Brasilian korruptiotutkinnan alaisen, kahden prosentin kannatusta nauttivan presidentti Michael Temerin läheisen liittolaisen Geddel Vieira Liman kotiin on tehty ratsia.

Useaa eri presidenttiä ministerinä palvelleen Geddel Vieira Liman asuntoon tehdyssä ratsiassa poliisi löysi asunnosta noin 16 miljoonan dollarin edestä käteistä matkalaukkuihin ja pahvilaatikoihin varastoituna, uutisoi brasilialainen El Globo.

Vieira Lima on toiminut myös valtio-omisteisen Caixa Econômica Federal (CEF)-pankin varajohtajana Brasilian edellisen – virasta poistetun – presidentin Dilma Rousseffin aikana. Kyseistä pankkia tutkitaan osuudesta cui bono -operaatioon (cui bono = kuka hyötyy?).

Vieira Liman epäillään mm. myöntäneen CEF:in varajohtajana toimiessaan lainoja itselleen maksettua ”kannustusrahaa” vastaan. Vieira Lima on Brasilian demokraattinen liike (PMBD-BA)-puolueen jäsen.
¤

Lähde

El Globo (5.9.2017): Polícia Federal encontra dinheiro em apartamento que seria utilizado por Geddel http://g1.globo.com/politica/noticia/policia-federal-encontra-dinheiro-em-apartamento-supostamente-utilizado-por-geddel.ghtml
¤

Geddel Vieira Lima
Kuva (uud.rajattu): Agência Brasil (CC BY 3.0 BR) via Wikimedia Commons

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

6 KOMMENTTIA

 1. Brasilian oikeuslaitos on sinällään ollut yllättävänkin tiitterä korruptiotutkinnoissaan. Tahti on aivan eri luokkaa kuin esimerkiksi Suomessa. Suomessa oikeuslaitos onkin koko lailla täysin korruptoituneen poliittisen eliitin hallinnassa.

  Tämäkin löydös osoittaa, että korruption määrä on huikean suurta Brasiliassa, ja korruptio on pesiytynyt kaikkienkin puolueiden ylärakenteeseenkin.

  Olettaisin tiedon leviämisen korruptiosta muuhun maailmaan edesauttavan Brasilian oikeuslaitosta suoriutumaan entistä paremmin tehtävistään.

 2. Se, että jonkun kotiin tehdään ratsia, ei kerro hallintokoneiston korruptioituneisuudesta mitään. Vain sen, että etsinnän kohde ei ole (enää) valtion suojeluksessa, että hänet on potkittu ulos ”piireistä”.

  Follow the money. Enemmän korruptiosta kertoo se, kuka ottaa itselleen kaiken löydetyn omaisuuden. Valtion haltuun se ei päädy.

 3. Pientähän tuo, korruptio Brasiliassa. Suomessa (pää)ministeri voi kaapata koko valtion omaisuuden haltuunsa.

  • Juuri näin.

   Pääministeri Juha Sipilä pistää valtion taseen töihin, eli myy ulos valtion omaisuutta ja suuntaa valtion saamat tulot tukina lestamafian harrastamille yritysalueille. ”Biotalous” on tänään pop, ja siellä nämä lestarikolliset puuhastelevat. Tukia nähtäneen menevän sinne sadoin miljoonin euroin.

   Vetää hyvin vertoja latinalaisen Amerikan korruptiotouhuille.

   • Pitänee paikkansa. Kaverit odottelevat valtion tukimiljoonia kieli vyön alla. Valtion tukianomuksia täyttämällä on miljoonia kertaa parempi mahdollisuus vaurastua kuin lottovoitolla. Nyt mahdolisuuden voi sanoa olevan 100 %’n varmaa. Kenelle, sen näyttää aika.

 4. Joku viisas on maininnut ymmärtävänsä, miten ” honest man, no longer walked the earth ”. Rikollisuudesta on tehty taiteen haara. Korkeimmat oppilaitokset harjoittavat talousrikollisia liike-elämään, koska ne oppilaitokset on sitä varten perustetut ylimistöä silmälläpitäen. Ala-kasti käy peruskoulun, jääden liikeyritysten potkittavaksi. Tietenkin poikkeuksiakin on olemassa, mutta vähän. Korkeasti koulutetut ”konnat” ottavat helpompia hommia, maiden politiikassa, missä vuosituloilla ei ole ylärajaa. Yksikään ”ylioppinut” ei tekisi mitään työtä lähettilään tuntipalkalla. Systeemi toimii ”laidasta laitaan”. Moni työtön ”tavis” myöskin makaa mieluimmin sohvalla kaljaa litkien, koska ”luukult tulee rahhaa”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here