Asianajotoimisto Appleby organisoi postilaatikkofirmoja – puhtaasti ja ammattimaisesti. Kuitenkin Niken tapaisten konsernien lisäksi toimiston asiakkaina on myös rikollisia.

Omenatarhan kyttä

Kansainvälinen asianajotoimisto Appleby valtuutti entisen poliisin Robert Woodsin varmistamaan, että toiminta noudattaa sääntöjä ja lakeja. Woodsille on selvinnyt, että toimisto on (heinäkuussa vuonna 2014) ottanut asiakkaakseen muutaman epäilyttävän toimijan.

Yksi asiakkaista oli liikemies, joka teki kauppaa afrikkalaisilla timanteilla. Tämän liikemiehen toimintaan puuttui Belgian oikeuslaitos, joka oli kieltänyt toiminnan ja teroittanut vaatimustaan 160 miljoonan euron sakolla.

”Nämä syytteet ovat erittäin raskauttavia, koska ne koskevat kauppaa veritimanteilla. Miksi minulle ei ole kerrottu?” Woods oli kysynyt eräältä työkaveriltaan.

Lopulta Woods taipui pitämään asiakkaan, vaikka timanttikauppa sisälsi korkean riskin – hän näki muita syitä pitää yhteinen liiketoiminta voimassa. Lopulta Woods pitää kuitenkin esimerkkiä suorana sisäisten sääntöjen rikkomuksena.

Hän varoittaa työyhteisöään asettamasta voitonhuumaa vastuun yläpuolelle:

Tapahtunut mikä tapahtunut. Tulevaisuudessa on yritettävä estää rahan ansaitsemisen iloa sokaisemasta ymmärrystämme.

Käärmetalo omenatarhassa

Appleby on nyt ”Paratiisipapereiden” aiheuttaman myrskyn keskuksessa. Suurin osa (6,8 miljoonaa) Süddeutsche Zeitungin (SZ) käsiinsä saamista 13,4 miljoonan dokumentin kokonaismäärästä on firman toimistosta.

Appleby on ns. veroparatiisivelhojen (Offshore Magic Circle) – maailmanlaajuisen lakiasiantoimistojen, asiantuntijoiden ja veroparatiisifirmojen pomojen verkoston – johtava toimisto. Applebylla on 470 työntekijää ja toimisto jokaisessa veroparatiisissa niin Euroopassa, Karibialla kuin Afrikassakin.

Appleby julistettiin vuonna 2015 ”vuoden offshore-toimistoksi” juristien Legal 500 -järjestön toimesta. Perusteluina mainittiin, että Appleby hoitaa leiviskänsä ehdottoman puhtaasti ja ammattimaisesti. Tätä mainetta ylläpitääkseen Appleby kouluttaa työntekijöitään sisäisesti.

Applebyn koulutuksen sanoma on varovaisuus, joka estää ketään loukkaamasta toisiaan. Tarkoitus on estää rikoksilla ansaitun rahan valkopesu, jossa myös pesukonetta voidaan syyttää valkopesusta. Tämä tuottaisi pahimmissa tapauksissa erillisille toimijoille rangaistuksia aina vankeusrangaistuksiin asti ja saattaisi vaarantaa toimiston maineen. Tällä viitataan tilintarkastusyhtiö Arthur Anderseniin, joka sekaantui vuonna 2002 Enron-skandaaliin ja käytännöllisesti tuhoutui siinä sivussa.

Applebyn 65-sivuinen powerpointesitys – joka on osa ”paratiisipapereita” – palaa lähteille ja teroittaa liiketoiminnan perussääntöjä ja muistuttaa vaaroista, kuten läpinäkymättömien asiakkaiden ja firmojen tilien perustamisesta veroparatiiseihin.

Esitys varoittaa uudestaan ja uudestaan rikollisista toimijoista, jotka käyttävät veroparatiisitilejään omaksi hyödykseen – Applebyn ei tulisi olla näissä toimissa osallisena. Applebyn ongelma on, että heillä on kokonainen käärmetalo paratiisissa, käärmeitä pullollaan.

Applebyn asiakkaina on korruptoituneita poliitikkoja, talouspakotteiden alaisia liikemiehiä ja tuomittuja veronkiertäjiä. Esitys kertoo esimerkkejä: kiinalaisen mafian kanssa toimivaksi epäilty henkilö ja Meksikosta karkotettu petoksia tehtaillut henkilö, joka lopulta tappoi asiakkaansa. Heidän ja kaltaistensa rahat eivät voi olla kuin rikollisuudella hankittuja.

Applebyn asiakkaina on myös henkilöitä Yhdysvaltain keskusrikospoliisin (FBI) kymmenen halutuimman (Ten Most Wanted) listalta. Näistä erityisen kiusallisista asiakkaista on Applebyn mukaan konsultoitu viranomaisia.

Koko tarha puolimätä?

Appleby on kuitenkin antanut periksi periaatteilleen, koska vuonna 2006 toimiston omien arvioiden mukaan Cayman saarien 3600 asiakkaan joukossa oli 600 ”ei sääntöluokiteltua” asiakasta – eli noin kuudesosa asiakkaista on mahdollisesti rikollisia. Näistä asiakkaista ei myöskään välttämättä löydy kotipaikan tai henkilötodistuksen kaltaisia tietoja.

”Sääntöluokittelemattomat” asiakkaat voivat olla fiktiivisiä, ja niiden takana voi olla kuka vaan. Tutkijoilla ei ole mitään mahdollisuuksia selvittää varojen todellista omistajaa. Appleby selittää ”sääntöluokittelemattomien” asiakkaiden määrää kovilla standardeilla, joiden takia jo yhden dokumentin puuttuminen johtaa asiakkaan siirtämiseen tähän kategoriaan.

Viisi vuotta myöhemmin, vuonna 2011, turvallisuuspäälikkö Robert Woods teki oman powerpoint-esitelmänsä. Esitelmässä esiintyy paljon kuvia mafiasta kertovasta tv-sarjasta (The Sopranos), jotka kuvittavat sääntörikkomuksia ja varomattomuutta. Esimerkkinä mainittiin mm. terroristirahoitusjuttu, jossa Applebyn kautta kulki satoja tuhansia euroja, jotka olivat ”varmuudella saastuneita”.

Toisessa tapauksessa Appleby sai korvauksen eräältä asiakkaaltaan, joka halusi ostaa Lontoosta kiinteistön, tarkastamatta tämän varojen laillisuutta. Myöhemmin selvisi, että varat olivat peräisin eräältä pakistanilaiselta virkamieheltä, joka oli hankkinut ne petoksella virkamiesasemaansa hyväksi käyttäen.

Tämä tapaus toi yritykseemme korruptiolla hankittua laitonta rahaa!

Applebyn korkein laillisuuden valvoja tuli esityksessään seuraavaan lopputulokseen: ”Sonta, jota käsittelemme, on ajoittain henkeäsalpaavaa.” Applebyn virallinen kanta ”sontaan” on, että kyseisellä termillä ei tarkoiteta uusia asiakkaita itsessään vaan riittämätöntä laatua esimerkiksi passikuvissa tai yhteystiedoissa.

SZ on yhteistyössä kansainvälisen tutkivan journalismin kattojärjestön (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ) kanssa esittänyt erilaisia syytöksiä Applebya vastaan. Vähintään 63 tapausta ovat selviä rikkomuksia rahanpesusäännöksiä vastaan ja useita satoja muita rikkomuksia on tullut tutkimuksessa esiin.

Applebyn toimisto reagoi syytöksiin ympäripyöreästi kirjallisella vastauksella, jota ei saa siteerata. Ensimmäistä vastausta seurasi toinen ja kolmas, mutta mikään niistä ei vastannut kysymyksiin.

Myöskään henkilökohtainen vierailu Man-saarien toimistossa ei auttanut selvittämään asioita. Myöhemmin Appleby teki kaksi julkista selvitystä internetsivuillaan. Ilmoitusten sanoma oli, ettei Applebyn toiminnasta tai asiakkaista ole löytynyt mitään epäselvää ja lopulta Appleby oli jo joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Panaman puutarhuria parempi

Applebylla ja Panama-paperien keskuksessa olleella Mossack Fonsecalla on suuri ero: siinä missä Mossack Fonseca tekee suurimman osan liikevaihdostaan postilaatikkofirmoilla koostuu Applebylla suurempi liikevaihto testamenteista, asiakkaiden työoikeudellisista ongelmista tai avioerotapauksista. Toimisto auttaa asiakkaitaan myymään taloja, lentokoneita ja laivoja, jotta niistä tulisi mahdollisimman vähän veroja maksettavaksi.

Appleby edustaa myös konserneja (esim. Nike, Facebook ja raaka-ainekauppias Glendore) ja on siis tekemisissä myös maailman suurimpien yritysten kanssa. Kun Mossack Fonsecan asiakkaat olivat harvoin Amerikan eläviä, on Applebyn asiakkaat taas pääosin Pohjois-Amerikasta, sen kaikista osavaltioista.

Appleby on Mossack Fonsecaa kuuluisampi varovaisuudestaan asiakkaidensa valinnan ja sääntörikkomusten osalta. Kirjeessään Appleby selittää, että maksaa tästä syystä vuosittain isoja summia rahaa pelkistä selvityksistä korkeatasoisille yhteistyökumppaneilleen. Sen, että selvitykset ovat kantaneet tulosta ja selviä väärinkäytöksiä on estetty tai korjattu, pitäisi todistaa toimiston luotettavuus.

Puutarhakutsut

Applebyn henkilöasiakkaina on suuri määrä amerikkalaisia, 25 414 kappaletta. Toinen suurimmista asiakasmaista on Englanti (12 707 kpl), sitä seuraa Hong Kong (6120), Kiina (5675), Bermuda (5124), Kanada (2663), Sveitsi (1849), Caymansaaret (1816), Singapore (1440) ja Man-saaret (1394).

Yrityksistä suurin osa on Bermudalta (6849), Caymansaarilta (6798), Amerikoista (5576), Brittien neitsytsaarilta (1987), Man-saarilta (1650), Briteistä (1592), Jerseystä (1190), Hong Kongista (863), Kanadasta (505) ja Sveitsistä (491).

SZ-lehden saamien miljoonien dokumenttien valossa tämä asiakasjako on erittäin kyseenalainen. Ne näyttävät toteen, että toimisto on tehnyt sopimuksia lainrikkojien tai sanktioiden alla olevien ökyrikkaiden kanssa. Sähköpostit, laskut, pankki-, oikeus- ja muut dokumentit näyttävät toimiston todellisen bisnesmallin aina 1950-luvulta alkaen vuoteen 2016 asti.

Todisteet ovat kaksijakoisia. Ensin jotkut asiakkaat käyttävät postilaatikkoyrityksiään rikollisen toiminnan peittelyyn tai kätkevät laittomasti hankittuja varoja. Toiseksi globaalit konsernit, kuten Apple, Facebook, Caterpillar tai Nike, tekevät erittäin monimutkaisilla juridisilla järjestelyillä (tai etsimällä laeista reikiä) suuren luokan verosuunnittelua välttääkseen veronmaksua.

Appleby on perustettu jo vuonna 1898 brittien kruununkolonia Bermudalle yksityiseksi lakiasiaintoimistoksi majuri Reginald Applebyn toimesta. Teestä, kriketistä ja haulikkoammunnasta nauttinut juristi päätyi saaren pääsyyttäjäksi. Majurin lähtiessä vuonna 1924 merille, käydäkseen kotonaan Englannissa, kirjoitti paikallinen lehti The Royal Gazette & Colonist Daily, että saaren rikollisuuteen on odotettavissa nousua syyttäjän poissaolon takia.

Vuoden 1940 heinäkuussa saaren parlamentti päätti ottaa käyttöön tuloveron. Tästä lakimuutoksesta käydyssä kiivaassa väittelyssä majuri Appleby kertoi kuuluvansa niihin, jotka ”katsovat tuloveroa kuin viimeistä tapaa kiduttaa ihmisiä, jota on vastustettava hinnalla millä hyvänsä”. Tästä seurasi, että Bermudalla on edelleenkin tuloveroprosenttina nolla.

Mätä omena -teoria on mätä

Panama-paperien levitessä maailmalle Mossack Fonsecan kautta yritti finanssilobbarit selvittää asiaa mätä omena -teorialla. Tarkoitus oli marginalisoida skandaali yhden mädän omenan niskoille, omenan jolla ei ollut tekemistä muiden veroparatiisiyritysten kanssa, jotka olivat – tietenkin – puhdastakin puhtaampi. Tutkimusten jälkeen huomattiin, että kaikkialla veroparatiisiteollisuudessa työskenteli, välitti ja tarjosi palveluita iso joukko likaisia käsiä.

”Jopa ’Offshore Magic Circle’ on likainen, joten on oletettava, että koko bisnesmalli on ongelmissa. ’Magic Circlen’ yritykset ovat offshorebisneksen sydän. Jos sydän on mätä, on koko systeemi mätä”, sanoo John Christensen riippumattomasta, veroparatiiseja ja veropakoa vastaan taistelevasta organisaatiosta (Tax Justice Network).

Pyöröovi puutarhassa, mädät omenat korissa

Periaate, jota Appleby mielellään seuraa, on pyöröovi: tutkimukset näyttävät toteen, että useat Applebyn työntekijät olivat ennen valtioidenhallinnoissa eri veroparatiiseissa ja päin vastoin. Esimerkkinä Applebylla turvallisuusvastaavana toiminut Adrian Alhassan oli ennen Applebyn pestiään Bermudan pankkivalvonnassa vastaavana toimijana.

Bermudan pankkivalvonta oli instanssi, joka syytti vuonna 2014 Appleby-toimistoa rikkomuksista. Tutkimuksesta tehdyn raportin mukaan Applebyn toiminnasta löytyi suuria riskitekijöitä, ja virasto vaati Applebylta toimia erityisesti rahanpesun ja terrorin rahoituksen alueilla.

Tämä kehoitus ei ollut ainutlaatuinen. Sisäisen tarkastusraportin mukaan vuosien 2007 ja 2015 välillä nousi uudelleen ja uudelleen epäilyjä Applebyn toiminnan laillisuudesta.

Vuodelle 2012 on merkitty: ”Me olemme epäonnistuneet. Me voimme olla parempia.” Cayman saarten toimiston sisäisessä tutkimuksessa vuodelta 2008 arvioidaan riski törmätä lakiin ja sisäisiin sääntöihin ”erittäin suureksi”.

Samaan aikaa paine ulkoapäin kasvoi. Vuonna 2015 Bermuda Monetary Authority kertoi raportissaan, että Applebyllä oli liian vähän tietoa asiakkaistaan ja rahojen alkuperästä. Lisäksi raportissa kerrotaan, ettei Appleby ollut täyttänyt edellisen tarkastuksen jälkeen annettuja viranomaissuosituksia.

Brittien Neitsytsaarien valvontaviranomainen teki vastaavan raportin vuonna 2013 saaren Applebyn toimiston tarkastuksen jälkeen. Raportissa kerrottiin, että Appleby ei noudattanut sääntöjä ja lakeja useissa kohdissa toimintaansa, laiminlyö asiakkaidensa kontrollia ja toimii edelleenkin yhteistyössä ”poliittisesti epämääräisten henkilöiden” kanssa.

Eräs merkittävä esimerkki ”poliittisesti epämääräisestä henkilöstä” on irakilainen Abdul Hamid Dhia Jafar, joka omistaa öljykonsernin Crescent Petroleumin ja löytyy Applebyn asiakasrekisteristä jo vuodesta 1984 alkaen. Jafarin oletettiin alun alkaenkin olevan erittäin lähellä Irakin diktaattoria Saddam Husseinia, mutta Appleby löysi todisteet tästä yhteydestä vasta 2013. Jafar on Saddamin ydinaseohjelmaa johtaneen miehen veli.

”Meillä on ollut asiakassuhde tähän mieheen jo pidemmän aikaa”, kirjoittaa Appleby tiedottaja, ”miten me olisimme voineet tietää tästä aikaisemmin?” Viimeisin selitys asialle on Applebyn internetsivuilla: ”Emme suvaitse mitään laitonta. Se, että emme ole virheettömiä on totta. Missä me havaitsemme virheen, se myös korjataan mahdollisimman nopeasti.”

”Paratiis(e)issa kaikki hyvin”

Muutama vuosi myöhemmin, keväällä 2016, kun Panama-paperit julkaistiin, tarjosi ulkoinen toimija Applebylle mahdollisuutta järjestää seminaari rikollisen rahan paljastamisen helpottamiseksi. Appleby kieltäytyi vakuuttaen, että sisäinen tarkastus on ”erittäin tehokas” ja ”meillä ei ole tarvetta ulkoisille neuvoille”.

ICIJ-järjestön toimittaja tavoitti Applebyn entisen turvallisuuspäällikön Ardian Alhassan puhelimitse. Alhassan kertoi, ettei sataprosenttista varmuutta asiakkaista ole mahdollista saavuttaa. Ei ole mahdollista estää rikollisia käyttämästä systeemiä hyväkseen.

”Me emme ole FBI”, Alhassan kertoi. Vaikka asiakkaiden asioita tarkastaisi miten paljon ja käyttäisi siihen aikaa rajattomasti ”ei tehtävää saa suoritettua täydellisesti”. Alhassan vertaa: ”Se on kuin siivoaisi rantaa: vaikka lakaisee päästä päähän – ei voi silti olla varma, että sai noukittua jokaisen merilevän palasen.”
¤


¤
Lue myös

Uusi veroparatiisivuoto: Paradise Papers

¤

Lähde

Süddeutsche Zeitung (05.11.2017) http://www.sueddeutsche.de
¤

Kuva: Stephanie Watson (CC BY 2.0) via Flickr, Pixabay. Kuvanmuokkaus: Johanna Lehtonen.

 

36 KOMMENTTIA

 1. Minkälaisin nimityksin heitä pitäisi ”tituleerata”, jos he auttavat verojen kiertäjiä ? Sopisiko ”ammatillinen puljuttaja”, ollakseen poliittisesti korrekti ? Seuraavaksi saamme kuulla, miten ketään ei enää saa kutsua rikolliseksi, koska sellainen nimitys on loukkaavaa yrityshaluista henkilöä kohtaan. Tarvitsen hajusuolaa, välttääkseni pyörtymisen.

 2. Kiinalainen ’paratiisin puutarhuri’ ajattelee ja toimii eri reseptillä
  Kiinan strateginen taloussuunnittelu ja Amerikan epäonnistunut kapitalismi
  https://www.globalresearch.ca/chinas-strategic-economic-planning-versus-americas-failed-capitalism/5616703

  Prof. James Petras kertoo missä Kiina menee ja mitä se suunnittelee. Meidän ’usa- ja natohullujen’ olisi varmaan hyvä olla selvillä muidenkin kuin rappiotaan kohti kulkevan anglo-amerikkalais-sionistisen imperiumin asioista ja hankkeista.
  Tässä pikainen ’guugeli’-käännös vähän muokattuna Petraksen pitkästä ja perusteellisesta artikkelista, joka antaa asiallista tietoa vertailupohjaksi. Linkistä voi tarkistaa lisää koska virheitäkin voi olla yksityiskohdissa vaikka pääasiat taitavat olla kohdallaan.
  Aika lailla erilaiset ovat maailmassa olon mallit Idän ja Lännen välillä. Itä rakentaa ja Länsi tuhoaa. Siinä kai se suurin ero. Ja näyttää että Itä taitaa voittaa…
  —-
  Yhdysvaltain toimittajat ja kommentaattorit, poliitikot ja sinologit viettävät paljon aikaa spekuloiden Kiinan presidentti Xi Jinpingin persoonallisuutta ja hänen nimityksiään Kiinan hallituksen johtaviln elimiin ikään kuin nämä olisivat Kiinan kommunistisen puolueen koko 19. vuosikongressin tärkeimmät asiat.
  Läntinen lehdistö ei ole ottanut huomioon Kiinassa ja koko maailmassa tällä hetkellä tapahtuvia maailmanhistoriallisia muutoksia vaan jumiutunut spekuloimaan ja maan johdon mitätöitiin.

  Maailman historialliset muutokset, kuten Kiinan presidentti Xi Jinping sanoo, ovat mukana kongressin visioissa, strategiassa ja ohjelmassa. Nämä perustuvat tiukkaan tutkimukseen Kiinan menneistä, nykyisistä ja tulevista saavutuksista.
  Presidentti Xi Jinpingin strategisen ajattelijan selkeys ja johdonmukaisuus eroavat Yhdysvaltain presidentin ja kongressin improvisoiduista, ristiriitaisista ja epäjohdonmukaisista ilmaisuista. Tämä ei ole pelkkä tyyliseikka vaan sisällöllinen asia.

  Kiina: strateginen ajattelu ja myönteiset tulokset

  Kiina on ennen kaikkea määrittänyt hyvin strategiset suuntaviivat, jotka korostavat makrotaloudellisia ja sotilaallisia prioriteetteja seuraavien viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen vuoden aikana.

  Kiina on sitoutunut saastumisen vähentämiseen kaikissa sen ilmenemismuodoissa muuntamalla taloutta raskaasta teollisuudesta korkean teknologian palvelualalle, siirtymällä määrällisistä laadullisiin indikaattoreihin.
  Toiseksi Kiina kasvattaa kotimarkkinoiden suhteellista merkitystä ja vähentää riippuvuuttaan viennistä. Kiina lisää investointeja terveyteen, koulutukseen, julkisiin palveluihin, eläkkeisiin ja perhe avustuksiin.
  Kolmanneksi Kiina aikoo panostaa voimakkaasti kymmeneen ensisijaiseen talousalaan. Näihin kuuluvat atk-laitteet, robotiikka, energian säästö autot, lääkinnälliset laitteet, ilmailutekniikka sekä merenkulku- ja rautatiekuljetukset. Se kohdistaa kolme miljardia dollaria teknologian uusimiseksi tärkeimmillä teollisuudenaloilla, mukaan lukien sähköautot, energian säästö tekniikka, numeerinen ohjaus (digitalisointi) ja useilla muilla aloilla. Kiina aikoo lisätä tutkimukseen ja kehitykseen tehtäviä investointeja .95 prosentista 2 prosenttiin BKT: stä.

  Lisäksi Kiina on jo ryhtynyt toimiin ”petro-yuanin” käynnistämiseksi ja USA: n globaalin taloudellisen aseman lopettamiseksi.

  Kiina on noussut maailman johtajaksi maailmanlaajuisten infrastruktuuri verkkojen edistämisessä Euraasian poikki kulkevan Silkkitien avulla. Kiinassa rakennetut satamat, lentokentät ja rautatiet yhdistävät jo kaksikymmentä kiinalaista kaupunkia Keski-Aasiaan, Länsi-Aasiaan, Kaakkois-Aasiaan, Afrikkaan ja Eurooppaan. Kiina on perustanut monenvälisen Aasian infrastruktuuri-pankin (yli 60 jäsenmaata), jotka ovat osallistuneet 100 miljardiin dollariin alkuperäisen rahoituksen luomiseen.

  Kiina on yhdistänyt vallankumouksensa tiedon keräämisessä ja analysoinnissa keskitetyllä suunnittelulla korruption torjumiseksi ja luottojen myöntämisen tehostamiseksi. Pekingin digitaalinen talous on nyt maailmanlaajuisen digitaalisen talouden keskipisteenä. Erään asiantuntijan mukaan ”Kiina on maailman johtava matkaviestimien maksuissa” (11 kertaa enemmän kuin Yhdysvallat). Yksi kolmesta maailman tapahtumasta, jonka arvo on yli miljardi dollaria, tapahtuu Kiinassa (FT 10/28/17, s. 7). Digitaalista teknologiaa on hyödynnetty valtion omistamille pankeille luottoriskien arvioimiseksi ja huonojen velkojen vähentämiseksi. Näin varmistetaan, että rahoitus luo uuden dynaamisen ja joustavan mallin, jossa yhdistyvät järkevä suunnittelu ja yrittäjyys (ibid).

  Tämän seurauksena Yhdysvaltojen ja EU: n hallinnoima Maailmanpankki on menettänyt keskeisen asemansa maailmanlaajuisessa rahoituksessa. Kiina on jo Saksan suurin kauppakumppani, ja se on tulossa Venäjän johtavaksi kauppakumppaniksi ja Lännen sanktioita heikentäväksi liittolaiseksi.

  Kiina on laajentanut kauppaan liittyviä tehtäviään kaikkialla maailmassa korvaamalla USA: n roolin Iranissa, Venezuelassa ja Venäjällä ja siellä missä Washingtonissa on asetettu sotaperäisiä sanktioita ja pakotteita.

  Vaikka Kiina on uudistanut sotilastukiohjelmiaan ja lisännyt sotilasmenojaan, lähes kaikki keskitytään ”kotipuolustukseen” ja merenkulun reittien suojeluun. Kiina ei ole osallistunut yhteenkään sotaan vuosikymmenien aikana.

  Kiinan suunnittelujärjestelmä antaa hallitukselle mahdollisuuden kohdentaa resursseja tuottavaan talouteen ja sen tärkeisiin aloihin. Kiinan presidentti Xi Jinpingin mukaan Kiina on perustanut tutkinta- ja oikeusjärjestelmän, joka on johtanut yli miljoonan korruptoituneen virkamiehen pidättämiseen ja syytteeseen julkisella ja yksityisellä sektorilla. Korkea asema ei suojaa hallituksen korruption vastaiselta kampanjalta: Yli 150 keskuskomitean jäsentä ja miliarderi-plutokratia on jäänyt kiinni. Yhtä tärkeää on, että Kiinan rahan päävalvonta (ulospäin ja sisäänpäin) mahdollistaa rahoitusvarojen jakamisen korkean teknologian tuottaville aloille samalla kun rajoitetaan pääoman pakoa tai sen siirtymistä spekulatiiviseen talouteen.

  Tämän seurauksena Kiinan bruttokansantuote on kasvanut 6,5 – 6,9 prosenttia vuodessa – neljä kertaa EU: n ja kolme kertaa Yhdysvaltojen määrän.

  Kysynnän osalta Kiina on maailman suurin ja kasvava markkina-alue. Tulot kasvavat – varsinkin palkansaajien ja palkkatyöläisten. Presidentti Xi Jinping on tunnustanut sosiaalisen epätasa-arvon olevan tärkeä korjausta vaativa alue seuraavien viiden vuoden aikana.

  USA: Kaaos, vetäytyminen ja taantumus

  Sitä vastoin Yhdysvaltain presidentti ja kongressi eivät ole laatineet koko maata koskevaa strategista visiota, eikä nimenomaan sellaista mikä on sidoksissa konkreettisiin ehdotuksiin ja sosioekonomisiin prioriteetteihin, jotka voivat hyödyttää kansalaisia.

  Yhdysvalloilla on 240 000 aktiivista ja reservi sotilasta, jotka sijaitsevat 172 maassa. Kiinassa on alle 5 000 yhdessä maassa – Djiboutissa. Yhdysvaltain pitää 40 000 joukkoa Japanissa, 23 000 Etelä-Koreassa, 36 000 Saksassa, 8 000 Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja yli 1 000 Turkissa. Kiinalla on vastaava määrä ammattitaitoista siviilihenkilöstöä, joka harjoittaa tuottavaa toimintaa ympäri maailmaa. Kiinan merentakaiset edustustot ja sen asiantuntijat ovat työskennelleet sekä maailmanlaajuisen että Kiinan taloudellisen kasvun hyväksi.
  Yhdysvaltojen Afganistanin, Irakin, Syyrian, Libyan, Jemenin, Nigerin, Somalian, Jordanian ja muiden maiden kanssa avoimet, useat sotilaalliset ristiriidat ovat vieneet satoja miljardeja dollareita pois tuottavista investoinneista kotitaloudelle. Vain harvoissa tapauksissa sotilasmenot ovat rakentaneet hyödyllisiä teitä ja infrastruktuureja, joita voidaan pitää ”kaksikäyttöisenä”, mutta ylivoimaisesti Yhdysvaltojen armeijan toiminta on ollut raa’asti tuhoisaa, kuten Jugoslavian, Irakin ja Libyan tarkoituksellinen tuhoaminen osoittaa.

  USA: lla ei ole Kiinan johdonmukaisuutta päätöksenteon ja strategisen johtajuuden suhteen. Vaikka kaaos on ollut luontainen asia Yhdysvaltojen ”vapaan markkinan” rahoitusjärjestelmän politiikassa, se on erityisen yleistä ja vaarallista Trump-hallinnon aikana.

  Kongressi-demokraatit ja republikaanit, yhdistyneet ja jakautuneet, aktiivisesti asettuvat presidentti Trumpia vastaan joka asiassa, ei väliä kuinka tärkeä tai pieni. Trump improvisoi ja muuttaa politiikkaansa tunnissa tai enintään päivässä. USA: lla on puoluejärjestelmä, jossa yksi osapuoli virallisesti hallinnoi kahden militaristisen suuryritysliigan kanssa.

  USA on käyttänyt yli 700 miljardia dollaria vuosittain, jotta se voi toteuttaa seitsemän sotaa ja edistää ”hallinnon muutoksia” tai vallankaappauksia neljällä mantereella ja kahdeksalla alueella kahden viime vuosikymmenen aikana. Tämä on aiheuttanut vain investointi ongelmia kotitalouksille, kun kriittisen infrastruktuurin heikkeneminen, markkinoiden menetykset, sosioekonomisen heikkenemisen laajentuminen ja tavaroiden ja palveluiden tutkimus- ja kehitystoiminnan menot pienenevät.

  Ylimmät 500 yhdysvaltalaisista yhtiöistä sijoittavat ulkomaille pääasiassa hyödyntäen alhaisen vero-alueen ja halvan työvoiman lähteitä, kun amerikkalaiset työpaikat hävitetään ja Yhdysvaltojen verot vältetään. Samaan aikaan nämä yritykset jakavat Yhdysvaltojen teknologian ja markkinat kiinalaisten kanssa.

  Nykyään amerikkalaista kapitalismia ohjaavat suurelta osin rahoituslaitokset, jotka omaksuvat ja ohjaavat pääomaa tuottavista investoinneista ja aiheuttavat epätasapainoisen kriisitilanteen talouteen. Sen sijaan Kiina määrittelee investointien ajankohdan ja sijainnin sekä pankkikorot, jotka kohdistuvat ensisijaisiin investointeihin etenkin kehittyneillä korkean teknologian aloilla.

  Washington on käyttänyt miljardeja tukemaan kalliita ja tuottavia sotilaslperäisiä infrastruktuureja (sotilastukikohdat, merisatamat, ilma-asemat jne.) ja pysyviä korruptoituneita liittolaisjärjestelmiä. Tämän seurauksena USA: lla ei ole mitään vertailukelpoista Kiinan sadan miljardin dollarin ”One Belt-One Road” (Silk Road) infrastruktuurihankkeeseen, joka yhdistää maanosat ja suuret alueelliset markkinat ja tuottaa miljoonia tuottavia työpaikkoja.
  Yhdysvallat on rikkonut maailmanlaajuisia yhteyksiä dynaamisiin kasvukeskuksiin. Washington turvautuu itsekriittiseen, viattomaan sovinistiseen retoriikkaan, jota se soveltaa kauppapolitiikkaan, kun taas Kiina edistää maailmanlaajuisia verkostoja yhteisyritysten kautta. Kiina rakentaa ja sisällyttää kansainväliset toimitus yhteydet varmistamalla korkean teknologian lännessä ja edullisella työvoimalla idässä.

  Suurten Yhdysvaltojen teollisuusryhmien ansiot ja nouseva rakennus- ja ilmailuteollisuus ovat vahvoja koska niillä on siteitä Kiinassa. Caterpillar, United Technologies 3M ja US autoyritykset kertoivat kaksinumeroista kasvua myynnistä Kiinaan.
  Sitä vastoin Trumpin hallinto on myöntänyt (ja käyttänyt) miljardeja sotilashankintoihin uhaten luoda sotia Kiinan syrjäseuduilla ja häiritä sen meriliikennettä.

  US tuho ja Media hulluus

   Yhdysvaltojen taloudellisen vallan heikkeneminen on saanut joukkotiedotusvälineitä ärsyyntymään ja idioottisiin ad hominem -hyökkäyksiin Kiinan poliittista johtaja Xi Jinping’iä kohtaan. Financial Timesin kirjoittajat saavat erityistunnustuksen. Palkkasoturit ja pyhät miehet Tiibetissä kuvataan demokratian esikuvina ja … kukoistavan modernisoituvan kiinalaisen valtion ”uhreiksi” , jossa puuttuu ”anglo-amerikkalaisten sodanlietsojien” länsimaiset arvot (sic)!

  Alentaakseen Kiinan kansallisen suunnittelun järjestelmän ja sen välilliset pyrkimykset yhdistää korkean teknologian taloutensa väestön elintason parantamiseksi, FT-toimittajat arrvostelevat presidentti Xi Jinpingin vikoja:

  1.) Ei ole yhtä omistautunut kommunistiksi kuin Mao Zedong tai Deng Xiaopeng
  2.) Hän on liian ”autoritaarinen” (tai liian onnistunut) kampanjassaan korruptoituneiden virkamiesten tukahduttamiseksi.
  3.) Vakavien pitkän aikavälin tavoitteiden asettamisesta vastatessaan taloudellisiin ongelmiin ja puhumalla velan ”vaarallisesta” tasosta.

  Kiinan laajentaessa kulttuurinsa horisonttia, anglosaksinen globaali eliitti kasvattaa ydinsodan mahdollisuuksia. Financial Times hylkää Kiinan kulttuurisen ja taloudellisen ulottuvuuden kaikkialla maailmassa ”valloitttavana pehmeänä voimana”. Poliisi-valtio mieliset ja tiedotusvälineet länsimaissa näkevät Kiinan saavutukset juonena tai salaliittona. Jokainen kirjailija, ajattelija tai poliitikko, joka on opiskellut ja ylistänyt Kiinan menestystä, leimataan tyhmäksi tai viekkaan presidentti Xi Jinpingin agentiksi. Ilman todistusaineistoa tai pohdintaa, FT (10/27/17) varoittaa lukijoitaan ja poliisin virkamiehiä olemaan valppaana ja välttämään Kiinan menestystarinoiden houkutusta!

  Kiinan kasvava johto autoteollisuudessa on nähtävissä sen etenemisessä kohti sähköautojen markkinoiden hallintaa. Jokainen suuri Yhdysvaltain ja EU: n autoyritys on jättänyt huomioimatta länsimaisten media ideologien varoitukset ja kiirehtinyt yhteisyritysten muodostamista Kiinan kanssa.

  Kiinalla on teollisuuspolitiikka. USA: lla on sotapolitiikka. Kiina aikoo ylittää USA: n ja Saksan tekoälyssä, robotiikassa, puolijohteissa ja sähkölaitteissa vuoteen 2025 mennessä. Ja se tekee sen – koska nämä ovat sen huolellisesti painotettuja tieteellisiä ja taloudellisia painopisteitä.
  Häpeällisesti ja järjettömästi, Yhdysvaltain lehdistö pyrkii laajentamaan tarinoita Hollywoodin raiskaajien, kuten valtaa omaavan elokuvamogulin Harvey Weinsteinin ja satojen uhrien, ja jättäen huomiotta maailman historialliset uutiset Kiinan nopeasta talouskehityksestä.

  Yhdysvaltain talouseliitit ovat kiireisiä painostaessaan presidenttiä ja Yhdysvaltain kongressia alentamaan miljonääri eliitin verotusta kun samaan aikaan 100 milj. Yhdysvaltain kansalaista on ilman terveydenhuoltoa ja elinikä on vähenemässä! Mutta Washington näyttää olevan sitoutunut valtion suunniteltuun alasajoon ja taantumiseen.

  Kun Yhdysvallat pommittaa Jemeniä ja amerikkalaiset veronmaksajat rahoittavat jättimäistä Israelin keskitysleiriä, joka tunnetaan nimellä ”Palestiina”, niin Kiina rakentaa Himalajan ja Keski-Aasian yhteyksiä Euroopan ja Euroopan välille.

  Sherlock Holmes’in soveltaessa käytäntöön havainnointi- ja päättelykykyä, Yhdysvaltain tiedotusvälineet ja poliitikot toteuttavat hävityksen ja petoksen taidetta.

  Kiinassa tiedemiehet ja innovaattorit ovat keskeisessä asemassa tavaroiden ja palveluiden tuottamisessa ja lisäämisessä kasvavalle keski- ja työväenluokalle. Yhdysvalloissa taloudellinen eliitti on keskeisessä asemassa epätasa-arvon lisäämisessä, voittojen kasaamisessa omia veroja alentamalla ja tekemässä amerikkalaisesta työntekijästä heikosti palkatun osa-aika työläinen – jonka tarkoituksena on kuolla ennenaikaisesti.

  Kiinan presidentti Xi Jinping työskentelee yhdessä kansallisten parhaiden teknokraattien kanssa armeijan käyttämiseksi siviili tavoitteisiin, mutta Trump ja hänen hallintonsa ovat alistaneet taloudelliset päätöksensä sotilaallis-teollisuus-rahoitus-israel komplekslle (military-industrial-financial-Israeli complex).

  Peking sijoittaa tiedemiesten, tutkijoiden ja oppineiden globaaleihin verkostoihin. Yhdysvaltain oppositiopuolueiden demokraatit ja tyytymättömät republikaanit työskentelevät jättimäisen yritysmaailman kanssa (mukaan lukien kunnioitetun Financial Timesin) rahoittaakseen ja luodakseen salaliittoja ja juonia Trumpin sängyn alla.

  Johtopäätös

  Kiina paljastaa ja syyttää korruptoituneita virkamiehiä tukemalla samalla innovaattoreita. Sen talous kasvaa investointien, yhteisyritysten ja suuren oppimiskyvyn kokemuksesta ja tehokkaasta tiedonkeruusta. Yhdysvallat hukkaa kotimaiset resurssinsa useiden sotien, taloudellisten keinottelujen ja raiskaavan Wall Streetin korruption vuoksi.

  Kiina tutkii ja rankaisee korruptoituneita liikeyrityksiä ja julkisia virkamiehiään, kun taas korruptio näyttää olevan ensisijainen kriteeri valinnalle tai nimittämiselle korkeaan asemaan Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain tiedotusvälineet palvovat veronkierto miljardöörejä ja uskovat, että se voi hämmentää ja hypnotisoida yleisöä kerskailemalla, osoittamalla epäpätevyytä ja ylimielisyyttä.

  Kiina ohjaa suunniteltua talouttaan kotimaan prioriteettien mukaan. Se käyttää taloudellisia resurssejaan globaalien infrastruktuuriohjelmien toteuttamiseen, mikä lisää globaaleja kumppanuuksia molempia osapuolia hyödyttävissä hankkeissa.

  Ei ole mikään ihme, että Kiinan nähdään etenevän suurin edistysaskelein kohti tulevaisuutta, kun taas Yhdysvaltoja pidetään kaoottisena ja pelottavana uhkana maailmanrauhalle ja sitä tukeville julkisille tahoille.

  Kiina ei ole ilman puutteita poliittisen ilmaisun ja kansalaisoikeuksien aloilla. Yhteiskunnallinen epätasa-arvo, ja vaurauden miljardit dollarit sekä hallinnon korruptiota koskevat ratkaisemattomat ongelmat aiheuttavat edelleen luokkaristiriitoja.

  Tärkeä huomionarvoista on kuitenkin Kiinan suunnitteleman suuntauksen laatu ja sen kyky ja sitoutuminen haluun tunnistaa ja korjata suuret ongelmat.

  Yhdysvallat on luopunut velvollisuuksistaan. Se ei halua tai ei pysty käyttämään pankkeja kotimaista tuotantoa ja kotimaan markkinoita laajentavaan investointiin. Se on täysin haluton tunnistamaan ja korjaamaan silminnähtävästi epäpätevän ja eristämään eliittien korruptoituneet virkamiehet ja poliitikot.

  Tänään ylivoimainen enemmistö Yhdysvaltain kansalaisista halveksii, tuntee epäluottamusta ja hylkää poliittisen eliitin. Yli 70 prosenttia uskoo, että epäedulliset poliittiset jakaumat ovat korkeimmillaan yli 50 vuoteen ja ovat halvaannuttaneet hallituksen.
  80% tunnustaa, että kongressi on toimintahäiriöinen ja 86% uskoo, että Washington on epärehellinen.

  Kiina on nouseva taloudellinen imperiumi, joka etenee aktiivisella osallistumisella ideoiden markkinointiin eikä menestyviä kilpailijoita ja vastustajia vastaan käytyjen turhien sotien avulla.

  Yhdysvaltojen rappeutuessa sen oma julkinen kuva rappeutuu.

  Kiinan haasteiden ja sen saavutusten lakkaamaton mitätöinti mediassa on huono korvike analyysille. Yhdysvaltojen epäpätevät poliittiset rakenteet ja sen epäpätevät vapaiden markkinoiden poliittiset päätöksentekijät, joilla ei ole minkäänlaista strategista näkemystä, murenevat Kiinan edistymisen rinnalla.

  • Jatkoksi sopii varmaan tämä juttu hyvin meidän Nato- EU-hullulle eliitille joka ei aio sovinnolla irrottaa otettaan maastamme ja sen alasajosta
   A secret planning document by the German army says the EU could collapse by 2040

   The Spiegel report describes the scenarios, saying: ”The worst-case-scenario is the sixth, that depicts a crumbling EU and a former leading power, the USA, trying in vain to stem an erosion of the world order.
   ”There are signs of the economic downfall and a backsliding of world politics. ’A ”cycle of retreat” develops,’ which ’lets worldwide crises escalate.'”
   It says: ”The EU is fraying at the edges, an ’end of the European illusion’ appears to be possible, there are signs of a Transatlantic alienation. The unclear world order made the political environment for Germany ’confusing and sometimes risky.'”
   http://uk.businessinsider.com/secret-prediction-by-german-army-says-eu-could-collapse-by-2040-2017-11?r=US&IR=T

   ”Eniten avautui MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara. Hän paljasti, miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli ja kertoi samalla katuvansa sitä, että lähti leikkiin mukaan Iltalehden silloisena päätoimittajana ja kustantajana.
   http://beta.oikeamedia.com/o1-46315
   Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.
   – Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajalle Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille.
   Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat, tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta, Karhuvaara muisteli porilaisyleisön edessä.
   ALMA MEDIAN toimitusjohtaja Matti Packalen teki työtä käskettyä. Hän soitti Karhuvaaralle kesken kokouksen ja kysyi, lähteekö Iltalehti mukaan. Packalen ryyditti pyyntöään sillä, että Kauppalehden päätoimittaja Lauri Helve oli suostunut hankkeeseen.
   Olin itse EU-jäsenyyden kannalla ja päätin sanoa joo, Karhuvaara kertoi.
   Päätös oli Karhuvaaran mukaan kuitenkin paha erehdys.

   Ei ole mitään epäselvyyttä siitä, että Yle ja kaupalliset mediat pyrkivät kaikin tavoin varmistamaan Sauli Niinistön valinnan samalla kun ne keskittyvät määrätietoisesti lyttäämään Huhtasaaren.
   Kyse on siis samasta mediasta, joka ihmettelee vuodesta toiseen, miksi koulukiusaaminen on niin suosittua Suomessa.”

   • Bilderberg-Erkon Brysselin Pravda on ollut monet vuosikymmenet ja on edelleen suurin sionistis-globalistisen suomentuho-propagandan suoltaja. Samalla asialla sen kannoilla tulevat HBL, Yle ja muu valta-VALE-media viherpunikkien dominoimine toimittajakaarteineen valmistellen maaperää kommunistiselle NWO:lle.

    • Tuo kommunistinen NWO on korporaatio-kommunismia jossa korporaatiot hallitsevat pankkiiri- finanssimafian kanssa.
     Kiinan kommunismi ei ole sitä. Siinä valtaa käyttää valtio joka yrittää toimia koko kansan parhaaksi ja siinä korporaatiot palvelevat valtiota, eivät yksityisiä oligarkkeja.
     Nähtäväksi jää pystyykö Kiinan valtioeliitti parempaan kuin NL:n sionistien miehittämä keskuskomitea joka yritti alistaa Venäjän kansan oman ikeensä alle. Voi ajatella että pystyy eikä sorru samaan kuin NL:n sionistinen miehityseliitti aikoinaan. Ja mikäli pystyy sillä lienee hyvä tulevaisuus.

  • Euroopan rahoja kuluttava ja kansoja köyhdyttävä militarisointi käynnissä. Näin rahaa palaa turhuuteen, toisin kuin Kiinassa, joka rakentaa kaikkia hyödyttäviä kauppareittejä ja -väyliä eikä tuhlaa sotahulluuteen.

   Gegen Russland: NATO will die zivile Infrastruktur Europas kriegsbereit machen
   Die NATO braucht Straßen, Brücken und andere zivile Infrastrukturen in Europa, um ihren wachsenden militärischen Bedarf zu decken. Dies hat NATO-Generalsekretär Jens Stoltenberg vor einem Treffen der Verteidigungsminister in Brüssel gesagt.
   Es geht nicht nur um Befehle. Wir müssen auch dafür sorgen, dass die Straßen und Brücken stark genug sind, um unsere größten Fahrzeuge tragen zu können, und dass die Schienennetze für den schnellen Transport von Panzern und schweren Geräten gerüstet sind”, sagte Stoltenberg am Dienstag auf der vorministeriellen Pressekonferenz.
   Wir müssen in der Lage sein, Truppen über den Atlantik von Nordamerika nach Europa zu bringen. Und das wird ein Kommando übernehmen, das sich auf die Truppenbewegungen in Europa konzentriert und sie verantwortet, was natürlich auch von großer Bedeutung ist”, sagte Stoltenberg.
   https://deutsch.rt.com/europa/60273-russland-nato-will-zivile-infrastruktur-europa-eu/
   Against Russia: NATO wants to make Europe’s civilian infrastructure ready for war
   NATO needs roads, bridges and other civilian infrastructures in Europe to meet its growing military needs. This is what NATO Secretary General Jens Stoltenberg said before a meeting of defense ministers in Brussels.
   It’s not just about orders. We must also make sure that the roads and bridges are strong enough to carry our largest vehicles, and that the rail networks are well-equipped for the rapid transport of tanks and heavy equipment, ”said Stoltenberg on Tuesday at the pre-ministerial press conference.
   We need to be able to bring troops across the Atlantic from North America to Europe. And that will be taken by a command focusing on and responsible for troop movements in Europe, which of course is of great importance, ”said Stoltenberg.

   Venäjää vastaan: Nato haluaa saada Euroopan siviiliväestön infrastruktuurin valmiiksi sotaan
   Nato tarvitsee teitä, siltoja ja muita siviilikäyttöön tarkoitettuja infrastruktuureja Euroopassa vastaamaan kasvavaan sotilaalliseen tarpeeseensa. Näin sanoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ennen puolustusministerien kokousta Brysselissä.
   Ei ole kyse vain tilauksista. Meidän on myös varmistettava, että tiet ja sillat ovat riittävän voimakkaita kuljettamaan suurimpia ajoneuvoja ja että rautatieverkot ovat hyvin varustettuja tankkien ja raskaiden laitteiden nopealle kuljetukselle ”, Stoltenberg sanoi tiistaina tiedotustilaisuudessa.
   Meidän on pystyttävä tuomaan joukkoja Atlantin yli Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Ja tämä tapahtuu käskystä, joka keskittyy Euroopan joukkojen liikkumiseen ja vastaa niistä, mikä tietysti on erittäin tärkeä ”, Stoltenberg sanoi.

  • Zb. Brzezinskin perustama Victims of Communism -säätiö on teetellyt YouGov -mielipidekyselyN, jonka tulos oli että yli 50% amerikkalaisista millenniaalinuorista arvostaa kommunismia ja sosialismia enemmän kuin kapitalismia:

   […] Victims of Communism Memorial Foundation published our inaugural study on American attitudes toward socialism and communism last year, the results revealed some disturbing trends in American society.

   We just completed our second annual study, tracking how opinions about communism among Americans have changed since 2016. The results aren’t very encouraging.

   For starters, as of this year, more Millennials would prefer to live in a socialist country (44%) than in a capitalist one (42%). Some even said they would prefer to live in a communist country (7%). The percentage of Millennials who would prefer socialism to capitalism is a full ten points higher than that of the general population.

   It seems that the majority of America’s largest generation would prefer to live in a socialist or communism society than in a free enterprise system that respects the rule of law, private property, and limited government. This is even more disconcerting when coupled with the fact that, despite Millennials’ enthusiasm for socialism and communism, they do not, in fact, know what those terms mean.

   One remarkable finding of our study is that, to a high degree, Americans favor absolute protections for free speech, regardless of their views of communism or socialism.[…] http://victimsofcommunism.org/annual-poll-release-shows-americans-still-have-a-lot-to-learn-about-communism/

   Kenties kapitalistisessa järjestelmässä köyhtyminen on saanut nuoremman väen silmäilemään sosialismia ja kommunismia utopia-kiikarin läpi?

   • Varmaan jääminen raakalais-eliitin jalkoihin lisää innostusta sosialismiin mutta muutkin tekijät vaikuttavat,
    Itse esim. olen alkanut ajatella asiaa aivan muulta pohjalta. Ihan järjen pohjalta.
    Järki sanoo nopeasti kun asioita miettii että kapitalismi on tuhoisa systeemi, sionistien luomus jolla maailma tyhjennetään heidän kassaansa. Ja kun tavoite on vielä muiden alistaminen goimeiksi, elukoiksi, ja jopa orjuuttaminen niin täytyy olla vielä pedoille kuuluvan riistavaiston ohjaama jos sellaista kannattaa.
    Sitten tulee maapallon tuhoaminen vielä ylimääräisenä. Jo nyt luonto parkuu ja silti riistö jatkuu kun sairas eliitti huutaa lisää itselleen.
    Sairas systeemi kun asiaa ajattelee järkevästi.
    Orwell oli viisas mies ja päätyi demokraattiseen sosialismiin. Siihen alan itselkin kallistua. Ja se merkitsee että rosvot pannaan telkien taakse ja vastuuseen.

  • Dr. Liliana Stern, associate professor of economics at Auburn University, joins Jeff Deist in studio to discuss the realities of life under communism. Growing up in Ukraine, Dr. Stern experienced privations that would be unthinkable to her undergraduate students. Even today, hot running water remains a rationed luxury in the region.

   But if recent polls are correct, many of her students don’t understand at all the horrors of collectivism. And they sometimes scoff at her terrifying depiction of what ”single-payer” healthcare really means. Dr. Stern considers it her life’s work to make Americans understand how good they’ve got it under capitalism, and to save young people from profound ahistorical ignorance.

   You don’t want to miss this show — and be sure to listen for her description of Ukrainian dentistry without anesthesia.

   https://www.youtube.com/watch?v=X7hse9vpcas

   • Hieman lukuja:

    63% amerikkalaisyhtiöiden ulkomailla tehdystä tuotosta on veroparatiiseissa https://twitter.com/gabriel_zucman/status/927599600021602304 ja homma jatkuu mikäli uusimmat rikkaille kaavaillut verohelpotukset menevät läpi.

    Republikaanien julkaiseman faktaläpyskän perusteella republikaanien todellisuuskuvassa matala- ja keskituloinen keskiluokka tienaa 450 000 dollaria vuodessa (oikeassa elämässä keskituloinen kotitalous tienaa noin 59 000 dollaria vuodessa). http://www.newsweek.com/tax-cuts-republicans-middle-class-trump-701094?

    Kalliiksi tulleita sotia on käyty velaksi koska rikkaille on annettu verohelpotuksia joka hallituksen taholta http://www.defenseone.com/politics/2017/11/paying-post-911-war-debt-could-cost-8-trillion-report/142412/ ynnä verokeidastelumahdollisuus josta syystä velkarahoitteisten sotien maksajaksi on joutunut amerikkalainen tavis http://www.defenseone.com/politics/2017/09/taxes-united-states-war-iraq-afghanistan-syria/141337/?oref=d1-related-article

    Nyt kun Kiina on esitellyt petro-yuanin petrodollarin kilpailijaksi, Yhdysvallat joutunee velkaantumaan lisää sotiakseen lisää säilyttääkseen dollarilla jonkun takuun; muun muassa Venezuelan ilmoitus siirtyä dollarista valuuttakoriin kirvoitti heti uhkauksia Yhdysvaltain taholta.
    (Kiinan kupeessa sijaitsevan) Pohjois-Korean uhkaa kannattaa tarkastella myös tässä viitekehyksessä.
    Saudien riehuminen voidaan liittää tähän samaan jatkumoon, niin sidottuja saudit ovat Yhdysvaltojen politiikkaan.

    Kannattaa huomioida myös että Yhdysvaltojen velka aiheuttaa tarpeen ”kvantitatiiviseen keventämiseen” (eli rahamäärän lisäämiseen) mikä aiheuttaa muissa, Yhdysvaltojen kanssa kauppaa käyvissä maissa tarpeen kasvattaa omaa finanssikuplaa ettei halventunut dollari (jolla Yhdysvallat maksaa) kasvata työttömyyttä, inflaatiota ymv hallitsemattomiin lukuihin muissa maissa.

  • ”Vaikka Kiina on uudistanut sotilastukiohjelmiaan ja lisännyt sotilasmenojaan, lähes kaikki keskitytään ”kotipuolustukseen” ja merenkulun reittien suojeluun. Kiina ei ole osallistunut yhteenkään sotaan vuosikymmenien aikana.”

   Ei ehkä sotinut, mutta Tiibetissä ja Intian kanssa on jatkuvaa kahakkaa. Toisaalta rajankäyntikahakointi Intian kanssa ei ole johtanut ilmiriitaan, vaan Intia ja Kiina tekevät joissain asioissa yhteistyötä.

  • Breitbart uutisjulkaisun johtaja ja entinen Valkoisen talon päästrategisti Steve Bannon varoitti maanantaina, että Yhdysvaltojen tulee kiinnittää huomio Kiinaan tai se häviää nousevalle kommunismille.
   http://beta.oikeamedia.com/o1-46712

   Bannon selitti kuinka presidentti Xin puhe ylisti kiinalaisen ideologian ja politiikan voittoa länsimaisesta liberaalista demokratiasta. Bannon kuvasi Xin huomioita ”hyytäviksi”.

   “Puhessa Xi sanoi että Kiinan merkantilistinen, konfutselainen ja tiukkoihin määräyksiin perustuva järjestelmä on voittanut juutalaiskristillisen, vapaaseen demokratiaan ja vapaisiin markkinoihin perustuvan lännen; että heidän järjestelmänsä on parempi ja että he ymmärtävät millä tavoin se on parempi ja että he ovat lyöneet lännen”, Bannon perusteli.

   ’Kiinassa tiedemiehet ja innovaattorit ovat keskeisessä asemassa tavaroiden ja palveluiden tuottamisessa ja lisäämisessä kasvavalle keski- ja työväenluokalle. Yhdysvalloissa taloudellinen eliitti on keskeisessä asemassa epätasa-arvon lisäämisessä, voittojen kasaamisessa omia veroja alentamalla ja tekemässä amerikkalaisesta työntekijästä heikosti palkatun osa-aika työläinen – jonka tarkoituksena on kuolla ennenaikaisesti.’

 3. Kiina pistää myös helvetinmoisia summia aseiden kehittelyyn ja heillä on lukuisia todella kalliita projekteja kesken, mitä tulee militarisointiin. Venäjä taas ilmoitti jokin aika sitten pistävänsä ydinase-arsenaalinsa uusiksi, siis kehitteillä on pienempiä modernimpia ydinaseita suurten kymänsodan aikaisten sijaan.

  Kaikki suurvallat ovat nyt kilpaa varustautummassa, lienee turhaa todeta miksi ja mihin!

  • Yksinkertainen syy on siinä että kenellä on parhaat aseet se saa olla turvassa. Tilanne on sama kansalaisenkin kohdalla: jos olet aseeton niin kimppuusi on helppo käydä mutta jos kaveri tietää että ’täältä pesee’ niin miettii kaksikin kertaa.
   Helppo ymmärtää miksi Jenkeissä halutaan nyt riisua kansa aseista kun maa on vajoamassa sisällissodan partaalle. Pian varmaan meilläkin?

   Kiinan ja Venäjän asekehittely lienee enemmän pakon sanelemaa reagointia USA/Israel/Nato hegemonia pyrkimyksiin ? ja estämään hyökkäyksen kohteeksi joutuminen mikä muuten olisi taattu asia.
   Nimenomaan USA/Israel/Nato on se porukka joka ei halua riisua aseitaan koska se ei ilman aseellista ylivoimaa onnistu kaappaamaan maailmaa hallintaansa mitä se havittelee. Ja juuri se pakottaa muut pitämään itsensä ajan tasalla.
   Venäjä muuten taitaa omistaa tällä hetkellä parhaat aseet maailmassa.
   Kiinalle ja Venäjälle aseriisunta varmaan sopii ? jos sitä tehdään tasapuolisesti. Niin olen ymmärtänyt. Niiden ei tarvitse käydä aseiden avulla kenenkään kimppuun koska niillä on kyky hoitaa asioita diplomatian avulla kuten Petraksen artikkeli yllä kertoo eikä niillä ole ’sionistista’ pyrkimystä totalitaariseen yhden eliitin yksinapaiseen maailmanherruuteen vaan moninapaiseen maailmaan jossa on useampi valtakeskus.

   • Gun control: Some inconvenient truths — muutama fakta asekontrolliin liittyen
    Varmaan pätee isompiinkin aseisiin, niitä ei haluta antaa niille joita hallitaan mielivaltaisesti ylivallan voimalla
    Otteita linkistä:
    The ownership/murder ratio does not hold up. The ratio of gun ownership does not correlate at all with the number of murders. For instance Norway, Canada and Switzerland lag only slightly behind the USA in the gun ownership ratio but the gun death ratio (especially in Norway and Switzerland) is but a fraction of America’s.

    Omistus / murha-suhde ei kestä. Aseen omistajuuden suhde ei korreloi ollenkaan murhien määrän kanssa. Esimerkiksi Norja, Kanada ja Sveitsi ovat vain hieman Yhdysvaltain takana aseiden omistusosuudessa, mutta aseiden kuolemansuhde (etenkin Norjassa ja Sveitsissä) on vain murto-osa amerikkalaisista.
    Bad guys can always get hold a gun.
    In this post I showed that the gun control project in America is absolutely dominated by Jewish interest groups, almost as much as with the open borders project. I go on to ask why Jews would be so hostile to private gun ownership. After all, they portray themselves – ad nauseam – as hapless hard-working victims of state-sponsored pogroms throughout history. But like so much of the Approved Version of History this trope doesn’t stand up. In actual fact Jews have always managed to inveigle themselves into the role of eminence grise, at the side of or behind the actual rulers, as ‘advisors’, enablers, financiers etc. This role, so obvious in every Western country today, seems to have applied for centuries, even in Muslim regions. My own research into pogroms suggests that for the most part – there most certainly have been exceptions – but for the most part they’ve been spontaneous outbursts by the hoi polloi rather than organised Government action.

    Tässä artikkelissa osoitin, että asevoimien valvontaprojekti Amerikassa on täysin juutalaisten eturyhmien hallitsema. …. Pohdin, miksi juutalaiset olisivat niin vihamielisiä yksityiselle aseiden omistukselle. Loppujen lopuksi he kuvaavat itseään – ad nauseam – valtion taistelevien pogromien onnettomiksi ahkeriksi uhreiksi koko historian ajan. Mutta kuten niin moni historian hyväksytty versio tämä kuva ei kestä. Itse asiassa juutalaiset ovat aina onnistuneet turvautumaan päämiesten rooliin, varsinaisten hallitsijoiden puolelle tai taakse, ”neuvonantajina”, mahdollisina, rahoittajina jne. …
    As an explanation for this apparent paradox I offer the experience of colonialism. Understand that every colonial power assigned top priority to disarming the colonised population. The British Empire expended enormous amounts of blood, treasure and a variety of tactics (carrots, sticks, deception) in separating the natives from their arms. Am I uncharitable in suggesting that Jews regard America as colonised territory, a territory in which their position relative to the general population is analogous to that of – for example – Whites in Kenya under colonialism?
    Tämän paradoksin selityksenä tarjoan kolonialistisen kokemuksen. … jokainen kolonialistinen valta on asettanut etusijalle asevoimien väestön hävittämiseen. Brittiläinen imperiumi kulutti valtavia määriä verta, aarteita ja erilaisia taktiikoita (porkkanoita, tikkuja, petoksia) erottaakseen alkuperäiskansat aseistansa.
    Olenko kiittämätön ehdottaessani, että juutalaiset pitävät Amerikkaa kolonialistisena alueena, jossa heidän asema suhteessa väestöön on samanlainen kuin esimerkiksi kolonialistisen Kenian Valkoisilla?
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160816

 4. Ohjustekniikka on lähinnä se millä venäjä lännen haastaa, mutta kokonaisuudessa ovat kuitenkin länttä asetekniikassa jäljessä.
  Venäjä on muuten joutunut tukalasta taloudellisesta tilanteestaan johtuen, perumaan tuon massiivisen armeijan uudistamisen. Ilmavoimien, maavoimien sekä laivaston jättihankeet on lyöty jäihin ja nyt Venäjä onkin aloittanut armeijan vanhan kaluston modernisointi hankkeen.

  Kiinalla taas on rahaa niin helvetisti, että he voivat jatkaa näitä huippukalliita projektejaan niin kuin lystäävät!

  Se mikä minua hieman huolettaa Venäjässä ja Kiinassa, on heidän energiapolitiikkansa.
  Lännessä pyritään vähentämään ydinvoimaa, kun taas Venäjä ja Kiina lisäävät sitä aivan saatanasti!
  Tästä seuraa väkisinkin se, että muut maat joiden kanssa Venäjä ja Kiina tekevät yhteistyötä, rupeavat myös lisäämään ydinvoiman käyttöä. Tämä johtaa todennäköisesti myös siihen että maailmaan muodostuu lisää ydinasevaltoja.

  • Toisaallta se etä maailmaan muodostuu lisää ydinasevaltioita on aika yksipuolisesti Lännen tai USA/Israel/Nato-koaliition syy. Jos se lopettaisi havittelunsa ja sotansa maailmanherruudesta niin muillekaan ei tulisi paineita rakentaa ydinaseita.
   Maailman suurin syöpäkasvain on juuri tuo koaliitio ja jos joku ihmiskunnan tuhoa niin juuri se. Sitä ohjaa voimakas tuho- tai riistavietti kuten petoeläimillä.
   Itse olen pelkistänyt asian niin että kyse on zio-masonic mafia (ZMM) vastaan muu maailma asetelmasta tai taistelusta eikä ole merkkejä siitä että tuo mafia (’valitut’) ainakaan vielä antautuisi ja asettuisi normaaliin uomiin. Koko ajan se suunnittelee uusia valloitussotia ja kokee pakkomielteiseksi elämäntehtäväkseen muiden alistamisen Talmudin oppien mukaan.

   • lisäys … Merkkejä siitä että Amerikka olisi saamassa tarpeekseen maata hallitsevan zm-mafian otteista on mutta paljon isompaa joukkovoimaa tarvittaisiin.
    Onko Amerikka saamassa tarpeekseen zio-masonic mafiasta ? … voiko maa enää vapautua kahleistaan? — Ote linkistä:
    https://www.veteranstoday.com/2017/10/31/pandering-to-israel-has-got-to-stop/
    ”Mafian lobbaus on äärettömän voimakasta eikä kukaan poliittisessa valta-asemassa oleva uskalla vastustaa heitä. Tilanne on ollut näin ainakin vuosisadan ajan.
    Merkittävät poikkeukset, kuten JFK, vahvistavat säännön ja muistuttavat, että on äärimmäisen epäviisasta vastustaa näitä ihmisiä. Siksi ainoa tapa voittaa heidät on paljastaa heidät, saada yleisö täysin tietoisiksi heistä, heidän petollisista toimistaan ja heidän syvästi häiritsevästä hegemonia tavoitteestaan, ei pelkästään Yhdysvaltoihin vaan koko maapalloon liittyen.”

    • ” Siksi ainoa tapa voittaa heidät on paljastaa heidät, saada yleisö täysin tietoisiksi heistä, heidän petollisista toimksistaan ja heidän syvästi häiritsevästä hegemonia tavoitteestaan,…”

     Asian tekee ongelmalliseksi mm. se että ainakin läntisen maailman valtamedia on zio-illuminati-mafian ohjauksessa ja heidän ostamansa rikolliset lakeijat eri maiden hallituksissa ovat jatkuvasti kiristämässä orwelilaista sensuuria ja valveutuneiden vainoa – kotoisia esimerkkejä ovat POLPO, huomattava joukko kantasuomalaisten vainoamiseen palkattuja nettikyttiä ja Ilja Janitski, joka on vangittu joukolla tekaistuja perusteita. Globaalilla tasolla räikeä esimerkki on Googlen suorittaman sensuuri.

     • Totta. Nuo ’mahtisaari-lakeijat’ ovat pahimpia. Ilman heitä homma ei onnistuisi.
      He ovat valmiit antamaan pahuudelle vallan, myymään itsensä koska heillä ei ole sellaista moraalista ryhtiä eikä empatiakykyä joka vaatisi toimimaan jalommin.

   • Totta tosiaankin. Antaas ajan mennä hieman eteenpäin. Israelissakin voi tapahtua ”vahdinvaihto”, jos Navetanhaju sivuutetaan, ja tilalle nousee joku toinen jolla on ”aivot”?Kiina-Venäjä hissuttelevat vaisusti uusissa keksinnöissään, ja uumoilevat uudenlaisen tietokone-järjestelmän kehittämistä, mihin lännellä ei ole mitään osallisuutta. Se muuttaisi pallopelin heidän edukseen.Sotaa voidaan käydä ilman räjähteitäkin.

 5. Xi vie — Trump vikisee … näinkö on?
  Analyysi: Ihastunut Trump sai diilinsä – mutta se ei ratkaise kaikkia maailman ongelmia
  Yhdysvaltain presidentti sanoo voivansa yhdessä Kiinan kanssa ratkaista ainakin suurimman osan maailman ongelmista. Kertomatta jäi miten, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

  Aika selvästi vaikuttaa siltä että Xi on ottanut johdon käsiinsä. Trump taitaa ymmärtää että on tyydyttävä vähempään ja opeteltava olemaan nöyrä suuremman edessä ? https://yle.fi/uutiset/3-9923740

 6. ”Paradise Papers paradisläckan CIA operation så att USA får nya skatteplanerare

  Är det inte märkligt att det aldrig fokuseras på amerikanska skatteparadis som Delaware, Nevada, Montana, South Dakota, Wyoming eller New York. Gömmer man sina pengar där, blir man inte anklagad för omoral av omoraliska journalister. USA tillhör världens största skatteparadis!

  Kvällens del 3 av SVT:s UG om Paradisäckan bevisar igen att SVT skall läggas ner genast. De slösar bara skattepengar på strunt och hjälper de stora västliga säkerhetstjänsterna som CIA. Det är CIA som är en av skaparna och finansiärer till ISIS och som har extremt mycket blod på sina händer även i andra sammanhang sedan det skapades 1947.

  White TV var först i världen att avslöja att databrottet som går under namnet Panama Papers var en CIA-operation för att skada USA:s konkurrerande skatteparadis i världen. Efteråt följde flera tunga avslöjanden att CIA missbrukar fulmedia för sina skumma syften. Avslöjanden kunde White TV göra så snabbt därför att det fanns kunskap som knyter CIA till Süddeutsche Zeitung och med stor sannolikhet även UG.

  Journalistnätverket som exklusivt fick arbeta med Paradisläckan är precis samma som det från Panamapapers. Naturligtvis får enbart gammelmedia tillgång till de genom brott framskaffade hemliga handlingar. CIA vet att man har god kontroll över sådana journalister. Alternativmedia som är mycket ärligare får naturligtvis inte delta i utvärderingen av materialet…”

  Koko artikkeli: http://whitetv.se/en/operation-inspection/1984.html

 7. Did Cold War Result from Internal Jewish Feud? — hyvä artikkeli joka selventää kuinka Trotskin ja Stalinin kommunismi erosivat toisistaan. Stalin oli nationalisti, Trotsky internationalisti.
  Missä menee Kiina? Näyttäisi ylempänä olevan artikkelin mukaan siltä että Kiina on pannut pääpainon nationalismiin.
  Muutama ote Makowin hyvästä artikkelista:

  Like Donald Trump, Hitler, Churchill & FDR, Stalin and Trotsky were Freemasons. Freemasonry is devoted to Cabalist global hegemony. However, Michael Piper Collins argued that the rivalry between Stalin and Trotsky was real and may have been over the shape of the New World Order, i.e. Communism.

  While most Leftists are dupes, I suspect the Left’s hatred of Trump is part of a large Masonic Jewish charade.

  ”There is no genuine validity in either the ”Right” or ”Left” positions in politics. These are artificial, Jew-invented positions. Jewish control of communications is absolutely essential to the success of this power system. Jewish political quackery would not long survive exposure. The Right-Left Age is the Jewish Age, and it is an age which, on the world stage, is now receding into the past. If America continues to live in this Jewish past, then America has no future.”

  NEOCONS ARE COMMUNISTS

  This led to the establishment of the power bloc that today–in the 21st century–is known as the ”neo-conservative” movement: that is, the Zionist-Trotskyite globalist warmongers who are using the wealth and power of the United States to enforce their world imperium.

  There were a few discerning voices who recognized that the fight between Stalin and Trotsky had a definitive ”Jewish slant” that needed to be examined in careful context. In the late 1950s, John H. Monk, the American nationalist and frankly anti-Semitic editor of the Texas-based journal, Grass Roots, published a remarkable essay entitled ”Let Us Look Into This Thing Called ’Trotsky Communism.'” He concluded…that, put simply: ”Trotsky Communism and Soviet Communism are enemies.”

  THE DIFFERENCE?
  ”What is the difference between a Stalinist and a Trotskyite? Some people will tell you:”All Communists are alike.”

  This is a dangerous piece of shallow misinformation. …A Stalinist represents primordial Russian nationalism. A Trotskyite represents the Jewish interests of New York City. The Jewish interests of New York suffered a terrific setback one day many years ago when a taciturn hood planted an ax in Leon Trotsky’s skull in a villa in Mexico.

  The world Communist conspiracy is not a Russian conspiracy; it is an American Jewish conspiracy. Today it is falling into great disrepute around the world. America is being blamed for supporting communism around the world. Unhappily, the charge is true. New York is the real hub of the conspiracy.
  https://www.henrymakow.com/2017/11/did-cold-war-result.html

  • lisäys linkistä:
   At the time of Stalin’s death in 1953–the circumstances of which suggest that he was certainly ”helped” to his death–the Soviet leader was becoming openly and actively hostile to political Zionism. ….In fact, in the Jan/Feb 2003 issue of The Barnes Review–Russian nationalist historian, Dr. Oleg Platonov, asserted, flat-out, that Stalin had indeed launched a major offensive against Zionism.
   Platonov, left, wrote:”The Jewish-Bolshevik rule over Russia was broken by Stalin who, in the second half of the 1930s, carried out a counter-revolution and stripped the carriers of the Zionist ideology of their power.
   In the 1930s and 1940s, no less than 800,000 Jewish Bolsheviks were annihilated under the leadership of Stalin–the elite of the anti-Russian organization which had planned to transform Russia into a Jewish state. Nearly all Jewish leaders were purged, and the chances of the remaining ones to regain power were reduced to a minimum.The last years of Stalin’s life were dedicated to the uprooting of Zionism and the liquidation of the organizations associated with it. — Platonov kirjoitti: ”Stalin mursi juutalaisbolsevikki-hallituksen Venäjällä 1930-luvun toisella puoliskolla ja suoritti vastavallankumouksen ja riisui vallasta sionistisen ideologian kannattajat.
   1930-luvulla ja 1940-luvulla peräti 800 000 juutalaista bolshevikia tuhoutui Stalinin johdolla – anti-venäläisen järjestön eliittiä, joka aikoi muuttaa Venäjän juutalaiseksi valtioksi.
   Lähes kaikki juutalaiset johtajat puhdistettiin ja jäljelle jääneiden mahdollisuudet palauttaa valta minimoitiin. Stalin omisti viimeiset vuotensa sionismin juurimiseen ja siihen liittyvien järjestöjen likvidointiin.”

   Tämä tekee ymmärrettäväksi sen miksi NL oli Hitlerin (sionistien?) NatsiSaksan päävihollinen. Myös sen miksi Stalinin voittoa NatsiSaksasta WW2:ssa arvostetaan valtavasti Venäjällä huolimatta sotaan liittyvistä valtavista menetyksistä. Mm. Putin on korostanut asiaa. Onhan se Venäjän nykyisen suvereenisuuden perusta. Maa ei ole kokenut Saksan kohtaloa eikä jäänyt miehitetyksi kuten Saksa.
   Ymmärrettäväksi tulee myös Amerikan neokonna-sionistien viha ja propaganda (johon IEurooppakin on saatu tai pakotettu/ostettu mukaan) nyky-Venäjää vastaan ja USA/Israel/Nato-koaliition yritys valloittaa maa uudestaan.

   • Mielenkiintoisia kuvioita, joista kouluissa ja yliopistoissa opetettava – sionisti-globalistien ohjeistama/sensuroima – historiankirjoitus vaikenee!

    • Tuo Platonovin selvitys voi myös osin selittää miksi Stalin on valtamediassa ja historian lehdillä leimattu yhdeksi pahimmista ja julmimmista ?

     • Tarkoitin tuossa sitä että Isä Aurinkoisen takana käytti valtaa vahva sionistieliitti keskuskomiteassa jolle päävastuu kommunismin hirmuteoista lankeaa.
      Vasta 30-luvun loppupuolella Stalin käynnisti vallankumouksen trotskilaisia vastaan ja valta siirtyi hänen käsiinsä lähes kokonaan. Voi ajatella että siitä varmaan saatiin hyvä syy pistää sionistien omistamassa valtamediassa Stalinin piikkiin kaikki pahuus mitä oli tapahtunut ennen sitäkin, mm Ukrainan Holodomoor ?
      Asiaa ei liene tarkemmin tutkittu mutta ehkä sekin vielä tutkitaan

 8. Aasian maiden johtajat ovat parhaillaan koolla Vietnamin Danangissa. Kokouksessa puhunut Kiinan presidentti Xi Jinping kertoi, että globalisaatiota ei voi kääntää takaisinpäin.

  Hän kuitenkin sanoi, että globalisaatiosta pitää tehdä tasapainoisempaa niin, että se hyödyttää kaikkia maita.

  Hän lupasi, että Kiina jatkaa avautumistaan. Kiinaa on arvosteltu siitä, että se ei päästä muiden maiden yrityksiä omille markkinoilleen kovinkaan helposti.

  Trump sanoi, että USA:ta ei enää käytetä hyväksi

  Aikaisemmin aamulla Suomen aikaa Aasian maiden talousjärjestön Apecin kokouksessa puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että nykyinen kaupan alijäämä Kiinan kanssa ei ole hyväksyttävää.

  – Me emme enää hyväksy tätä kroonista hyväksikäyttöä, sanoi Trump.

  – Me vaadimme, että kauppa on tästä lähtien oikeudenmukaista ja tasa-arvoista, sanoi Trump.
  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711102200523688_ul.shtml

  Huvittaa tuo Trump: ”meitä ei enää käytetä hyväksi…!” Kuka tuollaiseen uskoo kun maa ei ole muuta tehnyt eikä teekään kuin käyttää muita hyväksi.
  Pelkkää huvittavaa sanahelinää ja propagandaa … tuskin mies itsekään ymmärtää mitä puhuu tai sitten ymmärtää mutta puhuu silti …
  Xi:n globalisaatio näyttää tarkoittavan aivan muuta kuin sionistien ja nwo-mafian ryöstö-globalisaatio. Se on hyvänlaatuista globalisaatiota josta kaikki hyötyvät, ei totalitaarista korporaatio- ta ’sionismi-globalismia’ jossa korporaatio- ja finanssieliitti kerää kerman ja muut nuolevat näppejään.

  • Pieni yksityiskohta: Luin että Trump turvautui pikaruokaan Kiinassa. Miksi? Sehän on se epäterveellisin ja vaarallisin ruoka jolla jenkit tuhoavat terveyttään ja levittävät tapaa maailmalle. Yrittikö mainostaa McDonaldsia ja vetää kiinalaiset hampurilais, ranskis- ja kokis linjalle? No, mene ja tiedä mutta aika typerä liike presidentiltä joka kertoi millä tasolla mennään.
   Poor nutrition and obesity. In my work as an educator, I spent a lot of time with low income white kids and their families. I was struck by how poorly so many of them ate, and how overweight so many of the kids were even at their very young ages. They looked pasty, dulled.
   I vividly remember my own issues with food. There I was, fifty pounds heavier than I am now, at the McDonald’s counter ordering my usual four hamburgers and three orders of French fries (yes) and a large Coke. I’d gobble and wash that down — eating with my hands, no silverware, and the paper cup were metaphors for my pathetic existence at that moment — and to top it off, engulf a Snickers bar, make that two Snickers bars. Bloated and dopey, I’d fall into bed, thud, to sleep like I was dead, nowhere near bedtime, the sun coming through the window.
   Addictions: An Example of the Interplay of the Public and Private
   http://www.theoccidentalobserver.net/2017/11/08/addictions-an-example-of-the-interplay-of-the-public-and-private/#more-155043

   • Tuo roskaruoka-kulttuurin edistäminen sopii hyvin sionisti-globalistien väestönvähentämis-agendaan. Roskaruokapainotteinen ruokavalio lisää sairastavuutta moniin tauteihin, myös tappavaviin. Siinä ohessa sionisti-globalistien rikollinen Big Pharma saa erittäin tuottoisaa lisä-bisnestä.
    Oma lukunsa on erityisesti Monsanton GM-ruoka ja sen kanssa käsikädessä kulkeva ihmisille ja eläimille erittäin haitallinen glyfosaatti-rikkaruohomyrkky, jotka samoin lisäävät ihmisten sairastavuutta.

    Joidenkin maailman pirullisimmaksi firmaksi katsoma Monsanto yrittää hyvin agressiivisesti vallata GM-ravintokasveillaan maailman ruuantuotantoa. William Engdahl on kirjoittanut tästä kirjan
    “Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation”
    Lyhyt esittely kirjasta:

    ”F. William Engdahl is a skillfully researched book that focuses on how a small socio-political American elite seeks to establish control over the very basis of human survival: the provision of our daily bread.

    This is no ordinary book about the perils of GMO. Engdahl takes the reader inside the corridors of power, into the backrooms of the science labs, behind closed doors in the corporate boardrooms. The author cogently reveals a diabolical world of profit-driven political intrigue, government corruption and coercion, where genetic manipulation and the patenting of life forms are used to gain worldwide control over food production. If the book often reads as a crime story, that should come as no surprise. For that is what it is.

    Engdahl’s carefully argued critique goes far beyond the familiar controversies surrounding the practice of genetic modification as a scientific technique.” – https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

     • Yhtä helvettiä on tämä koko korporaatiokapitalismi jossa pelkkä raha ohjaa. Mitä enemmän siitä pääsee perille sitä enemmän vatutuskäyrä nousee. Helvetissä kehitetty saatanan palvojien tuhoprojekti .

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here