinen ilmoitus on päivätty 17. syyskuuta 1990, vaikka hallitus kokoontui presidentin esittelyyn vasta neljän päivän kuluttua 21.09.1990. Suomi veti siis jo 17.09.1990 Moskovaa retkuun väitteellä hallituksen päätöksestä, vaikka hallitus ei ollut edes kokoontunut.

Suomen ilmoitus briteille – CCCB 507/LON

 

Briteille lähetetty englanninkielinen versio ilmoituksesta CCCB 507/LON on päivätty 17. syyskuuta 1990. Suomi harhautti myös brittejä – presidentin esittely oli vasta neljän päivän kuluttua eli 21.09.1990. Mitään ”Suomen hallituksen päätöstä” ei luonnollisesti ollut eikä Mauno Koiviston päätöstä, koska hän ei mitään allekirjoittanut silloisen HM 34§:n velvoittamana.

 

Vastaus Suomen ilmoitukseen Neuvostoliitolle – CCCB 507/MOS

 

Kuten vastauksen diplomaattikielestä voidaan tulkita, niin mikään ei ole Moskovan mukaan muuttunut. Lisäksi siinä todetaan Suomen harjoittaman puolustus- ja turvallisuuspolitiikan perusteiden muuttumattomuus. Nyt tuon politiikan linja on kuitenkin kääntynyt 180 astetta. Olemme Venäjän federaation vihollisten – NATOn – leirissä.

Moskovan (6.11.1990 päivätty) vastaus venäjänkielisenä:

Vastaus Suomen ilmoitukseen briteille – CCCB 507/LON

 

(Päivätty 28.09.1990.) Vastauksen on antanut PRESS LINE eli lehdistöosasto. Vastaus on yhtä tyhjän kanssa.

Ulkoasiainministeriön asiakirjat

Ylimalkaan hallitus tai Koivisto ei olisi saanut lähteä kajoamaan Pariisin rauhansopimukseen ja YYA-sopimukseen, tuo toimivalta kuului vain eduskunnalle. Se on ”salainen Operaatio PAX” -valtiopetoksen ydin.

Heti hallituksen kokouksen, tasavallan presidentin esittelyn päätyttyä 21.09.1990 ulkoasiainministeriön virkamies Rene Nyberg lähetti faxviestin kello 12.00 Moskovan suurlähetystöllemme (ml. lehdistötiedotteet 277 ja 278):

¤
Lehdistötiedote 277 suomeksi:

(AVAA TÄSTÄ koko dokumentti .pdf-tiedostona)

¤
Lehdistötiedote 277 englanniksi (.pdf)
¤

Lehdistötiedote 278 suomeksi:

(AVAA TÄSTÄ koko dokumentti .pdf-tiedostona)

¤
Lehdistötiedote 278 englanniksi (.pdf)
¤

Tri Visurin artikkelista tehty lyhennelmä:

(AVAA TÄSTÄ koko dokumentti .pdf-tiedostona)

¤

Pöytäkirja esittelystä presidentti Koivistolle

Seuraavat neljä sivua 21.9.1990 päivätyn esittelyn pöytäkirjasta ja liite 1 todistavat valtiopetoksesta ja siitä, että mitään päätöksiä ei ole tehty liittyen vuoden 1947 Pariisin rauhansopimukseen ja YYA-sopimukseen, koska Mauno Koiviston allekirjoitusta ei ole, kuten HM 34 edellytti.

Liitteessä 1 on kirjattu, että ”Hallitus päätti…”. Tasavallan presidentti ei voi päättää, että hallitus jotakin päättäisi. Ilmeisesti oli ollut tarkoitus, että hallitus olisi ko. päätökset tehnyt. Joku on ilmeisimmin hoksannut, ettei hallitus voi päättää asiasta, joka kuuluu eduskunnan toimivaltaan. Väärällä paperilla mentiin kuitenkin eteenpäin.

Liitettä 1 ei ole edes parafoitu, jotta voisimme tänään olla varmoja siitä, että liite 1 on se paperi, joka oli esillä esittelyssä 21.9.1990. Tuolle päivämäärälle päivätyt pöytäkirjat tarkastettiin vasta 30.11.1990 valtioneuvoston oikeuskanslerin virastossa. On selvää, ettei mihinkään toimenpiteisiin olisi voitu ryhtyä ennenkuin 21.9.1990 päivätyt pöytäkirjat oli laissa tarkoitetulla tavalla tarkastettu. Aikavälillä 21.9.1990–30.11.1990 on voitu vaikkapa uudelleen muotoilla asiakirjoja, liittää mukaan toisenlaisia liitteitä jne.

Kun ulkoministeriön Rene Nybergin toimin heti hallituksen kokouksen/presidentin esittelyn jälkeen kello 12.00 alettiin ilmoittaa tehdystä hallituksen päätöksenä, niin se tarkoittaa sitä, että sellaiseksi se oli tarkoitettu. Lehdistötiedotteet oli jo tehty etukäteen valmiiksi tässä mielessä – eihän tiedotepakettia alettu kasata vasta kokouksen jälkeen.

Jokin kokouksessa meni pieleen, kun hallitus ei mitään omissa nimissään päättänyt ja siis ei myöskään Koivisto, koska hän ei allekirjoittanut mitään päätöksiään silloisen HM 34 pykälän velvoituksin.

Suomi, yhtenä ”konspiraattorina” Rene Nyberg, on harhauttanut kansainvälistä yhteisöä ja omaa kansaansa väitteellä, että jotakin olisi muutettu koskien vuoden 1947 Pariisin rauhansopimusta ja YYA-sopimusta.


¤

Diplomi-insinööri, ex-diplomaatti Jali Raita toimi 70-luvulla ulkoministeriön palveluksessa, johtaen Singaporen suurlähetystöä tittelillä kaupallinen sihteeri, jalkamaina Malesia, Thaimaa, Burma, Brunei ja Hongkong.
¤

PÄIVITYS 24.7.2017 klo 2.58: Lisätty toimitukselta unohtunut sivu 2/2 dokumenttiin ”Vastaus Suomen ilmoitukseen Neuvostoliitolle – CCCB 507/MOS”.

PÄIVITYS 28.7.2017 klo 8.32: Lisätty Ulkoasiainministeriön asiakirjat.

PÄIVITYS 27.3.2018 klo 13.00: Lisätty pöytäkirjan sivuja presidentin esittelystä 21.9.1990 sekä liite 1

 

Kuvan tiedot –>

SaveSave

SaveSave

135 KOMMENTTIA

 1. Jutun pointti on siis, että täällä syyllistyttiin valtiopetokseen kusettaessamme hajonnutta Neuvostoliittoa?

  • Suomessa arvioidaan poliittisen johdon toimintaa suomalaisen lainsäädännön pohjalta. Vaikuttaa sitlä, että sinä arvioit tilannetta ilmeisesti lähinnä USA:n etujen kannalta. En pitäisi sitä kovinkaan isänmaallisena, jollet avoimesti tunnusta, että isänmaasi onkin USA:

  • Propagandakomppania haistakaa paska. Suomi on kusettanut myös brittejä ja kaikki Pariisin rauhansopimuksen allekirjoittajalvaltiota, myöskin YK:n turvaneuvostoa, jolle vain kuului sopiminen rauhansopimuksen III artikloista.

   Lisäksi on kusetettu EU:ta ja sen jäsenvaltioita, kun ei ole kerrottu Suomea sitovasta Pariisin rauhansopimuksesta.
   Tämän lisäksi on kusetettu henkilökohtaisesti itäisen naapurimme johtajia.
   Pahin kusetus on kohdistunut omaan kansaan, joka seuraamuksista kärsii ja laskut maksavat

  • ”Jutun pointti on siis, että täällä syyllistyttiin valtiopetokseen kusettaessamme hajonnutta Neuvostoliittoa?”

   Kyllä paska haisee ja pahalle haiseekin. Sitä on tässä haisteltu jo lähes 30 vuotta, riippumatta siitä, haluaako sitä haistella tai ei. Mutta paska haisee kyllä ihan muualla kuin mihin yrität fokusoida.

   Ei jutun pointti suinkaan siinä ole, miten nyt yrität ymmärtää, -vaan siinä, että valtiopetos tehtiin seuraavaksi siinä kun liityttiin Euroopan Unioiniin kuten Jorma Jaakkola on kirjoituksissaan jo osoittanut.

   Mitä Jali Raita on nyt sitten tuonut esiin, on se mitä tarvittiin, jotta formaalisesti voitaisiin liittyä Euroopan Unioniin mm., ts. viritykset Pa5riisin rauhansopimuksen eräiden artiklojen kumoamiseksi. Euroopan Unioniin liittyminen oli joidenkin poliittisten tahojen nk. ”Märkä Uni”.

   Jotta tämä saataisiin toteutumaan, piti toimet salata, ja tehdä jotain. Jjonkun piti päättää jotakin, mutta kukaan ei ole päättänyt mitään lainmukaista, ja koko prosessi on kusetusta. Siitä huolimatta on liitytty Euroopan Unioniin. Siinä se vasta isopaska haisee… Mieti sitä tehtiinkö siinä valtiopetos.

 2. ’…Asiakirjat pysyivät salattuina 25 vuotta…’
  Kun totuutta ei enää sallita tuotavan esiin… Linkin artikkeli sopinee tähänkin asiaan mitä parhaiten
  When We Can No Longer Tell the Truth…
  Truth is power, lies are weakness. All we get now are lies, statistics designed to mislead and phony reassurances that the status quo is stable and permanent. The truth is powerful because it is the core dynamic of solving problems. Lies, gamed statistics and false reassurances are fatal because they doom any sincere efforts to fix what’s broken before the system reaches the point of no return.

  Totuus on valtaa, valheet heikkoutta. Nyt meille syötetään valheita ja tilastoja, jotka on suunniteltu harhaanjohtamaan ja vakuuttamaan, että vallitseva tila, status quo, on vakaa ja pysyvä. Totuus on voimakas, koska se on ongelmien ratkaisemisen ydin. Valheet, huijatut tilastot ja väärennökset ovat kohtalokkaita, koska ne tuhoavat kaikki vilpittömät pyrkimykset korjata sen, mikä on rikki ennen kuin järjestelmä saavuttaa pisteen, josta ei ole paluuta.
  http://www.washingtonsblog.com/2017/07/can-no-longer-tell-truth.html

 3. Operaatio PAX:

  Hallituksen kokoukseen, esittelyyn tasavallan presidentti Mauno Koivistolle pvm 21.09.1990 kello 11.00 alkaen ottivat osaa
  Holkeri, pääministeri
  Ministerit
  Paasio
  Louekoski
  Puhakka
  Salolainen
  Puolanne
  Kanerva
  Halonen
  Bärlund
  Kasurinen
  Norrbäck
  Miettinen
  Hämäläinen
  Rehn
  Oikeuskansleri Aalto
  Esittelijänä, valtiosihteeri Åke Wihtol
  Esittelijäsihteeri Aino Leena lappalainen

  Pöytäkirjan 95/1990 on tarkastanut 30.11.1990 apulaisoikeuskansleri Jukka Pasanen.

  Ulkoasiainministeriössä Operaatio PAXin valmisteluun ovat osallistuneet ainakin silloinen poliittisen osaston päällikkö Jaakko Blomberg ja Rene Nyberg.

  Tuossa on siis se joukko henkilöitä, jotka on tehneet valtiopetoksen tai ainakin ovat olleet siinä avustamassa ja vieneet Suomen katastrofiin. Osa henkilöistä on vielä elossa ja vaikutusvaltaisissa tehtävissä sekä voivat edelleen pimittää tekemäänsä valtiopetosta.

  Asiakirjan allekirjottajat ovat Holkeri, Paasio, Kanerva ja Wihtol. Mutta ei Koivisto.

 4. Missä ne Mikkihiiret nyt luuraa, faktat ovat esillä. Matti, Seppo, Jessikka hohoi, missä ootte?

  • Niin ja media, vähintä, mitä median pitäisi nyt tehdä, olisi haastatella ja kuulustella Kanervaa.

   • Olemme tilanteessa, jossa puheet on jo pidetty. Puna-armejan kenraali neuvotteli virolaisten kanssa tukikohdista ennen Barbarossaa. Virolaiset vain jankuttivat, johon kenraali totesi: ”Nyt loppuu paskan jauhaminen ja laitetaan tankit asialle”.

  • Ne on karvattomien kainalossa, -siellä kaikki haisee/tuoksuu deodorantille, riippuu vain näkemyksistä… 🙂

 5. Höpö, höpö.

  Tukikohtasopimukset tehtiin painostuksen ja uhkailun alla jo syksyllä -39 Baltian maiden kanssa.
  Seuraavana vuonna kesällä Neukkula rikollisesti miehitti koko Baltian, pakkosiirtäen ja murhaten valtavat määrät Baltian ihmisiä.

  Ei tuolloin mistään operaatio Barbarossasta mitään tiedetty ryssissä!
  Kaikki näytti vielä hyvältä Saksan suhteen.

  • Propagandakomppania Diabolik näyttää heränneen. Kommenttini ydin oli siinä, että kun kenraalit alkavat ottaa kantaa, niin ne eivät turhia repostele, ”tankit laitetaan asialle”. Suomen osaltakin naapurin kenraalit ovat jo käyneet varoittelemassa.

   Kesällä 1940 tilanne oli toivoton Itämeren alueen valtioille. Saksa kontrolloi Tanskan salmia ja ainoa toimiva satama Ruotsille ja Suomelle oli Petsamo. Ruotsi toi mm Suomen Petsamon kautta lentokoneita, osina. Baltian mailla ei käytännössä ollut edes tätä reittiä. Ainoa keino balteille selviytyä jollakin tavoin oli liittyä tunnetulla tavalla Neuvostoliittoon. Ruotsi joutui sopeutumaan Saksan tahtoon mm sallimalla Saksan sotilaiden kulku Ruotsin rautateillä. Suomi joutui ottamaan Saksan sotilaita Lappiin.

   Nyt ongelmamme on, jos Itämeren alueella puhkeaisi sodan kaltainen kriisi, niin ulkomaankauppamme meritse pysähtyisi täysin. Raideyhteys Venäjälle olisi ainoa toimiva, joka sekin voisi sulkeutua. Olisimme motissa ja niiden elintarvikkeiden varassa, joita olisimme varastoineet. Eli kusessa oltaisiin.

   • Propagandakomppaniat sulla on housuissasi!

    Kesällä -40 Neukkulalla oli täysin voimasa olevat sopimukset Saksan kanssa, itse asiassa tuorein sopimus tehtiin tammikuussa -41. Saksan ja Neuvostoliiton rajanylitys- ja kauppasopimus, joka oli laaja sopimus, jolla sovittiin Neuvostoliiton ja Natsis-Saksan välisistä raja-asioista ja jatkuvista raaka-aineiden ja sotakoneiden kaupasta.

    Ainut joka Baltian maille teki olot tukaliksi oli juuri Neuvostoliitto joka oli jo tuolloin käytännössä alistanut Baltian maat valtansa alle! Saksan vallattua Baltian, heihin suhtauduttiin vapauttajina. Saksalaiset antoivat Neukkujen varastamat maatilat, kaupat, työpajat ja tehtaat niiden alkuperäisille omistajille.

    Ruotsi salli Saksalaissotilaiden kulun -41 kesä-heinäkuussa.
    Tästä huolimatta Ruotsi teki sotilastiedustelu yhteistyötä liittoutuneiden kanssa ja salli jopa heidän käyttää lentokenttiään 44-45.

 6. (Juhani Suomi: Talvisodan tausta; Max Jakobson: Väkivallan vuodet I) Operaatio Barbarossasta tiedettiin hyvinkin jo 1938-9 niin Suomessa kuin NL:ssakin. Ulkoministeri Holsti kertoi kriittisesti Saksan hyökkäysvalmisteluista NL:oon Moskovassa ja Tukholmassa ja tuli siksi erotetuksi. Sittemmin hänen seuraajansa ulkoministeri Erkko ilmoitti Saksan lähettiläälle, että Suomeen haluttiin saksalaismielinen hallitus. Saksa järjesti Suomeen lukuisia sotilasvierailuja ja tekninen sotaan valmistautuminen oli mittavaa ja täysin ilmeistä. IKL-Suojeluskunta julkaisi useita Suur-Suomea vaativia kannanottoja, Saksa mainittiin Suomen sotakumppanina ja natsiarmeijan kanssa tehtiin kalustosopimuksia.

  NL ei miehittänyt Baltiaa vaan etenkin Viro pelkäsi Saksan miehittävän maan ja pyysi apua Moskovasta (Sotahistorian professorin Martti Turtola). Yksikään virolainen ei vastustanut NL:n tukikohtasopimusta ja sen armeijan saapumista puolustamaan maata Saksaa vastaan. Viro kutsui kuitenkin liian vähän sotilasapua (25.000 sotilasta) ja näin Saksa miehitti maan helposti koko II maailmansodan ajaksi. Virolaiset tekivät vuonna 1940 oikean ratkaisun. Toisen maailmansodan osapuolista he valitsivat voittajan ja hylkäsivät rikollisen Saksan. Suomi tahollaan valitsi häviäjän ja aktiivisen osallistumisen Natsi-Saksan rikoksiin (Petri Krohn).

 7. Kommenttisi on sen luokan kommaripropaganda-paskaa että mietin kannattaako tuohon edes vastata!
  Vastaan myöhemmin jos kiinnostaa.

  Sen sanon kuitenkin, että kukaan ei vielä 38-39- vuosina tiennyt mistään Barbarossista mitään, koska koko suunnitelmaa ei ollut edes olemassa!
  Jos oltaisiin tiedetty ei Molotov–Ribbentrop-sopimusta varmasti olisi syntynyt!

  Siis väitteesi Holstin kertomista hyökkäyssuunnitelmista(Barbarossa) on satua.

  • Propagandisti Diabolikille. Et kirjoita asiasta ja edes asiallisesti. Alkuperäisen kirjoitukseni ydin oli siinä, että Suomen sodat oli sodittu ja päättyneet vuonna 1947 solmittuun Pariisin rauhansopimukseen. Soitimme syyt ja kuinka sitä käytiin siirtyivät historiaan. Noiden pohtiminen on merkityksellistä vain siinä, ettei tehtäisi samoja virheitä uudelleen. Todellinen ongelma on tässä päivässä ja nyt siinä, että Suomi on rikkonut ja edelleen rikkoo voimassa olevaa Pariisin rauhansopimusta ja naapuruussopimusta Venäjän kanssa vuodelta 1992. Olemme ajaneet itsemme ulkopoliittiseen, sotilaalliseen ja taloudelliseen paitsioon. Kaikkien petosten äiti on tuo salainen Operaatio PAX. Katastrofiimme ajaneella PAX joukoilla on olut täysin harhainen käsitys maailman tilanteesta ja Suomen asemasta siinä. Ei olla ymmärretty Urho Kekkosen ajaman politiikan neroutta. Suomen asema voi olla vain lääkärin, jos sitäkään, mutta ei missään nimessä tuomarin rooli.

    • Ei Jali päätäkään. TOM päättää siitä mitä julkaistaan. Jos taso olisi sama kuin sinun tasosi, niin tällä palstalla ei julkaistaisi mitään.

     • Eipä tuo sinun oma kontribuutiosikaan ole mitään muuta ollut kuin lähinnä tyypillistä trollin lapsellista jankutusta ja lässytystä.

     • Niin metsä vastaa, kun sinne huutaa… Tämä vain sinun osaltasi.

      Ryssät usein syyttää aina muita siitä mitä itse tekee…. Näin sinä itse. Mikko Meik 26.7.2017 at 21:29

      Siinä sulle trollin lapsellista lässytystä. Pyyhkäse vähän korvantaustoja, niin voisit jopa päästä miesten joiukkoon.

   • Jali Raita on ryssän asialla ja ollut aktiivisesti tukemassa ja komppaamassa Johan Bäckmanin ja tämän SAFKA:n Suomea ja viranomaisiamme mustamaalaavissa propagandatempauksissa.

    ”Neljä kansalaisaktivistia ja Venäjän tuntijaa ovat allekirjoittaneet julkisen kannanoton, jossa he tuomitsevat dosentti Johan Bäckmanin ns. Suomen “antifasistisen” komitean (SAFKA) toiminnan ja Kremlin propagandakampanjan Suomea vastaan. Allekirjoittajat vetoavat suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan, että se esittäisi arvion SAFKAn toiminnasta. Allekirjoittajien mielestä Venäjän tapaa tehdä politiikkaa Suomessa asuvien hädänalaisten ihmisten tilanteella ei voida hyväksyä.

    Propagandakampanja uhka Suomen ja Venäjän suhteille?

    Viime vuosina Suomen ja Venäjän suhteita on sekoitettu yksittäisten perheiden ongelmilla. Ensin oli Venäjälle kaapatun ja sieltä takaisin kotiin tuodun pikkupoika Anton Salosen tapaus. Sittemmin julkisuuteen ovat ryöpynneet muun muassa Turussa huostaan otetun Robert Rantalan tapaus, Valentina Putkosen tyttären huostaanottotapaus ja Irina Antonovan karkotukseen liittyvä kohu.

    Näitä yksittäistapauksia yhdistää se, että jo paljon ennen kuin tapaukset nousivat mediaan Suomessa ja Venäjällä, niitä oli lietsottu Helsingin yliopiston dosentin Johan Bäckmanin perustaman “Suomen antifasistisen komitean” (SAFKA) verkkosivustolla. Bäckman esiintyy ahkerasti julkisuudessa tapausten yhden osapuolen edustajana. Hänen mielestään tapaukset, joihin hän on sekaantunut, eivät ole yksityisiä vaan valtiollisia asioita.

    SAFKAn aktiivit esiintyvät asiantuntijoina Venäjän median ja viranomaisten suuntaan. Komitean levittämät liioitellut ja vääristellyt väitteet ovat levinneet kulovalkeana itänaapurin mediassa. Dosentti Johan Bäckmanista on tullut Kremlin ohjastamien valtiollisten tv-kanavien vakiohaastateltava. Venäjän presidentti Dmitri Medvedevin lapsiasianvaltuutettu Pavel Astahov on jo kahdesti matkustanut Suomeen ja antanut sen jälkeen Suomen viranomaisten toimintaa parjaavia lausuntoja.

    ***

    SAFKA hakee yksittäisiä ongelmatapauksia Suomen venäläisväestön keskuudesta, joita komitean aktiivit sitten paisuttelevat, yleistävät ja värittävät luottaen siihen, että viranomaisten vaitiolovelvollisuus estää jopa ilmeisten asiavirheiden oikaisun. Ryhmän sivustolla väitetään, että Suomessa harjoitetaan järjestelmällistä sortoa venäläisiä vastaan. Komitean väitteiden mukaan Suomessa leviää hyökyaallontapainen venäläisviha. Suomen viranomaisten toiminnan SAFKA esittää rasistisena ja fasistisena.

    SAFKAn pyrkimyksenä on lietsoa epäluottamusta Suomen venäjänkielisen väestön ja viranomaisten välille. Propagandalla koetetaan ruokkia mahdollisesti syrjäytyneiden maahanmuuttajien katkeruutta. Komitea haluaisi kai synnyttää Suomen venäläisvähemmistön keskuuteen joukon, joka katsoo venäläisyyttään loukatun, ja jota Kreml voisi sitten sisä- ja ulkopolitiikassaan hyödyntää. Muistissa on vielä komitean toiminta vuonna 2007, kun Virossa viranomaisten ja venäläisnuorison ristiriidat kärjistyivät ns. Pronssiyön mellakoiksi.

    SAFKAn toiminta loukkaa kaikkia demokraattisia venäläisiä ja suomalaisia. Ennen muuta se loukkaa suomalais-venäläisiä perheitä ja Suomen venäjänkielistä väestöä, jonka hyvin alkaneen integraation suomalaiseen yhteiskuntaan Kremlin rohkaisema kyyninen agitaatio nyt pyrkii pysäyttämään. Tämä toiminta voi pahimmillaan jopa uhata Suomen hedelmällistä monikulttuuristumista. Puolustuskyvyttömien lasten ja vanhusten käyttäminen tässä kyynisessä propagandassa on erityisen kuvottavaa.

    ***

    Johan Bäckmanin luotsaama “Suomen antifasistinen komitea” on toiminut vuodesta 2008. Ryhmällä on sen oman ilmoituksen mukaan noin 100 jäsentä. Komitean aktiivit, joita ovat Bäckmanin lisäksi Juha Molari, Leena Hietanen, Risto “Abdullah” Tammi, Petri Krohn ja Janne Nummela, tuottavat ryhmän sivustolle jatkuvalla syötöllä vihakirjoituksia, joissa mustamaalataan härskillä tavalla yhtä tai toista suomalaista Venäjän pääministerin Vladimir Putinin politiikan kriitikkoa. SAFKAn tavoite on myrkyttää Venäjän yleistä mielipidettä Suomea ja suomalaisia vastaan.

    SAFKA on pyrkinyt kosiskelemaan myös suomalaista laitavasemmistoa esiintymällä sosialismin kannattajana. Tosiasiassa ryhmittymän ajama politiikka on puhtainta putinismia. Putinismi on poliittinen ideologia, jonka sisältö on autoritarismi ja päämäärä rahan riistäminen kansan selkänahasta. Olisimme toivoneet, että diktatuurin kärpästen surina olisi jo taakse jäänyttä, mutta näköjään historia toistaa itseään. Nämä putinismin pillipiiparit parjaavat karkeasti Kremlin autoritäärisen politiikan arvostelijoita Suomessa.

    Yleinen mielipide on katsonut sivusta tätä parjaus- ja propagandakampanjaa. Vetoamme suomalaiseen kansalaisyhteiskuntaan, että se esittäisi arvion näistä suurvallan käsikassaroista. Ihmettelemme Suomen valtiovallan passiivisuutta tilanteessa, jossa Kreml yrittää pilata sekä Venäjän suuren yleisön että Suomen venäjänkielisten Suomi-kuvan. Venäjän tapaa tehdä sisä- ja ulkopolitiikkaa käyttämällä hyväksi Suomessa asuvien hädänalaisten ihmisten tilannetta ei maiden välisissä suhteissa voida hyväksyä.

    Jukka Mallinen,
    kääntäjä, venäläisen kulttuurin tuntija

    Ville Ropponen,
    toimittaja, tietokirjailija

    Kerkko Paananen,
    kansalaisaktivisti

    Mikael Storsjö,
    yrittäjä, kansalaisaktivisti

    https://finrosforum.wordpress.com/2010/06/10/diktatuurin-karpaset-politiikan-tunkiolla/

 8. Huonomuistiselle Jalille.

  Itse aloitte viedä kommentointianne sotahistorian osuuteen joka liittyy Balttiaan!
  Minun tarkoitus oli vain korjata satumaisia väitteitänne.

  Paxista ei kiinnosta enää jankuttaa, se on kyllä voimassa, ainakin Neukkulaa kaihoisasti kaipailevien mielessä.
  Huvittavaa muuten, miksi ette silloin nostaneet meteliä asiasta kun Neukkula ja myöhemmin Venäjä rikkoi tuota sopimusta myyden ja kaupitellen kiellettyjä aseita/järjestelmiä meille?

  • Aina sopivasti nää bäckmanilaiset kotiryssät unohtavat ikävät tosiasiat.

   Neuvostoliitto itse rikkoi ohjukset kieltävää Pariisin rauhansopimusta myymällä Suomelle 1970-luvulla olkapäältä laukaistavia kevyitä 9K32 ”Strela-2” ilmatorjuntaohjuksia sekä raskaampia S-125 M1 ”Petshora” alueilmatorjuntaohjuksia.

   Sopimuksen kieltävien aseiden myynti Suomeen jatkuikin 1980-luvulla olkapäältä laukaistavien ilmatorjuntaohjuksien 9K38 ”Igla” sekä 9M111 ”Fagot” ja 9K111-1 ”Konkurs” panssarintorjuntaohjusjärjestelmien myynnillä.

   1990-luvulla Venäjää ei tosiaan enää kiinnostanut tuon sopimuksen mitätöidyt sotilasartiklat kun lyhensi Neuvostoliitolta perittyä velkaa antamalla Suomelle vastineeksi alueilmatorjuntaohjuksia mallia BUK M1!

   • Onko konseptit sekaisin…? Mitä nyt yrität tällä todistaa. Onko jalkapallojoukkue ollut päät yhdessä, ja huutanut Huuaaa!.

    Kohta saatte kenkä koko porukka. Satsatut rahat menevät täysin hukkaan. Pysy Mikko Meik asiassa. Kaikki tarpeellinen dokumentaatio on olemassa, -etkä sinä voi sille mitään.

    Mene leikkimään tosiTeeVeetä muualle.

    • Ryssät usein syyttää aina muita siitä mitä itse tekee. Näin on myös tämän Pariisin rauhansopimuksen rikkomisen kanssa. Kiero Venäjän info-operaatioiden keino:projektio

     • Sitähän porukkasi on tehnyt koko ajan tämän aihepiirin kehyksissä. Kohta saat kenkää… Et osaa sitä, mitä sinulle on opetettu… 🙂

  • Diabolik,

   Se, että joku rikkoo sopimusta, ei osoita sitä, että sopimus ei olisi voimassa…

   ”Venäjä rikkoi tuota sopimusta myyden ja kaupitellen kiellettyjä aseita/järjestelmiä meille?”

   Jos luet koko sopimuksen, niin sieltä löytyy pykälä, jonka puitteissa tämäkin asia voidaan ymmärtää…

   • Tattista vaan mutta en kyllä ole kysynyt joltain vitun ryssiä imelöivältä Erkki nimiseltä trollipelleltä minkäänlaisia neuvoja sen suhteen mitä ja minne kirjoitan.

    • Kirjoita vaan omalla tasollasi minne haluat, mutta nyt olet kyllä arvionut väärin tasollesi sopivan ympäristön. Tämä nimittelyjuttukin on jo käyty läpi Diabolikin kanssa. Sori vaan torvi.

    • Mikko Meik = Diabolik.
     Uskokaa vaan mitä haluatte, mutta ei teille ole ”pelastusvenettä”… 🙂

     • Erkki ei näköjään osallistunut osastonsa iltalääkkeiden jakoon. Vain otettu lääkitys auttaa Erkki.

    • Propagandakomppania Mikko Meik. Käytätte termiä ”vitun ryssiä” . Sodan jälkeen Mannerheim kielsi ryssä-sanan käytön. Syyksi Marski kertoi, etteivät venäläiset pitäneet siitä. Marski antoi käskynsä puolustusvoimiemme ylipäällikkönä ja tasavallan presidentinä. En tiedä, että tuo päätös olisi peruutettu. Toivon, että käsillä olevassa kirjeenvaihdossa, noudatatte Marskin käskyä. Sodan jälkeen Paasikivi ilmaisi ongelman toisin: ”Ei se mitään maksa, että ottaa hattunsa pois päästä”.

     Marskilla oli vaikeuksia sopeutua suomalaisten sivistymättömyyteen. Hän totesi jo 30-luvulla, että Suomi on puoliherrojen maa. Himmler piti suomalaisia täikansana. Eipä näytä tavat kehittyneen.

    • Etsi itse, -voit jopa kokea ilmiön nimeltä ”Das Ahaa Erlebnis”. Ei minua kiinnosta tippaakaan sinun opastamisesi.

  • Propagandisti Diabolikille. Balttia /Viro liittyy käsillä olevaan keskusteluun siltä osin, että Sauli Niinistö on luvannnut SuomiAareenassa auttaa Viroa kriisissä. Lupaus on katteeton. Suomi ei voi auttaa Viroa sodankaltausessa kriisissä. Sen estää Pariisin rauhansopimus. Suomella ei olisi myöskään resursseja auttaa Viroa sodan aikana. Suomella olisi vaikeuksia auttaa edes itseään.

   Se asia, joka liittyy Suomen asehankintoihin Neuvostoliitosta lähes 50 vuotta sitten, ei kuulu tämän päivän problematiikkaan. Se on vain historiaa. Tuolloin asemassani UM:ssä ei kuulunut asehankinnat Neivistoliitosta tai muualtakaan.

   • Sauli Niinistön ajatuksenjuoksu jos se ylipäätään juoksee on idiotismia.

    Viron ”auttamisella” Sauli ylipäälikkö Niinistö asemoi Suomen kahden rintaman sotaan ja laajentaa Suomen Venäjän vastaista rajasotaa.

    Viron ”auttamista” ei Niinistön tapaan ole käsitelty eduskunnassa. Mistä Niinistö luulee Suomen sotilaiden, aseiden ja rahojen riittävän.

 9. 3. osa, 22 artikla:

  ”Tämän sopimuksen kaikki sotilas-, sotalaivasto- ja ilmailumääräykset jäävät voimaan, kunnes ne on joko kokonaan tai osaksi muutettu Liittoutuneiden ja Liittyneiden Valtojen sekä Suomen välisellä sopimuksella tai, senjälkeen kun Suomi on tullut Yhdistyneiden Kansakuntien jäseneksi, turvallisuusneuvoston ja Suomen välisellä sopimuksella”

  Voiko tuon tulkita niin, koska Suomesta tuli v. 1956 YK:n virallinen jäsenvaltio, niin rajoitukset eivät olisi enää voimassa?

  En löytänyt mainitsemaasi pykälää. Ainoa poikkeus sotakalustoon sallittiin miinanraivaustöiden takia.
  Ellet sitten tarkoittanut tätä 3. liitteen kohtaa:

  ”Liittoutuneet ja Liittyneet Vallat varaavat itselleen oikeuden tehdä ajoittain muutoksia tai lisäyksiä luetteloon ottaen huomioon vastaisen tieteellisen kehityksen”. Tuo on kyllä aika ympäripyöreästi todettu.

  • Propagandisti Diabolikille. Pariisin rauhansopimuksen teksti on selvää suomenkieltä. Vain YK:n turvallisuusneuvoston ja Suomen sopimuksella voidaan artikla III määräyksiä muuttaa. Salainen Operaatio PAX:in papereista ilmenee, ettei Suomi halunnut alistaa muutoksia YK:n turvallisuusneuvostolle. Syyksi on kirjattu ajan puute.

     • Niin, kukahan se täällä nimittelee ja haistattelee toisille kommentoijille?

      Iskikö dementia ukolle?

     • ”Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.Samaa tarkoittava suomenkielisillä palstoilla syntynyt sana on provo, sanasta provokaatio.”

      Erkin toiminta näissä viestiketjuissa vastaa täsyin yllä kuvattua metodia.

     • Uskottavuutesi ei parane selitystesi myötä. Ei teistä ole mihinkään.

     • Varmaan tarkoitat itseäsi. ei täällä muita trollipellejä sinun ja Diabolikin lisäksi ole.

     • Ei kyllä se olet sinä Erkki. Saatko palkkasi ruplina vai tiiliskivinä?

 10. 3. osa, 22 artikla:

  ”Tämän sopimuksen kaikki sotilas-, sotalaivasto- ja ilmailumääräykset jäävät voimaan, kunnes ne on joko kokonaan tai osaksi muutettu Liittoutuneiden ja Liittyneiden Valtojen sekä Suomen välisellä sopimuksella tai, senjälkeen kun Suomi on tullut Yhdistyneiden Kansakuntien jäseneksi, turvallisuusneuvoston ja Suomen välisellä sopimuksella”

  Voiko tuon tulkita niin, koska Suomesta tuli v. 1956 YK:n virallinen jäsenvaltio, niin rajoitukset eivät olisi enää voimassa?

  Edelleen miettimisen arvoinen kohta tuossa sopimuksessa.

  • Juuri näin, artiklojen sotavoimia koskevat rajoitukset olivat tarkoitettu tilapäisiksi ja poistettavaksi heti kun Suomi on Yhdistyneiden kansakuntien jäsen.

   • Propagandakomppanai Mikko Meik. Toimivalta kansainvälisten sopimusten tulkinnassa kuten on kyse Pariisin rauhansopimuksenkin suhteen, kuuluu ulkoasiainministeriölle. Tulkinta tänään on se, että tuo sopimus on voimassa. Tuohon on siis Propagandakomppania Mikko Meikinkin tyytyminen. YK:n turvallisuusneuvoston ja Suomen välillä ei ole tehty mitään uutta sopimusta liittyen Pariisin rauhansopimuksen III artiklojen suhteen. Alkuperäinen sopimus on siis edelleen voimassa, kuten se on mm Finlexissä kirjoitettuna.

   • ”kun Suomi on Yhdistyneiden kansakuntien jäsen.”

    Niinpä niin. YK:n sopimuksissa on kaikenlaisia muitakin asioita. Miksi Suomi ei kunnioita niitä…? Onko ne kenties tarkoitettu vain tilapäisiksi, kunnes valtajärjestelyt saadaan kuntoon…. 🙂

 11. Todennäköisesti edes peruskoululainen ei ole yhtä tyhmä kuin Mikko Diabolik luulemaan, että joku, jotkut valtiolliset sopimukset lakkaisivat olemasta voimassa kun maa liittyy YK:hon.

  Mikko Diabolikille ja koko trollitoimistolle tiedoksi, että kun maa liittyy YKn jäseneksi, maan on ymmärrettävä omat sopimukset ja sitoutumukset ja YKssa ne saavat YKn suojan.

  • Tim, lopeta mielenvikaiset puheet.
   Mikko ja minä olemme eri kommentoijat, sen näkee varmasti Vastavalkean modeerauskin!

 12. Jali Raita on tuonut saattanut näytille joukon dokumentteja, jotka selvästi osoittavat, millaista politiikkaa Suiomessa harjoitetaan suhteessa ulkopuolisiin tahoihin, ja suhteessa omiin kansalaisiin.

  Tällä keskusteluareenalla ja aihepiirin ympärillä on esiintynyt joukko ”propagandavirtuooseja”, joiden pääasiallinen tarkoitus on tosiasioiden hälventäminen ja silmänkääntötemput. Tässä tarkoituksessa käytetään kaikkia keinoja hyväksi.

  Vika on vain siinä että tosiasiat eivät sillä tavoin muutu miksikään.

  • Niinpä, ihmetyttää vaan, miksi Hesari, kokoomus, puolustusvoimat ovat värvänneet trolleiksi älyllisesti noin vaatimattomia jankkaajia.

   • Mikko Meik ja Diabolik selittävät olevansa eri mieltä. Toki saavat olla mitä mieltä haluavat, mutta kun kerran on esitetty selkeät dokumentiti siitä, mikä faktinen tilanne on ja on ollut, niin siinä ei ole paljoa tulkinnanvaraa. Mainitut persoonat ovat keskittyneet arvostelemaan pikemminkin muita kirjoittajia, kuin itse puheena olevaa asiaa.

   • Niinpä, ihmetyttää vaan, miksi Hesari, kokoomus, puolustusvoimat ovat värvänneet trolleiksi älyllisesti noin vaatimattomia jankkaajia.

    Taso nousi molemmilla tahoilla, -siinä selitys. Mutta intelligenssikynnys ei vieläkään ylittynyt kummallakaan taholla.

 13. Propagandisteiksi toista mieltä olevien nimitteleminen on aika halpahintaista!

  Kertoo lähinnä kuinka lapsen tasolla olette!

  • Saattaa tietysti olla kyse vain salaliittoteoreetikoille tyypillisestä vainoharhaisesta megalomaanisesta kylähulluudesta. Näkevät propagandisteja ja trolleja joka paikassa. 😀

   • Miten niin joka paikassa. Olet selvästi egosentrinen suuruudenhullu. Et sinä nyt sentään joka paikassa ole vaikka 10 IPtä hallitsetkin.

    • Oho. Putinin klovnit pistää perinteiset ”mä tiedän sun ip:n” uhkaukset. Ennen kuulumatonta. Ei taida kuule kymmennen ip:tä riittää. 🙂

     • Ei sillä ole yhtään omaa IP:tä, joku toinen maksaa ne, niinkuin senkin paskan mitä ne täällä jauhavat.

     • Tim, Mikko Meik on suurten linjojen mies, hän jopa propagoi jo oman ydinaseen kehittämisestä Suomen osalta… Ei hänttä tällaiset Vastavalkeat ja Pariisin rauhansopimukset kiinnosta, niillä hän pyyhkii persettä.

      Tarkoitus pyhittää keinot, niinkuin on sanottu…

      Suomessa lähes kaikki mahdollinen on jo ajettu päin persettä. Näillä Mikko Meikeillä & kumppaneilla ei ole pian enää minkään funktiota.

      Nyt on jo meneillään viimeiset kuolinkorinat, ja siinä kaikki räkä ja kuola valuu suoraan tiskille, kun pitää yrittää puolustaa tehtyjä munauksia.

      Kun seinä tulee vastaan, niin ei pääse kuin sivulle tai ylöspäin. Tikkaita ei tule olemaan, eikä väistöpolkuja.

 14. Esitettyjen asiakirjojen mukaan Suomen valtion edustajat ovat ehdottomasti rikkoneet tehtyjä sopimuksia. Kysymys kuuluu mitä tästä voi seurata?

  • Hyvä kysymys.

   Jospa asetettaisiin se aluksi niin, että mitä siitä pitäisi seurata… Seuraavaksi niin että seuraako siitä muuta kun ei mitään,,,? Ja siten pitääkin kysyä mitä siitä sitten seuraa.

   Aika sitten näyttää.

 15. Välikiitokset keskustelijoille. Ajoittain näyttää olevan ongelmia asiallisuuden säilyttämisen suhteen.

  Mietin, mikä tässä on niin tutunoloista. Sitten hoksasin, että takavuosien (kun vielä kommentoin Hesarissa) Hesarin melskaamiseltahan tämä vaikuttaa. Samat uusnatsit Tavallisen maisterin alias Matti Ridanpään johdolla näyttävät parkkeeranneen nyt tänne Vastavalkeaan lähinnä kollektiivinimimerkin Mikko Meikin suojissa. Hesarissahan he eivät voi tästä melskata, koska Hesari tunnettuna ”totuusmediana” ei tällaisia asioita (eli dokumenttien sisältämää totuutta) julkaise. Hesari on siis perusluonteeltaan manipuloiva sensuurimedia, ja siinä oman Nato-agendansa vanki.

  Poikkeavaa Hesarin käytäntöihin on tietysti se, että Vastavalkea julkaisee nämä Jali Raudan esiinkaivamat dokumentit ja niistä tehdyt johtopäätökset ja sallii myös niistä käytävän keskustelun. Antti Herlinin suurimpana Hesarin yksityisenä omistajana johtamassa Hesarissa ei ole miestä siihen. Onko nyt todellakin niin, että taannoisen Erkon sodan jatkeeksi saamme vielä Herlinin sodan?

  Ehkä Antti Herlinin yritysstrateginen ajattelu lähtee siitä, että tulevassa (ja toivotussa ja ajetussa) sodassa tuhotaan riittävän paljon hissejä, jolloin jälleenrakentaminen tulee olemaan kulta-aikaa Kone Oyj:lle? Tätä voisi kutsua todelliseksi kaksoisstrategiaksi…

  Pyydän kollektiivinimimerkkiä Mikko Meik jatkossa keskittymään itse artikkelin asiaan, eli esitettyihin dokumentteihin. Voisitte tietysti yrittää vaikuttaa Hesariinkin niin, että se julkaisisi samat asiat, jolloin pääsisitte kotilääväänne porsastelemaan.

  Samalla me muut voisimme mietiskellä, miten tämä prosessi saataisiin etenemään jatkotoimenpiteisiin. Olisiko asiakokonaisuus heitettävä Sauli Niinistön oikeuskansleriottopojan eli Tuomas Pöystin työpöydälle? Asian perusteiden julkitulostahan on alle se kaksi vuotta, jota vanhempia asioita oikeuskansleri ei käsittele. Sinälläänhän tämä vaikuttaa poliittisen eliitin varsin innovatiiviselta puuhastelulta; julistetaan asiat salaisiksi, jolloin tuollaiset kahden vuoden vanhenemisajat ovat hetkessä ohi. Eli ylin laillisuusvalvonta menettää kokonaan merkityksensä. Näin menettelee oikeusvaltio Suomi!

  • Olin jossain vaiheessa hieman huolissani näistä amerikkalaisen infosotakoulun käyneistä sadasta ihmisestä, mutta kiitos näiden Mikkihiirien kirjoittelun, heidän taso näyttääkin lähinnä kymmenenvuotiaiden eipäs-juupas hiekkalaatikkoväittelyiltä, ilman mitään asiaosaamista. Joten minun puolestani nämä Meikkaajat saavat munata itsensä jatkossakin täällä. Hesariinhan heitä ei päästetä enään ja rauhanyhdistyksen kokouksissa on vain samanmielisiä hörhöjä, ei heille voi fidduilla.

   • Toikin sun kommenttisi osoittaa vaan kuinka vitun pihalla säkin olet asioista.

    Pidät tätä salaliittoteoreetikoille tyypillisesti Vastavalkeaa ja tätä kirjoitusta niin merkittävinä että ihan amerikkalaisen infosotakoulun käyneet vaivautuisivat tulemaan tänne kommentoimaan näitä.

    Pieni reality check paikallaan Matille ja muille jotka kuvittelevat hieman liikoja.

    Vastavalkean tiedotuksella ei ole tosiasiallista juurikaan vaikutusta mihinkään, tämä sivusto ei haasta ns valtamediaa mitenkään. Sitä ei ole tehnyt aikaisemmin Venäjän asialla ollut propagandaämyri Verkkomedia eikä myöskään juutalaissalaliitotteoriosta kuuluisa Magneettimediakaan.

    Mikäli otamme nyt Vastavalkean FB-sivun tykkäämiset jonkinlaisena indikaattorina tän sivuston kannatuksesta niin se on kyllä varsin vaatimatonta. Vain 1709 facebookin käyttäjää ilmoittanut pitävänsä sivusta.

    Siihen on syynsä , Suomessa on lukijoilla terve kriittinen suhtautuminen näihin vaihtoehtomedioihin kohillaan. Tutkimusten vain neljä prosenttia uskoo niiden julkaisemaan sisältöön. Täällä eivät siten uppoa sepitellyt salaliittoteoriat taikka Venäjää hyödyttävä propaganda ja disinformaatio.

    Vastavalkean vaatimaton kannatus indikoi vahvasti tuon tutkimuksen tuloksien puolesta ja on tyypillistä marginaaliin jäävälle medialle joka tulee poistumaan mediakentältä kummallisena kuriositeettina jota kukaan ei kohta enään edes muista.

    Tällaiseen piskuiseen pikkupuljuun ei ole mitään syytä haaskata niitä vähiä resursseja joita on osoitettu Venäjän Suomeen kohdistaman informaatiovaikuttamista vastaan.

    • Ja sinä noin mahtavana miehenä (?) roikut täällä piirikunnallisissa?

     Tsekkaapa ns. valtamedioiden levikkien kehitys viime vuosilta ja ylistä sitten niiden hyvyyttä. siinä sinulle tutkimusta. Hesarista lähtee irtisanottuja jonona, Mannerheimintien suojateiden valot piti säätää uudelleen, jotta kaikki irtisanotut ehtivät valojen aikana ylittää kadun.

     Eikä sinunlaisesi jenkkilän infosoturi saa niitä nousemaan, vaikka kuinka kieli ruskeana todistelet muiden tyhmyyttä ja omaa ylivertaisuuttasi. Säälittävä r…kari, samaa sarjaa kaiken maailman putkisten ja muiden pikkupoikien jahtaajien kanssa.

     Joko muuten Putkinen saa mennä takaisin Viroon, siellä kuulemma odottaa joukko vihaisia isukkeja.

     • Oi voi , menikös totuus tästä teidän pienestä mitättömästä tietotoimistostanne tunteisiin?

     • Oletko sinä jonkin sortin taantunut ääliö jonka ÄO on jotakuinkin korkeintaan oman kengännumeron luokkaa joka ei ymmärrä lukemaansa ja tilastoja? HS:n levikki on edelleen satoja tuhansia lukijoita isompi kuin tämän Vastavalkean.

      Ei näillä vaihtoehtomedioilla tule ikinä riittämään hauis haastamaan isoja. Nää on näitä pienen marginaaliporukan julkaisuja. Jonkun aikaa sätkinyt Venäjän trollausta edustanut Mv-lehtikin näyttää nyt kadonneen ruplarahoituksen loppuessa.

     • Tiedätkö mitä Mikko Meik, YLEllä, MTVllä, New York Timesillä jne on suurempi levikki kuin sinun Hesarilasi jonka levikki alkoi supistua vauhdilla kun sinä ja Hesari alkoitte trollata ja pakkosyöttää NATOa.

     • Näin hieman asian vierestä, mutta kuitenkin vähän koonaisuuteen nähden tangeeraen kysyisin, että onko kysymys pikkupojista vai pikkutytöistä?

     • No tulihan sieltä sekin vielä, -vieläkö jotain muutakin asian vierestä löytyisi? Sinustahan tässä oli kysymys eikä minusta. 🙂

    • Miksi sitten TE roikutte täällä ”piskuisessa pikkupuljussa”, jokin syyhän siihen täytyy olla?

     • Sana on vapaa, mikä ”piskuisessa pikkupuljussa” on niin kiinnostavaa ellei Pariisin rauhansopimus?

  • Kannatanee hoidattaa tuo Matti Ridanpää-trauma mielenterveyden hoidon ammattilaisen kanssa. Ei oikein ole terveellistä luulla kaikkia muita kommentoijia Matti Ridanpääksi ja antaa Matti Ridanpään kummitella mielessä hautaan asti. 🙂

    • Missä kohtaa vastasin sinulle? Lue Mehtälän vainoharhainen nimibingo- kommentti ylempänä. 🙂

   • Nimimerkillä Tavallinen maisteri kommentoinut Matti Ridanpää oli taannoin Hesarin nettikirjoittelijoiden vaikutusvaltaisin hahmo. Hän pisti moderaattoreitakin ruotuun, kun eivät totelleet häntä. Ja johti suvereenisti Hearin palstoilla notkuneita natottajia.

    Sittemmin paljastin Tavallisen maisterin henkilöllisyyden ja toimintansa taustakuviot. Hänhän oli vanhoillislestadiolaisen veljesparin Mikael ja Antti Pentikäisen tuotos. Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen maksoi Ridanpäälle kirjoittelustaan palkan, ja velipoika Mikael Pentikäinen Hesarin päätoimittajana julkaisi kommenttejaan.

    Kumpikaan veljeksistä ei tiennyt tapauksesta mitään, kun sitä aikanaan heiltä tiedustelin. Kun paljastin Tavallisen maisterin henkilöllisyyden, tieto näyttää levinneen veljeksillekin. Ridanpää siirrettiin pois Kirkon Ulkomaanavun muonavahvuudesta (varhaiseläkkeelle?).

    Ridanpää aloitti sitten julkisen toiminnan facebookissa, ja on viihtynyt erityisen hyvin Janne Rysky Riiheläisen blogistanissa. Siitä ympäristöstä on tullut uusnatsien vakituinen kokoontumisajoympäristö.

    Ridanpää oli pelkkä copy/paste-tyyppi, eikä hänestä ollut sanottavaa haittaa paljastumisensa jälkeen. Samaa luokkaa näyttää olevcan suurin osa hänen ideologisista seuraajistaan, Mikko Meikkaaja mukaanluettuna.

    Tuolloin Hesarin aikaan suurin copy-lähde vaikutti olevan Viron suojeluskuntalainen Juhani Putkinen, jonka tekstejä kommentoivat uusnatsit mieluusti lainasivat. Olisiko nyt löytynyt joitain tasokkaampia lähteitä?

    Kannattaa huomata, että tämän porukan toiminta on hyvinkin järjestäytynyttä ja vaihtuvilla IP-osoitteilla pyritään suojaamaan joukon anonymiteettiä. Monet yhteiset tunnistettavat maneerit paljastavat kuitenkin uusnatsi-ryhmään kuulumisen, mikä tekee heistä varsin helposti identifioitavan ja seurattavan.

    Käynevät (tosin varsin köykäisistä) harjoitusvastustajista saittimme kommentoijille, joten jos edes kohtuullinen asiallisuus säilyy, voivat kirjoitella edelleenkin Vastavalkeassa. Samalla demonstroimme sananvapautta heidän (entiselle?) foorumilleen eli Hesarille, joka systemaattisesti sensuroi tuon uusnatsiporukan kanssa eri mieltä olevien kirjoitukset.

    Ilmiö sinällään ei ole poistunut (vaikka onkin varmaankin puolustusvoimien ilmaiseman tahdon mukaisesti siirtynyt anonýymiin kirjoitteluun Ryskynkin blogeissa), joten jatkoseuranta on tarpeen.

  • ”Olisiko asiakokonaisuus heitettävä Sauli Niinistön oikeuskansleriottopojan eli Tuomas Pöystin työpöydälle? Asian perusteiden julkitulostahan on alle se kaksi vuotta, jota vanhempia asioita oikeuskansleri ei käsittele.”

   Ilman muuta näin pitää tehdä. Nykyisten tapahtumien valossa, liittyen lähinnä ”uuvattien” temppuihin, oikeuskanslerinvirasto on jo korviaan myöten sotkuissa.

   Mitä sitten tulee näihin tasoihion, niin nyt on sanottava, että HS:n taso nousi, ja Vastavalkean laski, kun ko. kopla vaihtoi maisemaa.

   • Asia on juurikin päinvastoin. Vastavalkean tasohan on noussut. Sen sijaan että täällä keskusteltaisiin vapaamuurareiden salaisesta NWO-maailmanhallituksesta, kuussa tukikohtaansa pitävistä, vain Bilderberg-koukouksissa ja vapaamuurariloosheissa todellista liskonnaamaansa näyttävistä natsireptiliaaneista, siionisteista, kemikaalivanoista,Yhdysvaltain ilmavoimien HAARPISTA tai jostain muusta pseudotieteellisestä huuhaasta, niin nyt keskitytään asioihin joilla on vähän enemmän tekemistä reaalitodellisuuden kanssa.

    • Ihanko tosissasi olet sitä mieltä, että olet nostanut Vastavalkean tasoa. Jos olet sitä mieltä, niin toki saat olla. Muuthan sen pääasiassa arvioivat.

     Mitä sitten tulee esim. HAARP:iin, niin ymmärryksesi ei aivan taida yltää sen suhteen sille tasolle, että sinulla olisi siitä mitään sanottavaa suuntaan tai toiseen.

     • Taatusti parempi ymmärrys kuin teikäläisillä joidenka käsitykset aiheesta perustuvat vuosikausia foliohatuissa muhineisiin mutuiluihin ja salaliittoteorioihin.

     • Onko Mikko Pariisin rauhansopimus ja operaatio Pax CIA:n keksimin termein ”salaliittoteoriaa” ja ”foliohattuilua?

     • Eivät ole.

      Mainittuja termejä ei kuitenkaan keksinyt Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA.

      Termi ”salaliittoteoria” esiintyi jo 1800-luvulla psykiatrisen sairaanhoidon oppaissa ja julkaisuissa. Mieltä vaivaavat salaliittoteoriat katsottiin jo tuolloin olevan mahdollinen oire mielisairaudesta.

      Termi ”foliohatulla” on myös juurensa ennen CIA:ta, 1920-luvulla esiintyen Julian Huxley scifi julkaisussa ”The Tissue-Culture King”. Foliosta tehty hattu suojasi siinä ajatustenluvulta.

     • Historia on aina mielenkiintoista. Minä tykkään salaliittoteorioista ja välillä foliohattuilusta, kumpikin on hauskaa ja mielenkiintoista. Olenko nyt hullu?

      ””Salaliittoteoria” on mielenkiintoinen koodisana. Vaikka salaliitto todellisuudessa tarkoittaa mitä hyvänsä kahden tai useamman henkilön suunnittelemaa salahanketta, niin sanalle on mediassa vakiintunut suppeampi merkitys valtion edustajien salahankkeena. Tässä merkityksessä sana salaliittoteoria näyttää olevan lyömäase, jolla poliittisesti sopimaton ajatus sisäpiiriläisten osallisuudesta johonkin rikokseen yritetään tehdä naurunalaiseksi.
      Median piirissä on syntynyt konsensus siitä, että salaliitto ei ole kelvollinen selitysmalli ainakaan silloin, kun on kyse poliittisesta väkivallasta. Tosiasioita ei yleensä edes haluta
      katsoa, salaliittoteoriat ovat yksinkertaisesti ”out”. Tämä suhtautumistapa on sääntö yleisemminkin yhteiskuntatieteilijöiden keskuudessa, siitäkin huolimatta, että historia tietenkin tuntee lukemattomia erilaisia salaliittoja.”

      Tykkäätkö työstäsi?

     • En lähtökohtaisesti pidä ketään mielisairaana nettikirjoittelujen perusteella.

      Lääketieteelliset perusteet epäillä salaliittoteoreetikon mielenterveyttä ovat kyllä olemassa. Tätä psykiatrinen lääketiede tutkinut pitkään.

      Paranoidiseen skitsofreniaan sairastuneilla on tyypillisesti oireina vainoamisharhoja. Skitsofreniaan sairastuneiden yleisiimpiin oireisiin kuuluvat esimerkiksi perusteettomat kokemukset siitä että yhteiskunta ja erityisesti turvallisuusviranomaiset vakoilevat ja vainoavat potilasta.

      Salaliittoteoreetikot selittävät yleensä täsmälleen samoja juttuja ja ne saattavat indikoida alkamaisillaan olevasta psykoosista tai paranoidisesta skitsofreniasta. Tämä siis vain yhtenä esimerkkinä salaliittoteoreetikoiden ja mielisairaiden skitsofreenikoiden selvittämien juttujen yhteydestä.

      Laitan tähän esimerkiksi haastattelun joka avaa tätä aihetta enemmän. Haastateltava salaliittoteoreetikko on diagnosoitu mielisairaaksi ja ollut useammalla hoitojaksolla mielisairaaloissa. Jopa tätä haastattelua tehdessä haastateltava vainoharhaisesti kokee tilannetta häirittävän jonkun ulkopuolisen tahon toimesta.

      SUOMALAISTEN SALALIITTOPIIRIEN toinen keulahahmo on Teemu Vehkala, 31-vuotias helsinkiläinen muusikko. Hän kirjoittaa blogia nimeltä Havaintoja Uudesta Maailmanjärjestyksestä. Blogilla on Vehkalan mukaan 200 000 kävijää kuukaudessa.
      Vehkalakin uskoo, että syyskuun 11. päivän terrori-iskut olivat lavastettuja hyökkäyksiä.

      ”Eivät muslimit olleet toiminnassa, vaan se oli täysin hallittu valtion terroriteko. Sitä oli suunniteltu 20 vuotta etukäteen”, hän sanoo puhelimessa.

      Facebook-sivuillaan Vehkala määrittelee itsensä tutkivaksi journalistiksi. Tammikuussa hän aloitti omannettiradiokanavan nimeltä Radio NWO -havaintoja. Blogia hän on pitänyt vuodesta 2005.

      ”Vakioseuraajina on maan eturivin poliitikkoja.”

      Keitä?

      ”En voi nimeltä mainita.”

      Vehkala kirjoittaa muun muassa ufoista, vapaamuurareista, länsimaisen valtaeliitin korruptiosta ja lääketeollisuuden mafiasta eli Big Pharmasta. Viime kuukausina hän on käsitellyt paljon Yhdysvaltojen asepolitiikkaa.

      Tekstejä yhdistää yksi teema: Barack Obama, Yhdysvaltain hallitus ja CIA vaientavat kaikki, jotka vastustavat maan aselakien tiukennusta. Hän pitää lavastettuna hyökkäyksenä jopa Connecticutin Sandy Hookin kouluammuskelua, jossa kuoli 20 lasta.

      Vehkala on ilmiselvä salaliittoteoreetikko, tosin hän ei itse pidä siitä sanasta. Hän määrittelee itsensä toisinajattelijaksi.

      ”Koko salaliitto-sana on valtaeliitin luoma olkinukke, jolla on tarkoitus sivuuttaa kaikki kriittisten ajattelijoiden argumentit ja uskottavuus.”

      Vehkala väittää, että helmikuussa 2011 hänet yritettiin myrkyttää kirjoitustensa vuoksi. Hän työskenteli tuollointanssibändin rumpalina Ruotsin-laivalla. Yhden keikan jälkeen hän jäi juomaan kahvia Viking Linen ravintolaan. Pian hän alkoi voida huonosti. Hän sylkäisi käteensä ja näki syljen menevän kädestä läpi. Hän arveli, että kahviin oli pantu jotain LSD:n kaltaista huumetta.

      Vehkala meni laivan infotiskille kertomaan huumaamisepäilystään. Laivapoliisi ohjasi sekavanoloisen miehen putkaan. Siellä lääkäri totesi Vehkalan tilan: paranoidinen psykoosi.

      Aamulla Vehkala vietiin satamasta Hämeenlinnan keskussairaalan psykiatriselle osastolle. Hän vietti sairaalassa yhteensä neljä kuukautta.

      Vehkala arvelee, että aroista aiheista kertova bloggaaja haluttiin vaientaa ja leimata hulluksi. Hän uskoo, että tapaus oli ”suurvalloista junailtu”.

      Miksi hänet haluttiin huumata juuri laivalla? Vehkalalla on tästä teoria.

      ”Viking Express purjehtii Ruotsin lipun alaisuudessa, joten silloin pätevät Ruotsin lait. En pidä sattumana, että huumaaminen suoritettiin kyseisen reitin alla.”

      Sitten haastattelussa tapahtuu jotain kummallista. Puhelu mykistyy ja kymmenen sekunnin kuluttua katkeaa.Vehkalan puhelimeen ei enää saa yhteyttä. Vielä oudompaa on se, että puhelin ei yhdistä muihinkaan numeroihin.
      Muutaman minuutin kuluttua Vehkalalta tulee sähköpostia.

      ”Ilmeisesti tässä nyt astuttiin vähän liian suurille varpaille”, hän kirjoittaa.

      Hän ei halua enää jatkaa haastattelua. Hän kirjoittaa joutuvansa vaikeuksiin, jos kertoo tapauksesta enemmän.

      ”Ne katkas noi puhelinlinjat ihan kuin varoituksen merkiksi nyt”, hän kirjoittaa toisessa sähköpostissa hetken päästä.

      Viiden minuutin kuluttua Aamulehden Facebook-sivulla kerrotaan, että Elisan matkapuhelinverkko on tilapäisesti epäkunnossa, ja siksi puhelut eivät yhdisty minnekään.

     • Eihän kyse ole mistään muusta kuin se että saadaan potentiaalisesti itselleen ja ympäristölleen vaaralliset hullut kiinni ajoissa, hoidolla ja lääkityksellä tilanne hallintaan ja estetään vainoharhoista johtuva potilaan radikalisoituminen.

      Kukaan ei halua että joku hoitamaton skitsofreenikko salaliittoharhoissaan menee kotitekoisen pommin kanssa vaikka ostoskeskukseen ja räjäyttää sen.

     • Tuo valaisikin paljon ja lopusta selvisi ketkä ne todellisia vainoharhaisia on. Pysytään aiheessa ja menehän nyt vastaamaan, mitä on kysytty jo kolme päivää sitten Pariisin rauhansopimuksesta ja operaatio PAX:sta.

     • Hölöhölö, et tiedä asiasta mitään, perusargumenttisikin meni jo harhaan.

      Mikko Meik 31.7.2017 at 11:09 Blääblää…!

      Sinäkin vielä kaiketi olet vapaalla jalalla, vaikka et kenties enää itse vastaakaan tekemisistäsi… Ei tässä muilla vielä mitään vaaraa ole, -vai oletko potentiaalisten kiinniottajien joukossa?

      Mene rauhassa takaisin Helsingin Sanomien kulttuurikylläisille palstoille, kyllä ne siellä sinusta pitävät huolen.

      Ota vaika Pariisin rauhansopimusasia siellä puheeksi siellä voit sitten huutaa ja kuolata niin paljon kuin haluat oamalla tasollasi.

 16. toim.huom.

  PÄIVITYS 28.7.2017 klo 8.32: Lisätty Ulkoasiainministeriön asiakirjat

  (Ulkoasiainministeriön virkamiehen Rene Nybergin Moskovaan lähettämä faxi + lehdistötiedotteet 277 ja 278 suomeksi ja englanniksi + lyhennelmä Pekka Visurin artikkelista ”Pariisin rauhansopimuksen sotilasartiklat: Suomea koskevien rajoitusten synty ja tulkintaongelmat”.)

 17. Kaikki jotka on erimieltä Vastavalkean kanssa ovat näköjään NATO-TROLLEJA! Näitä lukiessa ikävä kyllä tämä kommentointi täällä saa mitä koko ajan kummallisempia muotoja missä tärkeimmäksi asiaksi näyttänee muodostuvan kommentointiin osallistuvien oikeat henkilöllisyydet, ip-numerot sekä motiivien epäily liittyen kommentointiin. Tällainen täysin epäasiallinen ja ad-hominem hyökkäyksiin menevä keskustelutyylinne ei edistä asiaanne millään tavalla antaen sivustosta negatiivisen mielikuvan jossa lukijat vaikuttavat olevan radikalisoituneita, ääripään vihaista fundamentalistista ajattelua edustavia meuhkaajia jotka eivät siedä vastakkaista informaatiota tai toista mielipidettä. Saman olen huomannut tapahtuvan myös Facebookissa olevassa ryhmässänne ”Tilannehuone”. Omalla epäasiallisella vihatoiminnallanne te vaikutatte negatiivisella tavalla imagoonne samalla karkoittaen kaikki potentiaaliset uudet lukijat. Just saying.

  • Kyse on luultavimmin järjestäytyneestä ammattimaisesta toiminnasta jossa kaikki propagandascheissen levitykseen ja tuotantoon ilmestyvät jarrut sekä esteet pyritään vaientamaan keinoja kaihtamatta.

   ”Propaganda on yksipuolista, eikä sen sanomaa ole tarkoitus epäillä”.

   Perusmetodi käytössä kaikissa venäjämielisissä sosiaalisissa medioissa operoivissa ryhmissä.

   • ”Kyse on luultavimmin järjestäytyneestä ammattimaisesta toiminnasta ….”

    Kuulostaa kommenttisi siltä, että olet itse nyt siinä tilassa, kuin tuossa ylempänä Taunoa nimittelit. Vainoharhaiselta.

    Mikko palaa Pariisin rauhansoppariin, äläkä sorru punaisten putinistien perusmetodiin ja diagnosoi muita keskustelijoita.

    • Tyhmää Diabolik. Lapsenaivoista Diabolik. Miten sinä voit tietää että Mikko ei ole Hapalong.

     • Lopeta nimittely ja haistattelu!

      Jos olisit edes puoliksi niin älykäs mitä esität, huomaisit kyllä että jokaisella meistä on erityyppinen tapa esittää asiat(kieliasu, kirjoitustyyli)

     • Timillä paranoidisesta skitsofreniasta kärsivän vainoamisharhoja?

     • Se että sinua pidetään tyhmänä ei ole nimittelyä eikä haistattelua.

      Jos olisit edes puoliksi niin älykäs kun luulet olevasi niin huomaisit että 3n henkilön esittäminen on sinulle liian vaativa ja vaikea tehtävä.

     • Vai tyhmänä?

      Olet ensimmäinen kuka minua tyhmäksi sanoo!
      Taidat katsoa peiliin niin sanotusti….:DD!!

  • Jali Raita on tuonut jotain konkreettista dokumentaatiota tähän keskusteluun. Mitään faktaa näiden dokumenttien tuomassa asiayhteydessä ei ole esitetty nk. opponenttien taholta toisenlaisten faktojen verifioimiseksi.

   Onhan se nyt ihme Kari, että tämä ei mene sinullekaan jakeluun.

   Se mitä tässä pitäisi nyt tapahtua on rikostutkinta. Suomi on vuosikymmenien varrella kunnostautunut siinä, että sen virkamieskoneisto ei pysty korjaamaan tekemiään virheitä, vaan niitä pyritään paikkailemaan uusilla virhetoimilla, ja pyrkimällä vaimentamaan laajempi tietoisuus esilletulevien asioiden sisällöstä, ja seurannaisvaikutuksista.

   Monille asioille on luonteenomaista se, että kansainvälisiä sopimuksia, suhteessa esim. Suomen kansalaisiin, rikotaan törkeästi, eikä mitään tehokkaita oikeussuojakeinoja ei ole tämän estämiseksi, koska tuomioistuinlaitos on jo presidentti Koiviston aikakaudella värvätty poliittisen hallintokoneiston käsikassaraksi, ja koko nk. länsimaisen demokratian perusteet on siinä yhteydessä totaalisesti romutettu.

   Tässä tarkoituksessa ja ympäristössä Mikko Meik ja kumppanit yrittävät kykyjensä mukaan kunnostautua. Se tapahtuu, ei suinkaan asiaan liityvien faktojen analysoinnin kautta, vaan toisten kommentoijien mollaamistoimien kautta.

   Nyt ollaan tilanteessa, jossa varmaankin on pakko ajatella, että Mikko Meik kumppaneineen toimii valtionhallinnon edustusjoukkiona nk. sosiaalisessa mediassa. Tästä on vedettävissä vain sellainen johtopäätös, että ”rakkikoirat” ovat isäntiensä svistystason peili…

   Minä olisin kyllä hekilökohtaisesti odottanut, että asiassa olisi tullut varteenotettavia kannanottoja opponenttien taholta, mutta näin ei ole tapahtunut.

   Mistä tässä kontekstissa on varsinaisesti kysymys, on se, että Suomen hallinto on nk. kusettanut omaa kansaansa, ja sen lisäksi myös ulkovaltoja, ja tekee sitä edelleenkin.

   Tästä nk. länsi-intoilusta on ollut seurauksena, jo vuosikymmeniä jatkunut taloudellinen ahdinko maassa jossa periaatteessa oli kaikki edellytykset hyvinvointiin ja menestykseen. Euroopan Unioniin liittyminen, ja nk. ”Läntisen suunnan” omaksuminen, on polittisessa päätöksenteossa vienyt juuri siihen, mihin sen on ajateltukin vievän.

   Syystä tai toisesta, kaikki kansalliset resurssit on jo menetetty globaalipelurien hallintaan, sosiaali ja terveyspalvelut ovat menossa jo, ja seuraavana on vuorossa kansallisten pohjavesivarojen yksinoikeuksien kauppaaminen Nestlen tai Coca-cola yhtiöden kaltaisille tahoille. Anne Bernetr yritti jo koko tieverkoston myymistä. Mihin on terve järki kadonnut tästä valtakunnasta. Arkadianmäellä se ei näytä asustavan, eikä liioin presidentiaalisissa kehyksissä.

   Voisi Sauli Niinistökin aloittaa tehokkaan katumisen tekemiensä johdosta, jos ylipäätänsä on kykeneväinen ymmärtämään mitään tekemistensä seurannaisvaikutuksista.

   Mutta siitä vaan rupiset ja täiset rakkkikoirat, antakaa palaa, -kukin yksilöllisten kykyjensä ja sivistystasonsa mukaisesti, kuten on jo nähty.

 18. Mikko Meikkaaja. Joko ehdit tutustua tänään tähän artikkeliin lisättyihin dokumentteihin. Ne osaltaan valaisevat valtioneuvoston ja presidentti Mauno Koiviston toimintaa asiassa. Niitä on lisäksi koko lailla mahdotonta leimata propagandaksi.

  Olen kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi (ja/tai nimimerkkikollektiivisi mielipiteen) dokumenteista.

  • Juuri niin, lyökääpä nyt tyhmät päänne yhteen siellä trollitoimistossa ja koittakaa kommentoida Pariisin rauhansopimusta ja operaatio PAXia.

   Vai onko ylivoimaista.

  • Kollektiivinimimerkki Mikko Meikkaaja. Kyselin liki kolme (3) vuorokautta sitten mielipidettäsi/mielipidettänne tähän artikkeliin lisätyistä uusista dokumenteista. Eipä ole kuulunut.

   Olet(te) kyllä käynyt tällä keskustelupalstalla useita kertoja mielipiteesi kysymisen jälkeen. Sen sijaan, että olisit vastannut tai ylimalkaan muutenkaan kirjoittanut asiasta, olet keskittynyt toisten keskustelijoiden mielenterveyden määrittelyyn ja solvaamiseen. Lisäksi olet kertonut pitkiä tarinoita SAFKAsta ja Johan Bäckmanista sekä Teemu Vehkalasta. Kukaan tai mikään noista ei ole esiintynyt Vastavalkean verkkolehden palstoilla, eivätkä siis liity tähän(kään) aiheeseen millään tavoin.

   Kirjoittelusi on sitä itseään, eli jo entuudestaan Hesarin palstoilta tuttua uusnatsien mölinää. Joku sanoi, että teidät olisi Hesarista ulostettu. En usko, enkä näe edes tarpeelliseksi tarkistaa asiaa. Eiköhän siellä ole edelleenkin paikalla päivystävä maisteri, joka hälyttää tarvittaessa lisävoimaa?

   Ette kerta kaikkiaan kykene asialliseen keskusteluun. Siihenhän toki tarvitaan jonkin verran sekä järkeä että asiaosaamista. Hesaria tutkiessa kumpikaan ei lisäänny.

   Ilmeisestikin tavoittelette nyt marttyyrin asemaa epäasiallisuuksienne mahdollisesti tultua poistetuksi, jotta voisitte Jessikka Aron tavoin uhriutua tultuanne mielestänne väärinkohdelluiksi. Sananvapautenne rajoittamisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä; teillehän ja sanomisillenne on maan johtava kompostin kuningas Hesari auki kaiken aikaa.

   Kehotan muuttamaan tyyliänne asialliseksi.

 19. Miksi akateeminen maailma, yliopistot, tutkijat, tutkimulaitokset, tutkimussorganisaatiot toistivat myös Suomen virallisen totuuden valhetta eivätkä paljastaneet, että Mauno Koivisto presidenttinä ei ollut allekirjoittanut eikä siis hyväksynyt Operaatio PAXin papereita, joilla Suomi olisi yksipuolisesti sanoutunut irti Pariisin rauhansopimuksesta.

  • Eiköhän vastaus tähän kysymykseen löydy professori Veli-Pekka Viljasen kohtelusta oikeuskanslerin viran täytössä?

   Eli jollet ole täydellisen lojaali poliittiselle eliitille, virkaetenemisesi pysähtyy. Presidentti Sauli Niinistö siis manipuloi oikeuslaitosta, varmasti mielessään ne moniaat ratkaisunsa (Naton isäntämaasopimus jne), jotka todellisessa oikeusvaltiossa nostettaisiin oikeuden käsittelyyn.

   Maan valtiosääntöoppineethan eivät ole puolella sanalla kajonneet esimerkiksi juuri Naton isäntämaasopimuksesta päättämisen perustuslainmukaisuuteen. Lavapuro&Ojanen pyörittää pikkulusikkaansa sote-sopassa ilman havaittavaa vaikutusta; tärkeämmät kysymykset jäävät käsittelemättä.

   Presidentti Mauno Koivisto antoi siis toimivan mallin lain kouran välttelemiselle; ratkaisut salaisiksi, jolloin parhaassa tapauksessa ehtii jo haudan rauhaan ennen kuin asia otetaan edes keskusteltavaksi.

   • Niin meno Niinistön NATO-Suomessa on hurjaa:

    oikeusoppineet, media, politiikan tutkijat, asiantuntijat, puolueet, poliitikot, eduskunta ovat hiljaa:

    Suomessa tehdään mittavia ja/tai merkitykseltään huomattavia ulkopoliittisia, turvallisuuspoliittisia, puolustuspoliittisia, sotaan liittyviä, sisäpoliittisia, terveys- ja sosiaalipoliittisia sekä oikeus-turvaan ja kansalaisoikeuksiin liittyviä poliittisia ja kaupallisia salasopimuksia ja/tai perustuslakia loukkaavia sopimuksia, lakeja, asetuksia, ”diilejä” ilman korkeimpaa lainvalvojaa:

    ha vaikka korkein laillisuusvalvoja on meillä yleisesti ottaen presidentin, pääminsterin, ministereiden kumileimasin, mutta nyt juristi-presidentti Niinistön Suomessa ei jää edes kumileimasimen jälkeä, mikä on niin selvästi juristiaivoisen juonittelua että enempää ei voi ollakaan.

   • ”Eli jollet ole täydellisen lojaali poliittiselle eliitille, virkaetenemisesi pysähtyy. ”

    Näin juuri se on.

    Lojaalisuus on hyvä periaate. Pitää vaan osata valita se ympäristö missä sitä toteuttaa…

    Koivisto nimitti ”tyypit”, -tai ainakin osan niistä, ja sitten tyypit tekivät mitä Koivisto saneli… viran menettämisen pelossa.

    Tässä vaiheessa voidaan ajatella, että maan valtiosääntö-oppineet ovat samassa kategoriassa Yle:n valitsemien ulkopoliittisten ”selittäjien”, ei siis ulkopoliittisten asiantuntijoiden kanssa.

    Monta analogiaa vuosien varrelta tähän löysyisi, monet jo unohtuneet, mutta ei periaate siitä miksikään muutu.

    Presidentti Mauno Koivisto oli ”Kävelevä Katastrofi”. Tämä päivä osoittaa sen todeksi.
    Jo neljännesvuosisata on kärsitty tämän ”valtiomihen” ajatusmaailman tuotoksista.

    Nyt on luvassa yksi vuosi vähän nousua, joka on alle tarvittavan kasvurajan, ja sitten on taas luvassa pelkkää degeneraatiota… Taskut on tyhjät.

    Tässä tämä Presidentti Koiviston ja myötähiihtäjien tuotos. 25 vuoden päästä.

    Kaikkiin tehtäviin esim. kansainvälisissä ympäristöissä eri alan asiantuntijatehtävissä, tarvitaan erilaisia palikka/soveltuvuustestejä, mutta Suomen valtionhallintoon ja kansakunnan johtoon voidaan nostaa ”kuka hyvänsä”, ilman mitään palikkatestejä.

    Nyt on jo kaksi hyvää esimerkkiä.

 20. Miksi media oli hiljaa kun presidentti Niinistö laukoi Pariisin rauhansopimuksen vastaisesti ja Venäjälle uhoten, että ”Ruotsi on tervetullut puolustamaan Ahvenanmaata.”

  Eikö Niinistö tiedä ja/tai älyä ja/tai välitä, että Ahvenanmaan saaret ovat Pariisin rauhansopimuksessa määritelty demilitarisoiduiksi saariksi ja että ahvenanmaalaiset haluavat pitää Ahvenanmaan demilitarisoituna.

  Vastuuta Niinistö ei sanomisestaan ja tarjouksestaan Ruotsille tietenkään ottanut vaan totesi jotain vieläkin hullumpaa välttääkseen vastuun, että ”on Ruotsin oma asia jos se tulee puolustamaan Suomelle kuuluvaa Ahvenanmaata.”

 21. Suomen politiikkahan on aina ollut suomen kansan ja muiden maiden kusetusta eikä nykyäänkään ole siitä muuttunut miksikään ja ei muutu kun sama pieni pyörii vaaleista toiseen samanlaisena eduskunnassa hallituksessa ja ulkopolitiikan johdossa. Mitään ei enää tehtävissä kun suomi saa toimintaohjeensa eulta ja natolta ja kansa on eu- ja natokoomassa niinkaun kun se on myöhäistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here