Norjassa on parlamenttivaalit 11. syyskuuta, ja EU-kriittisten puolueiden oletetaan voittavan vaalit. EUobserver-sivustolla uumoillaan Norjan parlamenttivaalien tuovan ongelmia suhteisiin Euroopan unionin kanssa.

EEA palvelee Norjan kaupallisia intressejä hyvin, mutta heikentäää norjalaista demokratiaa esimerkiksi tekemällä parlamentin tarpeettomaksi lakien muodostamisessa ja toimeenpanossa.

Vaaleja edeltävissä kyselyissä kannatus jakaantuu jokseenkin tasan valtaa pitävän koalitiohallituksen muodostaneen konservatiivipuolueen ja suurimman oppositiopuolueen, työväenpuolueen, kesken. Sekä konservatiivit että työväenpuolue haluaisivat jatkaa EU-yhteistyötä EEA-sopimuksen pohjalta. Molemmille povataan 26 prosentin kannatusta.

Norja liittyi yhteismarkkina-alueeseen (EEA) vuonna 1994. Norjan hallituksen 2012 teettämä katsaus EEA-sopimuksesta (NOU) arvioi EEA:n palvelevan Norjan kaupallisia intressejä hyvin, mutta heikentävän norjalaista demokratiaa tekemällä esimerkiksi parlamentin tarpeettomaksi lakien muodostamisessa ja toimeenpanossa.

Pienpuolueet, jotka tarvitaan koalitiokumppaneiksi hallitukseen, ovat esittäneet vastaavaa kritiikkiä kuin NOU. Keskustapuolue katsoo EEA:n siirtävän liikaa valtaa pois Norjasta ja haluaa korvata sen kauppasopimuksella. Keskustapuolue haluaa myös lakkauttaa EU-ministerin viran, koska katsoo että EU-ministeri on toiminut enemmänkin EU:n lähettiläänä ja edunvalvojana Norjassa eikä norjalaisena ministerinä EU:ssa.

Maahanmuuttokriittinen, libertariaaninen edistyspuolue vastustaa EU-jäsenyyttä ja kannattaa EEA-sopimuksen uudelleen neuvottelemista. Edistyspuolue haluaa myös kasvattaa rajakontrollia Ruotsin vastaisella rajalla pakolaismäärien kontrolloimiseksi.

Työväenpuolue on poistanut ohjelmastaan ”EU-jäsenyys hyödyttäisi Norjaa” -lauseen ja korvannut sen huomautuksella ”EEA – ja sen mukanaan tuoma suuri siirtolaistyöntekijämäärä – ovat luoneet haasteita työllisyyteen.”

Kaikki tämä aiheuttaa päänsärkyä konservatiiveille ja työväenpuolueelle, jotka suosivat EU-jäsenyyttä, mutta ovat vältelleet aiheesta keskustelemista eurokriisin sytytettyä eurokriittisyyden ilmiliekkiin Norjassa.
¤

Lähde

Eriksson, Alexandra | EUobserver (5.9.2017): EU ties under pressure in run-up to Norway election https://euobserver.com/nordic/138868
¤

Kuva: Pixabay

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

46 KOMMENTTIA

 1. On se vaan kumma ,kun kaikki ei ”myy”omaa maataan vieraan vallan määräysvaltaan.Eivät varmaan ymmärrä tienaavansa sillä 🙂

 2. Islannin kansan kunnioitus kasvaa yläkanttiin ihan päivittäin, voimme vain toivoa sen jatkuvan. Ottakaamme heistä esimerkkiä. Potkivat rikolliset pankkiirit rautoihin, sitä samaa on syytä jatkaa muissa maissakin. Islannin kansalla oli Viikinkien voimat pysyä rehellisyydessä, irti ylimistönsä saasteista.

  • Meillä tuota ei tapahdu niinkauan kuin suomalaiset kerta toisensa jälkeen äänestävät zio-globalistien lakeijat vallankahvaan.

 3. Norjalaiset eivät luota sokeasti huijareihin vaan itseensä. Siinä se. Isänmaa menee muun edelle.
  Jos kansan itseluottamus ei ole kunnossa niin se valitsee maalleen johtajat joille isänmaa ei ole ykkösasia. Ja eihän sellaisilta voi muuta odottaa kuin maansa myymistä.
  Kyse on lopulta hyvin yksinkertaisesta asiasta.

  • EU ei todellakaan tee mitään merkittävää Euroopan kansallisvaltioiden hyvinvoinnin hyväksi koska se ei voi toimia vastoin omia tavoitteitaan! Se on pankkiirien ja finanssi- ja talouseliitin unioni joka ottaa vastaan kansalaisten kapinamieltä todeten ’ettei terrorismille saa antaa periksi’, ei muuta. Siis pelkkä jatkuva taistelu on resepti haittamaahanmuuton ongelmaan.
   Ja samaan aikaan sitä ylläpitävä eliitti kerää valtavia voittoja itselleen joita se piilottaa veroparatiiseihin.
   Olisi kummallista jos tällä reseptillä saataisiin kansojen ja kansalaisten kannatus kun totuus valkenee.

 4. Yleisradion mielipidemittauksessa peräti 72 % suomalaisista ei haluaisi järjestettävän EU-kansanäänestystä eroamisesta. Suomalaisista suurin osa haluaa edelleen kuulua Euroopan Unioniin.

  • Tuon mittauksen tekotavasta pitäisi tietää monta asiaa ennenkuin tuloksilla olisi minkäänlaista uskottavauutta – varsinkin kun sen tekijänä ja julkistajana on EU-diktatuurin ostamista EUnukeista koostetun maanpetturi-hallituksen propaganda-kone.

   Suosittelen sinulle Venäläinen valehtelu tutustumista Jorma Jaakkolan kotisivulla oleviin artikkeleihin ja varsinkin seuraavaan:
   ”Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä ”A-nelosella” ”, http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella
   (Nyky-Kokoomus-puolueesta olen Jaakkolan kanssa täysi eri mieltä)

   Valtaa pitävät zio-globalistilakeijat ja heitä tukeva maanpetoksellinen valta-VALE-media suoltavat jatkuvasti vain EU-myönteistä propagandaa kertomatta esim. siitä kuinka vahingollinen Suomelle on ollut liittäminen euroon ja sitä kautta kasaarijuutalaisen johtavasionisti Rotschildin velkaponzi-rahajärjestelmään.

   Vallanpitäjämme toteuttavat myös EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa kantaeurooppalaisten ml. kantasuomalaisten tuhoamiseksi negroidistamalla ne Afrikasta alullaan olevan mutavyöryn alle, ks.
   ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   Siksi he ovat päästäneet tulemaan vapaasti maahamme jo melkein kokonaisen miehitysarmeijan – persaukiseksi jo velkaannuuttamansa Suomen verovaroilla täysihoidettaviksi – johon varmasti kuuluu epälukuinen määrä mm. ISIS- ja muita terroristeja, Ruotsin esimerkkiä seuraten, ks.
   ”Hel ISIS-armé redan i Sverige med stöd av Säpo, nya indicier från 2016”,
   http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1584-hel-isis-arme-redan-i-sverige-med-stoed-av-saepo-nya-indicier-fran-2016.html

   Valtaapitävät zio-globalisti-lakeijat käyvät sotaa kantasuomalaisia vastaan mm. siihen tarkoitukseen palkkaamiensa Polpon ja suuren nettikyttäjoukon avulla – EU-diktatuurin poliisivaltio-luonteen mukaisesti:

   ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://www.eutruth.org.uk/

   ”The Nazi Roots of the ”Brussels EU” – What you always wanted to know about the “Brussels EU”…”, http://www.nazi-roots-of-brussels-eu.org/

   Edellä viitatuissa artikkelissa julkituoduista, EU-diktatuurin pimeää, kansalais-, kansallis- ja demokratiavihamielistä puolta paljastavista asioista ani harvat suomalaiset tietävät edes hölkäsen pöläystä – jos valtaenemmistö suomalaisista tietäisi, niin minkähänlaisia olisivat gallup-tulokset?!

   • ”EUROPEAN DICTATORSHIP – The Treaty of Rome
    The Final Resurrection of the Holy Roman Empire

    Corruption and Fraud

    At least 10% of the European Union’s £60-plus billion budget disappears in fraud and mismanagement every year! The corruption and double-dealing going on in Brussels alone should be enough to compel Britain to leave the EU immediately. But who is speaking up?

    Paul van Buitenen did. He was the EU-appointed auditor who brought down Jacques Santer’s Europ0ean government on fraud charges by highlighting the worst financial scandal in Euroland’s history. Van Buitenen was able to show that billions of euros had been ‘misappropriated’ by members of the EU elite, such as French commissioner, Edith Cresson, whose live-in dentist became an unlikely beneficiary.

    Because of his revelations, the EU swung ponderously but predictably into action. Van Buitenen was subsequently suspended without pay by the EU Commission, the very target of his corruption investigations, for doing his job, while the officials he had accused of serious crimes were themselves suspened on full pay. Van Buitenen was later vindicated when a further panel upheld his accusations, resulting in the resignation of Santer’s entire EU Commission in 1999.

    Yet, such is the extent of the corruption, mediocrity and incompetence going on within the EU that the fraud has continued without check under Mr Prodi’s successive regime. Later, van Buitenen published his best-seller, ‘Blowing the Whistle’ but Europe’s citiz43ns remained, as always, apathetic and careless at the revelations.

    The last straw for van Buitenen was the Gestapo-like treatment of the Eus chief accountant, marta Andreasen, who had the temerity to declare that the EU’s £60 billion-plus budget was simply ‘out of control’ and ‘massively open to fraud’. Figures could be altered ‘without leaving any trace’, she reported, and the EU’s accounting system didn’t even used double entry book-keeping, the basic standard of accounting accuracy throughout the world. ” …”

    http://www.nocodexgenocide.com/page/page/3780258.htm

 5. Koska, missä ja miten on sellainen Y-radion tiedustelu mukamas tehty. Eiköhän suomen kansa ole jo saanut tarpeekseen EUnionista sekä muukalaisten valloituksesta afrikasta asti. Suomen on parasta palata scandinaavian yhteisöön ilman villitseviä ”Beduiineja”, jotka eivät sovellu pohjoisen metsiin, missä on santaa vain rajoitetusti. Beduiinit hylkäsivät kamelinsa sekä vaimonsa lapsineen, jättäen ne heitteille, mitenkä joku luulee heidän olevan kenellekkään lähimmäiselleen uskollinen. Naapurimaa Ruotsi on jo surkeassa tilassa, eikö se jo riitä esimerkiksi palaamiseen, normaaliin scandinaaviseen elämäntyyliin. God help us all !

  • ”Eiköhän suomen kansa ole jo saanut tarpeekseen EUnionista sekä muukalaisten valloituksesta afrikasta asti.

   Varmasti asia on noin. Sensijaan on käsittämätöntä, että kansa äänestää kerrasta toiseen samat maanpetturit valtaan ja jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista – vaikka kansaa jatkuvasti sumutetaankin valheellisella propagandalla.

  • Lillrank taisi sanoa, että Ruotsi on turvallisuusuhka Suomelle. Sitä sitten tiedä mitä tarkoitti.

   Sitä sitten ihmettelen miten on mahdollista ettei viimeisestä n 10 viestiyrityksestä taida yksikään olla ilmestynyt tänne keskusteluihin. Keskusteluohjeita kaivattaisiin.

   Saattaa olla, että viestin sisältö on ollut liian arkaluontoista jollekulle modelle. Kuitenkin sananvapauden puolella tässä ollaan.

   Samalla olisi ehkä hyvä ohjeistaa mitä saa lainata ja mitä ei. Twitterissä kun näyttäisi olevan sallittua, kumma kyllä, lehtien suora kopiointi, jopa ilman mainintaa lähteestä. Monet jutut syventäisivät näitä pääkirjoituksia täällä ja toimisivat ikäänkuin lisäevidenssinä siitä mitä pääjutussa on ansiokkaasti kirjoitettu. Suomalainen kun on aika hidas uskomaan.

   Sitähän sanotaan, ettei yksi pääsky kesää tee.

   Jos tämä kommentti nyt suostuu ilmestymään niin toivoisin Erkki Tuomiojan, Suomen ehkä kaikkien aikojen parhaan poliitikon kautta aikojen kertovan tietonsa Eljas Erkosta – miehestä, joka taisi olla Paasikiven tappolistalla! Vastavalkea varmaan sopisi Tuomiojalle paremmin kuin hyvin.

   • PS. Tuomiojalla sukunsa kautta on aivan valtava kokemus suomalaisesta poliittisesta toiminnasta.

    Sinänsä äärimmäisen typerää, kun Ukrainan kriisi pukkasi päälle ja Yle aloitti Nato-kusetuksen, niin ulkoministeriksi valittiin kokematon klovni ja Ylekin rankaisi katsojia UPIn Nato-kusettajilla. Eli Tuomioja ei kelvannut Ylen Natotus-kusetuksen kommentoijaksi yhteenkään lähetykseen??

    Timo Soinia on syytä verrata Eljas Erkkoon.

    ”Poju” Tuomioja ehkä olisi uskaltanut kysyä Ylen toimittajilta ja Suomen Sotilaalta Ukrainan sodan siviiliuhrien määrän ja kansallisuuden sekä kuinka paljon Venäjä vastaanotti pakenevia evakkoja, joilta ehkä kodit oli tuhottu, vai lähtivätkö muuten vaan karkuun?

    Nythän Yle esitti ainoastaan Ukrainan tulkinnan, että Venäjä oli se agressori ja kaiken lisäksi valehtelevat Suomen sotilaat taitavat nyt netissä esittää että Venäjä ajoi Ukrainan Ex-presidentin maanpakoon Venäjälle.

    Ps2 Eikö Yleä kiinnosta tippaakaan Ukrainan sodan siviiliuhrit? Siellähän on ainakin kolme kirjeenvaihtajaa Moskovassa, käykäähän haastattelemassa, jos kantti kestää!!

    • Sen verran vielä, että kun nyt viestit näyttäisi kulkevan niin laitetahan tähän nyt uudestahan toivomus Suomen Sotilaalle, että kertoisitte edes tällä kerralla mihin kuseen olette Suomeen saattaneet ( Viime kerta oli -39)
     ja jos rehellisesti nyt neuvoisitte päättäjiä antamaan kansalaisille ohjeita pommisuojiin hakeutumisen varalle. Te tiedätte varsin hyvin ettei Nato tai USA luovuta ennenkuin viimeinen venäläissotilas on mullissa. Ja sitä ennen saattaa kaatua suomalaiset ensimmäiseksi.

     Vähintä mitä tässä tilanteessa voitte tehdä on harjoituttaa kansaa hakeutumaan pommisuojiin.
     Putin uskoo vielä amerikkalaisten joihinkin lupauksiin. Mutta jossain vaiheessa Kiinan ja/tai Venäjän kärsivällisyys loppuu. Tänään vai oliko eilen Israel pommitti Syyriaa. Joten sekin kriisi näyttää vaan jatkuvan. Nyt liipasinsormi kaikilla herkässä!! Jokainen suomalainen 5- vuotiaasta ylöspäin on ymmärtänyt jo useamman vuoden että Syyrian ja Ukrainan kriisit voivat levitä sodaksi Eurooppaan koska tahansa, ja erityisesti Naton ja Venäjän välille. Trump antoi vain hetken hengähtää. Sotilaat ottivat vallan sielläkin. Ja jos ei muuta niin ainakin he tienaavat joka asekaupalla.

 6. Norja on suurten muutosten edessä. Aivan samoin kuin Suomessa ja ruotsissa, sekä koko euroopassa, sodanjälkeiset ja sodanaikaiset sukupolvet ovat poistumassa keskuudestamme. Norjalla sen sijaan muutos on todella merkittävä, maan omien kansalaisten kannalta. Seitsemän vuoden päästä (vuonna 2025) Norjassa on jäljellä enää 1.9 miljoonaa norjalaista. Se on sellainen luku että norjalaisten pitäisi panikoida.

  Suomessa nyt vasta SDP heräisi siihen että suomalaisia on Suomessa vuonna 2025 noin 3.9 miljoonaa kappaletta. Nyt eletään jo neljättä perättäistä vuotta kun suomalaisten väkimäärä vähenee. Ja se kiihtyy koko ajan. Ja sen pohjalta Rinne lausui kuuluisat sanant ”synnytystalkoista”, jotka saivat ”sinkut” ja ”teleketju-feministit” takajaloilleen. Mutta totuus on se ettei nyt ärsyyntyneiden takapuolia ole kukaan pesemässä ja pyyhkimässä kun he vanhuuden päivinä makaavat hoitolaitosten sängyissä. Odotellen että ulostetta valuu suolesta ulos riittävä määrä, kun vatsalihakset eivät enää toimi. EIkä suoli liiku riittävästi kun ei itse pystytä kävelemään.

  Nyt vallalla oleva muutos on niin iso että edes sodan aikana ei vastaavaa ole koettu. Suomessa asunnosita 35% vapautuun myyntimarkkinolle joka tulee puhkaisemaan asuntokaupan hintakuplan. Asuntojen hinnat tulevat puolittumaan. Laskua saattaa olla jopa 2/3-osaa. Helsingin keskustan asuntojen hinnan romahdus on muuta maata suurempi. Euroopassa hintaromahdus on pienempi, koska sielä asuntojen hinnatkin ovat pienemmän kuin Suomessa. Jopa Monacossa aivan uusien paritalojen neliöhinta on pienempi kuin omassa maaseutukunnassani.

  Mutta takaisin asiaan… Suomalaisten pitäisi olla erityisen huolissaan siitä, kuka suojelee tätä maata kun suuret ikäluokat ja heidän vanhempansa ovat kuolleet pois. Pirkanmaalla syntyvyys on tasolla 1.5 ja kun päästään lukuarvooon 1.3 kuollaan sukupuuttoon. Eikä nykyisellä homo-juhlimisella olla kaukana sillä nykytahdilla ja HPV-rokotteilla viimeinen suomalainen lapsi syntyy vuonna 2067.

  • On vaikeaa, uskoa etteikö syntyvyyteen saataisi selvää lisäystä, jos maahamme vapaasti päästetyn ja jatkuvasti kasvavan miehitys-joukon täysihoitoon suunnatut varat suunnattaisiin järkevällä tavalla KANTASUOMALAISTEN lapsiperheiden (KANTASUOMALAISISTA syntyneiden lasten osalta) tukemiseen ja lasten pääluvun mukaan progressiivisesti.

   • Tuollainen ohjelma ei kylläkään sopisi EU-diktatuurin väestönvaihto-agendaan, joten meillä vallankahvassa olevat zio-globalistien lakeijat eivät sellaista tue.

    • Siksi ainoa lääke ongelmaan on vallan vaihto ja irtaantuminen itsenäiseksi ja omasta kohtalostaan itse päättäväksi kansaksi.

 7. Kun liikkuu Ruotsissa ja Norjassa ja keskustelee ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa he ivat aidosti huolissaan ja tuntevat myötätuntoa, jopa sääliä, siitä, että Suomi on eurossa.

  Yleisin toteamus on kohtelias: ”Te maksatte kalliisti euron ja EUn”.

  • Ranska alkaa olla pian sulautettu osaksi Eurooppa. Se ei ole enää kauan suvereeni tasavalta vaan sen suvereenisuus on Eurooppa. Macron ja kumppanit tietävät mikä on parhaaksi kansalle.
   Kansan ei tarvi muuta kuin sopeutua ja ’pitää turpa tukossa’ kun Macron ja Merkel viitoittavat tietä tulevaan liittovaltioon jossa demokratiaa ei enää tarvita kun ’valitut ja poikkeukselliset’ kaikkiviisaudessaan päättävät asiat kansan puolesta.
   Että sellaista diktatuuria viritellään… ja meilläkin löytyy tällaisesta sulatusuunista innostuneita joita ei kansan mielipide kiinnosta. Ensin sulatetaan kansallisvaltiot ja sitten kansalaiset, tuumaa nwo-eliitti.
   Kova suunnitelma mutta lämpeneekö tai sulaako kansa? Se jää nähtäväksi.
   According to Emmanuel Macron, the days of popular sovereignty are over
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=157333
   ‘This won’t end well’ EU judges REJECT Eastern European case against migrant quota scheme
   http://www.express.co.uk/news/politics/850538/Migrant-crisis-ECJ-rejects-Hungary-Slovakia-claim-refugee-quotas

   • jatko-osa … ’… meilläkin löytyy tällaisesta sulatusuunista innostuneita joita ei kansan mielipide kiinnosta…’
    Blogi: Arto Luukkanen, to 07.09.2017 08:10
    Juha hyvä – rehellisyys ei ole vihapuhetta … (muutama ote upeasta blogista joka jokaisen pitäisi lukea.)

    ”Demokratiaa ei voi ”hoitokokoustaa”

    Arvoisa herra pääministeri. Demokratiassa arvostelu ja normaali kritiikki on kuitenkin sallittu. Se kuuluu siihen. Perustuslaki on vielä voimassa. Sitä ei voi missään ”hoitokokouksessa” vaientaa. Puheen vapaus on taattu perustuslaissa.

    Herra pääministeri, se, että kansalaiset ovat huolissaan turvallisuudesta, on oikeutettua. Sen kertominen, että hallitus on epäonnistunut kansalaisten turvallisuuden huolehtimisessa, ei ole vihapuhetta. Kansalaisilla on oikeus puhua, tuntea tunteita ja vaatia muutoksia.

    Ette te voi tukahduttaa demokratiaa tai pimittää sen ydintä.
    Demokraattinen keskustelu ei ole vihapuhetta

    Debattia ja dialogia ei voi hillitä ”hoitokokouksissa”. Länsimaisissa demokratioissa hallituksen tekemiä virheitä pitää ja saa arvostella.
    Hyvä Juha! Arkin ovi on vielä auki

    Turun tapauksen ongelmat tullaan vielä selvittämään. Myös hallituksen toiminta tullaan tutkimaan mikroskoopilla: tehtiinkö virheitä, kulkiko tieto, peiteltiinkö tässä omia virheitä?

    Elämme kriisiä, jota pahentaa se, että hallitus ei todellisuudessa edusta äänestäjien tahtoa. Se on moraalisessa mielessä vähemmistöhallitus. Jos eläisimme läntisessä demokratiassa – josta nämä meidän kansanvaltaiset instituutiomme on lainattu – olisi eduskunnassa noussut jo vaatimus siitä, että tämän kapeaharteisen hallituksen pitäisi vaihtua. Erota. Tai että pidettäisiin uudet vaalit.

    Hyvä Juha! Kukaan johtaja ei ole korvaamaton. Tekään ette ole. Joskus on hyvä mietiskellä sitä, onko tilanne sellainen, että on muuttunut ”korvaamattomaksi”.”
    http://beta.oikeamedia.com/o1-37805

    • Luukkaselta tekstiä karuista, hyvin tärkeistä tosiasioista pehmein sanakääntein – joku voisi oikeutetusti sanoa samat asiat ja rivien välistäkin luettavissa olevat asiat myös suorempaan ja kovemmin sanakääntein.

    • Jos joku epäilee sitä etteikö suomalainen olisi Venäjältä kotoisin niin varman vahvistuksen saa kun kuuntelee ja katselee ”Kasakka-Luukkaista”. Siitä ei suomalainen mies enää voi enempää kasakammaksi muuttua.

     https://finnsanity.blogspot.fi/2016/10/paavi-ruotsissa-vuonna-400-ensimmainen.html?m=1

     Ehkä yksi Suomen terävimpiä kyniä on esittänyt ajatuksia suomalaisten alkuperästä Finnsanity-blogissa. Siellä juttua riittää: N1 on aivan oikein. Ilmeisesti myös Novgorod ja Moskova, siis alunmperin suomalaisia. Viikinkipäällikkö Rurik: myös fenno eli N1, mutta hän puhui ilmeisesti ruotsia ja kuului niihin viikinkeihin, jotka olivat liittyneet tai sulautuneet varsinaisiin viikinkeihin, jotka valloittivat Ruotsin suomalaisalueet. Suomalaisillehan kävi niinpäin että omaksuivat venäjän slaaveilta(skyytit kai) ja näin yllättäen suomalaisasutus katosi vähitellen laajalta alueilta Venäjältä.

     Wikipedia: ”Suomalaisten alkuperä on epäselvä”

     Eikö tässä nyt ole käymässa juuri niin, että kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei selviä tulevaisuudestakaan: Kansainvaellukset ja sodat uhkaavat pohjolan hölmöläisiä.

     Toivottavasti joku ehtisi kirjoittaa hyvän yhteenvedon Finnsanityn pohjalta suomalaisten alkuperästä. Vielä ei ole liian myöhäistä!!! Suomalaisiin on selvästi tarttunut myös ripaus kiinalaisuutta. Tarkkaavainen etsijä löytää netistä miten ja vastaus on Volga!

  • Näinkö se Wahlroos sanoi?
   Voi olla että kalliiksi tulee vielä tämä Nordean siirtokin. Ainakin Nalle on sen verran iso dirikka Suomessa, että saa lampaat käskytettyä. Siirto on erittäin kummallinen monestakin kulmasta. Sipilän ja Orpon ilo loppuu lyhyeen tästä sijoituksesta, kun Trump mättää sellaiset Kiinan pakotteet päälle, että suomalainen bio-sellu muuttuu vielä jääksi varastoissa. Sellainen se on orjan asema! Ja tämä samalla kun Svetogorskin International Paper kiihdyttää vaan tahtia.

   Ps. Joidenkin lähteiden mukaan Suomi on taas kunnostautunut käännyttämällä venäläisen lehtimiehen, joka pyrki Ahvenanmaalle, ilmeisesti rauhankokoukseen siellä?
   Simputus jatkuu. Vastatoimena Venäjä voi heittää jollakin ajalla Ylen toimijat maasta pois, mikä varmaan ilahduttaisi suurinta osaa Suomen kansastakin.

 8. Koko EUun aiheittama terroristien vaellus tulee kostautumaan koko euroopalle, sekä skandinavialle, mutta voiton vievät sen rikollisen toiminnan takia USA, koska luhistuneille maille on helppoa mennä ”lampaan vaatteissa” AUTTAMAAN ja HALLITSEMAAN rappiotilaan vietyjä maita, ottaen siten kunnian itselleen pelastavana enkelinä, vaikka vain väliaikaisesti. Päämääränä on USA-ISRAEL coalition, joiden ainoa tavoite on täydellinen maapallon hallinta. Arvoitukseksi tulee jäämään, miten Kiina sekä Venäjä siihen suhtautuvat. Sitten vasta elossa olevat voivat nähdä minkälaisesta juonesta todella oli kysymys ? Edessämme ovat suuret vaikeudet, koska ne on varmalta tiedolta ennustetut jo aikojen alusta. Se kaikki on ”korkeemman kärees”.

 9. Meillä ei taida olla ”EU-kriittisiä” puolueita kuin PS, ikävä kyllä. Kannatus näyttää olevan nousussa, kun jyvät lähti akanoista. Vahinko vaan, että vasemmisto ei enää ymmärrä omaa paikkaansa. Kun puolue hylkää kannattajansa, hylkäävät kannattajat puolueen. Näkyy erityisesti demareissa. Pitäisi olla politiikan vastavoima, mutta sitä ei erota enää kokkareista.

  YLE’n hovihankkija Taloustutkimushan noita kannatuksia taas kyseli. Säännölliset tulot sinne yleveroista. Mutta ei takerruta pikkuseikkoihin. Vihreiden nousu huimaavaa. Suvaitsevais-tiedostava maailmansyleily on nousussa. Syleilyn maksajia on jo niin vähän, että eivät näy enää gallupeissa. Kokkareiden johto ihmetyttää. Tekee politiikkaa prosentille ja kannatus on kaksikymmentä. 99 % kannattajista täytyy olla persaukisia kyrpyreitä. Jos se amerikkalaisen unelman tavoittelu kannattelee. Senkin unelman saavuttaa vain prosentti.

  Demarinakin täytyy olla kymppitonnin kuukausitulot ja miljoona tilillä, sanoi Jungner.

  • Hups, vai ei muita kuin PS. Ja onko edes PS kun/jos ei aja eroa EU:sta ja omaa rahaa kuten IPU joka kaikkein selkeimmin on isänmaallinen ja kansan asialla? Ja HUOM! IPU tukee talousdemokratiaa ja kansan äänestyksiä mikä on varma merkki EU-vastaisuudesta.
   Jos luet ylempänä olevan Macronin puheen niin ymmärrät kuinka syvällä Eurooppa jo kyntää Ranskan ja Saksan vetämänä kohti uutta Eurostoliittoa kansan tahdosta viis veisaten. (According to Emmanuel Macron, the days of popular sovereignty are over — http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=157333 )

   Vasemmisto ja Vihreät ovat jo melkein isänmaattomia, Soroksen pihdeissä, valmiit myymään maan ja hylkäämään oman suvereenin demokratian ja terveen nationalismin … juureton universaali velan ottoon rakentuva utopia (rahan valta) jyrää kansallisen itsemääräämisoikeuden ja demokratian. Ja samalla valta ja ohjakset luisuvat omista käsistä ja maan asiat ja kehitys päätetään muualla. Ja kaikki tämä yhdessä kokkari-kepujen kanssa.
   Lohduton isänmaaton näkymä itsenäisyyttä, omaa päätäntävaltaa ja puolueettomuutta kannattavan ipulaisen mielestä.

   • Ehkä tärkein ongelma IPU:n osalta ainakin tähän asti on ollut sellaisen keulahahmon puute, jolla on ns. karismaa. Persuilla näyttäisi tällainen olevan ainakin Laura Huhtasaari. Olen itse aikaisemmin äänestänyt useita kertoja IPUa, mutta tälläkin hetkellä IPUn mahdollisuudet saada seuraavissa eduskuntavaaleissa edes yksi henkilö valituksi näyttävät vähäisiltä, joten tämän hetken näkymien mukaan luultavasti äänestäisin persuja toiseksi parhaana vaihtoehtona IPUn jälkeen.

    • Ehkä sellainen vielä löytyy kun aika koittaa. Parempi niin että ensin herää kansa ja sitten löytyy hyvä johtaja.
     Liika karisma ei ole hyvä asia. Ihmisten pitää oivaltaa totuus ja syttyä ilman vetoapua, Silloin kaikki on lujalla ja kestävällä pohjalla.

     • Joko te ipulaiset olette saaneet kasaan vaadittavat 5000 vaalikelpoisen äänestäjän allekirjoittamaa kannattajakorttia ja päässeet takaisin puoluerekisteriin?

     • Olet sinä veikeä. Vihjailet ipulaisia ja Kapu ry:iä putinistien ja sekopäiden ryhmäksi koska paheksut (ilmeisesti) Hellevigin täysin sopimatonta kielenkäyttöä joka muistuttaa omaasi.

      ”Puolueen puheenjohtaja Antti Pesonen lähetti pian Hellevigin lausuntojen jälkeen tiedotteen, jossa hän ilmoitti, että itsenäisyyspuolue ei enää tukenut Hellevigin kampanjaa. Tämän jälkeen Hellevig soimasi Facebook-päivityksessään Pesosta.” https://yle.fi/uutiset/3-7248400

     • Löytyyhän sieltä Kapu:n ”asiantuntijoina” propagandaa tuottavia putinisteja ja entisiä ipu:laisia kuten Jarmo Ekman, Jukka Davidsson,Timo Isosaari ja Mikko Punkari. 🙂

   • ”Vasemmisto ja Vihreät ovat jo melkein isänmaattomia…”

    Vihreiden kravattiosastoksi siirtynyttä kokoomusta johtaa siinä vallankaapannut punaliberaali maanpetturi-klikki ja äänestäjinä on mm. joukko sen hyödyllisiä idiootteja, jotka vielä luulevat äänestävänsä entistä ’koti-, uskonto- ja isänmaa’-puoluetta. Nykykokoomuksen agendaan näyttää kuuluvan mm. Suomen negroidistaminen Afrikasta vyöryvällä ylijäämäväestöllä EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

    Näin kaksi heistä ihastellen katselee luomustaan EU-diktatuurin SuOMALIA-provinssin erästä kylää:

    ”Stubb: “Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka”
    29.08.2015 12:00
    Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kävi yhdessä sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa tutustumassa turvapaikanhakijoiden tilanteeseen Punavuoren vastaanottokeskuksessa Helsingissä…”,
    http://mvlehti.net/2015/08/29/stubb-itakeskukseen-kun-menee-se-on-kuin-somalia-se-on-hieno-paikka/

    • Helsingissä jotkut kutsuvatkin Itäkeskusta nykyään Lähi-Itäkeskukseksi.

     Onko oikeasti hienoa että Itäkeskus on kuin Somalia, joka on köyhä, etnisesti ja uskonnollisesti jakaantunut/jaettu sotaa käyvä maa josta väestö pakenee mikäli kynnelle kykenee?

     Miksi se on Stubbin mielestä hienoa että meillä on Suomessa tällainen alue Suur-Helsingissä?

   • Laskin vain eduskuntapuolueet. Olen äänestänyt itsekin ipun ehdokasta, vaikka tiesin, että eduskuntaan ei kaveri pääse. En kuitenkaan halunnut ääneni menevän hukkaan. Järkevä kaveri, tiesi itsekin, koska ei tehnyt minkäänlaista vaalikampanjaa. Työn ohessa talkoilla ei pitkälle pääse. Sai kuitenkin toistasataa ääntä, jota ihmettelin. Valveutuneita kansalaisia oli näinkin paljon pienellä alueella.

    Puoluetuet ovat merkittävässä asemassa vaalirahoituksessa. Sitä pitäisi jakaa kaikille rekisteröidyille puolueille, ei vain eduskuntapuolueille. Vaalikampanjassa ei ”liikemiesten” antamat muutamat tonnit paina missään. Keskittyvät vain tuomaan ehdokkaansa naamaa esiin mediassa. Siksi ei koskaan pitäisi äänestää sitä, jonka naama on jokaisessa kaupallisessa mediassa. Julkinen rahoitus on suurimpana avainasemassa. Sillä se valta aina betonoidaan. Meidän rahalla.

    Eilen pystyin katsomaan A-Talk ohjelmaa noin kuusi minuuttia. Kiesus mitä paskanjauhantaa. Politikot näyttävät keskittyvät kaikkeen muuhun, paitsi perustuslaillisiin tehtäviinsä. Elo, ääliö numero yksi. Valehtelee sujuvasti, hyvä politikon alku, siis. Kulkee Soinin jalanjäljissä. Häkkänen on oppinut kokkareiden oikeat virret ulkoa. Varmistelee tulevaisuuttaan. Rinne ei saa sanotuksi, ei juuri mitään sanottavaakaan. Persu keskeytettiin aina. Puhuttiin päälle. Juontaja taattua YLE laatua.

    • ’… Siksi ei koskaan pitäisi äänestää sitä, jonka naama on jokaisessa kaupallisessa mediassa…’
     Näin on mutta harva sen tajuaa. Siksi IPUn on vaikea saada ääniä vaikka se olisikin kansalaisille juuri se paras mahdollinen vaihtoehto.
     On surullista että ollaan tässä tilassa ettei paras saa kannatusta. Siitä voi päätellä kuinka alhaalla ollaan

 10. Näin vallanpitäjiemme sota kantasuomalaisia vastaan jatkuu:

  ”PÄÄMINISTERI SAMAISTAA SYYTTÖMIEN MURHAAMISEN SEN ARVOSTELUUN
  Eilen jä tänään on uutisoitu ahkeraan pääministeri Sipilän koollekutsumasta lähes neljätuntisesta kokouksesta, jossa kaikkien eduskuntapuolueiden puuheenjohtajia vaadittiin allekirjoittamaan yhteinen vetoomus, jolla Ylen uutisen mukaan ”pyritään hillitsemään kiihtynyttä keskustelua Suomen sisäisestä turvallisuudesta ja muun muassa turvapaikanhakijoiden palautuksista.” Vetoomus on hyvä todiste poliittisen ”eliittimme” suhteesta alamaisiin: koska pääministerin mielestä maahanmuuttoon ja terrorismiin ei voida oikeasti vaikuttaa, jää ainoaksi keinoksi suomalaisten kyykyttäminen.

  Tänään ilmestyneessä toisessa uutisessa Sipilä nuhteli Huhtasaarta – puoluejohtajien toive maltillisesta keskustelusta heti säröllä eduskunnassa kerrotaan, että eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tuomitsivat keskiviikkona yhteisessä julkilausumassaan sekä terrorismin että kaikenlaisen vihapuheen. Erikoinen julistus tarkoittaa sitä, että muukalaisten mukana maahan tuotettu terrorismi rinnastetaan sen arvosteluun. Paniikkireaktiona syntynyt julkilausuma osoittaa, että pääministeri Juha Sipilä ei halua tunnustaa yhteiskunnallisten ilmöiden syy-seuraussuhdetta, jonka vuoksi hän ei näe mitään relevanssia sillä, että viattomiin suomalaisiin kohdistuva musilimiterrori synnyttää kantaväestössä kielteisiä reaktioita. Hän menee jopa niin pitkälle, että näkee ilmiöt erillisinä ja yhtä vaarallisina – nuorten naisten kurkuttaminen on yhtä vakava asia kuin sitä kritisoiva kannanotto!

  Onneksi sentään perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari pani poliittisesti korrektin julkilausuman sisällön oikeisiin mittausuhteisiin:…”, ks. http://ylewatch.blogspot.fi/2017/09/paaministeri-samaistaa-syyttomien.html

  • ” koska pääministerin mielestä maahanmuuttoon ja terrorismiin ei voida oikeasti vaikuttaa”

   Että niillä on otsaa valehdella kansalle päin naamaa: Unkari ja Puola ovat lopettaneet maahantunkeutujien pääsyn maahan kokonaan!

  • Tuossa Ylewatch-tekstissä on huomionarvoinen myös:

   ”Mitä tulee itse käsitehirviö ”vihapuheeseen”, kyse on puhtaasti orwellilaisesta uuskielestä. Samalla se on kätevä blanko-termi, johon vallankäyttäjät voivat istuttaa mitä tahansa, josta he eivät satu pitämään tai joka on heidän intressejään ja utopioitaan vastaan. Tietämättömille tiedoksi, että käsite ’vihapuhe’ kehiteltiin Yhdysvaltojen itärannikon Ivy League -yliopistojen uusvasemmistolaisessa (lue: kulttuurimarxilaisessa) aivoriihessä 1990-luvun alussa. Siksi tuota ideologisia tarpeita varten luotua termiä ei pitäisi käyttää suomen kielessä ja virallisissa yhteyksissä lainkaan.”

 11. Huolensa kullakin
  Orpo on huolissaan Afrikan hyvinvoinnista
  Petteri Orpo on päättänyt sitoa Suomen ja Afrikan kohtalot yhteen.
  https://mvlehti.net/2017/09/07/orpo-on-huolissaan-afrikan-hyvinvoinnista/
  https://mvlehti.net/2017/09/07/laura-huhtasaari-puhui-jarjen-sanoja-eduskunnan-kyselytunnilla-islamin-edistaja-sipila-syytti-vihapuheeksi/

  Miten ihmeessä meillä voi olla tämän tasoisia tyyppejä maata johtamassa? Eikä edes presidentti sano mitään vaan silittää poskea.

  • Noille EUnukeille ei Suomella ole paljoa muuta merkitystä kuin palkanmaksajana siitä, että toimivat ylikansallisten takapirujensa agendaa toteuttaen.
   Nykyinen presidentti on osallistunut Bilderberg-kokoukseen.
   Bilderberg-agendaan kuuluu mm. kansallisvaltioien ja kansallisuuksien hävittäminen Uuden Maailmanjärjestyksen tieltä. Siihen tähtää myös EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelma.

 12. Kansa saa mitä tilaa. Jos kerta jääkiekko ja potkupallo vaan kiinnostaa suurinta osaa vittuako teet. Ja yhelle kommentoijalle kiina ja venäjä pelaavat täysin uuden mailmanjärjestyksen luomisessa mukana. James corbett löytyy youtube corbett report extra löytyy todella hyvä analyysi kiinan ja venäjän tilanteesta.

 13. Tuo James Corbett on muutoinkin kova kaveri! Kannattaa laittaa YouTubeen hakusanaksi Corbett Report MH-17. Pääsee vähän kärryille siitä mitä on nähty ja tehty.
  Toinen kovan luokan blogisti näissä ympyröissä on puukenkämaan Hector Reban.
  Jos siis haluaa tietää missä mennään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here