Valmistaessaan kansakuntaa konfliktiin länsimainen media turvautuu tuttuun strategiaan. Tapa, jolla sodista uutisoidaan, noudattaa masentavan ennalta arvattavaa kaavaa:

Vaihe 1: Kriisi
Vaihe 2: Vihollisen johtajan demonisointi
Vaihe 3: Vihollisen demonisointi yksilöinä
Vaihe 4: Julmuudet

¤

Tällä hetkellä (lokakuun 2001 alussa, toim.huom.) olemme vaiheissa 2 ja 3, joiden tavoitteena ei ole osoittaa Osama bin Ladenin ja Talibanin olevan ainoastaan fanaattisia ja raakoja, vaan myös useimpien afganistanilaisten ja muslimien. Uutisoinnin ensimmäisen vaiheen läpäisy merkitsi sitä, ettei kriisiin ole enää neuvotteluratkaisua. Diplomaattista ratkaisua vaatiessaan poliitikot varoittavat samalla sotilaallisista kostotoimista. Media uutisoi, että ”olemme sodan partaalla” tai että ”sota on väistämätön”.

Uutislähetykset keskittyvät sotilaallisen voiman kasvattamiseen arvostettujen kolumnistien ja toimittajien ajaessa sotaa. Kansalaisista löytyy kuitenkin laajoja huolestuneita vähemmistöjä, joiden mielestä rauhan eteen ei ole käytetty vielä kaikkia mahdollisuuksia. Ellei heidän protestointinsa ehdi saada riittävästi voimaa, valtamedia vähättelee sitä tai jättää sen kokonaan huomiotta.

”Paha mies”

Olemme siis siirtymässä kaavan toiseen vaiheeseen: vihollisjohtajan demonisointiin. Johtajan vertaaminen Hitleriin on hyvä alku hänen tuottamiensa mielikuvien vuoksi. Esimerkiksi presidentti George Bush rinnasti Irakin Kuwaitin miehityksen natsien salamasotaan Euroopassa. Media tarttui teemaan pikaisesti. Saddam Husseinista maalattiin ”toinen Hitler”, jota inhottiin sekä Irakin kansan että koko arabimaailman keskuudessa. Kosovon sodassa serbit puolestaan rinnastettiin natsirikollisiin aikomuksenaan kansanmurha – esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton vertasi Slobodan Miloševićia Adolf Hitleriin.

Yksinkertaisin tapa on esittää johtaja mielenvikaisena. Saddam Husseinia pidettiin ”mielipuolisena psykopaattina”, Miloševićia hulluna ja Osama bin Ladenia fanaatikkona. Väitteet julkisesti kyseenalaistavia odottaa mitä voimakkain parjausryöppy. Persianlahdensodan aikaan heidät leimattiin muun muassa terroristien kavereiksi, rähjääjiksi, eläimiksi, hulluiksi, barbaareiksi, pettureiksi ja lepyttelijöiksi.

The Mirror -lehti kutsui rauhanmielenosoittajia ”harhaan johdetuiksi ja vinksahtaneiksi, jotka ovat valmiita tukemaan mitä tahansa muuta paitsi omaa maataan” jatkaen, että ”He ovat uhka meille kaikille – vihollinen keskuudessamme”. Kolumnisti Cristopher Hitchens kirjoitti viime viikon Spectatorin artikkelissa ”Damn the dowes”, että uutta vihollista ymmärtämään pyrkivät intellektuellit eivät ole rauhan, demokratian tai ihmiselämän ystäviä.

Kaavan kolmannella tasolla demonisoinnin kohteena ei ole enää ainoastaan johtaja, vaan myös kansa. Tätä varten ovat tarinat raakuuksista. Ongelmana tässä on se, että osa raakuuksista on totta, osa ei. On myös muistettava, että sota itsessään on jo raakuus.

Sodan aloitus kuin tikkari keskoskaapista

Tarinan alkuperä juontaa juurensa ensimmäisen maailmansodan brittiläiseen sotapropagandaan. Silloin saksalaisia syytettiin belgialaislasten heittelystä ilmaan ja pistimillä ilmasta seivästelystä. Sama tarina päivitettiin vain uudelleen koskemaan kuwaitilaissairaalaan ryntääviä irakilaissotilaita, jotka heittelivät lapset pois keskoskaapeistaan.

Tarinasta uutisoi ensimmäisenä lontoolainen Daily Telegraph 5.9.1990, mutta siltä puuttui kuitenkin inhimillinen elementti. Raportti oli vahvistamaton, se ei tarjonnut lainkaan kuvia tai haastatteluita lapsia surevista äideistä.

Selvisi, että maanpaossa elävän kuwaitilaishallituksen rahoittama Citizens for Free Kuwait -niminen järjestö oli allekirjoittanut 10 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen yhdysvaltalaisen PR-yhtiö Hill & Knowltonin kanssa kampanjoidakseen Yhdysvaltojen sotilasintervention puolesta Irakin ajamiseksi pois Kuwaitista.

Yhdysvaltain kongressin ihmisoikeusjaosto kokoontui lokakuussa. Hill & Knowlton oli järjestänyt 15-vuotiaan kuwaitilaistytön kertomaan kongressin jäsenille kuwaitilaisvauvojen keskoskaappitarinan. Hän esitti roolinsa hyvin, pakahtuen kyyneleisiin oikealla hetkellä, jatkaen eteenpäin ääni väristen. Kongressissa kuwaitilaistyttö tunnettiin ainoastaan nimellä Nairah. Hänen televisioidusta tunnustuksesta välittyi kuuntelevien kongressiedustajien päättäväisyys ja suuttumus tarinaa kohtaan.

Seuraavan viiden viikon aikana presidentti George Bush viittasi tarinaan kuusi kertaa esimerkkinä Saddam Husseinin hallinnon pahuudesta. Senaatissa käydyssä keskustelussa, hyväksyäkö Saddamin vastaiset sotatoimet vai ei, seitsemän senaattoria viittasi nimenomaan järkyttävään keskoskaappitarinaan. Sotatoimien puoltaminen sai äänestyksessä lopulta niukan viiden äänen enemmistön.

John R. Macarthurin tutkimus sodan propagandasta osoittaa, että keskoskaappitarina oli keskeinen tekijä pyrittäessä vakuuttamaan amerikkalaisyleisö sodan tarpeellisuudesta. Tarinan todellisen luonteen paljastumiseen meni kaksi vuotta. Se oli keksitty, myytti. Hill & Knowltonin kouluttama kertoja, Nairah, osoittautui Yhdysvaltain Kuwaitin-suurlähettilään tyttäreksi. Macarthurin paljastaessa tarinan todellisen luonteen oli sota jo ohi ja voitettu, eikä sillä ollut enää merkitystä.

Usko tai… mitä?

Mitä meidän pitäisi ajatella tämänviikkoisista brittilehtien väitteistä Afganistanissa suoritettavista kidutuksista? Talibanin salaisen poliisin loikkari oli kertonut toimittajalle Quettassa Pakistanissa saaneensa käskyn keksiä ”uusia niin julmia kidutuskeinoja, että ihmisten huudot karkottaisivat variksetkin pesistään”. Tämän jälkeen hän listasi erilaisia kidutuskeinoja, joita hän oli kehitellyt upseeriystävineen. ”Mistään muualta maailmasta ei löydy sellaista raakuutta ja julmuutta kuin Afganistanista”, hän jatkoi.

Tarina haiskahtaa valheelliselta. Kaikenlaiset loikkarit ovat tunnettuja kertomistaan tarinoista, joita luulevat toimittajien haluavan kuulla. Ongelma on se, että tarina voi olla myös totta. Mistä tiedämme, onko se totta vai ei?

Media vaatii meitä luottamaan, mutta tämä luottamus on petetty jo liian monta kertaa.

*  *  *

Artikkeli julkaistiin The Guardian -lehdessä 4.10.2001 otsikolla ”The disinformation campaign”. Phillip Knightley (23.1.1929 – 7.12.2016) oli australialainen toimittaja ja tietokirjailija. Merkittävien paljastusten ansiosta hänet palkittiin useilla toimittaja- ja kirjailijapalkinnoilla. Knightley oli muun muassa toinen henkilö maailmassa, joka sai elämänsä aikana British Press Awardsin kaksi kertaa (1980 ja 1988).
¤

Kommentti

Vaikka artikkeli on julkaistu jo vuonna 2001 – kun ”terrorismin vastaista sotaa” vasta käynnisteltiin – ovat sen kuvaamat taktiikat edelleen jatkuvasti niin lännen mahtipoliitikoiden kuin valtamediankin käytössä.

Kehotan lukijaa lukemaan tämän artikkelin uudestaan niin, että sijoittaa nimien Saddam Hussein tai Slobodan Milošević tilalle nimet Muammar GaddafiBašar al-Assad tai Vladimir Putin. Konteksti ympärillä ei muutu: demonisointi jatkuu, kohteet vaihtuvat.

Suomalainen Totuusmedia on tukenut ahkerasti lännen poliittisen valtaeliitin pyrkimyksiä osoittaa ”vihollinen” myös viime vuosina. Verorahoitteisen Ylen huhtikuinen ”dokumentti” Syyrian presidentistä al-Assadista antaa – otsikkoa myöden – tästä hyvän esimerkin.

Suomessa ollaan aikoja sitten siirrytty ”vihollisen” johtajien demonisoinnista jakamaan tutulla divide et impera -taktiikalla Euroopan kansojen keskuuteen vihaa niin venäläistä kansaa kuin maailman muslimeitakin kohtaan.

Outona kiemurana lännen valtamediassa demonisoidaan vahvasti myös muslimivihaan narrattua kantaväestöä, jonka kansallisuusaatteet ilmeisesti uhkaavat Euroopan unionin valtaapitävien ajamaa Euroopan liittovaltioistumista.

Demonillisia vihollisia siis meillä suomalaisillakin riittää, ainakin kun kysytään Totuusmedialta. Suomessa, kuten muuallakin Euroopassa, ainoa kansaa – rahvasta – vastaan hyökännyt taho on kuitenkin se sama eliitti, joka kertoo meille, mitä vihata.

– Johanna Lehtonen

¤

Bush: White House photo | Eric Draper (CC0) via Wikimedia Commons; Trump: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0) via Flickr; Obama: Gage Skidmore (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons. Kollaasi: Johanna Lehtonen

¤

 

171 KOMMENTTIA

 1. Aivan samalla tavalla Venäjä on turvautunut tuohon strategiaan demonisoidessaan Ukrainaa, sen johtajaa ja kansaa väittäen sitä propagandakampanjoissaan valheellisesti jonkinlaisena uudelleen syntyneenä fasisteja kuhisevana natsivaltakuntana.

  Entisen Neuvostoliiton ja kommunistien venäjänjuutalainen propagandisti Ilja Ehrenburg olisi kateudesta vihreä tuosta nyky-Venäjän Ukrainaa demonisoivasta materiaalista.

  • No mutta Mikko Diabolik, johan Trumpin USAkin on sitä mieltä, että Ukrainaa hallitsevat fasistit Poroshenkon ja natsipataljoona Azovin johdolla.

   • Eihän nämä USA:n oikaisut hetkessä tavoita noita periferian myötäjuoksijoita; aikaisintaan silloin kun vaihtavat sykemittareitaan…

   • Tim.

    En kirjoittanut yllä olevaa kommenttia, urpo!
    Lopeta minun nimimerkkini liittäminen toisten henkilöiden kommentteihin.

     • Tim: ylläpito tietää varmuudella, ettei nimimerkki ”Diabolik” ole sama kuin ”Venäläinen valehtelu” tai ”Mikko Meikk”. Pidetään keskustelu asiassa. Kiitos.

     • Ok, minä en tiennyt kun ko. nimimerkit ovat yhtälailla ja samalla tavalla yhteenääneen ääliöitä jutuissaan.

     • Vastavalkean kommenttiosio ei ole ala-asteen pihamaa. eli nyt riittäisi, Tim, se henkilöiden nokkiminen. Pysytään asioissa, kuten Vesa jo ohjeisti.

     • Johanna nyt riittää nokkiminen.

      Totean uudelleen, että minä en tiedä, että Diabolik ei olisi Mikko enkä ole asiasta varma edelleenkään, vaikka ylläpito ja Raiskila niin väittää.

      Trollitoimistolla on käytössään keskustelujen häirintäohjelma/ohjelma, joilla yksi trolli pystyy hallinnoimaan 11 IP-osoitetta/nimimerkkiä.

      Se taas, että yhdistän Mikon, Diabolikin, Venäjän valehtelun, Hapolongin etc. johtuu hänen/heidän tavastaan kirjoittaa, argumentoida asioita ja hyökätä kirjoittajia kohtaan.

      Ja lopuksi: tyhmyys on yksilöllinen ja kollektiivinen ominaisuus.

     • Tim… se, ettet tiedä asioita ei tarkoita sitä, että voisit päättää päässäsi, miten ne menevät täällä maailmassa. Pyörit täällä loukkaamassa muita kommentoijia ja heittelet sanojani takaisin – ihastuttavaa käytöstä, suorastaan antitrollia… (Ei.)

  • Valkoisen talon presidentintoimiston trolli kuulemma katselee paljon RT:tä. Ei kannata katsoa RT:tä. RT kertoo höpö höpö juttuja.

   Äärinationalistisella aatteella ei ole juurikaan kannatusta Ukrainan kansan keskuudessa, äärinationalistiset ehdokkaat ovat menestyneet huonosti niin presidentin kuin parlamentin vaaleissa kannatuksen jäädessä marginaaliin (1,5%) kaikista annetuista äänistä.

   http://www.stopfake.org/en/russia-today-fooling-those-who-wish-to-be-fooled/

   • Joukkokannatuksella ja Ukrainan uusnatsien toiminnalla ei ole juurikaan yhtymäkohtia.

    Ukrainan uusnatsit ovat itse myöntäneet olleensa ratkaisevassa asemassa ajettaessa vaaleilla valittua presidentti Janukovitsia maanpakoon. Siihen riittää pieni joukko aseellisen toimintaan valmiita uusnatseja, kuten Maidanin tappamiset osoittivat. Ei Maidanin tappamisista vaaleilla päätetty, kyllä se oli USA:n Kiovan suurlähetystön ja ukrainalaisten uusnatsien yhteiskeikka.

    Suomen uusnatsit (Hesarissa ja muualla) tietysti yrittävät häivyttää Ukrainan uusnatsien osallisuutta aseellisessa vallankaappauksessa.

    • Se on vaan positiivinen asia että ukrainalaiset ovat Yhdysvaltain ja EU:n avulla päässeet irrottautumaan pitkäaikaisen sortajansa Venäjän vaikutuspiiristä.

     Ei pidä unohtaa että Venäjä itse on sekaantunut jatkuvasti Ukrainan asioihin sen erottua Neuvostoliitosta.

     Kaikki muistanevat vielä turvallisuuspalveluiden vaikutusyritykset presidentinvaaleissa 2004 Putinin tukeman Viktor Janukovitshin saamiseksi valtaan presidentiksi myrkyttämällä Janukovitshin vastainen länsimielinen presidenttiehdokas Viktor Juštšenko!

     • On päässyt irrottautumaan?

      […] Hallitus on lähettänyt Itä-Ukrainaan ns. ”kansalliskaartin”, johon kuuluu muun muassa äärioikeistolainen järjestö ”Oikea sektori” (luokiteltu uusnatsijärjestöksi muun muassa New York Times -lehdessä). Ukrainan johto ei ”neuvottele asemiesten kanssa” vaan sen sijaan pommittaa maan tasalle asutuskeskukset, joissa ”asemiehiä” saattaa oleilla.

      Presidentti lupaa avoimesti tv-kameran edessä, että jokaisesta kuolleesta kansalliskaartilaisesta tapetaan sata vastustajaa. Kyseessä on edelleen ne saman maan kansalaiset, joiden kanssa hän aikoo jatkaa yhteiseloa ”antiterroristisen operaation” jälkeen. Toimintatapa tuo mieleen natsi-Saksan ”poltetun maan” tavan toimia toisen maailmasodan aikana Itä-Euroopassa.

      Miltä tämä tilanne näyttää pelkistettynä? Valta maassa on vaihtunut äärioikeistolaisen järjestön ja uusrikkaiden johdolla toimivan liikkeen toimesta. Heti sen jälkeen kaksi Forbes-listalla olevaa miljardööriä saivat kuvernöörien paikat. Kolmannesta tuli presidentti. Äärioikeistolaisista tuli ministereitä.

      Osa kansasta ei ole tilannetta hyväksynyt ja vaatii autonomiaa. Vastaukseksi oligarkin johtama hallitus on kieltäytynyt neuvottelemasta protestiliikkeen kanssa ja lähettänyt äärioikeistolaisliikkeen ja oligarkkien tukeman armeijan hävittämään autonomian kannattajat.

      Siviiliväestöä vastaan käytetään raskasta tykistöä, ohjuksia ja pommikoneita. Miksi reagoimme tähän eri tavalla kuin yleensä? […]

      Ukrainalaisen kirjoittajan koko teksti http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/654505/Tie+helvettiin+on+paallystetty+hyvilla+aikomuksilla

     • Milloinkahan latinalaisen Amerikan valtiot mahtavat päästä irrottautumaan USA:n sorto-otteesta?

      Venezuela on juuri nyt liipasimella, ja CIA tehnee ympäripyöreitä päiviä kehittääksen keinon, jolla Maduro saadaan hengiltä.

      Vähän väliä kuulemme vakiovitsin, milloin mikäkin latinalaisen Amerikan valtio ”muodostaa uhan USA:n kansalliselle turvallisuudelle”.

      Kuuba ei ole vieläkään päässyt irti USA:n otteesta, vaikka lupauksia siihen suuntaan on kuultu. Reilu puoli vuosisataa sitäkin CIA:n tarinaa on eletty.

      Nyt on vuorossa Venezuela. Veikkaanpa, että koko arsenaali on käytössä asian hoitamiseksi salamurhista sotilaallisiin iskuihin saakka.

      Vain kiihkoinen uusnatsi voi nimimerkin Venäläinen valehtelu tavoin nähdä asiat noin yksisilmäisesti.

    • Kenen keikka tämä? Veikkaan CIA:n Espanjan toimistoa. Nato-veljet siellä??

     10:21 – 17 de jul. de 2014 Autoridades de kiev, intentan hacer que pueda parecer un ataque de los pro-rusos“Kiev Authorities, trying to make it look like an attack by pro-Russians”
     10:24 – 17 de jul. de 2014 Ojo! Que puede ser un derribo B777 Malaysia Airlines en ukraine, 280 pasajeros“warning! It can be a downing, Malaysia Airlines B777 in ukraine, 280 passengers”
     10:25 – 17 de jul. de 2014 Cuidado! Kiev tiene lo que buscaba“Warning! Kiev have what they wanted”
     10:25 – 17 de jul. de 2014 Vuelven a tomar la torre de control en Kiev“[Miitary] has taken control of ATC in Kiev”
     10:27 – 17 de jul. de 2014 El avión B777 de Malaysia Airlines desapareció del radar, no hubo comunicación de ninguna anomalia, confirmado“The Malaysia Airlines B777 plane disappeared from the radar, there was no communication of any anomaly, confirmed”
     10:30 – 17 de jul. de 2014 Avión derribado, derribados, derribado no accidente“Plane shot down, shot down, shot down, no accident”
     10:31 – 17 de jul. de 2014 Kiev, tiene lo que buscaba, lo dije en los primeros tw, kiev es responsable @ActualidadRT“Kiev have what they wanted, I said in the first tw [Tweets], Kiev is responsible @ ActualidadRT”
     10:35 – 17 de jul. de 2014 Un accidente muy normal no es, no están amenazando en la misma torre del aeropuerto de kiev,“An accident that is not quite normal, they are threatening us in the same tower of Kiev airport”
     10:35 – 17 de jul. de 2014 Nos van a quitar, nuestros tlf y demás de un momento a otro“they will take from our phones and others stuff at any moment”
     10:38 – 17 de jul. de 2014 Antes de que me quiten el tlf o me rompan la cabeza, derribado por Kiev“Before They remove my phone or they break my head, shot down by Kiev
     ”11:12 – 17 de jul. de 2014 Nosotros tenemos laconfirmación. Avión derribado, la autoridad de kiev, ya tiene lainformación, derribado, estamos tranquilos ahora“We have confirmation. Plane downed, Kiev authorities already have the information, downed, we are calm now”
     11:13 – 17 de jul. de 2014 Que hace personal extranjero con autoridades de kiev en la torre? Recopilando toda la información“What are doing foreigners with kiev authorities in the tower? Gathering all the information
     ”11:15 – 17 de jul. de 2014 Cuando sea posible sigo escribiendo“When possible I´ll keep writing”
     11:48 – 17 de jul. de 2014 El avión B 777 voló escoltado por 2 cazas de ukraine hasta minutos antes, de desaparecer de los radares,The B777 plane flew escorted by Ukraine jet fighter until 2 minutes before disappearing from the radar
     11:54 – 17 de jul. de 2014 Sí las autoridades dekiev, quieren decir la verdad, esta recogido 2 cazas volaron muy cercaminutos antes , no lo derribo un caza“If kiev authorities want to tell the truth, It´s gathered, 2 jetfighters flew very close minutes before, wasn’t downed by a fighter”
     12:00 – 17 de jul. de 2014 Nada más desaparecer el avión B 777 de Malaysia Airlines la autoridad militar de kiev nos informo del derribo, como lo sabían?“Malaysia Airlines B777 plane just disappeared and Kiev military authority informed us of the downing, How they knew?”
     12:00 – 17 de jul. de 2014 A los 7:00 minutos se notificó el derribo, más tarde se tomó la torre nuestra con personal extranjero q siguen aquí“7:00 minutes after [planedisappeared], the downing was notified, later our tower was taken withforeigner staff, they still here ”12:01 – 17 de jul. de 2014 En los radares esta todo recogido, para los incrédulos, derribado por kiev, aquí lo sabemos y control aéreo militar también“all this is gathered in radars, to the unbelieving, shot down by kiev, here we know it and military air traffic control also”
     13:15 – 17 de jul. de 2014 Aquí los mandos militares manejan y admiten que militares a otras órdenes, pudieron ser, pero no, los pro-rusos“Here the militarycommanders are in control and admit that the military could be followingother orders , but no, the pro-Russian”
     13:29 – 17 de jul. de 2014 El ministro del interior si conocía que, hacían los cazas en la zona, el ministro de defensa no, .“Interior Minister knew what the fighters were doing in the area, the defense minister didn’t.”
     13:31 – 17 de jul. de 2014 Militares confirman que fue ukraine, pero se sigue sin saber de donde vino la orden“Military confirm It was Ukraine, but still does not know where the order came from”
     13:36 – 17 de jul. de 2014 Hace dias lo dije aquí,militares de kiev querían alzarse contra el actual presidente, estopuede ser una forma, a las órdenes de timoshenko“Days ago I said here, kiev military wanted to rise against thecurrent president, this may be a way, ordered by timoshenko [followingtimishenko orders]”
     13:38 – 17 de jul. de 2014 Los cazas volaron cerca del 777, hasta 3 minutos antes de desaparecer de los radares, solo 3 minutos“The fighters flew close to 777, up to 3 minutes before disappearing from the radar, just 3 minutes”
     13:43 – 17 de jul. de 2014 Se cierra el espacio aéreo“Airspace closed”
     13:45 – 17 de jul. de 2014 Se cierra el espacio aéreo, por miedo a más derribos“Airspace is closed, more downings feared”
     15:17 – 17 de jul. de 2014 Control militar entrega ahora mismo de forma oficial que el avión fue derribado por misil“military control now officially [say] the plane was shot down by missile”
     15:23 – 17 de jul. de 2014 El informe oficial firmado por las autoridades militares de control de kiev ya lo tiene el gobierno,,,, , derribado“Government has the official report signed by the control military authorities in Kiev,,,, [plane] shot down”
     15:26 – 17 de jul. de 2014 En el informe se indicade donde abría salido el misil, y se especifica que no proviene de lasautodefensa en las zonas rebeldes“The report indicates where the missile had come out [from], and specified is not from the selfdefence in rebel areas”
     15:34 – 17 de jul. de 2014Los radares militares si recogieron los datos del misil lanzado al avión, los radares civiles no“Military radar collected data from missile fired to the plane, civilian radars didn’t”
     15:36 – 17 de jul. de 2014 Los altos mandos militares no ordenaron el lanzamiento del misil, ,,alguien se le fue la mano en nombre de ukraine“military high command did not gave the order to fire the missile, someone screw it ine the name of ukraine”
     15:38 – 17 de jul. de 2014 Para el que no lo sepa,digamos así, hay militares a las órdenes del ministro de defensa ymilitares a las órdenes del ministro del interior“For those who do not know,Let’s say, there are military under the orders of the defense ministerand military under the orders of Interior Minister”
     15:38 – 17 de jul. de 2014 Los militares a las órdenes del ministro del interior conocían en cada momento lo que sucedió, .“The military under the orders of Interior Minister knew what happened all the time .”
     16:06 – 17 de jul. de 2014 Mandos militares aquí (ATC) torre de control, confirman que el misil es del ejercito de ukraine,“Military commanders here (ATC) control tower, confirm that the missile is from the ukranian army,”
     16:07 – 17 de jul. de 2014 Mandos militares que si lo sabían y otros mandos que no,“military commanders that knew it and others didn´t ,”
     16:08 – 17 de jul. de 2014 290 personas inocentes muertas, . Por una guerra inútil, donde el patriotismo se compra con dinero“290 dead innocent people. What a useless war, where patriotism is bought with money”
     16:09 – 17 de jul. de 2014 La forma de tomar la torre de control minutos después sabiendo todo los detalles, rápido nos hizo pensar que habían sido ellos“The way the control tower was taken minutes after & knowing all the details, made us think that they [made it]”
     16:10 – 17 de jul. de 2014 La cara de los militares que llegaron más tarde diciendo pero que habéis echo, no dejo dudas“The face of the soldiers who came later saying [what you just did], no chance for doubts”
     16:12 – 17 de jul. de 2014 Es tal la decadencia quelos militares acompañados de extranjeros que llegaron primero nosllegaron a pedir que dijéramos su versión“Such is the decline that military who came first accompanied by foreigners came to us asking us to tell their version”
     16:13 – 17 de jul. de 2014 Nuestra respuesta, fue, estos radares no recogen el lanzamiento de misiles, los militares si, ya no quedaban dudas“Our response was, these radars do not collect the launching of missiles, the military ones does, there were no doubts” Dusan I am quite sure it is truth, yet, Western public is going to accept Strelkov`s tweet as truth,and this one as fake – using method of wishful thinking Gruia

     • Vanha kunnon Venäjän propagandan kehittämä sketsihahmo ” espanjalainen lennonjohtaja Carlos”. 😀

  • Rakas Venäläinen valehtelu.

   Anteeksi tyhmyyteni, kun en nyt oikein ymmärrä. Yritätkö sinä ehkä sanoa, että artikkelissa mainittu toiminta on ihan ok, koska venäjäkin toimii niin? Että siis, koska sinulle tod.näk. suurta pelkoa aiheuttava taho toimii sillä tavalla niin on hyväksyttävää, että omakin taho tomii samalla tavalla.

   Pelko on ihmeellinen asia. Se saa monesti ihmiset toimimaan hyvinkin epärationaalisesti.

   Ps. Kirjoittelusi motiivii voi tietenki olla jokin muukin. Kuten esim. palkkapussi.

   • Tämä artikkeli ei ollut tasapuolinen. Tässä käsiteltiin vain länsimaista vastustajan dehumanisointia. Venäjän vastaavasta toiminnasta löytyy enemmänkin esimerkkejä tuon Ukrainan lisäksi.

    Tshetseenejä dehumanisoitiin samaan tapaan Venäjällä heti 1990-luvun alussa kun turvallisuusorganisaatiot aloittivat toimet juuri itsenäistyneen Tshetsenian tasavallan palauttamiseksi takaisin Venäjän yhteyteen.

    Venäjän turvallisuuspalvelut lavastivat useita terrori-iskuja syyttäen niistä tsetseenejä, tiedotusvälineiden samaan aikaan mustamaalaten tuota pientä kansaa terroristeiksi ja bandiiteiksi. Näin saatiin aikaiseksi venäläisten syvä viha tshetseenejä kohtaan sekä ”casus belli” sodalle ja hyökkäykselle Itshkerian tshetseenitasavaltaan.

    Tasapuolisuuden nimissä tätä venäläisten rikollista toimintaa olisi ollut syytä käsitellä tässä samalla.

    • Alexander Litvinenkon ja Juri Felštinskin

     Venäjä kuilun partaalla, Turvallisuuspalvelut demokratian uhkana

     Kirja dokumentoi ja osoittaa tarkasti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n upseerien olleen mukana kesällä 1999 räjäyttämässä useita kerrostaloja Venäjällä, joissa kuoli satoja ihmisiä.

     http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=998197

   • Venäjän tai Putinin hallinnon toimien kritisoimisella ei ole mitään tekemistä Venäjän pelon eli russofobian kanssa. Näillä internetin foorumeilla näkeekin hyvin usein tuota Venäjän kritiikin torjumista etnistämisellä se vihjailulla russofobiasta.

    • Tottakai on.

     Kun Venäjää ja Putinia kritisoidaan pelon näkökulmasta ja kun kritiikkiä käytetään pelottelun välineenä niin kuin sinä teet, se on puhdasta russofobiaa.

 2. Paree on, kun ei usko mitään tai ketään,vaan ottaa itse selvää ja muotoilee mielipiteensä sitten.Medialukutaito on hyväksi kaikille.

  • Valhe- eli valtamediaa ei todellakaan kannata lukea kuin viihdemielessä.
   Itse selailen joskus Iltapäivälehtiä jotta pääsee naureskelemaan niiden paksuille jutuille joilla ei liene muuta tarkoitusta kuin manipuloida lukijaa.

   • lisäys: — ja nähdäkseni kuinka hullua elämä nykyisin on ja kuinka mielenvikainen maailmamme ja suuri osa sitä ja mediaa ohjaavista ihmisistä on.

 3. Kaikki sodat organisoidaan, todellisia vihollisia ei ole, koska – sodat, köyhyys ja konfliktit – tarkoituksenmukaisesti luodaan. Bushit ja Saddam Hussein kuin myös Assange ja vale-Putin, Trump, Clintonit, North-Korean johtajat, Kiinan johtajat, Iranin johtajat seisovat ”yhteisen agandan vuoksi” saman sateenvarjon alla, jonka nimi on kansallisvaltioiden perustuslaista irti oleva Luciferian brotherhood.

  Kansallisvaltioiden terävin eliitti ei muodostu vele-median etusivuilla paistattelevista ammattinäyttelijöista (lue kansallisvaltioiden poliittinen eliitti), vaan heistä, jotka seisovat hiljaa näiden ”puhuvien päiden” taustalla. Heitä kutsutaan nimellä ”handlers”, ja juuri he ovat vastuussa kansallisvaltioiden alas ajosta NWO-pyramidin huipulle. Älkäämme siis kiinnittäkö liikaa huomioita näihin vähäpätöisiin juoksupoikiin (kuten Suomen hallitus), vaan heihin, jotka seisovat vuodesta toiseen poliittisella huipulla, kuten esim. 33:en asteen vapaamuurari Paavo Lipponen, ja salaseuroissa tiuhaan juoksenteleva Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Sieltä se totuus ja todelliset NWO-kytkennät löytyvät, ei näistä korruptoituneista, alati vaihtuvista juoksupojista.

 4. Nyt on vain niin että lännen rikollisilla on vastassa sellaiset pelurit että jotka ei ota taka-askeleita.Nimittäin Kiina ja Venäjä.Maailman suurin kouluhäirikkö USA on tulossa tiensä päähän monella eri tapaa.

  • Kyllä se näin taitaa olla ja hyvä niin.
   Brittiläistä Imperiumia ja City of Londonia unohtamatta maailman pahimmat psykopaatit ovatkin siellä jo pitäneet majaa ihan riittävän pitkään ja uskoneet voivansa valloittaa koko maailman. Taisi kuitenkin jäädä haaveeksi.
   Toivottavasti eivät kuitenkaan viimeisenä epätoivoisena keinona järjestä maailmansotaa ja onnistu ydinasein tuhoamaan koko maailmaa.

  • Joo, näytti olevan Venäjällä alun toistatuhatta amerikkalaista ”diplomaattia” ja Amerikassa neljä ja puolisataa venäläistä. Tuosta vois vetää johtopäätöksen, että Amerikassa ollaan enemmän kiinnostuneita Venäjästä kuin venäläiset Amerikasta. Putin tasoitti ja karkoittaa setsemän ja puolisataa amerikkalaista diplomaattia. Kauan siellä paskanjauhantaa kuunneltiinkin. Venäjästä on tullut Amerikassa sisäpoliittinen lyömäase jota Suomen totuusmedia apinoi. Venäjää syytellään ilman, että löydettäisiin näytön häivääkään. Missä kaikki aikuiset ovat täällä lännen arvoyhteisössä?

 5. Onko unohtunut kaavan mukainen demonisointi, ylivoimainen voittaja, Pohjois – Korea? 2001, ja jo paljon ennen meille meille syötettiin samaa. Muistaakseni ekan ”arvovaltaisen” loikkarin stoori sepitettiin Hollywoodissa 1951.
  Onko Pohjois – Korea on poikkeus, aidosti paha?
  Jos haluaa pitää arvostuksensa mahdollisimman monissa silmissä, on parempi hissutella hiljaa.
  Jos haluaa pitää arvostuksen omissa silmissään, on tulos:
  1. Koskaan historiassa ei ole valehdeltu yhtä suurta hyväuskoisten joukkoa uskomaan niin täydellistä emävalheiden ylipaskaa.
  2. Lähes jokainen suoraan Pohjois-Koreasta tullut uutinen on sekin lännestä, esim.
  Johns Hopskinsin lavastamosta.
  3. Minulle on valjennut, että Pohjois-Koreassa elää ratkaisevasti hyvinvoivampi, onnellisempi, yhteisöllisempi ja todellisuudentajuisempi kansa kuin yhdessäkään länsimaassa.
  4. Olen ikionnellinen, että Pohjois-Korea on löytänyt keinot suojautua lännen kansojen henkiseltä ja taloudelliselta kidutukselta, arvojen perinpohjaiselta rappiolta näinkin pitkään.
  5. Pohjois-Korea nykyisellään on äärettömän tärkeä Amricalle, koska ilman sitä huomaisimme Amrican kiihtyvän joukkomurhan rajojensa sisä- ja ulkopuolella, käsityskyvyn ylittävä määrä julmuutta, köyhyyttä ja kuolemaa.
  6. Tulkitsemalla jokaisen Pohjois-Koreaa koskevan uutisen päin vastoin olen taas lähempänä totuutta.
  7. Tätä ohjetta noudattamalla luen mitä koskettavimpia julmuuksia ja kohtaloita vankileireiltä, ja sydän lämpenee, kun ymmärrän, ja toivotan sinne kaikkea hyvää ahkeralle ja viisaalle kansalle.
  8. On joukossa aitojakin, kädenojennuksia rauhalle ja ystävyydelle. Niitä ei helposti löydä lännen pelon, homeen ja oksennuksen alta.
  9. Itselläni on sitä hauskempaa, mitä vähemmän on kaltaisiani. Kun valhe on ylimaallisen suuri ja vieläkin suurempi, sitä yksinkertaisempi, loogisempi, lähempänä ja helpompaa on nähdä totuus.
  10. Suurempi onni ei voisi kohdata länsimaita, kuin nöyrä kumarrus ja avunpyyntö Pohjois – Korealle talous- ja yhteiskuntarakenteiden soveltamisesta Pohjois- Korean kokemusta ja viisautta käyttämällä.
  11. Sitä hauskempaa, mitä vähemmän sivustojen ”johtohenkilöt” ottavat kantaa, kun kyseessä on Pohjois-Korea.
  12. Missä on eniten pelkureita?

  • Mielenkiintoisia ja kysymyksiä herättäviä ajatuksia sinulta RP. Varmaan todella Amrica tarvitsee oman propagandansa tueksi tuota mitä sanot.

  • Minusta sinisilmäisyys mitään maata kohtaan ei ole perusteltua.

   ”Minulle on valjennut, että Pohjois-Koreassa elää ratkaisevasti hyvinvoivampi, onnellisempi, yhteisöllisempi ja todellisuudentajuisempi kansa kuin yhdessäkään länsimaassa.”

   Pohjois-Korean yhteiskunnasta saa käsityksen jo tavasta, jolla haastattelijoille vastataan – suurta johtajaa opetelluilla iskulauseilla ylistäen – silloin kun ylipäänsä uskalletaan vastata. Tai megalomaanisesta arkkitehtuurista valtavine tyhjine valtaväylineen ja Suuren Johtajan (suurten johtajien) kaikkialle pystytetyistä valtavista patsaista. Olisiko niihin upotetuille rahoille mahdollisesti parempaa käyttöä?

   Olen itsekin lukenut koskettavia kertomuksia vankileireiltä paenneilta, jotka ovat kertoneet omaistensa kohtaloista niissä. Lukemani ja muualtakin oppimani perusteella minulla ei ole perusteita epäillä niitä, tai sitä, että P-K on harvainvaltainen yhteiskunta, jossa toisinajattelua ei sallita.

   Ei se, että jokin maa pistää kampoihin Yhdysvalloille, tee siitä maanpäällistä onnelaa. Ainakaan tavalliselle kansalle.

   • Arvostan huipulle Pohjois-Korealaisen haastateltavan, joka suojelee maataan, eikä lähde roistoksi koulutetun haastattelijan kyytiin.
    Hän tietää, ettei merkitse mitään, mitä hän vastaa. Uutinen on jo tehty, valhe lukijoille, valhe kuulijoille, valhe katsojille.
    Samat valheet ovat lännelle välttämättömiä, Vesan kaltaiset uskovat arvotavaraa.
    Onko Vesan sinisilmäisyys Pohjois – Koreaan keveintä lajia, perusteluksi riittää, mitä haastattelija vastaa, syvintä lajia, uskonto, Pohjois-Korea, jolla on seuraajia länsimaissa enemmän kuin kärpäsiä?
    Tavikselle kerron, että 500 Mersu 500tasta homehtui 😥Stalinin pihalle jo kaksikymmentä vuotta ennen ko automallin syntymää.
    Yhtä homehtunut on ilmaisu, että ”johonkinhan ihmisen pitää uskoa”. Kaikkein kriittisimmät eivät enää niele purematta muuta kuin kaikkein suurimman valheen, he tarvitsevat ison, vain historian suurin kelpaa.
    Niin suuren, että jos sitä ryhtyisi epäilemään, joutuisi kritisoimaan itseään syntymästä lähtien🤗.

    • Kaupallinen täydennys:
     Osta minulta aito tosikertomus Pohjois – Korean kauhuista (aiheen voit valita).
     300 eurolla kirjoitan sydäntäsärkevän, koskettavan normitositarinan esim. hirmuhallinnon kohteeksi joutuneesta äidistä ja lapsesta.
     600 eurolla kirjoitan tasokkaamman uutisen Pohjois-Koreasta, kuin mihin Korea-Instituutti Johns Hopskinsin Yliopistossa Baltimoressa pystyy. Aitous ja luotettavat lähteet on uutisessa varmistettu monin tavoin (niitäkin voi valita)
     Hintojen edullisuus on tositarina siitä, että elän Espanjan köyhimmässä osassa.
     Terv. RP

    • Sanotaan nyt ihan vain, etten luovu kriittisyydestäni silloin kun on kyse Pohjois-Koreasta. Minulla on tapana suhtautua yhtä kriittisesti joka maasta kerrottuun. Sokeisiin pisteisiin ei ole tarvetta.

     • Totta, Pohjois-Korean kohdalla EI OLE MITÄÄN TARVETTA epäillä heidän raakalaimaista ja mielisairasta kohteluaan omaa kansaansa vastaan!

      Tästä on olemassa niin paljon dokumentaatiota että asia on täysin selvä.

      Kuuntelin itse jokunen vuosi taaksepäin radio-ohjelmaa jossa Suomalainen repputuristi kertoi seikkailuistaan P-K:ssa. Hän oli öisin poistunut luvatta hotellista omille reissuilleen kuvaamaan ja keskustelemaan kohtaamiensa ihmisten kanssa.

      Lopulta hän jäi kinni sillä seuraamuksella että hänet pidätettiin, kamerat, kännykät ym. takavarikoitiin, sisällöt tutkittiin, ja pidettiin tuntien mittaiset piinaavat kuullustelut!
      Hän joutui kertomaan tarkalleen missä oli käynyt, mihin aikaan, kenen kanssa keskustellut ja mitä keskustellut. Hän ei tietenkään paljastanut kaikkea koska pelkäsi näiden henkilöiden joutuvan vakaviin seuraamuksiin paljastusten tähden.

      Kaiken oleellisen Pohjois-Korean diktatuurista kertoo se fakta, että sieltä ei voi vapaasti matkustaa pois. Jo tuo paljastaa sen että heidän johdollaan on jotain salattavana ja peiteltävänä. Yleensäkin on täysin sairasta ja ihmisoikeuksien vastaista että ihmisiä pidetään vankeina omassa maassaan!
      Ne jotka yrittävät karkuun, ammutaan julmasti rajavyöhykkeelle.

      Ei noin toimi valtio jolla pyyhkii hyvin!!

  • Kyllä siellä Pohjois-Koreassa varmasti hyvin pyyhkii. Kun paikallinen Työväenpuolue kokoontui, oli piha täynnä mustia viissatasia mersuja. Täällä ei duunari saa irti enää kuin muutaman tonnin autonraatoja. Kaikki ei niitäkään.

 6. Johannan kanssa jokseenkin samaa mieltä. Meidän suomalaisten vihulainen on lähempänä kuin luullaankaan. Se on meidän omat johtajamme, politiikassa ja taloudessa. Muistuttavat lähinnä finanssimaailman bulvaaneja, jotka vievät kaiken minkä irti saavat, jos hyötyvät itse vähän. Kansasta viis.

  Hyökkäys perustuslakia vastaan kiihtyy. Nyt mennään jo henkilökohtaisuuksiin saakka ja lyömäaseeksi on kaivettu edesmennyt DDR. Näin kertoo tänä aamuna puolueeton ja riippumaton totuusmedia Stadin Pravda. Mutta kun se perustuslaki on tehty juuri suojaamaan kansalaisia Sipilän, Bernerin ja Zyskovitsin kaltaisilta politikoilta, jos jokunen idioottti tai vaalikampanjoilla harhautettu on erehtynyt heidät valtaan äänestämään. Vaalikampanjathan ovat disinformaatiota parhaimmillaan.

   • Ei taida riittää pankkien pelastamiseen vaikka meiltä vietäisiin kaikki. Pankkiirien luoman virtuaalirahan määrä (mm. johdannaiset) on yli kymmenkertainen maailman bruttokansantuotteeseen verrattuna. On se niin nerokas tämä uuslipilaarinen raha- ja taloussysteemi. Ja politikot ovat ulkona kuin lumiukko. Mitä nyt yrittävät kähmiä sen verran kun yhteistä reaaliomaisuutta on vielä jäljellä. Kenelle menevät, ei ole väliä.

    Virtuaalitalous olisi ensin kirjattava alas ja erotettava reaalitaloudesta, mutta sehän ei kertakaikkiaan käy. Silloin olisi maailmassa vähemmän miljardöörejä.

    • Tiedetään. Siksihän ”ratkaisu” eli käteisnostorajoitus on ihan nuija eikä haittaa muita kuin niitä joilla ei muutenkaan ole pahemmin nostettavaa ynnä pk-yrityksiä.

     • Pelkäävät paniikkia Ameriikan 30-luvun malliin, kun ihmiset jonottivat rahojaan pois konkursssipankeista.

      Olen aina kovasti jännittänyt, miten mahtaa pankinjohtajien käydä noissa pelastustalkoissa, yksityisellä sektorilla kun toimivat ja markkinataloudessa. Tähän saakka ovat pärjäilleet aika hyvin ja kuitanneet siitä asianmukaiset bonukset. Eikä mikään näytä muuttuvan.

    • Olen Taviksen kanssa täysin samaa mieltä.
     Meillä on kolmisen kymmentä vuotta ollut vallankahvassa tosiasiallisesti maanpettureista ja muista rikollisista koostettu kopla, jonka jäsenet ovat ajaneet lähinnä vain omaa ja (ennenkaikkea ylikansallisten) takapirujensa etua. He mm. ovat ryöstäneet suurimman osan kansallisomaisuudestamme ja lopunkin anastaminen on suunnitteilla tai jo työn alla.

    • Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda kannattaa järkähtämättä Bilderberg-agendaa, johon kuuluu mm. kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien tuhoaminen rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla pois Uuden Maailmanjärjestyksen tieltä, ks. tämänpäivistä pääkirjoitusta. Erkon mananmajoille meno ei ole muuttanut lehden Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamiseen tähtäävää linjaa

  • DEEP STATE…. eli mistä Suomea johdetaan?

   ”State within a state is a political situation in a country when an internal organ (”deep state”), such as the armed forces and civilian authorities (intelligence agencies, police, secret police, administrative agencies and branches of government bureaucracy), does not respond to the civilian political leadership. Although the state within a state can be conspiratorial in nature, the deep state can also take the form of entrenched unelected career civil servants acting in a non-conspiratorial manner, to further their own interests (e.g. continuity of the state as distinct from the administration, job security, enhanced power and authority, pursuit of ideological goals and objectives, and the general growth of their agency) and in opposition to the policies of elected officials, by obstructing, resisting, and subverting the policies and directives of elected officials. The term, like many in politics, derives from the Greek language (κράτος εν κράτει, kratos en kratei, later adopted into Latin as imperium in imperio[1] or status in statu).

   Sometimes, the term refers to state companies that, though formally under the command of the government, act de facto like private corporations. Sometimes, the term refers to companies that, though formally private, act de facto like ”states within a state”.[2]”

 7. Juttelin viime viikolla erään brittiperheen kanssa. Kertoivat mm. että Irakin sotaan osallistumista vastusti mielenilmauksilla noin 2 miljoonaa brittiä, mutta tällä ei ollut hallitukseen (Tony Blair) mitään vaikutusta.

  Sanoivat, että Brexitin olevan osa sitä, että ovat väsyneitä (Yhdysvaltain) sotiin osallistumiseen. Sanoivat, että tavallisista ihmisistä tuntuu, että hallitus on heitä vastaan, ei puolesta tai hyväksi. Sanoivat että ei ole mitään muita kansoja vastaan, varmaan missään tai kenelläkään, mutta että hallitukset sotkevat ihmisten elämän edunvalvontasodillaan.
  Totesimme, että sama tunnelma lienee ns tavallisten ihmisten keskuudessa joka puolella maailmaa.

  Brittiperhe sanoi myös että pakkoko se on Venäjää ärsyttää; miksi Venäjän pitäisi olla kiva meille/totella kun me emme ole edes kohteliaita heille ja että eikö vois vaan olla sovussa.

  Satuin näkemään eilen pätkän kosmonauteista kertovaa ohjelmaa Yle-teemalta. Siinä venäläinen kosmonautti sanoi ennen ajatelleensa että hänen talonsa on hänen kotinsa, Venäjä hänen maansa mutta että avaruudesta ei näe valtioiden rajoja, ja että siellä hän oivalsi maapallon olevan hänen kotinsa, meidän kaikkien koti. Toinen kosmonautti sanoi että aggresiiviset poliitikot pitäisi lähettää avaruuteen saamaan perspektiiviä, kokonaisvaltaista näkemystä.

  Huom. siteeraukset eivät ole sanatarkkoja mutta asiasisältö on oikein.

  • Sama juttu, mitä mulla on kavereita ameriikassa, kiroilevat, että taas on sitouduttu uuteen kalliiseen sotaan. Ei sielläkään ole pidetty kansanäänestystä, mennäänkö sotimaan vaiko ei. Vilahti yksi uutinen, en muista missä, tuhat miljardia ei riitä korjaamaan Ameriikassa rapistunutta infraa. Kai tuotakin vois kysäistä ameriikkalaisilta. Mennäänkö sotimaan vai korjataanko infra. Onhan noillakin kustannuksilla jokin syy-yhteys.

   Infra se rapistuu Suomessakin. Olemmehan nyt osa länsimaista arvoyhteisöä, kuulumme länteen. Auto meni viime talvena ajellessa tuusan nuuskaksi. Sai korjata parilla tonnilla, mutta sehän kasvattaa BKTta. Syylliseksi todettiin huonot kelit. Vissiin ilmaston lämpeneminen. Täytyy sitäkin torjua muutamalla miljardilla.

   Tuosta kuulumisesta vielä, ei Suomi kuulu ainakaan pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin. On leipäjonot ja kaikki. Kun viedään vielä vähäiset säästöt virtuaalirahapelien katteeksi, niin valmista tulee.

  • Brexitiin vaikutti nimenomaan ”väsymys” USAn sotiin.

   Siitä ei NATO-media Suomessa kirjoitettu, sillä brittien sotaväsymys tarkoitti mm.
   – laittomia sotia USAn kanssa NATOssa
   – jatkuvia sotatappioita
   – älyttömiä sotakuluja
   – hullu järjestelmä, NATOn kolmet armeijat: NATO-armeija, kansallinen armeija, EUn armeija.

   • Jatkan kommenttiani Brexitistä ja disinformaatiosta:

    Suomessa ei ole lainkaan pohdittu eikä käsitellä Brexitin ja JEFin kausaalisuutta.

    Brexitin ja JEFin taustalla oli ja on Britannian haluttomuus ottaa suurempi vastuu Baltian ja Pohjolan puolustamisesta osana NATOa ja EU-armeijaa.

    JEFin avulla Britannia pääsi irti USAn ja NATOn sekä Niinistön Suomen ja NATO-Norjan ajamasta Britannian vastuusta puolustaa EUta, Pohjolaa, Baltiaa ja Britannia säilytti oikeuden itsenäisesti päättää, mihin sota-NATO-Pohjola-Baltia-operaatioihin JEFin puitteissa panostaa ja ryhtyy.

  • Kosmonautin kanssa samaa mieltä. Politikkoja pitäisi lähettää avaruuteen, mutta sillee, että niitä ei saisi sieltä takaisin millään konstilla. En nyt viitsi laittaa tähän omia ehdokkaitani, mutta Suomessakin olisi hyviä kandidaatteja astronauteiksi.

   • Juuri näin. Jos takaisin pääsisivät niin todennäköisesti entistä innokkaammin alkaisivat toimia totalitaarisen NWO-agendan puolesta.

  • Britithän eivät ole aikoihin enää voineet omaa maataan todellisuudessa ohjata. Puhun kansalaisista. Tai eivät oikeastaan satoihin vuosiin kun maa on sionistien ja vapaamuurareiden pihdeissä jotka ovat molempien maailmansotien ja Lähi-idän nykyisen nwo-imperialismin arkkitehteja. Moni unohtaa tämän faktan. Kannattaa lukea Gilad Atzmonia.
   Lähi-idän suurin ja pahin sotien ylläpitäjä on Brittiläinen Imperiumi (siirtomaavalta) ja City of London. Washington/Amrica on se likaisen työn tekijä jota Lontoo ohjaa ja hallitsee. Pitää muistaa kuka tai ketkä sitä kontrolloivat.

  • Venäläinen kosmonautti sai mahtavan oivalluksensa avaruudessa….todella uskottavaa. lol!

 8. Onko ahvenanmaasta ollut mitään muuta kuin harmia mannersuomelle ? Ennen sotaa, hallituksen olisi ollut
  viisasta vuokrata ruotsinkielinen saari neuvostoliitolle, siten välttäen järjettömän sodan mainilan suuntaan.
  Yli 40 vuoden siirtolaisuus lännen maisemissa avartaa molempien ilmansuuntien näkyvyyttä. Ukrainen tilanne paljastui jo alkuvaiheessa, jenkkien maastovaunujen osaanotossa. Nelivetoiset JEEPIT, sotilaineen, mitä ei ollut tarkoitus kuvata. Sotilaat harrastivat tarkkuusammuntaa, kohteinaan palavan rakennuksen ikkunoista turvaa hakeneiden ihmisten kauhistuttavaa ”Holokaustia”. Vuoroin vieraissa käydään. Valkoisen talon viemärien tukkeutuminen on pantava venäjän syyksi. Näin ”SAAGA” jatkuu.

 9. Torneista vielä. Muistan ensimmäisten paikallisten ( täällä usassa ) maininneen ”W” presidentin veljen olleen vastuussa ”piuhojen vedätyksestä” tornien hissikuilujen kautta rakennusten runkojen palkkeihin. Siitä ei enää ilmoiteta mitään. 40 asteen vinouteen teipatut ultra-salaiset ”sulatteet” leikkasivat teräspalkit, aiheuttaen romahdukset suoraan parustoilleen. Rakennus numero 7 on ”ilmeinen arvoitus” ilman lentokenetta ? Koko tapahtuma löyhkää sikalan sonnalle, ja huutaa paljastusta. Ammattimaisten rakennusten purkaajien todisteet osoittavat selvästi miten se toimii, vahingoittamatta naapuri-rakennuksia. Se viimeksi nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa. Saivathan irakin sodan aikaan, sekä varapressan firman tehdessä satoja miljoonia taaloja. Liäksi tornien omistaja pääsi ”Asbestos syytöksistä” kuin koira veräjästä.

   • Tuossa linkin videon alla todetaan:
    ”Suomalaisten täytyy tietää joitain yksityiskohtia 9/11-tapahtumasta huolimatta siitä, että olisihan se ihan kauheaa, jos vallanpitäjät olisivat 11.9.2001 tappaneet noin 3000 omaa kansalaistaan saadakseen sodan aikaiseksi tai vain sille tekosyyksi, koska sitä tarvittiin tässä terrorismin vastaisessa itse luodussa sodassa tuottamaan pelkoa, jolla kansanjoukkoja on helpompi hallita.”
    Kyllä, pitää saada tietää totuus jotta voi ymmärtää mistä on kyse. Muuten on täysin pelkonsa vanki. Siksi tuntuu kummalliselta että täälläkin kommenteissa jotkut vastustavat totuuden julki tuloa.
    Onko heilläkin tarkoitus pitää ihmisiä pelon vallassa ? Miksi? Kenen asiaa he oikein ajavat?
    K.Tuomari tuossa yllä sanoo että ’Rakennus numero 7 on ”ilmeinen arvoitus” ilman lentokenetta ? ’
    Mutta ei se ole — http://yournewswire.com/cia-911-wtc7/

    • Truth_hunter, nyt on pakko sanoa, että väitetystä kuolinvuodetodistuksesta ei esitetä mitään todisteita. Ei videota, ei valaehtoista lausuntoa, ei mitään mikä olisi ollut välttämätöntä. Tuota ei kannata jakaa todistuksena.

     Eikä mitään kuolinvuodelausuntoja tarvita. WTC 7:n tuhoutuminen nyt ainoastaan vastaa taidokasta hallittua purkua, ja ennen kokemattoman rakennuskatastrofin jäänteet tuhottiin tutkimatta (lukuun ottamatta neljää teräskappaletta, joiden alustavista jatkotutkimuksista syksyllä 2001 peräänkuulutettiin jatkotutkimuksia, joita ei tehty NISTin sanoessa, että ”no steel was recovered from WTC 7”) .

     Jokainen, joka väittää tulipalojen tuhonneen pilvenpiirtäjän, joutuu yrittämään selittää, miten sen omat rakenteet olisivat voineet murskata alapuoliset rakenteet kuitenkaan murskaamatta niitä – kuten niiden olisi täytynyt tehdä 8 kerrosvälin matkan, koska NISTin lopulta myöntämä (mutta selittämättä jättämä) 8 kerroksen yhtäjaksoinen vapaapudotus = 8 kerroksen yhtäjaksoinen vastukseton pudotus.

     http://wtc-7.blogspot.fi

     • Ok, piti lisätä siihen että tässä eräs näkemys asiasta. En tietenkään voi itsekään ajatella että asia olisi varmuudella noin.

     • Juuri näin, Vesa Raiskila – KIITOS.

      Ihmiset – kuten Truth_Hunter – uskovat sokeasti valemedian uutisia uhrien lukumäärästä, vaikka New Yorkin virallinen kuolintilasto todistaa päinvastoin. Minkäänlaista ”kastrofi piikkiä” ei New Yorkin 9/11 kuolintilastossa näy, joten missä nämä 3000 kuolonuhria ovat?

      Itse olen kallistunut sille puolelle, että näiden uhrien ja omaisten ”hiljaisuuden” takana on raha. Olen kuullut erään sisäpiiriläisen haastattelun, jossa hän totesi sen, että WTC:n työntekijöitä nimenomaan kiellettiin tulemasta töihin 9/11. Kyseistä haastattelua ei tietysti enää YouTubesta löydy.

      Oma teoriani on edelleenkin tämä:

      1. Lentokoneita ei ollut, ns. suora lähetys oli tehty studiossa ennakkoon, eli torneihin törmänneet ”lentokoneet” ja ”maahan hyppivät uhrit” olivat puhdasta HOLLYWOOD tuotantoa,

      2. En mene vannomaan, että yhtään kuolonuhria ei ollut, ehkä heitä oli… tai sitten heitä ei ollut, kuka tästä sopasta selvän ottaa. Jokatapauksessa kaikki julkiset feikki ”MEMORIAL” tapahtumat on hoidettu – ja hoidetaan edelleenkin – kriisinäyttelijöillä.

      3. 9/11 on yksi ihmiskunnan historian suurimmmasta salaliitoista, eli sen ympärillä on massiivinen valheiden verkko. Tämäkin ”suojelupoliisien” avustama isku hoidettiin pyramidin huipulta, jonka toimintakeskus on 1) Rooman Vatikaani, ja jonka alaorganisaatioita ovat: 2) City of Columbia (Washington; sodat ja konflitkit) ja 3) City of London; maailman talous ja pankkijärjestelmä.

      Kuka tunnistaa viihollisen?

 10. Totta, rakenteet purettiin termiiteillä kaikissa kolmessa tapauksessa.

  WTC:n erikoisvalmisteiset teräsrakenteet eivät voi sulaa kerosiinipalon seurauksena.
  Kerosiini palaa sumutettuna moottorin ahtoilmaan n. 800- 1000 C , lätäkköinä lattioilla/seinissä lähes puolet tuosta lämpötilasta. Ei riitä siis alkuunkaan sulattamaan erikoisteräsrakenteita.

  Rakennuksen kyljestä nähtiin valuvan sulaa metallia ulos, tämä vaatii helvetisti suuremman lämpötilan kuin mitä kerosiinipalo voi saada aikaiseksi!

 11. Venäjän puolustusministeriö on avannut arkistojaan ja esittää, että Mainilan laukaukset ampui Natsi-Suomi.

  Suomessa infosodan päälikkö valtioneuvoston turvallisuusyksikön johtaja NATO-Venäjä-vihaaja Mantila pyydettiin ja määrättiin YLEen selittelemään.

  Niinpä Mantila asettui välittömästi besserwisseriksi Jumalan asemaan ja vetäisi lonkalta, että ”valeuutinen” ja että ”sivistyneet, hyvät, kiltit, viisaat suomalaiset eivät valeuutisia usko” eihän hei eihän.

 12. Suomi ei ole koskaan olut natsivaltio, eikä Suomi ampunut Mainilan laukauksia!

  Asia myönnettiin jo Boris Jeltsinin presidenttikaudella, että kyseessä oli Neuvostoliiton tekosyy sodan aloittamiseen. Venäläisten nykytulkinnan mukaan väitettyä tykkitulta ei ammuttu kummaltakaan suunnalta.

  Eikä Suomi sitä paitsi edes voinut ampua Mainilan laukauksia koska Mainila sijaitsi Suomen tykistön kantaman ulkopuolella.

  Tämä johtui siitä, että tykit oli Mannerheimin käskystä vedetty kauaksi rajalta.

  • Heh heh heh,

   Suomi oli 1930-luvulla fasistinen natseja nuoleva valtio.

   Venäjä ei ole yhden totuuden maa kuten pieni ahdasmielinen Suomi. Venäjällä on toki esitetty, että tykkitulta ei ammuttu lainkaan, mutta se on vain yksi tulkinta.

   Nyt Venäjällä on esitetty, että natsimielinen Suomi ampui Mainilan laukaukset natsi-Saksan pyynnöstä, jolla haluttiin testata Neuvostoliiton puolustuskykyä.

   Suomen tykistöä oli riittävän lähellä ja myös kuljetusmatkan päässä. Mannerheimin ”käsky” on jälkeenpäin sepitettyä.

 13. Satuja ja taas lisää satuja!

  Pietarilainen, Venäjän tiedeakatemian kunnioitettu historiantutkija Vadim Musajev:

  ”Hallitsevana käsityksenä nykyään on, että Suomen puolelta ei ammuttu vaan kysymys oli provokaatiosta, jota käytettiin tekosyynä sodan aloittamiseksi”

  ”Nähtävästi laukauksissa ei edes tullut uhreja”

  ”Tappioita ei ollut, vaan ne keksittiin ja nähtävästi kirjattiin vasta jälkikäteen, Musajev sanoo.

  ”Neuvostoliitto oli yksiselitteisesti hyökkääjä”, Musajev sanoo.

  Vieläkö jäi jotain epäselväksi?

  ”Suomi oli 1930-luvulla fasistinen natseja nuoleva valtio”

  Ihanko totta?

  Missä todisteet, luotettava dokumentaatio että näin oli?

  Todellisuudessa Suomi oli Saksalaisvastainen ennen Talvisotaa!

  Kannattaa myös muistaa että Ryssä oli Saksan liittolainen(Molotov–Ribbentrop-sopimus) sodan alkupuolella, ja tuo liitto katkesi vasta -41. Saksa esti jopa Suomeen lähetettyjä asekuljetuksia alueidensa kautta ja lisäksi Saksa auttoi Neukkulaa sotatoimissa Suomea vastaan!

 14. Musajev ei ole hallitseva käsitys (kun et ole käynyt kouluja niin bähän suomen kielioppua: hallitseva ei ole virallinen eikä se ole totuus, se on vain hallitseva)

  Kohta tulee uusihistoriantitkija ”Musajev”, joka sanoo, että vallitsevana käsitys on, että Suomi ampui Mainilan laukaukset.

  Suomi ampui laukaukset siviilien joukkoon. Laukauksissa ei kuollut sotilaita vaan siviilejä.

  Todellisuudessa Suomi oli natsi-Saksan aate- ja asevelivaltion Lapuan liikkeineen, IKLineen, Mäntsälän kapinoineen, Saksa ja kansallissosialisti-liittoineen ja vierailuineen

  Mainilan laukaukset ammuttiin 26.11.1939. Natsi-Saksa petti myöhemmin Suomen Ribbentropilla, mistä sinä, Suomen sotahullut ja Neuvostoliitto- nyt Venäjä-vihaajat ovat katkeria vieläkin.

 15. ”kun et ole käynyt kouluja niin bähän suomen kielioppua”

  Opettele ensiksi edes kirjoittamaan, tule sen jälkeen lässyttämään siitä kieliopista ja koulujen käymisestä!

  Suomi ei ampunut yhtään mitään niin kuin tuo arvostettu Venäläisprofessori sanoi.
  Neuvostoajoilta ei ole mitään dokumentaatiota ketä Mainilassa muka olisi kuollut, ei minkäänlaista dataa jolla se voitaisiin todentaa!

  Eikä voikaan olla, koska kyse oli huijauksesta jolla saatiin syy hyökätä.

  ”Mainilan laukaukset ammuttiin 26.11.1939. Natsi-Saksa petti myöhemmin Suomen Ribbentropilla, mistä sinä, Suomen sotahullut ja Neuvostoliitto- nyt Venäjä-vihaajat ovat katkeria vieläkin”

  BUAHHAAAHAAAA!!

  Oliskohan Tim aika sinun hieman lukea historiaa, ettei tarvitse turvautua mielikuvitukseen kun omat eväät loppuvat?

  Sori nyt vaan, Molotov–Ribbentrop-sopimus solmittiin jo elokuussa -39, eikä vasta Talvisodan alettua niin kuin lapsellisesti esitit!

  Jos jonkun tässä pitäisi takaisin koulunpenkille mennä, niin juuri SINUN!

 16. Venäläisprofessori ei tiedä mitä Suomi ampui ja ei ampunut. Venäläisprofessori arvioi. Venäläisprofessorilla ei ole dataa, että Suomi ei olisi ampunut.

  Neuvostoliitolla on lukumäärä kuolleista, 4 siviiliä.

  Natsi-Saksa petti natsi-Suomen Ribbentrop -sopimuksella BUAAAHHH

  • Kysymys on Molotov-Ribbentrobin salaisesta lisäpöytäkirjasta, jota suomalaiset natsi-Saksan perässähiihtäjät, sotahullut, Neuvostoliitto-kommunisti-vihaajat eivät tienneet BUAHHAHAAA

 17. Kun Diabolik-trollikaan ei ymmärrä sodan logiikkaa eikä tunne Suomen sotahistoriaa ja sen poliittisia ulottuvuuksia, Suomen Talvisodan asetelmia on syytä tuoda nykypäivään Talvisodan asetelman ja nykypäivän asetelman ymmärtämiseksi.

  Suomen asemaa tuolloin 1930-40-luvuilla voidaan verrata nyt 2000-luvulla Saakasvilin Georgian, nykyisen Viron ja tämän päivän Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen asemaan.

  Tuolloin 1930-40-luvuilla Suomessa asiaa ymmärtämättömät, epärehelliset, sotaa uhoavat hullut myivät itsensä ja Suomen natsi-Saksalle aivan kuten 2000-luvulla Saakasvilin Georgia, Viro, Niinistön NATO-Suomi ovat myyneet itsensä USAlle ja NATOlle.

  Talvisotaa ennen ja sodan aikana pieni Suomi räksytti, uhosi ja ryssitteli jättimäiselle Neuvostoliitolle uskoen sillä saavuttavansa natsi-Saksan suosion.

  Kun syrjäisessä pienessä Suomessa ei valtio- ja sotilasjohdossa ollut henkilöitä, jotka olisivat pystyneet ja uskaltaneet realistiseen kansainväliseen sotilaallis-poliittiseen analyysiin ja ymmärrykseen niin natsi-Saksa pelasi Suomella ja petti Suomen metsäläisfasistit useamman kerran mm. Molotov-Ribbentrobilla, Talvisodassa, Jatkosodassa.

  2000-luvulla kehitysmaa Georgia, kirpunkokoinen Viro, Niinistön NATO-isäntänaa-Suomi räksyttävät ja uhittelevat nyt supervalta-Venäjälle uskoen saavuttavansa sillä USAn ja NATOn lojaalisuuden.

  USA yllytti Georgian sotaan Venäjää vastaan ja petti heti. USA kiihotti NATO-Viron Venäjää vastaan ja nyt virolaiset ovat hermoheikkoja auttaako ja puolustaako USA ja NATO Viroa vai ei. Suomessa presidentti Niinistö on tehnyt ilman kansan mandaattia Suomesta Venäjän vihollisen, USAn ja NATOn vasallivaltion ja sotanäyttämön pettäen eduskuntaa ja kansaa salaisilla sotasopimuksillaan.

  Totuus ja todellisuus on nytkin 2000-luvulla lausuttu:

  Puolassa presidentti: ”vain hullu luulee, että USA ja NATO tulevat apuun, jos Puola joutuu aseelliseen konfliktiin Venäjän kanssa”.

  Trump kun oli vielä rehellinen presidenttikautensa alussa: ”Euroopan puolustus ei kuulu USAlle, ei ole itsestään selvää, että USA puolustaisi Euroopan NATO-maita” ym.

  • Ukraina on nyt samassa asemassa kuin Suomi oli 1934-1939, Georgia 2008 ja Syyria nyt 2014 lähtien.

   Urkainassa USA ja NATO käyvät nyt samanlaista ”tiedustelusotaa” Venäjää vastaan kuin Georgiassa 2008, Syyriassa 2015- ja kuin Suomi kävi natsi-Saksan puolesta Neuvostoliittoa vastaan 1939.

   Nämä rajoitetut sodat ovat hyökkäysvalmisteluja, tunnusteluja, harjoitusta, vihollisen puolustuskyvyn mittaamista suurempaa sotaa varten.

   USA, NATO, CIA, Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi valmistelevat ja valmistautuvat suurempaan sotaan hyökkäykseen Venäjälle. Tilanne on lähes identtinen vuosien 1938-1939 kanssa.

 18. Tim, kun sinun kommenttejasi lukee, tulee väkisinkin mieleen, että et ole lukenut sotahistoriaa päivääkään, vaan olet rypenyt kommunistisen-propaganda sontakasan liepeillä koko aikuisuutesi!

  Itse aloitin sotahistorian tutkimisen jo lapsena.

  Suomi ei uhitellut Neukkulalle ennen Talvisotaa vaan asia oli juuri toisinpäin, Neuvostoliitto painosti ja uhkaili Suomea.
  Neukkula myös sieppasi ja surmasi rikollisesti Suomalaisia rajasotilaita ja teki lukuisia provokaatioita joilla se yritti painostaa ja peloitella Suomea!

  Georgialla ei ole mitään tekemistä Suomen kanssa!

  • Höpö höpö,

   kun sinua Diabolik lukee tulee väkisinkin mieleen se ikävä epätasa-arvon kohtalo, että jotkut kovasti kehuu lukeneensa ( vaikka historiaa) mutta eivät ole älynneet lukemastaan mitään.

   Suomi uhitteli kommunisteille (kuten sinä edelleen), juonivat ja veljeilivät natsi-Saksan kansallissosialisti-natsien kanssa, Mannerheim etujoukoussa, ryssittelivät (kuten sinä edelleen), uhittelivat poistavansa kommunismin Suomesta ja Neuvostoliitosta, hävittävänsä paholaisen Neuvostoliiton ym. mielisairasta.

   Georgia vuonna 2008 on hyvä vertailukohta ymmärtää, missä tilanteessa Suomi oli ennen Talvisotaa ka Talvisodan aikana ja missä Suomi on nyt ylipäälikkö Niinistön aikana.

 19. Joko muuten olet selvittänyt itsellesi Molotov-Ribbentrobin sopimuksen salaisen lisäpöytäkirjan.

  • Niin kyllä sinä varmasti lukea osaat, mutta siitä ei nyt ole kyse vaan siitä, että selvitä se jos pystyt tai pyydä apua, miten natsi-Saksa veti Molotov-Ribbentrob-sopimuksella Suomen fasisteja, natseja, poliittista ja sotilaallista johtoamme retkuun ENNEN kuin Suomi aloitti Talvisodan ja vielä Talvisodan AIKANA.

   • Selvitä siitten vielä miten Suomen fasistit, natsit, poliittinen ja sotilaallinen johtomme ja muut typerykset menevät Molotov-Ribbentrob-sopimuksen, natsi-Saksan, Hitlerin, Mannerheimin retkuun Talvisodan JÄLKEEN kun Suomi on saanut Neuvostoliitolta päihin Talvisodassa mutta ei kun uudelleen vaan sotaan ja aloittaa natsi-Saksan aseveljenä Jatkosodan Neuvostoliittoa vastaan.

 20. Jos te haluatte totuuden tietää niin kysykää Mantilalta. Mantila taistelee sisulla ja sydämellä internetin pahuutta eli valeuutisia vastaan.

 21. Entiset FBI:n tutkijat ovat yhtä mieltä ettei Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin ole mitään todisteita. Silti pakotteet lätkäistiin. Ne olivatkin jo aikoja sitten keksitty USA:n kaasukaupan vauhdittamiseksi. Idea pakotteista on vähintään yhtä vanha kuin ajatus amerikkalaisesta LNG-kaasusta Eurooppaan venäläisen kilpailijan tilalle. Vain aasi ei tätä yhteyttä ymmärrä.

 22. Mainilan laukauksista venäläiset ovat tod. näk. oikeassa. Lukekaa niitä koskeva kohta Ulkoministeriön Sinisestä kirjasta. Mantila voi läppäistä propagandan sijaan todisteet pöytään jos hällä on. Talkischeap ja senhän Mantila osaa. Heittäisi nyt edes Suomen armeijan pöytäkirjat esiin ko. tapauksesta. Veikkaan kyllä että ovat kadonneet kuten Mannerheimin kirjeet sukulaiselleen Ruotsiin. Marski itse taisi polttaa. Marski ehkä kertoi niissä olevansa kunnon Natsi. (Mannerheimin päiväkäsky keskitysleirien perustamisesta Karjalaan)

 23. Puhut jälleen täysin mielenvikaisia, perseestä vedettyjä, keksittyjä historiallisia tapahtumia!

  Suomi EI ALOITTANUT Talvisotaa, eikä Jatkosotaa vaan Ryssä.

  Suomella eikä Mannerheimilla ollut mitään tekemistä Molotov-Ribbentrob-sopimuksen kanssa!

  Mannerheim EI OLLUT natsi myönteinen vaan olisi halunnut Brittiläis-Ranskalaiset joukot Suomen avuksi Talvisodassa!

  • No no,

   juurihan tässä keskustellaan siitä, että Suomi ampui Mainilan laukaukset, mikä käynnisti Talvisodan.

   Kovasti olet kehunut, että olet kovasti lukenut kuten kaikki kouluja käymättömät kehuskelee, joten lueppa lisää:

   sillä jos joku Suomessa tiesi Molotov-Ribbentrobista niin se oli Mannerheim, mutta Mannerheim ei kertonut sitä poliitikoillemme koska halusi rintamalle sotaan niin kuin itse sanoo.

   Mannerheim veljeili kansallissosialistien kanssa koko 30-luvun ja vielä vuoteen 45 kunnes turpaan tuli.

   Mannerheim hyökkäsi natsi-Saksan kanssa Neuvostoliittoon.

   Ja lueppa edelleen lisää, Britannia ja Ranska olivat liittoutuneiden joukossa, jotka taistelivat natseja Saksaa, Italiaa, ja Mannerheimin Suomea vastaan.

   • Jep, minkä lhteen mukaan?

    Mustanaamion?, Aka-Ankan vaiko Nalle Puhin mukaan?

    Britannia tosiaan julisti sodan Suomelle koska Stalin niin vaati!
    Mitään sotaa Suomen ja Britannian välille ei kuitenkaan tullut, se oli pelkää Neukkulan mielistelyä.

    Pääministeri Churchillin kirje Sotamarsalkka Mannerheimille:

    ”Henkilökohtainen, salainen ja yksityinen.

    Olen suuresti pahoillani siitä minkä näen olevan odotettavissa, nimittäin että meidän lojaalisuudesta liittolaistamme Venäjää kohtaan on pakko jo muutaman päivän kuluttua julistaa Suomelle sota. — Muistaen mieluisat keskustelumme ja viime sotaa koskevan kirjeenvaihtomme tunnen tarvetta lähettää Teille tämän puhtaasti henkilökohtaisen ja yksityisen viestin 29. marraskuuta 1941.”

    Sotamarsalkka Mannerheimin vastaus Pääministeri Churchillille:

    Henkilökohtainen, salainen ja yksityinen.

    ”Minulla on eilen ollut kunnia saada Yhdysvaltain Helsingin lähettilään välittämänä 29. marraskuuta 1941 päivätty kirjeenne, ja kiitän Teitä siitä, että olette ystävällisesti lähettänyt minulle tämän yksityisen viestin. — Olitte hyvin ystävällinen lähettäessänne minulle näinä raskaina päivinä henkilökohtaisen viestinne, jolle annan hyvin suuren arvon. 2. joulukuuta 1941”.

    Mannerheim ja Churchill olivat ystäviä ja molemmat kommunistien vihaajia, kyse oli siis ”teatterista” mitä tuli tuohon sodanjulistukseen.

    • Heh heh heh olet sinä sekaisin Diabolik.

     Stalin ei ollut Britannian johtaja vaan Neuvostoliiton. Stalin päätti Neuvostoliiton asioista, ei Britannian.

     Britannian ja natsi-Suomen välillä oli sota, Britannia kuului liittotuneisiin, Suomi natsi-rintamaan.

     Mannerheimin ”ystävyys” Churchillin kanssa ei nyt meritse yhtään mitään, eikä joku kirje, mutta se merkitsee, että Mannerheim oli natsien ystävä, Saksan kansallissosialistisen puolueen ystävä ja vieras, Hitlerin ystävä ja natsi-Saksan aseveli sekä sotaliittolainen.

     • Onko kukaan väittänyt että Stalin olisi Brittien johtaja?
      Kukahan tässä on sekaisin?

      Totuus kuitenkin on, että Stalinin vinkumisen takia Britannia julisti tuon ”leikki” sodan Suomelle.

      Suomi oli Saksan aseveli pakosta, vaihtoehtoja ei enää tuossa vaiheessa ollut koska valtionjohtomme valitsi väärin Talvisodan kuluessa.
      Ei tämä ollut Mannerheimin syytä!

     • Sinä Diabolik olet niin väittänyt (lähde/linkki Vastavalkea Diabolik 3.8.2017 at 20:44) ”Britannia tosiaan julisti sodan Suomelle koska Stalin niin vaati!”

      Huvittava väite tuo että olimme pakko-natseja ja kävimme pakko-sotaa ja teimme pakkohyökkäyksen yms.

      Mannerheim piti tiiviisti yhteyttä Saksan kansallissosialistisen puolueen ja natsien, natsijohdon kanssa koko 30-luvun aina siihen asti kun Neuvostoarmeija alkaa voittaa natsi-Saksan.

      Mannerheim oli niitä lahjattomia, näköalattomia koulussa menestymättömiä, joka uskoi että natsi-Saksa voittaa Neuvostoliiton ja Suomi myös siinä kyljessä ja imussa aseveljenä.

      Vain Mannerheimin eikä kenenkään muun syy on se, että Suomi hävisi sodan.

      Ryti, Erkko ym. ovat syyllisiä, että Suomi lähti natsi-Saksan kelkkaan ja että Suomi aloitti sodan.

 24. Jatkosodastakin kannattaa disinformaatio jo vihdoin karsia pois.

  Natsi-Saksa ja Suomi päättivät yhdessä hyökätä Neuvostoliittoon. Päätökset tehtiin Saksassa 25.5.41, natsi-Saksan ja Suomen keskinäinen puolustussopimus 3.6.41.

  Suomi aloitti sodan Neuvostoliittoa vastaan 17.6.41 ja Saksa aloitti hyökkäyksen Neuvostoliittoon Suomesta 22.6.41.

 25. Neukkula hyökkäsi Suomea vastaan 22. kesäkuuta kello 06:05.
  Suomi julisti sodan ryssälle vasta 26. kesäkuuta!

  Neukkula oli aloitteen tekijä jälleen kerran.

  Ennen Suomen sodanjulistusta Neukkula oli pommittanut Suomea 500 pommikoneella!

  Suomessa olevilla Saksalaisjoukoilla ei ollut hyökkäyslupaa ennen kuin ryssä olisi tehnyt aloitteen.
  Tosin tällä asialla saivarteleminen oli täysin turhaa, varmuudella tiedettiin jo rajan takana tapahtuneista massiivisista keskityksistä että olisi ainoastaan ajan kysymys koska Neukkula hyökkäisi.

  • Diabolik,

   sota ei ole mitään polvihousupoikien pikkunäppärää numeroleikkiä, joskin vähemmän älykkäiden sähellystä se on.

   Suomi ja Saksa päättivät hyökkäyksestä Neuvostoliittoon Salzburgissa 25.5.1941, Suomi vastaanotti Saksan joukot Suomeen 5.6., Suomi aloitti 17.6.41 liikekannallepanon asemiin Neuvostoliiton vastaiselle rajalle, Suomi suojasi sekä tuki Saksan joukkoja Suomessa ja niiden hyökkäystä 22.6.41 Neuvostoliittoon.

   Neuvostoliitto ryhtyi Suomen vastaisiin sotatoimiin 26.6.41.

 26. Eipäs valehdella, Neukkula hyökkäsi 22. kesäkuuta aamula klo: 6.05!

  ”Suomi ja Saksa päättivät hyökkäyksestä Neuvostoliittoon Salzburgissa 25.5.1941”

  Pistäppä Tim, jotain dokumentaatiota väitteidesi tueksi.
  Joku linkki.

  • Eipäs valehdella, Neuvostoliitto vastasi Saksan hyökkäykseen. Neuvostoliitto taisteli ensipäivät Saksaa vastaan joka hyökkäsi Suomesta Suomen armeijan ja Suomen poliittisen johdon tukemana.

   Koita nyt vaan itse selvittää Salzburgin kokous. Tämä ei ole mikään yksityiskoulu sinulle. Olisit aikoinasi käynyt kouluja niin nyt et olisi ulapalla.

 27. Olen käynyt kouluja, varsinkin niistä tärkeintä!

  Sinulta on Tim useasti pyydetty täällä VV:ssä todisteita väitteillesi, et ole kuitenkaan kertaakaan vastannut haasteeseen.
  Tästä voidaan päätellä se, että sinulla ei ole mitään dokumentaatiota valheellisten väitteidesi tueksi, muutenhan olisit jo lähettänyt linkkejä tänne niin kuin muutkin tekevät!

  Joten todistappa väitteesi ja laita linkki tänne kaikkien luettavaksi niin jatketaan keskustelua!

  • Ei siitä noin voi päätellä.

   Minä vaan en ala sinua yksityisopettamaan kun olen älylliset kykysi havainnut.

   Jos olisit aikuinen kouluja käynyt siviili, et itksi ja valittaisi ja pyytäisi dokumentteja ja linkkejä nenäsi eteen vaan hakisit tiedot itse.

   Haepa siis tiedot, linkit, dokumantit ihan itse niin jatketaan keskustelua. Nythän sinä vaan soitat suuta, itket ja valitat ja vaadit että sinun tietämättömyytesi eteen täällä tehtäisiin töitä ja vielä ilmaiseksi.

 28. En itke, enkä valita vaan pyydän täysin aiheesta todisteita sinulta, eikö tuo ole muka reilua?

  Eikö ole reilua pyytää linkkiä väitteidesi todisteeksi?

  Ajattele nyt omaa uskottavuuttasi, sinuahan on jo monikin kommentoija pyytänyt todistamaan väiteesi.

  En pyydä kuin yhtä linkkiä, onko liikaa pyydetty?

 29. Kysyn vielä viimeisen kerran.

  Voisitko Tim ystävällisesti laittaa tänne Vastavalkeaan, edes yhdenkin linkin joka näyttäisi toteen esittämäsi virallisesta sotahistoriasta poikkeavat väitteet.

  Pyydän kaikella ystävällisyydellä.

  • Koita nyt tulla toimeen ihan omillasi ja isseksees.

   Jos tarvitset koulutusapua tiedon hankinnassa, dokumenttien ja linkkien hallinnoinnissa tai yksittäisissä tiedoissa niin maksua vastaan tai yleisille kursseille.

   Jos taas uskot osaavasi asiat niin ei kun väitteitä, mielipiteitä, faktoja kumoamaan omilla dokumenteilla, linkeillä, tiedoilla.

 30. Asia tuli harvinaisen selväksi.

  Tehköön tuosta jokainen omat johtopäätöksensä……

 31. Nyt kun Diapolik on itkunsa itkenyt ja sotkenut keskustelua on syytä palata aiheeseen:

  Suomi oli natsirintamassa. Englanti julisti sodan Suomelle 6.12.1941.

 32. En ”itkenyt” idiootti, vaan tein sinusta esimerkin kaikille kommentoijana joka ei ikinä perustele väitteitään!

  On siis aivan sama vaikka joku täällä väittäisi Stalinin olleen avaruusolio ja Mannerheimin natsi-kyborgilisko!

  Yhtä uskottavia väitteitä kuin kommenttisi!

  • Perustele väitteesi. Anna lähteet ja linkit että et ole itkenyt, että Stalin on avaruusolio tai ei ole, että Mannerheim on natsi lisko tai ei ole.

 33. Takaisin keskustelun aiheeseen ja disinformaation purkuun.

  Suomi aloitti natsi-Saksan kanssa sodan ja hyökkäsi Neuvostoliittoon 22.6.41. Suomi luovutti Suomen alueet natsi-Saksalle hyökkäykseen Neuvostoliittoon Suomesta ja Suomen armeija tuki natsien hyökkäystä.

  Neuvostoliitto ei tuolloin hyökännyt Saksaan eikä Suomeen.

  Suomi sai ensimmäisen taistelukosketuksen Neuvostoliittoon 25.6.41.

 34. Kun Diabolik ja muut vähemmän fiksummat yrittävät selittää, että Suomen oli pakko olla natsi-Saksan liittolainen ja aisankannattaja niin ei todellakaan ollut.

  Jos Suomen poliittinen johto olisi hoitanut oman tonttinsa ja armeijammekin viisaasti, Suomi olisi ollut puolueeton Ruotsin tapaan tai kuulunut liittoutuneisiin maihin Englannin, Ranskan jne. kanssa.

 35. Vähemmän fiksu Tim, Suomi oli nimenomaan puolueeton maa!

  Syy miksi ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Saksa, oli se että Suomi kieltäytyi Talvisodassa Brittiläis-Ranskalaisesta avusta.

  Talvisodan päätyttyä, samana keväänä huhtikuussa Natsi-Saksa hyökkäsi Norjaan ja tämä asetti Suomen todella tukalaan tilanteeseen. Nyt Suomi oli käytännössä kahden suurvallan ”pihdeissä” eikä tuossa tilanteessa ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähestyä Saksaa koska Neukkulan tiedettiin joka tapauksessa hyökkäävän uudestaan Suomen kimppuun.

  • Suomi ei ollut puolueeton maa vaan, oli natsi-Saksan liittolainen jo 30-luvulla ja sitten oikein aseellisesti ja sodassa aseveljenä.

   Natsi-Saksa ei suinkaan ollut ainoa vaihtoehto kun asiat, valinnat olisi tehty oikein jo 30-luvulla (vrt. tilanteeseen nyt kun Suomea ajetaan muka ainoaan vaihtoehtoon USAn ja NATOn aseveljeksi).

   Suomi ei koskaan ollut kahden suurvallan pihdeissä vaan natsi-Saksan liittolainen.

   Neuvostoliitto ei hyökännyt Suomeen uudestaan ennen kuin oli voittanut natsi-Saksan ja Suomen Neuvostoliiton maaperällä.

 36. Höpö, höpö.

  Vääristelet historiaa tapasi mukaisesti.

  Suomalaisilla sotilas/yksityishenkilöillä oli kyllä jo 30-luvulla kytköksiä natseihin mutta mitään virallista liittoa ei Saksan kanssa tullut kuin vasta 40-luvulla.

  Itse asiassa Talvisodan aikoihin Suomen ja Saksan välit olivat niin huonot ja kylmät, että Vuonna 1938, eli Talvisotaa edeltävänä vuotena, Suomen vienti Englantiin kasvoi noin 44 prosenttiin kokonaisviennistä. Vienti Saksaan oli vain 14%. Vastaavasti Suomen tuonti Englannista kasvoi 22 prosenttiin (suurin tuontimaa) kun taas Suomen tuonti Saksasta romahti 20 prosenttiin, joka oli vain puolet 1920-luvun lopun tilanteesta. Saksa oli sanonut irti kauppasopimuksen ja aiheuttanut vaikeuksia tulli- ja clearingkysymyksissä.

  Saksalaisissa lehdissä arvosteltiin jyrkästi Suomen suhtautumista Saksaan ja todettiin Suomen yhdessä muiden Skandinavian maiden kanssa kilpailevan Hitlerin pilkkaamisessa!

  Voidaankin perustellusti todeta että Hitler antoi Suomen Venäjän etupiiriin( Molotov–Ribbentrop-sopimus) siksi, että Suomi suhtautui kylmästi Saksaan.

  • Lopeta vanha propaganda-hömppä.

   kun Mannerheim, Erkko, Ryti ym. kopla juoksee natsi-Saksassa ja natsien perässä, se on virallista. Se ei ole yksityistä.

   Esim. Mannerheim kävi 30-luvulla kymmenisen kertaa natseja tapaamassa. Suomessa koko oikeisto Kokoomus, IKL, ym. sekä myötäilijät keskusta, osa demareista oli täyttä pikkunatsia ja fasistia jo 30-luvulla.

   Voidaan perustellusti sanoa, että Hitler teki Molotov-Ribbentrobin lisäpöytäkirjan miellyttääkseen, kusettaakseen Neuvostoliittoa, saadakseen järjestelyaikaa hyökkäykseen, estääkseen natsirintaman hajoamisen/Mannerheimin uhan (Hitler ei luottanut natsi-Suomeen eikä Mannerheiniin eikä siksi mm. antanut Mannerheimille lupaa hyökätä Stalingradiin).

    • Jep Stalingradiin. Mannerheimiä otti kupoliin kun Hitler ei antanut lupaa hyökätä sinne.

     Siksi on kyseenalaista, olisiko Mannerheim ja Ryti koskaan saaneet edes Karjalaa natseilta.

     • Stalingradiin on hieman pitkä matka, tarkoitit varmasti Leningradia!

 37. Diabolikille vähän oppia, että erottaisi oikean elämän, elokuvaelämän ja sotilaselämän eikä ylimielisenä typeryksenä työntäisi meille oikeaan elämään elokuvaa ja turvajoukkojen elämää.

  Kun oikeat rikolliset tekevät keikkansa, eivät ne mitään virallisia päätöksiä ja pöytäkirjoja tee eivätkä anna tiedonantoja, jos antavat niin totuudelle päinvastaisia tietenkin.

  Oikeat rikolliset puuhaavat keikkansa salassa jenginä ja yksityishenkilöinä. Eivät ne työpaikkaansa riskeeraa.

  Vain elokuvissa ja USAn ja NATO-maiden sekä jo vähitellen Suomenkin poliisin ja armeijan elämässä rikolliset jättävät rikospaikalle pöytäkirjoja, nimiä, passejaan, henkilöllisyystodistuksiaan, ideologista kirjallisuutta, uskonnollista kirjallisuutta, aseita, puhelimia, puhelinnumeroita, päiväkirjoa ym.

  Mannerheim, Ryti, pääesikuntineen poltti todistusaineistoa minkä kehtasi ja kerkisi, mutta ei sentään pystynyt piilottamaan kymmeniä tuhansia suomalaisia kuolleita, jotka olivat tapattaneet maailman jästipäisemmällä uholla ja sodalla.

 38. Edelleenkin, ryssä oli se joka hyökkäsi ensiksi joka kerta.

  Siis kaikki Suomen kaatuneet, HEIDÄN SYYTÄÄN!

  Kaikki hävittivät 2. maailmansodassa todistusaineistoja, kuka enemmän, kuka vähemmän.
  Eniten sotahistoriaansa ovat kuitenkin salanneet juuri Neuvostoliitto joka sepitteli koko kylmänsodan ajan pelkkiä valheita sodasta.

  • Höpö höpö,

   Saksa ja Suomi hyökkäsivät Neuvostoliittoon 22.6.41, Neuvostoliitto ei hyökännyt Saksaan eikä Suomeen vaan aloitti ilmaiskut vasta Saksan ja Suomen hyökkäyksen jälkeen 25. ja 26.6.41.

   Kaikki Suomen kaatuneet ovat Neuvostoliiton ansiota ja Mannerheimin syytä.

   Mannerheim poltteli itse todistuaineistoa.

   • Taas satuilet, Neukkula aloitti hyökkäykset 22.6 aamulla klo: 6.05, pommittamalla Suomalaista laivasto-osastoa merellä.

    Suomi pidättäytyi vastaamasta tuleen, ja vasta Neukkulan pommitettua Suomea 500 pommikoneella Suomi julisti sodan.

    Aloite oli siis ryssällä aivan kuin Talvisodassa.
    Jatkosodasta täytyy kuitenkin todeta, että Suomessa oli yli 200 000 Saksalaissotilasta hyökkäysvalmiudessa!

    Neuvostoliitto varmasti piti tätä uhkana ja ehkäpä juuri siksi päätti aloittaa sodan ”ajoissa” itse.

    • Neuvostoliitto ja Suomi joutuivat ensimmäisen kerran sotakosketuksiin vastakkain vasta 25.6.41 Hangon edustalla.

     Neuvostoliitto ei silloinkaan vastannut Suomen tuleen vaan aloitti pommitukset Suomeen Helsinkiin seuraavana päivänä 26.6.41.

     Neuvostoliitto ei hyökännyt Suomeen. Natsi-Saksa ja Suomi hyökkäsivät Neuvostoliittoon päiviä aikaisemmin 22.6.41.

   • Suomen olisi pitänyt erikseen syyttää ja tuomita Mannerheim, mutta Mannerheimilla oli puolustus valmiina: tyhmä saa olla, se ei ole lainvastaista.

     • Siitä päättää USA ja NATO.

      Sauli Niinistö, Kanerva, Soini, Jussi Niinistö, Lindberg tekevät niin kuin roistot määräilee.

 39. Jos Suomi olisi tehnyt valintansa viisaasti, se ei olisi osallistunut natsi-Saksan Barbadossaan vaan se olisi liittoutunut Normandian maihinnousuun.

  Nyt Sauli Niinistö, Kanerva, Soini, Jussi Niinistö, Lindberg ovat tekemässä samanlaatuisen kohtalokkaan virheen liittoutumalla USAn ja NATOn kanssa Venäjää ja Venäjän liittolaista Kiinaa vastaan kun pitäisi olla puolueeton ja/tai liittoutua Venäjän ja Kiinan kanssa.

 40. ”Jos Suomi olisi tehnyt valintansa viisaasti, se ei olisi osallistunut natsi-Saksan Barbadossaan vaan se olisi liittoutunut Normandian maihinnousuun”

  Mitenhän tuo olisi voinut olla mahdollista?
  Neukkula hyökkäsi idästä ja Normandia on reilusti yli 2000 km. päässä Suomesta!

  • Niin et sinä sitä tajua eikä tajua Sauli Niinistökään tämän päivän valintojaan.

   Mutta autetaan vähän.

   Jos Suomi olisi kitkenyt fasismin ja natsismin Suomesta eikä olisi liittounut natsi- Saksan kanssa niin Suomi olisi voinut säilyä puolueettomana ja liittyä vielä länsiliittoutuneiden mm. Englannin, Ranskan kanssa.

   Katsos Diabolik Neuvostoliitto voitti natsit ja natsismin eikä taistellut länsiliittoutuneita vastaan vaan niiden kanssa.

 41. Siis meinaat, että jos Suomi ei olisi päätynyt liittoon Natsi-Saksan kanssa niin olisimme säilyneet koskemattomina mitä tulee ryssään?

  Tuossa tilanteessa Suomelle olisi käynyt jompi kumpi alla olevasta vaihtoehdosta:

  Saksa puskee lännestä läpi(Norjan ja Ruotsin kautta) valloittaen lopulta Suomenkin!

  Ryssä tulee idästä ja valloittaa Suomen!

  Luuletko ettei liitto Saksan kanssa ollut parempi vaihtoehto kuin antaa Suomi puoli ilmaiseksi ryssän ryöstettäväksi ja raiskattavaksi?

  ”Katsos Diabolik Neuvostoliitto voitti natsit ja natsismin eikä taistellut länsiliittoutuneita vastaan vaan niiden kanssa”

  Lopeta itsestään selvyyksien toisteleminen!
  En minäkään kirjoita kommentteihini että ”kesällä paistaa aurinko ja on lämmintä” tai ”lapset pitävät makeisista”.

 42. Hyvä Diabolik, alat tajuta, juuri niin, natsi-Saksan tavoite oli Neuvostoliiton ja sosialismin murskaaminen ihan jo 20-luvulta lähtien. Suomalaiset olivat puupäitä kun liittoutuivat sotaista. luuserin kanssa.

  Mistä olet keksinyt sanan koskemattomuus. Lapsellista. Suomi olisi tietysti liittoutunut voittajiin ja lyönyt natsit.

  Kuten todettua Neuvostoliitto voitti natsit ja natsismin eikä taistellut länsiliittoutuneita vastaan vaan niiden kanssa.

 43. Edellisestä pitäisi ymmärtää, että Sauli Niinistö on nyt liittänyt meidät taas kerran väärälle puolelle luusereihin, USA, NATO, Niinistö, Kanerva, Soini ym. eivät tule Venäjää ja Kiinaa voittamaan.

  USA ja NATO ei ole voittanut yhtäkään sotaansa, ei edes armeijattomia kodinturvajoukkomaita.

  • Siitä päättää USA ja NATO.

   Sauli Niinistö, Kanerva, Soini, Jussi Niinistö, Lindberg tekevät niin kuin roistot määräilee.

   • Tim. Olet oikeilla jäljillä, mutta suuremman kuvion ymmärtää vasta sitten kun löytää sen organisaation, joka johti ”verhon takaa” ensimmäisen ja toisen maailmansodan toimintaa. Kaikki avainpelaajat (lue: kansallisvaltioiden terävin eliitti) pelasi tuolloin omaa kansaansa vastaan, ja sitä he tekevät vieläkin, koska sama organisaatio on edelleenkin puikoissa. Tärkein kysymys ei siis ole se, kenen kanssa Suomi oli tuolloin liittoutunut, vaan se, kenen kanssa kaikki kansallisvaltioiden johtajat olivat, ja ovat vieläkin liittoutuneet. Puppet master ei ole itä tai länsi tai Kiina tai yksikään edellisistä, vaan yksi maailmanlaajuinen organisaatio, joka tehtailee työkseen sotia, köyhyttä ja konflikteja siten, että he hallitsevat kaikkia osapuolia samaan aikaan.

    Sotaa ja ihmisten tappamista tarkoituksella pitkitettiin kyseisten maailmansotien aikana taktiikalla, jota johdettiin ”ylhäältä.” Todellista valtioiden vastakkainasettelua ei ollut, eikä ole nytkään, koska tätä ihmiskuntaa huijaavaa teatteria johtaa yksi ja sama organisaatio, jonka tahtiin jokaisen kansallisvaltion korruptoituneet marionetit tanssivat. Idän ja lännen välinen ”muka kylmä sota” on loistava esimerkki siitä, kuinka tätä sota-teatteria valemedian avulla johdetaan… elämme valheen verkossa, jonka suuruudesta ihmisillä ei ole aavistustakaan.

    Toisin sanoen: meidän ei pitäisi kiinnittää huomiota näihin ylhäältä organisoituihin teatteriesityksiin (geopoliittiset riidat ja erimielisyydet) ja vielä sitäkin vähemmän meidän pitäisi keskustella siitä, kuka voittaa tai häviää, koska kaikkein tärkeintä olisi löytää vastaus siihen: KUKA TÄTÄ PERKELEEN SHOWTA JOHTAA!

 44. Tulenkantaja, tästä mainitsemastasi aiheesta voisi käydä kunnon keskustelun jossain muualla(face, VK, ym.)
  Tänne se ei oikein sovi.

  Olen itse miettinyt näitä samoja asioita, ja pohtinut sitä mahdollisuutta, kuinka pitkälle kaikki saattaisi olla mahdollisesti vain ”teatteria”.

  Edesmennyt ystäväni ja useissa salaseuroissa vaikuttanut vapaamuurari, ruusuristiläinen O.T.O ym, kylmänsodan aikana CIA:n kanssa salakuuntelulaitteiden suunnittelussa mukana ollut mies kertoi minulle jotain, mikä on vaivannut minua näihin päiviin asti.
  Välillä olen unohtanut nämä asiat pitkiksi ajoiksi kunnes taas ne nousevat yllättäen mieleen.

  Hänen kertomansa ei suoraan liity tuohon mistä kommenteissasi olet puhunut mutta selvä yhtymäkohta tai linkki on olemassa!

 45. Sauli Niinistön, Sipilän, Jussi Niinistön YLEn disinformaatiota.

  Sauli Niinistö, Sipilä, Jussi Niinistö, YLE tarjoavat meille valheuutisen, että Suomessa vierailisi USAn Euroopan joukkojen komentaja kenraali Scapparotti ja että Sauli Niinistö ja Jussi Niinistö tapaavat Euroopan joukkojen komentajan.

  Oikea totuusuutinen on, että Suomessa vierailee NATOn Euroopan joukkojen komentaja, USAn armeijan NATO-kenraali Scapparotti ja hänet S. Niinistö ja J. Niinistö tapaavat.

  Sauli Niinistö, Sipilä, Jussi Niinistö, YLE yrittävät häivyttää NATOn/NATO-juonittelunsa ja kusettaa, että olisi olemassa jotkut Euroopan omat joukot (jota amerikkalainen kenraali muka johtaisi).

 46. Nyt Barcelonassa nwo-mafian juhlat. Kaikki meni hyvin. Kansa saatiin pelon valtaan ja taisi passikin löytyä jotta päästään ’oikeille’ jäljille.
  Tosi rivoksi menee homma.
  Mahtaakohan tämä huijaus vielä upota kansaan? No, varmaan valhemedia tekee kaikkensa että menee.
  Meillä Niinistö, Sipilä ja Soini, nämä mafian uskolliset vasallit, jo ehtivät heti sanomaan että ovat ’äärimmäisen huolissaan’. Tietenkin siitä ’terrorismista’ jota vastaan pitää taistella eikä antaa periksi. Viis siitä että se on itse luotua jotta koko maailma saataisiin nwo-mafian hanskaan.

  • Näyttää olevan selvääkin selvemmin Espanjan keskushallinnon operaatio CIA mukana.

   Pakettiauton kuljettajan pako turvattiin ja sitten tapettiin joitakin jossakin. Nyt vaan odotellaan, että joku jossakin tapettu olikin muka pakettiauton kuljettaja.

   Turvallisuusjoukoilla, jotka eivät ole mitään älypääväkeä on aivan sama juoni kuin oli Pariisin iskuissa jossa myös todistusaineisto ”tapettiin”.

   Operaatio on suunnattu Katalonian itsenäisyystoimia vastaan. Itsenäisyysäänestys piti järjestää vastoin Espanjan hallitusta ja keskushallintoa lokakuun alussa ja irtaantuminen Espanjasta välittömästi äänestyksen jälkeen.

   Pääminsteri Rajooy on ollut jo yli vuoden täysin avuton hoitamaan Katalonian asiaa. Nyt sitten tehtiin pelko Barceloonaan ja barceloonalaisiin. Käsikirjoituskin oli valmis, pääministeri, ministerit, poliitikot vannovat nyt maan yhtenäisyyttä.

 47. Barcelonan operaatio vietiin läpi turvallisuusjoukkojen ja Espanjan hallituksen propagandakäsikirjoituksella. Toiminta on tullut tutuksi jo mm. Lontoon, Pariisin, Nizzan iskuista.

  Barcelonan iskun käsikirjoitus:

  – pääministeri Rajoy on heikko eikä osaa hoitaa Katalonian itsenäisyysliikehdintää
  – USA, NATO, pääomapiirit hermostuvat, kun itsenäisyysäänestys lokakuussa, vasemmisto voi istumassa Espanjassa
  – turvallisuusjoukot, CIA ryhtyvät toimiin
  – pakettiauto pysäytetään La Ramblalla vasta alueelle, josta on selkeät pakoreitit
  – tilanne/pakka sekoitetaan disinformaatiolla, pelkoinformaatiolla, jotta pakettiauton kuljettaja pääsee pakenemaan:
  – Plaza Boqueriassa järjestetään ampumakohtaus, jolla pakenijalle järjestetään pakoteitti ja silminnäkijät saadaan pois alueelta
  – huomio Alcanariin, jossa järjestetään asuntojen räjäytys, ”terroristeilla” pommeja, aseita (vaikka teon on tehnyt vain yksi ihminen, pakettiauton kuljettaja)
  – huomio Viciin, jonne viedään pakettiauto, joka ”voi olla täynnä räjähteitä”
  – huomio Cambrilsiin, missä järjestetään loppunäytös, että Espanjan poliisi suojelee, tapetaan 5 ”terroristia” vaikka ei tiedetä keitä.

 48. NATO aloitti terrorismin vastaisen sodan 2001 ja on nyt täysin hiljaa eikä auta Barceloonaa, NATO-maa Espanjaa millään tavalla varmaankin siksi, että ei pystynyt tai ei halunnut estää terroritekoja.

 49. Mielenkiintoista seurata, mitä disinformaatiota poliittinen johtomme, presidentti, NATO, CIA, hallitus, valtioneuvoston turvallisuusyksikkö, Supo, puolustusvoimat, poliisi kehittelevät Turun veitsi-iskuista.

  • Tuleehan sitä. Ensimmäinen disinformaatiokupla, että tiedustelulaki on saatava säädetyksi ja nopeasti perustuslakia muuttamalla.

   Kiire on, koska tuo viulu oli jo ennen Turun iskuja.

   Kysymys on siitä, että tiedustelulailla vakoillaan Suomen kansalaisia ja toki maahanmuuttoakin, sillä kun Sauli Niinistö liitti Suomen NATOn eli USAn sodanjohdon isäntämaaksi, USA ja NATO vaativat Suomelta omille joukoilleen turvallisuutta Suomen alueella.

 50. Afganistanin kidutustarina on CIAn disinformaatiota ja julkituotu sen vuoksi, että Trump haluaa ottaa käyttöön Bush Jrin aikaiset kidutuskeinot Afganistanissa.

 51. Nyt nähtiin miten Disinformatioon voi helposti sotkeutua.

  Sauli Niinistöllä valmiiksi punaiset posket alkoivat punottaa entistä enemmän ja suu loksahti auki kun Trump paljasti, että Niinistö ja hän olivat puhuneet suuren määrän F-18-hävittäjäkaupasta.

 52. Taas Niinistön takia koko disinformaatio-pataljoona on hälytetty hommiin selittämään pois Niinistön hävittäjätöppäilyä.

  Sama pataljoona on hälytetty jo monta kertaa liikkeelle mm.:

  – Venäjän kenraali Makarovin vierailun ja kritiikin takia
  – Niinistön NATOn Islannin ilmavalvonnan takia
  – Niinistön NATO isäntämaa-sopimuksen takia
  – Niinistön kasakkalausuntojen takia
  – Niinistön, Kanervan Venäjän vastaisen ETYK-käyttäytymisen takia
  – Niinistön USAn, NATOn Venäjän vastaisten sotaharjoitusten takia
  – Niinistön Putinin kohtelu Naantalissa
  – ja nyt hävittäjäkauppojen takia.

 53. Niinistö ja Trump heittivät yhteisen hävittäjädisinformaation.

  Trump sanoo että Suomi ostaa ison määrän F-18
  Niinistö sanoo, että se on lapsus ja uutisankka

  Kumpikin tietää että Suomi ostaa F-35t.

 54. NATOttajat Sauli Niinistö, Kanerva, Soini, Kivinen käyttävät näköjään YLEn toimittaja Kerästä disinformaatikkonaan.

  Eilen Ketänen pelasti Sauli Niinistöä kirjoittamalla että ei Suomi ole F-18 ostamassa kun F-18 ei ole suosittu konekaan.

  Ja tänään sitten, että Trump on Boeingin eli F-18 lobbari.

 55. Niinistö ja YLE käyvät Niinistön presidentinvaalikampanjaa ja tietysti disinformaatiolla ja mediavalheilla.

  Niinistö ja YLE totesivat tänään Niinistön suulla: ”Terrorismi on tullut Suomeen”

  Totuus, joka YLEn olisi pitänyt sanoa:

  ”Niinistön ulko-, sota-, USA/NATO-politiikkata on tuonut terrorismin Suomeen”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here