Työttömät eivät pikaisesti tulkittuna rinnastu ”ryhmään”, jota vastaan voisi vihapuhua: työttömyys ei ole henkilökohtainen piirre vaan enemmänkin tilapäinen elämäntilanne. Työttömät on tunnustettava heterogeeniseksi ryhmäksi.

”Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

Rikoslaki 11 luku 10 §

Viime päivien uutisointi valtamediassa on todistanut, että työttömistä ollaan muovaamassa homogeenistä ryhmää, joka joutuu kantamaan kollektiivisen moraalivastuun (ja syyllisyyden) yksittäisten ihmisten teoista – tai kuten tässä tapauksessa, tekemättä jättämisistä.

¤

Rikoslaissa määritellään rangaistavaksi katsottuja tekoja, joita nykyään julkisessa keskustelussa kutsutaan usein ”vihapuheeksi”. Tällaista termiä Suomen laki ei kuitenkaan tunne.

Useilla julkisuuteen tuoduilla esimerkeillä on asetettu kansan yhtenäisyyden ja solidaarisuuden rajat koetukselle. On älyllisesti helppo uskoa, että työttömät ovat työttömiä laiskuuttaan tai omaa saamattomuuttaan, kun tätä sanomaa julistetaan oikein esimerkein työttömän itsensä suulla.

Lukijat ohjataan näillä julkilausumilla päättelemään, että jos on olemassa ihmisiä, jotka puhuvat julkisesti työhaluttomuudestaan, on olemassa harmaa massa, joka ei puhu asiasta julkisesti. Tällä taikatempulla ohjataan ajatukset pois itse yhteiskunnallisesta ongelmasta, joka muuttuu lukijan silmien edessä lihaksi ja luuksi – ja henkilökohtaiseksi asenteeksi.

Käytössä on pitkälti sama asenne kuin rasismissa, ulkomaalaisvihassa tai turvapaikanhakijoita vastustavassa uutisoinnissa. Jos malliesimerkki muslimista on jihadisti, oman turvattomuuden tunteen perimmäinen syy hautautuu helposti, kun aletaan puhumaan elintasopakolaisista, raiskaustilastoista sekä ankkurilapsista ja perheenyhdistämisistä.

Turvapaikattomuus ja työttömyys ovat molemmat heterogeenisiä ryhmiä, joita yhdistää vain tilapäinen elämäntilanne. Lakiteknisesti tämän asiain tilan on muuttanut hallituksen esitys (HE 317/2010), josta on laintulkinnan epäselvyyksissä haettava ratkaisuja.

Asetus mainitsee maahanmuuttajuuden eräänä ”rinnastettavana muuna perusteena”, mikä viittaa siihen, että tällainen – ei etnisesti yhteneväinen – ryhmä voi olla yleensä suojan tarpeessa tai sosiaalisesti heikommassa asemassa.

Poliittinen tavoite molemmilla vihapuhekampanjoilla on yhteneväinen ja jakaa samaa ideologiaa, jossa ”he” tai jopa ”ne” elävät tai suorastaan loisivat ”meidän” verorahoillamme ja saavat ”ylisuuria tukia” ja ”käyttävät hyväksi” järjestelmää.

Kaikki työttömät eivät ole kieltäytyjiä, mutta kaikki työttömät ovat työttömiä!

Vertailu näyttää selvästi, miten poliittinen kiihottamisretoriikka toimii. Voidaan tulkita, että työttömien jahti täyttää samat tunnusmerkit kuin maahanmuuttajien pilkkaaminen, jota samat pilkkakirvestä heiluttavat kutsuvat vihapuheeksi ja jopa rankaisevat ihmisiä siitä.

Perusoikeudet on asetettu kyseenalaiseksi niin valtionjohdon kuin mediankin toimesta ja maan yhtenäisyyteen on luotu taas uusi railo.

Railo jakaa Suomen kansan yhä useampaan toisiaan kivittävään osaan, jotka vähät välittävät yhdenvertaisuuslaeista, solidaarisuudesta tai kansallisesta yhtenäisyydestä.

Railon luonut media kävelee nauraen pankkiin, ja poliitikot myymään Suomi-neidon lanteiden aarteita kavereilleen!

Työttömien jälkeen riviin asetetaan vammaiset, eläkeläiset, yksinhuoltajat ja niin edelleen…

Tervetuloa joukkoon harmaaseen – kaikille riittää tilaa!
¤


¤
Juha ”Hämis” Hämäläinen on linkolalainen kansalaistoimittaja, joka käyttää taistelussa epätoivoa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan vain onkea ja kyn
ää.

Kirjoitus on julkaistu alunperin kirjoittajan blogissa 17.10.2017.
¤

Kuva (uudrajattu): U.S. Institute of Peace (CC BY-NC-SA 2.0) via Flickr

27 KOMMENTTIA

 1. Euromaiden passivapauden ideaa ei kysytty etukäteen kasalaisilta, vaan päätöksen tekivät pimeät politikot, joilla on omat salaiset tavoitteensa hallita kansoja. Olisi asiallista tietää tarkalleen, mitä hyötyä E-Unionista on ollut tavalliselle työtätekevälle. EU aukaisi vapaan kulkutien rikollisuudelle, joka leviää ilman kontrollia, aiheuttaen rappeutumista ja sekasortoa. Vain harvat ja valitut hyötyvät nykyisestä järjestelmästä.

  • EU-diktatuuria täydellistetään pienten askelten taktiikalla, jotta ihmiset eivät huomaisi, mihin ollaan menossa ennenkuin se on myöhäistä. Sananvapautta murennetaan pala palalta ja ihmisiä köyhdytetään yhä uusilla veroilla tai veroluontoisilla maksuilla, esim. tulossa olevat tiemaksut ja erilaiset ilmastohuijauksesta johtuvat veronkorotukset, pakko-monikulttuurisuudesta aiheutuvista valtavista kustannuksista puhumattakaan.

 2. Hyvä Hämis, asiaa. Työttömistä on tehty heterogeeninen lainsuojaton ryhmä, jota vastaan voi hyökätä vapaasti joutumatta vastuuseen. Täyttää hyvin tuon rikoslain tunnusmerkit. mutta kun sen tekee Suomen hallitus jota media komppaa, ei ketään saada vastuuseen. Media on puolensa valinnut.

  Valtamedia on ottanut tehtäväkseen löytää jokaviikkoisen ”Juusonsa”, joka ei halua mennä töihin. Samoin ”erään yrittäjän”, joka ei saa työntekijöitä. Siis kaikki puolimiljoonaa työtöntä ovat työhaluttomia, jotka eivät ansaitse elää. Työehdoista tai palkasta ei saa enää mainita sanaakaan, se on vihapuhetta.

  Suomihan on oikeusvaltio, jossa noudatetaan sopimuksia, vai miten se meni? Kaikki voidaan siis sopia paikallisesti eikä lakia tarvitse enää noudattaa, jos olen hallituksen ohjelmat ymmärtänyt. Tein ensimmäisen työsopimukseni paikallisesti, joten kokemusta on. Oli vuosi 66 ja seisoimme nuoret miehet ison teollisuuslaitoksen korjaamon toimiston oven edessä jonossa. Tuli vuoroni ja menin toimistoon. Korjaamon päällikkö, joka haisi viinalle kuin rankkitynnyri, kysyi nimen ja syntymäajan, kirjoitti ne johonkin paperiin ja sanoi, palkka markkaneljäkymmentäkaksi penniä tunti, seuraava. Paikallinen sopimus syntyi. Kaipuuta on kokoomuksella noihin aikoihin. Ei ihme että kutsutaan taantumukseksi.

  Olin tuossa työpaikassa pari viikkoa. Vaihdoin parempaan. Silloin oli pulaa tekijöistä, Suomea rakennettiin. Nyt se kaikki on myyty (kok).

  Työtähän olisi, ei Suomi valmis ole. Työtä näkee Susanna Koskikin (kok) kun katsoo junan ikkunasta metsään päin. Ja kokkareilla on vakio työllistämisohjelmansa, ”kaikki Valintatalon kassalle”. Tämä on tarttunut Suomen keskustaankin. Kuvastaa hyvin sitä järjen köyhyyttä joka hallituksessa ja eduskunnassamme on vallitseva. Jos tästä vielä hengissä joskus selvitään, se ei ole ainakaan hallituksen syy.

  Mikä on se ongelma, miksi työtä ei voida tehdä, vaikka sitä olisi? No raha tietenkin, on sekin uutisissa joka helvetin päivä, vaikka pienemmällä kuin työttömien syyllistäminen. Syy on rahan syntymekanismissa. Siellä missä raha syntyy, sitä ei ohjata kaikkia hyödyttävällä tavalla. Tätä eivät politikot voi enää korjata, koska antoivat rahan syntymekanismin ”markkinavoimille”. Rahaa on tehty tietokoneilla enemmän kuin koskaan maailman historiassa, mutta silti siitä on jatkuva pula. Aika fakiireja ovat, jotka tämän systeemin keksivät.

  • ’..Siis kaikki puolimiljoonaa työtöntä ovat työhaluttomia, jotka eivät ansaitse elää. Työehdoista tai palkasta ei saa enää mainita sanaakaan, se on vihapuhetta..’
   Näin se menee pikku hiljaa kohti ’pehmeää orjuutta’. Orjuutta jota aletaan pitää normaalina asiana.
   Kyllä nyt ’aatua’ tarvittaisiin, ei tämä ehkä muulla tavalla koskaan korjaannu. Tai sitten ison ja koko läntistä maailmaa kohtaavan katastrofin kautta kun jenkkilä ja sen vartijat romahtavat.
   Itävallasta voisi ottaa mallia ja tehdä ’kurzit’ meilläkin. Täytyisi vaan löytyä se ’kurz’ ensin.

  • Ja helvetti, piti sanoa, työttömistä on tehty homogeeninen lainsuojaton ryhmä. Sivistyssanojen käyttö loppuu minulta tähän.

   • Aivan, kiihottaminen kansanryhmää vastaan työttömät), joka kansanryhmä on korruptoituneiden poliitikkojen luomus, johon liittyvää asennemaailmaa ylläpitää valtamediassa harjoitettu kiihotusprosessi.

    Se ei ole tuomittavaa, ekä väärin, koska sitä harjoittaa ”oikea” taho. Asiasta ei myösään voi valittaa EIT:hen, koska tuomioistuin ei ota käsiteltäväkseen asioita, joiden taustalla on poliittinen päätös…

    Näillä eväillä sitä sitten mennään kohti valmiksi amputoitua tulevaisuutta.

 3. Juuri tuonne toisaalle ehätin kommentoimaan:

  [Sitaatti alkaa] Kirkolliset tahot näkyvät panevan mediaakin paremmaksi. Arkkipiispa Kari Mäkinen vaatii Turkulainen-lehdessä rivien välien puhtautta:

  ”Paitsi vihapuheesta olen vähintään yhtä paljon huolissani sellaisesta hienovaraisesta julkisesta puheesta, jossa ikään kuin sivistyneesti suljetaan marginaalissa olevia ihmisiä ulkopuolelle, Mäkinen sanoo.

  Mäkisen mukaan puheelle on tyypillistä se, että siinä annetaan rivien välissä ymmärtää, että joissakin ihmisryhmissä saattaa piillä uhkia joko taloudelle tai turvallisuudelle.

  – Tällainen puhe, joka on hienovaraista ulossulkemista, on minusta vielä huolestuttavampaa kuin vihapuhe.”

  http://www.turkulainen.fi/artikkeli/569829-arkkipiispa-kari-makinen-suomessa-on-viela-vihapuhettakin-vaarallisempi-suuntaus#.WeJc5F80TLe.facebook

  Olin rivien välistä ymmärtävinäni että Mäkinen ei tarkoita Suomen hallitusta eikä eduskuntapuolueita jotka politiikkansa seurauksista syrjäytettyjä suomalaisia ovat ahkeraan ja julkisesti syyllistäneet.

  > SUOMEN
  Sisäpoliittiset ongelmat = duunarin vika
  Ulkopoliittiset ongelmat = Venäjän vika
  Talouspoliittiset ongelmat = duunarin ja Venäjän vika

  [Sitaatti päättyy]

  • Niin justiinsa joo. Nyt kun talvea taas pukkaa, on aika taivastella suomalaisten asunnottomuutta. On kuulemma 7 500 ukkoa ja akkaa vailla asuntoa, nukkuvat missä milloinkin pystyvät. Vartijat kuulemma tuppaavat häätmään jalkeille. No, onhan tämä sesonkiluontoista taivastelua. Menee ohi kun ilmasto taas lämpenee.

   Mutta onko yksikään politikko tai kirkonmies ehdottanut, että nyt tyhjilleen jäävät vastaanottokeskukset pidettäisiin auki ja kodittomille tarjottaisiin asunto sekä kolme lämmintä ateriaa päivässä. Enpä ole huomannut.

   • Aikanaan asuin — välillä vapaaehtoisesti ja välillä vähemmän vapaaehtoisesti — vallatuissa taloissa ja purkutaloissa. Nälkääkin pahempi oli kylmyys, ja tietenkin likaisuus.

    Nyt kun elämme purkutaloudessa lähes koko Suomi, tulevat yhä useammat maistamaan purkutalouden tarjottimelta hallituksen antimet.

  • Ja vielä pisti silmään, Sari Essayah (kd) jeesusteli julki, että asunnottomuuteen on monta syytä. Pitää varmaan perustaa työryhmä miettimään noita syitä. Hätäisempi voisi nimittäin kuvitella, että asunnottomuuteen on vain yksi syy, ihmisellä ei ole asuntoa.

 4. Eliitin vastainen puhe on vihapuhetta ja eliitin omapuhe eliittiä vastaan puhuvien suuntaan on kivapuhetta.Käsittämätön mekanismi,kun sitä voi tulkita suvaitsevaisuuden aikana vain näinpäin.

 5. Orpo (kok) on sitä mieltä, että parhaiten työttömiä ja asunnottomia autetaan kun talous saadaan kasvuun.

  Orpo (kok) ei vaan kerro miten se auttaa eikä sitäkään kuinka kauan työttömien ja asunnottomien pitää odottaa.

  • Velkapyramiditalous tarvitsee jatkuvaa kasvua, muuten se romahtaa. Ja romahtaa se aina kuitenkin, koska jatkuvaa kasvua ei voida pitää yllä. Siksi lamat, joissa omaisuudet vaihtavat omistajaa ja velat kirjataan veronmaksajille. Sitten taas mennään hetken aikaa kasvu-uralla.

   • Juuri näin. Perusongelmaan pitäisi puuttua eli siirtyä kestävään talouteen. Kasvuun rakentuva malli ei ole oikea vaan se on näiden ’kokkari-orpojen’ linja joka poikii heille ja vie veronmaksajalta.

 6. Riikka, tiedän yhden naisen, joka muutti kaupungista lapsuutensa maille takaisin kymmenisen kilometriä korpeen metsätien varteen. Asustelee siellä yksin, sähkö tulee agregaatista, vesi kaivosta ja huussi on ekobiokompostoiva. Se tyttö ei ainakaan pelkää mörköjä. Tuo paikka on ollut uudisasutus 1700-luvulta alkaen, mutta vanhemmat ovat kuolleet ja lapset lähteneet. Eivät tulleet sinne valmiiseen pöytään uudisasukkaat silloin, se on varmaa. Valtio oli jossain kaukana, ehkä henkikirjoittaja kävi kerran viidessä vuodessa katsomassa ketä täällä asustaa. Kymmennykset piti tietenkin käydä maksamassa ajallaan. Pappi ja vouti odottelivat.

  Olisko tämä asuintapa tullut meille geeneissä. Onhan vanha juttu, jossa uudisasukas näki lastuja virrassa, otti kirveen ja lähti katsomaan, mistä niitä lastuja oikein tulee. Meidän kansamme ja kulttuurimme on selvinnyt ankarissa oloissa ilman apua kautta aikojen. Emme ole koskaan hyötyneet kolonialismistakaan, vaan olemme olleet sen kohde. Kunnioitusta kulttuuriamme kohtaan meillä on oikeus vaatia myös vierailtamme. Onko oikein vaatia meitä kattamaan valmis pöytä vieraillemme syystä jota emme edes tiedä. Olisiko jo aika pohtia myös syitä ja sen seurauksia ja yrittää korjata niitä, ei vain hoitaa seurauksia. Me selviämme kyllä, kunhan saaamme paremmat johtajat.

  • Tuolla toisaalla kirjailin: [sitaatti alkaa] En oikeastaan usko eristäytymisen johtuvan maahanmuuttovastaisuudesta tmv.

   Suomalaisista haluaa noin 75% asua maaseudulla so. kirkonkylässä, haja-asutusalueella, vielä syrjemmässä tai umpikorvessa. Kenties eristäytyminen (jonka voi nahdä myös itsekseen viihtymisenä) on geneettisessä perimässämme? Kenties olemme säilyttäneet alkuperäiskansan luonteemme?

   Ei se ole samaa kuin muukalaispelko tai muukalaisvastaisuus tai yhteistyöhaluttomuus.

   ————-
   Toinen juttu on ”maassa maan tavalla”. En menisi Saudi-Arabiaan asumaan odottaen heidän mukautuvan minun alkuperäisen kotimaani tapoihin (”Vaadin saada sikaa joulun tienoilla!”).

   Miksi suomalaisilta siis odotetaan mukautumista tänne tulijoiden tapoihin?
   Miksi on rasismia pitää kiinni omasta kulttuuristaan mikäli on suomalainen, mutta kulttuuri-identiteetin säilyttämistä mikäli on muualta Suomeen tullut?

   Jos nyt ajatellaan vaikka tyttöjen ympärileikkaamista (ääriesimerkki, tiedän) niin Suomen laki kieltää lasten silpomisen — silti ollaan valmiita tekemään kulttuurisensitiivisyyden hengessä poikkeuksia (en katso sinne päinkään -menetelmä) lakien noudattamiseen, ja samaan aikaan vaaditaan suomalaisia noudattamaan entistäkin tarkemmin (tuontitavarana EU:sta tulevia) lakeja. Kun tämä asenne aiheuttaa ongelmia, aletaan vinkua mediassa yhteiskunnallisen tilanteen kärjistymistä ynnä muuta huttua.

   On älytöntä vaatia uskomaan tasavertaisuuteen ja reiluun peliin, jos joillekin sallitaan poikkeuksia ja toisille ei. [Sitaatti päättyy]

   • Vaikkei poikalasten ympärileikkaus olekaan keskimäärin yhtä tuhoisaa kuin tyttöjen, on hyvä muistaa, että siitäkin aiheutuu usein monenlaisia komplikaatioita, joista pienimpiä on masturbaation vaikeutuminen (mitä on pidetty sen tarkoituksenakin). Toisinaan myös poikalasten ympärileikkaus johtaa jopa kuolemaan. Lisäksi myös poikavauvalle tehty toimenpide on erittäin kivulias ja potentiaalisesti traumatisoiva, vaikka lapsen kipuja onkin vähätelty: tosiasiassa pikkuvauva on kipuherkempi kuin aikuinen.

    Summa summarum: kaikki lasten leikkelyt, joille ei ole lääketieteellistä perustelua, ovat minusta tuomittavia. Aikuiset leikelkööt itseään miten haluavat, mutta jätetään vauvat ja lapset rauhaan – niin tytöt kuin pojatkin.

 7. ’..Railo jakaa Suomen kansan yhä useampaan toisiaan kivittävään osaan, jotka vähät välittävät yhdenvertaisuuslaeista, solidaarisuudesta tai kansallisesta yhtenäisyydestä.
  Railon luonut media kävelee nauraen pankkiin, ja poliitikot myymään Suomi-neidon lanteiden aarteita kavereilleen!.’
  Juuri noin nwo-mafian hajota-ja-hallitse politiikka toimii. Hajotetaan kansa eri leireihin ja nämä sitten taistelevat toisiaan vastaan ymmärtämättä että se on turhaa ja edistää vain kaiken taustalla hääräävän Mafian valtaa, mafian, johon pitäisi keskittää kaikki voimat jotta syntyisi jotain uutta ja parempaa.
  Ei paljon auta jos/kun syntyy uusi vastavoima (’uusnatsit’ / ’äärioikeisto’) hallitukselle ellei tuo vastavoima keskity muuhunkin kuin oman valtansa lisäämiseen ja turvaamiseen. Ellei se sitä tee niin se pian tuhoaa itsensä ja pian taas nousee uusi vastavoima joka ottaa vallan ja loputon kierre, joka pitäisi saada katkaistua jatkuu. Ja Mafia taputtaa käsiään kun show jatkuu.
  — Rabbi Michael Laitman’in lyhyt video alla opettaa miten tulee toimia: ei uutta natsismia vaan …
  RABBI DISCUSSES WHY NAZISM IN AMERICA IS INEVITABLE
  ”[Nazis] believed that they were fulfilling a great mission, that they save the world from the evil that is in the Jews. And in fact there is evil in the Jews.
  Only this evil must be corrected and then the world will be corrected.
  And if you do not correct the Jews, then the world cannot be corrected. .
  Nazism cannot be helped. Nazism will continue to develop, now it will arise in the U.S. and it will appear very, very quickly and strongly…Because the Jews do not work correctly.
  That is why problems will arise in the U.S. because of the Jews.
  Therefore, the next extermination of Jews can begin in the United States… and much, much wider, deeper and more powerful than in Germany.”
  ~ Rabbi Michael Laitman, Jewish Kabbalist, head of the Ashlag Research Institute for Kabbalah in Israel.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=159601

 8. Mistäköhän Suomen poliisi on löytänyt kansanryhmiä ??

  Kansanryhmää vastaan kiihottaminen on säädetty rangaistavaksi rikoslaissa. Mutta mistäköhän Suomen poliisi on löytänyt kansanryhmiä ?

  Ryhmällä tarkoitetaan suomenkielessä (pienehköä) joukkoa toisiaan lähellä olevia ihmisiä, jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudella.

  Eli
  joukon pitää olla pienehkö
  toisiaan lähellä
  jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudeksi

  Kansalla tarkoitetaan suomenkielessä kulttuuriltaan ja usein myös hallinnoltaan ja kieleltään yhteen kuuluva ihmisryhmää. Eli kansanryhmän pitäisi olla kulttuuriltaan yhteen kuuluva ihmisryhmä.

  Ehkä kansanryhmän tunnusmerkistöt täyttäviä ryhmiä on esimerkiksi jotkut pienet intiaaniheimot Amazonin viidakossa, mutta sitä lähempää itselle nyt ei tule mieleen mitään kansanryhmä tunnusmerkistöt täyttäviä ryhmiä.

  Suomen poliisi tosin on löytänyt kansanryhmiä ilmeisen paljon Suomesta.

  Ilja Janitskinin tapauksessa on kyse Juutalaisia vastaan kiihottamisesta. Juutalaisia on esim. Israelissa 5,7 miljoonaa ja Yhdysvalloissa 5,3 miljoonaa. Poliisin mielestä nämä ovat ilmeisesti lähellä toisiaan. Tuntuu että poliisi on venyttänyt käsitettä ”lähellä toisiaan” noin 14 000 kilometrilla presidentiksi pyrkivän Iljan tapauksessa. Vakavasti syöpäsairas Ilja on nyt vangittuna mm. kiihottamisesta ”kansanryhmää” vastaan Andorrassa eikä siksi pysty tekemään vaalityötään.

  Poliisin mielestä ilmeisesti myös muslimit ovat ( pienehkö ) joukko toisiaan lähellä olevia ihmisiä. Heitä on eri puolilla maapalloa noin 1,7 miljardia. Joten tuntuu että poliisilla on hieman kieroutunut käsitys käsitteestä”pienehkö joukko.”

  Vihapuhepoliiseja on kai jo noin 50 Suomessa. Onko heillä kaikilla tosiaan kiero käsitys ”(pienehköstä) joukosta toisiaan lähellä olevista ihmisistä” vai tahallaanko he kiusaavat ihmisiä perustettomilla rikosepäilyillä ???

  Olisi kivaa jos media kysyisi että mitkä poliisin mielestä Suomessa ovat näitä ”(pienehköjä) joukkoja toisiaan lähellä olevia ihmisiä” eli kansanryhmiä poliisin mielestä.

  LÄHTEITÄ:

  Wikipedia:
  Juutalaiset ovat ympäri maapalloa levittäytynyt alun perin seemiläinen kansa.
  Nykyään juutalaisia elää eri puolilla maapalloa hieman laskutavasta riippuen noin 13,8–14,5 miljoonaa. Suurimmat yhteisöt vuonna 2010 asuvat Israelissa (n. 5,7 miljoonaa) ja Yhdysvalloissa (n. 5,3 miljoonaa). Suomessa asuu noin 1 100 juutalaista
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset

  Haettiin ”ryhmä” Kielitoimiston sanakirjasta
  1. (pienehkö) joukko toisiaan lähellä olevia ihmisiä, esineitä tms., jotka käsitetään yhteen kuuluvaksi kokonaisuudeksi. Ihmisryhmä. Saariryhmä. Kukkaryhmä. Ryhmämiehiä. Vieraat seisoivat ryhmissä, ryhminä. Ryhmissä, ryhminä kasvava sieni. Jakaa luku kolminumeroisiin ryhmiin.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  Haettiin ”lähellä” Kielitoimiston sanakirjasta
  lähellä (myös paikallissijamuodot läheltä, lähelle) likellä.
  1. paikasta: ei kaukana, vähän matkan päässä, läheisyydessä, lähistöllä, lähettyvillä, lähiseudulla, -tienoilla; vieressä, ääressä. Hän asuu tässä lähellä. Hiipiä ihanlähelle jkta. Veti ystävänsälähelleenistumaan. Läheltä ja kaukaa. Katsoa jtak läheltä. Lähellä koulua t. koulun lähellä.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  Haettiin ”pieni” Kielitoimiston sanakirjasta
  pieni26 vrt. pienoinen, pikku, pikkuinen, pikkuruinen, pikkainen, vähäinen.
  1. ulottuvuudeltaan, ulkonaisilta mittasuhteiltaan vähäinen, pienikokoinen.
  2. määrältään, paljoudeltaan vähäinen. Pieni perhe. Pienet puolueet. Pieni palkka.
  3. asteeltaan, voimaltaan, vaikutukseltaan vähäinen

  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  joka viides islamia tunnustava eli muslimi on etniseltä taustaltaan arabi. Islaminuskoisten lukumääräksi on arvioitu 1,7 miljardia ihmistä vuonna 2014.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Islam

  Wikipedia:
  Juutalaiset ovat ympäri maapalloa levittäytynyt alun perin seemiläinen kansa.
  Nykyään juutalaisia elää eri puolilla maapalloa hieman laskutavasta riippuen noin 13,8–14,5 miljoonaa. Suurimmat yhteisöt vuonna 2010 asuvat Israelissa (n. 5,7 miljoonaa) ja Yhdysvalloissa (n. 5,3 miljoonaa). Suomessa asuu noin 1 100 juutalaista
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset

  Laura Huhtasaari:
  – Itse ajattelen, että muslimit eivät ole kansanryhmä. Heitä on 1,7 miljardia. Muslimit eivät myöskään ole kansanryhmä Suomessa, vaikka osa heistä kuuluu uskontoon nimeltä islam.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110122551108_uu.shtml

  Haettiin ”kansa” Kielitoimiston sanakirjasta
  kansa9
  1. kulttuuriltaan ja us. myös hallinnoltaan ja kieleltään yhteen kuuluva ihmisryhmä; jnk valtion väestö. Suomen kansa. Germaaniset kansat. Itsenäinen kansa. Kulttuuri-, paimentolaiskansa. Koko kansan asia.
  Erik. valtaa pitävien vastakohtana. Kansa nousi kapinaan.
  2. jnk seudun asukkaat, asujaimisto, väki. Saariston kansa.
  3. maalaisväestö, työväki, alemmat yhteiskuntaluokat, rahvas. Tavallinen kansa. Kansan syvät rivit. Suoraan kansan keskuudesta noussut poliitikko.
  4. epälukuinen, suuri ihmisjoukko, väki, yleisö, ihmiset. Kirkko-, hääkansa. Tori oli kansaa mustanaan. Kansaan menevää musiikkia. Karttuisa on kansan käsi [ks. karttuisa] SP. Vanha kansa entisajan ihmiset, vanha ikäpolvi.
  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80
  Haettiin ”joukko” Kielitoimiston sanakirjasta

  1. ihmisten t. esineiden (luvultaan tarkemmin määrittämätön) tav. järjestymätön ryhmä; vrt. ryhmä, lauma, liuta, 1. parvi, massa, porukka, sakki, joukkio. Katselijoidenjoukko. Joukko huolestuneita kansalaisia. Joukko taloja, kysymyksiä. Harvalukuinen joukko. Nuoriso-, väkijoukko. Valiojoukko. Saattojoukko. Kokoonnuttiin sankoinjoukoin. Joukko kasvaa, hajaantuu. Koko joukko tuli kimppuuni. Olla joukon jatkona.

  http://www.kielitoimistonsanakirja.fi/netmot.exe?motportal=80

  Rikoslain 15 luku
  10 §
  Kiihottaminen kansanryhmää vastaan
  Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

  MV-lehti on julkaissut rikosepäilyjä Iljaa kohtaan. Niitä löytyy täältä:

  http://mvlehti.net/2016/09/28/ilmoitus-syytetylle-ilja-janitskinille-koskien-oikeudenkayntia-saapui-vasta-asken/

 9. Jos tarjoutuisin töihin ilmaiseksi, saisin töitä.
  Kun pyydän työstäni palkkaa, ei työtä ole.
  Onko meillä siis pulaa työstä vai palkasta?

  Jos palkanmaksuhalua tässä yhteiskunnassa on vain rajallisesti, niin eikö niitä, jotka pärjäävät vähällä ja luovuttavat työnsä ja palkkansa niitä kipeämmin tarvitseville, pitäisi ylistää eikä parjata?

  T: jokaviikkoinen Juuso

  • Kyllä, tekemätöntä työtä on vaikka miten paljon mutta — kuten sanot — palkanmaksukykyä (tai -halua) puuttuu.

   Moni pk-yrittäjä palkkaisi mutta ei kykene vaan tekee itse 16-18 tuntia vuorokaudessa jopa seitsemänä päivänä viikossa, vuoden ympäri. Valtio vie välillisin ja suorin veroin ynnä muin maksuin noin 40% kuukauden kassavirrasta. Sydänvika 50-vuotiaana ellei alle.

   Vientialalla, varsinkin jos yritys on tarpeeksi suuri ja johdolla kavereita tukirahan jakajan paikoilla, asiat lienevät toisin kuin kotimaan markkinoille suunnatuilla pk-yrityksillä.

   ”Jos tarjoutuisin töihin ilmaiseksi, saisin töitä. Kun pyydän työstäni palkkaa, ei työtä ole.”

   Et sano mitään siitä että palkatonta työtä tekevän edellytetään itse kustantavan palkattomassa työssä käymisestä aiheutuvat matka- ym. kulut 😉

   9 €/päivä työkokeilu-/kuntouttava työtoimintaraha ei riitä haja-asutusalueella asuvalle matkusteluun ”työpaikalle”.

 10. Joo, Viking Line on ollut tasaseen toiseksi suurin valtion tukien kuittaaja, heti Tuuliwatin jälkeen. Nyt tilasivat Kiinasta uuden laivan kun saksalaisella Meyerillä ei ollut kuulemma kapasiteettia. Pitäisikö pikkuhiljaa ruveta leikkaamaan noita ulkomaisille yrityksille ”suunnattuja” valtion tukia. Olivat yhteensä nelisen miljardia viime vuonna ja kasvua näkyvissä edelleen.

  Joku Viking Linen johtaja tuossa äskettäin vaati vielä henkilökunnalleen nettopalkkoja, joista ei peritä veroja ei sos maksuja. Ei ole enää mitään häpyä vaatimuksilla.

 11. Lindströmin pihvi kokemuksen syvällä rintaäänellä:

  “Tämä on pitkä prosessi, koska pitkäaikaistyötön ei ole pelkästään työtön, vaan hänellä on paljon psykososiaalisia ongelmia, minkä takia hallitus panosti myös tähän asiaan riihessä ja laittoi sinne lisää rahaa.” – siis riiheen…

  Tavataan sanoa, ”hullu saa olla, muttei tyhmä”. Miten on, lieneekö tyhmyys ja ahneus paketoitu samoihin kuoriin…

  • Nytkö ne vasta sen huomas. Työttömyys tuo paljon ongelmia työttömälle. Viinan hinnankorotuksella tai saatavuuden tiukentamisella niitä ei ratkaista (eduskunnan malli). Mielekäs palkkatyö tervehdyttäis kummasti, ei ilmainen Lindströmin tarjoama. Tai rahapelivoittokin vvoisi auttaa. Köyhät pelaavat paljon RAY’n ”hyväntahdonpelejä”. Mistähän syystä?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here