Rakas Jumala, kiirettä on pitänyt ja olen lennellyt kriisistä toiseen ja takaisin. Lentonäytökset kuuluvat alaan kuplataloudessa ja politiikassa.

Huomasin sentään ilokseni, että iltapäivälehtien toimituksessa oli otettu opiksi #Ylegatesta, olivat osanneet priorisoida uutisaiheet:

Etusivulla mainostettiin Suomen kuninkaan vaimon vermeitä ja vatsaa – vaalikampanjaryhmä kertoi että ”keskenmeno” on aikataulutettu tapahtuvaksi juuri ennen vaaleja, sääliääniharavointiin – sekä sitten tangokuninkaan vaimon muistisairautta. Ihan pienellä oli alanurkassa kummassakin aviisissa että ”Pääministeri valehteli eduskunnalle”. Eikä se mikään uutinen olekaan tuommoinen: uutinen on jotain uutta ja ennen kuulumatonta!

Rotukoirayhdistys ja kennelliitto ovat olleet kimpussani – haluavat tietää tuleeko vihapuhesanktioita, jos edelleen mainitsevat jäsenlehdissään koiran rodun ja etnisen alkuperän: saksanpaimenkoiria kun kuulemma pitää voida kutsua saksanpaimenkoiriksi. Sukupuolineutraaliuspäätöksestä oli jo koitunut riesaa kun ilmoituspalstalla tarjottiin myytäväksi hyvistä vanhemmista olevia pentueita, kolme kappaletta toista sukupuolta ja neljä sitä toista.

Eivät ne kennelliitossa ymmärrä, Rakas Jumala, että tässä on taustalla suuret suunnitelmat. Kun deittipalstoilla ei enää saa ilmoittaa sukupuolta, ikää, väriä eikä muitakaan tuntomerkkejä, niin kuka enää uskaltaa itselleen seuraa etsiä, ja silloin loppuu maailmasta moraalittomuus tykkänään ja väestön liikakasvu saadaan kuriin …paitsi niissä maissa, joissa lukutaito on heikko.

Pitäisikö sittenkin palauttaa koulutuksesta leikatut määrärahat takaisin opetussektorille?

Anna, Rakas Jumala, hyvä neuvo! Vaikka nyttemmin olenkin jo tottunut ajattelemaan – mitä en ikinä aiemmin olisi uskonut; en edes vaikka sinä, Hyvä Jumala, olisit sen itse Minulle sanonut – niin kyllä se saa pään niin kovin särkemään.

 


¤

Kuva: Nyki m (CC BY 3.0) via Wikimedia Commons, Pixabay. Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here