Elokuun 24. päivänä vireille laitetussa kansalaisaloitteessa ehdotetaan kansanäänestyksen järjestämistä Suomen EU-jäsenyydestä. Aloitteen tavoitteena on saada tarvittavat 50 000 kannatusääntä itsenäisyyspäiväksi – 105 päivän kuluessa. Keräysaikaa on 24. helmikuuta 2018 asti.

Kansalaisaloitteen perustelut:

”Suomen asema Euroopan unionin jäsenenä on aivan toinen kuin Suomen valtiojohdon taholta luvattiin v. 1994 ennen neuvoa-antavaa kansanäänestystä Euroopan unioniin liittymisestä. Suomi on mm. luopunut omasta rahastaan ilman, että kansalaiset ovat voineet asiaan vaikuttaa kansanäänestyksessä. Lisäksi EU:sta on Lissabonin sopimuksella tullut oikeushenkilö, joka voi solmia kansainvälisiä sopimuksia jäsenvaltioiden puolesta.

Vuoden 1976 jälkeen syntyneet kansalaiset eivät ole voineet kertoa kantaansa EU-jäsenyyteen minkäänlaisessa kansanäänestyksessä. Heilläkin on kuitenkin oikeus vaikuttaa tulevaisuuteensa. Ns. edustuksellinen demokratia ei riitä kansalaisten tahdon toteuttamiseen. Tästä kertoo mm. laskeva äänestysaktiivisuus.

Euroopan unionin liittovaltiokehitys etenee nopeasti. Kansalaisilla tulee olla mahdollisuus ottaa osaa keskusteluun maamme tulevaisuudesta ja valtiollisesta asemasta. Kansanäänestyksen järjestäminen mahdollistaa laajan kansalaiskeskustelun.

Suomen perustuslain ydin on maamme ’täysivaltaisuus’, siis valtiollinen itsenäisyys ja ’valtiovallan’, siis ylimmän vallan kuuluminen maassamme Suomen kansalle. On vähintään kyseenalaista toteutuuko perustuslain ydin Suomen ollessa Euroopan unionin jäsen. Kansanäänestyksen järjestäminen tarjoaa hyvän mahdollisuuden ottaa kantaa tähän laillisuuden ja demokratian toteutumisen kannalta keskeiseen kysymyksenasetteluun.

Mikäli eduskunta ennen ehdotetun lain säätämistä hyväksyy lain, joka mahdollistaa sitovan kansanäänestyksen järjestämisen, on sellainen järjestettävä myös Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä.

Kansanäänestys voidaan järjestää tulevien eduskuntavaalien yhteydessä, kuitenkin viimeistään v. 2018.”

Kansalaisaloitteen vireillepanija on Ulla Palmroth-Paulat ja aloitteen edustajia ovat Kimmo ToroskaJouko Piho sekä Marko Vapa.
¤

Aloitteen nettisivut:

kansalaisaloite.fi (24.8.2017): Kansanäänestyksen järjestäminen Suomen EU-jäsenyydestä
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2592
¤

Kuva(t): Pixabay, kuvanmuokkaus: Vesa Raiskila

60 KOMMENTTIA

 1. Suomi huijattiin Euroopan Unioniin lupauksilla, jotka eivät pitäneet. Melkein samat tahot ovat viemässä Suomea Natoon. Ja taas valhe-propagandan avulla.

  Kansanäänestys kannattaa järjestää vasta seuraavan terroristi-iskun jälkeen. Olemme Naton terrorismin vastaisessa sodassa. Uhreja ei voi välttää!

 2. Jos Perussuomalaiset, Jussi Halla-aho olisi poliittisesti älykäs Perussuomalaiset antaisivat näyttävän näkyvän voimakkaan tuen kansalaisaloitteelle.

  Perussuomalaiset ja Suomen kansa dausi nähdä kuinka Siniset Soini, Terho, Elo ym. söisivät taas sanansa ja aatteensa kun vastustavat kansalaisaloitetta.

  • Juuri näin, tätä jään minäkin odottamaan. Olenkin jo täällä kommentoinut sitä että Persujen pitäisi tuoda selkeästi julki kantansa maamme itsenäisyysasiaan. Ellemme ole itsenäinen maa niin on turha valitella jos/kun asioistamme päätetään muualla ja jäämme katsomoon.
   Myös Laura Huhtasaarelta odottaisin selkeää kannanottoa asiaan presidenttiehdokkaana yli puoluerajojen. Varmaan on paljon ihmisiä monissa puolueissa jotka näkisivät mielellään maamme itsenäisenä, suvereenina ja puolueettomana toimijana joka olisi aktiivisesti mukana maailmaa paremmaksi kehittämässä eikä toimisi muualla tehtyyn päätöksentekoon kahlittuna ja täysin kansalaisten ääntä kuulemattomana pienen globaalin tyrannimaisen veroparatiisieliitin lakeijana.

   • jatkoksi: Blogi: Reijo Tossavainen, to 31.08.2017 12:39
    Demarit ovat kuin harakka tervatulla katolla
    http://beta.oikeamedia.com/o1-36927

    Kommentit: 1
    Sofia Roth to 31.08.2017 13:43 2Oikea kommentti!
    ”Puolueella, joka kerää riveihinsä pelkkiä elitasohengailijoita ja omien edustajiensa äänellä, mm. Jutta Urpilainen, pitää luentoja ympäri Suomea aiheesta, että suomalaisilla on niin huonot geenit, että nämä sukurutsaiset aavikkosoturit on otettava tänne siittämään jälkeläisiä suomalaisille, että meidän geenimme paranisivat, ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia nousta enää suureksi, sillä tuon pahemmin ei yhtäkään kansakuntaa voi loukata. Sitä paitsi, kun tuo on vielä mitä suurin vale, koska tutkimuksissa on todettu, että suomalaisilla on koko Euroopan parhaat ja terveimmät geenit, siihen on laskettu mukaan kaikki naapurimaammekin. Jos siis puolue halveksii ja valehetelee noinkin hävyttömästi omalle kansalleen, niin missä asioissa heihin voisi sitten luottaa? ”— upea kommentti, ei voi muuta sanoa.

    Tähän on pakko lisätä että sama pätee Persuihin pian elleivät tee selkeää pesäeroa globalistien nwo-ja natopolitiikkaan jonka tavoite on juuri kansallisvaltioiden hajottaminen. Turha puhua mistään meitä koskevien isompien ongelmien ratkaisuista pelkän pakolaispolitiikan nimellä kun todellinen ongelma on Brysselin kahleet.
    Innokas blogien kirjoittaja persu-Tossavainen ei ole tuota pesäero tehnyt ja siksi hänen ei kannattaisi liikaa osoitella muita.
    Miksei muuten ole tehnyt?

    Demareissa Erkki Tuomioja ansaitsee erikoismaininnan isänmaan petturuudestaan. Hän on globalisti parhaasta päästä ja maamme natottaja ja Niinistön politiikan innokas tukija. Sellainen ’työväen edustaja’ puheissa mutta nwo-veroparatiisieliitin edustaja pinnan alla. Vaarallinen mies. Kuten Lipponen ja moni muu demari joille työväki on tärkeä vain valtaan pääsyn turvaamisessa.

    • ”Puolueella, joka kerää riveihinsä pelkkiä elitasohengailijoita ja omien edustajiensa äänellä, mm. Jutta Urpilainen, pitää luentoja ympäri Suomea aiheesta, että suomalaisilla on niin huonot geenit, että nämä sukurutsaiset aavikkosoturit on otettava tänne siittämään jälkeläisiä suomalaisille, että meidän geenimme paranisivat, ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia nousta enää suureksi, sillä tuon pahemmin ei yhtäkään kansakuntaa voi loukata.”

     Juttalla itsellään on mitä parhaimmat geenit ja flikka itse on pökätty pienen metsälammen pienessä metsäkämpässä. Sukunimi kun ei ole koko totuus. Paneminen olisi voinut mennä plörinäksi kun opiston rehtori ja pari paikallista konstaapeliä yllätti hurmion jälkeen, mutta siemenet oli jo sisällä. Juttan paappa oli ameriikassa siirtolaasena, keitti mm. Juutalaasten omistamassa hotellissa kieltolain aikana pontikkaa, mutta joutui pakenemaan kun toimeksiantajan taholta luvassa oli nappi korvien väliin ja sementtikengät. Palasi takaisin Suomeen ja asettui isännäksi kyrönjokivarren yhteen mahtavimmista ja pitäjän vanhimmista taloista, josta Ilikkalan Jaakoonkin sarka on rahaan astomalla lohkottu. Juttan paapan isä eli pitkälti yli satavuotiaaksi, pani vielä 103 vuotiaana pari piikaa paksuksi. Syy tietenkin pantihin renkipoijille, sillä olihan se vähä noloa, kun noin vanhana… Loirin taiteilija on tuon toisen piian sukua… Vai muka suomalaisilla olisi huonot geenit.

     • Siis ei kun omilla geeneillä vaan maata parantamaan. Nyt vaan pitäisi nämä hyvät geenit saada käyttöön kansan parhaaksi eikä luottaa vieraaseen. Ja ne pitäisi panna poikimaan lisää omia hyviä geenejä.
      Oma apuhan se paras apu on.

 3. Uskon ettei pelkkä EUusta eroaminen pelasta suomea tulevilta vaikeuksilta. Itsenäisyys,sekä omavaraisuus edellyttä riippumattomuutta kaikista muista hallituksista, ”Hornetit mukaan luettuina”. OMA MAA MANSIKKA, muut maat vain kauppasuhteita, eikä minkäänlaista alistuneisuutta nuille valtioille. Sellainen esimerkki voisi vapauttaa monet alakynnessö olevat maat. Unelmiahan nämä vain ovat, koska se iso-PIRU itse johtaa maita nousemaan sotaan toisiaan vastaan, uskot siihen tai et. Turhaa hyrinää, kun ruumiille veisataan.

  • ’…Uskon ettei pelkkä EUusta eroaminen pelasta suomea tulevilta vaikeuksilta. ’
   Ei se pelasta vaikeuksilta – siinä olet oikeassa – mutta se voi avata uuden tien joka ei ilman tuota eroa aukene. Jos muutosta halutaan niin ilman itsenäisyyttä se ei ole mahdollinen.
   IPUssa asia on tiedostettu kuten linkistä voi lukea: https://www.ipu.fi/ajankohtaista

 4. K.Tuomarille: Pelkkä EU-ero ei pelasta, asiat voi sössiä ulkopuolellakin-mutta kuitenkin EU-ero on ensimmäinen lähtökohta todelliselle itsenäisyydelle, omavaraisuudelle ja puolueettomuudelle.

 5. -Kiva varmaan puuhailla tämän asian ympärillä,mutta asiat ei etene tällä hetkellä.
  -Ensinnäkin äänestyksen tulisi olla sitova ja tällä hetkellä kannatus n.35%(arvaus)
  -Toisekseen tällä hetkellä sellainen eduskunta,ettei ko.lakia tule,vaikka kuinka olisi se 50000 nimeä..
  -Eli ensin vaihdettava eduskunta ja se edellyttää kansan valistamista muulla tavoin.Esim.keräämällä Paavo Väyryselle kannattajakortit,jotta hän pääsee Pressavaaleihin ehdolle eli valistamaan kansaa vaalityöllään ja paneelikeskusteluilla.
  -Onnea kuitenkin hankkeelle.

  • ”-Eli ensin vaihdettava eduskunta ja se edellyttää kansan valistamista muulla tavoin.Esim.keräämällä Paavo Väyryselle kannattajakortit,jotta hän pääsee Pressavaaleihin ehdolle eli valistamaan kansaa vaalityöllään ja paneelikeskusteluilla.”

   Huomionarvoinen näkökohta! EU-diktatuuria kannattava, sensuroiva, salaileva, vääristelevä ja valehteleva valtamedia voi kuitenkin paljolti vesittää valistustyötä.

  • Totta, iso ongelma on se että kansa on liikaa viihteellä ja aivopestyä — pelkän kuluttajan roolissa ja politiikkaan kyllästynyttä kun mihinkään ei voi vaikuttaa.
   Mutta ellei kansa herää niin vaikea on mitään muutostakaan saada aikaan. Se on surullinen fakta.
   On siis tärkeää panostaa heräämiseen ja Väyrynen olisi varmaan hyvä herättäjä kuten sanot.

  • Väyrynen on kaksinaamainen vastenmielinen pyrkyri, joka vei Suomen EU:hun vastustamalla sitä, ja sai siitä palkkioksi europarlamentaarikon pestin.
   Paras tapa saada Suomi pysymään EU:ssa on laittaa Väyrynen ajamaan EU-eroa.

   Kun laitetaan totuus lieron suuhun ja valhe kunniallisen suuhun, niin ihmiset uskovat valheen.

   • Voisiko olla niin että Väyrynen on tullut järkiinsä? Alkanut ymmärtää paremmin mitä tämä EU todellisuudessa on.
    Olen samaa mieltä, mies on pantava ajamaan eroa EU:sta ellei sitä muuten tee.

  • Huomautan, että otsikossa puhutaan kansalaisaloitteesta kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen EU-jäsenyydestä, ei eron vaatimisesta EU:sta.

 6. Minä huomautan että kansalaisaloitelakia laadittaessa siihen kirjoitettiin eduskunnalle mukaan mahdollisuus estää laillisesti aloitteen eteneminen: […] Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen samoin kuin mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi. Jos aloite tulee eduskunnassa hylätyksi, samasta asiasta voidaan tehdä uusi aloite.

  Kansalaisaloitteen käsittely eduskunnassa alkaa lähetekeskustelulla, joka käydään täysistunnossa. Keskustelun lopuksi eduskunta päättää, mihin valiokuntaan asia lähetetään valmisteltavaksi. Valiokuntakäsittelyn yhteydessä kansalaisaloitteen tekijöiden edustajille on varattava tilaisuus tulla kuulluksi. Valiokunta voi myös kuulla asianomaisen ministeriön edustajaa sekä muita asiantuntijoita.

  Valiokunta voi jatkaa asian käsittelyä ja laatia siitä mietinnön täysistuntokäsittelyä varten. Valiokunta voi päätyä myös siihen, että kansalaisaloite ei saa valiokunnan tukea ja että sen enemmästä käsittelystä luovutaan. Tämä ei merkitse asian raukeamista tai päätöstä kansalaisaloitteen hylkäämisestä, vaan se jää odottamaan mahdollisia myöhempiä toimenpiteitä kuten hallituksen esitystä. Aloite voidaan ottaa myöhemmin uudestaan käsittelyyn valiokunnassa. Käsittelemättä jäänyt kansalaisaloite raukeaa vaalikauden päättyessä. […]
  https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/kansalaisaloite/Sivut/default.aspx

  Tätä voidaan toistaa vaalikaudesta toiseen ad infinitum

  • Eli aloite ei johda mihinkään, jää jonkun pöydälle, ei käsitellä, tai muuten vaan happanee ajan kuluessa. En olisi yllättynyt jos jostain Suomesta tai EU:sta löytyisi laki, jolla tuollaisen EU:ta horjuttavan toiminnan voisi luokitella terrorismiksi. Tiedustelulakien myötä ollaan kohta kaikki uudelleenkoulutettavina.

   • Sitten pitää ottaa rajummat keinot käyttöön sillä kyllä kansan pitää voida korjata asiat joista poliitikot eivät ota vastuuta. Iso kapina vaan pystyyn kuten ennenkin on tehty ja päättäjät vaihtoon.

 7. Käytännössä kaikki tärkeät asiat on vietävä sitovaan kansanäänestykseen. Näin toimitaan oikeissa demokratioissa, joka tarkoittaa suomeksi kansanvaltaa. Suomessa on jostain kumman syystä saatu aikaan tilanne, jossa valtaa ei ole enää ”edustuksellisella demokratiallakaan”. Sen ovat politikkomme itse aiheuttaneet. EU-ero auttaisi, mutta mistä uudet johtajat? Näillä nykyisillä emme pärjää missään.

  Suomen suurimmat uhat eivät ole Venäjä, Venäjä, Venäjä, vaan omat johtajamme. Ulkoista uhkaa tarvitaan, kun tuloeroja kasvatetaan ja köyhdytettyä kansaa pitää kontrolloida enemmän. Tässä olemmekin jo aika pitkällä. Nykyinen hallituksemme taitaa olla meidän toimeentulollemme suurin uhka. Höpöttelevät kuorossa sen verran pehmeitä, että pitää alkaa niiden juttuja oikomaan, kunhan ehdin. Uusina uhkina voisi mainita vielä radikaali islamisoituminen ja lestadiolaisoituminen.

 8. Blogi: Olli Pusa, pe 01.09.2017 11:26
  Suomea tuhoamassa http://beta.oikeamedia.com/o1-37021

  Juha Kivelä pe 01.09.2017 11:56 kommentti!
  ”Poliitikot pitää vaihtaa siitäkin yksinkertaisesta syystä, joka tuli mutkan kautta selväksi Ollin tekstistäkin.

  Luottamus.

  Olli kirjoitti suomalaisen yhteiskunnan yhdeksi äärimmäisen tärkeäksi ja kriittiseksi ominaisuudeksi luottamuksen.

  Tämän luottamuksen rikkojina eivät ole toimineet pelkästään islamistiset muslimit maassamme, jotka tahtovat täysin tietoisesti horjuttaa yhteiskuntarakenteitamme heille otollisiksi, vaan myös ns. omat poliitikkomme ja talouspoliittinen ”eliittimme”.

  Luottamus palautuu vain vaihtamalla poliitikot sellaisiin, joihin aidosti ja oikeasti voi ja pystyy luottamaan – ja tämä koskee ennen kaikkea myös Suomen Tasavallan presidenttiä (!) – sekä saastuneen VIRKAMIESKUNNAN vaihtaminen luotettaviin virkamiehiin.

  Suomessa on suunnattomasti työtä näiden asioiden parissa, ikävä todeta, että moni on tehnyt jo lopullisen päätöksen siirtyä jatkamaan elämää ulkomaille.

  Katkaistaksemme Suomessa negatiivisen kierteen, on poliitikot vaihdettava mahdollisimman pian luotettaviin!”

  — Juha Kivelä osuu asian ytimeen. Poliitikot ja presidentti pitää vaihtaa sellaisiin joihin voi luottaa ja jotka eivät toimi omaa kansaa vastaan ja aja omia etujaan kuten nykyiset.
  TÄMÄ PITÄISI OLLA HARVINAISEN SELVÄ ASIA. ILO LUKEA TÄLLAISIA KOMMENTTEJA.

  • jatkoa… Suomi on saatu jo ID-politiikan ja kultuurimaxismin keinoin varsin hyvin hajotettua toisiaan vastaan taisteleviin ryhmiin mikä näkyy hyvin maahanmuutto politiikassakin.
   Suvakit tekevät parhaansa ylläpitääkseen kaaosta ja myös kirkolla on päivä päivältä yhä näkyvämpi rooli laittomasti maassa oleskelevien auttajana.
   Poliisin mielestä on ”erikoista, että ihmisiä viedään piilopirtteihin”.
   Vaikka Turun terrori-isku osoittaa Suomen turvallisuuden olevan uhattuna ja laittomasti maassa oleskelevien määrä kasvaa, piispat ovat huolissaan turvapaikanhakijoiden oikeuksista. Turun piispa Kaarlo Kalliala jopa kehuu poliisia, ettei se tule kirkon tiloihin ja he saavat rauhassa piilottaa laittomasti maassa oleskelevia.

   Tilanne on vallassaolijoille otollinen kun kansa on hajalla ja eri ryhmät riitelevät keskenään. Nyt he voivat tarjota tilapäisapua ja rauhoittaa kansaa mutta eivät tartu niihin perimmäisiin asioihin joista kaikki kaaos johtuu eivätkä suostu eroamaan viroistaan.
   Nyt olisi tärkeää ettei kansa suostu tähän vaan vaihtaa poliitikot sellaisiin joihin voi luottaa ja turvaa tämän vaatimalla kansanäänestyksiä kaikista tärkeistä asioista. Pettureille ei saa osoittaa minkäänlaista armoa tässä viralta pois panossa.

 9. Pitihän näin erinomainen aloite käydä allekirjoittamassa. Täytyy kertoa tuttavillekin asiasta.

 10. Edustuksellinen demokratia ei toimi ilman riippumatonta, valvovaa ja tutkivaa mediaa. Edustuksellinen demokratia on todellisuudessa rahan ja median diktatuuria. Diktatuurissa elävien on turha haaveilla vapaudesta – se on itsensä pettämistä.

  Ei voi olettaa, että tavallinen kansalainen voisi ymmärtää ja olla perillä kaikista niistä faktoista, joiden pohjalta tärkeitä päätöksiä tehdään. Edustuksellisuutta siis pakostakin tarvitaan.

  Hallintojärjestelmä pitäisi muuttaa moniportaiseksi edustuksellisuudeksi siten, että kansalaiset valitsisivat edustajansa lähipiiristä (vrt. kunnallisvaalit). Nämä valtuutetut puolestaan valitsivat edustajat keskuudestaan seuraavaksi ylemmälle tasolle (esim. maakuntahallinto) ja nämä sitten valitsisivat edustajat valtion hallintoon (eduskunta).

  Valtion hallintoon ei silloin pääsisi muuten kuin paikallishallinnon kautta ja valtuutetut olisivat lähipiirinsä (kunta) valtuuttamia luotettaviksi ja viisaiksi todettuja kansalaisia.

  Valtion hallinnon ylimmille portaille voisi käytännössä päästä kuka tahansa kunnallisvaaleissa pärjännyt ehdokas. Valtion laajuisia vaaleja ja suuria vaalibudjetteja ei tarvittaisi.

  Korruptoituneen valtamedian rooli hallitsijoiden valitsemisessa vähenisi. Medialla luonnollisesti edelleen säilyisi valta mustamaalata poliitikkoja, mutta taistelu äänestäjien luottamuksesta siirtyisi valtion tasolta kunnallistasolle. Koska niitä ihmisiä joiden luottamus pitää voittaa on vähemmän, on todennäköisempää, että vähien keskuudessa totuus kykenee voittamaan valheen.

  Puolueet lakkautettaisiin. Hallitus-oppositio – kahtiajako loppuisi. Hallituksen ministerit olisivat eduskunnan valitsemia ja eduskunta voisi tarvittaessa vaihtaa ministerin, mikäli eduskunta menettää luottamuksensa häneen.

  Koska elämme diktatuurissa, ei tällaista radikaalia hallinnon uudelleen järjestelyä tulla tekemään ennen kuin diktuuri joskus (ehkä piankin) romahtaa.

  • Tuon seulan läpi olisi aika vaikea kenenkään psykopaatin livahtaa huipulle mutta ei se täysin mahdotonta ole tietäen psykopaatin oveluuden.
   Siksi tuon lisäksi tarvitaan kansanäänestyksiä. Kansa kyllä kannattaa järkeviä ja sitä yhdistäviä asioita joten mikään eliitti ei voi silloin tehdä irtiottoa ja alkaa toimia kansaa vastaan kuten nyt tapahtuu.
   Puolueista ainakin IPU kannattaa niitä. Se on aika varma demokratian merkki.

  • Kansanäänestyksissä on se ongelma, että kansalaiset ovat korruptoituneen median tiedon varassa. Kaikki se, mitä me ulkopuolisesta, yhteiskunnallisista asioista tiedämme, tulee meille mediasta. Sitä, mitä meille ei kerrota, ei meille ole olemassa.

   Vaihtoehtoisen median asema on marginaalinen. Työn ja arjen rasittamilla kansalaisilla ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä energiaa selvittää asioita perinjuurin eri vaihtoehtomedioita seuraamalla. Lisäksi pitää ottaa huomioon se tosiasia, että moni vaihtoehtomedia on valtaapitävien hallinnassa ja toimii samoin kuin valeoppositio.

   Nykyjärjestelmä pyrkii vakiinnuttamaan valtaan päässeiden kuuliaisten vallan ja poliitikolla, joka pääsee valtaan, on suuri houkutus langeta tarjottuihin kiusauksiin. Se, joka ei lankea, kampitetaan.

   • Vastaavasti hahmottelemassasi järjestelmässä on suurena vaarana kaikkein johtateltavimpien, heikkoälyisimpien, korruptoituneimpien/verkostoituneimpien ja hajuttomimpien/mauttomimpien kokoontua päättämään asoista ilman valveutuneiden kansalaisten mahdollisuutta vaikuttaa asiaan. Kunnalliselta pohjalta kun pyritään mieluummin löytämään vähiten ärsyttävät ja itselle poliittisesti vaaralliset ”herrahissin nosteeseen” mieluummin, kuin kohottaa ”hengen aatelia” uhkaamaan omia etuja. Nyrkkisääntönä politiikassa kun on iät ja ajat ollut yksinkertainen: Mitä suljetumpi piiri, sitä korruptiolle alttiimpi on ”tuuliviiri”.
    Maanlaajuinen vaalipiiri, suhteellisen vaalitavan ja puolutuen poisto ovat kansanäänestyksillä isoissa asioissa höystettynä paljon turvallisempi vaihtoehto, kuin tuo Kiinan kommunistista järjestelmää mukaileva ajatuksenne.

   • Tuo on valitettava tosiasia. Siksi kansanäänestykset pitäisi toteuttaa niin että on ollut saatavissa riittävästi todellista ja kenenkään manipuloimatonta tietoa asioista. Se edellyttäisi että ainakin YLE olisi sen jakaja.
    Mutta silti kansanäänestykset ovat kannatettava asia koska kansan enemmistö pystyy kuitenkin aika hyvin ymmärtämään mikä on oikein ja kohtuullista. Ts. sillä on terve oikeudenmukaisuuden taju.
    Kun kapitalisti puhuu hyvinvointiyhteiskunnasta niin hän tekee sen vain lievittääkseen omaa muiden hyväksikäytöstä johtuvaa syyllisyyttään. Mutta tavallinen ihminen ei sellaisesta syyllisyys taakasta kärsi ja siksi voi toimia aidosti yhteisen hyvän edun vaatimalla tavalla.
    On helppo todeta että monet nistä ongelmista joihin olemme ajautuneet olisivat jääneet ns. väliin jos kansalta olisi kysytty kantaa asioihin.

 11. Vaikka aloitteeseen saataisiin se 50 000 nimeä,niin se auta mitään.Rikollinen hallinto plokkaa sen pois tavalla tai toisella.Ironista on se että samat idiootit ovat vieneet suomea EU:hun ja salasopimusten kautta Natoon.Kansanäänestyksiä ei sallita ja kansalaisaloitteet plokataan.Hahahaha mitä demokratiaa.

 12. YLE teema esittää tiistaisin dokumentin ”Kuuban tarina”. Kannattaa katella. Liittyy aika mukavasti valtioiden itsenäisyys teemaan. Pari jaksoa on jo tullut, löytyvät areenasta. Toista jaksoa katellessa tulee sellainen olo, että olen nähnyt vastaavaa nykyisinkin. Ystävämme espanjalaisethan siellä Kuubassa olivat muutaman sata vuotta sanomassa miten pitää olla. USA auttoi häätämään hispanot kotiinsa, mutta vaati ensimmäiseen perustuslakiin ns. Plattin lisälauseekkeen, joka antoi heille oikeuden tuoda joukkojaan pysyvästi maahan. Asettivat Kuubaan myös kuvernöörinsä, joka sanoi miten ollaan. Ei tullut vielä ”itsenäisyyttä”.

  Batista tuon lausekkeen poisti. Kuuba oli ensimmäistä kertaa itsenäinen valtio. Antoi duunareille oikeuksia, kahdeksan tunnin työpäivän ja naisille äänioikeuden. Kuulostaa ihan Suomen itsenäisyyden alkuajoilta. Seuraavissa jaksoissa näemme, miten köyhistä oloista lähtenyt Batista lahjottiin ja Kuuba palautettiin takaisin lähtöruutuun.

  Miten tämä liittyy Suomen itsenäisyyteen. Suomen perustuslaikiin on pantu lisälauseke ”Suomi on Eurooopan unionin jäsen”. Eduskunta on muutettu lakien ratifiointilaitokseksi. Itsenäistä lainsäädäntävaltaa on enää vain verotus. Siis niille, jotka eivät pääse veroja karkuun. Euroopan unionihan tarjoaa tällaista mahdollisuutta varakkaammille auliisti. Vesittää senkin ”lainsäädännän” kansallisilta parlamenteilta parhaansa mukaan. Muistaakseni 90-luvun alussa luvattiin harmonisoida verot, mutta harmonisoitiinkin velat. Ja onhan meille tehty ”isäntämaasopimuskin”. Sitä ei ole viety perustuslakiin ja tuskinpa olisi voitu viedäkään. Se on selvästi perustuslain vastainen. Siitä herää kysymys, miltä osin rikoslaki on käytössä?

  Allekirjoitetaan kansalaisaloitteita, vaikka tiedämme etukäteen, että tämä eduskunta ne torppaa. Siitä opimme, mitä tarkoittaa edustuksellinen demokratia. Kärsitään vielä pari vuotta ja sitten vaihdetaan eduskunta.

 13. Itse veikkaisin, että tämä eduskunta ottaa käsiteltäväkseen vain ”sukupuolineutraaleja” kansalaisaloitteita. Sellaisia, mistä ei nyt ole paljon haittaakaan, mutta ei juuri mitään hyötyäkään. Missään tapauksessa käsittelyyn ei oteta aloitteita, joista 99 % kansasta hyötyisi, tai ne saattaisivat vaarantaa politikkojen odotettavissa olevat virat EU’n lihapatojen äärellä.

  • Käsittämätöntä ja suurta tyhmyyttä osoittaa se etteivät nykyiset kansanedustajat tajua että ryhtymällä ajamaan koko kansan asioista he parhaiten turvaisivat uudelleen valintansa.
   Tällä menolla menee moni vaihtoon ja menettää hyvän virkansa. Ei Brysselissä ole tilaa monellekaan joten typerää sen varaan mitään laskea.

 14. Paavo Väyrysen mukaan tämä Elonpoika oli se, joka esti hänen kansanäänestys aloitteen euroalueesta eroamisesta. Näitä vastaavia kansanäänestyksiä tulee ja menee, milloin ei vaadittavaa 50 tuhannen äänimäärää ei saavuteya tai kuten Väyrysen tapauksessa, se torpataan viimeistään jossain valiokunnassa. Onko edes tälläistä kansalaisaloite rumbaa syytä edes kannattaa, sehän vain vahvistaa sitä mielikuvaa, että Suomi muka olisi EU:n jäsen ja siitä olisi päästävä irti konstilla jos toisella.

  Mielestäni lähtökohta on nostaa koko EU:n liittyvät huijaukset tietoisuuteen ja tunnustaa se tosiasia, että Suomi ja suomalaiset ovat vain pelkkiä ”virtuaalijäseniä” koko EU huijauksessa, täynnä velvollisuuksia mutta ei mitään kotiinpäin saatavia oikeuksia. EU ei edes maksa maataloustukia. Oheinen oli jo lainauksena toisaalla mutta jankataan lisää toistoa, eduskunta ei ole ratifioinut EU:liittymiseen vaadittavaa EMU 3 sopimusta, joten emme voi erota sellaisesta, mihin emme edes kuulu:

  Lainaus:
  ”Maamme on laittomassa tilassa vieläkin, sillä emme kuulu vieläkään EU:hun, vaikka toisin toimitaan ja väitetään.

  Suomella on siis vielä toivoa, sillä Suomi ei ole EU:n jäsen. Sen uittivat tuohon kansojen vankilaan yksityiset toimijat virtuaalisesti, sillä Suomi on vain olevinaan EU:n jäsenvaltio.

  Laittomasti – niin Suomessa silloin vallinneen lainsäädännön kuin EU:n lainsäädännönkin mukaan. Se mitä Paavo Lipponen myöhemmin piti historiallisena EMU-päätöksenä, Bryssel piti leikkidemokratiana.

  Eduskunta sulki EU-liittymissopimukseen Maastrichtin sopimuksen mukaan erottamattomasti kuuluneen talous- ja rahaliiton kolmannen vaiheen hyväksyntänsä ulkopuolelle.

  ”Eduskunta edellyttää, että Suomen mahdollisesta liittymisestä rahaliiton kolmanteen vaiheeseen päätetään aikanaan eduskunnassa hallituksen erillisen esityksen perusteella…”

  Presidentti Martti Ahtisaaren yksityishenkilönä ratifioima jäsenyyssopimus EMU 3 on vajaa eikä siitä tee pätevää liittymissopimusta EU:n hyväksyntäkään. EU-liittymissopimuksen ratifiointiaika umpeutui 31.12. 1994.

  Täydennysratifiointeja ei voida tuon päivämäärän jälkeen enää tehdä!

  http://keskustelu.suomi24.fi/t/14974027/suomi-ei-kuulu-euhun-vielakaan!!

  • ”Mielestäni lähtökohta on nostaa koko EU:n liittyvät huijaukset tietoisuuteen”

   Tämä olisi yksi avainasia, mutta kuinka se tehdään?
   Sensuroiva, salaileva, vääristelevä ja valehteleva valtamedia tukee vallankahvassa olevia maanpettureita näiden työntäessä Suomea kohti EU-liittovaltio-diktatuuria – ja toteuttaessa pirullista Kalergi-suunnitelmaa kantasuomalaisten (ja muiden kantaeurooppalaisen) tuhoamiseksi rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla.

   • Tällaiseen tilaan vallankahvassa olevat maanpetturit, rikolliset ovat maamme vieneet mm. Polponsa ja nettikyttiensä sekä heitä tukevan valta-VALE-median avulla:

    ”Kansanradio: en kuuntele sinua

    Kaleva lehdessä ilmestyi 2.9. artikkeli, jossa kerrottiin kansanradiosta. Ohjelma on suosittu. Sitä kuuntelee noin 400 000 ihmistä jatkuvasti. Itse artikkeli oli mainio ja kertoi siitä miten vuonna 1979 Yle antoi äänen taviksille. Kuten lehti kertoo, silloin ”radiossa pääsivät ääneen vain valtakunnan kerma, poliitikot, päättäjät ja asiantuntijat”.

    Kansaa on kuunneltu sen jälkeen niin surussa kuin ilossa. Mutta sitten ei oikein kuunneltu. Turun terrori-iskun jälkeen kansa soitti sinne hädissään ja kuten artikkeli kertoi ”sen huomasi Kansanradion automaattiin soitetuista puheluista”. Kansaradio ei kuitenkaan antanut näille ääntä sillä ”emme yllytä kansanryhmiä vastaan”. Tämä linja sopii nykyiseen poliittiseen ilmapiiriin. Asioista ei saa puhua.

    Tämä kollektiivinen ”en kuuntele sinua” ilmiö näkyy kaikessa mahdollisessa. Kansalaisilta kielletään normaalit tunteet. Pahuutta ja rikosta ei saa vihata. Pelätä ei saa. Kyse on vain yksittäistapauksesta. Jäitä hattuun.

    Ajatus siitä, että hallitus on epäonnistunut sen kansalaisten turvallisuuden takaamisessa, on silkkaa vihapuhetta ja tämän väärän ajatuksen levittäjiä metsästetään nyt satojen nettipoliisien voimin.

    Kummallisinta on se, että laillisuuden ja järjestyksen valvojien tarkoituksena on nujertaa väärinajattelevat. Heitä paikannetaan ja heidän ”verkostojaan” jäljitetään virkavallan toimin. Tavalliset ihmiset ovat nyt syynissä.

    Tilanne on nurinkurinen.

    Toivottavasti nämä poliisit pohtivat tätä: puhumattomuus ja hiljaisuus tuhoaa sananvapauden ja kansanvallan perusteet. Niiden, jotka kokevat olevansa isänmaallisia, rauhaarakastavia ja ”tolkun” ihmisiä ahdistetaan joka puolelta. Heistä tehdään osa tätä ongelmaa, sillä he ajattelevat väärin. Terrorismin selitetään syntyvän virkavallan vääristä teoista ja samaan aikaan kansanedustajat ja kirkon viskaalit näyttävät esimerkkiä ”suojelussa”. Vähitellen väkivallasta ja turvattomuudesta tulee jotenkin arkipäiväistä.

    Sitä on pakko vain sietää.

    On opittava elämää terrorismin maailmassa ja hyväksyttävä se, että sinun pelkkä olemassaolosi on hyvä syy sille, että pahaa tapahtuu…”
    Koko artikkeli: http://beta.oikeamedia.com/o1-37135

    • Kaikki juontaa juurensa siitä, että ei ole noudatettu ulkomaalaislakia, ei niin Dublinin sopimusta. Nyt virheitä paikataan uusilla virheillä ja politikot puhuvat kuin olisivat keksineet ulkomaalaislain uudestaan. Mutta sitähän on ollut liikkeellä jo pidemmän aikaa, lakien noudattamatta jättämistä, hallituksesta alkaen. Eihän nykyistä lainsäädäntöä tunne edes ministerit.

     Kansanedustajille ja ministereille olisi hyvä järjestää puolen vuoden palkaton työssäoppimisjakso, oppisopimuskoulutus, jossa opeteltaisiin lukemaan nykyinen lainsäädäntö, alkaen perustuslaista. Menee kallista työaikaa hukkaan, kun valmistellaan lakeja jotka ovat jo voimassa.

 15. jos allekirjoituksia tulee riittävän paljon …ja mitään ei tapahdu saa se silti median ja päättäjien päät käännetyksi ja hyvin mietteliääksi sen jälkeen se voi vaikuttaa tulevaisuudessa moneen muuhunkin asiaan….mielestäni olisi kuitenkin hyvä yrittää allekirjoittaa ja katsoa mitä tapahtuu…kuin jatkaa asioiden suhteen jatkuvaa valittamista millä ei ole hevonvitun merkitystä ainaskaan….perkele!!!!!

 16. Ulla Palmroth-Paulat on muuten legendaarisen ”ranskalaisen herrasmiehen” (”You migrants are not worth anything, you should not even exist…”, jne. Itiksessä 6.7.2016) vaimo ja Suomi Ensin -liikkeen perustajajäsen. Ei tämä hänestä huonompaa ihmistä tee, mutta ei pidä pillittää, jos aloite hahmottuu Suomi Ensin -järjestön agendana.

 17. Totuudenetsijä; Sanomalehti Kalevasta tuli mieleen juttu, jonka kertoi muuan kaveri kauan sitten, mutta se naurattaa vieläkin. Hän sanoi, piti jatkaa Kalevan tilausta kun Phantom jäi niin jännään paikkaan. Muita syitä ei varmaan ollut.

  Riikka, tavasin nuo perustuslain pykälät pariinkin keertaan, mutta en ymmärtänyt mitä niillä tarkoitetaan. Muistaakseni vain, isäntämaasopimus ei ole käynyt lähelläkään eduskuntaa.

  Ja sitten, Suomen sisäpolitiikassa on tapahtunut merkittävä uudistus. Naiset kävivät näyttämässä eduskuntatalon portailla persettä. Parempaa palautetta ei voi antaa hallituksen ja eduskunnan työskentelylle.

  • Tuo Kalevaa tilanneen miehen tapaus kuvastanee ko. henkilön kiinnostusta eli kiinnostuksen puutetta esim. maassamme harjoitettuun politiikkaan. Vastaavanlainen asenne lienee huomattavalla osalla suomalaisilta. Näiden puolesta nykyisenlaiset rikolliset poliitikot saavat rauhassa harjoittaa millaista tahansa Suomen ja kantasuomalaisten tuho-politiikkaa ja heidät äänestetään siitä huolimatta kerrasta toiseen jatkamaan tuhotyötään.

 18. Vaikeneva,vääristelevä ja suomalaisvihamielinen valta-VALE-media:

  ”Iltalehti uutisoi vähätellen ja harhaanjohtavasti S.O.O:n kerhotalon ampumisesta

  Kello 11:35 iltalehti uutisoi poliisin tiedotetta myötäillen ammuskelusta Kemin Koivuharjussa. Tiedotteen mukaan laukaukset oli kohdistettu kadun varteen pysäköityihin autoihin ja niistä kimmonneena luodit osuivat viereiseen rakennukseen. Artikkeli jättää kertomatta että kyseessä oli Soldiers of odinin kerhotalo.

  Iltalehti on ainoa valtamedia joka on uutisoinut tapauksesta. Nykysuomi on ainoa joka on uutisoinut tapauksesta kertoen koko totuuden.
  Mainoksen alla Nykysuomen artikkeli tapahtuneesta…”
  http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/09/03/iltalehti-uutisoi-vahatellen-ja-harhaanjohtavasti-s-o-kerhotalon-ampumisesta/

 19. Myös ehkä tärkein Eurooppaan kohdistuvien maahantunkeutuja-virtojen rahoittaja:
  ”Americans want Trump to recognise George Soros terrorist

  US citizens collect signatures for a petition that asks US President Donald Trump to recognise American billionaire George Soros a terrorist. The petition, posted on the website of the White House, already has collected 70,000 signatures.

  To consider the petition, it will have to collect almost 30,000 more signatures by September 19. The petition states that George Soros has intentionally and constantly tried to destabilise the situation and commit other acts of violence against the United States and its citizens.

  In this connection, according to signatories of the petition, the US federal government and the Ministry of Justice should immediately declare George Soros, his organisations and their members terrorists and withdraw all his personal property and assets under the Law on Confiscation of Civil Property…”

  http://tapnewswire.com/2017/09/americans-want-trump-to-recognise-george-soros-terrorist/

 20. T.Hunter. Rohkenen ennustaa ettei EUusta noin vain erota, koska ”löröt on jo pöksyissä”. Ensiksi on saatava hyväksymys USAn hallituksen jäseniltä, aloittaa EU purkuhommat. Heillä on valta ja voima, joka ajaa vain heidän tarkoitusperiään maapallolla. Ysikään valtio ei ole heidän suunnitelmiensa ulkopuolella. Suomi sattaa olla pieni pelinappula, mutta vain näennäisesti, maantieteellisen asemansa takia. USAn on helpompi johtaa eurooppaa Bryselin välityksellä, ilman entisiä hajallaan olevia euroopan maita. Jos , ja kun Suomi on jo ”epävirallisesti NATOmaa”, niin sitä etua ei länsi anna mennä ohi suun, vai mitä mieltä olet siitä ? Länsimahdilla on sanonta, {koska tuli sanottua}, niin sitä ei muuteta, koska se osoittaisi heikkoutta. Ainoa pelastus Suomelle, on järkiperäinen lähestyminen itäisen mahdin suojiin. Enkä ole mikään Venäjä-ihailija, vain teräväpäinen ”Kulmalan Teemu, jolta kuluu ”lakki viikossa”,heheh, LOL.

 21. Pahojen aikojen varalle, jokaisen perheen paras suoja on ”MEZUZA” etuoven raamiin asennettava tunnus, joka saattaa pelastaa perheesi tulevilta painostuksilta. SHALOM.

 22. Terveisiä NWO-eliitiltä:
  Ranska alkaa olla sulautettu osaksi Eurooppa. Se ei ole enää suvereeni tasavalta vaan sen suvereenisuus on Eurooppa. Macron ja kumppanit tietävät mikä on hyväksi kansalle.
  Kansan ei tarvi muuta kuin sopeutua ja pysyä hiljaa kun Macron ja Merkel viitoittavat tietä tulevaan liittovaltioon jossa demokratiaa ei enää tarvita kun ’valitut ja poikkeukselliset’ päättävät kansan puolesta.

  According to Emmanuel Macron, the days of popular sovereignty are over
  « Our sovereignty is Europe ».
  Of course, the European Union is a monster, « a Leviathan » [2]. It has no popular legitimacy, but becomes legitimate when it protects its citizens. In its current format, it is dominated by the Franco-German couple.Therefore he, Emmanuel Macron, and Chancellor Angela Merkel, govern it together.
  The most important fact remains that, according to him, the days of popular sovereignty are over, for the French as well as for Europeans in general. The democratic ideal may well continue at the local level, but is devoid of meaning at the national level.
  Secondly, his conception of the Public Good (res publica), to which all political regimes – whether monarchic, imperial or republican – have been attached, also seems to be of another age. In their view, they intended to serve – or pretend to serve – the collective interest. Of course, Emmanuel Macron mentioned the Law and Rights, but immediately relegated these noble ideals to the same level as objects, like the Earth and marketable cultural products – and a dishonour, the slavery to NATO. It would therefore seem that the Republic is also dead.
  http://www.voltairenet.org/article197736.html

 23. Näitä asioita puidessa, erillaisten oppiarvoisten keskuudessa, selviää yksi vakuuttava seikka, vaikka me täällä sivulla riehumme suut vaahdossa, mitenkä asioiden pitäisi kulkea, päätökset tekevät ne ”isokenkaiset jotka vetävät suurimmat tulot kaikesta minkä he irti saavat ja panevat myyntiin”. Nyt jo jonot pitenevät bensapumpuilla koska öljyjalostamoja suljettiin Texasissa myrskyn takia, ja kuitenkin koko manner on täynnä polttoainevarastoja. Näinkö heikoissa on maamme turvallisuus ( USA ), aivan kuin olisi julistettu sotatila yhden myrskyn takia, ja toinen on jo tulossa Karibialta.Olisipa itsellänikin oaskkeita öljy-yhtiössä, saattaisin tulla uppo-rikkaaksi kahden myrskyn takia. Voi veljet sitä lyhytnäköisyyttä, mitä me saamme kokea. Toiveunia on helppoa elätellä, mutta todellisuus kertoo jotakin aivan muuta. Tärkeimpien tehtailujen omistus on ollut jo kauan saman kartellin omistuksissa, ja jatkaa vankkana etenemistään pysähtymättä.

 24. Putin nauraisi partaansa, jos hänellä sellainen olisi ? Näinkö heikoissa on MAHTAVA, KOPPAVA USA ? Pula polttoaineesta myrskyn takia ??? Venäjä sekä Kiina eivät ikipäivinä jättäisi maitaan ”yhden kortin varaan”.
  Jokaiseen kysymykseen löytyy vastaus, antaas tulla niiltä jotka jo tietävät kaiken.

 25. Musta ja valkoinen. Kyllä tai ei.

  Ulkopuolelle jäämisessä on paljon huonoja puolia.
  Jäsenenä olemisessakin on huonoja puolia koska EU:ssa on ”valuvikoja”.

  Ulkopuolelle jäädessä ei voi vaikuttaa miten EU kehittyy.

  Haluammeko olla yksinäinen syrjäkylä vai osa jotain suurempaa ja vahvenpaa?

  Jotain tarttis tehdä jotta meidän vaikuttamismahdollisuuksia euroopan asioihin saadaan voimistettua. EU:n ulkopuolella vaikutusmahdollisuudet on pienemmät.

  Ja huom:, yhteenkään EU maahan ei ole ulkopuolinen maa hyökännyt (vrt Ukrainan tilanne) ! 😉
  (ilkiästi ”natottajien” slogania lainaten)

  • Älä viitsi, teet itsesi naurettavaksi. Tai olet sen tehnyt kyllä jo aiemminkin joten ei tämä uutta ole. Et halua tiedostaa mikä EU todellisuudessa on.
   Tuota samaa jargonia jauhoi Paavi Lipponen aikoinaan. Ja onhan hän hyvin netonnut ja bisnes pyörii hyvin ja petoksellakin voi hyötyä.
   Sellainen kansankusettaja. Samassa sarjassako painitte?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here