Kurramin heimoalueella Pakistanissa Yhdysvaltain lennokki-isku on romahduttanut rakennuksen tappaen sisällä olleet. Maanantai-iltaisen iskun kuolinuhreja ilmoitettiin aluksi olleen viisi, mutta myöhemmin lukua korjattiin kahteenkymmeneen.

Tiukasti nimettöminä pysyttelevien Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten mukaan lennokki-iskussa kuolleet olivat ”ekstremistejä”, mutta yhdenkään uhrin henkilöllisyyttä ei ole kerrottu. Vaikka uhriluku päivitettiin nelinkertaiseksi jälkikäteen, viranomaiset katsoivat uhrien runsauden todistavan, että isku osui militanttiverkoston päämajaan. Yhdysvallat ei ole vahvistanut tapahtunutta.

Pakistan katsoo Yhdysvaltain maaperällään suorittamien lennokki-iskujen loukkaavan suvereenisuuttaan, kun taas Yhdysvallat syyttää Pakistania ääriryhmien suojelemisesta ja näin naapurivaltiota Afganistania miehittävien joukkojensa vaarantamisesta. Isku tapahtui maan Afganistanin vastaisen rajan tuntumassa.

Maanantaina Omanissa jatkuivat Afganistanin tilanteen rauhoittamiseen tähtäävät neuvottelut Afganistanin, Kiinan, Pakistanin ja Yhdysvaltain välillä. Neuvottelut katkesivat viime vuonna ääriryhmä Talibanin johtajan saatua surmansa Yhdysvaltain lennokki-iskussa.
¤

Lähteet

Boston Herald (16.10.2017): Suspected US missiles kill 20 militants in NW Pakistan http://www.bostonherald.com/news/international/2017/10/suspected_us_missiles_kill_20_militants_in_nw_pakistan

Ditz, Jason | Antiwar.com (16.10.2017): US Drone Strike Kills 20 in Pakistan Tribal Area http://news.antiwar.com/2017/10/16/us-drone-strike-kills-20-in-pakistan-tribal-area/
¤

Kuva (uudrajattu): Erwin Franzen (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr

3 KOMMENTTIA

 1. USA, Pentagon, Trump ovat hädissään kun Pakistan ei arvosta USAn ja NATOn sotavoimia eikä sotataitoja eikä usko USAn ja NATOn voittoon Afganistanissa eikä Lähi-Idässä.

  USA, NATO, Trump ovat alkaneet tappaa Pakistanin siviilejä, jotta Pakistanin nykyinen johto joutuisi paineeseen ja maahan vaihtuisi uudenlainen USAta kunnioittava johto.

  Pakistanin nykyjohto on ollut avoimesti pettynyt USAn ja NATOn sotaräpiköintiin Afganistanissa ja koko Lähi-Idässä 9/11 jälkeen.

  Pakistan oli USAn ja NATOn liittolainen Afganistanin-sodassa, mutta oppi sentään jotain eli sen, että kun oli menettänyt USAn ja NATOn onnettoman sodankäynnin vuoksi 100.000 pakistanilaista ihmishenkeä ja tehnyt 100 miljardin taloustappiot on nyt sitä mieltä, että USA ja NATO eivät Afganistanin sotaa voita.

  Pakistan näki myös nopeasti, että USAn, NATO-maiden talous takkuaa ja siksi Pakistan on liittoutunut Kiinan kanssa, joka on investoinut Pakistaniin jo miljardeja, mitä USA yrittää nyt vahingoittaa pommittamalla Pakstania.

 2. Tällaista pommitusta Kaliforniassa, ihan 9-11 malliin
  Weather Wars
  inTruthbyGrace:   ‘The entire building disappears. There’s absolutely nothing left … The melting-points of glass and steel are double those of house fires’ Everything’s gone but the trees .. very, very little debris .. where’s the stuff that was in these houses?     She comments on the ‘weird fires’ that are still burning, then quotes Dr Judy Wood on ‘weird fires’ on 9/11.
  http://terroronthetube.co.uk/2017/10/16/weather-wars/
  Living in the US there is a sense that the nation is ‘under attack’. All of this in next to impossible to ‘prove’ but Hurricane Harvey the way it just ‘hung’ there and dropped 40″ of rain in one place……it seemed somehow ‘engineered’ maybe another way to think about is Judy Wood in the book on 9/11 shows how hurricanes can be ‘steered’ and moved. If that’s the case one would wonder why not some ‘benign’ geo engineering and move it away.
  Jim Stone – Fires in California Were Not “Wild”
  “MANY MANY people saw electrical flashes that made no thunder in the perfectly clear blue sky, and worse, some people even saw small blue sparks everywhere in the air around them.”
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=159603

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here