The Wall Street Journal kertoi maanantaina Pentagonin – Yhdysvaltain sotilaspäämajan – suunnitelmista tarjota Ukrainalle aseapua sisällissodassa Itä-Ukrainan kapinallisia vastaan. Toteutuakseen suunnitelmien tulee saada Valkoisen talon hyväksyntä.

Jos Valkoisen talon – presidentti Donald Trumpin hallinnon – aikeita Ukrainan avustamisen suhteen pitäisi spekuloida, tuki yhdysvaltalaisen energiayhtiön Xcoalin hiilivientisopimukselle Ukrainaan viittaisi Yhdysvaltain ja Petro Porošenkon hallinnon suhteiden lämpenemiseen ja kenties myös vihreään valoon aseavustuksille. The Hill kertoi Trumpin hallinnon tukeman Xcoalin johtajan Ernie Thrasherin Ukrainassa antamassaan lausunnossa todenneen ”USAlaisen hiilen korvaavan venäläisperäisen nykyisissä lämpövoimaloissa tarjoten turvaa ja monipuolisuutta [Ukrainan] energiansaantiin.”

The Daily Caller huomauttaa, että vaikka ehdotus aseavusta Ukrainalle otetaan Valkoisen talon asialistalle, viranomaiset odottavat varsinaisen päätöksen tekoon menevän joka tapauksessa kuukausia. Myös Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama oli pari vuotta sitten kovan sisäpoliittisen paineen alla hyväksyä identtiset suunnitelmat tukea Ukrainan hallintoa sisällissodassa Donetskin ja Luhanskin kapinallisia vastaan ”puolustuksellisten” aseiden kuten Javelin-tankintorjuntaohjusten ja kehittyneen tutkateknologian muodossa.

Euroopan johtajat Saksan liittokansleri Angela Merkel etunenässä suhtautuivat kuitenkin hyvin kriittisesti sotilaallisiin ratkaisuihin, mikä ainakin The New York Timesin mukaan vaikutti ratkaisevasti siihen, ettei Obama koskaan hyväksynyt aseapua Ukrainaan. Uutiskanava RT:n artikkelissa Venäjän parlamentin edustaja piti pidättäytymistä aseavun antamisesta ”mahdollisuuden antamisena rauhalle”. Yhdysvaltain aseapu Ukrainalle kiristäisi – jos ei peruuttamattomasti vahingoittaisi – viime kuukausina jo hälyttävästi jännittyneitä Venäjän ja Yhdysvaltain suhteita.

Trumpin hallinnon avustus Ukrainan energiamarkkinoiden valtaamiseksi USAlaisten käsiin jatkaa saumattomasti Obaman hallinnon pyrkimyksiä: USA Today kirjoitti vuonna 2014 Obaman viitanneen olevan aika ”iskeä Venäjän öljy- ja luonnonkaasutuotantoon” huolimatta siitä, että se ”saattaisi olla vaikeaa” Venäjän energiantuonnista riippuvaiselle Euroopalle. Yksi asia ei ole muuttunut sitten maailmansotien: Eurooppa on edelleen vain Yhdysvaltain astinlauta sen oman globaalin sotilas- ja talousvaltansa kasvattamiseen – taistelutanner (energia)sodassa Venäjää vastaan.

On kuitenkin toiveita siitä, että Euroopan johto on heräämässä asemaansa USAn lakeijana. Yhdysvaltain senaatin ja edustajainhuoneen heinäkuun alussa hyväksymät uudet – nimenomaan energia-alalle kohdistetut – pakotteet Venäjää kohtaan saivat kritiikkiä korkealta tasolta. RT kertoo ”Merkelin liittyneen Itävallan ja Ranskan kritiikkiin” ja liittokanslerin tiedottajan todenneen olevan omituista, että eurooppalaisen liike-elämän tulisi kärsiä sanktioista, kun Venäjää syytetään sekaantumisesta Yhdysvaltain (banaanivaltion) vaaleihin.

Pakotepaketti siirtyi hyväksyttäväksi presidentti Trumpille. MTV:n mukaan hyväksyessään lain Trump myös ”rajaa valtaansa tehdä yksinään päätöksiä Venäjä-pakotteiden helpottamisesta sekä lisää pakotteita myös Irania ja Pohjois-Koreaa kohtaan”. Trump erotti maanantaina vain reilua viikkoa aiemmin Valkoisen talon viestintäjohtajaksi nimitetyn Anthony Scaramuccin, joka The Telegraphin mukaan vihjasi viime viikon torstaina, että Trump käyttää veto-oikeuttaan pakotepaketin kaatamiseksi, koska ”haluaisi vahvempia pakotteita”.

Venäjä vastasi pakotepaketin läpimenoon kongressissa ilmoittaen muun muassa vähentävänsä useilla sadoilla Venäjällä toimivan Yhdysvaltain diplomaattihenkilöstön määrää. Helsingin Sanomien mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin harmitteli olevan ”sääli, että Yhdysvaltojen ja Venäjän väliset suhteet uhrataan sisäpolitiikan vuoksi”. Kauppalehti kirjoittaa Valkoisesta talosta kerrotun lauantaiaamuna Suomen aikaa, että Trump on tutustunut lopulliseen lakiesitykseen ja hyväksynyt sen. Yhdysvaltain valtamedia on jo ehtinyt moitiskella presidenttiään ”huomattavasta hiljaisuudesta” suhteessa Venäjän ”röyhkeyteen” passittaa satamäärin jenkkidiplomaatteja ulos maastaan.

¤

Kommentti

Ukrainassa käytävästä sisällissodasta ja sitä ympäröivästä geopoliittisesta konfliktista on erityisen vaikea saada täysin luotettavaa, puolueetonta informaatiota. Osana Euroopan ja Venäjän muodostamaa pohjoista sivistystä infosotataktiikat ovat alueella niin konfliktin varsinaisilla osapuolilla – Porošenkon hallinnolla ja Itä-Ukrainan kapinallisilla – kuin näiden taustavoimillakin – Yhdysvalloilla, EU-hallinnolla ja Venäjällä – varsin hyvin hanskassa ja aktiivisessa käytössä.

– JL

¤

Pääasialliset lähteet

Barnes, Julian E.; Norman, Laurence; Schwartz, Felicia | The Wall Street Journal (31.7.2017): Pentagon Offers Plan to Arm Ukraine https://www.wsj.com/articles/pentagon-offers-plan-to-arm-ukraine-1501520728

Cama, Timothy | The Hill (31.7.2017): Trump officials hail coal export deal with Ukraine http://thehill.com/policy/energy-environment/344656-trump-officials-hail-coal-export-deal-with-ukraine

Bennett, Jonah | The Daily Caller (31.7.2017): Pentagon, State Dept Want White House Approval To Arm Ukraine Against Russia-Backed Separatists http://dailycaller.com/2017/07/31/pentagon-state-dept-want-white-house-approval-to-arm-ukraine-against-russia-backed-separatists/
¤

Ukrainan presidentti Petro Porošenko (oik) tapaa kauppaministerin ja sijoittajan Wilbur Rossin Yhdysvaltain vierailullaan kesäkuussa 2017.
Kuva (uudelleenrajattu): President.gov.ua (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons

 

296 KOMMENTTIA

 1. Hyvä. Asetoimitukset Ukrainaan ja häätötoimet Venäjän asevoimien ajamiseksi pois Itä-Ukrainasta käyntiin välittömästi. Ukraina on pyytänyt Yhdysvalloilta nykyaikaisia FGM-148 Javelin pst-ohjuksia.

  https://youtu.be/Wffv5NCrrvc

  • Ihmetellä täytyy ihmisen sodanjanoa. Ilmeisesti suunnattoman kekseliään nikin takaa löytyy henkilö, joka luottaa toiveidensa täyttymisen hetkellä mahdollisuuksiinsa painella karkuun kuin rotta upottamastaan laivasta.

   • Ilman muuta Ukrainaa kuuluu auttaa kaikin keinoin pääsemään eroon alueelle tunkeutuneesta venäläisestä miehittäjästä. Eivät ne sieltä muuten lähde.

    • Ukrainan kansa pitäisi vapauttaa fasistien suorittamasta vallankaappauksesta. Tähän auttaisi varmaankin parhaiten suora hyökkäys Kiovaan ja palauttamaan valta kansalle.

     Missä Maidanin ammuskelun tutkimusten tulokset?
     Missä Odessan murhapolton tutkimusten tulokset?

     Ei fasistit omia rikoksiaan tutki. MOT.

     • Ei Ukrainassa tapahtunut mitään aseellista vallankaappausta. Demokraattisesti vaaleilla valittu Ukrainan parlamentti äänesti ja aivan oikein erotti Ukrainan perustuslain mukaisesti maanpakoon lähteneen ja siten tehtäviin kykenemättömän presidentin Viktor Janukovitshin perustuslaillisista tehtävistään.

      Ukrainan parlamentin , Verkhovna radan, 340:stä läsnä olleesta edustajasta, Viktor Janukovitshin erottamisen puolesta äänesti peräti 328 edustajaa mukaan lukien hänet omat tukijansa Alueiden puolueesta.

     • Tämähän on siis CIA:n ja suomalaisten uusnatsien versio tapahtuneesta. Hiukan kehitystäkin on tapahtunut; aiemminhan tarjottiin jopa Venäjää Maidanin ampumisten suorittajaksi ja taustavoimaksi. Se versio kuoli häkään.

      Viktor Janukovitshilla oli varsin tuoreessa muistissa CIA:n toimet Irakin ja Libyan valtionpäämiesten surmaamiseksi. Ei sinällään siis mikään ihme, että Viktor Janukovitsch lähti pakosalle eikä jäänyt odottelemaan tulemistaan surmatuksi.

      Toisenlaisiakin tarinoita on CIA:n jäljiltä. CIA:n organisoima Chilen vallankaappaus 1973 johti presidentti Salvador Allenden itsemurhaan ampumalla.

      Ukrainassa todella suoritettiin aseellinen vallankaappaus. Sen takana oli USA:n Kiovan suurlähetystö CIA-väkineen ja paikalliset uusnatsit. Maidanin tappamiset johtivat suoraan maan johdon vaihtamiseen. Sen vallankaappauksen jälkeistä aikaa me elämme.

     • Vaan eipä tuosta Venäjältä lähtöisin olevasta väitteestä CIA:n osallisuudesta ole koskaan esitetty minkäänlaista näyttöä.

     • Kuuntele Nylundin ja Urmas Paetin puhelinkeskustelu.

      Senaattori McCain oli jakamassa voileipiä kapinallisille Maidanilla. CIA:n johtaja tuli väärillä papereilla Ukrainaan ja jäi kiinni.

      Kootut selitykset näistä, please.

     • Tämän väitteenhän on esittänyt kirjassaan muuan Ukrainan entisessä hallinnossa korkeassa asemassa ollut henkilö, joka on kuvannut tarkasti USA:n Kiovan suurlähetystön roolia Maidanin tapahtumien valmistelussa.

      Jostain syystä länsimedia ei ole tuonut esille tämän kirjan väittämiä.

      Eli väite ei siis ole edes lähtöisin Venäjältä, vaan Ukrainasta.

      Eli tämä on valtamediassa toimivan ja siihen tukeutuvan uusnatsin pölhötaktiikkaa; kun valtamedia ei ole asiasta kertonut, sitä ei ole olemassa.

      Ukrainan aseellisesta vallankaappauksesta tulee suorittaa kansainvälinen rikostutkinta.

     • Arvelisin että länsimaista hyvää journalismia tuottavia medioita ei hirveästi kiinnosta toistaa näitä Venäjän propagandan väitteitä mille ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä.

     • Löytäisikö Kimmo Kannala mistään kuvaa CIA:n toimistosta Kiovasta? Sehän avattiin helmi-maaliskuussa 2014. Avajais-kuva pitäisi löytyä jostain MSM :stä.
      Avajaisten jälkeen muuten alkoi tapahtua nopeassa tahdissa: Ukraina lisäsi valehteluaan ja kuva- sekä video-manipulaatio muuttuivat ammattitaitoisemmaksi. Lieneekö Paris Matchin Buk-asema myös CIA:n piirrustuspöydältä??

     • Nyt tuntuu kommentit hyppivän väärään paikkaan. CIA:n toiminnasta on mustaa valkoisella. CIA mm rahoitti Azovin bataljoonaa. Ja NYT paljasti äskettäin, että CIA käytti yli miljardi dollaria Syyriassa. CIA voi hyvin ja on aktiivinen Suomessakin? Voisiko joku kysyä Upin ohjelmajohtajalta onko hän Suomella töissä vai kellä? Ei sinänsä haittaa vaikka olisi CIA:n miehiä, kunhan vaan tiedetään.

    • Javelineja todella tarvitaan Venäläistä kalustoa eikä paikallisten traktoreita vastaan.

     • Nää Venäjän armeijan Donbassissa käyttämät raskaat Kontakt-1 reaktiivipanssaroidut T-72B1 & Kontakt-5 reaktiivipanssaroidut T-72BM taistelupanssarit ovatkin hankalia tuhota. Itseohjautuva Javelin panssarintorjuntaohjus hakeutuukin taistelupanssarivaunun päälle ja menee tornin katosta läpi missä panssarointi on heikointa.

      https://www.youtube.com/watch?v=3irnwUlk4dc

    • Toisto:

     […] Hallitus on lähettänyt Itä-Ukrainaan ns. ”kansalliskaartin”, johon kuuluu muun muassa äärioikeistolainen järjestö ”Oikea sektori” (luokiteltu uusnatsijärjestöksi muun muassa New York Times -lehdessä). Ukrainan johto ei ”neuvottele asemiesten kanssa” vaan sen sijaan pommittaa maan tasalle asutuskeskukset, joissa ”asemiehiä” saattaa oleilla.

     Presidentti lupaa avoimesti tv-kameran edessä, että jokaisesta kuolleesta kansalliskaartilaisesta tapetaan sata vastustajaa. Kyseessä on edelleen ne saman maan kansalaiset, joiden kanssa hän aikoo jatkaa yhteiseloa ”antiterroristisen operaation” jälkeen. Toimintatapa tuo mieleen natsi-Saksan ”poltetun maan” tavan toimia toisen maailmasodan aikana Itä-Euroopassa.

     Miltä tämä tilanne näyttää pelkistettynä? Valta maassa on vaihtunut äärioikeistolaisen järjestön ja uusrikkaiden johdolla toimivan liikkeen toimesta. Heti sen jälkeen kaksi Forbes-listalla olevaa miljardööriä saivat kuvernöörien paikat. Kolmannesta tuli presidentti. Äärioikeistolaisista tuli ministereitä.

     Osa kansasta ei ole tilannetta hyväksynyt ja vaatii autonomiaa. Vastaukseksi oligarkin johtama hallitus on kieltäytynyt neuvottelemasta protestiliikkeen kanssa ja lähettänyt äärioikeistolaisliikkeen ja oligarkkien tukeman armeijan hävittämään autonomian kannattajat.

     Siviiliväestöä vastaan käytetään raskasta tykistöä, ohjuksia ja pommikoneita. Miksi reagoimme tähän eri tavalla kuin yleensä? […]

     Ukrainalaisen kirjoittajan koko teksti http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/654505/Tie+helvettiin+on+paallystetty+hyvilla+aikomuksilla

     • Venäjän asevoimien joukot ja laittomat militiat ovat käyttäneet Ukrainassa asutuskeskuksien asuinrakennuksia tuliasemina niin kevyille kuin myös raskaille aseille. Siviilejä ei ole päästetty pois rakennuksista taisteluiden aikana ja näin ollen siviilitappioiden syntyminen on ollut väistämätöntä.

      Geneven neljäs yleissopimus kieltää ihmiskilpien käyttämisen sotatoimissa ja luokittelee ihmiskilpien käytön ihmisoikeusrikokseksi.

     • Mistä ihmeestä te keksitte näitä aseita ja venäläisiä joukkoja? Edes Naton sivulta ei löydy tälläistä hölynpölyä. Mossadin mukaan heidän satelliittinsa( vai oliko yhteistyökumppani USA:n) jo 60-luvulla näyttivät venäläisen sotilaan kellon viisarit kuvasuurennoksena. Koska Ukraina oli ennen osa NL, sen yllä pitäisi yhä kiertää useita vakoilusatelliitteja. Nykypäivänä Ukrainan armeijan iskuryhmällä saattaisi olla jopa viimeisimmät omena-puhelimet millä napata kuvaa kun Putin syöksyy panssarilla vastaan. Ukrainassa on yhä useita ulkomaisia toimittajia. Kun NL meni Afganistaniin niin iltauutisista voitiin seurata tankki-kolonnien etenimistä. Natolla on käytössä Awacs ja lennokit. Yksikin lennokkikuva/ filmi joka näyttää Venäjän armeijan aktionia??
      Voidaan toki väittää, että surullisen kuuluisa Strelkov olisi Venäjän armeijan rambo!! Mutta kun hän pyysi Venäjän armeijaa rientämään avuksi, niin sitä ei ikinä tullut. Ja hän niin kovasti mielensä pahoitti Venäjän suhteen. (Lähde BBC)

     • Onhan tuota video sekä kuvamateriaalia venäläisistä sotilaista ja sotakalustosta Ukrainassa netti täynnä.

      Katso vaikka tämän kommenttiketjun ensimmäinen Youtube-video joka on täynnä venäläisiä taistelupanssareita. Kyseessä on miehitetyn Donetskin oblastin ns tankkikilpailut vuodelta 2016. Taistelupanssarit ovat mallia T-72B1 & T-72B obr.1989.g (tunnetaan täällä lännessä paremmin tyyppimerkinnällä T-72BM). Kyseiset T-72 variantit eivät ole koskaan olleet Ukrainan puolustusvoimien käytössä ja ovat siten vain Venäjältä.

      Epäilemättä Ukrainassa on useita toimittajia, vaan Donetskin ja Luhanskin oblasteihin ei ole mitään asiaa raportoimaan ellei ole miehittäjälle lojaali . Objektiivisia totuudenmukaisesti tapahtumista raportoivia toimittajia ei päästetä enää alueelle.

      Usean suomalaisenkin objektiivisen laatujournalistin työskentely Donetskissa on estetty. Estojen takana on ollut ns kansantasavallan viestintäjohtaja ja propagandisti Janus Putkonen.

      https://yle.fi/uutiset/3-8257797

     • Januksen omat vakuuttavat perustelut miksi toimittajien luvat työskennellä Donetskissa oli peruutettu:

      ”Nyt käydään informaatiosotaa, ja että hänen edustamansa taho kertoo ainoana oikean totuuden.”

      🙂

     • ”Venäläinen valehtelu” Ukrainalaiset ovat samaa sakkia venäläisten kanssa eikä vapaita valehtelusta.

     • Itä-Ukrainassa on sotinut esimerkiksi Venäjän armeijan korkean valmiusasteen 200. moottoroidun jalkaväkiprikaatin taisteluosastot.

      Prikaatin moottoroidut joukot olivat mukana Luhanskin ratkaisevissa taisteluissa kesällä 2014 ja ne tallentuivat silloin myös videokuviin ja joukot myöhemmin tunnistettiin olevan osa 200. moottoroitua jalkaväkiprikaatia:

      https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/01/16/russias-200th-motorized-infantry-brigade-in-the-donbass/

      Tällä videolla näkyvän 200.moottoroidun jalkaväkiprikaatin taisteluosaston kalustona :

      – 2 x T-72 B3 taistelupanssareita (Modernisoitu , uusin variantti T-72B:stä, vain Venäjän armeijan käytössä. )

      – 3 x 9K35 Strela-10 lähitorjuntaan tarkoitettuja ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä

      – 10 x MT-LB monikäyttöisiä kuljetuspanssareita

      – 1 x BTR-80 jalkaväen taisteluajoneuvo

      – 2 x Kamaz kuorma-autoa

      – 7 x Ural kuorma-autoa

      – 2 x 2B16 Nona-K kanuuna/kranaatinheitintä

      https://www.youtube.com/watch?v=MIynh7rvc6w

     • Tässä taas Ukrainan Krasnodonissa M04-E40 valtatiellä kuvattu tyypillinen Venäjän maavoimien pataljoonan vahvuinen mekanisoitu taisteluosasto. Tää oli sitä aikaa loppukesästä 2014 milloin Ukrainan puolustusvoimat olivat taisteluissa voitolla ja Venäjä puuttui taisteluihin vakituisilla asevoimien joukoilla. Tässä tän venäläisen osaston kalustona ainakin

      – 13 x T-72B1 & T-72BM taistelupanssarivaunua
      – 42 x BMP-2 rynnäkköpanssaria
      – 6 x MT-LB kuljetuspanssaria
      – 31 Kamaz & Ural kuorma-autoa pataljoonan sotilaiden kuljettemista varten
      – Panssarihaupitseja 122mm 2S1 Gvozdika X 152 mm 2S3 Akatsiya
      – Panssaroituja ambulansseja
      – 15 x polttoaine kuormaautoa
      – 1x BTS-4 hinauspanssari
      – Sotilaat Venäjän maavoimien maastopuvuissa

      http://euromaidanpress.com/2014/09/02/the-smoking-gun-russian-column-confirmed-in-krasnodon/

      https://www.youtube.com/watch?v=_P4jG0B4Hd8

     • Itä-Ukrainasta useilla venäläisillä medioilla ja kanavilla propagoiva ”toimittaja” Graham Phillips kuvasi talvella 2015 uutiskatsauksessaan Debaltsevesta Venäjän asevoimien modernisoidut T-72B3 taistelupanssarivaunut.

      Modernisoitu T-72B3 on käytössä vain Venäjän asevoimilla.

      (T-72 B3:ssä aikaisempia variantteja parempi panssarointi, pääase sekä sensori-että tulenjohtojärjestelmät)

      http://www.military-today.com/tanks/t72b3.htm

      https://www.youtube.com/watch?v=X_n89psPcBQ

     • Videokuvaa Ukrainan Krasnodonista, Luhanskin oblasti tammikuu 2015.

      – Useita panssaroituja moderneja panssaroituja BPM-97 ”Vystrel” ajoneuvoja, käytössä vain Venäjällä, Azerbaidzanilla ja Kazakstanilla.

      http://www.military-today.com/apc/bpm_97.htm

      – GAZ-3937 ”Vodnik” monikäyttöinen amfibio-maastoauto

      http://www.military-today.com/trucks/vodnik.htm

      – Kamaz 4310 & Ural kuorma-autoja täynnä pieniä vihreitä miehiä

      http://www.military-today.com/trucks/kamaz_4310.htm

      – BMP-2 rynnäkköpanssareita

      http://www.military-today.com/apc/bmp2.htm

      – Modifioituja MT-LB kuljetuspanssareita ZU-23-2 ilmatorjuntakanuunalla

      http://www.military-today.com/apc/mtlb.htm

      – T-72B1 taistelupanssareita

      http://www.military-today.com/tanks/t72.htm

      https://www.youtube.com/watch?v=bP9eT1laFw4

     • Venäläisen Ulan-Udessa Siperiassa tukikohtaansa pitävän 5.panssariprikaatin kalustoa ( T-72B obr.1989.g, T-72B1 taistelupanssareita & BMP-1 rynnäkköpanssari) ja jalkaväkeä kuvattuna talvella 2015 Debaltsevessa.

      Kuten näkyy osaston taistelijat eivät ole mitään tavallisia venäläisi’ vaan vinosilmäisiä siperialaisia burijaateja.

      http://imgur.com/a/uY36L

      Venäläinen T-72B obr.1989.g taistelupanssari @ Debaltseve 2015

      http://imgur.com/a/2q2Mc

      https://imgur.com/a/haBMM

      https://imgur.com/a/erUSw

      https://imgur.com/a/013fR

      Venäläisiä T-72B obr.1989.g, T-72B1 taistelupanssareita @ Debaltseve 2015

      https://imgur.com/a/6ZQT7

      https://imgur.com/a/XaWNV

      https://imgur.com/a/i23rM

      Venäläinen BMP-2 rynnäkköpanssari @ Debaltseve 2015. Miehistönä vinosilmäisiä siperia burijateja.

      https://imgur.com/a/LVx1a

      Venäläisiä T-72B3 taistelupanssareita @ Debaltseve 2015

      https://imgur.com/a/VSjiC

    • Sun kannattaisi sitten lähteä rintamalle. Mutta älä yritä hurmaavaa joukkoitsemurhaa kuten ehkä puolustusministeri Niinistö ja PV:n komentaja yrittävät. Vihreä takkisia miehiä jos näkee unissa, voi vielä selvitä hengissä tabujen avulla! Mutta jos ydinkärjet alkavat vihellellä Suomea kohti Lindbergin tai Niinistön toimien johdosta niin siinä ei enää tabut auta.

     Kunhan yritin vain selvittää mihin lätäkköön Suomi voi vielä joutua: Ydinaseiden maalitauluksi!

 2. Tuon tuenantamisen laajuus on viellä epäselvä, antaako yhdysvallat tukensa esimerkiksi itäukrainan etniselle puhdistukselle,jos sen alueet tahdotaan alistaa Ukrainan sotilalliseen hallintaan.
  Samantapainen kysymys tulisi esitää myös balttian suhteen, Onko Pencen antama tuki myös samanlaisille etnisen puhdistuksen operatioille,baltian maissa.
  Nykyinen ylikiihottunut polittinen hysterinen ilmapiiri probakandistisen aivopesun surauksena voi johtaa jopa mainitsemiini seurauksiin.

  • Tapahtuiko Slovianskissa etninen puhdistus 2014 kun Venäjän sotilaat ajettiin pakosalle?

   Etniset Venäläiset asuvat sovussa Ukrainalaisten kanssa. Ainoastaan Venäjän armeijaa on kiittäminen pitkitetystä tappamisesta.

   Kts. Esim YLE: ”Igor Strelkov venäläismediassa: Olen vastuussa Itä-Ukrainan sodasta”

   ”Strelkov sanoo Zavtra-sanomalehdessä, että jos venäläisjoukot eivät olisi ylittäneet rajaa, tilanne olisi rauhoittunut kuten se rauhoittui Harkovassa ja Odessassa.”

   ”Kiova reagoi voimakkaammin vasta, kun Venäjä aloitti kapinallisten laajamittaisen tuen. Sitä ilman kapinallisilla ei olisi ollut riittävästi aseistusta eikä taistelijoita, sanoo Strelkov”

  • Arvostetut ihmisoikeusjärjestöt kuten Amnesty sekä HRW eivät löytäneet todisteita Venäjän propagandan väitteille Itä-Ukrainassa tapahtuneesta järjestelmällisestä kansanmurhasta tai etnisestä puhdistuksesta.

   • Arvostetut… hehee, humoristi.

    HRW (joka on järjestänyt varainkeräysillatsuja mm. ihmisoikeuksien mallimaassa Saudi-Arabiassa) saa rahoitusta Sorosin Open Society -säätiöltä https://www.hrw.org/partners ja joka on esittänyt ettei hyväksy valtioiden rahaa ( http://www.ngo-monitor.org/ngos/human_rights_watch_hrw_/ ) on ottanut rahaa mm. Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoittamalta NED:iltä.

    HRW:n johtokunnassa silmiin pistää pyöröovikäytäntö. https://www.hrw.org/about/people/board-directors

    HRW:n varapuheenjohtajana oli Naton ja Jugoslavian sodan aikana Bill Clintonin kaveri Susan Manilow: tuolloin HRW kauhisteli Milosevicin sun muiden ihmisoikeusrikoksia mutta ei puuttunut Naton eikä Clintonin tekemisiin.

    HRW:n Washingtonin osaston johtaja Tom Malinowski toimi ennen HRW:ta Bill Clintonin erityisavustajana ja ex-UM Madeleine Albrightin ja turvallisuusneuvoston puheenkirjoittajana. Albright muistetaan Irakin sota-intoilijana. HRW:sta Malinowski siirtyi 2013 Obaman hallinnon pikku apulaiseksi pestinään Assistant Secretary of State for Democracy, Human Rights and Labor (DRL).

    Obamalla taas oli oma Kill List eli hän päätti, ketkä Yhdysvaltain turvallisuutta uhkaaviksi arvellut henkilöt voidaan tappaa.

    Miguel Díaz tuli HRW:iin CIA:sta.

    Myles Frechette tuli HRW:iin Yhdysvaltain kauppakamarin Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen edustosta, työskenteli myös lobbaajana North American-Peruvian Business Council -neuvostossa. ”Neuvosto” sai rahoituksensa mm. JP Morganilta, Essolta ja Texacolta.

    Michael Schiffer on toiminut sekä HRW:ssa että NED:issä että Amerikkojen välinen dialogi -järjestössä (Inter American Dialogue) jota rahoittaa Yhdysvaltain kehitysjärjestö USAID, Coca-Cola, Microsoft, JP Morgan et al.

    HRW:n johtokunnan investointipankkiireja ovat Joel Motley, Hassan Elmasry, John Studzinski (Blackstone Group) eikä unohdeta Julien J. Studleyta joka meni pankkimaailmaan Yhdysvaltain armeijan psykologisen sodankäynnin yksiköstä.

    Euroopan HRW:n henkilöstöstä pantakoon merkille eliitin ajatushautomon Aspen-instituutin Alice H. Henkin jonka kaudella HRW laati raportin ”Honoring Human Rights: From Peace to Justice” jossa YK:lle ehdotettiin Kosovon sodassa käytettyjä strategioita.

    Pantakoon merkille että Felice Gaerin lisäksi Euroopan HRW:n johtokunnan jäseniin kuuluu muitakin Yhdysvaltain ulkoasiain neuvostossa (CFR) istuvia kuten vaikkapa Morton Abramowitz, balkanisoinnin asiantuntija ja Yhdysvaltain Turkin lähettiläs 90-luvun vaihteessa.

    Paljon on myös Atlantin neuvostoon (Atlantic Council) kuuluvia sekä amerikkalaiseen European Institute -instituuttiin (järjestää mm. turvallisuuspolitiikka-foorumeita) kuuluvia.

    Ennaltaehkäisevän toiminnan keskuksen (Center for Preventive Action), jota rahoittaa Soros, Carnegie sekä USIP (US Institute for Peace) johtaja Barnett Rubin löytyy HRW:sta. Ennaltaehkäisevä luetaan ”interventio” eli sotilaallinen väliintulo. Rubin istuu myös Sorosin Soros Foundation Central Asia Project -virityksessä. Rubin on Soros-säätiön pakotettua maahanmuuttoa edistävän Forced Migration Project:in neuvonantaja. USIP antoi Rubinille määrärahan, jotta hän tutkisi uuden valtiojärjestelmän muodostumista/muodostamista Keski-Euraasiassa.

    Paul Goble on Yhdysvaltain rahoittamasta propagandaradio Radio Free Europe/Radio Libertysta. Pro-interventio-teoreetikko Stanley Hoffman istuu HRW:ssa. Richard C. Holbrooken (k. 2010) vaimo, ”journalistien suojelija” Kati Marton on lobannut Soros-säätiön haluamaa politiikkaa mm. Jugoslavian sodan aikana (> Belgradissa toiminut radio B29, jota rahoitti myös NED).

    Sorosin ohella löytyy paljon kytköksiä myös Carnegie- ja Ford -säätiöihin.

    Näitä esimerkkejä voisi antaa pitemmän listan mutta eiköhän se näilläkin tule selväksi, miksi HRW:n raportit ja kannanotot usein myötäilevät HRW:n rahoittajien haluamaa politiikkaa.

    Tuolla hieman lisää http://www.counterpunch.org/2014/07/11/the-revolving-door-at-human-rights-watch/

    • Niin teillehän tuntuu kelpaavan nämä Amnestyn sekä HRW:n tutkimukset aina silloin kun ne kritisoivat Yhdysvaltoja ja länsimaita mutta Venäjää ja Syyriaa kritisoidessaan raportteja dissataan ja kaivelette esiin näitä jotain Soros ja Cia yhteyksiä.

    • Onko kansanmurhasta tai etnisestä puhdistuksesta mitään näyttöä?

     Mahtaa Amnesty ja HRW olla Venäjän mediaa luotettavanpia lähteitä, kuitenkin.

    • Venäjän tiedotus Ukrainasta ei ole oikein antanut aihetta luottaa siihen.

     Todisteina Ukrainan puolustusvoimien väitetyistä sotarikoksista on käytetty vanhoja valokuvia jotka ovatkin esittäneet Venäjän armeijan tekemiä sotarikoksia Itshkerian tshetseenitasavallassa ja Georgiassa.

     http://www.russialies.com/

     • Hallitusten antamat lausunnot ovat politiikan tekoa, eivät Totuus.

      ”Arvelisin että länsimaista hyvää journalismia tuottavia medioita ei hirveästi kiinnosta toistaa näitä Venäjän propagandan väitteitä mille ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä.”

      Ei kuitenkaan ole mitään estoja toistaa Yhdysvaltain propagandaa, mille ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä, siltä vaikuttaa.

     • Päinvastoin kuin te, minä olen toimittanut video sekä kuvatodisteita Ukrainassa operoineista Venäjän asevoimien joukoista sekä tyypillisesti vain Venäjän maavoimien panssariprikaatien käytössä olevasta modernista sotakalustosta. Tätä materiaalia kyllä löytyy runsaasti lisää.

 3. Ei Ukraina tarvitse apua muutamaa kapinallista vastaan vaan monituhatpäistä Venäjän armeijaa ja kalustoa vastaan.

  • Donbassissa on enemmän venäläisten panssarivoimia kuin länsi-euroopan armeijoilla yhteensä.

   • Jep. Igor Girkinin mukaan he onnistuivat kolme tankkia kaappaamaan Ukrainalta. Nyt siellä on yli 600 raskasta tankkia satelliitista laskettuna. Noin 3400 panssaroitua ajoneuvoa yhteensä.
    Miltei jok. Ikinen on Venäjän armeijan laite.

     • Sosiaalisen median harrastelijat ovat ostaneet satelliittikuvat ja laskeneet kaluston.
      Olen itse niistä tarkistanut vain osan. Siksi mieluusti pyöristän lukuja alaspäin.

      Voin katsoa löydänkö linkit kun on sopiva välmä.

     • Kolmesta kaapatusta tankista esim:
      https://thesaker.is/two-statements-by-igor-strelkov-june-16-2014/
      ”One APC cannot stand against 20-30. And even the three old, aged tanks, which were, with great difficulty, restored in Gorlovka”

      Kolme t64 tankkia on sittemmin lisääntyneet keskenään ja muuttuneet moderneiksi t72 ja t90 tankeiksi.
      Ukraine MoD: ”Russia accumulated in the occupied part of eastern Ukraine ~600 tanks, 1300 combat vehicles, 760 artillery vehicles”

      Kaluston laskennan tuloksia somessa:
      https://twitter.com/Ars_Faivre/status/814115904816549888
      (Huom: Suuri osa kalustosta on satelliiteilta piilossa)

      Tankkibongauksia ym:
      https://www.youtube.com/channel/UCtDBsfXZd-jd7-9hq2vqiSg

      Kiinnijääneitä venäjän armeijan sotilaita:
      https://youtu.be/lWB4X0LHRkI
      Sittemmin kymmeniä tuhansia venäjän sotilaita on osallistuneet sotaan Ukrainassa.
      (pelkästään ETYJ on laskenut yli 20 000 laittoman sotilaan rajan ylitystä.)

     • Jaa, vvalkean systeemi estää linkkieni julkaisun.
      Nautit vvalkopestystä sananvapaudesta, et näe lähteitäni.

 4. Tuskin tuo USA-koaliition nokitus Venäjää (myös Syyriaa ja Irania) vastaan loppuu ennen kuin sen on pakko loppua kun rahkeet eivät enää riitä. Usaa nyt hallitsevat zionistit pitävätsiitä huolen kuten ovat aina pitäneet muuallakin, esim. NL:ssa josta luikkivat Usaan kun menettivät vallan.
  Benjamin Freedman: Americans Haven’t Been Free for a Long Time
  They own the currency; they own the media; they own the politicians. This is an example of how they start and end wars. — “Here in the United States, the Zionists and their co-religionists (masons) have complete control of our government. — Lisää linkistä
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127728
  Mutta loppu sillekin varmaan tulee aikanaan kuten Neukkulassakin kävi. Nyt siellä on voitto otettu ns. kotiin eikä maan suvereenisuus ole uhattuna. Ja onhan liittolaisena maailman tällä hetkellä ehkä vahvin valtio Kiina. Aika pienet mahdollisuudet rappeutuvalla ’länsimaisella arvoyhteisöllä’ taitaa olla tämän mahdin edessä.
  Xi’s show of force declares China’s battle readiness to the world
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155479
  Xi, in a camouflage uniform, told the troops to “be ready to ­assemble at the first call and be ­capable of fighting and winning any battle”.

 5. Kaikkien jotka käyttää Ukrainan tilanteesta nimitystä ”sisällissota” pitäisi karkoittaa maasta välittömästi Venäjälle, sen verran irvokasta ja venäjämielistä moinen on.

  Epäilen samojen olevan potentiaalinen vihreiden miesten tukijoukko Suomessa, uhka maamme turvallisuudelle/puolustukselle.

  • Sota on ollut Ukrainan ja Venäjän välinen sota siitä lähtien kun Venäjän erikoisjoukot poistuivat helmikuussa 2014 Sevastopilin tukikohdasta valtaamaan ja miehittämään Ukrainan Krimin niemimaata.

  • Koettakaahan keskustelijat pysyä nahoissanne. Tilanne on se, ettei puolueetonta tietoa Ukrainan tapahtumista ole saatavilla ja nyt kaikki lataavat tuohon propagandalla kyllästettyyn informaatiotyhjiöön omia poliittisia intohimojaan.

   Ukrainan epävakautus, tapahtui se sitten kumman hyvänsä blokin toimesta, on ollut onnetonta maailmanrauhan kannalta, sillä siinä on kumoutunut klassinen ja hyväksi havaittu käytäntö isojen voimablokkien väliin jätettävästä neutraalista vyöhykkeestä. Kyllästyminen kylmän sodan aikaisiin jatkuviin ydinsotauhkiin pakotti valtioden päämiehet hakemaan tämän tapaista ratkaisua, jossa vältytään jännitteisiltä rajoilta ja kuumilta vyöhykkeiltä, joidenka hallinnasta alkaa ennemmin tai myöhemmin kova taistelu ellei riskiä tiedosteta eikä sitä vastaan toimita.

   Itse (viekää Venäjälle vain, olkaa hyvä) olen aika vahvasti kallistunut siihen tulkintaan, että länsiblokki on Ukrainan kohdalla sortunut epävakauttamiseen selkeästi enemmän kuin Itä. Taustalla on USA:n neokonservatiivien omaksuma ulko- ja turvallisuuspoliittinen ajattelu, joka korostaa USA:n ja lännen ylivaltaa ja -vertaisuutta maapallolla.

   USA:n kenties merkittävin geostrategi Zbigniew Brzezinski on ollut ainakin yksi tämä opin hahmottelijoista ja hänen teoksestaan ”The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives” on nähtävissä, kuinka mies hahmottaa Ukrainan erittäin tärkeäksi geopoliittisesi akselipisteeksi (pivotal point), joka sijaitse kolmen ison aluekokonaisuuden leikkauspisteessä, ja jonka hallinta on länsiblokille merkittävä etappi sen pyrkiessä työntämään Venäjän vaikutusta pois Euroopasta.

   • Fakta on että Putinin toimet on tappanut yli 10 000 eurooppalaista ja vielä enemmän venäläisiä.
    Esim ISIS on ollut pienempi paha Euroopalle.

     • Kuinka hyvä lähi-itäläinen arvoyhteisö on ollut Lännelle?

     • Venäjämielisillä on erikoinen tapa katsoa Venäjän terrorismi ja murhat Ukrainassa oikeutetuksi koska USA tappaa arabeja.

      Minulla erittäin vaikeaa sietää sellaista ajatusmallia.

   • Ukrainan sotaan on tasan yksi syyllinen, sodan aloittanut aggressori – Venäjä

   • Totuuteen pyrkivää tietoa on saatavissa Ukrainan tapahtumista. Sitä tuottavat parhaiten länsimaisten uutistoimistojen palveluksessa olevat journalistit ja Bellingcatin kaltaiset kansalaisorganisaatiot.

    Valitettavasti Venäjän taitava disinformaatiotoiminta on hyvin onnistunut kääntämään mustan valkoiseksi ja päinvastoin, niin kuin paljolti olemme saaneet täällä Vastavalkeassakin huomata. Täällä Venäjän ja sitä kannattavien fasistien propaganda menee sellaisenaan läpi, kun taas länsimaiden vapaaseen lehdistöön suhtaudutaan pilkallisesti. Hyvin on Goebbelsin opit omaksuttu!

   • ”Tilanne on se, ettei puolueetonta tietoa Ukrainan tapahtumista ole saatavilla ja nyt kaikki lataavat tuohon propagandalla kyllästettyyn informaatiotyhjiöön omia poliittisia intohimojaan.”

    Juurikin näin.

    • Totta Riikka, juuri tuo ärsyttää Ukrainasta puhuttaessa.

     Tuntuu että ei ole kuin kaksi ääripäätä.

 6. Eihän Ukrainan tilanne lopultakaan niin monimutkainen ole. Venäjä sai turvatuksi Krimin alueen irtaantumisen rauhanomaisesti Ukrainasta, ja liittymisen Venäjään. jota ylivoimainen enemmistö väestöstä tuki ja jota Krim oli yrittänyt jo heti Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

  Donbassin ja Luganskin tilanne sen sijaan kehittyi sodan asteelle, kun alueella ei riittänyt voimaa irtaantumiseen Ukrainasta, eikä Venäjä siihen ajoissa pyrkinyt. Alueiden väestöhän on pääosin venäläisperäistä.

  Nyt Kiovan pyrkimyksenä on pommittaa Itä-Ukrainan infra maan tasalle ja ajaa sen väestö Venäjälle. Aika paljon väkeä onkin jo mennyt Venäjälle, tiedoista riippuen 1 – 2 miljoonaa. Eli Poroshenkon tavoitteena on suuren oppi-isänsä Stalinin tavoin suorittaa massiiviset väestönsiirrot, joita korvaisi muualta tullut länsimielisten joukko.

  Tämä lienee täällä kommentoivien suomalaisten uusnatsien mielestä läntisen arvoyhteisön arvojen mukaista.

  • Olen samaa mieltä Taunon kanssa: eihän Ukrainan tilanne lopultakaan niin monimutkainen ole.

   Ukrainalla oli vakavia vaikeuksia taloudessaan ja politiikassaan. Niistä selviytyäkseen maa yritti päästä yhteistyöhön lännen, lähinnä EU:n kanssa. Jos yhteistyö EU:n kanssa olisi onnistunut, maa olisi päässyt kehityksen uralle kuten vaikkapa Puola. Valtava kehitystä jarruttava korruptio olisi saatu suitsituksi.

   Mutta tämäpä ei Putinille sopinut. Putin ei halua todella itsenäistä Ukrainaa, vaikka vakaa ja hyvinvoiva Ukraina olisi ollut myös Venäjän etu. Siispä Venäjä valtasi ja liitti itseensä Krimin, vaikka se oli sitoutunut siihen, että valtioiden rajoja ei väkivalloin muuteta. Tämä ei riittänyt. Venäjä masinoi sodan Itä-Ukrainassa, tarkoituksena pitää Ukraina heikkona ja estää liittyminen Natoon. Tässä Putin on myös onnistunut. Kuinka pysyvästä menestyksestä on kysymys, jää nähtäväksi. Politiikallaan Putin on tehnyt Venäjästä Ukrainan vihollisen, jota se ei ennen ollut.

   Stalin aikoinaan tapatti miljoonia ukrainalaisia. Nyt Putin harjoittaa samankaltaista politiikkaa: Ukrainan kansa pidetään ahdingossa ja estetään sen talouden ja yhteiskunnan kehittyminen. Lopullisena päämääränä saattaa olla koko Ukrainan lopettaminen valtiona. Putin yhdistää Hitlerin ja Stalinin menetelmät.

  • Etnisten venäläisten osuus on Donetskin oblastissa 38,2% & Luhanskin oblastissa 39%. Yleisin puhuttu kieli on Venäjä.

   Tästä infografiikasta asia selviää:

   http://imgur.com/a/Gj2ym

   Maassa loisivat etniset venäläiset ovat potentiaalinen uhka mille tahansa Venäjän naapurimaalle. Kuten Ukrainan sota opettaa, etnisten venäläisvähemmistöjen suojelu on Putinin Venäjän imperialismia peittävä naamari, tekosyy millä aloittaa voimankäyttö ja sotatoimet.

 7. Länsi menetti Krimin niemen laahaten jalkojaan pelokkaana venäjän sekaantumisesta sihen. Maidanin aukiolla tarkka-ampujat napsivat uhreja palavasta rakennuksesta, heidän yrittäessään paeta paloa. ”PORO-ROTTA” on lännen Marionetti”. Ukrainan johto aikoo puskea venäjänkieliset yli rajan, hinnalla millä tahansa, vaikka heillä on juurensa ukrainassa. Idea on aivan sama, kuin suomalaiset ajaisivat suomen-ruotsalaiset hangon niemestä mereen ruotsin suuntaan. Ei muuten mikään huono idea,heh.”Ei vainaskaan” ? Ukraina on tulevaisuuden NATO- maa. ( jos se ei sitä jo ole ). Käytännöllisesti katsoen, ja se on vaarallista lännen uhkailua. Trump ei määrää mitään ”lopullisia päätöksiä”,koska Israel on kaikessa mukana. Ivankan mies toimii ”silmänä, ja korvana” edustaen zionistien yliherruutta erillaisin järjestöin amerikan mantereelta.

 8. Jäi epäselväksi ainoastaan se, että onko F-35 vai SU-50 killerimpi, niin vois suositella Ukrainalle jompaa kumpaa. Ongelma on se, että alustus ei kerro minkä Ukrainan puolella pitäis olla. Ehkä tim tai tom huomenna kertoo.

  • Kehitys Ukrainassa jatkuu. Lienet kuitenkin sen verran kartalla, ettei Ukrainan valtion vaihtoehtoina ole F-35 tai SU-50, vaan nykyinen isäntä eli USA sanelee tässäkin tahdin. Eikähän Ukrainalla ole edes varaa hävittäjähankintoihin, vaan vieraiden valtioiden koneet lentelevät sen taivaalla (vähän niin kuin Suomessakin).

   Ukrainahan on keinotekoisesti kokoon kyhätty valtio, jonka elinkelpoisuus on lähellä olematonta. EU nosti jo kätensä pystyyn, eikä ryhtynyt sijaisvanhemmaksi. Eli USAn aseavun ja taloudellisen avun varassahan Ukraina totaalisesti on. Kuinka pitkälle se riittää, jää nähtäväksi. USAssa kalkuloidaan nyt, onko siitä saatavissa lainkaan taloudellista hyötyä vastikkeena.

   Itse arvelen, että Ukraina tullaan jakamaan useampaan osaan, ja sille alueita luovuttaneita valtioita on muitakin kuin Venäjä. Unkari ja Puola taitavat siinä jonossa olla keulimmaisia. Eikähän tämä edes olisi ensimmäinen jako-operaatio Euroopassa; muistammehan hyvin, kuinka USA pommituksilla irrotti Kosovon Serbiasta, ja koko Jugoslavia oli hetkessä pelkkä muisto

   • Ukrainan kansallisomaisuus on puhallettu.

    Ukrainan virallinen valtionvelka on nyt noin 90 % BKTstä, epävirallinen ja oikeampi lienee 120 %.

    Ukaina on maksukyvytön korviaan myöten veloissa USAlle, NATO-maille, EUlle siinä määrin, että maa ei ole suvereeni itsenäinen maa.

    USA ja NATO työntävät Ukrainan EUlle elätiksi kuten aikoinaan Kosovon.

    Ukraina on myös sodankäynnissään täysin riippuvainen USAn ja NATOn ja kumppaneiden mm. Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen sotilaallisesta avusta, konsultoinnista, johtamisesta, tiedustelusta, tutka-avusta, aseavusta ym. mikä on syy, että se häviää jatkuvasti kaikki hyökkäysyrityksensä ja taistelut Itä-Ukrainalle.

    • Ironista kyllä, mutta Sloboa ei koskaan tuomittu Haagissa, klassinen esimerkki jonkin johtajan demonisoinnista ja siitä johtuneista seurauksista.

     Mitä tuli Kosovosta? Amerikkalaisen huumekaupan keskus Euroopassa.

   • Ei kai Ukraina sen sen keinotekoisempi valtio ole kuin vaikkapa Venäjäkään. Ukrainan kieli on eronnut venäjästä satoja vuosia sitten. Ukrainassa kansallisuusaate on herännyt 1840-luvulla, mutta joutui venäläisten tukahduttamistoimien kohteeksi.

    Neuvostoliiton aikana Ukraina tunnustettiin omaksi valtiokseen: se oli yksi viidestätoista neuvostotasavallasta ja myös YK:n jäsen sodan jälkeen.

    Mehtälän ajatus Ukrainan jakamisesta on vähintäänkin hämmästyttävä. Se vertautuu Puolan jakoihin, joista viimeisin oli natsi-Saksan ja Neuvostoliiton suorittama.

    Venäjä on monessa yhteydessä sitoutunut siihen, että toisen maailmansodan jälkeen muodostuneita rajoja ei pyritä väkivalloin muuttamaan. Tätä sitoutumistaan vastaan se on rikkonut useita kertoja. On järkyttävää, että itsenäisten valtioiden pilkkomispolitiikka saa Suomessakin tukea.

  • Ukrainan ilmavoimat lentää entiseltä Neuvostoliitolta perityltä kalustolla jota se modernisoi nyt ajanmukaiseksi. Samaa 1970-1980 luvun lentokalustoa mitä Venäjän ilmavoimatkin pääosin edelleen käyttää. Ilmaherruushävittäjinä Su-27 Flanker, Mig-29 Fulcrum ja rynnäkkökoneina ja maataistelukoneina Su-24 Fencer & Su-25 Frogfoot.

   Ruotsalainen SAAB JAS-39 Gripen C/D on ollut esillä mahdollisena uutena hankintana.

   • Niinpä,

    hullujen hommaa kuten oli Georgiassakin kun USAn ja NATOn kouluja käymättömät upseerit, joilla ei strategista ja taktista osaamista ja älyä ole, yrittävät sotia venäläisin asein venäläisiä aseita, strategiaa, taktiikkaa vastaan.

 9. Suomen trollitoimiston hinku sotaan Ukrainaan noudattelee ylipäällikkö Sauli Niinistön sekä USAn ja NATOn strategiaa:

  2 suomalaista silloin majuria nyt jo everstiluutnanttia paljastettiin Ukrainassa kun ne olivat ylipäällikön lähettäminä Suomen yhdys- ja NATO-upseereita suunnittelemassa ja koordinoimassa Suomen sotilas- ja aseapua USAlle ja NATOlle Ukrainaan jos sota eskaloituu.

  Sittemmin ylipäälikkö Niinistö toimitti USAn, NATOn Ukrainan Kievin tykkeihin suomalaisia etäisyysmittareita.

  USAn, NATOn, Ukrainan Kievin sodanjohto ei tajunnut, että tykistön kranaatit ja ohjukset eivät lennelleet sinne tänne huonojen etäisyysmittareiden takia vaan siksi, että Venäjä oli elektronisilla aseillaan manipuloinut USAn, NATOn, Kievin Ukrainan tykistön ja ohjusten koordinaatteja niin, että USA, NATO, Kiev eivät osuneet systemaattisesti siviileihin eivätkä Itä-Ukrainan puolustusjoukkoihin.

  • Mielenkiintoista tietoa. Meillä on ylipäällikkö joka ei osaa pysyä omissa nahoissaan. Tuskin monikaan kansalainen on valmis tuota ymmärtämään – tukemisesta puhumattakaan.
   Ongelmana on se ettei noista asioista ole kansalla riittävää tietoa.

   • Hoppalong Diabolik ovat hädissään.

    Hakkeriryhmä nimeltä Kyber-Berkut paljasti kokonaisen NATOn salaisen sotilasryhmän, joka valmistelee USAn johtoista hyökkäystä Ukrainassa.

    Heidän tiimiinsä kuului myös kaksi suomalaista ammattisotilasta Kari Ahrnberg ja Martti Kari.

    • Kyber berkut on typerä perättömyyksiä jakava ryhmä. (Wannabe nettijatko janukovitsin veriselle berkut poliisille)

 10. Otsikko: …aseistaa ….nokitella
  Jos olisit edes puupyssynaisena suorittanut osasi maallesi, ymmärtäisit, että noita kahta sanaa ei suositella samaan otsikkoon.
  Muutenkin aika sekavaa tekstiä, jopa taperelaiselta opiskelijalta.

 11. Eikös tää Amerikka voisi rakennella rauhaa ja käytellä aseitaan ihan vaan omalla maaperällään ?Jälki maailmalla ei oikein puhuttele, Syyria,Irak Afganistan ,Vietnam ja mitä muita maailman kolkkia onkaan ,jossa ovat rauhaa rakentaneet?

 12. Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi toimittaa tarvittaessa sotilaitamme ja aseitamme USAlle, NATOlle, Kieville Ukrainaan NATO-Puolan kautta.

 13. Siis suomesta löytyy vieläkin sen verran suoraryhtisiä miehiä ja naisia ”tykin- ruoaksi”,tuhansien työttömien lisäksi, että kannattaa lähettää oman rotunsa edustajia johtajiensa määräyksestä. Minkäläisesta isänmaallisuudesta se kertoo. Oman maan puolustusta ei siis enää harrasteta, vaan on haettava vaikeuksia ulkomailta. Tällaistako opetetaan kouluissa sekä kirkoissa. On kait yhdentekevää kenenkä luodit osuvat. EU-liittyminen muutti isänmaallisuus ajatukset ”saostuskaivoon”. Millään ei enää ole väliä, kuhan vain päästäisi tappamaan itse kehitettyjä vihollisia. Maailmanlopun aikoihin on jo eletty.

 14. Ukrainan valtiollinen mielipide on täysin rahalla ostettavissa. Maan parlamentti on vain huutokauppahuone, joka maksua vastaan tekee valtion päätöksiä.

  Näin ollen aseavussa — tai sen puoleen missä tahansa avussa — Ukrainalle ei ole kyse ”valtion auttamisesta”. Kyse on tuon auttajan toteuttamasta yksipuolisesta toimenpiteestä. Joten tosiasiallinen vastuu toimenpiteen seurauksista kuuluu tuolle ”auttajalle”.

  Avun ja vastuun seurauksiin luen erityisesti
  — Ihmisoikeuksien loukkaukset, kidutukset ym.
  — Geopoliittiset muutokset ja niiden seuraukset.
  — Sodan eskaloituminen.

  Erityisesti Ukrainan sisällisen sodan eskaloituminen ja kansainvälistyminen on välitön seuraus ukrainalaisten ja maahan tuotujen sotilaiden käyttämisestä ulkomaisen ”auttajan” omien ulkopoliittisten tavoitteiden ajamiseen.

 15. Jenkki-imperialistien ja ukrainalaisjuutalaisten hallinnoima ex-Ukrainan tasavalta on tullut tiensä päähän, Ukraina on finito.

  Entisen Ukrainan alueen nimi tulee olemaan Malorossiya. 😀

  Malorossiyan synty – rauhan ja järjestyksen palautus, kansanliittovaltion perustaminen

  Osallistuin eilen tilaisuuteen Donetskin pääkaupungissa, jossa Donetskin Kansantavallan päämiehen johdolla annettiin julistus uuden Malorossiyan (Ala-Venäjän, Pikku-Venäjän) liittovaltion perustamisesta entisen Ukrainan tilalle. Olin ainoa ulkomaalainen paikalla, joten Donbassin kansainvälisen uutistoimiston johtajana koen tarpeelliseksi jakaa ajatukseni ja kokemukseni eilisestä historiallisesta tilaisuudesta sekä kommentoida merkittävää geopoliittista askelta.

  Sain edellisen päivän iltana kutsun saapua Hotelli Shakhtar Plazan konfrenssitiloihin keskiviikkona aamulla ilman ennakkotietoa odotettavissa olleen tilaisuuden aiheesta tai sisällöstä. Tiesin vain sen, että kyseessä on valtion päämiehen, Alexander Zakharchenkon, johtama tilaisuus. Mitä näimme, kuulimme ja saimme luettavaksemme yllätti varmasti kaikki tilaisuuden vieraat. Uuden Malorossiyan valtion perustaminen entisen Ukrainan tilalle oli jotain uutta, joka sai meidät yllätyksen jälkeen varsin vakuuttuneiksi.

  Ensinnäkin, Alexander Vladimirovich Zakharchenko, on rohkea ja suora kansankomentaja. Kyllä, hän puhuu hyvin ja joskus jopa kuin poliitikko, nauttien laajaa kannatusta Donbassin kansalaisten keskuudessa, mutta ennen kaikkea, Zakharchenko on toiminnan ja määräysten mies. Mutta kuinka voit hallita ja hallinnoida ilman selkeää ja yhteistä strategista tavoitetta? Donbass ja koko entinen Ukraina tarvitsee suunnan minne marssia ja juuri sellainen annettiin eilen Donetskin Kansantasavallan johtajiston toimesta – kohti Malorossiyaa!

  Itsenäinen Malorossiya ja sen pääkaupunki Donetsk

  Tulisi ymmärtää, että Malorussiyan luominen ei poissulje ideaa eikä prosessia Donetskin ja Luganskin Kansantasavaltojen luomiseksi autonomisiksi hallintoalueiksi, mutta se on jotain mikä kokoaa yhteen myös esimerkiksi tulevaisuuden Harkovan, Kiovan ja Odessan kansantasavallat. Mikään ei ole toistaiseksi kuitenkaan muuttunut, joten julistettu aikomus ei ole vastoin Minskin sopimuksia, mutta se on varmaotteinen vastine Ukrainan viimeaikaisille aikomuksille uudelleen integroida Donbass Ukrainaan. Kuten julistettu, tämä ei tule tapahtumaan, vaan juuri päinvastoin.

  Mitä tulisi muistaa on, että koko lähtökohta kansalaisten vastarinnalle Kiovassa tapahtuneen helmikuun 2014 vallankaappauksen jälkeen on perustunut juuri vaatimukseen liittovaltiosta – kunnioitukseen eri alueita ja niiden kansalaisia kohtaan. Ja siitä Zakharchenkon aloitteessa on kysymys: Aloitteesta uuden liittovaltion perustamiseksi. Voimme siis sanoa, että Donetskin tavoitteena on vasteded luoda liittovaltio koko entisen Ukrainan alueelle.

  Historiallinen pohja on hyvin perusteltu, viitaten Malorossiyan historiaan ja erityisesti Bohdan Khmelnitskin jättämään perintöön. Suosittelen lukemaan aloitteen historiallisen perustan linkeistä.

  Aivan kuten muutkin liittovaltiot, myös Malorossiya tarvitsee tulevaisuuden pääkaupunkinsa operoidakseen laajan alueensa hallintoa ja useiden autonomisten hallitusten työtä, ulkomaan politiikkaa yms. Donetskin kaupunki on ehdotettu Kiovan tilalle Malorossiyan pääkaupungiksi, siis miksi näin?

  Viimeisen reilun vuosikymmenen aikana olemme todistaneet jo kahden lännen tukeman värivallankumouksen tapahtumista Kiovassa. Ensimmäinen CIA-käsikirjan mukainen ”Oranssi vallankumous” tapahtui Kiovassa 2004-2005 ja toinen ”Euro-Maidan” vuonna 2013, jota voimistettiin aseistetuilla äärimielisillä nationalisteilla helmikuuhun 2014 tultaessa.

  Donetsk on puolestaan sosiaalisesti vakaata aluetta, jolla on suuri ja vahva infrastruktuuri sekä paljon parempi geopoliittinen sijainti tulevaisuuden valtiolle. Donetsk kestää, kuten me kaikki olemme nähneet, ja luotettavana osana venäläistä maailmaa, Donetskilla on parempi mahdollisuus tarjota kansalle jotain johon he voivat luottaa.

  Varmasti Kiova tulee säilyttämään asemansa kulttuurisena keskuksena ja mahdollisesti myös taloudellisena, mutta alueen poliittisen johdon tulisi tapahtua sieltä missä globalistien tuhoisat voimat eivät pysty toteuttamaan murskaavia agendojaan. Ukrainan nykyjohto on pakottanut ukrainalaisille ideansa uudesta Euro-Ukrainasta ja nyt Donetskin johto tarjoaa kehitykselle vastakkaisen vaihtoehdon sekä paluun takaisin rauhanomaiseen venäläiseen maailmaan.

  Donbass taistelee itsenäisyyden – alueellisen rauhan ja vakauden puolesta

  Mutta miksi Malorossiya (Ala-Venäjä) eikä Novorossiya (Uusi-Venäjä) kuten se on esitetty ideana aiemmin? Kuten mainitsin historiallisesta perustasta uudelle Malorossiyalle, sen lisäksi meidän tulee ottaa huomioon myös millaisia mielikuvia ja toiveita nämä valtiolliset nimet edustavat sekä millaisessa taustassa meidän tulisi arvioida strategista päätöstä luoda Malorossiya eikä Novorossiya.

  Ensinnäkin tärkeintä on, että Malorossiya tulee olemaan suvereeni valtio, kuten vaikkapa Valko-Venäjä, eikä täällä ole aikomuksiakaan rakentaa uutta osaa Venäjän liittovaltioon. Kuten jo tiedämme, julistus ja aloite on tuotettu itsenäisesti Donetskissa ja se oli yllätys, ei ainoastaan Luganskin Kansantasavallalle, mutta myös Moskovalle. Ja huolimatta kaikesta mitä länsimedian ja Ukrainan propaganda on sinulle kertonut, fakta on, että Donbass on taistellut itsenäisyydestään koko konfliktin ajan. Seuraavaksi itsenäisen julistuksen jälkeen seuraa laajat neuvottelut, konsultaatiot ja harkinnat.

  Idea Novorossian perustamisesta Ukrainan venäläisille alueille on voimistanut nationalistisia voimia venäläisessä maailmassa aina konfliktin alkamisesta saakka. Mutta kuten tiedämme, johtavat asenteet Donbassissa ja sen kansan keskuudessa eivät ole suinkaan äärimielisiä, mutta poliittisesti maltillisia, käytännöllisiä ja kiihkottomia – vain hyvin voimakkaasti patrioottisia.

  Novorossiya tulevaisuuden suunnan ideana sisältää vain Ukrainan venäläiset alueet ja myös niiden liittämisen Venäjän federaation yhteyteen, mutta Malorussiyan idea sisältää kaikki alueet entisessä Ukrainassa ja säilyttää alueen ulkona Äiti-Venäjästä. Näin ollen aloitteen tarkoitus on ratkaista konflikti lopullisesti ja säilyttää entinen Ukraina yhdistyneenä, eikä jakaa sitä kahteen tai useampaan osaan ja samaan aikaan, jättää ovea selälleen tulevaisuuden konflikteille idän ja lännen välillä. Tästä syystä Malorossiyan luominen on rauhanomainen aikomus ratkaista tilanne perinpohjaisesti ja tavoittaa kestävä alueellinen rauhantila.

  Globalismin vastainen Malorossiya

  Globalistivoimien ajaminen ulos alueelta, nopeasti kasvaneen velkavankeuden lopetus, uuden ja itsenäisen keskuspankin luominen, GMO-vapaiden ruokatuotteiden tuotanto… mm. kaikki nämä anti-globalistiset tavoitteet sisältyvät viralliseen perustamisen julistukseen ja niistä myös keskusteltiin eilisessä tilaisuudessa. Viesti on selvä ja se tulisi ymmärtää, että Malorossiya on juuri sitä minkä puolesta Donbass kansantasavaltoineen seisoo ja jatkaa taisteluaan, mutta nyt paljon laajemmassa tavoitteessa kuin pelkästään Donetskin ja Luganskin alueilla.

  Kyse on tarjotusta mahdollisuudesta luoda itsenäinen kansanliittovaltio idän ja lännen välille, luoda tasapainoa ja palauttaa alueellinen rauhantila. Tämä on myös keskeinen syy siihen miksi kaikkien maailman kansalaisten tulisi tukea tällaista vakauttavaa geopoliittista tavoitetta.

  Johtotroikka Malorossiyan julistuksen takana oli pukeutuneena sotilasunivormuihinsa, komentajat Zakharchenko, Timofeyev ja Gubin. Paikalla oli useita komentajia ja turvallisuusviranomaisia, kaikki heistä pukeutuneena univormuihinsa. Vain toimittajat ja hallinnon siviilityöntekijät olivat siviilivaatteissa. Mikä mielenkiintoisinta, en nähnyt kenenkään käyttävään solmiota enkä pukua. Voitko kuvitella?

  Tämä ”poliittisten pelaajien” puuttuminen onkin jotain joka tulisi huomioida, koska se sisältää ja lähettää voimakkaimman viestin julistuksesta: ”Tämä ei ole showta, tämä ei ole peliä, mutta sotilas-poliittinen komentoprosessi, jota tukee laaja kansan enemmistö ja voimakas sotilaallinen voima – koulutettuna, varustettuna ja valmiina vapauttamaan kutsusta entisen Ukrainan alueen, joka luisuu nopeasti kohti ”failed-state” tilaa fasistihallinnon, natsijoukkojen ja lännen käsissä.

  Kuten Zakhachenko sanoi, ”tämä ei ole vallankumouksen julistus, mutta julistus vahvasta tahdosta palauttaa rauha ja vakaus koko entisen Ukrainan alueelle”.

  Kun Neuvostoliitto hajosi, se muodostettiin uudestaan Venäjäksi. Kun Ukraina hajoaa, se tullaan muodostamaan uudestaan Malorussiyaksi. Tulevaisuutta ei voi kirjoitettaa, mutta urheiden ja viisaiden komentajien johtaessa kansan enemmistön tahtoa kunnioittaen, meillä kaikilla on mitä tavoitella – yhteinen taistelumme rauhan palauttamisen puolesta.

  Pääkirjoitus, Janus Putkonen, DONi News Agency

  https://dnipress.com/fi/news/donbass-news/

  • Kansan enemmistö? Kansan enemmistö lienee ukrainalaiset tavikset, jotka ovat täysin syyttömiä koko konfliktiin. Onko heiltä kysytty mitään?

   • Viimmeks kun on kysytty , ukrainalaistavikset valitsivat donbassilaisen Janukovitsin presidentikseen. 😀

    • Viimeksi Ukrainan kansan tavikset demokraattisesti äänesti presidentinvaaleissa keväällä 2014 Petro Porošenkon presidentikseen. Petro Porošenko voitti vaalit heti ensimmäisellä kierroksella saaden 54,7% annetuista äänistä.

     • Tuossa vaiheessahan äänestysoikeuden ulkopuolelle olivat jääneet Krimin alueen väestö sekä Itä-Ukrainan väestö, jotka molemmat olivat vahvaa edellisen presidentin Viktor Janukovitshin tukialuetta.

      Eli näinkin voidaan vaaleja manipuloida.

     • Tietääkseni sekä Krimiläisillä että Donbasilaisilla oli normaali äänestysoikeus. Mutta sikäläiset pyssymiehet estivät äänestyksen.

      Korjaa jos olen väärässä.

     • Donetskin ja Luhanskin alueiden laittomat kansanäänestykset hoidettiinkin sitten venäläiseen tapaan samojen pyssymiesten aseiden piiput ohimolla. Ja olihan pro-Venäjä militanttien hallusta autosta löytynyt venäläiseen tapaan 100000 valmiiksi täytettyä äänestyslippua joihin oli merkitty ”kyllä” ääni.

      https://www.youtube.com/watch?v=Tk37sMDbum4

    • Jos nyt kysyttäis, niin veikkaisin, että ”enemmistö” toivoisi molemmat taistelevat osapuolet sieltä helvettiin, että saisivat asua maataan rauhassa.

     • Toinen on tunkeutuja (Venäjä).

      Toinen osapuoli on Ukraina.

      Jos molemmat lähtee helvettiin, jäljelle jää … ? …. ei mitään.

     • Tarkoitin ihmisiä, kansalaisia, en valtioita. Ei siellä kaikki juokse pyssyt kädessä ampumassa toisiaan. Näitä on ”enemmistö” sielläkin.

   • > Kansan enemmistö lienee ukrainalaiset tavikset,
    > jotka ovat täysin syyttömiä koko konfliktiin.
    > Onko heiltä kysytty mitään?

    On aika yleinen käsitys demokratiasta, että ”kansan mielipidettä on kuultava”. — Asia on kuitenkin aivan päinvastoin.

    Kansan edustajan pitää jääräpäisesti pysyä omalla linjallaan kansan äänestä välittämättä. Ennen pitkää edessä on sitten vaalit, jossa kansa hänet valitsee tai jättää valitsematta. Näin kansalla on mahdollisuus vaikuttaa politiikan suuntaan: edustajia vaihtamalla.

    Jos taas edustajat ryhtyvät ”kuuntelemaan kansan ääntä”, on siitä seurauksena, että kansa menettää mahdollisuuden vaikuttaa politiikan suuntaan. Vaaleista huolimatta edustajat kuitenkin päättävät mitä milloinkin huvittaa, ikään kuin vaihtavat mielipidettään sen mukaan mitä mieltä ”kansa” on. — Tällaisessa ”kansan ääntä kuuntelevassa” parlamentarismissa kansan edustajuudesta tulee oma säätyluokkansa. Sitä ei ole koskaan tarve muuttaa koska se ”tarkalla korvalla kuuntelee kansan ääntä” ja jatkuvasti mieltään muuttaen sopeutuu siihen.

  • Te uusnatsit katsotte oikeudeksenne uhata milloin kenenkin henkeä.

   Totuin tähän kyllä kotiläävässänne Hesarin nettiosiossa, josta taitaa löytyä vielä tallenne Tavallisen maisterin alias Matti Ridanpään uhkauksesta minun ”käsittelemiseksi”.

   Tällaiset uhkaukset eivät kuulu Vastavalkean julkaisuperiaatteisiin, joten poistan tuon.

  • Kremlille tarpeettomaksi käyneiden ”hyödyllisten idioottien” kohtalo on ollut venäläiseen tapaan karmaiseva.

   Itä-Ukrainassa eliminoidut komentajat.

   – Aleksandr ”Batman” Bednov salamurhattu 1.1.2015
   – Yevgeny Ishchenko salamurhattu 23.1.2015
   – Aleksei Mozgovoi salamurhattu 23.5.2015
   – Pavel ”Batya” Dremov salamurhattu 12.12.2015
   – Jevgeni Zhilin salamurhattu 19.9.2016
   – Gennadi Tsypkalov salamurhattu 23.9.2016
   – Arseni ”Motorola” Pavlov salamurhattu 10.10.2016
   – Valeri Botolov salamurhattu 27.1.2017
   – Oleg Anashchenko salamurhattu 4.2.2017
   – Mikhail ”Givi” Tolstykh salamurhattu 8.2.2017

   Edelleen elossa olevat komentajat

   – Alexander Khodakovsky
   – Igor Bezler
   – Igor ”Strelkov” Girkin

   Mitä luultavimmin myös tuon propagandisti Janus Putkosen ja Doni Newsin toimituksen varalle on tehty likvidointisuunnitelma joka pannaan toimeen tarpeen vaatiessa. 😉

 16. Maailman suurin syöpäpesäke USA on se ongelma,joka pitäisi pommittaa kivikauteen.Heidän sotimiseen ja vallankaappauksiin perustuva politiikka tulee kyllä aikanaan tiensä päähän mutta minkä hinnan siitä joutuu maksamaan?

  • USA on valtio. Ei sitä tarvitse palauttaa Istuvan Härän kauteen. Eikö deep state riittäisi kohteeksi?

 17. Tuossa nettiä selatessani törmäsin Veli-Pekka Kortelaisen vanhaan blogiin ”Turjalaisen valtakunta” ja sieltä löytyi, yllätys, yllätys, todella ajankohtainen ja mielenkiintoinen kirjoitus Ukrainan tilanteesta ja syistä miksi jenkit siellä sekoilevat.

  Kortelaisen kirjoitus on päivitetty maanantaille 9 kesäkuuta 2014. Siis kirjoitus on tehty Obaman hallinnoiman USA:n aikaan, mutta kuten nyt huomaamme, uusien Venäjä-vastaisten pakotteiden asettamisen jälkeen, USA:ssa jatkuu aivan sama ”Deep State -politiikka”, vaikka ukko Valkoisessa talossa vaihtui. Nämä pakotteet purevat Venäjän ja EU:n energiasekstoriin, asia, jonka Kortelainen nosti jo kolme vuotta sitten ansiokkaasti esille, Kortelainen tuntuu olevan varsinainen Aino Kassinen :-D, joten kirjoitus on tässä, olkaapa hyvä:

  Euraasian geopoliitiikan iso kuva – Syy miksi USA on Ukrainassa

  Dollarin asema maailman reservivaluuttana on heikkenemässä rajusti, johtuen mm. Venäjän ja Kiinan sekä Aasian maiden välisen kaupan siirtymisestä yhä enemmän pois dollaripohjaisesta hinnoittelusta ja eri valuuttoihin.

  Tämä kaikki liittyy mm. Ukrainan kriisiin. Dollarin voisi pelastaa USA:n markkinoiden laajentaminen. Maailmasta ei vain enää löydy uusia markkina-alueita, joten ainoa keino on vallata niitä.

  Euroopan ja Venäjän välinen liikevaihto on vuosittain rapiat 400-500 miljardia euroa, minkä muuttaminen Euroopan ja USA:n väliseksi pelastaisi USA:n talouden ja lykkäisi dollarin aseman kyseenalaistamista jopa vuosikymmenillä.

  Siksi Atlantistinen geopolitiikka-akseli eli Lontoon-Washingtonin akseli haluaa USA:n ja EU:n välisen vapaakauppasopimuksen (TTIP) (http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/). Samasta syystä USA on vahvasti mukana Ukrainan kriisissä.

  Washingtonin tavoite on saada taloudellinen ja poliittinen rautaesirippu EU:n ja Venäjän välille eli katkaista EU:n ja Venäjän kauppasuhteet. Sisällissota Ukrainassa on erittäin sopiva keino tämän kehityksen tukemiseksi (sen lisäksi että se hidastaa Venäjän pyrkimystä saada Euraasian Unioini pystyyn).

  TTIP ja sota katkaisisivat kaasutoimitukset Venäjältä EU:hun ja avaisi Euroopan markkinat USA:n liuskekaasulle. USA valmistautuu kovalla tohinalla myymään omaa liuskekaasuaan Euroopan markkinoille, ongelmana on vain se, että venäläinen tavallinen maakaasu on noin kolme kertaa halvempaa kuin jenkkien liuskekaasu. Venäjän taloudellinen ja poliittinen eristäminen kuitenkin muuttaisi tilanteen, ja pakottaisi Euroopan ostamaan USA:n kallista kaasua.

  Tällöin Eurooppa tulisi energiariippuvaiseksi ja poliittisesti riippuvaiseksi USA:sta. 500 mrd:n länsikaupan kasvu saisi USA:n talouden kovaan kasvuun, kun taas kallis energia tekisi Euroopasta hitaan talouskasvun alueen, ja estäisi Eurooppaa tulemasta taloudellisesti USA:n globaalia asemaa uhkaavaksi alueeksi. Se tekisi Euroopasta USA:n taloudellisen siirtomaan.

  Vastaavasti Venäjän eristäminen Euroopasta estäisi sitä kehittymästä taloudellisesti ja sotilaallisesti tulemasta USA:n sotilaallista ylivalta-asemaa uhkaavaksi tekijäksi. USA:n tavoite on siis tehdä Eurooppa riippuvaiseksi USA:sta ja sen hallitsemista energiavarannoista, ja näin estää sekä EU:ta että Venäjää kehittymästä USA:n globaalia taloudellista supervalta-asemaa uhkaaviksi keskuksiksi.

  On kuitenkin yksi tekijä, mikä voin kääntää USA:n politiikan suunnan: Kiinan mahdin nousu. Jos Venäjä eristetään Euroopasta, se kääntyy itään ja Venäjän halpa kaasu sekä raaka-aineet takaisivat, että Kiina nousisi maailman johtavaksi talousmahdiksi 2020-luvulla. USA pelkää Kiinan nousua vielä Euroopan tai Venäjän nousua enemmän.

  Lännen geopolitiikan tavoite on ollut estää kahta ”painajaista” tapahtumasta:

  1) Estää Venäjän ja Kiinan liittolaisuus (Game Breaking Combo 1)sillä nämä olisivat yhdessä resursseiltaan pitkässä juoksussa ylivoimaiset länsimaihin nähden.

  2) Estää Venäjän ja Saksan liittolaisuus, (Game Breaking Combo 2)sillä tämä liittoma olisi yhtä vahva kuin länsimaat ja pystyisi savustamaan länsimaat ulos Lähi-idästä sekä Keski-Aasiasta.

  3) Estää Manner-Euroopan maita (eli nyttemmin EU:ta) tulemasta liian vahvoiksi ja Britanniasta tai USA:sta riippumattomiksi, jotteivat ne pystyisi korvaamaan Britanniaa ja USA:ta länsimaisen sivilisaation johtomaina.

  USA on nähdäkseni ajautumassa tilanteeseen, jossa sen on pakko valita. Tilanne, jossa kakkospainajainen toteutuu on sen kannalta pienempi paha, sillä silloin Länsi-Eurooppa jäisi USA:n etupihaksi ja Kiina ei nousisi maailman johtavaksi talousmahdiksi, vaan olisi 3 supervalta-leiriä: USA+L-Eurooppa, Moskovan-Berliinin akseli ja Itä-Aasia. Tämä tosin tarkoittaisi sitä, että USA tekisi lehmänkaupat Kiinan ja Venäjän kanssa eli jättäisi Itä- sekä Etelä-Aasian Kiinan takapihaksi ja ajaisi EU:n hajalle, eli jättäisi Keski- ja Itä-Euroopan valumaan yhä enemmän keskinäisriippuvaiseksi Venäjästä.

  Saksassa toki tiedetään, että puhtaasti taloudellisesti ja geopoliittisesti syvempi yhteistyösuhde Venäjään hyödyttäisi Saksaa ja Saksan taloutta enemmän kuin sen nykyinen syvä suhde USA:han (Saksalla on kuitenkin kulttuuriset ja periaattelliset syyt olla länsimaiden leirissä) Lisäksi Keski-Euroopassa toki tiedetään, että Pohjois-Amerikan kanssa tulee intressi-ristiriita pinnalle siinä vaiheessa jos Eurooppa tai euro uhkaisi kehittyä USA:ta tai dollarin asemaa taloudellisesti uhkaavaksi tekijäksi.

  Jos Washingtonissa tajutaan, että Venäjän eristämispolitiikka uhkaa kusta jenkkien aamiaismuroihin koko Euraasian laajuisesti, niin se voi muuttaa Washintonin politiikan suunnan.

  http://turjalainen.blogspot.fi/

  PS Voipi olla, että jenkkien molemmat painajaiset toteutuvat: 1) Venäjä on jo käytännössä liittoutunut Kiinan kanssa ja nyt seuraavaksi, 2) näiden jenkkien asettamien kohtuuttomien pakotteiden johdosta, jotka purevat ennenmuuta Saksan energiateollisuutta ja välillisesti koko teollista tuotantoa, Saksa voi hyvinkin reivata ulkopolitiikkansa aivan uuteen uskoon. 🙂

  • Hyvä analyysi.

   USAlle ottaa kipeää kun se koko ajan putoaa Venäjän ja Kiinan kyydistä taloudessa, energiasektorilla, asevoimissa, avaruusteknologiassa, aseteknologiassa ym.

  • Hyvää tekstiä. Näkee kuinka epätoivo hallitsee jenkkejä ja huom! sen kumppania brittejä. Ja kukas siellä nyt onkaan pääministerinä? Niinpä. Ja hänen kanssahan Trump käveli käsi kädessä heti astuttuaan virkaansa. Kertoo paljon.
   Ilolla totesin kuinka asia on huomioitu artikkelissa ja puhutaan Atlantistisesta geopolitiikka-akselista eli Lontoo-Washington akselista eikä vain USA:sta joka ei suinkaan ole itsenäinen toimija geopolitiikassa. Tuo asia helposti unohtuu.
   City of London hallitsee dollaria ja haluaa pitää sen maailman valuuttana koska kuten sanonta kuuluu ’jos haluat hallita koko maailmaa hallitse rahaa’. Ja sen kyllä City tietää paremmin kuin hyvin.
   Jos ja kun nyt dollari väistämättä romahtaa niin miten käy Cityn vallan? Huonosti tietenkin. Ja se jos mikä olisi hiton hyvä juttu koko maailmalle. Tuhoutuisi ainakin osin pahin syöpä pesäke maailmassa.
   Mikähän totuus lopulta on Brexitistä tämän valossa?

   • Truth_hunter,

    esität hyvä kysymyksen Brexitistä. Trumphan kannatti ja ylisti Brexitiä.

    Nyt Britannian pankki- ja finanssisektori on vapaa ja voi itse päättää politiikastaan.

    Brexit-Britannian finanssipiireillä pyyhkii hyvin.

    Ennen Brexit kansanäänestystä ja heti sen jälkeen ja vieläkin häviäjien siis EUn, EU-maiden, Suomenkin johto ja media kylvi disinformaatiota ja Brexit-Britannian tuhoa päivät pitkät tuutin täydeltä.

    • Minulla on käynyt mielessä sekin että Trump todellisuudessa toimii sovussa pankkiirimafian kanssa mutta yrittää hämätä esittämällä vastavoimaa. Juuri sillä keinolla hän nousi valtaan.

     • Saattaa olla että olen väärässä ja että valtaan nousu oli ihan aito prosessi ilman mitään taktikointia. Kansa tarvitsi häntä mutta nyt hän taipuu tai joutuu taipumaan varjohallituksen tahtoon. Yhtä hyvin asia voi olla näin.

 18. Venäjä näyttäis enemmän hyötyvän noista ameriikan talouspakotteista. Suurimpien kärsijöiden joukossa on mm. Suomi. Valiokin on siirtänyt tuotantoaan Venäjälle. Maajussit kärsivät eniten, ovat jo konkurssikypsiä. Samoin monet muut, joiden tulot tulivat Venäjän viennistä.

  Saksan autoteollisuus suuntaa Venäjälle. Tuotantolinjoja ruvetaan rakentamaan koritehtaineen kaikkineen. Kun VW konsernin autoja myytiin ameriikoissa turhan paljon, keksivät ”päästöhuijauksen” ja miljardien korvaukset. Niiden omat kotterot kun savuttavat enemmän. Että se niistä vapaakauppasopimuksista. Ei ihme jos ei kaikkia kiinnosta.

  Suomi on riippuvainen Venäjän energiasta, öljystä, kaasusta ja varsinkin sähköstä taviaikaan, johtuen meidän kaukaaviisaasta energiapolitiikastamme. Energian tuonnin kun viisaat johtajamme saavat vielä poikki, niin valmista tulee.

  Kun tuo Ben Zyskowitsin kuva tuli tuohon viereen, niin pari sanaa vielä politiikasta. On meillä harvinaisen lakeja tuntematon ja noudattamaton hallitus nyt. Eduskuntakin pakotetaan samalle linjalle puoluekurin voimin, vaikka tuskin sen paremmin lakeja osaavatkaan. Kysymys, minkälaista yhteiskuntaa meinaavat, jos lainsäätäjät eivät lakeja tunne eivätkä noudata. Käy aika huonona esimerkkinä kansalaisille.

  • Hassua miten joillain on pakko koettaa kääntää musta valkoiseksi.

   Päästöhuijauksen on VW myöntänyt. Se ei ollut keksittyä. Meidänkin pirssi menee huijauksen poistoon syksymmällä.

   • ”Huijaus” on toinen juttu. Mittaukset on tehty labrassa ja kaikki autonvalmistajat ovat tehneet niissä olosuhteissa päästöt mahdollisimman pieneksi. Kaikki autojen valmistuksen kanssa tekemisissä olevat sen tietävät, merkistä riippumatta. Normikäytössä päästöt ovat suuremmat. Mittaustapaa ollaan nyt muuttamassa. Mustaa ei tarvitse väittää valkoiseksi.

    Merkillepantavaa on, että ”päästöhuijaus” on ”löydetty” vain eurooppalaisista hyvin menestyneistä automerkeistä. Vaikuttaa enemmän kaupallistekniseltä jutulta.

    • Sun ei kannata jatkaa aiheesta josta et mitään ymmärrä.

     Päästöhuijaustoiminto aktivoitui amerikkalaisten ajamassa päästötestissä. Eli ohjelmisto meni huijausmoodiin tiputtaen tehot yms siten että päästöt putosi.

   • Heh heh heh Kimmo Kannala on kuin 60-luvun taistolaiset tai tämän päivän vihreät, jotka potkivat ja sylkevät autoja kun vihaavat yksityisautoilua.

    Nyt Kannala vihaa saksalaisia autoja ja haluaa muidenkin vihaavan kun paljastusten takana on amerikkalainen autoteollisuus joka halutaan saada takaisin jaloilleen ja siinä vihreät ja vanhat taistolaiset ovat hyödyllisiä idiootteja.

    • Tim, olet melkoisen luulotautinen.

     Meillä ajetaan vuodessa yli 30 000km saksalaisilla moottoreilla.
     Ja niin tehdään jatkossakin.
     (Vain siksi että japanilainen on liian kallis.)

    • Typen oksidit ovat kasvihuonekaasuja kuten hiilidioksidikin. Etkö tiennyt?

     Kannattaa perehtyä.

 19. Vielä Ukrainasta. Siellä näyttää puuttuvan se kolmas vaihtoehto jota äänestää, rauha. Se näyttäis puuttuvan nyt oikein ”globaalisti”. Ihmettelen, pitääkö sinne mennä vielä suomalaistenkin sotkemaan. On siellä kahjoja omasta takaa riesaksi asti, niin kuin on meilläkin.

  • Rauha tulee heti, kun Venäjä ilmoittaa, että se kunnioittaa Ukraina itsenäisyyttä ja jakamattomuutta ja vetää joukkonsa ja aseensa pois Ukrainan alueelta.

     • Kun et ole mikään partaveitsi niin avataan vähän edellistä viestiä niin löydät ne ”argumentit”:

      Puusilmä tarkoittaa sitä, että et näe koko kuvaa vaan luulet Ukrainassa käytävän sotaa Ukraina vastaan Venäjä.

      Lapsellinen tarkoittaa sitä, että et ymmärrä koko kuvaa vaan luulet, että sota loppuisi jos Venäjä vetäisi joukkonsa Ukrainasta.

      Ne normaalit tiedämme, että Ukrainassa käyvät sotaa USA, CIA, NATO, ”Pentagonin blachwaterit”, natsipataljoona Azov sekä Itä-Ukrainan kodinturvajoukot ja vapaaehtoisarmeija.

      Me tiedämme myös, että Venäjällä ei ole joukkoja Ukrainassa ja ymmärrämme, että yhden osapuolen vetäminen jostakin pois, olkoon kuka ja mikä tahansa ei lopeta Ukrainan konfliktia.

     • Argu.. argu.. argu… aargumentit, miten musta tuntuu, et oon kuullu ton aargu.. aargu… sanan ennenkin. Jäämme odottelemaan toista, aah niin fiksua sanaa ”faktat”.
      Jessus Maaria tää on tosi hauskaa, noi sotakiimaiset natottajapellet toistelevat natokursseilla oppimaansa yhteistä sanastoa ja suoltavat paskaa kuin yhdestä ja samasta suusta. 😀 😀

     • Hitto mitä sotkua. Timin keskustelutyyli sattuu nyt olemaan sellainen, että hän käy henkilökohtaisuuksiin. Ei hän sille mitään voi, hän ei osaa muuta. Sitäpaitsi hänen väitteensä ovat niin mielikuvituksellisia, että niitä ei järkisyin edes voi perustella.

      Sinulla taas on vahva usko tukenasi. Uskoon perustuvaa todellisuutta ei voi horjuttaa minkäänlaisin faktoin. Lestadiolaiset ja monet muut uskovaiset ajattelevat, että vain he pääsevät taivaaseen. Maallisilla uskovaisilla eli poliittisilla fanaatikoilla ei ole tuonpuoleista taivasta, mutta usko heillä on yhtä vahva. Suomenkin politiikasta on sitä esimerkkejä. Fanaatikot eivät voi käydä normaalia poliittista keskustelua, koska heidän lähtökohtansa on, että toista mieltä olevat ovat automaattisesti väärässä. He ovat joko tyhmiä tai harhaanjohdettuja.

      Fanaatikoilla on täällä Vv:ssä huomattava näkyvyys. En tiedä, mikä teitä tänne vetää. Toimituksen alustukset ovat enimmäkseen asiallisesti kirjoitettuja, ja niistä voitaisiin myös keskustella asiallisesti. Toki toimituksessakin on ainakin yksi kirjoittaja, jonka mielestä eri mieltä olevat tyhmiä.

      Sinunkin tasostasi kertoo aika paljon tuo ”…sotakiimaiset natottajapellet”. Henkisesti olet Isis-porukkaa.

     • Yhteinen tekijä fanaatikoilla niin vasemmalta kuin oikealta lienee syvä viha Yhdysvaltoja, länsimaita ja ylipäätään koko yhteiskuntaa kohtaan.

     • Itä-Ukrainassa on sotinut esimerkiksi Venäjän armeijan korkean valmiusasteen 200. moottoroitu jalkaväkiprikaatin taisteluosastot.

      Prikaatin moottoroidut joukot olivat mukana Luhanskin ratkaisevissa taisteluissa kesällä 2014 ja ne tallentuivat silloin myös videokuviin ja joukot myöhemmin tunnistettiin olevan osa 200. moottoroitua jalkaväkiprikaatia:

      https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/01/16/russias-200th-motorized-infantry-brigade-in-the-donbass/

      Tällä videolla näkyvä 200.moottoroitu jalkaväkiprikaatin taisteluosaston kalustona :

      – 2 x T-72 B3 taistelupanssareita ( Modernisoitu , uusin variantti T-72B:stä,
      vain Venäjän armeijan käytössä. T-72B3:ssä aiempia variantteja parempi
      panssarointi, pääase että sensori- ja tulenjohtojärjestelmät)

      – 3 x 9K35 Strela-10 lähitorjunta ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä

      – 10 x MT-LB monikäyttöisiä kuljetuspanssareita

      – 1 x BTR-80 jalkaväen taisteluajoneuvo

      – 2 x Kamaz kuorma-autoa

      – 7 x Ural kuorma-autoa

      – 2 x 2B16 Nona-K kanuuna/kranaatinheitintä

      https://www.youtube.com/watch?v=MIynh7rvc6w

     • Heh heh heh, löytyikö vielä Venäjän armeijan päiväkäskyt paperille kirjoitettuna, sotilaiden tuntolevyjä ja sotilaspasseja.

 20. Ukraina on mielenkiitoinen sota-case strategisessa ja taktisessa mielessä.

  Itäukrainalaiset taistelevat venäläisopein ja pitävät pilkkanaan Kievin ukrainalaisia sotilaita ja yksitysarmeijoita, jotka taistelevat USAn ja NATOn opein.

  Ei ihme, että Trump on muuttunut ja muutettu normaaliksi amerikkalaiseksi presidentiksi, jonka on uhottava sotaa kun Trumpille on selvitetty kuinka Venäjä ja Venäjän sotaopit ovat ylivoimaisia Syyriassakin USAn ja NATOn sotaoppeja ja aseita vastaan.

   • Itä-Ukrainalaiset käyttävät Venäjän syvää, mutta liikkuvaa ja elävää hybridi-aluepuolustusta.

    USAn, NATOn, Kievin sodanjohto on ollut aivan pihalla Itä-Ukrainan puolustusrakenteesta.

    Jokakerta kun USAn, NATOn tukemat joukot yrittivät hyökätä ja murtautua läpi, Itä-Ukrainan hybridimäinen, moderni liikkuva aluepuolustus iski takaisin yllätysvastahyökkäyksillä ja on voittanut jokaisen strategista merkitystä olleen taistelun.

    USAlle, NATOlle, Kieville ei ole jäänyt kuin se tuttu USA-NATOn puupäästeategia ampua kranaatteja ja ohjuksia sinne tänne siviilien sekaan tuhon, kaaoksen, kärsimyksen aikaansaamiseksi.

     • Niinpä, USAn, NATOn, Kievin joukko saa päihin itäukrainalaisilta kerta toisensa jälkeen. Siinä on symbolismia.

  • Venäjän sotaoppi Syyriaan on että pommita kaikki hengiltä. Tottakai se on tehokkaampaa kuin muutaman pst ohjuksen jakaminen USAn toimesta.

   Ukrainassa puolestaan jyrää puhdas tekninen, kaluston ja miehistön ylivoima Venäjän taholta.

   • Venäjä näytti Syyriassa närhen munat USAlle, CIAlle, Blackwaterille, NATOlle ja niiden tukemille terroristeille Al-Qaidalle, Al-Nusralle, Al-Islamille ym. ym.

    USAn kenraalit eivät voineet kuin kehua Venäjän asevoimia, sen aseistusta, taitoa, liikkuvuutta, tulivoimaa.

   • Venäjä on Syyriassa käynyt samankaltaista totaalista hävityssotaa kuten aiemmin Tšetšenian sodissa.

    Venäläiset pyrkivät siviileille ja infrastruktuurille aiheutuvista tappioista ja tuhoista välittämättä kukistamaan vihollisensa massiivisella keskitetyllä ilmatulella ja tykistötulella.

    Omien joukkojen ja liittolaisten tappioiden minimoimiseksi lähitaisteluja sissien kanssa on vältetty.

    Kalliita täsmäaseita ei ole juurikaan käytetty ja niiden sijaan syyrialaiset ovat saaneet niskaansa taivaalta kylvettyjä edullisempia vanhoja ohjautumattomia lentopommeja sekä kiellettyjö rypälepommeja ja fosforipommeja.

 21. Ukrainan läpimätä yhteiskunta polttelee ja saastuttaa jo USAn näppejä.

  USA on painostanut EUn lahjoittamaan kymmeniä miljardeja ja ”lainaamaan” toiset kymmenet miljardit konkurssi-Ukrainalle, myöntämään viisumivapaudet ukrainalaisille, maksamaan aseet Ukrainalle ja nyt USA yrittää työntää korruptio-konkurssi-tyhjätasku-mafia-Ukrainan kokonaan EUn kontolle.

 22. Kolmen Markan Ratkaisu Ukrainan tilanteeseen sotaa käymättä. Eli valtion päätös rajan sijainnista korvataan miljoonien kansalaisten yksityisillä päätöksillä:

  — Ukraina jaetaan kahteen osaan (Itä- ja Länsi-Ukraina).
  — Annetaan kansalaisten vapaasti liikkua (ja käydä kauppaa) noiden osien välillä ja valita asuinpaikkansa miten itse haluavat.
  — Tarvittaessa rajaa siirretään itään tai länteen sen mukaan miten asuinkiinteistöjen hinnat kehittyvät.
  — — Jos kansalaiset haluavat enemmän länteen kuin itään, asuntojen kysyntä lännessä kasvaa (ja hinta nousee), kun idässä asuvat myyvät asuntonsa (ja hinta laskee) ostaakseen asunnon lännestä. — Tällöin rajaa on siirrettävä itään päin sen verran, että hintakehitys molemmin puolin on vakaa.
  — — Ja päin vastoin.

  Molemmilla valtioilla on tietenkin omat lakinsa (jotka kilpailevat keskenään Ukrainan kansalaisten suosiosta) ja armeijansa.

 23. USA, CIA, NATO, Sauli NATO-isäntämaa Niinistö ovat aseistaneet Kievin Ukrainaa jo nyt.

  Jos ja kun ne alkavat USAn johdolla aseistamaan Kieviä enemmän ja lisää, sotaa Kiev ei voita, koska itäukrainalaiset sotivat huomattavasti älykkäämmin, mutta sota pitenee ja Euroopan tuhoaminen jatkuu ja EUn talous kärsii, mitä USA nyt juuri ajaakin oman velkavankeudessa konttaavan taloutensa vahvistamiseksi.

 24. USA ja NATO panostavat jo nyt Ukrainan asevoimiin, Ukrainan armeijaan ja yksitysarmeijoihin mm. Azov-pataljoonaan, USAn ja NATOn Ukrainassa oleviin sotilaisiin 2-3 miljardia dollaria ja aikovat panostaa lisää.

  Nyt ei ole kysymys Ukrainan itsenäisyydestä, Ukrainan eduista.

  Urkainassa USA ja NATO käyvät nyt samanlaista ”tiedustelusotaa” Venäjää vastaan kuin Georgiassa 2008, Syyriassa 2015- ja kuin Suomi kävi natsi-Saksan puolesta Neuvostoliittoa vastaan 1939.

  Nämä rajoitetut tiedustelusodat ovat hyökkäysvalmisteluja, tunnusteluja, harjoitusta, vihollisen puolustuskyvyn mittaamista suurempaa sotaa varten.

  USA, NATO, CIA, Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi valmistelevat ja valmistautuvat suurempaan sotaan hyökkäykseen Venäjälle.

  Poroshenko ja Sauli Niinistö ovat nyt samassa ansassa ja pelaavat samaa peliä kuin pelasi Georgian Saakasvili ja Syyrian Al-Nusra tai kuten Suomessa Mannerheim ja Ryti.

  Uskona on sotavoitto, oman aseman ja suosion voimistuminen, rikastuminen, ”alamaisten” palvonta ja kunnioitus, sotapäälikkyys, sankaruus, historian merkkihenkilöksi julistaminen.

 25. Tämän monumentaalisen kommentoijien energian kohdentuen jenkkien ja slobojen vääryyksiin meitä hyviä ihmisiä kohtaan kun vain saisi kohdistumaan ihan meidän luottamuksen pettäneitä päättäjiä vastaan…
  Otettaisiin kuohuviinit!

 26. Johanna 😍

  Comments luetaan sadoissa!
  Näpytteleppä texti rynnäkkökiväärin mahdollisuuksista Pispalanharjun ja haulitorninseudun palauttamisesta oikeille omistajillleen, noinniinku keski-ikäisen opiskelijan näköpiiristä tihrustaen.

 27. Trump rohkeasti siirtää vastuuta Kongressille ja edustajainhuoneellekin USAn huonoista väleistä Venäjään.

  • Ja se vastuu liukenee sinne. Eli kukaan ei sitä kanna. Niin se menee eikä mikään muutu. Ja Trump saa jatkaa. Mitä sitten kansa ajattelee tuollaisesta? Se nähdään pian.

   • Obama ja Clinton tekivät aivan samat temput, mutta ei-julkisesti kun mikrofonit olivat pois päältä eikä media ollut paikalla mm. suoraan Venäjän johdolle.

    Se on tuttu tyyli Suomessakin, mikä menee näin: ”Käsitähän, en minä olisi mutta kun noi muut, käsitähän”

    tai Sauli Niinistön tyyliin: ” En minä vaan tiedä, miten tällainen nyt sovittiin”.

 28. NATOlla on kyyninen, pelkurimainen käytös sotilaitaan ja jäsenmaitaan kohtaan.

  NATOa komentaa sodassa aina USAn kenraalit. Ne eivät välitä muiden jäsenmaiden sotilaistaan eikä yleensäkään sotilaidensa kuolemasta, koska USAn armeijalla on vanhanaikainen tapa taistella, jossa uhrataan omia sotilaita.

  USAn armeijassa ja NATOssa palkitaan upseereita, joilta on tapettu monta sotilasta. Siitä saa mitalin vaarallisen paikan työstä.

  Afganistassa on nyt tapettu NATOn sotilaita, mutta NATO ei paljasta tapetun kansallisuutta.

  NATOn johto pelkää, että tapetun sotilaan oma maa siis NATOn jäsenmaa ja/tai tapetun NATO-sotilaan omaiset alkavat kritisoida ja protestoida NATOn sodanjohtoa ja kenraaleja vastaan.

  NATOn johto ei välitä surunvalitteluja tapetun omaisille vaan luistaa vastuusta ja jättää surunvalittelut tapetun jäsenmaan armeijalle.

  • Entisillä neuvostoliiton mailla (venäjä mukaanlukien) käytäntö on tapattaa surutta suuret määrät omia siviilejä ja sotilaita.
   Hyvin demonstroituna esim. Ukrainassa.

   Selkeästi USA edes vähän varoo…. siviilien kustannuksella … ehkä… kylläkin.

   • Kimmo Kannala,

    Ettet aina vaan nolaa itseäsi niin nyt kannattaisi vähän tutustua USAn ja Venäjän sodankäynnin doktriineihin.

    USAn ja NATOn doktriineissa joka tasolla esimies saa tapattaa 20 % yksiköstään ennen kuin asiaan puututaan ja annetaan täydennystä.

    Venäjällä doktriini painottaa oman miehistön säästämistä (tuollaista lauseketta ei USAn ja NATOn sodankäynnin doktriineissa ole.)

 29. Tässä ketjussa ovat nämä tietyt ihmiskunnan luteet, natottajafasistit, puolustelleet Poroshenkon Ukraina demokraattisuutta ja ihanuutta. No fasistille fasistinen yhteiskunta on tietysti maanpäällinen paratiisi.

  Mutta se, satunnainen ohikulkuija, joka on kävellyt tän keskusteluketjun ohi ja erehtynyt lukemaan näiden ihmisluteiden kommentointia ja vielä erehtyy luottamaan heihin. Tällaiselle tyypille annan yhden neuvon, käväise katsomassa vaikkapa youtubesta ko poroshenkolaisten ja uuden järjestyksen propagandavideoita, esim azov-pataljoonan, niin niiden fasistisuudesta ei jää minkäänlaista epäselvyyttä. 😀

  Tässä yksi esim :

  https://www.youtube.com/watch?v=jLKDJ818BvM

  • Azov pataljoonassa on joitain natsiaatteita kannattavia jäseniä yms. se on totta.
   Siellä on myös ryhmittymä joka sanoo johtavansa joukkonsa Ukraina hallitusta vastaan heti kun Venäjän armeija on ajettu ulos maasta.

   Azov ei siis ole virallisen Ukraina maanpuolustuksen pataljoona. Mutta sen asema näyttää liian tärkeältä jotta se voitaisiin eliminoida. Azov on ollut ehkä tehokkain pataljoona sodassa Venäjän armeijaa vastaan.

   Pataljoona sai huomiota/arvostusta/merkitystä 2014 alkupuolella kun maan hallitus oli sekasorrossa eikä kyennyt tehokkaasti johtamaan virallista armeijaansa.

   Ulkolaiset taistelijat puolestaan valitsevat mieluusti tuon pataljoonan koska se on osoittanut mm. huolehtivan omistaan paremmin kuin Ukrainan virallinen armeija 2014 alkupuoliskolla.

   Mielestäni vapaaehtoispataljoonia ei saisi olla vaan kaikki toimijat pitäisi olla virallisen sodanjohdon alaisuudessa.

  • Tällaisten videoiden todistusarvo on nolla. Niitä voidaan helposti tehdä kaikenkarvaisiin propagandatarkoituksiin.

 30. Ketä kiinnostaa ovatko fasisteja vai ei? Tärkempi asia on aluepuolustuspataljoonien kunniakas taistelu venäläistä miehittäjää vastaan. Azov-rykmentissä palvelleen ruotsalaisen tarkka-ampujan Mikael Skiltin väitetään surmanneen kiväärillään yli 100 vihollisen taistelijaa.

  https://www.youtube.com/watch?v=2HLpBRswZcU

  • Hyi helevetti mitä paskaa, et taida tosiaankaan olla suomalainen, kukaan normaali suomalainen ei tällaista hulluuttakannata. Jos lähdet tappamaan 360 eur/kk, pitää olla natsifasisti, tappamisesta nauttiva sika, tämäkin ruotsalainen pelle löytää itsensä vielä Haagista, tosin ei taida selvitä hengissä sinne asti.

    • Itä-ukrainalaiset ovat omalla kotiseudullaan puolustamassa Kiovan vallankumouksen seurauksena hyökkääviä fasisteja. Miksi nämä fasistit hyökkäävät omien kansalaistensa kimpuun heidän kotiseudullaan? Siinä Hoppale selittämistä.

     • ”Itä-ukrainalaiset ovat omalla kotiseudullaan puolustamassa Kiovan vallankumouksen seurauksena hyökkääviä fasisteja.”

      Täysin perätön tieto.

      Putinin fasistit kertoivat itse tulleen sotilaineen ja aseineen maahan ja aloittaneen sotatoimet joihin Ukraina vastahakoisesti joutui viimein vastaamaan.
      ”Ukrainalaisia” kapinoivia ei koskaan ollut montaakaan.

      Suurin osa itäukrainalaisista haluaa venäläiset sotilaat pois alueelta.

      Esimerkiksi Slovianskilaiset ovat kovasti tyytyväisiä kun Girkin joukkoineen ajettiin pois. Ja nykyisin siellä Venäjänkieliset jälleen asuvat sovussa Ukrainaa puhuvan väestön kanssa.

      ”Miksi nämä fasistit hyökkäävät omien kansalaistensa kimpuun heidän kotiseudullaan?”

      Perehdy asioihin, muistakin kuin Venäjämielisistä lähteistä, niin totuus selviää.

     • Ukrainan puolustusvoimat taistelee Venäjän armeijaa vastaan.

      Vaikka Venäjän armeija miehittääkin Krimin niemimaata sekä osia Donetskin ja Luhanskin oblasteista, ovat ne silti edelleen Ukrainan valtion aluetta.

      Ukrainan hallituksella on YK:n peruskirjan 51 artiklan mukainen oikeus (ja velvoite) itsepuolustukseen ja kaikkia voimakeinoja käyttäen häätää Venäjän asevoimat ja palauttaa järjestys sekä turvallisuus alueelleen.

  • Päinvastoin. Sotasankari Skiltille kuuluu kaikkein korkeimmat tunnustukset Ukrainan puolustamisesta. Toivottavasti eliminoi vielä 100 venäläistä tunkeilijaa lisää.

   • Taidanpa jakaa kuitenkin saman realistisen käsityksen venäläisistä kuten suurin osa meistä suomalaisista ja ukrainalaisista – Ainut hyvä ryssä on kuollut ryssä.

    • Siitä vaan Venäjälle tappotöihin, kuka sinua estää?

     Itä-Suomessa on myös venäläisiä turisteja, eiköhän Poro maksa sinullekin tapporahaa, kun oikein nätisti nuolaiset fasistipers…ttä.

 31. Suomen niinistö-mantilalaiset nokittivat Putinia:

  Poliisin sisäisiä viestejä Putinin Suomen-vierailun turvatoimista vuodatettiin ulkopuoliselle, millä haluttiin vihjailla, että Putin ei ole turvassa Suomessa.

  • Hyvin todennäköisesti se oli homman nimi. Eihän tuollaista nyt tapahdu sattumalta.

 32. The West and International Terrorism — By Prof. Jules Dufour
  It is important to tell the truth. Terrorism in its various manifestations is generated and fomented by the aggressions of the West throughout the world.
  Aggressions against whole nations. Aggressions of the past, but above all domination, plunder and the slow and inexorable destruction of national economies and the social fabric of a increasingly large number of countries.
  A total of 55 wars implemented directly or by proxy by the West including US-NATO since the beginning of the 20th century.
  The Global War on Terror delivered by the United States since 2001 Caused the Death of 1.3 Million People according to a Report entitled “Body Count: Casualty Figures After 10 Years of the War on Terror” Organizations International Association of Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW, 1985 Nobel Peace Prize), Physicians for Social Responsibility and Physicians for Global Survival.

  http://www.globalresearch.ca/the-west-and-international-terrorism/5601928

 33. Kuka nokittelee ketä: Venäjän ilmavoimien valvontalentokone lensi Pentagonin ja Trumpin lomanviettopaikan yli.

 34. Venäjä näkyy sulkeneen meriyhteyden Azovin merelle.
  Samaan aikaan raportoidaan lukuisista uusista Venäjän asekuljetuksista Ukrainan itäiselle rajalle.

  Kiihtyneet sotatoimet tappaa nyt melkolailla päivittäin Ukrainalaisia euroopan puolustajia, ja osa ammuksista osuu siviileihin, kuten tavallista.

  • Heh heh heh ”raportoidaan”, joopa joo uskotaan, sanotaan, puhutaan, kerrotaan.

   Siis kuka missä mitä.

   Kannalalle tiedoksi, että Kiovan joukot toivat joukkojaan, aseitaan USAn ja NATOn tuella Azovin merelle jo 2015.

   • Raportoidaan, uskotaan, sanotaan, puhutaan, kerrotaan, että USAlla, NATOlla, Kiovalla on Azovin merellä joukkotuhoaseita, myrkkykaasuja, forforipommeja, köyhdytettyä uraania, joilla USA, NATO, Kiova suunnittelevat tuhoavansa ja tappavansa Venäjän Azovin meren turistialueet ja turistit.

   • Mm. Informnapalm oli kerännyt todisteita valokuvin ja geopaikannuksin.
    Tatkistettavissa siis noi asekuljetukset.

    Ukrainallahan on pitkä pätkä edelleen Azovin rantakaistaa ja heidän maanpuolustus kuuluu alueelle. Nyt kuitenkin huolestuttaa mm Venäläisten puuhaamat maihinnousuharjoitukset kapinoivain kanssa. Salmen sulkeminen lisää peloitetta.

     • Taidat olla menettänyt viimeisenkin aivosolun.

      ETYJ on laskenut kymmenien tuhansien Venäjän sotilaiden rajan ylityksen vaikka valvovat vain 10% rajasta.
      Kymmenittäin kiinnijääneitä on haastateltu julkisuuteen.
      Venäläisten ja DPRn omissa videoissa venäläiset pitävät valkoista käsinauhaa erottuakseen kapinallisista.
      Jne…

      Ahdistaa euroopan munattomuus kyseistä Venäjän tekemää terroria vastaan.

     • Venäjän sotilaat eivät ylitä rajaa. Rajaloukkaukset Ukrainaan ovat Donbassin siviilien tekemiä eikä niitäkään ole paljon.

     • Ei ne alikaan pääse, joten yli on ollut pakko mennä.

      Typeryyttään sitten twiittailevat Donetskista Ukrainalaisia ampuessaan, kiduttaessaan, raiskatessaan ja päitä irti leikatessaan.

     • Venäläiset joukot käyttivät aiemmin tuota perinteistä valkoista käsinauhaa tunnuksena myös Afganistanin, Tšetšenian ja Georgian sodissa. 😉

     • Kievin Ukrainasta on tullut pakkovalta, joka valvoo, että sen kansalaiset eivät voi paeta Venäjän puolelle parempaan elintasoon pois Kuevin köyhyydestä, rikollisuudesta, sotaisuudesta, amerikkalaisuudsta.

   • Höpö höpö,

    Kiev ja EU tupeksivat rajavalvonnassa. Aukkoja löytyy mutta rahaa ja rajavartioita ei.

    • 400km Ukrainan rajaa on kaapattu Venäjän hallintaan.
     Sinne ei ole mitään asiaa Ukrainan rajavartijoilla tai ETYJ:llä.

    • Venäjä ei ole päästänyt ETYJ:in tarkkailijoita kuin kahteen rajatarkastuspisteeseen Gukovoon ja Donetskiin. Yhteensä näitä rajatarkastuspisteitä sillä 409km pituisella on 11!

     Siitä huolimatta ETYJ:in tarkkailijat ovat raportoineet kahdella rajatarkastuspisteillä tuhansista Venäjältä Ukrainaan saapuneista sotilaista.

     ”On the weekly basis the OSCE Observer Mission reported about high numbers of men and women in military-style clothing crossing from Russia into Ukraine and back. During the reporting period 2.546 crossings of people in military-style outfits were observed, thus bringing the total to 32.929 crossings of this category since the beginning of the OM’s operation.”

     http://mfa.gov.ua/en/news-feeds/foreign-offices-news/56909-zajava-delegaciji-ukrajini-u-vidpovidy-na-vistup-glavi-misiji-sposterigachiv-obse-na-rosijsykih-punktah-propusku-gukovo-i-donecyk-flavjena-shallera

     • Ukraina ja EU eivät pysty valvomaan koko rajaa kun rahaa ei ole kun rajavalvojia ei ole.

      Venäjä pitää omalla puolellaan huolen siitä, että aukoista ei USAn, NATOn, Kievin sabotaashijoukkoja tule.

      Kiev taas nappaa kiinni omia kansalaisiaan kun ne haluavat parempaan elintasoon ja töihin Venäjän Krimille.

 35. Johanna.
  Ylitit kommunikoirien määrässä Riikan hienon blogin kommentoijien määrän. Onko nää sun komm unikoijat kaikki Pispalasta? Tai Amurista? Tai no et tietysti tiedä, Pispalassa ja Amurissa asuivat aikonaan työläiset, jos tunnet termin. Tuskin ketään työläistä tunnetkaan. ??

  • HIhihii 😀 kommentoija?????
   Nykyisin kyse täällä Vv:ssä on trollaamisesta. Kaikenkarvaiset natottajat ja Natossa koulutuksensa saaneet sotahomot tänne kirjuuttelee. 😀 😀

   PS Ei kai Hoikkakin ole niitä tietyn seksuaalisen suuntauksen omaavia Tapanilan miehiä?

   • En vastaa nimimerkeille henkilökohtaisiin öykkäröinteihin. Nimimerkkisi tuottaman peen jo olen oppinut tuntemaan.

  • USA ei ole toimittanut vielä mitään aseitaan Ukrainaan.
   Melkolailla jok. ikinen ase on joko Neuvostoliiton peruja tai Ukrainan omaa tuotantoa.

   Vaikka ”itäukrainalaisilla” on Venäjän uudet aseet, siellä kuolee tuhatmäärin Venäläisiä sotilaita.

   • Aiheeseen liittyen, T72B3 on klassikko esimerkki modernista Venäläisaseesta Ukrainassa:

    Tankeista miehistöineen:
    https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/07/04/russias-200th-motorized-infantry-brigade-donbass-tell-tale-tanks/
    https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/06/21/russias-200th-motorized-infantry-brigade-in-the-donbass-part-2/
    https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/01/16/russias-200th-motorized-infantry-brigade-in-the-donbass/

    Jotta tyhmenpikin tajuaa:
    https://www.bellingcat.com/resources/2015/05/28/tankspotting-how-to-identify-the-t-72b3/

    (myös T90 tankkeja on itäukrainassa)

    Vanhat Neuvostoliiton aikaiset jalkaväen aseet on hampaattomia noita vastaan.
    Sinänsä surullista jos USA pitää auttaa eikä Eurooppa itse kykene alueitaan puolustamaan.

    • Heh heh heh,

     Kannala luulee olevansa pikkunokkela ja älykäs kun höpisee tankeista.

     No niitä USA ja NATO ei tietenklään ole Ukrainaan toimittanut, koska 1) se paljastuisi ja 2) koska USAn ja NATOn tankit eivät pärjää venäläisille tankeille.

     • Mitään tappavaa aseistusta ei ole vielä toimitettu NATOn suunnalta.
      Jos olisi se olisi nähty käytössä.

   • Melkolailla on toimittanut salaa aseita tietenkin ja asekonsulttejakin.

    Nyt Poroshenko haluaa USAlta ja NATO-mailta aseita ihan julkisesti ja näyttävästi.

    • Niin Sauli Niinistökin pantiin toimittamaan aseen/tykkien tähtäimiä Kievin Ukrainalle.

     USAn, NATOnja Suomen armeija, tiedustelut olivat ihan pihalla kun USAn, NATOn, Kievin kranaatit eivät osuneet maaleihinsa siviilien asuntoihin vaan lentelivät sinne tänne puistoihin ja joutomaalle.

     Niinpä USAn, NATOn, Kievin, Suomen hölmöläiset löivät päänsä yhteen ja päättivät ostaa Suomesta uudet tähtäimet Kuevin tykkeihin.

     Vaan eipä auttanut kun syy oli se, että Venäjä häiritsi elektroni-iskuillaan ja manipuloi USAn, NATOn, Kievin tykistön koordinaatteja niin, että kranaatit lensivät kaikkialle muualle mutta ei maaleihinsa.

     • Miksi kerrot tuollaisia satuja? Onko tarkoituksesi trollata, eli haastaa toiset keskusteluun täysin järjettömien väitteiden pohjalta?

     • Katso videoita, lue Pentagonin raportteja vai etkö osaa englantia?

      Niistä selviää, kuinka USAn, NATOn koordinoimat Kievin tykistökeskitykset Itä-Ukrainaan menivät täysin ketuille.

      Venäjä käytti elektronisia aseitaan loistavasti itäukrainalaisten puolustamiseksi ja säästi sillä satojen tai tuhansien itäukrainalaisten hengen.

     • Videoita en katso, koska niiden totuuteen ei voi luottaa pätkääkään. Niiden tekijöiden tarkoitus ei ole totuus, vaan oman agendan esiintuominen, eli progandanteko.

      En löytänyt sellaista Pentagonin raporttia, jossa olisi tätä asiaa käsitelty. Eikä sellaista voi ollakaan, koska USA ja Nato eivät osallistu sotatoimiin Ukrainassa.

     • Sinähän superegosentrinenolet.

      Kun et löydä raportteja Pentagonista väität että niitä ei ole olemassakaan.

      Jumalakaan ei ole noin itseriittoinen.

      Eikä noin naiivi.

      Pentagonin tehtävä on seurata kaikkia maailman aseellisia konflikteja.

      Sitäpaitsi jo USAn mediasta löytyy juttuja kun kenraalit ihmettelevät Kievin Ukrainan tykistön sekoiluja nimenomaisesti sitä että ammukset lentävät minne sattuvat.

     • Kerropa nyt se Pentagonin raportti, jossa tätä mainittua tapausta käsitellään. – Ota esimerkkiä Riikasta. Hän kertoo aina juttujensa lähteet.

     • Jos ja kun luet tai löydät lisää raportteja ja median juttuja Ukrainan sodasta, saat tietää, että Venäjä lamautti USAn, NATOn, Kievin armeijan viestiliikenteen useita kertoja 1-2 tunnin ajaksi, teki tyhjäksi USAn, NATOn, Kievin tiedustelutoimet lamauttamalla mm. USAn drone-tiedustelulennokkien toiminnot sota-alueilla.

     • [ Дезинформация/ dezinformatsia]

      ”Disinformaatio venäläisten käyttämänä terminä viittaa informaation manipulointiin ja väärän, osittaisen tiedon tai valheiden syöttämiseen”

     • miten kumoatte:

      Venäjällä on elektroninen ase, joka lamauttaa signaalit, taajuudet ilmakehässä, avaruudessa 3000 kilometrin säteellä.

     • ”elektroninen ase”

      Sellaisesta toimivasta ihmeaseesta ei ole missään mitään todistetta?

      https://medium.com/dfrlab/russias-fake-electronic-bomb-4ce9dbbc57f8
      http://www.popularmechanics.com/military/weapons/a26167/russia-secret-e-weapons/
      https://defensesystems.com/articles/2017/05/12/fakeew.aspx

      Tosin itäukrainalaiset maajussit tekivät heinäseipäistään laitteet joilla jumitetaan esim. ETYJ lennokkien GPS paikantimet ja ohjaussignaalit.
      Alueella kuvatuilla Venäläisillä elektromagneettisen häirinnän kuormureilla asiaan tuskin on osaa tai arpaa….

     • Tekniikan puute Venäjällä ei ole hyvä asia.
      Se pitää Venäjän lujasti taantuneena kymmenien vuosien takaiseen maailmaan.

      Samoin se vaikuttaa siihen suuntaan että altavastaajana Venäjällä on ennakoivan hyökkäyksen ”tarve”. Esimerkiksi luoetttavaa satelliittitekniikkaa heillä ei näytä paljoa olevan. Esim MH17 tapaukseen koettivat mm. googlen satelliittien kuvaa esitellä omanaan. Ja kaikki kuvamateriaali on äärimmäisen suttuista, jne…

     • Työkavereita on ollut mm. kehittämässä ”Venäjän” ensimmäistä kännykkää. Todella karua. Ei ihme että venäjän lentokoneissa nähdään käytössä länsimaiset GPS laitteet.

     • Heh heh,

      USA ja NATO-maat ottavat Venäjän GLONASSin käyttöön kun GPS-tarkkuus ja peitto ei riitä.

      Jopa F-35 on ottanut GLONASSin käyttöön.

      GPSssä heittoa on 20-50 m jopa 100 m minkä vuoksi USAn dronet eivät osu maaleihinsa.

      GLONASSissa heittoa on 0.50-1 m.

     • Eikö sinulla ole ollenkaan käsitystä siitä, kuinka käydään järkevää keskustelua? Esität hurjia väitteitä ja vaadit, että opponenttien pitäisi todistaa ne vääriksi.

      Ei se niin mene. Sinun pitäisi todistaa, että väitteesi pitävät edes jollakin tasolla paikkansa.

     • Huomattavaa sekin että gps tarkkuus on muutama metri. Avustettuna alle metri.

      Mutta se on vanhentunut tekniikka. Ja poistunee sotilaskäytöstä, samoin glonass.

     • USAn GPS poistuu Venäjän GLONASS ei poistu.

      GPS poistuu koska se on vanhentunut eikä siihen kannata investoida ja koska GLONASS on parempi.

      GLONASSiin kannattaa investoida.

     • Waffen SS:n ja Gestapon johtaja Heinrich Himmler tutki muinaisnorjalaisia taruja ja kertomuksia ukkosenjumala Thorista ja hänen aseestaan vasarasta (Thorin vasara) joka iski kuin salama!

      H.Himmler oli vakuuttunut siitä että tämä mytologinen (Thorin vasara) olikin tosiasiallisesti oikea, kehittynyt edityksellinen sähköteknillinen ase jolla muinaiset arjalaiset kukistivat kaikki vihollisensa. 🙂

      Heinrich Himmler käynnistikin marraskuussa 1944 hankkeen jonka tarkoituksena oli kehittää ja valmistaa tästä mytologisesta Thorin vasarasta nykyaikainen, moderni versio aseesta, joka pystyisi lamauttamaan länsiliittoutuneiden ja ryssien joukkojen aivan kaikki sähköjärjestelmät, radio ja tutka yhteyksistä panssarivaunujen käynnistämiseen. 😀

      Tavallaan saksalaisten kehittelemän sähköisen ihmeaseen ”Thorin vasaran” ideat elää nykyään edelleen tässä venäläisten Buk-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän alustalle viritetyssä mikroaaltoaseessa [Wunderwaffe]. 😀

      https://sputniknews.com/russia/201506151023369522/

 36. Sauli Niinistö ajoi maastavientiluvan tuhannen kappaleen erälle LRF200-laseretäisyysmittareita sotaa käyvään maahan USAn ja NATOn johtamalle Kievin tykistölle.

  Mutta mikä hulluinta, USAn, NATOn, Kievin tykistön iskukyky ja tarkkuus eivät siitä parantuneet lainkaan.

  Se mitä Suomi Niinistön kierosta pelistä sai jäi median huoleksi ja sensuroitavaksi:

  Suomea ei valittu Ukrainan kriisin rauhanvälittäjäksi kun Niinistöön ja Suomeen ei luotettu.

  Rauhanvälittäjäksi valittiin Sveitsi, joka todettiin puolueettomaksi.

  Sauli Niinistö pilasi asetoimituksellaan ja USA-NATO-rähmälläänolollaan sekä Venäjän vastaisella uhittelullaan Suomen kansainvälisen maineen.

  • Eivät nuo mittarit ole mitään aseita. Kauppa on käynyt läpi normaalit lupaprosessit ja tullut hyväksytyksi. Presidentille tällaiset asiat eivät kuulu.

   • Ei niin, ne ovat aseen osia.

    Ammuksetkaan ja kranaatitkaan eivät ole aseita vaan aseiden osia, panoksia.

    Suomesta ei myydä asettakaan sotaa käyvään maahan ilman tasavallan presidentin, ylipäälikön hyväksyntää.

    Ja tässä mittaritähtäinkaupassa Sauli NATO Niinistö oli aloitteellinen ja aktiivinen, tosin USAn ja NATOn aloitteesta.

     • Niin ja kumisaappaille, maastokengille, maastopuvuille, pistooleille, kivääreille, kiikaritähtäimille, helikopteteille, sukellusveneille jne.,

      mutta näyttää olevan sinulle vaikeata käsittää, että siviilikäyttö ei poista sotilaskäyttöä ja päinvastoin.

     • Tarkoitat siis, että kumisaappaita ei saisi viedä sotaakäyvään maahan, koska sotilaat voivat käyttää niitä?

     • Arvasinhan minä, että liian vaikeata:

      ”näyttää olevan sinulle vaikeata käsittää, että siviilikäyttö ei poista sotilaskäyttöä ja päinvastoin.”

   • Ei Tim ymmärrä mitä laitteita ne todellisuudessa oli.
    Tuskin on peruskoulua käynyt. Toistelee vain pietarin toimiston mantraa.

    • Ei mikään ihme, että Suomessa Sauli Niinistö, Haglund, Stubb, Puheloinen, Lindberg eivät ymmärtäneet, miksi Kievin kranaatit lentelivät sinne tänne eikä trollit ymmärrä vieläkään.

     Sauli Niinistön Ukrainaan NATO-joukkoihin salaa lähettämät esikuntaupseerit Ahrnberg ja Kari olivat myös yhtä ulalla koska USAn ja NATOn tiedustelukin oli ulalla, siitä mikä on Venäjän elektroninen iskukyky ja häirintä- ja signaalien manipulointikyky.

     Mutta ei se yllätys ollut, sillä USAn ja NATOn elektroninen aseistus, teknologia ja sodankäyntitaito on 20-30 vuotta jäljessä Venäjää.

 37. Venäjä ja Donbass vihjaavat, että USAlla, NATOlla, Ukrainalla on suunnitelmissa tuhota koulut ja korkeakoulut ja tappaa koululaisia ja opiskelijoita kun lukukausi pian alkaa.

 38. USA ja NATO ovat nyt saaneet Ukrainan Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Suomen rinnalle hyökkäysalustaksi Venäjälle.

  • Nyt olet erehtynyt. Mikään ei saisi Ukrainaa, Viroa, Latviaa, Liettuaa, Puolaa eikä Suomea hyökkäämään Venäjälle. Ainakaan, jos Venäjä ei ensin hyökkää länteen.

   Ukrainan kimppuun Venäjä on jo hyökännyt. Ukrainalla ei ollut Naton turvatakuita. Eikä ole Suomellakaan.

   • Kun et ymmärrä lukemaasi niin kerrataan:

    Ukraina Viro, Latvia, Liettua, Puolan, Suomi ovat nyt USAn ja NATOn hyökkäysalustoja hyökkäyksessä Venäjälle.

    Nyt ei enää kysytä, mitä mieltä Ukraina Viro, Latvia, Liettua, Puola, Suomi ovat hyökkäyksestä Venäjälle.

    Sitäpaitsi kaikissa noissa maissa Ukrainassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Suomessa johdossa on Sauli Niinistön kaltainen johtaja, joka pakenee heti omaa vastuutaan kun hyökkäys Venäjälle alkaa.

    • Mutta kun Ukraina, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Suomi eivät ole hyökkäämässä Venäjälle. Eivätkä USA ja Nato.

     • Tim lienee saanut noi ideansa Janus ” huuhaa ” Putkosen levittämistä salaliittoteorioista. Putkonenhan nimittäin väitti tosissaan vielä muutama vuosi sitten sitä että Suomi oli solminut Yhdysvaltain presidentti Obaman kanssa salaisen sopimuksen yhteisestä hyökkäyksestä Venäjälle. Kiitti vitusti Janus! Sun ja Verkkomedian julkaisemien juttujen ansiota on se että täällä verkossa pyörii kaikenmaailman päänsä salaliittoeorioilla sekoittaneita sekopäitä ja hihhuleita selittämässä sekä suoltamassa tuota paskaansa. LOL.

     • Esitäpä jokin lähdetieto tuosta sopimuksesta. Tämä on sen luokan asia, että kansalla on oikeus tietää siitä.

     • Hyvä Hapalong, alusta ei mihinkään hyökkää vaan toimii alustana.

      USA ja NATO eivät tosiaankaan tarvitse lilliputtirupusakkia Viroa, Latviaa, Liettuaa, Suomea sotkemaan hyökkäyskuvioitaan.

      Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen tehtävä on tukea ja suojata USAn ja NATOn hyökkäystä Venäjälle ja huolehtia yhdessä Baltian maiden kanssa USAn ja NATOn huolto ja logistiikka.

     • Sinulla on perusteellinen väärinkäsitys tuossa hyökkäysasiassa. USA ja Nato eivät ole hyökkäämässä Venäjälle.

     • Älä hosu Hapalong,

      Venäjän poikkitieteellinen foorumi on arvioinut, että USA ja NATO hyökkäävät Venäjälle 5-50 vuoden aikajanalla.

      Niinistön jälkeiselllä tai jälkeisillä presidenteillä on kova työ mitätöidä ja sanoutua irti Niinistön USA-NATO-sopimuksista ja salasopimuksista.

 39. Ukrainan mukaan maassa olisi venäläisiä taistelupanssareita 680, tykkejä ja rakentinheittimiä 1170, panssariajoneuvoja 1250 ja ilmatorjuntajärjestelmiä 550!

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ukr_tankit-69320

  Venäläiset hallitsevat ja valvovat 409 km pituista rajaa Itä-Ukrainassa ja yhteensä 11 rajantarkastuspistettä. Sotamateriaalia ja joukkoja tulee vaivattomasti Venäjältä rajan yli Ukrainaan:

  https://www.youtube.com/watch?v=F0JBcxSSGQo

  • Venäjästä valehtelijan surkeata trollausta, se yrittää trollata vanhalla jo aikoinaan paljastetulla ja alasammutulla feikkivideolla.

   Video on vuodelta 2008 ja Etelä-Ossetiasta.

  • Vittu sä kotiryssä Tim olet tyhmä etkä tiedä mistään mitään. Jos sä vitun pelle tietäsit jotain ja olisit huomannut tuon junan veturissa komeilevan Venäjän asevoimien uuden tunnuksen , viisisakaraisen tähden, voitonpäivän kunniaksi pyhän yrjön oranssimustissa väreissä niin tietäisit jo siitä että tämä video ei voi olla vuodelta 2008 eikä Etelä-Ossetiasta.

   Nimittäin Venäjän puolustusministeriö valitsi tuon ”jenkkityylisen” tähden asevoimien uudeksi symboliksi vuonna 2014 ja se esiteltiin julkisesti ensimmäisen kerran toukokuussa 2014 Voitonpäivän paraatissa Moskovassa. 😀

   Lue ja sivistä itseäsi.

   https://themoscowtimes.com/news/russian-defense-ministry-reveals-new-military-symbol-36563

   • Heh heh, olet sinä pöhkö, yrität väkisin kiroilemalla ja haukkumalla syöttää propagandaa vanhaa propagandaa.

    Venäjän armeija ei ole Itä-Ukrainassa ja sen asekeskityksetkin ovat oikein hienosti ojennuksessa ja asemissa ihan oikealla ja omalla puolella rajaa.

    Kun Venäjä sai rajavalvonnan kontrolliin, CIAn, Ukrainan iskut Krimille loppuivat kuin seinään.

  • Autetaanpa tätä iivanalle huoraavaa pelleä, Timiä, vielä vähän lisää. Videon venäläiset sotilaat ovat uusimmassa digicamo maastokuosissa (единая маскировочная расцветка /Edinaya maskirovochnaya rascvetka) joka otettiin käyttöön 2011..

   Ota asioista edes vähän selvää ennen kuin ryhdyt lässyttämään. Ei mikään ihme miksi nämä pro-Venäjä trollit ovat yleinen pilkanaihe.

   • Video on Etelä-Ossetiasta. Sitä aikoinaan tarjoiltiin mm. USAn, Saksan mediassa, mutta kusetus paljastui.

     • Ei ole mitään perustetta, vain liiankin hyvin kuvattu video, missä panssarivaunuja kuljetetaan jossakin jonnekin.

      Noita nyt on nähty jo liikaakin.

     • Aika hauska toi Venäjästä valehtelijan lapsus, että etkö nähnyt Venäjän uutta tunnusta ja uusia univormuja.

      Venäjän lippu ja kansallishymni enää puuttui.

      Todennäköisesti kyseessä on Venäjän panssareiden kuljetukset Ukrainan vastaisellerajalle.

     • Niin ajatella kuinka helppoa oli taas kerran osoittaa sinut b-luokan paskanjauhajaksi. 🙂

     • Oletko kuullut Venäjästä valehtelija: Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa.

     • Olet tarjonnut jo monet hyvät naurut Tim! Mikäli joskus haet töitä niin kannattanee hakea suoraan sirkukseen naurettavaksi pelleksi. Sulla on kaikki vaadittavat lahjat ja kompetenssi sitä varten ja uskoisin että saatkin samantien sirkuksen vetonaulapellen roolin.

     • Ylhäällä intät että tää video on vuodelta 2008 Etelä-Ossetiasta ja nyt tämä onkin mielestäsi ehkä Ukrainan rajalta. Käyttäkö jotain kovia huumeita vai onko ongelmia mielenterveyden kanssa ?

     • Voi sinua pikku lapsi,

      olet taas liikkeellä 5-9 vuotta vanhalla aineistolla kuten sotilaamme useimmiten mutta hyvän, että ei sentään Talvisodan aikaista tai Stalin propagandaa.

      Tuo video on CIAn, NATOn, Ukrainan vuoden 2014 infosodasta kun USA, NATO, Ukraina yrittivät valeuutisilla ja propagandalla esittää, että Venäjä on hyökännyt Ukrainaan.

      Tuohon 2014 infosota-operaatioon kuului myös propagandavideot Etelä-Ossetiasta vuodelta 2008.

      CIA jja NATO lähettelivät niitä medialle eri puolilla maailmaa ja erityisesti Eurooppaa ja kun feikkiuutiset paljastuivat uutistoimistot mm. USAssa, Britanniassa, Saksassa, Ranskassa pyytelivät virheellisiä uutisia anteeksi.

 40. Hyvä Tim!Pidä puolesi noita Mantilan pikku agentteja vastaan!Suoltavat sitä Natopaskaa joka tuutissa.Onneksi 70% kansasta ei halua venäjän maalitauluksi eikä kiihkoilee sotaa kuten kokoomus.Stubb,ja sairaat Niinistöt!

  • Jeps, kokoomus, Hesari, puolustusvoimat, Kanerva, Sauli Niinistö, Stubb, YLE, STT ovat haalineet kokoon auttamattoman avuttoman ja typerän trolli-joukon.

 41. CIA ja NATO yrittävät nyt työntää Georgian Saakasvilin Ukrainaan. Operaatio on valmisteltu NATO-Puolassa.

  Poroshenko karkotti Saakasvilin jo kerran Ukrainasta kun CIA ja NATO olivat pelastaneet Saakasvilin Georgiasta ja järkkäsivät hänet Ukrainaan Odessan kaupunginjohtajaksi.

  Saakasvili ei ole mieleltään aivan terve ja on USAn, CIAn, NATOn marionetti ja valmis sotaan Venäjää vastaan. Poroshenko armeijoineen on taas saanut niin paljon turpaan itäukrainalaisilta, että hyökkäyshalut ovat vähentyneet eikä Ukrainan rivitkään pysy koossa.

 42. Hyvä kertaus: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/East_Ukraine_conflict_dynamics.gif

  Kesällä 2014 Ukraina sai armeijansa sen verran toimimaan että ”kapinoivat” joutuiva pakosalle.
  Huoltoyhteys venäjälle saatiin hetkellisesti poikki Donetskin ja Luhanskin välistä.
  Mutta 2014 elokuussa alkoi massiivinen modernin sotakaluston ja sotilaiden marssi rajan yli Venäjältä, koko 400km rajan matkalta ja sen vastustamiseen ei Ukrainan maanpuolustuksen voimat ja vanhentunut kalusto riittäneet.

  • Ukrainan saldoa:
   -kuolleita yli 10 000
   -haavoittuneita 24 000
   -pakolaisia 1 600 000
   -7.2% maa-alasta Venäläisten miehittäjien hallinnassa.

   Käytännössä kuolleita on pakko olla yli 20 000.
   (venäjä ei raportoi omia kuolleitaan, voidaan vain kuvista laskea tuhansien nimettömien hautojen lisääntyminen Venäjän alueilla)
   (+Ukraina ei raportoi kuolleita ”vapaaehtoisia”)

 43. USAn ja NATOn aseet ja aseistaminen tulevat kalliiksi Ukrainalle.

  Taas Ukrainassa ammusvarastossa syttyi räjähdysmäinen tulipalo. Yli 20 000 ihmistä joutui pakenemaan alueelta ja ilmatilakin jouduttiin sulkemaan 50 kilometriin asti.

  Muutama kuukausi sitten silloin myös USA-NATO-yhteensopiva asevarasto räjähti Ukrainassa.

 44. Hajahuomio asian taustoista, oikein omalla nimellä. Kun U.S.A halusi Naton sotilastukikohdan Krimille, reagoi Venäjä siihen. Kun tätä verrataan U.S.An reaktioon kun Kuubaan oli tulossa Neuvostoliiton ohjuksia, voidaan Venäjän reaktiota pitää varsin tavanomaisena. U.S.An Kuuban vastaiset toimet, johtuen olemattomista ohjuksista, jatkuvat osin vieläkin. Tragikoomista asiassa on se, että Krimi ei ole koskaan ollut todellisuudessa Ukrainaa, Neuvostoliiton aikana poistettiin sisäraja koska Krimin tataarit eivät olleet ns. neuvostokansa ja sisärajan poisto palveli lähinnä energiataloudellisia intressejä sekä infrastruktuurin yhdistämisen tarvetta. Tavattoman byrokraattisessa Neuvostoliitossa kyseinen rajan poisto oli tarpeellinen toimenpide ennen kyseisten asioiden toteuttamista.
  Kun kerran Krimin niemimaa on alunperin Krimin tataarien aluetta, miksi U.S.A ei ole nyt huolissaan heidän oikeuksistaan ja ”oikeudestaan läntiseen demokratiaan”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here