National Geographic -dokumentti laupeuttaa White Helmets -huijareita heikoin lähtein

19

Huhtikuun viidentenä vuonna 2017 arvostettuna mediana pidetty National Geographic (NG) julkaisi ennakkokatseltavaksi trailerin dokumenttielokuvastaan ”Hell on Earth: The Fall of Syria and The Rise of ISIS”, tekijöinä Sebastian Junger ja (tuottaja) Nick Quested.

Trailerissa nähdään länsimaiden rahoittama ”ensipelastusryhmä” White Helmets, jonka yhteydet terroristijärjestöihin on laajalti dokumentoitu.

ISIS-terroristijärjestön tuoma hyöty Lähi-idässä etujaan ajaville läntisille geopolitiikan toimijoille ja Israelille on ilmeistä.

¤

White Helmets – Lännestä luotsattu

Myös ”Syyrian siviilipuolustukseksi” (SCD) kutsuttu White Helmets- ryhmä perustettiin Turkissa, Istanbulissa maaliskuussa 2013.

Rahoitusta White Helmets on saanut USAID:ilta, Isolta-Britannialta ja EU-mailta.

Ryhmää johtaa brittiarmeijan tiedustelupalvelun entinen upseeri, sodankäynnin ulkoistamiseen erikoistunut USAR-kouluttaja (Urban Search & Rescue) James Le Mesurier. NATO on käyttänyt Le Mesurierin palveluja mm. Bosniassa, Kosovossa, Libanonissa, Irakissa ja Palestiinassa. Lisäksi hän on toiminut useissa ”turvallisuusalan” yrityksissä.

Le Mesurier perusti vuonna 2014 ”voittoa tavoittelemattoman” Mayday Rescue -järjestön, joka on White Helmetsin tukijärjestö. Niinpä Maydayn tiimissä työskentelee White Helmets -johtaja Farouq al-Habib, Homsin vallankumouksellisen neuvoston perustaja.

Al-Habib on mies, joka johti Syyrian hallituksen vastaista ”rauhanomaista mielenilmaisua” Homsissa. CIA toimitti aseistuksen (kuten monelle muullekin vallankumoukselliselle neuvostolle vuosikymmenten mittaan).

Syyriassa toimii myös aito Syyrian siviilipuolustus (SCD)

joka vastaa normaalia pelastuslaitosta. Aito SCD työskentelee Syyrian hallituksen kontrolloimilla alueilla, ja siihen saa yhteyden soittamalla 113.

¤

Verkkomedia TruePublicalle kirjoittava Paul Larudee kertoo Jungerin ja Questedin suostutelleen NG:n julkaisemaan ennakkotrailerin aikaisin, huhtikuun 4. päivän kemikaali-iskujen jälkeen, joita väitettiin Syyrian hallituksen tekemiksi.

Larudee on Yhdysvaltain hallituksen entinen neuvonantaja Lähi-Idän asioissa. Hän listaa artikkelissaan useita ongelmakohtia, joita löytyy sekä trailerista että itse dokumenttifilmistä.

Trailerissa näkyy, kuinka ohjus tuhoaa rakennuksen kuvatekstin kertoessa tuhon tapahtuvan Aleppossa, Syyriassa – vihjaten ”ohjuksen olevan osa venäläisten tai Syyrian ilmavoimien hyökkäystä taistelussa Alepposta”. Ongelma on, että kuvattu ohjus ei osu rakennukseen Aleppossa vaan vuonna 2014 Gazassa Israelin armeijan toimesta.

Ilmeisesti joku oli tuonut National Geographicin tietoon dokumenttifilmiä mainostavan trailerin sisältävän väärennettyä materiaalia, joten varsinaisesta elokuvasta otos on poistettu”, Larudee kirjoittaa jatkaen: ”Kysyikö kukaan, selvittikö kukaan, mitä muuta väärennettyä sisältöä dokumenttielokuvassa oli?”

Ei ole mitään viitettä siitä, että elokuvantekijät olisivat varmistaneet käyttämänsä materiaalin olevan autenttista, eikä mitään syytä ajatella että he olisivat niin tehneet.

New Yorker -media osaa kertoa filmintekijöiden ”omaksuneen uudenlaisen lähestymistavan”. Koska elokuvantekijät eivät edes päässeet Syyriaan kuvaamaan, kaikki on kuvattu aktivistien toimesta tai aivan muissa sijainneissa Lähi-idässä.

”Uudenlainen lähestymistapa” näkyy myös dokumenttifilmin krediiteissä: aktivisteilla tarkoitetaan länsimaiden rahoittamaa White Helmets -ryhmää ja White Helmetsin pr-toimistoja Aleppo Media Centeriä, Daryaa Media Centeriä, Halb News Networkia sekä Sham Newsia, joita länsimaat rahoittavat. Esimerkiksi Aleppo Media Center saa rahoitusta Turkin Gaziantepissä sijaitsevalta ryhmältä nimeltä Syrian Media Incubator, jota rahoittaa ranskalainen Canal France International (CFI), joka on Ranskan ulkoministeriön operationaalinen mediayhteistyövirasto.

”Mikäli elokuvantekijät haluavat välttyä leimautumasta propagandisteiksi, heidän olisi syytä varmistaa elokuvassa käyttämänsä materiaalin aitous”, Larudee lopettaa.
¤

Kommentti selkokielellä

Länsimaiden rahoittaman valepelastusorganisaatio White Helmetsin pr-toimistot – joita länsimaat ja Qatar rahoittavat – tuottavat länsimaisille medioille materiaalia, jonka kerrotaan tulevan riippumattomista lähteistä ja jonka julkaiseminen tukee länsimaiden tavoitteita Syyriassa. Puolueettomasta uutisoinnista puhumisen voi unohtaa.

– RS

¤

Lue myös

Bermeo Blodgett, Sarah | Duke University (30.1.2011): Foreign Aid and Regime Change: A Role for Donor Intent https://pedl.byu.edu/documents/foreign%20aid%20and%20regime%20change.pdf

Lähde

Larudee, Paul | TruePublica.org (7.7.2017): The National Geographic ”Hell on earth” Syria Hoax http://truepublica.org.uk/global/national-geographic-hell-earth-syria-hoax/

Artikkelivideossa White Helmets -”pelastajat” kuvaavat ”pelastusta”
”Caleb Stephen” | YouTube (ladattu 26.2.2017): White Helmets mannequin challenge fake rescue video https://youtu.be/iQb3W4u1JS8

 

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

19 KOMMENTTIA

 1. Heheh ? ” Toimitti aseita rauhanomaisille mielenosoittajille ” ? Just, näin toimii poliittisesti korrekti MEDIA. On se mukavaa päästä päivän-alkuun remakkaalla naurulla, heh.

 2. Se kaivattu totuus tulee pikku hiljaa esille, kun länsimedian rakentama kuona-aines saadaan riisutuksi pois uutisoinnista.

  Valkokypärät edustavat jo kohtalaisen suurta kuona-aineskertymää. Heidän esiintymisensä elokuvissa ja videodokumenteissa alkavat valheellisessa surkuhupaisuudessaan olla jo säälittäviä. Onko niin, että vain suomalainen valtamedia uskoo enää näihin satuihin?

 3. Ja sitä myötä suomalainen valtaväestö. Tuomioja tuntuu olevan aivan ulkona, mitä Suomen armeijassa tapahtuu, Salolainen kertoo erittäin yksinkertaistettua totuutta Ukrainan ja Georgian tapahtumista. Pertti Salolainen on kuin John Wayne länkkärissä: Vain intiaanit ovat pahiksia.

  Ehkä katsaus Vastavalkeaan aukaisisi yksinkertaisimman väestönosan silmiä.

  Pitäisikö eduskuntaan asettaa yläikäraja, olisiko 55 vuotta sopiva?

  • Lännenelokuvilla oli ennenvanhaan tietty tarkoitus. Inkkareista tehtiin pahiksia, peittämään sitä tosiasiaa, että valkoinen mies tullessaan ameriikkaan petti kaikki lupauksensa ja sopimuksensa inkkareiden kanssa. Selkokielellä, propagandaa, mutta siitä hyvää propagandaa, että elokuvista katsojat vielä maksoivat. Lyötiin kaksi kärpästä kerralla, propaganda ja business. Sama kuin eeuussa nyt. Vain sinisilmäisimmät hölmöt noudattavat sopimuksia.

   • Pitihän se jotenkin selittää parhain päin että Euroopan ylijäämäväestö anneksoi kokonaisen mantereen (ennen kuin siirtyivät anneksoimaan Meksikolta Kalifornian ja muutaman muun osavaltion) alkuperäisväestöltä eli intiaaneilta.

    • Riikka, miksi käytät tätä ’uuskieltä’ vaikka meillä on omakin kieli?
     Anneksoida verbi on suurimmalle osalle täysin vieras sana. Eli kommenttiasi ei suurin osa ymmärrä lainkaan ?
     Ylipäätään toivoisin että mahdollisimman paljon käytettäisiin täällä suomalaisia sanoja.

     • selvennys: Tarkoitin ’uuskielellä’ englanninkielisten sanojen muokkausta omaan kieleemme mitä paljon tapahtuu.

     • Käytin sanaa anneksoida koska se on Krimin takia ollut niin paljon esillä — samalla kun unohdetaan krimiläisten kansanäänestäneen.

      Sanan anneksointi käyttö auttaa vertaamaan tapahtumia.

 4. USAssa ja ”länsimaissa” USAn elokuvateollisuus ja fiktiivinen elokuva on aina ollut CIAn, Pentagonin, USAn armeijan komennossa ja kontrollissa.

  Siksi USAssa ja yhä enemmän Euroopassakin NATO-maissa ja USA-NATOn kumppanuusmaissa CIAn, Pentagonin, USAn armeijan fiktio ymmärretään faktaksi ”faktioksi”, mikä täälläkin keskustelussa tulee hyvin esiin NATO-trollien jutuissa.

  Eikä kysymys ole vain ymmärtämisestä:

  1) USAn ja NATOn sotakoneisto uskoo itse ”faktioon”, mikä on syy, että USA kehittää mielikuvituksellisia aseita, jotka reaalimaailmassa ovat kalliita fiaskoja kuten esim. F-35, Zumwalt jne ja syy, että USA ja NATO eivät osaa oikeaa modernia ja reflektiivistä sodankäyntiä ja sotaa vaan häviävät sotansa.

  2) USAn ja NATOn sotakoneisto myös luo ”faktiota” eikä vain elokuviin vaan koko mediakenttään ja reaalimaailmaan kuten 9/11, Osama bin Laden, Venäjän uhka jne.

  Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomikin on siirtynyt ”faktioon”, mistä mm. YLE ja HS ovat hyviä esimerkkejä kuten NATO-trolli-armeijakin sekä Suomeen perustettu USA-NATOn Hybridiosaamiskeskus.

  Suomalaista elokuvaa ei ole vielä ”faktioitettu”, mutta eiköhän sekin ole jo lähellä, voi olla jo uudessa Tuntemattomassa Sotilaassa, mutta toivottavasti ei.

 5. Just niin. Paikallisessa ( cyndicated paper ) sanomalehdessä oli paljastava lipsahdus, miten, ja missä niitä avaruus kuvia filmataan. Hawailla tietenkin, missä on avaruuden planeettojen pintaa muistuttavia näköaloja ?
  007 James Bond filmissä se tuli esille jo vuosikymmeniä sitten. Tulivuorten mustat tuhka-rinteet tosiaankin saattavat olla aika lähellä esim. kuun pintaa. Glen saattoi kuolla ennen aikojaan omiin petoksiinsa Kuun- kävelijänä. Kun se päivä koittaa, jolloin Kiina taikka Venäjä käyvät kuun pinnalla kuvaamassa USAn lippua, sitten minustakin tulee vakautunut uskovainen, ei ennen sitä.

  • Miksi se astronautti ei heittänyt kiveä? Mä oisin heittänyt nähdäkseni kuinka kauas sen saa paiskattua painovoimattomassa tilassa.

 6. National Geopraphic on ollut aina fiktion ja faktan sekasikiö. Enempi vielä fiktiota.
  Hukkaa vaan aikaansa moista katsomalla.

  • Kommenttisi eivät tulleet näkyviin, koska ne odottivat sähköpostivahvistusta. Hyväksyin nyt kaksi kommenttiasi manuaalisesti.

 7. Jos mietiskelee, sitä Usan avruusohjelmaa, niin mieleen tulee kysymys, mikä sen ohjelman todellinen päämäärä voisi olla ? Kallispalkkaisia oppineita värvätään ojelmiin, joiden tulokset ovat kovin arvelluttavia. Ilmakehän ulottuvuuden loputtua, loppuvat haaveet avaruusretkeltä, ainakin normaalien tutkijoiden mielestä? Satoja miljoonia maksavasta ”harrastuksesta” kymmenet tuhannet tekevät tyydyttävän elatuksensa, veronmaksajien rahoista. Kaikki sensaatiomaiset esitykset kahlehtivat katsojat, pitäen heidät kiireisinä, poissa tärkeimmistä asioista omassa maassaan.
  Liität siihen Hollywoodin valheelliset kuvaukset, niin se kaikki on jo uponnut yleisön aivoihin. 9-11 räjäytykset, ja niiden ”lavastus”. Maleysian koneen ( koneiden ? ) häviämiset ? Uhrien henkilöllisyydet ? Passien vertailu sekä selvitys ? Etcr.etcra .

  • ” Ilmakehän ulottuvuuden loputtua, loppuvat haaveet avaruusretkeltä, ainakin normaalien tutkijoiden mielestä? ”
   LOL!

   Uskot siis edelleen että kuussa ei ole käyty ja että tyhjiössä raketilla ei voi olla työntövoimaa….

   ”9-11 räjäytykset”
   Vain hyödylliset idiootit uskovat tuohon.
   Järkevään ajatteluun kykenevät ymmärtää sen olevan mahdotonta.

   ”Maleysian koneen ( koneiden ? ) häviämiset ?”
   Harvassa on ne aivopestyt idiootit jotka vielä uskovatnoihin Venäjän valheisiin. Toki VenäjänValkea keskustelusta sellainen löytyy.

   MH17 ei hävinnyt, sen kohtako on 100% selvitetty.

   MH370 on osin selvinnyt ja osittain löytynyt.

 8. Syyria on melkoinen maanpäälinen h*lvetti.
  Assad ja Venäjä pommittaa siviileitä ja sairaaloita tauotta.
  Samalla assadin hallinnon alaiset sairaalat kieltäytyvät kyseisiä uhreja hoitamasta.
  On selvä että venäjämyönteiset tekevät kaikkensa auttajien mustamaalaamiseksi.

  Kymmenittäin … sadoittain valkokypäriä on uhrannut henkensä siviilien pelastamiseksi syyriassa (vain osa vkypäristä on huijareita ja rikollisia)

  Jo maailmassa olisi jotain tolkkua YK olisi auttamassa mutta Venäjä estää sen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here