Valkoinen talo antoi 28.7.2017 lyhyen tiedotteen kongressin äänin 419–3 hyväksymistä uusista pakotteista Venäjää, Irania ja Pohjois-Koreaa vastaan. Laki meni läpi myös senaatissa äänin 98–2.

Mielenkiintoiseksi viimeisimmän pakotepaketin tekevät sen sisältämät muut elementit. Nykyisen presidentin Donald Trumpin (rep) oman puolueen edustajat äänestivät senaattori Rand Paulia lukuun ottamatta pakotteiden puolesta, vaikka – tai koska – pakotteita koskeva uusin laki riisuu presidentin valtaa ja alistaa hänet kongressin valvontaan Venäjää koskevien pakotteiden osalta – tehden samalla presidentille mahdottomaksi parantaa välejä Venäjän kanssa.

Amerikkalainen laki julistaa kauppa- ja taloussodan myös niitä eurooppalaisia yrityksiä – ranskalainen Engie, saksalaiset Uniper ja Wintershall, itävaltalainen OMV ja brittiläis-hollantilainen Shell – jotka ”kehittävät, ylläpitävät tai modernisoivat” yhdessä venäläisen Gazpromin kanssa Nordstream 2 -kaasuputkea Venäjältä Eurooppaan.

Euroopan kaasusta noin 30 % tulee Venäjältä. Öljyteollisuus on yksi suurimmista vaalikampanjarahoittajista Yhdysvalloissa.

Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel ja Itävallan kansleri Christian Kernel painottivat antamassaan yhteisessä lausunnossa Euroopan energiapolitiikan olevan Euroopan, ei Yhdysvaltain asia. Saksan talous- ja energiaministeri Brigitte Zypries katsoo lain olevan kansainvälisen oikeuden vastainen ja kehotti Euroopan komissiota harkitsemaan vastatoimia Yhdysvaltoja kohtaan.

Politicon mukaan komissio on harkinnut muun muassa säädöksen 2771/96 käyttöön ottamista. Kyseinen säädös sanoo, että ”ekstraterritoriaalisia Yhdysvaltain lakeja” ei tarvitse noudattaa EU:n alueella.

Kommentti

Viimeisimpiä Venäjän vastaisia pakotteita on perusteltu mm. sillä, että Venäjä valitsi Yhdysvaltain presidentin sekaantumalla vaaleihin, vaikka todisteet sekaantumisesta ovat yhä esittämättä.

Yhdysvallat kuitenkin aloitti talous- ja kauppasodan Venäjää vastaan jo presidentti Barack Obaman (dem) kaudella. OPEC:in avulla toteutettu raakaöljyn hinnanromautus meni pieleen Venäjän ja Kiinan solmittua entistä tiiviimpiä energiayhteistyösopimuksia.

EU:n kaavailemat vastatoimet saattavat kuulostaa oikeudenmukaiselta reaktiolta Yhdysvaltain sanelua vastaan. Ennen kuin sinne asti päästään, EU:n tulisi kuitenkin olla asiasta yksimielinen, enkä pidä yksimielisyyden saavuttamista todennäköisenä: tarkkailevan henkilön on täytynyt jo huomata, että EU:n yhteinen ulkopolitiikka on median avulla ylläpidetty myytti. Arvelen mm. Puolan, Pohjoismaiden ja Baltian maiden panevan hanttiin vastatoimille omista syistään. Tämä taas saattaa johtaa entistä suurempaan disintegraatioon EU:ssa, koska Saksalla ei yksinkertaisesti ole vielä varaa irrottautua energiayhteistyöstään Venäjän kanssa; Yhdysvallat ei välttämättä saa myytyä liuskekaasuaan Eurooppaan näilläkään pakotteilla, ja Venäjällä taas on kasvavat energiamarkkinat Aasiassa.

Saattaakin olla, että Saksan teollisuus junailee liittokansleri Angela Merkelin sivuun johonkin sopivaan palkintovirkaan ja korvaa hänet henkilöllä, joka irrottautuu Yhdysvalloista ja tiivistää Venäjän ja Saksan välistä yhteistyötä.

Myös sotilasliitto NATOn kokoonpano ja toiminta muuttunee, mikäli Yhdysvaltain EU:ta vastaan suunnatut talouspakotteet pidetään voimassa. Lisäys 7.8. 2017 klo 07:15: Kommenttien perusteella tämä NATO-tulokulma ei ole oikein auennut joten korostan, että Nato-Yhdysvallat on ilmoittanut kongressinsa päätöksestä käyttää talousasetta, hyökätä talousaseella useiden NATO-maiden yrityksiä ja talouselämää vastaan. NATO-artikla 5 kuitenkin määrittää hyökkäyksen yhtä NATO-maata vastaan hyökkäykseksi kaikkia NATO-maita vastaan.

Venäjä puolestaan voi vastata omilla pakotteillaan: Yhdysvaltain lentokone-, teknologia- ja sotateollisuuden tarvitsemista raaka-aineista – kuten metalleista – merkittävä osa tulee Venäjältä.

Missään tapauksessa komissio et al. ei voi vain istua ja katsoa sivusta Yhdysvaltain kauppapakotteita, koska niillä on valtava vaikutus jokaisen EU-maan yrityselämään.

Yksinkertaisesti ilmaistuna: Yhdysvallat on julistanut (talous)sodan liittolaistaan EU:ta vastaan.

– Riikka Söyring

¤

Kuva: Pixabay (CC0)

198 KOMMENTTIA

 1. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan EU:n, Saksan, Itävallan ja Hollannin reaktioita. Hajoaako transatlanttinen liittosuhde ja USA:n vasallivaltiot Euroopassa vihdoinkin itsenäistyvät. Heittääkö Saksa vihdoinkin maastaan ulos angloamerikkalaiset miehittäjäimperialistit?

  Jääme mielenkiinnolla odottamaan tulevia tapahtumia.

 2. Amerikan yhdysvallat asettaa pakotteita euroopan maille ja siitä huolimatta EU haluaa ratifioida TTIP:n ja TiSA:n. Ja siitä huolimatta Suomen puolustusvaivat haluaa ostaa Amerikkalaisen sotateollisuuden tuotteita hirvittävään ylihintaan. Vaikka rajan takaa saisime kolmasosa hinnalla. Tällä hetkellä Suomen verokertymä on niin pieni ettei sillä kateta mitään NATO-spimuksen vuosimaksuja saati saada ostettua puolusutsvoimille aseita ja ammuksia.

  Muuten, vieläköhän neekerit mellakoivat Amerikan yhdysvalloissa Trumpin valinnan vuoksi?

 3. Riikka, hyvä kirjoitus, hyvä alustus.

  Hyvin vaikea uskoa, että EUlla olisi älyä ja muskeleita ryhtyä vääntämään kättä USAn kanssa.

  USA iski nyt koska Macronit ja Merkelit taipuvat kun ajavat EU-liittovaltiota ja EUn NATO-armeijaa.

  Jo Venäjän vastaiset taloussanktiot oli ja on EUn ja EU-maiden kannalta mielipuolinen juttu: USA määrittelee kaupankäynnin Venäjän kanssa, valvoo EUta ja EU-maita ja niiden Venäjä-kauppas ja kerää sanktiosakot, jos EU ja EU-maat rikkovat sanktioita.

  Venäjän vastainen poliittinen, taloudellinen ja sotilaallinen noitavaino USAssa on jo saapunut EUhunkin.

   • Yhdysvallat tuo Venäjältä enemmän kuin vie koska heillä on varaa, ei sen takia että Yhdysvallat epätoivoisesti tarvitsisi Venäjää tai heillä ei olisi mitään tarjota. Samoin Venäjän vähäinen tuonti Yhdysvalloista johtuu yksinkertaisesti varojen puutteesta.

    Vilkaiseppa Yhdysvaltojen tilastoja joko itse linkittämältäsi sivustolta taikka tästä kätevästä taulukosta: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2187rank.html

    Yhdysvaltain kauppatase on ollut jo neljännesvuosisadan ylivoimaisesti maailman ”huonoin”. Vain koska heillä on varaa antaa sen olla niin. Tästä seurauksena Yhdysvaltain kuluttajat taas nauttivat maailman laajimmista valikoimista ja halvoista hinnoista.

    Siitä onko tämä taloudellisesti järkevää voi olla montaa mieltä mutta kommenttini ydin on se että Yhdysvalloilla on negatiivinen kauppatase lähestulkoon jokaisen maailman maan kanssa, ei vain Venäjän. Ja Yhdysvalloissa tuotetut tuotteet kyllä kelpaavat muille maille, jos heillä on vain niihin varaa.

    • Nauttivatko todella? http://clark.com/shopping-retail/major-retailers-closing-2017/

     Lisäksi hyvin suuri osa Yhdysvalloissa myydystä halvasta tavarasta valmistetaan Kiinassa. Entä jos Kiina päättää tehdä vastaliikkeen sille, että Yhdysvallat päätti asettaa pakotteet Kiinan liittolaisia Venäjää ja Irania vastaan; entä jos Kiina ei halua tilanteen P-Koreassa huonontuvan ja katsoo tarpeelliseksi sanktioida Yhdysvaltoja?

     Mitä arvelet sitten tapahtuvan?

     • Kyllä. Linkkisi ilmiö on todellinen mutta siitä on syyttäminen Amazonin kaltaisia uusia kilpailijoita, ei Yhdysvaltain taloutta. Lisäksi kuten linkissäkin todetaan:

      ”As a result, shoppers are increasingly turning to online and discount merchants for better deals.

      The reality is that America has been over-stored. We have far too many retail locations, shopping centers and branches of different chains. But stores that are meeting your needs with low prices will continue to thrive.”

      En tiedä oletko viettänyt paljon aikaa Yhdysvalloissa mutta pienimmästäkin yli 10.000 asukkaan kaupungista löytyy tyypillisesti vähintään Walmart, Target, Kmart, Sears, Costco, Macy’s sekä JCPenney. Näistä kaksi viimeistä ovat ensisijaisesti vaatekauppoja, muut meiltä kehän varrelta löytyviä hypermarketteja vastaavia hirviöitä. Vain Walmart kykenee kilpailemaan Amazonin kanssa, muut yrittävät näykkiä Walmartin kantapäitä. Viime vuosituhannen lopulla kun Walmart alkoi muodostaa verkostoaan (monopoliaan) sen kilpailijat kokivat ainoaksi mahdollisuudekseen levitä yhtä agressiivisesti ja maksavat siitä nyt.

      ”hyvin suuri osa Yhdysvalloissa myydystä halvasta tavarasta valmistetaan Kiinassa. Entä jos Kiina päättää tehdä vastaliikkeen”

      Kyllä. Mutta tiedätkö kuka omistaa suurimman yksittäisen osan Yhdysvaltain massiivisesta valtionvelasta? Kiina. Kiina kylläkin kilpailee Yhdysvaltain kanssa jatkuvasti maailmanherruudesta, mutta eivät he halua riskeerata välien katkeamista. Myös Kiinan talous nojaa vahvasti Yhdysvaltoihin, oli se sitten viennin kohteena tai korkojen maksajana. Kuin tarinassa kultamunia munivasta hanhesta on myös Kiinan etujen mukaista antaa Yhdysvaltalaisten kuluttaa päättömästi.

      Kauppataseesta vielä sen verran että se mittaa vain fyysisiä vientituotteita. Siinä ei näy esimerkiksi kansainväliset sijoitusmarkkinat taikka kulttuurivienti jotka ovat molemmat Yhdysvaltain talouden kulmakiviä. Kun Eurooppalainen katsoo Amerikkalaista elokuvaa ja Amerikkalainen pyyhkii takamuksensa Eurooppalaiseen selluloosaan on kauppataseen kannalta liikettä tapahtunut vain yhteen suuntaan. Tämä vääristää entisestään tilastosta saatavaa kuvaa Yhdysvaltain taloudesta.

     • Toki tiesin Kiina omistavan ja dumppaavan Yhdysvaltain valtionvelkaa. Jo 1990-luvun loppupuolella oli näkyvissä ostoskeskusten ylimitoitettu koko.

      Kauppatastilastoista haluaisin ottaa esiin sen että IMF:n vuosittain julkaisemia WEO:ja vuodesta toiseen selaillessani kiinntin huomiota ”tilastoklappiin” jolle luulen myös keksineeni selityksen: Yhdysvallat merkitsee tilastoissa jenkkibrändien muualle tehdyt tavarat Yhdysvaltain vientitilastoihin, ja valmistusmaa merkitsee ne sanoin omiinsa. Vääristymä näkyy ”myyntinä ulkoavaruuteen”.

 4. Älykästä oivaltelua! (kuten aina).
  Asentaisin sulut loppuriville: (liittolaistaan)…

  Jospa kyseessä eivät sittenkään ole talouspoliittiset (talouspakotteet, Venäjä pakottautuu rustaamaan mersun tehtaita russlandiaan) vaan sotapoliittiset päämäärät. Ja sitähän meidän niinistöt eivät uuvattihallinnossaan kykene hahmottamaan, meille hillotolppa ja sutkautukset osoittavat politiikan suunnan. Lipposkan taloudellinen ahdinko osoittaa suomisolidaarisuuden mädännäisyyden, hävetään yhdessä, yli puoluerajojen.

  • Veijo,

   ilman muuta Venäjän saartaminen sotilaallisesti ja taloudellisesti on sotaan valmistautumista. Se yhdessä informaatiosodan kanssa on sodan I vaihe joka edeltää aina aseellista hyökkäystä.

   USA, NATO, Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi mustamaalaavat, halveksivat Venäjää, venäläisiä, Venäjän johtoa, Venäjän armeijaa, aseita (aivan kuten trollit täälläkin keskusteluissa) ja yrittävät heikentää Venäjää taloudellisesti, poliittisesti, sosiaalisesti, kansainvälisesti ja maineeltaan ennen kuin hyökkäävät sinne.

   Venäjän vastainen taloussota suunniteltiin USAn armeijan ja NATOn taloudellisen sodankäynnin yksikössä.

   USA saartoi Saddamin Irakia lähes 20 vuotta ennen kuin uskalsi hyökätä sinne.

   Nyt USAlla on sodan I vaiheessa Venäjän lisäksi mm. erityisesti Krimi, Iran, Venezuela, Jemen, Kiina, Pohjois-Korea, Syyria.

   • Saksalaisyhtiö Uniper näyttää kommentoineen Reutersille että ”The core reason (for the sanctions) are strategic economic interests, meaning the targeted dominance of the US in energy markets,”

    eli Yhdysvaltain asettamien talouspakotteiden pohjimmainen syy on Yhdysvaltain strategiset taloudelliset intressit; Yhdysvallat pyrkii hallitsemaan energiamarkkinoita.

    Artikkelissa todetaan että Euroopan tulee torjua Yhdysvaltain pyrkimykset ja olla ostamatta sieltä kaasua.

    Uniper says Europe needs to find new gas sources, fend off U.S. http://af.reuters.com/article/africaTech/idAFF9N1HW00C

 5. The US establishment against the rest of the world — USA muuta maailmaa vastaan
  by Thierry Meyssan

  Usan tulee olla maailman ykkönen ja sen tulee estää muiden maiden pyrkimykset kehittyä ja muodostua sen etujen esteeksi. Näin ovat nyt republikaanit ja demokraatit yhteistuumin päättäneet. Trumpin tyyli, jossa painottui enemmän ’sisäinen kehitys’ ja siihen perustuva vahvuus, ei käy.
  Tiedossa siis melkoinen globaali hässäkkä eikä – kuten oli odotettua – Usa ja sitä hallitseva arjohallitus/Deep State aio antaa periksi muulle maailmalle joka varmaan jatkossa yhdistynee entistä enemmän sitä vastaan.
  Pahalta näyttää. Mitä kaikkea seuraakaan? Toivottavasti ei sitä pahinta eli WW3:sta.

  The US ruling class feels threatened by the international changes prompted by President Trump. It has just united in order to force him under the guardianship of Congress. In a law which was voted almost unanimously, it has re-introduced sanctions against North Korea, Iran and Russia, and has unravelled the investments of the European Union and those of China.
  For them, it is essential to block the President’s policy of cooperation and development, and to return to the Wolfowitz doctrine of confrontation and suzerainety.
  So what had to happen happened – the Democrat and Republican leaders came to an agreement to thwart President Trump’s foreign policy and preserve their imperial advantages.
  The political parties of the United States have every intention of destroying the « Trump doctrine », according to which the United States must evolve faster than other states in order to conserve world leadership. On the contrary, they intend to re-establish the « Wolfowitz doctrine » of 1992, according to which Washington must conserve its advance over the rest of the world by hindering the development of all potential competitors [3].

  http://www.voltairenet.org/article197288.html

  • Näin on itsellenikin muodostunut kuva siitä, että USA:n neokonservatiivien aikoinaan hahmotteleman USA:n globaalin ylivallan oppi on hirttänyt kiinni USA:n hallinnon pysyvässä osassa (deep state), joka on siis pahasti politisoitunut toimii laajalti korruption ja julkisuudelta piilossa viritettyjen ”hillotolppien” varassa ja jota Trump kampanjoineen on ainakin luvannut yrittää saada takaisin kansanvaltaiseen ohjaukseen. USA:n kansa on ymmärtääkseni loputtoman kyllästynyt maansa seikkailuun ja mestarointiin maailmalla. Puhutaan jopa siitä, että tietty ylikansallinen entiteetti on kaapannut USA:n hallinnon ja resurssit omaan käyttöönsä yksinapaisen globalisaatioprojektin edistämiseksi ja kaikkia maailman itsenäisiä kansoja, siis myös amerikkalaisia, vastaan
   Peli on menossa hurjaksi. Trumpin pyrkimykset ja rooli näyttävät välillä varsin ristiriitaisilta, mikä johtuu osaltaan USA:n tiedotusvälineiden harjoittamasta armottomasta valehtelusta ja mustamaalauksesta ja toisaalta Trumpin aseman melkoisesta heikkoudesta syvähallintoa ja globalisteja vastaan. Trump harrastaa myös omia kansainvälisiä intressejään ja miehen vahvat siteet sionismiin ovat hyvin tunnetut.

   • Uuvatit, kokoomus et al. ajaa Skandinavian militarisointia, siksi suomalaisten silmät, korvat ja aivot pitää tukkia hillotolppa-keskusteluttamisella.

     • Mä sanoin, ei tarvi odotella enää 😉

      Auktoriteettiakin löytyy. Poikieni (10 v. ja 11 v) olen k*’ipää natsimutsidiktaattori joka määrää kaiken. Eikös se lasten suusta se totuus tule? (itseironiavaroitus)

   • ’…jota Trump kampanjoineen on ainakin luvannut yrittää saada takaisin kansanvaltaiseen ohjaukseen…’
    Trump nousi valtaan samalla strategialla kuin Obama: lupaamalla sitä mitä kansa halusi.
    Nyt sitten on käynyt ilmi että puheet olivat puheita joita tarvittiin. Itse veikkasin näin käyvän.
    Tärkeä myös tuo viimeinen lause hyvässä kommentissasi. Kyllähän Trump omine torneineen rahaa palvoo joten … jne.
    Amerikkalaiset ovat todella pulassa ja sama tauti on leviämässä EU:n sisälle jossa myös valta on kuvaamallasi tavalla kaapattu.

    • Lisätään tuohon että Trump sentään on – toisin kuin O – yrittänyt pitää puheitaan mutta ne neokonnat ja niiden kaverit eivät sellaisesta tykkää. Pitää olla niiden kaveri.

   • ”neokonservatiivien”

    Mikä ihmeen ”neokonservatiinen”!? Puhu asioista niiden oikeilla nimillä!! Kyse on Amerikan neonatseista. Trump on siinä ihan oikeassa, että Amerikan politiikkaa ja mediaa ohjaa natsismi.
    Boikottiin kaikki amerikkalaiset tuotteet ja media muutoin kuin varoittavana esimerkkinä mihin Hitlerin opit johtavat. Amerikan Aatu, the great true leader!

  • Oletko tosietsivä koskaan ajatellut sitä vaihtoehtoa, että potus Trump taistelee sitä teidän kaikkien vihaamaa usalaista deep state systeemiä vastaan? Ja sitä Cleantonilaista we-came-we-saw-we killed – siirtomaapolitiikkaa vastaan. Jos niitä paskoja jenkkejä ei olisi ollut, koko Eurooppa olisi vaipunut tuhkaan ilman öljyä (Ruskeilla oli) siellä pysyen (WW II). Kun kaiken tiedät, voitko LYHYESTI kertoa miksi Mainiln laukaukset edelleen kuuluvat rajanaapuristamme…

  • ”Usan tulee olla maailman ykkönen ja sen tulee estää muiden maiden pyrkimykset kehittyä ja muodostua sen etujen esteeksi.”

   Mikä tässä on väärin? Toki ulkopuolisena USAn mahti voi huolestuttaa mutta eikö jokainen suurvalta pyri olemaan maailman ykkönen ja estää muiden pyrkimykset vavisuttaa asemaansa? Eikö Yhdysvaltain päättäjien tehtävä nimenomaan ole palvella oman kansansa etuja, ei Suomen, ei Venäjän eikä maailman?

   Euroopan johtajat saisivat ottaa mallia Yhdysvaltain asenteesta. Ei tietenkään suoraan kopioimalla Yhdysvaltain politiikkaa taikla ajaen Yhdysvaltain etuja vaan omaksuen saman ajatusmallin että oma valtio tulee ensimmäisenä.

 6. Veijo,

  ilman muuta Venäjän saartaminen sotilaallisesti ja taloudellisesti on sotaan valmistautumista. Se yhdessä informaatiosodan kanssa on sodan I vaihe joka edeltää aina aseellista hyökkäystä.

  USA, NATO, Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi mustamaalaavat, halveksivat Venäjää, venäläisiä, Venäjän johtoa, Venäjän armeijaa, aseita (aivan kuten trollit täälläkin keskusteluissa) ja yrittävät heikentää Venäjää taloudellisesti, poliittisesti, sosiaalisesti, kansainvälisesti ja maineeltaan ennen kuin hyökkäävät sinne.

  Venäjän vastainen taloussota suunniteltiin USAn armeijan ja NATOn taloudellisen sodankäynnin yksikössä.

  USA saartoi Saddamin Irakia lähes 20 vuotta ennen kuin uskalsi hyökätä sinne.

  Nyt USAlla on sodan I vaiheessa Venäjän lisäksi mm. erityisesti Krimi, Iran, Venezuela, Jemen, Kiina, Pohjois-Korea, Syyria.

  • Minusta egoistinen lähestymistapa voisi olla Suomelle järkevä. Antaa isojen äijien hoitaa keskinäiset välinsä, haistellaan tuulia ja valitaan se meille sopivin vaihtoehto. Oliko se Paasikivi-Kekkonen-linja sinne suuntaan?

   • Veijo puhuu kuin Dugin 🙂

    Näin Dugin, lainaan tässä aiempaa postaustani:

    ”Suomi on kuitenkin paljon monisärmäisempi maa. Tämän maan kansaa ei voida laskea yksiselitteisesti eurooppalaiseen länteen (olipa se skandinavialainen tai germaaninen) eikä venäläiseen itään kuuluvaksi. Suomalainen viisaus ilmenee tasapainossa. Se on avain suomalaiseen identiteettiin, jota on ylistetty moneen tapaan Kalevala-eepoksen runoissa: kun jokin vedättää oikealle, pitää ottaa askel vasempaan. Tämä on ekologista viisautta kansalta, joka on elänyt kauan maan päällä ja joka tahtoo elää ainakin yhtä kauan vastedes. Se mikä roihuaa hehkuvasti, palaa pian tuhkaksi. Se joka innostuu turhaan jostakin asiasta tai voimasta, taittuu helposti toisesta voimasta. Tahto korostaa suomalaisen identiteetin yhtä ainutta puolta, olipa se läntinen (valkosuomalainen) tai itäinen (euraasialainen, punasuomalainen) puoli on vastoin Suomen perusolemusta. Suomi on juuri erityinen etnokulttuurinen ja sosiaalipoliittinen järjestelmä. Aito Suomi loitsii Väinämöisen tavoin vaikkapa liejun aseeksi ja aseen liejuksi. Kuuma jäähtyy ja kylmä kiehahtaa suomalaisessa taikaluonnossa. Itä muuttuu länneksi, ja länsi muuttuu idäksi täällä. Tämä on kaikista mahdollisista taianomaisimman rajaseudun – suomalaisen rajaseudun – salaisuus.”

    • Duginhan näyttää puhelleen mukavasti suomalaisista.

     Tasapaino, suhteuttaminen, äärimmäisyyksien välttäminen; niitä juuri olen itse — ja kaiketi moni muukin suomalainen — kaipaillut.

     Vähän silleen että veden puute ja liika veden killittäminen on molemmat huonoja juttuja jos tarkoitus on tyydyttää jano.

     • Dugin on venäläinen uusfasisti joka haluaa liittää Suomen takaisin Venäjään.

     • Ok. Uusfasisti ei voi eikä saa ajatella suomalaisista mukavasti. Parempi että inhoaa ja halveksii meitä. Asia selvä. (sarkasmivaroitus)

     • Tänne kai suurelta osin kirjoittavat suomalaiset, joten kai olisi oikein todeta suomalaista valehtelua:
      Putkonen(dninews.com) ?? Kuulostaa suomalaiselta, eikö tämä ole suomalainen. Hän esittää hiukan omalaatuista tarinaa tässä:
      Three Ukrainian fighter jets included in shootingdown MH17 – Leaked Documents ja viitaa https://flb.ru/info/63242.html

      dninews.com/
      Lavrov didn’t say: ’Russia involved in war in Donbass’ as westernmedia claim | Donbass International

      Ukraine: BUK-missile system never crossed Russian border -MH17 Document LeaksThree Ukrainian fighter jets included in shooting down MH17 -Leaked Documents

      Mother died in Ukrainian shelling in front of her son in Donetsk

      Että sellaista valehtelua tällä kertaa Putkoselta??

     • Putkonen on Putinin Venäjän puolesta Ukrainassa ammatikseen valehteleva infosoturi.

      Venäläinen iskuun syyllinen eversti itse otti vastuun heti alasampumisesta tiedottamalla siitä sosiaalisessamediassa. Eihän tämä asia tunnu olevan edelleen epäselvä kuin paikallisille kemikaalivanoja liikaa nokkiinsa vetäville putinisteille ja trolleille.

      17.7.2014 Itä-Ukrainassa venäläisiä joukkoja ja laittomia militoita komentanut FSB:n eversti Igor Girkin eli ”Igor Strelkov” ja lukuisat pro-Kremlin mediat tiedottivat onnistuneesta Ukrainan ilmavoimien An-26 kuljetuskoneen alasammunnasta lähellä Torezia.

      Venäläisillä muuttui ääni kellossa melko nopeasti kun selvisi alasammuttu lentokone olikin Malesian Air Linesin lento MH-17:n satoja siviilejä täynnä Boeing 777.

      Tässä kokoelma pro-Kremlin medioiden uutisoinnista tuolta päivältä 17.7.2017 ennen kuin Venäjän edelleen jatkuva misinformaatio MH-17 spinnaus kerkesi alkamaan. Videon tuotti murhattu venäläinen oppositiopoliitikko Boris Nemtsov.

      Englannin kielen tekstit saa valikosta päälle.

      https://www.youtube.com/watch?v=CqXmpWQcjQ0

     • Valehtelijan nimimerkki toistelee infosoturiemme iskulauseita faktana ja argumetointina. 😀

      Annetaanpa suunvuoro itse Duginille ja mitä hän on mieltä ”valehtelijan faktoista”:

      ”Lopuksi on aika sanoa, mitä venäläiset oikein ajattelevat Suomesta. Atlantistinen maailma ja sitä seuraavat eurooppalaiset amerikkalaismieliset eliitit ovat jatkuvasti kuvanneet venäläisiä, varsinkin venäläisiä patriootteja, ja sitäkin enemmän venäläisiä Euraasian aatteenajajia, joita olen minä itsekin, imperialisteiksi, sovinisteiksi, pienten kulttuurien vihollisiksi ja kovan venäläistämisen ajajiksi. Vaikken itse sanoisi sanakaan suomalaisista tai liettualaisista – hyvää tai pahaa sanaa – rajaseutumaiden poliittiset eliitit, jotka kulkevat globalismin, liberalismin ja USA:n politiikan uomassa, leimaavat minut kuitenkin ”suomalaisten, liettualaisten, romanialaisten yms. sortajaksi ja pahimmaksi viholliseksi”. Tämä tarra liimataan niidenkin kansojen kohdalla, joita minä itse olen ihastellut vilpittömästi ja avoimesti. Ihastelen esimerkiksi romanialaisten henkistä, filosofista ja esteettistä perinnettä.

      Epäilen että tämä sanomani pääsee kuulevaan korvaan, mutta sanon kuitenkin: Venäjä suhtautuu suomalaisiin varsin rauhallisesti, jopa jokseenkin suomalaisittain. Me emme tahdo ottaa mitään pois Suomelta, joka päinvastoin miellyttää suuresti meitä. Ja Suomi on pärjännyt erittäin hyvin Venäjän valtion ulkopuolella, joten ei ole mitään syytä ”vallata”, ”miehittää” tai ”alistaa” Suomea. Näin ollen Suomi voi periaatteessa suhtautua Venäjään kuten haluaa. Jos Suomi tahtoo suhtautua Venäjään valkosuomalaisittain, suhtautukoon se sitten valkosuomalaisittain: emme ole itsekään enää kommunisteja eikä oma historiamme ole loppuun selvitetty kysymys.”

  • Minun ajatuskykyni rajat ovat: yhteinen n. 1000 km raja itänaapurin kanssa. Heillä noin 50 x enemmän tappelupukareita meitä vastaan, metalliakin samoilla kertoimilla.
   Miksi me ei voida hyväksyä niitä meidän naapureiksi, vaikka edes hyvää-päivää-pohjalta?

   • Ongelmana on että Venäjä hyväksyy tasaarvoiseksi vain sellaiset naapurit jotka ovat niin voimakkaita ja suuria että se ei pysty niitä dominoimaan. Se kunnioittaa vain voimaa, muut heikommat naapurit se pyrkii valtaamaan tai tilanteiden mukaan kiristämällä ja uhkailemalla kontrolloimaan niitä, Ukraina & Georgia varoittavina esimerkkeinä. Suomikaan ei ole missään erityisasemassa Venäjän silmissä.

    Vasta NATO-jäsenyys selkeyttäisi lopullisesti Suomen geopoliittisen aseman lännen ja idän välissä. Jos haluamme minimoida Venäjään liittyvät riskit ja uhkakuvat, Suomen pitää liittoutua myös sotilaallisesti.

    • Kenet Yhdysvallat hyväksyy tasa-arvoiseksi?

     Yhdysvaltain politiikkaa ja tekemisä seuraamalla sanoisin että ei ketään; toiminta tähtää nimenomaan sen estämiseen että joku nousisi tasa-arvoiseksi.

 7. > ”ekstraterritoriaalisia Yhdysvaltain lakeja” ei
  > tarvitse noudattaa EU:n alueella

  Yksi imperiumi, yksi laki.

  Imperiumin keskushallinnon voima on suhteellinen. — Mitä heikompia vasallivaltiot ovat, sitä pienemmillä resursseilla imperiumi pystyy pitämään oman valta-asemansa.

  –Pankkeja on ja kauan aikaa hallittu suoraan USA:n lain nojalla. Käytännössä suomalaiseltakin on jo vuosien ajan kysytty yhteyksistä USA:han ja ”terroristeihin”, jos ovat halunneet avata pankkitilin.

  — Yksi strategia on romahduttaa euro, jonka seurauksena raha pakenee USA:aan. Sitten tullaan ja pelastetaan Euroopan pankkijärjestelmä. — Tuolla Euroopasta paenneella pääomalla; eurooppalaisten omalla rahalla.

 8. Kauppasaarto ei varmaankaan koske Belgian timanttien leikkaajia. Valtaosa niista päätyy USAn markkinoille Yeshiva Orthodoksien kuljettamina. Kauppasaarrot ovat suurta pelleilyä, koska kiertoteitä löytyy jokaiseen tapaukseen. Ylirikkaiden yksityiskoneilla vältetään tullit sekä kansalais-tarkastukset. Sama koskee huvipursia.Mitä komeampi ”paatti” sitä syvempään sen miehistöä kumarretaan. Putin teki vastavedon poistamalla lännen diplomaatteja Venäjältä saappaan jäljet ”perälaudassa”. Nelisen sataa jenkkiä saivat ”hyvästit” Moskovasta. Se saattaa tehdä kipeää lännen liikemiehille, syyttömiin maasta poistoihin.

 9. EU yhtymän jälkeen jäsenmailla ei ole enää omaa valuuttaa, joten EURO on melko yksinkertaista mitätöidä, romuttaen EUromaiden yhteisen valuutan, ja asettaen uuden NWO rahayksikön, jota esitteli Venäjän Medvedev muutama vuosi sitten. Arvoitukseksi jäänee, mitenkä usan FED siihen suhtautuu. Eiväthän he mitenkään halua antaa rahan painokoneidensa ruostua. Kaikki perustuu vain arvailuun, koska huomisesta me emme tiedä mitään, muuta kuin auringon nousun, ja se ei petä.

 10. Kaikki kaupankäynti ja rahaliikenne pitäisi lopettaa Venäjän suuntaan kunnes Venäjä vetää miehitysjoukkonsa Euroopasta.

  • On siis mielestäni häpeällistä että eurooppa käänsi selkänsä Ukrainan ahdingolle vain siksi ettei tule vilu.
   Munatonta ja aivotonta hommaa.

   • Asioista voi olla montaa mieltä. Vähän munatonta on tämäkin:

    Sauli Niinistö ja puolustusministeri Jussi Niinistö ovat puhaltaneet omavaltaisesti yhteiskunnallisesti ja poliittisesti erittäin merkittäviä asioita ikään kuin teknisluonteisina pelkkinä toimeenpanoa koskevina asioina.
    Niitä ei pidetä pelkkinä teknisluontoisina asioina, kun katsotaan geopoliittista isoa kuvaa.

    Sauli Niinistön haluttomuus osallistua vaalipaneeleihin on suuren puhalluksen piilottelua. Niinistö ei tahdo joutua ikävien kysymysten eteen.
    http://mvlehti.net/2017/08/01/venalaisjulkaisu-analysoi-pohjoismaiden-militarisoitumista/
    Hesarikaan ei siedä ketään, joka ei ole linjassa sen oman maailmankatsomuksen kanssa.

    • Niinistöhän ei ole haluton paneeleihin. Tod näk osallistuu enemmän kuin aiemmat presidentit.

     • Niinistön osallistumisella ei ole merkitystä koska hän ei halua puhua selkokielisesti eikä’ sano mitään kuulemisen arvoista.

     • Tässä suhteessa Niinistö jatkaa Koiviston perinteitä: ”Syvemmälle mutakuoppaan” maksoi mitä maksoi, pääasia kun ei itse tarvi maksaa. Lifeline on se mikä kansalta puuttuu.

   • Venäjän invaasiojoukkoja sekä Sevastopolin tukikohtaa olisi pitänyt pommittaa välittömästi keväällä 2014 vihollisuuksien alettua.

    • Venäläinen valehtelu.

     Asetekninen tietämyksesi antaisi olettaa, että kuulut puolustusvoimien henkilökuntaan. On ollut toki jo tovi selvää, että puolustusvoimiin on pesiytynyt äärioikeistolainen (uusnatsistinen) fraktio. Sen julkiesiintyminen on toki vaimentunut (missä luuraa Torsti Siren?), mikä johtunee puolustusvoimien johdon ohjeistuksesta.

     Niinpä uusnatsien suosima kokoontumisajopaikka eli Janne Rysky Riiheläisen blogi on nyt täynnään anonyymejä kommentoijia. Aiemmin sieltä saattoi bongata PV:n kantahenkilökuntaakin.

     Asenteesi on kohdallaan: ”Venäjän invaasiojoukkoja sekä Sevastopolin tukikohtaa olisi pitänyt pommittaa välittömästi keväällä 2014 vihollisuuksien alettua.”

     Tämähän vastaa jyrkimpien ukrainalaisten uusnatsien kantoja tuolloin asiassa. Heillä ei vain ollut rahkeita toteuttaa sitä, eikä ole nytkään, vaikka siellä olisi pari suomalaista uusnatsikahelia apuna.

     Eli uusnatsihan sinä olet, nimimerkki Venäläinen valehtelu. Toivon mukaan sinulle käy samalla tavalla kuin aatetoverillesi Matti Ridanpäälle, jonka henkilöllisyys paljastui suojatoimista huolimatta.

     Vastavalkea tulee mielellään julkaisemaan oikean henkilöllisyytesi sen paljastuttua. Otamme vastaan asiaan liittyviä vinkkejä.

     • Torsti Siren luuraa suosikkiseinällään MV-lehden kommenttiosioissa. Hänen ylivoimainen verbaliikkansa etenkin Hamilon tekstejä kohtaan tuo mieleeni inttiajan aliupseerikapiaisten örinän.
      Ryskyhän on useiden muiden ylioppilaaksi väitelleiden kollegojensa tapaan nostettu Suomen älymystön äänitorveksi.

    • Varsinainen ”rauhanrakentaja” 😀
     Äänesi kuulostaa uhkaavasti sen erään Tapanilasta peräisin olevan pervertikon ääneltä. 😀
     ”Ääni on Eesaun ääni, mutta kädet ovat Jaakobin kädet.”

     PS SAInt on nykyään SAHint, joten tervehenkisten heteroiden olisi mielestäni syytä kieltäytyä aseista ja odotella rauhassa niin kauan kunnes hetken päästä vallan ottaneet ääri-islamistit ovat paiskanneet nää kapiaispervot katolta alas.” 😀 😀

    • Argumenttien loppuessa ja mielen pahoittuessa vain luuserit ryhtyvät lapsellisiin henkilöön käyviin hyökkäyksiin.

     • Viittaatko tässä ketjussa nähtyyn tapaasi nimitellä henkilöitä?

    • Ja lisää valheita. Nyt hollantilaisen pohdiskelua JIT-tutkimuksesta. Hector Reban:JIT comes up with crap launch site (and gets away with it)
     Erittäin hyvä ja tarkka selvitys. Sisältää hyvän ja tarkan kartan. Toisin kuin Bellingcrapin ja Naton selvitykset asiasta kuin asiasta. Niissä on kartatkin ylösalaisin.
     Etsikää hakukoneella tuo juttu. Suosittelen.

     • Hector on venäjämyönteinen trolli jonka artikkeleissa ei pääsääntöisesti ole juurikaan totuuden pohjaa tai faktoja. Tuokin artikkeli on maustettu näköjään valheilla.

      Ei ole juurikaan merkitystä ammuttiinko ohjus juuri siitä puun/pensaan vierestä vaiko pellon toiselta laidalta. Alue on ainoa mahdollinen josta nähdyt MH17 vauriot voi aiheuttaa, kaikkien puolueettomien asiantuntijoiden ja harrastajien mielestä ja se on keskellä kapinallisten 17.7.2014 hallitsemaa aluetta.
      (lisäksi on silminnäkijöitä jotka vahvistavat laukaisun kyseiseltä pellolta ja kolmesta eri suunnasta otetut valokuvat laukaisun savusta sekä USAn satalliittidata)

   • Eihän se kääntänyt selkäänsä Ukrainalle. Luotiin yhdessä Minsk 1 ja 2, jota Ukraina ei valitettavasti ratifioi. Venäjänkielisillä on oikeus koteihinsa ja palaseen maata Ukrainastakin. Tosin lännen miestä ei ikinä ole ollut uskominen tai luottaminen. Eivät intiaanitkaan enää mitään omista.

    • Elokuun 2014 Minsk 1:n tulitaukosopimusta rikkoivat venäläiset ja niiden tukemat laittomat militiat jatkamalla hyökkäystä Donetskin kansainväliselle lentoasemalle.

     Venäjän petollisuus jatkui

     Helmikuun 2015 Minsk 2:n tulitaukosopimuksen rikkomisella, Venäjän ja laittomien militoiden joukkojen vallatessa Debaltseven kaupungin heti sopimuksen solmimisen jälkeen.

  • Kaikki kaupankäynti ja rahaliikenne pitäisi lopettaa USAn ja NATOn suuntaan kunnes USA ja NATO vetää miehitysjoukkonsa Euroopasta.

   • Oletpas lapsellinen.

    Mitä euroopan alueita USA tai NATO miehittää?

    Ei mitään. NATOn sotilaita on rauhaa turvaamassa / puolustusvalmiudessa niissä paikoissa jonne ne on isäntämaiden toimesta pyydetty.

   • Euroopassa ainoa miehittäjä on Venäjä. Venäjä miehittää osia Ukrainan Donetskin ja Luhanskin oblasteista sekä Ukrainan Krimin niemimaata.

    • Kuules Venäläinen, valehtelu on tietysti taitolaji mutta kerrohan mitä maita itänaapuri miehittää? Minen ku oo nähnyt euroopassa liikkuessa muita ku naton, jenkkien ja brittien sotilaita, joilla on tukikohtia vähän jokaisessa euroopan maassa. Saksasta ei ole jenkkien miehitysjoukot vieläkään poistuneet, vaikka sota loppui aikapäiviä sitten.

    • Ukrainan lisäksi Venäjän armeija miehittää Euroopassa Georgian maakuntia Etelä-Ossetiaa ja Abhasiaa sekä Moldovan Transnistriaa. Unohtamatta tietenkään Itshkerian tshetseenitasavaltaa.

     • Venäläinen valehtelu.

      Voisitko aiemmin toivomasi tasapuolisuuden nimissä luetella nyt ne Euroopan maat, joissa on USA:n ja sen johtaman Naton miehitysjoukkoja?

      Huomattavin tällainen eurooppalainen valtio on Saksa, jossa USA:n miehitysjoukot ovat olleet läsnä yhtäjaksoisesti MSII:n päättymisestä alkaen.

     • Yhdysvallat sekä puolustusliito NATO miehittää Euroopaa vain Venäjän propagandan luomassa hypertodellisuudessa. Hyvin näyttää ”Tauno O.Mehtäläänkin” se uponnut.

  • Siis HÄH!
   Venäjähän veti jo aikoja sitten miehitysjoukkonsa Euroopasta, tarkemmin sanoen Saksasta, milloinkas herra Kannalan ”ikuiset ystävät” angloamerikkalaiset imperialistit vetävät miehitysjoukkonsa Euroopasta?

   Itä-Ukrainassa ei ole Venäjä Federaation asevoimien joukkoja, siviilivenäläisiä siellä kyllä on, Donetskin ja ylipäätään Donbassin alueen asukkaat ovat suurimmalta osaltaan etniseltä taustaltaan venäläisiä ovat aina olleet koko Ukrainan ja Ukrainan neuvostotasavallan olemassaolon ajan. Pitäisikö heidän sen takia lähteä kotoaan emigroitua?
   Herra Kannala puheenne kuulostaa etniseltä puhdistukselta, oletteko kenties rasisti ja sen lisäksi vielä fasisti?

   • Ukrainassa on ollut laittomasti kymmeniä tuhansia Venäjän armeijan sotilaita.
    Joka viikko heitä palautetaan ruumiskuljetuksina venäjälle, tosin tuhatmäärin on myös nimettömissä haudoissa donbasissa. Linkkiä ei vastavalkea salli koska se ei ole venäjämyönteinen.
    Mutta katso esim. ETYJn tiedotteet.

    Samat tuhansiin venäjän kalustohavaintoihin, kaluston jota on vain ja ainoastaan Venäjän armeijan omassa käytössä.
    Tähänkään ei vastavalkea linkkiä salli koska….
    Mutta ETYJillä on hieman materiaalia myös tuohon.

   • ”Siviilivenäläisiä” Venäjän armeijan varustuksella ja aseistuksella viimeistä yksityiskohtaa myöten, vain tunnukset puuttuvat univormuista. Uskotko tosissasi Putinin Merkelille antamaan vastaukseen että Ukrainaan hyökänneet ”siviilit” oli aseistettu Venäjän armeijan asevarastoista varastetuilla varusteilla?

    Siitä kelle Krim kuuluu voi olla montaa mieltä. Eihän se ole historian aikana kuulunut Ukrainalle koskaan ennen kuin Hruštšov sen heille lahjoitti. Neuvostoliiton aikana tällainen lahjoitus tietysti merkitsi lähinnä byrokraattista merkintää papereissa ja todellinen vaikutus astui voimaan vasta Neuvostoliiton hajottua.

    Krimin sodan oikeutuksesta voi keskustella, mutta vain lapsenmielinen uskoo Venäjän johdon olleen asiaan sotkeutumatta. Sama toki pätee Yhdysvaltoihin, molemmilla suurvalloilla oli näppinsä syvästi pelissä koko 2010-luvun oli puhe sitten Ukrainan NATO-jäsenyydestä, Maidanista tai Krimistä.

    • Sehän oli juuri Viktor Janukovitshin hallinto joka lopetti vuonna 2010 Ukrainan pyrkimykset liittyä puolustusliitto NATO:n jäseneksi.

     Venäjän Mustanmeren laivasto sai myös juuri uusitun vuokrasopimuksen myötä jatkaa Sevastopolissa vuoteen 2042.

  • Vielä näyttää herra Kannalan Kiinassa, huonoista kiinalaisista komponenteista valmistettu tietokone toimivan, valitettavasti 🙁

   • Luulenpa ettei tietokoneessasi ole ainoatakaan kiinassa suunniteltua komponenttia.

    Kun tuotteen esisarja on euroopassa tuotettu ja testattu, tuotantolinja siirretään edullisimpaan maahan.

    (Tuon tiedän 20+v kokemuksella eurooppalaisesta tuotekehityksestä.)

 11. Näiden pakotteiden avulla USA kai kuvittelee paikkaavansa omaa kuralla olevaa talouttaan. Tämä taitaa kuitenkin jäädä toiveajatteluksi.
  USA:n talous lienee pahemmin kuralla kuin julkisuuteen uskalletaan sanoakaan. Tästä hyvänä esimerkkinä lienee Trumpin hallinnon kaavaillut uusien Airforce One lentokoneiden kankinnasta Potuksen käyttöön. Uusia ei ole vara ostaa niin arvatkaas kuinka tässä Raksilan poikain taiteellisisessa teatterissa kävikään. Apuun tuli tietysti Venäjä. Venäjällä oli tehnyt sopivasti konkurssin lentoyhtiö Transaero, joka oli tilannut Boeingilta neljä747:ää, joista kaksi ehdittiin valmistaa ennen y7htiön tekemää konkurssia. Nyt nämä koneet lepäävät Mojaven autiomaassa, lentokoneiden hautuumaalla odottaen ostajaa ja nyt Potus ostaa ne . 😀 Potus on joko pirun nuuka tai USA on tosi köyhä.
  Linkki juttuun: https://www.sott.net/article/358099-US-Air-Force-buying-leftover-Russian-747-jets-for-Presidents-new-ride

  Kun talous on kuralla on hyvä aloittaa sotiminen varsinkin pientä ja taloudellisesti heikompaa valtiota vastaan. Ilmeisesti Potus kumppaneineen suunnittelee ihan tosissaan hyökkäystä Pohjoi-Koreaan. Jenkki-imperialistit eivät koskaan ole olleet kovin fiksua porukkaa, eivätkä nytkään ajattele tällaisen miljoonien korealaisten teurastuksen seurauksia. Se mitä Kiina ja Venäjä tämän jälkeen tekee jää nähtäväksi, mutta yksi asia on satavarmaa, viha jenkki-imperialisteja, USA:ta ja valitettavasti myös Amerikan kansaa kohtaan tulee räjähtämään kaikkialla maailmassa ja mitä todennäköisimmin jenkkejä tullaan tappamaan kuin elukoita niin Euroopan, Aasian, Afrikan kuin Etelä-Amerikan kaduilla.

  • Eihän noilla Boeingin 747-8 koneilla olekaan lennetty kuin ainoastaan testilennot 2015 jonka jälkeen ne varastoitiin. Eli ovat käytännössä aivan uusia.

  • Kerrotko vielä mitä vikaa siinä on että julkinen hallinto säästää kirjaimellisesti 1.6 miljardia dollaria veronmaksajien rahaa?

   ”The list price of the jets was $1.5 billion […] The sticker price for each 747-8 runs about $386 million […] the White House will be paying about 50 percent of the jets’ retail value […] Approximately $1.65 billion has been carved out of the federal budget for Air Force One planes.”

   Nuo koneet on valmistettu 2014 ja istuneet sen jälkeen hallissa. Niiden käyttöönotosta hyötyy niin Amerikkalainen veronmaksaja kuin koko maailman ilmastokin kun vältetään kahden ylimääräisen boeing 747 -lentokoneen valmistus. Polttoainekulutus on vain puolet yhtälöstä, näin suurten koneiden valmistaminen tuottaa jo valtavat määrät saasteita vaikkeivät ne lentäisi metriäkään.

 12. Tulkoot vain tänne mannermaalle uhkailemaan kansalaisia. Meillä on parisen sataa miljoonaa aseistettua kansalaista valmiina toivottamaan kaikki tervetulleiksi. Monessa maaseudun perheissä jopa kymmenkunta eri vahvuisia ”metsästykseen tarkoitettuja aseita”, käsiaseiden lisäksi. Harhautetut ”sivistysvaltiot” on kovin helppo alistaa orjuuteen, heidän kovien, aseita koskevien lakiensa mukaan. Valtion johtajia on syytä peljätä, vihollisen sijaan. Yhdelläkään valtiolla koko maapallolla ei ole yhtä suurta ”vapaaehtoista kansalaisjoukkoa” isänmaallisena puolustuslaitoksena suojelemassa maataan. Se vasta on ”isänmaallisuutta”. Bring them on ?

 13. Pakotteet tuskin poistuvat ennen kuin fasistinen Venäjä on lopettanut sotatoimet ja miehityksen Itä-Ukrainassa & Ukrainan Krimin niemimaalla.

  • Tämä ”epäisänmaallinen” valehtelija-natottaja nimimerkki on varmaankin innoissaan netinkansan tekemästä havainnosta. Toisaalta tämä havainto todistaa myös omia noidan kykyjäni nimittäessäni jenkki-imperialistien joukkoja neekeriarmeijaksi.

   Tämän asian on nyttemmin todistanut Googlen selain hakukoneineen. Kun avaa Googlen hakukoneen kuvahaun kohdalta ja kirjoittaa hakukenttään HUOM! englanniksi, ei siis suomeksi vaan englanniksi (jenkki-imperialistithan puhuvat omaa englantiaan) esim ”american inventors”, hakukone näyttää epämääräisen joukon neekereitä, jotka ovat ilmeisesti joskus jossain keksineet jotakin. Jos kirjoitat Googlen kuvahakukoneen kenttään esim white woman white man, saat esille epämääräisen joukon erinäköisiä neekereitä, nämä ns valkonaamat ovat huomattavan harvassa. 😀 😀

   PS Kannattaa kokeilla ja testata omia hakuja, halpa huvi.

   Näin se monikultturismi ja neekeröinti etenee, niin ja jenkki-imperialismi, kiitos näiden natoittaja-isänmaan pettureiden.

   • Vain täydellinen luuseri alkaa argumenttien loppuessa henkilöön käyviin hyökkäyksiin.

    • Missäs ne sun argumentis luuraa??? 😀

     Harrastat järjetöntä veetuilua ja propagandan levittämistä.

     PS Propagandistiset väitteet eivät ole argumentointia. 😀

  • Olishan se kiva, jos oltais semmosia diktaattoreita, että mentäis ja pantais Ukrainan ja Krimin asiat kuntoon niin kuin me haluamme paikallisilta kysymättä. Mutta kun ei olla ja omat asiatkin tuppaavat olemaan rempallaan. Pitäisikö fokusoida pitkässä juoksussa (suurjohtajatermi) niihin asioihin joihin pystymme vaikuttamaan. Toisin sanoen omiimme ja pysyä pois suurempien jaloista pyörimästä. Suomen vaikutusvalta on siellä jossain naurettavan ja itkettävän välimaastossa.

   • Pakko se sääntöjä rikkovaa häirikköä on rangaista jotenkin. Jos pakotteista eivät vaikuta niin miksi Venäjä niistä sitten valittaa?

   • Eikä ole vaikutusvaltaa juurikaan edes omiin asioihin. Tarttis varmaan tehrä jotain. Irti EU:sta, oma raha ja pankki. Siitä se lähtisi.

 14. Duoda, tuntuu vähän oudolta, että nykyisin päätetään ameriikassa minkälaista kauppaa Suomi saa tehdä ja kenen kanssa. Onko tämä sitä TTIP sopimusta, vai mitä?

  Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta huomasin hyvän pätkän Risto Volasen blogissa. Lainaan sen tähän ilman Volasen lupaa. Toivottavasti saan anteeksi. Tässä lainaus:

  ”Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuoden ollessa nyt puolivälissä ihmetyttää kuitenkin yksi asia. Ranskassa kuten muissakin Euroopan maissa oman maan historia on rohkaiseva ja yhdistävä osa kansallista identiteettiä ja kulttuuria rohkaisemassa tiellä eteenpäin. Mutta Suomen virallinen juhlavuosi on rakennettu kansallista historiaa ja identiteettiä sekä kansallisia tunnuksia häpeilevälle hulahula –pohjalle.”

  • Katsos kun virallinen linja on nyt että ei ole Suomea eikä suomalaisia, on vain länsi ja läntinen arvoyhteisö johon tämä entinen Itämaa kuuluu. Suomalaiset vaan on niin pässejä että luulee olevansa suomalaisia jotka asuu Suomessa ja niin muodoin hyvän hallituksen on oikaistava meitä harhaluuloistamme.

   • Suomihan kuului ennenvanhaan Pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, ainakin puheissa. Kun Suomi liitettiin länsimaisen arvoyhteisön velkapyramidipeliin, se on pudottanut noin miljoona kansalaista köyhyyteen, leipäjonoihin, vapaaehtoisen avun varaan. Muuten eivät selviäisi huomiseen. Tästä on tullut uusi normaali, virallisesti hyväksytty tilanne. Parhaille vapaaehtoisille auttajille annetaan vain mitaleja, koristeita toppatakkiin. En ole nähnyt niitä esillä pidettävän. Eivät taida niistä oikein tykätä.

    Juttelin äskettäin erään historiaa harrastavan teologin kanssa ja hän mainitsi Islannissa olevan yksi vanhimpia edelleen toimivia demokratioita. Tiettävästi vanhin sellainen, parlamentti Allting. On varmaan hyväksi havaittu. Vetivät EU-neuvottelijansa kotiin ja pistivät pankkiirit kusemaan omiin muroihinsa.

    • Hyvinvointivaltio on eliitin mielestä valitettava vahinko joka Suomessa päästettiin tapahtumaan kansalaissodan jälkeen, ja pyrkimys uuteen normaaliin on ollut ankaraa. Vieläkään ei olla perillä koska hieman ns. keskiluokkaa on jäljellä. Mutta kyllä se siitä jahka pk-yrittäjät on saatu tapettua sukupuuttoon. (Tämä on hallituksen virallinen tiedonanto)

     • Yritin kommentoida tähän, mutta luokituslaitos pudotti txt etelään Timin varpaille. Ei ehkä kannatta lukea.

 15. Tummaihoisten lisääntyminen on selvyys lännessä, mutta niin ovat pohjoismaissakin. Islamilaisissa perheissä ei ole käsitettä ”perhesuunnittelusta”, ovat siis tasoissa katolilaisista. Ehkäisyt ovat perkeleestä, näin sen ymmärtäisin. Mustan väestön eteneminen ei vielä vaikuta hallinnollisiin asioihin, muussa kuin sosiaallisten kulujen lisääntymisessä. ” Black is beautiful, Tan is Grand, but White is the colour of American ” julisti Imus radio-ohjelmassaan ,ja joutui vähäksi aikaa jäähylle, LOL.

 16. Päivän kasvona TV I:llä näimme vastikään yhden Suomessa käytävän infosodan pääesikunnan suurimpia ammattivalehtelijoita Markku Mantilan, joka loihe lausumaan Ukrainan kriisistä tyyliin ”USA:lla ei ole osaa eikä arpaa” Ukrainan epävakauttamiseen! Ei vaikka USA:n apulaisulkoministeriltä Viktoria Nulandilta tunnetusti siepattiin sanomansa heidän suurlähettiläälleen Pyattille Kiovaan, kuinka USA on sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan epävakauttamiseen, ja ”EU fuck”, koska EU vitkastelee omassa toiminnassaan!

  Tulipahan tässä yhteydessä mieleen ex-kansanedustaja, lääkäri Ilkka Taipaleen kertomus vuodelta 2012, jolloin hän oli Kiovassa jossain lääkärien kansainvälisen rauhanjärjestön konfrensissa. Taipaleen kertomaa: hänen yhteyshenkilönään oli, ei lääkäri, Ukrainan Sinibarettien puh.joht. ex-majuri Juri Donskoi, joka kierrätti häntä Kiovassa, he kävivät vankilan edustalla jossa vangittuna istui silloisen presidentti Janukovitshin vastustaja Julia Tymoshenko. Vankilan edustalla oli joukko mielenosoittajia, joilla kaikilla samanlaiset plakaatit, ja em. Juri Donskoi tiesi valistaa Taipaletta, että noille mielenosoittajille maksettiin 20 dollaria/päivä, ja opiskelijat saivat lounassetelit McDonaldsiin! SPONTAANIAKO? Siinäpä kysymystä Mantilan esikunnan yhdelle ääniTORVELLE, nimimerkkille: VENÄLÄINEN VALEHTELU?
  Olisiko noihin em. ”mielenosoituksiinkin” hassattu osa noista Nulandin suremista 5 miljardista dollarista??

  • Fakta on se että Yhdysvallat on tukenut Ukrainan kehitystä 5 miljardilla dollarilla, mutta 20 vuoden ajan, alkaen Ukrainan erottua Neuvostoliitosta 1991.

   Tukea annettiin Ukrainalle 20 vuoden ajan ja siitä tuesta sai osansa myös venäjämielinen Viktor Janukovitshin hallinnon aikainen Ukraina.

   Venäjän informaatiosodan propagandan valhetta ja Victoria Nulandin sanojen vääristelyä on se väite että se 5 miljardia dollaria olisi käytetty Maidaniin ja Janukovitshin hallinnon kaatamiseen.

   Tosiasiassa sillä tuella ei ollut mitään tekemistä Maidanin kanssa ja se tuki oli loppu ennen Maidan mielenosoituksia.

   Mitä Victoria Nuland oikeastaan sanoikaan:

   ”Since Ukraine’s independence in 1991, the United States has supported Ukrainians as they build democratic skills and institutions, as they promote civic participation and good governance, all of which are preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations,” she said. ”We have invested over $5 billion to assist Ukraine in these and other goals that will ensure a secure and prosperous and democratic Ukraine.”

   Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Nicole Thompson kertoo tarkemmin miten tuo 5 miljardia dollaria käytettiin 20 vuoden ajan:

   ”The insinuation that the United States incited the people of Ukraine to riot or rebel is patently false,” said Nicole Thompson, a State Department spokeswoman.

   Since 1992, the government has spent about $5.1 billion to support democracy-building programs in Ukraine, Thompson said, with money flowing mostly from the Department of State via U.S. Agency for International Development, as well as the departments of Defense, Energy, Agriculture and others. The United States does this with hundreds of other countries.

   About $2.4 billion went to programs promoting peace and security, which could include military assistance, border security, human trafficking issues, international narcotics abatement and law enforcement interdiction, Thompson said. More money went to categories with the objectives of ”governing justly and democratically” ($800 million), ”investing in people” ($400 million), economic growth ($1.1 billion), and humanitarian assistance ($300 million).”

   http://www.politifact.com/punditfact/statements/2014/mar/19/facebook-posts/united-states-spent-5-billion-ukraine-anti-governm/

  • Valtamedian ja näiden maksettujen ’mantiloiden’ jutut ovat mitä ovat ja rahalla tehtyjä. Totuutta on turha siltä taholta odottaa. 25 vuotta toimittajana työskennellyt Udo Ulfkotte tietää tämän ja on kirjoittanut kirjan mutta jostain syystä sitä ei haluta kääntää englanniksi. Miksiköhän? Kenelle se on vaarallinen?

   Down The Memory Hole Goes The Truth — Totuus katoaa muistiaukkoon
   Introduced by Paul Craig Roberts — paulcraigroberts.org Aug 2, 2017
   When German newspaper editor Udo Ulfkotte’s book was published in Germany several years ago, I brought it to the attention of my readers. … Ulfkotte reported that every significant journalist in Europe had connections to the CIA.
   This confirmed what I had learned from my Ph.D. dissertation chairman who was appointed Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs.
   I asked him how Washington managed to get other governments to do what Washington wanted even when it was not in the best interests of their countries. He replied, “money.” “You mean foreign aide,” I asked. “No,” he said, “we give the leaders bags of money.” In other words, it is not only the European journalists who are bought but also the European politicians.

   ”I have been a journalist about 25 years and I was educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public.”
   Mainstream Media is Completely Fake

   English Translation of Udo Ulfkotte’s “Bought Journalists” Suppressed?
   By James F. Tracy
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155621

 17. Olikohan se Alan Greenspan, kun sanoi Irakin sodasta, oil is the name of the game. Tämän pelin nimi on Venäjän luonnonvarat, mukaanluettuna öljy.

  Tässä pelissä on vielä yksi mutta. Firmat eivät välitä valtioiden rajoista, ei politiikasta, koska niiden ei tarvitse. Jos energiaa ei saada eurooppaan Venäjältä, eikä sen kanssa voi käydä kauppaa, firmat menevät Venäjälle ynnä muualle Aasiaan. Monet ovat menneet jo. Sitten se kysymys, mikä on se osapuoli joka noista pakotteista kärsii?

  Firmat tekevät tulosta siellä missä pystyvät, missä on kasvua. Niin kuin yksi kaveri toisaalla täällä Vastavalkean artikkelissa kertoi, taloudessa ei tunneta itää ei länttä. Bisnes ylittää valtioiden ja politiikan rajat. Kuka saa tulokset, saattaisi löytyä yhtiöiden omistajajista, elleivät ole hallintarekisteröityjä. Tämä politiikan paskanjauhanta on suunnattu vain köyhtyville taviksille. Pitäähän meillekin ”antaa” jotain.

 18. USAn talous ja asema eivät parantuneet 9/11-juonella eikä USAn, NATO- ja EU-maiden Venäjän vastaisilla talouspakotteillakaan.

  Nyt USAn poliitikot ovat sitten kuin kanalauma, pallo hukassa, paniikissa ja täyskahjuja. Presidentti Trump, jota poliitikot väittävät Venäjän valitsemaksi allekirjoittaa lisää Venäjän vastaisia pakotteita ja ne pakotteet haittaavat amerikkalaisia sekä NATO- ja EU-maiden yrityksiä.

  Tuosta ei hyvää seuraa. Taantuva USA sekoilee ja on arvaamaton, aggressiivinen ja valtava riski maailmassa.

 19. Näyttää menevän keskustelut, aiheesta kuin aiheesta, maailman ongelmien ratkaisemiseen pommittamalla helvetisti jokaista maailmankolkkaa mitä mieli tekee. Mistä perseestä näitä oikein tulee?

  Aiheena oli talouspakotteet. Miten niihin olemme joutuneet ”sopeutumaan”. Näin itsenäisyyden juhlavuonna olisi hyvä tutustua aiheeseen, miten Suomi sai itsenäisyytensä ja miten se annettiin pois, taloutta myöten.

  Se että Suomi oli itsenäinen ja tasavalta, ei ole ainakaan tämän ”äärioikeiston” syy. Aloittaa voi vaikka jostain 1800-luvulta, jolloin Suomi nousi kansakuntien joukkoon, sai autonomian ja oman rahan. Sata vuotta sitten, heinäkuussa, äänestettiin valtalaista, joka olisi tuonut Suomelle itsenäisyyden. Äänet 136-55, itsenäisyyden puolesta. Arvatkaapa ketkä vastustivat? Heinäkuussa Enckel veikin lapun Pietariin Kerenskylle ja pyysi hajoittamaan mokoma itsenäisyyttä vaativa eduskunta. Näin kävi ja uudet vaalit pidettiin syssymmällä. Mutta Kerenskyn hallitus kaatui ja Suomi julistautui itsenäiseksi joulukuussa. Mitä nyt ”äärioikeisto” vielä havitteli meille Saksasta kuningasta.

  Nyt, satavuotta myöhemmin ja kakskytviisjotainvuotta tämän ”äärioikeiston” valtaa, Suomi on saanut kuninkaan joka määrää surinpiirtein kaikesta mikä täällä liikkuu.

   • Pitäisi, saisi jotain perspektiiviä siihen, että tänäpäivänä kun USA, NATO sekoilevat ja Sauli NATO Niinistö sekoilee ulko- sota-, NATO-politiikassaan ja sisäpolitiikassaan niin SDP ja Rinne ovat hiljaa niin että hirvittää.

   • On myöhempiä aikoja. Johtanut lopulta konsensukseen, jossa eduskuntapuolueita ei erota enää kuin puheissa. Ei niin työntekijäjärjestöjä työnteettäjäjärjestöistä. Mihin (kenelle) nuo rahat päätyivät? Tutkimuskaan ei kerro.

    Tänään TV1 esittää, Ulkolinja, kirkon ja mafian liitto. Sekin vielä. Pitänee katsoa, ja huomenna sitten rukousaamiaiselle.

  • ’…Nyt, satavuotta myöhemmin ja kakskytviisjotainvuotta tämän ”äärioikeiston” valtaa, Suomi on saanut kuninkaan joka määrää surinpiirtein kaikesta mikä täällä liikkuu…’
   Tuo kuningas kai ottaa mallia Macronista joka sanoo hallitsevansa (EU-tyyliin) kuin roomalainen jumala.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155509
   Jotta tätä kaikkea voisi ymmärtää on mentävä rajojen ulkopuolelle, sinne mistä käsin asioita ohjaillaan ja sitten yritettävä irrottaa itsensä siitä tahosta. Ei pääse irti ellei tiedä mistä pitää päästä irti..
   Eli nyt pitäisi ymmärtää miksi meitä nämä ’roomalaiset jumalat’ hallitsevat. Miksi olemme heidän pihdeissä? Ja mitä pitäisi tehdä jotta pääsisi vapaaksi.

 20. Yhdysvaltain kongressi ja senaati vetivät potus Trumpin kölin alta. Siksipä potus Trump lisäsikin oman peräkaneettinsa allekirjoittaessaan ja hyväksyessään kongressin asettamat pakotelait, Trumpin mukaan kongressi rikkoi Yhdysvaltain perustuslakia rajoittaessaan hänen, potuksen, valtaoikeuksiaan.

  Siis nyt on edessämme tosi vaarallinen tilanne, sairaaloisen narsistinen tosi-tv tähti Trump kokee tulleensa loukatuksi. Miten hän aikoo paikata tämän imagotappionsa?
  No aloittamalla sodan tai kaksi sotaa, Pentagonin hyökkäyssuunnitelmat ovat jo valmiina Pohjois-Koreaa vastaan, samoin ilmeisesti myös Irania vastaan. Yhdysvallat on kieltänyt kansalaistensa matkustelut Pohjois-Koreaan 01.09.2017 lähtien. Tämä päätös on kuulemmas voimassa aina vuoden kerraallaan. Samoin USA:n kansalaisia on kehotettu poistumaan Pohjois-Koreasta. Miltäs tällainen kuulostaa?

  No sotaa odotellessa, jenkki-imperialistien sanktiot tulevat puremaan meihin nousevina hintoina, Neste Oilin osakekurssi on jo romahtanut liki 8%, vaikka firman bisnekset pyörivät hyvin.
  Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten jenkki-imperialistien sanktiot purevat yksittäisiin suomalaisfirmoihin, vaikkapa Lipposen ja hänen vaimonsa pyörittämään konsulttiyhtiöön.
  Maahamme on tuotu puolen miljardin edestä maakaasuputkia, ilmesesti Nord Stream 2 liittyen, tuokin raha on kadonnut kiltin jenkki-imperiaolistien persettä nuolevan Suomen osalta. 😀

  PS. ”WIN and Gallup Internationalin” tekemän kyselyn mukaa Amerikan Yhdysvallat on suurin uhka maailmanrauhalle. Kysely tehtiin 66.000 asukkaalle 65 eri maassa. 24% vastanneista oli sitä mieltä, että USA on suurin uhka maailmanrauhalle, mm. Saksassa ja Ruotsissa.

  Linkki uutiseen: http://www.ibtimes.com/gallup-poll-biggest-threat-world-peace-america-1525008

 21. Bush Sr, Clinton, Bush Jr, Obama kuten nyt Trump eivät presidentiksi tultuaan 2 kuukautta pitempään olleet enää poliitikkoja saatikka itseajattelevia.

  USAn jättimäinen rikollis- ja sotakoneisto, sotahaukat, CIA, armeija, aseteollisuus, pääomapiirit iskivät kimppuun ja alistivat uuden presidentin.

  Kummatkin Bushit, Clinton, Obama olivat ammattipoliitikkoja, selkärangattomia pelkurihyeenoita, jotka alistuivat heti ja mukisematta.

  Trump on yrittänyt panna vastaan, mutta näyttää häviävän pelin. USAn valtaeliitti on raivoissaan, sekaisin, aggressiivinen, arvaamaton hullu joukko.

  • Tähän arvioon on harvinaisen helppo yhtyä, vaikka se tuleekin ”itämieheltä”. Nyt näyttäisi siltä, että hurjat huhut USA:n valtaeliitin jopa yksityiselämän puolelle ulottuvasta törkykorruptiosta ovat ikään kuin mutkan kautta osoittautumassa uskottaviksi. Ei ihmisestä tule politiikassa sotahullua maailmanhallitsijaa ilman, että hänen moraalijärjestelmänsä tuhotaan myös yksityishenkilönä. Osa eliitin jäsenistä toimii tietenkin kiristysuhan alla tai taloudellisten siteiden pakottamina, mutta em. tekijä on se ratkaisevin. Oli miten oli, USA:ta kammetaan nyt erittäin vaaralliselle tielle. Trumpin kampanjan tarkoitus oli juuri päinvastainen eli ylenpalttisesta interventionismista luopuminen. Hyvä yritys kuitenkin Mr. Trump.

   • Jonsse,

    mitä ihmettä tarkoittaa ”itämies”. Kaikki me suomalaiset olemme itämiehiä ja vielä pohjoismiehiäkin.

    Jos yrität ladata itämieheen jotakin poliittista tai ideologista niin itä on ilmansuunta ja tänä päivänä poliittisesti ja ideologisesti monenkirjava.

    Jos taas yrität vääntää että itämies olisi jotenkin venäläinen tai venäläismielinen niin lännessä monet länsimiehet ja asiantuntijat ovat sitä mieltä, että USA on taloudellisessa, poliittisessa ja sotilaallisessa kriisissä.

    Ja monet länsimiehet ovat sitä mieltä kuten länsimies Michael Moore, että USAn ja NATOn sotavoima on luuserisotavoima joka ei ole voittanut yhtäkään sotaansa vaikka on aloittanut lukemattomia.

    Ja moni länsimies, jopa lännen sotilasasiantuntijat USAta myöten ovat sitä mieltä, että Venäjällä on moderni, iskukykyinen, vahva armeija jopa taitavampi ja motivoituneempi kuin USAlla ja NATOlla ja modernit tehokkaat aseet, joissakin aselajeissa jopa paremmat kuin USAlla ja NATOlla, NATO-isäntämaa-Suomesta puhumattakaan.

     • Näpit kohmeessa. Piti olla RS:lle vastineeni.
      Tim. Voit ottaa posiiiviset osuudet em kommentistani itsellesikin, rohkaisuksi.

   • Totta. Itse kyllä olen alusta asti epäillyt että myös Trump olisi mukana tuossa rikollisen eliitin yhteisessä ’nwo-juonessa’ mutta toisaalta halusin uskoa hänen vilpittömyyteensä kampanjan aikana.
    Tämä eliitin raivo mikä on noussut pintaan puhuisi sen puolesta että olin väärässä ja ettei hän olisi ns. ’eliitin mies’.
    Se että Trump nyt alistuu nwo-mafian lakeijaksi on huonoa mainosta miehelle mutta vaihtoehdot ovat varmaan vähissä. Nyt hän joutuu sotahaukkojen ja pnakkimafian rengiksi ja likaamaan maineensa.
    Tässä nähdään edustuksellisen demokratian surkeus. Kansan kannatusta nauttiva voidaan tarpeen vaatiessa valita mutta sitten pakottaa ja alistaa eliitin tahtoon ja kääntämään selkänsä kansalle. Kennedy ei taipunut ja henki meni kun ’syvä valta’ puhui kulissien takaa.
    Jos olisi paljon jatkuvia kansanäänestyksiä tärkeistä asioista niin niillä voisi ajatella olevan mahdollista murskata tuo syvä valta. Silloin se ei hyötyisi muutaman vaaralliseksi koetun eliminoinnista.

     • Pitkä viedeo-selostus pitää 100% paikkansa, se ei tule meille American kansalaisille ollenkaan yllätyksenä. Tässä yhteiskunnassa isokenkäiset ovat liittyneet yhteisen päämäärän saavuttamiseen. Vaivihkainen aloitus on saamassa vauhtia lisääntyvästi. Heille ei enää ole tarpeellista pysyä tuntemattomina, kunnes se tulee esille
      röyhkeänä köytöksenä niitä kohtaan joilla on syntymäkohteensa muuaalla. Tulevaisuus Askenazien sekä ”Non-Kosher” kansojen välillä uumoilee jo nyt kauheuksia maapallon kansoille. NWO jäsenillä ei ole isänmaata, koska koska koko maapallo joutuu heidän valtansa alle. Alkuperäisellä israelin kansalla ei ole mitään yhteistä itäeuroopan, Askenazeihin, siksi heillä ei voi olla mitään etuisuuksia YAHWEN silmissä, se tosiasia on ainoa pelastuksen kipinä maapallon muille kansoille. Jumala on luvannut suojella niitä jotka eivät
      suunnittele maapallon herruutta itselleen, vaan noudattavat taivaallisen hallituksen määräyksiä.

  • Varmaan tarjotaan vain vaihtoehtoja joista ei voi kieltäytyä. Onhan noita presidenttejä mennyt siellä ilmavoimiin ennen aikojaan useampia.

  • Tim.

   ”Trump on yrittänyt panna vastaan, mutta näyttää häviävän pelin. USAn valtaeliitti on raivoissaan, sekaisin, aggressiivinen, arvaamaton hullu joukko.”

   Just joo… kyllä te sokeat lampaat olette helposti huijattavissa. Miljardööri Trump on Vatikaanin sylikoira, 33:en asteen vapaamuurari ja ammattinäyttelijä, joka vetää hänelle asetettua ”vastustajan” roolia, eikä mitään muuta. Trump on tarkoituksella johtopaikalle asetettu tuuliviiri, jonka agenda on saada aikaan maailmanlaajuinen kaaos, joka murskaa poliittisen järjestelmän. Yksikään oikea ”vastustaja” ei pääse valemedian sivuille, saatikka yhdenkään valtion presidentiksi. Kansallisvaltioiden terävin eliitti muodostaa BROTHERHOOD, ja siihen rikollisten jengiin ei aidot vastustajat pääse!

 22. Potus Trump perusteli sanktiolain allekirjoitustaan mm kansallisella yhtenäisyydellä ??? 😮

  Ja hetki sitten potus Trump teki niin sanotut pilatukset ja pesi kätensä tästä laista ja työnsi vastuun deep statelle ja sen äänitorvelle kongressille, näin Trump:

  ” Donald J. Trump‏Verified account @realDonaldTrump 46m46 minutes ago

  Our relationship with Russia is at an all-time & very dangerous low. You can thank Congress, the same people that can’t even give us HCare!”

  Löytyy tuolta: https://twitter.com/realdonaldtrump

   • No hyvä että luet ”uutisia”, jos Yleä tai Erkkolaa voi uutistoimistoiksi sanoa. 😀

    PS Alkuperäislähde on aina alkuperäislähde

    En tähtää erityisemmin mihinkään, kerroin vain Trumpin leikkineen Pilatusta kansakunnan ”yhtenäisyyden” nimissä ja tietty turvatakseen omat bisneksensä.
    Toinen vaihtoehto olisi ollut yrittää estää tai ainakin hidastaa sanktioiden läpimenoa mikä todennäköisesti olisi ollut tuhoisaa Trumpin ja suvun bisneksille.

    • Ennen kuin toisin osoitetaan, Trumpin vilpittömyyteen ja huoleen voi uskoa.

     Rebublikaanien ja demokraattien sotahaukat, demokraattien katkerat clintonilaiset ovat saaneet USAn Kongressin ja edustajainhuoneen ja Valkoisen talon sekaisin.

    • Kieltämättä sellainen olo tulee että pesi kätensä. Kyllä siinä varmaan on omatkin raha-asiat voineet vaikuttaa. Onhan T osoittanut olevansa rahan perään erittäin hyvin ymmärtävä torneineen.
     Mitä tuo ’kansakunnan yhtenäisyys’ sitten on? Vähän tekaistu ilmaisu. Eiköhän se ole enemmän eliitin yhtenäisyyttä, että pysytään iskukunnossa. Itse kansaa tuo tuskin tekee yhtenäisemmäksi. Voi olla jopa toisin päin ?

    • Uskon toiseen vaihtoehtoon.
     Ylen nettiotsikot käyn läpi muutaman kerran päivässä ja sen jälkeen luen asiat ulkomaisista lähteistä. Hesariin viittaamisen otan loukkausyrityksenä…

     • Sori ei ollut tarkoitus loukata.
      Huomasin itsekin tuon uutisen, jossain iltalehdistä ja sitten perään näin kommenttisi, joten ajattelin vain hieman kuittailla. 🙂

  • Ei kai Trumpin ollut pakko allekirjoittaa? Mielenkiintoista olisi spekuloida mitä olisi tapahtunut jos Trump ei olisi allekirjoittanut sanktioita. Jääköön se spekulointi kuitenkin minulta nyt väliin.
   Mutta voihan joku muu innostua asiasta.

   • Kylläpä oli, poliittinen pakko.

    Jos Trump ei olisi allekirjoittanut Kongressi, Edustajainhuone olisi ajanut lain läpi mutta sitä ennen Kongressi, Edustajainhuone, republikaanien ja demokraattien sotahaukat ja media olisi järjestänyt sellaisen shown, että Trumpin poliittinen arvovalta ja työkyky olisi mennyt ja sitten olisi alkanut savustus.

   • Ei, Trump olisi voinut käyttää veto-oikeuttaan. Sen jälkeen lain voimaan saattamiseksi olisi tarvittu Kongressin, joka = Edustajainhuone + Senaatti, 2/3 enemmistö presidentin veton kumoamiseksi.

    Painetta on Trumpilla, kun omat koirat purevat ja demarit, päävastustajat, ovat valinneet vaalitappionsa syyksi Venäjän.

 23. Historian opetus imperiumeista on tyly. Ne hajoavat. Rahan loppuessa arvot pyyhkäistään syrjään ja pakkokeinot otetaan käyttöön.

  Sanktioiden kasvaessa Iranin ja Venäjän yhteistyö tehostuu mm. näin:
  When U.S. Sanctions Backfire: Russia And Iran Partner Up In $2.5B Deal
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155608
  Jää nähtäväksi purevatko sanktiot vai ovatko ne enemmän siunaus kuin kadotus. EU:n tilanteen Arto Luukanen arvioi näin:
  Blogi: Arto Luukkanen, to 03.08.2017 18:10

  EU:n sikaileva imperiumi
  http://beta.oikeamedia.com/o1-32259

  • EU:n sikaileva imperiumi ja tuon sikailevan imperiumin ostamat lakeijat vallankahvassa Suomea ja kantasuomalaisia orjuuttamassa ja tuhoamassa.

 24. Purukumiteollisuuden levitessä 2-Msodan jälkeen, USA esiintyy vieläkin pelastavana enkelinä satoine tukikohtineen eri puolilla maapalloa. Länsi on omaksunut vahdin aseman oman ideologisen demokratiansa sanelemana. EU on pian mennyttä kalua, helpottaen lännen päämäärää. Vnäjä ei tuhlaa aikaansa pieniin riitelyihin solmien vankkoja suhteita Himalajalle asti. Sille välille mahtuu runsaasti luonnonvaraisia hehtaareita.
  Amerikka on luhistuva yhteiskunta, siihen ei kannata tuhlata aikaansa. Moraalittomuus on tuhonnut valtioita jo muutamia tuhansia vuosia, ja jatkaa samoja raiteitaan. Mikään ei todellakaan ole uutta auringon alla.

  • ’…USA esiintyy vieläkin pelastavana enkelinä satoine tukikohtineen eri puolilla maapalloa..’
   Taitaa olla tuollaisten enkelitarinoiden aika jo ohi. Se on vähän sama kuin satujen kanssa: lapsille ne ovat todellisuutta hetken aikaa.

 25. Nythän peli vasta alkaa,kun pakoteet kohdistuvat uuteen kaasuputkeen itämerellä,ne yritykset jotka osallistuvat sen rakentamiseen saastuvat läntisillä rahoitusmarkkinoilla.
  Saksa tarvitsee ehdottomasti lisää edullista kaasua,kun on luopumassa ydinvoimasta,se väistämättä joutuuu mukaan vaihtoehtoisten rahoituskuvioiden muodostamiseen putkihankeen varmistamiseksi.
  Tässä tuleekin Kiinalaisille sauma lisätä vaikutusvaltaansa europpalaisissa rahoitusjärjestelmissä.

  • Niinpä. Aasiassa taitaa olla rakentumassa vahva ja erilainen rahoitusjärjestelmä dollarin vastavoimaksi. Sille tämä voi olla hyvä potti.
   Kaiken kaikkiaan Amrican vihoittelu vain vahvistanee Aasian mahtia maailmalla.
   Hyvä muistaa sekin että kiinalaisten silkkitie kulkee Teheranin kautta joten meneppä sinne pommittamaan niin tuskin siitä hyvä seuraa USA-koaliitiolle.

 26. Ihan asian vierestä. Kirjoitan omalla nimelläni. Hyvä puoli siinä on se, että joutuu edes vähän varomaan, mitä näppäimistään päästää. Huono puoli on se, että silloin tällöin joutuu heti herättyä syöksymään koneelle tarkistamaan, mitä sitä taas tuli oluen rohkaisemana tohellettua.
  Ymmärrän sen, että jotkut ovat eri syistä peloissaan oman nimensä paljastamisessa. Mutta niin tehdessään he tunnustavat hyväksyneensä Orwellin kuvaileman hirviövaltion olevan heidän maansa lakeineen.

   • Venäjän syyllisyyttä sitten lopulta, veikkaan. Puolalaiskoneessa ollut silloinen pressa, ministeristö ja keskuspankkinsa johtaja olivat aikeissa irtautua IMF:n lainaehdoista ymv. joten sattui lentoturma ja tilalle nousi IMF-, NATO- jne myönteisempi henkilö avustajineen.

 27. Hmmm…epäilen vahvasti, että nimimerkki ”Venäläinen valehtelu” lienee botti tai botti-avusteinen ”keskusteluja”. Niitä on ilmestynyt muillekin keskustelupalstoille floodaamaan. Lienevät Mantilan miehiä.

 28. Suomen kaduntason kansalaiset eivät ymmärrä mitä heidän ympärillään tapahtuu. ”Citycon” firman johto pantiin kiireesti vaihtoon Askenazi johtajien paljastuttua sisärenkaan johtajiksi ja osakemarkkinoiden eräiksi suurimmiksi sijoittajiksi Suomessa. Siinä eräs hyvä esimerkki EU liittymisen seurauksista. Kaksoiskansalaisuus
  edellyttää rajattomat mahdollisuudet syödä maan varoja kansan rahastoista. Maamme johtajat pelkäävät heitä, saadessaan ”keppejä pinnojensa väliin”. Näyttää kuin edellämainitut olisivat juuri niitä entisen Israelin kansan osallisia jotka sulattivat Egyptiläisiltä ”lainatun” kultansa, sulattaen ne ”kultaiseksi lehmäksi”, jonka
  edessä polvistuivat , Mooseksen poistuessa vuorelle. Sen johdosta Jerusalem sai ”purkutuomion”. Uppiniskainen kansa, sanotaan raamatussa. Toinen asia on se, uskooko siihen kukaan. Itse olen sellainen
  harvinaisuus.

  • ”Näyttää kuin edellämainitut olisivat juuri niitä entisen Israelin kansan osallisia jotka sulattivat Egyptiläisiltä ”lainatun” kultansa, sulattaen ne ”kultaiseksi lehmäksi”, jonka”

   Sain heti herkullisen vision Suomen hallituksista polvistumassa Wall Streetin irrallaan reutovaa härkää esittävän symbolin edessä. Sitten nauroin jo ääneen kun kuva vaihtui ryöstettyä Europaa selässään kuljettavaksi, aalloissa polskivaksi häräksi.

   Nauran vieläkin.

 29. Napamiehet niin Trump kuin Putinkin näyttävät lähteneen lomaileen ja vielä yhtäaikaa liekö sovittu juttu.

  Trump menee New Jerseyhin pelaileen golffia, eikä tiettävästi riisu yläkroppaansa paljaaksi.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708052200307420_ul.shtml

  Putin on matkustanut Shoigun Sergein kanssa Siperiaan kalastelemaan ja on, voi kauhistus, riisunut taas yläkroppansa paljaaksi, voi voi sentään tuota venäläisten moraalittomuutta. 😀 Siperassa on tällä hetkellä aika helteet.

  Putinki narraa kalaa ja sukeltelee:

  https://www.youtube.com/watch?v=D5NQacqbeKw

  • PS Joo oikeessa olin, ventusky.comin mukaan lämpötila Baikalin alueella on 30 asteen pinnassa.
   Valtamediamme toimittelijat mitä ilmeisimmin kiihoittuvat Putini paljaasta yläkropasta, niin naiset kuin homoseksuaalit miehet.
   Jostain syystä Sergein paljas yläkroppa ei aiheuta vastaavaa kiihoittumisreaktiota.

   Linkki paljaisiin yläkroppiin: https://www.rt.com/viral/398699-siberian-adventure-putin-fishing/

   Toisaalta jos herra Kannalaa on uskominen ja miksemme uskoisi, niin nämä molemmat ryssän kyssät ovat niin persaukisia, ettei heillä ole varaa omiin paitoihin. Töissään varmaankin pukeutuvat valtion maksamiin vetimiin. 😀

  • Meillä Sauli Niinistö rullaluisteli siellä missä on ihmisiä kunnes lensi turvalleen niin että solisluu ja jalat hajosivat (kaatuminen muuten sensuroitiin Suomen mediassa).

   Nyt Sauli Niinistö ei enää rullaluistele kuin medialle eli ei siis luistele oikeesti enää kun ikää ja painoakin on tullut.

   • Niinistö on aina ymmärtänyt sen miten vain tunneälyn varassa toimivilta kalastellaan sympatiaa ja helppoja ääniä. Se on osa poliittista peliä.

 30. Onhan siinä kuvassa suuri ero kahden erisuuntaisten johtajien fyysillisessä kunnossa, ilman Trumpin kuvaa.
  Se saattaa myöskin olla selvä merkki molempien miesten henkisestä vahvuudesta ?

 31. Kun juuri lukaisin niin laitetaan tänne muidenkin luettavaksi tämä mielenkiintoinen artikkeli joka kertoo kuinka Venäjällä päätetty selvittää onko kuussa todella käyty. Asia on itseänikin askarruttanut enkä ole voinut vielä vakuuttua että siellä olisi käyty kun moni asia puhuu sitä vastaan.
  http://www.mysteerienmaailma.com/2017/07/nasa-kuulennot-huijausta.html

  Russians to Investigate Whether America Really Landed on the Moon
  Russia suggests America has NEVER landed on the moon and calls for ‘an investigation into what really happened’
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155695
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3130017/Russian-official-demands-investigation-really-happened-moon-landing-original-footage-disappeared.html

  • Olen itse ihmetellyt miksi Neuvostoliitto ei onnistunut Juri Gagarin ohjaamana laskeutumaan kuuhun ? Eräs fyysikko vannoi tietävänsä sen olevan mahdotonta, koska ilmattomassa tilassa ei ole työntövoimaa mihinkään suuntaan ihmisen tekeleillä. Kaikilla raketeilla on maksimikorkeus, jonka jälkeen ne alkavat pudota takaisin maan piiriin. Vanhaa satelliittien rojua killuu aikansa avaruudessa kunnes palavat tuhkaksi saavuttaessaan maapallon happikerroksen. Tällä ”syömisellä en luota jenkkien humpuukiin”, mutta jos Kiina,taikka Venäjä sen kuumatkan tekevät,ja tuovat ”avaruuslentäjät” takaisin maan päälle hyvissä voimin, niin sitten minäkin alan
   rahoittamaan yritystä kiihkeästi. 007 kävi kuussa Hollywood filmissä ja se meni kansaan kuin ”väärä raha”.
   9-11 tornien räjähdellessä Hollywood jälleen kunnostautui filmiteollisuudellaan.

   • Tuo selittää hyvin miksei sinne voi laskeutua. Joku aika sitten oli myös erään asiantuntijan kommentti (Nasa?) jossakin ettei Marsiin voida laskeutua koksa ei ole sellaista tekniikkaa joka mahdollistaisi laskeutumisen.
    Tuo lausunto (lipsahdus?) samalla vahvistaisi ettei kuussakaan ole käyty.

   • Koko USA on pitkälti pelkkää Hollywood tuotantoa. Todellisuus on aivan muuta kuin H:n luoma unelma. Sitä ihmiset eivät vain tajua.

   • ”Eräs fyysikko vannoi tietävänsä sen olevan mahdotonta, koska ilmattomassa tilassa ei ole työntövoimaa mihinkään suuntaan ihmisen tekeleillä”

    Hihi, hehe, LOL!

 32. Hyväveli järjestelmä ostaa kalliita koneita lännestä vaikka parempia koneita löytyy lyhyen lentomatkankin päästä. MIG hakkaa minkä tahansa tekeleen alle minuutin, eikä varaosista ole puutetta. Jenkkien lentäjät
  valittavat retkistään koneiden ”hautuumaalle” hakiessaan varaosia vanhentuneisiin hävittäjiinsä. Maanalaiset ”sailot” ovat 50 luvun rakettien häpeällinen ilmentymä, ruosteen peittämine pintoineen. Niiden uusimisiin ei riitä edes ”varastetut” omaisuudet.

 33. Jos Kiina laittaisi talouspakotteet USA:lle niin mitä tapahtuisikaan?

  China is not dependent on US  imports. Quite the opposite. America is an import led economy with a weak industrial and manufacturing base, heavily dependent on imports from the PRC.
  Imagine what would happen if China following Washington’s threats decided from one day to the next to significantly curtail its “Made in China” commodity exports to the USA.
  It would be absolutely devastating, disrupting the consumer economy, an economic and financial chaos.
  http://www.globalresearch.ca/imagine-what-would-happen-if-china-decided-to-impose-economic-sanctions-on-the-usa/5598941

  • Duell der Giganten: USA verschärft Rhetorik im Handelsstreit mit China
   Die Volksrepublik bedrohe den ”[US-]amerikanischen Schöpfergeist”, klagt Ross darin. Chinesische Firmen würden gezielt Technologien von US-Unternehmen stehlen, so Ross. Er schätzt den dadurch entstehenden jährlichen Verlust der US-Wirtschaft auf bis zu 600 Milliarden US-Dollar.

   Kaksintaistelun jättiläiset: USA koventaa retoriikkaa kauppakiistassa Kiinan kanssa
   Kansantasavalta uhkaa ”yhdysvaltalaista ​​luoja-henkeä”, Ross valittaa. Kiinalaiset yritykset varastavat kohdennetuilla tekniikoilla yhdysvaltalaisten yritysten teknologiaa, Ross’in mukaan.
   Kiina ostaa innovatiiviset uudet yritykset
   Taktiikka Pekingissä on ostaa jopa nuorten innovatiivisten aloittelevat yritykset ja sopeutua teknologian.
   Ross luvannut suojella mitä hän kutsuu Yhdysvaltain talouden älylliseksi omaisuudeksi. Yhdysvallat on innovatiivisin maa maailmassa, ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varmistaisi se sinä pysyy.
   Kiina vastaisi sille asetettuihin mahdollisiin pakotteisiin asettamalla omat pakotteensa
   Ensimmäisenä toimenpiteenä tässä yhteydessä, Trump on päättänyt suorittaa virallisen tutkimuksen Kiinan kaupan käytännöistä. Jo vaalikampanjan aikana hän uhkasi toimilla näitä epäterveitä kauppatapoja vastaan.
   Kiina sanoi, että Yhdysvaltain tulee hyväksyä pakotteet.
   https://deutsch.rt.com/wirtschaft/55777-duell-giganten-usa-verscharft-rhetorik/

 34. EUn kannattaisi ja pitäisi aloittaa toimet dollaria vastaan.

  Eurostahan piti tulla maailman valuutta eikä vaan ole tullut kun EUssa on jenkkien juoksupoikia.

 35. Minusta vertailu hävittäjien ominaisuuksista olisi paikallaan. Sais kommenttien määrän yli kahden sadan. Kyllä siihen jonkin aasinsillan saa rakennettua itse blogin aiheeseen. Olisiko se ruotsalainen monikulttuurihäivehävittäjä Suomen henkiseen mielipideilmastoon ehta peli?

 36. Oma kansa maksaa toiminnan. Jokaisesta verotettavasta dollarista menee yli 50 senttiä sotakulunkeihin. Vaikea nähdä miten tämä palvelee kansan etua.

 37. ”Oma kansa maksaa toiminnan. Jokaisesta verotettavasta dollarista menee yli 50 senttiä sotakulunkeihin. Vaikea nähdä miten tämä palvelee kansan etua.”

  Tuo oli siis vastaus nimimerkin ”successbreedsjealousy” kommenttiin paljon ylempänä.

 38. Ihmeellistä kuinka pitkään ja syvään EUn johtajat konttaavat USAn edessä ja antavat USAn tuhota EUn taloutta.

  USAn/CIAn uudet sanktiot: uhkasakko, sakotus, painostaminen, uhkaaminen, eristäminen, kiusanteko, tuhoaminen.

  USA/CIA kohdistaa toimenpiteensä henkilöihin, jotka investoivat Venäjälle, heidän omaisuuteen, yrityksiin, yritysverkostoihin, yritysasiakkaisiin USAssa, Euroopassa (vaikka ei tekisi Venäjä-kauppaakaan), heidän vanhempiinsa, sisaruksiin, aviopuolisoon, lapsiin ja heidänkin omaisuuteensa, pankkitileihin, osakkeisiin, omistukseen yms.

 39. Kaikissa ”koneissa” on suunnitteluvirheitä. koska epätäydelliset suunnittelijat niitä valmistavat. Se mikä nousee ylös, sen on palattava takaisin maahan, millä tyylillä tahansa ? Mikään kone ei ole ”luodin kestävä”, jopa niinkin viaton, kuin Kanadan Hanhi saattaa pudottaa koneen joutuessaan lentämään ”turbiinista sisään”. Mitä hienompi vehje, sitä herkempi vioittumaan. Vielä siitä avaruuslennosta kuuhun. Minkälaista jarrutus-systeemiä tarvitaan ”Lunar-Landing” kapistukselle,laskeutua hellästi kun pinnalle, vaikka siellä pinnalla ei ole jarrutukseen tarvittavaa ILMAKERROSTA ? Tyhjiössä ei muodostu KITKAA ! Sokeakin näkee totuuden ”valkoisella kepillään”.
  Ei tarvita Fysiikan todistusta huomatakseen petokset. Space Program on valtava rahamylly, jolla on huiputettu koko maapallon kansoja riittävän kauan. Syylliset löytyvät Hollywoodin studioista. Venäläiset oppivat jo alkujaan, mitenkä mahdotonta on päästä maanpiiristä, happikerroksen loputtua, eikä heidän tarvitse tuhlata kansan varoja hulluuteen. Ei kukaan ole niin tyhmä, kuin on ihminen,heh.

 40. Sanktioita voidaan vaatia pantavaksi täytäntöön myöskin jälkikäteen. Puolan kansalaiset vaativat nyt Saksalta suuria summia toisen M-sodan kärsimyksistä. Juutalaiset Holokaustin jälkeläisetkin saivat hyvitysta, jopa kolmanteen sukupolveen asti, vaikka heitä ei edes silloin ollut olemassa, muualla kuin ”spermassa” ? Mukavaa seurata vaatimusten kehitystä. Jos palaamme tarpeeksi kauas menneisyyten, niin myöskin nykypäivän Egyptiläiset voivat siten vaatia kullan ja timantit Israelilaisilta jotka lainasivat ne lähtiessään ”maanpakoon Siinain erämaahan”. Hymyilyttäviä vaatimuksia, kuin Karjalan palautus,LOL.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here