Saan sähköpostiini Valkoisen talon tiedotteet. 16 vuoden takaisten 9/11-tapahtumien muistopäivänä vuonna 2017 inboxiini napsahti kertomus siitä, miten ja missä Yhdysvaltain (vallassa kiikun kaakun keikkuva, vaaleilla valittu) presidentti vaimoineen muistopäivän kunniaksi julkisesti pasteerasi.

Mailin otsake kuului perinteisamuriikkalaispaatokselliseen sävyyn ”Never forget”. Otsikolla haluttiin mitä ilmeisemmin viitata siihen, kuinka Yhdysvaltain kansakunta (mikä hitto se sitten olisikaan…) ”ei koskaan unohda” World Trade Centerin kolmen rakennuksen läjään romahtamista 11. syyskuuta vuonna 2001.

Vuonna 1973 11. syyskuuta menehtyi (virallisesti riisti henkensä) Etelä-Amerikan kapoisan valtion, Chilen silloinen laillinen johtaja Salvador Allende. Vasemmistolainen (ajan amuriikaksi: neukkujen ystävä, saastainen kommari) presidentti kuoli oikeistolaisen kenraalin Augusto Pinochetin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n avulla nostattaman nopean ja verisen sotilasvallankaappauksen yhteydessä.

Tragikoominen knoppitietoisku (K&V):
Mitä yhteistä on Henry Kissingerillä ja Barack Obamalla? Molemmat ovat Nobelin rauhanpalkinnon saajia.

Yhdysvaltain kommunistikammoisena tunnettu hallinto oli innokkaasti tukemassa tuota edelleen katkeruutta ja kärsimystä aiheuttavaa – vuosien ja vuosien mittaiseksi yhteiskuntapainajaiseksi venynyttä – veristä iskua perinteistä (perustavanlaatuisinta?) demokratiakäsitystä vastaan.

Chilen syyskuun yhdennentoista tragedian tunnelmista kertovat mm. Ylen (myöhemmin uudelleen areenalle nostetut) vuoden 1973 lähetykset vallankaappauksen tapahtumista. Lähetykset ovat aikalaismateriaalia – siis ajalta, jolloin valtiollisella mediallamme oli vielä arvoa myös kaukaisen tiedon välittäjänä ja Ylen uutiset kertoivat maailmasta eivätkä tarjonneet vain suoria käännöksiä jenkkijohtoisesta propagandakoneesta, kuten nykyiset ulkomaanylenannot.

Herra Allende oli Chilen laillinen presidentti, joka oli ehtinyt kolme vuotta vasemmistokoalitiohallituksen kanssa mm. toteuttaa sosiaalireformeja ja kansallistaa maansa luonnonvarat – tulevaisuus alkoi pikku hiljaa näyttää valoisammalta.

Olisiko valoisa, vasemmistolainen tulevaisuus naapurimaanosassa ollut liian kova takaisku Yhdysvaltain kommarivihaan ja -pelkoon perustuvan, ”punaisen” Neuvostoliiton ja kaikkien sen edustamien ajatusten demonisuutta julistavan propagandan uskottavuudelle? (Kauanko menee, että islantilaiset epäluotettaviksi banksterinkiusaajiksi osoittauduttuaan saavat modernin Pinochetinsä? Luodaanko paine kiltille liittolaisuudelle vaikkapa tekoälyn tai viruksen muodossa vai ihanko riitti pelkkä perinteinen johdon vääntäminen?)

Chilen vallankaappaus oli härski alkupolkaisu sille ihmisten tahdosta ja siviilien (nykyjenkkikielessä myös ”ISISin sukulaisten”) elämistä piittaamattoman ”demokratian” säälimättömälle levittämiselle, jonka johdossa huseeraa länsimedian kaatamattomalla mandaatilla arvotyhjiöjohtaja Yhdysvallat Inc. – tuo kaksipuoluejärjestelmäksikin korruptoitunut, lahjottujen korkean profiilin poliitikkojen taksoista riippuvainen oligarkia.

Jenkkien kolonialistista Arvotyhjiö-lähetystyötä Etelä-Amerikassa toteutettiin 70–80-luvuilla pääasiassa CIA-lonkeroiden avustamien nukkediktaattoreiden kautta, kun Aasiassa perinteisen voimankäytön (ja napalmin) avulla käyty ”kommunismin vastainen taistelu” alkoi muuttua mahdottomaksi myydä edes omalle kansalle mahtipontisten korulauseiden kirjoittajien ahkerasta kynäilystä huolimatta.

2000-luvulle saavuttaessa Amuriikassa oli selkeästi opittu uutta:
kun yhdistää kaksi huonoa, saa aikaiseksi (tuottoisan) katastrofin.

Nyt Yhdysvallat toteuttaa ristiretkistä mitä ilmeisemmin innoituksensa ottaneena pääasiassa Lähi-idässä – ikiaikaista valta-agendaa CIAn (ja sen tapaisten uusien toimijoiden) lonkeroiden kulissien takaisella sopan hämmentämisen – siis valehtelun – ja puhtaan väkivallan (uhan) yhdistelmällä.

Vaikka Yhdysvalloilla on vanhatkin valtapelit kesken niin Etelä-Amerikassa kuin Aasiassa, ovat uuden hybridisodankäynnin koekaniineiksi päätyneet Lähi-idän lisäksi useat Venäjän naapurivaltiot (Suomessa läntisenä – siis maineherkkänä – satelliittina on vielä pidättäydytty metodissa ”nukkevalta ja -vahtikoirat”).

Sodan teknologiassa on harpattu huimasti sitten 2. maailmansodan, mutta sodan oikeutus nostetaan edelleen ikivanhasta lähteestä: ihmisen tarpeesta olla osa ”meitä” ja halusta osoittaa ”me” korkeampaan arvoon kuin ”nuo” – puhdasta eläimellisyyttä ihmismäiseen tekopyhyyteen naamioituna.

Siinä missä Länsi edellisen kerran ”vei kehitystä” maailmalle mottonaan ”Miekka tai risti!” on Yhdysvallat lanseerannut moton modernimmassa asussa: ”Mattopommitus tai demokratia!”
¤

Lepää rauhassa, Allende.

¤


¤

Kuva (uud.rajattu): James N. Wallace (CC0) via Wikimedia Commons

¤SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

42 KOMMENTTIA

 1. Oliko niin, että Chilessä syyskuussa 1973 toteutettu CIA-avusteinen sotilasvallankaappaus oli ensimmäinen laatuaan loppuun asti toteutettuna (?). Toki varsinkin etelä-Amerikka oli ollut CIA:n temmellyskenttä jo paljon aiemminkin.

  Tässä jatkumossa taidettiin kokea stoppi, kun CIA-avusteinen asein toteutettu vallankaappausyritys Syyriassa menikin läskiksi, eikä valmista tullut, eikä tule.

  Eli yksi epookki on eletty loppuun. Muu maailma on jo oppinut USA:n ja CIA:n metkut, ja alkaa osata reagoida niihin jo oikein. BRICS-yhteistyön edetessä globalisaatiolle ollaan vaihtamassa pelisääntöjä. Enää ei pitkään toimi USA-johtoisen globalisaation pelisäännöt, joissa USA asein raivaa markkinoita omille globaaleille yrityksilleen, ja vaatii muuta maailmaa alistumaan tämän yritysvallan alle.

  Tässä suhteessa Ukraina taitaa olla muodostumassa viimeiseksi yritelmäksi, jossa oletan herättävän ja ajettavan Monsantot ja jenkkijohtajien sukulaispojat pois pahanteosta. Maailma on selvästi kulkemassa kohti järkiintymistä USA:n riehumisen jäljiltä.

 2. Minusta on aina ollut kiehtovaa, että nimenomaan Italia — jonka korruptioperinteet ulottuvat Rooman imperiumiin asti — on synnyttänyt Amerikan villin lännen sankarin, TeX Willerin, joka tulee ja puhdistaa seudun rikollisista, häntyreistä ja muusta yhteiskuntarauhan kannalta epätoivottavasta aineksesta.
  (Sivuhuomautus: parhaat westernit tuli muutenkin Italiasta).

  Mietin tätä taas kun satuin näkemään tv:sta venäläistä ”Kuun pimeä puoli” -sarjaa (ja ensimmäisen kerran vuosikymmeneen tätä telkkaritonta tätiä vistotti ettei kotona ole telkkaria).

  Miten tämä liittyy siihen että Yhdysvallat vei pommeilla demokratiaa Chileen?

  Ehkä siten, että jos tavalliset ihmiset puuttuisivat saman tien näkemiinsä ja kokemiinsa vääryyksiin, maailma olisi parempi paikka. Puuttumattomuudella, vaikenemisella elintilamme kapenee jatkuvasti.

 3. Allenden itsemurhaselitys näyttää helpottanen omaisiakin. Ehkä se on paras selitys tähän lähtöön, mutta tuskinpa oli meininki jättää Allende henkiin. Jos hän teki itsemurhan ampumalla kymmenen kertaa selkäänsä? ”Tutkimuksista” tulee vain lausuntoja ”luotettavilta tahoilta”. Ruumista ei edelleenkään ole näytetty edes omaisille.

  Chilessähän on kuparia, muistaakseni eniten maailmassa. Sitä ei passannut jättää chileläisten hyödynnettäväksi. Parempi maksaa muuatamalle politikolle, tulee halvemmaksi. Sambiassakin on kuparia ja paljon. Ei sielläkään kansa kuparistaan mitään hyödy. Politikot on lahjottu. Jos hyötyisi, minkäänlaista kehitysapua sinne(kään) ei tarvittaisi. Näitä esimerkkejä on maailma täynnä.

  Suomihan toimii jo esimerkillisesti. Antaa mineraalinsa ilmaiseksi, jopa maksaakin siitä että viedään. Vain ”työpaikat” lasketaan.

 4. Suomen omat tulevaisuuden Augusto Pinochetit kuuluvat pääosin naissukukuntaan.
  Potentiaalisia Pinochettejamme voivat olla Naton ”hybridiasiantuntijat” ja aktivistinatottajat: Heidi Hautala (vihr.), Liisa Jaakonsaari (sdp), Maanpuolustuksen tutkimuslaitoksen infosotatutkija Saara Jantunen ja tietysti EU:n ja Naton yhteisen toimielimen Hybridikeskuksen uusi johtaja Hanna Smith. 😀

  Hanna Smithillä on lupa TAPPAA jo nyt, vaikkei varsinaista vallankeikausta ole vielä tehty 😀 nykyaika on nopeaa, ja näin se homma etenee:

  ” NATO got license to kill in Finland

  The newly established ”hybrid know-how center” in Finland, titled ”European Center of Excellence for Counteracting Hybrid Threats” (hybridcoe.fi) has turned out to be a NATO espionage and military operations center, employees of which have immunity of prosecution in Finland and thus can commit any crimes without consequence. The Finnish media has reported about the ”hybrid know-how center” very vaguely. However, the Finnish law on this center, passed in July 2017 by Finnish parliament, gives very clear picture of the NATO espionage center. The law stipulates that the NATO espionage center can operate fully outside Finnish jurisdiction, employees have immunity of prosecution, they do not have to pay taxes, they can commit any crimes without consequence and Finnish authorities have no right of supervision of employees, premises, communications or ”archives” of NATO espionage center. The center can collect any intelligence information for their ”archives” and transfer that data to foreign countries. Recently, a NATO intelligence director and a U.S. general visited the NATO espionage center in Helsinki. In a country where 70-80 percent of the population does not support membership in NATO, solely the establishment of such a NATO espionage center is a provocation and a military threat. The ”hybrid know-how center” can thus do anything, they have even license to kill, without any consequences. It is rather clear, that the most severe hybrid threat against Finland is the NATO espionage center itself. It is an aggressive NATO military intelligence center on Finnish soil and it threatens concretely security and rights of every Finn. The NATO intelligence center can be used, for example, to forger Finnish elections, to support a coup, or NATO occupation. All this can be read from the law about the center.

  Hybridiosaamiskeskuksella on lupa tappaa

  Suomeen perustettu hämäräperäinen NATO:n ”hybridiosaamiskeskus” on paljastunut USA:n ja NATO:n hyvin organisoiduksi salaiseksi sotilastiedustelukeskukseksi, jonka työntekijöillä on syytesuoja. Julkisuudessa on kerrottu ”hybridiosaamiskeskuksen” tehtävistä hyvin epämääräisesti, mutta keskusta koskeva laki antaa hyvin selvän kuvan sen toiminnasta. Eduskunnan heinäkuussa hyväksymän lain mukaan ”hybridiosaamiskeskus” on Suomen viranomaisten valvonnan ulkopuolella, sen työntekijöillä on syytesuoja eli oikeus tehdä rikoksia ilman seuraamuksia, eikä Suomen viranomaisilla ei ole mitään oikeutta valvoa keskuksen henkilöitä, tiloja, viestintää eikä ”arkistoja” eli keskuksen keräämää tiedustelumateriaalia. Äskettäin Helsingissä keskuksen toimintaan ”tutustuivat” eräs amerikkalaiskenraali sekä NATO:n tiedustelujohtaja. Kysymys on siis USA:n ja NATO:n vakoilukeskuksesta, jossa on mukana useita NATO-maita. ”Hybridiosaamiskeskus” voi siis tehdä mitä tahansa, vaikka tappaa, ilman seuraamuksia. On aika selvää, että Suomen vakavin hybridiuhka tällä hetkellä on ”hybridiosaamiskeskus” itse. Se on NATO:n aggressiivinen sotilastiedustelukeskus Suomen maaperällä ja se uhkaa konkreettisesti jokaisen suomalaisen turvallisuutta ja oikeuksia. Keskuksen avulla voidaan esimerkiksi vaikuttaa Suomen vaaleihin tai tukea vallankaappausta Suomessa sekä mahdollista NATO-miehitystä. Suomi ei edes tarvitse mitään uusia tiedustelulakeja, koska kaikki vakoilu voidaan hoitaa ”hybridiosaamiskeskuksen” kautta. Kaikki tämä selviää ”hybridiosaamiskeskusta” koskevasta laista, joka sanoo mm. seuraavaa (alleviivaukset lisätty):

  1 §
  Hybridiosaamiskeskuksen tehtävänä on tukea hybridiosaamiskeskuksen toimintaan osallistuvien hallitusten pyrkimyksiä parantaa hybridiuhkien torjuntaan liittyvää siviili- ja sotilassuorituskykyään (…)

  Kommentti: tehtävänmäärittely on sotilaalliselle vakoilukeskukselle tyypillinen, se kerää tietoa sotilaallisen suorituskyvyn parantamiseksi. Kysymys on ulkovaltojen aggressiivisesta sotilastiedustelusta Suomen maaperällä.

  2 §
  Hybridiosaamiskeskus voi hankkia, omistaa ja luovuttaa kiinteää ja irtainta omaisuutta, tehdä sopimuksia ja olla osapuolena oikeudenkäynnissä. (…)

  Kommentti: keskus voi siis olla osapuolena oikeudenkäynnissä, mutta koska keskuksen omilla työntekijöillä on syytesuoja ja keskuksella ei ole tuomioiden täytäntöönpanovelvollisuutta, keskus voi siis haastaa tahoja oikeuteen, mutta sitä ei voida haastaa mitenkään. Jos keskus häviää oikeudenkäyntinsä, sillä ei ole velvollisuutta noudattaa tuomion täytäntöönpanoa.

  5 §
  Hybridiosaamiskeskuksen lainkäytöllinen koskemattomuus
  Hybridiosaamiskeskuksella on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus, ellei se ole yksittäistapauksessa nimenomaisesti siitä luopunut. Koskemattomuudesta luopuminen ei sisällä suostumusta tuomion täytäntöönpanotoimiin. Tuomio on pantavissa täytäntöön vain, jos siihen on suostuttu erikseen.
  Hybridiosaamiskeskuksen tilat ja omaisuus ovat niiden sijaintipaikasta ja haltijasta riippumatta vapautetut pakkotoimista Suomessa, ellei keskus ole yksittäistapauksessa nimenomaisesti siitä luopunut.

  Kommentti: keskuksella on siis täydellinen syytesuoja ja koskemattomuus kuten diplomaattiedustustolla, poliisi ei voi tehdä sinne kotietsintää, eikä keskuksen tarvitse totella mitään oikeuden päätöksiä. Käytännössä keskuksen tiloihin ei ole edes Suomen puolustusvoimilla pääsyä. Keskusta voidaan käyttää siis mihin tahansa NATO:n haluamaan tarkoitukseen, kuten kidutukseen, terrorismiin, vapaudenriistoon tai muuhun. Mitään seuraamuksia ei ole, eikä Suomen viranomaisilla ole oikeutta puuttua toimintaan.

  6 §
  Hybridiosaamiskeskuksen toimitilat
  Hybridiosaamiskeskuksen toimitilat ovat loukkaamattomat ja johtajan välittömässä valvonnassa. Johtaja vastaa hybridiosaamiskeskuksen turvallisuudesta keskuksen toimitiloissa. Virkamiehellä tai muulla Suomessa julkista valtaa käyttävällä henkilöllä on pääsy hybridiosaamiskeskuksen toimitiloihin virkatehtäviensä suorittamiseksi ainoastaan johtajan tai hänen nimeämänsä henkilön nimenomaisella suostumuksella.
  Keskuksen henkilökunnan turvallisuuden tai keskuksen toimitiloja vaarantavan ja välittömiä toimenpiteitä vaativan tulipalon tai muun hätätilanteen sattuessa toimivaltaisilla viranomaisilla on kuitenkin oikeus ryhtyä kohtuullisiin toimenpiteisiin suojellakseen keskuksen henkilökuntaa ja toimitiloja. Suomen toimivaltaisilla viranomaisilla on myös oikeus ryhtyä kohtuullisiin toimenpiteisiin suojellakseen hybridiosaamiskeskuksen toimitiloja tunkeutumiselta tai vahingolta sekä estääkseen keskuksen rauhan häiritsemisen tai sen arvon loukkaamisen. Hybridiosaamiskeskus ja Suomen toimivaltaiset viranomaiset toimivat tarkoituksenmukaisessa yhteistyössä keskuksen turvallisuutta koskevissa asioissa.

  Kommentti: kysymyksessä on vakoilukeskuksen tyypillinen turvatalo (safehouse), jota käytetään suojana ulkomaisten tiedustelupalvelujen erikoisoperaatioihin. Suomen viranomaisilla ei ole mitään pääsyä keskuksen tiloihin, esimerkiksi tilanteessa, jossa siellä piilottelee terroristi, tai tiedetään, että siellä harjoitetaan rikollista toimintaa. Tiloissa voidaan pitää ketä tahansa ja siellä voi tapahtua mitä tahansa, eikä viranomaisilla ole mitään oikeutta puuttua asiaan. Lakiteksti myös viittaa siihen, että keskus olisi valmistaunut siihen kohdistuviin aseellisiin hyökkäyksiin. Kaikki tämä merkitsee, että mistään tavallisesta ”tutkimuslaitoksesta” ei ole kysymys.

  7 §
  Arkiston loukkaamattomuus
  Hybridiosaamiskeskuksen arkisto on loukkaamaton. Arkistoon kuuluu kaikki se tieto, joka kuuluu keskukselle tai on sen hallussa missä tahansa muodossa Suomen alueella.

  Kommentti: keskuksen ”arkisto” tarkoittaa vakoilukeskuksen keräämiä tiedustelutietoja, jotka ovat siis loukkamattomia eikä Suomen viranomaisilla tai kenelläkään muullakaan ole mitään oikeutta puuttua niihin. Keskus voi siis kerätä mitä tahansa tietokantoja poliitikoista tai muista kansalaisista ja heidän mielipiteistään tai viestinnästään millä tahansa keinoin ja siirtää näitä tietoja muiden valtioiden käyttöön. Keskus voi kerätä henkilörekistereitä ja tietoja henkilöiden yksityiselämästä. Kaikki on sallittua eikä Suomi voi puuttua asiaan millään tavalla.
  8 §
  Viestintä
  Mitään hybridiosaamiskeskukselle tai sen henkilöstölle osoitettuja tai keskuksen tai sen henkilöstön lähettämiä virallisia viestejä ei saa tarkastaa ennakkoon eikä niiden yksityisyyteen saa puuttua valvontatoimin tai muin toimenpitein.

  Kommentti: kenelläkään ei ole oikeutta valvoa vakoilukeskuksen viestintää. Jos keskuksen epäillään olevan mukana rikollisessa toiminnassa, mikään pakkokeino ei oikeuta viestinnän seuraamiseen. Suomen turvallisuusviranomaisetkaan eivät saa seurata keskuksen viestintää (koska ne ovat siinä mukana).

  9 §
  Verovapaus
  Hybridiosaamiskeskus on vapautettu kaikista välittömistä veroista.

  Kommentti: vakoilukeskus maksaa vakoilijoilleen ”pimeästi” eli palkkioista ei makseta mitään veroja mihinkään. Kukaan ei siis voi tietää, minkänlaisia palkkioita NATO agenteilleen maksaa.

  11 §
  Johtokunnan jäsenten ja henkilöstön lainkäytöllinen koskemattomuus
  Hybridiosaamiskeskuksen johtokunnan jäsenillä, johtajalla ja keskuksen henkilöstöllä on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus heidän tehtävänsä perusteella antamiensa suullisten ja kirjallisten lausuntojen ja tehtävänsä perusteella suorittamiensa toimenpiteiden osalta. (…) koskemattomuudesta luopuminen ei sisällä suostumusta tuomion täytäntöönpanoon.

  Kommentti: vakoilukeskuksen henkilöstöllä on oikeus tehdä Suomessa mitä tahansa rikoksia, vaikka tappaa, eikä siitä ole mitään rikosoikeudellisia seurauksia. Keskus tarjoaa suojan mille tahansa rikolliselle toiminnalle. Edes laissa mainittu lainkäytöllisestä koskemattomuudesta luopuminen ei sisällä suostumusta tuomion täytäntöönpanoon.

  12 §
  Toiminnan rahoitus
  Hybridiosaamiskeskuksen toiminta rahoitetaan toimintaan osallistuvien maiden maksamilla vuosittaisilla johtokunnan hyväksymillä osallistumismaksuilla sekä vapaaehtoisilla maksuilla.

  Kommentti: vakoilukeskuksen rahoitus on täysin hämärän peitossa. ”

  Lainaus tuolta: https://kohudosentti.blogspot.fi/

   • Mitä arvelet maansa pettäneen Sauli Niinistön housuista löytyvän? Siis muutakin kuin Jenni-hyvää?

    Sauli Niinistön suorittamat laittomuudet ja perustuslain rikkomukset ovat vaikuttavuudeltaan muutamaa kertaluokkaa vakavampia kuin yhdenkään dosentin. Niistä kannattaisi todella huolestua.

  • Olisikin lupa tappaa. Nimittäin aika moni suomalainen haluaisi nähdä tuon Bäckmanin ja hänen antifasistisen jenginsä teloituskomppanian edessä maalitauluina.

   • No joku ihmisarvo suotakoon myös näille vahingossa suomalaisiin nahkoihin syntyneille ryssänsieluille.

    On aivan selvää tänkin kirjoituksen perusteella että toveri kohudosentilla on kasetti päässyt leviämään pahasti.

    Akuuttipsykiatrian osaston pehmustettu huone sopivalla lääkityksellä lienee se oikea osoite näille sekopäille.

    • Kuinka yllättävää (ei) että yhteisen arvopohjan NATOn kanssa löytänyt on ensin murhaamassa ihmisiä ja toinen ”maltillinen” tulee kertomaan, että ”ei kun hei, me ollaan hyviksiä, lukitaan vaan ne kakolaan!”

     Oi, että… ihastuttavaa, kuinka te onnistuittekaan napsauttamaan näin kauniin kuvaelman lännen arvoista tähän levittämään kauneutta (ja epäilemättä demokratiaa) ympäristöönsä.

     Ja kiitos nauruista – ei, kun tarkoitin siis että kiitos puolen tunnin hekotushihityshirnuntahetkestä… <3

 5. Katos vaan. Nyt meillä on sitten no-go-zone lisäksi no-law-zone, oikein eduskunnan säätämänä. Alkaa selvitä mihin uuvatteja oikeasti tarvittiin. Lain on allekirjoittanut Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Urheilua tässä eniten tarvittiinkin. Onkohan lakia valmisteltu mitenkään oikeusministeriössä? Pakko katella, ja äänestys kanssa.

 6. Kuuntelin tuossa taannoin erään Chileläisen poliittisen historiantutkijan haastattelua podcastina. Hänellä oli hyvin erilainen näkemys Chilen tapahtumiin.

  Eli vasemmistolainen hallinto oli saanut talouden syöksykierteeseen, kuten vasemmistolaiselle hallinnolle aina käy. Sosialismi kun ei toimi. Kansallistaminen pelottaa pääoman maasta, jolloin sekä kotimaiset että ulkomaiset investoinnit loppuvat. Mitään ei kannata rakentaa, koska kohta valtio kuitenkin takavarikoi kaiken. Kun mitään ei rakenneta, mitään ei tuoteta, eikä ole työpaikkoja. Sama on syössyt öljystä upporikkaan Venezuelan maaksi jossa on pulaa jopa vessapaperin ja hammastahnan kaltaisista perustarvikkeista.

  Chilen talouskurimuksesta maan kommunistit olivat saaneet kimmokkeen kommunistivallankumoukselle. Heille oli selvää että kurjuus johtuu kapitalisteista ja maanomistajista, joiden sorron takia kansa kärsii ja joiden likvidoiminen ratkaisisi ongelmat. Puolijulkisesti kommunistimilitiat olivat keränneet listat 1,5 miljoonan luokkavihollisen tappamiseksi. Tämä ymmärrettävästi panikoi kansan, mikä antoi Pinochetille mahdollisuuden nousta valtaan. Pinochet aloitti heti kommunistivainot ja tapatti pari tuhatta kommunistia – joista useimmat kuitenkin kuolivat taistelussa hallituksen joukkoja vastaan.

  Vaikka poliittisten vastustajien tappaminen on aina paha asia, Pinochetin tapauksessa lieventävät asianhaarat olivat vakuuttavampia kuin yleensä. Hän esti toimillaan kansanmurhan ja laajamittaisen sisällissodan syttymisen.

  Mutta koska Pinochet oli sosialistisen koulun kasvatti, ei hänkään ymmärtänyt taloudesta enempää kuin edeltäjänsä. Vapauttamisen sijaan hänkin pyrki vain sotkeutumaan kaikkeen ja ”pistämään asiat kuntoon”. Talouden syöksykierre jatkui. Kansa näki nälkää, kuten nyt Venezuelassa.

  Tämä sai taloustieteen nobelisti Milton Friedmanin lentämään Chileen ja tapaamaan Pinochetin (asia, jota edelleen käytetään häntä vastaan). Friedmanille kuitenkin oli tärkeintä vain saada kansan kärsimys loppumaan. Hän neuvoi Pinochetia siinä miten Chilen talous saataisiin nousuun, ja Pinochetin kunniaksi hän kuunteli. Pinochetin aikana talouden säätelyä purettiin, kansallistettua omaisuutta yksityistettiin ja maahan luotiin vahva yksityisomaisuuden suoja. Näillä keinoilla luotiin perusta sille talouskasvulle, jonka ansiosta Chile on nyt ylivoimaisesti menestynein valtio Etelä-Amerikassa, jossa elintaso on vertailukelpoinen länsimaiden kanssa. Lisäksi tuossa ”kapitalistihelvetissä” on miellyttävämpää olla köyhä kuin missään muussa Etelä-Amerikan valtiossa.

  • Monopolikapitalismi ja markkiatalous ovat kaksi eri asiaa. Tämä ikuinen kädenvääntö kommunismin ja kapitalismin (vasemmiston ja oikeiston) välillä on hyödytöntä ja – kuten Griffin suomeksi tekstitetyssä videossa sanoo – pelkkää eliittien valtataistelua ja todellisen ongelman, rahanvallan, väistelyä ja pakoilua.
   Niin kauan kuin keinottelevien psykopaattien kollektivistinen vallan- ja rahanhimo ohjaa politiikkaa ja taloutta kansojen ja kansalaisten hyvinvointi on aina pelkkä merkityksetön sivuasia.
   Turha puhua että nykyinen maailmaa tuhoon ajava kapitalismi olisi mikään ratkaisu ihmiskunnan hyvinvointiin, päinvastoin asia on. Ketä se palvelee? Pientä rikollista eliittiä joita pelkkä oma ahneus ja vallanhimo ohjaa.
   https://blogit.kansalainen.fi/kuinka-maailma-oikeasti-toimii/

  • Miksi sitten chileläiset nuoret lähtevät maasta? Koska siellä ei ole varaa opiskella, sillä korkeakoulujen lukukausimaksu on keskivuosiansion suuruinen. Niinpä nuoret häipyvät Argentiinaan, jossa on ilmainen koulutus.
   Sanottakoon vielä, että Pinochet petti sekä amerikkalaiset että maanmiehensä: mies kansallisti kuparikaivokset, ja talouden syöksykierrekin oli CIA:n operoiman epävakauttamisen tulosta. Siihen oli houkuteltu mukaan myös ay-aktiiveja, jotka palkinnoksi pääsivät vankiloihin ja teloitusryhmien eteen.
   Chilestä muodostui friedmanilaisen talousfasismin laboratorio, koska sekään ei toimi missään muussa kuin diktatuurissa, jossa edistyksenä pidetään sikarikkaan yhteiskuntaluokan lihomista ja kansan enemmistön köyhtymistä. Tankeilla ja rynnäkkökivääreillä tämä tyranni piti valtaa ja tapatti ihmisiä tuhatmäärin, ja sai vielä amerikkalaisten painostuksesta syytesuojan ja koskemattomuuden, jotta pitäisi suunsa kiinni.
   Allende oli demokraattisesti valittu presidentti, joka olisi voitu vaaleilla vaihtaa. Höyrypäiset puheet Pinochetista Chilen ”talouden pelastajana” lienevät jo filosofisella tasolla yhtä mielettömiä kuin Hitlerin hourailut uudesta maailmanjärjestyksestä.
   Ellei sitten talouden pelastamisen nimissä aleta rakentamaan kuolemanleirejä ja tappaa eri mieltä olevia.
   Jotta ”Talous” pelastuisi, Sinun on kuoltava. Halleluja.

  • ’…Lisäksi tuossa ”kapitalistihelvetissä” on miellyttävämpää olla köyhä kuin missään muussa Etelä-Amerikan valtiossa…’
   Tuo on tyypillistä kapitalistin argumentointia. Eli älkää valittako, asiat voisivat olla huonomminkin.
   Ainahan ne voisivat, ei koskaan olla niin alhaalla etteikö alemmaksi voi mennä.
   Hyi Hannu! Pistähän paremmaksi.

 7. Hallitus on pyytänyt lausunnon myös oikeusministeriöltä. Näin sanoivat: ”Oikeusministeriö on lausunnossaan kiinnittänyt huomiota siihen, että hybridiosaamiskeskuksen tehtävien luonnetta ja niiden suhdetta perustuslain 124 §:ään ei ole arvioitu. Oikeusministeriön huomion johdosta lakiehdotuksen 1 §:n perusteluja on täydennetty. Oikeusministeriön ehdottamalla tavalla perusoikeuksien rajoittamisdoktriinia on tuotu esille”. Ja näin on doktriinia tuotu esille:

  1 §
  Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus
  Tässä laissa säädetään Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksesta (hybridiosaamiskeskus). Hybridiosaamiskeskuksen toimintaan osallistuvat hallitukset, jotka ovat allekirjoittaneet hybridiosaamiskeskuksen perustamisesta 11 päivänä huhtikuuta 2017 tehdyn yhteisymmärryspöytäkirjan tai jotka on kutsuttu myöhemmin mukaan keskuksen toimintaan.
  Hybridiosaamiskeskuksen tehtävänä on tukea hybridiosaamiskeskuksen toimintaan osallistuvien hallitusten pyrkimyksiä parantaa hybridiuhkien torjuntaan liittyvää siviili- ja sotilassuorituskykyään ja valmiuttaan sekä hybridiuhkien sietokykyä, keskittyen erityisesti Euroopan turvallisuuteen

 8. Jotain outoa tuon lain käsittelyssä on. Se on ilmeisesti nuijittu eduskunnan yksimielisellä päätöksellä lisäbudjetin yhteydessä, ikäänkuin kysymyksessä olisi ollut vain lisäbudjetti. En ainakaan löydä äänestystä, soraääniä ei ole kuulunut. Näin sen maallikkona ymmärrän. Perustuslain 124 § sanoo näin:

  ”Hallintotehtävän antaminen muulle kuin viranomaiselle
  Julkinen hallintotehtävä voidaan antaa muulle kuin viranomaiselle vain lailla tai lain nojalla, jos se on tarpeen tehtävän tarkoituksenmukaiseksi hoitamiseksi eikä vaaranna perusoikeuksia, oikeusturvaa tai muita hyvän hallinnon vaatimuksia. Merkittävää julkisen vallan käyttöä sisältäviä tehtäviä voidaan kuitenkin antaa vain viranomaiselle.”

  Viranomaistehtäviä on nyt sitten annettu muille kuin viranomaisille, oikein laki-immuniteetin kanssa, mutta eduskunta on varmaankin todennut, että tämä ei vaaranna meidän perusoikeuksia.

 9. ’…mutta eduskunta on varmaankin todennut, että tämä ei vaaranna meidän perusoikeuksia….’
  Noin se menee kun eduskunta ei ole enää kansan käsissä vaan kuten hallituskin vajonnut eu-eliitin kumileimasimeksi.
  Tämä on se tärkein asia joka pitäisi korjata. Kun se korjataan niin mitään vastaavaa ei enää voi tapahtua.
  Kun eduskunta toimii kansan vaatimalla tavalla se ei voi hyväksyä päätöksiä jotka kaivavat maata oman maan ja sen kansalaisten jalkojen alta kuten se nyt tekee. Eduskuntaan pitää saada edustajia jotka ovat kansan puolella ja itsenäisiä toimijoita eivätkä pelkkiä napin painajia ja puoluekoneistojen rattaita joita ohjataan muualta. Tämä on ainoa keino kansanäänestysten lisäksi jolla nykyinen harvainvalta ja tuhoisa meno voidaan katkaista ja saada todellinen kansanvalta toteutumaan.
  Tästä asiasta pitäisi käynnistää laaja kansalaiskeskustelu vaihtoehtomediassa.

  • Siltä näyttää. Tuhannen pässinpäitä täynnä koko talo. Laulajia missejä ja kähmijöitä. Eivät ehdi varmaan lainsäädäntötyöhön juuri paneutumaan kun tuollainenkin laki meni ”kiireellisenä” heittäen läpi.

   Tiedä tuosta kohudosentista, joskus olen nimen nähnyt mainittavan, mutta sehän tässä kyrsii, että hän kirjoittelee minkälaisia lakeja meidän eduskunta säätää. Media ei kerro ei kaivele ei kyseenalaista. Parempia täkyjä ei voi dosentille antaa valtion puolesta.

   Tuo laki muistuttaa EVM-rahastosta säädettyä. Ei veroja, arkistot salaisia, syytesuoja kaikista rikoksista, vain rahaa pitää lähettää pyydettäessä. Miksi nuo pykälät? Onko eduskunta tekemässä itseään tarpeettomaksi?

   • ”Onko eduskunta tekemässä itseään tarpeettomaksi?”

    Kyllä ne perustuslain vastaista puoluekuria noudattavat napinpainajat voisi robotisoida, tulisi paljon halvemmaksi.

 10. Näyttää lähteneen lapasesta koko lainsäädäntä. En tiedä, voiko ketään yksin nimetä syylliseksi. koko porukkaa viedään kuin pässiä narussa. On unohtunut oikeusvaltion perustakin. Lainsäädäntä, tutkinta ja oikeuslaitos (laintulkinta) täytyy olla riippumattomia, niin toisistaan kuin ulkopuoliselta vaikuttamiseltakin. Nyt ei ole enää riippumaton kukaan eikä mikään, ei missään asiassa.

 11. Tornien ”veisuu-juhlaan” eivät kuitenkaan osasyylliset ottaneet osaa. Uutisista puutuivat sen päivän hallitsijat, eikä heitä edes haastateltu, millä mielellä ovat nyt, aiheuttaessaan tuhansien syyttömien murhaamisen. Näin jatketaan petoksia, jotka ovat muuttuneet ”MEDIA-totuudeksi”. Saudit eivät tiedä mistään mitään ?

  • Hyvä huomio!

   Eipä ollut juhlittavana sankarina läsnä George W. Bush, joka käynnisti tornituholla terrorismin vastaisen sotansa. Eikä muitakaan sen ajan sankareita näkynyt.

   Saattaa olla, että heidän suurin huolenaiheensa tänään onkin se, että todellisia syyllisiä ruvetaan kaivamaan esille.

 12. Joidenkin paljastusten valossa voimme hyvällä syyllä ihmetellä oliko Bin-Laden mihinkään, koskaan, edes syyllinen. Jenkki syyttää vaikka omaa isoäitiään jos se hyödyntää sotasuunnitelmiaan. Hussein, sekä Kaddafi, joutuivat raakalaisten kohdeltaviksi, USAn ”vapauttavan demokratian ansiosta” ? Oliko öljyllä voitelevaa vaikutusta, mielestäni niin saattaisi olla.Lisäät siihen Israelin aikeet puhdistaa ympäristöään, niin alkaa sumu hälvetä. Monta kärpästä smalla vauhdilla.

 13. Palataan vielä artikkelin aiheeseen. Eihän vallanvaihto aseilla ole koskaan hyväksyttävää, varsinkin kun presidentti ammutaan. Kyllä kansojen pitää saada valita tiensä, meni syteen tai saveen. Mitä helvettiä se muille kuuluu. Tehkööt sopimuksia, molemminpuolisia, jos on aihetta. Painostuskeinoja on tosin muitakin kuin ampuminen. Pakotteet, kauppasaarto, epäjärjestyksen luominen, vaikuttaminen lainsäädäntöön jne… Ja on noita kansainvälisiä sopimuksiakin olemassa ja ratifioitu, Suomessakin, joilla on aina pyyhitty persettä.

  Suomessa näyttää olevan käytössä tämä viimeksi mainittu keino, vaikuttaminen lainsäädäntään. Siihen mennään näköjään vapaaehtoisesti. Perustuslaki on pantu jäähylle, vai pitäisikö sanoa, noudatetaan soveltuvin osin. Jos ylin johto ei noudata lakia, niin kenen pitäisi noudattaa? Tehkööt prkle listan niistä joiden pitää. Vai tehdäänkö vain listoja niistä, joiden ei tarvitse noudattaa, kuten tuossa laissa. Eiköhän tämän pikkuisen Suomen taaperruksen oikeusvaltiona voi julistaa menneeksi.

 14. ”Levonen: Sipilä menee perse edellä puuhun
  Omatkin kyseenalaistavat maanpetoksellisen Sipilän! ”Sipilä on saatava keskustan johdosta sivuun ja mitä pikemmin sen parempi.” – Vesa Levonen, Kotkan keskustan valtuustoryhmänpuheenjohtaja, Keskustan Kymenlaakson piirin hallituksen jäsen.
  Vesa Levonen kirjoittaa blogissaan:

  Kansan enemmistö vaatii laitonta maahantuloa- ja maassa oleskelua kuriin
  Turun terroristisen teon tutkinta on vielä pahasti kesken, kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei meinata saada poistettua maasta.
  Kaikenlainen pahoinvointi on monen nuoren ja vanhemmankin ihmisen keskuudessa lisääntynyt. Noin miljoonaa ihmistä elää alle ns. EU:n köyhyysrajan.
  Mutta mitä tekee pääministeri Juha Sipilä?

  Ehdottaa, että pakolaiskiintiötä pitäisi melkein kolminkertaistaa ja asiasta pitäisi päättää EU-tasolla. Sipilä aikoo viedä asiaa aktiivisesti eteenpäin, vaikkei tähän ole mitään järjellisiä perusteita nykytilanteessa.
  Sipilän pitäisi keskittyä pääministerinä laittamaan suomalaisten asiat kuntoon sen sijaan, että hän käyttää energiaansa muualta tulevien ihmisten ”roudaamiseen” suomalaisten veronmaksajien varoilla Suomeen ja lisää maahanmuuton kustannuksia…”,
  https://mvlehti.net/2017/09/12/levonen-sipila-menee-perse-edella-puuhun/

  • Pipilä on ylimielinen isänmaan syöjä, globalisti-psykopaatti jolle kansan näkemys on vessapaperia. Ei häneltä sen enempää kuin koko SOS-koplalta voi odottaa muuta kuin EU-tyrannian tehostamista.
   Se pitäisi ymmärtää ja kepun pitäisi selkeästi antaa ymmärtää että on aika siirtyä katsomoon.

   • Ihan kunnon TYRANNIN TYYLI… eihän tämäkään asia kansalle kuulu.
    Juha Sipilä on sopinut Macronin kanssa EU:n yhteisen puolustuksen rakentamisesta
    ”Me ollaan sovittu Macronin kanssa, että liittoudumme yhteisen puolustuksen eteenpäinviemiseksi. Saksa on siinä kolmas kumppani”
    http://beta.oikeamedia.com/o1-38634

 15. Mitä Suomessa surraan ? — joko surraan liittymistä EU- (”Ein Volk, ein Reich, ein Führer”) diktatuuriin? vai vieläkö odotellaan ja seurataan tilannetta ja tuetaan hallituksen orpopoikia jotka etsivät meille uutta kotia.

  EU pyrkii ilmiselvästi edistämään pakkopolitiikkaa ja kansojen sekoittamista eli unioni haluaa harjoittaa etnistä ohjausta.
  Valta keskittyy harvojen käsiin ja pienten maiden merkitys supistuu entisestään.
  Tästäkö suomalaiset äänestivät 16.10.1994?
  4. Lyhyt kertaus Suomen historiasta Ruotsin vallan alta nykypäivään

  Ensin oltiin Ruotsin vallan alla, sitten Venäjän hallussa, hetken aikaa vapaita, jonka jälkeen idän jättiläisen löyhässä liekanarussa, josta pariksi vuodeksi vapauteen, mutta hetken päästä täyttä vauhtia uuden isoveljen kainaloon.

  5. Politiikan ja poliitikkojen tulee palvella kansaa, tehdä kansalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviä päätöksiä

  Muistaako kukaan Suomesta samanlaisia leipäjonoja kuin nykyään?

  Entä mikä on syynä kymmenien tuhansien kutsumattomien vieraiden saapumiseen?

  Miksi Suomi ei voi itse päättää, ketkä saavat astua sen maaperälle?

  Mistä järkyttävä seksuaalirikollisuuden kasvu johtuu?

  Miksi suomalaisten täytyy sotkeutua islamin luomiin ongelmiin, joiden kanssa Suomella ei ole mitään tekemistä?

  Itsenäisenä valtiona Suomi ei olisi koskaan ajautunut samanlaiseen tilaan missä on tällä hetkellä. Fakta, joka ei muutu valehtelemalla ja väittämällä, että EU on tuonut kymmenen hyvää ja kahdeksan kaunista.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-38759

  • lisäys…
   ”Juncker ei ole saanut vaaleissa yhdenkään suomalaisen ääntä. Hän toimii EU-johtajana vain ajaakseen liittovaltiokehitystä”
   ”Junckerin puhetta kuunnellessa jokainen huomaa, millainen diktatuuri EU:sta on tullut. Suomen kansa ei sitoutunut tähän, kun EU-jäsenyydestä äänestettiin.”
   http://beta.oikeamedia.com/o1-38737

 16. Saadaan ainakin taas näyttöä mitenkä vähän kansan ääni vaikuttaa enää mihinkään valtiollisiin päätöksiin. USAn vaalituloskin penee miettimään keitä olivat ne ”sisärenkaan päättäjät” jotka saivat Hillaryn pois tieltä, ainakin kulissien taakse piiloon. Se paljon kuiskittu ”varjohallitus” näyttää toimivan kaikissa muissa maissa,
  ylimmän kastin hyödyksi, kansan äänestyksistä huolimatta. Rahalla on ihmeellinen voima, sitä näyttää riittävän vaikka kansa näkisi nälkää. Suon laidassa närsitään ”pettuleipää”, näköala -maisemissa ”häränseläkettä”. Moni elää toivossa parempaan, mutta ei se siltä näytä. Sopulien kaltaiset ovat menossa jyrkänteelle kovaa vauhtia, vieden muut mukanaan. Ei täältä elävänä selvitä.

 17. Islannissa tapahtui esimerkillinen vallan-vaihto, mutta sitä on mahdotonta toteuttaa mahtivaltioissa. Liian monta lusikkaa sopassa !

 18. Sivun alussa mainitaan kaksi henkilöä joilla on ”veriset kädet”, lukemattomien ihmisten kuolemasta. Molemmat palkittiin NOBELin palkinnolla. Muut kansalaiset tuomitaan yhdestäkin murhasta vedelle ja leivälle ?
  ”Demokratia on ihmeellinen järjestelmä”.

 19. Kauhistuttava totuus on tullut esille englanninkielen selostuksessa. Siionisti-Mafia on siis jo kaivautumut syvälle Suomen yhteiskuntiin, syyntakeettomin käytöstavoin. Kansa uinuu unelmissaan, tietämättä mitään maassa tapahtuvista muutoksista. Vaikka yhteiskunnan kärsimykset olivat heti viimesodan jälkeen suuret, sitä ei voi edes verrata mitä on tulossa vieraan vallan syödessä maata sisältäpäin ulos. Me olemme menettäneet jo pelin siionistien jyrätessä kaiken alleen. Yksi lohdutus on jäljellä: Venäjää arvostelevat ovat menneet ojasta allikkoon lännen mahdin raadeltavaksi.

  • ’…Kansa uinuu unelmissaan, tietämättä mitään maassa tapahtuvista muutoksista…’
   Juuri näin, kansa on kuin kala joka on uinut rysään tyhmyyttään. Ja samaa näyttää tapahtuneen muallakin Euroopassa. Pankkimafian tarjoama velkaorjuus viehättää eikä mafian tyrannia näytä lainkaan pelottavan rappeutuvaa kansaa.
   Poliisiylijohtaja myöntää: Suomessakin kohta no-go -alueita
   ”Jos kansalaiset tietäisivät, miten huonosti asioiden todellinen laita on, kukaan ei nukkuisi yötään kunnolla”
   Meidän pitäisi oppia jotain Ruotsin virheistä! Valitettava käytäntö näyttäisi olevan se, että me haluamme vain kopioida näitä lopulta epäonnistuneita ”hankkeita”! Vielä olisi mahdollisuus (aikaa) välttää nämä sudenkuopat. Se vaatisi kuitenkin hallituksen jäseniltä realismin tunnustamista. Liikaa vaadittu? http://beta.oikeamedia.com/o1-39274

 20. Yksi kysymys. Kuinka moni eduskunnan jäsenistä uskaltaa olla jyrkästi eri mieltä esim. Ben Zyckowiczin kanssa, tulematta mainituksi ”Anti-Semitiksi ” ? EU kansoilla on asenne, miten juutalaisia politikkoja ei osoitella sormella, sekä nimityksillä. Muut politikot ovat vapaasti häväistävissä. Miksi näin pitää olla ? Usassa se kaikki on ”vaara-aluetta”, minkä tulokset ovat vakavia taloudellisia menetyksiä. Äänestäjillä ei ole mitään valtaa.

 21. Onkos se GOOGLE siellä Kotkassa taikka Haminassa, muistan siitä jotakin kuiskintaa ? On se kummaa mitenkä ”Venäläinen GOOGLE ” voi perustaa vakoilulaitoksensa SUOMEEN,

 22. Kuka niistä kaksoistorneista on edes kiinnostunut muistelemaan, muut kuin uhrien omaiset. ”W” nauttii TEXASIN karjatilallaan, eikä omantunnon tuskat näy päälle. Näin toimivat psykopaatit. Muistomerkki rakennettiin tornien tilalle ”kiiruusti”, joten se säilyy samoin kuin ”Holokaustikin”, jota vieläkin rummutetaan USAn lehdistön etusivuilla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here