Skottimiljonääri Sir Brian Souter syntyi bussinkuljettajan perheeseen. Hän on tunnettu briteissä sekä bussi- että rautatieyhtiöidensä kautta, ja hänet aateloitiin Iso-Britannian joukkoliikenteen edistämisestä vuonna 2011.

Souter tunnetaan myös kansainvälisenä pelurina – mistä kertoo esimerkiksi se, että vuonna 1996 hän osti Ruotsin valtion Swebus-bussiyhtiön myydäkseen sen pari vuotta myöhemmin eteenpäin. Suomessa Souter on Onnibus-yhtiön enemmistöomistaja sekä hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi Puolassa, Virossa ja Uudessa-Seelannissa toimii sisaryhtiöitä, jotka ovat Souterin omistuksessa.

Laveammalla mallilla

Jo kolme vuotta sitten Länsiväylä-lehden haastattelussa Souter ilmoitti kiinnostuksensa laajentaa liiketoimintaa myös Suomen rataverkkoon: ”Avoimia kysymyksiä on paljon, junakaluston omistamisesta lähtien. Mutta tulen kyllä harkitsemaan asiaa, hän sanoo.”

Juuri kaluston omistaminen onkin ollut pullonkaula raideliikenteen kilpailulle avaamiselle.

Suomen rataverkosto rakennettiin alun perin tsaarin Venäjän aikana. Se on syy, miksi raideleveys on leveämpi kuin Länsi-Euroopassa. Koska junakalusto on kallis investointi, sijoittajat eivät ole valmiita sijoittamaan kalustoon, joka soveltuu vain Suomeen tai Venäjälle.

Mutta sitten tuli Berner hätiin hyräillenYes Sir, I Can Boogie”. Hän ilmoitti, että VR pilkotaan kolmeen erilliseen yhtiöön. VR:n junakalusto siirretään uudelle kalustoyhtiölle, josta kuka tahansa voi sitä vuokrata – luultavasti myös VR itse joutuu maksamaan vuokraa omasta kalustostaan.

Mites kotona, Sir?

Entä miten Sir Souterin junailut sujuvat Iso-Britanniassa, missä junien henkilöliikenne yksityistettiin 20 vuotta sitten? Hänen Stagecoach-konserniin kuuluva South West Trains -junayhtiö arvioitiin Which-kuluttajajärjestön kyselyssä yhdeksi saarivaltakunnan huonoimmista. Likaiset vessat, yleinen ahtaus ja kalliit liput olivat valitusten kohteena.

Yleisesti ottaen junalla matkustaminen saarivaltiossa on kalliimpaa kuin muualla EU:ssa. Yli 90 prosenttia uusista rautatieinvestoinneista maksetaan julkisista varoista, joten yksityisellä junabisneksellä menee hyvin. The Guardian-lehden teettämien laskelmien mukaan rautatieparonit nettoavat jokaista sijoittamaansa puntaa vastaan 2,47 puntaa. Se on yhtälö, jota on verrattu laillistettuun junaryöstöön.

Suomen myynti – helppoa kun sen osaa

VR:llä on rautateiden henkilöliikennekuljetusten yksinoikeus vuoden 2024 loppuun asti. Hallitus on kuitenkin päättänyt avata henkilöliikenteen kilpailulle nopeutetulla aikataululla siten, että ensin kilpailulle avataan Etelä-Suomen taajamajunaliikenne ja rautatieliikenne kokonaisuudessaan kilpailutetaan vuoteen 2026 mennessä. Siihen mennessä on tarkoitus täydentää junakalustoa.

Veturimiesten liiton hallituksen jäsen Matti Könnömäki selvitti asiaa mielipidekirjoituksessaan:

”VR hyödyntää synergiaetua, joka syntyy kun henkilöstöä, veturikalustoa ja huoltotoimintaa on mahdollista käyttää sekä henkilöliikenteen että tavaraliikenteen tarpeisiin. Hallituksen kilpailumallissa synergiaetua ei synny. Mikäli liikennemäärä säilytetään nykyisellä tasolla, kalustoa ja henkilökuntaa pitää hankkia lisää.

VR tilasi vuonna 2013 80 sähköveturia, jotka toimitetaan vuoteen 2026 mennessä. Tilauksen arvo on yli 300 miljoonaa euroa. Viimeisetkin hankittavista sähkövetureista tulevat käyttöön sopivasti samaan aikaan, kun kilpailutus valmistuu kokonaisuudessaan. Tilaukseen sisältyy myös optio 97 veturin lisätilauksesta, ja onkin mielenkiintoista nähdä, laitetaanko VR valtion ohjauksella hankkimaan lisäkalustoa kattamaan lisätarve, mikäli nykyinen liikennemäärä pyritään toteuttamaan kilpailutetulla markkinalla VR:n synergiaedun menettämisen jälkeen.”

Saimme tutustua valtioneuvoston tilaamaan konsulttiselvitykseen, joka on ristiriidassa liikenneministeriön tilaaman selvityksen kanssa. Uuden selvityksen mukaan Bernerin ajamat toimet tulisivat kalliiksi niin VR:lle kuin valtiolle. Muun muassa VR:n markkina-arvo romahtaisi. Lisäksi VR on tahkonnut valtiolle vuotuiset 90–100 miljoonan osingot, mutta kilpailutuksen jälkeen suuri osa niistä menetettäisiin.

Könnömäki kiteytti asian seuraavasti:

”Hallituksen päätöksen motiivina vaikuttaa olevan ideologiset syyt, joiden vuoksi hallitus haluaa antaa veronmaksajien rahoilla hankitun VR:n kaluston esim. ulkomaisten pörssiyhtiöiden käyttöön sekä käytännössä jakaa osan valtiolle maksetuista vuosittaisista 90–100 miljoonan euron osingoista em. pörssiyhtiöille.”

Onko tässä mitään järkeä? Ei ole – ja sen takia se luultavasti toteutuukin. Eihän Carunan myynnissäkään ollut, eikä siinä, että Soklin fosfaatit lahjoitettiin Yaralle. Eikä ole järkeä siinäkään, että ulkomaalaiset yritykset kantavat ilmaiseksi maaperämme rikkaudet ulos maasta, ja valtio lunastaa riesakseen tappiolliset kaivoshankkeet. Mutta niin vaan tapahtuu.

Harvain tuotto ei palvele massain arkea

Onpa joku arvellut sellaistakin, että nämä VR:stä pilkottavat erilliset yhtiöt – miljardiomaisuuksineen – siirretään Sipilän omaan ”hiukkaskiihdyttimeen” eli Vakeen, josta Sipilä ehtii myydä ne kavereilleen ennen toimikautensa päättymistä.

Tapahtui miten päin tahansa, niin tulevaisuudessa syrjäseutujen asemilla veturimiehet heiluttavat ohi ajaessaan. Josko ajavat edes ohi, koska se on bisnestaloudellisesti kannattamatonta eikä VR:lle löydy veronmaksajien rahaa hoitaa velvoiteliikennettä.

Mikael Junger taisi kerrankin osua naulankantaan, kun hän kirjoitti, että ”pidetään koko Suomi asuttuna” -höpötys on paljastumassa historiamme suurimmaksi huijaukseksi. Jungner lisäsi vielä, että syrjäseudun omakotitalon hinnalla saa kohta Helsingistä enää yhden jäätelötuutin.

Aikoinaan rautateitä rakennettiin sen takia, että ihmiset pääsivät kulkemaan. Mikäli funktio muuttuu bisnesalustaksi, se ei enää palvele alkuperäistä tarkoitustaan.


¤
Juha Hämäläinen bloggaa nimimerkillä Findiana Jones.

Tämä kirjoitus on julkaistu alunperin kirjoittajan blogissa 27.8.2017.
Tekstilinkit ja väliotsikot toimituksen lisäämiä.

¤

Kuva: Otto Karikoski (CC BY-SA 3.0), Soppakanuuna (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

63 KOMMENTTIA

 1. Sipilä ja Berner eivät missään nimessä kuulu politiikkaan, joka on suomeksi yhteisten asioiden hoitamista. Kallista vahinkoa tulee mihin ikinä kärsänsä työntävät. Molemmille pitäisi laittaa sulka perseeseen ja potkaista kuuhun. Samat sanat koko nykyhallitukselle.

 2. Kuulostaako tutulle?

  […] Within this field of study, trade narratives are not a technical language of expertise but simple and easily repeatable stories created by industry associations and lobbying groups, which differ across sectors but share common devices. Trade narratives serve to defend sectoral interests without appearing to favour the interests of particular companies. They do so through strong selective emphasis on positive attributes while occluding or explaining away negatives (Bowman et al., 2013a, p. 6). When successful, trade narratives ventriloquise journalists and front-bench politicians, creating an echo-chamber where decontextualised statistics and supportive assertions repeat themselves to frame public debate. […]

  Bowman, Andrew (maaliskuu 2015): An illusion of success: The consequences of British rail privatisation http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0155998214000416

  • Joo, mediakin komppaa. Olikohan eilen Iltasanomissa taitavasti laadittu ”lukijakysely”. Kysyttiin, haluatko että autoveroa ja ajoneuvoveroa lasketaan, vai poistetaanko kokonaan, en muista. Melkein kaikki vastasivat ”kyllä”. Kysymyksessä ”unohdettiin” jatko, … jos verot korvataan yksityisille operaattoreille maksettavilla tienkäyttömaksuilla.

   Tiet rakentanut valtio, me, jäisi tässäkin jaossa osattomaksi ja joutuisi korvaamaan menetetyt verotulot uusilla veroilla tai korottamalla olemassa olevia veroja. Onhan tässä jo väläytelty polttoaineverojen korotuksia päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi. Idea ei ole muistaakseni ihan uusi, eikä edellytä raketti-insinöörin perustutkintoa.

   Niin, Suomihan sai melkein korkeimman mahdollisen päästöjen leikkaustavoitteen, 39 % neljästäkymmenestä. Kysymys, missä olivat meidän mepit ja komissaarit kun näistä neuvoteltiin? Oliko punaviinibrunssi just kesken, eikä voinut ”tehdä mitään”.

   Suomalaisen hiilijalanjälki on negatiivinen, oikeasti. Kaivan prkle senkin tilaston vielä. Tämä on taas yksi painava syy sanoa EU’lle, ei pahasti, vaan hyvästi.

   • Mietin tossa aamusella että Bernerin ajatus VR:n yksityistämisestä ei toimi turvallisuustilanteenkaan takia.

    Missä terroristi iskee? Siellä missä on paljon väkeä (lento-, rautatieasemat, junat, festarit jne) eli mahdollisuus saada aikaan maksimaalinen tuho ja sitä kautta suurempi shokkivaikutus.

    Matkustajien turvallisuuden takaaminen edellyttäisi siis junaliikennettä operoivilta yrityksiltä laajempia turvajärjestelyjä mikä nostaa kuluja mitkä tietenkin siirretään lippujen hintaan mikä vähentää junamatkustamista joten Bernerin ilmoittamat tavoitteet eivät toteudu.

 3. Tämä Jungner se hauska veikko on, mutta helvetinmoinen rasite vasemmistolle, kun kutsuu itseään demariksi. Hänen pitäisi ymmärtää tehdä vartiaiset nopeasti. Mieshän on yhtä ulkona politiikasta kuin Vartiainen. Eikä Urpilainen jää pahasti kakkoseksi. Ponnahtaa vielä Kokkolastakin lyömään nauloja demareiden arkkuun ehdottamalla yhteistyötä kokkareidden kanssa. Onhan meillä siitä referenssiä. Miljardilla saimme vain menopaluulipun Brysseliin Urpilaiselle tai Kataiselle.

  Niin että kaikki asunnot vaan Helsinkiin ja hyvä tulee. Ajatus se on tuokin, mutta mistä rahat? Asuntohan on semmonen ”investointi”, joka ei itsessään tuota mitään, paitsi vuokrakeinottelijalle. Oli asukas sitten omistaja tai vuokralainen, jostakin hänen on löydettävä rahat asumiseen.

  Missä sitä rahaa sitten syntyy, jolla voi asua. On olemassa sellainen arvo kuin jalostusarvo. Siitä raha tulee ja sitä syntyy maakunnissa. Helsingin ja koko Uudenmaan jalostusarvo on vähäinen. Siellä on enimmäkseen julkisista varoista maksettuja virkoja ja toimia. Ne eivät tuota jalostusarvoa, vain suunsoittoa, huulivoimaa. Jos tämä Jungner ei ymmärrä loikata kokoomukseen, pitäisi ymmärtää olla edes hiljaa. Selkokielellä, pitää turpansa kiinni.

 4. Jos mietitään sitä että silloin kun Onnibus perustettiin niin samaan aikaan perustettiin Onnirail. Olisiko joku tiennyt tai aavistellut asiaa? Suomi on maa jossa tehdään maailman parasta katetta. Siksi tänne on tunku kaikilla kansainvälisillä firmoilla. Ja miksi täälä tehdään maailman, tai ainakin euroopan, kvin katetta? Siksi että suomalaiset ovat ahneita. Jokainen artikkeli tai työ joka myydään, siitä pyritään saamaan irti maksimalinen hinta. Ja se kiihdyttää inflaatiota joka nostaa välillisiä kustannuksia ja sitäkautta tuhoaa sekä ahneiden ihmisten itsensä ostovoiman, että yleisesti koko kansakunnan. Rakennus- ja ilmastoinitmiehet ovat Suomen tuhoisimpia työläisiä. Koska heidän katteensa lasketaan sadoissa prosenteissa.

  No, nyt kun tänne on saatu houkuteltua yksi skotti jolle koko linja-auto liikenne on ”harrastus” niin mitä se tarkoittaa? Sitä että liikenteestä on saatava reilu voitto, muuten sitä ei edes harrasteta. Ja jos voittoa ei tule tarpeeksi, voidaan koko kalusto myydä ja toiminta lopettaa, eikä se vaikuta millään tavalla skotin yöuniin. Juuri tällainen peluri on kaikkein vaarallisin. Se pystyy tuhoamaan aikaisemman infran ja kun se on tuhottu, se on monopoliasemassa. Shakki ja matti.

  Kun nyt muistellaan että tämä samainen skotti osti kuutisenkymmentä ro-ro alusta Britanian aluevesiltä, niiden tapellessa kannattavuusongelmien kanssa ja että se omistaa myös Viron linja-auto liikennettä niin miksei se sijoita paria ro-ro alusta Suomen ja Viron väliseen liikenteeseen? Siitä olisi hyötyä Suomellekkin ajatellen rahtiliikennettä ja työmatkaliikennettä eurooppaan. Via Baltikaa pitkin on euroopassa lähes samaan aikaan kuin lentämällä. Joskus laskin että eroa on auton ja lentokoneen välillä kuusi tuntia, riippuen tietysti siitä mihin menee. Mutta jos tuosta kuuden tunnin erosta nipistetään pois 10h. ruotsinlautalta, niin johan aletaan olemaan nopeammassa siirtymistavassa kuin lentämällä. Ja se on kansantaloudellisestikkin tärkeä asia. Sitä kaikkea kerosiinia ei tarvitse rahdata Suomeen kun auton voi tankata euroopassa. Joka osaltaan pienetää valtionvelkaamme. Ehkä jopa merkittävästi.

  Näen siis jotain hyvää skotin tulosta Suomeen. Mutta paljon enemmän on uhkia kuin hyötyjä. Suomalaisten yritysten pitää vain oikeasti lupua suuruudenhuluudesta ja ylisuurista palkoista sekä typeristä leasing-kustannuksista. Ja sopeuttaa toimintansa yleisesti eurooppalaiselle tasolle. Ei missään junaliput maksa niin paljon kuin Suomessa. Normaalihintainen linja-autokin on halvempi. Ja omalla autolla ajaminenkin on halvempaa. Vain tekemällä merkittäviä korjauksia taataan Suomalaisen infran pysyminen hengissä ja kilpailukyky.

  Muuten, kosksa skotti alkaa rahtariksi? Nimittäin, jos Kölnistä tulee kaksi trukkilavallista tavaraa (1800kg) kotikuntaani 170e hinnalla, niin Itella tai rahtifirmat eivät pysty tuomaan sitä edes lähimmästä kaupungista tuolla hinnalla. Silti, DHL ajoi sen Helsingin satamasta kotiovelle. Ja johtajat olivat tyytyväisiä euroopasta saatuun osuuteen rahdistaan. Sillä Itellan rahti on tänä päivänä jotain täysin käsittämättömän kallista. Katkokaapa vaikka paljonko maksaa yksi 20kg paketin lähettäminen eurooppaan. Sillä summalla saisi neljä trukkilavallista tavaraa euroopasta Suomeen. Ei siis ihme ettei Suomalaisia tuotteita saada kaupaksi euroopassa kun rahtiliikenteet vuolevat kultaa. Tätäkin monoplia/kartellia rikkoisi mukavasti ne ro-ro alukset.

  • Posti – Itella – Posti käy esimerkiksi vain firmasta, jossa johtajille maksetaan firmansa tuhoamisesta ja niitähän Suomessa riittää.

 5. Sauli Niinistön, Kanervan, Soinin, Haglundin, Sipilän, Bernerin täytyy saada rahaa, palkkioita, etuisuuksia kun myyvät Suomea.

  Hallintarekisterilaki ajettiin läpi kun paratiisisaarista Panama ja Caymansaaret eivät ole enää piilossa tutkivalta journalismilra.

 6. Jatkoa sille, mitä tutkivajounalisti Seppo Konttinen on kuvannut kirjassaan ”Kansallisomaisuuden ryöstö”.
  ”Venäläisen varastamismallin” soveltamista Suomessa. (1990-luvun alussa kasaarijuutalaiset oligargit varastivat neuvostoaikaisen valtionomaisuuden tai ainakin suurimman osan siitä).
  Lestadiolaispisteilläkö (so. oletetusti lestadiolaisen moraalin noudattajana) rosvo pääsi eduskuntaan?

  • Mikä taho kykenee aloittamaan liennytyksen Suomen (puolue)poliittisessa kentässä? Demarit päivittämällä linjansa ”duunareitten” suhteen, ylikansallinen kokoomus-idioottilauma tuskin, keskiverrokit ulkoistettuaan kirkkokansan ulkopuoliset hihhulit ehkäpä, loputhan nyökkää jos makeaa jostain välistä saa nuolaistua.
   Olisiko aika lyödä oikean (ei sis. kokoomus) ja keskivasemman päät ajatuksiltaan yhteiseen ongelmikkoon, ihan niin kuin silloin ennen? Muut seuraavat perässä.

 7. Diilien tekeminen on vain yksi osa hallintoa. Trumpin suu messingillä, tavatessaan ”NATO-edustajansa suomesta”, valkoisessa talossa. Puhuivat leppoisasti kauppasuhteista, mutta tärkein jäi jotenkin mainitsematta. Sanaakaan ei mainittu suomen tulevaisuudesta Putinin naapurina. Se ”Diili” saattaa jo olla päätetty, ja loppuun käsitelty. Nyt jäämme odottamaan lehdistön mielipiteitä matkan tavoitteiden täyttymyksistä. Kolmas näytös nähdään sitten ensi vaaleissa, miten ”Niinistö osti oikeutensa tulla jälleen-valituksi”,kansan suosikkina ?

  • Niinpä, kummasti tuo kaikki show vaan uppoaa kansaan — läpinäkyvyydestä huolimatta.

  • Eiköhän tärkein asia ollut ”turvatakuut”, jota ei mainittu. Sitä on nyt liikkeellä. Politikkomme juoksevat ympäri maailmaa pyytämässä Suomelle turvatakuita länsimaisesta arvoyhteisöstä. Erityistä gloriaaa saa, jos pääsee pyytämään niitä Yhdysvalloista. Me tavikset vaan ihmettelemme, kuka niitä turvatakuita tarvitsee ja miksi? Ja miten tämä Suomi on noin yleensä ajettu tilanteeseen, että turvatakuita joudutaan anelemaan. Aika nöyryyttävää on.

   Me tarvitaan turvatakuita omaa hallitustamme vastaan, niin outoa kuin se onkin. Siellä kun on muiden muassa Berner, Sveitsiin muuttanut verhokauppias, joka on jostain kumman syystä ministerinä Suomessa. Ei ainakaan mikään parlamentaarinen valinta. Linjansa alkaa paljastua, vaikka ulkoista egoa ehostetaan. On tullut kähmimään meiltä viimeisetkin siemenperunat ja antamaan ne kansainvälisille sijoittajille. Kun kaikki on kähmitty, lähtee Sveitsiin. Hänellä on muuten, Sipilän sataprosenttinen tuki, nyt ja aina. Kähmintä yhdistää.

   Eikä johtaminen näytä onnistuvan ilman konsulentteja. Kilpailutuksen rajakin nostettiin kolmestakymmenestä tuhannesta kuuteenkymmeneen. Nyt voi jakaa kavereille 59 900 euroa rajattomasti keneltään kyselemättä. On sitä jaettukin, varmaankin jo miljoonia. Media niitä vähemmän kaivelee, joten siitä vaan. Ei menetä egoa. Missä mahtaa olla se Lintilän Tuho-Aholta tilaama ”selvitys” ja paljonko maksoi? Pitäisi olla jo valmis. Varmaan kuluu puhki päättäjien käsissä, niin kuin Kataisen Himaselta tilaama ”tulevaisuuden visio”.

 8. Junailiko Berner diilin Sir Souterille?
  Laajennetaanpa perspektiiviä: junailiko Niinistö diilin Trumpille?
  Valtamedia on kovasti hehkuttanut Niinistön tapaamista Trumpin kanssa. Miksi? Oliko se niin merkittävä asia ja jos niin miksi?
  Tietenkin se oli sitä ajatellen maamme kiinnittämistä valheen varassa elävään ja rappeutumassa olevaan Imperiumiin nimeltä USA&Co, jota maailma ja omakin kansa vihaa. Mutta kannattaako sellaista hehkuttaa johon liittoutumalla omakin maa ajautuu rappioon?
  Viisautta olisi pysyä sellaisesta erossa sanoo terve järki jota löytyy Paul Craig Robertsilta.
  Miehen analyysin mukaan Amerikka on surkeassa tilassa ja menee koko ajan vääjäämättä alaspäin.
  Jos sellaisen varaan rakentaa oman maan turvallisuuden – kuten nyt teemme – niin ollaan heikoilla jäillä eikä sitä kannattaisi hehkuttaa mainiona asiana.
  Muutama poiminta Robertsin kirjoituksesta:
  THE WEAPONIZATION OF HISTORY AND JOURNALISM — we don’t need no stinkin’ facts
  Paul Craig Roberts
  In the United States, facts, an important element of truth, are not important. They are not important in the media, politics, universities, historical explanations, or the courtroom. Non-factual explanations of the collapse of three World Trade Center buildings are served up as the official explanation. Facts have been politicized, emotionalized, weaponized and simply ignored.
  As David Irving has shown, Anglo-American histories of World War 2 are, for the most part, feel-good histories, as are “civil war” histories as Thomas DiLorenzo and others have demonstrated. Of course, they are feel good only for the victors. Their emotional purpose means that inconvenient facts are unpalatable and ignored.

  In America there is nothing on the horizon but hate. Everywhere you look in America you see nothing but hate. Putin is hated. Russia is hated. Muslims are hated. Venezuela is hated. Assad is hated. Iran is hated. Julian Assange is hated. Edward Snowden is hated. White heterosexual males are hated. Confederate monuments are hated. Truth-tellers are hated. “Conspiracy theorists” are hated. No one escapes being hated.

  Today our country is far more divided that it was in 1860. Identity Politics has taught Americans to hate each other, but, nevertheless, the zionist neoconservatives assure us that we are “the indispensable, exceptional people.” We, a totally divided people, are said to have the right to rule the world and to bomb every country that doesn’t accept our will into the stone age.

  In turn the world hates America. Washington has told too many lies about other countries and used those lies to destroy them. Iraq, Libya, Yemen, Afghanistan, Somalia, and large chunks of Syria and Pakistan are in ruins. Washington intends yet more ruin with Venezuela currently in the cross hairs.

  Eleven years ago Venezuelan President Hugo Chavez resonated with many peoples when he said in his UN speech: “Yesterday at this very podium stood Satan himself [Bush], speaking as if he owned the world; you can still smell the sulphur.”
  It is difficult to avoid the conclusion that America is a font for hatred both at home and abroad.
  http://www.paulcraigroberts.org/2017/08/28/weaponization-history-journalism/

  • tämä vielä: Bannon: ‘The Trump Presidency That We Fought For, and Won, Is Over.
   Although his influence with the president waxed and waned, Bannon’s standing in the Trump circle was always precarious. Among the senior advisers competing with Bannon in trying to shape Trump’s agenda, and his tone, were the president’s daughter, Ivanka, and son-in-law, Jared.

   Bannon pointedly voiced criticism of those in the president’s sphere whom he considered to be globalists, or liberals (or both), and the president himself plainly bristled over the early attention that Bannon got from the press (including a Time magazine cover, which is said to have particularly irked Trump).
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=156458

   Trump tekee yhteistyötä globalistien kanssa ja siten on myös NWO-hankkeen takana. Niinistön asettuminen Trumpin siipien suojaan kertoo että myös oma maamme aiotaan pakottaa mukaan tähän finanssi- ja talouseliitin hankkeeseen entistä tiiviimmin.
   Ellemme irrota itseämme tästä niin se mitä nyt näemme Amerikassa tulee väistämättä olemaan omakin kohtalomme.

  • ”Disturbing truth about all American Wars in the Mideast since WW2

   America had no legal or constitutional right to be involved in any Mideast Wars since WW2…
   The USG never had any valid legal right to attack Iraq over its invasion of Kuwait in 1991 under US law, the US Constitution or International Law either.

   Why? Because Iraq was very craftily manipulated by the USG and the CIA to invade Kuwait.
   Here’s how it happened.
   It was a very crafty CIA covert operation that created the Invasion of Kuwait through political manipulation…”

   Koko artikkeli: https://www.veteranstoday.com/2017/08/23/disturbing-truth-about-all-american-wars-in-the-mideast-since-ww2/

 9. ”Elämme pelossa, emme demokratiassa. Eliitti pelkää kansaa, minkä vuoksi se on säätänyt mielipidelakeja pelotellakseen kansaa. Siksi yhä harvempi uskaltaa kertoa todellisista mielipiteistään.”
  Ursula Haverbeck Dortmundin tuomioistuimessa 2007.

  Liittyen Niinistön hengailuun Trumpin kanssa Valkoisessa Talossa voisi kysyä olisiko nyt paikallaan maailmankuvaa tasapainottava oppitunti pappi Daniel Maesin kanssa Qarassa:

  Alankomaalainen Algemeen Dagblad (AD) -lehti on tammikuussa 2017 haastatellut flaamilaista pappia Daniel Maes (78), joka asuu Syyriassa. Uuden haastattelun Maes antoi heinäkuussa 2017 Alankomaissa lomallaan. Papin mukaan lännen median kuvaus Syyrian ”sisällissodasta” ja pakolaisista on aikakautemme suurin mediavale.
  Pastori Maes: Syyria ja pakolaiset – aikakautemme suurin mediavalhe

  ”Amerikkalaiset ja heidän liittolaisensa haluavat tuhota tämän maan”, on pastori Maesin näkemys tilanteeseen.

  ”Todelliset terroristijohtajat ovat lännessä ja Saudi-Arabiassa”.

  ”Olen ollut Qarassa vuodesta 2010 ja olen nähnyt itse, kuinka Syyrian ulkopuolelta saapuneet agitaattorit järjestivät protesteja hallitusta vastaan ja rekrytoivat nuoria. Al-Jazeeran julkaisemat kuvat antoivat vaikutelman, että kapinallisuus olisi ollut täkäläistä. Todellisuudessa ulkomaiset terroristit olivat murhaajia sunnien yhteisössä ja kristittyjen seurakunniassa. He pyrkiät kylvämään uskonnollista ja etnistä ristiriitaa Syyrian kansan keskuuteen. Oman kokemukseni mukaan Syyrian kansa oli todella hyvin yhtenäinen”.

  ”Syyria oli kaunis maa. Odotin, että siellä ei ole poliittista vapautta. Mutta ennen kaikkea iloisesti yllätyin. Olen todella nauttinut itäisestä vieraanvaraisuudesta ja kokenut rauhallisen ja järjestäytyneen yhteiskunnan, jota en ollut koskaan kokenut aiemmin omassa massani (Alankomaat) ja muualla. Varastaminen ja loukkaaminen olivat lähes olematonta. Uskonnolliset ja etniset ryhmät elivät sopusoinnussa toistensa kanssa.”

  “Syyrialla ei ollut julkista velkaa eikä asunnottomia ollut. Päinvastoin naapurimaiden yli kahta miljoonaa pakolaista, kuten Irakista tulleita, hoidettiin ja kohdeltiin samalla tavoin kuin kotoisia syyrialaisia. Lisäksi jokapäiväinen elämä oli erittäin halpaa, erityisesti ruoka. Koulut, yliopistot ja sairaalat olivat ilmaiset myös meille ulkomaalaisille. Puhuin ranskalaisen kirurgin kanssa, joka sanoi, että Syyrian sairaalat olivat parempia kuin Ranskassa”.

  ”Ennen sotaa tämä oli harmoninen maa: maallinen valtio, jossa eri uskonnolliset yhteisöt asuivat rinnakkain rauhanomaisesti. Ei ollut lainkaan köyhyyttä, koulutus oli vapaata, terveydenhuolto hyvä. Ei ollut vain mahdollisuutta vapaasti ilmaista poliittisia näkemyksiään. Mutta se ei vaivannut useimpia ihmisiä”.

  ”Länsimaiden sponsoroimat radikaalit kapinalliset haluavat tappaa meidät”.

  ”Länsimaat eivät voi hyväksyä, että Syyria on yksi niistä harvoista maista, jolla on keskuspankki, joka on aidosti itsenäinen eikä sillä ole valtion velkaa, eikä sen tarvitse ‘säästää‘”, arvioi pastori Maes.

  ”Minä puhun henkilökohtaisista havainnoistani. Ja kenenkään ei ole pakko uskoa minuun. Mutta tiedän yhden asian: tiedotusvälineet myötävaikuttavat Syyrian kansanmurhaan tai he voivat auttaa syyrialaisia. Valitettavasti liikaa on toimittajia, jotka ovat oppurtinisteja, joilla ei ole kunniantuntoa”.

  Lue lisää linkistä ja katso videot
  http://magneettimedia.com/pastori-maes-syyria-ja-pakolaiset-aikakautemme-suurin-mediavale/

  • ””Elämme pelossa, emme demokratiassa. Eliitti pelkää kansaa, minkä vuoksi se on säätänyt mielipidelakeja pelotellakseen kansaa. ”

   Suomessa Polpo ja nettikytät. ’Eliitti’-sanan sijasta käytän mieluummin ilmaisua rikolliset vallanpitäjät.

   Kun lukee tuon Magneettimedian artikkelin niin melkein oksettaa – melkein koko läntisessä maailmassa näyttää olevan rikolliset psykopaatit vallankahvassa, läpeensä korruptoituneen valta-VALE-median tukemina.

  • Vastaavaa kuin papin kertoma olen kuullut itsekin sotaa edeltävästä ajasta, syyrialaisilta. Varmaan heidän mielipiteensä olivat vääristyneitö… (sarkasmivaroitus)

   Ja mitenkä nyt sattuikaan niin että mieleeni tuli sotaa edeltäneen ajan Libya jossa tavallisilla ihmisillä oli enimmäkseen hyvä olla?

    • Libyalla ei mitä ilmeisimmin ollut mitään tekemistä Lockerbien attentaatin kanssa. Tutkin tuota aikoinaan jonnin verran. Jopa yleensä kritiikittömästi valtamediaa myötäilevässä Wikipediassa kerrottaan seuraavat tosiasiat:

     ”Monien mielestä Yhdysvallat syytti Libyaa tapauksesta voidakseen julistaa vihollismaansa kauppasaartoon; Libyan väitetään ottaneen vastuun iskuista vain päästäkseen eroon sen taloutta 15 vuotta pahoin rasittaneesta saarrosta, kuten maan pääministeri vuonna 2004 selvitti BBC:lle.[27] Myös YK:n nimittämä Lockerbie-oikeudenkäyntien tarkkailija piti saavutettua ratkaisua poliittisena ja tapausta pahasti selvittämättömänä.[28] Osa Lockerbien iskun uhrien omaisista on tyytynyt rahoihin ja hyväksynyt oikeudenkäyntien päätöksen, kun taas toiset vaativat uusia tutkimuksia.

     Kesällä 2007 julkaistun Scottish Criminal Cases Review Commission -raportin mukaan oikeudenkäynnissä saattoi olla epäselvyyksiä ja todisteet olivat epäluotettavia[29]. Samana kesänä insinööri Ulrich Lumpert myönsi valaehtoisessa lausunnossa varastaneensa oikeudenkäynnissä käytetyn ratkaisevan todistuskappaleen työnantajaltaan Mebo Ab:ltä ja antaneensa sen 22. kesäkuuta 1989 ilman lupaa Lockerbie-iskua tutkineelle viranomaiselle.[30]

     Vuonna 2002 kuollut palestiinalaisterroristi Abu Nidal väitti olleensa iskun takana. Megrahin puolustusasianajajien ryhmä nimesi mahdolliseksi syylliseksi PFLP-GC:n Mohammed Abu Talbin[29]. Iskusta syytettiin alun perin Syyriaa ja PFLP-GC:ta, mutta tämä muuttui 1991 kun Syyria liittyi liittoumaan, joka karkotti Irakin joukot Kuwaitista ja Syyriasta tuli Yhdysvaltain tukeman arabien ja Israelin välisen rauhansopimuksen ajaja[31].

     Yhdysvaltain DIA:n dokumentit taas syyttivät Iranin entistä sisäministeriä Ali-Akbar Mohtashemi-Puria, jolloin isku olisi ollut kosto viisi kuukautta aiemmin USS Vincennesin alas ampumasta iranilaisesta matkustajakoneesta. DIA väitti Mohtashemi-Purin luvanneen PFLP-GC:n Ahmad Jibrilille iskusta miljoona dollaria. DIA piti myös Libyan osuutta epäuskottavana.[32]”

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Lockerbien_pommi-isku

  • Toisin sanoen, länsimainen arvoyhteisö näki Syyriassa paljon ”yksityistettävää”. Siksi koko häseli. Oma valuutta ja velattomuus varsinkin on vaarallinen yhdistelmä länsimaiselle arvoyhteisölle. Niistä ei voi periä korkoa. Ja valtion (meidän) omistukset eivät tule enää nykyisin kuuloonkaan. Vesivarannot mukaan luettuna, mineraaleista ja muista raaka-aineista puhumattakaan. Nikkelit ja sinkit olivat vähällä jäädä meille, mutta hallitus meni väliin ja toimitti ne kuralle.

  • Libya oli hyvinkin edistyksellinen maa Gaddafin aikana kunnes sinne piti viedä länsimaista demokratiaa. Aikoinaan Vesi-Sepolla työskennellyt kertoi Irakista, että maa oli yksi edistyneimmistä arabimaista, silloinkin kun sotivat irania vastaan. Täällä mielikuva oli toinen verrattuna siihen, mitä paikanpäällä työskennelleet näkivät ja kokivat. Suomessa Vesi-Seppo kaadettiin sen saatua kuuden sotilaskaupungin rakentamisurakan ja jonka konkurssi pesien selvittely on edelleen kesken. Koiviston Manulle ja ruotsinkieliselle pääomalle tuli pakkomielle kaataa menestyvä yritys. Lieneekö käsky tullut rapakon takaa…

  • Varsin likainen ja murheellinen kuva USAsta, sisällissodan partaalla olevasta ’unelmien maasta’ jonka varaan maamme eliitti on nyt turvallisuutemme ja oman kulttuurimme kehityksen yhä kiinteämmin ja vaarallisesti sitomassa, paljastuu tässä 4-osaisessa sarjassa.
   Carl Herman/Jim Fetzer 4-part discussion series: .01% US illegal rogue state empire of Wars of Aggression, looting trillions, lying through corporate media and public education
   4-part series, with linked documentation:
   1. US illegal: history of rogue state empire (56-minute video below, and here)
   2. Enslaving Americans with debt: basic math to see the problem and obvious solutions (56-minute video below, and here)
   3. US public education: Bullshit to train stupefied work animals (86-minute video below, and here)
   4. Practical philosophy for virtue and a future brighter than we can imagine (60-minute video below, and here)
   http://www.washingtonsblog.com/2017/08/carl-hermanjim-fetzer-4-part-discussion-series-01-us-illegal-rogue-state-empire-wars-aggression-looting-trillions-lying-corporate-media-public-education.html#more-69275

 10. Junailivatko Niinistö ja Trump diilin?

  Niinistö meni hakemaan Trumpilta tukea pressavaalikampanjaan ja tarjosi vastineeksi suurta hävittäjähankintaa Boeingilta. Tuleva hävittäjähankintahan tehdään seuraavan presidentin valtakaudella ja tulevalla puolustusvoimien ylipäälliköllä on suuri vaikutusvalta hankintaa johtaviin sotilaisiin.

  Voi voi Niinistöä – ei arvannut, että Trump ei osaa pitää salaisuuksia.

  No nyt ainakin valkeni kaikelle kansalle se totuus, että hävittäjähankinnat ja muut mega-asekaupat perustuvat aina poliittisiin sopimuksiin ja korruptioon. Tarjouskilpailut ja evaluaatiot ovat muodollista mutta pakollista teatteria.

  Hauskaa katsella, kuinka Trumpin paljastuksia ovat kovasti korjailleet ja selitelleet Niinistö ja Suomen valtamedia. Kukaan ei ole selvennystä kysynyt itse Trumpilta.

  • Trumpin sanomassa ei ollut ehtoa ilmaisevaa konditionaalia, sanoisi äidinkielen opettajakin. Kauppa oli hänen mielestään tehty. Niinistö siinä vähän punasteli, jos video toisti värit oikein.

 11. Merkillisintähän noissa hallituksen tekemissä ”diileissä” on se, että ne julistetaan salaisiksi, vaikka valtion omaisuutta lahjoitetaan ja julkista rahaa poltellaan. Eikö miellä ole oikeus tietää?

 12. Lisää korruptiota. YLE ei luovuta Verohallinnolle Panama-papereita, 11 miljoonaa dokumenttia veronkiertäjistä.

  Ei ole vaikea ymmärtää että siellä on kaikki Suomen myyjämme ja koko NATO-junailijajohtomme.

  • Meillä on tämä oma Mafiamme joka on liittoutunut isomman globaalin zm (zio-masonic)-mafian kanssa ja kusettaa kansaa. Vielä kusetus toimii aika hyvin mutta onneksi merkkejä muustakin on näkyvissä kun asiaa aletaan ymmärtää syvemmin. Ainakin IPU näyttää erilaista valoa kansalle: https://www.ipu.fi/ajankohtaista
   Pitäisi vain kaikkien ei Mafiaa kannattavien puolueiden yhdentyä kamppailuun tätä mafiaa vastaan ja unohtaa pienemmät asiat ja keskittyä yhteisvoimin oleelliseen.
   Puoluepolitiikassa on nähtävissä sama ilmiö kuin kansassa. Pienet puolueet/vähemmistöt usutetaan taistelemaan keskenään ja silloin isommat asiat kuten korporaatiovalta, Big Mani ja velkaorjuus jäävät sivuun. Kyse on hajota-ja-hallitse politiikasta (ns. ID-politiiksta) jota ruokitaan ylempää (Soros ja kumpp.) jotta varsinainen valta (salassa toimivat Mafiaveljet) saa olla rauhassa ja toimia haluamallaan tavalla.
   Puhutaan myös maksetuista tai valeoppositioista joita Big Mani ja Mafiaveljet rahoittavat ja tästä hyvä esimerkki ovat mm. Vihreät ja Vasemmisto jotka käytännössä nykyisin – ehkä osin tiedostamattaankin? – ovat Mafiaveljien kusettamia liittolaisia ja apupoikia sellaisissa isoissa hankkeissa kuten maamme uhraaminen globaalin kapitalismin ja militaristisen koneiston rattaaksi, velkaorjuus ja NWO.

   Yllä olevassa kommentissani Paul C Roberts kuvaa tilannetta USA:ssa näin:
   ”Today our country is far more divided that it was in 1860. Identity Politics has taught Americans to hate each other, but, nevertheless, the zionist neoconservatives assure us that we are “the indispensable, exceptional people.” We, a totally divided people, are said to have the right to rule the world and to bomb every country that doesn’t accept our will into the stone age.”

   • Huolestuttavasti alkaa persujenkin USA- ja Natokuume tulla esiin.
    Blogi: Reijo Tossavainen, ti 29.08.2017 19:38
    Trump: ”USA puolustaa vahvasti Suomea”. Erittäin tärkeä ilmoitus.
    http://beta.oikeamedia.com/o1-36733
    Turha enää näytellä puolueetonta tuollaisten blogien jälkeen. Aika outoa että persujen mukaan suomalaisten etu on elää muun maailman vihaaman, sitä ryöstävän ja psykopaattisesti käyttäytyvän USAn siivissä ja hakea turvaa maailmalla riehuvasta Natosta, joka tekee töitään USA-koaliitiolle eikä ole enää vain mikään sotilaallinen puolustusliitto.
    Jopa on aikoihin eletty. Huh huh… Eikö parempaa turvaa mistään löydy ja eikä sitä osata itse luoda muuten kuin aseilla?
    Nyt olisi hyvä kuulla mitä puoluejohto tähän sanoo.

    • jatkoa: ”Suomi (Persutkin?) antaa nyt maailmalle ja etenkin Venäjälle sangen omituisen (pelkurimaisen) poliittisen viestin. Sen mukaan meitä ei kiinnosta alueellamme mikään rauhallisten suhteiden hehkuttaminen silloin kun muualla aseita kalistellaan.
     Me olemme kalistelurintamassa ehdottomasti mukana ja sitä paitsi itse Yhdysvaltojen presidentti on juuri luvannut tukea meitä. Näin ainakin small talk tason puheista voidaan päätellä.”
     http://beta.oikeamedia.com/o1-36724

 13. YLE uutisoi: Bernerin liikennetyöryhmä: ”Paukut sähköautoihin ja moottoreiden muutoksiin”. Mahtaako tarkoittaa, että niihin pitää asentaa pommit ja räjäyttää ? Samapa tuo, liikut loppuu köyhiltä muutenkin.

  Raporttia lukiessa usko vahvistuu. Vain tyhmyys on 100 % uusiutuva luonnonvara.

  • Kenen pussiin Sipilä ja Berner ajavat sähköautoja Suomeen kun kaasuautot on Keski-Euroopassa mm. Saksassa jo tätä päivää.

   Odotellaan vaan tammi- helmikuun pakkasia kun Pääkaupunkiseudun kadut on täynnä hinattavia sähköautoja.

   • Kyllä sähköautot ovat varteenotettava vaihtoehto. Päästötkin saattavat vähentyä, riippuen siitä millä polttoaineella sähkö tehdään. Nykyisin lasketaan vain ajoneuvojen päästöt, ei koko käyttövoiman elinkaaren.

    Ongelma on lähinnä siinä, että köyhemmillä ei ole varaa vaihtaa autoa aina kun ”haittaveroja” säädetään. Siksi niitä säädetäänkin, köyhemmille, valtion rahantarpeeseen. Päästöt ovat hyvä tekosyy. Berner taisi hankkia ainakin yhden Tesla S sähköauton, kun siihen sai valtion tukea. Listahinnat 100 000 – 200 000 euroa kappale. Ei hänellä hätää.

    Nyt näyttää siltä, että ”vähäpäästöiset dieselit” happanevat nyt käsiin, ja monet bensiinikäyttöisetkin, vaikka niistä maksetaan vuosittain puolet auton arvosta veroina, käytettyjen 12 vuotta vanhojen siis. Jokunen vuosi sitten juuri vähäpäästöisiä dieseleitä piti ostaa. Ja miesmuistissa on vielä valtion asettama työryhmä, joka mietti miten autojen elinkaarta saadaan pidennettyä. Suomen energia- ja liikennepolitiikkaa voi hyvällä syyllä kutsua runkkaamiseksi.

 14. Täytyy todeta, että vaikea vastata edellä esitettyihn kysymyksiin.
  Mutta globalisaatio on hieno termi, opin sen juuri kirjoittamaan.

 15. Suomi on kuulemma maailman vähiten korruptoituneita maita – niin ainakin totuusmedia tavantakaa kaiuttaa.
  Täytyi ihan hieraista silmiään seuraavan otsikon huomattuaan:

  ”YLE TUNNUSTAA: KORRUPTIO JA MUU RIKOLLISUUS LEVINNYT HÄLYTTÄVÄSTI JOHTAVAAN VIRKAMIESKUNTAAN

  Vallanahneesta omavaltaisuudesta syntynyt korruptio ilmenee paljastavasti poliisissa, jota ovat viime aikoina riepotelleet erilaiset lahjus- ja rikosskandaalit. Viimeksi tänään Yle kertoi tv-uutissa ja verkkosivujensa jutussa Useita korkea-arvoisia poliiseja epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin tietolähdejupakassa, kuinka johtavat poliisiviranomaiset ovat laiminlyöneet tietolähteinä toimineiden henkilöiden (l. ”vasikoiden”) asianmukaisen rekisteröinnin valvonnan poliisin ylläpitämään henkilörekisteriin. Asia tuli ilmi koviin vankilatuomiohin tuomitun Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosten esitutkinassa:

  Esitutkinnan perusteella useampaa entistä ja nykyistä korkea-arvoista poliisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Heidän joukossaan ovat Poliisihallituksen entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen entinen komentaja Jukka Riikonen sekä entinen apulaispoliisipäällikkö, nykyinen komentaja Lasse Aapio.

  Kuin parahiksi toinen uunituore Ylen uutinen, Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen pidätetty toistaiseksi virasta, kertoo oikeusministeriön toistaiseksi pidättäneen valtakunnansyyttäjän virastaan. Yle Watch on kertonut Matti Nissisen poliittisista vaatimuksista ja esitutkikinnan eri vaiheista useaan otteeseen, viimeksi tämän vuoden heinäkuussa. Erityisen törkeäksi Nissisen korruptioepäilyn tekee sen, että hän on samaan aikaan vaatinut mediassa kovaäänisesti kansallismielisille vankilatuomioita mielipiteistään. Tässä on siis mies, joka on poliittisin syin valmis vainoamaan omia kansalaisiaan kuin NKVD:n politrukki, mutta junailee samalla virkansa avulla veljensä yritykselle rahakkaan tilauksen.

  Tätä ahneuden ja korruption sirkusta seuratessa ei ole ihme, että jopa valtion tiedotus- ja propagandakanavana toimiva Yle on herännyt virkamieskunnan omavaltaisuuteen. Ylen rikostoimittaja Päivi Happonen hämmästelee tänään täysin aiheellisesti analyysissään Mitä täällä oikein tapahtuu? Kuka luottaa enää poliisiin ja syyttäjään? Me vastaamme: Ei kukaan.

  Niin kauan kuin poliisi ja oikeuslaitos ovat VIERAAN ELIITIN JA INTRESSIEN KUTEN EU:N KURISTUSOTTEESSA, mitään toivoa kansalaisia palvelevista instituutioista ei ole. Jokaiselle valveutuneelle suomalaiselle on käynyt jo pidemmän aikaa selväksi, että kahden johtavan instituutiomme korruptio ilmenee kahdella tavalla: vallan- ja rahanahneena korruptiona järjestelmän sisällä ja toisaalla monikulttuurikriittisiin kansalaisiin kohdistuvana mielivaltana.

  Mikäli hyvin käy, poliisin ja oikeuslaitoksen mädännäisyyden paljastuminen voi synnyttää kansalaisissa tyytymättömyyttä, joka luo poliittista painetta puhdistaa virkamieskunta suomalaisvihamielisistä mädättäjistä. Toki sitä ennen täytyy tapahtua paljon muuta, mutta näinä turbulentteina aikoina muutokset ovat niin nopeita, että mädännäisyyttä edustavat voimat voivat hyvinkin nopeasti tulla kipautuiksi historian roskakoppaan.”

  http://ylewatch.blogspot.fi/2017/08/yle-tunnustaa-korruptio-ja-muu.html

  • Korruptiota on paljon, paljon enemmän kuin annetaan ymmärtää, se on selvä taviksillekin. Juttuja putkahtelee silloin tällöin julki muutamien ahkerien toimittajien kynästä. Näillä toimittajilla ei ole sijaa val(e)tamediassa. Ja jutut painetaan villaisella viranomaisten toimesta. Vallan kolmijako on hämärtynyt Suomessa pahemman kerran. Lainsäädäntä, rikosten tutkinta ja oikeuslaitos näyttää toimivan enemmän kimpassa kuin erikseen, mikä on ehdoton edellytys oikeusvaltion olemassaololle.

   Poliisiin rikosten tutkijana luotan kuitenkin näistä kolmesta vielä eniten. Lainsäätäjiin ja oikeuslaitokseen on luotto mennyt. Tämän nykyisen poliisitutkinnan pani alkuun jumala ja Päivi Räsänen tekemällä tutkintapyynnön 2013. Muuten sama Räsänen, joka vastustaa poliittisia virkanimityksiä. Hän vaati ministerinä ollessaan nähtäväksi poliisin ilmiantaja- eli vasikkarekisteriä. Suuttui kun ei saanut, teki tutkintapyynnön. Siinä vaiheessa poliisi joutui poistamaan nimet rekisteristä. Jos ne olisi annettu Räsäselle, sama jos nimet olisi julkaistu Stadin Pravdassa. Vasikointi olisi loppunut siihen. Ja taisi loppuakin, sen tietää vain poliisi itse. Vasikoinnista tuli hengelle hubaa, Räsäsen ansiosta.

   • En tietenkään ihmetellyt korruption paljastumista sinänsä, vaan sitä että rikollisten vallanpitäjiemme propagandakone Ylekin suostui sellaisesta kertomaan.

    • Voihan tuossa jutussa olla vielä käänteitä joita ei tiedetä. Räsänen vaan ministerinä ollessaan suuntasi kaiken tarmonsa poliisiin, joka taitaa olla vähiten korruptoitunut tässä orkesterissa. Sotkeentui lillukanvarsiin.

  • Lisätään vielä tuohon vallan kolmijakokimppaan neljäs ”valtiomahti”, media. Se on osasyyllinen siihen, että asiat ovat kuten ovat. Vallan vahtikoira on ollut puudeli. Aikana ennen nettiä, eikä siitä ole kauan, Yle, Stadin Pravda ja Maaseudun Tulevaisuus vain kertoivat miten pitää olla. Oikea tieto oli kiven alla. Olihan ns. keltaista lehdistöä jo 60-luvulta alkaen, saivat suuren suosion, mutta keskittyivät ”paljastamaan” vain pienempiä rötöksiä. Vallanpitäjät ovat saaneet olla enimmäkseen rauhassa.

 16. Kun Berner on otsikossakin, hän käy hyvin esimerkiksi vallan kolmijaosta. Sekaantui lainsäätäjänä tutkintaan Finnaviassa. Oikeusvaltiossa se olisi tiennyt välitöntä lähtöä lainsäätäjän paikalta.

 17. Kun Sipilä ja Berner puhaltavat niin sitten kunnolla.

  Ei riittänyt, että Sipilä ja Berner diilasivat Etelä-Suomen parhaat junareitit yksityisille budinesskavereilleen ja mahdollisille sijoittajlleen.

  Puhallukseen kuuluu, että valtio ostaa 50 miljoonalla junanvaunuja yksityisten yhtiöiden käyttöön.

  Ja Suomessa ollaan hiljaa.

 18. Sipilän Bernerin liikennesektrorin puhallus: taksit ja rautatiet kavereille, ja kohta tiet yksityisille

  taksit ei ollut valtion pulju, mutta taksiyrittäjät olivat Sipilän ja Bernerin mielestä vääriä,

  VR oli valtion pulju, jossa liikkui suuret rahat,

  Kun tiet yksityistetään, valtio antaa rahaa että tieverkko pysyy kunnossa,

  monet maat, joissa tiet ja rautatiet on yksityistetty ovat hyviä esimerkkejä, kuinka niissä valtio on alkanut rakentaa omia tiestöjään ja rautateitään yksityisten rinnalle, kun yksityiset tiet ja rautatiet ovat pörssiyhtiöiden ja amerikkalaisten yhtiöiden nimissä eikä niiden päällimmäisin huoli ole kohdemaan liikenne.

  • Näin kävi jo televerkoissa. Kun valtion verkot myytiin, tai paremminkin lahjoitettiin Telialle, jouduttiin rakentamaan omat viranomaisverkot uudelleen, kun tiedonvälityksen turvallisuutta ei voitu enää taata. Mitähän mahtaa kuulua nykyisin johtaja Relanderille, joka tuhosi Soneran vain kahdessa vuodessa? Silloinen ministeri Pekkarinen vaati asiasta ”kokonaisselvitystä”. Jokohan selvitys on valmistunut?

   • Niinpä, Vihreät ei ole vastavoima Suomen ryöstölle vaan ns. Hyödyllinen Idiootti Kaikki vapaaksi -hullunhölmön politiikallaan.

    Siksi Hesari, presidentti, hallitus, Keskusta, Sininen kopla ajavat Vihreitä hallitukseen.

 19. Sipilä sanoo, kenenkään verotus ei kiristy. Paskapuhetta. Palataan asiaan kun päätöksiä alkaa tulla.

  • Täyttä valetta Juhan leipälävestä tulee. Eihän nuita tarvitse odotella, kun kerran ainakin alko-, tupakki, ja polttoaineverot nousevat. Wanhan perinteen mukaan. Eikä tunnu köyhän kukkarossa, ainakaan hengeltään köyhän Juhan.

 20. Suomessa taksi-toiminta oli huippuluokkaa Euroopan ja maailman mittakaavassa, oikeudenmukaista, tasa-arvoista, luotettavaa ja talouskin oli kunnossa.

  Se piti tuhota.

  Suomen VR oli niin ikään huippuluokkaa Euroopan ja maailmankin mittakaavassa, oikeudenmukaista, tasa-arvoista, luotettavaa ja talouskin kunnossa.

  Se piti tuhota.

  Sipilä, Berner saavat olkaan taputtelijoita pörssimaailmasta ja finanssi-pankki-investoija-sijoittaja-piireistä sekä Vihreiltä, jotka tykkää että coolii kun kaikki on vapaata.

  • Vihreät tykkää enemmän siitä kun raha ei lopu ja voi elää Utopiassa. Viis realiteeteista, kyllä velkaa aina pankkimafialta saa.
   Hyvää asiaahan vihreät yrittävät ajaa mutta strategia pitäisi vaihtaa ja tiedostaa se oikea maailman saastuttaja ja ihmisen vihollinen. Mutta Vihreät ovat tässä ’vihreitä’ eli naiiveja.
   Hesarissa mainittiin että ’Parjattu hallitus teki ensimmäisen budjettinsa, josta on vaikea raivostua — Kaikesta hyvästä voidaan kiittää talouskasvua’ … siis vain talouskasvua johon kaikki hyvä on muka sidottu.
   Tämä varmaan sopii vihreillekin. ’Kaikesta hyvästä voidaan kiittää talouskasvua’ ja sen varaan vain voidaan siis kaikki hyvän odotukset rakentaa, ei muuhun kuten esim. kokonaan toisenlaiseen politiikkaan jossa ahneus ei ohjaa eikä raha virtaa ulos maasta veroparatiisieliitin käsiin eikä kansallisomaisuutta myydä luonnon ja ihmisten raiskaajille.
   Siis ei kun lisää talouskasvua vaan! vaikka se jo nyt on tuonut mukanaan kaikki ne ongelmat joita vihreät ilmoittavat haluavansa korjata. Heh, luulisi jo tyhmemmänkin tajuavan ettei valittu ja Hesarin mainostama politiikka ole oikea vaan aikansa elänyt.

   • Vihreille sähkö syntyy seinässä ja raha pankkiautomaatissa. Tosin ilmeisesti aniharvat muutkaan tietävät, että rahaa syntyy vain silloin, kun joku on allekirjottanut pankille velkakirjan ja virkailija on näppäillyt pankin tietojärjestelmään velkakirjan tiedot – kuten lainasumman JA KORON suuruuden.

 21. Haluan kiittää kirjoittajaa mielenkiintoista artikkelista. Hesarista, Ylestä tai mistään muustakaan ”luotettavasta mediasta” ei tällaista pääse lukemaan kuuna kullan valkeana. Yhtäläisyysmerkit ovat aika huolestuttavat.

 22. Aivan mielettömän härskiä menoa Keskustan Sipilätä ja Berneriltä:

  VRn liikennetoiminta yksityistetään ulkomaalaisille sijoittajayriryksille, Suomen valtio ostaa noille yksityisille yrityksille 50 miljoonalla junanvaunuja ja nyt Berner/liikenneministeriö on palkannut konsultin rokottamaan meitä, että lippujen hinnat nousevat.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here