Turun tragedian uutisoinnissa on ilmennyt, että vastaanottokeskuksen sisältä oli jo aiemmin varoitettu Turun puukottajan radikalisoitumisesta. Tieto asiasta on mennyt myös Suojelupoliisille, joka ei kuitenkaan ryhtynyt minkäänlaisiin toimiin asiassa. Olisi ilmeisesti pitänyt tietää aika ja paikka, milloin tämä radikalisoituminen konkretisoituu teoiksi.

Suojelupoliisin tulisi kaiketi koordinoida kansalaisten suojelua terrorismiuhkaa vastaan – miten tämä koordinointi toteutui tässä tapauksessa? Pelkkä reagoimattomuus ja jälkikäteiset selitykset tällaisten ilmoitusten suuresta määrästä eivät oikein kuulosta suojelutoiminnan koordinoinnilta.

Tapaus herättää monia muitakin kysymyksiä: Miten voi radikalisoitunut kaveri lähteä liikkeelle vastaanottokeskuksesta – jossa häntä olisi kuulunut saadun tiedustelutiedon perusteella seurata – veitsien kanssa paikalliselle torille puukkodemonstraatioonsa? Olivatko veitset vapaassa jaossa vastaanottokeskuksessa? Mikä on vastaanottokeskusta operoivan Punaisen Ristin vastuu tapahtumista?

Suojelupoliisin täydellinen toimimattomuus menee johtajansa Antti Pelttarin piikkiin. Sen sijaan, että kiitellään viranomaistoimintaa oikein presidentin johdolla, asiasta on syytä tehdä perusteellinen tutkimus. Supon juoksua voisi jatkossa parantaa reipas johtajakierrätys.

Valtiollisten haaskalintujen parveilu tarjolla olleen ilmaisen TV-ajan ylenmääräisessä käytössä herätti lähinnä inhon tunteita. Haaskalla oli tietysti koko valtiollinen eliitti presidentti Sauli Niinistön johdolla, pääministeri Juha Sipilän ja sisäministeri Paula Risikon seuratessa tiitterästi perässä. Jopa joka paikan mitättömyys Ilkka Kanerva oli malttanut jättää hetkeksi tekstiviestiharrastuksensa lausuakseen asiassa painavan sanansa.

Haaskalinnuilla oli yhteinen agenda: tiedustelulait pitää hyväksyä eduskunnassa viipymättä. Miten nämä lait olisivat edistäneet tapahtuneen ehkäisyä? Tarpeellinen tiedustelutietohan oli jo olemassa. Siihen vain ei reagoitu eikä sitä osattu käyttää. Päävastuu tästä lankeaa Suojelupoliisille ja sen johdolle.

Tilanne muistuttaa kovin 90-luvun pankkikriisin asetelmia. Silloin moni esitti, että valvontakamerat olisi tullut suunnata pankkitiskin takaiseen toimintaan. Nyt valvontakamerat olisi ollut syytä suunnata toiminnan valvojiin ja siinä vastuullisiin.

Presidentti Sauli Niinistö on rakentanut Suomesta tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti Pikku Amerikkaa. Eräänlainen merkkipaalu tässä rakennustyössä saavutettiin, kun Suomi liittyi toteutuneiden terroritekojen maaksi. Oletettavaa on, että jatkossakin Sauli Niinistön Suomi vetää puoleensa terroritekoja, joiden juurisyyt löytyvät USA:n aggressiivisista toimista maailmalla.

Nyt tarvittaisiin siis Pikku Amerikan arkkitehdin Sauli Niinistön mielestä Suomeen kattavan kansalaisvalvonnan mahdollistava lainsäädäntö Amerikan malliin.
¤

Tauno O. Mehtälä
päätoimittaja


 

Mielenosoitus massavalvontaa vastaan Washingtonissa, Yhdysvalloissa 26.10.2013.
Kuva: Stephen Melkisethian (CC BY-NC-ND 2.0) via Flickr

95 KOMMENTTIA

 1. Ei tipu,koska vähäinen virkavelvollisuuden rikkominen tms.ei ole rikos.
  No tätä vähäisyyttä ei sinällään ole määritelty laissa,mutta myöskään ennakkotapausta tuskin löytyy oikeushistoriastamme.Joten se siitä 🙁

 2. Oli todellakin silmiinpistävää ja ällöttävää, että poliitikot, presidentti ja ao. ministeri, Supo ja poliisi aloittivat heti ja ensimmäisinä mediassa itsensä kehumisen ja käsien pesun.

  Suomessa johtoasemissa olevat poliitikot sekä puolustusvoimissa upseerit ovat sitä harvinaista reliikkiä, joille ei ole asetettu vastuuta eikä tulosvastuuta sanomisistaan, tekemisistään, laiminlyönneistään, virheistään.

  Nyt Turun tapaus todistaa, että turvallisuusviranomaiset Supo, valtioneuvoston turvallisuusyksikkö, poliisi, puolustusvoimat alkavat amerikkalaiseen malliin olla myös kontrollin, vastuiden ja tulosvastuiden ulkopuolella.

  Tiedustelulakiinkaan ei vastuupykäliä olla laatimassa.

  Monen hidasjärkisen ja herroja pelkäävän suomalaisen on historiallisista, kulttuurisista ja luonnesyistä kovin vaikea hyväksyä kritiikkiä esivaltaamme, poliittisia johtajiamme erityisesti presidenttiä ja poliisia, pappeja ja puolustusvoimia kohtaan.

  Niinpä kun poliittiset puolueemme ja puoluejohtajammekin oppositiossa ovat hiljaa, Turun tapausta on tapahtuneen ymmärtämiseksi syytä tarkastella yksilötasolla.

  Eli jos siis kysymys olisi siitä, että oma omainen, läheinen olisi menehtynyt Turun iskuissa niin moni suomalainen olisi valmis jos vain osaisi ja älyäisi ja jos saisi juridista apua vaatimaan vastuuseen niin poliittiseen kuin oikeudelliseen ja virkamiesvastuuseen sekä korvauksiin vastuulliset tahot ja henkilöt esim. virkatoimien laiminlyönneistä, kuolemantuottamuksesta yms.

  Ilmiselvästi vastuullisia ovat valtioneuvoston turvallisuusyksikön johtaja, ao. ministeri, Supon johtaja, rikospoliisi, poliisi, puolustusvoimien ylipäällikkö ja komentaja ja perustelukin on selvä:

  Suomi käy terrorismin vastaista sotaa ja vain pari päivää ennen Turun iskua Barcelonan iskujen yhteydessä Suomen turvallisuusviranomaiset antoivat tiedotteen, että Suomeen ei kohdistu terroriuhkaa.

  Pitkään johtavat poliitikkomme, valtioneuvosto, Supo, poliisi, puolustusvoimat salasivat ja pohtivat, miten Turun iskuista voidaan häivyttää kansainvälisyys, ulkomaalaisuus, terrorismi, jihaddismi, Suomen, USAn, NATOn terrorismin vastainen sota muslimeja vastaan, Suomen, USAn, NATOn sota ISISiä vastaan jne.

  Tiedämme minuutilleen ja sekunnilleen, miten nopeasti poliisi ampui puukottajaa ja kuinka nopeasti ensimmäinen ambulanssi tuli paikalle, mutta emme mitään tekijän/teon motiiveista, syistä, järjestäytneisyydestä, teon terrorismiluonteesta, teon jihaddismikytköksistä, teon kansainvälisyydestä, teon suhteesta terrorismin vastaiseen sotaan jne.

  • Näin se on kun meillä on maata johtamassa eliitti joka ei halua että kansa tietää totuutta siitä mitä se itse meidän selän takana puuhastelee. Ja koska se käyttää valtaansa omaa kansaa vastaan se ei halua erota vaan jatkaa taisteluaan kansaa vastaan.
   Elleivät kansalaiset nyt herää ymmärtämään mistä on kyse ja vaadi maahan johtoa joka alkaa toimia heidän eikä globaalin veroparatiisi-eliitin etuja ajaen ja valvoen niin heillä ei ole oikeutta valittaa jos puukko heilahtaa omaan kurkkuun kun eivät ole itse tehneet mitään sen estämiseksi.

  • Näin se on kun korruptiota ei tunnisteta. Tässä hyvä korruptio-ohje sivulta anneliauer.com

   Korruption muotoja ovat mm.: vallan väärinkäyttö, lahjonta, petokset, kavaltaminen velvollisuuksien laiminlyönti, huonojen toimintatapojen suojelu, huono johtaminen eturistiriidat ja sisäpiiritiedon ja muun luottamuksellisen tiedon väärinkäyttö integriteetinvastainen verkottuminen, hyvä veli -verkostot lakien ja määräysten kiertäminen tosiasioiden vääristely, perättömät lausunnot, valehtelu dokumenttien ”sormeilu”, yhteisten pelisääntöjen manipuloiminen laiton seuranta ja tarkkailu tehtävien, velvollisuuksien ja valvonnan laiminlyönti ja asioiden viivyttely huonon hallinnon suojelu ja salailu huono johtaminen: välinpitämätön johtamistyö ja alaisten laiminlyönti vääristyneiden, epäreilujen ja epäasiallisten keinojen käyttäminen alaisiin
   Lähde: Vaasan yliopisto, professori
   Ari Salminen

   Ihmettelen missä vaiheessa Ulvilan murhatutkimukset nyt ovat!!

   • Terävä kaveri tämä Ari Salminen. Saa tiivistettyä koko Suomen hallintomallin yhteen kappaleeseen. Täytyypä lukea hänen kirjoituksiaan enemmän.

  • Nimimerkki Tim lienee tismalleen oikeassa. Tutkija Alan Salehzadeh sanoi saman asian tarkemmin: Suomeen iskettiin koska Suomi on mukana terrorismin vastaisessa sodassa. Tutkija jatkoi myös haastattelussa, että Suomen tulisi vetää ”joukot” pois. Tämä olisi ratkaisu hänen mukaansa terrori-iskujen lopettamiseksi. (siis onko Suomella todella joukkoja Afganistanissa)

   Ajankohtahan Barcelonan ja Turun iskuilla näyttäisi sattuvan aikaan, kun Trump pyytää Suomelta, ja arvatenkin Espanjalta sekä muilta koalition mailta joukkoja tai muuta tukea Afganistaniin. Ehkä Niinistön kutsun tärkein syy Valkoiseen Taloon.
   Elikkä Suomen viranomaiset ja poliittiset puolueet valehtelevat suoraan kansalle Turun iskun syystä ja miksi se tehtiin juuri nyt. (yrityksiähän oli myös kai Saksassakin) Eli Isiksellä on selvä päämäärä ja se on saada lännen joukot pois Afganistanista et lähimaista.

   Se on tämä kaveri, joka lähes ainoana tietää nää jutut:
   https://salehzadeh.wordpress.com/

   ”En ole ainoa, joka ihmettelee, miksei maahanmuuttopolitiikkaan ole tullut piiruakaan järkeä sitten 2015 pakolaiskriisin.”

   alan salehzadeh

   https://salehzadeh.wordpress.com/En ole ainoa, joka ihmettelee, miksei maahanmuuttopolitiikkaan ole tullut piiruakaan järkeä sitten 2015 pakolaiskriisin.

   • Totta, ja siksi tuota kaveria ei voida ottaa valtamediaan antamaan lausuntojaan, esmes A-studioon. Siellä on vakiot puhuvat päät, kuten UPIn Aaltonen ja viimeksi Matti Vanhanen, muun muassa, Todellisisa asiantuntijoita, siis. Laitoin aikaisemmin linkin, jossa tämän kaverin lausunnon oli stadin pravda vetänyt pois. Ei ollut virallisen linjan mukainen.

    • Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda on Suomessa vihollisen so. zio-globalistien Uuden Maailmanjärjestyksen tyrannia-agendaa kaiuttava pää-propagandatorvi, joka mm. ajaa kantaeurooppalaisten ml. suomalaisten tuhoamista korvaamalla ne diktatuuriin helpommin alistettavalla värillisellä sekarodulla – johon tarkoitukseen alullaan oleva mutavyöry Afrikasta tulee kuin tilauksesta.

     Yle on tuota agendaa toteuttavien, ylikansallisia takapirujaan kumartavien ruskeakielisten vallanpitäjiemme propagandatorvi, apureinaan vihervasemmistolaiset toimittajat, jotka ilomielin taukoamatta suoltavat kommunistisen Frankfurt-koulukunnan mädätysoppeihin perustuvaa kulttuurimarxismi-saastaansa joka kodin joukkotyhmennys-ruutuaan hypnotisoituneena tuijottavalle lammaslaumalle.

   • Selkeästi paljastuu että kaiken takana on globalistien NWO-hanke… se on se perimmäinen syy lähes kaikkeen mitä nykyisin tapahtuu maailmanpolitiikassa.
    Globalistien NWO-strategia on ’hajota-ja-hallitse’ ja sillä kansallisvaltiot yritetään tuhota ja ajaa maailman kansat juurettomaan kaaokseen ja pelon valtaan jotta ne ottaisivat vastaan nwo-eliitin valheellisen ilosanoman: takaamme rauhan kunhan vain annatte kaiken vallan meille.
    Asetelma on selkeä ja yksinkertainen ja se näkyy omassakin maassamme: nwo-eliitti vastaan oma kansa (Soini vastaan perussuomalaiset ym.). Maamme johto on todellisuudessa isänmaaton pääoman lakeija ja kansan vihollinen eli vihollinen on ja elää keskuudessamme. Sillä on tarve olla mukana globaalissa ’terrorismin vastaisessa sodassa’ koska se kuuluu nwo-strategiaan jolla globalismia, maailman ryöstämistä, ajetaan kun se ei etene tai ole toteutettavissa ilman sotaa.
    Ei siis ihme että meilläkin nyt tämä totuus konkretisoitui Turussa ja se lienee vasta alkua ellei maan johto muuta tapojaan mitä se ei tee ellei kansa sitä ala ankarasti vaatimaan.

 3. Jätetään Tim vielä kenttäpoliisi arvostelujen ulkopuolelle. Hoitivat hommansa niin hyvin kuin se oli mahdollista. Muista ei voi sanoa samaa, politikot suojelupoliisit mukaanluettuna. Kansalaisen henki tässä on paperia kun ne pojat ja tytöt säätää. Omien toimien tutkimisen sijaan rupesivat vain heti antamaan meille ohjeita miten pitää olla. Ei saa radikalisoitua, ei koston kierrettä ei vihapuhetta. Vikahan ei alunperinkään ollut heissä, vaan puutteellisessa lainsäädännössä. Kohta on kaikki kuultu, voi helvetinperkele.

  Vitutti kuunnella noita selityksiä. Jos radikalisoidun joskus, sen aiheuttavat kyllä nämä meidän kotoisat politikot. Ei tullut mieleenikään käydä heti ensimmäisen vastaantulevan himmeän kimppuun. Turha meitä on syytellä. Onko arvon politikoilta jäänyt huomaamatta, että 99,9 % suomalaisista on tolkun kansalaisia. Maksamme verot ja sakot mukisematta ja katsomme hiljaa vierestä kun te työnnätte meidän rahat hevon perseeseen. Itse olette kuin kanalauma joka kaakattaa ja kaakattaa ja lennellessään ympäriinsä saa aikaan vain sotkua. Tehkää meille palvelus, ottakaa kaikki ”uudistukset” kainaloonne ja hypätkää Jortaniin, uuvatit edellä.

  Tuskin tästäkään sotkusta päättäjien päitä putoaa. Suomessa ei sellaista virhettä ole, että politikko tai virkamies eroaisi. Pahimmassakin tapauksessa vaihdetaan vain uuteen virkaan, usein parempaan. Sekin vaihto vain syystä että, asianomainen itse ei enää kehtaa paikallaan olla. Onhan noita posteja, vaikka Oy Veikkaus Ab’ssa. Siellä kyllä joutuu arpomaan joka viikko seitsemän numeroa ( sju numret) ja lisänumeron (tilläggsnummer), mutta kyllä siitä maksetaan, yli kolmekymppiä kuukaudessa. Politikkoja pitäisi ohjata noihin posteihin vain aikaisemmin, ennen kuin ehtivät tekemään miljardien vahinkoja.

  • Ok jätetään kenttäpoliisi kritiikittä (paitsi siltä osin, että kenttäpoliisikin ryhtyi omien ja muiden käsien pesuun välittömästi).

   Mutta ei jätetä kritiikittä Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö presidentti Niinistöä, puolustusvoimien komentaja Lindbergiä, puolustusministereitä Haglund ja Jussi Niinistö sekä joka paikan ja puolustusasioiden mitättömyyttä Ilkka Kanervaa eikä USAn armeijaa ja NATOa.

   Turun iskut liittyvät USAn ja NATOn vuonna 2001 aloittamaan terrorismin vastaiseen sotaan Lähi-Idässä, mihin Sauli Niinistö meidät sitten liitti USAn ja NATOn sotakoalition osaksi.

   Sauli Niinistön Suomi sotii ja tappaa näyttävästi, julkisesti ja ylpeänä USAn ja NATOn joukoissa Lähi-Idässä arabeja, mihin arabit, jihaddistit, erilaiset arabien kotia puolustavat turvajoukot sekä nuoret miehet luonnollisesti vastaavat kykyjensä ja resurssiensa mukaan.

   Pelkästään Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Syyriassa USA ja NATO ovat tappaneet miljoonia siviileitä ja tappavat joka päivä lisää ja ajavat kymmeniä miljoonia pakosalle omasta maastaan ja kodeistaan.

   Turun iskussa on kysymys USAn, NATOn, Niinistön Suomen terrorismin vastaisen sodan kostonkierteestä ja Pyhästä sodasta ja ennen kaikkea siitä, että USA, NATO, Niinistön Suomi ovat laiminlyöneet täysin oman puolustuksen terrorismin vastaisessa sodassa.

   USAn, NATOn, Niinistön Suomen puolustus vuotaa kuin seula. Takaisin on isketty Pariisiin, Nizzaan, Lontooseen, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan ja nyt Turkuun.

   • Poliisille miinukseksi voidaan laskea se parinkymmenen poliisin ryhmä, joka pantiin äskettäin tarkkailemaan suomalaisten vihapuhetta, siis suomalaisten. Tuskin siinä porukassa on eksoottisempien kielten taitajia. Resurssien haaskausta, mutta tämäkin aivopieru tuli ministeriöstä. Poliisi tekee työtä käskettyä.

    Suomessahan ei tarvi olla kaksinen tappi, viranhaltija, kun se jo ymmärtää asemansa niin, että juuri suomalaisia hänet on palkattu valvomaan, rankaisemaan, verottamaan ja sakottamaan, ja tietenkin suomalaisille vittuilemaan. Muille on annettava etuoikeuksia. Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.

    Eilenkin näitä ”tappeja” oli A-studiossa kolme vastaan yksi. Nuo kolme kuuluvat siihen ryhmään, jota media ja toimittajat ovat myötäilleet. Heidän naamansa ovat olleet jatkuvasti esillä antamassa ”lausuntoja”. Linja ei näytä muuttuvan vaikka kansaa kuolee turuilla ja toreilla. Oli aika huvittavaa, kun ohjelman toisessa osassa kauhisteltiin leipäjonoja Venetsuelassa.

  • Poliisijohto nimitetään poliittisin perustein. Kuten muistamme: kun Anne Holmlund (kok) tuli sisäministeriksi, hän nimitti poliisiylijohtajaksi Mikko Paateron (kok). Mikko Paateron poika Sami Paatero (kok) toimi Anne Holmlundin poliittisena avustajana. Pelkkä yhteensattuma tietenkin…

   Kenttäpoliisi ei välttämättä ajattele poliisijohdon ymmärtävän kenttäpoliisin ongelmia ja tarpeita.

   • Nämä palkintovirat on mielestäni selkeää lahjontaa, kun teet kuinka käsketään, saat vapautuvan viran Suomesta ja jos oikein hyvin tottelet meitä, pääset pankkiiriksi eurooppaan. Hyvänä esimerkkinä on takkinsa kääntänyt ja omasta puolueestaan loikannut ministeri Soini…

    ”Kerrotun mukaan EBRD-pankissa avautuva virka luvattiin Soinin päätettäväksi hallitusneuvotteluiden yhteydessä vuonna 2015.”

    Kokoomus sai tuolloin varmistuksen siitä, että puolue todellakin saa pitää jo edellisen hallituksen sopiman eli Alexander Stubbin (kok) pääministeriaikana päätetyn Euroopan investointipankin varapääjohtajan viran.

    Tämän Luxemburgissa sijaitsevan tehtävän oli luvannut edellinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) Jan Vapaavuorelle (kok).

    Vapaavuoren tultua valituksi Helsingin pormestariksi jäljelle jääneelle kahden vuoden virkakaudelle uusi puoluejohtaja Petteri Orpo poimi edeltäjänsä Stubbin.

    Uuden hallituksen muodostaja ja poliittiset virkanimitykset vaalipuheissa voimakkaasti tuominnut Juha Sipilä nappasi virkaruletissa Keskustalle Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen kuusivuotisen viran.

    Tilintarkastustuomioistuimessa Suomen edustajana on vuodesta 2012 toiminut Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä. Hänen pestinsä päättyy ensi talvena.

    Itälä etsii paraikaa uusia töitä. Tilintarkastustuomioistuimeen hänen tilalleen on nousemassa Keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

    Kiviniemi on nykyisin talouden yhteistyöjärjestön OECD:n apulaispääsihteeri Pariisissa. Kiviniemen virkakausi OECD:ssä olisi päättymässä ensi vuoden elokuun lopulla.”

    Ja onhanhan noita Suomen tuhoamisesta hillotolpan jakajia muitakin, alkaen Kataisen turhanpäiväisestä apukomissaarin paikasta. Lankulle saisivat joutaa ja kölin ali vetää.

    • Seuraillaanpa Soinia. Väitetään, että hän käänsi kaikki takkinsa kun tarjottiin juppikootterin paikkaa Lontoossa. Itse hän kieltää ottavansa paikkaa vastaan, mutta ei ole ensimmäinen kerta kun juudas pettää. Hopearahat kelpaavat vieläkin.
     Veikkaan, että kyllä hän juppikootteriksi Lontooseen menee ja lehmänkaupoista tärkein oli hallintarekisterilain ”uudistus”, jossa uuvatit käänsivät takkinsa. Näin saadaan haarukoitua Soinkin uudelle ”työlle” hinta. Se maksaa suomalaisille veronmaksajille, siis niille jotka eivät pääse veroja karkuun, vähintäänkin satoja miljoonia euroja. Selkokielellä, lahjonnan ja siitä saatavan hyödyn suhde on kohdallaan. Eivät finanssipiirit sitä ilmaiseksi antaisi. Ja mikä tässä on parasta, maksajana on kolmas osapuoli, veronmaksajat.

 4. Sotkuista vielä tämä sote-sotku. Maakunnissa odotellaan parhaillaan lainsäädäntöä, miten mennään. Lakeja ei vielä ole, kun ne jäivät hallitukselta epähuomiossa säätämättä. Oli kiire terveysbisnesten, maakuntahallinnon, julkisen omaisuuden jakamisen, johtajien virkojen perustamisen ynnä muun järjestelyn kanssa. Joku avustaja varmaan huomautti ministereille, että lakeja voi säätää vain eduskunta hallituksen esityksestä ja ne ovat vielä säätämättä. Saivat ahaa elämyksen.

  Näyttäis vielä siltä, että Terveystalon ja Mehiläisen pisnetitkin saattavat jäädä pieneksi sote-uudistuksen ”digitalisoinnin” kanssa. Kukaan ei osaa sanoa sille vielä hintaa, mutta arviot liikkuvat miljardeissa ja niillä on voimakas taipumus moninkertaistua. Jokohan ministereillä on osakkuuksia it-firmoihin, vai peräti omia perusteilla? Viron mallihan ei Suomelle kelpaa, kun se maksaa vain murto-osan.

 5. Valitettavat puukkosurmat Turussa ovat osoittautumassa yhteiskuntamme valvonnan puuttellisuuden ja jopa ammattitaidottomuuden.
  Vastaanottokeskuksesta oli tehty ilmoituksia poliisille,kyseisistä henkilöistä,niitä ei otetu vakavasti,herääkin kysymys, oltiinko suojelupoliisissa tarkoitushakuisen välinpitämättömiä heidän suhteen.
  Palveleehan juuri poliisin etuja nykyinen, jopa hysteerinen ilmapiiri, samoin muut zenofobiset voimat ovat saaneet tästä vettä myllyynsä.
  Päivän Hesarissa oli uutinen Yhdysvalloista, jossa ollaan huolisaan venäjään kohdistuvan verkkovalvonnan vaikeutumisesta, kun uusi tietoliikenne merikaapeli kiertääkin Ruotsin, mennen suoraan maastamme Saksaan.

  Myös nämä hämärän globaalin politikan tendenssit tulisi ottaa huomioon.

 6. Kun Turussa kaikessa kaaoksessa ja sählingissä valtakunnallinen poliittinen ja sotilaallinen sotasensuuri ei ollut vielä täysitehoisesti toiminnassa, median ”tuuttiin” pääsi 2 kertaa rikospoliisin sanomana, että teon yhtenä motiivina on ideologia.

  Mutta arvasihan sen, että poliittinen ja sotilaallinen johtomme sekä valtamedia häivyttävät eli sensuroivat ideologian nopeasti Turun tapahtumien käsite- ja sanavarastosta.

  Sodaksi Turun tekoja ei saa mainita.

  Tiedossa ei ole siirrettiinkö ideologian maininnut rikospoliisi muihin tehtäviin, mutta mediassa häntä ei ole enää näkynyt.

 7. Suomi on henkisen kyykyttämisen, kiusaamisen ja tasapäistämisen kyttäysholhousvaltio. Tämä maa on ajettu tärviölle jo vuodesta 1995 lähtien, eu: liittymisen myötä. Poliittinen eliitti, puolustusvoimat ym selkärangattomat munattomat madot ovat vain marionetteja usa, cia, mossad jne jne johtoisessa maailman uudelleen järjestämis operaatioissa. Lähi-idässä on tuhottu toimivia valtioita,infrat tuhottu ja satoja tuhansia näiden maiden ihmisiä on kuollut, lisäksi vielä vammautunee. Suomalaiset ovat (suurimmalta osin) lammasmaista hyväuskoista ja sinisilmäistä biomassaa. Hyvin menee.

  • Kyllä asiat noin ovat lyhyesti tiivistettynä. Ja meillä on ollut kova kiire päästä mukaan tähän kyykytykseen.
   Selkärangatonta porukkaa. Viime sodista selvittiin tuurilla mutta seuraavassa ei taida enää onni suosia.

 8. Sanoma Oy vetäisi oikein härskin rimanalituksen tänään.

  Jutussaan se yrittää halpaa, että Turun veitsi-isku on YKn, EUn, NATOn kansainvälisen kriisinhallinnan nurja puoli.

  Jihaddismi ei kuitenkaan ole suunnattu YKta eikä EUta vastaan vaan USAta, NATOa ja niiden sotakumppaneita kuten Niinistön NATO-Suomea vastaan.

 9. Todella hyvä ja terävä yhteenveto Taunolta vaikka näenkin tämän ns. ”terroristi-iskun” toisin kuin 99% suomalaisista.

  ”Haaskalinnuilla oli yhteinen agenda: tiedustelulait pitää hyväksyä eduskunnassa viipymättä. Miten nämä lait olisivat edistäneet tapahtuneen ehkäisyä? Tarpeellinen tiedustelutietohan oli jo olemassa. Siihen vain ei reagoitu eikä sitä osattu käyttää. Päävastuu tästä lankeaa Suojelupoliisille ja sen johdolle.”

  Se on juuri näin, Turun iskun todellinen agenda on tiedustelulain hyväksyminen ”eduskunnassa viipymättä”, ja olihan sitä tietysti osattu valmistaa (poliisivaltion next step) hyvissä ajoin ennen varsinaista ”sisään ajoa.” Wink, wink. Ihmisten pitäisi laittaa tämä ”pahat terroristit siellä sun täällä” palapeli yhteen siten, että Suomi EI OLE ERILLINEN, vaan korruptoituneitten juoksupoikien (Suomen terävin eliitti…köh, köh) kautta osa maailmanlaajuista NWO-agendaa. Mikäli tämä isku olisi ollut räjähdys, terroristi olisi luonnollisesti pudottanut oman passinsa rikospaikalle… köh, köh.

  Oma näkemykseni on luonnollisesti se, että suojelupoliisi töpeksi ainoastaan suomalaisten perspektiivistä katsottuna. Suojelupoliisin vinkkelistä katsottuna Turun ”näytelmä” meni kohtalaisen hyvin, ellei täydellisesti, koska lähes kaikki suomalaiset tämänkin näytelmän valemedian avustuksella nielivät.

  • Vaikka ei uskoisikaan NWO-salaliittoon, joka kylläkin käy päivä päivältä uskottavammaksi, niin puolueettomalle tarkkailijalle alkaa näyttää selvältä se, etteivät Suomen hallitus taustaryhmineen ja kansa enää istu samassa veneessä. Suomea ollaan ihmisineen myymässä ja siirtämässä pala palalta osaksi jotain suurempaa järjestelmää, jonka intressejä ei tavallisille ihmisille kerrota. Tämä keskittämistä pohjustetaan kuitenkin siten, että lapsellisella tasolla olevia ihmisiä manipuloidaan kosmopoliittiseen ajattelutapaan ja niinpä monet typerät ihmiset vaikkapa vihervasemmistossa ottavat tämän ohjelmoinnin todesta, eivätkä mieti kuinka mahdotonta kaikkien maailman ihmisten aito kosmopoliittisuus oikeasti on ja mitä fyysisiä ja sivistyksellisiä resursseja se oikeasti vaatisi. Se on vain turvallisissa ja vauraissa länsimaissa kasvaneiden ja eläneiden ihmisten lapsellista harhaa.

   Vähän fiksummille ihmisille suurta keskittämisprojektia markkinoidaan jämäkämmin mm. litanialla: ”jobs, growth and investment”, eli jostakin lähes jumalalliselta tasolta saadaan mannaa Suomeen, joka synnyttää kaikkea materiaalista hyvää eli kannattaa olla kuuliaista, nöyrää ja joustavaa työvoimaa globalismin jumalille, joiden pappeina toimivat mm. EU:n komissio, EKP ja siihen kytkeytyneet investointipankit.

   Tiedustelulain takana voi olla ajatus kaiken mahdollisen kansalaisia koskevan tiedon keräämisestä tai ’anturoinnista’, jota tehostetaan mm. sellaisilla teknologioilla kuin 5G, Internet of Things, Artificial Intelligence, Quantum Computing ja Big Data Analysis. Näiden pohjalta voidaan luoda tosiaikaisia prediktiivisiä malleja suurien väestömassojen käyttäytymisestä ja tietoa voidaan myydä suuryhtiöille. Big Datan ja sen mahdollistamaa hallitun keinottelun kautta maapallon kaikki resurssit voidaan lopulta ohjata muutamien jättiläismäisten yritysten haltuun, joita vielä isommat pankit rahoittavat. Vapaakauppasopimuksilla on tässä oma tärkeä osuutensa. Jossain vaiheessa kaikki valta siirtyy jättiyrityksille ja pankeille, jolloin politiikan aika voidaan julistaa päättyneeksi ja kansallisia hallituksia ja parlamentteja esittäneet tahot astuvat syrjään näyttämöltä (itse asiassa niiden näytteleminen on jo nyt varsin huonoa).

   Siinä vaiheessa homma menee mielenkiintoiseksi, kun keskitetystä järjestelmästä, joka tietää kaiken oleellisen kansalaisistaan, aletaan muodostaa takaisinkytkentää niihin päin eli ihmisten tarjoamat ’biologiset resurssit’ voidaan alistaa suoraan tuolle jättiyritysten klusterille, jota valtavat tekoälyohjelmistot pyörittävät ja joka tarpeen mukaan ohjelmoi (kouluttaa) ihmisiä ja sen jälkeen hyödyntää niitä omiin tarkoituksiinsa.

   Eli kaikki tämä mieletön pyrkimys kansalaisten itsenäisen toiminnan ja ajattelun lopettamiseen tähtää pala palalta kohti NWO-tyyppistä teknokraattista dystopiaa ja tiedustelulaki on yksi pieni osa tätä suurta palapeliä.

   • Taidamme olla jo tilanteessa, jossa tämän biomassan, jota kansaksikin kutsutaan, ainoa tarkoitus on tuottaa voittoa osakeyhtiöille. Jos epäselvää, kysyä voi vaikka Nallelta tai noopelisti Holmstömiltä. Että tuottaisimme mahdollisimman paljon voittoa, alati kasvavaa sellaista, on meidän kilpailtava kovasti. Yhtiöt yhtiöitä vastaan, yritysten yrityksiä vastaan, kansalaisen kansalaista vastaan. Paitsi tietenkin niiden, jotka ovat ravintoketjun huipulla. Tätä kutsutaan leikkisästi globalisaatioksi.

    Ratkaisematta taitaa olla vieläkin, mistä tulee se ostovoima, joka pitää rattaat pyörimässä ja taloudessa jatkuvaa ”kasvua”. Siihen ei liene syytä vielä paneutua, niin kauan kuin velkavetoista kasvua on näkyvissä. Kilpailuhan tuottaa runsaasti ylijäämäihmisiä, jotka eivät enää tuota voittoja osakeyhtiöille, mutta se ongelma jätetään politikkojen ratkaistavaksi. Parempi keskittyä antamaan ohjeita kansalaisille median ja kaikkien käytettävissä olevien kanavien kautta, millä eväillä kilpailussa pärjää. Jos ei pärjää, syy on kilpailijassa.

    Vaihtoehtona olisi tietenkin lokalisaatio, jossa tekisimme töitä kansakuntana enemmän itsellemme ja toisillemme, kaikkien hyväksi, ilman kovaa kilpailua. Noin niin kuin rauhallisemmin, miettien, parhaalla mahdollisella tavalla. Siihen ei taida olla enää paluuta, kun politikotkin luovuttavat valtaansa tuolle globalisaatiolle, joka ei näytä olevan edes oikeushenkilö.

    • ”… niin kauan kuin velkavetoista kasvua on näkyvissä”

     Henning Witte:
     ”USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen
     2015-10-11 21:07
     Att USA för ett migrationskrig har diskuterats enbart av tyska alternativa media. De svenska tiger om det hårdnackad med undantag av White TV, vilket visar att de andra är under mind control på ett eller annat sätt.

     Huvudsyftet med migrationskriget är att krossa Europas nationer för att öppna vägen till den Nya Världsordningen. Men varför slår USA till just nu, sedan i början av september 2015, och inte tidigare eller senare?

     Därför att nästa stora finanskris, kollapsen av vårt banksystem, var väntat att komma september/oktober 2015. Med det påtvingade migrationskriget framförallt mot Tyskland och Sverige, kan finanskraschen möjligtvis fördröjas.

     Hur hänger de ihop?
     Ju, man måste veta att samtliga pengar skapas/föds som lån…behöver man mer pengar, måste nya lån tas.

     Vi vet redan att en av de stora konspiratörerna bakom migrationskriget är USA:s George Soros, som är en djävulsk hantlangare åt de mörka bakgrundskrafterna.

     Och vips tvingar man stater, kommuner och landsting till nya lån genom migrationskriget, precis enligt planen som Gorge Soros nämner på sin hemsida ovan…”

     http://www.whitetv.se/gigantiskt-pyramidspel/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

   • ”Suomea ollaan ihmisineen myymässä ja siirtämässä pala palalta osaksi jotain suurempaa järjestelmää, jonka intressejä ei tavallisille ihmisille kerrota.”

    Se on tehty jo. Intressit näkyvät arkipäivän elämässä ja talouskehityksessä. Oleellisinta on nyt se, miten tontti ja sen resurssit palautetaan oikeille omistajilleen.

 10. Massavalvonta on yhdysvalloissa tuottanut lamaannusta tiedusteluelimissä valtavan tietomäärän vaatiessa resursseja sen analysoimisessa. Uusi tiedustelulaki siis käytännössä heikentäisi kansalaisten turvallisuutta sitoessaan viranomaisten resursseja kissanristiäisten erottelemiseen vakavammista tapahtumista. Ainoa, millä loogisesti voidaan perustella esitettyä tiedustelulakia on, että se mahdollistaa massavalvonnan teknisen valmiuden rakentamisen muodossa, joka on helppo EU:n liittovaltiossa integroida keskitettyyn, huomattavasti suuremmilla resursseilla pyöritettävään koneistoon. Ehdotetun kaltainen massavalvonta koneisto voidaan tehokkaasti kohdistaa soraääniä päästelevään kansanosaan, mikä on nykylainsäädännön sekä käytössä olevien teknisten valmiuksien puolesta tänäpäivänä ”ongelmallista”.
  Koska SUPO:lla ei ollut valmiuksia puuttua VOK:sta saatuun vihjeeseen, kuinka valmiudet olisivat paremmat lainmuutoksen jälkeen? Mikäli tarkoitus on palkata SUPO:on tuhansia uusia työntekijöitä, esitetyt määrärahat ovat sangen maltillisia, elleivät suorastaan marginaalisia tarvittavista varoista. Näin ollen todennäköisin selitys on ”vain yksi maanpetoksellinen teko” pitkässä Koiviston konklaavista alkaneessa ketjussa.

 11. Turun veitsi-iskun jälkeen Valkoinen talo, Trump, CIA, USAn armeija, NATO saavat Niinistön luovuttamaan Suomesta mitä vain kun ei se ole ollut vaikeaa ennen Turun iskujakaan.

  • Niin, kohta se on legitiimiä, ja n sA saa suorat yhteydet merikaapeleista laillisesti omiin koneisiinsa.

   Mites seUSA:n Hesan innovaatiokeskus jaksaa? Milloin sinne pääsisi ekskursiolle?

   Vaikka innovoimaan avoimuutta demokratiaa?

 12. Ylpeys käy lankeemuksen edellä. Turku oli vasta alkua. Suomi tullaan lyömään täysin maahan, eikä pelkästään terroriteoilla vaan taloudellisella, hengellisellä ja käytännössä kaikilla osa-alueilla.

  Kukaan ei tiedä miten toheloa ja avutonta esimerkiksi Supon toiminta todellisuudessa on mutta esimerkiksi taannoisen tiedottajansa Liinu jonkun lausuntoja lukiessa ja naamaa katsellessa ei voi välttyä tulemasta samaan johtopäätökseen kuin niin monesti muulloinkin.

  Suomi on vajaaälyisten kömpelöiden typerien narsististen tumpuloiden kasvattamo.

  Täydellisesti epäonnistunut maa.

  Maan äidit ja isät ovat kuolleet ja nykyiset ovat huoria, juoppoja, ateisteja, siivottomia, saastaisia ja kelvottomia.

  Mitään moraalia ja perustaa ei enää ole.

  Tulee kaatumaan että rötkähtää. Kovalla paukkeella ja rytinällä.

  • Kuten joku osuvasti sanoi että ’selkäranka on Timolla valunut housuihin paskan sekaan’ niin näin taitaa meille olla kansakuntana käynyt.
   Meillä on maata johtamassa joukko jolta ei voi odottaa oikein mitään järkevää.
   Toki jos kansa pystyisi parempaan ja vaihtaisi johtajansa niin toivoa voisi elättää mutta kun sillekin on valtaosin käynyt kuten Timolle niin eipä sen varaan voi paljoa rakentaa.
   Pian ollaan tällä menolla pelkkää hyvää jätettä.

   • P.s. Kannattaa lukea http://beta.oikeamedia.com/o1-35829 niin ymmärtää mistä on kyse.
    Ei ihme että Mafiaveljet meilläkin kiirehtivät urkintalakia, onhan se veemäistä kun tai jos kansa alkaa ymmärtää mitä sen selän takana touhutaan.
    Varmaan on kiire pikaisesti tehdä janitskinit mahdollisimman monelle joka tekee ’sopimattomia’ paljastuksia.

    • Kun urkintalaki tulee voimaan, kestää jonkun aikaa kun poliisi, puolustusvoimat, CIA, NATO, poliitikot ja rikollisjärjestöt organisoituvat ja verkostoituvat kunnes omaisuusrikokset, asuntomurrot, varastomurrot, yritysmurrot taas lisääntyvät.

     Ja sitten poliitikot, poliisi, media ihmetelee, että miten ryöstäjät ovat tienneet että asunnoissa ei ole ollut ketään, varastoissa, yrityksissä ei ollut hälyjä ym.

     Ja sitten:”murrot ovat asunnon omistajien, varastojen ja yritysten omistajien omaa huolimattomuutta ja välinpitämättömyyttä.”

     Ja homma jatkuu. Poliisit ovat puskissa ja metsissä jahtaamassa ylinopeuksia, urkkijat kyttäävät ja myyvät tietoja, kenet voisi listiä, minne voisi murtautua yms.

    • Vielä tämä — siteeraus Heikki Porkalta
     ”Ilman Euroopan unionin jäsenyyttä Suomi ei painiskelisi nykyisen vaarallisen maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittisen ongelman kanssa. Kyse ei ole haasteesta vaan erittäin pahasta ongelmasta.
     Itsenäisenä, muiden valtioiden kanssa yhteistyötä tekevänä maana Suomi päättäisi itse, keitä päästetään rajan yli. Turvallisista maista tulevat olisivat oikeasti pannassa toisin kuin nykyisessä tilanteessa, jossa kansainvälisten sopimusten yli kävellään, jos Bryssel käskee.
     Brysselin puolesta ollaan oltu valmiita vaikka valehtelemaan, kuten kokoomuksen Petteri Orpo on jo ehtinyt moneen kertaan tehdä. Samalla valheen kentällä astelee myös moni muu, mutta siitä lisää lähitulevaisuudessa.
     http://beta.oikeamedia.com/o1-35912
     Kovin suurta järkeä ei tarvita jotta ymmärtää että EU:sta pitäisi irtaantua – mitä pikemmin sen parempi.

     • Asiahan on ollut jo pitkään päivänselvä.

      Muuttoliikkeellä käytetään hyväksi EUn heikkoutta.

      Se taas tarkoittaa, että muuttoliike on organisoitua.

      Jos nyt on jotenkin normaaliälyinen, seuraa asioita ja osaa ajatella niin ei liene epäselvää, kuka muuttoliikkeellä ja EUlla pelaa.

      USAlla on intressi saada EU epävakaaksi, kaaokseen, sotaan ja sotiin sekä EUn talous polvilleen, jotta USAn pohjamudissa rypevä velkatalous pääsisi jaloilleen.

      Venäjä ei USAn retkuun mennyt, NATO-maat ja EU menivät, Kiinaa USA ei uskaltanut yrittäkään.

     • Tim. Asun Kaliforniassa ja voin kertoa, että Yhdysvallat rämpii täsmälleen samassa NWO-liemessä, ellei jopa pahemmassa, kuin muutkin kansallisvaltiot. Trump kuten muutkin viimeaikojen jenkki-presidentit, eivät ole olleet kansan valintoja, nämä korruptoituneet vasallit on asetettu (valittu) valtapaikoilleen kunkin aikakauden agendaan sopivaksi. Ronald Regan (ammattinäyttelijä) oli se henkilö, joka vei USAn Vatikaanin KAUTTA johdetun pankkivallan alle, eli Vatikaanin suojasta ne kaikkein korkeimmat puppet masterit, eli pankkijärjestelmän omistajat löytyvät. Yhdysvallat on vain jesuiittien kädessä oleva vasara ilman todellista valtaa.

      Trumpin (jesuiitti yliopisto; ammattinäyttelijä) tehtävä on murskata poliittinen ja sosiaalinen järjestelmä maailmanlaajuisesti rinta rinnan tämän menossa olevan – taitavasti organisoidun – terrorismin vastaisen sodan kanssa. Toisin sanoen: nämä Vatikaanin suojissa olevat puppet masterit ”taistelevat” omia proxi armeijoitaan (kuten Isis) ja huumekuriirejaan vastaan, koska suojelupoliisit ja kansallisvaltioiden ylin johto armeijoineen toimii pankkijärjestelmien omistajien alaisuudessa.

      Karavaani kulkee, vaikka koirat haukkuu!

     • Kyllähän Trump on hirveässä pyörityksessä kuten oli Obama, Clinton, Reagan.

      Obamalta kesti 1 kuukauden verran ennen kuin nöyrtyi ja alistui vahvemmilleen. Trumpilta kesti suunnilleen saman verran.

    • Jessikka Aro@JessikkaAro
     Hei ystävät, varokaa vähän tota harhautustiliä nimeltä @vihapuhepoliisi . Se levittää väärää tietoa ja häiriköi. Lisäksi se ei ole hauska. pic.twitter.com/Ho7xwfGl1G

     Poliisilta voi kulua turhaa aikaa a) twitterissä roikkumiseen
     b) valetilien metsästämiseen
     Tuo on jo vähän kuin omaa haamua metsästäisi. Amerikkalaisten kehittämässä twitterissä kaikki on mahdollista: Valepoliisi jahtaa oikeata poliisia ja oikea poliisi valepoliisia. No, itsehän ovat paikan valinneet.

 13. Töppäily ei näköjään lopu eikä edes puupäitä tipu.

  Tässä Supon ja rikospoliisin kansainvälistä, yhteiskunnallista, historiallista, sotatieteellistä, psykologista, ideologista osaamista:

  Poliisitutkinta: Turun epäilty puukottaja radikalisoitui tässä kuussa.

  • Todella menee poliisilta jo pelleilyn puolelle.

   Taitaa tulla selittelyjen Suomen ennätys… Eli Supon toiminnan tutkimista yritetään estää viimeiseen saakka.

  • Heh, kohta ilmoitetaan päivämäärä ja kellonaika, tietysti farkkumerkkikin olisi olennainen tieto…

   • Poliittinen johto, viranomaiset, poliisi, puolustusvoimat yrittävät tosi lapsellisella ”psyko – logiikalla” kansan älykkyyttä halveksien pestä käyensä ja paeta vastuutaan, että tekijä oli muka ykx kakx hokkus pokkus ihan äkkiä vaan radikalisoitunut jihaddismiin niin äkkiä että poliittinen johto, viranomaiset, poliisi, puolustusvoimatkaan ei ehtinyt sitä huomaamaan eli jos se ei olisi ollut niin nopeata niin ihan varmalla poliittinen johto, viranomaiset, poliisi, puolustusvoimat olisi tehnyt jotakin.

    • Ken sanan ’islam’ negatiivisessä sävyssä mainitsee, hänet hukkaa perii. Laitetaanko suoraan perustuslakiin?
     Bahrain, UAE, Qatar ja Saudit varmasti siirtävät muutama kymmentä miljoonaa kivoille tileille ulkomaille

  • Oikeastaan ei Suomi ja suomalaiset edes kuulu Euroopan unioniin:

   ”Eduskunta sulki EU-liittymissopimukseen Maastrichtin sopimuksen mukaan erottamattomasti kuuluneen talous- ja rahaliiton kolmannen vaiheen hyväksyntänsä ulkopuolelle.

   ”Eduskunta edellyttää, että Suomen mahdollisesta liittymisestä rahaliiton kolmanteen vaiheeseen päätetään aikanaan eduskunnassa hallituksen erillisen esityksen perusteella…”

   Presidentti Martti Ahtisaaren yksityishenkilönä ratifioima jäsenyyssopimus EMU 3 on vajaa eikä siitä tee pätevää liittymissopimusta EU:n hyväksyntäkään. EU-liittymissopimuksen ratifiointiaika umpeutui 31.12. 1994. Täydennysratifiointeja ei voida tuon päivämäärän jälkeen enää tehdä, vaikka EU kuinka mielellään olisi halukas rikkomaan omia sääntöjään.

   Väärän aineiston ratifiointi kaatoi koko liittymissopimuksen. Suomi ei ole EU:n jäsen.

   Lähde: http://mvlehti.net/2017/08/24/perala-suomi-on-laittomassa-tilassa/

 14. Vaikka en ole koskaan lukeutunut ”kristittyihin” niin silti mieleeni tulee usein raamatussa esiintyvät ennustukset, miten ”ihmiset käyttääntyvät LOPUN AIKANA”. Vallan ja rahan ahneita, kieroilevia selkään puukottajia, ilman sääliä heikompiaan kohtaan, omahyväisiä, rivokielisiä haureuden harjoittajia.Maailma ei voi jatkua heidän valtansa alaisuudessa, ettei ”kaikki LIHA tuhoontuisi”. Jos on olemassa ylin auktoriteetti, joka on kaiken luonut, niin aivan varmasti ”HÄN” astuu tilanteiden keskelle tekemällä kaikesta vääryydestä lopun. Sehän on jokaisen soveliaan ihmisen toivomus, eikös olekkin ? Uskon sellaisen ratkaisun olevan, ainoa oikea, mahdollisuus maapallon tulevaisuuteen nähden. Unohdetaan taivaaseen passitukset, mullasta me saamme ravintomme.

 15. Jenkit ovat jälleen sisällissodan partaalla. Etelävaltioiden muistomerkkejä kaatuu kuin heinää. Vasemmiston ”Rauhanmarssijat” polttavat omaisuutta, ja nyrkkitappelevat, uusnatsien kanssa. Maan historiaa on alettu järkiperäisesti tuhoamaan ”demokraattisten vasemmistojen toimesta”. Media tekee parhaansa vääristellen kaikki tapahtumat Trumpin syyksi. Roskajoukot eivät tarvitse Trumpin apua saadakseen maan kaaokseen. USA on kiehumispisteessä, tehdessään maastaan naurunalaisen yhteiskunnan muun maailman silmissä.

  • Jotain todella outoa tuossa hommassa on. Ottaako demareilla vaalitappio noin koville, että organisoivat vaikka maansa kaaokseen saadakseen Trumpin ulos virastaan. Toisaalta, tuskin demarit sitä voisivat yksin tehdä. Takana täytyy olla suuremmat voimat, muuten kaaos torpattaisiin alkuunsa. Ehkä finanssipiirit ovat käyttäneeet sen verran suuria summia demareiden lahjontaan, että menetys on mittava. Onhan johtavat demarit kasvattaneet varallisuuttaan aika mukavasti valllassa ollessaan. Trump suhteellisen varakkaana miehenä on vaikeammin lahjottavissa, saada ruotuun, kuten sanotaan. Köyhä on aina helpommin lahjottavissa kuin rikas.

   Salaliitoilla maailmaa viedään, se on selvä, mutta en usko tämän ns. ”nwo-eliitin” olevan niin viisas, että saavat kaikki kulkemaan halutulla tavalla. Homma vaan yksinkertaisesti lähtee välillä lapasesta, kun rahasta ja vallasta taistellaan. Ihmiset kun kuitenkin ovat yksilöitä ja ajattelevat välillä itsekin. Kaikkia on vaikea saada ruotuun. Siksi varmaan noita ”pakkokeinolakeja” alkaa näkymään lainvalmisteluissa kasvavassa määrin.

  • Lisäys: ”Suojelupoliisi (Supo) on sisäministeriön alainen valtakunnallinen poliisiyksikkö, jonka ydintoiminta-alueita ovat terrorismintorjunta, turvallisuustyö ja vastatiedustelu”

   • Terroristi-käsite on ilmeisesti uudelleen määritelty: pääepäiltyjä ovat rajoittamatonta maahantunkeutuja-invaasiota kritisoivat kantasuomalaiset.

 16. No kato, supohan tutki, onko Suomessa tapahtuneilla iskuilla kansainvälistä yhteyttä. Muistaakseni tulivat tulokseen, ei ole, toimivat ”itsenäisesti”. Niin aina.
  Kansainvälinen terrorismihan on jo ”digitalisoitu”. Turun kaverinkin VOK kertoi kuunnelleen isisin saarnoja puhelimellaan. Digitalisoinnillaan pyytävät nimeomaan muodostamaan itsenäisiä soluja ympäri maailmaa ja tekemään terrori-iskuja siviilikohteisiin. Onhan tästä puhuttu jo vuosia. Eilinen ulkolinja ohjelma jäi katsomatta. Katon areenasta jos antaa vielä lisävalaistusta. Suosittelen supollekin. Pitäisikö viestiliikennevalvontaa kohdentaa paremmin?
  Terroristisoluja on muodostunutkin kiitettävästi kaikessa rauhassa, Eurooppaan ja Suomeenkin, kuten tapahtuneet kertovat. Aseiden ja räjähteiden kuljettaminen kohteisiin on ollut vaikeampaa, mutta paremman puutteessa käyvät puukot ja ohjausvialliset autot, toistaiseksi.

 17. Kun tiedämme, että 90-95 % terroriteoista on CIAn, Mossadin, USAn, NATOn erikoisjoukkojen tekemiä/järjestämiä,

  kun Turun tapauksessakin on taas epäilyttäviä ja epäselviä piirteitä,

  kun edeltävä Barcelonan isku on ilmiselvästi yllä mainitun etikousjoukon junailema niin Suomessakin Turun casea olisi syytä tarkastella ja tutkia organisoituna kansainvälisenä operaationa, jossa kansainvälisiä tekijöitä ja ehkä Suomen turvallisuusviranomaisia ja ehkä poliitikkojakin on mukana ja ei ole.

  Tuttu kuvio joka tapauksessa:

  Suomen turvallisuusviranomaisilla ja hallituksella oli kansainvälinen tieto tekijästä ja teosta etukäteen, mutta mitään ei tehty (vrt. mm. 9/11, Pariisi, Nizza, Bryssel, Berliini, Barcelona, joissa ihan sama kuvio)

  tekijä on ulkomaalainen kohdemaahan saapunut (vrt. Pariisi, Nizza, Bryssel, Berliini, Barcelona, joissa ihan sama rakenne)

  kiinniotossa, tekijöiden tunnistamisessa sotkua, epäselvyyttä, ongelmia (vrt. Pariisi, Nizza, Bryssel, Berliini, Barcelona, joissa sama ongelma)

  Turun, Pariisin, Nizzan, Brysselin, Berliinin, Barcelonan tiedotuksessa fokus on siinä, että ei kerrota mitään, annetaan vain tietoa pala palalta, jolloin annetaan harhaanjohtavaakin tietoa, joka sitten korjataan, teko riisutaan toiminnalliseksi konkretiaksi sekunti, minuutti, esine, tavara peliksi, missä teon motiivit, kansainvälisyys, kausaalisuud, sota, ideologia, taustat, Suomen osuus karsitaan pois

  Turun tapaus eroaa sikäli, että muissa operaatioissa poliisi, armeija on tappanut henkilöitä siellä täällä, joiden osallisuudesta, henkilöllisyydestä ei ole mitään takeita ja kuolleita käytetään sitten todisteina, heille keksitään tarinat

  nyt ei tapettu, mutta tekijä otettiin viranomaisten haltuun ja eristettiin vartioituun sairaalaan ja sitten vankilasairaalaan, mikä tarkoittaa, että viranomaiset alkavat keksiä ja tehdä tarinaa

  paras ja paljastavin esimerkki tarinasta on ” keksintö”, jonka vain suomalainen metsäläinen voi keksiä, että tekijä radikalisoitui jihaddismiin ihan vaan äkkiä hetki sitten yx kax kun oikeassa maailmassa USA, NATO, Suomi on taistellut ja tappanut Lähi-Idässä islamilaisia ja islamisteja vuodesta 2001 lähtien terrorismin vastaisessa sodassa, kun Lähi-Idässä länsi on käynyt sotaa koko 1900- ja 2000-luvun ja kun jihaddismi on vanhempi käsite kuin 100-vuotias Suomi

  Huomionarvoista on sekin, että kun tutkinta oli ja on vielä kesken, Sauli Niinistö, Sipilä, Kanerva, Soini käyttävät terroritekoa heti hyväkseen ja alkavat heti vaatia tiedustelulakia, jota puolestaan on vaatinut Suomelta USA ja NATO osana NATO-isäntämaa-Suomea ja lisäksi vaaditaan suojeluskuntia sekä poliisille aseet ja poliisista paramilitaari eli aivan samoja vaatimuksia kuin USA ja NATO ovat esittäneet NATO-isäntämaa-Suomelle.

 18. Että joo, ulkolinja kertoi: https://areena.yle.fi/1-3861360 Jihadistien internet välittää terrorismin propagandaa täysin avoimesti. Yhtään twitter-tiliäkään ei ole suljettu, vaikka kyrpi-sodan torjuntakeskuksia perustetaan sinne tänne. Mihin tarvitaan vielä tiedustelulainsäädännön ”uudistusta”, jos ei seurata edes kaikille avointa nettiä. Vai onko meininki antaa tulla pelotetta kansalle, joka ”oikeuttaa” terrorismin vastaiseen sotaan. Sitähän saa kyllä käydä maailman tappiin saakka, jos sen syitä ei ole tarkoituskaan poistaa.

  Muistakaa kuitenkin olla tykkäämättä suomalaisten vihapuhetta, jos naamakirjassa asutte. Se voi johtaa rikostuomioon.

 19. Netti ja nettikirjoittelut ei nyt ole se, joka on Turun teon motiivi, syy.

  ”Syyllinen netti” on myös yksi noita Suomen kotikutoisia metsäläispsykologisia keksintöjä kun poliittinen johtomme, poliisi, puolustusvoimat, CIA, NATO haluavat netin kontrolliinsa.

  Esim. Barcelonassa, Nizzassa, Pariisissa, Berliinissä, Brysselissä, Lontoossa ei keksitty syyttää nettiä ja syykin on selvä kuten Turunkin tapauksessa, tekijät eivät 1) ole nettinörttejä 2) usko nettiin vaan jihaddismiin, joka on ollut olemassa jo ennen nettiä ja ilman nettiä.

  • En niin sanonut, vaan, jihadistit käyttävät nettiä monin tavoin hyödykseen täysin avoimesti, kenenkään estämättä. Sitä käytetään propagandavideoiden levittämiseen, värväykseen, ohjeiden antamiseen, terroristisolujen muodostamiseen jnejne… Motiivi tuntuu olevan hukassa tutkijoiltakin, mutta eiköhän se lienee se sama, vääräuskoisten vahingoittaminen.

 20. Maassamme on ylimmän tason oikeudenkäytön osalta hyvin ongelmallinen tilanne.

  Oikeuskansleria ei ole virassaan, vaan toiminta tapahtuu sijaisvoimin.

  Myös valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on pelattu pois pelistä. Tässäkin tapauksessa lähinnä valtakunnansyyttäjä voisi käynnistää tutkintatoimet poliisiviranomaisten – ja ennen kaikkea Suojelupoliisin – toimimattomuudesta etukäteen saamansa tiedusteluvihjeen perusteella. Alempien sijaistajien VKSV:ssa ei kukaan odota reagoivan asiaan.

  Suomen oikeusvaltio – jota erityisesti kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korostaa – on pahasti nilkuttavassa tilassa, eikä siitä ole tilannetta valvomaan. Kaikki jää näköjään poliitikkojen retoriikan varaan. Ja silloin siitä on vastuunkanto kaukana.

  • Eipä ole Nissinen juurikaan alkanut viranomaisia ”syyttelemään”paremminkin päinvastoin,puhtaaks on valkaissut.Sama koskee aiempaa Oikeuskansleri Jonkkaa.

   • Koska seuraava artikkeli on julkaistu lähes kymmenen vuotta sitten, siinä mainitut henkilönimet kaipaisivat päivitystä, mutta muilta osin tekstissä mainitut asiat varmasti pätevät edelleen:

    ”Demla – oikeusvaltion tuho

    Suomea on pidetty yleisesti oikeusvaltiona. Lain edessä meidän pitäisi olla kaikkien samanarvoisia. Valitettavasti käsitys on täysin väärä ja eriarvoisuus tulee lisääntymään vielä niin, ettei perinteisestä oikeusvaltion käsitteestä tule olemaan jäljellä kuin sosialismille haiseva raato.

    Mika Illmanilla, Johanna Suurpäällä, Paavo Nikulalla, Jaakko Jonkalla, Rainer Hiltusella, Mikko Puumalaisella ja Tuija Braxilla on paljon yhteistä. Ehkä oleellisin asia, mikä heidät yhdistää, on Demokraattiset Lakimiehet. Yhdistys kulkee tänä päivänä nimellä Demla ja sillä on synkkä ja surullinen historia. Se on nimittäin ollut aina stalinismin linnake. …”

    Koko artikkeli: https://octavius1.wordpress.com/2008/04/03/demla-oikeusvaltion-tuho/

 21. Odotin T Mehtälältä tuomiota yllä heittämääni irtopalloon. Olis ehkä pitäny laittaa pari hävittäjävertailua ja sen aiheuttamia kustannuksia Rauha Suomelle (ositt. sarkasmia).

  • Veijo Hoikka: ”Töpeksikö suojelupoliisi?
   Vai noudattiko se olemassa olevaa poliittista linjaa?”

   Ei poliisin, eikä suojelupoliisin tarvitse noudattaa olemassa olevaa poliittista linjaa, vaan lakia.

   Jo jonkin poliittisen linjan seuraileminen poliisitoiminnassa on töpeksimistä ja sellaisenaan pahimmanlaatuista virkavirhettä.

   Jos suojelupoliisin toimimattomuus asiassa johtui jostain ”poliittisen linjan” seurailemisesta, se tulee noteerata teon raskauttavana asianhaarana. Eli koventaa tuomiota.

   • Lienee niin jotta se ”töpeksiminen”poliisissa ,syyttäjänlaitoksessa,oikeuslaitoksessa on nimenomaan poliittisessa suojeluksessa.Ja koska viranomaiset tietävät sen ,on sen pysäyttäminen todella vaikeaa,ja täten em.viranomaisilla on helppo työ estää toisiinsa kohdistuvat tutkinnat.

 22. ”Islamistisen radikalisoitumisen merkkejä jo päiväkoti-ikäisissä lapsissa Belgiassa
  Uhkailevat kuolemalla ”vääräuskoisia” lapsia ja kädenliikkeillä viittoilevat leikkaavansa ei-muslimilapsilta kurkut auki…”,
  http://beta.oikeamedia.com/o1-36113

 23. Miksi Suomessa media, poliittiset puolueet, poliittiset johtajat, asiantuntijat eivät ole ollenkaan ottaneet esiin Turun veitsi-iskun yhteydessä Sauli Niinistön Suomeen perustamaa ja 80 %sti maksamaa USAn, NATOn, EUn Infosodan Hybridikeskusta kun keskuksen pitäisi ja piti selvittää, seurata, taistella Venäjän ja islamismin ja ISISin uhkaa vastaaan.

 24. Kaikkialla Lännessä hallitukset ovat salaliitto kansaa vastaan sanoo Paul Craig Roberts. Todellinen vihollinen löytyy siis omista riveistä mutta silti hallitukset metsästävät sitä muualta ja yrittävät median avulla vakuuttaa että se piileksii siellä mistä voisi saalistaa jotain millä lihottaa omaa kukkaroaan.
  Conspiracy Theory
  Paul Craig Roberts
  Everywhere in the Western world, government is a conspiracy against the people.
  http://www.paulcraigroberts.org/2017/08/25/conspiracy-theory/

  • ’…Suojelupoliisin tulisi kaiketi koordinoida kansalaisten suojelua terrorismiuhkaa vastaan – miten tämä koordinointi toteutui tässä tapauksessa?..’
   ”Akateemisessa ympäristössä viihtyvät ne, jotka elävät filosofiasta, eivät filosofialle”, sanoi Schopenhauer.
   Se taitaa päteä myös puolueisiin, poliitikkoihin, hallituksiin, eduskuntaan ja muihin hierarkioihin, myös julkisuuteen.
   Ja olisiko niin että Supossa viihtyvät ne jotka elävät Suposta, eivät Supolle? Kenen leipää syöt jne. ….

 25. Nyt menee halvalla.

  Poliisi on yhtäkkiä löytänyt veiti-iskun tekijän repusta manifestin, poliittisen, ideologisen, uskonnollisen dokumentin.

  Näköjään Suomen poliisi on yhteistössä CIAn ja NATOn kanssa.

  • Eikös meiltä ollut ne sata virkamiestä koulutuksessa jenkeissä, oppi on mennyt näköjään perille. Olisiko kouluttjana ollut WTC:n käsikirjoittaja.

  • No emme todellakaan mutta niinhän on ollut jo pitkään. Linkin kirjoitus kyllä paljastaa että joillakin eivät ’jalat ole enää tässä maassa’.

 26. Espanjan Barcelonan isku on selvääkin selvemmin CIAn, Madridin keskushallinnon, NATOn attentaatti Katalonian itsenäisyyspyrkimyksiä ja Katalonian johtoa vastaan.

  Kun Katalonian johto syytti Espanjan hallitusta Katalonian turvallisuuden laiminlyönneistä, Espanjan hallitus ja CIA esittivät nyt väitteen, joka on osoittautumassa keksityksi, että CIA olisi varoittanut Katalonian hallintoa tulevasta La Rambla -iskusta.

  Tuota taustaa vasten on dyytä arvioida Turunkin iskun motiiveja. Nyt on muka jälkikäteen löytytynyt joku muistikirjakin joka on muka poliittinen ja uskonnollinen ”kiihko”pamfletti (vrt. CIA löytää aina passeja ja koraaneja).

  Seuraus on joka tapauksessa se, että USA, NATO, Suomen poliittinen johto saavat Suomen kansan urkintaan uutta lainsäädäntöä ja budjetissa lisää rahaa.

  USA ja NATO eivät uskalla käyttää Niinistön NATO-isäntämaa-Suomea hyökkäysreittinään ennen kuin CIAlla, NATOlla on Suomen tiedustelu hanskassa.

 27. Päitä ei tipu. Muuta kuin USA, NATOa, poliittista johtoamme, sotaa vastustavien päitä.

  Nimittäin CIA, NATO ja Suomen natottajat saivat politiikkansa läpi Niinistön NATO-isäntämaa-Suomessa:

  Suomi militarisoi poliisin: Poliisi ottaa käyttöön konepistoolit.

 28. Niinistön ja YLE terrorismivalhe:

  Niinistö: ”Terrorismi on tullut Suomeen”

  Kun Niinistön ja YLEn olisi pitänyt sanoa:

  Niinistö: ”Minun ulko-, sota-, USA/NATO-politiikkani takia terrorismi on tullut Suomeen”.

 29. Pohjanmaan Poliisi on nyt tutkinut kuukauden:

  ja saanut selville, että liikennemerkkiin ripustettu merimetso oli ammuttu haulikolla ja ripustettu liikennemerkkiin kuoleman jälkeen.

  Sitä Pohjanmaan poliisi ei tiedä, kuka linnun on ampunut ja kuka ripustanut liikennemerkkiin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here