Eilen, perjantaina, Katalonian itsehallintoalueen parlamentissa pidettiin salainen äänestys Espanjasta itsenäiseksi julistautumisesta. Alueen johtajien ollessa epämääräisiä todellisten aikeidensa suhteen, alueparlamentti ryhtyi toimintaan.

Äänestys oli salainen Espanjan yleisen syyttäjän ilmoitettua pidättävänsä kapinoinnista syytettynä kaikki parlamentaarikot, jotka äänestäisivät Katalonian itsenäisyyden puolesta.

Seitsemänkymmentä (70) kansanedustajaa äänesti itsenäisyyden puolesta ”Kyllä” ja kymmenen (10) edustajaa ”Ei”. Tyhjiä ääniä annettiin kaksi (2). Kahden oikeistopuolueen – Kansanpuolueen (Cp) ja Ihmisten puolueen (PP) – sekä keskustavasemmistolaisen Katalonian sosialistipuolueen (CSP) edustajat poistuivat protestina parlamentista ennen äänestystä.

Espanjan parlamentti äänesti Espanjan pääministeri Mariano Rajoylle Espanjan perustuslain artiklan 155 perusteella luvan ottaa Katalonia suoraan Espanjan hallintaan, erottaa Katalonian johto sekä määrätä uudet vaalit. Artiklaa 155 ei ole käytetty koskaan aiemmin, ja Espanjan odotetaan vastaavan äänestystulokseen väkivallalla.

Rajoy on jo pidättänyt virasta koko Katalonian ylimmän poliisijohdon, erottanut Katalonian presidentin Charles Puidgemontin sekä hajottanut Katalonian parlamentin. Rajoy on määrännyt Katalonian uudet vaalit pidettäväksi 21. joulukuuta.

Äänten laskennan loputtua ja tuhansien katalonialaisten hurratessa kadulla tulosta, parlamentin katolla liehunut Espanjan lippu laskettiin alas. Katalonian erotettu presidentti Puidgemont kehotti pitämään yllä ”arvokkuutta ja pasifistisia arvoja” ja lausui tasavallan rakentamisen olevan ”meidän, teidän käsissänne.”

Espanjan poliisi ottaa varmasti mielellään vastaan EU:lta uumoiltavissa olevan väkivalta-avun, ettei katalaanien vimmassa käy kuin ”levottomuuksissa Alcorcónissa, Esmasan yksityistämistä vastaan järjestetyn mielenosoituksen jälkeen” (2014).
Kuva: Adolfo Lujan (CC BY-NC-ND 2.0) via Flickr.

Useat eurooppalaiset valtiot – joukossa Iso-Britannia, Saksa ja Ranska – sekä Yhdysvallat ovat jo hylänneet Katalonian äänestystuloksen sanoen ”tukevansa Rajoyn pyrkimystä säilyttää yhtenäisyys”.

(Separatistisia pyrkimyksiä tulee tarkastella myös jeesustelun kautta: nyt yhtenäisyyttä vaativat poliittiset päättäjät ovat itse tukeneet balkanisoimis- ja pilkkomispolitiikkaa Jugoslaviassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Euraasiassa vuosien mittaan, toim.huom.)
¤

Kommentti

Hierarkian ensimmäinen sääntö kuuluu: Hierarkia on säilytettävä.

Iso-Britannia on saanut oman osansa itsenäisyysäänestyksistä: Brexit ja tulossa olevat Skotlanti sekä Irlanti, mahdollisesti jopa Wales.

Yhdysvalloissa joka vuosi tuo lisää kansalaisaloitteita, joissa milloin mikäkin osavaltio haluaa irtautua liittovaltiosta.

Ranskassa on alueita, jotka mieluummin olisivat irrallaan keskushallinnosta, Saksassa on Baijeri, joka joissain olosuhteissa saattaisi mieluummin lähteä omille teilleen. Belgian liittovaltio saattaa revetä kahtia – ellei jopa kolmeen osaan. Italiassa Lombardia ja Venetsia (Veneto) kaavailevat kansanäänestystä. Katalonian innoittamana Baskimaa saattaa aloittaa toimet irtautuakseen Espanjasta.

Katalonian, joka on Espanjan vauraimpia alueita, itsenäistymispyrkimykset saivat uutta pontta vuoden 2008 finanssikriisistä: Katalonialta vaadittiin enemmän verorahaa Espanjan muiden alueiden talouden paikkaamiseen. Vastaava tyytymättömyyden aihe on olemassa Etelä- ja Pohjois-Italian välillä, ja EU-tasolla pohjoisen ja etelän asukkaiden välillä.

Tyytymättömyyttä on herättänyt myös EU-politiikan tuoma massamaahanmuutto Afrikasta ja Lähi-idästä. Juttelin hiljattain Kataloniassa asuvan freelance-toimittajan kanssa, joka kertoi katalonialaisten olevan kurkkuaan myöten täynnä turismia ja maahanmuuttajia; he eivät enää tunne kotiaan omakseen.

Alueelliset itsenäistymispyrkimykset voidaan nähdä myös reaktiona vaatimuksiin ”eurooppalaisesta identiteetistä” – sellaista ei ole olemassakaan, eikä näillä näkymin ole tulossakaan. Yhtenäisnarratiivi on kuultu ja saduksi havaittu.

Voitaneen siis odottaa sekä EU:n että Yhdysvaltojen tulevan hyväksymään Espanjan väkivaltaisetkin toimet ”tilanteen normaalisoimiseksi” Kataloniassa. EU:n olisi toki helpompi nielaista pieniä alueita itseensä, mutta niiden hallitseminen saattaisi osoittautua hyvin vaikeaksi, mikäli blokki koostuisi lukuisista lilliputtialueista.

Venäläinen anarkisti ja ajattelija Mihail Bakunin (1814-1876) päätteli aikanaan, että vapaus ei ole yksilön asia vaan sosiaalinen kysymys: vapaus syntyy sosiaalisuudesta ja edellyttää täydellistä sosiaalista, taloudellista ja poliittista yhdenvertaisuutta, joka ei ole mahdollista hierarkian oloissa.

— RS

¤

Pääasialliset lähteet

Newton, Creede | AlJazeera (27.10 2017): Catalonia declares independence from Spain http://www.aljazeera.com/news/2017/10/catalan-parliament-begins-vote-independence-171027115908493.html

Nelson, Eshe | Quartz (27.10 2017): Catalonia formally declared independence aand immediately lost all autonomy https://qz.com/1113843/catalonia-declared-independence-from-spain-and-immediately-lost-all-autonomy/

Edwards, Sam; MacSwan, Angus | Reuters (27.10 2017): Spain sacks Catalan government after independence declaration https://www.reuters.com/article/us-spain-politics-catalonia/spain-sacks-catalan-government-after-independence-declaration-idUSKBN1CW0VF
¤

Kuva (uud.rajattu): Otger Cataló (CC BY 3.0) via Wikimedia Commons, Pixabay. Kuvanmuokkaus Johanna Lehtonen.

 

101 KOMMENTTIA

 1. Ihmisen on aivan mahdotonta ”hallita toista ihmistä” se johtaa helposti molempien tuhoon. Kauan sitten kylän vanhemmat kokoontuivat ”kivilleen” päättämään kyläläisten etujen mukaisesti. Se oli Demokratiaa se. Siitä on muistot Vantaan Ruutinkosken metsikössä, jossa on suuria sammalisia kiviä ringin muotoisessa kuviossa, Se saattaisi olla kokoontumispaikka kylän vanhemmille. Nykypolitiikka on likaista peliä, omahyväisten vallanhimoisten aikaansaamaa korruptiota. Aamulehtien lukeminen aiheuttaa pahoinvointia, kaurapuuron tunkiessa ylös. Kansalaisten hermostuneisuus aiheuttaa jopa liikennevahinkoja. Olemme umpikujassa.

 2. Muutama täsmennys:

  1) äänestys ei ollut salainen vaan suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä, joka on Espanjan vaalilakien sekä demokratian säädösten ja etiikan mukaista.

  2) EU ei viisaasti antanut tukeaan vain Espanjan oikeistohallitukselle ja Mariano Rajoylle vaan myös itsenäiselle Katalonalle antamalla laisunnon, että ”mikään ei ole muuttunut vaan Espanja on edelleen EUn jäsen” jättäen näin EU-jäsenyyden oven auki Kataloniallekin.

  • Espanja on edelleen EUn jäsen, mutta Katalonia ei ole. EU on todennut että jokaisen uuden maan pitää hakea jäsenyyttä. Katalonian kohdalla tuo jäsenyyden haku tulee olemaan kivinen ja kallis, jos Espanja siihen koskaan suostuu. Näin siis jos Katalonia edes saa itsenäisyyden.

   Pitää ymmärtää matematiikkaa sen verran että jos äänestystä vastustavat puolueet eivät osallistuneet koko äänestykseen ja tulos oli vain kahden edustajan varassa, niin itsenäisyys on heikoissa kantamissa. Edes aiempaa kansanäänestystä ei voi pitää itsenäisyyden osoituksena, koska äänestys oli järjestetty huonosti ja ihmisillä oli mahdollista äänestää useasti, eikä vain kerran. Olkoon äänitulos 90% itsenäisyyden puolesta.

   Koko teatteri oli järjestetty neuvotteluasemien vahvistamiseksi, mikä epäonnistui, koska Espanja ei suostunut neuvottelemaan autonomisien oikeuksien lisäämisestä.

   • EU saattaa kyllä laskelmoida että Katalonian hyväksyminen itsenäisenä on keino Espanjan hallintaan, varsinkin tilanteessa jossa Espanjan pankkisektori alkaa kaatua. neuvotteluja tullaan vetkuttamaan ajan voittamiseksi ja jotta nähtäisiin ”kuinka markkinat reagoivat”.

    • Eh? Espanjan hallintaan? Riskit ovat EU:lle suuremmat kuin hyödyt. Liian monta rikasta aluetta on ilmoittanut halun erota omasta maasta tai saada enemmän valtaa omiin varoihin. Köyhät kyykkyyn tyyliin.

     • Joulukuussa se selvitetään laillisilla ja virallisesti järjestetyillä vaaleilla. Gallupin mukaan nationalisteille käy kehnosti, mutta tällaiset epäviralliset kyselyt voi jättää omaan arvoonsa ja odotetaan vaalien tulosta.

      Toisekseen onko kommentissasi sarkasmia vai hallitsetko sen lisäksi voimakkaan itseironian?

 3. Mitä sitten? Espanjan keskushallintoa vastaan laittomasti kapinoivat katalonialaiset separatistit saavat kohta aivan oikeutetusti runtua ja normaali järjestys palautuu. 👍

 4. Mitä sitten? Espanjan keskushallintoa vastaan laittomasti kapinoivat katalonialaiset separatistit saavat kohta aivan oikeutetusti runtua ja normaali järjestys palautuu. 👍

   • Ei mennyt. Siksi äänestyksestä poistui puolueet, jotka olivat itsenäisyyttä vastaan. Paikalle jäivät äänestämään ne puolueet, jotka ovat olleet järjestämässä itsenäisyyttä ja kuitenkin lopputulos oli 70-72?! Siis jos puolueet, jotka ovat itsenäisyyttä ajamassa eivät saaneet 100% äänisaalista äänestyksessä aikaan? Katalonian presidentin oma puoluekin on vastustanut itsenäisyyttä, mutta kysymys onkin että mikä kaiken tämän näytelmän takana on?

     • Kannattaako kinata lakiteknisistä?

      Pohjimmiltaan on kyse siitä onko kansalla oikeus ilmaista hierarkian tahdosta eroava tahtonsa.

     • Missä vaiheessa ”kansalle” se mahdollisuus on oikeasti Kataloniassa annettu? vai onko niin että on vain oikeita katalonialaisia ja muita?

  • Et taida välittää ihmisistä ja oikeudenmukaisuudesta, pelkästään kurista ja järjestyksestä. Kuulostat US-blogari Juhani Putkiselle jos nyt näin henkilöönkäyvä riepottelu sallitaan.

  • Tiedätkö Marcus Svensson, mistä termi runtu oikein tulee. Jos et kerran tiedä, niin käytä sellaisia terminologiaa jonka sisältö mahtuu aivokoppaasi.

   • Ei ainakaan Krimin tapauksessa (eikä Suomen).

    Mutta jos luit kommenttini niin siinä sanottiin ”Et taida välittää ihmisistä ja oikeudenmukaisuudesta, pelkästään kurista ja järjestyksestä […]”

    En sanonut sinun o l e v a n Putkinen viitatessani kuri ja järjestys -toiveisiisi, sanoin sinun k u u l o s t a v a n samalta.

 5. Itsenäisyydestä taistelevien patrioottien nousu on fakta kaikkialla ympäri maailmaa, koska se on osa NWO agendaa. Nämä konfliktit tulevat kasvamaan, ja sille emme valitettavasti mitään voi. Kansallisvaltioiden hallinto, talous ja sosiaalista toimintaa ylläpitävät pankkijärjestelmät ovat shakkimestareiden tähtäimessä – lähitulevaisuus ei ole valoisa. Juuri valtaan noussut musta paavi tuhosi Venetzuelan ja nykyinen valkoinen Paavi tuhosi Argentiinan. Rooman Vatikaani/City of London/Washington-mafia palkitsi nämä jesuiitti-rikolliset julistamalla heidät paaveiksi, mikä on merkki siitä, että se mikä on tapahtunut/tapahtuu Venetzuelassa ja Argentiinassa, tulee leviämään muihin valtioihin kuin kulovalkea!

  Pope Francis and the Jesuits – What the Media WON’T tell you!
  End-Times-Prophecy 15 485 näyttökertaa

  https://youtu.be/2ARNrO9JJYg

   • ÖÖH, menee vähän överiksi.

    Noissa suurissa metsä/maastopaloissa liikkuu niin valtavat lämpö- ja energiamäärät, että ne eivät millään muotoa vastaa tavallista asuntopaloa, edes isoa sellaista!

    Suurissa metsäpaloissa muodostuu tulimyrskyjä joissa liekkien korkeus voi olla jopa yli 100m. ja palolämpötilan noustessa myrskyn keskellä jopa 2000°C:een! Näissä voi muodostua myös superkuumia suuria tulipalloja ja tulitornadoja.
    Näissä tulihelveteissä puhaltaa myös usein myrskytuuli, joka voi puhaltaa helposti reilusti yli 100km/t

    Jos tuollainen tulihelvetti osuu metsän läheisyydessä olevalle asuinalueelle, niin se polttaa/sulattaa talot muutamassa minuutissa täysin tuhoutuneiksi. Australian pahimmassa maasto/metsäpalossa(Black saturday) suli jopa metalliset vesitankit talojen pihalla!

    Tuon ”Black saturday” nimellä tunnetun jättipalon energiamäärä vastasi 1500 Hiroshiman atomipommia.

    On lähes mahdotonta kuvitella Suomalaisena, miltä tuollainen tulihelvetti näyttää ja tuntuu.

    Tässä muutama kuva josta voi saada edes pientä käsitystä:
    Suurenna tarvittaessa kuvia.

    http://www.sbs.com.au/news/sites/sbs.com.au.news/files/styles/full/public/images/s/i/site_1_rand_1972702689_vic_flames_bunyip_1302_b_aap.jpg?itok=aKPg1MHOmtime=1379270377

    http://cdn.washingtonexaminer.biz/cache/1060×600-16c04025b47b3195af77210b0f0efbe6.jpg

    https://blacksaturdayfires.com/wp-content/uploads/Black-Saturday-Fires.jpg

    https://cbssacramento.files.wordpress.com/2016/08/gettyimages-591628104.jpg?w=640&h=360&crop=1

    http://www.pressdemocrat.com/csp/mediapool/sites/dt.common.streams.StreamServer.cls?STREAMOID=PuSbNW2WxAu8qt8y9_zdgs$daE2N3K4ZzOUsqbU5sYvLvZ0_2244y4JtAp9c8ViQWCsjLu883Ygn4B49Lvm9bPe2QeMKQdVeZmXF$9l$4uCZ8QDXhaHEp3rvzXRJFdy0KqPHLoMevcTLo3h8xh70Y6N_U_CryOsw6FTOdKL_jpQ-&CONTENTTYPE=image/jpeg

    • Katsoin jotain pätkiä Kaliforniasta. Metsäpalossa lähiöiden taloja oli palanut laajalla alueella mutta talojen vieressä kasvaneet puut tahi ruohikko ei ollut edes syttynyt.

     • Riikka, jossain oli palanut, jossain ei!
      Se on kiinni ihan siitä miten tuli pääsee leviämään mihinkin, esim. jos palamattomien puiden ympärillä on kivetyksiä, asfalttia ym.

      Katso tämä kuva sieltä:

      http://www.post-gazette.com/image/2017/10/11/1140x_q90_a10-7_cTC/APTOPIX-California-Wildfires-19.jpg

      Ja tämä linkki:

      https://www.nytimes.com/interactive/2017/10/10/us/california-fires-maps-photos.html

      Niin kuin näet tuho ei ole tasaista vaan vaihtelee hieman eri paikoin.

     • Juuri näin, eli ”se on on kiinni siitä miten tuli pääsee leviämään.” Californian tapauksessa se ei ”levinnyt”, sillä kuusikymmentä PISTEPALOA syttyi taianomaisesti keskellä yöllä ILMAN TUULTA. Yksittäisiä rakennuksia ja kokonaisia asuinalueita luhistui ällistyttävän nopeasti puuteriksi, eli prosessi oli sama kuin WTC-tornit, jotka ikäänkuin katosivat eetteristä. Rakennukset Californiassakin hävisivät, mutta useita rakennuksia reinustavat puut eivät vahingoittuneet, monissa puissa sailyi jopa vihreät lehdet.

      Uskokoon kukin mitä tahtoo, minä en psykopaattien toimintaa purematta niele. Näitä joukkomurhia on tapahtunut/tapahtuu parhaillaan ympäri maailmaa, mutta valemedia ei niistä teille kerro.

     • H.Makowin sivuston artikkelin ”Jim Stone – Fires in California Were Not ”Wild”” lopussa todetaan:

      ”How could you possibly get 66 widely spaced massive wildfires appearing instantly with no natural weather causing them, growing rapidly, with the perfectly calm weather before, sudden massive winds at the initiation of the fires, blue sparks in the air, malfunctioning electronics, and in some people heart palpitations? My answer: just ask DARPA”, https://www.henrymakow.com/2017/10/stone-fires-not=wild.html

      Wikipedian (https://en.wikipedia.org/wiki/DARPA) eli tässä tapauksessa ilmeisesti virallisen eli steriloidun ”totuuden” mukaan: ”The Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) is an agency of the U.S. Department of Defense responsible for the development of emerging technologies for use by the military.”

      Seuraavassa kuitenkin kerrotaan DARPA’sta vähän muutakin:

      ”DARPA Vader and the Evil Intel Empire Inside
      Uncovering the DoD Sith Lords that Control Your Laptop (By the Anonymous PATRIOTS)

      One of the best ways to describe the U.S. Department of Defense and DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) is to use the Star Wars moniker “Evil Empire” to describe its international, secretive agenda to take over the world and turn all of us into neo-feudal slaves who have no choice but to give allegiance to the controllers of the universe—Darth Vader and the Sith Lords.

      DARPA “Vader” has controlled technological innovation since 1958 when it was created by the military-driven Evil Empire, a/k/a Department of Defense. Every emerging technology from the Evil Empire leads humanity into the science fiction fate of machines controlling humans, much like Darth Vader became a weapon that was half man and half machine. There is much wisdom and truth that lies behind the first Star Wars movie, and its story was given to humanity as a warning of how the Evil Empire and its Death Star planned to destroy the entire planet.

      Folks, this is no longer science fiction. This battle for Earth is going on now and we, like the Rebel Alliance, must join forces to destroy the imperial forces of Darth Vader…”

      http://themillenniumreport.com/2017/01/darpa-vader-and-the-evil-intel-empire-inside/

   • Tällaista kerrotaan Kalifornian tulipaloista, — ihan 9-11 malliin
    Weather Wars
    inTruthbyGrace: ‘The entire building disappears. There’s absolutely nothing left … The melting-points of glass and steel are double those of house fires’ Everything’s gone but the trees .. very, very little debris .. where’s the stuff that was in these houses? She comments on the ‘weird fires’ that are still burning, then quotes Dr Judy Wood on ‘weird fires’ on 9/11.
    http://terroronthetube.co.uk/2017/10/16/weather-wars/
    Living in the US there is a sense that the nation is ‘under attack’. All of this in next to impossible to ‘prove’ but Hurricane Harvey the way it just ‘hung’ there and dropped 40″ of rain in one place……it seemed somehow ‘engineered’ maybe another way to think about is Judy Wood in the book on 9/11 shows how hurricanes can be ‘steered’ and moved. If that’s the case one would wonder why not some ‘benign’ geo engineering and move it away.
    Jim Stone – Fires in California Were Not “Wild”
    “MANY MANY people saw electrical flashes that made no thunder in the perfectly clear blue sky, and worse, some people even saw small blue sparks everywhere in the air around them.”
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=159603

    • Kaikkia villejä väittämiä mitä netissä tulee vastaan, ei kannata uskoa.
     Perus luonnonlakien toiminta kannattaa pitää takaraivossa, kun näitä lähtee arvioimaan.

     Suurten metsäpalo-helvettien aiheuttamiin tuhoihin EI LIITY mitään ”sädeaseella tehtyjä energiapommituksia”, vaan nämä ovat täysin luonnollisia ilmiöitä suurten metsäpalojen yhteydessä.

     Osassa suuria metsäpaloja, tapahtuu varsin erikoisia ilmiöitä mm. valtavia kaasuräjähdysten aiheuttamia supersuuria/kuumia liekkejä ja valtavan kokoisia tulipalloja ilmassa metsän yläpuolella, näin varsinkin eucalyptus metsän palaessa!

     Eacalyptukset, joita kasvaa myös kalifornian tulipalo alueilla, ovat äärimmäisen syttymisherkkiä niiden sisältämän erittäin kuumasti palavan öljyn ansiosta. Nämä puut erittävät myös luonnollista kaasua joka palaessaan suurella kuumuudella/energialla myös räjähtää voimakkaasti.

     Tuollainen suurella kuumuudella palava eacalyptusmetsä on kuin jättiläismäinen tulihelvetti joka on täynnä palo-ja räjähdyspommeja! Tämänkaltaisen palon yhteydessä muodostuu myös hurrikaaniluokkaan kuuluvia suuntaansa alituisesti vaihtavia myskytuulia jotka yhdistettynä palon tuottamaan kuumuuteen/energiaan, muuttuvat lopulta valtavan voimakkaiksi tulimyrskyiksi!

     Jotta saisitte edes pientä kuvaa miltä edellä kuvattu näyttää, niin katsokaa nämä videot yhtään kelaamatta, alusta loppuun ja kovan äänen kanssa, jotta kuulette mikä helvetin moinen meteli näistä lähtee!

     Molempien videoiden alussa näkyy näitä valtavia räjähtäviä tulipalloja!

     https://www.youtube.com/watch?v=XT0u7JrmlxQ

     Tässä videossa kohdasta 1:02 alkaen:

     https://www.youtube.com/watch?v=7IFEiwNMrZ8

     • Vastavalkea taitaa joutua jäähylle minun puolelta. Tämäkin keskustelu Kataloniasta, on muuttunut keskusteluksi Kaliforniasta. Toivotaan että ylläpito kouluttaa keskustelijoita sananvapauden vastaisesti, sananvapaus kun tuntuu antavan luvan piirtää hämähäkkejä vaikka talon seiniin.

     • Veijo, ei pieni keskustelun rönsyily mitään haittaa, onhan täällä otettu samojen keskustelijoiden kauttaa kantaa myös Katalonian tilanteeseenkin.

     • Olisi kiva kuulla jonkin asiantuntijan mielipide.
      Minua ainakin kummastuttaa koko tulipalo ja sen jäkeinen avustustoiminta jossa apua luvataan vain sillä ehdolla ettei asetuta poikkiteloin Israelin kanssa.

     • Luin ensikerran Kalifornian paloista Nykysuomesta jossa on listattuna eri vaihtoehtoja lähteiden mukaan. Ihmetystä aiheuttaa muutenkin metsättömällä alueella tarkkaan kohdistuneet palot asuntoalueille ja mikäli puustoa on ollut, se on säilinyt vaikka vieressä olevat rakennukset ovat tuhoutuneet.

      ”Kalifornian metsäpalojen jälki ihmetyttää 15.10.2017

      Kalifornian yksi tuhoisimmista paloista kautta aikain on herättänyt suurta ihmetystä paikallisissa ja videoita tutkivissa ihmisissä. Syttymissyyksi on epäilty luonnollista salaman aiheuttamaa paloa, sähköyhtiön laiminlyönnistä johtuvaa paloa ja villeimmät arvelut epäilevät laseraseen testausta. Kävimme vaihtoehtoja läpi ja poimimme muutamat pointit artikkeliin.

      Miksi ihmiset epäilevät laseria? Listasimme muutamia pääepäilyjä:
      Puut palopaikkojen vierellä ovat kuin koskemattomia, vaikka palo on käynyt niin kuumana, että autoistakin on sulanut alumiinivanteet.
      Palojäljet autoissa ovat kuin polttoleikattuja
      Palopaikkojen reunat ovat myös kuin veitsellä leikattu.

      Kaliforniassa paloalueella on jo vuodesta 2009 testattu (directed energy weapon), eli laser asetta, jolla on mahdollista pitkienkin matkojen päästä sulattaa vaikka lentokone ilmassa. Lasereita on sijoitettu niin lentotukialuksiin, kuin myös lentokoneisiin.

      Huomionarvoista on, että laserin mikroaaltojen kuumuus nousee jopa suuremmaksi kuin auringon ytimen lämpötila. aseella siis pystyy sulattamaan mitä tahansa hyvin paikallisesti.

      Videoita tutkineet henkilöt ovat juuri näihin pointteihin kiinnittäneet huomion. Kuinka hallitsematon palo voi olla kuitenkin niin tarkka? Osassa palosta löytyvistä videoista näkee jopa yhden puun palavan sisältäpäin .

      Paloalue on sama kun laser aseen kehityspaikka (Lawrence Livermore National Laboratory).

      Palon syttymissyyksi on epäilty salamaa, mutta sekin vaihtoehto on palomestari Pimlottin mukaan minimaalinen. 95% metsäpaloista syttyy ihmisen aiheuttamana.

      Palovauriot tällä hetkellä ovat:

      vähintään 23 kuollutta
      noin 25000 evakuoitu
      180 loukkaantunutta
      3500 asuntoa tuhoutunut
      670 ihmistä kateissa
      170 000 eekkeriä palanutta pintaa

      Sonoma Countyn hätäyksikkö sai useita ilmoituksia pudonneista sähkölinjoista ja muuntajien räjähdyksistä. San Franciscoon sijoittautunut Tyynenmeren kaasu ja sähkö (PG & E) antoi lausunnon laitteiden ongelmista alueella. Yhtiön historia on mielenkiintoista luettavaa. Yhtiö on jo vuonna 2015 saanut 8.3 miljoonan dollarin sakot sähköverkon laiminlyönnistä. Silloin laiminlyönti käynnisti Butte-palon Amadorin piirikunnassa 2015. Palo tuhosi satoja koteja ja sen sammuttaminen kesti 22 päivää.”

      Lähde: http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/10/15/kalifornian-metsapalojen-jalki-ihmetyttaa/

      Ihmisiä on evakuitu palojen alta ja kuten suurten pyörremyrskyjen aikana on huomioitu, mahollisesti taas kodittomia katoaa punaisen ristin ja pelastusarmeijan tiloista… pysyvästi….

     • Hyvää tietoa kotikielellä.
      Eihän tuollainen tuho voi muuten selittyä. Ainakaan itse en voi uskoa että kyse olisi vain normaalista palosta. Ja kun tietää millaisten roistojen käsissä maailma on niin …

     • Eihän sitä koskaan tiedä varmasti, voihan asialla olla lisko-juutalaiset, jotka ammuskelevat kuolemansädepyssyllä avaruusaluksesta,

 6. Hyvä.

  Milloinkahan Suomi julistautuu itsenäiseksi ja täysivaltaiseksi valtakunnaksi… Odotettavissa tietysti olisi että kansanäänestys asiasta kiellettäisin perustuslain vastaisena, -kuten eräs kansalaisaloite euroalueesta eromiseksi, tyrmättiin täysin perustelematta.

  Tietysti voidaan ajatella, että kun Euroopan Unioniin littyminen on olemassaolevan dokumentaation mukaan tapahtunut perustuslain vastaisesti, niin koko Unionin jäsenyys onkin vain pelkkä fiktio vailla muuta perustetta kuin omaksuttu käytäntö ja uskomukset.

  Siinä valossa riittääkin pelkkä yksipuolinen ilmoitus ”Keskushallinnolle”, että terve vaan, oli hauskaa niin kauan kun se kesti. 🙂

   • Olisiko Suur-Savon Separatistisella Kansanrintamalla intressejä eduskuntaan, ja korvaamaan ”uuvattien” kansanedustajapaikat, mukaanlukin tietysti ministeripaikat…?

    Ministerinähän voi toimia lain mukaan kuka hyvänsä, ja kuten viimeaikainen käytäntö on osoittanut, kansanedustajankin voi toimia uusissa kehyksissä. vaikka oikea positio olisi yleisölehterillä uuden hallituksen toimia seuraamassa. Sitten voi vielä jopa jäävinä omassa asiassaan äänestää luottamuslausetta itselleen, kuten tapahtunut esimerkki on osoittanut..

    Uuvattiennakkotapauksen perusteella oikeuskanslerillakaan ei olisi asian suhteen mitään huomauttamista, -ja jos olisi, niin oikeuskansleri ei olisi tutustunut oikeusvarmuuden käsitteen sisältöön.

    Suur-Savon Separatistisen Kansanrintaman kannattaa ottaa huomioon nämä faktat, ja luoda fokus joko seuraaviin valtiollisiin vaaleihin, tai Suur-Savon itsenäisyysjulistukseen.

    Ainoa ongelma asiassa on se, että Suur-Savon Separatistisella Kansanrintamalla ei ole sellaista hallitusohjelmaa joka on ulkopuolisten tahojen hyvinvoinniksi pidetttävä hengissä maksoi mitä maksoi jopa oikeusvaltion tai demokraattisesti hallitun valtion kustannuksella kuten mallioppilaiden kuuluukin, ja kuten ”uuvattikoplalla ministereineen” oli.

    Mutta ainahan voi antaa asioiden kehittyä…

    Mikäli Suur-Savon Separatistit on olemassaoleva itu, niin voisin vaikka palata sukuni juurille ja ajatella liittyväni sellaiseen separatistiaatteeseen vaikka nyt majailenkin sarvikuonolassa…

   • Muuten unohtui sanoa tässä yhteydessä se, että Heinävedellä on komea kirkko, joka edustaa puurakentamisen parhaimmistoa. Sieltä on myös hyvät näkymät ympäristöön, korkealta näköalapaikalta.

    Heinäveden sankarihautausmaakaan ei kyllä mitenkään häpeä muiden vastaavien suhteen…

    Piti vaan sanoa tämä viimenmainittukin sen vuoksi, että isänmaallinen uho näyttää pääasiassa tulevan pääasiassa niiltä alueilta, jotka ovat kaikkein etäimmällä pelipaikoilta, mutta sitten kun on kysymys faktisesti kansakunnan itsenäisyydestä ja siiiviiliajan hyvinvoinnista, niin uhossa onkin kansakunnan hyvinvointia karsastavia piirteitä…

    Muualla maassa se on sisäistetty ilman uhoa.

    • ”Heinävedellä on komea kirkko, joka edustaa puurakentamisen parhaimmistoa. ”

     Se onkin rakennettu talkootyönä.

     ——
     Suur-Savon Separatistisella Kansanrintamalla ei ole kiinnostusta eduskunta- eikä hallitustyöskentelyyn; meillä arvostetaan sitä että kollegoiden sanaan voi luottaa.

     • Komia on kirkko, kaunis katsella. Mistähän muuten johtuu että Härmäläisen kirkonrakentaja Antti Hakolan rakentamissa kirkoissa on ”sipulitorni” joka liitetään paremminkin ortodoksisiin kirkkoihin? Ilmajoen ensimmäisestä kirkosta on olemassa piirustus, jonka tornissa on sipuli. Nurmon kirkon ohi olen usein ajanut, mutta viime kesänä vasta silimät aukes ku kissinpojalla, kirkossahan on sipulitorni. Muita sipulikirkkoja on mm. Kuortaneella, Virroilla jossa se on tapulissa, Ylihärmässä jossa kirkon rakentaminen aloitettiin ilman lupia ja on myös Hakolan suunnittelema ja hänen pojan Kaappo Hakolan toteuttama. Tästä olen pohtinut onko ortodoksisuus vaihtunut ”herännäisyyden” myötä körttiläisyydeksi, joka on nykyisin luterilaisuuden sisällä olevaa oppia. Tarvitaanko sitten uutta herännäisyyttä, wikin mukaan…

      ”Herännäisyyden elpyminen liittyi osaltaan kansallismielisyyden ja kansallisromantiikan nousuun. Herännäisyys nähtiin nimenomaan suomalaisen uskonnollisuuden ja sielunmaiseman ilmenemismuotona, sitä paitsi se varjeli vanhaa suomalaista talonpoikaiskulttuuria. Liikkeen suurimman kannatuksen alueiksi vakiintuivat Savo, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala ja Kainuu”.

  • ’..Milloinkahan Suomi julistautuu itsenäiseksi ja täysivaltaiseksi valtakunnaksi… ’
   Heti kun saadaan IPU maan johtoon. https://www.ipu.fi/tavoiteohjelma
   ’.. terve vaan, oli hauskaa niin kauan kun se kesti. 🙂’
   Sanoisin että oli rankkaa niin kauan kuin se kesti. Ja sitä suuremmalla syyllä näkemiin!

   • ”Milloinkahan Suomi julistautuu itsenäiseksi ja täysivaltaiseksi valtakunnaksi…” ja lopettaa käynnissä olevan EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisesti saneleman valkoisten kantasuomalaisten kansanmurhan:

    ”Julia Caesar: Sulkekaa Euroopan rajat!
    Tällä kertaa viattomia ihmisiä tappaneita ja vahingoittaneita islamistisia terroritekoja tapahtui Barcelonassa, Cambrilsissä ja Turussa.

    Kolumnisti Julia Caesar analysoi:

    Ja me kaikki tiedämme, että se tulee tapahtumaan uudelleen ja uudelleen, kunnes – niin siis mitä? Riippumatta EU:n ja yksittäisten Euroopan maiden syistä ja motiiveista, he näyttävät olevan samaa mieltä – lukuun ottamatta neljää yksimielistä Visegrad-maata – että massamaahanmuutto muslimimaista tulee jatkumaan.

    Toistuva terrorismi viattomia siviilejä kohtaan ei saa heidän punttejaan tutisemaan. Euroopan väestö vaihdetaan ja maanosa muuttuu uudeksi kolmanneksi maailmaksi, riippumatta siitä, kuinka korkea hinta tulee olemaan…”

    Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2017/10/28/julia-caesar-sulkekaa-euroopan-rajat/

    Jotka eivät tiedä Kalergi-suunnitelmasta, voivat lukea siitä seuraavasta:
    ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   • IPUlla on se valttikortti että se haluaa irtiottoa EU:sta, oman pankin ja rahan. Ilman niitä on turha haaveilla itsenäisyydestä.
    Mukaan lähtijöistä vaan taitaa olla pula. Orjuus tuntuu sopivan paremmin.

    • ”Mukaan lähtijöistä vaan taitaa olla pula. Orjuus tuntuu sopivan paremmin.”

     Onnellisia sanotaan olevan niiden orjien, jotka eivät edes tiedä olevansa orjia. Valitettavasti suomalaisten enemmistö taitaa olla näitä onnellisia.

    • ”IPUlla on se valttikortti” – salli mun nauraa. IPU voi ”haluta” vaikka kuun taivaalta, mutta eri asia mitä se saa. Lujassa näyttää olevan äänestajien usko pedon valtakuntaan!

     • Sinä vaan naureskelet etkä tee muuta kuin kuulutat ettei mitään voi tehdä. Helppoa, sanoisin.
      Mutta mitään parempaa ei ole maailmassa saavutettu ellei ole nähty vaivaa asian eteen. Orjat olisivat edelleen orjia entiseen malliin.
      Nyt kuitenkin siinäkin on tapahtunut muutos vaikka vieläkin orjuus on tosiasia. Miksi muutos on tapahtunut? Mietihän sitä.

 7. Onnittelut Katalonialle joka haluaa vapautua EU-natsien kynsistä.
  The NAZIS and FASCISTS who founded the THE EU and their influence today – Rodney Atkinson
  The EU is based on the Nazi plans published in Berlin in 1942 ” The Eu was founded and initially led by ”former” Nazis and fascists, as was the Charlemagne prize awarded to TONY BLAIR, EDWARD HEATH, ROY JENKINS and others for their role in removing democratic sovereignty from the nation states of Europe”
  RODNEY ATKINSON is a former adviser to Ministers and an internationally praised author of 6 books on political economy and the crisis caused by the European superstate. He has broadcast on radio and television in the UK, Germany, Poland, Yugoslavia, Austria and the USA, and his books have been sold in more than 50 countries.
  Puolen tunnin paljastava video löytyy YouTuupista tai tämän linkin artikkelin kommenttiosastosta
  https://vastavalkea.fi/2017/10/21/venetsian-ja-lombardian-kansanaanestykset-vaietaan-hiljaiseksi/

  • Sakari Hankamäki sanoo artikkelissaan ”Uutta ”Tuntematonta sotilasta” ei tarvita” mm. seuraavaa:

   ”Tuntematonta sotilasta pyöriteltäessä unohdetaan tai salataan se, että itsenäisyyteemme liittyvää sotaa käydään koko ajan keskellä arkipäiväistä nykytodellisuutta. Suomeen ja muihin Euroopan maihin kohdistuva kehitysmaalaisten maahanmuutto on nykyisen hybridisodankäynnin muoto.

   Sitä vastaan on kamppailtava, tai tulos voi olla pahempi kuin venäläisten valloittaessa maamme. Uhattuina ovat sekä hyvinvointimme, taloutemme että sosiaaliturvamme, ja vaaraan joutuvat myös kulttuuriset arvot, kuten kielemme, väestöpoliittinen yhteenkuuluvuutemme ja sosiaalinen sekä henkinen pääomamme.

   Jankuttaessaan yli seitsemänkymmenen vuoden takaisista asioista kulttuuri- ja hallintoeliitti sekä heitä kritisoivat kansallismieliset tulevat siirtäneiksi päähuomion historiallisten aikaharppausten taakse. ”Tuntematonta” tässä nykytilanteessa on, että suuret yleisöt eivät tunne sitä, missä ne todelliset taistelut käydään ja ratkaistaan. Ne ratkaistaan kansallisvaltioiden puolustautuessa EUROOPAN UNIONISTA SANELTAVAA YLIKANSALLISTA VALLANKÄYTTÖÄ VASTAAN.

   Unkari, Tšekki, Puola ja Itävalta tähän tilanteeseen ovat jo havahtuneet, ja meidänkin pitäisi. Nämä maat haluavat pitää itsenäisyydestään kiinni, ja ne ovat sulkeneet rajansa laittomalta maahanmuutolta Unkarin pääministerin Viktor Orbánin julistettua Itä- ja Keski-Euroopan maat ”siirtolaisvapaaksi alueeksi” ja katsoessaan, että EU ja sen jäsenvaltiot ovat joutuneet ”keinottelijoiden imperiumin” vangeiksi. Hän myös lähetti EU:lle 400 miljoonan euron laskun raja-aidan rakentamisesta, koska muut maat eivät pystyneet tai halunneet pitää ulkorajoja sovitusti kiinni ja koska ”taakan pitää olla jaettu”.

   On parempi, että konfliktit ratkaistaan valtioiden rajoilla kuin että ne päästetään leviämään keskelle kansalaisyhteiskuntia. Nakke-nakuttajan on parempi laulaa rajoilta ulospäin kuin rajojemme sisällä.

   Korostaessani nykytaistelujen tärkeyttä en tarkoita väheksyä tai mitätöidä Tuntemattoman sotilaan sankarien ja sotaveteraanien panosta itsenäisyytemme säilyttämisessä. Sen sijaan haluan osoittaa, mikä arvo nykyihmisten toiminnalla on tässä työssä. Niinpä huomio kannattaisi siirtää siihen, miten nykyisin parhaiten takaamme sen, ettei Tuntemattoman sotilaan kaltaisia tragedioita tarvitsisi toistaa meidän aikanamme.

   Ituhippien, löperöliberaalien ja vihervasemmistolaisten ei pitäisi antaa johtaa Suomea ja Eurooppaa. Heidän ei pitäisi sallia pohjustaa tietä kohti katastrofia tavalla, jonka tuloksena joudumme katselemaan uutta Tuntematonta sotilasta lähietäisyydeltä arkipäivän nykytodellisuudessa. Idealististen poliitikkojen ja hyväuskoisten hölmöjen suosiman lapsellisen monikulttuurisuusmagian ei pidä antaa johtaa siihen, että saamme myös tähän maahan uusia sotaveteraaneja, sankarihautoja ja invalidisoituja terrorin uhreja, kun vanhojakin on vielä jäljellä.”

  • Truth-hunter. On se uskomatonta, että onnistut AINA löytämään tätä ”international praised” sillisalaattia, joita tänne sitkeästi linkität. Etkö tosiaankaan kykene hoksaamaan sitä, että TOTUUTTA et löydä parrasvaloista. Kaikki nämä pokaaleilla palkitut tutkijat, professorit, kirjailijat ja suurella rahalla tehdyt julkaisut edustavat kontroloitus oppositiota, jonka jakama tieto on kuin reikäjuusto. Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja on hyvä esimerkki täydellisestä kusetuksesta unohtamatta jesuiitti-agentti Berneriä, joka puhuu naama peruslukemilla Suomeen tulevasta avaruushallituksesta, ja muusta paskasta. Holyyyy…. yritä jo vihdoinkin tajuta se, että tämän maailman ruhtinaat ”ylistävät ja palkitsevat” harhaanjohtajia.

   • Uskon että Atkinson puhuu asiaa. Ja turha tähän on muita sotkea kuten teet.
    Paljasta siis missä kohden Atkinson puhuu perättömiä videossa. Et taida siihen kyetä mutta toivon että pystyt esittämään vaikken itse pystykään.

 8. Sakari Hankamäki sanoo pitkähkössä artikkelissaan ”Kuunatsit kurkistavat kurpitsanaamion takaa” mm. seuraavaa:

  ”Sota-ajan natsismia kauhistelemalla estetään kansallismielisiä pelastamasta Eurooppaa

  Natsismin pahuutta koskevat itkunaiheet paljastavat jotain aivan olennaista nykyajan Suomesta, sillä ne viittaavat johonkin sellaiseen, mitä Euroopassa on meneillään nykyisin. Voidaan kysyä, mitä muita syitä edellä kuvattuun moraaliposeeraamiseen voi olla, kuin tekijöiden, toimittajien ja tuottajien alitajuinen mutta torjuttu ihastus nationalismia kohtaan. Erään ajankohtaisen selityksen tarjoavat Saksan parin viikon takaiset vaalit.

  Yleisradion loiskiehunta nimittäin alkoi jo Saksan vaaleista, jolloin Ylen punavihreä toimitus kokosi Angela Merkelin tappiosta kyynelehtivät juttunsa yhden otsikon alle; joukossa muiden muassa Sampo Vaarakallion ja Petri Raivion tilitykset siitä, miksi Alternativ für Deutschland keräsi 12,6 prosentin kokonaiskannatukseen yltäen suureen vaalivoittoon.

  Media oli AfD:n nousun vuoksi moraalipaniikissa siitä huolimatta, että useiden syytösten kohteena ollut Merkel sai neljännen jatkokauden. Suomalaiselle valtamedialle Merkelin niukka jatkomandaatti oli vain ”hieno osoitus demokratian voitosta”, kun taas esimerkiksi Putinin kolmatta presidenttikautta media pitää yksiselitteisesti oireena totalitarismista ja auktoriteettiuskoisuudesta.

  On muistettava, että AfD ei ole ääriliike vaan maltillis-konservatiivinen puolue, sillä se on pyrkinyt säilyttämään saksalaista yhteiskuntaa ja suojelemaan kulttuuria. Mikäli asioita tarkastellaan politiikan sisällön mukaan eikä sen mukaan, minkä paikan hegemonisessa asemassa oleva vihervasemmisto ja löperöliberaali porvaristo haluaisivat AfD:lle antaa, paljastuu nopeasti, että vihervasemmisto ja liberaalit ovat itse ääriliikkeitä, sillä ne haluavat suuria muutoksia Saksan ja koko Euroopan maiden väestölliseen koostumukseen.

  Vastalauseen ne ovat saaneet, paitsi Saksan vaaleissa, myös Itävallan ja Tsekin vaaleissa. Unkarin pääministeri Viktor Orbán tuossa jo julistikin Itä- ja Keski-Euroopan maat ”siirtolaisvapaaksi alueeksi” ja katsoi, että EU ja sen jäsenvaltiot ovat joutuneet ”keinottelijoiden imperiumin” vangeiksi.

  Koska liittovaltiopolitiikka murenee ja valheet kaatuvat Euroopassa, vasemmistolle ja globalisaatiota edistämään pyrkivälle kapitalistiselle talousporvaristolle on tarpeen pyörittää natsismin pahuutta arvostelevia representaatioita televisiossa. Federalismin eräs harmaa eminenssi on Yhdysvalloissa asuva unkarilainen valuuttakeinottelija ja miljardööri George Soros, jonka säätiö Open Society Foundations tukee suurilla summilla massamaahanmuuttoa edistäviä kansalaisjärjestöjä ja toimii samalla asialla kuin suomalainen Koneen Säätiö.

  Historiallisista kuunatseista muistuttamalla koetetaan estää paljastumasta, mitä hyvää kansallismielisyyteen sisältyy. Eurooppalaisille ihmisille koetetaan tuottaa shokkeja, ja heitä yritetään ohjata kärsimään ikuisesta natsitraumasta sekä sitä kautta oikeuttaa länsimaisiin ihmisiin nykyisin kohdistettavaa kansanmurhaa, joka vaanii keskellä kansalaisyhteiskuntaamme terrori-iskujen ja väestöpoliittisen valloituksen muodossa.

  Esimerkkejä tästä tendenssistä antaa muiden muassa Gateston-instituutin tutkiva journalisti Giulio Meotti analyysissään ”Ranskan uudet kätyrit”, jonka mukaan islamia palvovat vasemmistolaiset syövyttävät ranskalaisen sivistyksen (Oikean Median referaatti artikkelista tässä). ”

  http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2017/10/kuunatsit-kurkistavat-kurpitsanaamion.html

 9. Jo monsteriksi kehitetty Google on liittoutunut Euroopan valkoisen kansanmurhan tärkeimpiin takapiruihin kuuluvan suuren luokan valuuttakeinottelija-monimiljardööri ja Rotschild-agentti George Sorosin kanssa sensuuri-rintamalla:

  ”Google Partners with Soros-Funded Fact-Checking Service to Fight ‘Fake News’,
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160144

 10. Espanjan oikeistohallitus, kokoomuspuole PP, ja PPn ministerit ja pääminsteri Rajoy pelaavat puhtaasti oman asemansa turvaavaa valtapolitiikkaa ymmärtämättä valtio-oppia, poliittista historiaa, yhteiskunnan ja kansanliikkeiden dynamiikkaa, EUn ongelmiaa, omaa politiikkaansa jne. kun luulevat pystyvänsä estämään Katalonian itsenäistymisen.

  Itsenäistyminen toteutuu 1 vuoden, 5 vuoden, 10 vuoden, 20 vuoden jne vuoden kuluttua.

 11. Arvatkaapa kuka on yksi Katalonian itsenäisyyshankkeen rahoittajista?

  Arvaatte kyllä ketä!

  Vihje: maailman historian vittumaisin koukkunokka itäisestä Euroopasta…..

   • Heh heh,

    ei kait itsenäisyyttä haluavien katalaanien tarvitse espanjalaisilta kun ei suomalailtakaan kysyä että haluatteko Katalonian itsenäisyyttä vai ei.

    Riittää kun kysyy katalaaneilta itseltään. Ja nyt on kysytty 2 eri kertaa, ensin kansanäänestyksellä ja sitten Katalonian parlamentissä edustajien lippuäänestyksellä.

    Molemmissa äänestyksissä itsenäinen Katalonia voitti.

    • Tarkentaisitko ketkä ovat niitä katalaaneja joilta asiaa voidaan kysyä? Ruvetaanko samaan touhuun kuin saamelaiset ja laitetaan sekaveriset kuriin?

     • Kysytpä sinä tyhmiä:

      katalaanit ovat joko syntyperäisiä Kataloniassa syntyneitä tai Kataloniassa kirjoilla olevia Katalonan asukkaita.

     • Ah. Tätä ajattelin. Madridiin muuttanut katalaani on parempi katalaani, kuin Madridista Kataloniaan muuttanut.

     • Kerrataan kun ei mennyt jakeluun:

      katalaani on syntyperäinen katalaani ja katalaani on Kataloniassa kirjoilla oleva.

      Onko toi nyt niin vaikeeta käsittää.

     • Miksi pitäisi leikkiäänestyksissä äänestää? Laittomia äänestyksiä vieläpä. Asiat pitää hoitaa lakien mukaan, jos ei sisällissodan kautta asioita hoitaa.

     • No en ota kantaa siihen oliko laiton äänestys vai ei, kuitenkin se käsitys minulla on, että suuri hiljainen enemmistö ei kannata Espanjasta eroamista.

      Mielenkiintoista muuten tuo, että Soros on yksi tämän itsenäisyys pyrkimysten rahoittajista!

     • Suomessakin äänestämättämiä on suuri joukko mm. EU-vaaleissa ja kunnallisvaaleissa nykyisin jopa eduskuntavaaleissa eikä kukaan ei edes puupäät sano että vaalit olisivat laittomat.

     • Muutama seikka tuosta kansanäänestyksestä, joka pisti voimakkaasti silmiin. Olen itse ollut äänestyslautakunnan jäsen ja puheenjohtaja muutamassa vaalissa.

      Ensimmäinen pahin asia joka täysin mielestäni kumoaa tuon äänestyksen arvon oli se että äänestyspaikat olivat miehitetty itsenäisyyttä ajavien voimin ja äänestyspaikoilla näkyi ainoastaan itsenäisyyttä ajavien asia.

      Suomessa edes vaalimainonta äänestyspaikan lähistöllä ei ole sallittu missään määrin. Äänestyspaikat pidetään neutraaleina ja jopa äänestäjän pitämä meteli äänestyksen kohteesta ei ole hyväksytty.

      Millään tavoin ei varmistettu, että kaikki halukkaat olisivat pystyneet äänestämään ennakkoon tai muulla tavoin. Äänestäjälistat olivat vailinaiset ja äänestäjä sai käydä äänestämässä missä halusi, vaikka useamampaan kertaan.

      Ymmärrän tämän sekoilun, kun kysymys oli kuitenkin laittomasta äänestyksestä ja kiireellä järjestetystä, mutta kansanäänestyksen tulokseen ei pidä vedota aivan kuin se olisi jotenkin virallinen tulos.

      Joulukuussa on uuden Katalonian parlamentin vaalit ja silloin itsenäisyyttä hakevilla on mahdollisuus nousta isompaan asemaan ja vaatia muutosta perustuslakiin, jotta itsenäisyys olisi mahdollista saada laillista tietä.

      Tällä hetkellä itsenäisyyden saaminen on mahdollista ainoastaan sisällissodan sekä kansainvälisen tunnustuksen kautta ja kun ymmärretään, että Kataloniassa yli puolet väestöstä ei ole itsenäisyyttä hakemassa, niin aika huonossa jamassa ovat.

  • Kovaa tekstiä — vetää hiljaiseksi .. jäin miettimään .. pääoma ja sen lakeijat tekevät työtään..? muusta kuin NWO-agendasta välittämättä
   Dear anti anti-Semitic reader, take heed lest the following facts, bigoted and odious as they most outrageously are, offend thine eyes!
   Catalan ‘Independence’ –  A Tool of Capital Against Labour
   So what interest does Israel have in Catalonia?
   Alon Bar, Israeli Ambassador to Spain: “It is wonderful Israel can be a source of inspiration for Catalonia”.
   The Jerusalem Post reported on the 24th of November, 2014 that ‘Israel and Germany may be the key to initially financing a Catalan state independent of Spain’.
   Barcelona’s High Court Judge Santiago Vidal told the Israeli newspaper:“ Another state (Israel) will serve as our temporary bank”. For those requiring further exegesis, Jewish money, that is to say international High Finance will ensure the survival of ‘independent’ Catalan.
   Pax judaica
   A 2014 Haaretz article ran the headline: ‘Viva Catalonia, Viva Israel’. The article refers to Lopez Tena, one of the Catalan Zio-pendence movement’s leaders who is an Israeli loyalist. The following extract limns a glorious tableau of globalisation’s Israeli-dominated future: lue linkistä lisää..
   http://www.gearoidocolmain.org/israel-will-bank/
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160302

 12. Kardinaali Robert Sarahin mukaan jokaisella kansakunnalla on oikeus erottaa pakolaiset elintasopakolaisista. Eurooppa on käymässä läpi hiljaista uskosta luopumista kieltämällä kristilliset juurensa.

  Kardinaali vertasi Euroopan unionia Neuvostoliittoon. (Niin on moni muukin verrannut jo kauan sitten.)

  Neuvostoliiton romahduksen jälkeen useat kansakunnat saivat vapautensa ja demokratiansa takaisin, mikä näytti Euroopan uuden, positiivisen aikakauden alulta.
  Euroopan unioni ei kuitenkaan palauttanut maanosan kristillisiä arvoja, vaan sen sijaan aloitti instituutioiden rakentamisen abstraktioiden – vapaan kaupan, yksilöiden tasa-arvon ja individualistisen ihmiskäsityksen – varaan.
  http://beta.oikeamedia.com/o1-46089

  • Truth-hunter.

   Nää sun suuresti arvostamasi ”Sarahit ja muut harhaanjohtajat” saa mun verepaineen nousemaan. Eikö se mene sinne jakeluun, että tämäkin jesuiitti-agentti kyllä tietää sen miksi Eurooppa on luhistumassa, kun oli itse Neuvostoliiton romahtamista, kuin myös tätä helvetin pakolaisaaltoa organisoimassa. Katolisen kirkon johtoon pääsee harjoittamalla pedofiliaa, korruptiota ja muuta rikollisuuta. Tässä lyhyt tietoisku ihailemastasi sudesta, joka on ”roolinsa mukaan” pukeutunut lammasten vaatteisiin:

   Robert Sarah (s. 15. kesäkuuta 1945) on guinealainen roomalaiskatolinen arkkipiispa ja kardinaali. Hänet vihki papiksi Conakryn arkkihiippakuntaan Raymond-Maria Tchidimbo 20. heinäkuuta 1969. Hän sai 13. elokuuta 1979 nimityksen Conakryn arkkipiispaksi, ja piispaksi vihkiminen seurasi 8. joulukuuta. Pääkonsekraattorina toimi Giovanni Benelli, jota avustivat Luc Auguste Sangaré ja Jean Pierre Marie Orchampt.[1]

   1. lokakuuta 2001 Sarah nimitettiin Kansojen evankelioimisen kongregaation sihteeriksi ja 7. lokakuuta 2010 paavillisen Cor Unum -neuvoston puheenjohtajaksi. Hänet ylennettiin kardinaaliksi 20. marraskuuta 2010 ja asetettiin San Giovanni Bosco in via Tuscolanan kardinaalidiakoniksi 30. tammikuuta 2011.[1]

   • Sanot: ’..Nää sun suuresti arvostamasi ”Sarahit ja muut harhaanjohtajat” saa mun verepaineen nousemaan. .’
    Mistä päättelet että nämä ovat minun SUURESTI ARVOSTAMIA ?
    Missään en ole sellaista sanonut. Tulkitset minua oman mielesi mukaan. Olisi syytä pysyä asiassa jos pyrkii aitoon dialogiin.
    Jos tuon toisten näkemyksiä esiin niin ei se kerro että ne aina olisivat ’minun suuresti arvostamia.’

  • Kardinaali on katolisen kirkon miehiä, kirkon, joka Vatikaanin alla suunnittelee uutta maailmanuskontoa joka olisi tulevan NWO-diktatuurin (kommunismin) ’pakollinen uskonto’.
   Miten käy kristinuskon joka nojaa Uuteen Testamenttiin ? No, se varmaan halutaan tuhota kuten Islamkin. Jerusalem varmaan sanelee uuden ’nwo-uskonnon’ dogmit ?
   Kristitty tuomari taistelee poliittista korrektiutta vastaan Iso-Britanniassa – ”tämä ei voi enää jatkua!”
   ”Valitamme tuomiosta niin monta kertaa, kunnes oikeudenmukaisuus toteutuu!”
   http://beta.oikeamedia.com/o1-46120
   Vähän esimakua tulevasta:
   Kristitty tuomari, Richard Page on irtisanottu virastaan Englannissa ilmaistuaan näkemyksensä, että lapsen etujen mukaista on kasvaa äidin ja isän hoidossa, kertoo Christian Concern.

   • Mun pointti on se, että näitä papin kaapuun pukeituneita pedofiilejä ei pidä arvostaa millään tasolla, koska ”jesuiitti-valan” ottaneena he puhuvat päin vastoin mitä tekevät. Sinun pitää lukea jesuiittien OATH… he palvelevat black pope (tällä hetkellä heitä on kaksi), ja mikäli eivät palvele, he ovat valaansa perustuen valmiita kuolemaan.

    Jesuiitit ovat vannoneet valan, joka velvoittaa heitä järkyttäviin tekoihin ja petoksiin ihmisyyttä vastaan. He ovat sitoutuneet lietsomaan/organisoimaan loputtomasti sotia, myrkyttämään/tappamaan Rooman vastustajia ja suorittamaan ihmisten joukkomurhia, ja näitä kaikkea he jatkuvasti tekevätkin.

    Jesuiittien puheita ja kommentteja voi vapaasti tuoda esille, mutta niitä pitää syvästi halveksia- ne perustuvat petokseen.

    • TÄSSÄ OSA JESUIITTIEN VALASTA:

     ”I do further promise and declare, that I will have no opinion or will of my own, or any mental reservation whatever, even as a corpse or cadaver (perinde ac cadaver), but will unhesitatingly obey each and every command that I may receive from my superiors in the Militia of the Pope and of Jesus Christ.

     That I may go to any part of the world withersoever I may be sent, to the frozen regions of the North, the burning sands of the desert of Africa, or the jungles of India, to the centers of civilization of Europe, or to the wild haunts of the barbarous savages of America, without murmuring or repining, and will be submissive in all things whatsoever communicated to me.

     I furthermore promise and declare that I will, when opportunity present, make and wage relentless war, secretly or openly, against all heretics, Protestants and Liberals, as I am directed to do, to extirpate and exterminate them from the face of the whole earth; and that I will spare neither age, sex or condition; and that I will hang, waste, boil, flay, strangle and bury alive these infamous heretics, rip up the stomachs and wombs of their women and crush their infants’ heads against the walls, in order to annihilate forever their execrable race. That when the same cannot be done openly, I will secretly use the poisoned cup, the strangulating cord, the steel of the poniard or the leaden bullet, regardless of the honor, rank, dignity, or authority of the person or persons, whatever may be their condition in life, either public or private, as I at any time may be directed so to do by any agent of the Pope or Superior of the Brotherhood of the Holy Faith, of the Society of Jesus.”

     • JA JESUIITTEJA ON KAIKKIALLA, VAIKKA SINÄ ET HEITÄ TUNNISTA KOSKA:

      ”My son, heretofore you have been taught to act the dissembler: among Roman Catholics to be a Roman Catholic, and to be a spy even among your own brethren; to believe no man, to trust no man. Among the Reformers, to be a reformer; among the Huguenots, to be a Huguenot; among the Calvinists, to be a Calvinist; among other Protestants, generally to be a Protestant, and obtaining their confidence, to seek even to preach from their pulpits, and to denounce with all the vehemence in your nature our Holy Religion and the Pope; and even to descend so low as to become a Jew among Jews, that you might be enabled to gather together all information for the benefit of your Order as a faithful soldier of the Pope.

      You have been taught to insidiously plant the seeds of jealousy and hatred between communities, provinces, states that were at peace, and incite them to deeds of blood, involving them in war with each other, and to create revolutions and civil wars in countries that were independent and prosperous, cultivating the arts and the sciences and enjoying the blessings of peace. To take sides with the combatants and to act secretly with your brother Jesuit, who might be engaged on the other side, but openly opposed to that with which you might be connected, only that the Church might be the gainer in the end, in the conditions fixed in the treaties for peace and that the end justifies the means.

      You have been taught your duty as a spy, to gather all statistics, facts and information in your power from every source; to ingratiate yourself into the confidence of the family circle of Protestants and heretics of every class and character, as well as that of the merchant, the banker, the lawyer, among the schools and universities, in parliaments and legislatures, and the judiciaries and councils of state, and to be all things to all men, for the Pope’s sake, whose servants we are unto death.”

    • Sanot: ’..Mun pointti on se, että näitä papin kaapuun pukeituneita pedofiilejä ei pidä arvostaa millään tasolla, koska ”jesuiitti-valan” ottaneena he puhuvat päin vastoin mitä tekevät..’
     Ei asia ehkä noin yksipuolinen ole. Jesuiitat ovat tehneet myös paljon hyvää. Tuskin ovat pahantekijöistä pahimpia. Muutama Wiki-poiminta:
     — Perustajajäsenet antoivat lupauksen köyhyydestä, naimattomuudesta ja kuuliaisuudesta ja keskittyivät köyhien, sairaiden ja vangittujen auttamiseen. Seuran jäsenistössä eli voimakkaana myös ajatus Pyhän maan vapauttamisesta muslimien käsistä.[5]
     — 1700-luvulle tultaessa jesuiitat olivat perustaneet ympäri Eurooppaa satoja korkeatasoisia oppilaitoksia. Professori Simo Heinisen mukaan ”he olivat kouluttaneet katolisen Euroopan älymystön Voltairea ja muita valistusmiehiä myöten”.[7]
     — Jesuiittaveljeskunnan koulutustyö on jatkunut satoja vuosia ja on nykypäivänäkin voimissaan. Koulutustyön historiasta voidaan poimia useita menneisyyden ja nykyisyyden suurnimiä, jotka ovat saaneet koulutuksensa jesuiitoilta. Näiden oppilaita ovat olleet esimerkiksi Cervantes, Torquato Tasso, Molière, Alfred Hitchcock, Luis Buñuel, Zubin Mehta, James Joyce, Bill Clinton ja Fidel Castro.[8] (tietääkseni myös Voltaire) Näiden lisäksi jesuiittojen kasvatustyö on ollut vielä merkittävämpää uskonnollisten johtajien osalta … veljeskunta on ollut kouluttamassa tulevia paaveja, piispoja ja muita suuria kirkonmiehiä.
     — Jesuiittojen kasvatus- ja koulutustyö on kiistämättä kasvattanut useita historian suurmiehiä ja taiteellisia lahjakkuuksia, mutta sekin on saanut osansa jesuiittoihin kohdistuneesta arvostelusta.
     — Kritiikkiä saivat osakseen myös koulujen sotilaallinen kuri ja oppilaiden välinen kilpailu opetusmenetelmänä … kasvatukseen liittyy ”tahdon kidutusta”.[9] Tutkimuksen lopussa kirjoittaja toteaa jesuiitoista: ”Heissä ei ole lämmintä rakkautta, vaan heidän luonteensa on jäänkova.”[9]
     — On myös esitetty sellaisia näkemyksiä kuin, että jesuiitat olisivat ”lähempänä Marxia kuin paavia”.[33] Historiallisella ajalla syytöksiä ovat saaneet osakseen myös jesuiittojen käännytystyön menetelmät sekä tietyt piirteet heidän opetustyössään.
     — Maallikoiden kuvaa jesuiitoista ovat näiden historian aikana leimanneet myös erilaiset ennakkoluulot.
     — Jesuiittojen koulutus on edelleen pitkä ja perusteellinen. Peruskoulutukseen kuuluu ylioppilastutkinto tai jokin vastaava tutkinto. Sen jälkeen jesuiittaveljen koulutus kestää vielä noin 15 vuotta.[38] Useamman tohtorintutkinnon suorittaminen on aivan tavallista. Jesuiitoilla onkin vankka asema tieteellisessä keskustelussa eri puolilla maailmaa paitsi katolisen kirkon piirissä myös sen ulkopuolellakin.[38] Jesuiitat arvostavat hengellisten harjoitusten lisäksi myös opillista sivistystä, ja tämä näkyy veljestön toiminnassa. Opinnot koostuvatkin hengellisistä harjoituksista, humanistisista aineista, teologiasta ja filosofiasta.
     — Nykyaikana jesuiittojen toiminta on yhä keskittynyt ympäri maailmaa, minkä johdosta jesuiitat ovat myös joutuneet ottamaan kantaa kirkon polttaviin kysymyksiin. Jesuiittojen toiminta varsinkin vapautuksen teologian parissa on herättänyt viime vuosina keskustelua niin kirkon piirissä kuin sen ulkopuolellakin, varsinkin Johannes Paavali II:n tuomittua vapautuksen teologian marxistisena.
     https://fi.wikipedia.org/wiki/Jesuiittojen_historia

     Selvää on veljeskunta (n22 000 jäsentä) pyrkii levittäytymään kaikkialla kuten monet muutkin poliittis-uskonnolliset järjestöt.
     — Jesuiitat ja vatikaani pelaa kieroa peliä, jossa se käyttää hyväntekeväisyyttä suojakilpenä pyrkimyksilleen valloittaa Eurooppa ja koko maailma katolisuudelle.
     — Jesuiittojen tavoite on luoda uusi maailmanjärjestys, jossa katolisuus nousee maailmanvaltaan, missä paavi hallitsisi maailmaa Jerusalemista käsin (oma arvioni on, että se ehkä selittää miksi he vastoin omaa alkuperäistä valistus-ideologiaansa ja humanistista köyhien, sairaiden ja vangittujen auttamis työtään ovat sortuneet kaksinaamaisesti tukemaan aivan toisentyyppisen, materialistisen ja luciferimaisen nwo-agendan pyrkimyksiä ?).

   • Taas sotket nuo jesuiitat tähän vaikka kommenttini koski aivan muuta asiaa. Sinulla taitaa olla joku pakkomielle noihin jesuiittoihin kun aina tunget ne joka paikkaan?
    En minäkään niiden ystävä ole sen enempää kun muunkaan pirullisen nwo-eliitin kanssa.

    Mutta eihän tämä tuomari joka erotettiin kai ole jesuiitta? Vai onko sinulla parempaa tietoa.

    Hyvää asiaa joka tapauksessa ajaa minusta. Kyllähän lapsen kannalta perheessä ja omien vanhempien kanssa kasvaminen on parasta elleivät sitten vanhemmat ole kykenemättömiä vanhemmuuteen.
    Tässä tuo alkuperäinen linkki josta Oikeamedian artikkeli on peräisin:
    http://www.christianconcern.com/our-issues/employment/employment-tribunal-allows-censorship-of-christian-beliefs

 13. OMG… nyt alan oikeesti epäilemään sitä, että olet maksettu trolli, koska yksikään ”totuuden metsästäjä” ei voi olla näin hidasjärkinen.

  ”Perustajajäsenet antoivat lupauksen köyhyydestä, naimattomuudesta ja kuuliaisuudesta ja keskittyivät köyhien, sairaiden ja vangittujen auttamiseen. Seuran jäsenistössä eli voimakkaana myös ajatus Pyhän maan vapauttamisesta muslimien käsistä.[5]
  — 1700-luvulle tultaessa jesuiitat olivat perustaneet ympäri Eurooppaa satoja korkeatasoisia oppilaitoksia. Professori Simo Heinisen mukaan ”he olivat kouluttaneet katolisen Euroopan älymystön Voltairea ja muita valistusmiehiä myöten”.[7]”

  Otetaan kerran vielä, että tyhmempikin sen ymmärtää: J-O-K-A-I-N-E-N JESUIITTI ON SUORITTANUT JESUIITTI-VALAN, jossa he SITOUTUVAT teeskentelemään, myrkyttämään, polttamaan, valehtelemaan, pettämään, repimään näisten kohdut auki ja murskaamaan vauvojen päät, ym, ym. Tämä pyhä rinki päänsä päällä kulkeva veljeskunta on SITOUTUNUT vakoilemaan, pitämään yllä loputtomasti sotia, köyhyyttä ja luomaan ihmisten ja kansojen välisiä konfliktejä. Heidän mottonsa on se, että päämäärä pyhittää keinot ja heidän päämääränsä on Luciferin (saatanan) palvelemisen kautta VALAISTUMINEN, eli jalostuminen jumalaksi.

  Ymmärrätkö mitä tämä vala tarkoittaa, vai pitääkö se sinulle rautalangasta vääntää. En voi uskoa, että yksikään totuuteen pyrkivä voi olla noin sokea – avaa hyvä mies silmäsi ja katso ympärille…. miten nämä Vatikaani-City of London-Washington-jesuiitit, jotka JOHTAVAT ihmiskunnan jokaista rahalaitosta ja salaseuraa, kuin myös myös sionisteja ja vapaamuurareita, ovat Wikipediasta poimimassasi ”auttamistyössään” onnistuneet?

  • Kirjoitit: ’..OMG… nyt alan oikeesti epäilemään sitä, että olet maksettu trolli, koska yksikään ”totuuden metsästäjä” ei voi olla näin hidasjärkinen..’
   Oho, vai sillä lailla. No itse kunkin järjestä voi jokaisella olla oma mielipide koska se on aina lukijan oma tulkinta. Ja siksi arviot menevät aika lailla ristiin.
   Mutta asiaan. Näyttää siltä ettet lue kirjoitettua tai et sitten ymmärrä sitä.
   Kun lainaan Wikin kirjoitusta jesuiitoista (tai jotain kirjoittajaa netistä) niin näytät ymmärtävän että se on minun sanomaani tai minun mielipiteeni. Siis pistät suuhuni sanoja ja ajatuksia jotka eivät ole minun. Onko se korrektia?
   Ylempänä jo kirjoitin: (Sanot: ’..Nää sun suuresti arvostamasi ”Sarahit ja muut harhaanjohtajat” saa mun verepaineen nousemaan. .’
   Mistä päättelet että nämä ovat minun SUURESTI ARVOSTAMIA ?
   Missään en ole sellaista sanonut. Tulkitset minua oman mielesi mukaan. Olisi syytä pysyä asiassa jos pyrkii aitoon dialogiin.
   Jos tuon toisten näkemyksiä esiin niin ei se kerro että ne aina olisivat ’minun suuresti arvostamia.’)

   On hyödytöntä jatkaa dialogia jos ei tuota ymmärrä. Jankutat vaan kaikkitietävänä omaa näkemystäsi pystymättä dialogiin ja tyrmäät muiden ajatukset. Sellaistenkin jotka ovat vaivautuneet tutkimaan asioita syvemmin ja kriittisesti ilman ennakkoasennetta.
   Voit pitää rauhassa tarvitsemasi käsityksen (totuutesi) jesuiitoista mutta sen tiedon valossa mitä on saatavana se ei tunnu olevan täysin objektiivinen tai totuudenmukainen.

 14. Trump and secessionism — Trump ei tue Katalonian itsenäistymishanketta … muutama ote Meyssanin artikkelista asiasta kiinnostuneelle

  http://www.voltairenet.org/article198571.html
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160416

  While the neo-conservatives were hoping to create a « world revolution » by exporting their form of « democracy » by means of war,
  President Trump is basing his foreign policy on the respect for State sovereignty. Consequently, he has put a stop to all US support for separatism.
  Thierry Meyssan reminds us here of the ambiguities in the US position on secession, then demonstrates the common features of the events in Kenya, Iraq and Spain.

  The Catalan independentists, like their Luo and Iraqi Kurd counterparts, have not integrated the change that has taken place in the White House. Relying on the Parliament, where they occupy a majority of seats, although they registered a minority of the votes cast during their election, they proclaimed independence following the referendum of 1 October 2017.
  They believed they could count on the support of the United States and consequently that of the European Union. But President Trump did not support them any more than he supports the Luos and the Iraqi Kurds. As a result, the European Union remains opposed to this new State.
  Conclusion
  The above examples of secessionism have no connection with decolonisation, which gave birth to the right of peoples to self-determination. Indeed, in these three cases, the States mentioned are not viable unless they annex other territories which have asked for nothing, as is hoped by Raila Odinga and Carles Puidgdemont, and as Massoud Barzani had anticipated.
  It is common today to hear the claim that President Trump is mentally ill, that he supports those nostalgic for racist Confederacies, and that he has no foreign policy. Nonetheless, we note that he has managed for the moment to halt the operations launched by his predecessors and maintain relative stability in Kenya, Iraq and Spain. That’s worth pointing out.
  Thierry Meyssan

 15. Taas Yksi Suuri Puhallus

  Espanjan kokoomuspuolue PP ja sen ministerit kuppaavat EU-rahoilla tuettujen espanjalaisten, ranskalaisten, saksalaisten pankkien avulla yrityksiä pois Kataloniasta PPn omille kannatusalueille valtion kriisi- ja puolustusrahastoilla sekä EUn rahoilla eikä Espanjan valtamedia kuten ei EUkaan ole näkevinään eikä kuulevinaan eikä ymmärtävinään mitään.

  • Ai? Mistä tälläinen päätelmä? Koska Kaixa, Sabadell ja San Miquel muiden joukossa ovat lähdössä? Niin ja Seat myös. Miksi ne jäisi, jos tulevaisuus Kataloniassa on epävarmaa, niin verotuksen ja tullien suhteen.

   Vähän sama kuin Ukraina kielsi venäjän kielen käytön ja Krimi päätti toimia. Kyllähän yritykset voivat epävarmassa tilassa pienentää riskejä.

   • Häblän böblää,

    Espanjan PP pyysi tukijansa mm. EUn tukemat pankit, EU-rahastot ja Espanjan omat kriisirahastot imemään varakkaan Katalonian tyhjäksi kun Katalonia ei halunnut rahoittaa PPn ja EUn katastrofitaloutta.

    PP ja EU ovat saaneet vedätettyä Kataloniasta reilut 1900 yritystä ja merkittävän rahavirran.

    Mistään finanssi-talouskriisistä tai epävarmuudesta Kataloniassa ei tietenkään ole kyse. Katalonialla on ihan sama valuutta kuin Espanjallakin.

    • Mistä sinä tuohon päätelmään pääsit.

     Kaixa pankki oli monelle yllätys, koska se on tunnettu Kataloonipankkina. Pankille tai yritykselle EUn ulkopuolelle joutumisen uhka on niin suuri että, eipä PP tarvitse paljoa pyydellä.

 16. Espanjassa (ei Kataloniassa) ja Euroopassa suuri osa vasemmistoa on aika tavalla pallo hukassa Katalonian itsenäisyyscasessa.

  Vasemmistossa jauhaetaan vanhasta muistista vanhaa viulua johon EUn oikeistojohto yhtyy, että nationalismi on oikeistolaista kansallisuustunnetta ja siksi Katalonian itsenäisyyspyrkimykset on tuomittava.

  Todellisuus on toinen: Espanjan falangismiin ja fasismiin perustuva ja palautuva PP-puolue käyttää vanhasta muistista francolaisia fasistisia epädemokraattisia keinoja Kataloniaa ja katalonalaisia kohtaan ja miehittää Kataloniaa francolais-falangisti-fasistimielisillä espanjalaisilla ja tunnuksilla.

  • Ai?? Ymmärtääkseni Katalonian nationalismin takana on äärivasemmisto ja äärioikeisto. Mitä on ihmetelty. Mihin sä perustat päätelmäsi Kataloniasta?

 17. PPn falangisti-fasistit ovat jo imeneet valtion ja EUn rahoilla ja rahastoilla suurimmat yritykset ja pankit sekä pankkiirit ulos Kataloniasta, nyt jo lähes 2200 yritystä.

  Mutta ei siinä vielä kaikki.

  Nyt menevät viranomaisten, poliitikkojen, poliisin suojissa toimivat huumausainemarkkinatkin uusiksi. Espanjan poliisi on iskenyt lähes 2500 huumetuottajaan ja diileriin Kataloniassa.

 18. Espanjalla/EUlla on nyt poliittisia vankeja, henkilöitä vangittuina poliittisten mielipiteidensä takia.

  • Ei ne mielipiteet, vaan ne toimet toisten mielipiteitä ja lakeja vastaan. Asiat pitää tehdä lakien kautta. Siksi työväestöllä on lain suoma lakko-oikeus ja kansalla äänestysoikeus.

   Jos minä päätän että kommunismi on kivaa ja takavarikoin pankkien varat oman valtion tilille, niin vankilaan joudun. Sitä varten pitää perustaa uskonto, joka mahdollistaa jäsenistön omaisuuden siirtämisen papiston haltuun. Siitä ei joudu vankilaan. Tässäkin omaisuuden takavarikointitoimet voidaan kohdistaa vain jäsenistöön.

 19. Aika hiljaista on Kataloniassa. Espanjan pääministerikin viimeisessä kannanotossaan pyysi yrityksiä pysymään Kataloniassa. Hirveä meteli ja lopputuloksena herääminen totuuteen, ettei kansa oikeasti halua erota Espanjasta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here