Yhdysvaltain vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt ja luetuin liberaalina pidetty viikkolehti, The Nation, julkaisi 9. elokuuta Patrick Lawrencen artikkelin tutkimuksista, jotka kyseenalaistavat tiedusteluelinten, poliitikkojen ja median ruokkiman kertomuksen Venäjästä demokraattipuolueen kansallisen komitean (Democratic National Committee, DNC) sähköpostipalvelimen hakkeroijana.

Kansallisen komitean sähköpostipalvelin joutui ensimmäisen kerran tietomurron kohteeksi kesäkuussa 2016 ja seuraavan kerran 5. heinäkuuta 2016. Kumpiakin tietomurtoja on väitetty Venäjän tekemiksi. Pitkässä artikkelissaan Patrick Lawrence kuvaa, miten virallisessa kerronnassa ja median suosiollisella avustuksella mahdollisuudet muuttuivat väitteiksi, väitteet todennäköisyyksiksi ja todennäköisyydet varmuuksiksi, joita alettiin pitää toteen näytettyinä faktoina.

Viranomaisten ”korkea luottamus” virallisiin ”arvioihin” kätkee, Lawrence painottaa, sen tosiseikan, ettei Venäjän osallisuudesta väitettyyn hakkerointiin (ns. Russiagate) ole esitetty ainoatakaan uskottavaa todistetta. Silti yleisön on odotettu hyväksyvän totuutena vakuuttelut tahoilta, joilla on pitkä valehtelun ja huijausten historia.

Lawrence toteaa, että hänen artikkelissaan käsittelemänsä analyysit ovat ensimmäinen tieteellinen tarkastelu väitetystä Venäjä-hakkeroinnista. Hän tiivistää viittaamiensa tutkijoiden tulokset seuraavasti:

Heinäkuun 5. päivänä 2016 DNC:n sähköpostijärjestelmää ei hakkeroitu venäläisten tai kenenkään muunkaan taholta. Kyseessä oli vuoto, ei hakkerointi. Tiedot tallennettiin muistikortille tai vastaavalle kannettavalle tallennusvälineelle. Toisin sanoen kyseessä oli sisäpiirin työ – inside job – jonka takana oli joku, jolla oli pääsy DNC:n järjestelmään.

Tämän osoittaa vuodettujen dokumenttien metadata, jonka mukaan tietoa siirrettiin DNC:n palvelimelta 1976 megatavua 87 sekunnin kuluessa. Tiedonsiirtonopeus oli tällöin 22,7 megatavua sekunnissa – mahdoton käytännön tiedonsiirtonopeus ulkomailta toimineelle hakkerille, mutta tyypillinen siirtonopeus esimerkiksi USB–2-tallennusvälineelle. Lisäksi tiedonsiirtoon liittyvä metadata osoittaa, että DNC:n tietojärjelmään päässyt henkilö työskenteli jossain Yhdysvaltain itärannikolla. Lawrence toteaa kummankin seikan kumoavan Guccifer 2.0 -nimimerkillä toimineen tahon väitteen, että se olisi hakkeroinut tiedot Romaniasta käsin.

Gucciferin tätä ennen, 15. kesäkuuta, julkistamat dokumentit oli copypastattu tyhjälle asiakirjapohjalle, jonka oletuskieli oli venäjä. Lawrence viittaa tutkijaan, jonka mukaan on ilmeistä, että tarkoitus oli väärentää dokumenttien metadata ja asetukset siten, että ne viittaisivat venäläisiin toimijoihin. Guccifer väitti olevansa WikiLeaks-vuotojen lähde – mikä oli tärkeä väite viralliselle kertomukselle Venäjästä hakkerointioperaation takana ja WikiLeaksista sen apurina.

Keitä ovat nämä datan tutkittavakseen saaneet henkilöt, joiden työtä Lawrence käsittelee yksityiskohtaisesti (valtavan paljon yksityiskohtaisemmin kuin tässä nopeassa yhteenvedossa on mahdollista tehdä)? He ovat Yhdysvaltain tiedustelupalveluissa toimineiden asiantuntijoiden muodostaman Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) -ryhmän yhteydessä toimivia tutkijoita, jotka turvallisuussyistä pysyvät anonyymeinä. VIPS-järjestöön kuuluu mm. Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden viraston NSA:n johtajiin kuulunut William Binney sekä lähes kolme vuosikymmentä CIA:n tiedusteluanalyytikkona ja myös viraston Neuvostoliiton ulkomaanpolitiikkaan keskittyneen osaston johtajana toiminut Ray McGovern.

Ennen riippumattomien tutkijoiden apua VIPS oli ainoastaan kyennyt argumentoimaan, että NSA kykenee sieppaamaan kaikki sähköiset tiedonsiirrot ja että jollei virasto pysty esittämään selviä todisteita Venäjän hakkeroinnista, tämä todennäköisesti osoittaa, ettei sillä ole todisteita. Lawrencen käsittelemät, edelleen jatkuvat tutkimukset ovat hänen mukaansa nyt tuottaneet selviä positiivisia todisteita siitä, ettei Venäjä ollut tietomurtojen takana.

Artikkelinsa loppupuolella Lawrence viittaa VIPSin esittämään ”Russiagaten” kronologiaan.

12. kesäkuuta 2016 Julian Assange ilmoitti, että WikiLeaksillä oli hallussaan Hillary Clintonin presidentinvaalikampankaan liittyviä sähköpostiviestejä, joita se aikoo alkaa julkistaa.

14. kesäkuuta DNC:n värväämä kyberturvayhtiö CrowdStrike kertoi (esittämättä todisteita), että se oli löytänyt haittaohjelman DNC:n palvelimelta ja että jäljet johtivat Venäjään.

15. kesäkuuta Guccifer 2.0 nousi ensimmäisen kerran julkisuuteen kertoen olevansa vastuussa Crowdstriken paljastamasta ”hakkeroinnista” ja väittäen olevansa WikiLeaksin lähde. Sen jälkeen Guccifer julkisti väärennetyt dokumentit. Seuraavan kerran taho väitti hakkeroineensa DNC:n dokumentteja 5. heinäkuuta. Tämäkin operaatio sälytetiin mediassa kyseenalaistamatta venäläisten harteille.

Lawrence toteaa, että WikiLeaks alkoi julkistaa vuodettuja sähköpostiviestejä 22. kesäkuuta 2016, mihin mennessä väitteet Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin olivat jo iskostuneet suuren yleisön tietoisuuteen ja Assange sivuutettiin ”Venäjän agenttina”. Oliko Guccifer DNC:n vastaus WikiLeaksin uhkaukseen alkaa julkistaa Clintonin sähköpostiviestejä – keino viedä huomio pois itse viestien sisällöstä ja kiinnittää huomio Venäjään? Lawrence toteaa, ettei tätä pystytä tällä hetkellä todistamaan, mutta että kysymys on aiheellinen saatavilla olevien tietojen valossa.
¤

Kommentti

Eräs tarkkailija on todennut, että Vastavalkea on ”levittänyt salaliittoteorioita” Yhdysvaltain demokraattipuolueen kansallisen komitean (DNC) työntekijän Seth Richin edelleen selvittämättömästä murhasta yli vuosi sitten. Kertoessaan WikiLeaksin lähteiden ottamista riskeistä Julian Assangen on tulkittu viestittäneen epäsuorasti, että Rich oli WikiLeaksin lähde, kuten Vv:n ensimmäisessä tapausta käsittelevässä artikkelissa todetaan. (Toinen artikkeli löytyy täältä.) Patrick Lawrencen The Nation -lehdessä julkaisema perusteellinen artikkeli, jonka lukemista yllä olevan tiivistelmän kirjoittaja suosittelee, tukee osaltaan viitteitä Richistä DNC-vuotajana.

Yllä mainittu tarkkailija on niin ikään esittänyt, että allekirjoittanut seuraa erityisesti ”alt-right”-medioita (whatever that may include). Tässä yhteydessä on hauska todeta, että The Nation -julkaisua pidetään Yhdysvaltain ”poliittisen vasemmiston lippulaivana”.

Vesa Raiskila

¤

Lähde

Lawrence, Patrick | The Nation (9.8.2017): A New Report Raises Big Questions About Last Year’s DNC Hack
https://www.thenation.com/article/a-new-report-raises-big-questions-about-last-years-dnc-hack/
¤

Artikkelikuva: näyttökuva YouTube-videolta Is Russiagate Really Hillarygate?

52 KOMMENTTIA

 1. USA:n nykyisen politiikan perusgenre on mölinää. Kuka isommasti huutaa, että se oli Venäjä, kerää irtopisteet. Totuudesta ei näytä välittävän kukaan.

  Voidaan tietysti todeta, ettei tällainen meno ole kunniaksi maailman ainoalle supervallalle. Kuka siitäkään välittää; mölinä jatkuu auktorisoitujen mölisijöiden toimesta.

  Kiitos Vesa jälleen kerran ansiokkaasta ylösnostosta kaoottisesta uutisvirrasta.

 2. Mikäs on tämä entisen FBI-pomon ja nykyisen erikoistutkijan Robert Muellerin kokoama lähes 20-henkinen tiimi, joka parhaillaan tutkii Trumpin oletettuja Venäjä-yhteyksiä? Trumpista halutaan päästä eroon ja tämä tiimi on arvatenkin never-trumpistien terävin ase, kun he pyrkivät saamaan aikaan sen myrkkykeitoksen Trumpia vastaan, jolla impeachment -prosessi voidaan aloittaa. Tietysti jotain oikeaakin tietoa löytyy ja näiden ympärille keitetään tuo soppa ja mausteeksi laitetaan ”puolet petäjäistä” eli kieroja valheita, joilla USA:n valtamedia saa taas herkutella.

  Jossain vaiheessa tuo ero-prosessi siis aloitetaan ja viedään läpi, sillä todellista valtaa USA:ssa tähän asti käyttäneet entiteetit alkavat olla jo epätoivoisia eivätkä jaksa enää hienostella operaatioissaan. Muitakin keinoja, kuin erottaminen heillä on ja paljon riippuu olosuhteista ja Trumpin omapäisyydestä jatkossa.

  • Meinaatko että voisivat tehdä vielä vaikka kennedyt? Huono vertaus tietenkin, koska asetelma on nyt nurinperinpäin, re-publikaanit ja demokraatit vaihtaisivat paikkaa. Mutta tarkoitus pyhittää keinot.

  • Käy pian kuin tälle rehelliselle saksalaistoimittajalle joka erehtyi paljastamaan, että artikkelit jotka eivät tue maan virallista pakolaispolitiikkaa eivät läpäise julkaisukynnystä valhemediassa. Sanoi siis sen miten on asian laita meilläkin. Nyt on edessä uuden työpaikan haku.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=156041

  • Mullerin tutkiminen on haarautunut pahasti sivuraiteille. Hänen porukkansa jäsenet kääntävät jokaisen ”kiven”, löytääkseen jotkain virheitä, taikka väärinttekoja, jokaisesta poliittisen vastapuolen jäsenistä, alhaalta ylös. Keskiajan vainot eivät ole mitään verrattuna näihin nykyaikaisiin. Ennen päitä irtosi kirjaimellisesti, nyt niitä putoaa ”kuvaannollisesti”, mikä on yhtä tuhoisaa yksilölle. Tietenkin jokaisella politikolla on aina joitakin ”luurankoja kaapissaan”, sehän kuuluu heidän ammattiinsa yhtenä osana. Hillary saattaa yrittää vielä viimeisen kerran, ja oikeisto on innoissaan, sen johdosta, koska siitä saa makeat naurut kun tulokset lasketaan. Vesen puoli ei edes halua kuulla Hillaryn nimeä. Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa, heh.

 3. Vuodon takana on todennäköisesti taho joka pelkäsi Hillary Clintonia ja hänen sotahulluuttaan.

  Hillary oli jo mukana monessa kusetuksessa mm. Osama bin Ladenin lavastetussa eliminoimisoperaatiossa, Syyrian sodassa, Irakin sodassa ym.

  • Nimenomaan. Sisäpolitiikassa tehdään nyt venäjäteemalle rakennettua olkinukkea kun kansa äänesti väärin. Mahtaa olla noin idästä katsoen aika huvittavaa. Vilahti taannoin yksi uutinen jota en tarkemmin katellut. Jossain Kalivieterin osavaltion äänestyspiirissä oli kolmannes enemmän rekisteröityjä äänestäjiä kuin äänioikeutettuja. Kalivieterihän meni demareille, mutta haamutkaan eivät auttaneet.

 4. Trumpin lähipiirillä oli todistetusti 9 kesäkuuta palaveri venäläisten kanssa.
  Ja wikileaks palvelimilta venäjältä alkoi siis tulla vuototietoja 12 kesäkuuta.

  Sattumaa … no tottakai. Kysykää vaikka VIPS pelleiltä.

  • Sinulla Kannala on spasmat ja ilmansuunnat aika sekaisin, että Trumpin ja Putinin ”lähipiiri” komentaisi ja johtaisi Wikileaksia kun CIA ja NATOn erikoisjoukot yrittävät koko ajan tapaa tai vangita Julian Assangen.

   • On fakta että suurin osa wikileaks palvelimista on venäjällä.
    Sekin on fakta että venäjän media on julkistanut wikileaks uutisia esim 30minuuttia ennen kuin wikileaks itse.
    Jne…

    • Kimmo Kannala, tiedätkö, oletko kuullut, että Edward Snowden on Venäjällä.

     Venäjä antoi hänelle turvapaikan kun USA ja NATO-maat yrittivät tappaa hänet.

     Sauli Niinistön johtama Suomi uhosi myös, että luovuttaa Snowdenin USAlle, jos Snowden liikkuu Suomen alueella.

     Ei liikkunut.

     • Snowden olisi haluttu oikeuteen tietovuodoista.

      ”Sauli Niinistön johtama Suomi uhosi myös, että luovuttaa Snowdenin USAlle”

      Sinulla ei ole varmaan antaa lähdettä myöskään tuolle ”tiedolle”.

    • Onkohan nämä ajoitukset referoitu suhteessa universaaliaikaan.

     Muistaakseni jenkkien avaruussukkulan ensimmäiset laskeutumispaikkalaskelmat takaisin maankamaralle menivät vääriin paikkoihin, kun ohjelmoitsija ei tiennyt, oli unohtanut tai ei hallinnut maapallon pyörimisliikeeseen ko. liittyviä tekijöitä lähtölaskelmissaan… 🙂

  • Ja mulla oli eilen tapaaminen sekä palaveri itsensä Jesuksen kanssa. Lisäksi kuuntelin Tsaikovskia.
   Näillä pääsee varmasti syytettyjen penkille.

   Harva koira puree ruokkivaa kättä, mutta Suomessa monilla on sellainen ikävä tapa. Mistähän Suomen kaikki tsiljoonat virkamiehet luulevat jatkossa saavan palkkansa ja eläkkeet jos maksajaa ei enää löydy!!
   Taikaseinästä vai?

 5. Israel Shamir antaa hyviä ohjeita Trumpille — muutama ote artikkelista Bring Me the Head of Jeff Bezos

  ”Trump can’t get out of his disposition by foreign policy acts. Forget about North Korea. It is a big hedgehog: a lot of bother to catch and kill, many prickles and no meat. The only thing Kim wants to tell Trump is “I am not a soft target, go look elsewhere”.
  Is North Korea dangerous? Only for those who want to step on it.
  ”Let us come to the point. Your enemy is not Kim, your enemy is your mainstream mass media. Sure, it is not the only enemy, but if this enemy could be knocked out, the judges would obey, the congressmen would fall into line, Mueller would be sent back to oblivion.
  There is a problem, how to subdue this stubborn enemy.
  ”You can’t bomb the headquarters of New York Times or of CNN. Does it mean you are absolutely vulnerable? Yes, you are, unless you instill some fear in the dark souls of the media lords and their allies. Your buddy Putin had been in the same situation you are now until he arrested Mr. Khodorkovsky, the oligarch, in 2003.
  When this richest man in Russia had been sent to jail for ten years, the media lords of Russia saw the light. They understood they were playing a dangerous game.
  ”If there will be a nuclear war, we can call it Jeff Bezos War.

  Jeff Bezos is the richest man on our planet. If there is somebody to hate, it’s got to be him. Do him in, Donald. Skin him.
  As opposed to North Korea, he is a soft target. A new-rich, a smart kid out of nothing. No old money, no old school ties behind him. Who will support him? The CIA?
  Cut the CIA budget for the exact amount they pay to Bezos, so the spooks will understand the message.

  ”So, Donald, start every day of yours with a great booming call: “Bring me the head of Jeff Bezos”!

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=156049

  • Liittyen Googleen joka nyt paljastumassa nwo-mafian työkaluksi tämä tieto lisäyksenä:

   Bezos was one of the first shareholders in Google, when he invested $250,000 in 1998. That $250,000 investment resulted in 3.3 million shares of Google stock worth about $3.1 billion today.[51][52]
   https://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Bezos

   ”Just Be Evil” – The History Google Doesn’t Want You To Know
   google osa zionistien nwo-mafiaa – teloittaa toisinajattelijoita
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=156035

 6. Tuli mieleen yksi juttu. Taannoin kaupungilla kävellessäni huomasin joukon hyvännäköisiä nuorehkoja naisia. Havahduin, kun huomasivat minun tuijottavan, mutta paappa omalle kohalle. Kävelin ohi muina miehinä ja kuulin heidän puhelevan venäjää. Hiffasin vasta myöhemmin, kun olin lukenut täältä kommentteja, että Venäjän lähettämiä erikoisjoukkojahan ne saattavat olla. Tulleet vakoilemaan ja tiedustelemaan. Pirun vaarallista joukkoa jos siirtyvät palveluohjesäännön kohtaan kaksitoista ja rupeavat tekemään iskuhyökkäyksiä. Siinä saattaisi Suomen kunniakas armeijakin antautua ilman taistelua. Nämä olivat kyllä liikkeellä Mersun G-maasturilla ja ostoksia oli auto täynnä, mutta eihän sitä koskaan voi olla varma.

  • Tavis, otat mielenkiintoisen suomalaisuussairauden esiin.

   Supo, natottajat ja tavalliset banlonsukkataapertajat ja muut rumat ja yksinkertaiset ovat kateellisia, mustasukkaisia, vihaisia kun suomalainen mies rakastuu venäläiseen (kauniiseen, seksikkääseen, älykkääseen, itsestään huolehtivaan) naiseen tai jos vielä menee naimisiin venäläisnaisen kanssa.

  • Hyvä havainto tavis. Kannattaa pitää mielessä. Venäläiset naiset pääsääntöisesti osaavat kävellä, -oli sitten paljaat jalat tai jaloissa korkkarit.

   Viimeksi kun kuljin pitkin Esplanaadia, niin havainto oli se, että suurin osa tämän länsimaisen uusnousukkaan kulttuurin naisista kävelevät perse puolelta toiselle vaappuen, kuin sorsilla jotka joskus Sibeliuspuiston kohdalla ylittivät Mechelininkatua, vaappuessaan kevään koittaessa Töölönlahdelta Taivallahdelle.

   Sitten kun korkkarit on jalassa, niin polvet ovat kävellessä koukussa ja perse pitkällä takapainoisesti, ja askellus on kuin ankalla.

   Onneksi tämä ei koske aivan kaikkia suomalaisia naisia.

   • YLEn Venäjän kirjeenvaihtaja Venäjää ja venäläisiä halveksiva Kronvall halveksi jutussaan venäläisnaisia, jotka menevät uimalaan korkkareissa.

    Kronvall yritti vihjata, että venäläisnaiset ovat tyhmiä ja turhanpäiväisiä kun menevät korkkareissa uimalaloihin, vaikka noilla kahdella asialla ei ole mitään korrolaatiota/tekemistä keskenään.

    Mutta sillä on, että naiset etenkin pitkäsääriset ovat upeampia korkokengissään kuin suomalaisissa läskäreissä tai läpysköissä.

    Katkeralle vihamieliselle Kronvallille ei tullut mieleen, että on hienoa kun Venäjällä kauniit upeasääriset jaloistaan ja sääristään huolta pitävät korkokenkänaiset harrastavat terveellistä liikuntaakin, uimista.

    • Lienee YLEn virallinen linja lähettää Venäjän kirjeenvaihtajaksi höpötäti. Eihän YLEn ”uutisissa” juuri uutisia enää ole. Afrikka ja Lähi-Itä ovat ilman kirjeenvaihtajia ja uutisia ”totuusmediassa”. Venäjältä tulee vain jokapäiväistä uhkaa ja Kiinassa tärkeintä ovat ihmisoikeudet. Ovathan ne tärkeitä, ihmisoikeudet, mutta Suomessa olisi tärkeintä laittaa suomalaisten ihmisoikeudet kuntoon. Muuta tuskin pystymme. Koska aloitetaan?

  • Meinasin kyllä, että meidän on tarkkaan havannoitava venäläisiä erikoisjoukkoja. Niitähän on nykyisin kaikkialla. Saattavat iskeä minkä kulman takaa tahansa, kuten Junnu Vainion kauhea kankkunen. Yleisen katutarkkailun lisäksi on iltaisin syytä tarkastaa ulkorakennukset, ullakot ja järjestää vielä vartiointi…

   Ei, en minä vielä ole seonnut. Kunhan kirjoittelin vähän sarkasmia Suomen virallisesta linjasta. Innoituksen sain yhdeltä ameriikan kaverilta. Hän aloitti koulunsa siellä joskus sotien jälkeen. Koulu oli kylän korkein rakennus ja siellä pidettiin kuulemma vartiota venäjän ilmahyökkäyksen varalta. Ihmettelin, miksi juuri Venäjän. Vasta oli kimpassa voitettu sota ja yhtäkkiä kaveri olikin vihulainen. Ja tuskin venäläisten pommikoneet olisivat sinne peräkylille yltäneetkään. Joku tarvitsi siellä silloinkin olkiukkoa jostain syystä ja kansa saatiin melkein paniikkiin.

   Olkiukkoja tarvitaan taas, syystä jota voimme vain arvailla. Ei ole ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa kun kotikutoisiin ongelmiin osoitetaan syyllistä rajan takaa. Itse veikkaisin sen olevan länsimaisen arvoyhteisön talouden romahdus, jota yritetään siirtää eteenpäin vuosi kerrallaan. Saas nähdä miten käy Suomen. Varallisuus on keskittynyt, talouden rattaat pysähtyneet ja alkaneet pyöriä taaksepäin. Se näkyy jo (vasta) noin miljoonan suomalaisen ruokapöydässäkin.

   Talouden kasvua kyllä hehkutetaan. Tilaukset ovat kasvussa. Aika näyttää ovatko vain kuukauden ”piikki”. Ja missä on ostovoimaa? Sen kertoo kohta tullin tilastot. Suomessa sitä tuskin on, jos onkin, se tulee (lisä)velaksi, tai sitten poltellaan säästöjä. Täällä velkapyramidi alkaa olla täynnä. ”Yrittäjyyttä” on kyllä syntynyt kiitettävästi, ehkä pakosta, kun ei ole ”vaihtoehtoja”. Lyömme varmaan jo Intiankin yrittäjien määrässä per kapita. Joka päivä joku kauppaa jotakin, vitamiineista hilavitkuttimiin. Olisi vaan kansalla rahaa millä ostaa., mutta ostovoimaa leikataan ja ”yrittäjyyttä” lisätään. Yrittäjäksi kehoittajat itse saavat kyllä toimeentulonsa usein julkisista varoista. Yhtä sekopäistä kohkaamista on kuin muutkin hallituksen ”kärkihankkeet”. Katellaan.

   • ” Yrittäjäksi kehoittajat itse saavat kyllä toimeentulonsa usein julkisista varoista. Yhtä sekopäistä kohkaamista on kuin muutkin hallituksen ”kärkihankkeet”. Katellaan.”

    Siinäpä se oleellisin, mutta valtionhallinnnon etäpesäkkeiden postinhaltijat mm. verovirastossa voivat edelleenkin ottaa vastaan kravatti kaulassa tapaamiseen tulevia ”asiakkaitaan”, etenkin kun heillä itsellään on tap(p)amiseen sopiva asu yllä, joka on verryrtelyasuste. Muuna rekvisiittana toimii hyvin pitkitetty lounas , jossa pöydälle oli levitettu savusilakoita, ja ruokajuomana piimäpurkki.

    Tämä esimerkki on Espoon verovirastosta -80 luvulta, ja virkailija oli muuan Horkka. Oliko tauti päällä vai ei, mutta asiat suhteessa yrittäjätoimintaan tulivat kyllä selväksi.

    Näillä eväillä edelleenkin mennään ko. sektorilla eteenpäin oli liturgia muuten mitä hyvänsä.

    Näihin laajempia yhteyksiä tangeeraaviin täkyihin en nyt ota kantaa… 🙂

    Paitsi tietysti siinä suhteessa, että promillen osienkin talouskasvulla on halluituksen propagandassa merkitystä.

    Kysymuys on vain skaalauksesta. Kun x-asteikolla otetaan asteikon jakoväleissä sopiva aikayksikkö, ja y-asteikolla samoin, niin luodaan taloudellisesta kehityksestä graafi, joka osoittaa suorastaan helvetillistä talouden kasvua… Tässä se Suomen talousihme. Jos tämäkään ei auta vakuuttamaan kuluttajia, niin käännetän y-akselin suunnat toisinpäin, niin johan helvetti alkaa näyttää tosi hyvältä.

    Panit nyt ”tavis” taas liian paljon asioita yhteen kommentaattiin, -pieni pää ei kestä niin paljoa yhdellä kertaa.

   • Niin se menee täälläkin, polvet tutisevat Meklareilla, kun osakkeet ottivat syvän sukelluksen. Se voi jopa häiritä TRUMPin ”kulta-aikaa huomattavasti”, vaikka hän muistaa mainita saavutuksistaan jälleen-vaali-puheissaan ? KIINA olisi pitänyt jättää omaan rauhaansa, ainakin vaalien yli?Yleisöllä ilmenee huolestuneisuutta tulevaisuudesta.

 7. Hiukan aiheesta poiketen olen huomannut että suomen ladyt värjää hiukset vihreiksi tai oranssin sävyyn.Käsivarret on läpeensä tatuoitu kuin laivahuoralla!Tupakka palaa kädessä ja elopaino on noin +30kg normaalista.Kannattavat feminismiä ollen kotioloissa hallitsevia.Ai niin USAA ja sen liittolaisiahan tässä piti moittia…..

  • Täällä kulttuurimarxismin kehdossa, ’läntisessä arvo- tai nwo-yhteisössä’, kypsä naisellinen nainen alkaa olla hupeneva luonnonvara. Feminismi kukoistaa. Ja katoava luonnonvara alkaa olla myös kypsä maskuliininen perheellinen mies, jolle perhe on tärkein. Polyamoriaa sen olla pitää! Muuten ei ole kivaa.

  • Suomalaiset naiset ovat kyllä kauniita, fiksuja ja perin antavia. Kronwalli edustaa enemmän tätä läntistä prototyyppia. Hiukan muistuttaa Merkkeliä.
   Venäläiset naiset eivät ole niin ujoja kuin suomalaiset naiset. Saattaisi jopa olla hyvä yhdistelmä. Mutta viimeiset DNA-tutkimuksethan osoittavat, että venäläiset ovat suomalaisia. Tosin syövät jätskiä vieläkin enemmän. Toki Venäjä on monikulttuurinen maa ja lähinnä tässä tarkoitetaan Euroopan puoleista Venäjää jostakin Volgan mutkasta tännepäin.
   Jos käytte joskus Amerikan ihmemaassa niin siellä naiset ovat yllätys yllätys ei niin kauniita. Elokuvat ja erityisesti p-filmit vievät mukaansa kaiken kauneuden mitä maasta löytyy. P-teollisuus on Kalifornian suurin. Joten ei tältäkään branchilta siellä voi välttyä. Siihen törmää ihan kaikkialla vaikka olisi millainen amish tai mormoni. Epäilen kuitenkin ettei Suomen Timppa rukousaamiaisella ehtinyt saada tälläistä käsitystä. Castron pojat kuitenkin diggaavat suomalaista Tomppaa, joten matkailussa luulisi tämän piakkoin näkyvän ja Hesan yöelämässä soi Y. M. C. A. lähes yhtä kovaa ja usein kuin vanhaan hyvään aikaan ennen kaikenlaisia sairauksia.

  • Normaali MIES saattaa tuntea INHOA tatuoituja naisia kohtaan, eikä mikään ihme, se on kuin menisi petiin vanhan merimiehen kanssa joka on saanut yhden korvarenkaan lisää korviinsa ylittäessään taas kerran paiväntasaajan. Naisilta on häviämässä ”itsekunnioitus” alentuessaan henkiseen kilpailuun miehen kanssa tasa-arvosta puhumattakaan? Parrakas lesbo, hyi helvetti.

 8. Jos nyt palataan otsikon mukaiseen alkuperäisaiheeseen, niin ei minulla ole muuta sanottavaa itse asiasta kuin se, että jos venäläiset pystyvät hakkeroimaan USA:n presidentinvaaleja, ja vaikuttamaan vaalien tuloksiin, niin mikä helevetin järjellinen periaate, panisi ajattelemaan, että ko. ameriikkalaista tietotaitoa ja osaamista pitäisi päästää tänne Suomen manrtereelle tumpuloimaan, -kuten nyt on jo sopimuksellisesti tehty.

  Mutta ehkä Tasavallan Presidentin Kansilialla on tähän oikeanlainen selitys. Tasavallan Presidentinkansliasta, ainakin demarikauden aikana ovat lähteneet kaikki Suomea Suoraan Suohon vieneet ajatukset. Eikä nykykansliakaan tee tässä mitään poikkeusta.

  • Joo, Helsinki osti Apotin ameriikasta puolella miljardilla, joka on ilmeisesti vasta käsiraha. Täytynee uskoa, että siellä ovat potilastiedot turvassa. Näin piti tehdä, kun Suomessa ei ole koodareita eikä vapaita ohjelmistoja saatavilla.

   • Kiinnostuin.
    Apotti: Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:in uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä, jonka toimittaa Amerikkalainen Epic Systems.

    Kokonaiskustannukset (arvio) 10 vuodelta 575 miljoonaa, josta järjestelmän toimittaja Epic kuittaa 384 miljoonaa.

    Järjestelmä on suljettu. Se ei jaa tietoja toisten kilpailevien järjestelmien kanssa muuten kuin maksusta. Siten on odotettavissa, että järjestelmä tullaan myöhemmin ottamaan käyttöön kaikkialla Suomessa. Englannissa raportoitu vakavista järjestelmän pettämisistä ja epäluottamuksesta järjestelmään.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Epic_Systems

    Miksi jokainen ei voisi itse pitää hallussaan omia potilastietojaan mukana kannettavalla data-kela-muistikortilla. Liian helppoa, halpaa ja turvallista??

    • Miksi jokainen ei voisi itse pitää hallussaan omia potilastietojaan mukana kannettavalla data-kela-muistikortilla. Liian helppoa, halpaa ja turvallista??”

     Aivan niin… Ajatus on hyvä, mutta siinä on eräs perusvirhe: Potilastietoja ei silloin potilaan itsensa tahtomatta voida jakaa nopeasti ja tehokaasti kaikille joilla asiaan on intressejä, kuten lääketehtaille ja vakuutusyhtöille ja työnantajille.

     Joku voi tietysti sanoa, että tietoja käsitellään kaikissa olosuhteissa luottamuksellisesti jne. Blää blää…

     Näin on tietysti vain niin kauan, jos edes niinkään kauan, -kunnes jossain päätetään toisenlaisesta käytännöstä. Ei tarvitse edes päättää, kun pannaan vaan ajatus muhimaan, ja propagoidaan sen mukaisesti, että jotain olisi pätetty jonkun toimesta.

     Jos Suomessa voidaan järjestää sellainen yksityisen omaisuuden uusjako, ja yksittäisten ihmisten ja pk- yritysten joukkotuhonta, kuin mitä tapahtui -90 luvulla ja vielä se jälkeenkin, -niin potilastietoasiassa voi tapahtua aivan mitä hyvänsä.

     Kuvitelma siitä, että Suomi olisi jonkinlainen oikeusvaltio, jossa mm. perustuslailla taataan kansalaisten oikeudellinen asema, on täysi harha.

     • Tämä nyt menee jo ihan huuhaa saliittoteorian puolelle, mutta entäpä jos jokin taho kerää ja tallettaa noita tietoja. Joku joka haluaisi hallita kaikkea ja kaikkia – vaikkapa ihan vaan siksi, etteivät pahat terroristit pääse häiritsemään untamme.

      Jos sitten joku kansalainen lähtee mukaan politiikkaan, niin tuo taho tuntisi poliitikon paremmin, kuin hän itse. Tuolla taholla olisi käytettävissään koko elinkaaren historiikki alkaen neuvolakäynneistä ja jatkuen läpi koulujen, opintojen, asepalveluksen ja työhistorian. Veren kuvat, geenikartta, psykologinen profiili, sairaudet ja heikkoudet.

      Voisisko… eei kai sentään sellaista tahoa ole olemassa, joka käyttäisi noita tietoja saadakseen poliitikon hallintaansa.
      Mitä minäkin oikein kuvittelen…

     • Entäpä jos sei olekaan huuhaata vaan totisinta totta. Miksi joku keräisi..?

      Siksi että ihmistä vaivaa pohjaton vallanhalu ja ahneus. ”Kaikista nautinnoista valta yli toisen ihmisen maistuu kaikkien makeialta”,

      Kaiken tallenetun tiedon kerääminen eri rekistereihin edellyttää, kansallisen lainsäädännön noudattamista, mutta jos keräilijä onkin ulkomaalainen taho, niin siinä se sitten on. Mikään mikä kerran on otettu talteen sitä ei enää hukata. Aina on joku peruste, mittä tietoja säilytetään. Siitä tulee kauppatavaraa, jos ei mitään muuta.

     • Puolustusvoimat ylipäällikkö Niinistön johdolla luovutti alokkaista tehdyt soveltuvuustestien tulokset USAlle ja NATOlle.

 9. Mitä sitten tuleei tse otsikon aiheeseenja Suomen valtionhallintoon, niin ohjeena voisi mainita erään ”Pohjola” vakuutusyhtiön HS:ssä olleen kokosivun mainoskuvan, jossa jo elämänsä loppusuoralla oleva mies pitää kissaa sylissään. Tekstinaä oli: ”Luottamusta ei voi ostaa, se pitää ansaita”… Kuinka oikeassa tässä Pohjola Oy olikaan.
  Siihen ei tarvitse lisätä enää mitään muuta kuin se, että luottamuksen voi menettää vai kerran…

  Eihän tämä tietenkään Suomen Valition hallintoa koske. Sillähän on yhteiskunnassa sellainen merkittävässä asemassa olevan yhteiskunnallisen toimijan toimijan ominaisuus, kuten pankeilla -90 luvulla, että ”ne eivät voi olla väärässä” siteeratakseni erään pelastuspukujen suunnitteluun orientoituneen, nyt jo onneksi edesmenneen presidentin ajatuksenjuoksua…

  Mutta pakko on sanoa että huolimatta ajatuksenjuoksun kieroutuneisuudesta sen kaikissa muodoissaan, niin opetuslapset jatkavat samoilla linjoilla, -miksi…? Siksi että eivät muuta osaa, -eivätkä edes opi, vaikka uudelleen kouluttautumiseen on tarjottu kaikki mahdollisuudet.

  • Valikoivaa vuotamista? Vai niin että idän asioita ei tarvitse vuotaa koska ne ovat valmiiksi länsimaiden medioissa levitetty ja paisutettu?

 10. Trumpin ympärillä pyörivät, samaa sukuperää olevat henkilöt, jotka ovat jakaneet maan kahteen vastakkaiseen porukkaan, itäeuroopasta aikonaan lähteneet ”Askenazit”. Trumpin hallituksen neuvonantajat lähes sata prosenttisesti. Myöskin valtaosa TV-ankkureista, sekä jokseenkin kaikki sanomalehtien omistajat sekä toimittajat, Hollywoodin filmiteollisuuden tuottajat. Pankkijarjestelmistä rahanpainoon, sekä verohallitukseen. Venäjä on kaikesta selvillä, ekä heillä ole mitään syytä mennä sorkkimaan Usan sisäisiä asioita, koska Usa hoitaa oman tuhonsa aikanaan, kenenkään siihen puuttumatta. Putin on osoittanut olevansa kykenevä hallitsemaan tilanteet kiitettävästi moneen suuntaan. Lepoasennossa olevaa KARHUA ei pidä mennä tökkimään. Jäämme seuraamaan tilanteita ”parvekkeelta”.

 11. Kiinnostavaa seurata mitenkä sitä ”isokenkäisten porukkaa” syytetään ( valtion-petoksista ) muttaman viikon sisällä. FOX-TV pitää kiinnostuneet ajantasalla. Sunnuntaina Tammikuun 28 päivänä aikovat esittää myöskin ”Slick Willyn” sekä Monikan, valkoisen talon kirjoituspöydän alla toimitetut ”imuroimiset”. Valkoisen talon voi häpäistä monella tavoin. Clintoneille lisääntyy mainetta, monelta suunnalta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here