Hallitus on varmasti taas tekemässä leikkauksia työttömyysetuuksiin ja/tai järkkäämässä uusia kyykytystoimenpiteitä työttömille – vai miksi muuten näitä työtä vältteleviä Mikkoja, Juusoja ja Osseja nyt tunkisi päivittäin joka tuutista?!

Kansan tukea haetaan työttömien olojen kurjistamiselle. Kaikki työttömät tulee leimata työtä vältteleviksi, juopoiksi pummeiksi, jotka elävät ruhtinaallisesti muiden rahoilla.

HS: Ossi, 39, on yrittänyt pysyä koko aikuisikänsä työttömänä – näin hän taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet” (Ilta-Sanomat 13.10.)

Töitä välttelevä Juuso, 31: ’Mieluummin menisin vaikka vankilaan kuin pakolla töihin’” (Ilta-Sanomat 15.10.)

Mikolle, 27, jää Kelan rahoista käteen 480 e/kk, ei halua töihin – ’Juon, luen ja keilaan’” (Ilta-Sanomat 17.10.)

Yle tukee tätä linjaa olemalla antamatta työttömälle puheenvuoroa – vai miten on tulkittavissa seuraava? Yle haki Facebook-keskusteluryhmissä haastateltavia ohjelmaan:

”Etsin haastateltavaksi A-studio -ohjelmaan työtöntä työnhakijaa tai aiemmin työttömänä ollutta, joka olisi kieltäytynyt syystä tai toisesta hänelle TE-toimiston tarjoamasta työosoituksesta/tarjouksesta. Asiani on kiireellinen ja liittyy tämän päivän lähetykseen. Kerron mielläni aiheesta ja haastattelusta lisää joko puhelimessa tai täällä Facebookissa. Minulle voi myös lähettää aiheen tiimoilta sähköpostia. Mukavaa päivän jatkoa!”

Moni meistä työttömistä tarjoutui tulemaan paikalle – toimittaja soitti minullekin. Olisiko pitänyt olla yllättynyt, kun katsoi ohjelman illalla eikä yhtään työtöntä ollutkaan paikalla?!

Toimittaja totesi ohjelmassa tyynesti, ettei kukaan työtön suostunut tulemaan suoraan ohjelmaan! Aika kornia touhua verovaroin ylläpidettävältä laitokselta. Mitä sanoisi tähän Julkisen sanan neuvosto?

Ohjelmaan haastateltavaksi valittu Työttömien Keskusjärjestön edustaja ei ainakaan ohjelmassa kuullun perusteella kuulunut tuohon haettuun ryhmään – ainakaan hän ei avannut aihetta yhtään. Hän ei selventänyt, ettei TE-toimisto tarjoa töitä vaan lähettää käskyjä hakea tiettyjä kaikille avoimia työpaikkoja, olivat ne hakijalle sopivia tai ei – karenssin uhalla.

Haastateltu ei myöskään puuttunut avoimien työpaikkojen määriin ja laatuun. Ja anteeksi vaan, ei kyllä tuntunut olevan edes kovin kiinnostunut koko aiheesta.

Niitä tarinoita, joissa työttömät hakevat satoja avoimia paikkoja eivätkä silti tule palkatuksi, ei juurikaan missään näe – tai tositarinoita siitä, kun terveille ja työkykyisille työttömille on tarjota ainoastaan palkatonta työtä kokeiluna tai kuntoutuksena.

Työttömien määrä Suomesssa on kysyttävän tahon mukaan 200 000–600 000. TE-toimiston sivulla koko Suomessa on kirjoitushetkellä kokoaikaisia, yli 12 kk kestäviä palkkatyöpaikkoja auki 6910 kpl. Luvussa mukana siis lääkärit, johtajat, insinöörit ja muut korkeakoulutusta vaativat tehtävät.

Avoimet työpaikat

TE-palvelut

Sinne vaan tekemään hakuja ja katsomaan, osuuko kohdalle omaa osaamista ja työkykyä vastaavia hommia lähimainkaan kotiseutuasi – kaikille se muutto työn perässä vain ei ole mahdollista.

Työttömiä syytetään työttömyydestä, vaikka pula on selkeästi palkanmaksajista. Vihan lietsonta työttömiä kohtaan ei työpaikkoja lisää.

Nykyaikana ei kenenkään työpaikka ole varma ja pysyvä, joten kannattaa miettiä, miten toivoo työttömiä kohdeltavan.

Työttömyys voi osua omalle kohdalle ennemmin kuin arvaakaan!
¤


¤
Kirjoittaja on vantaalainen kansalaisvaikuttaja, jonka sydäntä lähellä ovat työttömien/pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, yksinelävien ja pienituloisten eläkeläisten asiat.

Kirjoitus on julkaistu alunperin kirjoittajan Uusi Suomi -blogissa 17.10.2017 otsikolla ”Syytön työtön kunnes toisin todistetaan”.
¤

Kuva: Edgar Wilson ”Bill” Nye (CC0) via Wikimedia Commons

43 KOMMENTTIA

 1. Eipä tämä hallitus ole muuta juuri tehnyt kuin iskenyt työttömien ja duunareiden kimppuun. Työttömyyskorvaukset pois ja kaikki ilmaisiin töihin, ovat olleet hallituksen kärkihankkeita. Tai onhan se tehnyt muutakin, kasvattunut yritystukia miljardin verran ja säätänyt varakkaammille veronkiertomahdollisuuksia hallintarekisterilain ”uudistuksella”. Yritystuethan menevät tunnetusti alati kasvaviin osinkoihin, mutta se on niiden tarkoituskin.

  Hallitus yritti valmistella salassa myös työaikalain ”uudistusta”, mutta se vuoti julkisuuteen. Siinä on tarkoitus poistaa kaikki ylityölisät ja pyhäkorvaukset. Lähdet siis töihin vaikka aamuyöllä kolmen aikaan kun työnteettäjäsi sinut herättää, ja palkalla joka paikallisesti on sanelt… eiku neuvoteltu. Suunnitelmahan oli loistava, se on osakkeenomistajan etu. Annetaan ensin tehdä työehtosopimukset loppuvuodesta ja sitten alkuvuodesta isketään työaikalain ”uudistuksella”.

  Tosin nyt ei näytä syntyvän enää työehtosopimuksiakaan. Työnteettäjäliitot eivät niistä enää neuvottele. Semmoset rätingit on EK’n herrat lyöneet pöytään. Tässä koetellaan työntekijöiden perustuslaillista oikeutta yhdistyä etujensa valvomiseksi, mutta kerrankos Suomessa on perustuslailla pyyhkäisty persettä. Ei tämä ole ensimmäinen kerta.

  Oikeastaan meillä on juuri nyt vain yksi suuri ongelma. Miten pääsemme eroon Sipilästä ja uuvateista jotka lyövät 99 % Suomen kansalaisita kuin vierasta sikaa.

  • Sipilästä päästään erittäin todennäköisesti pikaisestikin eroon, omissaan on jo niin paljon vastustajia, että lestasiiven lento taitaa katketa kepussa. Uuvatit uupuvat marginaaliseen kannatukseen.

   Ongelma onkin Kokoomus, joka nyt kyykyttää niin Sipilää kuin Soiniakin. Tarvittaisiin kekkosmaista viisautta pitää Kokoomus poissa hallituksista. Suomessa on valitettavasti paljon wannabe-kokkareita, joilla on suuret asuntolainat ja liisinkibemarit, joiden on näyteltävä hyvinmenestyvää. Eiköhän siinäkin tule pää vetävän käteen ja Kokoomuskin putoaa aikanaan apupuolueeksi, jonka kanssa kukaan ei halua tehdä itsemurhaa.

   Mutta ketä tilalle?

   • Jos yritetään vaihtaa koko eduskunta seuraavissa vaaleissa. Ei se ainakaan huonommaksi voi enää mennä. Tai vaikka puoletkin, jos onnistuis. On aina niitä, jotka äänestävät samoja naamoja. Eivät edes tiedä mitä ehdokkaansa on tehnyt. Äänestävät kun se on niin lutunen. Lutusia on siellä jo liikaa. Niitä tämä maa viimeksi tarvitsee.

    • Tuo on paras keino. Jos eduskunnassa toimii kansan ääni niin silloin ei hallitus voi tehdä mitään mitä kansa ei hyväksy.
     Mutta niin kauan kun sinne mennään vain omaa tiliä tekemään mikään ei muutu.

 2. Työttömien lukumäärä todistaa paljon, mutta ei kaikkea. Muistan hyvin miten haettiin töitä, mistä vaan, ja minkälaista työtä tahansa, ainakin väliaikaisesti, kunnes jotakin pysyvämpää tuli eteen. ”Raksalle pääsi helposti apumiehen hommiin”, ja palkkakin oli aika hyvä. Sillä pärjäsi jopa nelihenkinen perhe, jopa Joulun ylikin vaatimattomin lahjoin perheen jäsenille. Silloin oli pulakausi, heti sodan jälkeen, mutta me ei valiteltu, eikä valikoitu, vaan mentiin päivä kerrallaan eteenpäin. Nyt on paljon ”laiskuuttakin ilmennyt”, koska RAHAA tulee LUUKULTA. Ennen ei syöty jos ei tehty töitä. Vaikeina aikoina käytiin syksyllä ”omenavarkaissa”, sekä nosteltiin muutamia perunoita varakkaampien pellosta, eikä se heitä köyhdyttänyt. Pakon edessä sitä oli tehtävä, mutta silloin oli koko kansa kovilla. Nyt on politiikasta kysymys sekä vallan pitämisestä määrätyissä piireissä, ja se ei tuoksu hyvälle, vaaan löyhkää pahasti. Eikä mitään parempaa ole horisontissa nähtävissä.

 3. Sauli Niinistön-Sipilän-Orpon Suomen talous sekä rahatalous kuten EUn ja euron talous ovat rakenteellisesti niin syvällä, että Suomen ja EUn poliittinen johto sekä talous tarvitsevat syntipukkeja.

  Työttömiä haukkuvat, vihaavat ja mustamaalaavat ne, joilla itsellään on se ns. paskaduuni, huono työ, huono palkka, epämukava työympäristö, ilkeät tyhmät pomot, vähemmän koulutusta, ja noita Keskustan-Kokoomuksen-Niinistön-Sipilän-Orpon ja EUn järjestelmä tuottaa koko ajan lisää.

  Suomessa, EUssa palkkoja, sosiaaliturvaa, eläkkeitä ja koulutusta leikataan. Siksi haukutaan työttömiä.

  • Vanha konsti. Yllytetään kansalaiset nousemaan toisiaan vastaan, niin kukaan ei huomaa, että politiikasta se kaikki on kotoisin. Kaikella on tarkoituksensa, joku siitä hyötyy, eikä siitä saa kirjoittaa eikä puhua, Se on vihapuhetta. Medialla on tässä, voi hyvin sanoa, ratkaiseva rooli.

  • Mitä enemmän painan niitä, jotka ovat vielä minuakin alempana, sitä suurempi hajurako ja sitä korkeammalla minä. Kuulun oikeastaan melkein niin kuin parempiin ihmisiin….

   • Jos äänestää kokkareita, niin tuntee varmaan kuuluvansa heti parempaan viiteryhmään, vaikka olisi persauki. YLE tuossa järjesti äskettäin tositeevee ohjelman, jossa Susanna Koski (kok) tapasi työttömän yksinhuoltajan. Ohjelmassa ei mainittu, että molemmat pidetään leivässä verovaroilla. Toinen vaan leveämmässä ja toinen kapeammassa leivässä. Eikä tuolla työttömällä yksinhuoltajalla ole mahdollisuutta tehdä suurempia vahinkoja Suomelle, kuten tuolla toisella osallistujalla.

    • Satuin näkemään tämän ohjelman…

     Susanna Koskelta loppuivat faktiset liturgiat, mikä on odotusarvo tai ”default” tällaisissa tapauksissa.

     Olen edelleenkin sitä mieltä, että työttömyysongelmaa ei Suomessa koskaan ratkaista, eikä kenties muuallakaan, koska tietty poliittinen taho hyötyy siitä, että tarjolla on orjatyövoimaa, ja vastapooli siitä, että porukka roikkuu ”tehtaan porteilla, ja huutaa TYÖTÄ!”.

     Tätä taustaa vasten Kansallisen Kokoomuspuolueen selitykset, ( Lue Kansallinen Hajaannus ), katoavat. nk. Ö mappin, vaikka kuinka olisi kampaajalla muotoiltu hiuslaite. yöttömälä ei ole varaa käydä ”stylistillä”

     Nyt ollaan avaamassa tyhjäntoimittajille uusia virkoja, joita edustaa Jytky-Soinin ”issue” hybridiministeristä. Kansainvälisyyteenhän tietysti kuuluu se, että asiat, joille on selkeä suomenkielinen ilmaisu, kakaistaan ulos jollain mongerruskielellä, -kuten esim. ämerikan-englanti…

     Tässä työttömyydessä on kysymyksessä nk. tyypillinen hybridiongelma, mutta sen ongelman käsittely ei tule kuulumaan ko. hybridiministerin tehtäviin.

     ”Eikä tuolla työttömällä yksinhuoltajalla ole mahdollisuutta tehdä suurempia vahinkoja Suomelle, kuten tuolla toisella osallistujalla.”

     Erityiseti pidän tästä ajatuksesta… Olemme Suomessa jo pitkään olleet siinä tilanteessa, että joukko nk. päättäjiä tekee nk. demokratiamandaatilaan päätöksiä, joiden konjunktuurit menevät heidän henkisten resurssiensa ulkopuolelle. On myös indikaatioita siitä, että tämä toteutuu Suomessa myös muidenkin asioiden osalta, jopa presidentiaalisella tasolla. Seurannaisvaikutukset ovat olleet näkyvissä -90 luvulta alkaen.

   • Työttömien yhteiskunnallinen välttämättömyys on tullut nyt hyvin esiin kun yhteiskuntaan on ikuisen työttömyyden rakenteissa kehittynyt vapauteen pyrkivä ”laji”tyyppi työttömiä ihmisiä, jotka eivät halua töitä kun eivät halua olla työttömiäkään.

    Valtiojohto ja työmarkkinoiden sortokoneisto menivät aivan sekaisin eivätkä keksineet mitään muuta kuin sakottaa tuollaisia henkilöitä.

    Kurittamalla ja sakottamalla valtio ja poliittinen johtomme haluavat näyttää, että työtön on pakko olla.

    Markkinavetoisen liberaalin yhteiskunnan kannalta työttömyys on rakenteellsesti välttämätön ilmiö ja nyt siis jo vapaalle yksilöllekin pakkoilmiö.

  • Tuolla aikaisemmin oli juttua Suomen itsenäisyydestä 1917. Vilkaisin vähän kirjoituksia, ja huomasin, että ne tahot ovat omineet ansiot Suomen itsenäisyydestä, jotka sitä vähiten silloin kannattivat. Vähän pitkä juttu tässä käsitellä, mutta sitten jos artikkeli antaa aihetta. Lyhyesti voi mainita, Suomihan oli hetken täysivaltainen tasavalta ja se ei ollut ainakaan oikeiston syy, lukuunottamatta muutamaa ”oikeistoaktivistia” jotka ryhtyivät vastarintaan 1900-luvun vaihteessa.

 4. Meillä on historian sosiaalirasistisin hallitus, tämä KesKokoomusSmurffien porvarihallitus. Työttömien syrjimisestä ja leimaamisesta on tullut oikein kansanhuvia porvaripiireissä. Koska oikeastaan kaikki mainosvaltamedia on oikeisto-omisteista ja myös YLE on ollut Jääskeläisen ja edelleen kok. Kivisen kautta oikeiston omistajaohjauksessa niin EKokoomuspropagandaa tulvii ovista ja ikkunoista. Tarkoitushan on luoda jännitteitä proletaarin sisään ja muokata mielipidettä (Hajoita ja hallitse). Tämä helpottaa porvarihallituksen tulevia työttömyys- ja sosiaaliturvalinjauksia, siis heikennyksiä niihin. Samalla tämä sosiaalirasistinen propaganda toimii myös kokoomuksen gallup- ja vaalityökaluna.
  Jännää että samalla kun lähes kaikki vihapuhe on tuomittu, työttömiin kohdistuva vihapuhe kukoistaa varsinkin kokoomuksen ja kepun kannattajien keskuudessa, osin myös persujen, ja erityisesesti niistä erkaantuneiden smurffien joukossa. 478€/kk käteen muutamien satojen eurojen hyväksyttyjen asumismenojen jälkeen ei ole paljon, se on noin 16€/pvä rahaa käytettäväksi. Tämä suurimman osan pitkäaikaistyöttömien kohdalla, jotka eivät saa ansiosidonnaista työttömyysturvaa tai ovat tippuneet siltä 400 päivän jälkeen. Kuka voi olla kateellinen tälle porukalle? Sama porukka usein ulisee miten isotuloisille ollaan kateellisia. Todellinen kateellisuus on sitä että kadehtii minimiperusturvan saajia.

 5. Tuleva syksy saattaa olla erittäin mielenkiintoinen työehtosopimusten syntymisen kannalta. Tuleeko niitä vai ei, tuleeko lakkoja. Veikkaan että lakkoja tulee. Lauri Lyly ja Riku Aalto ovat myyneet sen verran paljon työntekijöiden ansioita ja oikeuksia, että niitä ei ilman lakkoja takaisin saada. Tuskin lakoillakaan aivan heti.

  Yleensä on riittänyt duunareiden halvalla myymiseen, kun työnteettäjäjärjestöt ovat säikäyttäneet ammattiliittoja jäsenmaksun perinnän lopettamisella. Tuskinpa haluavat sitä itsekään. Se on hyvä talutusnuora, josta eivät hevillä luovu. Jäsenmaksun perinnän lopettaminen saattaisi tuoda ammattiyhdistysliikeeseen aivan uutta virtaa. Saattaisivat alkaa vaatimaan työsopimuslain noudattamistakin ja sehän olisi jotain aivan kauheaa työnteettäjäjärjestöille.

  Media toistaa papukaijana työnteettäjäjärjestöjen lausuntoja, kuinka työttömät ja työntekijät ovat näissä neuvotteluissa vastakkain. Eivät ole. Yhtään työpaikkaa ei synny sillä, että palkankorotuksista luovutaan. Talous ei kasva jos kansan tulot eivät kasva. Kun kansantulo kasvaa, työttömyyskin helpottuu. Ja työsopimuslain noudattamisen vaatiminen poistaa hallituksen vaatimat ilmaiset työt.

 6. Työttömät, työntekijät ja maahanmuuttajat eivät ole eri puolilla näissä asioissa, vihollinen on ihan toisaalla.

  Kiitän aloittaja Tiina Arlinia asiallisesta tekstistä. Teksti tuo esiin

  1) median, hallituksen, puolueiden ja elinkeinoelämän suunnitelmallisen yhteispelin
  2) jonka päämäärä on työttömien ja työntekijöiden — niin kutsuttujen tavallisten ihmisten — usuttaminen toistensa kimppuun, että eivät huomaisi missä vihollinen seisoo
  3) kirjoittaja on saanut omakohtaisesti tutustua ”toimittajalla on oikeus valita näkökulmansa” -menetelmään
  4) järjestöihmisten kiinnostus kohdistuu pääasiassa verovaroilla pyöritettyjen järjestötyöpaikkojen säilyttämiseen
  5) työpaikkojen ja työttömien määrät eivät kohtaa; selitys talouden tilasta ja toiminnasta ei tukeudu reaalitalouden toimintaan
  6) työttömyys on hyvin harvoin oma valinta

 7. Ilta-Sanomat on alkanut satuilla keksimällä työttömien välttelevän työnhakua ja viihtyvän paremmin ”runsaan” työttömyyskorvauksen äärellä. Itse olen ollut yrittäjänä vuosia ja lopetin 2009 koska pakotettiin lopettamaan. Vieläkin perustaisin neljännen yrityksen, jos yrittämiselle olisi vähintään samat edellytykset kuin 1980 luvulla. Nykyisin kun käy kerran viikossa neljätuntia orjatyössä, on se eräänlaista odottelua eläkeikään pääsemiseksi. Senkin suhteen täytyy sanoa kuten yksi tuttuni – Eläkkeellekkö? Mitä hulluja kysyt, kun se karkaa vuosi vuodelta aina vain kauemmas. Sikäli iitse olen hieman paremmassa asemassa, koska teen orjatöissä vain itselleni ja hyödyn siinä, että kuntalaisena voin hyödyntää yhteiseen kakkuun hankittuja koneita ja laitteita. Toisessa paikassa jossa viime talvena olin pari kertaa ohjaajan sairastellessa, ihmettelin kun yhdeksän euron ”palkalla” teetettiin ”kuntouttavassa” orjatyössä ulkopuoliselle yritykselle putkiosien pakkaustöitä. Tuttu mies istui pöydän ääressä flätkien kahta tarraa paketin kylkeen, ihmetellen kysyin miksi laitat kiinassa valmistettujen osien päälle ”Made in Finland” tarroja? – Kuule… sitä hekin on tässä ihmetellyt.

  Suomessa on tullut jo yleiseksi tavaksi että työt teetetään ilmaiseksi, siinä kusetetaan niin työtömiä kuin työssä olevia, vielä rehellisiä yrittäjiä kuin kuluttajia, jotka luulevat ostavansa kotimaassa valmistettuja tuotteita. Tälläisiä epärehellisesti toimivia yrityksiä varten, kuten myös epärehellisesti toimivia orjatyöpaikkoja varten on avattu sivusto, jossa on palkatonta orjatyötä teettävien yritysten lista:

  https://m.facebook.com/Orjafirmat/?refid=13
  https://www.orjafirmat.fi/boikottilista/

  Boikottilistalta löytyy niin suuria kuin pienempiä yrityksiä, säätiöitä, kaupunkeja. Tässä muutama ”teeveestä” tuttu listalta poimittuna kuten Barona, Berner, Finnair, Fazer, Kesko, Handelsbank, Hesburger, Ikea, Masku, ISS, Iin Kotipizza, Korkeasaari, Naisasialiitto Unioni, Nestle, Oulun kaupunki, Raahen kaupunki jne.

  Erikoisin listalla olevista on Yhdistyneet Kansakunnat eli YK… joka hakee ilmaista suomenkielistä harjoittelijaa Brysseliin. Millähän tämäkin parka aikoo elää ja asua, kun työnantaja itse on määritellyt orjuuden seuraavasti:

  Kansainvälisten (YK, ILO, OECD, ihmisoikeusjärjestöt jne.) määritelmien mukaan ORJUUS ON:

  1. TYÖTÄ, JOSTA EI VOI KIELTÄYTYÄ.
  2. TYÖTÄ, JOSTA EI SAA RIITTÄVÄÄ TOIMEENTULOA.
  3. TYÖTÄ, JOHON EI VOI VAIKUTTAA.
  4. TYÖTÄ, JOTA EI VOI VALITA.
  5. TYÖTÄ, JOHON JOUTUU PAKOTETTUNA.
  6. TYÖTÄ, JOSTA KIELTÄYTYMISESTÄ SEURAA RANGAISTUS.

  • Vain or­jal­le työ on e­lä­män tar­koi­tus. –­Mei­dät on in­dokt­ri­noi­tu a­lis­tu­maan tuo­tan­non e­des­sä nii­n, et­tä em­me it­se e­des ym­mär­rä o­le­vam­me or­ji­a.

 8. Eräs tarina.
  -TE-toimisto ilmoittaa työtarjouksesta henkilökohtaisesti ja tämän olevan 6kk määräaikainen.
  -Yhteydenotto työnantajaan,kertoo olevan mahdollista hakea ko.työtehtävää.Seuraa työhaastattelu ja viikon odotus.Sitten ilmoitus,emme ota sinua,koska olet ”liian hyvä”meille ja varmasti löydät itsellesi paremmin sopivaakin.
  -Ja tämä henkilölle ,joka ollut yli 2 vuotta saamatta työtä.
  -Tämä työnantaja oli SPR:n Kontti.
  -Ens kerralla pitää olla panostamatta tehtävän saantiin,niin voi natsata paremmin,vai miten se menee ?

 9. ” Pelkkä työpakon ongelma ja sen kritisoiminen jäisi vain pelkäksi sanahelinäksi, ellei yhteiskuntiemme perustalla lepäävä velkaperusteinen raha ja täystyöllisyyden ihanne alkaisi käydä olemassaolomme kannalta niin äärimmäisen vaaralliseksi. Teknologian synnyttämä lisääntynyt vapaa-aika on ihmiskunnan siunaus. Ainoastaan täystyöllisyyteen pyrkivien instituutioiden käsissä se vääristyy yhteiskunnalliseksi ongelmaksi.

  Todellisuudessa työttömyys ei ole ongelma, sillä työttömyys ei ole synonyymi sanoille ”toimettomuus”, ”masentuneisuus” tai ”syrjäytyminen”. Se, että tylsistymme, alkoholisoidumme ja ahdistumme työttöminä, johtuu pääasiassa siitä, että juuri niin työttömien tässä yhteiskunnassa toivotaankin tekevän. Se kaikki on ohjelmoitu syvälle kulttuuriimme.

  Peilaamme itseämme jatkuvasti ympäristöömme sekä tietoisella että tiedostamattomalla tasolla ja arvotamme itseämme sen mukaan, mitä ympärillämme näemme. Jos työttömyys olisi nykykulttuurissamme arvostettua – kuten se vaikkapa antiikin aikoina oli – pitäisi se sisällään täysin erilaisen merkityssisällön. Antiikin aikoihin työttömyys merkitsi vapautta ja mahdollisuutta itsensä toteuttamiseen. Sen sijaan että masentuisimme ja tylsistyisimme työttöminä, voisimme aivan yhtä hyvin pyrkiä kaikin tavoin kohti laajempaa sivistystä, korkeampaa koulutusta ja suurempaa aktiivisuutta. Voisimme käyttää lisääntyneen vapaa-aikamme ruokkimalla aivojamme henkisyyden, matematiikan ja luonnontieteiden ravinnolla. Emme kuitenkaan tee niin, koska tällainen käytös ei ole sopivaa kulttuurissamme. Työttömien ihmisten ei sovi olla innostuneita elämästä. Masentumalla, ahdistumalla ja alkoholisoitumalla työtön täyttää yhteisönsä odotukset ja pitää siten omalta osaltaan sairasta järjestelmää pystyssä.

  Kulttuurisi ei ole ystäväsi. Se, että tunnet pakonomaista tarvetta miellyttää sairaan yhteiskunnan sairasta kulttuuria, tekee ainoastaan sinut itsesi sairaaksi. Irrottautumalla kulttuuristasi henkisesti lasket harteiltasi valtavan taakan. Omavireisesti ajattelevan ihmisen ei tarvitse täyttää kieroutuneen kulttuurinsa odotuksia. Omavireisesti ajattelevan ihmisen ei työttömäksi jäätyään tarvitse tarttua pulloon saati masentua. Sen sijaan hän voi käyttää kaiken lisääntyneen vapaa-aikansa itsensä toteuttamiseen ja itsestään huolehtimiseen.

  Työttömyys ei ole todellinen yhteiskunnallinen ongelma. Todellinen ongelmamme on niukkuuden ja täystyöllisyyden sekä pelon ja pakon varaan rakentunut yhteiskuntamme, joka kierouttaa kulttuurimme eikä voi sallia teknologian mahdollistaman vapaa-ajan, hyvinvoinnin ja yltäkylläisyyden leviävän kaikkien ihmisten hyödyksi.”

  https://resurssipohjainentalous.blogspot.fi/2011/12/38-hylkaamalla-kulttuurisi-huolehdit.html

  • Hyviä ajatuksia.
   Elämme sairaassa kulttuurissa. Kaikki jotka eivät halua jakaa sen sairaita arvoja ovat vainon kohteena.

  • Luodusta puutteesta…

   Suomessa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta. Sen seurauksena on luotu markkinat yksityiselle terveydenhuoltojärjestelmälle, jossa lääkäreitä riittää ja hoitoon pääsee – kunhan maksaa.

   v. 2016 lääketieteelliseen pyrki opiskelemaan 6910 hakijaa. Sisään pääsi 769 eli 11.1% hakijoista.
   Lääkäriliitto harkitsee Suomen opiskelijapaikkojen karsimista edelleen, koska yhä useampi opiskelee lääkäriksi ulkomailla.

   https://www.aamulehti.fi/kotimaa/yha-useampi-opiskelee-laakariksi-ulkomailla-laakariliitto-opiskelupaikkoja-vahennettava-23775539/

   Ote jutun kommentista:
   ”CIA:n World Factbookista voi tarkistaa maiden eri tilastoja. Siellä on tilastot mm. lääkärien määrästä 1000 asukasta kohden. Suomessa on selkeästi vähemmän lääkäreitä, kuin muissa Euroopan maissa. Lääkärien pieni määrä on ominaista banaanivaltioille, sekä hyvin korruptoituneille maille.”

  • Pätkä Keskisuomalainen Oyj:lle kirjoittamastani kolumnista (29.7.2009):

   ” — En kestä enää! Sotia! Murhia! Ahneutta! Kunniattomuutta! Väkivaltaa, saasteita, välinpitämättömyyttä, köyhyyttä, nälänhätää, epäystävällisyyttä, omahyväisyyttä, rasismia, raiskauksia, kemikaaleja, likaa ja sotkua, itsekkyyttä, ilkeyttä, rumuutta ja avuttomuutta joka puolella! Kuolemaa joka puolella, ihmisyyden, moraalin ja ympäristön. Maailman kuolema. E n kestä enää!!!
   – Asiakas on todellisuuspakoinen. Tavallisuus on yhtä kuin normaali, eikä hhän hyväksy sitä, pitää todelllisuutta sairaana. Taitaa olla parasta laittaa tosi vahva lääkitys. Sopeutetaan.”

  • > Antiikin aikoihin työttömyys merkitsi vapautta ja
   > mahdollisuutta itsensä toteuttamiseen.

   Vielä reilu sata vuotta sitten Suomessakin arvostettiin henkilöitä, jotka toimettomina viihdyttivät itseään erilaisilla aktiviteeteilla. Heillä oli varaa siihen. Heillä oli varaa myös koulutukseen. Hyvin koulutettu väki käytti aikansa keskusteluun yhteiskunnallisista asioista ja muotivirtauksista. — Syntyi demokratia.

   Tänään osat ovat kääntyneet. Parhaiten koulutetut henkilöt kuluttavat aikansa tuotannon parissa. Minuuttiaikataulu ohjaa heitä eikä vapaapäiviä tunneta. Huonosti koulutettu väki taasen kuluttaa joutilasta aikaansa erilaisten aktiviteettien parissa, vaikkapa täällä nettikirjoittelussa ja luovat yhteistä tulevaisuutta. Heillä on varaa siihen. — Mitähän tästäkin syntyy.

 10. Kaksi asiaa on saanut mediassa ansaitsemaansa suuremman huomion, töiden välttely (vaikka työtä ei ole) ja alkoholi, voidaanko maitokaupassa myydä 0,7 % vahvempaa olutta. Selkokielellä, hakoteillä ollaan.

  Töiden välttelijöitä on aina ja tulee aina olemaan. Heitä on muutama prosentti työkykyisistä. Suuresta enemmistöstä joka etsii töitä vaan ei löydä, ei saa kirjoittaa mitään. Se on vihapuhetta.

  Alkoholin saatavuudesta ja hinnasta riippumatta, alkoholisteja on noin 10 % porukasta ja absolutisteja saman verran, maailmanlaajuisesti. Loput 80 % käyttävät alkoholia siltä väliltä. Kuitenkin alkoholilakeja säädetään, kuin kaikki olisivat alkoholisteja. Tai absolutistit säätävät alkoholilakeja alkoholisteille. 80 % porukasta kärsii siitä. Pidän THL’n ja varsinkin Pekka Puskan arvioita loukkaavana tuota 80 % kohtaan. Mutta he saavatkin palkkansa saarnaamisesta. Jos tosiasiat pannaan pöytään, heidän ”työltään” putoaa (arvo)pohja.

  Työttömyys johtuu palkkatyön puutteesta, ei työttömistä itsestään. Tämä lienee selvä kaikille. Mustaa ei puhumalla saa valkoiseksi. Alkoholismia (ja nykyisin myös huumeiden käyttöä) löytyy kaikista yhteiskuntaluokista. Sitä ei poisteta tekemällä saatavuus vaikeaksi ja hinta korkeaksi. Onhan se jo nähty. Syyt ovat syvemmällä, mutta niiden ymmärtäminen vaatisi älyä, jota ei juuri ole ilmi tullut.

  Otin esille alkoholin, koska se näyttää olevan ikuisuuskysymys eduskunnassa. Sen ”käsittely” on maksanut jo varmaan miljardeja. Toimii hyvänä verhona hallitusten ”kärkihankkeille”. Heitetään luu kaluttavaksi eduskunnalle, että saadaan rauhassa miettiä tärkeämpiä juttuja. Luuhun tarttuvat ovat niitä hyödyllisiä idiootteja joita nykyisin tarvitaan.

  ”Valtamedian” provosoima kansalaisten vastakkainasettelu näyttää saaneen monet laukalle. Siihen ei pidä lähteä mukaan. Se on ala-arvoista. Kaikki olemme samassa veneessä, duunarit, maajussit ja yrittäjät. Parempi katella niitä, jotka vievät leivänkin suusta.

 11. Sotaa edeltää aina vastapuolen leimaaminen ja vihan lietsonta.

  Mielenkiintoista nähdä mihin touhu on mennyt vaikka 3 vuoden päästä. Tällä hetkellä lietsotaan kaikkia kaikkia vastaan; suomalaisia venäläisiä vastaan (maan tapa), työssäolevia työttömiä vastaan (asennejohtaja-Salen komppaamana), naisia ja miehiä toisiaan vastaan (#etoo-kampanja, vai oliko se #metoo?), rasisteja ja suvakkeja toisiaan vastaan, homoja ja heteroita tosiaan vastaan jne.

  En muista mistä luin mutta joku kirjoitti jossain että riitelevä alt-right ja ”vasemmisto” vievät juuri huomion pois todellisesta ongelmasta, joka on lankoja käsissään pitelevä ”eliitti”. Noin esimerkiksi.

  Eliitti nauraa matkalla pankkiin, kun rahvas vetää lähiöissä toisiaan turpaan.

  • Totta. Olen ihmetellyt miten tällainen vastakkain asettelu on saanut jatkua mediassa näinkin pitkään. Hämmästyttävää oli myös presidentin provosoituminen yhdestä ”työnvälttelijästä” jonka totuusmedia toi esiin. Pressakin unohti 599 999 muuta työtöntä. Olihan tämä ”työtön” kirjoittanut kirjan jolle sai hyvää mainosta. Hän myös arvosteli toimittajaa jutun muokkaamisesta, muunnellun totuuden kertomisesta. Toimttajan juttu oli täysin ala-arvoista.

   Jos tämä totuusmedian vastakkainasettelu on Suomen virallinen linja, niin ollaan menossa hevonvitunkuuseen, noin selkokielellä sanottuna. Siihen olisi jonkun puututtava, mutta sitähän ei nykyjohtomme tee. Päinvastoin, lyö lisää löylyä. Jos tässä jonkun on mentävä peilin eteen, niin totuusmedian ensimmäisenä.

   • Mistä muodostuu ”Suomen linja”? Suurmestari Niinistön johdolla loosi-illassa? Brysselissä? Lontoossa tai Washingtonissa? Vai saadaanko isot suunnat ulkomailta ja toteutustapa päätetään täällä?

    Ajan henkihän on se, että ihmiset lietsotaan kaikki toisiaan vastaan. Me-ja-nuo-muut -ajattelu on hyvä väline tähän. Samalla kun suomalaisia lietsotaan toistensa kimppuun, lietsotaan myös muita kansoja riitelemään, sekä sen lisäksi vielä kansoja kansoja vastaan.

    Loppujen lopuksi kuitenkin kaikkialla perusperiaate on sama. Eripuraa, tyytymättömyyttä ja isoja ja pieniä vitsauksia luodaan eri paikkoihin, jolloin huomio viedään pois siitä, että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy täysin suunnitelmallisesti ja tarkoituksellisesti, samalla kun ihmisiltä viedään heidän perusoikeutensa ja maailmaan luodaan asteittain yksi iso poliisivaltio.

    Kehitys on ihan sama Suomessa, Venäjällä, USA:ssa, Saksassa, Kiinassa jne. Joku maa on välillä edellä jossain asiassa, toinen toisessa. P-Koreaa ja Kiinaa on mukava kutsua diktatuureiksi samalla kun itse ajaa ihan vastaavaa systeemiä omaan maahansa.

    Miksi se sitten on saanut jatkua mediassa? Ehkä siksi että sekin on osa suunnitelmaa. Suomen mediat on parin firman käsissä ja vaihtoehtomediat halutaan pois palettia sotkemasta.

    Paitsi sellaiset vaihtoehtomediat, jotka toimivat hallitun opposition kaltaisesti, esittäen olevansa vaihtoehtoja samalla kun ne luovat itse eripuraa.

    • Politiikassa kaikki tuppaa menemään nurinperinpäin. Jos vaalipuheissa sanotaan, että vastakkainasettelun aika on ohi, voit olla varma, että nyt se vasta alkaakin.

  • ’..Eliitti nauraa matkalla pankkiin, kun rahvas vetää lähiöissä toisiaan turpaan..’
   Siinäpä se. Ellei rahvas ala vetää yhteisvoimin eliittiä turpaan niin mikään ei muutu.
   Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää?
   Eri mieltä voidaan olla ja pitääkin olla monista asioista mutta ei niistä saa tehdä pääasioita eikä ryhtyä keskenään riitelemään.
   Ruuti pitää säästää siihen väkeen joka maata hajottaa.

   • Luonnollinen suhtautumistapa, joka aina välillä käy minullakin mielessä.

    Luulen kuitenkin, että tuo voisi olla se mitä ”eliitti” haluaa. Ehkä taas ei, vaikea sanoa. Voi olla että uskoni on naiivi, mutta en näe muuta vaihtoehtoa kuin sen, että ennemmin tai myöhemmin ko. ”eliitti” poistuu näyttämöltä, tavalla tai toisella.

    Vaaditaanko siihen sitten yleislakko toistaiseksi voimassaolevana, sisällissota vai mitä, sitä en osaa sanoa. Ensimmäinen askel lienee kuitenkin se, että se em. rahvas alkaa tiedostamaan kuka naruja oikeasti pitelee käsissään. Samaan tilanteeseen voidaan toki päästä niinkin, että ”eliitti” yksinkertaisesti menee liian pitkälle ja onnistuu suututtamaan suomalaiset. Tähän ”eliitti” toki on varautunut; siksi nyt säädellään kaiken maailman urkintalakeja ja lisäoikeuksia valtion väkivaltakoneistolle.

    Kataloniasta tuli mieleen, että juuri kyseisen kaltaisiin tilanteisiinhan EU voi soveltaa kuolemanrangaistuspykäläänsä…

   • Eliitti on jo siellä pankissa. Kansan hajottaminen ja kontrolli jää alemmalle tasolle, valtion johdolle. Se on lähinnä johtajien kiukuttelua meille ”alaisille”, kun emme pysty enää tuottamaan ”talouskasvua”. Johtuu siitä, että euroalue on jo velalla kyllästetty. Emme pysty näillä tuloilla juuri enempää velkaantumaan. Pakolaisvyöry toi vielä yhden velkapiikin, mutta siinä velkaantui valtio. Sama se kuka tai mikä velkaantuu, maksaja olet aina sinä. Ja sitten siihen ”eliittiin”. Taloudestahan kaikki riippuu.

    Kansainvälinen järjestelypankki (BIS) hallitsee keskuspankkeja. Se on ”keskuspankkien keskuspankki”. Kaikki keskuspankit ovat kartellissa keskenään. Ne tekevät saumatonta yhteistyötä uskonnosta, yhteiskuntajärjestyksestä tai ihonväristä riippumatta. Keskuspankit
    hallitsevat paikallisia pankkeja. Kaikki paikalliset pankit ovat kartellissa keskenään, koska niiden vakavaraisuusvaatimus on sama (BASEL – säännöstö) ja niiden korkoja hallitaan keskitetysti (ohjauskorko). Vakavaraisuusvaatimusta nostetaan tai lasketaan BIS:n suosituksien perusteella. Se joka hallitsee vakavaraisuusvaatimusta, hallitsee lainaamista ja näin ollen itse rahaa. Se joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota.

    • Täydellinen rahan diktatuuri. Ja kuka sitä rahaa hallitsikaan? Pelkkä pankki rakennushan ei ketään voi hallita.
     Rahalle (pankille) pitäisi saada uusi hallitsija. Se pitäisi saada kansan hallintaan … kansan kontrolliin, pois mafian käsistä.

 12. Lainataanpa kappale herra kania. Hän sanoo lyhyesti ja ytimekkäästi sen mitä politikot eivät ymmärrä. Eivät ymmärrä median toimittajatkaan, jotka näitä valopäitä tyhmyydessään (tai leipää ansaitakseen) komppaavat. Siis:

  Euvostoliitossa työttömien ahdinko ei (juurikaan) johdu heidän henkilökohtaisista ominaisuuksistaan. Työpaikkojen olemassaololla ei ole mitään tekemistä ammattitaidon, työtaakan, työnlaadun tai vaikkapa määrän kanssa.
  Mitään mitä työntekijä tai työnantaja tekee tai jättää tekemättä, ei takaa työpaikkojen olemassaoloa. Työpaikkojen olemassaolo riippuu täsmälleen siitä, että joku kävelee pankkiin, ottaa lainaa ja kuluttaa sen eteenpäin.
  Euvostoliitossa Velka = Ostovoima = Työpaikka.
  Pankkien pyörittämän ponzin kaatumisen seurauksena on täysin merkityksetöntä miten alhaisiksi palkat alennetaan, mitä kauemmin työtä tehdään tai kuinka paljon krääsää tuotetaan. Ei siis ole olemassa sellaista määrää työtä, tuotantoa, leikkauksia, yksityistämistä jne. joilla pankkien pyörittämän ponzin aiheuttamasta taloudellisesta ahdingosta olisi mahdollista ulos kaivautua.

 13. ”Nykyaikana ei kenenkään työpaikka ole varma ja pysyvä, joten kannattaa miettiä, miten toivoo työttömiä kohdeltavan.”

  Poliitikot ovat järjestäneet itselleen jatkumon, kyvyistä ja munauksista riippumatta. Riittää, kun noudattaa ”oikeata politiikkaa”, niin kansakunnan resurssit ovat oman hyvän saantoon taatut.

  -90 luvun alussa demarit touhusivat liittymistä yhä suurempaan sosialistiseen kehykseen. Kysymyksessä oli nk. hybriditavoite, kun tietyt piirit muuallakin maailmassa hyötyivät tällaisesta kehyksestä. Suomen säädelty pankkijärjestelmä ei ollut kuitenkaan kunnossa toivottuja yhdyntöjä varten, ja asialle oli tehtävä jotain…

  Samaan kehykseen kuului myöskin se, että käytännöllisesti katsoen yhteiskunnassa toimi se mikä pitikin toimia, jopa huonompiosaistenkin osalta, joka oli harjoitetun politiikakehityksen tulosta, joka ei kuitenkaan sopinut kaikille.

  Silloisen pystymetsästä repäistyn presidentin Mauno Koiviston johdolla pankkijärjestelmää alettin ”piikittää” vitamiineila suoraan persuksiin…

  Se piikki oli pk-yritysmaailma ja erilaisten henkilöyhtiöden elinkeinoharjoittajat, joiden omaisuus ja tulevaisuus kupattiin täysin surutta ainakin seuraavaan sukupolveen. Samaan kehykseen kuului myös se, joka nyt kirjaimellisesti tangeeraa ko. aihetta, että nk. lamasta syytettin vastuuntunnottomia kansalaisia, joiden kerrottiin ottaneen lainaa pankeista yli resurssiensa, kun sitä väen vängällä suorastaan tyrkytettiin, joka kuului tähän ulkoapäin ohjattuun agendaan, jota silloiset poliittiset päättäjät systemaattisesti toteuttivat.

  Kyseessä oli tietynlainen silmänkääntötemppu, jolla pankkijärjestelmän resunointi voitiin tehdä, ilman että todelliset premissit, ja niihin liittyvät ongelmasyypäät paljastuisivat.

  Nyt syyllistetään työttömiä, jotka ovat -90 luvun nk. laman tuotoksia jo seuraavassa sukupolvessa. Mikään ei siis ole muuttunut. Nämä asiat on kuitenkin dokumentoitu eri tahoilla haltuun saatujen asiakirjojen sisällöstä, eivätkä ne kansakunnan muistista mihinkään katoa, poliittisista yrityksistä huolimatta…

  Potut pottuina, niinkuin on tapana sanoa…

  Muistaakseni etenkin Kokoomuksen taholta on ilmaistu ajatus, että ei ole vastakkainasettelun aika ja nyt kaivattaisiin ”Talviodan henkeä”. Olikohan se Katainen, joka lumoutui siitä, että Kissingeri sanoi suomalaisten olevan soturikansaa, ja assosioi tämän lipserviisin menneeseen historiaan.

  Olen sitä mieltä, että näitä asioita pitää jauhaa jo senkin vuoksi, että jokainen sukupolvi ei joutuisi kokemaan samanlaisten poliittisten möhläysten seurannaisvaikutuksia, kun joista nyt on kysymys.

 14. Erkki, olen duoda miettinyt kanssa, ja syyt ovat syvemmällä, hiukka kauempaa pitää hakea vauhtia kuin 90-luvun laman hoidosta, jossa tehtiin myös suuria talouspoliittisia virheitä. Raha on se pullonkaula joka ”kasvua” jarruttaa. Joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota. Siis, presidentti tai hallitus se ei ole. Äänestämällä et voi siihen vaikuttaa, enää. Katellaan, miten tuota tiivistäisi.

  Suomen pankki lopetti valtion lainoittamisen -85. Kaikki julkisyhteisöt kunnat mukaanluettuna ajettiin liikepankkien tiskeille rahaa lainaamaan kuten kotitaloudetkin. Emme saaneet enää olla velkaa itsellemme Suomen Pankissa, vaan piti velkaantua liikepankeille. Liitty jollain tapaa vahvanmarkan politiikkaan. Jos Suomen Pankki olisi lainoittanut, laskenut liikkeelle markkoja enemmän, se olisi alentanut markan ulkoista arvoa. Toinen syy saattaa olla silloisen Suomen Pankin johtajan Kullbergin liikepankkitausta SYP’ssä. Kuka päätöksen viimekädessä teki, vaikea sanoa. Hallitus oli silloin Sorsa IV ja Suomen Pankki eduskunnan valvonnassa. Pankkivaltuustollakin oli varmaan päätöksissä jotain osaa. Myös kiinteällä kurssilla oli osansa. Markka laskettiin kellumaan vasta pakon edessä. Antoi spekulanteille paljon tilaa pelata.

  Sitten tuli Holkerin hallitus -87. ”Rahamarkkinat” vapautettiin, kaikesta sääntelystä luovuttiin. Pankkien omavaraisuudesta luovuttiin melkein kokonaan, annettiin miltei rajaton valta liikepankeille luoda rahaa. Pankijohtajat kiersivät maakunnissa neuvomassa aluepankkien johtajia miten rahaa piti ”lapioida” ulos velkamarkkinoille. Markkinoita vallattiin, toisten pankkien osakkeita ostettiin hinnasta välittämättä, kunnes Suomi ja vähän ulkomaitakin oli ”pumpattu” täyteen velkaa. Enempää ei sopinut, kysyntä toppasi, velalliset eivät pystyneet maksamaan velkojaan, ”arvopaperit” mätänivät pankkien kaappeihin. Loppu on 90-luvun historiaa. Siitä kertoo enemmän Seppo Konttinen kirjassaan ”Salainen pankkituki”.

  Näin pysähtyy aina velkapyramidiponzi. Tämän päivän lainaaja on riippuva huomispäivän velanottajasta. Jos uusia lainanottajia ei ole, uutta rahaa ei tule ”markkinoille”, nykyiset velalliset jäävät ilman tuloja. Velat jäävät maksamatta, luottotappioita tulee pankeille. Toimiakseen ikuisesti velkapyramidi tarvitsisi rajattomasti resurssseja ja uusia lainanottajia. Tiettävästi sellaisia reursseja ei maapallolla ole.

  Tämä malli tuotiin meille maailmalta. Ja kun pankkien luottotappiot, velat, oli siirretty valtion velaksi, siis sinun, Suomi nähtiin taas potentiaalisena velanottajana joka piti kyllästää uudella velalla. Sittemmin se tehtiin vaan toisella valuutalla, eurolla. Se vaati Suomen viemistä EMUun, ”vakaaseen valuuttaan”. Se taas vaati EKP’n ja sen haarakonttorit itsenäisiksi toimijoiksi. Ne eivät siis ole enää demokraattisessa valvonnassa, vaikka laissa niin sanotaan. Niiden ylin valvoja on BIS. Samoin piti betonoida julkisyhteisöjen rahoituskielto emun toisessa vaiheessa. Betonoitiin samalla rahalle vain yksi lähde, liikepankki. Eduskunnalla on vielä pankkivaltuusto jonka pitäisi valvoa Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimia. On yhtä turha elin kuin Finanssivalvontakin. Kokouspalkkiot ja kampaviinerikahvit taitaa olla olennaisin osa ”valvontaa”.

  • ”Erkki, olen duoda miettinyt kanssa, ja syyt ovat syvemmällä, hiukka kauempaa pitää hakea vauhtia kuin 90-luvun laman hoidosta, jossa tehtiin myös suuria talouspoliittisia virheitä. Raha on se pullonkaula joka ”kasvua” jarruttaa. Joka hallitsee rahaa, hallitsee valtiota. Siis, presidentti tai hallitus se ei ole. Äänestämällä et voi siihen vaikuttaa, enää. Katellaan, miten tuota tiivistäisi.”

   Olet aivan oikeassa. Kehykset ovat laajemmat ja niitä muotoillaan ulkoapäin. Polittinen elitti on vain joukko pelinaopuloita, jotka loppujen lopuksi eivät itsenäisesti päätä yhtään mistään mitään, kuin korkeintaan siitä, pyyhkivätkö perseensa oikealla vai vasemmalla kädellä joko eteenpäin tai taaksepäin.

   Kaiki dokumentaatio on ollut olemassa jo kauan aikaa, ja ainoa ihmeelinen asia on että yksikään poliitikko ei ole vankilassa tekemistensä johdosta.

   Itse olen mietinyt mikä seuraavista vaihtoehdoista saa noudattamaan nyt harjoitetua politiikkaa:

   – yleinen tyhmyys ja tietämättömyys.
   – vakaa usko harjoitetun politiikan ylevämmyyteen.
   – pelko ja kiristys.

   Niin järjetöntä toiminta on ollut, että sitä on vaikea selittää terveen järjen argumntein, koska todellisuus puhuu koko ajan toista kieltå.

  • Kiteyttävien mietintöjen lähtökohdaksi voisi ottaa vaikka WW2:n jälkeisen tilanteen Suomessa:

   Ämerikoissa pelättiin, että Suomi loksahtaa kommunistien leiriin, joka tavalla tai toisella piti estää… Puikoissa olevilla ei ollut uskoa eikä luottamusta siihen, että Kansallisen Kokoomuksen partiopojat kykenevät hallitsemaan tilanteen, ja sen vuoksi päätyivät tukemaan SDP:tä, joka sitten saikin toimiinsa ”apurahaa” Ämerikoista…

   Oliko rahoittaja ”keskusäly/tiedustelutaho” vai jokin muu, en ota siihen kantaa. Joka tapauksessa ko. asiasta voidaan vetää seuraavat johtopäätökset:

   – SDP:n pelimiehet ja koko puolue on ollut ainakin palveluksen velkaa rahoittajataholle. Tämä selittää esim. Demarien takinkäännön -90 luvulla ja Kokoomuksen intoilun tarvittavista rakennemuutoksista.

   – Kansallisen Kokoomuksen on pitänyt tavalla tai toisella ansaita käyntikorttinsa nk. tarvittavaa arvonantoa nauttiviin piireihin, jota sillä ei em. syistä ollut.

   Kysymyksessä -90 luvulla oli siis eräässä mielessä nk. ”hybriditilanne”, joka loppujen lopuksi ei puikoissa olleille ollut mikään ongelma, koska toiset olivat velkaa, ja toisilla oli hillitön himo päästä vaikuttamaan ja ansaita käyntikorttinsa, vaikka kansakunnan perse pystyssä, ja silloin vielä, ainakin joidenkin mielestä neitseellinen ja itsenäinen perse edellä eteenpäin, -maksoi mitä maksoi… Ja kyllä on maksanutkin…

   Asiaan liittyy oleeliisesti myös liittyminen Euroopan Unioniin ja Nato-spekuloinnit, jotka palvelevat vain ja ainoastaan anglomaailman premissejä oman nk. hyvinvointinsa ylläpitämiseksi.

   Ei tässä tämän kummempia tarvita. Näillä eväillä kaikki Suomessa olevat resurssit saatiin nk. ”markkinavoimien” käyttöön, jota palvotaan kuin jotain Jumalaa, ja jonka viimeisiä virityksiä on kansakunnan yhteisin varoin rakennetun tieverkoston siirtäminen ulkomaiseen omistukseen, jota ministeri Berner ajaa, samoin kuin pohjavesivarojen ja samoilla periaatteilla, jo rakennettujen laitosten kauppaaminen yksityisomistukseen kuten esim. Nestle Food yhtiölle, tai Coca-Cola korporatiolle, -jota jotkut muut ajavat…

   Se, mikä vielä vielä ei ole ollut kaupan on sosiaali ja terveyshuolto, mutta sekin on jo ”putkessa”, kuten voidaan havaita

   ”Tarvittava rakennemuutos” konjunktuureineen, jota tämän tästä kailotetaan etenkin Kokoomuksen taholta, on siis jo ajettu erittäin pitkälle, kuten arkipäivän elämästä voidaan havaita.

   Pälpättäminen työttömyyden nk. hoidosta on pelkkää hippokratismia, koska poliittinen päätös tilanteesta jossa nyt ollaan on tehty täysin muista lähtökohdista lähtien, mutta jonka seurannaisvaikutuksena saadaan kaikki se skeida päin pärstää, joka Ämerikoissa on ollut arkipäivää jo vuosikymmeniä.

   Se mitä tässä tarvitaan, ei ole ”aspiriinia päänsärkyyn”, -ei siis oireiden hoitaminen, -vaan taudin hoitaminen bakteereista tai viruksista alkaen…

 15. Jukka Rahkonen Oikeamediassa: […] Valtamedian journalistinen prosessi toimii nykyään suunnilleen seuraavasti:
  Valtamedian narratiivi eli ”Suuri Kertomus” on kirjoitettu ja valittu jo vuosia sitten ja se ei riipu tosiasioista tai tositapahtumista, vaan esille nostettavat asiat valikoidaan sen mukaan, sopivatko ne tuohon ennaltakirjoitettuun Kertomukseen.
  Valtamediassa päätetään tehdä uutinen tai juttu aiheesta ”vastamediat” viikon alussa, koska on rasismin vastainen viikko ja Valtamedia haluaa vahvistaa Kertomustaan siitä, kuinka ”vastamediat” kirjoittelevat ilman vastuuta ja kuinka ne ovat ”rasistisia” ja Venäjältä ohjattuja.
  Valtamedia haluaa uskotella lukijoilleen, että se itse on sitoutunut journalistin ohjeisiin ja uskottelee, että ne takaisivat median luotettavuuden.
  Valtamedia etsii Yliopistolta mediatutkijan, joka on samalla vasemmistoaktiivi ja jolta on siten odotettavissa Kertomukseen valmiiksi sopivia vastauksia.
  Valtamedia etsii haastateltavaksi yhden ”vastamedian” päätoimittajan.
  Haastateltavalle soitetaan taustoitusta varten 10-15 minuutin puhelu, josta laaditaan runkoa tulevalle haastattelulle. Keskustelu on mukavaa ja ystävällistä. Sovitaan aika ja paikka haastattelulle. Toimittaja miettii miten helpoiten saataisiin sellaisia vastauksia, jotka tukevat Kertomusta.
  Toimittaja haastattelee noin 10-15 minuuttia ja julkaisee siitä lyhyet leikatut pätkät, jotka tukevat Kertomusta suoraan tai epäsuorasti. Vaikka haastattelussa vastataan aivan suoraan ja perusteellisesti niihin kysymyksiin, joita jutussa käsitellään, ne jätetään pois mikäli ne eivät tue Kertomusta.[…]
  http://beta.oikeamedia.com/o1-44405

  Kannattaa lukea koko artikkeli. Katsoin itse ko. ohjelman jossa uutisankkuri Marjo Rein mm. totesi jotain siihen suuntaan että vastamedioita yhdistää usko siihen että eliitti valehtelee. Toimittajana Reinin pitäisi tietää että se usko ei millään lailla ole aiheeton mutta siihen hän ei viitannut sanallakaan.

  • ’..”Suuri Kertomus” on kirjoitettu ja valittu jo vuosia sitten…’
   Sellaisia ne Pöytäkirjat ovat … ne tehdään ensin ja sitten aletaan elää niiden mukaan kansalta mitään kysymättä.

  • ”Ei tässä tämän kummempia tarvita. Näillä eväillä kaikki Suomessa olevat resurssit saatiin nk. ”markkinavoimien” käyttöön,”

   Niin, -jäi siis sanomatta vielä sekin, että ”kusipäiden johdolla” ja muut taulapäät etunenässä, kuka mistäkin syystä. Näin ollaan nyt sitten tilanteessa, jossa persaukisena varustaudutaan kohti ”kuviteltua uhkaa”, -jonka ”pelimiehet” ovat maalanneet kansakunnan seinälle dollarikiilto silmissään, ja jonka ”idiootit” ovat adoptoineet kansalliseksi strategiaksi.

   Siinä työttömysongelmakin aikanaan ratkaistaan.

 16. Työttömyyshän korjaantuu, kun saadaan ”kasvua”. Kukapa ei olisi tätä kuullut. Sitä toistavat politikot, pankkien ”analyytiko”t, kaikki talouden a-siantuntijat. Velkaan perustuva raha tarvitsee jatkuvaa kasvua, muuten talous hyytyy. On hyytynyt jo kymmenkunta vuotta. Kasvua ei vaan tahdo tulla joka työttömyyden korjaisi. Mistähän mahtaa johtua, kun asiantuntijatkaan eivät saa kasvua aikaan politikoista puhumattakaan. Yrittävät keksiä kasvavalle työttömien joukolle vain jotain tyhjänpäiväistä puuhastelua leivän menettämisen uhalla. Nykyisin kyllä ihan oikeaakin työtä, mutta ilman palkkaa, palkkaa saavien rinnalla, kunnes palkkaa ei tarvitse maksaa enää kellekään.. Tuskinpa ihmistä voi enemmän nöyryyttää.

  Johtuisiko kasvun hyytyminen siitä, että ihmiset eivät pysty ottamaan enempää velkaa ja näin ollen rahaa ei tule kiertoon joka talouden elvyttäisi. Tämäkään teoria ei näytä pitävän paikkaansa . Rahan määrä kierrossa on kasvanut viisinkertaiseksi kolmessakymmenessä vuodessa ja kasvaa edelleen. Näyttää enemmän, että yhä suurempi osa porukkaa putoaa pois ringistä jossa raha kiertää.

  No ”kasvua” viennillä sitten. Vientihän ”vetää”. Jossain on ostovoimaa ja ostavat meiltä, velkaantuvat siis meille. Ei näytä olevan ratkaisu. Tuonti on edelleen suurempaa kuin vienti. Lisäksi palkat pitää polkea aasian tasolle, että vienti ”vetäisi”. Kilpailukyky, siis. EKP’n hintavakauden ylläpitäminen vaatii juuri krääsän tuontia halpamaista. Ja sitähän tuodaan.

  Asuntoja rakennetaan taas, auttaako se ”kasvua”. Kyllä hetken. Asuminen on tärkeää, koska täällä on talvella kylmä, perustarve. Pankkien luotonannosta suurin osa on asuntolainoja. Pakko ottaa velkaa siis, että voi asua. BKT (joka ei muuten ole mikään mittari oikein mihinkään) seuraileekin aika tarkaan asuntolainojen ”kasvua”. Kun pankin ”analyytikko” sanoo, että talous kasvaa, se tarkoittaa, että kotitaloudet ovat ottaneet lisää asuntolainaa.

  Siinä kansantaloutta näin aluksi lyhyesti viitottuna.

 17. Keskusta/ Sipilä, Kokoomus/Orpo ovat kehuskelleet, että laittavat Suomessa kilpailukyvyn kuntoon.

  Nyt se on nähty: Nordea toi pääkonttorinsa Suomeen, että voi antaa halvoilla kustannuksilla potkut 6000 työntekijälleen.

 18. Puheet työvoimapulasta olivat pötyä; Suomi ei tarvitse maahanmuuttaja aaltoa
  Vuonna 2008 Taloussanomat uutisoivat, että seniori-ikäisten määrä ylittää nyt ensimmäistä kertaa historiassa nuorten määrän. Työikäisten määrä ilmoitettiin puolestaan kääntyvän nopeaan pudotukseen kahden vuoden päästä. Ikäjakauman vääristymän paikkaaminen vaatisi Suomeen peräti 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa vuoteen 2020 mennessä.1 Suomalaisen etnisen ja kulttuurillisen perinteen tuhoamisesta oli siis sovittu jo vuonna 2008, ja kenties paljon aikaisemmin.
  http://magneettimedia.com/puheet-tyovoimapulasta-olivat-potya-suomi-ei-tarvitse-maahanmuuttaja-aaltoa/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here