Sotilaspoliittiset jännitteet Venäjän, USA:n ja NATO:n välillä jatkavat voimistumistaan. Yksi vaarallisimmista suuntauksista ihmiskunnan kannalta on amerikkalaisen AEGIS-ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittaminen Eurooppaan.

AEGIS – Zeuksen kilpi

Nimi AEGIS on lainattu kreikkalaisesta mytologiasta, jossa Zeuksen kilvessä oleva meduusa Gorgonin pää pystyi katseellaan muuttamaan ihmiset kiviksi. Vuonna 1983 lanseerattu USS Ticonderoga CG-47 oli USA:n ensimmäinen AEGIS-järjestelmällä varustettu hävittäjäristeilijä. Vuonna 1991 uudenaikaisempi AEGIS-järjestelmä otettiin käyttöön DDG-51 Arleigh Burke -luokan ohjustentorjuntaan tarkoitetussa hävittäjäaluksessa.

Vuonna 2002 USA vetäytyi Venäjän kanssa solmitusta ABM-sopimuksesta (Anti-Ballistic Missile treaty). Tuolloin Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti uuden sopimuksen solmimista, mutta ehdotus torjuttiin USA:n puolelta. George W. Bush nuoremman hallinnon jälkeen vuonna 2009 Barack Obaman hallinnon aloittaessa toimintansa AEGIS-järjestelmän kehittäminen oli sen tärkein prioriteetti, koska edellämainittu ohjuspuolustusjärjestelmä oli joustava, tehokas ja liikkuva.
¤

Kauai, Havaiji. Vain minuutteja kuvanottohetkestä 22.6.2016 laukaistiin ensimmäistä kertaa puolustusvarustellusta Yhdysvaltain laivaston hävittäjälaivasta Aegis-järjestelmän ballistinen ohjus. [Kuva: U.S. Navy (CC0) via Wikimedia Commons]
¤

AEGIS Romaniassa ja Puolassa

Vuosina 2009–2010 Romania ja Puola antoivat USA:lle luvan AEGIS-järjestelmillä varustettujen ohjuspuolustusasemien rakentamiseen.

Vuonna 2011 Venäjän silloinen presidentti Dmitri Medvedev ehdotti USA:n hallitukselle turvatakuiden antamista Venäjälle, koska hän koki, että AEGIS-ohjuspuolustusjärjestelmähanke oli sitä vastaan. Yhdysvallat kieltäytyi turvatakuiden antamisesta. Presidentti Medvedev ilmoitti USA:lle ja NATO:lle, että jos AEGIS-järjestelmillä varustettuja asemia tullaan rakentamaan Romaniaan ja Puolaan, Venäjä joutuu tekemään sotilaallis-teknistä laatua olevia vastatoimia. USA myös kieltäytyi jatkamasta neuvotteluja Venäjän kanssa ohjuspuolustusjärjestelmästä.

Vuonna 2011 USA sjioitti pysyvän ryhmän sotalaivoja, jotka oli varustettu AEGIS-järjestelmillä, liikkumaan Euroopan merillä, ml. Itämerellä. Viisi vuotta myöhemmin USA rakennutti Romaniaan AEGIS-järjestelmällä varustetun maa-aseman ja aloitti ohjuspuolustusaseman rakentamisen Puolaan.

Vastatoimena Romanian ja Puolan ohjuspuolustusasemille Venäjä sijoitti syksyllä 2016 Iskander-ohjuksia Kaliningradiin, Venäjän erillisalueelle Puolan ja Liettuan välissä.

USA:n ja NATO-maiden valtamedioissa kerrotaan, että AEGIS-järjestelmillä varustettuja ohjuspuolustuasemia ei ole suunnattu Venäjää vaan Irania vastaan, koska sen pelätään voivan laukaista ballistisia ohjuksia Eurooppaan.

Tällainen perustelu on vailla pohjaa, sillä Iranilla ei ole sellaisia ballistisia ohjuksia, jotka yltäisivät Eurooppaan asti. Lisäksi Iran ja Yhdysvallat, Venäjä, Kiina, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia heinäkuussa 2015 pääsivät sopimukseen Iranin ydinaseohjelman lopettamisesta.

Valtamedia NATO-maissa vaikenee yhdestä tärkeästä yksityiskohdasta: siitä että AEGIS-ohjuspuolustusjärjestelmä ei pelkästään laukaise SM-3-ohjuksia, vaan aluksissa käytetyn Mk-41-ohjuslaukaisujärjestelmän muuntaminen hyökkäykselliseksi mahdollistaa myös Tomahawk-risteilyohjusten laukaisun. Niiden kantama on 2500 kilometriä. Tomahawk-risteilyohjukset voivat kantaa myös ydinkärkiä. Näin ollen teknisestä näkökulmasta on mahdotonta sanoa mitä ohjuksia alustana toimivien Mk 41 -järjestelmien laukaisupaikkoihin on sijoitettu – ovatko ne SM-3-ohjuksia, jotka on suunniteltu torjumaan lyhyen- ja keskimatkan ballistisia ohjuksia (ballistiset ohjukset ovat ohjuksia, jotka ammutaan maaliinsa avaruuden kautta ballistista rataa pitkin) vai matalalla lentäviä, hyökkäykseen tarkoitettuja Tomahawk-risteilyohjuksia.

Lisäksi valtamedia jättää mainitsematta sen seikan, että SM-3-ohjukset on suunniteltu myös tuhoamaan avaruudessa olevat satelliitit. (Ohjus yltää noin 500 kilometrin korkeuteen.) Ohjuspuolustusjärjestelmä AEGIS on hyökkäyksellinen ase.

Vuonna 1962 kehittyi vakava tilanne, kun Neuvostoliito alkoi sijoittaa ballistisia ohjuksia Kuubaan (ns. Kuuban ohjuskriisi). Tuolloin välimatka kuubalaisten laukaisupaikkojen ja Washingtonin välillä oli noin 1800 km. Maailma oli silloin ydinsodan partaalla. Mutta sekä Neuvostoliiton pääsihteerillä Nikita Hruštšovilla että USA:n presidentillä John F. Kennedyllä riitti viisautta ja päättäväisyyttä ratkaista kriisi, ja maailma vältti ydinsodan.

Tällä hetkellä Puolassa Varsovan läheisyydessä on rakenteilla AEGIS-järjestelmällä varustettu ohjuspuolustusasema. Välimatka kyseisestä asemasta Moskovaan on noin 1200 km, mikä on lyhyempi matka kuin vuonna 1962 Kuubaan sijoitettujen ballististen ohjusten ja Washingtonin välillä.

USA:n Arleigh Burke -luokan sotalaivat liikkuvat aktiivisesti Itämeren eteläosissa Kaliningradin läheisyydessä – esimerkiksi vuonna 2016 hävittäjäalus ”Donald Cook” ja vuonna 2017 hävittäjäalus “Carney”. Näihin hävittäjäaluksiin voidaan sijoittaa 90 Tomahawk-ristelyohjusta.

Minkälaista reaktiota Venäjän taholta voisi odottaa, jos nämä hävittäjäalukset ilmestyisivät Tallinnaan? (Tallinnasta on Moskovaan noin 870 kilometriä ja Pietariin noin 320 kilometriä.)

AWACS aloittaa toimintansa

Samaan aikaan, sijoittamalla AEGIS-järjestelmällä varustettuja meri- ja maa-asemia Kaliningradin läheisyyteen, USA ja NATO ovat myös kasvattaneet elektronisten tiedustelulentojen määrää Itämerellä kerätäkseen tietoa siitä, mitä Venäjän alueella tapahtuu. Lentotiedustelu toteutetaan koneilla, jotka on varustettu AWACS-järjestelmillä (Airborne Warning and Control System). NATO:n AWACS-järjestelmällä varustetut koneet, esimerkiksi Boeing E-3 Sentry (18 kpl), sijaitsevat USA:n Geilenkirchenin lentotukikohdassa Saksassa.

Lisäksi kyseisellä alueella USA on myös ottanut aktiiviseen käyttöön Boeing RS-135 AWACS -järjestelmällä varustettuja tiedustelulentokoneita, joiden lentotukikohta sijaitsee Englannissa Mildenhallissa.

Tehostaakseen edelleen tiedusteluaan USA on sijoittanut AWACS-järjestelmällä varustettuja lentokoneita Viroon Ämarin lentotukikohtaan, joka on myös uudenaikaistettu.

Kesäkuussa 2017 amerikkalainen (strateginen) miehittämätön ilma-alus (unmanned aerial vehicle, UAV) RQ-4A Global Hawk suoritti tiedustelulennon Pietarin läheisyydessä Suomenlahdella.

Aktiiviseen elektroniseen tiedustelulentotoimintaan Itämeren eteläosissa (Kaliningradin läheisyydessä) on liittynyt “liittoutumaton” Ruotsi. Sen käytössä on Gulfstream-IV-tiedustelukoneita, jotka on varustettu AWACS-järjestelmällä.

Välikohtaus voi laukaista sodan

Itämeren yllä olevassa ilmatilassa alkaa olla ahdasta, ja jännitteet ovat alkaneet kiristyä. Hyvä esimerkki tästä tapahtui kesäkuussa 2017, kun NATO:n F-16-hävittäjä yritti lähestyä Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigua kuljettanutta konetta Itämeren kansainvälisessä neutraalissa ilmatilassa. (Sergei Shoigu matkusti Tupolev Tu-154 -matkustajakoneessa.) NATO-hävittäjän liiallinen lähestyminen siviililentokonetta, jossa matkustaa Venäjän valtion korkeita virkamiehiä, voi toimia perusteena täysmittaiselle sodalle. Yksi Sergei Shoigun matkaa turvannut Venäjän ilmavoimien SU-27-hävittäjä meni NATO-hävittäjän ja puolustusministerin koneen väliin saadakseen F-16-hävittäjän perääntymään.

Yhteydet NATO:n ja Venäjän välillä on käytännössä lopetettu.

Valtamediassa yritetään vakuuttaa, että NATO lopetti yhteistyön Venäjän kanssa Ukrainan kriisin takia (kevät 2014). Tosiasiassa AEGIS-järjestelmillä varustettujen alusten ja asemien sijoittaminen Eurooppaan ja yhteistyön lopettaminen Venäjän kanssa alkoi jo kauan ennen Ukrainan tapahtumia.

Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajien keskuudessa vallitsee asenne, että Venäjä ymmärtää vain “voimaa” ja “pelotetta”. Valitettavasti myös Suomen mediassa esitetään vastaavanlaisia näkemyksiä.

Venäjän “pelottelu” ei ole kuitenkaan järkevä tapa ratkaista konfliktitilannetta, vaan se kärjistää entistä pahemmin jo jännittynyttä sotilaspoliittista asetelmaa Itämeren alueella.


¤
Maria A. von Witte on helsinkiläinen kääntäjä, joka on erikoistunut poliittisiin analyyseihin.
¤

Kuva: FEMA News Photo (Library) (CC0), Pete Souza (CC0) via Wikimedia Commons
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

213 KOMMENTTIA

 1. Tottakai Yhdysvaltain AEGIS-ohjuspuolustusjärjestelmä on tarkoitettu myös roistovaltio Venäjän ydinaseita vastaan. Venäjä uhkailee niiden aseiden käytöllä ja harjoittellut ydinasehyökkäyksiä länteen mm. Puolaan ,Tanskaan ja Ruotsiin.

  Toivottavasti saamme joskus tänne Suomeenkin Aegis ohjustorjuntatukikohdan.

  • Heh heh heh Aegis, USAn vanhaa romua, jolla ei ole ’kokonaiskattavuutta, kokonaispeittoa’, joka järjestemänä on niin vanhanaikainen, että ei toimi liikkuvalta alustalta mm. liikkuvista laivoista ja jonka Venäjä on lamauttanut SU-27-hävittäjillään ja niiden elektronisilla aseilla 2 eri kertaa ensin Mustalla merellä ja sitten Itämerellä kun USA toi Aegis-aluksensa liian lähelle Venäjän asevoimia.

  • ”Toivottavasti saamme joskus tänne Suomeenkin Aegis ohjustorjuntatukikohdan.”

   Voi voi, onko Vastavalkeaan eksynyt joku tämän viikon päivystävä Torsti pettynyt kun suomalaiset ei lämpene Natolle ja ah, niin ihanalle Amerikalle.

   Joskus mietin että mikä teitä vaivaa. Oletteko niin tyhmiä mitä annatte ymmärtää, vai maksetaanko teille? Kun kuitenkin sinäkin osaat argumentoida (ehkä sen mukaan mitä teille on opetettu, tosin itsenäistä ajatteluahan tämä ei toki koske), niin herää kysymys että miten olet päätynyt näkökantaan, että Venäjä olisi kaiken pahan alku sekä juuri.

   En puolustele Venäjää, mutta sillä perusteella mitä asioita te haluatte kritisoida, olisi kritisoitavaa USA:ssa, ja muutamassa muussakin maassa paljon enemmän kuin Venäjässä.

   En tosin enää edes odota, että sinä tai te muut kykenisitte minkäänlaiseen kriittiseen ajatteluun, taikka terveeseen kyseenalaistamiseen, jos se koskee USA:ta.

   Onko siis pakko tulla trollaamaan? Sitähän tuo nimittäin on. Saattaisit tajuta sen jos kääntäisit asetelman mielessäsi toisin päin (autan vähän; vaihda omissa jutuissasi USA Venäjään ja aseta itsesi ulkopuolisen lukijan asemaan).

   Ps. Ei kannata odottaa että suomalaiset suuttuvat teille.

   Pps. Go West! Eikö niin?

 2. Noinhan se mammanpojan, uhittelijan, sodan, sotavoiman logiikka menee:

  kun ei pärjää alkaa uhota kaikkien tapoamisella ja/tai ydinaseilla.

  Sikäli USAn ja Pohjois-Korean nokittelu kaikessa idioottimaisuudessaan, hirvittävyydessään on tragi-koomista, että kummallakaan maalla ei ole kuin ydinaseet, joilla uhota.

  USAlla ja NATOlla ei ole minkäänlaista jakoa Venäjän konventionaalista armeijaa vastaan eikä sissisodassa eikä nykyaikaisessa terrori-hybridisodassakaan.

 3. Nyt kun Almanedian T-Reen aamulehden blogit lakkautetaan (jo oli aikakin),sieltä näyttää siirtyvän näitä (putkoksia) tänne V-Valkean sivuille häiriköiksi. Yleisesti ottaen, sellainen tyyppi joka ei näe mitään vikaa lännen jatkuvissa sotatoimissa oman maansa ulkopuolella (hyökkäs-sotia), on elänyt ilmattomassa tilassa ikänsä. Säälittäviä ressuleita, räpiköidessään koko elämänsä yhden aiheen kimpussa, huomaamatta sotatoimien kiihtyvää rappeutumista. Yksipuolisten mielipiteittensä ilmoittamisellakin pitäisi olla jonkinlainen järkiperäinen rajansa. Ei millään pahalla, mutta ei niin hyvälläkään. Tosipaikan tullen itku pitkästä ilosta.

   • Niin siis sinun erimielisyytesi on sinun henkilökohtainen ongelmasi mutta kun erimielisyytesi ympäristösi kanssa johtuu siitä, että olet ympäristöäsi tyhmempi ja olet aina väärässä, niin olet meidän muidenkin ongelma.

    Ymmärsitkö.

    Jenkeissä ja Suomessa on hyvä termi sinunlaisillesi, troble-maker häirikkö, muissakin kielissä sinunlaisesi tunnetaan.

 4. NATO:n F-16 teki aivan normaalin standardin mukaisen tunnistuslennon turvallisen välimatkan päästä. F-16 oli noin 150-200 metrin etäisyydellä puolustusministeri Sergei Shoigun lentokoneesta ennen kuin venäläisten SU-27 Flanker tuli siihen väliin provosoimaan vilauttamaan siipien alla olevaa aseistusta.

  Tämä on venäläisille tyypillinen provokaatio jo kylman sodan ajoilta. Lennetään vaarallisen lähellä muutamien metrien etäisyydellä taitolentoa provosoinnin kohteena olevan lentokoneen ympärillä ja näytetään aseita. Tätä venäläisten täysin edesvastuutonta pelleilyä on nähty viimeaikoina niin Itä-merellä kuin myös Mustallamerellä.

  Syyskuussa 1987 NL:n Su-27 Flanker meinasi aiheuttaa provokaatiollaan pienen katastrofin Barentsinmerellä törmäämällä Norjan P3B Orion tiedustelukoneeseen.

  http://su-27flanker.com/2015/01/13/su27vsp3borion1987/

  • Heh heh heh Venäjästä valehtelija on hädissään yrittäen sekottaa keskustelua.

   Venäjän Su-24 lamautti elektroni-iskuillaan USAn Aegisin USS Donal Cook -aluksen ensin Mustalla merellä 2014 ja sitten uudelleen Itämerellä 2016.

   Aegis on USAn 70-80-luvun vanhaa teknologiaa, joissa ei ole mitään suojaa Venäjän nykyaikaisia elektroniaseita vastaan eikä Venäjän nykyaikaisia risteilyohjuksia eikä yliääniohjuksia vastaan.

  • Venäläinen valehtelu -nimimerkki… voi asenteellisempaa nimimerkkiä keksiä? Ehkä Amerikkalainen demokratian pakkosyöttö vaikka murhaten -nimimerkki olisi liiankin terävä nimimerkki, mutta olkoon nimimerkit.

   USA:n kone lensi Venäjän ministerin koneen kyljessä (150-200 m) Itämerellä, joka on Venäjän meri. Uskomatonta.
   Jos venäläinen kone olisi tehnyt saman Karibianmerellä, eivät CNN:n toimittajat olisivat kyenneet lausumaan teleprompteriin kirjailtuja uutisia suunnattoman tuohtumuksen vuoksi.

   USA tekee virheen luullessaan, että Venäjä provosoituisi herkästi. Venäjä on nyt jo vuosia ehtinyt valmistautua tulevaan sotaan (ymmärrykseni mukaan Venäjä on päätellyt, että Länsi haluaa sodan Venäjää vastaan, jotta saisi Venäjän pilkottua ja saadakseen haltuun Siperian suuret energiavarannot). Veänäj ei suinkaan ole sotilaallisesti heikko, esimerkiksi Syyrian sota osoittaa sen, miten tehokkaasti Venäjän ilmavoimat toimivat.

   Meidän kannattaisi olla rauhan asialla, eikä pyrkiä mielipiteillämme kärjistämään ja/tai vääristelemään poliittisia tosiasioita.

   • Luin US:sta uutisointia tästä. Artikkelin ydin oli että rajavartiolaitos suosittaa esitutkinnan tehtyään tutkimatta ja syyttämättä jättämistä koska ei ole mahdollista selvittää kuka espanjalaisia NATO-koneita itäänpäin Suomen ilmatilassa lensi.

    Onko uskottavaa että NATO eikä EU-Espanja kumpikaan tiedä eikä kykee selvittämään kuka heidän koneitaan lensi? Ei vaikka lentoaika ja -reitti olivat reaaliaikaisesti tiedossa.

    Mitä tämä kertoo NATO- ja EU-maiden keskinäisistä väleistä: Suomelle ei kerrota tiedossa olevaa asiaa.

    Tai: Suomi ei kerro suomalaisille tiedossa olevaa asiaa. Mistä se kertoo? Suomalaislla ei ole tiedonsaantioikeuksia itseään koskevista asioista tässä ”demokratiassa”.

    Pitääkö suomalaisten kysyä Venäjältä? Olettaa voi että siellä tiedetään lentäjien henkilöllisyys.

    • Jos seurasi espanjalaista mediaa, niin Espanjan NATO-hävittäjien ilmatilaloukkauksen voi ja pitääkin ymmärtää ystävällismieliseksi ilmatilaloukkaukseksi (mitä tuo sitten tarkoittaakaan vetsus vihamielinen ilmatilaloukkaus), joka oli enemmän tai vähemmän Suomen ja NATOn järjestämä julkisuusjuttu.

     Suomessa Sauli Niinistön natottajaporkukka haluaa näyttää, että NATO suojelee meitä (että kannattaa liittyä NATOon ja että johtajamme Sauli on saanut NATOn vastavuoroisuusperiaatteella puolellemme että NATOon tuhlatut rahamme eivät mene hukkaan).

    • MTV:n uutisen mukaan espanjalaiset olivat luovuttamassa tunnistustehtävää suomalaisille, kun espanjalaiset hornetit liukuivat liian pitkälle. Näin Suomi suorittaa Naton kanssa yhteistä tunnnistustehtävää.

     Suomi tekee kaikkensa joutuakseen selkkaukseen. En yhtään ihmettele vaikka amerikkalaiset olisivat ehdottaneet Suomea luopumaan NordStream 2:n tukemisesta ja ehdottaneet ettei Suomi anna kulkulupaa venäläiselle ydinreaktorille Suomenlahden kautta.
     Amerikkalaiset haluavat tuoda tilalle oman Facking, ei kun fracking kaasun maksoi mitä maksoi. Lienikö Trumpin uloslipsahdus Pariisin ilmastosopimuksesta vain sen vuoksi että kivihiiltä voidaan laivata Ukrainaan.

     Usa pääsee hengittämään suomalaisten niskaan isäntämaasopimuksen takia ja heillä alkaa olemaan varmaan aika tukeva ote orjistaan. Heillä on sellainen niskapersuote. Tilanne muistuttaa jotenkin etäisesti Natsi-aikaa, kun Suomella oli toinen avunantosopimus länteen.

    • Tärkeiden avainasemassa olevien sotilaiden kuten hävittäjälentäjien oletetaan olevan vihollisen ensimmäisiä iskun kohteita. Esimerkiksi kohdemaahan soluttautuneiden venäläisten Spetsnaz-erikoissotilaiden yhtenä erikoistehtävänä on juurikin hävittäjälentäjien likvidointi. Vähän vaikea saada F/A-18 Hornetteja ilmaan jos ei ole ohjaajat enää elossa.Tästä syystä johtuen hävittäjälentäjien henkilöllisyys pyritään salaamaan mahdollisimman hyvin niin Espanjassa kuin myös täällä Suomessakin.

    • Eipä ole näkynyt.

     Spetsnaz-erikoisjoukot eivät saavu kohdemaahan huomiota herättäen vihreä maastopuku päällä.

     Ne toimitetaan hyvissä ajoin vielä rauhan aikana, ennen sotaa kohdemaahan vaivihkaa huomaamatta, valehenkilöllisyyksien turvin, esittäen esimerkiksi opiskelijoita, turisteja taikka liikemiehiä, kolmansien maitten kautta autoilla , busseilla, reittilentokoneilla tai matkustajalaivoilla.

     Soluttauduttuaan maahan, tehtävien suorittaminen jatkuu huomaamatta.

     Tällaisilla solutetuilla erikoisjoukoilla rauhan ajan tyypillisiin tehtäviin kohdemaassa kuuluu:

     – Kohdemaan talousrakenteen vahingoittaminen

     – Tulevien operaatioalueiden valmistaminen tukikohtia perustamalla

     – Siviili ja sotilaskohteiden tiedustelu

     – Strategisesti merkittävien kohteiden häirintään valmistautuminen

     – Löytää kohdemaan valtionvastaisten liikkeet ja hallitusta vastaan toimivat liikkeet

     – Organisoida kumouksellisia operaatioita näiden liikkeiden kanssa

     – Sodan ajan operaatioissa tarvittavien aseiden ja materiaalien kokoaminen ja piilottaminen sopiville alueille

     – Tuhota, vääristää, varastaa tai viivästyttää tietoliikennettä

     – Suorittaa psykologisia operaatioita ja levittää disinformaatiota

     – Sabotoida kohdemaan liikekannallepanoa ja armeijan valmiuden nostoa

     Sodan ajan tyypillisiä tehtäviä kohdemaassa ovat:

     – Iskeä suoraan presidenttiä ja pääministeriä,parlamentin puhemiestä ja keskeisten valiokuntien puheenjohtajia vastaan

     – Iskeä asevoimien komentajia ja hänen sijaisiaan sekä kaikki tärkeissä asemissa olevia sotilaita vastaan

     – Suorittaa iskuosastohyökkäyksiä

     – Tärkeiden siviili ja sotilaskohteiden lamauttaminen, tuhoaminen ja valtaaminen

     – Hallituksen ja sotilasjohdon viestiyhteyksien häirintä

     – Valvonta ja huoltojärjestelmien häirintä

     – Tiedustelutietojen kerääminen

     – Täsmäasevarastojen tuhoaminen

     – Ilmavoimien ja ohjusjoukkojen tulenjohdon ja maalinosoitus tehtävät

     – Kohdemaan sotilaiden sekä siviiliväestön demoralisointi terrorilla sotarikoksia tehden

     • Samat säännöt joka ainoan valtion spetsnaz-henkilöillä (ei saa sanoa -miehillä tai vihreät suuttuu).

     • Voihan ne lähettää kauniita suuria naisiakin. Sitten ollaan lyötyjä. Siitä ei suuttuisi muut kuin suvakit.

     • ”– Ilmavoimien ja ohjusjoukkojen tulenjohdon ja maalinosoitus tehtävät”

      Saattaa olla, että olet katsellut liikaa Bondeja tai lukenut Jerry Cottonia. Kaikkeahan toki voidaan yrittää, mutta eikö olisi paljon helpompaa tuhota Suomen kentät ohjuksilla. Koordinaatit saa vaikka Googlesta.

      Tuskin Venäjä jaksaisi leikkiä Suomen kanssa kissaa ja hiirtä, yksinkertainen on kaunista.
      Ps. Artikkeli on erinomainen. Toivottavasti Arkadian mäen edustajat lukevat joka sanan. Pääsevät oikeaan TURPO-tunnelmaan!

     • PS2: komea vana Havaijin ohjuksen perässä. Tuollaiselta suunnilleen näyttäisi myös BUK-ohjuksen laukaisu. Sitten on erikseen ne Bellingcatin ohjusvanat, heh heh. Samperi taas meinaa kuolla nauruun heti kun Bellingcatin nimi mainitaan.

      Voi rähmä! Kumpa joku opettaisi Bellingcatille parempia valheita!

     • PS3:
      ”– Kohdemaan sotilaiden sekä siviiliväestön demoralisointi terrorilla sotarikoksia tehden”

      Pari-kolme minuuttia kun ohjukset iskeytyvät Suomen maaperään, jos ne tulevat itärajan takaa. Eri juttu jos jäämeren sukellusveneistä. Mutta jos myydään venäläisille virkamiehille ja Putinille mökkejä niin ei ne ohjuksia lähettele, ainakaan ydin sellaisia!

 5. Luuleeko joku,että jos nää suurvallat alkaa mittelemään voimillaan,niin sitä voi itse vain katsella netistä ?

  • Kyllä popkornit esiin. Osa on lähtenyt Portugaliin kattelemaan. Itämeri alkaa olemaan liian kuuma.

 6. Pelkkä lentomatka JFK kentälle ei kerro mitään Yhdysvalloista. Maassa on asuttava ”Kansalaisena vuosikymmenet”, ymmärryksen kasvaessa keitä ovat ne ylimistön johtajat jotka maata vetävät omaan
  pataansa. Ennen sitä ei huomannut, mutta nyt he itse ovat tulleet esiin voitonriemuisina, julkeina
  uhkaamassa alakynnessä olevia valtioita ja maita. Jenkki on omaksunut maapallon vastuun harteilleen
  ilman laillisia sopimuksia, tehden mielensä mukaan, valloittaessaan mienerali, sekä öljyrikkaita maita, valheellisin, ”demokratian levitys-menetelmien varjolla”. Terrorismi saa tukea Suomen ylirikkaiden
  taholta ”heimoperinteidensä johdosta”. Tasapainon takia Venäjä lyö kättä Kiinan kanssa, ettei maapallo olisi
  liian läntispainoinen.

 7. Täällä valloissa olemme seuranneet lentäjien haastatteluja, jotka ovat joutuneet hakemaan koneen varaosia
  vanhanmallisten hävittäjien ”hautuumailta”, romuvarikoilta,heh. Sitä haastattelua ei koskaan tulla NATO-Suomessa esittäämään. Vanhentuneet ”Ohjus-Sailot” ovat ruostuneet omiin rakennelmiinsa, vanhanaikaisten
  puhelin-linjojensa hapettamina. Onhan täällä uusiakin, Simonizillä kiilloitettuja koneita, mutta niitä on vain
  liian vähän kalleutensa takia. Trump on uhannut virvoittaa kalustoa, mutta se maksaa ”kultaa”, jota ei enää
  ole niin helposti saatavilla. Maa köyhtyy tasaisesti Osake-markkinoiden juhlimisesta huolimatta, koska se ei
  jakaannu kansalle mitenkään, missään muodossa. Ne varat menevät jo entisestään rikkaille.

  • F-22t makaavat varikoilla ja kasvavat sammalta ja koiranputkea kun USAlla ei ole varaa käyttää niitä eikä huoltaa.

  • Kun otit puheeksi ”osakemarkkinat”, niin, niiden arvo on täysin spekulatiivinen ja kääntäen verrannollinen kansalaisten ja varsinkin firman työntekijöiden hyvinvointiin. Osakkeiden ”arvo” pörssissä ei hyödytä edes osakkeita liikkeelle laskenutta firmaa, vain jälkimarkkinoilla toimivia spekulantteja. Mutta, osakkeen ”arvo” on sidottu johtajien palkitsemiseen. Palkitsemisperuste ei taida olla ihan oikea. On menty niinkin pitkälle, että miinusmerkkisestä tuloksestakin johtoa palkitaan, Suomessakin.

 8. Myös Mustalla merellä uutta vastakkain asettelua USA:n suunnitellessa Ukrainaan uutta merivoimien sotaharjoitus keskusta aivan Krimin viereen

  The US Navy has launched construction of a maritime operations center in Ukraine which will serve as a “major planning and operation hub” during military exercises hosted by the country.
  “Seabees [US Naval Construction Battalions] held a groundbreaking ceremony for a maritime operations center on Ochakov Naval Base, Ukraine, July 25,” the US Navy said in a statement released on Monday.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155924

  • Ja Amer. ehkä yrittävät saada yhden tukikohdan Gotlantiin. Jännitteiden on kuitenkin sitä ennen noustava, jotta ruotsalaiset hyväksyisivät jenkeille tukikohdan. Jotain todella dramaattista pitäisi tapahtua! Mitähän se voisi olla? Strategit ovat pelinsä kehittäneet jo vuosia sitten.

 9. Trump on USAn valtakoneiston voimin ajettu niin ahtaalle, että hän voi ja haluaa olla se, joka aloittaa modernin ydinsodan.

 10. Vain tämä on oleellista; ”Ohjuspuolustusjärjestelmä AEGIS on hyökkäyksellinen ase.”
  Ja siksi Venäjän on syytä olla huolissaan puolustusaseiksi naamioiduista hyökkäysaseista. 😀

  Ja Irania vastaanpa hyvinkin BUAHAHAA 😀 😀
  Tuosta ei muuten ollakaan viime aikoina pahemmin kuultu ”läntisen arvoyheisön” meediopelle-valehtelijoilta tahi korruptoituneilta poliitikoilta.
  Huono vitsihän se onkin, hauskinta kaiketi on se, kun nämä imperialistien mediapellet nöyryyttävät itseään ja tekevät itsestään idiootteja, eivätkä ne ymmärrä edes hävetä. Putinilla on tosi hauskaa: 😀 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=8ux3oiWELIQ

 11. Eräänä päivänä Moskovasta Washingtoniin laskeutumassa oleva Airoflotin Tupolev matkustajakone tekee pienen reittimuutoksen ja koukkaa valkoisen talon ja kongressin ylle. Tupolev ei olekaan normi reittikone vaan kauko-ohjattu drone, joka kantaa sisällään Tsar-bomban suuruista ydinpommia.

  Washington päättajineen höyrystyy yllättäen tulimeressä.

  Yhdysvallat ei voi vastata, sillä vastaiskun käynnistämiseen tarvittavia päättäjiä ei enää ole olemassa. Toisekseen he eivät tiedä mitä tapahtui ja kenen toimesta (Venäjä, Israel, Kiina, pohjois-Korea???)

  Tällaiseen uhkakuvaan Yhdysvallat ei voi varautua eikä liioin mikään muukaan valtio. Venäjä ja Yhdysvallat voisivat tuhota toisensa mikäli haluaisivat. Mitkään ohjuspuolustusjärjestelmät eivät sitä voisi estää.

  Uhkakuvat ovat kansalaisten pelottelua valta-aseman oikeuttamiseksi. Venäjän hallitsijat hyötyvät Yhdysvaltojen/NATO:n ”uhkasta” ja lännen päättäjät hyötyvät Venäjän ”uhkasta”.

  Jäitä hattuun. Annetaan herrojen vaan uhitella.

  • Ok, mutta tuo hyötyminen on ollut aika yksipuolista, eikö? Kuka hyötyi Ukrainan vallankaappauksesta? Entä USA/Nato-koaliition armeijoista Venäjän rajalla? Entä Euroopan tuhoamisesta jne.?
   Hyötyjä ei taida olla Venäjä ellei ajatella niin että USA/Nato-koaliition maine valuu koko ajan alaspäin kuin lehmän häntä.
   Minusta peli on kovaa eikä ollenkaan niin vaaratonta kuin luullaan. Pakotteet kertovat myös paljon. USA/Nato Imperium ei hellitä ja on tosissaan valmis melkein mihin tahansa valloittaakseen kaiken itselleen. Se taas kertoo sitä johtavien mielenvikaisuudesta.

  • Hyötyjiä ovat aina johtajat ja kärsijöitä kansalaiset ja sivulliset. Historian pitkässä juoksussa Venäjän kansa on erityisesti ollut kärsijän asemassa.

   Jos johtajat ajattelisivat aina kansalaistensa parasta, ei sotia sodittaisi. Valitettavasti kansalaiset ovat liian helposti johdateltavissa. Jeesuksen opetusten omaksuminen rokottaisi kansalaiset tuhoisia viettelijöitä vastaan.

   Toinen ensisijaisen tärkeä rokote on totuuden seulominen kaiken valheen seasta.
   Tässä Yrjö Kallisen painavaa puhetta asiasta:

   https://www.youtube.com/watch?v=A77h-uMN1I8

 12. Ei Usa ja Venäjä mitään ydinsotaa toisiansa vastaan puuhastele, hehän tekevät helvetisti salaista yhteistyötä koko ajan!

  Tekevät vieläpä kolmannen osapuolen kanssa, jonka olemassaolosta ei edes yleisesti tiedetä.

  Jos he aloittaisivat ydinsodan, riippumatta siitä kumpi aloittaa, niin molemmat tuhoutuisivat täysin.
  Eivät he niin tyhmiä ole.

  • USA on taloudellisesti, poliittisesti, sotilaallisesti sairas taantuva ja degeneroituva suurvalta. Se on raateluvaiheessa oleva arvaamaton ja vaarallinen maa.

   Onneksi Venäjältä löytyy rauhaa, älyä, sovittelua, neuvottelua, pitkää pinnaa.

  • Totta mutta oma näkemykseni on että vain siksi USA/Nato-koaliitio ei aloita sotaa koska se tietää tuhoutuvansa itsekin mikäli aloittaisi. Muuten se olisi hyvinkin valmis jatkamaan ryöstöretkeään myös Venäjälle ja pistämään Kiinankin matalaksi. Ja se haluaa meidätkin tukemaan hankkeitaan ja olemme lähteneet vaarallisesti mukaan vaarantaen tulvaisuutemme.
   Toki jonkinlaista yhteistyötä tehdään mutta se ei ole merkityksellistä sikäli että se voisi olla este valloituspuuhille joita koko ajan haudotaan ja pidetään yllä – jopa tehostetaan talouspakotteilla. http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155924 Miksi kaikki tukikohdat ja saartorengas Venäjän ympärillä?
   Ikävä kyllä itse en löydä mitään todellista yhteistyöhalua koaliition taholta ja kun tietää mikä mafia sitä ja sen toimia ohjaa niin kaikki usko katoaa.
   Venäjä ei ainakaan vielä ole ollut haluton syvempään yhteistyöhön mutta Putinin ehdotukset on aina torjuttu. Venäjää ei myöskään otettu aikoinaan Natoon vaikka se oli siihenkin valmis osin integroitumaan ja muuta yhteistyöstä Euroopan kanssa on systemaattisesti vaikeutettu. Se on haluttu eristää ja luoda tilanne missä nyt ollaan. Ja koko ajan saartorengas pakotteineen kiristyy vaarallisesti. Ei näytä hyvältä.

  • Juuri näin, Diabolik.

   Toinen maailmansota toteutettiin kansallisvaltioiden (harhaan)johtajien kesken, jossa saalista jaettiin sulassa sovussa pyhän Vatikaanin alaisuudessa. Elämme valheiden viidakossa, eli mihin tässä VALEMEDIAN ylläpitämässä maailmassa voi ylipäätään luottaa? Ydinsotaa ei voida aloittaa, ennen kuin löydämme ympäri maailmaa piilotetut ydinaseet, eikö totta? Tietääkö kukaan, missä näitä ydinaseita valmistetaan, ja mihin ne on piilotettu?

   NASA HOAX
   Ydinaseet HOAX
   Ydinenergia HOAX
   North-Korea HOAX
   ISIS HOAX
   9/11 HOAX
   Terrorismin vastainen sota HOAX
   Ilmastonmuutos HOAX
   Suojelupoliisit HOAX
   Putin HOAX
   Paul McCartney HOAX

 13. Tosiasia on se että ennakoiva riittävän voimakas isku USAA vastaan tekisi terää.Kiinan,Venäjän ja Iranin toimesta.Maailmalla ei ole muuta mahdollisuutta ja sitten aloittaa alusta.Terroristit pitää raivata pois!

 14. Hyvä artikkeli. Olennaistahan tässä on kenen tontilla tai tontin vieressä hääräillään. Ei nyt hevillä uskoisi, että minkään valtion ahdistaminen nurkkaan olisi kenenkään etu. Ei ainakaan minkään suuremman ahdistelu, jolla on tuhovoimaisia pyssyjä. Vähiten se on meidän suomalaisten homma. Meillä on omia ongelmia riittämiin, Sipilä, Soini, Orpo, Berner, näin muutamia mainitakseni.

  Suurempia pyssyjähän on siellä täällä. On kiinteillä laukaisualustoilla, liikkuvilla ja sitten vielä sukellusveneissä. Tuskinpa niitä saadaan kertalaakista kaikkia hiljaiseksi. Kostoisku on mahdollinen ja tuhoisa. Jotkut tämän ymmärtävätkin ja toppuuttelevat kahjoimpia. Mattiskin puhui jo diplomaattisesta ratkaisusta P-Kn kanssa. Pehmensi vähän hurjimipia lausuntoja. Kai se viisaampi ratkaisu olisi kuin nähdä esmes frisco ja enkelten kaupunki bajan autiomaan jatkeena. Edetään vain ja varovasti sen verran, ettei tule omalle mantereelle suurempaa uhkaa. Muun muassa Suomesta viis. Näyttää kelpaavan sillanpääasemaksi.

  Että netistäkö seuraisimme miten käy jos kahjoimmat pääsevät irti. Ei seurata. Kyllä viestiliikenne hiljennetään ensin ja heti. Olisimme jokainen kotonamme viestiliikennemotissa. Yleensä tapahtumien kulun selvittäminen vie minimissäänkin noin viisikymmentä vuotta. Kaikki ei selviä silloinkaan. Toivoa sopii, että löytyisi aikuisia jotka saavat dplomatian taas toimimaan tämän sotakiihkoilun sijaan. Olisi se kuitenkin mukavampaa. Paskaakin voisi jauhaa rauhassa. Sillä ne suuremmat konfliktit on yleensä aikaan saatu. Järkiintyminen on tapahtunut sitten myöhemmin.

  • ’…Meillä on omia ongelmia riittämiin, Sipilä, Soini, Orpo, Berner, näin muutamia mainitakseni…’
   Niinpä.
   Heissä aivan riittävän iso kakku meille. He ovat ongelma joka poikii koko ajan uusia ja suuria ongelmia meille ja jos heistä pääsisimme eroon niin jäisivät nuo muutkin ongelmat pois.

 15. Sauli Niinistö, Kanerva ja muut natottajat haluavat ja ajavat Suomea USAn ja NATOn Aegisin ja Patriot-järjestelmien piiriin.

  Tuo halu, pyrkimys, suuruudenhulluus, ymmärtämättömyys, strategia on järjetön. Siinä palaa viimeisetkin rahat maailman kalleimpiin, vanhanaikaisiin jo aikansa eläneisiin ohjusjärjestelmiin.

  Joidenkn Suomessa pitäisi pystyä nyt nuo NATO-pöhkömme pysäyttämään, jo F-35-kauppa ja käyttö on järjetön ja tulee viemään puolustuksemme rahat.

  USA kehitti Argisin ja Patriotit 50-60-luvun tarpeisiin 70-80-luvun teknologialla.

  Kun Sauli Niinistö, Kanerva, Soini, Jussi Niinistö ovat määritelleet Venäjän vihollisekseen, Suomi ei tee mitään USAn ja NATOn Aegis- ja Patriot -järjestelmillä, jotka torjuvat vain (jos torjuvat) ballistisia avaruuden kautta ammuttavia ohjuksia, jotka lentävät kymmeniä minuutteja ennen kuin osuvat kohteisiinsa.

  NATO-pöhköillemme pitäisi joidenkin kertoa, että Venäjä on naapurimaamme. Se ei laukaisisi Suomea vastaan eikä Karjalaan ei Pietariin eikä Jäämerelle, minne Suomi joutuisi hyökkäämään, ballistisia ohjuksia kun Venäjällä on jo tälläkin hetkellä maailman tehokkaimmat ilmakehässä lentävät risteilyohjukset sekä ilmakehässä 6-11 machia lentävät yliääniohjukset, joita USAn ja NATOn järjestelmät eivät kykene torjumaan kuten eivät kykene torjumaan Venäjän elektronisten aseiden iskujakaan.

 16. Suomessa poliitikkojen/eduskunnan pitäisi ottaa puolustuspolitiikkamme/asehankintamme/ylipäällikön toimet demokraattiseen kontrolliin.

  Sauli Niinistön Suomi on Itämeren heikko lenkki. Niinistö on lähtenyt salaisilla ja gallupien mukaan noin 25 % kannatuksella vastakkainasetteluun liittämään Suomea USAn ja NATOn sotavoimiin Venäjää vastaan.

  Puolustusvoimissamme kuten kansassa on henkilöitä, ja paljon, jotka eivät Niinistön ja USA-NATOn sodanvalmisteluja ja uhoa hyväksy.

  Niinistö, Kanerva ja kumppanit ovat jakaneet Suomen kansan ja Suomen puolustuksen/puolustusvoimat/upseeriston/armeijamme ja puolustustahdon kahtia.

  Upseerimme joutuvat olemaan hiljaa ja kansaa pystytään harhauttamaan tiettyyn pisteeseen asti, mutta tuskin sotaan Venäjää vastaan. Silloin Suomi hajoaa vähintään kahtia.

 17. Ihmiskunnan tilanne on äärimmäisen surullinen koska jopa ”ohjusPUOLUSTUSjärjestelmä” katsotaan vaaralliseksi.

  • Näyttää sodan strategiat ja taktiikat olevan liian vaikeita juttuja Kannalalle, luultavasti ylipäällikkö Niinistöllekin.

   USA ja NATO hakevat ohjuspuolustusjärjestelmällään etulyöntiasemaa, yliotetta Venäjään, Venäjän aseistukseen, Venäjän ballistiseen puolustukseen, mutta Venäjä on liian älykäs lankeamaan tuhon ansaan.

   Venäjä antoi USAn kaikessa rauhassa kehittää ja tuhlata rahojaan ballistiseen ohjuspuolustusjärjestelmänsä ja antoi vielä USAn lypsää rahat NATO-kumppaneiltaankin kunnes paljasti ja otti käyttöön omat ilmakehässä lentävät risteily- ja yliääniohjuksensa, joita USAn ja NATOn ballistinen ohjuspuolustus ei pysty torjumaan.

 18. ”Iranilla ei ole sellaisia ballistisia ohjuksia, jotka yltäisivät Eurooppaan asti”

  Heillä kuitenkin on ballistisia ohjuksia ja rakettiteknologia jolla yltää ympäri planeetan.
  Jotenkin olisi yllättävää jos eivät kykenisi ampumaan Eurooppaan, esimerkiksi Kreikkaan.
  Välimatkaa on vain 1700km.
  (Saksaan on matkaa 2700km)

  Artikkelin väite Iranin kyvyttömyydestä lienee siis perätön.

  Aiemmat ohjukset yltävät eteläeurooppaan ja uusimmalla toimivalla kantoraketilla ne yltävät ympäri planeetan. Toki ohjausjärjestelmä ja ilmakehään palaaminen vaatii vielä säätöä.

  Enkä oikein näe AWACS koneissakaan mitään ihmeellistä.
  Vapaat itsenäiset maat saavat puolustustaan rakentaa, vaikkapa käyttäen AWACS koneita, joita toki on myös Venäjällä.

  Haloo tulee näköjään kaikessa vain siitä että kukaan ei saisi rakentaa puolustusta Venäjää (ja muita arvaamattomia diktaattorimaita) vastaan.
  Mikä logiikka siinä on, muukuin ”ryssärakkaus”?

  Tässä kohtaa repesin:
  ”NATO:n F-16-hävittäjä yritti lähestyä Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigua kuljettanutta konetta Itämeren kansainvälisessä neutraalissa ilmatilassa.”
  On niin riemukkaan ”Venäjämyönteinen” kirjoitus että LOL!!!
  Jos F-16 haluaa lähestyä, ei siinä mikään Suhoi kerkiä väliin. F-16 lensi Venäjän koneen rinnalla ja olisi toki voinut tehdä mitä lystää, mutta ei jäänyt leikkimään kun Venäjän hävittäjä ei siitä pitänyt.

  Taustaa…
  Iranin avaruuden valloitus:
  https://worldview.stratfor.com/article/iran-space-program-claims-successful-launch-orbit

  Iranin ohjukset on aiemmin jo yltäneet 3000km etäisyydelle:
  http://www.aljazeera.com/mritems/Images/2017/6/21/082719586578458284c2f49e6ad51442_6.jpg

 19. Yrjö Kallinen videossa ”rapsii luteita sotahullujen porukoista”. Jos kaikki ne sodissa kuolleet voisivat nähdä mikä tulos heidän osuudestaan oli sotaan, he eivät olisi koskaan ottaneet asetta. Seuraavaan sotaan kansan on koottava kaikki hallitsijansa, asepukuisina eturintamalle puolustamaan ”kallista” isänmaatansa. Sama koskee vastapuolen valtiota. Vasta silloin toteutuu, ”rauha maassa ja hyvä tahto kansoilla” ?

 20. Ylipäällikkö Sauli Niinistö on ajanut NATO-juonittelullaan Suomen siihen ansaan, josta jo sotahistorian ensimmäisissäkin antiikin aikaisiaa kirjoituksissa varoitetaan eli kahden rintaman sotaan.

  Kun Niinistö asemoi Suomen Venäjän viholliseksi ja liitti Suomen armeijan USAn ja NATOn sotavoimiin Venäjää vastaan niin Suomesta tuli klassinen sandwitch kun Venäjä vahvisti omaa rajan takaista puolustustaan sekä Kaliningradin puolustustaan ja vielä meri ja ilmavoimiaan, joilla Venäjä voi iskeä Kaliningradin ohella USAn, NATOn, Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen selustaan.

  • Sauli Niinistö, Kanerva, Haglund, Soini, Jussi Niinistö, Lundberg eivät ymmärtäneet eivätkä ymmärrä vieläkään, mihin strategiseen ansaan he, USA ja NATO ovat Suomen ajaneet Venäjän vastaisilla toimillaan raja-, Suomenlahti-, Itämeri-uhollaan.

 21. USAlle, NATOlle, Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomelle tulee kiire:

  Trumpin USA uhoaa nyt sotaa Venäjää vastaan, Kiinaa vastaan, Jemeniä vastaan, Afganistania vastaan, Syyriaa vastaan, Irania vastaan, Pohjois-Koreaa vastaan ja nyt sitten jo Venezuelaa vastaan.

  Riittävätkö Sauli Niinistön rahat, aseet, sotilaat?

  • Unohtui USA-NATO-Sauli Niinistön NATO-isäntämaan sotalistalta Ukraina, Libanon, Filippiinit, joista ainakin Ukraina ja Libanon ovat Sauli Niinistön kalenterissa.

 22. Mikään elektroniikka ei ole turvallinen tekijälleen, koska sitä voi tehdä kuka tahansa, se ei ole yksilön omaisuutta. ATM koneisiin rikolliset asettavat omat copiointilaitteensa,saadakseen tunnukset haltuunsa. Sen jälkeen heidän on helppoa ”kuivata pankkitilisi”. Piruja täynnä oleva rikollinen on aina askeleen edellä vähemmän rehellistä. ”Honest man no longer walketh the earth”.

 23. USAn ja NATOn ballistiikkaan perustuvat vanhanaikaiset 70-80-luvun Aegis- ja Patriot-järjestelmät eivät suojaa Euroopan NATO-maita mitenkään.

  Venäjällä ja Kiinalla on ollut jo pitemmän aikaa maasta-, ilmasta-, mereltä ammuttavia ei-ballistisia ilmakehässä 4-10 machin nopeudella, mm. 1 metrin korkeudella lentäviä suuntaa itsestään muuttavia risteilyohjuksia sekä yliääniohjuksia sekä elektroniaseita, joille USAn ja NATOn vanhentuneet Aegis ja Patriot eivät mahda mitään.

  • Venäjän risteilyohjukset lentävät tarvittaessa noin metrin korkeudella merenpinnasta, maanpinnasta. Se jos joku on ilmakehää.

   USA ja NATO eivät pysty samaan.

 24. Ei sea skimming ominaisuudessa mitään uutta ja ihmeellistä ole.
  On aivan samantekevää lentääkö ohjus 1m vaiko 10m korkeudella merenpinnasta!

  Jenkkien uusin Tomahawk malli, ”Block IV”, jota voidaan käyttää myös merimaaliohjuksena, kykenee iskemään merimaaliinsa jopa 1000 mailin päästä!

  Kiinan ja Venäjän vastaavat mallit eivät kykene kuin enintään puoleen tuosta etäisyydestä.

  Ohjus kykenee lentämään tunteja kohteen lähistöllä, odottaen parasta iskuaikaa. Sitä voidaan ohjata lentokoneesta, laivasta tai vähän mistä tahansa käsin ja tarvittaessa kohdetta voidaan muutella ohjuksen lentäessä vaikka monta kertaa.

  • Ei se ole samantekevää.

   Kun Venäjän risteilyohjukset lentävät itseohjautuvasti suuntaa vaihtaen harhautuksia tehden 1 metrin korkeudella 5-8 machin nopeudella, USAn ja NATOn tutkat eivät havaitse niitä ja vaikka havaitsisivatkin USAlla ja NATOlla ei ole aseita millä torjua ne.

  • Heh heh heh Diabolik se toistelee USAn aselehtien ja asetehtaiden propagandaa. Eikä trollitoimisto löydä muuta materiaalia.

   Venäjä on jo ampunut risteilyohjuksiaan ihan oikeasti eikä vaan paperilla ja elokuvissa kuten USA ja Diabolik omiaan.

   Venäjä ampui Kalibr-risteilyohjuksiaan 1500 kilometrin päästä Kaspuian mereltään Syyriaan osuen USAn ja NATOn tukemien terroristien taistelurintamaan ja asevarastoihin.

   Venäjän Kalibrien kantomatka on parhaimmillaan 2400 kilometriä.

  • Oho JOPA 1000 mailin päästä, pistä 1000 mailia lisää niin alat olla Venäjän ohjuslukemissa.

   • Vain yksi malli kykenee kenties tuohon!?
    Normaalisti Kalibr ohjuksen max range on siinä 400-500km.

    • No montako mallia niitä nyt sinun mielestäsi pitäisi olla?

     Kalibr-ohjuksen kantama on 2400 km, mihin yksikään USAn risteilyohjus ei pysty.

 25. ”Venäjän risteilyohjukset lentävät tarvittaessa noin metrin korkeudella merenpinnasta, maanpinnasta. Se jos joku on ilmakehää”

  Oletko sekaisin?

  Ilmakehä ja merenpinta/maanpinta edelleenkin eri asioita!

  • Niin siis merenpinta ja maanpinta ovat ihan samaa ilmakehää.

   Diabolik elää vielä USAn 70-80-lukua, siksi nyt näyttää ottavan niin koville, että tänä päivänä Venäjän risteilyohjukset lentävät 1 metrin etäisyydellä merenpinnasta ja maanpinnasta jos tarvetta on.

   Venäjän risteilyohjukset ohjautuvat itse maaliin joko valmiiksi asetetuilla koordinaateilla tai koorinaatteja lentovaiheessa vaihtaen. Ne lentävät halutulla korkeudella ja nopeudella maaston mukaan, tekevät lentosuunnan muutoksia, harhautusliikkeitä ja niissä on myös elektroninen suojaus, tutkahäirintä.

   Venäjän risteilyohjuksissa voi olla konventionaalinen tai ydinkärki ja Venäjä voi ampua niitä hävittäjistään, kevyistä ja isoista pinta-aluksistaan, sukellusveneistään, maa-asemistaan ja liikkuvilta laveteiltaan.

   USA ja NATO eivät samaan pysty. USAn Tomahawk on suorituskyvyltään vaatimaton Venäjän nykyristeilyohjuksiin verrattuna. Tomahawk on vanhaa 70-80-luvun teknologiaa, jolla USA ja NATO voivat toki tappaa ja tuhota puolustuskyvyttömiä siviilejä, mutta oikeita asevoimia vastaan esim. Venäjää ja Kiinaa vastaan ne ovat auttamattoman vanhoja.

   • Todellisuudessa nähdään että Venäjän risteilyohjusten luotettavuus ja osumatarkkuus on vuosikymmeniä länsimaita perässä.
    Syyriassa useita ohjuksia putosi Iraniin vikaantumisen tms. seurauksena.
    Venäjän drone videoissa nähdään että osumat tuli kymmenien metrien päähän aiotusta kohteesta.

 26. Trollitoimisto, Diabolik hermostuvat siitä kun Venäjän aseistuksesta puhutaan etenkin kun Venäjän moderni asetuotanto on jättänyt taaksensa USAn ja NATO-maiden asetuotannon mm. raketti-, ohjus-, tutka-, hävittäjä-, sukellusvene-, panssarivaunu-, kranaatinheitin-, ilmatorjunta-, ”kevytase/käsiase” -osaamisessa, nykyaikaisessa sodankäynnissä, liikkuvuudessa, tulivoimassa jne.

  Hermostuneisuus, yritykset sotkea keskustelua johtuvat siitä, että NATO-kortti on pelkkä Musta Pekka. USA ja NATO eivät pysty tuomaan minkäänlaista aseellista suojaa ja turvaa Suomelle Venäjän modernia aseistusta ja armeijaa vastaan.

  Presidentti ylipäällikkö Niinistö on ajanut meidät ja maamme Venäjä-uhittelullaan ja USA-NATO-kytkyillään järjettömään asemaan ja tilanteeseen.

  Niinistö on jo sotkenut meidät USAn ja NATOn Venäjän vastaisiin valmisteluihin ja toimiin Itämerellä, myös mahdolliseen sotaan ja mikä pahinta luusereiden eli häviäjien puolelle USAn ja NATOn joukkoihin.

 27. Tim.

  Tuli sitten tarkistettua noita satumaisia väittämiäsi Venäjän ”ylivoimaisista” ohjuksista, ja niinhän siinä kävikin että paskaa puhuit jälleen rankasti!

  Väitit seuraavia asioita:

  ”Kun Venäjän risteilyohjukset lentävät itseohjautuvasti suuntaa vaihtaen harhautuksia tehden 1 metrin korkeudella 5-8 machin nopeudella”

  Totuus:

  Venäjällä ei ole yhtäkään risteilyohjus mallia joka kykenisi lentämään 6-8 machin nopeudella!!

  Ohjukset eivät myöskään ”sea-skimming” tilassa lennä, kuin alle 1 machin nopeudella ja noin 5m korkeudella merenpinnasta! Tämäkin malli ”merimaaliohjus” variantti joka lentää tuon 5m korkeudella alle machin vauhdilla.

  Katsos Tim, et selvästikään ymmärrä, että merenpinnassa ei koskaan voida lentää max. vauhtia.

  Normaalisti Kalibr lentää 15m korkeudella merenpinnasta.

  Väitit myös, että Kalibr kykenisi lentämään 2400km. matkan verran.
  Vain yhden Kalibr mallin väitetään kykynevän tuohon matkaan, uskokoon ken haluaa!

  Normaalisti Kalibr ohjuksen max. range on alle 700km.(suurin osa malleista)

  Kannattaisi sinun Tim, hieman sivistää itseäsi, ennen kuin rupeat mielikuvituksellisia suorituskykyjä keksimään Venäläisille aseille!

  • Pelkkää höpö höpöä taas Diabolik.

   Venäjän risteilyohjukset lentävät ilmakehässä tietysti eri nopeuksia rikä mitään keskiarvoa riippuen toiminnoista, iskeytyessään kohteeseen nopeus on 3-4 machia ja harhautuksissaan, puolustautuessaan tarvittaessa 4-6 machia.

   Odota nyt hetki. Aivan kohta Venäjä esittelee risteilyohjuksensa, joka lentää 6-8 machia, nyt jo Venäjällä on jo yliääniohjuksia jotka lentävät 10-11 machia.

   Venäjän risteilyohjukset lentävät veden pinnalla 3-4 machia osuessaan aluksiin.

   Niin Kalibr-ohjuksen kantama on 2400 km (sinä kun kehuskelit USAn uudella Tomahawk risteilyohjuksella, joka lentää paperilla jopa 1600 km).

 28. Mikään risteilyohjus koko maailmassa, EI LENNÄ 6 machia tai enemmän, eikä myöskään veden pinnalla 3-4 machia!

  Usalla oli jo 70-luvulla ohjus, joka lensi n. 23-24 machia, samaten Neukkulalla!

  Ainoastaan yhden version kantama väitetään olevan tuo 2400km.

  • Kova kallo Diabolikilla,

   Risteilyohjus lentää kevyesti 3-4 machia veden päällä iskeytyessään kohteeseen. Kuten todettua, risteilyohjuksen lentonopeus ei ole vakio vaan se vaihtelee, kiihtyy ennen osumistaan kohteeseen esim. pinta-alukseen ja risteilyohjuksen tehdessä harhautuslentoa.

   Venäjällä on risteilyohjus, jonka kantama on 2400 km, USAlla ja NATOlla ei ole, Tomahawk lentää paperilla hikiset 2600 km, todellisuudessa ehkä 1000-1200 km.

   • Tomahawk: Paperilla 1600 km, todellisuudessa 1000-1200 km eikä osumatarkkuudesta ole mitään tietoja eikä takuuta.

    • Tomahawk on maailman eniten käytännön taistelutoimissa testattu risteilyohjus, tehokkaaksi ja hyväksi havaittu jopa vastapuolen taholta!

     • Heh heh heh eniten taistelutoimssa testattu.

      No niin varmasti on kun ei täällä maailmassa kukaan muu aloitakaan sotia kuin USA ja NATO.

      Oikeita armeijoita vastaan Tomahawkia ei ole käytetty, vain puolustuskyvyttömiä siviilejä vastaan.

   • Yksikään ohjus, eikä mikään muukaan lentolaite minkä ihminen on rakentanut, lennä veden läheisyydessa 3-4 machia.

 29. Haloo Diabolik,

  esim. Venäjän ja Intian yhdessä valmistaman ja kehittämän BrahMos-II -risteilyohjuksen lentonopeus on 7 machia.

 30. Tuon ohjuksen uskotaan olevan valmis testejä varten 2020!
  Ei siis ole vielä käytössä!

  Ja tuo 7machia on pelkkä arvio, ei testattua faktaa!

 31. Videossa puhutaan Zirkonista, ei Brahmoksesta!

  Tuo väite 8 machin nopeudesta on peräisin armeijan sisältä olevalta lähteeltä. virallista vahvistusta, saatikka testituloksia ei ole annettu armeijan taholta!

  Hypersonisten lentolaitteiden kehittelyssä Kiina ja Venäjä ovat selvästi jäljessä Jenkkilää.
  Amerikkalaisilla oli jo 50-luvun lopulla, ja varsinkin 60-luvulle tultaessa vähintään kaksi lentokonetta jotka kykenivät lentämään 3.5-7 machin nopeudella!

  https://www.nasa.gov/centers/armstrong/news/FactSheets/FS-052-DFRC.html

  Tiesitkö muuten, että Lockheed SR-71 Blackbirdin todellista huippunopeutta ei koskaan kerrottu julkisuuteen!
  Viraalisesti se oli n. 3.5 machia, mutta projektissa mukana olleiden entisten työntekijöiden mukaan vieläkin nopeampi.

  • Tietenkin tieto on peräisin Venäjän armeijalta kun armeija ne testit tekee.

   USAssa ”tieto” on aina peräisin aseen valmistajalta. Siksi se ”tieto” on pelkkää markkinointilööbää.

   Venäjän ristelilyohjus lentää 7-8 machia, USAn 3-4 machia.

   Venäjä ja Kiina ovat jo testanneet 10-12 machin ohjuksiaan. USA Kongressi vastikään myönsi rahaa yliääniprojektiin, jotta USA saisi Venäjän ja Kiinan kehitysvauhdin kiinni.

  • Heh heh heh Diabolik, olet sinä surkea trolli:

   Zirkon on BrahMos II.

   USAta ja NATOa jurppii kun Venäjä suoritti ohjustestinsä ilman läpinäkyvyyttä. USAn tiedustelu itkee kun ne eivät tiedä laukaisiko Venäjä BrahMos-risteilyohjuksensa maalta, pinta-aluksesta, sukellusveneestä vai hävittäjästä.

 32. Yksikään risteilyohjus EI LENNÄ 7-8machin nopeudella.
  Usko jo!

  Risteilyohjusta ei ole tarkoitettukaan lentämään niin nopeasti, ballistiset ohjukset ovat sitä varten.

  Et ymmärtänyt mitä sanoin noista testeistä!

  Tuo ”lähde” tuolle 8machin nopeus väitteelle, oli yksittäinen henkilö armeijan sisältä.
  Venäjän armeija EI ole vahvistanut virallisesti tuota väitettä, eikä mikään julkaistu data testeistä tue väitettä!

  Usa on ollut jo 50-luvulta lähtien vitusti edellä nopeasti lentävien lentolaitteiden kehittelyssä.
  Nykyään ainoastaan tietyissä ohjustyypeissä Venäjä on hieman edellä, lähinnä ilmatorjuntaohjuksissa.

  Kuitenkin Amerikkalaiset testasivat onnistuneesti jo 50-luvun loppupuolella torjuntaohjusta joka lensi yli 20 000km/h!
  Ohjus tuhosi onnistuneesti ballistisen ydinohjuksen, LGM-30 Minutemanin, jonka huippunopeus on yli 20machia.

  • Kyllä lentää, Venäjän ja Intian yhteinen BrahMos II-risteilyohjus lentää 7-8 machia.

   Parhaillaan Venäjä kehittää BrahMos II -risteilyohjusta T-50 FA PAK -hävittäjään, ja ainakin Intia ottaa ne käyttöön. Venäjä kehittää omaa risteilyohjustaan hävittäjään.

   Diabolik, voit yrittää, miettiä ja laskea tai kilauttaa kaverille, mitä tarkoittaa kun USAn, NATOn, Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen F-35 lentää hikisesti 1 machia ja ampuu 1 machin lähtönopeudella risteilyohjuksen tai ohjuksen, joka lentää hikisesti 3 machia kun Venäjän T-50 FA PAK lentää 2,2 machia ja ampuu 2,2 machin lähtönopeudella risteilyohjuksen tai ohjuksen, joka lentää 7-8 machia.

 33. BrahMos II, ei ole vielä moneen vuoteen valmis. katsotaan sitten kun on, lentääkö niin lijaa…

  F-35, nopeus 1.61machia.

  ohjukset:

  AIM-120 AMRAAM 4machia

  Meteor yli 4machia

  AIM-132 ASRAAM ja iris-t yli 3machia

 34. BrahMos II on jo lähes valmis sarjatuotantoon.

  F-35 on huonojen lento-ominaisuuksiensa takia erittäin epävakaa alusta ohjuksille minkä vuoksi F-35 ei voi laukaista mitään ohjuksiaan täydessä vauhdissa vaan noin 0,8-1 machissa.

  Heh heh yli 3 machia heh heh.

  Venäjän S-400 yksi yksikkö 112 ohjusta, sen tutka näkee 600 kmiin (F-35 250 km), osuu kohteisiinsa 7 machin nopeudella 400 kmiin.

  USA ja siten myös NATO pystyy valmistamaan 6-7 machin yliääniohjuksen noin 2025 ja niihin vaadittavat valmiudet, sarjatuotanto, laukaisualustat, integraatio noin 2045.

 35. S-400 onkin tehokas ja käsittääkseni hyvä, jos oikein muistan Israel osti Venäjältä niitä!
  S-400-patteristoon kuuluu kahdeksan ohjusalustaa ja 32 ohjusta.

  Itse asiassa sen ohjusten huiput eivät ole 7machia, vaan jos en ihan väärin muista, niin 12-15machia.
  Nämä ohjustyypit kuuluvat juuri niihin nopeimpiin tavallisiin ilmatorjuntaohjuksiin.

  Ainoastaan ballististen ohjusten torjuntaohjukset ovat näitäkin nopeampia!
  Näitä ballist. ohjus. torjuntaohjuksia löytyy pirun nopeita jo moneltakin maalta.
  Jenkkilällä oli jo 50-luvun lopulla testeissä onnistunut B-O:n torjuntaohjus joka lensi yli 20 000km/h.

  F-35:sen todelliseen kykyyn tai tehokkuuteen en ota kantaa, tiedot siitä ovat ristiriitaisia, mutta oma näkemykseni on, että parempi jos emme hanki niitä. Yhdysvalloilla olisi parempaakin ja uudempaakin mitä myydä, kysymys on vain siitä, haluavatko?

 36. Höpö höpö taas,

  et sinä mitään ”muistele” vaan hädissäsi luet vanhentuneita tietoja ilmeisesti puolustusvoimien arkistoista, jotka ovat aina jälkijunassa.

  S-400n 8 alustaan kuuluu 112 ohjusta.

  Ei tässä nyt huippunopeuksista puhuta vaan operatiivisista nopeuksista.

  Jenkeillä ei ole yhtään yliääniohjusta, testeissä on korkein saavutettu nopeus 5 machia, käytössä olevat jenkkiohjukset ovat Venäjän yliääniohjuksiin verrattuna ja nyt jo Kiinankin nykyohjuksiin verrattuna pahasti jäljessä.

  F-35sta annetut tiedot eivät ole ristiriitaisia kun lukee Pentagonin virallisten tarkastajien raportteja. F-35 ei voi laukaista ohjuksiaan täydessä vauhdissa (eikä F-35lla saa vielä lentääkään täysiä) eikä F-35n nykyaiseistuksella osu liikkuvaan maaliin.

  Äläkä yritä lapsellista: USAlla ei ole mitään parempaa mitä myydä.

 37. Puhut täyttä paskaa taas!

  Vai ei ole:

  S-400 missile.

  http://nvo.ng.ru/armament/2008-02-29/4_chastokol.html

  http://www.army-technology.com/projects/s-400-triumph-air-defence-missile-system/

  112 ohjusta sulla on perseessäsi!

  Niistä Amerikkalaisten mukamas vain ”5machin” ohjuksista:

  LGM-30 Minuteman III 60-70-lukujen tekniikkaa, nopeus n. 23machia!
  https://fas.org/nuke/guide/usa/icbm/lgm-30_3.htm

  Trident D-5 80-luvun tekniikkaa, nopeus 29 000km/h

  RIM-161 2000-luvun tekniikkaa, torjuntaohjus 15.24machia

  http://breakingdefense.com/2013/10/why-russia-keeps-moving-the-football-on-european-missile-defense-politics/

  Titan- 1 missile 50-luvun lopun tekniikkaa huiput n, 27-28 000km/H

  LGM-118 Peacekeeper kehittely aloitettu jo 60-luvulla, uusinmalli 80-luvulla, huiput 20machia
  https://fas.org/nuke/guide/usa/icbm/lgm-118.htm

  Nyt voitkin jo lopettaa ne lapsellisuudet muka vain 5 machia lentävistä Jenkkiohjuksista!

 38. S-400n 8 alustaan kuuluu 112 ohjusta. Helppo asia tarkistaa.

  Diabolik, keskustelimme risteilyohjuksista ja ilmakehässä lentävistä ohjuksista.

  Noista ohjuksista, joita hädissäsi ja tyhmyyttäsi luettelet yksikään ei ole risteilyohjus eikä ilmakehässä lentävä yliääniohjus.

  USAn armeijalla ei ole käytössään 5 machia nopeampaa ohjusta, käytännössä vain 3-4 machin ohjuksia.

 39. Niin tarkistinkin, 4 ohjusta per vaunu, yhteensä 8 ohjusvaunua!
  Minä en hädissäni ja tyhmyyttäni kirjoittele sanaakaan, se on sinun oma huvisi täällä VV:ssa!

  Risteilyohjukset EIVÄT lentele ilmakehässä, opettele edes perus asiat ennen kuin kirjoittelet!

  Patriot ohjusten uudemmat mallit lentävät 5-8 machia!

  • Risteilyohjukset lentävät ilmakehässä.

   Risteilyohjusten maalit esim. laivat, tankit eivät liiku avaruudessa vaan ihan ilmakehässä maanpäällä.

   USAn Patriot on 70-luvun tekniikkaa ja tarkoitettu ballistisia ohjuksia varten. Niillä ei tee mitään risteilyohjuksia ja ilmakehässä lentäviä yliääniohjuksia vastaan.

 40. Kun puhutaan ilmakehässä lentävistä ohjuksista tai lentokoneista, niin ei sillä nyt tarkoiteta mitään maan pinnan tasalla lentävää, toki ilmakehän alin kerros troposfääri alkaa maan pinnalta jos nyt saivarrellaan, mutta itse ilmakehä jatkuu aina
  termosfääriin saakka n. 500-600km.

  Uusilla patriot ohjuksilla voidaan nimenomaan torjua hyvin mm. risteilyohjuksia, koska ne ovat vielä hitaita verrattuna ballistisiin ohjuksiin. Uudet Patriot ohjukset ovat myös nopeampia kuin risteilyohjukset!

  • Sinä se et osaa kuin saivarrella niin kuin pilkunnussijoilla ja tyhmillä ihmisillä on tapana kun äly ja suhteellisuustaju loppuu.

   Nyt puhutaan tietysti ja luonnolliseti 25-30 kilometristä, ja esimerkiksi siksi, että käytännön raja on siellä: USAlla hävittäjät eivät pysty operoimaan 20-25 kilometrissä kun taas Venäjän hävittäjillä ei ole ongelmia 25 kilometrissä ja vähän ylikin.

   Patriot on vanhaa 70-luvun teknologiaa, jolla ei pysty risteilyohjuksia torjumaan, Patriotit ovat liian hitaita ja lusäkisi lähietäisyyksissä, horisontaalisti, vaakatasossa, ja alemmissa korkeuksissa Patrioteilla ei tee mitään.

  • Heh heh ”uudet” Patriotit pääsee hikisesti 4-5 machiin, Venäjän risteilyohjus BrahMos II 7-8 machiin.

 41. Uli, uli, tili, tali!

  Tutustuisit edes minuutin verran soteknisiin asiantuntija sivustoihin ja huutelisit vasta sen jälkeen noita mielikuvituksellisia satujasi!

  Ja taas tuli puhuttua täyttä paskaa, verrataampa Tim jenkkien ja Venäjän lentokaluston service ceilingiä keskenään!

  McDonnell-DouglasF-15 S.C 20 000m.
  F-22 raptor S.C 20 000m

  SU-27-SU-30-34-35 S.C 15-19000m

  Elikkä yksikään näistä ei kykene siihen, mitä JÄLLEEN kerran propagandistisesti valehtelit!

  • Olet sinä lapsellinen.

   Nyt ei keskustella mistään markkinatemppukorkeusennätyksistä eritysvarusteilla vaan hävittäjien operatiivisista korkeuksista.

   F-35 putoaa pelistä jo 7.000 m:ssä kun moottorista alkaa tehot hävitä ja yli 10.000 m:ssä happi alkaa loppua, F-22:sta loppuu happi yli 10.000 m:ssä.

   Venäjän hävittäjillä Su-27, Su-30, Su-32, Su-35, T-50 FA PAKilla ei ole ollut eikä ole mitään ongelmia operoida 20.000 metrissä.

 42. Venäjän laivastossa on jo kehitetty yhteinen ampuma-alusta Kalibr- ja BrahMos -risteilyohjuksille.

  Kumpaakaan ohjusta, Kalibria ja BrahMosia USA ja NATO ei pysty millään aseillaan torjumaan.

 43. Kyllä pystyy, sillä kuolontähden kuolemansädepyssyllä.

  kuolontähteä ei pysty tuhoamaan edes ydinaseella, ei vaikka Venäjä ampuisi kaikki ohjukset samanaikaisesti!

 44. USA, NATO, Niinistön NATO- Suomi itkevät nyt Itämeren ”jännittynyttä” tilannetta.

  Eli jälleen kerran USA, NATO ja nyt Suomikin itkevät omaa tyhmyyttään ja kompurointiaan.

  Kun presidentti Sauli Niinistö lähti (kusetettiin?) mukaan USAn ja NATOn yritykseen saartaa ja eristää Venäjä taloudellisesti ja sotilaallisesti asein niin sen paremmin Niinistö kuin USAn ja NATOn amerikkalaiset kenraalit eivät tajunneet eivätkä ymmärtäneet sen seurauksia:

  että Venäjä murtaa USAn, NATOn, Suomen saartorenkaan.

  Venäjä solmi heti strategisen kumppanuuden maailman vahvimman talouden ja vahvan sotilasmahdin Kiinan kanssa. Se tarkoittaa tiivistä strategista yhteistyötä politiikan, kv-asioiden, talouden, puolustuksen, aseteollisuuden, kulttuurin alalla.

  Tuosta saatiin jo näyttöä ja näpäytys kun Venäjä ja Kiina solmivat jättimäisiä keskinäisiä kauppasopimuksia ja kun Venäjän ja Kiinan sotalaivat harjoittelivat Venäjän puolustamista USAta, NATOa, Niinistön NATO-isäntämaa-Suomea vastaan Itämerellä.

  Niinpä juuri kun Niinistö oli saanut puolustusselontekoomme määritelmän, että Venäjä on vihollisemme niin nyt Suomella on sitten Venäjän lisäksi Kiinakin vihollisenaan.

  Venäjä ryhtyi myös varustamaan saartorenkaan selustaan mm.:

  – Kaliningradia ja sellaisin asein, joihin USA, NATO, Suomi pystyvät vastaamaan kovin heikosti kuten mm. Iskander-tavanomaisin ja ydinohjuksin ja Su-32, Su-34, Su-35 -hävittäjin

  – USAn, NATOn, Suomen tutkassa ja vedenalaisissa kuuntelulaitteissa havaitsemattomia täysin äänettömiä ja ilman suhteen omavaraisia Ysaen ja Borey – luokan sukellusveneitä, joissa on tavanomainen ja ydinaseistus

  – ketteriä, liikkuvia pienikokoisia mutta raskaasti aseistettuja Corvette-aluksia, jotka voivat ampua mm. Kalibr-risteilyohjuksia joko tavanomaisilla kärjillä tai ydinkärjillä varustettuina

  – 10 machin nopeudella ilmakehässä lentäviä yliääniohjuksia, joita Venäjä voi laukaista kaukaa omalta alueeltaan eivätkä USA, NATO, Niinistön NATO-Suomi pysty niitä torjumaan kun niillä ei ole aseita, ohjusjärjestelmiä, jotka pystyisivät 10 machin ohjukset torjumaan, tuhoamaan.

  Tuossa sitä Itämeren itkua nyt sitten riittää.

 45. ”10 machin nopeudella ilmakehässä lentäviä yliääniohjuksia, joita Venäjä voi laukaista kaukaa omalta alueeltaan eivätkä USA, NATO, Niinistön NATO-Suomi pysty niitä torjumaan kun niillä ei ole aseita, ohjusjärjestelmiä, jotka pystyisivät 10 machin ohjukset torjumaan, tuhoamaan”

  Ainoat ohjukset joita Venäjä voisi laukaista omalta alueeltaan viholliskohteisiin, ovat suurikokoiset ballistiset ydinohjukset. Esim. Iskander ohjusten kantama on vain n. 4-500km, ja nopeuskin vain noin puolet tuosta 10machista!

  Siitä miten hyvin Jenkkilän THAAD-järjestelmä tai Ground-Based Midcourse Defensen, antiballistiset ohjukset kykynevät torjumaan Venäjän ballistista uhkaa, ei ole mitään näyttöä, eikä myös toistepäin tietenkään.

  Tästä syystä on lapsellista ja idioottimaista uhoilla että Venäjän ohjukset sitä ja tätä!
  Kukaan sotilastekninen asiantuntija koko maailmassa ei pysty varmuudella sanomaan miten asian laita on, koska ei ole mitään käytännön esimerkkiä josta voitaisiin päätellä asian laita!

 46. THAAD eikä mikään muukaan USAn ja NATOn ohjusjärjestemä pysty torjumaan Venäjän ja Kiinan uusia 8-11 machin nopeudella ilmakehässä lentäviä yliääniohjuksia eivätkä Venäjän risteilyohjuksia.

  Näyttöäkin on sekä USAssa että Venäjällä simulaatioista.

  THAAD on USAn vanhanaikaista sodankäytiä ja 80-90-luvun teknologiaa, jolla torjutaan avaruuden kautta ammuttavia ballistisia ohjuksia.

  Venäjä ei uhoa uusilla moderneilla aseillaan, vaikka nyt se voisi kun USAlla ja NATOlla ei ole esittää mitään, millä Venäjän uusia moderneja aseita torjuisi.

  USA ja NATO ovat kovin hiljaa kun ovat jääneet asekehityksessä jälkeen Venäjästä ja Kiinasta.

  Vain Suomessa USA-NATO-tollot roikkuvat THAADissa kun muuta ei ole. Muualla maailmassa monet itsenäiset maat kieltäytyvät ostamasta THAADia kun se on vanha, vanhentunut, kallis, kömpelö järjestelmä.

  • Sitä sinä eikä kukaan muukaan varmuudella tiedä!
   Puhut oman mielikuvituksesi tuotosta et sotateknistä faktaa!

   • Diabolik sinulla on tyhmyyden ja egosentrisyyden oireyhtymä, joten yritän auttaa:

    valitettavasti ei ole niin, että kun sinä et tiedä niin muut eivät tiedä. Sinun tietämättömyydelläsi ja muiden tietämättömyydellä/tietämisellä ei ole korrelaatiota. Muut tietävät vaikka sinä et tiedä.

    Simulaatiot eivät ole mielikuvitusta vaan ihan oikeaa digitaalista testaamista faktatietojen ja arvojen pohjalta.

    THAAD on ballistiseen sodankäyntiin kehitettyä 80-90-luvun teknologiaa kun ohjukset lentävät avaruuden kautta minuuttikaupalla.

    Tuolla teknologialla ei pärjää Venäjän ja Kiinan 2010-luvun ilmakehä-risteilyohjus-yliääni-ohjusteknologiaa vastaan, kun ohjukset lentävät 8-11 machia ilmakehässä ja vain kymmeniä sekunteja jos sitäkään.

  • Noita mainos ja propaganda videoita on turha lähettää!
   Samasta ohjuksesta löytyy toinen video samalla kuvamateriaalilla ja siinä nopeus vain 5-6machia!
   :DD!!

   • Ei kyllä ne ovat ihan aitoja ja oikeita videoita.

    Kerrataan vielä, Venäjän ristelyohjusten ominaisuuksia ovat vaihteleva nopeus, lentokorkeuden muutos, lentosuunnan muutos.

    Englannissa on seura joka uskoo että maapallo on litteä. Ne eivät usko eivätkä katso kuvia, juttuja, kirjoituksia, dokumentteja, joissa maapallo on pyöreä.

 47. Edellä on esitetty Venäjän 3 eri ohjustyyppiä, joita USA ja NATO eivät pysty tällä hetkellä torjumaan, Zirkon -yliääniohjus ja BrahMos-, Kalibr-risteilyohjukset.

  Jos USAlla ja NATOlla olisi vastaavanlainen aseylivoima, ne aloittaisivat sodan välittömästi.

  USAn ja NATOn ohjustorjunta ilmakehässä ei tehoa eikä toimi 6 machia ja nopeammin ilmakehässä lentäviin ohjuksiin. Niiden ohjukset eivät osu 6 machia ja nopeammin lentäviin ohjuksiin.

  Venäjä pystyy sijoittamaan ilmakehä-yliääniohjuksiaan laivoihin pinta-aluksiin Pietari Suuri, korvetit ja sukellusveneisiin Yasen, Borey sekä hävittäjiin Su-35S, T-50 FA PAK liikkuvien maa-asemien lisäksi.

 48. Venäjän aseiden vähättely ja vähättelijät ovat yllyttäjiä sotaan.

  ”Diabolikit” ilmaantuivat nettiin vähättelemään ja halveksimaan Venäjän aseita ja armeijaa kun Sauli Niinistöstä tuli presidentti, Suomi aloitti infosodan Venäjää vastaan ja Suomea alettiin ajaa NATOon ja sotaan Venäjää vastaan.

  Tällaisia samanlaisia infosodan kyynisiä tärähtäneitä sotahulluja oli äänessä ja liikkeellä 1934-1945.

  • Korjaa sitten oikeisiin paikkoihin, älä tänne Diabolik vaan esim. Pentagoniin, CIAhan, Venäjän puolustusministeriöön, USA-mediaan laajemminkin.

   Näytä sitten mitä olet saanut aikaan, minkälaiset oikaisut lähetät.

 49. USAn ja NATOn THAAD, Aegis, Patriot ovat auttamattomasti vanhaa teknologiaa, kallista eikä niillä pärjää Venäjän ja Kiinan nykyaseille. Ne pystyvät torjumaan vain ballistisia ohjuksia ja vain 3-4 machin, hyvissä olosuhteissa korkeintaan 5 machin nopeudella lentäviä ohjuksia.

  Kuten jo todettu Venäjän ja Kiinan ilmakehässä 8-11 machia lentävät yliääniohjukset sekä risteilyohjukset ovat THAADille, Aegisille, Patrioteille ylivoimaisia torjua.

  Eikä siinä tietenkään kaikki. Venäjä on kehittänyt 12 machia lentävän Sarmat RS-28 ballistisen ohjuksen, jota THAAD, Aegis, Patriot ei myöskään pysty kun ei ehdi torjumaan.

  • Eivät ole!

   Thaad järjestelmällä on tuhottu jopa satelliitti, joka matkasi yli 30machin nopeudella!

   Patriot- järjestelmän pac-3 ja pac-4 ovat moderneja Patriot-järjestelmiä.

   12machia ei ole vielä mikään mahdoton nopeus ohjukselle, etteikö sitä voitaisi torjua.
   Ballistiset ohjukset lentävät nopeammin kuin tuo mainitsemasi 3-4 machia.
   Esim. Jenkkien ballistiset ydinohjukset lentävät yli 20 machin nopeudella!

   Myöskään yksikään risteilyohjus ei lennä yli 7machin nopeudella.

   • Heh heh heh Patriot on 60-luvun tekniikkaa.

    Patriotin Pac-3 on sekin vanhanaikaista teknologiaa eikä se osu nopeasti lentäviin ja suuntaa muuttaviin ohjuksiin.

    Ja kovin epävarmaa on, jos osuisi vaikka tavallisiin normaalilentorataa lentäviin ohjuksiin, että se tuhoaisi ne.

    Patriotin osumatarkkuus on alle 10 %.

    Eikä osu Pac-4, jos koskaan kunnolliseksi valmistuukaan. Pac-4n on tarkoitus olla taloudellisesti edullisempi Pac-3n tekniikkaan perustuva karvalakkiohjus, mutta tuskinpa Lockheed onnistuu siinäkään.

    Patriotit eivät osu Iskanderihinkaan.

 50. Edellä Venäjän yliääniohjus Yu-71:n testi. Nyt Venäjä testaa ja kehittää jo Yu-74.
  Kiinalla on yliääniohjus Wu-14.

  USAlla, NATOlla, Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomella ei ole mitään asetta, asejärjestelmää, ohjusjärjestelmää, jolla pystyisi torjumaan Venäjän Yu-71-, Yu-74-, Kiinan Wu-14 -yliääniohjukset.

 51. Ne eivät ole ohjuksia, vaan glidereita!
  Eivätkä ole edes vielä valmiita, vaan kehittely jatkuu kauas tulevaisuuteen.
  Tällä hetkellä esim. Venäjä etsii kuumeisesti uusia materiaaleja Glideriinsa.

  • Hehheh heh, Venäjä ei etsi Yu-71 mitään uusia materiaaleja. Se on valmis ohjus. Kiinan Wu-14 on niin ikään valmis ohjus.
   Venäjä kehittää Yu-74:ää.

 52. USAn, NATOn THAAD-, Aegis-, Patriot -järjestelmät ovat jälleen kerran ylimainostettua jenkkiroinaa.

  Niiden osumatarkkuus on hävettävän huono, 9-15 % osuu, loput menevät ohi.

  Ne eivät osu nopeasti lentäviin ohjuksiin, ilmakehässä lentäviin lentosuuntaa muuttaviin ohjuksiin kuten mm. Yu-71iin, Yu-74iin, Wu-14iin, BrahMos IIiin, Kalibriin, Sarmatiin eivätkä ne osu Iskandereihinkaan.

 53. No ei edelleenkään ole OHJUS, ottaisit selvää asioista ennen kuin satuilet lisää!
  Venäjä etsii uusia materiaaleja ja heidän projektinsa seisoo paikoillaan tällä hetkellä.(Venäläislähteiden mukaan)

  Myös Kiinan projekti on kesken ja menee 2020-luvulle ennen kuin valmis!

  • Yu-71, Yu-74, Eu-14 ovat ohjuksia, vaikka niitä glidereiksi nimitetäänkin.

   Saivartelija Diabolikille mietittävää: Latvalan Toyota on auto vaikka sitä ralliautoksi nimitetäänkin ja Räikkösen Ferrari on auto vaikka sitä Formulaksi nimitetäänkin.

  • Eivät ne ohjelmat ole kesken jos ohjukset otetaan käyttöön 2018-2020 ja 2020-2025, Zirkon ja BrahMos II jo nyt 2017.

   • Kaikki nuo ovat vielä kesken!
    Puhutaan sitten uudestaan mihin kykenevät, kun saamme täysin valmiin ohjuksen arvioitavaksi.

    • Ei ne kesken ole kun ne otetaan käyttöön tuolloin.

     Ne olisivat kesken jos niitä ei otettaisi käyttöön.

     Se mitä Venäjä nyt testaa ja kehittää on Yu-71-yliääniohjusten integroiminen osaksi maajoukkoja tai erikseen ohjusjoukkoja.

    • Yu-71sta, Wu-14sta, Zirkonista tiedetään jo mihin ne pystyvät, vaikka sinä et tiedäkään.

     Ne lentävät 8-10 machia, läpäisevät USAn ja NATOn THAAD, Aegis, Patriot, GMD -ohjuspuolustukset nopeudellaan ja lentoratoja ja suuntaa muuttamalla.

     Iskanderiakaan USA ja NATO ei järjestelmillään pysty torjumaan Iskanderin epätavanomaisen tehokkaan lentoradan ja lentoradan sekä laukaisupaikkojen muutosten asiosta.

     • Iskander lentää n. 5machin nopeudella, ei ole mikään vaikea napata kiinni torjuntaohjuksella!

      Kukaan ei tiedä, et myöskään sinä amatöörinä, kykeneekö Jenkit torjumaan nuo ohjukset vai ei!

     • Korjataan taas Diabolikin lapsellinen, vähättelevä, halveksiva, harhaanjohtava disinformaatio.

      Iskander-ohjuksen max. nopeus 7 machia.

     • USA tietää, NATO tietää, Venäjä tietää, että Patriot, Aegis eivät pysty Iskandereja torjumaan.

      USA, NATO eivät pysty jäljittämään/lukitsemaan tutkillaan Iskanderin laukaisupaikkaa/lentorataa Iskanderin liikkuvien laukaisualustojen vuoksi.

      Eivätkä Patriotin, Aegisin tutkat pysy perässä kun Iskander muuttaa lentorataa.

 54. EIvät ole idiootti, mene ja lue vaikka Wikipediasta tai sotateknisiltä sivustoilta!

  ”Russia testing hypersonic nuclear glider that holds 24 warheads and travels at 7,000mph”

  Tom Batchelor, Moscow
  express.uk

 55. Tässä Saivartelija Sedälle vähän aseteknistä (ei sotateknistä) sanastoa ja käsitteistöä asiasta:

  hypersonic glide missile
  hypersonic glider weapon
  hypersonic glider vechicle
  hypersonic glider

  Joten lopeta saivartalu vai särkyykö identiteetti.

 56. Hypersonic glide vehicle(HGV) on oikea nimi, hypersonic glider on vain puhekielen lyhenne.
  Muut ovat joko amatöörien tai tietämättömien toimittajien keksintöjä.

  Ei siis ole mikään ohjus vaan hypersooninen ”liitäjä”. Katso kuva alla:

  http://i.imgur.com/EbMrF3d.jpg

  • Olet lapsellinen impivaaralainen aikuinen.

   Tässä muutama ”virallinen” lisää:

   clider misil hipersonico
   missile hyperglide
   missile glider hypersonique
   hypersonic weapon missile

 57. Heh heh heh HGW kun AHW Advanced Hypersonic Weapon on ihan yhtä virallinen.

  Nämä kaikki ovat glider-ohjuksen virallisia nimityksiä riippuen siitä, missä päin maailmaa ollaan:

  hypersonic glide missile
  hypersonic glider weapon
  hypersonic glider vechicle
  hypersonic glider
  clider misil hipersonico
  missile hyperglide
  missile glider hypersonique
  hypersonic weapon missile

  • Ei ole mitään virallista nimeä. USAn termi ei ole ainoa oikea.

   Ihan yhtä oikeita ovat:

   englanniksi:
   AHW Advanced Hypersonic Weapon
   hypersonic glider weapon
   hypersonic glider missile

   ranskaksi:
   missile glider hypersonique
   missile hyperglide

   espanjaksi:
   clider misil hipersonico

 58. Ehkä on hyvä ottaa jästipäälle vielä saksakin:

  hyperschall-Gleiter
  hypersonische Gleiter Rakete

  Huom Rakete = raketti

 59. Täytyy nyt vääntää tälle apuvammaiselle oikein rautalangasta. Semmoista kuin ”hypersonic glider missile” ei ole oikeasti olemassakaan!

  Ohjus ei ole mikään glideri, vaan kulkee eteenpäin rakettimoottorinsa voimalla, glideri taas liitää maapallon stratosfäärissä ilman rakettimoottoreita. Se ei siis missään tapauksessa ole ohjus, mutta kuitenkin tarvitsee ohjuksen päästäkseen ilmakehän yläosiin jossa se eroaa ohjuksesta, katso kuva:

  http://1.bp.blogspot.com/-39K_BJ2nTw0/Uttz0UXRy_I/AAAAAAAAGrc/TTgYaOiqgpU/s400/Chinese+has+successfully+tested+new+Hypersonic+glide+vehicle+%284%29.jpg

  Turhaan laitat tänne käännöksiä, asia ei muuksi muutu, vaikka laittaisit samat virheet kaikilla maailman kielillä!

 60. Idiootti, päässä vikaa apuvammainen yrittää vastata, mutta kun moderaattori ei anna.

  Kuten eri kielten versioista näkee, glider luonnollisesti mielletään ohjusaseeksi, koska glider ammutaan ohjuksen tavoin rakettimoottoreilla avaruuteen.

  Varmaan hyvä ottaa vielä ”viralliset” Venäjältäkin, jonka laitteista puhumme:

  Гиперзвуковой глайдер (hypersonic glider)
  глайдера раке́та (glider rocket/missile)

 61. Ja nyt sitten takaisin aiheeseen.

  Ylipäälikkö Niinistö, komentaja Lindberg ja joka paikan mitättömyys Kanerva eivät ole kertoneet meille:

  miten ovat suunnitelkeet NATOn isäntämaana ja USAn-NATOn sotakumppanina torjua vihollisensa Venäjän:

  – Kaliningradin Iskanderit, jotka iskeytyvät minuutissa Suomeen
  – Yu-71t, joissa on 1 ydinkärki/ohjus ja Yu-74, jossa on 24 ydinkärkeä ja jotka iskeytyvät Suomeen alle 1 minuutissa
  – joita USAn ja NATOn THAAD, Aegis, Patriot, GMD eivät pysty torjumaan.

  • Jo tuosta asetelmasta sotaviisas sanoisi, että sotapäällikkömme (Niinistö, Lindberg, Kanerva) ovat asemoineet maamme ja joukkomme väärin ja tuhoisasti altavastaajiksi kun ovat ryhtyneet USAn ja NATOn joukoissa Venäjän viholliseksi.

   Sotaviisas sanoisi myös, että sodassa ei koskaan pidä liittoutua luuserin kanssa vaan voittajan.

   Suomessa joka on luuseri ja liittoutui luuserin kanssa jonkun ja joidenkin (viisaiden) pitää tietää, mitä sotaviisas tarkoittaa.

 62. USA, NATO, Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-armeija ovat täysin avuttomia ja kyvyttömiä torjumaan Venäjän jo käytössä olevia Iskandereja, joissa Venäjä voi käyttää tavanomaisia ja ydinkärkiä.

  USAn, NATOn, Niinistön-Lindbergin tutkat ja torjuntajärjestelmät eivät havaitse eivätkä pysty lukitsemaan Iskanderin lentoratoja, koska Venäjä pystyy liikuttelemaan laukaisualustoja jatkuvasti ja siten muuttamaan laukaisupaikkoja.

  Eivätkä USAn, NATOn, Niinistö-Lindbegin torjuntajärjestelmät (Niinistöllä-Lindbergillä ei mitään toimivaa torjuntajärjestelmää edes ole) ehdi osumaan 7 machin nopeudella lentäviä Iskander-ohjuksia, joiden lentoratojakin voidaan muuttaa.

  Venäjä pustyy laukaisemaan yhdeltä alustalta sekä ohjuksia että risteilyohjuksia ja 1 minuutin välein. Yhdellä yksiköllä on 112 ohjusta ja Venäjällä on sijoittaa rajoilleen useita kymmeniä, jopa satoja Iskander-alustoja.

  • Taasko olet pihalla Diabolik. Ei muuta kun luet netistä niin Iskanderinkin ominaisuudet selviää sinulle. Jos et osaa englantia niin kilauta kaverille.

 63. Löytyy niitä flat earth porukkaa täältäkin!

  En ole pihalla, vaan asetekniikasta tiedän taatusti sinua enemmän, lähinnä huvittaa kuinka yrität joka väliin laittaa kommentteja joissa liioittelet ja taas toisaalta vähättelet eri maiden aseteknisiä ominaisuuksia.

  Totuus on kuitenkin yhä tämä(tämän tunnustavat myös Venäläiset itse)
  Jenkkilä on yhä konventionaalisessa sodankäynnissä numero 1. maailmassa. Ydinaseista taas puhuttaessa Venäjä on maailman suurin ydinmahti, suurimmat ydinaseet ja eniten ydinaseita, toisaalta Israelilla taas on maailman moderneimmat ydinaseet, siis kehittyneemmät kuin Usalla tai Venäjällä.

  Juuri näistä seikoista johtuen kukaan lännessä ei suunnittele eikä valmistele hyökkäystä Venäjälle, se olisi täysin tuhoon tuomittu. Venäjä häviäisi lopulta konventionaalisen sodan, joten se joutuisi turvautumaan ydinaseisiin mikä tietäisi kaiken loppua!

  • USAn ja NATOn konventionaalinen sotavoima, etenkin maavoimat ja nyt ilmavoimat ovat altavastaajia Venäjään ja Kiinaan verrattuna.

   Venäjä on USAta ja NATOa edellä konventionaalisten aseiden lisäksi ydinaseissa, ohjus-rakettiteknologiassa, maavoimissa, panssarivoimissa, sukellusveneissä, ilmatorjunnassa, elektronisessa sodankäynnissä ja nyt jo ilmavoimissa ja osittain jo pinta-aluksissakin.

   Kiinakin on USAta ja NATOa edellä maavoimissa ja ohittanut USAn ja NATOn ohjuspuolella sekä ohittaa juuri ilmavoimissa.

   Mitä sodankäynnin älykkyyteen ja nykyaikaisuuteen tulee Venäjä on ylivoimainen strategisesti ja taktisesti kuten myös liikkuvuudeltaan ja tulivoimaltaan.

   Se johtuu siitä, että Venäjän upseeristo kuten Kiinankin on älykkämpää kuin USAn ja NATO upseeristo. Venäjän ja Kiinan sota-akatemioihin rekrytoituu koulussa ja yliopistoissa hyvin menestyneitä kun taas USAn ja NATOn upseereiksi hakeutuu kouluissa ei-menestyneet, työttömät, syrjäytyneet, asunnottomat, sotilaiden pojat, siirtolaiset jne.

   • KOmmenttisi on täysin harhainen ja mielikuvituksen tuotetta!
    Totuus on juuri päinvastainen kuin mitä väitit.

    Pelkästään Jenkkilän ilmavoimat ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin Venäjän ja Kiinan yhteensä! Tämä tuo pelkästään jo nykyaikaisesa sodankäynnissä lyömättömän edun.

    • Nykysodissa ”suuruus” määrä ei ratkaise.

     USA ja NATO ovat hävinneet sotansa mm. Afganistanin uskonlahko talibaneille, Irakin kodinturvajoukoille ja islamisteille, vaikka USAlla ja NATOlla on kummassakin sodassa ollut miletön mies- ja aseylivoima sekä resurssi- ja rahoitusylivoima.

     USAlla ja NATOlla 600,000 sotilasta, 100.000 yksitysarmeijasotilasta, ilmavoimat, maavoimat, erikoisjoukot, marivoimat, joukkotuhoaseet ym. ja budjetti 3000 miljardia ja turpaan on tullut

     Talibaneilla 20.000 taistelijaa, käsiaseet, miinat, tienvarsipommit, budjetti 1-2 miljoonaa,

     Irakin islamisteilla suurin piirtein sama.

  • Diabolik, olet kummallinen USA-NATO-trolli kun et seuraa asioita etkä tiedä mistään mitään.

   Ei ole kauaakaan kun USAn presidentti, Kongressi, armeija pyysivät ja saivat satoja miljoonia ydinaseidensa päivittämiseen eikä kenraalien perusteluissa suinkaan ollut ydinaseiden vanhentuminen vaan ydinasereservin voimistaminen.

   Kun et taatusti ymmärrä, miten ydinasearsenaalin voimistaminen eroaa ydinaseiden päivittämisestä niin voimistaminen tarkoittaa strategian muutosta, missä USA turvautuu entistä enemmän ydinaseisiinsa.

   • Lopeta lässyttäminen Tim, ja asoista saarnaaminen mistä et ymmärrä tuon taivaallista!

    Sekä Usan että Venäjän ydinaseet ovat vanhentuneita ja molemmat maat ovat kehittelemässä modernimpia ydinaseita vanhojen tilalle. Käytännössä esim. Venäjän taholta tämä tarkoittaa pienempiä ydinaseita kylmänsodan aikaisten megatonnien luokkaa olevien tilalle!

    • Vain USAn ydinaseet ovat vanhentuneita koska Obaman hallinto laiminlöi niiden päivittämisen.
     Venäjä on ylläpitänyt ydinaseiskukykyään koko ajan Putinin aikana.

     USAn ydinaseet ovat myös vanhaa teknologiaa, esimerkkinä Euroopassa Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Turkissa sijaitsevat ydinpommit 50-60-luvun teknologiaa.

 64. Lisätään nyt vielä sekin, että Obama uusi USAn ensi-iskun doktriinin eli strategian suorittaa ensimmäisenä ydinisku.

  Venäjällä ei ensi-iskun doktriinia ole vaan nimenomaisesti ja kirjaimellisesti, että Venäjä ei tee ensimmäisenä ydiniskua.

  Suomessa pitäisi luonnollisesti keskustella siitä, että Suomi on nyt Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-sopimuksen ja USA-NATO-sotilasyhteistyön perusteella ydinsotaa käyvä valtio ja siitä, että mitä se merkitsee ja miten Suomi on varustautunut kun Sauli Niinistö on määritellyt ja nimennyt Suomen viholliseksi naapurimaamme Venäjän, joka on maailman vahvin ja edistynein ydinasemaa.

  • ”Venäjällä ei ensi-iskun doktriinia ole vaan nimenomaisesti ja kirjaimellisesti, että Venäjä ei tee ensimmäisenä ydiniskua.”

   Tuo ei pidä paikkaansa. Venäjän uuden sotilasdoktriinin mukaan se voi käyttää ydinaseita, jos valtion olemassaolo joutuu uhatuksi tavanomaisin asein käytävässä sodassa. Itse asiassa Venäjä myöntää, että ilman ydinaseita se voi jäädä tappiolle.

   Niinistö ei ole määritellyt Venäjää vihollismaaksi. Valtioneuvosto on julkaissut 16.2.1917 puolustusselonteon, jossa määritellään Suomen puolustuspoliittiset linjaukset.

   • Kyllä pitää paikkansa, lue doktriinit.

    USA pitää oikeutenaan aloittaa ydinsota ensi-iskulla.

    Hölmöhän sinä olet, että Venäjän doktriini ei pitäisi sisällään ydinaseiden käyttöä kun Venäjällä on maailman parhaat ydinaseet sekä strategiset että taktiset, mutta Venäjän doktriini ei salli ensi-iskua ydinaseilla.

    Viimeisessä puolustuspoliittisessa selonteossa ja sen perusteuissa ja lausunnoissa Sauli Niinistö ja hallitus ovat linjanneet Suomen viholliseksi Venäjän aivan kuten NATOkin on linjannut ja Sauli Niinistö on teehnyt NATO-isäntämaa-sopimuksen, joten Niinistöllä ja Suomen valtioneuvostolla on sama vihollinen kuin NATOllakin.

    • Tässä Venäjän Federaation sotilasdoktriinin (2014) kohta, joka käsittelee ydinaseiden käyttöä. Doktriinin on vahvistanut presidentti Putin.

     Luvussa III, Venäjän Federaation sotilaspolitiikka on kohta 27, joka kuuluu seuraavasti:
     ”Venäjän Federaatio pidättää itsellään oikeuden käyttää ydinasetta vastauksena Venäjään tai sen
     liittolaisiin kohdistuvalle ydinaseen tai muun joukkotuhoaseen käytölle ja lisäksi tilanteissa, joissa
     konventionaalisilla aseilla tapahtuva hyökkäys kohdistuu Venäjään ja Venäjän olemassaolo valtiona
     on uhattuna.”

     • Aivan oikein,

      ei oikeutta ensi-iskuun, vaan oikeuden vastauksens ydinaseiden käyttöön.

     • Ei siinä niin lukenut!

      Vaan näin:

      ”ja lisäksi tilanteissa, joissa
      konventionaalisilla aseilla tapahtuva hyökkäys kohdistuu Venäjään ja Venäjän olemassaolo valtiona
      on uhattuna.”

      Siis Venäjä pitää oikeutenaan ydinensi-iskua tavallisen sodan uhatessa Venäjän olemassaoloa!

     • Ei pidä,

      Venäjä ei tee ensi-uskua ydinaseilla vaan reaktiivisesti vastauksena USAn, NATOn, Suomen joukkotuhoaseiden ja ydinaseiden käyttöön.

      USA ja NATO tuovat NATO-isäntämaa-Suomeen mm. ydinohjuksensa, ydinpomminsa, köyhdytettyä uraania, kemiallisia aseita/kaasuja, fosforipommeja.

      USAn doktriinin mukaan USAlla on oikeus tehdä ensi-isku ydinaseilla. Joukkotuhoaseet on kielletty, mutta USA ja NATO käyttävät niitäkin.

     • ”ja lisäksi tilanteissa, joissa konventionaalisilla aseilla tapahtuva hyökkäys kohdistuu Venäjään ja Venäjän olemassaolo valtiona on uhattuna.”

      Tuossa sivulauseessa selvästi todetaan, että Venäjä voi tehdä ydiniskun vastauksena tavanomaisin asein tehtyyn hyökkäykseen. Siis ensi-iskun ydinaseita käyttäen. Miksi sitä on niin vaikea tunnustaa?

     • April 6, 2010:
      USA reserves the right to use nuclear weapons first in the case of conflict.

      USA katsoo oikeudekseen tehdä ensi-isku ydinaseillaan ja oikeudekseen laukaista ydinaseitaan myös ydinaseettomiin maihin.

     • Hapalong,

      voi hyvä tavaton,

      et ymmärrä eroa ensi-iskun ja reaktiivisen vastaiskun välillä.

 65. Venäjällä ei ole ”parhaat” ydinaseet vaan suurimmat!

  Suomi EI OLE hyökkäämässä Venäjälle, eikä myöskään Yhdysvallat!

  • Venäjällä on ylivoimaiset strategiset ja taktiset ydinaseet.

   Suomi, USA, NATO eivät ole hyökkäämässä vaan valmistautumassa, harjoittautumassa ja varustautumassa hyökkäykseen Venäjälle.

 66. Ydinase ei omaa strategiaa eikä liiemmin taktiikkaa.
  Ne löytyvät mahdollisesti asetta käyttävien/ohjaavien korvien välistä.

  Venäjän ongelma on se, että se tarvitsee pienempi kokoisia ydinaseita.
  Megatonnien suuruisilla ydinaseilla räiskittäessä vaarantuu myös omien kansalaisten terveys/turvallisuus.

  Tämä varsinkin tilanteessa, jossa sotaa käytäisiin joko aivan rajojen tuntumassa tahi jo rajojen sisäpuolella!

  • No ihan varmasti ”omaa”.

   Venäjällä on maailman parhaat taktiset ydinaseet. Tyhmemmänkin pitäisi tietysti ymmärtää, että käsite taktinen ydinase pitää sisällään mitä suuremmassa määrin strategiaa ja taktiikkaa.

   Venäjällä taktiset ydinaseet ovat konventionaalista armeijaa.

   USAn ja NATOn taktisista ydinaseista ei voi juurikaan puhua.

   Kun et Diabolik ymmärrä armeijoita, sodankäyntiä, strategioita, taktiikoita niin et ymmärrä, että strategisiin ydiaseisiin strategia liittyy luonnollisesti. Strategiset ydinaseet määräävät sotavoimien rakenteen, käyttötavan, puolustuksen jne.

   • ”Venäjällä taktiset ydinaseet ovat konventionaalista armeijaa”

    Tim, mahdatkohan ymmärtää mitä sana konventionaalinen tarkoittaa?

    Puhut täysin idioottimaisuuksia, miksi yleensäkään käyn tätä keskustelua kanssasi, kun olet pihalla kuin ”ellun kana”.

    • Hellitä nyt jo Diabolik ja lopeteta toi lapsellinen suunsoitto,

     Venäjän taktiset ydinaseet ovat osa konventionaalista armeijaa.

     Kun et ymmärrä tuotakaan niin opetan sen nyt sitten.

     Se tarkoittaa, että Venäjällä taktiset ydinaseet ovat osa konventionaalista strategiaa ja taktiikkaa eikä osa ydinaseiden, ydinsodan strategiaa.

 67. Sauli Niinistöltä taas tuttu kuvio, ulkopoliittinen likainen temppu ja lähtee itse ulkomaille ettei tarvitse kantaa vastuuta eikä vastata medialle:

  Puolustusvoimat, jonka ylipäällikkö Niinistö on, on kieltänyt venäläistä purjelaivaa, joka on koululaiva, saapumasta Ahvenanmaalle.

  Kielto on sanottu julki nyt kun Niinistö on käsketty ja menossa Trumpin puheille Valkoiseen taloon.

  Kiellolla ylipäällikkö Niinistö luulee näyttävänsä Trumpille, USAn armeijalle, NATOlle, että on kova johtaja ja että on Venäjän vastaisessa rintamassa mukana.

 68. Niinistön vierailusta ei hyvää seuraa. Niinistö on heikko johtaja eikä aja eikä uskalla eikä osaa ajaa Suomen etua vaan jostain kumman syystä USAn ja NATOn etua.

  • No eipä seurannutkaan.

   Niinistö jäi housut kintuissa kiinni kun Trump paljasti, että he olivat keskustelleet hävittäjäkaupoista ja Niinistö oli luvannut (ohi hallituksen, ohi eduskunnan, ohi hävittäjätyöryhmän), että Suomi ostaa F-18-hävittäjiä.

 69. YLEllä on spasmat ihan sekaisin. Se yrittää vieläkin puolustaa F-35-kauppaa.

  YLE uutisoi heti valheuutisen, että Trump sanoi, että ”Suomi ostaa USAlta suuren määrän hävittäjiä”.

  Kun todellisuudessa Trump sanoi, että ”Suomi on ostamassa suuren määrän F-18-hävittäjiä”.

 70. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

  Joka paikan mitättömyys, F-35-kaupat ulkoministerinä vuonna 2009 luvannut Kanerva tuli heti hätiin ja ääneen pelastamaan F-35-kauppaa ja löysähuuli-Niinistöä esittämällä että Trumpilta tuli vain ”lapsus”.

  Tosi erikoinen ”lapsus” kun Trump sanoi, että ”he, Niinistö ja hän olivat puhuneet hävittäjäkaupasta ja Suomen aseostoista” ja että hän, Trump ”on hyvin perillä Suomen aseostoista ja pitää niitä järkevinä”.

  Trump luonnollisesti pitää Suomen aseostoja järkevinä, koska 1) aseet ovat amerikkalaisia 2) aseet tukevat USAn ja NATOn aseistusta ja sodankäyntiä (mm. Venäjää vastaan).

 71. Heh heh, nyt YLE ja HS etunenässä ja muu NATO-media perässä STT, MTV ovat näköjään oikein yksissä tuumin päättäneet (käsketty päättämään), että Sauli Niinistön, Kanervan hävittäjäsekoilu poistetaan uutisotsikoista ja ykkösuutisten joukosta.

  Uutinen alkoi paisua ja totuus kuoriutua kun presidenttiehdokas Vanhanen sivan oikeutetusti ihmetteli asiaa ja ei uskonut ”lapsukseen” ja kun ilmavoimien upseeristoakin oli jo sekoitettu uutiseen.

  Kysymys on arka: NATO-poliitikkomme Kanerva, Häkämies, Haglund, Sauli Niinistö, Soini, Jussi Niinistö junttaavat hävittäjäkaupan Sauli Niinistön ja Kanervan johdolla eivätkä he hävittäjäkaupassa kuuntele hävittäjätyöryhmää (työryhmä on kusetusta, silmänlumetta), ei Suomen etua, ei ilmavoimia, ei Suomen puolustamista, ei Suomen puolustusta, ei Suomen rahavaroja, ei tehokkuutta vaan vain ja ainoastaan USA-NATO-yhteensopivuutta.

 72. Sauli Niinistön kootut selitykset, taas yksi lisää.

  Niinistö selittelee ja luulee olevansa nokkela sanakäänteillään nyt kun jäi kiinni, että on mennyt ostamaan hävittäjät jo ennen päätöksentekoa Suomessa:

  ”En usko, että Donald Trumpin hävittäjähankintapuheissa olisi ollut kyse väärinymmärryksestä.”

  Sauli Niinstö juristina ei siis valehtele, mutta yrittää taas selittää mustan valkoiseksi.

  YLEllä oli muuten jo en en Niinstöä ”rokotusversio” levityksessä, että ”kauppamiehen puheita.”

 73. Jeh heh YLE on kädkenyt toimittaja Kerkkäsenkin asialle ja Kerkkänen kirjoittaa, että on seurannut pitkään hävittäjäkaupoaa ja että F-18 ei ole noussut ylivoimaiseksi suosikiksi.

  Kerkkänen tekee Niinistöt ja puhuu Niinistö-tyyliin totta mutta toisessa tarkoituksessa.

  Suomessa on mietitty F-18 ostos suojaamaan F-35:ia ja sen nyt Niinistö lörpötti Trumpille.

  • Eikä riittänyt YLEn Kärkkänen.

   Sauli Niinistö, Kanerva ja YLE olivat järjestäneet YLEn A-studioon täksi illaksi keskustan presidenttiehfokas Vanhasen teilomisteatterin kun Vanhanen ei uskonut Sauli Niinistön ja Kanervan hätävalhetta, että Trumpilta Suomi ostaa F-18t oli lapsus.

   Vanhanen nousi koko NATO-porukkamme yläpuolelle pitämällä kiinni siitä, että 1) kummallista kun Niinistö ei korjannut heti Trumpin lausumaa ja vielä että 2) se olisi pitänyt korjata heti lehdistötilaisuudessa suoraan Trumpille.

   • YLE ja Sauli Niinistö oli käskenyt studioon Vanhasta vastaan joka paikan mitättömyyden Ilkka Kanervan, jolle presidenttiehdokas Vanhasen argumentit ja presidentti Niinistön töppäily ja Trumpin sanomiset eivät kuulu millään tavalla.

    Sauli Niinistö, Kanerva, YLE menivät täysin Vanhasen vipuun kun Vanhanen piti kiinni Trumpin sanomisesta että presidentit olivat keskustelleet hävittäjistä ja että Niinistön olisi pitänyt korjata F-18-lausuma Trumpille jos se oli virhe.

 74. Kauppamiehen puheen Niinistö on keksinyt siksi, että Trump ei kauppamiehenä ymmärtänyt poliittista protokollaa ja sitä, että Niinistö suhmuroi hävittäjäkauppaa jo ennen kuin se on Suomessa eduskunnassa, valiokunnassa, hävittäjätyöryhmässä päätetty.

 75. UPIn Palsternakka oli taas Palsternakka, epäpätevä ja pöhkö.

  Trumpin F-18 luisunnosta Palsternakka totesi että ”no joo se on Trumpin tapa puhua leveästi niitä näitä” ja heti perään että ”oli merkittävää kun Trump sanoi että USA antaa tukeaan Itämeren maille että nyt on lupaus julkisesti annettu”.

 76. USA, NATO, Iso-Britannia, Norja, Kanada, Saksa, Ranska ovat järjestäneet raivoisan sukellusvenejahdin Norjan rannikolla Atlantilla.

  Ne väittävät, että Venäjän sukellusvene on Norjan aluevesillä kun oikeasti kysymys on siitä, että USA ja NATO testaavat laitteitaan, lentokoneitaan, helikoptereitaan, fregattejaan, tutkiaan pystyvätkö ne havaitsemaan Venäjän uuden Yasen-luokan sukellusveneen.

  Ja näyttää siltä, että eivät pysty.

  Venäjän Yasen on äänetön ydin-diselkäyttöinen sukellusvene, joka pystyy olemaan helposti 30 päivää veden alla.

  USA, NATO, Iso-Britannia, Norja, Kanada, Saksa, Ranska ovat selvästi paniikissa ja raivo sen kuin yltyy.

  Venäjä sijoittaa Yasen- sukellusveneitään Tyynelle merelle Kiinan Japanin merelle, Jäämerelle, Välimerelle, Mustallemerelle, Itämerelle.

 77. Timo Soini on sairastunut valtaan: Soinista on tullut kyyninen idioottimainen disinformaatikko:

  Soinin mukaan ei nimittäin ole muka mitään syytä huoleen eikä ollenkaan vaarallista eikä riskaabeliakaan kun USA, NATO, NATO-isäntämaa-Suomi harjoittelevat yhtäaikaa Itämerellä Ruotsin ympäristössä sotaa Venäjää vastaan sekä Norjan ympäristössä Atlantilla, Jäämerellä, Itämerellä sotaa Venäjää vastaan ja Venäjä harjoittelee Venäjän ja Valko-Venäjän alueella Venäjän ja Valko-Venäjän puolustamista.

  Jos USA hyökkää Pohjois-Koreaan, se sota on samassa hetkessä Itämerellä NATO-maissa, Norjassa, Suomessa, Venäjällä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here