Venezuelan bolivaarisen tasavallan kansallinen vaalineuvosto vahvisti 15.10.2017, että presidentti Nicolás Maduron johtama Venezuelan yhdistynyt sosialistipuolue (PSUV) voitti äskettäin järjestetyt kuvernöörien vaalit.

PSUV sai yhteensä 17 kuvernöörin paikkaa 23 paikasta. Äänestysprosentti jäi vaaleissa 61,14 prosenttiin, mikä omalta osaltaan kuvastaa maan taloudellista kriisiä sekä kansalaisten tyytymättömyyttä maan hallitusta ja oppositiota kohtaan.

PSUV voitti seuraavissa osavaltioissa: Amazonas, Apure, Aragua, Barinas, Carabobo, Cojedes, Falcon, Guarico, Lara, Miranda, Monagas, Sucre, Trujillo, Yaracuy, Delta Amacuro ja Vargas. Puolueen äänimäärä ylsi näissä vaaleissa 54 prosenttiin äänien kokonaismäärästä. Tulos on huomattavasti parempi kuin vuoden 2015 parlamenttivaaleissa, jolloin PSUV kärsi murskatappion maan oikeisto-oppositiolle.

Presidentti Maduron johtama sosialistihallitus on kyennyt palauttamaan kansan tuen ja luottamuksen itselleen jo kaksissa vaaleissa peräkkäin. Edellisen kerran tämä tapahtui 30.8.2017 perustuslakia säätävän kokouksen vaaleissa, jossa yli kahdeksan miljoonaa venezuelalaista asettui tukemaan presidenttiä maan opposition vaaliboikotista ja sen harjoittamasta äänestyspaikkaterrorista huolimatta.

Oppositiota edustava Demokraattinen toiminta (AD) voitti neljässä osavaltiossa: Anzoátegui, Merida, Tachira ja Nueva Esparta ja opposition Oikeus ensin -puolue Zulian rajaseudun osavaltiossa. Oikeisto-opposition liittoutuma (MUD) keräsi itselleen vain 45 prosenttia äänistä. Sen kannatus on pienentynyt 2,7 miljoonalla äänellä vuoden 2015 parlamenttivaaleihin verrattuna.

Oppositio syyttää tapansa mukaan maan hallitusta vaalivilpistä.

Yhdysvaltojen poliittista ja taloudellista tukea nauttivan Venezuelan oikeisto-opposition etsikkoaika näyttää kuluneen umpeen – väkivaltainen mellakointi, maan talouden jatkuva sabotoiminen ja maan laillisen hallituksen horjuttaminen on kääntynyt sitä itseään vastaan.

On tärkeää, että tästä PSUV:n saavuttamasta vaalivoitosta tiedotetaan mahdollisimman laajasti sosiaalisessa mediassa, koska Suomen valtamedia vaikenee asiasta kuitenkin lukuisilla kielillä.

Bolivaarinen vallankumous jatkuu!

Hands Off Venezuela!
¤


¤
Kirjoittaja on helsinkiläinen mielenterveyskuntoutujien tietotekniikkakouluttaja ja kirjailija. Hän on perehtynyt Latinalaisen Amerikan yhteiskunnallisiin kysymyksiin vuodesta 1984.

Kirjoitus on julkaistu alunperin sosiaalisessa mediassa 16.10.2017 otsikolla ”Venezuelan yhdistynyt sosialistipuolue voitti kuvernöörien vaalit”.
¤

Lue myös

Ylen valeuutiset Venezuelasta jatkuvat

¤

Kuva: Pixabay. Kuvanmuokkaus Johanna Lehtonen

29 KOMMENTTIA

 1. Hyvä kun joku kansa sentään yrittää pitää puoliaan ja näyttää mallia muille alistumatta NWO/EU-eliitin trotskilaiseen pakkopulla-kommunismiin, tyranniaan, jossa ’valitut ja poikkeukselliset’ järjestävät muiden elämän itselleen parhaiten sopivaksi.
  Venezuela haikailee demokraattista sosialismia, jossa valtiota ei voida jättää ahneiden ja itsekkäiden yksityisten oligarkkien holtittomiin ja tuhoaviin käsiin ja jossa kansa saa vaikuttaa oman maansa ja yhteiskuntansa rakentamiseen.
  Menestystä heille vaikealla tiellä jolla vihollisia ei puutu.

  • USA häärää sielläkin lahjomassa itselleen kannattajia. YKoon Nikky Haley käy lietsomassa vihaa omille tarkoitusperilleen suotuisaan tyyliin. Nikki ylistää Israelia yli kaiken, ja puhuu rohkeasti Siionistien ”PIIKKIIN”?

    • Ei valta pelkästään sillä vaihdu, että äänestetään uusi poliittinen toimija päättäjäksi – vaikkakin tämä antaa vallankumoukselle startin.

     Suurin osa vallasta kun on piilotettu kahisevan – ei äänilipukkeiden – sekaan…

 2. Mihin suuntaan kuvittelette maan taloustilanteen ja kansalaisten elintason nyt lähtevän?

  On traagista miten sosialismi yleensä onnistuu vakuuttamaan riittävän ison osan kansalaisista siitä, että sosialismin vääjäämättä aiheuttama kurjuus johtuu vain liian vähäisestä sosialismista. Kun sosialismia on ”tarpeeksi”, mutta kaikilla on silti aivan uskomattoman kurjaa, alkaa ”sabotoijien” metsästys ja heidän verensä vuodatus. Että kunhan vain oikeat ihmiset (vieraan vallan agentit, mustan pörssi kauppiaat, salakuljettajat, jne.) teloitetaan, sosialismi alkaa yhtäkkiä toimimaan.

  Tästä syystä sosialismi johtaa aina jonkinasteiseen kansanmurhaan.

  • Uudenlaista, ennen-näkemätöntä demati-vasemmisto-sosialismia lietsotaan nyt juuri USAn mantereella raivoisasti.
   Kaikenlaiset ”sukankuluttajat” ovat ehdokkaina lapsenomaisin ajatuksin, mitenkä yhteiskuntaa pitäisi hoitaa, ja johtaa.
   Tilanne on peloittava, jos he voittavat seuraavat vaalit. Kaikki tähänastiset etuisuudet he tulevat mitätöimään, heittäen
   maan kaaokseen, jota ei vielä ole tällä mantereella koskaan nähty. Rotutaistelu tulee aiheuttamaan paljon vahinkoa,
   ja verisiä yhteenottoja.Sitä taistelua ei voita kukaan, vaan kaikki ovat häviön ansainneet.

 3. Eiköhän Yle kohta kerro meille, miten tärkeätä USAn on nyt viedä ”demokratia” Venezuelaan.

 4. Hapalong, sinä oikeistolaisena et ymmärrä yhteiskunnallsia prosesseja etkä siten vallankumousta. Vallankumousta ei koskaan saada eikä kuulukaan saada valmiiksi.

  Onko liian vaikeata käsittää? Autetaan vähän vaikkapa konkretialla, joka on helpompi tyhmemmän käsittää: Maailmankaikkeuskaan ei ole valms eikä koskaan valmiiksi tule.

  • Tim. Ei millään pahalla, mutta kyllä maailmankaikkeus on valmis perustuen elämän kiertokulkua ylläpitävään kulmakiveen – JUMALA (eli kaikkeus) ON. Tuleva vallankumouskin on valmis, sillä kuten Jeesus sanoi: ”TOTISESTI, LAISTA EI HÄVIÄ YKSIKÄÄN KIRJAIN, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat….” Ihmiskunta toimii korkeamman lain alaisuudessa, vaikka emme sitä työläis-muurahaisina tiedosta.

   Ote artikkelista:

   ”Yhdysvaltojen poliittista ja taloudellista tukea nauttivan Venezuelan oikeisto-opposition etsikkoaika näyttää kuluneen umpeen – väkivaltainen mellakointi, maan talouden jatkuva sabotoiminen ja maan laillisen hallituksen horjuttaminen on kääntynyt sitä itseään vastaan.”

   Väärin. Pyramidin huipulla ei mikään ole kääntynyt ”itseään vastaan”, vaan nimenomaan itsensä, eli ROOMAN LAIN puolesta. ”Mellakointi ja maan talouden jatkuva sabotoiminen” on pyramidin huipun organisoimaa toimintaa edustaen Venezuelan hallitusjärjestelmän järjestelmällistä alasajoa, jota shakkimestarit parhaillaan toteuttavat jokaisessa kansallisvaltiossa. Tämän päivän Venetzuela – huomisen Suomi. Ihmiset tulevat nousemaan barrikaadeille omia hallitusjärjestelmiään vastaan maailmanlaajuisesti ja sillä hetkellä kuin he riemuitsevat edessä häämöttävästä ”demokratiasta”, tulee noutaja. Tämä siksi, että ihmiset eivät ymmärrä poliittisen NWO:n näytelmän juonta, sitä petosta, mihin kaikki perustuu. Samat shakkimestarit, jotka ovat rakentaneet tämän sotia ja köyhyyttä ylläpitävän Baabelin tornin ja nostaneet korruptoituneet juoksupojat valtioiden johtoon, tulevat tuhoamaan heidät – ja se tapahtuu kansan raivon kautta.

   • Tulenkantaja, ei millään pahalla, mutta maailmankaikkeuden konkretialla tarkoitetaan kosmis-fyysistä kokonaisuutta eikä uskomukseen ja uskontoon kuuluvaa abstraktia.

   • Ei siinä ilmoitetaa mitään maiden poliittisista suuntauksista taikka ”MAAN LAISTA”. Taivaallisen hallituksen lait ovat aivan eri asia. Luoja suvaitsee saatanan järjestelmän vain määrättyyn pisteeseen asti, ja sitten muuttuu hallinto maan päällä. Muuten kaikki ”LIHA tuhoontuisi” poliittisten hallitusten ansiosta.

  • Venäjällähän vallankumous alkoi vuonna 1917. Mutta sehän siis koskaan tule valmiiksi… Nyt elämme varsin mielenkiintoista vallankumouksen vaihetta..

  • Tim,rohkenen esittää eriävän mielipiteeni. Kaikki se mitä ihmiskunnalle on aikoinaan luvattu, ei ole vielä tapahtunut.
   Ihminen ei voi koskaan hallita toista ihmistä tasapuolisesti, sentähden maapallon on koettava täydellinen ”HALLITUKSEN MUUTOS”. joka voidaan ainoastaan toteuttaa teokraattisen hallituksen toimesta, Kaikkivaltiaan LUOJAN toimesta.
   Muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole. Me näemme nyt jo mihin suuntaan olemme joutumassa. Maapallon
   laajuiseen sotaan, jota valmistellaan kuumeisesti lännen suunnalla. Huom. USAn suunnitelmat miehittää AVARUUS.

   • K. Tuomari, Jumalaa tai jumalia ei ole olemassa. Kun ihminen kuolee hän lakkaa olemasta. Koeta hyväksyä se. Siinä ei mitkään Jeesuckset auta kun viikatemies vierailee.

    • Ateistilta sain haisevan vastalauseen. Mitenkä selität avaruuksissa kiertävät planeetat, joilla on omat määrätyt ratansa, törmäämättä toisiinsa ? Miten selität suvun jatkamisen ”lajiensa mukaan”? Aasi ja hevonen voivat pariutua, mutta tuloksena on MUULI, joka on STERIILI, siis mahdoton jatkamaan sukuaan siitä eteenpäin. Eikös sekin ole kehitysopin vastaista? Albert Einstein on pidetty ”viisauden uranuurtajana”, vaikka hän sanoi vaikuttavasti…. ”minun on hiljennyttävä sen majesteetillisen suunnittelun edessä mikä vallitsee UNI-VERSUMISSA”. Herää kysymys, jos on kerran suunnittelua, niin jossakin PITÄÄ OLLA SEN SUUNNITTELIJA ?Koko luomakunta on liian monimutkainen ”kehittyäkseen pelkästään VAHINGOSSA”. Monet ateistit , ihme kyllä tulevat ennen kuolemaansa tuskiinsa tietämättöminä tulevaisuudestaan. En tarkoita mihinkään taivaaseen passittamista, vaan nousemista haudoistaan maan päälle. Jeesuksen sanat kaikuvat korvissani, jos teillä olisi USKOA, niin te siirtäisitte VUORIA ?

 5. On kommunismia ja sitten on kommunismia ja on sosialismia ja sitten sosialismia. Suurin ero näissä on suhtautuminen kansallisvaltioon ja orjuuteen. Kansainvälinen kommunismi on muuttanut muotoaan sitten Neuvostoliiton päivien ja nykyisin se lähestyy ylikansallisten yritysten vetämää korporaatiofasismia mallivaltionaan Kiina. Sen sijaan paikallisesti tai yhden kansan piirissä toimivat työväestön tai pienviljelijöiden etua ja vapautta ajavat liikkeet luetaan myös kommunismin tai jyrkän sosialismin piiriin, mutta itse asiassa ne yleensä vastustavat tuota em. orjuuttavaa globalistista kommunismia.

  Tätä eroa eivät monet ymmärrä, vaan hyökkäävät liikkeille annettujen leimojen kimppuun. Politiikassa epätäsmällisestä määrittelyistä ja sekavasta käsitteiden käyttämisestä on tullut vallitseva käytäntö. Vahvasti uusliberaalia agendaa ajava valtamedia ym. mielipiteitä muokkaavat instituutiot ovat näihin käsitteellisiin sekasotkuihin suurimpia syyllisiä. Tuo sekoittaminen on valheellista, mutta erittäin tehokasta, sillä poliittinen keskustelu ja yhteisymmärryksen löytäminen käy mahdottomaksi, kun suuri osa ihmisistä toimii ajattelussaan vain pinnallisten leimojen tasolla. Siksi uusliberalismin vastustaminen on Suomessa niin vaikeaa.

 6. Trumpin maahantuolon kieltolista on koominen: siinä ovat mainittuina maat, joissa USAn ja NATOn sotavoimat aloittivat sodat ja saivat turpaansa sekä Venezuela.

 7. Is Communism really dead? — ONKO KOMMUNISMI TODELLA KUOLLUT?
  http://thesaker.is/is-communism-really-dead/
  ”Here I will immediately lay down my cards on the table and state that I believe, and even hope, that Communism is not dead and that, in fact, I think that it still have a long and most interesting future. Here are a few reasons why.
  First, the Communist ideology, as such, has never been comprehensibly defeated, if only because no other ideology comparable in scope and depth has emerged to challenge, nevermind refute or replace,

  Second, the Communist ideology offers us the most comprehensive critique of the globalist-capitalist society we live in today. Considering that by now only the most deliberately blind person could still continue to deny that our society is undergoing a deep crisis, possibly leading to what is often referred to as “TEOTWAWKI” (The end of the world as we know it) I would question the wisdom of declaring Communism dead and forgetting about it. After all, informing ourselves about the Communist critique of Capitalism does not imply the adoption of the Communist solutions to the ills of Capitalism any more than pay attention to a doctor’s diagnosis implies a consent to one single course of treatment. And yet what our society has done is to completely reject the diagnosis on the basis that the treatment has failed in several cases. How stupid is that?

  Third, the corpus of Communist and Marxist-Leninist teachings is not only immense, it is also very diverse. Leninism itself is, by the way, a further development of Marxist ideas. It would be simply illogical to only focus on the founding fathers of this ideology and ignore or, worse, dismiss their modern followers.

  Fourth, modern Communism comes in many original and even surprising flavors. One of the most interesting one would be the in the form of the Islamic Republic of Iran. — Sure, the modern doxa wants to label all forms of Islam as retrograde, medieval and otherwise reactionary, but in truth it would be far more fair to describe Islam as revolutionary, social and progressive. But let’s not confuse the nonsense spewed by the Zionist propaganda machine at those poor folks still paying attention to it with reality, shall we? Surely we can agree that the worst possible way to try to learn anything about Islam would be to pay attention to the US Ziomedia!

  —-[Sidebar: What I personally think about Marxism is not really the topic today, so I will limit myself to saying that like all utopian ideologies, Marxism promises a future which cannot ever happen. True, this is hardly a sin unique to Marxism. Amongst modern ideologues Hitler should be commended for his relative modesty – he “only” promised a 1000 year long Reich. In contrast Francis Fukuyama promised a communism-like “end of history”. This is all par for the course coming from atheists who are trying to simultaneously reject God while (unsuccessfully) imitating Him: a utopian society is what Satan offered to Christ during the temptation of Christ in the desert (Matt 4:1-11) and also the reason why some Jews rejected Him for offering them a spiritual kingdom rather than then worldly kingdom they were hoping for. Right there there is plenty enough, at least for me, to reject this and any other ideology promising some kind of “heaven on earth”. In my opinion all utopian ideologies are inherently and by definition Satanic].

  For the foreseeable future Communism has a very bright and long future, especially with the ongoing collapse of the Anglo-Zionist Empire and the subsequent debate on the causes of this collapse.”

  Kommentti: Mielenkiintoinen artikkeli. On todellakin olemassa muitakin versioita kommunismista kuin sionistien totalitaarinen ’kauhu-kommunismi’, zio-communism, jossa trotskilainen sionistieliitti hallitsee kuten tapahtui NL:ssa.
  Mutta kuten artikkelin kirjoittaja toteaa nekin jäänevät silti vaaralliseksi utopiaksi: ” In my opinion all utopian ideologies are inherently and by definition Satanic.”
  Kommunismia lähellä olevana pelastavana tulevaisuuden vastavoimana tuhoisalle riistokapitalismille on demokraattinen sosialismi, sosialismi joka on realistisella pohjalla ja joka vain omilla itsekkäillä ehdoilla toimivalle sionistiselle nwo-eliitille on painajainen, se pahin vaihtoehto kun siinä kansan ääni ohjaa eikä ole mahdollista luoda omaa, ’goimit’ tai ali-ihmisiksi luokitellut orjuuttavaa tyranniaa joka tuhoaa elinympäristön ja tuottaa mammonaa ja makeaa elämää vain eliitille.

  • Rabbi Discusses Why Nazism in America is Inevitable
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=159601
   Lyhyt video, jossa rabbi povaa juutalaisvainoja Amerikassa ja kehottaa ’kesyttämään’ pahuuden riivaamat sionistit, ei lupaa hyvää sionisteille.
   ”[Nazis] believed that they were fulfilling a great mission, that they save the world from the evil that is in the Jews. And in fact there is evil in the Jews. Only this evil must be corrected and then the world will be corrected. And if you do not correct the Jews, then the world cannot be corrected. . Nazism cannot be helped. Nazism will continue to develop, now it will arise in the U.S. and it will appear very, very quickly and strongly…Because the Jews do not work correctly. That is why problems will arise in the U.S. because of the Jews. Therefore, the next extermination of Jews can begin in the United States… and much, much wider, deeper and more powerful than in Germany.” ~ Rabbi Michael Laitman, Jewish Kabbalist, head of the Ashlag Research Institute for Kabbalah in Israel.

  • ’..Fourth, modern Communism comes in many original and even surprising flavors. One of the most interesting one would be the in the form of the Islamic Republic of Iran. … Surely we can agree that the worst possible way to try to learn anything about Islam would be to pay attention to the US Ziomedia!..’
   Tuossa herätellään ja ravistellaan meitä katsomaan lantin toista puolta kaiken sen kaaoksen keskellä minkä Euroopan pakko-islamisointi on saanut aikaan.
   Kun ollaan objektiivisia niin kyllä Islamistakin jotain hyvää löytyy vaikka sitä ei kerrota sionistien mediassa, joka maailmaa valtaosin hallitsee.
   Miten se voisikaan tulla kun se on sionistien päävihollinen? Suurin este heidän Suur-Israel ja nwo-hankkeelleen. Se tietenkin demonisoidaan ja sen kimppuun käydään. Ja koko läntinen maailma halutaan sotaan sitä vastaan.
   Voi kysyä tarvitseeko ja miksi islamia vastaan ryhtyä sotimaan ellei se itse hyökkää? Jos hyökkää niin sitten puolustautumaan. Iran ei ainakaan hyökkää. Ja Gaddafikin olisi halunnut rauhaa.
   Voiko Islamia syyttää jos se saa kasvavaa jalansijaa Lännessä ? Miksi rajat ovat auki ja voi tulla vapaasti? Kummastuttaa tämä monikulttuuri jota ajavat enemmän muut kuin muslimit …
   Ei se ainakaan viisasta ole. Kun ajattelee kuinka paljon maailmassa on muslimeja niin hirmuinen vuosikymmenten ellei satojen verinen sota syntyy. Ja aivan turhaan. Onko tehtävä jopa täysin mahdoton ?
   Tällaisia jäin miettimään.

   • ’..Kun ollaan objektiivisia niin kyllä Islamistakin jotain hyvää löytyy vaikka sitä ei kerrota sionistien mediassa, joka maailmaa valtaosin hallitsee.
    Miten se voisikaan tulla kun se on sionistien päävihollinen? Suurin este heidän Suur-Israel ja nwo-hankkeelleen. Se tietenkin demonisoidaan ja sen kimppuun käydään. Ja koko läntinen maailma halutaan sotaan sitä vastaan.’

    Pieni korjaus tuohon ’Miten se voisikaan tulla kun se on sionistien päävihollinen?’: pitää olla: Miten se (hyvä) voisikaan tulla esiin/julki kun se (islam) on sionistien päävihollinen … jne.

    Mitää hyvää sitten Islam pitää sisällään?
    No ainakin pankkijärjestelmä joka ei saa riistää korkoa lainaajiltaan.
    Koraanin mukaan rahaa ei saa tehdä rahalla. Ne, jotka keräävät varallisuutta muista välittämättä, joutuvat hutamaan, joka on pahin seitsemästä helvetistä.
    ”Islam kieltää koronoton, mutta ei lainaa. Se on silti asia, jota tulee välttää. Islamissa ei haluta, että ihminen kuolee velkaantuneena, tai että elämä menee velkojen vuoksi sekaisin.”
    http://ylioppilaslehti.fi/2010/11/muslimipankki-karttaa-korkoa/

  • Kommunismi on itämisvaiheessa USAssa vasemmiston vaikutuksesta. Demarit pönkittävät valtaansa auttamalla maahan tunkeutujia joille suodaan oikeudet äänestää USAn vaaleissa. Kielitaidottomat ”pölvästit” joilla ei ole mitään käsitystä USAn poliittisesta ilmapiiristä, kielitaidottomuutensa lisäksi. Idea on kaikessa naurettavuudessaan kauhistuttava. Viimeisen vaalihäviön takia vasemmisto ei koskaan anna sitä anteeksi, vaan se jäytää ja kirvelee mielipuolisuuden rajoille. Siitä on jo paljon todisteita. Nyt on korkea aika alkaa kaivelemaan niiden motiiveja jotka saivat kaiken kaaoksen aikaan, ja se tulee olemaan oikeiston riemuvoitto. Clintonit, Obamat sun muut matelijat samaan selliin nauttimaan toistensa läsnäolosta.

 8. Xi’s road map to the Chinese Dream — Kiinan unelmasta totta — demokraattista sosialismia Kiinan mallin mukaan
  China’s Belt and Road Initiative – the New Silk Road – will spark the country’s development and turn the dream into reality.
  Now that President Xi Jinping has been duly elevated to the Chinese Communist Party pantheon in the rarified company of Mao Zedong Thought and Deng Xiaoping Theory, the world will have plenty of time to digest the meaning of “Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era.”
  Xi himself, in his 3½-hour speech at the start of the 19th Party Congress, pointed to a rather simplified “socialist democracy” – extolling its virtues as the only counter-model to Western liberal democracy. Economically, the debate remains open on whether this walks and talks more like “neoliberalism with Chinese characteristics”.
  http://thesaker.is/xis-road-map-to-the-chinese-dream/

 9. Stabilität statt Chaos: Warum der Westen ein Auslaufmodell ist — Vakaus kaaoksen sijaan: Miksi länsi on loppuun kulunut malli
  Westliches Modell verliert rapide an Glaubwürdigkeit und Attraktivität
  Die Fehler dieses westlichen Modells liegt darin, dass es die Geopolitik an Völkerrecht und Diplomatie vorbei gestaltet, einzig legitimiert durch das Recht des Stärkeren, verkleidet in Rabulistik. Die Neigung der Nationen und ihrer Bevölkerungen, sich diesem Modell zuzuwenden, nimmt mit der westlichen Werte-Erosion und der zunehmenden Aggressivität ab.
  Die Erzählung, der Westen stünde für die Verbreitung von Freiheit, Demokratie und Menschenrechten, kann mit jedem Tag weniger aufrechterhalten werden. Der sichtbare ökonomische Niedergang tut ein Übriges. Die Fliehkräfte werden größer. Die Seperationsbemühungen unterschiedlicher Regionen in der Europäischen Union erinnern inzwischen an den Zerfall der Sowjetunion.
  Russland als Modell für vernunftgeleitete und stabilitätsorientierte Politik
  Legt man den durch westliche Propaganda vernebelten Blick ab und blickt auf die aktuellen Projekte Russlands, dann wird deutlich: Dort, wo das russische Prinzip wirksam wird, bildet sich sofort Stabilität heraus. Aus rationaler Politik erwächst für die Menschen die Möglichkeit der planbaren Existenz.
  Politische Gestaltung statt permanenter Krise
  Die ökonomischen Modelle Russlands und Chinas haben zum Ziel, Globalisierung politisch zu moderieren. Das europäische und westliche Modell entmachtet Politik und liefert die Menschen den Mechanismen eines von unkontrollierten Großkonzernen dominierten Marktes aus. Russland überwindet den Kapitalismus nicht, aber es gestaltet ihn mit dem Primat der Politik, und stellt so tatsächlich eine Alternative zu Deutschen Alternativlosigkeit dar.
  https://deutsch.rt.com/meinung/59317-stabilitat-statt-chaos-warum-westen/

  ”Läntinen malli menettää nopeasti uskottavuuden ja houkuttelevuuden
  Tämän länsimaisen mallin vika on, että se nostaa geopolitiikan kansainvälisen oikeuden ja diplomatian yli, vain viidakon laki ohjaa. Kansojen ja niiden väestön suosio tätä mallia kohtaan on vähenemässä länsimaisen eroosion ja aggressiivisuuden lisääntyessä.
  Puhe, että länsi puolustaa vapauden, demokratian ja ihmisoikeuksien leviämistä, menettää merkitystään koko ajan. Näkyvä taloudellinen taantuma on yksi asia. Keskipakoisvoimat kasvavat. Euroopan unionin eri alueiden eristäytymispyrkimykset muistuttavat nyt Neuvostoliiton hajoamista.
  Venäjä mallina järkevälle ja vakauteen suuntautuneelle politiikalle
  Jos tarkastelemme nykyisiä lännen propagandan vääristämiä Venäjän hankkeita, käy ilmi, että vakautta syntyy sillä missä Venäjän periaate toimii. Rationaalisesta politiikasta seuraa että ihmisillä on mahdollisuus kestävään ja vakaaseen elämään.
  Poliittinen malli/järjestely pysyvän kriisin sijasta
  Venäjän ja Kiinan talouden mallit pyrkivät poliittisesti hillitsemään globalisaatiota. Euroopan ja länsimaiden malli tekee politiikan impotentiksi, voimattomaksi ja tarjoaa ihmisille elämää hallitsemattomien suuryritysten ehdoilla ja markkinoilla. Venäjä ei poista tai hylkää kapitalismia, mutta se tekee politiikasta ensisijaisen, ja siten on todellinen vaihtoehto vaihtoehdottomuudelle.”
  Lyhyesti: kapitalismi siis otetaan poliittisen (yhteiskunnan) kontrollin alle eikä se voi enää toimia vain omien mielihalujensa mukaan.

  • Nimenomaan,

   kokoomuspoliitikon (ja RKPn ja nyt jo osan Keskustastakin) maailmankuva, agenda ja ideologia on destruktiivinen: hajottaa ja heikentää poliittinen ohjaus ja poliittinen päätöksentekoon perustuva valta yhteiskunnassa.

 10. Is Communism really dead? — ONKO KOMMUNISMI TODELLA KUOLLUT? — eräs vastaus ylempänä olevaan artikkeliin
  ”If I attempt to pull a thread out of a tangled web of conflicting ideas I would say this. The basic notions of egalitarianism are not dead. Perhaps egalitarianism will issue into an ideology that, for lack of a name still to be officially assigned, may be called Humanism.
  On the other hand, I believe that any prediction on the future cannot disregard two problems for which no one sees or dares suggest a solution.
  One is that the world population cannot continue to increase at the rate of 100 million humans per year.
  The other is equally unanswerable. As we know, there is a small sect or tribe that exerts an unimaginable influence on the future of the world, via what we can call for quick simplification the Usrael Zionist ideology.
  It seems to me and many others that this influence has dramatically increased, after the Zionist establishment concluded that America would not or could not compel Israel to give up the lands stolen in the Middle East, after the military aggression of 1967.
  Since then the Zionist occupation of the power centers and cultural hubs of the host country (the US) has spread metastatically. I may be wrong, but a sect claiming, for at least 2000 years, to be chosen by God to rule over all others, is incompatible with an equitable administration of any nation and, today, of the world.”
  http://thesaker.is/is-communism-really-dead-an-answer/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here