Yhdysvaltain lentotukikohta Ramstein on vaarallisempi kuin voisi uskoa. Wolfgang Jungin luennot ja Luftpost-KL-artikkelit läpivalaisevat Euroopan tärkeintä NATO-tukikohtaa Ramsteinia Saksan Kaiserslauternissa ja sen ympäristössä.

Puhuttaessa Ramsteinin tukikohdasta ensimmäiseksi nousevat mieleen miehittämättömät ilma-alukset tai ainakin näiden alusten ohjaamiseen erikoistunut SATCOM-asema, josta lennokkeja ohjataan satelliittien kautta. Ilman Ramsteinin SATCOMia ei lennokkisota Lähi-idässä olisi mahdollista. Keskuksen vaikutus maailmanrauhaan vaietaan hiljaiseksi niin Saksan hallituksen kuin NATO-johdon ja Euroopan unionin toimesta.

Ramsteinin tukikohdalla on kuitenkin muitakin tärkeitä ja pidemmälle vaikuttavia tarkoituksia.

Tukikohdan huolestuttavia vaikutuksia Kaiserlauternin ympäristöön on tuonut esiin Wolfgang Jung, rauhanaktivisti ja Luftpost-KL -julkaisun päätoimittaja. Jung näkee tukikohdan sijainnin suurena vaarana Kaiserslauternin ympäristölle suuren konfliktin syttyessä. Tukikohta on ensikohde Venäjän kanssa mahdollisesti syttyvässä sodassa.

USA Saksassa

Maailmanlaajuinen valvonta, jota USA harjoittaa, toimii kuuden (6) aluevalvontakeskuksen kautta. Yhdysvaltain sotavoimilla on noin 1000 tukikohtaa ympäri maailmaa. Euroopan keskus (United States European Command, USEUCOM) toimii Stuttgartissa, josta johdetaan Saksassa olevia 174:ää tukikohtaa (lukumäärä vuodelta 2015).

USEUCOMin virallisiin tehtäviin kuuluu sotilaallisten operaatioiden läpivieminen, valvonta ja transatlantisen turvallisuuden ylläpito ja lisääminen kansainvälisten liittolaisten ja muiden Yhdysvaltain aluekomentokeskusten kanssa.

USEUCOMille määrättyjä tehtäviä hoidetaan alaorganisaatioiden avustuksella. Näihin kuuluvat mm. U.S. Army Europe (Wiesbaden/Saksa), U.S. Navy Europe (Napoli/Italia), U.S. Marine Corps Forces Europe (Böblingen/Saksa), Special Operations Command Europe (Stuttgart/Saksa) ja U.S. Air Force Europe (Ramstein/Saksa).

Ramsteinin tukikohta on levinnyt Ramsteinin, Pirmasensin ja Kaiserslauternin alueille. Tukikohta koostuu useista Yhdysvaltain maavoimien ja ilmavoimien yksiköistä. Tukikohdassa pitää majaa mm. 435th Comptroller Squadron, joka on suurin hallinnollinen yksikkö Yhdysvaltain ulkopuolella.

Kaiserslauternin alueen 780 neliökilometriä käsittävällä alueella asuu kaikkiaan 210 000 ihmistä. Tämä lisäksi siellä on 52 000 amerikkalaista, joista 14 500 on sotilaita. Vertailuksi Japanin Okinawan 2276 neliökilometriä käsittävällä alueella asuu 1,4 miljoonaa ihmistä ja 43 000 amerikkalaista.

Sotilashenkilökunnan lisäksi alueella toimii Yhdysvaltain kansalaisia ja saksalaisia siviilitehtävissä, joita ei tilastoida. Saksalaisten toimijoiden, kuten paikallisten yritysten, määrä on ollut laskussa jo pitkään, vaikka tukikohdan ”taloudellista tärkeyttä” muistetaan korostaa aina kun mahdollista.

Wolfgang Jungin mukaan tärkeimpiä yksiköitä Ramsteinissa ovat logistiikka- ja huoltokeskus (21st Theater Sustainment Command), Euroopan ammuskeskus (Ammunition Center Europe), alueellinen lääkehuoltokeskus (Regional Medical Center, LRMC), 10. armeijakunnan ilma- ja ohjuspuolustuksen komentokeskus (10. Army Air and Missile Defense Command) ja Ramsteinin lentotukikohta.

Logistiikka- ja huoltokeskus hoitaa useilta kasarmeiltaan koko EUCOMin ja Afrikan komentokeskus AFRICOMin logistiikan ja huollon sekä jakaa ja järjestää reservien siirrot eri tukikohtiin ja rintamille. Tällä hetkellä organisaatio hoitaa huollon ja tarvikkeet myös kaikille Itä-Eurooppaan siirretyille joukko-osastoille.

Miesaussa sijaitseva Army Depot on 2400 hehtaarin suuruisena maailman suurin ammusvarasto. Yli 200 000 tonnia ammuksia ja tarvikkeita voidaan varastoida alueelle. Vuoden 2016 varastoinventaario piti sisällään 30 000 tonnia erittelemättömiä erilaatuisia ammuksia. Varastosta toimitetaan eri kriisialueille, kuten Afganistan, päivittäin tarvittavat ammukset, kranaatit ja käsiaseet. Varasto perustettiin 23. maaliskuussa 1949 ja toimii siitä asti logistiikkakeskuksen alaisena.

Landstuhlissa sijaitsevan lääkehuoltokeskuksen 3300 työntekijää työskentelevät suurimmassa sotilassairaalassa USA:n ulkopuolella. Vuosien 2001 ja 2006 välisenä aikana sairaala hoiti yli 60 000 Yhdysvaltain kansalaista ja 41 muun maan kansalaisia, jotka tuotiin sinne Ramsteinin lentotukikohdan kautta maailman eri kriisipesäkkeistä. Suurin osa sotilaista palasi sairaalasta suoraan rintamille. Vain joissain tapauksissa käytettiin tukikohdan ulkopuolisia erikoisklinikoita. Sairaala hoitaa myös koko Kaiserslauternin alueella sijaitsevien tukikohtien terveydenhuollon.

Portti Eurooppaan

Ramstein, Yhdysvaltain armeijan ”Gateway to Europe”, on suurin sotilasilmaliikenteen solmukohta koko maailmassa USA:n ulkopuolella. Tämä selviää useista Luftpost-KL:n raporteista. Yksi luonnehdinta sivustolta kertoo tukikohdan olevan ”suurin, vilkkaimmin liikennöity, paras ja kenties tärkein sotilastukikohta koko maailmassa”.

Ramstein ei ole siis pelkästään SATCOM-tukikohta, josta käydään lennokkisotaa, vaan se on myös Yhdysvaltain Euroopassa toimivien ilmavoimien pääesikunta ja johtaa muitakin lentotukikohtia Euroopassa, mukaan lukien: Spangdahlem (DE), Chievres (BE), Croughton, Mildenhall und Lakenheath (UK), Lajes (PT), Rota (ES), Aviano (IT) ja Incirlik (TR).

Ramstein tarjoaa kaksi lähtö- ja laskeutumiskiitorataa Yhdysvaltain armeijan suurimmille kuljetuskoneille sekä suuret hallit moninaisille huolto- ja säilytystoimille, joita vuosittaiset yli 30 000 lähtöä ja saapumista vaativat. Kuukausittain yli 30 000 henkeä käyttää tukikohdan henkilöliikenneterminaalia ja yli 90 prosenttia liikenteestä Lähi-itään ja Afrikkaan kulkee Ramsteinin kautta.

Tukikohdassa sijaitseva ilma- ja avaruustoimitojen keskus (603rd Air and Space Operations Center) valvoo Yhdysvaltain ilmaoperaatioita koko Lähi-idän ja Afrikan alueella. Keskuksella on valmius organisoida ilmaisku mihin tahansa EUCOM- ja AFRICOM-valvonta-alueelleen seitsemän tunnin sisällä. Lisäksi tukikohdassa pitää majaa erikoisosasto 435th Air Ground Operations Wing, jolla on valmius rakentaa lentokenttiä melkein mihin tahansa EUCOM- ja AFRICOM-alueella.

Ramsteininin lentotukikohdan alueelta löytyy lisäksi niin käsiaseille kuin hävittäjäkoneille, pommittajille ja lennokeille koko Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan alueelle ammukset säilyttävä ja hoitava 86th Munitions-Squadron.

TRA on lyhenne sanoista Temporary Reserved Airspace (väliaikaisesti varattu ilmatila), joka on varattu sotilaslennoille harjoitteluun maanantaista torstaihin kello 08.00–23.00 ja perjantaisin kello 08.00–17.00. Harjoitusten ajaksi voidaan mikä tahansa TRA-ilmatilaosa sulkea siviililennoilta. Tämän lisäksi Kaiserslautern kuuluu POLYGONE-alueeseen, joita on Saksan lisäksi myös Ranskassa. Näillä alueilla harjoitellaan elektronista taistelua. Näitä harjoituksia valvoo Ramsteinissa sijaitseva Polygone Control Center (PCC).

Ramsteinin tukikohta välittää kaiken tiedon, joka tarvitaan USA:ssa istuvien lennokkien ohjaajien ja maailman kriisipesäkkeissä lentävien lennokkien välillä. ”Stopp Air Base Ramstein” -sivuston mukaan Ramstein on ollut mukana Pakistanissa, Jemenissä ja Somaliassa melkein 5000:nnen ja Afganistanissa yli 13 000:nnen ihmisen laittomassa teloituksessa. Laskemattomia uhreja lennokkisodalle on syntynyt myös Irakissa, Syyriassa ja Libyassa. Suurin osa uhreista on sotaan osattomia naisia, lapsia ja vanhuksia, niin kutsuttuja oheisvahinkoja (collateral damage), tapauksia, jotka ”kuuluvat” tämänkaltaiseen sodankäyntiin.

NATO vaaraksi naapureille

Ramsteinin suojissa on myös Allied Air Component Command / AIRCOM Ramstein, joka kantaa vastuun kaikesta NATO-ilmaliikenteestä, sekä Ground-Based Midcourse Defense (GMD) -komentokeskus. AIRCOM Ramstein johtaa kaikkien NATO-maiden ilmavoimia. HQ AIRCOM on suoraan NATO-johdon alla ja on erittäin tärkeä European Missile Defense -järjestelmän toiminnalle.

AIRCOM tutkii kaiken informaation, joka virtaa NATOn järjestelmiin, tekee päätökset reaktioista ja antaa toimintakäskyt kyseeseen tuleville taisteluosastoille. Tämä keskus valvoo myös Baltian ilmatilaa ja ohjaa Saksan Geilenkirchenistä käsin toimivia AWACS-koneita.

Edellä mainittu ilma- ja ohjuspuolustustuksen komentokeskus, 10th Army Air and Missile Defense Command, ei ole Ramsteinissa, vaan erittäin lähellä sijaitsevassa Vogelwehissä, mutta Ramsteinin tukikohta voi ottaa ohjat ilman NATOn päämajan hyväksyntää. Tätä mahdollisuutta varten tukikohdan tiloihin on rakennettu toinen valvonta- ja käskykeskus, joka on Yhdysvaltain armeijan suorassa alaisuudessa.

Ramstein on enemmän kuin pelkkiä lennokkeja. Ilman Ramsteinia ei Yhdysvaltain presidentin kuukausittaista eliminointilistausta (”Kill List”) voitaisi toimeenpanna. Tämän takia ihmiset kerääntyivät ”rauhanleiriin” osoittamaan mieltään Ramsteinin tukikohtaa vastaan 3.–10. syyskuuta 2017 motolla ”Stopp Air Base Ramstein – Keinen Drohnenkrieg”.

Tämän rauhaa tukevan mielenosoituksen takana on Wolfgang Jungin vuosia kestäneen tutkimuksen paljastama tieto siitä, että Ramstein ei ole pelkästään lennokkikeskus, vaan todellinen uhka koko tukikohdan ympäristölle mahdollisessa sodassa suurvaltojen välillä.

AIRCOMin suojissa sijaitseva ohjuspuolustusjärjestelmä (European Missile Defense System) on ensi-iskun kohde – skenaario, jonka vaikutuksia ei halua kukaan edes ajatella ja jota vastaan saksalaiset ja useat muut eurooppalaiset rauhanaktivistit käyvät jo vuosia kestänyttä taistoa. Euroopan kansalaiset vaativat myös Ramsteinin kautta ja avulla tehtävien kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien vastaisten tekojen välitöntä lopettamista.

Ramsteiner Appell

”Hyökkäyssodat ovat perustuslain vastaisia – Saksan maaperältä ei saa hyökätä mihinkään!

Me kansalaiset vaadimme kaikkia kansanedustajia Saksan valtiopäivillä kieltämään kaikkinaisen Saksan maaperällä sijaitsevien sotilastukikohtien käytön sekä Saksan ilmatilan käytön ihmisoikeuksia ja Saksan perustuslakia rikkovien hyökkäyssotien käymiseen, kuten Saksan perustuslain artikla 26 sitovasti esittää.”

Lisätietoa vetoomuksesta: http://ramsteiner-appell.de/

¤


¤
Juha ”Hämis” Hämäläinen on linkolalainen kansalaistoimittaja, joka käyttää taistelussa epätoivoa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan vain onkea ja kynää.

¤

Kuva: TSGT David D. Underwood, Jr. | US Air Force (ID:DFSD0412914 / 021217F1851U004) (CC0) via Wikimedia Commons

7 KOMMENTTIA

 1. Ramstein on ihmiskunnan arkkivihollisten, zio-globalistien sotateollisen kompleksin yksi ilmentymä:

  ”Zionists Banks Are Behind the American Industrial Military Complex

  A military-industrial complex was developed in the USA with the sole intention of crushing the global uprising against Rothschild/Zionist world banking. Three of the most enlightened, industrious and educated societies of the time, Germany, Japan and Italy were the leaders of a global rebellion to destroy debt. They wanted to destroy the global banking establishment which held the monopoly on money. The big banks printed and owned all money. All money was the property of the big bank. The bank simply loaned it out to people in exchange for a profit in the form of interest.
  The Axis countries demanded the alternative, that money be printed debt-free as a service to society and not as a form of manipulation. The biggest problem with the big bank economies had been demonstrated in the previous World War. It was realized, first that when a country was ravaged and destroyed by war, its people had to resort to taking loans from the international world bank in order to rebuild their nation. Whole nations became indebted to the World Bank after the First World War. What this meant was essentially that the people of those nations had to work in order not just to repay the loan, but also an additional monthly percentage, like 20%.

  Whole nations were working for the banks. The people had to pay a monthly tribute to the banks and this tribute weighed hard on them it didn’t allow their economy to bloom as it should because 20% of it was being sucked off by a big banking entity up in the clouds. Then, it was realized that the only alternative option to pay the bank back quickly was through war. The indentured nation went to war and laid waste to another country, stealing their resources and handing it to the bank thus erasing (or reducing) their own debt. (Or more likely increasing their debt limit/ceiling) In turn, forcing another plundered and destroyed nation to look to the bank for a loan thus ensuring the repetition of the cycle.

  The US military-industrial complex today is not like the Iranian military-industrial complex at all. The Iranian one is non-profit where the American war machine is for-profit…”

  Koko artikkeli: http://subversify.com/2014/01/10/zionists-banks-are-behind-the-american-industrial-military-complex/

  • Edelläolevasta Petter Hamalaisen artikkelista on kylläkin sanottava, että se on tietystä totuussisällöstään huolimatta varsin yksipuolinen ja puutteellinen esitys asiasta mm., koska mainitut kolme akselivaltaa lähtivät myös tosiasiallisesti brutaaleille ryöstöretkille moniin muihin valtioihin kuten sionistien talutusnuorassa kulkeva Yhdysvallatkin ainakin viime vuosikymmeninä – sen jättiläisyritykset monien maiden luonnonvarojen ryöstäjinä ja Rotschildin kasaarimafia velkaponzeineen. Saksassa vallalla ollut natsismi sisälsi paljon myös epähumaaneja piirteitä – vaikka niistä eivät esim. CIA:n menetelmät muissa maissa paljokaan jää jälkeen brutaalisuudessaan.

 2. Me vaadimme ? Ketkä me ? Ja mitä hyötyä on valittamisista taikka vaatimuksista, kenelle valitat, ja missä ? Eikö se olisi UN-liiton asia valittaa, että ”voi, voi, voi” . Muutamien päivien marssiminen, taikka mellakoiminen mielen-osoittajilta on ”yks hailee”.Ne joilla on eniten kunniamerkkejä, rinnassaan, päästävät paskoisen naurunsa.
  Ihmisten tuhoamiseen harjoitetut sotilaat eivät muuta osaa tehdä, kuin ”tarkkuuammuntaa”. Voin vain kuvitella milta tuntuisi, jos jokaisen maan rajalla olisi kymmeniä tuhansia vieraan maan sotilaita valmiudessa hyökkäykseen. Se vasta olisi ”Demokratiaa”.

 3. Kyllä media sotkee ja sekoittaa kansalaisten päät.Jos tämä kaikki olisi saksalaisten tiedossa (valveutuneiden) niin sisäpoliittinen purinahan siitä alkaisi.Kun hallitset median hallitset kansan!Samaa kaavio toimii Suomessakin.Kaikkea ei kansa tiedä mitä isäntämaa Sauli on sopinut………

 4. Kiitos Hämis tästä silmiä avaavasta katsauksesta USA:n miehitysvallan käytänteisiin Saksassa.

  USA käyttää Hitlerin Saksan aikaansaannoksia sotilasvallan käytölleen verukkeena siis kahdellakin tapaa:

  1) alistamalla Saksa sotatoimiensa keskeiseksi operaattoriksi, ja
  2) oikeuttamalla samalla verukkeella Israelin terroristisen sotapolitiikan.

  Merkelin vasallius USA:lle osoittautuu megaluokkaa suuremmaksi kuin konsanaan Sauli Niinistön vasallius. Saulihan on vasta järkännyt USA:lle (ja Natolle) Suomen maa-, ilma- ja vesitilan sotilaallisen käytön, sekä päästänyt USA:n hävittäjät ja muunkin sotavoiman ”harjoittelemaan” Suomessa.

  Saksa on tätä vastaavaa toteuttanut jo vuodesta 1949, eli siis liki 70 vuotta. Mahtaako Saksa juhlia 2019 USA:n vasalliuden 70-vuotisjuhlaa?

  Ehkäpä Merkelin vasalliuden sitkeyttä lisää se, että hän jo Itä-Saksassa harjoitteli samaa roolia Neuvostoliiton suhteen? Tilanne on kuitenkin kestämätön pitkällä tähtäimellä; Euroopan vahvin valtio ja sen johto on täydellisesti USA:n pihdeissä.

 5. Lännen sotajoukkojen ( turvallisuus joukot ? ) palkanmaksut otetaan Amer-kansan selkänahasta, sekä FED. rahanpainokoneista jos tuloverot eivät riitä. Voi vain ihmetellä, miten sotatoimia voidaan pitää hengissä. Ilman kaikkea varustelua sotaan. USA saattaisi olla ”paratiisimaisessa olotilassa”, jos ne varat käytettäisiin ”todella koko kansan hyödyksi”. Pieni Suomi on myöskin jo hengessä mukana, neljän hornetin avustamana. Järki HOI äly älä jätä ?

 6. NATOn Ramstein on USAn ja NATOn joukkosidontapaikka aivan kuten Sauli Niinistön NATO-isäntämaa-Suomikin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here