Elokuun alussa hakukonejätti Google päivitti ohjelmistonsa. Tämän päivityksen tärkein parannus oli hakuosumien paraneminen. Google itse kutsui päivitystä nimikkeellä ”laaduntarkkailu” (quality control).

Datasuodatuksen ylivaltias

Tärkeimpänä hakutulosten laatukontrolliominaisuutena Google piti ns. salaliittoteorioiden siivoamista hakutuloksista. George Orwellin dystooppisessa romaanissa 1984 se, mitä oikeasti tapahtui, oli totuus, Veritas. Faktat sen sijaan olivat tapahtumista kerrottu kuvaus, jonka suurin osa ihmisistä sitten uskoi todella tapahtuneen.

Googlen tuore laatukontrollipäivitys sisältää uudet ohjeet ja toimintatavat, jotka koskevat salaliittoteorioita. Google myöntää avoimesti, että heidän tavoitteenaan on estää salaliittoteorioita koskevien sivustojen nousu hakutuloksissa. Google myöntää uuden laatukontrollin koskevan myös niitä sivustoja, jotka ovat ristiriidassa vakiintuneiden tieteellisten ja historiallisten faktojen kanssa.

Hakutulosten näkyminen käyttäjälle määräytyy Googlen antamien arvosanojen mukaan. Merkittävin tekijä on sivujen sisällön suhde kulloinkin käytettyyn hakusanaan – näin muodostuu se lista, joka näkyy hakutuloksena. Googlella on yksin valta määrittää ne parametrit, jotka ohjaavat hakutuloksia. Kukaan ei kuitenkaan kontrolloi Googlea sen suhteen miten se nämä parametrit asettaa.

Yhdellä yrityksellä on siis käytännössä rajaton valta määrittää se, missä järjestyksessä hakutulokset näkyvät käyttäjälle ja tällä mekanismilla kontrolloida sitä, mitä ihmiset lukevat hakemastaan aiheesta. Googlen pitkäaikainen toimitusjohtaja Eric Schmidt on sanonut Googlen hakukoneesta näin: ”Kun käytät Googlea, saatko enemmän kuin yhden osuman? Tietenkin saat. Se on kuitenkin bugi. Meidän pitäisi pystyä antamaan haullesi vain yksi oikea osuma.”

Google on julkaissut 160-sivuisen pdf-tiedoston, jossa se käy perusperiaatteet läpi uudesta laatukontrollistaan. Sivulla 108 määritellään epäonnistuneita hakutuloksia eli tuloksia, jotka eivät täytä hakutavoitetta, eivät ole faktoiltaan pitäviä tai jotka saavat hakijan haluamaan lisää osumia. Tällaisten joukkoon luetaan tulokset, jotka ”ovat suoraan ristiriidassa vakiintuneen tieteellisen sekä lääketieteellisen yhteisymmärryksen kanssa” tai ”ovat ristiriidassa vakiintuneiden historiallisten faktojen kanssa”.

On täysin selvää, että näin pyritään hautaamaan tietyt asiasisällöt ihmisiltä. Ne laitetaan näkymättömään laatikkoon, joka on lukossa ja jonka avaimet ovat Googlella.

Google ”kasvattaa” moninaisuuden monoteismiin

Viime heinäkuussa Google erotti työntekijänsä James Damoren, koska hänen kirjoittamansa kriittinen muistio Googlen työntekijöihin kohdistamasta aivopesusta vuoti internettiin. Mitä tämä aivopesu sitten oli? James Damoren mukaan Googlen työntekijöiden keskuudessa on erilaisia opintopiirejä, joissa pyritään opettamaan työntekijät ajattelemaan uudella tavalla, kun on kyse ihonväristä tai sukupuolesta. 6.9.2017 ulostulleessa radiohaastattelussa Damore kertoo opintopiireistä näin:

”Koko ohjelman tavoite on opettaa aivot ajattelemaan uudella tavalla, kun kyse on ihonväristä. He yksinkertaisesti olettavat sinun syyllistyvän rasismiin koska olet valkoinen. Kenenkään ei ole pakko osallistua, mutta työntekijöitä kehotetaan osallistumaan näihin opintopiireihin. Jos haluat edetä urallasi Googlessa, on sinun edistettävä moninaisuutta niin ihonvärin kuin myös sukupuolen ja seksuaalisuuden suhteen.”

Palataanpa Eric Schmidtiin. Hänen mukaansa Googlella on tavoitteena olla jotain parempaa, jotain suurempaa kuin vain hakukone. Googlen tehtävä on ”tehdä ihmisistä parempia ihmisiä, Googlen on pyrittävä kasvattamaan ihmisiä, eikä vain ihmisiä vaan koko ihmiskuntaa”. Jokainen voi miettiä miksi hakukone haluaa kasvattaa ihmisiä yleensä yhtään mihinkään?

Hakutulosten ensivaikutelma luo maailmankuvaa

Tillsburgin yliopistossa tehdyssä kartoituksessa havaittiin hakutulosten järjestyksen määrävään sen miten ihmiset suhtautuvat haettuun tietoon. Vajaan kolmensadan ihmisen ryhmää pyydettiin hakemaan internetistä tietoa tuhkarokosta, sikotaudista sekä vihurirokkorokotteesta. Saatuja hakutuloksia kuitenkin manipuloitiin niiden asiaa koskevien lähestymiskulmien mukaan. Toiset ihmiset saivat vain positiivisia artikkeleita hakutulosten kärkeen ja toiset negatiivisia.

Kartoituksesta kävi kiistattomasti ilmi kuinka hakutulosten järjestys määritti ihmisten suhtautumista kulloinkin haettuun aiheeseen. Kartoituksen tehneen apulaisprofessori Henry Brightonin mukaan suurin yllätys kartoituksessa oli, kuinka helposti hakutulosten järjestystä manipuloimalla voidaan ohjata ja muokata ihmisten päätösten tekoa siihen suuntaan, mikä kulloinkin katsotaan sopivaksi.

On äärimmäisen tärkeää ymmärtää tekoälyn tekevän hakutuloksia koskevan lopullisen järjestyksen. Tämä ei koske pelkästään Googlea vaan myös YouTubea, jonka Google omistaa. Facebook sen sijaan profiloi jäseniään heidän jakamien linkkien perusteella.

Tuntevatko tekoälyt meidät itseämme paremmin?

Tekoälyyn eivät luota vain tietotekniikkajättiläiset. Vancouverin poliisilaitos on ottanut käyttöönsä ennaltaehkäisevän poliisityöskentelyn. Sen sijaan, että poliisi saapuisi rikospaikalle rikoksen jo tapahduttua, Vancouverin poliisilaitos saa tekoälyn ohjaamalta tietokoneelta etukäteen varoituksen siitä, missä rikos tulee mahdollisesti tapahtumaan. Näin poliisi voidaan lähettää mahdolliselle tapahtumapaikalle jo etukäteen ja näin estää mahdollinen tekeillä ollut rikos.

Kun tekoäly saavuttaa kypsyyden, se hankkiutuu ensimmäisenä eroon siitä,
mitä se ei enää tarvitse.

– Anthony T. Hincks

Englannissa on sen sijaan testattu tänä vuonna Cambridgen yliopistossa kehitettyä ohjelmistoa (Harm Assessment Risk Tool, HART), joka luokittelee epäillyn todennäköisyyden uusia rikos kolmeen eri uhkaluokkaan. Tämä tekoäly on tehokas: se kykenee laskemaan ratkaisun rikoksen uusimisen todennäköisyydestä 11 sekunnissa. Ohjelma on ollut koekäytössä 2013–2015. Saadut tulokset osoittivat, että 12 prosenttia korkeimpaan riskiluokkaan kuuluneista epäillyistä olisi kuulunut alhaisimpaan riskiluokkaan.

Viime viikolla Stanfordin yliopiston professori Michal Kosinski herätti huomiota julkaisulla, jonka mukaan tekoäly voi havaita ihmisen sukupuolisen suuntautumisen pelkästä valokuvasta. Valokuvista tekoäly pystyy hänen mukaansa tunnistamaan myös ihmisten poliittiset näkemykset, älykkyysosamäärän, rikolliset taipumukset, erityiset persoonallisuuden piirteet ja monia muita sellaisia intiimejä yksityiskohtia, joilla voi olla valtavia sosiaalisia seurauksia.

Kosinskin ja useiden muiden tutkijoiden mukaan viranomaisilla ja yrityksillä on jo valmiudet käyttää edellä kuvattuja tekniikoita.
¤


¤

Kirjoittaja on Talousdemokratia ry:n hallitusjäsen ja Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen.

¤

Kuva: U.S. government (CC0), Duffman (CC0), Google Inc (CC0) via Wikimedia Commons, Pixabay 
Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen

41 KOMMENTTIA

 1. ’..On täysin selvää, että näin pyritään hautaamaan tietyt asiasisällöt ihmisiltä. Ne laitetaan näkymättömään laatikkoon, joka on lukossa ja jonka avaimet ovat Googlella…’

  Tuohan on juuri sitä miten valtamedia toimii. Eikä eroa juuri maan nykyisen hallituksen toimintamallistakaan.
  Ja mihinköhän näkymättömään laatikkoon maamme ulkopolitiikan avaimet on haudattu ? Olisikohan se laatikko peräti jossain isomman meren takana ??
  Kuinkahan kauan kansa tätä ’laatikkopolitiikkaa’ enää sietääääää????

 2. Jos tiedämme firman rakenteen, sen suunnittelijat sekä omistajat, voimme olla vakuuttuneita heidän tarpeistaan, sekä päämääristään. En usko heidän olevan ”ristiretkellä levittämässä Demokratiaa” ?

  • Niinpä, mutta ketään ei kiinnosta se, kuka tätä sirkusta pyörittää. 99%:ia mediasta, olipa sitten kysymyksessä valheita päivätyökseen työstävä massamedia tai ns. vaihtoehtomedia, keskittyy täydellä voimalla seurauksiin, mutta ei ongelmien perimmäisiin syihin. Täälläkin kauhistellaan artikkeli artikkelilta kansakuntien järjestelmällistä alasajoa ilman, että edes yritetään selvittää sitä, millainen organisaatio siellä ihmiskunnan pyramidin huipulla istuu.

   Sillä asialla, kuka sattuu olemaan Suomen, USAn, Kiinan tai vaikkapa Venäjän presidentti tai pääministeri ei ole suuressa palapelissä mitään merkitystä, koska heillä kaikilla on VARMUUDELLA sama isäntä. He ovat pelkkiä juoksupoikia vallan kaapanneille shakkimestareille, joten mitä helvetin merkitystä on pohdiskella päivästä toiseen tätä kasvavaa kaaosta ilman, että uskaltaa kysyä itseltään: kuka tätä soppaa huipulla hämmentää? Meitä ollaan ajamassa maailmanlaajuiseen kaaokseen, ja sen ”he” myös saavat aikaan, koska media, kuten tämäkin artikkeli, tuo esille vain sen, mitä tapahtuu, mutta ei sitä MIKSI se tapahtuu. Tutkiva journalisti on lähes tulkoon kuollut, kukaan ei uskalla tökkiä tikulla muurahaispesää. R.I.P.

   Tämän artikkelin merkityksellisin lause oli ehdottomasti:

   ”Se, joka kontrolloi menneisyyttä kontrolloi tulevaisuutta. Se, joka kontrolloi tätä hetkeä kontrolloi menneisyyttä. – George Orwell”

   Tämä lause osui tämän artikkelin, ja samalla ihmiskunnan kaikkien ongelmien ytimeen. Google ei kontroloinut menneisyyttä, ja se ei varmuudella kontroloi myöskään tätä hetkeä. Piste. Google, kuten muutkin kansainväliset suuryritykset, on sidottu täsmälleen samaan kaulapantaan kuin kaikissa kansallisvaltioissa työskentelevät suojeluspoliisit ja korruptoitunut eliitti.

   Anteeksi, että häiritsin unianne…. jatkakaa rauhassa zzzzzz

 3. Entäs sitten kun tekoäly alkaa luokitella politikkoja ja johtajia pahimman luokan rikollisiksi ja rikoksen uusijoiksi pelkän kasvokuvan perusteella. Siinä on bittinikkareille työtä maailman tappiin rakennella filttereitä, etteivät kaikki tule luokitelluksi samoilla parametrilla.

  • Mielenkiintoinen juttu.
   Eiköhän ne tee sellaiset filtterit jotka jo etukäteen ohjelmoidaan siten että vain ei-toivotut voidaan niillä tunnistaa.
   Kiistaton tosiasia on että jos kasvokuva analyyseihin perehtynyt ihminen tekee nykypoliitikoista kasvokuva analyysin niin suurimmasta osasta paljastuu psykopaatti tai narsisti.
   Ruumiin kieli ei valehtele ja vain harva osaa sitä hallita vaikka sekin on hyvällä näyttelytaidolla ainakin osin mahdollista. Luonne näkyy ilmeissä ja eleissä. Kannattaa luottaa omaan arviointikykyyn.

 4. Alkaa näkyä jo mielipiteitä ”digivouhotuksesta” vähän siellä sun täällä. Ihmiset rupeavat kyllästymään. Sehän on enimmäkseen itsepalvelua joka sinun on opeteltava, eikä se aina helppoa ole. Monet jäävät ilman ”palvelua”, koska eivät käytä nettiä. Nekin jotka käyttävät, maksavat siitä, että palvelevat itse itseään. Vain palvelun tarjoaja ja konsultit tekevät tiliä.

  Referenssiäkin on, jos viitsii vähänkin tsiikata ympärilleen, sanoi Simo Salminen. HSL’n lippu ”uudistus” on maksanut jo noin sata miljoonaa, on kolme vuotta myöhässä, eikä lippuja saa kohta enää mistään, toimivia sellaisia. Vain tarkastukset pummilla matkustajista toimivat entiseen tapaan. Sitä ei ole vielä ”digitalisoitu”.

 5. ”Google myöntää avoimesti, että heidän tavoitteenaan on estää salaliittoteorioita koskevien sivustojen nousu hakutuloksissa.”

  Erinomaista. Tämähän tarkoittanee sitä että hakutuloksissa tullaan jatkossa näkemään huomattavasti vähemmän linkkejä huuhaata suoltaville Venäjän valtion valtavirtamedioiden sivuille. 👍

 6. Jo ennen päivitystä:

  ”During the month of May, Google searches including the word “war” produced 61,795 WSWS impressions. In July, WSWS impressions fell by approximately 90 percent, to 6,613.

  Searches for the term “Korean war” produced 20,392 impressions in May. In July, searches using the same words produced zero WSWS impressions. Searches for “North Korea war” produced 4,626 impressions in May. In July, the result of the same search produced zero WSWS impressions. “India Pakistan war” produced 4,394 impressions in May. In July, the result, again, was zero. And “Nuclear war 2017” produced 2,319 impressions in May, and zero in July.

  To cite some other searches: “WikiLeaks,” fell from 6,576 impressions to zero, “Julian Assange” fell from 3,701 impressions to zero, and “Laura Poitras” fell from 4,499 impressions to zero. A search for “Michael Hastings”—the reporter who died in 2013 under suspicious circumstances—produced 33,464 impressions in May, but only 5,227 impressions in July.

  In addition to geopolitics, the WSWS regularly covers a broad range of social issues, many of which have seen precipitous drops in search results. Searches for “food stamps,” “Ford layoffs,” “Amazon warehouse,” and “secretary of education” all went down from more than 5,000 impressions in May to zero impressions in July.”

  https://www.truthdig.com/articles/the-silencing-of-dissent

 7. Itse olen seurannut omaa profilointiani sekä huvittuneena että huolissani, koska olen Jenkkilän saiteilta seurannut tätä kehitystä jo pidempään. Ainakin toistaiseksi tekoäly on ollut kanssani jokseenkin neuvoton, koska teen monipuolisia hakuja ja saman profiilin kautta surffailee toisinaan muukin perhe. Jotain osuu joskus kohdalleenkin, mutta yleensä jälkijättöisesti, eikä tekoäly kykene ennakoimaan tietysti mitään kunnolla.

  Ehkä konkreettisin ja viheliäisin juttu kannaltani on se, että nyt kun tekoäly on hoksannut minun kaupittelevan facessa autoja, se osaa rajoittaa näkyvyyttäni ja alkaa vaatia mainosrahaa sen lisäämiseksi. Valitettavasti kyseessä ei ole markkinointi, vaan rahastus.

  Hiljattain amerikkalainen suuryritys Procter&Gamble käytti tällaiseen verkkomarkkinointikampanjaan 100 miljoonaa dollaria, mutta sen myynti ei kasvanut lainkaan. Face antoikin jo alkuvuodesta tulosvaroituksen, jonka mukaan sen mainostuloissa ei olisi enää merkittävää kasvua. Osa johtuu siitä, että nämä kaikki haku- ja keskustelualustat ovat ryhtyneet tosiaan rajoittamaan vaihtoehtosaittien näkyvyyttä ja yrittävät saada ne pois päiviltä estämällä niiden mainostuotot.

  Kampanjassa ovat tietysti mukana suurimmat mediatalot, jotka ovat netin myötä myös menettäneet mainostulojaan ja koko ansaintalogiikka on vaarassa romuttua. Tästä on oikeastaan lähtöisin koko ”valeuutiset”, eli ”fake news” termien käyttö. Totuuden kanssa sillä ei ole paljoakaan tekemistä, vaan taustalta löytyvät siis raadolliset bisnesintressit.

  • Hyvin tiivistetty. Valeuutinen on se, jolla palveluntarjoaja ei pääse rahastamaan. Ilmankos käydään vapaaehtoisvoimin toimivan vaihtoehtomedian kimppuun. Jos se on sitä uutta hybridiosaamista jota valtiokin tukee, meidän rahalla.

   • Noita todellisuuspakoisia spekulointeja riittää.

    Vastuullinen yhteiskunta toimii näin ja aivan oikein tiedottamalla näistä pseudomedioista pyrkii vain hillitsemään epäluotettavan ja kenties vaarallisenkin väärän informaation leviämistä. Pseudomediat voivat syyttää kritiikistä vain itseään.

    Mikäpä estää näitä noudattamasta hyvää journalistista etiikkaa ja pyrkimystä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen?

    • Mitä massamediat syyttävät saadessaan kritiikkiä? Valemedioita ja yleisön medialukutaidottomuutta. Itseään eivät koskaan.

     • Hyvään journalistiseen tapaan kuuluu se että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava. Esim. Etnistä alkuperää tai kansallisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti kuten MV-lehti tekee.

     • Mainitse esimerkkejä siitä, kuinka Mvlehti ”asiaankuulumattomasti tai halventavasti” mainitsee rikollisen etnisen taustan.

      Nuoko Heiki Porkan artikkelissaan esille tuomat tapaukset sitten ovat sitten sitä valtamedian journalistista etiikkaa ja pyrkimystä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen?

     • Julkisen sanan neuvoston (JSN) mukaan etnisen alkuperän esiintuomiselle pitäisi olla aina perusteet. Se voidaan kertoa uutisen yhteydessä esimerkiksi silloin kun se tuntomerkkinä auttaa ihmisiä kertomaan havaintoja poliisille rikoksen selvittämisessä.

      JSN:ään kuulumaton MV-Lehti paskat nakkaa näistä journalistisista säännöistä ja julkaisevat propagandassaan etniset taustat milloin mistäkin jutusta tarkoituksena tietysti nostattaa vihat ko. etnistä ryhmää vastaan.

      Enpä viitsi linkata esimerkiksi tähän ensimmäistäkään linkkiä tuohon putinistien ja fasistien pyörittämään paskajulkaisuun vaan toteanpa että siitä etusivulta tän päivän propagandafeedistä löytyy heti parikin tällaista.

     • Vastavalkean ylläpito voisi kyllä siivota tätä palstaa näiden Janitskinin & Mv-lehden sanansaattajien spämmäämästä vihapropagandasta.

     • Jos tarkoitat tuota Myllypuralaista laboratoriohoitajaa koskevaa artikkelia, niin siinähän Mvlehden toimittaja ei käytä mitään sopimattomaksi katsottavia sanoja. Mvlehti vain totuudenmukaisesti toistaa, mitä tuo laboratorionhoitaja itse on sanonnut.
      Suomessakin on julkisuuteen vuotanut riittävästi tietoon noiden kunniakansalaisiksi korotettujen maahantunkeutujien alaikäisiinkin kohdistuneista raiskaustapauksista.
      Olet siis samaa mieltä rikollisten vallanpitäjiemme ja heitä tukevan valta-VALE-median kanssa, että naisia ja alaikäisiä tyttöjä ei saa varoittaa, että heidän kimppuunsa voi lähes missä tahansa varsinkin pimeällä hyökätä esim. tippuria tai Suomessa aikaisemmin esiintymätöntä vaarallista tautia sairastava tai vaarallisia loisia kehossaan kantava raiskaaja?
      Tuon laboratorionhoitajan ja SENSUROIMATTOMAN VAIHTOEHTOMEDIAN ansiostahan tällainen suomalaisvihamielisen valta-VALE-median sensuroima tieto ensimmäistä kertaa tuli julkisuuteen.

     • Viitettä siitä kuinka suuri osa noista kunnniakansalaisiksi korotetuista maahantunkeutujista on TODELLISIA pakolaisia antaa viime vuodelta oleva tilastotieto Italiasta:

      ”YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina.”,
      http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/04/26/alle-3-valimeren-yli-italiaan-tulleista-pakolaisista-sai-turvapaikan/

      Rikollisten vallanpitäjien persaukiseksi tarkoituksellisesti velkaannuttama Suomi elättää runsaskätisellä sosiaaliturvallaan tuollaisia elintasopakolaisia ja onnenonkijoita (siis harvalukuiset TODELLISET pakolaiset poisluettuina) miljardiluokan vuotuisilla kustannuksilla VELAKSI.

      Esim. seuraavissa artikkeleissa esilletuoduista asioista rikollisia vallanpitäjiä tukeva valta-VALE-media vaikenee:

      ””George Soros, valutaspekulant och politisk aktivist, finansierar ”ohämmad illegal invandring”, hävdar Istvan Hollik, parlamentariker för det ungerska regeringspartiet Fidesz, på en presskonferens under söndagen,” – ”USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen”,
      http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

      (Rotschild-agentti Soroshan on mm. suurilla, kokonaisia valtioita kuten Britanniaa keikuttaneilla valuuttakeinottelu-operaatioilla rikastunut monimiljardööri.)

      ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     • Jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava? Tarkoitat jotain tähän tapaan: ”LOL. Etkö tiennyt? Ryssä Janitskinin päivittäisten kokkelipussien rahoittamiseen.”? (Venäläinen valehtelu 30.9.2017 at 22:31)

  • Pseudomedioiden ja niiden vaihtoehtoisten faktojen aikakaudella kannattaa sijoittaa laadukkaaseen journalismiin ja tilata se oikea sanomalehti.

   Valeuutinen on määritelmänsä mukaisesti

   ”harhautustarkoituksessa tehty teksti tai viesti, joka matkii ulkoisesti journalismia, mutta ei ole sitä. Valeuutinen on eräs huijauksen laji tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välitetään perinteisten viestinten tai sosiaalisen median kautta

   Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi. ”

   Venäjän valtion valtavirtamedioiden suoltama huuhaa on tuota itseään. Samoin Mv-lehti, Magneettimedia sekä J.Putkosen Doni News lukeutuvat samaan feikkiuutisia julkaisevien pseudomedioiden joukkoon.

   • Eihän kaikkea voi kategorisesti julistaa roskaksi, mutta sitä tulee tasaisen varmasti molemmilla puolilla tätä rakennettua ”valeuutisaitaa”. Valtamediat julkaisevat mitään taustoja tarkistelematta vaikutusvaltaisia kommentteja, joilla manipuloidaan markkinoita jatkuvasti ja suuressa mittakaavassa. Voisin luetella esimerkkejä tuhansittain, mutta otan nyt vain yhden.

    Taisi olla viime viikolla, kun JP Morganin toimari Jamie Dimon julisti kryptovaluutat huuhaaksi, jolla ei ole mitään tulevaisuutta. Kun bitcoinin kurssi romahti sen seurauksena, bitcoinin suurin ostaja olikin JP Morgan ja kurssit palautuivat ennalleen muutamassa päivässä. Suursijoituksella tehtiin heti miljoonien tili. Öljypiireissä tätä tehdään useita kertoja viikossa, eli valtamedioita viedään kuin pässiä narussa.

 8. Kyllä joutuu olemaan tarkkana. On ilmeistä että se joka maksaa päättää mitä haku löytää.

  Moinen kävi ilmi kuin koetin googlettaa pienvalmistajan tuotteita.

 9. Ovatko VENÄJÄÄ mollaavat koskaan vale-uutisia ??? Eivät tietenkään ? Kaikki VENÄJÄÄ vastaiset ilmoitukset ovat todistettavasti todellisia ? Vai ovatko? Ovatkos sitten USAata ihannoivat uutiset koskaan VALHEITA ? Eivät ole, eikö niin. Voivatko VENÄJÄ-VIHAISET nukkua edes öitään levollisesti, varmasti eivät. Surkeaan vihan kierteisiin joutuneella on ”paskanen loppu”,sen takaan. Jos politiikkaa ei voida puolueettomasti arvostella, se vie helposti ”Nikkilän laitokseen”. Sellainen yksilö, joka näkee koko kansassa vain negatiivisyyttä, on mielenvikainen, sekä vaarallinen elämään missään yhteiskunnassa. Suomessa on asukaslukuun katsoen paljon ”haisuleita”, samoin USAssa, ja varmasti myöskin VENÄJÄLLÄ, missä en ole koskaan käynyt, enkä taida ”toista kertaa mennä” ?

 10. Mielenkiintoinen uutinen — diagnostiikka kehittyy: rappia kuuntelevat todennäköisemmin psykopaatteja

  People who prefer listening to rap over pop and classical music are more likely to be PSYCHOPATHS
  If you’re a big fan of the rapper, Eminem, there’s a chance you’re also a psychopath, according to a new study.
  Researchers have found that people with psychopathic traits prefer listening to rap music.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=158520

 11. Breaking/Exclusive: Vegas, a Staged “AI” Op?
  War and terror, not just unreal but game theory by Google’s new AI?
  By Gordon Duff, Senior Editor
  Is Vegas part of an “AI” game theory scenario? Let us take a look. We begin.
  We say the Jigsaw/Google tech group is larger than the CIA and far more dangerous. Then again, what if we are looking at an AI, as claimed, working like Big Blue on steroids, planning a dark future for all but the selected elites.
  https://www.veteranstoday.com/2017/10/04/breakingexclusive-vegas-a-staged-ai-op/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here