Risto Volanen (RV): Viime päivien poliittisia tapahtumia on seurannut keskustelu, jossa on voinut tunnistaa muiden ohella kaksi erityistä ryhmää, ääriliikkeiden ymmärtäjien ja sinisilmäisten.

Asian ydin on kuitenkin se, että Suomessa pääsi etenemään varsin pitkälle sosio-kulttuurista taantumista ajava ryhmittymä, jonka ideologia tiivistyy Jussi Halla-ahon muotoiluun: ”Yksi nykyajan aksioomista on, että kaikilla ihmisillä on ihmisarvo, ja että tuo ihmisarvo on kaikilla ihmisillä samansuuruinen…. Itse asiassa mikään ei viittaa siihen, että ihmisten yhtäläinen arvokkuus (tai ylipäänsä arvokkuus) olisi mitään muuta kuin ajallemme tyypillinen konventio ja julistus, samanlainen kuin menneiden aikojen aksioomat: ’aurinko kiertää maata’, ’paavi on erehtymätön’, ’naisella ei ole sielua’, ’itsetyydytys aiheuttaa likinäköisyyttä’. Tämä merkitsee länsimaisen sivistyksen – eli klassisen humanismin, kristillisyyden ja valistuksen – tärkeimpien saavutusten kieltämistä.

Tauno O. Mehtälä (TOM): Tämän ryhmittymän kasvu Timo Soinin ministerikiiman hoteissa on ollut jo vuosia kaikkien nähtävissä; itse olen kommentoinut sitä pitkin matkaa. Saattaa olla, ettei tämän ilmiön avosilmäinen kohtaaminen sopinut Juha Sipilän alkuperäiseen prosessikaavioon, mikä tehnee Sipilästä sekä ääriliikkeiden ymmärtäjän että sinisilmäisen.
¤


RV: Martin Heideggerilla tämä lähtökohta johti natsipuolueeseen, joka Führerin johdolla veisi Euroopan autenttiseen olemiseen eli klassista Kreikkaa edeltäneeseen aikaan. Euroopassa ja Yhdysvalloissa käytiin 1980-luvulla mm. ”post-modernismin”, ”deconstruktion” ja ”post-strukturalismin” nimellä keskustelu, johon Heideggerin lisäksi antoivat panoksensa mm. Michael Foucault, Jacques Lacan. Se ei juuri ehtinyt vaikuttaa organisoivasti politiikkaan kahdesta syystä. Ranskassa ”uudet filosofit” kuten Bernard-Henri Levy, Andre Glucksman ja Alain Mincin nousivat puolustamaan demokratiaa, ja Yhdysvalloissa neokonservatiivit valtasivat ilmatilan. Toiseksi, vuonna 1987 Victor Fariaksen teos ”Heidegger et le nazisme” osoitti, ettei Heideggerin jäsenyys natsipuolueessa ollut lyhytaikainen hairahdus vaan aatteellinen ratkaisu. Jürgen Habermas tuki tätä teesiä Saksasta.

TOM: Risto Volanen haluaa antaa sanomisilleen lisäpainoa lainailemalla tunnettuja ajattelijoita. Ne eivät sinällään takaa Volasen tulkintojen oikeellisuutta.
¤


RV: Suomen post-marxilaisen hegemonian katveessa paljolti ohitettiin syvempi ja laajempi eurooppalainen ja amerikkalainen keskustelu. Siksi uudella akateemisella ja toimittajien ikäluokalla on ollut vaikeuksia analysoida syvemmin uusien äärisuuntausten rantautumista Suomeen. Sama on koskenut myös uuden polven poliitikkojen argumentointia suomalaisen demokratiaperinteen puolesta. Perussuomalaisten sisällä ja suojassa uudet ääriliikkeet ovat nyt päässeet varsin pitkälle. Timo Soinilla on ollut käytettävissään pieni ja terävä katollinen lukeneisto mm. Opus Deissa, mutta hän antoi tietoisesti ääriryhmien ryhmittyä omaksi tuekseen kohti ulkoministerin paikkaa. Hänen ja Perussuomalaisten nyt kokema ei ole mitenkään harvinainen ilmiö. Historiassa on runsaasti esimerkkejä siitä, miten pienen häikäilemättömän joukon, myötäilijöiden ja sinisilmäisten yhdistelmä voi saada ihmeitä aikaan.

TOM: Itse painottaisin suomalaista tutkimusta suomalaisesta äärioikeistosta. Sitä ja aiheesta keskusteluakin on nimittäin harmillisen vähän. Tutkijavoimaakin kyllä löytyisi, osoituksena siitä mm. Jouko Jokisalon Euroopan radikaali oikeisto (Into 2016) sekä Leif Sundströmin Fasismi (Like 2007).

Nyt tapahtuu kehitystä erilaisissa ummehtuneissa ympäristöissä, kuten hommafoorumissa, ja erityisesti uusnatsien suosimassa Janne ”Rysky” Riiheläisen blogissa. Eikä huomiotta tule jättää myöskään lestamafian eli Suomen ainoan merkittävän fundamentalistisen uskonlahkon organisaattorin lisääntynyttä kiinnostusta politiikkaan osallistumista kohtaan – Juha Sipilän innoittamana ja johdolla. Näistä olisi syytä koota tietoa ennen kuin ne puhkeavat märkärakkuloina kansalliseen tietoisuuteen.
¤


RV: Suomessa tunnetuin tapaus on tammikuun lopulla 1918. Varsin pieni häikäilemätön joukko kotimaisia bolsevikkeja valtasi Sosialidemokraattisen puolueen puoluetoimikunnan ja aloitti vallankumousyrityksen. Suurempi historiallinen ilmiö oli 1930-luvulla Euroopan demokraattisten maiden rauhoittamispolitiikka, joka ei tunnistanut, että silloinen totalitäärinen liike pysähtyy vasta, kun tulee seinä vastaan. Oman sukupolveni osalta pienempi koettu esimerkki oli nuorten uusstalinistien marssi 1960 ja 1970 lukujen vaiheessa. Suomen poliittinen kenttä sai uuden hahmon kun liian monet nuoret sosialidemokraatit tekivät jälleen väärän arvion vasemmiston äärisuunnasta ja keskustassa käytiin päättäväisesti kamppailuun demokratian puolesta.

TOM: Minulla aikalaiskanssatoimijana on 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa tapahtuneesta kehityksestä hieman toisenlainen näkemys. Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) sosialidemokraattisena varapuheenjohtajana 1973 olin uusstalinistisen liikehdinnän ytimessä; sen vaikutushan rajoittui opiskelija- ja koululaisliikkeeseen.

SYL:n hallitusta johti Kepun Jorma Ollila, joka pelasi sujuvasti yhteen uusstalinistien kanssa ”ulkopoliittisesti epäluotettavaa” demaria vastaan. SYL:n pj-kautensa jälkeen Ollila toimi Kepun puoluetoimistossa kv-asioiden hoitajana vahvassa suomettuneisuuden hengessä. Tätä ”päättäväistä kamppailua” sopinee hieman huvittuneena muistella.

Sittenhän Ollila meni Citibankiin, joka kunnostautui rahanpesuaskareissa. Siitä kokemuksesta lienee ollut hyötyä Ollilan siirtäessä rivakkaan tahtiin Nokian omistusta Ameriikkaan. Siinä Jorma Ollila loi perustan sittemmin nähdylle suomalaisen matkapuhelinyhtiön NMP:n tuholle. Mutta se on jo toinen tarina.

70-luvulla käytiin julkisuudelta paljolti piiloon jäänyt ideologinen taistelu, jossa marxilaisen sosialidemokratian nimissä toimineet vasemmistososialidemokraattiset ideologit löivät uusstalinismin ideologit 100–0. Mukana olivat Pertti Hynynen, Jukka Paastela, Folke Sundman ja monet muut, joiden ideologinen taistelujälki on tallennettu Sosialistinen Politiikka -lehden vuosikertoihin.

Käytäntö testasi tässäkin taistossa lopulta teorian; suomalaisen uusstalinismin johtava rooli kuivui kokoon, kun varsinainen työväki ei lähtenytkään seuraamaan opiskelijaideologeja.

Kepulla tässä kuviossa oli pitkään uusstalinismin liehakoijan rooli sen kuvitellessa suomalaisten uusstalinistien toimivan Moskovan portinvartijana. Kun Kepu viimein reivasi asenteensa, ratkaiseva ideologinen taistelu oli jo ohi.
¤


RV: Kun uudet suomalaiset ääriliikkeet nyt yrittivät tehdä ratkaisevan puoluekaappauksen kohti hallitusvaltaa Suomessa, oli myös myöhäinen hetki torjua se. Siksi torjunnan tehneille on syytä antaa kaikki tuki, siis Juha Sipilälle ja Petteri Orvolle.

TOM: Tämä Timo Soinin siipien suojassa nosteensa saanut ”suomalainen ääriliike” ehti jo toki hallitusvaltaankin; olihan Sipilän hallituksen pakolaispoliittinen linjaus Jussi Halla-ahon kirjoittama.

Ja varsinaisen ulkopoliittisen ääriliikkeen, eli aktiivinatottamisen tuotokset, mm. erilaiset tiukassa Nato-hengessä laaditut ”puolustussopimukset” olivat lähinnä Jussi Niinistön käsialaa. Tämän torjuntaan Juha Sipilällä ei ollut halua enempää kuin ilmeisesti kykyäkään.

Itse asiassa Juha Sipilä ei ole torjunut mitään, vaan johtanut tapahtuvaa kehitystä.

Kepun ja Perussuomalaisten kehitys on ollut varsin analoginen pienellä vaihesiirrolla; siinä missä persujen oikea siipi sai vallan puolueessa, Kepussa sai vastaavasti vallan jo aiemmin (ja rauhanomaisemmin) sen vanhoillislestadiolainen oikeistofraktio edusmiehenään Juha Sipilä. Juha Sipilän johdolla hallitus on toteuttanut kurjistamispolitiikkaa sekä reivannut Suomea Naton syliin. Tässä kehityksessä sekä Santeri Alkion köyhyysopit että Paasikiven–Kekkosen ulkopoliittinen linja on heitetty Kepun toimesta hallituspolitiikassa romukoppaan.
¤


RV: Jatkuvasti on kuitenkin kaksi kysymystä. Ottaen huomioon tähän asti toteutuneen tietoisen työnjaon Perussuomalaisten sisällä, kuinka paljon nykyisten Uuden vaihtoehdon ja Perussuomalaisten jakautumisen taustalla on sovittua työnjakoa? Hallitusveneen keikuttamisen välttäminen oli sinänsä ymmärrettävää, mutta miten erityisesti jo entuudestaan vinoutunut maan ulko- ja turvallisuuspolitiikan johdon järjestely vastaa kansalaisten, eduskunnan ja keskustan arvoja ja linjaa?

TOM: Aivan relevantti kysymys, eli miten tosiaan ”jo entuudestaan vinoutunut maan ulko- ja turvallisuuspoliittisen johdon järjestely” oli mahdollista edes toteutua. Olisiko siinä kehityksessä Juha Sipilällä ja hänet hallitusvaltaan nostaneella Kepulla minkäänlaista roolia ja vastuuta?

Eikä tämä vinoutuma siitä lainkaan poistunut – ei edes oiennut – kun Sipilä jatkoi U-käännösvippaskonstein hallitusyhteistyötä ”ääriliikkeiden torjunnan nimissä” Timo Soinin, Jussi Niinistön ja muiden Sinisen tulevaisuuden tähtien kanssa. ”Ulkopoliittiset ääriainekset” eli aktiivinatottajat ulkoministeri Timo Soini (sintu1) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (sintu1) tulivat mukana siinä kaupassa.

Risto Volanen asemoituu tässä lähinnä sinisilmäiseksi. Inhimillinen tarve vetää kotiinpäin selittänee osan tästä tulkinnoissa kaidalta polulta lipeämisestä.
¤


¤

1

Wikipedian mukaan sintu on kuorittua maitoa (myös esim. kurri, kurnaali, pluttana, joppi) eli maitoa, josta kerma on separoitu pois.

¤

Lähde

Volanen, Risto (15.6.2017): Tuki Juha Sipilän ääriliikkeiden torjunnalle http://www.ristovolanen.fi/118302917/4878807/posting/

Kuva: Pixabay (CC0)
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

50 KOMMENTTIA

 1. Keskustelunpoikanen ääriliikkeistä, fasismista keskittyy politikointiin ja miekkailuun Suomen Keskustan puhdistamiseksi ja syyllistämiseksi sekä stalinismin syyllistämiseksi.

  On varmasti totta, että suomalainen uusfasismi toimii poliittisesti ja sotilaallisesti Suomen Keskustan, Sinisen Tulevaisuuden Sipilän, Soinin, Jussi Niinistön suojeluksessa, mutta jälleen kerran keskustelu tai pohdinta ”ylärakenteesta” siitä, kenen suojeluksessa Sipilä, Soini, Jussi Niinistö toimivat puuttuu, ja silloin on puhuttava kokoomuksesta ja presidentistämmekin sekä myös Suomen johtoa ja Suomea suuremmista tekijöistä.

  Stalinismia on turha enää nostaa agendalle. Kyllä syyt ja syylliset löytyvät ihan nykypäivästä ja nykyihmisistä.

  Uusfasismi on ennen kaikkea nopeasti ja modernisti masinoitu kansainvälinen eikä niinkään sosiaalinen ilmiö, joka alkoi ja synnytettiin Neuvostoliiton hajottua Venäjän rajoilla ensin entisissä neuvostomaissa nykyisissä NATO-maissa ja Saksassa ja sitten Ruotsissa ja Suomessa.

  Uusfasismin tehtävä on prikulleen sama kuin oli fasisminkin, murtaa demokratia, ihmisoikeudet, yksilönvapaudet, poliittiset vapaudet, aiheuttaa epävakautta entisen Neuvostoliiton Venäjän rajoilla ja iskeä asein entiseen Neuvostoliittoon Venäjälle.

  Eikä ole ollenkaan yllättävää, että EU on epäonnistunut rauhanprojektissaan ja tehtävässään eurooppalaistaa Eurooppa kun Euroopan sisällä ovat CIA ja NATO, joiden toimesta ja jalanjäljissä uusfasismi kasvaa ja voimistuu EUn periferioissakin kuten mm. Virossa ja Suomessa.

 2. Sen verran on harjoitettava itsekritiikkiä, että toki kytkökset stalinismiin ja taistolaisuuteen sekä nykyiseen uusfasismiin ovat olemassa kun eläviä esimerkkejäkin on:

  Kokoomuksen Ilkka Kanerva.

  Neuvostoliiton aikoihin Kanerva nuoleskeli Suomen taistolaisia ja oli olevinaan ”vasemmistolainen kokoomuslainen”.

  Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin Kanerva hääräsi revanssisteissa Operaatio PAXissa juonimassa Pariisin rauhansopimusta ja Neuvostoliittoa vastaan ja vapauttamassa Natsi-Suomea ja Suomen natseja historiallisesta virheestään.

  Nyt Venäjän aikaan Kanerva on sitten jo julkinen aktivisti, NATO-mies, Venäjällä pelottelija ja Venäjän vastaiseen sotaan yllyttäjä.

 3. Tulisi tehdä ymmärettäväksi noiden käsitteiden Fasismi ja Stalinismi todelliset sisällöt.
  Polittisessa kielenkäytössä mielestäni ikävin ilmenemismuoto on juuri erilaisten vastustajien ja vihollisten pintapuolinen leimaaminen ja mustamaalaaminen.
  Halla-ahossa ikävin piirre on,että hän on tuonut polittiseen kielenkäytöön juuri tuon vihollis käsitteen, vuosikymmenten jälkeen,radikaalivasemmistolla oli aiemmin käytösään luokkavihollinen käsite.
  Fasismin kevytversioista meillä suomalaisilla on melkoisen positiivisia kokemuksia, nimittäin se korpporativistinen työmarkkinamalli, jolle nyt varsinkin työnantajat ovat antamassa pitkitettyjä jäähyväisiä, oli meidän maamme taloudellisen menestyksen eräs perusedellytys, viimevuosikymmeninä.
  Stalinismi myös voi saada viellä uudeleen muotoutumisen, tarkoitan sillä että esimerkiksi kriminaaleissa piireissä voi hyvinkin jokin vallanhimoinen hahmo ottaa Joe-sedän idolikseen ja luovuutta hyväkseenkäyttäen alkaa operoida vaikkapa moottoripyörä jegin puitteissa operoimaan kansalaisyhteiskunnassa.

 4. Fasismi perustuu naivismiin, tyhmyyteen, yhteiskunnallisten ja poliittisten rakenteiden, prosessien, logiikoiden täydelliseen ymmärtämättömyyteen niiden uskomiseen yksilöllisiksi luonteen laaduiksi ja rodullisiksi ilmiöiksi sekä itsensä ja oman ”rodun” ylentämiseen.

  Niinpä kun USAn talous lähti syöksykierteeseen eivätkä 9/11, Afganistanin ja Irakin sodat saaneet USAn taloutta ja asemaa takaisin jaloilleen, USAn ja CIAn oli helppo ajaa Euroopan talous ahdinkoon ja voimistaa fasistisia liikkeitä Euroopassa organisoimalla valtava islamilaisten muuttoliike Eurooppaan.

  Organisoidun islamilaisen muuttoliikkeen avulla USA ja CIA saivat Euroopan talouden taantumaan sekä fasistisen rotuopin voimistumaan.

  • Timillä menee käsiteet sekaisin, italialainen fasismi ei ollut alunperin mikään rasistinen ilmiö,päinvastoin Mussoliini kavahti Hitlerin ja muiden pohjoisten ns arjalaisten höyräilyjä.
   Se miksi fasismi sai huonon maineen aikanaan ja jälkikäteenkin oli Neuvostoliiton sille antama negatiivinen epiteetti,koska kansallis-sosialismi oli käsiteenä liian lähellä tuolloin muodissa ollutta sosialistista ajattelua.
   Mussoliinin ideana oli esimerkiksi yritysten yhteiskunta vastuu,ne eivät voineet toimia pelkästään voittojen maksimoimiseksi,lisäksi yrityksillä oli korporatiivisessa mielessä työntekijöiden myötämääräämis velvollisuus,sekä henkilöstöllä oli lopulta viimeinen sana henkilöstö politikasta.
   Myöskin pohjoismaisen hyvinvointivaltion mallin ensimäiset kokeilut tehtiin fasistisessa Italiassa.

   Toivottavasti joskus tulee aika,jolloin historiallisista tapahtumista ja ilmiöistä voi keskustella,ilman että keskustelijat leimautuu, jokaisella ilmiöllä ja asialla on omat valoisat ja varjopuolensa.

   • Räsäsen naivismia. Nuo samat ”arvot” olivat Hitlerilläkin eikä Italian fasistit taistelleet Natsi-Saksan rinnalla puhdasoppisina Italian fasisteina.

   • No, sosialisti mikä sosialisti. Kansallissosialisti tai kommari.
    Ei ihme että Neukkula hyökkäsi yhdessä Saksan kanssa Puolaan.

    Voitonjuhlissa Neukku sotilaat ryyppäsivät ja tekivät natsitervehdyksiä yhdessä Saksalaissotilaiden kanssa!

    • Kuten sanottua, fasismi perustuu täydelliseen ymmärtämättömyyteen yhteiskunnan rakenteista, dynamiikasta, logiikoista, prosesseista jne. mikä oli ja on syy, että fasistit eivät erota fasismia ja sosialismia toisistaan ja kommunistitkin on ” vain” vihan kohde.

    • Neukkusotilaat on yhdyssana ja kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, kuten myös saksalaissotilaatkin. Mistähän sinutkin on näille palstoille oikein kelattu. Eikö kouluissasi ole mitään opetettu…? Tämä rapauttaa uskottavuutta.

 5. USAn, CIAn, NATOn tukema fasismi on jo kohdannut vastoinkäymistä ja vastustusta Euroopassa.

  Venäjä piti huolen siitä, että Georgiaan Etelä-Ossetiaan ei päässyt syntymään vahvempaa fasismi-natsimi-liikettä ja Ukrainassa Kievissä fasistit ovat menettäneet sekä poliittista että sotilaallista valtaansa ihan kotikutoisesti kun Poroshenko ja fasistit ovat keskittyneet puhaltamaan Ukrainan rahat ja kansallisomaisuuden sen sijaan, että olisivat saaneet maahan fasistisen komennon.

  Merkityksetöntä ei ole Suomenkaan poliittisen fasisismin hajoaminen eli hajottaminen joskin presidentti Niinistö ja Sipilä juonivat itselleen poliittisen vallankäyttöön Suomen fasisteista sen osan uusfasisteja, jotka ovat vielä valmiita kumartamaan poliittista valtaa.

 6. ”Tulisi tehdä ymmärettäväksi noiden käsitteiden Fasismi ja Stalinismi todelliset sisällöt.
  Polittisessa kielenkäytössä mielestäni ikävin ilmenemismuoto on juuri erilaisten vastustajien ja vihollisten pintapuolinen leimaaminen ja mustamaalaaminen.”

  Juuri näin, ja meidän pitäisi ennenkaikkea ymmärtää se, kuinka ”JA MISTÄ LÄHTEESTÄ” nämä ”vastakkaiset käsitteet” ovat syntyneet. Meitä on lusikkaruokittu, ja edelleenkin lusikkaruokitaan rahalla organisoiduilla aatteille ja ihmisten ”leimaamisilla” juuri sen vuoksi, että saadaan aikaan mahdollisimman paljon ristiriitoja ja vastakkainasetteluja. Natsismi, kuin myös kommunismi ovat tietoisesti organisoituja aatteita, joiden avulla on tapettu satoja miljoonia ihmisiä, ja molemmat aatteet tulevat sieltä, missä paavin sormusta vieläkin suudellaan. Hitler, Stalin, Mao, Castro… jokainen heistä on kansallisvaltioiden johtoon asetettu jesuiitti agentti, he edustivat – Luciferian Brotherhood. Samassa kastissa on koko puoluejärjestelmä puoluekureineen, sekä kaikki organisoidut uskonnot jumalaan katsomatta. Puppet masterit ovat onnistuneet luomaan maailmanlaajuisen kaaoksen, ja he heittävät pökköä pesään tällä taitavasti organisoidulla ”suvaitsevaisuus kampanjalla”, jossa millään ei ole mitään väliä.

 7. Natsismi, fasismi käsitteinä:

  Suomen maailman naiivein apologeettinen kansaa pelkäävä häviäjän historiankirjoitus selittää, että Mannerheim ei ollut fasisti tai natsi, mm. sillä, että

  1) Hitler tuli muka yllättäen Mannerheimin 75-synttäreille (vaikka järjestelyt niin Saksassa kuin Suomessa maalla ja ilmatilassa oli jo etukäteen järjestetty)

  2) Mannerheim kieltäytyi sikarista kun Hitler tarjosi (vaikka Hitler oli ehdoton tupakanvastustaja)

  3) Mannerheim ei hyökännyt Stalingradiin (kun Saksa ei sitä sallinut eli ei antanut siihen lupaa).

 8. ”Lännen mediat vaativat Puolaa pitämään kiinni demokratiailveilyn kulisseista
  Länsimaiden valtamediat yksityistä valtiollisiin ovat hyökänneet systemaattisesti kaikkia niitä Itä-Euroopan maita vastaan, jotka eivät noudata ortodoksisesti sitä versiota demokratiasta, jolla vaalikarjaa hallitaan ja manipuloidaan vanhoissa EU-maissa. Tuorein esimerkki tällaisesta osoittelevasta hurskastelusta on Ylen verkkosivuilta löytyvä uutinen ”Puolaan on syntymässä orwellilainen todellisuus” – Solidaarisuus-veteraani pelkää demokratian puolesta…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/07/lannen-mediat-vaativat-puolaa-pitamaan.html

 9. Analyysi/vuoropuhelu/filosofointi jäi ohueksi nykyisin kovin suosittujen kulttuurimarxismia jumaloivien ja uskonnollisten (jihad) ääriliikkeiden toimijoiden touhotuksesta. Vai ovatko niiden toimet sitä hyvää ääritoimintaa ja – väkivaltaa?

  • Täysin samaa mieltä kanssasi Veijo Hoikka.

   Tällä sivustolla on sekä kirjoittajina että kommentoijina ollut niitä, jotka ilmeisesti suurella nostalgisella kaiholla ajattelevat niitä aikoja, kun itärajamme takaa Isä Aurinkoinen vankileirien saaristoineen säteili meidänkin maahamme suurta valoaan. Erityisesti heille ja heidänlaistensa aivopesemille hyödyllisille idiooteille on kommunistisen Frankfurt-koulukunnan perversio-oppeihin perustuva kulttuurimarxistinen, tällä hetkellä koko yhteiskunnan läpitunkeva mädätysaivopesu luonnollista ja välttämätöntä.

   Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg kiteytti Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman näin:

   ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.”

   Yksi näistä mädätystekniikoista on kansallisten identiteettienja ja kansojen tuhoaminen rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla. Seuraavassa on tarkasteltu joukkoa tekosyitä, joilla tämän tuhoamistekniikan soveltamisen taakse on saatu suuret hyödyllisten suvakki-idioottien massat:

   ”Näkökulma: Monikultturistien argumentit ja niiden kumoaminen”,
   http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/25/nakokulma-monikultturistien-argumentit-ja-niiden-kumoaminen/

 10. Pannaan vielä asiaan minun näkemykseni. Politiikka on suomeksi yhteisten asioiden hoitamista, siis Suomen tapauksessa se tarkoittaa Suomen ja suomalaisten. Muut hoitanevat kyllä omansa, jos hoitavat. Jos näin ei tehdä, se tekee tilaa ns. ääriliikkeille. Mitä nuo ääriliikkeet sitten ovat? Politiikan valtavirrasta poikkeavia, joita kutsutaan vasemmistolaisiksi, oikeistolaisiksi, natseiksi, milloin miksikin, toimittelijasta riippuen.

  Olisiko parempi kysyä, ääriliikkeiden syntyjen ja syyttelyjen sijaan, kenen asialla on hallituksemme. Jos hallinto virkamiehineen toimisi valansa mukaan, putoaisi näiltä ns. ”ääriliikeiltä” pohja pois. Niitä tuskin syntyisi, tai eivät saisi kannatusta. Hallituksella olisi syyttelyjen sijaan itsetutkiskelun paikka, niin vaikeaa kuin se onkin. Helpompi on löytää syyllisiä kansalaisista. Miten helvetissä meillä on aina hyvät johtajat mutta huono kansa joka täytyy vaihtaa. Tuho-Aho sitä jo yritti vaan ei mennyt ihan putkeen. Onnistuuko siinä Sipilä-Orpo-Soini, jää nähtäväksi.

  • Tavis, luettelostasi puuttuu ihan maan tavan mukaan presidentti eli Sauli Niinistö, joka ei osaa ei halua eikä ymmärrä yhteistä asioiden hoitoa.

   Niinistö pyrkii seuraavissa vaaleissa irti puoluedemokratiasta, mikä tarkoittaa irti eduskunnastakin ihan niin kuin se on nyt koko ajan toiminut salasopimuksillaankin eduskunnan ohittaen mm. NATOn isäntämaasopimus, USA-NATOn sotaharjoitukset Venäjää vastaan Suomessa, F-35-kauppa, Perussuomalaisten hajottaminen Sininen Tulevaisuus hallitukseen jne.

   • Ketään erityisemmin nimeämättä, minun mielestäni koko hallintomme on perseestä syvältä ja poikittain, ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Kukaan ei enää aja suomalaisten etua. Onko annettu ”valtuudet” pois, vai mikä on pelin henki? Näyttävät olevan enemmän kumileimasimia, mutta kuka käskee olla? Leimaa ja lakia pukkaa ja kansa maksaa saamatta mitään itselleen, muuta kuin maksumiehen (-naisen) roolin. Sitten puhellaan vielä talouskasvusta. Kasvaahan se niin kauan kuin meillä on vielä jotain annettavaa.

    Täytyy katella tullitilastoja, kun puhellaan suuresta viennin kasvusta. Jos näin on, niin sehän tietää, että jossainpäin maailmaa on ostovoimaa. Suomessahan sitä ei kohtapuoliin enää kansalla ole. Sipilän hallitus on siis pannut maailman kuntoon, vaan ei Suomea. Suomi puolikuntoon, vai mikä se kepun slogan oli?

   • No eivät nuo ulkomaankauppatilastotkaan hääviltä näytä. Toukokuussa kauppa oli 260 miljoonaa ylijäämäinen, mutta tammi-toukokuussa alijäämää on kertynyt 750 miljoonaa. Eniten vientiä ovat kasvattaneet ulkomaalaisomistuksessa olevat suuremmat yritykset, joista me kostumme vain ”työpaikkoja”. Selatkaa tilastoja tuosta linkkistä jos jaksatte. Lähde on siis Tulli. http://tulli.fi/tilastot/tilastojulkaisu/-/asset_publisher/tavaroiden-ulkomaankaupan-ennakkotilasto-toukokuussa-2017

    • Valtionvelkaamme on paisutettu viime vuosina 4-5 miljardia euroa vuodessa. Sitä taustaa vasten tarkasteltuna alijäämäinen kauppatase on vielä paljon pahempi.

     Valtionvelkamme kasvattajina ovat erityisesti ”vastuullisen” politiikan korostajina tunnetut kokoomuspoliitikot kunnostautuneet: nykyinen Brysselin politrukki Katainen lähes kaksinkertaisti sen hallituskausinaan ja nyt PettUri Orpo 4-5 miljardin euron vuosivauhdilla jatkaa samaa linjaa (miljardiluokkaa olevan osuuden tästä muodostaa anteliaan sosiaaliturvamme maksaminen niille kymmenille tuhansille partalapsille, jotka Orpo syksyllä 2015 avosylin otti vastaan, vaikka olisi heidät Dublinin sopimuksen perusteella välittömästi voinut käännyttää takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin).

     Ks. myös velkakello.fi

     • Katainenhan myös ”vastuullisesti” pelasti konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoittoja suomalaisten veronmaksajien selkänahasta. Kukaan ei näytä vielä tietävän, onko meille maksettavaksi lankeava loppusumma miljardeja vai ties kuinka monta kymmentä miljoonaa euroa.

      Avustajana Kataisella oli tässä suurkapitalistien keinotteluvoittojen pelastamisoperaatiossa työväenluokan edusnaisena esittäytyvä J.Urpilainen, joka hihastaan vetämillä hokkus-pokkus-”vakuuksilla” kasvatti tuota kankkulan kaivoon heittyä rahasummaa vielä melkein miljardilla eurolla. – Urpilainenhan on palannut poliitiikan areenalle saatuaan ilmeisesti paljon sympatiapisteitä suurelta naisjoukolta, kun hänestä hänen ’äitiyslomansa’ aikana naistenlehdet julkaisivat makeaan sävyyn ihailevia artikkeleita – lyhyt on vaalikarjan muisti.

     • Tuli kirjoitusvirhe: ”vai ties kuinka monta kymmentä miljoonaa euroa” piti olla tietysti ”vai ties kuinka monta kymmentä MILJARDIA euroa”.

     • Vertailun vuoksi, Kun Vanhanen Matti Taneli aloitti pääministerinä 2007, Katainen Jyrki Tapanin toimiessa valtiovarainministerinä, niin valtion budjetti näytti vuonna 2007 edellisen hallituksen tekemänä seuraavalta: Loppusumma 40,5 miljardia ja valtio maksoi pois velkojaan 34,5 miljoonaa. Kun pojat päättivät hallitustaipaleeensa vuonna 2010, oli loppusumma 50,5 miljardia ja nettovelanotto 13 miljardia.

      Että sillä lailla. Pojat kasvattivat valtion menoja 10 miljardia vain neljässä vuodessa. Ei ne taidakaan olla ”sosialistit” kun valtion rahoja jakavat. Mutta minne jakavat, on toinen juttu. Tuo entinen pääministeri on muuten sama mies joka pyrkii nyt presidentiksi.

     • Tuo entinen, presidentiksi pyrkivä pääministeri on muuten ainakin kerran sanonut siihen tapaan, että kansan on annettava ymmärtää, että äänestämällä ei voi vaikuttaa asioihin.

     • On sanonut paljon muutakin joka ei liippaa läheltäkään demokratiaa. Puhuu vain niin totta kuin osaa. Mutta sinne meni taas eduskuntaan Sipilän imussa, niin kuin kanki-kaikkonenkin, nuorisosäätiön kuppaajat. ”Kansa” ei enää muistanut, että muutama vuosi aikaisemmin puolet kepun politikoista istui poliisikuulusteluissa ja toinen puoli juoksi toimittajia pakoon.

      Nyt sama meininki olisi taas paikallaan.

      Perheyritysten liitto taisi huomata heti, että ei tästä miehestä ole apua tällä puolen aitaa, mutta valtion rahojen jakajana on heille pistämätön.

    • Toukokuussa näytti olevan kauppataseessa ns. positiivinen piikki, joita tulee kun luovutetaan jokin isompi tilaus, esmes laiva. Muut kuukaudet ovat olleet negatiivisia. PK-yritysten kauppatase näyttää, vienti 5 miljardia, tuonti 10 miljardia. Tuodaan siis tavaraa kotimarkkinoille jolla pärjäillään jos on kysyntää. Vientiä on enimmäkseen suuremmilla yhtiöillä, joita omistavat nyt ulkomaalaiset ja keräävät niistä tulokset, verotta verosuunnittelulla. No, politikot luovatkin vain ”työpaikkoja”.

     Toukokuun piikki oli 27 % ylijäämäinen ja sitäkös ovat hehkuttaneet politikot ja pankkien ekonomistit. Kiky puree. Taitavat ymmärtää kansantaloudesta ja tilastoista yhtä paljon kuin poro raamatusta.

  • Tavis,
   Jos Suomessa olisi enemmänkin kaltaisiasi ”taviksia”, jotka työntävät ääntään kuuluville,- niin me voisimme näissäkin kehyksissä paljon paremmin… kansalla on pitkä pinna…

 11. Tuo ääriliike-retoriikka olisi hyvä saada kestävämmälle pohjalle. Omassa ajattelussani ääriliikettä edustavat suomalaiset natottajat, joiden takana on noin 20 prosentin tuki kansalta. Natottajien ääriliike pitää hegemonistista valtaa maan hallituksessa, ja päätakapiru presidentti Sauli Niinistö käyttää sitä häikäilemättömästi hyväkseen. Tämä ääriliike on olemukseltaan täysin demokratian vastaista, sillä se toteuttaa politiikkaa, jota vastustaa tutkitusti (ainakin) kaksi kolmasosaa kansasta.

  Myös käsitteet fasismi ja natsismi kaipaavat toki ajantasaista perustelua. Suomalainen tutkimus ei ole (jostain syystä) yltänyt niiden nykyilmiöiden läpivalaisemiseen. Useimmiten ilmiöiden nimeämiseen riittäisi uus-liitteen lisääminen, jota itse sovellan. Löytyy siis uusnatseja, joiden kehitysjuuret palautuvat Saksan natsismiin. Alkuperäinen italialainen fasismikin on saanut monia erilaisia sovelluksia historian saatossa.

  Periaatteellisten esittelyjen tasolla löytyy toki julkaisuja Suomessakin, joihin kannattaa tutustua. Jouko Jokisalon Euroopan radikaali oikeisto -teos (Into 2016) ja Leif Sundströmin Fasismi-teos (Like 2007) ovat niistä päällimmäisiä. Eli ei toki tarvitse sokkona kulkea tässäkään käsiteavaruudessa, jos viitseliäisyyttä löytyy selonottoon.

 12. Kommenttikavalkaadin luettuani aprikoin olenko linkittynyt psykiatriseen nettipiirihoitoon. Totuudenetsijä, lienet kkommentoijien hoitohenkilökuntaa? Paljon kuussa, vieläkö mahtuu? Ensisijaisesti olen ajatellut palkkionssajapuolelle.

 13. Ääriliikkeen sakarakas Sauli Niinistö oli taas vaikean näköinen Putinin edessä kun joutui peittelemään kieroilujaan Venäjää ja Putinia vastaan.

 14. Venäjällä on esitetty mielenkiitoinen teesi, että Suomi ampui Mainilan laukaukset.

  Perusteluna on tuttu sodankäynnin logiikka ja käytäntö, että natsi-Saksa pyysi natsihenkistä Suomea testaamaan Neuvostoliiton puolustuskykyä.

  Samaa sarjaa ja käytäntöä ovat mm. Guernica Espanjassa 1937 ja Georgia Etelä-Ossetia 2008.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here