Pääministeri Juha Sipilä (kesk) perusti tammikuussa 2017 työryhmän eriarvoistumisen pysäyttämiseksi ja asetti sen puheenjohtajaksi professori Juho Saaren.

Saari on keskeisesti hallinnoimassa ERIARVOISUUSVARASTO-Facebookryhmää, jossa aiheesta käydään kansalaiskeskustelua. Näiden kahden roolin – eriarvoistumisen pysäyttämisen ja kansalaiskeskustelun johtamisen – yhteensovittaminen ei ole ristiriidatonta. Puurot ja vellit menevät helposti sekaisin.

Työryhmän perustamisen jälkeisessä Uuden Suomen haastattelussa kysyttiin  seuraavaa:

”Eikö ole ristiriitaista, että hallitus tekee eriarvoistavia leikkauspäätöksiä, ja sen jälkeen asettaa työryhmän estämään eriarvoistumista?”

Saari vastasi:

”Tässä on kysymys kahdesta eri asiasta. Meidän julkinen talous on alijäämäinen ja tarvittiin taloudellista kestävyyttä lisääviä toimenpiteitä. Toisaalta täytyy pitää huolta, että ihmiset kokisivat, että järjestelmä on tasa-arvoinen ja reilu, jolloin huomio kohdentuu hyvinvointivaltion ja yhteiskunnan sosiaaliseen perustaan.”

Juho Saari painotti haastattelussa ihmisten reiluus-kokemusta, ei eriarvoisuuden poistamispyrkimystä ja sen keinojen etsimistä. Tämä priorisointi näyttäisi toistuvan myös ERIARVOISUUSVARASTO-ryhmän keskustelujen ohjaamisessa. Ihmisten tuntemusten ohjailu näyttää olevan Juho Saarelle tärkeämpää kuin eriarvoistavien rakenteiden ja politiikkojen tutkiminen ja purkaminen.

Vastavalkean kontribuutio torjuttiin Juho Saaren toimesta

Vastavalkean toimittaja Johanna Lehtonen pyrki omalta osaltaan tukemaan ERIARVOISUUSVARASTO-ryhmän (jatkossa EAV-ryhmä) työtä postaamalla sinne tiedoksi tuoreen julkaisumme ”Talouskurille ei vaihtoehtoa? Valetta!”, jossa käsitellään Portugalin ratkaisua kurjistamispolitiikan vaihtoehdoksi. Eriarvoisuuskehityksen voimistuminen Suomessakin on hallituksen leikkaus- eli kurjistamispolitiikan seurausta.

Johannan postausta seurasi erikoinen episodi: Pari–kolme kyseisen ryhmän jäsentä hyökkäsi voimakkaasti Johannan postausta vastaan itse aiheeseen täysin liittymättömistä syistä. EAV-ryhmän ylläpidon moderointitoimenpiteiden olisi tullut kohdistua asiattomiin hyökkäyksiin vähintään torumalla tekijöitä. Näin ei ylläpitäjä Sakari Kainulainen suinkaan menetellyt, vaan poisti Johannan postauksen. Toinen keskeinen ylläpidon toimija Juho Saari kertoi yhtyvänsä Kainulaisen ratkaisuun.

Näiden kahden ylläpitäjän – Sakari Kainulaisen ja Juho Saaren – opportunismin kyllä ymmärtää. Valtiojohdossa ratkaisu eli kriittisen elementin poistaminen keskustelusta saa varmuudella osakseen kiitosta, onhan Vastavalkeasta tullut poliittiselle eliitille ilkeä piikki lihaan. Juho Saari voi varmuudella odottaa, että toimintansa tuo seuraavissa diileissä niin sanotusti lisäarvoa viivan alle.

Vastavalkean päätoimittajana kiinnostuin itsekin kyseisen Fb-ryhmän toiminnasta, liityin jäseneksi ja postasin ryhmään seuraavan kannanoton:

Pyrkiikö ERIARVOISUUSVARASTO vähentämään vai lisäämään eriarvoisuutta?

Ryhmänne näyttää koostuvan (normaaliin tapaan) varsin heterogeenisestä aineksesta. Osa pyrkii taaplaamaan kastemadon aivotoiminnalla, osalla taas on tukenaan kouliintunut aivotoiminta hamaan professoriuteen saakka.

Varsinainen yllykkeeni liittyä ryhmään oli sen ylläpidon tekemä Vastavalkean toimittajan Johanna Lehtosen postauksen poisto. Postaushan esitteli Vastavalkeassa julkaistua artikkelia Portugalin kehityksestä.

Postauksen poistajaksi ilmoittautui Sakari Kainulainen, joka näyttäisi edustavan ylläpidon kantavista voimista (ryhmäesittelyn mukaan heitä ovat Juho Saari ja Sakari Kainulainen) sitä kastematotasoa. Kouliintunutta professoritasoa ylläpidossa edustaa Juho Saari, jonka mielipiteen poistosta kuulisin mielelläni.

Poiston perustelu oli vallan mielenkiintoinen: ”Vastavalkean jutussa ei ollut mitään analyysiä siitä miksi Portugalissa oli käynyt niin oli käynyt.”

Eli poistamista oli arvioitu ilmeisen tieteellisin perustein. Jäämme odottamaan, mihin tämä toimintalinja yltäneekään. Artikkelin analyysi ei ollut arvioijan mielestä riittävä. Journalistisin perustein – joilla itse arvioin julkaisujamme – riittävä peruste julkaisemiselle oli Portugalin kehityksen poikkeavuus kurjistamispolitiikan kohteena olleiden valtioiden (erityisesti Kreikan) kehityksestä.

Kurjistamispolitiikka lisää eriarvoisuutta (jopa Juha Sipilä joutui sen myöntämään), Portugalin omaksuma kehitystie vähentää eriarvoisuutta. Kaiken järjen mukaan Portugalin tilanteen esittely olisi erittäinkin tervetullut sivustolla, MIKÄLI se tähtää eriarvoisuuden vähentämiseen.

Eli kysymykseni kuuluu: pyrkiikö ERIARVOISUUSVARASTO-Facebookryhmä vähentämään vai lisäämään eriarvoisuutta?

Kaikkinensa vaikuttaa siltä, että hallitus on löytänyt professori Juho Saaresta loisteliaan viikunanlehden omien toimiensa tosiasiallisten vaikutusten kätkemiselle. ”Me olemme pistäneet professori Juho Saaren töihin, ja eriarvoisuus poistuu alta aikayksikön.” Näinhän harvoin käy, edes Strömsössä.

Tarvitaan kosolti lujaa poliittista vaikuttamista, että hallituksen harjoittama politiikka saadaan käännetyksi tolkulliselle linjalle. Ennuste siinä suhteessa on varsin huono. Vastavalkea-verkkolehti on asemoitunut hallituksen politiikan lujaksi kriitikoksi. Ymmärrämme tämänkin tapahtuneen Vastavalkean artikkelin esittelyn poistamisen lipaisuksi pääministerin anuksen suuntaan.

Sillä tiellä Juho Saarella on toki palkintoja odotettavanaan; hänestä voi tulla uusi bengtholmström tai pekkahimanen.

Tauno O. Mehtälä
päätoimittaja / Vastavalkea-verkkolehti

¤

Tämä kannanottoni sai olla paikallaan EAV-ryhmässä ehkä kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen ylläpito sen poisti.

Juho Saaren kaksoisrooli

Alussa esitetystä Juho Saaren haastattelusta ilmenee, että Saari painottaa ihmisten reiluuden tuntemisen tärkeyttä eriarvoistumiskehityksessä. Reiluuden tuntemusta voi lisätä joko poistamalla epäreiluuden syyt (kurjistamispolitiikan) tai ihmisten mieliä manipuloimalla.

Tämän sensurointiratkaisunsa yhteydessä Juho Saari selkeästi turvautuu manipulointiin poistamalla kuvauksen vaihtoehdosta kurjistamispolitiikan tilalle. Näin Saari rajoittaa kansalaiskeskustelua eriarvoisuuden pysäyttämistyöryhmänsä hengessä, jolta siltäkään ei toimeksiantonsa mukaisesti odoteta rakenteellisia ratkaisuja eriarvoisuuden poistamiseksi. Ehkä siihen ”filosofiseen osuuteen” sellaisia kuitenkin olisi voinut esittää?

Juho Saari näyttäytyy tässä lähinnä tiskijukkana, joka reiluusfiilistelyn (eli johtamansa työryhmän) ohessa huudattaa EAV-ryhmän jäseniä: ”Onko hyvä meininki? On!”

Tieteellisen työn kriteerien kannaltahan tuo on silkkaa huoraamista. Mutta väliäkö sillä, kunhan rahaa tulee. Juho Saaresta onkin hyvää vauhtia tulossa seuraava pekkahimanen, jolle valtioeliitti suuntaa kovarahaisia toimeksiantoja.
¤

Kommentti

Kun Riikka Söyring – jonka henkilö on EAV-ryhmän ylläpidon moraalin mukaan vapaata riistaa random-somehyeenojen herjaaville vihapuhehyökkäyksille – käänsi brittiläisen Owen Jonesin The Guardianiin kirjoittamasta kolumnista ”No alternative to austerity? That lie has now been nailed” napakan tiivistelmän, olin jo editointivaiheessa tekstistä innoissani. ”Tätä pitää jakaa tiedoksi laajalti!”, ajattelin.

Riikka ja Jones tekevät kansantajuisesti selväksi, miten Euroopan hallitukset valheiden turvin varastavat kansalaistensa hyvinvoinnin: samalla kun köyhät pakotetaan lainsäädännöllä kikyyn ”valtionvelalla” ja ”kestävyysvajeella” pelotellen, (Islantia lukuunottamatta) maksatetaan globaalin finanssimaailman ahnehdintojen katastrofaaliset seuraukset veronmaksajilla.

Jaoin artikkelia julkaisun jälkeen useisiin yhteiskunta-aiheisiin Facebook-ryhmiin, jotta siihen ja sen sisältöön törmäisi mahdollisimman usea suomalainen – etenkin vielä sumutukseen nimeltä valtionvelka uskovat. Selväksi kuitenkin tuli, että on sopimatonta jakaa olennaisinta valheellisista tekosyistä eriarvoistamisen takana ruotiva teksti ryhmään nimeltä ERIARVOISUUSVARASTO.

Kun postaukseni poistettiin EAV-ryhmästä, tarkastelin ryhmän seinälle jätettyjä – siis ryhmän ylläpidon mielestä eriarvoisuuden suhteen ”analysoivampia” – postauksia. EAV-mode Sakari Kainulainen mitä ilmeisemmin pitää Ylen antoa miesflunssasta FB-ryhmä ERIARVOISUUSVARASTOon sopivampana – oh, anteeksi, unohdin: siis analysoivampana – keskustelunavauksena kuin The Guardianin kolumnistin suomennettuja pohdintoja eriarvoisuuskuilun syvenemisen perustavanlaatuisista syistä.

Kun jakamani artikkelin jälkeen kysyin EAV-ryhmässä asiasta, selväksi tuli myös EAV-moden hiljainen hyväksyntä vihapuheen viljelyyn ryhmässään. Niin poistettuun  postaukseen kuin kyselyyni tuli kommentteina ala-astetasoista huutelua ja henkilöiden ja julkaisumme mustamaalausta ilman – mielipidejohtajansa Ryskyn jalanjäljissä – yritystäkään perustella saati näyttää herjoja todeksi. Kainulainen katsoi tällaisen hyökkäyksen kansalaismediaa kohtaan olevan täysin sopivaa eriarvoisuuden (kokemuksen) vastaisessa taistelussa.

Erehdyttyäni kertomaan EAV-ryhmässä mielipiteeni Kainulaisen perusteluiden naurettavuudesta ei mennyt kauaa, kun huomasin tulleeni heitetyksi ulos ERIARVOISUUSVARASTO-ryhmästä ja estetyksi edes näkemästä (tätä julkista) ryhmää. Toisin kai kävi niille kommentoijille, jotka osoittivat omistavansa ei-minkäänlaista käsitystä netiketistä, asiallisuudesta tai omasta, itsenäisestä ajattelusta.

Kainulainen, Saari ja mitä muita tekopyhiä patsastelijoita teitä sieltä VARASTOltanne nyt sitten löytyykään: Mitemmeni noinniinku omasta mielestä?

– Johanna Lehtonen

¤


¤

Kuva: Chucho Ramírez (CC BY-SA 2.0), Ppntori (CC BY-SA 4.0) via Wikimedia Commons, Facebook
Kuvanmuokkaus: JL

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

20 KOMMENTTIA

 1. Kylmät väreet kantavat tänne kauas merten taakse. Suomessa syntyneena otan osaa vääryydestä kärsiville. VastaValkeassa on onneksi ” jalokiven kaltaisia osaanottajia”, sikalan pohjamudan keskellä. Ihmettelen edelleen miten pienilukuisessa kansassa voi olla, ja elää yhteiskuntaa tuhoavia ”anuksia”. Saunailtojen KOSSUkaan ei riitä elämään kohteliaassa sovussa. VastaValkean sananvapaus on kuin raikas tuuli, verrattuna esim. T-reen A-lehden blogiin, johon on pakon alla sensuroitu ainoastaan, jees,jees,jees ylläpitoa nuoleskeleviä luusereita.V-V, keep up the good work.

 2. Johan tuo nimikin sen sanoo, Eriarvoisuusvarasto. Sinne varastoidaan tietoja eriarvoisuudesta, etteivät pääse putkahtamaan julkisuuteen. Tätä Sipiläkin eniten varmaan mietti, kun työryhmän perusti. Matti Vanhanen poisti Suomesta köyhyyden kieltämällä köyhyydestä puhumisen. Kyllä poikien linja pitää. Eihän noita julkisia tukia nyt kaikille riitä.

  Tuo Saaren lausunto: ”Tässä on kysymys kahdesta eri asiasta. Meidän julkinen talous on alijäämäinen ja tarvittiin taloudellista kestävyyttä lisääviä toimenpiteitä. Toisaalta täytyy pitää huolta, että ihmiset kokisivat, että järjestelmä on tasa-arvoinen ja reilu, jolloin huomio kohdentuu hyvinvointivaltion ja yhteiskunnan sosiaaliseen perustaan.” On puppugeneraattorisarjan parasta A-ryhmää.

  • Maata johtaa porukka joka itse esimerkillään näyttää huippumallia siitä miten eriarvoistutaan tehokkaasti ja sitten sama jengi tarjoaa tällaista propagandaa … että muka ollaan huolissaan eriarvoistumisesta.
   Tekopyhyys HUIPUSSAAN. Ollaan muka vastustavinaan eriarvoistumista mutta tekojen tasolla sitä vain lisätään. Ja ongelmaan pureutuva kritiikki vaiennetaan.

 3. Suomessa akateeminen maailma on liian heikko liiaksi valtion eli poliitikkojen ja nyt kokoomuksen aikana myös yritysten eri yritysjohtajien pihdeissä, joten Saaria löytyy.

 4. > Pyrkiikö ERIARVOISUUSVARASTO vähentämään vai
  > lisäämään eriarvoisuutta?

  On tavallaan tyhjänpäiväistä kysellä näiltä netin maksetuilta toimijoilta mitään, koska mitään linjaa tai agendaa ei ole olemassa. Vain se mistä maksetaan määrää sisällön.

  Kuinka paljon Vastavalkea käyttää julkaisun palkkakuluihin ja kuinka paljon tuo propagandasivusto? Noiden lukujen erotus kertoo sen kuinka paljon julkaisutoiminnassa on mukana aatetta ja kuinka paljon pelkkää rahaa.

  • Pääosa VV:n kirjoittajista tekee palkatonta vapaaehtoistyötä koska näkee tärkeäksi esitellä valtavirrasta eriäviä näkökulmia keskusteltaviksi.

   Mitä minä tällä tienaan? Sen että pääsen Janne Rysky Riiheläisen ”luento”materiaaliin ”informaatiosodan indikaattorihenkilönä”! (elämäniloinen nauru -varoitus)

 5. Poliitikot ajattelevat vaan omaa ja puolueen imagoa. Maine on se mikä merkitsee. Ensin voidaan leikata kaikkein köyhimmiltä, sitten palautetaan almuja ja heti ollaan laupiaita samarialaisia. Selvää on, että kokoomuksen verolinjaukset ovat olleet vääriä. Juuri meni konkkaan Seppälä. Ja aiemmin Anttila. Stokkakin taitaa nilkutella vain jotenkuten. Kotimainen kysyntä ei riitä kannattavaan liiketoimintaan. Veroeurot karkaavat ulkomaille.

 6. Veroeurojen karkaaminen ulkomaille romahduttaa yhteiskunnan entistä eriarvoisemmaksi. Täten sote ja ”valinnanvapaus” ovat tuhokapitalismia parhaimmillaan. Tulevaisuuden tiet , rautatiet ym. yleishyödyllinen yksityistetään? Poliisi ja armeijakin yksityistetään? Em. alueiden toimintaa valvovia ja tarkkailevia instansseja yksityistetään? Neoliberalistiset haaveet väikkyvät kangastuksena hallituksen silmissä. Nythän isäntämaasopimuksen voimassa ollen meillä on veitsi kurkulla läntisten suuryhtiöiden so. talousvalloittajien suhteen. Sen mukaanhan tänne voi tulla pyytämättä ”antamaan apua”. Nykyään sotaa käydään talous edellä, on käyty jo kauan.
  Eriarvoisuudesta kärsivä pieni ihminen on saanut tuekseen uuden ”hybridiviraston”. Se on perustettu kansalaisten ja ministereiden plus kansanedustajien kohtaamattomuuden takeeksi. Se suojaa herkeämättä päättäjiä avuttomilta kysyjiltä, jotka eivät voi ymmärtää tuhokapitalismin siunauksellisuutta. ( Naomi Klein :Tuhokapitalismin nousu) Myös tiedot eduskunnan vierailijoiden hämmentyneisyydestä on hävitettävä mahdollisimman nopeasti. Näin on taattu presidenttimme sanoin ”maailman vakain valtio” ( ja tulevat presidentinvaalit).

   • Son mennyttä aikaa ny. Sipilä perusti justiinsa taloudenosaamisen huippuyksikön. No eihän Suomessa ole ollut talousosaamista kymmeniin vuosiin, mutta nysse lähtee. Meinaavat tehdä vielä semmosen tekoälynkin. Jos se korvaa Sipilän, Bernerin, Orpon, Lintilän, uuvatit yms. niin hyvä juttu. Ei se ainakaan näiden älyä huonompi voi olla.

 7. Juho Saaren työryhmä on tuonut hyvin esiin sen, miksi noita ”työryhmiä” perustetaan. Ei mitään selvittämään aikuisen oikeasti, vaan selittämään ja silittämään hallituksen päätöksiä kansalle vaihtoehdottomina. Ainoa ilo noista ”selvityksistä” taitaa olla kokouspalkkiot ja kampaviinerikahvit, selvittäjille, siis. Somekin näyttää otetun hyvin haltuun, ettei ”väärää tietoa” pääse sielläkään leviämään. Onkohan tämä sitä uutta hybridiosaamista?

  Toinen juttu on konsulttien käyttö. Tilataan selvityksiä konsulteilta, jotka maalaisjärjellä varustetun politikon luulisi pystyvän päättämään itsekin kuudessa minuutissa. Tässäkään tarkoitus ei ole selvittää yhtään mitään, vaan heittää kaverille 59 900 euroa kerrallaan yhdestä ”selvityksestä”, kun tuota summaa ei tarvitse enää kilpailuttaa. Jotkut selvitykset kyllä tehdäänkin ihan oikeasti, kuten ”VR’n kilpailuttamisen” vaihtoehtoinen selvitys, mutta ne eivät ole politikkojen tilaamia. Politikot tekevät ensin päätöksen mielensä mukaan ja tilaavat sitten päätöstään tukevan selvityksen kaveriltaan. Tuplavahinko veronmaksajalle.

 8. Aika tyypillinen some, vilkaisin. Jaaritella saa jos ei osu asian ytimeen. Ei väliä, jos sinulta viedään palkka ja toimeentulo, jos sinut tunnetaan reiluksi ja tunnet itsesi reiluksi. Onhan se prkle jos ei ihmistä, joka tekee työt ilmaiseksi, sanota reiluksi. Tehdään työt kehaisulla, niin kuin ennen sanottiin. Toinen juttu, miten saat itsesi tuntemaan reiluksi. Reiluudella kun ei saa kaupasta leipää. Ei auta vaikka kuinka kehuttaisiin persaukisia reiluksi.

 9. Kävin eilen kodinkoneliikkeissä. Tehosekoitin hajosi. Johan se takuuajan kestikin. Halvinta etsiessäni jututin kauppiaita. Yksi sanoi, että nykyisin ei mene kaupaksi enää kuin ruoka ja polttoaineet. Asumisen lisäksi ihmisillä on varaa ostaa vain kaikkein välttämättömintä, sen verran kun on varaa. Kyllä nollalinja ja kiky puree. Leipäjonot ovat eniten kasvava talous Suomessa.

  Onkohan köyhyydestä puhuminen luokiteltu jo vihapuheeksi, sen verran vähän sitä näkyy mediassa. Köyhyyttähän Suomessa on. Vähintään neljännes kansasta on jo rutiköyhiä, yrittävät sinnitellä jotenkuten päivästä toiseen, penniä venyttäen. Vai pitääkö sanoa senttiä nykyään. Ei se elämää ole, vaan selviytymistaistelua. Ja mitäpä tekee tämä meidän hallitus jumalan armosta. Kähmii sen mitä valtion omaisuudesta vielä irti saa ja suunnittelee edelleen verohelpotuksia valtion tuloveroon. Sille parhaiten tienaavalle prosentille.

  • Meillä on nyt hallitus joka kurjistaa kansaa ja edistää rikkaiden rahankeruuta. Ja tehokkaasti se siinä toimiikin eli eihän siinä mitään vikaa ole. Vika on kurjistuvan kansan kannalta vain siinä että sellainen on vallassa ja valittu hoitamaan asioita.
   Jos siis halutaan toisenlaista tehokkuutta niin se pitäisi vaihtaa. Pallo on kansalla.

   • Ja meillä on media joka manipuloi ja huijaa kansaa ja jota kansa silti vielä seuraa.
    Ja — yllätys yllätys: uutismediamme nauttii suurinta kansan luottamusta maailman 36 teollistuneen maan joukossa.
    Kun Amerikassa 53% luottaa valtamediaan niin meillä vastaava prosentti on 61.
    Olemme siis JOHTAVA MAA, maa jossa on valtamedian eniten huijaama kansa.
    U.S. Near Bottom in Public Trust of Newsmedia (in 36 different industrialized countries)
    However, the average American had a 53% level of trust in the news-sources he or she is relying on.
    The country with the highest level of trust in the newsmedia generally was FINLAND, where 61% of the population trust the nation’s newsmedia.
    http://www.washingtonsblog.com/2017/09/u-s-near-bottom-public-trust-newsmedia.html

 10. Rysky Riiheläinen on mainittu sen verran usein, että pitihän vilkaista hänenkin blogejaan. Ovat Suomen virallisen linjan mukaisia. On hyökännyt Pekka Viljakaisenkin kimppuun. Pekka on menestyvä liikemies, miljonääri, sparrailee Venäjällä nykyisin start-up yrityksiä. Näyttää olevan ministerin neuvonantajakin bisneksissä Venäjällä. Kotoisin Joroisista, melko läheltä Joensuuta. No, jos itse on jäänyt kirjoittelemaan Joensuuhun virallisen linjan mukaisia blogeja, joista tuskin paljon maksetaan, niin eiköhän tässä ole aihetta russofobiaan ihan tarpeeksi.

 11. Janne Rysky Riiheläisen kirjoittelu edustaa jo perusteiltaan ääriajattelua ja ääriliikettä. Sehän pohjaa totaaliseen Venäjä-vastaisuuteen ja russofobiaan, ja vastaavasti USA-ihannointiin ja sen Nato-koneen propagoimiseen.

  Ryskyn ääriliike vastustaa siis ääriliikkeitä, jollaisia ovat kaikki hänen oman ääriliikkeensä kanssa yhteensopimattomat ajattelut ja liikkeet.

  Varmasti Adolf Hitlerkin vastusti ääriliikkeitä, jotka yrittivät kampittaa hänen omaa ajatteluaan.

 12. Seuraamme tilannetta Juho Saaren ja Sakari Kainulaisen holhoamassa Eriarvoisuusvarasto-ryhmässä jatkuvasti.

  Kuva ryhmän ja sen vetäjien toiminnasta sen kuin tarkentuu ja vahvistuu. Kaksikko on löytänyt oman hillotolppansa Juha Sipilän sponsoroimana, ja meno on sen mukaista. Jos uskallat esittää kritiikkiä, lennät ulos ryhmästä, Näinhän kävi Vastavalkean toimittajalle Johanna Lehtoselle, kun hän rohkeni esitellä maailmalta kurjistamispolitiikan vaihtoehtoja.

  Saavatkohan Juho Saari ja Sakari Kainulainen ylimääräiset bonukset jokaisesta kriittisestä ryhmästä ulosheitetystä kommentoijasta? Tonni ja vainaa -tyyliin?

  Kommentoin osaltani Johannan postauksen poistoa; minuun tämä Hitler Jugendia kunniakkaasti edustava pari suhtautui astetta lempeämmin, eli sain jäädä tarkkailijaksi – kuitenkin ilman kommentointioikeutta.

  Juha Sipilä on tilannut Juho Saarelta siis kokonaisvaltaista konsultointia: hänen pitäisi lausua viisaita mutta ei-vaikuttavia sanoja eriarvoisuuden poistosta, mutta samalla estää aiheesta käytävä kriittinen keskustelu. Sanoisin, että tyypillistä lestamafian touhua.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here