Bulgarialainen Trud Newspaper -sanomalehti on julkaissut artikkelin ”350 diplomatic flights carry weapons for terrorists” Kaukasuksen ja Itä-Euroopan maiden kautta kulkevasta CIA:n valvomasta asesalakuljetusreitistä.

Artikkelin mukaan Azerbaidjanin valtion omistamaa Silk Way Airlines -lentoyhtiötä käytetään säännöllisesti ”diplomaattisuojattujen” ja siten verovapaiden aselastien salakuljettamiseen Saudi-Arabiaan, Yhtyneisiin Arabiemiirikuntiin (UAE) ja Turkkiin, mistä ne jatkavat matkaansa varsinaiselle vastaanottajalle.

Asesalakuljetus on osa CIA:n valvomaa ohjelmaa, jonka kautta aseistetaan Syyrian laillista hallitusta vastaan taistelevia palkkaterroristeja. Jo aiemmin on tutkittu Silk Way Airlinesin osallisuutta asekuljetuksiin Saudi-Arabian Jemenissä käymää sotaa varten.

Osana artikkelia julkaistiin hakkeroitua, vuodettua kirjeenvaihtoa sekä sisäisiä muistioita, jotka vaikuttaisivat olevan Bulgarian ulkoministeriön ja Azerbaidjanin Sofiassa, Bulgarian pääkaupungissa, sijaitsevan lähetystön välisiä. Kirjeenvaihdon mukana on liitteenä tarvittavat asiakirjat, joilla lentokenttämuodollisuudet hoidetaan diplomaattisuojauksen alla.

Asiakirjojen perusteella Silk Way Airlines on tarjonnut asesalakuljetuspalvelua yksityisille asevalmistajille ja eri maiden armeijoille kuten Saksan ja Tanskan armeijoille, Ruotsin Irakissa oleville joukoille sekä Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukoille (USSOCOM). Aseiden kuljettaminen siviili-ilmailuun tarkoitetuilla lennoilla ilman kansainvälisen lentorahtiliitto IATA:n antamaa lupaa on laitonta.

Tässä välittäjänä toimi Azerbaidjanin ulkoministeriö, joka haki – ja sai – lupia aseiden ja ammusten kuljettamiseen mm. Bulgarialta, Serbialta, Romanialta, Tsekin tasavallalta, Unkarilta, Slovakialta, Puolalta, Turkilta, Kreikalta, Saksalta, Isolta-Britannialta jne. Niinikään aseita on kuljetettu Bosnia-Herzegovinan ja Kroatian kautta.

Suurimpia Silk Way Airlinesin asiakkaita ovat olleet amerikkalaisyritykset – mm. Purple Shovel, Orbital ATK, Culmen International LCC, Chemring Military Products, Alliant Techsystems Operations – joista osalla on alihankintasopimuksia Yhdysvaltain armeijan kanssa sekä Yhdysvaltain armeija. Amerikkalaisten puolesta kuljetetut aseet ovat olleet amerikkalaiseen standardiin sopimattomia (non-U.S. standard), joten aseita ei ollut tarkoitettu Yhdysvaltain armeijain joukoille. Eräs tunnettu asesalakuljetusreitti toimii NATO:n rauhankumppaniohjelman jäsenen Valko-Venäjän kautta.

Trud Newspaperin artikkelin kirjoittaja Dilyana Gaytandzhieva sai myös vuoden 2016 joulukuussa taltioitua filmille yhdeksän Al-Nusra Front -terroristijärjestön maanalaista varastoa täynnä Bulgariasta saapuneita aseita. Länsimaisen arvoyhteisön ja jihadistien välinen liitto on pitkään ollut tunnettu.

Eri maiden hallitusten lainrikkomuksia paljastaneen Gaytandzhievan kuulustelemisesta ja työpaikastaan erottamisesta on jo huolehdittu.
¤

Pääasiallinen lähde

Gaytandzhieva, Dilyana | Trud Newspaper (02.07.2017): 350 diplomatic flights carry weapons to terrorists https://trud.bg/350-diplomatic-flights-carry-weapons-for-terrorists/
¤

Dilyana Gaytandzhieva bulgarialaisten aseiden jäljillä. (Kuvakaappaus lähdeartikkeliin kuuluneesta videosta)

37 KOMMENTTIA

 1. Kun USA lopettelee noita ohjelmia, muslimi-palkkarengit tulevat lomalle Suomeen ja osa jatkaa ukrainan rintamalle. Kyllä kai Suomen hallitus on hyvin perillä näistä CIA-terroristeista. Siksi niitä kai Suomeen huolitaankin. Suomella on niin paljon yhteisiä operaatioita Afganistanissa jenkkien kanssa ettei tälläinen voi pysyä salassa!!!

  • Itse asiassa asesalakuljetuksista pitäisi vastata Sauli Niinistö.

   Suomeen/Suomelle salakuljetettiin yli 60 Patriot-ohjusta joulukuussa 2011, jolloin Halonen oli vielä presidentti, mutta valpas sosialidemokraatti-tullimies paljasti salakuljetusyrityksen.

   Presidentti Sauli Niinistön aikana asiaa sitten ”tutkittiin” ja ohjukset diilattiin Etelä-Koreaan.

 2. Johan sen Mel Gibson sanoi aikoinaan:”Jokainen sota maailmassa on juutalaisten masinoima”. Niinkuin tämäkin.

 3. Monikulttuuristen rajattomien unelmien toteuttamiseen kaikki keinot on sallittuja. Kysykää humanisti Sorosilta, jollette usko.

  • USA on ihan sekoboltsi.

   Aina se alottaa sodat transsissa vertaa suupielistä valuen ja uhoten ja kun se alkaa hävitä se alkaa tappamaan liittolaisiaan kun ei oikealle viholliselle pärjää.

 4. No, P-Korean paksu rauhansovittelija hoitaa asiat kuntoon, ainakin omat huolensa napinpainallusta vaille menneet. Miten se USA nyt noita sopuisia valtioita kiusaa jatkuvasti. Trumpin vika?

 5. P-Korealla on eri asiantuntija-arvioiden mukaan about 8 kpl ydinkärkiä. Korkein näkemäni arvio oli muistaakseni 20 kpl. Eli noin 0,01% maailman inventoiduista — siis tiedossa olevista — ydinaseista. Yhdysvalloilla on oman ilmoituksensa mukaan siinä 5000 kpl. Osa tosin vanhentuneita, arvelen.

  Joten miksi meidän pitäisi olla huolissamme nimenomaan P-Koreasta?

   • Trump Forges Ahead on Costly Nuclear Overhaul https://www.nytimes.com/2017/08/27/us/politics/trump-nuclear-overhaul.html

    […] Last week, the Air Force announced major new contracts for an overhaul of the American nuclear force: $1.8 billion for initial development of a highly stealthy nuclear cruise missile, and nearly $700 million to begin replacing the 40-year-old Minuteman missiles in silos across the United States.

    While both programs were developed during the Obama years, the Trump administration has seized on them, with only passing nods to the debate about whether either is necessary or wise. They are the first steps in a broader remaking of the nuclear arsenal — and the bombers, submarines and missiles that deliver the weapons — that the government estimated during Mr. Obama’s tenure would ultimately cost $1 trillion or more.[…]

  • Miksi olisi pitänyt olla huolissaan Adolfista, Idi A:sta, Pol Potista, Stalinista, Ja miksi pitäisi olla huolissaan Li A:sta, Saukista, Sipistä, Stubista, Käteisestä, Turusta, jne.
   Sanoppa sinä.
   Trump ei paina nappia. Sitä isoa nappia olisi pitänyt painaa silloin ”Korean sodan” sähinöissä. Nyt hullut päivät ovat ohi. Saulilla varmasti tarkempaa infoo.
   Suos. lukemaan: http://blogit.iltalehti.fi/perttu-hillman/2017/09/03/trump-ei-vetanyt-vessaa/
   Sarkasmi on hieno laji, etenkin varoittamatta.

   ps. onko kaikki muut kuin minä palkollisia mielipitelijöitä näillä aatesivuilla?

   • Eihän Suomessa oltukaan huolissaan Aatusta — ja ne jotka oli ääneen huolisaan SAT/VIA toimitti ”uudelleenkoulutukseen” — halltuksemmehan liittoutui Aatun kanssa!

    Stalinista taas Suomessa ollaan edelleen huolissaan. Kuten voit täällä kommenttiosastollakin havaita.

    Pol Potista:
    […] What the media failed to mention was how the Khmer Rouge was maintained as a military and political force long after its fall from power. Nor has it been suggested why, at Western insistence, the scope of investigations at the tribunal would exclude the period after 1979. […] According to journalist Elizabeth Becker, U.S. National Security Advisor Zbigniew Brzezinski “himself claims that he concocted the idea of persuading Thailand to cooperate fully with China in its efforts to rebuild the Khmer Rouge.” Brzezinski said, “I encouraged the Chinese to support Pol Pot. I encouraged the Thai to help the D.K. [Khmer Rouge government-in-exile of Democratic Kampuchea]. The question was how to help the Cambodian people. Pol Pot was an abomination. We could never support him, but China could.” In fact, U.S. support went well beyond encouraging others to rebuild the Khmer Rouge. […] On the political front, in 1979 the United States and China wielded their influence and pushed through a vote in the UN General Assembly in favor of granting Cambodia’s UN seat to the ousted Khmer Rouge regime, and terminated a UN investigation into Khmer Rouge crimes. The following year, the United States again supported the Khmer Rouge in the UN as the “legitimate” representative of the Cambodian people. With U.S. backing, Cambodia would continue to be represented in the United Nations by a Khmer Rouge diplomat until 1993. […] jne https://www.counterpunch.org/2014/10/16/who-supported-the-khmer-rouge/

    Idi Aminista:

    New York Times (1986): Paper Cites C.I.A. Aid To Amin’s Army in 70’s http://www.nytimes.com/1986/12/17/world/paper-cites-cia-aid-to-amin-s-army-in-70-s.html?mcubz=1

    Hutton, Pat; Bloch, Jonathan (1979, kirja): Dirty Work 2—The CIA in Africa
    uudelleen julkaisu 2001 New Africassa http://www.africasia.com/archive/na/01_02/cover2.htm

    Suomesta:

    Me olemme huolissamme Suomesta, Suomen hallituksen toiminnasta koska itsesuojeluvaistomme toimii.

    • Kiitos!
     Linkkiä täytyy laajentaa. Olin duunissa Khao I Dangissa -84 ja -89, työnkuvaan ei kuulunut etsiä syyllisiä. Jostain muistan lukeneeni, että hra Pol Pot syventyi kommunistiseen oppiin ranskalaisessa yliopistossa, joka tuotti muitakin valon nähneitä kommareita maailman iloksi. Onko linkkejä?
     Afrikan pojat on afrikanpoikia, sitä ei kai voi sentään Trumpin syyksi laskea!? Miksi muuten ne alkuperäiset on mustia, mutta eurooppalaiset (Darwin et al….) asuttuaan sukupolvien ajan auringon paahteessa ovat kalpeita kuin tyttö Elovena? Älä vaan kerro, että imperialistit opettivat afrikanpojat sotimaan, jne.
     LiAsta et kommentoinut?

     • CIA:n toimia Afrikassa 1970-luvulla tuskin tosiaan voi laskea Trumpin syyksi.

      Li A:ta ja muita mainitsemiasi henkilöitä en kommentoinut koska he eivät ole sen väärti. Sen verran sivusin että totesin ”Me olemme huolissamme Suomesta, Suomen hallituksen toiminnasta koska itsesuojeluvaistomme toimii.”

    • Eikös toi Idi Amin ollut se kannibaalidiktaattori joka paistoi vastustajiaan ja tarjoili sen jälkeen ne paistina vierailleen? 😀

 6. Osana suurempaa peliä tämä P-Korea lienee.Hauska nähdä Kiinan ja Venäjän reaktiot jos USA alkaa pommittaa P-Koreaa?

  • Toistaiseksi koko tämä Korea-näytelmä vaikuttaa pelleilyltä, valitettavasti. Ilmeisesti Pohjois-Korean sankarillisen kansan suuri johtaja Kim-Jong-Unkin on täysillä mukana tässä pelleilyssä. 😀 😀 ,valitettavasti.

   Jos nyt kuitenkin Luoja suo ja herrat sallii sen tapahtuvan, että ilkeämieliset jenkki-imperialistit aloittavat kolonialistisen tykkivenehyökkäyksensä sankarillisen Korean kansan kimppuun, niin on enemmän kuin todennäköistä sodan välitön eskaloituminen III maailmansodaksi, mikäli Kiinaan on uskominen ja miksemme Kiinaa uskoisi. 😀

   Venäjähän on jo käytännössä sotatilassa niin jenkki-imperialistien kuin koko imperialistisen Nato-klikin kanssa; on talouspakotteita, jotka ovat jo itsessään sotilaallinen ja vihamielinen toimi ja nyt viimeksi jenkki-imperialistit pyyhkivät perseensä Wienin sopimuksella USA:ssa olevien venäläisdiplomaattien koskemattomuuden osalta.
   PS Tätä asiaa eivät meidän fasistiset mediapellemme pahemmin uutisoi ei yle eiklkä Erkkola. Mutta oottakaapas kun Venäjä vastaa näihin jenkki-imperialistien rikoksiin niin alkaa saatanallinen huuto.

   Johtopäätös: Suomen fasistihallinto on ajanut ulkopolitiikallaan maamme siihen tilaan, että Koreasta syttyvän maailmansodan ensi-iskun kohteisiin tulee kuulumaan EU-Suomi välittömästi. Ja älkää edes epäilkö, etteikö tuvaani Sergei Shoigu pistä tuulemaan, onhan hän alenevassa polvessa Tshingish-Khanin jälkeläinen. 😀

   https://www.youtube.com/watch?v=D51SkjpNC4Q

   • Niin ja kun ennakoida saa ja pitää niin:

    kun Venäjä on torjunut Suomeen kohdistuvalla iskuillaan Niinistön NATO-isäntämaa-Suomen, USAn, NATOn, Viron, Norjan hyökkäyksen Suomesta niin presidentti ylipäällikkö Niinistö jos on vapaalla jalalla tai hengissä tulee mediaan punaposkisena, pussit silmien alla pälyilee, katselee kengänkärkiään ja sanoo lasittuneine katseineen:

    ”Kuka olisi uskonut että Venäjällä on noin paljon pahuutta, että Venäjä teki meille tällaista, en minä ainakaan”.

    • Taidat Tim pitkään olla seurannut politiikkaa kun osaat lonkalta heittää noin uskottavan skenaarion!

     Kuulostaa ihan uskottavalta skenaariolta.

 7. Suuri kunnianosoitukseni bulgarialaiselle journalistille Dilyana Gaytandzhievalle hänen rohkeista paljastuksistaan CIA:n hallinnoimien aseiden salakuljetusreittien osalta. Näin se todellisuus pikku hiljaa tihkuu kansalaisten tietoisuuteen.

  Suomessa käynee niin, että tätä uutista ei julkaise mikään muu media kuin Vastavalkea. Vai onko muunlaista havaintoa?

  Kuten viiteartikkelista ilmenee Dilyana on jo erotettu journalismin toimestaan, ja Bulgaria on näin asianmukaisesti osoittanut vasallisuutensa CIA:lle sekä USA:n ja Naton sotavoimille. Suomen valtamedia seuraa vasalliudessaan Bulgarian esimerkkiä vaikenemalla asiasta kahdella virallisella kielellään.

  Kuulemma median demokratiasuhteita tutkimaan (!!??) Harvardiin passitettu Ylen ex-harhaanjohtaja Atte Jääskeläinen ja toimitusjohtaja Lauri Kivinen ovat normalisoineet Ylen journalistit täydelliseen ääliömäisyyteen suhteessa hallitsevan amerikkalaisen länsimedian suoltaman globaalin ”totuuden” huoraamisessa. Löytyykö Ylestä enää ensimmäistäkään rehellistä tutkivaa journalistia edellisen puhdistuksen jäljiltä?

  Vastavalkea jatkaa linjaansa voimistaen totuuden esiintuontia. Vastavalkean valistunut lukijakunta on sen ansainnut.

  • Tekninen yksityiskohta tuo Bulg-vuoto. Eivät lopu. Milloin teette analyysin musta-elo-merkkaajotain, Berkeleen yliopiston ajatusstallarien touhuista jne.
   Tätä blogistoa saattaa seurata vaikka trollisto!

   • Olen syvästi tietoinen siitä, että sivustoamme seuraa ainakin yksi umpiääliö. Sen sivustomme toki kestää valtaosan lukijoistamme kyetessä ajattelemaan omilla aivoillaan. Juuri heille viestintämme on suunnattu.

  • Tauno,

   viittasin artikkelissa siihen miksi liksasankojournalistit eivät aiheesta uutisoi tuomalla esiin Gaytandzhievan erottamisen työstään.
   Ja jos yrittäisivätkin niin sitä varten on olemassa uutispäälliköt ja -kokoukset. Uutispäälliköillä on isonisot pöytälaatikot.

 8. > Silk Way Airlines on tarjonnut
  > asesalakuljetuspalvelua yksityisille
  > asevalmistajille ja eri maiden armeijoille

  Mikähän mahtaa olla todellinen syy siihen, että Finnairista on tullut erittäin kannattava lentoyhtiö kovasti kilpailluilla ja pääsääntöisesti tappiollisilla lentomarkkinoilla… — Eivät toki vankilennot ole ainoa mikä kannattaa. Ja vieläpä erittäin hyvin.

 9. ”[…]A new report released by two international weapons monitoring groups, the Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) and Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), confirmed on Tuesday that the Pentagon is continuing to ship massive amounts of weapons to Syria. In addition, the Department of Defense is attempting to destroy its own paper trail. Both the OCCRP and the BIRN provided conclusive evidence that the Pentagon is shipping in up to $2.2 billion worth of weapons from private weapons dealers to terrorists in Syria. They also provided evidence that the DOD is altering paperwork such as end-user certificates in order to hide its involvement.[…]”

  https://www.activistpost.com/2017/09/new-documents-show-pentagon-is-shipping-billions-worth-of-weapons-to-terrorists-in-syria-trying-to-cover-its-tracks.html

  The Pentagon’s $2.2 Billion Soviet Arms Pipeline Flooding Syria
  http://www.balkaninsight.com/en/article/the-pentagon-s-2-2-billion-soviet-arms-pipeline-flooding-syria-09-12-2017

 10. Osaa ne suomalaisetkin, YK-rauhanturvaaja Pekka Erkkilä teki laitonta asekauppaa esimiestensä ”tietämättä asiasta”, myöhemmin hän kunnostautui väärentämällä dollareita, niin ja samaan aikaan hänet valittiin vuoden poliisiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here