Kaikkien kansalaisien massavalvontaa, kaiken maassa liikkuvan tietoliikenteen seurantaa, puheluiden kuuntelua ja postin avaamista ilman, että on mitään tietoa ketä epäillään tai ei epäillä.
¤

Miten tämä liittyy terrorismiin, jolla tätä lakia nyt myydään?

Supolla on 350 epäiltyä terroristia. Näille jokaiselle voi hakea jo nykyisen lain mukaan oikeudelta luvan seurantaan. On ollut vuosia aikaa toimia näin ja hakea luvat. Supolla on yhteensä 1000 vihjettä radikalisoituneista, joista 650:lle Supo ei ole ehtinyt tehdä yhtään mitään.

Kun edes hopealautasella tarjottuihin epäilyihin ei ole kyetty reagoimaan, kuka uskoo että seulomalla 5,5 miljoonan ihmisen kaikki viestiliikenne saataisiin lisää aikaa puuttua löytöihin?

Missä ovat näytöt siitä, että tällaisella massiivisella kaikkien kansalaisien yksityisyyden suojan poistamisella on saavutettu tuloksia? Niitä ei ole esittää.

Tiedustelulaissa on kyse siitä, että Suomen pitää antaa parhaan sotilasliittolaisensa vapaaseen käyttöön kaikki kansalaisiensa tieto. NSA ja Pentagon sitten ilmoittaa – jos ilmoittaa – mitä se on löytänyt. Yrityssalaisuuksien haltuun saamisesta se tuskin ilmoittaa.

Tiedustelulain pääkohdat Aamulehden mukaan:

1) Viranomaiset voivat käyttää salaisia tiedonhankintakeinoja jo ennen rikosepäilyä, jos tilanne uhkaa vakavasti kansallista turvallisuutta. Salaisia tiedonhankintakeinoja ovat muun muassa puheluiden kuuntelu ja matkapuhelinten sijaintitietojen tarkkailu sekä peitetoimet ja valeostot.

2) Salaisia tiedonhankintakeinoja voidaan käyttää myös silloin, kun epäiltyä, eli taustahenkilöä tai tahoa, ei ole vielä tiedossa.

3) Tietoliikennetiedustelua saa tehdä Suomen rajat ylittävistä tietoliikennekaapeleista eli ulkomailta. Se tarkoittaa esimerkiksi verkkoliikenteen seuraamista, ei yksittäisten sähköpostien lukemista. Tähän asti ulkomaita koskeva tiedonhankinta on perustunut julkisiin lähteisiin ja ulkomaisten yhteistyötahojen apuun. Jos Suomen sisäistä tietoliikennetietoa jää haaviin, se pitää heti hävittää.

4) Tietoliikennetiedustelua voivat tehdä suojelupoliisi ja Puolustusvoimat. Tiedusteluun pitäisi hakea lupa käräjäoikeudelta ja perustella, miksi tietoa tarvitaan.

5) Viranomaiset voivat pysäyttää kirjeen tai muun lähetyksen postiin ja jäljentää sen esimerkiksi valokuvaamalla.

6) Tietosuojavaltuutetun toimistoon perustetaan tiedusteluvaltuutetun virka. Valtuutettu valvoo viranomaisten toimintaa.

¤

Kommentti

Tiedustelulaki, jota vallanpitäjämme (ja mitä ilmeisemmin myös vähän vallattomampi poliittinen eliittimme) ajavat nyt Turun väkivaltaisten – terrorismiksi kutsuttujen – tapahtumien varjolla Suomeen kuin käärmettä pyssyyn, ei ole tuore asia: sisäministeriön sivujen mukaan tiedustelulainsäädäntöhanke (SM047:00/2015) on pistetty vireille lokakuussa vuonna 2015.

Lakihankkeen työryhmä luovutti mietintönsä sisäministeri Paula Risikolle 19.4.2017 ja sen lausuntokierros päättyi kesäkuun lopulla. Lausunnot 50 taholta (kuva) voi lukea lausuntopalvelu-sivustolta. Valtioneuvoston mukaan palaute tiedustelulakiin oli ”pääosin myönteistä” – tämä koskien siis lausuntoja, joita tietyiltä tahoilta on mietintöön pyydetty.

Kaikki lausunnot suunnitellusta tiedustelulaista eivät suinkaan ole olleet ”myönteisiä”. Jo vuoden 2016 huhtikuussa syrjäisen Pohjolamme mittakaavaa huikeasti suuremmista tiedustelukuvioista tuttu asiantuntija – pilliinpuhaltaja ja tietovuotaja Edward Snowden – totesi Tivi-lehden mukaan suomalaisille: ”Olette säätämässä turhan ja kalliin lain.”

Snowden vertasi suomalaisten tilannetta Yhdysvaltoihin, joka budjetoi siviilitiedusteluun vuosittain yli 50 miljardia dollaria – eikä ole jättibudjettinsakaan avulla 10 vuodessa onnistunut estämään yhtäkään terrori-iskua.

On uskomattoman naiivia kuvitella, että Turun tapahtumat kiinnostaisivat päättäjiämme muuten kuin tekosyynä kaupitella lakia, joka tulisi auttamatta heikentämään kansalaisten oikeutta yksityisyyteen – ja lisäämään vallan valtaa.

Vaikka lain tarkoitus olisikin hyvä (mikä eliittimme Hyvä Veli -luonteen valossa vaikuttaa epäuskottavalta) se on Snowdenin käsityksen mukaan joka tapauksessa askel sisäisen valvonnan – siis omien kansalaisten urkkimisen – suuntaan. Ulkoisen valvonnan käyttämät järjestelmät kun on vaivatonta muokata poliisivaltion – valtiokontrollin, siis vuoden 1984 – työkaluksi.

– Johanna Lehtonen

¤

Lähteet

Mattila, Sanni | Iltalehti (21.8.2017): Supo: Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun epäillystä puukottajasta http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708212200339948_u0.shtml

Högmander, Jutta | Aamulehti (21.8.2017): Näillä kuudella tavalla uusi tiedustelulainsäädäntö muuttaisi terroriuhkien tutkintaa – Salaisia keinoja voidaan käyttää jo ennen rikosepäilyä https://www.aamulehti.fi/kotimaa/nailla-kuudella-tavalla-uusi-tiedustelulainsaadanto-muuttaisi-terroriuhkien-tutkintaa-salaisia-keinoja-voidaan-kayttaa-jo-ennen-rikosepailya-200339650/
¤

Kuva: Paterm (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons. Kuvanmuokkaus: JL

109 KOMMENTTIA

 1. Meitä valvotaan jo nyt niin paljon, että en oikein tiedä mikä muka tuon lain mukana ratkaisevasti muuttuisi?
  Tiedusteluelimet eivät kysele mitään helvetin lupia siihen, jos haluavat jotakin henkilöä tarkkailla/vakoilla.

  Tämä on nähty jo kaikkialla maailmassa, tiedustelupalvelut ovat toimineet jopa ammattirikollis-verkostojen kanssa, jopa eri mafioiden kanssa!

  Itse uskon että vaikka tuota lakia ei tulisikaan, niin silti vakoilu ja kansalaisten kyttääminen tulee lisääntymään!
  Tekevät sen sitten lain kanssa tai ilman.

  • Ainakin tuon lain läpivieminen nyt takaa sen, että seuraavat muutokset (eli kansalaisoikeuksiemme rajoitukset) ovat vielä helpompi viedä läpi tulevaisuudessa. Kun emme vielä elä ihan vuodessa 1984 niin yritetään pysyäkin siitä tilanteesta pois ja taistellaan edes kynsin ja hampain tästä ensimmäisestä erävoitosta.

  • Kymmenet psykologiset tutkimukset todistavat, että kun joku tietää, että häntä saatetaan tarkkailla, hänen käytöksensä on huomattavasti mukautuvampaa ja myöntyvämpää. Häpeä ja sen välttäminen ovat voimakkaita vaikuttimia. Siksi tarkkailtavat ihmiset eivät tee päätöksiä oman tahtonsa mukaan, vaan muiden ihmisten tai yhteiskunnan asettamien odotusten mukaan.

   Käytännössä tätä havaintoa hyödynsi englantilainen valistusfilosofi Jeremy Bentham yrittäessään ratkaista erästä teollisen ajan tärkeää ongelmaa. Laitoksista oli tullut niin suuria ja keskitettyjä, etteivät ne voineet enää valvoa jokaista jäsentään. Hän kehitti vankiloihin tarkoitetun arkkitehtuurisen ratkaisun nimeltä ”panoptikon”. Siinä vankilan keskellä on torni, josta voidaan valvoa ketä tahansa vankia milloin vain, joskaan ei kaikkia kerralla. Tärkeintä on, että vangit eivät näe torniin, joten he eivät tiedä, tarkkaillaanko heitä. Bentham tajusi, että vankien täytyisi olettaa, että heitä tarkkaillaan koko ajan, mikä pakottaisi tottelevaisuuteen. Ranskalaisfilosofi Michel Foucault ymmärsi, että tätä voitiin soveltaa muihinkin laitoksiin, joissa halutaan valvoa ihmisten käytöstä: kouluihin, sairaaloihin ja työpaikkoihin. Foucault’n mukaan Benthamin ajattelumalli oli tärkein yhteiskunnallisen valvonnan keino länsimaissa. Niiden ei enää tarvitse vangita tai tappaa toisinajattelijoita tai pakottaa kannattamaan tiettyä puoluetta. Massaurkinta pitää mielen vangittuna. Se on paljon hienovaraisempi, mutta myös tehokkaampi keino vaalia yhdenmukaisuutta yhteiskunnassa kuin voimankäyttö olisi.

   Kuuluisin yksityisyyttä ja urkintaa käsittelevä kirjallinen teos on George Orwellin romaani ”Vuonna 1984”, josta on tullut jo lähes klisee. Kun sen ottaa esille keskustelussa, ihmiset sivuuttavat sen epäolennaisena. He sanovat: ”Kirjassa ihmisiä tarkkailtiin kodeissaan koko ajan.” ”Meillä ei ole vastassa mitään sellaista.” He eivät ymmärrä lainkaan Orwellin kirjassaan esittämiä varoituksia. Hän ei varoittanut valtiosta, jossa kaikkia valvotaan koko ajan, vaan valtiosta, jossa kaikkia saatetaan valvoa koko ajan. Kirjan päähenkilö Winston Smith kuvaa järjestelmää näin: ”Ei tietenkään voinut koskaan tietää, tarkkailtiinko sinua.” ”He saattoivat yhdistää kotiisi milloin tahansa.” ”Täytyi olettaa, vaistomaisesti, että kaikki sanomasi kuultiin ja joka liikkeesi nähtiin, paitsi pimeässä.”

   Myös abrahamilaiset uskonnot perustuvat näkymättömään, kaikkitietävään auktoriteettiin, joka tarkkailee sinua koko ajan. Et ole siis koskaan yksin, mikä pakottaa tottelemaan käskyjä.

   Kaikki nämä erilaiset teokset päätyvät samaan lopputulokseen: yhteiskunta, jossa ihmisiä voidaan valvoa koko ajan, on yhdenmukainen, totteleva ja alistuva. Siksi jokainen tyranni, olipa hän sitä avoimesti tai ei, himoitsee sellaista järjestelmää. Mikä tärkeintä, yksityisyyden suoja, se, että voi ajatella ja puhua ilman tuomitsevia katseita, on ainoa paikka luovuudelle, tutkimiselle ja toisinajattelulle. Jos annamme periksi valvontayhteiskunnalle, annamme ihmisen vapauden perustan rappeutua.

   –Glenn Greenwald, TED-konferenssissa pitämässään puheessaan

   • Kiitokset tuosta Glenn Greenwald käännöksestä. Tässä esimerkki siitä miten kansalainen on sisäistänyt tuon valvottavana olemisen vai liekö koko juttu julkaistu propaganda- / kansan ehdollistamistarkoituksessa:
    http://www.zerohedge.com/news/2017-08-22/google-folds-restores-accounts-statistics-professor

    Jutussa
    robotin (keinoälyn)
    bannaama
    akateeminen henkilö (siis esikuva, tietää mitä tekee)
    kiemurtelee (aivan kuin tapahtuma olisi hänen oma vikansa) ja
    luettelee kaikki mahdolliset synnit (synnintunnustus), joihin
    kansalainen (siis maailmankansalainen, ei pelkästään vain tavallisen valtakunnan yksilö)
    GOOglen (ylivertaisen, valtiotakin vahvemman auktoriteetin)
    edessä (polvistukaa ja laittakaa kädet ristiin. Se on GOOgle HÄNen KORkeutensa, kun puhuu)

    Lakia ei enää tarvita, se on menettänyt merkityksensä, eliitti on itsevaltainen. Uudet hallitsijamme, TSAarit, KEIsarit ja KUNinkaat ovat palanneet.

    Lopussa kuitenkin synninpäästö.
    – Armollinen hallitsijamme, GOOgle, armahtaa alamaisen kansalaisen joka osoittaa riittävää katumusta.

    P.S.
    Oletko koskaan joutunut robotin bannaamaksi tai saanut varoituksen robotilta. Esimerkiksi youtubessa tai muualla netissä?
    – Mitä silloin ajattelit?
    – Koitko tunnereaktion?
    – Nousivatko emootiot pintaan?
    Muutitko käyttäytymistäsi tuon robotilta saamasi huomautuksen vuoksi?

    Kansalaisten automaattinen valvonta on innovaationa kuin sähköaita lehmäkarjan ympärillä. Se tuo hallinnolle valtavat resurssien säästöt ja yhä useampia lakeja voidaan pakottaa kansalaisten toteltavaksi.

    Mutta meidän on ymmärrettävä, mikä ero on lailla ja direktiivillä; mikä ero on rikollisuudella ja tottelemattomuudella; mikä ero on ihmisellä ja koneella.

  • ”The role of Menwith Hill is to act on US instructions to spy on the world’s communications systems.”
   http://www.privacysurgeon.org/blog/incision/a-lesson-from-history-for-those-who-strive-to-bring-intelligence-agencies-to-account/

   Valvonta on jo olemassa.

   Mutta muuten:

   On jokseenkin hupaisaa kuinka ”pelolle ei saa antaa valtaa” mutta samaan aikaan lietsotaan pelkoa tiedustelulain läpiviemiseksi kiireellisenä vaikka on ilmiselvää ettei siitä ole apua ”yksittäistapauksia” vastaan; ”yksittäistapauksia” ei ole saatu kiinni eikä onnistuttu valvomaan edes silloin kun saatu ennakkotieto.

   Miksi väkivallantekijäksi tunnetut henkilöt ovat ylipäänsä maassa?

   Voiko olla turvapaikanhakija jos aiheuttaa turvattomuutta?

   Mitä järkeä on sellaisessa avoimien ovien maahanmuuttopolitiikassa jossa maahan päästetään potentiaalisia terroristeja ilman mitään kontrollia? Maassa olevat maltilliset muslimit ovat takuulla kauhuissaan länsimaiden idiotismista! Mihin he voivat paeta näitä islamisteja jotka tekivät heidän elämästään vaarallista heidän kotimaissaan?

   Miten kielteisen päätöksen jossain EU-maassa saanut henkilö voi ajelehtia toiseen EU-maahan EU-veronmaksajien kustannuksella odottelemaan uutta päätöstä? Miksi ei yhdessä maassa kielteisen päätöksen saanutta palauteta saman tien kotimaahansa (ja jos valehteli kotimaansa tullessaan niin se ei kai enää ole meidän ongelmamme)?

   Maahanmuuttajien tuonnilla on ollut määrä korvata mm. työvoiman puutetta (hah!) ja paikata Euroopan ikääntyvän väestön aiheuttamia demografisia ongelmia (lue: eivät ota lainaa eivätkä osta koska kaikki on jo hankittuna).
   Tulijoista kuitenkin noin 70 % on nuoria miehiä. Kenen kanssa nämä nuoret miehet korvaavat Euroopan ikääntyvää väestöä, ikääntyvien eurooppalaisten kanssako?

   Auttaako lainkuuliaisten ihmisten teleliikenteen valvominen saamaan kiinni terroristeja? Enpä usko.

   • EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostettu maanpetturi-hallitus toteuttaa Kalergi-suunnitelmaa eurooppalaisten, mukaanluettuna suomalaiset, tuhoamiseksi ennenkaikkea Afrikasta tulevan mutavyöryn alle.

   • No eipä tässä tarkoituksena olekaan kaikkien lainkuuliaisten kansalaisten kyttääminen vaan ainoastaan niiden joiden on syytä epäillä muodostavan vakavan uhkan kansalliselle turvallisuudelle.

    Sitä tiedustelun aloitusta varten keissi täytyy perustella joka kerta ja hakea lupa sitä varten tuomioistuimelta jolla on päätäntävalta asiassa. Eli mistään Suomen kansan tietoliikenteen massavalvonnasta ei tosiaankaan ole kyse.

    Eikä terrorismi ei ole suinkaan ainoa perusteena oleva kansallisen turvallisuuden uhkakuva:

    ”5. Siviilitiedustelun kohteet

    Vakavasti kansallista turvallisuutta uhkaavat:

    1) terrorismi,
    2) vakoilu,
    3) valtio- ja yhteiskuntajärjestystä uhkaava toiminta,
    4) joukkotuhoaseet,
    5) kaksikäyttötuotteiden kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaava
    leviäminen,
    6) suuren ihmismäärän henkeä tai yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja
    uhkaava toiminta
    7) Suomen UTP:lle, kansainvälisille suhteille, taloudellisille tai muille
    tärkeille eduille vahinkoa aiheuttava vieraan valtion toiminta,
    8) kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta uhkaava kriisi,
    9) KRIHA-operaatiota tai siihen osallistuvia henkilöitä uhkaava toiminta,
    10) kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaava järjestäytynyt kv-
    rikollisuus”

    http://teknologiateollisuus.fi/sites/default/files/file_attachments/siviilitiedustelu_knape.pdf

     • Aivan, kaikki perusteet sopivat Suomen hallituksen toimiin, voisitko Venäläinen valehtelu tehdä ystävällisesti rikosilmoituksen Suomen hallituksesta?

   • LOL. Vastavalkean totuustoverien vainoharhafestarit menivät faktojen takia pilalle ja mieli pahoittui? LOL.

  • ”Tiedusteluelimet eivät kysele mitään helvetin lupia siihen, jos haluavat jotakin henkilöä tarkkailla/vakoilla”. Noinhan se on aina ollut, ne jotka vakoilee ei ne kysele lupia, ei ne niitä tarvitse. Käsittääkseni informaation ”massaskannausta” tehdään jo Suomessa länsitiedustelijoiden koneilla, myös puhelimien informaatiot ovat sen piirissä. Jos alat toistelemaan ”tiettyjä” sanoja ja keskustelet esim. terrorismista tai ydinvoimasta pitkiä aikoja, jonka yhteydessä joutuu käyttämään sanoja, jotka on syötetty tietokoneelle, joudut seurantaan ja puhelu yleensä katkeaa, aina vain uudelleen. Silti en kannata tiedustelulakia, ei siitä tuohon asiaan ole mitään hyötyä, se on päivän selvä asia. Nyt rakennetaan maailmaan markkina totalitarismia (vain yksi totuus) kommunismin sijaan, se luultavasti on vielä pahempi yksilön kannalta kuin kommunismi. Valtiot lakkautetaan ja 90 prosenttia ihmisitä ovat käytännössä orjia ilman mitään vapauksia, kuten Maon Kiinassa kulttuuri vallankumouksen jälkeen 1960 – luvulla.

  • Pointti on oikeestaan siinä että niin kauan kuin se ei ole laillista, se on laitonta.

 2. Ylivallan on tiedettävä jokaisesta kansalaisesta yksityisemmätkin asiat sekä käyttääntymiset. Yksityisen kansalaisen kontrolli tulee saavuttamaan inhoittavan huippunsa aivan lähiaikoina. Kansalaisen ajattelua he eivät ihan vielä kykene seuraamaan, mutta lyön vetoa siitä että ovat sitäkin jo suunnittelemassa. UMJ on sen kaiken suunnitellut jo vuosia sitten. Googlaamalla voit nähdä asuintalosi suoraan ilmakuvattuna, pihalla pysäköityä ajoneuvoasi myöten. Jos lisään pihaan ylisuuren kanakopin ilman rakennuslupaa, niin vouti kolkuttaa ovellesi tutkimaan asian. Purkutuomio ilman lupaa. Tämä on vain Usan esimerkki.

  • Asuinpaikkakunnallani liiikui pari päivää sitten taas Google-auto 360 asteen panoraamakamera ja GPS kapineet katolla. En ehtinyt napata reksiterinumeroa talteen. mutta Jonkun pitää ilmeisesti päivittää tietojaan. Satelliittikuvasta näkee mitä pihalla on. Helikopteri kiertää useamman kerran vuodessa kuvaamassa pihamaisemaa.

   Tehdäänkö tätä hommaa siinä mielessä, että sillä on jokin realistinen toteutettavissa oleva päämäärä, jonka aspektit todella ovat joidenkin hallinassa, vai tehdäänkö sitä siinä mielessä, että niin voidaan tehdä, ja kuvitellaan siitä olevan yhteiskunnallisesssa mielessä enemmän hyötyä kuin haittaa.

   Turussa tapahtunut puukotustapaus osoittaa, että vaikka annetaan useammalta taholta selvä tiedoite asioista, niin valvontaorganisaatio ei reagoi. Mitä siitä pitäisi ajatella…?

   Pakostakin tuee siihen ajatukseen, että tietynlaiset uhkakuvat kulkevat jonkun filtterin läpi, ja ne jotka eivät täytä tiettyjä kriteerejä, niihin ei reagoida. Siis Turun puukotus ei täyttänyt jotain kriteerejä. Jos näin on asianlaita, niin koko Supon porukalle pitää antaa kenkää. Supon omat puheet ja käyttäytyminen ovat kääntyneet heitä itseään vastaan.

   Onko tässä valossa mitään järkeä tai tarvetta legalisoida terästettyä kaikenkattavaa tiedustelutoimintaa, kun edes selkeitä ilmaisuja uhkatlanteista edes ei kyetä hyödyntämään. Tämähän on jo karkeasti osoittautunut käytännössä.

   Tässä mielessä sisäministeri Risikon, ja jokapaikanhöylä Kanervan selitykset ja kannanotot ovat aivan omaa luokkaansa. Woehan Widyy.

 3. Kysymys: miksi tiedustelulakia laajennetaan?
  Vastaus: koska menossa on maailmanlaajuinen (kuten Turun torin tapahtumatkin osoittivat) terrorismin vastainen sota tähtäimenään kansallisvaltioiden alasajo ja NWO – yksi maailmanhallitus.

  Kysymys: kuka, tai ketkä näitä toistuvia terroristi-iskuja ympäri maailmaa organisoi?
  Vasaus: USA, NATO ja Vatikaani-jesuiitit (Rooma, Lontoo, Washington) ja heidän kaulapannassaan roikkuvat poliitikot, suojelupoliisit ja sotilasjohto kaikissa kansallisvaltioisssa.

  Kysymys: miksi ”he” laajentavat tiedustelulakia liittyen kansainväliseen rikollisuuteen sen kaikissa muodoissa, joita ”he” kuitenkin ITSE – heille työskentelevien poliitikkojen, suojelupoliisien ja sotilasjohdon – kautta sekä ylläpitävät, että organisoivat?
  Vastaus: estääkseen totuuden laajenemisen… leimatakseen kaikki ”foliohatut” – kuten minä – terroristeiksi.

  • Muistithan että ns. evankelis-luterilaisuus Suomessa on käytännössä evankelista katolilaisuutta. Ensimmäiset piispammekin olivat dominikaaneja. Varsinainen reformaattori oli Kustaa Vaasa (koska halusi kirkon varallisuuden).

 4. Höpö höpö. Pahempien vainoharjojen karkoittamiseksi kannattanee kuunnella tää tiedustelulakia koskeva podcast:

  Politiikkaradio Extra: Onko valtiollinen tiedustelu avoimen yhteiskunnan ensivihollinen vai sen tae?

  https://areena.yle.fi/1-4108596

  • Tämä ”valeryssä” hyväksyy kaiken ja kannattaa kaikkea mitä hallintomme fyyrerit aikovat tai yrittävät tehdä. Olipa kyseessä minkälainen ihmisoikeusrikos tahansa.
   Jessusmaaria. 😀

   Viimeisin ja yksi kuvottavimmista k7usetuksista vallanpitäjiltämme on tuo Interpolille toimitettu perustelu Janitskin pidättämisestä.
   Jostain syystä pyynnön allekirjoittajaksi oli laitettu Anne Berner eikä Risikko, jonka toimenkuvaan, tuollaisen ”haun” olettaisi kuuluvan.
   Mutta miettikääpä, Anne Bernerin virka hallituksessa, on toimia vanhan Suomen kansallisvaltion alasajajana ja saneeraajana. Aivan samoin kuin nämä erinäköiset ja kokoiset ”mustat pekat” ovat toimineet eri yritysten alasajajina.
   Bernerin piikkiin siis menee tämä hillitön valhe, jossa Janitskinia haetaan epäiltynä a) kansanmurhaajana b) etnisten puhdistustewn järjestäjänä c) yleisen tason massamurhaajana ja kansanvihollisena (ps vanhan hyvän ajan ”stalinistinen” termi 😀 )
   Haun perusteena käytetään ” Project BASICa”, Interpolin sivuilta löytyy tuosta projektista lisätietoa:

   ”Project Basic

   Project Basic (Broadening Analysis on Serious International Crimes) targets fugitives wanted for genocide, war crimes and crimes against humanity. Within this framework, INTERPOL cooperates with national authorities and international institutions to locate, arrest and develop information concerning individuals suspected of these crimes. ”

   Löytyy tuolta: https://www.interpol.int/Crime-areas/War-crimes/Operational-support

   PS Luulin, että alkoholisti Roisikko olisi jo juonut aivonsa pihalle, mutta ei, hän ei kuitenkaan mennyt allekirjoittamaan tuota täysin valheellista hakupaperia.
   Tämän maan maine on lopullisesti mennyt, jos sitä koskaan on oikein ollutkaan. Voi olla että aivan lähitulevaisuudessa kaikille mateille ja majoille turistimatkoilla tullaan vittuilemaan ankarasti ja pahimmassa tapauksessa pääsevät hengestään. Näinhän saattaa jo Serbiassa maijoille ja mateille tapahtua, kiitos herra Mahtisaaren. 😀

   PS Ja palstan ”valeryssä” senkus jatkaa näiden koijari fyyrereiden nuolentaa. 😀

   • Tämä ’valeryssähän’ voisi lähteä Nato-kenraalien joukkojen mukaan taistelemaan eikä turhaan tuhlata ruutia täällä kun täällä vain nauretaan hänelle.

  • Vitun foliohattupellet. Kuunnelkaa toi podcast ensiksi ennen kuin alatte lässyttämään.

 5. Kyseessä lienee, taas, vain nykyisen käytännön laillistaminen säätämäällä uusi laki. Näin se tuppaa jo olemaan. Katellaan miten mennään ja laillistetaan se. Tämä varmuuden vuoksi, jos politiikan tuulet sattuisivat kääntymään. Sitten ei voisi enää rangaista edeltäjiä(kään). Ovat toimineet ”laillisesti”.

  Snowden, niin kuin Johanna mainitsi, kertoi jo aika kattavasti miten nykyinen ”tiedustelu” toimii. Kertoi myös, että massavalvonnasta ei saada niitä hyötyjä mitä haetaan. Onpahan mukava vaan valvoa kaikkia ja kalliiksi tulee. Aloitteen tähänkin lakiin on hallituksemme saanut varmaan ”konsultilta”. Ilmansuuntaa ei ole vaikea arvata.

  Stadin Pravdassa(kin) vaihteeksi hyvä analyysi Sipilän toiminnasta: http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005335189.html
  Itse panin merkille, että ei Sipilä, ei Risikko, ei koko hallitus ottanut edes sitä poliittista vastuuta Turun tapahtumista, vaikka hallituksen syyllisyyttä tapahtumiin ei voida sulkea pois. Tullaan vain vaatimaan kaikkia kattavaa urkintaa laiksi säädettynä. Toisin sanoen, lyödään vielä lyötyjä. Meillä taitaa olla nyt idioottimaisin hallitus koskaan.

  • Kyse ei ole mistään massavalvonnasta vaan tarkkaan kohdennetusta valvonnasta. Kuuntele tuo linkittämäni podcast liittyen tiedustelulakiin. 😉

   • Eikö? Miksi sitten ”uudistus”. Kohdettu valvonta on jo mahdollista. Tosin nykyinen hallitus on kunnostautunut jo useamman kerran siinä, että vaatii säädettäväksi lakeja jotka ovat jo voimassa.

    Mutta pannaan aamun iloksi tietokilpailu yleissivistyksen piiristä. Montako sotaa käyvää turvattomaksi luokiteltavaa maata on Suomen ja Marokon välissä? Toinen, onko Marokko turvattomaksi luokiteltu maa?

    Jos osaat vastata oikein, annan sinulle sata euroa. Jos et osaa vastata oikein, tarjonnet minulle pikkusikarin, mieluummin Hoffnar merkkisen.

    • Kohdennettu valvonta mahdollista jo nyt mutta

     ”Nykyisillä keinoilla voidaan hankkia tietoa ainoastaan:

     1) Suomessa olevan…
     2) yksittäisen henkilön…
     3) rikoksen tunnusmerkistönmukaisuutta koskeva yksilöinti

     Nykyisillä keinoilla ei voida lainkaan hankkia tietoa:

     1) Toimintaympäristön kehittymisestä valtiojohdon päätöksentekoa varten
     2) Kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta,
     joka ei ole rikos
     3) Kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta,
     joka tapahtuu ulkomailla
     4) Kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta,
     jonka taustahenkilö ei ole tiedossa”

     Eli tarvitaan siis uutta lainsäädäntöä jotta voidaan ulottaa tiedustelutoiminta myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

     http://teknologiateollisuus.fi/sites/default/files/file_attachments/siviilitiedustelu_knape.pdf

  • Vastuunottoa tuolta porukalta on turha odottaa. Onhan se jo nähty aikoja sitten. He uhraavat maan ja kansan globaalin eliitin orjiksi.
   Nyt pitäisi kansalaisten tosissaan keskittyä uuden ja kansan puolella olevan hallituksen ja eduskunnan kokoamiseen. Tämä ei ruikuttamalla parane. Ellei terveempää väkeä saada maan johtoon niin meidät hiljaa hirtetään kuten rosvo-Roope.

 6. Tiedustelulaki tarkoittaa, että Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomi tehostaa omaa tiedusteluaan Suomen kansalaisten keskuudessa selvittääkseen ja ennakoidakseen ne uhkatekijät, joita USAn ja NATOn sotajokot Suomessa Suomen alueella voivat kohdata.

  Kun Sauli Niinistö solmi salaa NATO-isäntämaasopimuksen USA ja NATO ryhtyivät vaatimaan Suomelta tiedustelulakia ja tiedustelutoimia Suomessa sotajoukkojensa ja tulevien tukikohtienda turvaksi.

  Ylipäällikkö Niinistö ja puolustusvoimat aloittivat heti. Ne luovuttivat yleisen asevelvollisuuden yksityisyyden suojaan kuuluvia alokkaiden soveltuvuustestien tuloksia USAlle ja NATOlle.

  Noiden luovutettujen tietojen perusteella USA ja NATO arvioivat Suomen yleisen asevelvollisuuden soveltuvuutta sekä yksittäisten alokkaiden soveltuvuutta USAn ja NATOn sotatoimiin (Venäjää vastaan).

  Seuraava askel on sitten Suomen kansan jakaminen tiedustelutietojen perusteella Hyviksiin/Good guys ja Pahiksiin/Bad guys.

  Hyviksiä ovat USAta ja NATOa kannattavat, Venäjää ja venäläisiä vihaavat, muslimeja inhoavat, sotaa haluavat ja Pahiksia ovat USAn armeijaa ja NATOa vastustavat, sotaa vastustavat, Suomen itsemääräämisoikeutta ja itsenäisyttä puolustavat, isänmaalliset, puolueetonta ja sotilaallisesti liittoutumatonta Suomea ajavat.

  • Tuolla jaotuksella minä kuulun pahiksiin.

   En tiedä oliko Turun tapaus ”tilaustyö”, mutta ihmeen nopeasti presidentti Niinistö, jonka toimenkuvaan kuuluu ulkopolitiikka, kiirehti urkintalain läpivientiä. Kymppitonnin Sale ei todellakaan ole Suomen asialla. Toivottavasti tulevissa presidenttivaalin väittelyissä Niinistö pannaan koville kaikista läpinäkyvistä vedätyksistä, mitä hän on tehnyt Suomen alasajamiseksi.

   Tätä odotan vähintäinkin Kyllöseltä ja Huhtasaarelta. Muut ehdokkaat taitavat olla tossumopoja samassa hyväveli-systeemissä.

   • Urkintalakia ajetaan ja kyllä tämä oli tilaustyö. Siihen kaikki viittaa kun jo nyt ollaan noin pitkällä hankkeessa. Vähän samoin kuin 9-11 jälkeen oli heti kaikki selvää miten toimitaan.
    Presid.ehdokkaiksi pitäisi saada sellaisia jotka todella paljastavat kansalle missä mennään.
    Huhtaraaseen voisi asettaa toiveita mutta onko hän vain mukana sodassa Islamia vastaan mutta ei globalismia ja NWO-hanketta vastaan? Siis piilo-oppositiossa?
    Koko persujohdon pitäisi tuo asia tehdä selväksi kansalle.

    • Hieman mietityttää miksi Huhtasaari osallistui tämän vuoden rukousaamiaiselle jenkeissä… hiljaista ainakin on ollut senkin jälkeen mutta vallankahvassa asema on kuitenkin ollut nosteessa. Soini ainakin muuttui osallistuessaan näihin pippaloihin ja jotenkin tuli tunne heti ensikerrasta alkaen, ettei tuo enää aja suomalaisten asiaa kuten siinä sitten kävi. Huhtasaaresta voisi sanoa jotta toivotaan parasta mutta pelätään pahinta.

     • Juuri näin. Itseäni on alkanut pelottaa hänessä juuri tuo puoli minkä toit esiin. Voisi sopia paremmin kristillisten tyhmään kun varsinkin näyttää siltä ettei sionismikaan häntä pelota.
      Ja sehän on juuri se palestiinalaisten lahtaajista ja nwo-agendaa ajavista muodostuvien ideologia.
      Taitaa kuitenkin olla niin että Väyrynen on noista ehdokkaista ainoa johon voi eniten liottaa jos maa aiotaan palauttaa itsenäiseksi.

   • Kyllä, kyllä ”tilaustyö” eli false flag -operaatio. 😀

    Jos ei muuten, niin vähintäänkin siinä vaiheessa, kun valtaeliitti ja nämä viranomaisemme kategorisesti kielsivät puukkojunkkarin ns t-kytkennät.
    Nooh kukaan ei ulkomaillakaan korvaansa lotkauttanut Turun puukkojunkkarille ja miksi olisi ko harastushan on suomalainen kansallislaji. 😀

    Mutta sitten joku vitun ”älypää” muisti tiedustelulain ja laski yhteen 1+2 = saaddaan läpi kansalaisten kyttäyslaki kertaheitolla, kun kytketään se marokkolaiseen t-mieheen ja puukkojunkkariin. Eivätkä idioottimaiset suomalaiset huomaa mitään ihmeellistä, päinvastoin he itse oikein vaativat itsensä kyttäämistä.
    Kyse lienee täysin dementoituneesta kansasta, joka kiipee perse eellä puuhun ja syö omaa paskaansa, jos joku ei ole valvomassa. 😀
    Ja kaiken lisäksi saatiin hieman lisää kansainvälistä näkyvyyttä, kun nostettiin ”oletettu” t-mies tikun nokkaan .
    Todennäköisesti tämä marokkolainen todetaan meidän aah niin ihanassa ja ”oikeudenmukaisessa” oikeuslaitoksessamme mieltävailla olevaksi kaheliksi ja hänet määrätään hetkeksi pakkohoitoon ja a) lähetetään kotiinsa Marokkoon tai hän saa jopa EUSuomen kunniakansalaisuuden globalisti-imperialisteille tekemistään palveluksista.

 7. Ihmettelen vähän vielä, meillä on voimassa ulkomaalaislaki ja pakolaisia koskeva Dublinin sopimus, muun muassa. Jos niitä olisi noudatettu, monet ”terrori-iskut” olisivat voineet jäädä tekemättä. Niitä ei ole noudatettu ja nyt sanotaan, että ”urkintalain uudistus” korjaa tilanteen. Lakia lain päälle, joita kukaan ei valvo ja tämä viimeksi mainittu kohdistuisi enemmän syyttömiin kansalaisiin. Jonkun ”valtuutetun” toimistoon perustettava uusi virka ”valvomaan” viranomaisten toiminitaa on tarkoitettu lähinnä raikastamaan kansalaisten rintaa. Mitä mahtavat kaikki nykyiset ”valtuutetut” puuhastella henkilömäärältään alati kasvavissa toimistoissaan? Poliittisia suojatyöpaikkoja, lähinnä.

  Nämä nyt pidätettynä olevat marokkolaiset veijarit, muiden muassa, eivät olleet rekisteröityneet Saksassa Dublinin sopimuksen vaatimalla tavalla, vaan tekemällä rötöksiä ja häipyneensä sitten maasta, Suomeen. Viranomaisilla oli heistä dataa, mutta se ei liikkunut tai siitä ei välitetty. Myös Suomessa oli syyllistytty rikokseen josta ehdonalainen tuomio. Ulkomaalaislain mukaan se olisi edellyttänyt välitöntä karkoitusta, jos olen oikein ymmärtänyt. Mutta eipä hätää. Asia korjaantuu kun ”uudistettu ohrana” panee minut tarkkailuun.

 8. Suomen tiedustelulaki ja Sauli Niinistön, Sipilän, Kanervan, Soinin kiire saada laki säädetyksi johtuu myös siitä, että Trump leikkaa NATOn rahoitusta ja CIAn talous on kuralla

  Meidän omat ”NATO-velikultamme” lapioivat siis Suomen rahaa USAn ja NATOn Suomen tiedusteluun. Tiedustelulailla Niinistö, Sipilä, Kanerva, Soini maksavat USAn ja NATOn tiedustelukustannukset Suomessa lähes kokonaan.

  Sauli Niinistöhän perusti jo Suomeen USAn ja NATOn informaatiosodankäynnin hybridikeskuksen, joka myös suorittaa tiedustelua, suomalaisten vakoilua ja lisäksi suomalaisten manipulointia ja käännyttämista USAn, NATOn, sodan kannattajajsi ja Venäjän, venäläisten, Putinin vihaajiksi. Keskuksen kuluista 80 % maksaa Sauli Niinistö eli siis Suomi.

  • Itsekin uskon että kaikki kulissien takainen toiminta tuohon suuntaan on paljon vahvempaa kuin näkyy ulospäin tai mistä kerrotaan.

 9. ”Tiedustelulaissa on kyse siitä, että Suomen pitää antaa parhaan sotilasliittolaisensa vapaaseen käyttöön kaikki kansalaisiensa tieto.”

  Foliohatun kertomaa?

  FYI: Suomi ei edes ole sotilasliitossa.

  ”eikä ole jättibudjettinsakaan avulla 10 vuodessa onnistunut estämään yhtäkään terrori-iskua.”

  Mistä me tiedämme etteivät ole ainoatakaan iskua onnistuneet estämään?
  Maailmanlaajuisesti iskuja on kuitenkin onnistuttu estämään.
  Mistä löytyy faktatieto että USAn urkinta ei ole siinä onnistunut auttamaan?

  Urkintalupa viranomaisille voi olla välttämätön paha. Nythän bittimme on olleet urkittavissa vain Ulkolaisille tahoille.
  Nyt kait tulee (laajempi lupa) kotimaisille viranomaisille.

  • Kannala,

   Suomi on USAn ja NATOn isäntä- eli alusmaa. Oletko kuullut, että Isäntä on vastuullinen, Isännän tehtävä on suojella vieraitaan.

   Mistä tiedät että USA ja NATO olisi estänyt terrori-iskuja?

   Päinvastaiselta ja tehottomalta näyttää, USAn, NATOn, NATO-isäntämaa-Suomen oma terrorisodan puolustus vuotaa kuin seula:

   New York, Pariisi, Nizza, Bryssel, Lontoo, Berliini, Tukholma, Barcelona, Turku.

  • ”Mistä me tiedämme etteivät ole ainoatakaan iskua onnistuneet estämään?”

   Heh, Turussa melskanneet Marokon pojat olivat jo melskanneet Saksassa aika lailla ja meidän Supo ei ole ollut siitä tietoinen.

   Jos ei edes tuollaista poliisilta poliisille – tietoa saada ”urkittua”, ei todellakaan ole järkeä panna rahaa vielä lisää ”isovelivalvoo” -järjestelmään.

   • Eihän sellaisesta ole tietoa mitä ei haluta tietää. Tai tietenkin on mutta se palvelee poliisin ja eliitin agendaa kuten nyt Turussa ja pysyy salassa. Eikä johda toimiin.
    Urkintalakihan on suunniteltu vain niitä varten jotka haluavat erilaista tulevaisuutta kansalle eivätkä tue poliisivaltiokehitystä.

   • Matti, supo on eri asia kuin USAn tiedustelu.

    Mutta usan tiedustelusta hieman:
    Nopealla haulla…

    Yksi NSA:n massa-skannauksen aikaansaannos löytyi:
    ”The only incident the NSA has ever disclosed in which its domestic metadata collection program played a key role involved a San Diego man who was convicted of transferring $8,500 to al Shabaab in Somalia — the terror group responsible for a mass shooting at a mall in Kenya. And the metadata program is the only one that has been reigned in since the Snowden disclosures.”

    Muutoin kaikki tiedustelun auttamat tapaukset vaikuttaa sellaiselta että niihin ei yleistä tedonkeruun lupaa olisi tarvittu.

    https://theintercept.com/2015/11/17/u-s-mass-surveillance-has-no-record-of-thwarting-large-terror-attacks-regardless-of-snowden-leaks/

    Tässäkin hyvä pointti:
    ”But the reason there haven’t been any large-scale terror attacks by ISIS in the U.S. is not because they were averted by the intelligence community, but because … none were actually planned.”

   • Mutta piti poliisilla olla tieto siitä että eräällä Turun epäillyistä oli tuomio vammaisen naisen raiskaamisesta (Suomessa) sekä siitä että VOK:in henkilökuntaa oli uhkailtu?

    Tässä meille tätä Sinistä tulevaisuutta — kuolinkankeus ja lautumat…

 10. Yksi esimerkki tuli vielä mieleen, kuinka lainsäädäntö laahaa tavallaan käyntäntöjen jäljessä on GSM matkapuhelut. Sitä mainostettiin aikanaan, sen aikaisella tekniikalla, salatuksi. Salaus piti kuitenkin purkaa jollain mahtikäskyllä operaattoreiden toimesta. Nuokin tapahtumat olisi mielenkiintoista kaivaa esiin, sikäli kun eivät ole ”salaisia”.

  Jokainen, jolla on ”älypuhelin”, on jo tiukan seurannan alla. Jokainen sovellus vaatii toimiakseeen saada käyttää kaikkia tiedostoja mitä puhelimessa on. Jopa ”taskulamppu”, jota ihmettelen. Vanhassa puhelimessani sain paikannuksen pois päältä parilla tökkäisyllä. Uudessa sitä pitää hakea tosissaan ja lähteekö sittenkään? Jo Nokian ”Symbian” puhelimet lähettivät paikannustietoja, vaikka olivat sammutettuina. Vain akun irroittamalla loppuivat.

  • >GSM matkapuhelut. Sitä mainostettiin aikanaan, sen aikaisella tekniikalla, salatuksi.

   Salaus estää satunnaiset kuuntelut. Mutta innokäs nörtti kykenee hankkimaan laitteet joilla salauksesta pääsee läpi. Ihan ilmaista se ei ole.

   >Salaus piti kuitenkin purkaa jollain mahtikäskyllä operaattoreiden toimesta.

   Tuo on mennyt minulta ohi. Onkohan siitä artikkeli jossain…

   Olen kyllä huomannut että salaus on joskus poissa päältä.
   Suurinpia yrityssalaisuuksia ei kannata puhua puhelimessa tai lähettää salaamattomana sähköpostina.
   Mutta kaikki salaukset on purettavissa ennen pitkää.

   • +Runkoverkossa tukiasemaohjaimien välillä data on kulkenut salaamattomana.
    Eli GSM salausta ei virkavallan tarvitse purkaa koska sen voi tutkia verkkokaapelista muutenkin.

   • +joihinkin maihin ei voida toimittaa telekommunikaatiolaitteita ellei niissä ole valtiolle avattuna kuunteluvalmiuksia.

 11. Tiedustelulakiin ei olla kirjaamassa tarkasti kuka tiedustelua saa harjoittaa eikä tarkasti tiedustelutietojen luovuttamisen rajaamista ja menettelyä.

  NATO eli USA ei ole ulkopuolinen NATO isäntämaa-sopimuksen perusteella.
  Tietojen luovuttamista ei myöskään määritellä ainutkertaiseksi tapahtumaksi vaan se voi olla on-line kuten nyt jo tutkakuvien on-line-luovuttaminen maamme ja Venäjän ilmatilasta USAlle ja NATOlle.

 12. Ei ole sattumaa, että meillä ei ole nyt perustuslakia, lakeja, asetuksia ja lainsäädäntövaltaa valvovaa oikeuskansleria.

  Ei ole sattumaa, että Sauli Niinistö vetkutteli ja siirsi oikeuskanslerin nimittämistä ja sitten oikeuskanslerin toimikauden alkua ensi vuodelle.

  Ei ole sattumaa, että tiedustelulaki halutaan viedä läpi kiireellisenä ja tietysti taas kerran perustuslakia runnoen.

 13. Todella tunnepohjainen artikkeli. Tiedustelu on asia , jossa tunneseikoilla ei ole mitään sijaa. Koska vain tiedustelumiehet tietävät tiedustelun todellisen luonteen niin on viisainta luottaa heidän näkemykseensä. Vastavalkean toimittajilla ei ole riittävää tietoa asiasta raportoimiseksi.

  • Aivan älytön mielipide.

   Voi todeta, että sotilailla ja tiedustelijoilla ei ole riittävää kokonaisvaltaista kuvaa ja älyä eikä riittäviä vapauksia pohtia ja punnita kansainvälistä ja kansallista status quoa, valtasuhteita, rakennetta, dynamiikkaa, syy- ja seuraussuhteita kokonaisvaltaisesti.

   Sitä paitsi monilla tiedustelijoilla on ammattitautina paranoia, vainoharhaisuus, vääristynyt ego, besser wisser ja yliminä -syndromat, masennus, häpeän tunne, väkivallan ihannointi, kateellisuus, vapauden kaipuu.

  • Tuollaisia ’ei päätä eikä häntää’-kommentteja lipsahtaa kun aivopesu on edennyt jo pitemmälle.

 14. ’…Kun edes hopealautasella tarjottuihin epäilyihin ei ole kyetty reagoimaan, kuka uskoo että seulomalla 5,5 miljoonan ihmisen kaikki viestiliikenne saataisiin lisää aikaa puuttua löytöihin?..’

  Heh … kun ei ole haluttu reagoida. Niinhän se totuus on. Tätä iskuahan maamme Nato- ja nwo-eliitti on odottanutkin päästäkseen kiristämään kansalaisten kontrollia, siis meidän. Nyt vaan sitten pitäisi saada meidät seurantaan jotka tätä haluttomuutta arvostelemme emmekä tue hallituksen Nato- ym. muita globalisointi hankkeita..
  Kyllä mene härskiksi.
  Presidentti: – Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse. Edessämme on vaikea keskustelu, miten ylläpitää humaania yhteisöämme vaarantamatta sitä. Oikeuslaitoksen ratkaisujen ylenkatsominen tai vastustaminen turvapaikka-asioissa horjuttaa koko yhteiskuntajärjestystämme.
  Höpö-höpö. Kyllä varmasti voi sulkea siten ettei tänne livahda näitä mafian palkkaamia tappajia ja haittamaahanmuuttajia. Ja jos ei voi niin sitten uusi hallitus ja kiireesti irti EU:sta.

  Suomi parlamentarismin slummi – eurooppalaiset arvot hukassa?
  ”Meillä koti-Suomessa ministerit ja myös virkamiehet eivät noudata parlamentarismin periaatteita. Päinvastoin, hallituksen jäsenet takertuvat asemiinsa ja pitävät niistä kiinni kouristuksenomaisesti – ikäänkuin julkinen häpeä koittaisi vasta sitten jos on pakko erota.
  Länsimaisten arvojen mukaiseen parlamentarismiin kuuluvat kunniakäsitykset ja periaatteet ovat meillä täällä pohjolassa vielä tuntemattomia käsitteitä.” 
  http://beta.oikeamedia.com/o1-35082

  • Presidentin lausunto menee samaan opportunismin kategoriaan kuin Sipilän ”ulostulot”. Se on joko rajat kiinni tai rajat auki ja tiedustelulain ”uudistus” päälle. Siihen tarvitaan meidän kaikkien Suomessa asuvien suomalaistenkin valvontaa.

   Innostus on nyt Turun tapahtumien jälkeen suuri, eikä omien käsien pesemisen ajatuksiltakaan voi välttyä. Mutta, eiköhän vähempikin riittäisi. Esmes nykyisten lakien noudattaminen ja tarpeen vaatiessa niiden tarkentaminen, jos yleensäkään tarpeen. Rajalla katotaan maahantulijan paperit. Jos niitä ei ole, niin ne etsitään, vaikka tulija sanoisi assylum. Jos tulee turvallisesta maasta, niin palautetaan. Jos löytyy rikollista taustaa, niin pidätetään. Olisiko tästä noin aluksi.

 15. Jotensakin, ei voi välttyä ajatukselta, että nuo rikosnimikkeet joilla tiedustelulakien ”uudistusta” vaaditaan, passaavat paremmin valtakuntamme johtoportaisiin, kuin meihin tavallisiin kansalaisiin.

  • Niinpä. Siellähän ne todelliset terroristit ’läntisessä arvoyhteisössä’ ovat, sanovat monet tutkijat. Ja juuri he tarvitsevat urkintalakia jotta voivat turvata vielä paremmin mielivaltansa ja hankkeensa.
   Muuten yllättävän suuri oli se valmius nostaa urkintalaki heti pintaan eikä selvittää asioita muulta pohjalta, siis saada kontrolli päälle. 9-11 tuli mieleen. Heti katse pois tapahtuneesta ja sota käyntiin.

   • Jokohan mekin pian saamme Trumpin kutsun tulla mukaan ’terrorismin vastaiseen jaloon taistoon’ kuten Britit
    Donald Trump commits more US troops to Afghanistan and calls on Britain to follow suit
    Donald Trump has committed the US military to win the war in Afghanistan – and called on Nato allies, such as Britain, to increase troop numbers “in line with our own”.
    “We will ask our Nato allies and global partners to support our new strategy with additional troop and funding increases in line with out own – we are confident they will,” Mr Trump said in an address to the nation from Fort Myer, near Washington DC.
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08/21/donald-trump-address-nation-outline-new-afghanistan-strategy/

  • Niin juuri, mutta jos kaikki jotka pitäisi, pantaisiin vankilaan tekemään rekisterikilpiä tms. johon henkiset resurssit kenties saattaisivat riittää, motoriikasta en tiedä kun ei ole havaintoja, -niin äkkiä ei riittäisi tarpeeksi vasalleja hoitamaan ”yhteiseski hyväksi” kansakunnan asioita.

 16. No, onneksi suomalaisia (rotu) on seitsemän vuoden päästä (vuonna 2025) jäljellä enää 3.9 miljoonaa henkilöä. Se tarkoittaa että silloin viestien seulominen on helpompaa kun nykyisestä 5.1 miljoonan suomalaisen viestittelijän liikennevirrasta. SUPO:han ei ole perustettu ulkoisia uhkia vastaan, mitä matutkin edustavat. Vaan sisäisiä uhkia vastaan: Eli suomalaisten muodostavia uhkia vastaan. Kuten ”tarranliimaajat” Vastarinta-liike. He ovat SUPO:n ykköstähtäimessä, eivät ulkomaalaiset uhat.

  Tätä ei monikaan suomalainen ole sisäistänyt. SUPO kyttää suomalaisia jotka ovat jollain tavalla ”vaaraksi” vallassa olevalle agendalle. Jotka koittavat muuttaa sitä joko poliittisesti tai kansan mielipidettä muokaten. Siksi kaikki jotka poikkeavat vallalla olevasta poliittisesta agendasta, saisivatpa kuinka paljon kannatusta tahansa, ovat SUPO:n tähtäimessä.

  Poliisi tai rajavartiolaitos olisi se oikea paikka jonne vinkit pitäisi toimittaa, mutta eiväthän ne tee mitään. Kuten rajan-yli-kävelyissä on nähty. Kaverit katsoo H-Moilasena kun mustaa miestä lappaa rajan yli eikä kukaan kysy edes papereita. Kenenkään päähän ei edes pälkähdä että porukkaa lappaa Dublinin sopimuksen mukaan turvallisista maista. Ja sen annettiin tapahtua valtiohallinnon siunauksella.

 17. Pahinta tapauksessa on kuitenkin vallanpitäjien suuri himo käydä käsiksi Perustuslakiin. Olisiko tämä tiedustelulaki jonkinlainen muurinmurtaja, jolla Perustuslain kansalaisille takaamia oikeuksia napsitaan yksi kerrallaan pois? Sipilän hallitus on jo tähän menessä tehnyt kaikkensa Perustuslain arvovallan rapauttamiseksi ja tässä se ampuu sitä vastaan jälleen kerran kovilla.

  • Perustuslain valtiovaltaa velvoittavia pykäliä on jo jätetty sujuvasti huomioimatta. Nyt on menossa kansalaisten oikeuksien murtaminen. Se tuntuu aiheuttavan enemmän ahistusta. En oikein ymmärrä. Mielestäni jokaista pykälää olisi noudatettava.

   En saa niin ikään yhytettyä ehdotettujen lakimuutosten ja rikosten torjunnan välistä suhdetta. Keinot rikosten torjuntaan olisivat olleet jo olemassa, mutta niitä ei käytetty. Olisivat onnistuneet tai ei, mutta olisi kuitenkin yritetty. Nyt huitaistaan uusi laki ja sanotaan että hyvä tulee. Vaikea uskoa.

  • > Olisiko tämä tiedustelulaki jonkinlainen
   > muurinmurtaja, jolla Perustuslain kansalaisille
   > takaamia oikeuksia napsitaan yksi kerrallaan pois?

   Muurinmurtajaa ei ole. Siirtymäprosessi tasavallasta totalitaariseen demokratiaan kulkee pienin askelin. On vain motiivi ja suunta, johon valtio pyrkii. Keinoja kaihtamatta. Kun kansa antaa periksi yhdessä paikassa tai kun ikkuna avautuu (tapahtuu hyökkäys, joka sitten pelottelutarkoituksessa muutetaan terrorihyökkäykseksi), tungetaan väliin totalitarismia ja taas on edetty haluttuun suuntaan.

   • Hyvin oivallettu ja esitetty. Juuri noin nyt mennään.

    EU, NATO, USA ovat totalitaarisen demokratian tukipilareita, pelureita ja välttämättömiä osasia. Klassista diktatuuria ja nationalismia ei joukkoon ja vallanjakoon oteta muuta kuin massana, kannattajana, tukijana.

   • ”Suomi on täysivaltainen tasavalta.

    Suomen valtiosääntö on vahvistettu tässä perustuslaissa. Valtiosääntö turvaa ihmisarvon loukkaamattomuuden ja yksilön vapauden ja oikeudet sekä edistää oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa.

    Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen”

    (”Suomen alue on jakamaton. Valtakunnan rajoja ei voida muuttaa ilman eduskunnan suostumusta.”)

    ”Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen. Eduskunnan hyväksyminen vaaditaan myös tällaisen velvoitteen irtisanomiseen.

    Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)

    Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita.”

    ”Valtiosopimuksen ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella. (4.11.2011/1112)

    Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä. (4.11.2011/1112)

    Laissa kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta voidaan säätää, että sen voimaantulosta säädetään asetuksella. Yleiset säännökset valtiosopimusten ja muiden kansainvälisten velvoitteiden julkaisemisesta annetaan lailla.”

    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

    Eli Suomen perustuslakiin kirjattiin vuoden 2011 ”uudistuksessa” eduskunnan oikeus siirtää toimivaltaa muille elimille (YK, Nato, EU jne).

    • Kun ovat pöhölöt kerran luvanneet päätösvallan siirtämisestä Suomen ulkopuolisille elimille, samantien tulee paukuttaa myös tämä pykälä läpi Suomessa:

     Euroopan unioin lainsäädännön mukaan kolmannella osapuolella on oikeus siirtää myymänsä sähkön, toisen verkonhaltijan alueella ja ilman ylimääräisiä kustannuksia.

     Yhteisön tuomioistuimen v. 2008 antaman ratkaisun asiassa C-439/06 mukaan, tuomioistuin tulkitsi toisen sähkömarkkinadirektiivin säännöksiä kolmannen osapuolen verkkoon pääsyn edellytyksistä. Tässä niin sanotussa Citiworks-tapauksessa sähkön toimittaja halusi toimittaa sähköä asiakkaalle, joka sijaitsi lentokenttäalueella. Tuomioistuimen ratkaisun mukaan kaikki verkot, riippumatta verkon koosta ja asiakastyypeistä, joilla siirretään sähköä asiakkaille ja jotka eivät ole siirtojännite- tai suurjänniteverkkoja, kuuluvat direktiivin 2003/54/EY – 20 artiklan 1 kohdan säännöksen soveltamisalaan ja ovat siten direktiivissä tarkoitettua sähkönjakeluverkkoa. Tuomioistuimen mukaan Citiworks tapauksessa sähkön myyjällä tulee siis olla oikeus toimittaa sähköä lentokenttäverkossa olevalle asiakkaalle.

     Direktiivi 2003/54/EY – 20 artikla 1 kohta menee yli kansallisen lain.

     Esim. jos ostan Seinäjoen energialta sähköä, niin voin käyttää sähkön siirrossa myös kolmatta osapuolta kuten Seinäjoen energiaa Carunan hallitsemassa sähkönjakeluverkossa. Direktiivi 2003/54/EY – 20 artiklan 1 kohdan mukaan ostaessani pörssisähköä, voin käyttää myös kolmatta osapuolta sähkön toimittajana kuin verkon haltijaa.

 18. Uutisia seuraillessa ei tule vastaan juttua, missä joku politikko löytäisi vieläkään tekemisistään virheitä. Poliisihan ne paikkaa, ja parhaalla mahdollisella tavalla on paikannutkin. Nyt ollaan suuntaamassa taas resursseja ylinopeuksien valvontaan. Ollaan palaamassa normaaliin. Jostain on rahaa kerättävä. Johan sitä viikonloppuna paloikin.

  Ruotsi kuulemma palauttaa Suomesta sinne siirtyvät turvapaikanhakijat takaisin Dublinin sopimuksen perusteella. Vieläkö sieltä Kempeleestä löytyisi tiloja?

 19. Miksi kukaan täysijärkinen kannattaisi lisävaltuuksien luovuttamista sellaiselle ihmisryhmälle, joka ei kykene velvollisuuksiaan hoitamaan edes nykyisten lakien ja sopimusten täytäntöönpanossa? Bernerin ”BASIC” menettely on ollut omiaan herättämään epäilyksiä nuhteettomuudesta useaankin otteeseen. Näyttääkin kovasti siltä, että tälläinen massavalvonta ohjelma hyödyttää kansalaisten sijaan vain tahoja, jotka haluavat valvoa kaikkea oppositioksi luonnehdittavaa… Varmuuden vuoksi laajalla otannalla ja ”Suurella Sydämellä”.

  • Hyvä kysymys.

   Miksi valtioneuvoston turvallisuusyksikölle, presidentille, ministereille, Supolle, poliisille, puolustusvoimille pitäisi antaa lisävaltuuksia tiedusteluun ja vakoiluun kun ne eivät nytkään kuunnelleet kun Turun iskuista varoitettiin etukäteen.

   Normaalissa elämässä ja työelämässä pässeille ei anneta lisävaltuuksia.

   Valtioneuvosto, presidentti, ministerit, Supo, poliisi, puolustusvoimat pitäisi asettaa syytteeseen virkatoimien laiminlyönnistä ja kuoleman tuottamuksesta kun ne eivät reagoineet annettuihin tiedustelutietoihin ja varoituksiin.

 20. Mitä meille syötetään ? Vastatkoon se joka tietää, miksi PC-konettani häiritään jatkuvasti ( Upgrades ohjelmilla ) joita en halua tehtäväksi. Ovatko ”HE” tosiaankin auttavaisia, vai kaivelevatko ”HE” koneesta heitä kiinnostavat näppäilyt ? Antavat ”vakavan määräyksen” ÄLÄ SULJE KONETTASI ? Olen koneen laillinen omistaja, joten en kaipaa pakoitteita ”kyttäläisiltä” ? Sellaista menettelyä tapahtuu epäilyttävän usein. Näiden koneiden kehittelijöillä on itsellään valtavat vapaudet kerätä kaikki päivittäiset kommentit varastoonsa tulevia päiviä varten. Me kaikki olemme jo syyllistyneet johonkin tuomittavaan aiheeseen, ylivallan taholta.

  • >Vastatkoon se joka tietää, miksi PC-konettani häiritään jatkuvasti ( Upgrades ohjelmilla ) joita en halua tehtäväksi.

   Sovelluksiin tulee uusia ominaisuuksia, niistä korjataan vikoja ja tietoturvan aukkoja, siksi niihin tulee ”Upgrades”. Ei ne ole uusia ”Upgrades ohjelmia” (LOL!).

   Toki, joskus päivityksistä olisi mukava kieltäytyä ja käyttää vanhaa ja omasta mielestä turvallista.

   Mutta osa päivityksistä pitää tietämättömille saada menemään pakotettuna koska ne on tärkeitä maailman laajuisesti tietoliikenteen turvallisuudelle.
   Ilman kyseisiä päivityksiä koneesi voidaan kaapata siten että niistä päästään hyökkäämään vaikkapa poliisin palvelimia vastaan.

   Windows maailmassa et monastikaan tiedä mitä päivitykset tuovat koneeseesi.
   Joudut luottamaan virusturva ohjelman valmistajaan ja käyttämiesi sovellusten valmistajiin että ne eivät mitään ikävää koneellesi tekisi.

   Samalla Windows on tunnetusti rakennettu reikäjuustoksi joka perus oletuksena sallii kaiken mahdollisen ison veljen tekemän valvonnan. Esim. joissain suomalaisissa huipputekniikan yrityksissä käytetään vuosia kyseisien aukkojen laastaroimiseen omilla talon sisäisillä palomuuriratkaisuilla yms. ennen kuin tohditaan edes ottaa uusinta versiota käyttöön.

   Esim Win10:n kanssa on huomattu että vaikka koetat poistaa kaikki nettiin kommunikoivat härpäkkeet, kone yrittää jutella about kymmenen epämääräisen IP osoitteen kanssa.
   Onpa jopa todettu asennuksen jälkeen windowsin lähettäneen kamerakuvaa ja audiota pitkät pätkät mikrosoftille, käyttäjän tietämättä.

   Linux on pelokkaalle turvallisenpi, joskin vaatinee erilaista opettelua.
   Siinä miljoonat ihmiset voivat itse tarkistaa mitä koodeja heidän koneilleen tungetaan.
   Näin on mielestäni suuri todennäköisyys että vakoiluvärkit eivät Linux koneelle päädy.
   (jos ei käyttäjä omaa tyhmyyttää niitä asenna)

   >Antavat ”vakavan määräyksen” ÄLÄ SULJE KONETTASI ?

   Joskus on päivitykset sellaisia että koneen sulkeminen kesken päivityksen saa koneen menemään sekaisin. Kunhan pidät virusturvan ajan tasalla, kehoitus on aivan aiheellinen, eikä vakoiluohjelman (tms.) tuotos.

   >Olen koneen laillinen omistaja, joten en kaipaa pakoitteita ”kyttäläisiltä” ?

   Jos koneesi aiheuttaa ongelmia maailmanlaajuiselle tietoliikenneverkolle, voit joutua korvausvelvolliseksi.
   Jos et siis suostu pakotteisiin, ota koneesi pois internetistä.

   Minulla oli reitittimessä buginen ohjelmisto joka olisi mahdollistanut DOS hyökkäykset kotiverkostamme. Sonera tällöin sulki nettiliittymämme, kunnes päivitin reitittimen.
   Samaan tyyliin olen huomannut että mikäli laitan vanhan päivittämättömän windows XP koneeni verkkoon, Sonera saattaa katkaista meidän nettiyhteyden.

   Joskus huomasin että yhden tunnin aikana noin 10 000 kertaa joku yritti urkkia konettani. Opin pitämään palomuurin koneeni ja internjetin välissä.

 21. Hallituksen tiedustelulainsäädännön ”uudistustuksella” viedään keskustelu väärille raiteille. Se lienee meininki ja sillä se peittelee omia virheitään. Olettavat, että kansalta unohtui niinkin tuore asia, kuin Sipilän, Orpon ja Soinin äskettäin ohjaama teatteri, ”hallituskriisi”. Hallitukselle saatiin jatkoaikaa uuvattien loikkauksella, jossa istuu nyt viisi uuvattiministeriä parin prosentin kannatuksella galluppien mukaan. Kansan mandaatista viis.

  Muistatteko vielä mikä oli ”hallituskriisin” syy? Sehän oli Halla-ahon kirjoittama hallituksen maahanmuutto-ohjelma, joka lakkasi kelpaamasta kesken hallituskauden. Se piti vaihtaa Arvo Pohjan ohjelmaan, jota Sipilä kehui mediassa useampaankin kertaan. Kun Arvo Pohjan ohjelma lähti näin lapasesta, syyksi todetaan tiedustelulainsäädännön puutteet.

  Kun politikkojen lausuntoja nyt kuuntelee, vain Halla-ahon lausunnoissa on tolkkua. Mies on pysynyt linjassaan. Rupeaa näyttämään ainoalta ”tolkun mieheltä”, valitettavasti.

 22. Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja tohtorikoulutettava Niklas Vainio:
  Tiedustelulakien kiirehtiminen Turun iskuun vedoten ei ole perusteltua.

 23. Kysymys kuuluu, miksi HS ja YLE ovat julkaisseet yhden kriittisen jutun tiedustelulaista?

  – tiedustelulaki saa aikaan kilpailua Suomen kansan vakoilussa
  – presidentin/hallituksen-CIAn-NATOn tiedustelukoneisto voi olla uhka Hesarin-YLEn-kokoomuksen-CIAn-NATOn nykyiselle verkostolle
  – Sipilä/keskusta saatraisi käyttää tiedustelua omaksi edukseen
  – HS, YLE ajavat Vihreitä hallitukseen, jotka ovat tiedustelussa, USA-NATO-sota-juonittelussa aivan ummikkoja ja ylikäveltäviä
  – HS, YLE ajaa Niinistöä toiselle kaudelle, jotta tiedustelu-/infosota/propagandavaltikka pysyy HS-YLE-kokoomus-CIA-NATO-verkostolla.

 24. Yksityisyyden suoja on sitä, että voi ajatella ja puhua (myös toimia perustuslain ja yhdessä sovittujen sääntöjen mukaan) ilman tuomitsevia katseita, syyttelyä ja uhkauksia.
  GWB sanoi: ”joko olette meidän tai heidän puolella…” tarkoitti varmaan että se joka ei ole meidän puolella tai/ja paljastelee sopimattomia ja meitä (nwo-eliittiä) loukkaavia ja valtaamme uhkaavia totuuksia ei ole meidän ystävämme ja hänet me opetamme oikeille tavoille.
  Maamme hallitus tarvitsee nyt urkintalakia jotta se pääsee jo hyvin aikaisessa vaiheessa ’epäiltyjen’ (vastoin kansan tahtoa toimivan hallituksen hankkeita ja valtaa vastustavien ja uhkaavien?) jäljille ja jotta vartioiva hallituseliitti voi itse olla ja toimia turvallisin mielin kuten haluaa kun sitä ja sen puuhia ei kukaan voi urkkia ja seurata mutta se voi itse seurata muiden ajattelua, puheita ja toimia.

  Jo toinen toimittaja, joka paljasti eliitin salaisia pedofiili rinkejä, löydetty 52 vuotiaana kuolleena
  Reporter Who Exposed BBC Pedophilia Cover Up Found Dead
  She is the second BBC reporter who was investigating alleged paedophile rings at the corporation to have died an untimely death.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=156584

  • Truth-hunter,

   ennakoit hyvin tulevaa.

   NATO-isäntämaa-sopimuksen ja tiedustelulain seurauksena Suomessakin yleistyvät CIAn malliin Suomen kansalaisiin (mm. toimittajiin, älykkäisiin, intellektuelleihin, kansalaisjärjestöjen johtajiin, kansalaisliikkeiden johtajiin, virkamiehiin, poliisiin, puolustusvoimiin, poliitikkoihin) kohdistuvat valtion turvallisuusjoukkojen tekemät poliittiset ansat, painostukset, uhkailut, murhat.

   • Toivottavasti tämä nyt ymmärretään ja saadaan kansannousu tätä hanketta vastaan.
    Alkaa olla vaikea ymmärtää että jo lähes kaikessa kansaa johtava eliitti onkin sitä pettävä ja kusettava, maata sen jalkojen alta kaivava.
    Miten meillä voi olla tällaiset roistot vallassa? Onhan se kansan omakin vika joka ei tee mitään asioille vaan tumput suorana seuraa vierestä ja antaa huijata itseään.

 25. Nyt olisi korkea aika tuoda julkisuuteen Supon, puolustusvoimien, NATOn, CIAn tiedustelun nykyinen tehokkuus Suomessa.

  Seurattaviin, vakoiltaviin nähden tehokkuus ja tulokset ovat surkeaa luokkaa, puhutaan korkeintaan 1-2 %sta ja jos arvointiin otetaan mukaan tekojen, iskujen ennaltaehkäisy puhutaan korkeintaan 1 %sta seurattaviin (määrään) nähden.

  Kun Suomeen runnotaan USAn ja NATOn vaatima tiedustelulaki, tehokkuus, hyötysuhde sen kuin laskee, puhutaan promilleista, kun taas järjestelmän kalleus sen kun kasvaa, puhutaan 100 %n kustannuskasvusta.

 26. Teemu Vehkala:

  ”Turun viime viikolla tehty terroriteko, jossa marokkolaismiehet puukottivat hengiltä 2 naista oli sisäministeriön tilaama mittatilaustyö. Koska tiedustelulaki oli saatava läpi keinolla millä hyvänsä.

  Siitä Suomen toimittajat eivät kuitenkaan kertoneet, että mikä tatuointi tällä pääepäillyllä oli kehossaan. Koska se oli Craftin ammattisotilaiden korvamerkki.

  Marokossa heitä on koulutettu viime vuosina yhä enemmän mm. Mossadin toimesta ja juuri näitä miehiä käytetään länsimaissa organisoiduissa terrori-iskuissa päätekijöinä…”

  http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2017/08/turun-terroriteko-oli-sisaministerion.html

  • T.Vehkalalta jääny vaihteeksi psykoosilääkitys ottamatta. Jestas mitä mielipuolista paskaa toi hullu suoltaa.

   • Totalitäärisessä Neuvostoliitossakin totuuksien kertojat suljettiin psykiatrisiin hoitolaitoksiin.

    Nyt elämme sen terästyvässä versiossa, joka tapahtuu pienten askelten taktiikalla, jotta ihmiset eivät huomaisi minne ollaan menossa ennenkuin se on myöhäistä. Itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi runsas neljännes-vuosisata sitten yhden kirjansa pahaenteisesti, ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”.

    Saman asian osoittaa brittipatriootti David Noakes sivustollaan:
    ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://www.eutruth.org.uk/

    Taidat olla Uuden Maailmanjärjestyksen tyranniaan pyrkivien zio-globalistien trolli tai sitten näiden ohjauksessa olevan propagandamedian aivopesemä hyödyllinen idiootti:
    ”How the news media hypnotizes its viewers – video working now”, http://tapnewswire.com/2017/08/how-the-news-media-hypnotizes-its-viewers/

 27. Tämä kertoo selkeästi että kyse on organisoidusta terrorismista jossa Saksa tekee yhteistyötä zio-masonic nwo-mafian kanssa ja jossa meidän johto on mukana. Vaikea tätä on muuten ymmärtää.
  Tämä pitäisi kansalaisten ymmärtää eikä alistua nyt urkintalain alle jolla vain yritetään varmistaa etteivät tätä rikollista toimintaa vastustavat kansalaiset pääse ääneen.
  Suomi rikollisten ”loppusijoitus-paikkana” – Turkugate jatkuu…
  ”Näitä lehtiä lukiessa hämmästelee sitä miten ihmeessä nämä Saksassa rikolliseksi määritellyt henkilöt on vapautettu ja miten he ovat Saksasta päässeet matkustamaan eteenpäin Suomeen ohi kaiken valvonnan?”
  http://beta.oikeamedia.com/o1-35829

  • Miksi totuuden etsijät moista hämmästelevät. Eivätkö he tiedä, että valemedian tärkein tehtävä on suoltaa ulos valheita, joten mistä voi tietää, että nämä muka ”marokkolaiset terroristit” olisi määritelty Saksassa rikollisiksi… SUPOltako? Ja vaikka heidät olisikin, niin mistä voi tietää, keitä nämä muka rikollisiksi määritellyt ”marokkolaiset terroristit” ovat, tai onko heitä ylipäätään olemassa… SUPOltako jälleen kyseinen tieto tulee?

   Karistakaa nyt hyvät ihmiset suomut pois silmiltä…. SUPO ei työskentele Suomelle, vaan NWO-pyramidin huipulle siten, että sen tärkein tehtävä on YLLÄPITÄÄ KANSAINVÄLISTÄ RIKOLLISUUTTA. SUPO on CIA pienessä mittakaavassa, eli toimiva osa maailmanlaajuista mafiaverkostoa, joka pitää yllä kansainvälistä rikollisuutta. Turun isku oli vain yksi näistä Euroopan lukuisista ”pahat muslimit” – pelkoa ja ihmisten vastakkain asettelua lietsovista – teatteriesityksistä, eikä mitään muuta!

 28. ”Presidentti Niinistö haluaa valvoa suomalaisia, jotta monikulttuuri voisi rynniä estettä

  Suomen ulkomaanedustustojen päälliköiden vuosittaisessa kokouksessa Helsingissä tänä aamuna puhunut presidentti Sauli Niinistö sanoi ääneen sen, jota Yle Watch aavisteli jo viime lauantain kirjoituksessa Tapahtui mitä tapahtui, mutta monikulttuurista ei luovuta. Nyt se on sitten virallista korkeinta valtiojohtoa myöten, että Turun terrori-iskusta huolimatta Suomi tulee jatkamaan liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa, joka on välttämätön ehto vierasperäiselle terrorismille näillä Pohjan perukoilla. Ylen verkkosivuilta löytyvässä videossa ja siihen liittyvässä lyhyessä jutussa jo otskko kertoo kaiken: Presidentti Niinistö: ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse”.

  Niinistö muistutti, että Suomea sitovat kansainväliset sopimukset pakolaisista ja turvapaikanhakijoista ja niitä Suomen tulee noudattaa.

  – On siis syytä tehdä selväksi: Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse. Palaaminen rajatarkastuksiin lännessä ei estä turvapaikanhakijan maahan pääsyä, ei estänyt itärajallakaan pari vuotta sitten, Niinistö sanoi.

  Niinistön puhe edustaa vaihtoehdottomuuden politiikkaa, kun hän toteaa yks kantaan, että rajatarkastukset eivät estä turvapaikanhakijoiden maahan pääsyä. Tämä on silkkaa valhetta, sillä Suomi voi juuri presidentin peräänkuuluttamien kansainvälisten sopimusten perusteella olla päästämättä maahan turvapaikanhakijaa, joka tulee turvallisesta EU-maasta kuten Ruotsista. Mikäli Euroopan Unionissa noudatettaisiin Dublinin sopimusta ”pakolaisena” tulo Suomeen olisi jo teknisesti mahdotonta. Suomeen tullessaan turvapaikanhakija on tullut 8-10 turvallisen Euroopan maan läpi, vaikka sopimuksen mukaan turvapaikkaa tulee hakea ensimmäisessä EU-maassa johon on saavuttu.

  Kehitysmaalaisten kansainvaellus ei ole sateen kaltainen normaali luonnonvoima, jolle ei muka mahda mitään ja joka pitäisi siksi hyväksyä ”luonnollisena ilmiönä”. Osuvampi vertauskuva olisi sateen jäljiltä syntyvä mutavyöry, jota vastaan voidaan paikallisesti aina suojautua, jos siihen löytyy vain riittävästi tarmoa. Eri verukkeilla maahan pyrkivät afrikkalaiset onnenonkijat ja potentiaaliset terroristit voidaan pysäyttää Suomen länsirajoilla tarvittaessa helposti. Kyse on puhtaasti poliittisesta tahdosta, ideologisesta arvovallinasta sekä halusta kuulla tai olla kuulematta kansan ääntä.

  Niinistön arvovalintana on suosia kolmannen maailman ylijäämäväestön invaasiota, jonka päässä häämöttää suomalaisen etnisyyden tuhoutuminen ja yhteiskunnan vajoaminen samanlaiseen tilaan, josta muukalaiset ovat lähtöisin.

  Muun poliittisen klienteelin lailla Niinistökin uskoo, että ongelmien ratkaisu löytyy uusien lakien säätämisestä. Tästä kertoo hänen samaisessa puheessaan ollut kannanotto, jossa yhdytään pääministeri Juha Sipilän vaatimukseen, että uuden tiedustelulain hyväksymistä pitää kiirehtiä. Tulee väistämättä mieleen, että terrori-iskua käytetään nyt hyväksi KORRUPTOITUNEEN SYSTEEMIN PITKÄÄN TOIVOMALLE VALVONNAN LISÄÄMISELLE, jota ei ole voitu aikaisemmassa yhteiskunnallisessa tlanteessa toteuttaa…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.fi/2017/08/presidentti-niinisto-haluaa-valvoa.html

 29. Tämänkaltaisten hallinnassa olemme tällä hetkellä:

  ”The illegal we do immediately; unconstitutional takes longer” – Heinz Kissinger

 30. Blogi: Arto Luukkanen, pe 25.08.2017 18:04

  Viranomaisten terroripeli ja ihmisralli jatkuu
  Keskustelu Turussa tapahtuneesta terroriteosta jatkuu.

  Kuten odotettavissa oli, Yle omaksui jonkinlaisen perustuslain vastaisen sensorin roolin (kt.https://yle.fi/uutiset/3-9786940). Kansalaisia varoitetaan vihapuheesta ja väkeä pelotellaan sillä, että pelkkä tykkääminen fb:ssä voi johtaa syytteeseen (https://yle.fi/uutiset/3-9791371). Länsimaisessa yhteiskunnassa ajatuspoliisin työ on yleensä yhdistetty diktatuureihin.

  Kuten professori Timo Vihavainen blogissaan tästä on todennut:

  ”Viralliselta taholta on, joltakin Jouni Niskanen-nimiseltä toimihenkilöltä nyt tullut ilmoitus, että ”väärien” mielipiteiden jakaminen ja ”peukuttaminenkin” netissä saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit. Niin kai on, jos sitä halutaan. Yhtä selvää on, että tämänlaatuinen ajatusten ja ilmaisujen poliisivalvonta täyttää totalitarismin tunnusmerkit. Kansanedustajien ja muiden sellaisten tahojen, joiden tehtävänä on valvoa kansan perusvapauksia, on nyt ehdottomasti syytä reagoida näihin puheisiin, jotka tulevat virkavaltaa käyttäviltä ihmisiltä.” (http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2017/08/kiihottuminen-ja-kiihottaminen.html?spref=fb).

  Hallituksen arvosteleminen terrorista on nyt leimattu vihapuheeksi, josta joutuu oikeudelliseen vastuuseen ja ihmisiä varoitetaan presidentin auktoriteetilla. ”Törkeää leimaamista tai tahallista väärinymmärtämistä on jo kuultu tarpeeksi”.

  Kansan toivotaan – anteeksi ranskan kieleni – ”pitävän turpansa kiinni”. — lisää linkistä
  http://beta.oikeamedia.com/o1-36122

  • ”Yhtä selvää on, että tämänlaatuinen ajatusten ja ilmaisujen poliisivalvonta täyttää totalitarismin tunnusmerkit.”

   EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostettu maanpetturihallitus:
   ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://www.eutruth.org.uk/

 31. Yksi tiedustelulain prosessi:

  Suomen tiedusteluviranomaiset, poliisi, puolustusvoimat lähettävät tiedustelutietoja Sauli Niinistön perustamalle USAn ja NATOn hybridikeskukselle, joka laatii strategiat, kohdeyleisöt, kohteet, kenelle ja minne ja miten natottamista ja Venäjän vastaisuutta tarjotaan ja kenet laitetaan mustalle listalle Ei käännytettävissä tai Viholliset.

  • Erään linkin kommentin mukaan Laura sanoi:
   Kuvaava näyte Lauran ASENTEESTA, suunnilleen 3 minuutin kohdalta:
   ”Presidentti Kekkonen sanoi aikoinaan, että meidän tärkein tehtävä on suomen itsenäisyyden ja riippumattomuuden takaaminen ja hyvinvoinnin ja turvallisuuden turvaaminen, ja tämä menee kaiken muun edelle. Siis kaiken muun edelle!
   Missä on meidän johtajat, jotka sanovat että suomalaisten turvallisuus ja hyvinvointi menee kaiken muun edelle? — Minä kaipaan tällaista johtajuutta, vahvaa johtajuutta. Ei enää tätä henkistä alamaisuutta!”

   Kyllä Lauran asenne on hyvä ja oikealla tavalla isänmaallinen. Isänmaallisuus onkin ainoa ase globalismin tuhoja vastaan. Ainoa mitä jää miettimään on se miten tuo asenne näkyy kun kyse on EU:ssa mukana roikkumisesta.
   Pystyykö hän silloinkin jämäkästi sanomaan että IRTI, OMA RAHA JA PANKKI! ?

   Ellei pysty niin tuskin mikään juurikaan paranee eikä tähän haittamaahanmuuttoonkaan saada korjausta koska olemme aina riippuvaisia Brysselistä joka päättää kaikki oleelliset asiat puolestamme.
   Sama pätee talouteen, emme voi käydä tervettä kauppaa Venäjän kanssa mikä olisi meille elintärkeä asia. Emme liioin pääse irti Nato-kahleista emmekä voi hoitaa itse suhteitamme Venäjään omien etujemme mukaan, siis pysyä puolueettomana vaan olemme osa yhteistä Nato-rintamaa Venäjää vastaan.

   Persujohdon pitäisi paljastaa selkeästi korttinsa mitä tulee EU:hun ja NWO:hon. Ovatko vai eivätkö ole niiden takana. Muuten on turha lupailla mitään kansalle. Se on pelkkää äänten kalastusta.

 32. Hunter, mä luulen että ei kukaan enää tänä päivänä aja tosissaan:

  ”IRTI, OMA RAHA JA PANKKI”.

  Koko maailma on niin voimakkaasti sidottu tähän NWO-paskaan, että siitä ei enää irti päästä kuin suuren sodan kautta!

  • Niin voi olla. Kaikki muutokset yleensä vaativat kriisin.
   Mutta onhan meillä IPU joka ajaa eli ei voi sanoa ettei kukaan ajaisi. Jospa selkärankaisten joukko kasvaa ajan ja kärsimyksen myötä eikä paska enää maistukaan hyvältä…?

 33. Tiedustelulaki tarkoittaa, että valtio, presidentti-ylipäälikkö, hallitus, ministerit, ministeriöt, poliisi, Supo, puolustusvoimat, USA, CIA, NATO, USAn, NATOn, Sauli Niinistön hybridiosaamiskeskus vakoilevat Suomen kansalaisia,

  mutta Suomen kansalaiset, media eivät voi valvoa presidentti-ylipäälikköä, ministereitä, Supoa, puolustusvoimia, tiedustelulakia, CIAta, NATOa.

  Viimeisin vedätys tulee eduskunnalta, kansanedustajilta, puolueilta: eduskunnan vierailulistat tuhotaan heti, että media ja kansalaiset eivät voi seurata ketkä eduskunnassa käyvät lobbaamassa, ostamassa, painostamassa kansanedustajia ja eduskuntaryhmiä.

 34. Tutkikaapa mitä Kiinassa tapahtuu. Tätä samaa ajetaan länsimaihin = totaalista valtion kontrollia. Kaiken pitää tapahtua nimen omaan vähitellen, että suurin osa kansasta hyväksyy diktatuurin ja puolustaa sen menetelmiä lopulta jopa henkeen ja vereen asti, mm. valheellisten terrori-iskujen kannustamana. Lisäksi valheellisen lääketeollisuuden agendojen johdattelemana (mm. pandemiauhkat, että pakkorokotukset saadaan käytäntöön). Raamattu kirjoittaa tästäkin kaikesta.

 35. Tiedustelulaki vain helpottaa tiedustelulla saatujen tietojen käyttöä, Supo on useissa tapauksissa suorittanut tiedustelutoimintaa laittomasti, tämä tuli ilmi mm. Mats Dumelin Rikosraportti ohjelmassa, lähetyksessä entinen Supon työntekijä kertoi laittomasta puhelinten kuuntelusta, jota he suorittivat. Myöhemmin kun kysyin asian kertoneelta henkilöltä asiasta, hän kiisti kaiken ja väitti ettei ole koskaan mitään sen kaltaista sanonut. Tämä siitäkin huolimatta, että kertomansa oli tallentunut ohjelman nauhoitukseen. Näin siis Suomessa, ei Pohjois-koreassa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here