Viimeisten vuosien tapahtumat ulkopolitiikan johdossa ihmetyttävät kehityksen pitkän aikajänteen seuraajia. Ollaan selvästi siirrytty Sauli Niinistön aikaan, jolle leimallista on vastuun väistely ja puskista tulleet, ilman perustuslaillisia toimivaltuuksia tehdyt päätökset. Sinimustien (ent. sininen tulevaisuus, ent. uuvatti ja o.s. perussuomalaiset) nousu vaa’ankielen asemaan hallituksessa on vain nopeuttanut ja entisestään sekoittanut tätä kehitystä.

Ensimmäinen isompi kupru tapahtui, kun TP-UTVA eli presidentin ja hallituksen ulkopoliittisen ministerivaliokunnan yhteiselin hyväksyi NATOn isäntämaasopimuksen. Kyse oli selkeästi valtiosopimuksesta, jonka valtiosopimusluonne kuitenkin kiistettiin ponnekkaasti, eikä asiaa tuotu eduskunnan tai edes koko hallituksen päätettäväksi.

Vastavalkea on osaltaan informoinut lukijoitaan NATOn isäntämaasopimuksen syntymisen vaiheista. Tärkeimpinä eduskunnan sivuuttamiseen vaikuttaneina toimijoina olivat silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja puolustusministeri Carl Haglund (r). Heidän roolistaan kerroimme Vastavalkean artikkelissa.

Vastavalkean Vesa Raiskila tarkasteli Helsingin Sanomien valheuutisointia asiassa artikkelissaan ”Helsingin Sanomat: eduskunta hyväksyi isäntämaasopimuksen”. Lehti taipui Vastavalkean hankkiman asiantuntijalausunnon seurauksena lopulta oikaisemaan väitteensä, tosin melkoisen venkuloinnin jälkeen.

TP-UTVA on laajennettunakin ministerivaliokuntana pelkkä ministerivaliokunta, jolla ei ole ulkopolitiikassa perustuslaissa säädettyä päätöksentekovaltaa; sen vallankäyttö rajoittuu asioiden valmisteluun valtioneuvostolle. Kaiken huipuksi tämän perustuslain vastaisin menettelyin päätetyn NATOn isäntämaasopimuksen allekirjoitti puolustusvoimien komentaja, jolla ei ole ilman asianmukaista valtuutusta oikeutta allekirjoittaa yhtään mitään Suomen valtion nimissä ja puolesta. Tällainen valtuutus toki mielikuvatasolla oli, kun presidentti Sauli Niinistö seisoi komentaja Jarmo Lindbergin takana allekirjoitustilanteessa.

Missä luuraavat Suomen ennen niin vahvat perustuslaki- ja valtiosääntöasiantuntijat?

Sen me tiedämme, että presidentti Sauli Niinistö vaiensi (tai ainakin yritti vaientaa) häntä aiemmin arvostelleen valtiosääntöoikeuden professorin Veli-Pekka Viljasen syrjäyttämällä hänet jo oikeusministeriön ehdokkuuden virkaan saaneenakin oikeuskanslerin virantäytössä. Sauli Niinistö ajoi omiakin virkatoimiaan valvovaksi oikeuskansleriksi suosikkinsa Tuomas Pöystin. Tällainen käytäntö on ominaista diktatuurimaille; oikeusvaltiossa tällaista ei olettaisi tapahtuvan.

Tämä lienee ollut riittävä opetus muille perustuslakiasiantuntijoille pitää matalampaa arvosteluprofiilia, jos aikovat korkeammille virkapaikoille. Niinpä julkisuudessa mielellään esiintyvät ”asiantuntijat” Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro eivät ole Valtiosääntöblogissaan tarttuneet NATOn isäntämaasopimusprosessiin ja sen perustuslaillisiin ongelmiin. Heidän pikkulusikkansa nähdään kyllä sote-sopassa, mutta kauhalla ei ole ilmeisesti enempää kompetenssia annettu.

NATOn isäntämaasopimusta seurasivat sitten kuumeiseen tahtiin puolustusministeri Jussi Niinistön solmimat puolustusyhteistyösopimukset Britannian ja USA:n kanssa. Näidenkin sopimusten taustalla ollut perustuslain mukainen päätöksenteko (jos sellaista ylipäätään oli) jäi kovasti hämärän peittoon.

Ja nyt viimeisimpänä puolustusministeri Jussi Niinistö osoittaa yksityistä aloitteellisuutta kutsumalla Yhdysvaltain puolustusministerille osoittamallaan pyynnöllä USA:n puolustusvoimia mukaan suureen sotaharjoitukseen joskus 2020 tai 2021. Jo harjoitusajankohdan epämääräisyys paljastaa sen, ettei koko asiasta ole valtionhallinnossa tehty vielä minkäänlaista päätöstä.

Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.

Ollaan Urho Kekkosen viimeisten presidenttiaikojen toimintamoodissa, jolloin hiiret hyppivät pöydälle ja presidentinkanslian päällikkö Juhani Perttunen kepukavereineen hoiti suvereenisti presidentin tehtäviä.

Nyt nähdyt arvottomat näytelmät osoittavat, että presidentti Sauli Niinistö on menettänyt otteensa ulkopolitiikan johdossa ja puolustusvoimien ylipäällikkönä. Toisaalta mukana saattaa olla taktikointia presidenttikisassa, jossa Niinistö vetäytyy usein nähtyyn tapaansa vastuusta eikä halua tulla yhdistetyksi NATO-lähentymiseen, koska selvä enemmistö suomalaisista vastustaa sotilasliiton jäsenyyttä.

Tauno O. Mehtälä
päätoimittaja


¤

Kuva (uudelleenrajattu): www.kremlin.ru via Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

132 KOMMENTTIA

 1. Niinistö nöyrytti Niinistöä,niin kai tämän voi tulkita Jussi saa huseerata omien lähtökohtensa vaikutteiden tuomisessa ennen marginaalista nyt valtavirraksi,toivottavasti jotkinn rohkeat esittävät Jussille epäluottamuslausetta eduskunnassa,aihetta olisi aivan valtiollisen uskottavuutemmekin vuoksi.
  Samalla tulisi kansalle tuoda julkiseksi ja ymmärrettäväksi puolustusvoimain nykyinen ajautumnen Pentagonin haukkojen vaikutuspiirn,pentagonissa ei kaikki todellakaan kuulu tuohon viiteryhmään.

  • En ole samaa mieltä: Niinistö ei nöyryyttänyt Niinistöä — pikemminkin molemmat kusettavat yhteistuumin NATO-jäsenyyttä vastustavia suomalaisia

   • Suomen suhteista ulkovaltoihin vastaa presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa,jos Presidenttnä toimnut Niinistö ei olut tetoinen puolustusministeri Niinistön touhuamasta hankkeesta,eikä edes utvaa informoitu, Jussi ylitti valtuutensa roimasti,joutaisi valtakunnanoikeus oikeastaan selvittämään tapahtuneet,vastaisenvaralle.

    • Tiedän tuon. Mutta en usko SNiinistön olleen tietämätön vaikka hän niin sanookin. Toisaalta jos SNiinistö todella oli tietämätön, on hän siinäkin tapauksessa presidentiksi sopimaton.

     • Selvääkin selvempi Sauli Niinistön juoni.

      Sauli Niinistö oli jo aikaisemmn suhmuroinut salaa mm. USAn, NATOn, Ison Britannnan, Norjan, Ruotsin kanssa suursotaharjoituksista Suomessa.

      Eikä Suomessa ole sellaista puolustusminsteriä, jolla olisi otsaa saatikka munaa sivuuttaa itsensä puolustusministeriksi nimittäjä, esimies, armeijan ylipäällikkö, tasavallan presidentti.

      Sauli Niinistö pelasi ja käski Jussi Niinistön suursotaharjoituksen kasvoiksi, jotta pääsi itse pakenemaan vastuutaan.

 2. Se joka tuntee oikeuselämää muutaman viime vuosikymmenen ajalta on havainnut jo pitkään että kaikki on muuttunut.

  Oikeuselämässä minkään ei pitäisi muuttua. Oikeus ei tunne sanaa muutos.

  Oikeus on Jumalan luoma ja asettama. Ihminen on polkenut jalkoihinsa kaikki Jumalan lait.

  Tuomio tulee olemaan sanoin kuvaamaton.

 3. Hyvin huomautettu. Jumala ompi ”Linnamme”, ainakin pitäisi olla. Maan johto on kallellaan länteen päin, sieltä niitä ohjeita noudatetaan. Enää ei tanssita jenkan ja polkan tahdissa, nyt on uudet sävelet, ja kapelimestareina ”Hill-billy johtajat”.

  • “Satan’s smoke has made its way into
   the Temple of God through some crack.
   —GIOVANNI BATTISTA MONTINI*

 4. NATO:n sivuilta löytyy tieto, että Suomi on sopinut Walesin kokouksessa 2014 myös ilmasta-maahan ohjuskaupoista, jotka tehdään yhteishankintana: 11 NATO Allies and Finland united in buying Precision Guided Munitions https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_148422.htm

  Aselasti on määrä toimittaa tilaajille 2018 ”NATO:n alueiden” puolustamiseksi (Wales Summit Declaration, Issued by the Heads of State and Government participating in the meeting of the North Atlantic Council in Wales https://www.nato.int/cps/ic/natohq/official_texts_112964.htm).

  ”This agreement is made to facilitate and officialize the presence of NATO troops during any type of missions on the host nation land.” https://shape.smugmug.com/SACEUR/Host-Nation-Agreement-signatur/

  Rauhanpuolustajat, valmistautukaa päätymään kuulusteluselliin.

 5. Törkeäähän tämä on, äärimmäisen törkeää. Maata johtaa kiero ja moraalisesti ryhditön, itsensä ylemmyyteen nostanut eliitti. Se on kiistaton tosiasia. Jos kansa kaiken tämän hyväksyy niin suuri häpeä on sekin.
  Itse lohduttaudun Oswald Spenglerin viisaudella 100v takaa, että riistavietin ohjaama Imperium sotilasliitto Natoineen jonka siipien suojaan on hakeuduttu ei ole pitkäikäinen ja on kuolemaan tuomittu.
  Toivottavasti emme itse tuhoudu mukana. Tai pahemmin kuin jo olemme tuhoutuneet.

 6. Puolustusvoimien ylimmäinen komentaja sanoo ettei tiennyt: ”Presidentti Sauli Niinistö IS:lle: ”En ole ollut tietoinen sotaharjoituksen valmistelusta” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005444211.html

  ”Niinistö ei kuitenkaan näe, että puolustusministerin ”aktiivinen” toiminta olisi aiheuttanut suurta haittaa.
  – Mitään merkittävää vahinkoa ei ole syntynyt, Niinistö sanoo. ”

  • Tuohan on naurettavaa … ettei Presidentti muka tiedä tällaisen asian valmistelusta… HEH — ei voi mitenkään olla totta.
   Ei tämän luokan paksu pajunköysi voi mitenkään kelvata kansalle tai jos niin sitten on kyllä sanottava että kansa on kuin lobotomia-potilaiden sairaala-osasto… mutta ei se sitä ole.
   Se ei vaan välitä ja elää ’herran haltuun-apatiassa’ jonka takana on YLEn ja valtamedian tehokas pitkäaikainen aivopesu.
   Kuten päätoimittaja osuvasti sanoo: ’Ollaan Urho Kekkosen viimeisten presidenttiaikojen toimintamoodissa, jolloin hiiret hyppivät pöydälle ja presidentinkanslian päällikkö Juhani Perttunen kepukavereineen hoiti suvereenisti presidentin tehtäviä.’ — kyllä, juuri näin.
   Meillä on sitten presidentti jonka aivoterveyttä on alettava epäillä kuten epäillään Trumpinkin…? ja voiko hän jatkaa jos tilanne on tämä ? mihin vielä joudummekaan kun hiiret hyppivät pöydälle.

   • Blogi: Arto Luukkanen, la 11.11.2017 08:38
    http://beta.oikeamedia.com/o1-46440
    Rienaava pääministeri pisti vitsiksi?
    Pääministeri ei vastannut siihen valehteliko vai ei. Juha väisti kysymyksen ja tarjoili kansanedustajille vain naurua ja hilpeyttä. Lapsetkin otettiin mukaan.
    — Blogia lukiessa kävi kyllä presidenttikin mielessä. Ja koko kokkarikööri kavereineen.

    • Tuo kokkarikööri jonka koti on Brysselissä, raamattu roskiksessa ja isänmaa vedettynä Brysselin vessanpöntöstä alas – ja kuitenkin joukko viherpunikki-toimittajien dominoiman valta-VALE-median tyhmentämiä hyödyllisiä idiootteja äänestää näitä maanpettureita ’koti-, uskonto- ja isänmaa’-puolueen edustajina!

     Vajaan kuukauden päästä he järjestävät meidän rahoillamme kalliiksi tulevan irvokkaan ilveilyn, jossa juhlitaan Suomen satavuotista ”itsenäisyyttä” – ITSENÄISYYTTÄ, jonka nämä MAANPETTURIT ovat tuhonneet luovuttamalla sen kantasuomalaisten ja kantaeurooppalaisten valkoista kansanmurhaa toteuttavalle EU-diktatuurille, ks. ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     • Hyvä linkki, kertoo totuuden. Jokaisen pitäisi lukea.
      Ihmetyttää vaan tuo kreivi. Mikä on miehen motiivi tuhota? Ellei ole itse jutikka niin miksi tällaista?
      Täytyy olla joku vaikea henkinen ongelma, lähinnä narsistinen itsetuntoon liittyvä. Idealisoi sairasta diktatuuria ja paljastaa oman sairautensa.

    • Tarkistin tuon R C-K:n, ’pan-Eurooppa kreivin’ taustoja.
     Aika monta asiaa selvisi jotka selittävät paljon.
     1: Vaimo Ida Roland oli kreiviä 13v vanhempi jutalainen. Äiti ei hyväksynyt liittoa.
     (Roland was Jewish.[1] She fled from Austria in 1938 and lived from 1940 to 1945 in New York. Later she resided in Switzerland https://en.wikipedia.org/wiki/Ida_Roland)
     2: Hän esitti visionsa liityttyään vapaamurariloosiin. Hänen pan-eurooppalaisia alkoivat heti rahoittaa maailman huipulla vaikutavat tunnetuimmat pankkiirisuvut.
     According to his autobiography, at the beginning of 1924 his friend Baron Louis de Rothschild introduced him to Max Warburg who offered to finance his movement for the next 3 years by giving him 60,000 gold marks. Warburg remained sincerely interested in the movement for the remainder of his life and served as an intermediate for Coudenhove-Kalergi with influential Americans such as banker Paul Warburg and financier Bernard Baruch.
     3: In the winter of 1945, Harry S. Truman read an article in the December issue of Collier’s magazine that Coudenhove-Kalergi posted about the integration of Europe. His article impressed Truman, and it was adopted to the United States’ official policy.[38]
     4: In his attitudes towards race and religion, Coudenhove-Kalergi continued the work of his father. In his youth, the elder Coudenhove-Kalergi was an antisemite. … In his treatise Das Wesen des Antisemitismus (The Essence of Antisemitism) he traced that fanaticism to religious bigotry that originated in the promulgation of Torah under Ezra.
     The Book of Ezra describes … he is said to have enforced observance of the Torah. He was described as exhorting the Israelite people to be sure to follow the Torah Law so as not to intermarry with people of particular different religions, a set of commandments described in the Pentateuch.[5][6]
     5: According to a masonic report, Coudenhove-Kalergi died of a stroke.[56] His secretary, however, indicated that Coudenhove-Kalergi possibly committed suicide. In the memoir his secretary wrote, she said his death was kept secret so as not to disappoint those who considered him to be the great visionary of European integration.[57]
     https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi
     Tällaisen aika onnettomalta vaikuttavan miehen ja taustojen käsialaa on EU. Hyvä tietää.
     Suomen tuhoamisohjelma
     EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat. Jo v. 1923 hän julisti vapaamuurariveljilleen, että ”juutalaisen aatelisrodun” on tultava Euroopan valtiaaksi. Tähän pääsemiseksi eurooppalaiset tulee risteyttää aasialaisten ja mustien kanssa. Tuloksena on uusi helposti hallittava rotu vailla luonnetta.
     http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     • ”EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat. Jo v. 1923 hän julisti vapaamuurariveljilleen, että ”juutalaisen aatelisrodun” on tultava Euroopan valtiaaksi. Tähän pääsemiseksi eurooppalaiset tulee risteyttää aasialaisten ja mustien kanssa. Tuloksena on uusi helposti hallittava rotu vailla luonnetta.”

      Tämä edustaa TODELLISTA, räikeää rasismia. Mm tästä vaikenee ”Virallinen sivusto Kansainvälisen Paneurooppalaisen Unionin Suomen osasto.”, http://www.paneuropa.org/~fi/
      Vaikenemalla monista muista Magneettimedian artikkelissa esille tuoduista negatiivisista asioista saadaan tuolla virallisella sivustolla mustakin näyttämään valkoiselta ja EU-diktatuurin edustama ”paneurooppalaisuus” tavoiteltavalta.

      Juuri tätä räikeää rasismia, joka samalla merkitsee valkoista kansanmurhaa, EU toteuttaa tällä hetkellä useimmissa EU-diktatuuriin alistetuissa maissa vallassa olevien maanpetturihallitusten avulla.

     • Yllättäen huomasin, että Paavo väyrynen on kirjoittanut seuraavan teoksen:
      ”Paneurooppa ja uusidealismi : tutkielma Richard Coudenhove-Kalergin filosofisista ja yhteiskunnallisista ajatuksista”, 1997.
      Täytyypä koettaa saada tuo kirja käsiinsä!

     • Voi kysyä oliko kyseessä mikään salaliitto? Kaikkihan tapahtui avoimesti?
      Wikin tiedot viittaavat siihen että C-K oli lapsuuden traumojen jättämien itsetunto-ongelmien vanki ja kun sai tukea rikkailta ja menestyneiltä sionisteilta alkoi idealisoida heitä ’aatelisrotuna’. Ja niin hänestä tuli hyvä ’Judas Goat’. ?
      Tuohan on yleinen kuvio kun oma itsetunto on heikko.
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712

   • ”Kymmenvuotias poika on innostunut partiolaisuuteen ja ansiomerkkien kerääminen on hänen kaikkinielevä harrastuksensa; mutta jos kysyy, miksi hän tätä kaikkea puuhaa ja mistä innostus johtuu, saa vastaukseksi kummallisen katseen: poika ei pysty tiedostamaan toimintansa vaikuttimia.
    Mutta tämä koskee myös suurta määrää itsetiedostukseen nähden alkeelliselle tasolle jääneitä persoonia (heitä on aivan liian paljon myös vallan portailla, oma havainto ja lisäys) millä ikäkaudella tahansa; se koskee monia ulospäin kääntyneitä ihmisiä, joiden kykenemättömyys ’mennä omaan itseensä’ niin usein pistää silmään.” (Eino Kaila, Persoonallisuus)

  • Re: [Totuudenetsijä Sun, 12 Nov 2017 22:56:29 +0200]

   whois paneuropa.org

   Domain: PANEUROPA.ORG
   Name: Dirk Hermann Voss
   Organization: Paneuropa Union Deutschland
   Street: Hans-Adloch-Str 18
   City: Augsburg
   State/Province: DE
   Postal Code: 86157
   Country: DE
   Phone: +49.821528344
   Email: paneuropa@prowide.de

   • Tuolla viittaamallasi ’deutsch/english/francais’-paneuropa-sivustolla on itseasiassa vielä Suomen vastaavaa sivustoa äitelämmäksi steriloitua tekstiä Coudenhove-Kalergista ja hänen Paneurooppa-”visiostaan”.
    Esim.:

    Paneuropa.org: ”The liberation of the peoples of Central and Eastern Europe from the yoke of Soviet communism has opened a new phase of European history…Even after the demise of communist rule over half of our continent, the Pan-Europa Union is not satisfied with the status quo.”

    Vrt.
    ”Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship
    2006-02-27 21:13
    Vladimir Bukovksy,the 63-year old former Soviet dissident, fears that the European Union is on its way to becoming another Soviet Union. In a speech he delivered in Brussels last week Mr Bukovsky called the EU a “monster” that must be destroyed, the sooner the better, before it develops into a fullfledged totalitarian
    state.”, https://www.brusselsjournal.com/node/865

    Itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi n. neljännesvuosisata sitten yhden kirjoistaan
    ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”.

    Britti-patriootti David Noakes sanoo perehtyneensä kaikkiin kuuteen EU-perussopimukseen.
    Siltä pohjalta voi lukea hänen sivustoaan ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://www.eutruth.org.uk/ ja verrata sitä makeaan ’paneuropa.org’-propagandaan – propagandaa tyypillisimmillään!

    Noakesin mukaan esim.
    ”EU Constitution is similar to the Soviet. And EU Commissioners similar to Soviet Politburo members.
    The EU parliament is a sham with no power – just like the old Soviet parliament.”

 7. Natottajat, jotka rahoineen ja uhrautuvine opastuksineen nostivat S. Niinistön pressaksi, eivät jää pulaan. Heillä on niin vahva halu hävittää Suomen itsenäisyys ja antaa loputkin vieraalle pääomalle, rakkaille ulkomaisille veriveljestöille. Natottajilla on varasuunnitelma: Jotain yllättävää tapahtuu ja marionetti S. Niinistö vetäytyy viime metreillä. Valmiina on kuitenkin itsensä teräkuntoon hionut kokoomuksen uusi musta marionettihevonen: Helsingin pormestari. Tällaisia vaihtoehtoisia kehityskulkuja on jostain syystä pulpahtanut vain mieleen.

  Surkeatahan tämä militarisoituminen tekosyiden nojalla on. Sotateollisuus toiselta puolelta maapalloa väkisinlobbaa ja myy sodanuhkaa puolustusvoimain johdolle kuin Hölmölän sadussa: ”Myytävänä uhkaa! Maksakaa vähittäismaksulla!” Koko Itäeurooppa on täynnä itään ( muka Iraniin ) sojottavia ohjuksia. Krimin niemimaan vastarannallakin Romaniassa on tukikohta. Kai sitä nyt haluaa Venäjä puolustaa itseänsä. Tästä on nostettu nyt peruste kaikkin veronmaksajien rahojen viemiseksi turhiin aseisiin pois vähempiosaisten elämän tukemisesta. Sen sijaan, että käytettäisiin diplomatiaa, keskustelua suhteiden hoitamiseksi. Tätä menoa Suomi kuolee sukupuuttoon – mutta sitähän ilmeisesti halutaankin.

  ”Sotaleikki” on niin vallantunnetta nostattavaa ja muitakin nosteita ne mielikuvat ohjuksista näköjään aikaansaavat militaristisessa ja naisia halveksuen ja alistavasti ”sotaleikkeihinsä” sekoittavassa mielessä.

 8. Presidentti Sauli Niinistö ajelee kaksilla rattailla.Tehtyään Lindbergin kanssa tai laittoi tämän allekirjoittamaan salaisen isäntämaasopimuksen Natoon,hän tiesi ettei kansan parissa Natoa tulla koskaan kannattamaan määräenemmistöllä.Siksi äänestäjiä kalastaakseen hän suosittelee Natosta kansanäänestystä.Pelle koko ukko!

  • Pelle joka valtamedian mukaan nauttii 70% kansan suosiota. Mitä se kertoo kansastamme?
   Emmekö ymmärrä vai olemmeko pahaa kansaa kun laskemme maassamme pahuuden voimat liikkeelle?
   Taistelu pahaa vastaan on syvähenkistä miehuutta mutta vaitiolo mielivallan edessä tai jättäytyminen tapahtumien armoille on pelkuruutta ja väärää nöyryyttä, jossa korkeamman voiman uskotaan säätävän asiat omalla ja oikealla tavallaan.

   Eino Kailan kirjassa Syvähenkinen elämä sanoo Aristofilos:

   ”Enkä minä suinkaan sano: Älä vastusta pahaa. Minä sanon suoraan päinvastoin: Vastusta pahaa kaikella voimallasi. Minkä tiedät oikeaksi, sen puolesta taistele järkähtämättä loppuun asti. Tämä on Iäisen Tahto.

 9. Taas yksi syy lisää ilveillä Suomen satavuotisella ”itsenäisyydellä”:

  ”EU-komissio ajaa ”sotilaallista Schengeniä

  EU-komissio haluaa poistaa esteitä sotilaskaluston- ja henkilöstön siirtelyltä jäsenmaiden välillä.
  Euroopan komissio ehdotti perjantaina useita toimenpiteitä, jotka helpottavat sotilaskaluston ja -henkilöstön siirtelyä jäsenmaiden välillä.

  Asiasta on käytetty myös termiä ”sotilaallinen Schengen”.

  – Sotilashenkilöstön ja -kaluston siirtelyä hidastavat lait sekä fyysiset ja regulatoriset esteet, totesi EU:n kuljetusasioista vastaava komissaari Violeta Bulc.
  EU-komissio julkistaa toimeenpanosuunnitelman ensi vuonna.”

  https://www.kansalainen.fi/eu-komissio-ajaa-sotilaallista-schengenia/

 10. Mitkä V.Putinin julkituomattomat todelliset tarkoitusperät lienevätkin niin siitä huolimatta hänen seuraavassa kuuden minuutin mittaisessa videossa antamansa tilannekuvaus on ilmeisen oikeaanosuva:

  ”Putin: New World Order Are in Final Stages Of Their European Master-Plan”,

  • Monenlaista Putinista puhutaan ja trotskilainen sionistimafia tekee kaikkensa miehen maineen tahrimiseksi. Ja ikävä kyllä siihen mekin olemme sotkeutuneet tyhmyyttämme.
   Kuitenkin on paljon hyviä tosiasioita joita ei voi kiistää.
   Prof. Walter G. Moss, amerikkal. Venäjän historian asiantuntija: Vladimir Putinille politiikka on sydämen eikä vain vallankäytön asia
   Kuten Pietari Suuri, Putin korostaa hallituksen vahvistamisen tärkeyttä ja isänmaallisuutta.
   Putin muotoili uudelleen Virallisen Kansalaisuusideologian, joka oli olemassa tsaari Nikolai I aikana. Tämä ideologia voidaan tiivistää kolmeen sanaan: ortodoksisuus, autokratia ja kansallishenki.
   ”Eri tavoin hän on myös korostanut ortodoksisuuden keskeistä merkitystä liittyen Venäjän historiaan ja arvoihin ja ilmoitti, että hän on henkilökohtaisesti palannut ortodoksiseen uskoon, jota hänen äitinsä vaali.
   (Mitä Krimi merkitsee Venäjälle: http://souloftheeast.org/2014/03/28/what-is-crimea-for-russia/)
   Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”.
   Käsite on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”

   Tuossa oli muutama lause Moss’in alla olevan linkin artikkelista
   Walter G. Moss is a professor emeritus of history at Eastern Michigan University and Contributing Editor of HNN. He is the author of A History of Russia, Vol. I and Vol. II. For a list of his recent books and online publications, click here. – See more at: http://historynewsnetwork.org/article/158989#sthash.DGhvIH5k.dpuf
   Ilman vahvaa ja ’suvereenista demokratiaa’, jossa johto kuulee, ymmärtää ja toimii kansan enemmistön näkemyksiä arvostaen joudutaan vaikeuksiin.
   Oikea demokratia ei saa mahdollistaa valtion kaaokseen ajautumista kuten on tapahtunut Lännessä; päinvastoin sen tulee tukea eheyttä mutta samalla mahdollistaa avoin ja vapaa henkinen ilmapiiri jolla ei pyritä valtion hajottamiseen.
   ’Suvereenissa demokratiassa’ kyse on tilanteen vaatimasta järjestyksestä, joka – kuin kivijalka rakennuksessa – palvelee koko kansan etua. Voi puhua asenteesta, joka liittyy oivallukseen, että jokainen järjestys on muuttuva ja riittämätön, mutta myös kriittiseen uskoon, että on välttämätöntä alistua sellaiseen järjestykseen, jossa yhteinen hyvä ohjaa mutta joka ei tukahduta vapautta silloin kun se palvelee yhteistä hyvää.

   • No, tämä on tietysti se kuva joka meille länteen ulospäin halutaan näyttää, totuus voi olla sitten jotain ihan muuta.

    Edustaako Putin todella vastavoimaa Uudelle Maailmanjärjestykselle?

    Itseäni on viime aikoina alkanut epäilyttää tämä väite.
    Syitä siihen on lukuisia.

   • Prof. Heikki Ylikangas aikanaan sanaili että mikäli ideat eivät liiku alhaalta ylös, sellainen yhteiskunta ei pysty uudistumaan vaan jähmettyy.

    Ylikankaan voi ymmärtää kertoneen: Hierarkian ensimmäinen sääntö kuuluu ”Hierarkia on säilytettävä!”

    Meillä kansanedustajat ovat ja pysyvät ryhmäkurissa pelätessään ettei heitä oteta uudelleen ehdokkaiksi mikäli he lipeävät puoluejohdon sanelemista linjauksista. Meillä virkamiehet (ja kansanedustajat) tottelevat sitä, jolla on valta virkanimityksiin, eivät äänestäjiä.

    • Näin on meillä.
     ’..Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”.
     Käsite on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”..’
     Olisipa meilläkin tällainen demokratia.

    • R;iikka, juuri tuosta syystä ja muistakin, mikään EI koskaan muutu.
     Äänestäminen ei vaikuta juuri mitään, koska samaa agendaa seurataan joka tapauksessa, oli sitten mikä tahansa puolue suurimman paikalla.

     • Jos on hyvä agenda niin miksi pitäisi muuttua?
      Oleellista on se että agenda on sellainen että sen enemmistö allekirjoittaa. Loppujen lopuksi jos viisaasti eletään niin ei ole paljon vaihtoehtoja.
      Pitäisi vain saada se viisaus johtoon. Ja kyllä se äänestämälläkin on mahdollista kun ääni vaan annetaan oikeille ihmisille eikä huijareille ja valvotaan vallassa olevia kansanäänestyksillä.
      Paras tietysti olisi valistunut ja viisas itsevaltias mutta se jää utopiaksi.

     • Koska Suomen läpimädässä puoluelaitoksessa noudatetaan tiukasti perustuslainvastaista puoluekuria, niin EU-diktatuurin/sionisti-globalistien tarvitsee lahjuksilla tehdä vain kunkin puolueen muutamat harvat avainhenkilöt EUnukeiksi – ja Suomi lähettää aina ruskeakieliset edustajansa Brysseliin nöyrästi kuuntelemaan pöydän alle, mitä isot pojat pöydän ympärillä päättävät; ”mallioppilaan” maineen on pysyttävä tahriintumattomana, jotta kukin nomenklatuurasta pääsee vuorollaan nauttimaan Brysselin lihapatojen antimista.

      Näin britti-patriootti David Noakes, http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html:

      ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)

      The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.

      The EU’s main subversive organisations in Britain are senior FREEMANSORY and Common Purpose [Common Purpose’lta puuttuu vastinen Suomessa TAI se on sitten onnistuttu salaamaan – Esim. J.Katainen on vapaamuurari ja osllistunut kahteen Bilderberg-kokoukseen.]

      Our judges are now Freemasons, which is why British justice and our courts are utterly corrupt.”

      (Mitä tulee Suomen ”oikeus”-laitokseen, niin paitsi että se vilisee lusiferilaisia vapaamuurareita se on kommunistisen Demlan saastuttama, http://magneettimedia.com/mika-on-demla/

      Lusiferilaisten entisten ”veljiensä” jollain CIA-salamurhamenetelmällä eliminoima ex-vapaamuurari J.Julin sanoi Suomessa olevan n. 7000 vapaamuuraria, kun taas Hymylehden luettelossa on vain runsaat 3000 – pahimmat konnat ilmeisesti eivät halua paljastaa jäsenyyttään tuossa Illuminati-satanistien johtamassa korruptio-veljeskunnassa. Virallisen selityksen mukaan Julin kuoli sydänkohtaukseen.)

     • Tuo on se kuvio joka jyrää meidät.
      Nämä ruskeakieliset ’Judas Goatit’ ja EUnukit (tulee mieleen erit. PaaviLipponen ja Katainen) sitten vakuuttavat kansalle, että ”on tärkeää olla mukana päätöspöydässä” vaikka istuvat pöydän alla ja kuuntelevat nöyrästi lähetystä ja odottavat että joku shekki pöydältä putoaisi pöydän alle.
      THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712

     • Näinhän se on, jos äänestämällä voisi todella vaikuttaa politiikan sisältöön, äänestäminen kielettäisiin lailla.

      Parhaassakin tapauksessa äänestäminen kertoo vain äänestävän kansan tietoisuuden asteesta, valta otetaan vain ja ainoastaan ulkoparlamentaarisin keinoin, Maon sanoin: ”Valta kasvaa kiväärin piipusta”. 🙂

     • Michael Collins Piper’in kirja THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN on ’must-read’ kaikille, jotka haluavat ymmärtää Yhdysvaltain politiikkaa ja kaikille varsinkin läntisten maiden KANSALLISMIELISILLE – heillä on yhteinen vihollinen: globaali sionistinen plutokratia, jonka päämääränä on tuon sionistiklikin hallitsema tyrannimainen NWO eli Uusi Maailmanjärjestys.
      Vähintäänkin kannattaa lukea Henry Makowin artikkeli aiheesta. Piper’in kirja on vapaasti luettavissa seuraavasta: http://www.thechristianidentityforum.net/downloads/Judas-Goats.pdf

     • EU: n parlamentin puhemies kehottaa kaksinkertaistamaan EU: n talousarvion: terrorismin vastaisen taistelun ja puolustuksen takia.
      Euroopan puolustusliiton perustaminen etenee suurin askelin. Brysselissä 23 EU-maata sopi laajasta sotilaallisesta yhteistyöstä. Samaan aikaan Euroopan parlamentin puhemies vaatii kaksinkertaista EU: n talousarviota.
      Wir benötigen […] 280 Milliarden Euro statt 140 Milliarden Euro pro Jahr”, zeigte sich Tajani überzeugt.
      https://deutsch.rt.com/europa/60559-eu-staaten-legen-grundstein-fur-verteidigungsunion/
      (Heh, itse tuotetaan terrorismia ja ketä vastaan pitää puolustautua? Suurta bluffia koko homma)

     • Re: Truth_hunter 13.11.2017 at 23:50
      ”Euroopan parlamentin puhemies vaatii kaksinkertaista EU: n talousarviota.”

      Viittaan edellä mainitsemaani David Noakesin tekstiin:

      ””The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)

      The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”

      Onko eri maissa valtaapitävillä EUnukeilla korotetut taksat?!

  • Re: Riikka Söyring 12.11.2017 at 07:51

   > Hierarkia on säilytettävä!

   Juuri noin. Meillä on poliittisia puolueita, jotka ovat yli sata vuotta vanhoja. — Normaalissa tilanteessa, jos organisaatio ei pysty saavuttamaan tavoitettaan sadassa vuodessa, se hajoaa ja uudet yrittäjät hoitavat homman.

   > Meillä virkamiehet (ja kansanedustajat) tottelevat
   > sitä, jolla on valta virkanimityksiin, eivät
   > äänestäjiä.

   Erityisen paha on tilanne,
   — kun tuomareiden tehtäväksi on tullut valtion tahdon toimeenpanija sen sijaan, että he jakaisivat oikeutta; kun edes perustuslakia ei noudateta.
   Kun kansanedustajan tehtävä on olla töissä valtiolla eikä edustaa kansaa; kun edes perustuslakia ei noudateta.

 11. > Valtiojohdon Valtasuhteet Vinksin Vonksin
  > Ulkopolitiikassa

  Hyvin otsikoitu. Kyse on nimen­omaan valta­suhteista. Mutta kyse ei ole vain ulko­politiikasta vaan koko hallinto­järjestelmästä. Muutos ei koske vain Suomea vaan on globaali.

  Kyse on ihmiskunnan äkillisestä astumisesta tiedon aika­kauteen. Tiedon aika­kauden näkyvin ulkoinen tunnus­merkki on internet. Siis täysin virtuaalinen monu­mentti. Jokainen sen tietää ja tunnistaa, mutta missään sitä ei näy! Onhan itse tietokin luonteeltaan virtuaalista. — Uskomme tiedon lymyävän jossain mutta silti sitä ei voi nähdä kukaan.

  Niin. Ne valta­suhteet.

  Tämä äkillinen hyppäys tiedon valta­kuntaan on jotakin perus­teellisesti eri­laista entiseen verrattuna. Kukaan ei oikein ymmärrä muutoksen laajuutta ja merkitystä. Pahin on tilanne polii­tikkojen kanssa. Heillä on käytössään vain väki­valta, poliisi ja sota-aseet. Nämä perinteiset ja toistaiseksi ainoat keinot, joilla vastata muutokseen. Aseita kalistellaan ja sota­harjoituksia pidetään. — Mutta tietoa ei voi ampua alas.

  Vallan kannalta on olennaista huomata, että valta ei sijaitse enää samassa paikassa kuin ennen. Sen lisäksi tuo sijainti­paikka on nopeassa heiluri­maisessa liikkeessä kunnes tasaantuu aloilleen. — Kunnes ymmärre­tään mistä tässä kaikessa oikein oli kyse.

  Valta vaeltaa kädestä toiseen hakien kotia, mutta kukaan ei ymmärtänyt mitä piti kädessään. Kukaan ei ole ennen nähnyt tällaista valtaa eikä voi sitä ymmärtää.

  Lopulta tuo vaeltava valta kuitenkin sattuu sellaisen haltuun, joka ymmärtää mistä on kyse. Ottaa vallan käsiinsä. Ja hallitsee. — Kansan ainoa toivo silloin on, että tuo joku, jonka ehkä sattuma valitsee, lopulta­kin on hyvä ihminen, joku, joka osaa käyttää valtaa oikein. Mutta siitä ei ole mitään takeita.

  Vanhan vallan ulkoisten merkkien omista­minen ja hallinta ei anna etu­lyönti­asemaa uuden vallan ottamiseksi itselle; vanhan vallan säilyttä­miseksi kylläkin. Mutta silloin on aloi­tettava uudestaan kivi­kaudesta ja käytävä läpi tuhansien vuosien kehitys, että pääsisimme jälleen tähän tilan­teeseen: tiedon valta­kauden kynnykselle.

 12. Moninapaisuus on se agenda, jota Putin ajaa. Tämä on tullut esille täällä useasti. Kyllä globaali ajattelu on välttämätöntä nimenomaan siltä pohjalta. Ei yksi taho voi terrorisoida koko muuta maailmaa. Onko se järki haettava Euroopan ja Amerikan ulkopuolelta, että tulisi tasapainoa tähän tolkuttomaan menoon? Terveellisen hengitysilman puute, maan ja veden saastuminen, kuivuus, ruokapula, sodat, pakolaisuus, toimeentulo jne. ongelmat eivät ole toisella planeetalla , vaan omallamme. Ne koskettavat meitä kaikkia ja ovat ratkaistavissa tasa-arvoisemmalla keskustelulla, kohtelulla, inhimillisyydellä ja hyvällä tahdolla.
  Sotilaallisina toimenpiteinä tapahtuvat ilmakehän myrkkyruiskutukset olisi ensimmäisenä otettava keskusteluun. Barium, strontium ja alumiini laskeutuvat yläilmakehästä niskaamme. Mitä yhteyttä sillä on ilmastonmuutokseen ? Miksi tästä ei puhuta ?
  Nyt puhutaan vaan innolla robotisaatiosta, kuinka kone hoitaa muurauksen, maalauksen, kotiapulaisen ja lakimiehen työt. Innokkaat asian esittelijät eivät ole lainkaan kiinnostuneita siitä, miten järjestetään pienen ihmisen elämä ja toimeentulo. Ainut ratkaisu on robottien raju verotus. Muuten ne lopulta ohjelmoidaan meille vanginvartijoiksi omiin keittiöihimme. ( Eikä siruja enää tarvitakaan työpaikoille, koteihin, julkisiin tiloihin, seurakuntakeskuksiin jne ?? – kyllähän ne kuitenkin välillisésti työllistävät meillä hyvin Mossadiakin. )

  • ’..Ei yksi taho voi terrorisoida koko muuta maailmaa. Onko se järki haettava Euroopan ja Amerikan ulkopuolelta, että tulisi tasapainoa tähän tolkuttomaan menoon? ..’
   Kyllä se on haettava. Olen siitä täysin vakuuttunut. Pitää muistaa että ’lännen agendalla’ on pitkä historia ja se löytyy pöytäkirjoista, jotka ovat nwo-agendan pohjana. Kyse on selkeästä tuhoamisesta, moni eri tavoin. Ja sitten valittujen koko maailman valtaan noususta. Ei se täyspäisille mikään salaliitto enää ole, vain vähäjärkiselle.
   Onneksi itä etenee eri tahtia ja kantaa vastuuta paremmin. Muuta toivoa ei ole.

  • ”Sotilaallisina toimenpiteinä tapahtuvat ilmakehän myrkkyruiskutukset olisi ensimmäisenä otettava keskusteluun. Barium, strontium ja alumiini laskeutuvat yläilmakehästä niskaamme. Mitä yhteyttä sillä on ilmastonmuutokseen ? Miksi tästä ei puhuta ?”

   Tässäkin näkyy ennenkaikkea viherpunikkien dominoiman toimittajakaartin täydellinen mädännäisyys ja kaksinaismoraali valta-VALE-mediassa. He huutavat kurkku suorana hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä kumartaen sionisti-globalisti-herrojaan samalla tavalla kuin sionisti-globalistien ostamat läpeensä korruptoituneet maanpetturi-poliitikotkin. Suuren ilmastohuijauksen takana ovat nuo sionisti-globalistit, jotka pistävät lopulta omiin taskuihinsa suurimman osan kansalta eri nimikkeiden alla ”ilmastoveroina” ryöstettävistä rahoista, ks. ”And Now For The 100 Trillion Dollar Bankster Climate Swindle…”, https://www.corbettreport.com/and-now-for-the-100-trillion-dollar-bankster-climate-swindle/ – ”It’s why the Rockefellers and Rothschilds are at the forefront of the climate hysteria.” eli suuren ilmastohuijauksen nojalla kansalta ryöstettyjä rahoja pistävät taskuunsa mm. nuo kaksi ihmiskunnan arkkivihollista Rockefeller ja Rotschild jo joukko näiden ainakin osaomistamia rikollisia suurpankkeja ja muita yrityksiä!

   Sensijaan nuo läpeensä korruptoituneet viherpunikki-toimittajat vaikenevat täysin rikollisten vallanpitäjien suostumuksella ilmakehäämme tavan takaa ruiskutettavista myrkyistä, joiden aiheuttamat vanat kirkkaalla ilmalla jokainen voi omin silmin nähdä taivaallamme. Kansalais-aktivistit ovat eri tavoin pysyneet todentamaan, että nuo vanat todella sisätävät mm. bariumia, strontiumia ja alumiinia.

   Hiilidioksidi on kasveille täysin välttämätön aine, jonka varmaan ainakin suurin osa noista viherpunikeista ja rikollisista, korruptoituneista vallanpitäjistäkin tietää.

 13. Totuudenetsijä.

  En ole ihan varma, mutta mulla on semmoinen käsitys, että noista suihkutuksista joilla oli tarkoitus ”jäähdyttää” maapalloa heijastamalla Auringon lämmittävää vaikutusta takaisinpäin, olisi jo ainakin osittain luovuttu.

  Myös Alaskan jättiläismäinen HAARP, on ollut pois käytöstä jo oliko nyt 2013 vai 2014 lähtien.

  • Ruiskutukset ilmakehään liittyvät vakoilusatelliittien toiminnan estämiseen. Varsinkin Washingtonin ja Hawaijin yllä on todettu tapahtuvan paljon tätä toimintaa. Kyseessä on oikeastaan ilmaskehässä käytävä sodankäynti, joka näkyy meille nyt ilmastonmuutoksena. Myrkkyruiskutukset ovat vain osa sitä. Ionisointitoimenpiteet, plasmankehittämiset ym. seikat pitäisi kertoa kansankielellä kaikille, että päästäisiin kärryille, mutta ne ovat vaiettavia militääriasioita. Valloissa ollaan tietoisia näistä ja puhutaan kansalaisjärjestötasolla. Lisäksi ilmaston sekoittamisella tekevät jotkut rahaa. Siitä on tietenkin suunnitelmia. Mitä muita lisätarkoituksia ovat firmat, kuten Monsanto, liittäneet tähän rahoittamalla kenties toimintaa ? Tästähän oli taannoin viitteitä. Monsanto kehittää viljalajiketta, joka sietää alumiinia ja ennenpitkää vain se lajike on elinkelpoinen. Ruiskutuksia kykenevät sinänsä tekemään monet suurvallat, kuten Ranska, Kiina ja Venäjä.
   Viime keväänä Suomessa kävi luennoimassa entinen Wall Street- hai, joka kertoi, että n. 70-90 vuoden sisällä koko eteläisin Eurooppa joutuu muuttamaan kohti pohjoista, koska kotialueet ovat muuttuneet elinkelvottomiksi. Hän oli informoinut asiasta paavia. Hän ajoi rauhanpalkintoa paaville sekä jollekin ilmastotiedemiehelle ja ilmastobisnesmiehelle yhteisesti. Suunnilleen näin muista sen.

   • Aiheetta ei Monsantoa ole sanottu maailman pirullisimmaksi yritykseksi:

    ““Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation” by F. William Engdahl is a skillfully researched book that focuses on how a small socio-political American elite seeks to establish control over the very basis of human survival: the provision of our daily bread.”
    Tuossa kirjassa Monsanto on keskeisessä osassa ja seuraavassa on teoksen lyhyt esittely:
    https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

    Stephen Lendman on tehnyt kirjasta pitkähkön ja hyvin lukemisenarvoisen tiivistelmän:
    http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_seedsdestruction.htm

    Kun hakee selaimeensa tuon Lendmanin tekemän yhteenvedon, on selaimen sisäisellä haulla mielenkiintoista todeta, kuinka monesta kohtaa löytyy nimet Rockefeller ja Kissinger – nämä kaksi ihmiskunnan arkkivihollisiin kuuluvaa tyyppiä.

   • ”Ruiskutukset ilmakehään liittyvät vakoilusatelliittien toiminnan estämiseen”.

    Eivät pääasiassa liity, vaan keinotekoiseen ilmastonmuokkaukseen jolla on tarkoitus blokata Auringon lämmittävä vaikutus.

    Katso tämä lyhyt video kokonaan:

  • Diabolik, kyllä muistaakseni vielä viime kesänä näin kemikalivanoja Etelä-Suomen taivaalla. Niihin on viime vuosien aikana ehtinyt jo sillä tavalla ’tottua’, ettei niitä ole tullut säännöllisesti tähyilleeksi taivaalta. Lisäksi viime aikoina on ollut keskimäärin melko pilviset säät.

   • Näitkö koneen joka olisi niitä ruiskuttanut?
    Haluan nähdä todisteen siitä että vielä viime aikoina olisi tapahtunut, kuva tai video….

     • Kysymys näyttäytyy sinulle päänaukomiseksi, mitä se ei suinkaan ole.

      Kysymyksesi vaan on järjetön, infantiili ja absurdi.

      Sillä kaikkea ei voi eikä pidä omin aistein nähdä ja kuulla tai todstaa kuvalla, videolla, mutta silti ne ovat olemassa.

     • Tim, jätä nuo sivistyssanoilla ”pippelisi pidentämiset” väliin, kun vastaat minulle. Ei ole lainkaan järjetöntä pyytää kuvaa tai videota todisteeksi, jos ja kun, sellainen mahdollisesti voisi olla näkijän hallussa.

      Minä jos kuka, olen henkilö, joka tiedän että on olemassa asioita joita ei silmin voi nähdä.

     • No otetaan pieni oppitunti: infantiili tarkoittaa lapsellista, lapsenomaista, absurdi järjenvastaista, mieletöntä. Kumpaakin sanaa käytetään Suomessa ja kansainvälisesti, mutta älä vaan enää pyydä todisteita että olenko nähnyt tai kuullut.

      Infantiilia ja absurdia on vaatia henkilöä näkemään lentokone ruiskuttamassa, jotta ruiskutukset olisivat totta.

      Ne voivat olla totta näkemisestä, videoimisesta huolimatta.

     • Tim. älä minulle opeta, menee hukkaan kun tiedän jo.

      Totta tai ei nuo ruiskutukset vielä tänä päivänä, niin olisihan se hienoa jos löytyisi vaikka itse otettu kuva jota voisimme yhdessä tutkia täällä.

 14. Edelleen ihmettelen, miksi eivät muut presidenttiehdokkaat nostaa kissaa pöydälle Niinistön kusetuksista, onko pressan vaalitkin jo ennalta sovittua sopupeliä?

  Hautasaari, Kyllönen HALLOO!!! Ainakin teiltä pitäisi löytyä ”munaa” kovistella Niinistöä. Muut ehdokkaat taitavat olla pellehermanneja samassa sirkuksessa.

  • Seuraavassa on aikoinaan Neuvosto-Virosta paenneen Jüri Linan tekemä elokuva ”In the Shadow of Hermes”:
   https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

   Elokuva perustuu Linan kirjaan ”Under the Sign of the Scorpion: the Rise and Fall of the Soviet Empire”.

   Saksalais-ruotsalainen oikeustiet.toht. Henning Witte kirjasta:

   ”Jüri Linas ”Under Skorpionens Tecken Sveriges” viktigaste historiebok [Sama koskee luonnollisesti mm. Suomea]

   Publicisten Jüri Lina upplevde kommunismens fasor under sina första 29 levnadsår i det våldtagna Estland, innan han tvingades att lämnad Sovjetunionen, eftersom han utgjorde ett ideologiskt hot gentemot regimen, enligt myndigheterna. Våren 1979 kom han först till Finland och fyra månader senare till Sverige, där han upptäckte att samhället hade skadats oerhört mycket av kommunistiska idéer. Han började då publicera artiklar och senare även böcker för att varna västvärlden för kommunismen som med sin propaganda hade lyckats vilseleda många människor i den fria världen, i synnerhet journalister och de intellektuella.

   År 1994 publicerade Jüri Lina sin bok Under Skorpionens tecken: sovjetmaktens uppkomst och fall, som beskriver kommunismens dolda historia där han samtidigt avslöjar frimurarnas roll bakom denna illvilliga ideologi. Trots allt motarbete blev boken en succé och såldes snabbt ut.

   Författaren söker finna svar på flera väsentliga frågor: Hur uppstod och utvecklades den kommunistiska idén? Varför finansierades den ”ryska revolutionen” år 1917 av mäktiga internationella finanskretsar? Vilket var syftet med den samhällsförstörelse som följde, och på vilket sätt gynnade den de bakomliggande krafterna?

   Boken har översatts till många språk, däribland till engelska, och nyligen utkom denna historiska bok för tredje gången på svenska. Nya häpnadsväckande uppgifter om kommunismens bottenlösa ondska, som fortfarande härjar i Nord Korea, Kina och Kuba. Uppdateringar på varenda sida!

   Det är en bok man inte kan vara utan, när man vill förstå den värld vi lever i. Om många tyckte att förra utgåvan var stark nog, så bleknar den vid en jämförelse.
   Drar vi inte lärdom av kommunismens oförskönade historia, faller vi offer för ett annat monster: EU.

   Koko artikkeli linkkeineen: http://whitetv.se/en/historiefoerfalskning/33-historiefoerfalskning/738-jueri-linas-under-skorpionens-tecken-sveriges-viktigaste-historiebok.html

   Linan sivusto: http://jyrilina.com/english/

 15. Mediaan pätee sama kuin historian kirjoitukseen:
  Gilad Atzmon: ”Historiaa pidetään yleisesti yrityksenä tuottaa jäsennelty (oikea) kuva menneestä. Sen oletetaan kertovan meille, mitä todella tapahtui, mutta useimmissa tapauksissa se ei tee sitä.
  Sen sijaan sen tarkoitus on peittää häpeää, piilottaa ne erilaiset elementit, tapahtumat, ja asiat menneisyydestä, joita emme voi sietää. Siksi historiaa voidaan pitää totuuden salaamisena.
  Niinpä todellisen historioitsijan rooli on samanlainen kuin psykoanalyytikon: molemmat pyrkivät paljastamaan tukahdutetun. Psykoanalyytikolle se on alitajuinen mieli, historioitsijalle kollektiivinen häpeä ja syyllisyys. ”

  Voi myös sanoa että vaihtoehtomedian rooli ja tärkeä tehtävä on sama kuin todellisen historian kirjoittajan: paljastaa valtaeliitin ja sitä tukevan valtamedian valheet ja pahat aikeet.

  • ”Voi myös sanoa että vaihtoehtomedian rooli ja tärkeä tehtävä on sama kuin todellisen historian kirjoittajan: paljastaa valtaeliitin ja sitä tukevan valtamedian valheet ja pahat aikeet.”

   Rikollisilla vallanpitäjillä on käytettävissään lähinnä kaksi tapaa iskeä takaisin: sensuuri ja väkivaltakoneistonsa käyttö.
   Meillä on Polpo ja nettikytät (ainakin).
   Ensi askeleisiin väkivaltakoneiston käyttämisessä kuuluu ajatus-”rikollisen” Ilja Janitksin vangitsemismääräys.

   • Näin naapurimaassamme poliisi toimii jo diktatuurille tyypillisellä tavalla:

    ”Dan Eliassons poliskår på väg starta inbördeskrig

    Göteborgs polisstation – Sveriges Abu Ghraib, den svenska regeringens motsvarighet till den amerikanska arméns tortyrcenter för politska fångar i Irak?

    Lördagen den 11 november 2017 startade polisen i Göteborg krig mot det svenska folkets grundlagsskyddad friheter.

    Det skedde medelst en serie våldsamma attacker i vilket polisen jagade ett lagligt demonstrationståg genom gatorna i centrala Göteborg och till slut lyckades stoppa det.
    Läsare som inte omedelbart ser vad som faktiskt utspelar sig framför kameran kan fråga sig hur det skulle uppleva scenen om det var t ex socialdemokraterna med sina röda flaggor, eller vilket annat politiskt parti som helst, polisen med batongerna i högsta hugg jagade genom gatorna i en svensk stad av det enda skälet att de utnyttjar sin grundlagsskyddade rättighet att under ordnade former demonstrera.”
    Video.

    http://blueshift.nu/goteborgspolisen-startar-inbordeskrig/

 16. Tarpeellinen, loistava analyysi ja alustus Mehtälältä.

  Se kummastuttaa, että valtamedia on noista epä- ja ulkoparlamentaarisista ja selkeästi vihamielisistä ulkopoliittisista toimista aivan hiljaa.

 17. Ja se ihmetyttää, että Sauli Niinistö pääsee vedättämään salasuhmuroinneillaan meitä kansalaisia infantiileilla ”en minä (ylipäälikkönä ja presidenttinä) vaan mitään tiedä.”

  Median hiljaisuus johtunee siitä, että ”en minä vaan mitään tiedä” -regressioon ei ole olemassa kuin 3 näkökulmaa:

  1) Sauli Niinistö on kiero valehtelija
  2) Sauli Niinistö on epäpätevä presidentiksi.
  3) Sauli Niinstö on kiero valehtelja ja epäpätevä presidentiksi.

  • ”Kymmenvuotias poika on innostunut partiolaisuuteen ja ansiomerkkien kerääminen on hänen kaikkinielevä harrastuksensa; mutta jos kysyy, miksi hän tätä kaikkea puuhaa ja mistä innostus johtuu, saa vastaukseksi kummallisen katseen: poika ei pysty tiedostamaan toimintansa vaikuttimia.
   Mutta tämä koskee myös suurta määrää itsetiedostukseen nähden alkeelliselle tasolle jääneitä persoonia (heitä on paljon myös vallan portailla, oma havainto ja lisäys) millä ikäkaudella tahansa; se koskee monia ulospäin kääntyneitä ihmisiä, joiden kykenemättömyys ’mennä omaan itseensä’ niin usein pistää silmään.” (Eino Kaila, Persoonallisuus) — Aika lailla tuollaisen kuvan Saulista olen saanut mutta kyllä hän tietää, hän vain juonii…
   Pikemminkin tuo kuva sopii kansalaisiin jotka antavat taluttaa itseään teuraaksi…

 18. Ongelma on toki persoonallisuusongelmakin, mutta Sauli Niinistö on itse asiassa pelottava ja säälittävä esimerkki siitä, kuinka Suomessakin demokratian ulkopuoliset vahvat tahot eivät enää tahdo vahvaa älykästä presidenttiä.

  Urho Kekkonen oli älykäs. Häntä tarvittiin kun ne, jotka olivat Suomen II maailmansotaan vieneet, sotansa hävinneet ja Suomen tuhonneet, olivat sodan jälkeen paenneet ja piiloutuneet kuka ties minnekin.

  Sauli Niinistön suhteen on traagista, että hänet valitsivat ja tekivät presidentiksi suunnilleen samat tahot, jotka aikoinaan veivät Suomen II maailmansotaan, talvi- ja jatkosotaan.

  Ja mikä hirveintä, Sauli Niinistö on jo etukäteen vastuunpakoiija, pelkuri ja peluri.

  • Niinistö on samaistunut Trumpiin ? … Donald Trump on kertonut 1.628 valhetta astuttuaan virkaansa.
   Tiedämme tämän, koska Washington Post on seurannut tarkasti numeroita, pitäen silmällä Trumpin valtavia viboja ja valheita.
   Virkaan astumisensa jälkeen (josta 298 päivää) Trump on kertonut keskimäärin 5,5 valhetta joka viikon jokaisena päivänä, maanantaista sunnuntaihin. Vaikka hän toimii vähän arkisin ja golfaa joka viikonloppu, hän ilmeisesti ei koskaan ota lomaa valehtelusta.
   https://www.alternet.org/election-2016/trump-lies-9-times-day-average-lately
   ”As of 3am Eastern Standard Time on Tuesday, Donald Trump has told 1,628 lies since taking office. We know this because the Washington Post has been diligently watching the numbers, keeping tabs on Trump’s huge fibs and falsehoods. Over the 298 days since his inauguration, Trump has told an average of 5.5 lies every single day of the week, Monday to Sunday. While he barely works weekdays and golfs every weekend, he apparently never takes a vacation from lying.

   • Ei kun mm. Erkon pulju, nyk. Sanoma-säätiö, Sanoma Oy ja Helsingin Sanomat sekä mm. eräät metsä-teollisuus-energia-alan ”suur”yritykset, joilla on suorat linjat USAhan.

    • Eivät ne Suomea sotaan vieneet, vaan Neuvostoliitto joka teki yllätyshyökkäyksen, vaikka Suomella oli voimassa oleva rauhansopimus heidän kansaan!

     • Älä taas aloita.

      Suomi oli menossa sotaan saatanallista ateistista ryssä-kommunisti-Neuvostoliitta vastaan jo 1930-luvun alusta lähtien julkisesti, äänekkäästi ja näkyvästi,

      vähän samaan malliin kuin natottajat ja muut höperöt nyt.

     • Ei ollut. Varustelun puuttuminen todistaa sen!
      Suomi yllätettiin Talvisodassa 100%:sti, eikä meillä ollut varustelua millä torjua hyökkäystä.

     • Suomi käytti BKTstään suhteellisesti eniten varoja Euroopassa varusautumiseen.

      Sama itku on Suomen sotahulluilla nytkin, että lisää rahaa pitäisi saada puolustusvoimille, itkijästä riippuen 500 miljoonaa – 3 miljardia euroa lisää vuodessa.

     • ”Suomi käytti BKTstään suhteellisesti eniten varoja Euroopassa varusautumiseen”

      Tuo on pelkkää kommaripropagandaa vailla mitään todisteita!

     • Tim, väitteesi on täyttä roskaa.

      Suomella oli ennen talvisotaa pulaa lähes kaikesta puolustusmateriaalista.

      Sodan alkuvaiheessa Suomen sotatarvikkeiden riittävyydeksi arvioitiin:

      Kiväärien ja kevyiden konetuliaseiden patruunoita 60 päiväksi
      Kevyiden kenttätykkien ammuksia 21 päiväksi
      120 mm haupitsien ammuksia 24 päiväksi
      Raskaiden- ja rannikkotykkien ammuksia 19 päiväksi
      Maajoukkojen ajoneuvojen polttoainetta 60 päiväksi
      Lentokoneiden polttoainetta 30 päiväksi

      Nykyaikainen tehokas panssarintorjuntatykistö sekä ilmatorjuntatykit puutuivat lähes kokonaan, riittävistä, kohtuullisista ilmavoimista puhumattakaan!
      Talvisodan ilmavoimien puutteita paikkaamaan tuli Ruotsin ilmavoimat, jotka huolehtivat mm. menestyksekkäästi lapin ilmapuolustuksesta.

      Jos sinun mukaan Suomi ”varustautui” raskaalla kädellä sotaan, niin missä se sitten käytännössä näkyi, kun pulaa oli lähes koko armeijan piirissä kaikesta mahdollisesta?
      Nallipyssyjä-kö olivat hankkineet?

     • Tuo tyhjänpäiväinen inttämisesi ei taaskaan kuulu tähän keskusteluun.

      Suomi käytti ennen talvisotaa talvisodan sotavarusteluun 20 % valtion budjetista ja sillä määrällä Suomen sotabudjetti oli suhteellisesti yksi Euroopan suurimpia, suurempi kuin Ison Britannian, Norjan, Ruotsin jne.

      Suomen armeijan varustautumisesta vastasivat jo vuodesta 1936 lähtien yksinomaan kenraalit Mannerheimin johdolla.

      Suomen materiaalipuutteet johtuivat tyhmistä sotilaistamme, siitä, että sotilaat panostivat vääriin aseisiin mm. laivastoon, siihen että Suomella oli miesvahvuudeltaan massa-armeija ja siihen että vastapuoli oli suurvalta jolla oli suurvallan armeija ja aseet.

      Materiaalipuutteeseen vaikutti myös, että Suomi ei ollut yhtenäinen ennen Talvisotaa ja Talvisodassa.

      Suomea auttoi se, että Suomi ei taistellut yksin vaan sai apua mm. Isolta Britannialta, Norjalta, Ranskalta jne., joten luettelosi, mitä Suomella muka oli ja ei ollut koski tilannetta vain ennen sotaa mikä on toivottoman lapsellista ja säälittävää yritystä selittää Suomen sotahäviö Talvisodassa.

      Koska tässä keskustelussa kyse on Sauli Niinstöstä eikä Talvisodasta, niin on todettava, että nyt Niinistö on hajottanut armeijamme kahtia ja on taas käymässä maailman vahvimman armeijan kimppuun, joten itkua kaluston puutteesta kuuluu taas.

     • Tim, Suomi ei hävinnyt, vaan otti torjuntavoiton. Neukkula epäonnistui suomen valtaamisessa.

      Puutteet armeijassa eivät olleet sotilaiden syytä, vaan poliitikkojen jotka kieltäytyivät uusista asehankinnoista säästösyistä!

      30-luvun alkupuolella suostuivat noiden pirun kalliiden panssarilaivojen hankkimiseen ja juuri näiden kahden hankinnan takia hetkellisesti näytti siltä , että suomi käyttäisi muka paljon varoja varustautumiseen.

      kuitenkin talvisotaan tultaessa mitään mittavia uusia hankintoja ei enää tehty! Joten väitteesi on paikkansa pitämätön.

     • Älä höpötä,

      jauhat vanhoja valeuutisia kliseinä kuin pikkupoika.

      Poliitikkomme allkoivat ja resurssoivat sotilaillemme sotavarustautumiseen suhteellisesti lähes eniten Euroopassa.

      Lisäksi poliitikkomme antoivat varustautumisen koknaan sotilaille, Mannerheimlle.

      Et näytä tuntevan sodan logiikkaakaan ja siitäkn toistelet hstoriallista valeuutista. Sodissa torjuntavoittoja ei ole olemassakaan vaan vain yksittäisissä taisteluissa. Suomi hävisi Talvisodan ja joutui luovutuksiin.

      Kun Talvisota ei kuulu keskusteluaiheeseen, itkusi on sidottava aiheeseen, Sauli ylipäällikkö Niinistöön.

      30-luvsta lähtien tähän päivään saakka niinistöläiset sun muut sotapöhköt valittavat materiaalipuutetta kun haastavat ylivoimaista vihollista.

      Viisas ei haastaisi eikä silloin valittaisikaan.

     • Ainoa kuka tässä toistelee valeuutisia tyypilliseen kommarityyliin, olet sinä Tim! Et ole selvästikään tutustunut sotahistoriaan, vaan olet lueskellut ainoastaan kommareiden propagandajulkaisuja joissa kaikki asiat ovat väännetty väärinpäin!
      Panssarilaivojen hankinnan jälkeen Suomen poliittinenjohto ei suostunut armeijan vahvistamiseen josta johtui tuo talvisodan helvetillinen puutostilanne. Joka äijälle ei riittänyt edes palveluspukua saatikka asetta käteen!

      Suomi ei myöskään ole hyökkäämässä Venäjälle, joten lopeta houreesi.

     • Kommareilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Mannerheim sotilaineen sai 20 % siis HUOM! 20 % valtion budjetista sotavarusteluun Neuvostoliittoa vastaan.

      Mikään muu maa Euroopassa ei varustautunut yhtä suuresti.

      Eikä kommereilla ole mitään tekemistä senkään kanssa, että pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen (nythän Sauli Niinistö tekee samaa virhettä ja panee kaikki rahat USAn ja NATOn pyynnöstä ilmavoimiin, uusiin hävittäjiin).

      Poliittinen johto ei estänyt varustautumista eikä edes voinutkaan estää kun varustautuminen oli luovutettu Mannerheimin ja kenraalien vastuulle ja omaksi toimekseen.

      Suomen ”puutostilanne” johtui yksinomaan hölmöistä kenraaleistamme ja siitä, että vastassa oli Neuvostoliiton jättivaltio ja jättiarmeija.

      Koska Talvisota-inttämsesi ei kuulu keskustelun aiheeseen, tämäkin on syytä sitoa tähän päivään.

      Ylipäällikkö Niinistö saa rohmuta vaikka kaikki 100 % valtion budjetistamme ja monta vuotta peräkkäin ja vaikka BKTstämmekin niin Venäjää vastaan Niinistöllä ja sinulla Diabolk on aina puutetta eikä riittävästi aseita koskaan, koska se puute on aina suhteellista ja johtuu vastustajasta.

     • Tim.

      Korjataanpa taas sinun esittämiä kommarisatuja lyömällä faktat pöytään!

      Ensinnäkin väitteesi siitä, että Suomi käytti mukamas paljon puolustusmenoihin ennen talvisotaa.

      Kansainvälisesti tutkimuksissa joita puolustusmenoista on tehty, käytetään mittana prosentuaalista osuutta bruttokansantuotteesta. Näin verraten Suomi käytti huomattavasti vähemmän sotilasmenoihin kuin Euroopan suuret vallat.

      Suomi käytti ennen sotia noin 3-4%

      Britannia noin 8%

      Natsi-saksa noin 17%

      Ryssä (eri lähteistä riippuen) noin 12-20%

      Nämä luvut kertovat karulla tavalla KUKA se varustautui sotaan ja hyökkäämään(lue ryssä ja saksa)

      Väitit että panssarilaivojen hankinta olisi ollut Mannerheimin syytä!??

      Väärin taas!

      Eduskunta hyväksyi 1927 laivastolain, siis aikansa erillisrahoituksen, jonka nojalla Suomi ryhtyi rakentamaan panssarilaivoja ja sukellusveneitä.

      Eduskunta siis päätti panssarilaivojen hankinnasta jo 1927, ja niiden rakentaminen aloitettiin 20-luvun loppupuolella, vuosia ennen kuin Mannerheimilla oli mitään sananvaltaa asiaan! Syytit siis taas jälleen täysin väärää tahoa.

      Suomen armeijan puutteet enen talvisotaa eivät johtuneet armeijan komennosta vaan nimenomaan Cajanderin kolmannesta hallituksesta joka kieltäytyi kasvattammasta puolustusmenoja Ryssän uhan takia.

      Mannerheimin toiminnan ansiosta armeijalle myönnettiin lisämäärärahaa perushankintoihin(kuitenkin aivan liian vähän) budjettiin vuonna 1938. Mannerheim vetosi vielä jälkeenpäin uudestaan resurssien vähyyteen, mutta pyrkimykset saada lisää määrärahoja torjuttiin.

      Siis Suomen poliittisen johdon syytä oli tuo armeijan surkea varustelun tilanne!

     • Sekä kotimaisissa että kansainvälisissä tilastoissa käytetään %-osuutta BKTstä ja %-osuutta valtion budjetista.

      Valtion budjetista armeijamme käytti 20 %, mikä oli Euroopan huippua, enemmän kuin käytti esim. Britannia, Hollanti, Norja, Ruotsi.

      Tuo 20 % on 4 % BKTstä, mutta kun et ymmärrä asiaa Diabolik niin sotket kun yrität lapsellisia. Suomi oli köyhä maa, BKT ei anna oikeaa kuvaa suhteellisesta varustautumisesta, budjettiosuus antaa ja se kuvaa erinomaisesti hallituksen/poliitikkojen sitoutumista varustautumseen, mitä BKT ei tee.

      Suomen armeijalla oli rahaa, mutta kenraalimme eivät osanneet käyttää sitä kun Saksa-Britannia-yhteistyön vuoksi strateginen osaaminen oli hukassa (vrt. nyt Sauli Niinistön aikana strateginen saaminen on taas hukassa USA-NATO-yhteistön vuoksi).

      Panssarilaivojen ostaminen oli strateginen virhe ja taloudellinen virhe, joka kulutti puolustusvoima koko 30-luvun ja vielä jatkosodassakin.

      Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää.

      Mannerheim vastasi Suomen varustautumisesta vuodesta 1931 lähtien. Hän laiminlöi ilmavoimat, maavoimat, panssaritorjunnan jne.

      Mannerheimillä oli käytössään rutosti rahaa ja 8 vuotta aikaa Talvisotaan, mutta hän ei osannut tehdä mitään.

      Cajander on sotilaiden ja häviötä peittelevien ja häpeävien vanha itku, valehistoriaa. Tosiasiassa puolustusmenomme kasvoivat tadaisesti koko ajan talvisotaan mentäessä ja vuodesta 1936 Mannerheimillä oli lähes vapaat kädet.

      Suomi ei ollut yksin. Mannerheim sai sota-apua aseina, materiaalina, rahana, sotilaina mm.:
      -Ruotsista
      -Norjasta
      -Virosta
      -Latviasta
      -Britanniasta
      -Puolasta
      -Saksasta
      -Tanskasta
      -Ranskasta
      -Unkarista
      -Ukrainasta

      Suomi ja Mannerheim suunnittelivat sotaa Neuvostoliittoa vastaan jo 20-luvulla ja virallisesti sitten 1931 lähtien kun Mannerheim nimitettiin sodanaikaiseksi ylipäälliköksI.

     • Jälleen kommenttisi on täynnä uusia valheita joilla yrität paikata entisiä joista jäit kiinni!

      ”Sekä kotimaisissa että kansainvälisissä tilastoissa käytetään %-osuutta BKTstä ja %-osuutta valtion budjetista”

      Ei käytetä, vaan lähes 100% kansainvälisissä tutkimuksissa käytetään BKT:n vertailua puolustusmenoihin. Luulenpa Tim, että ymmärrän asian sinua paremmin.

      Britannia käytti huomattavasti enemmän rahaa aseisiin kuin Suomi, lopeta paskapuheet!

      ”Suomen armeijalla oli rahaa, mutta kenraalimme eivät osanneet käyttää sitä kun Saksa-Britannia-yhteistyön vuoksi strateginen osaaminen oli hukassa (vrt. nyt Sauli Niinistön aikana strateginen saaminen on taas hukassa USA-NATO-yhteistön vuoksi)”

      Ei ollut, määrärahat olivat aivan liian pieniä jotta Ryssän valloitusyritykset olisi voitu kunnolla torjua. tällä ei ollut mitään tekemistä minkään yhteistyön kanssa mihinkään suuntaan.

      ”Panssarilaivojen ostaminen oli strateginen virhe ja taloudellinen virhe, joka kulutti puolustusvoima koko 30-luvun ja vielä jatkosodassakin.

      Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää”

      Noiden kalliiden laivojen rakentaminen ei ollut täysin virhe, virhe oli pikemmin se että niitä rakennettiin kaksi samalla kerralla ja rakennusvaiheessa tingittiin panssaroinnista ym. ominaisuuksista. Suomen meripuolustus tarvitsi panssarilaivoja ja oli perusteltu huoli olemassa, että Ryssä yrittää maihinnousua meritse.

      ”Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää2

      Itse asiassa syytit, sanoit:

      ”Eikä kommereilla ole mitään tekemistä senkään kanssa, että pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen”

      Näin syytit ja puhuit täyttä paskaa!

      ”Mannerheim vastasi Suomen varustautumisesta vuodesta 1931 lähtien. Hän laiminlöi ilmavoimat, maavoimat, panssaritorjunnan jne.

      Mannerheimillä oli käytössään rutosti rahaa ja 8 vuotta aikaa Talvisotaan, mutta hän ei osannut tehdä mitään”

      Mannerheim ei yksin vastannut mistään vaan asiat hoidettiin yhdessä puolustusneuvostossa. Hän ei myöskään laiminlyönyt tehtäviään niin kuin propagandistisesti yrität esittää, vaan yksinkertaisesti määrärahojen puutteen vuoksi kaikkiin aselajiin ei voitu satsata tarvittavaa määrää.

      Puolustusneuvostolla EI todellakaan ollut rutosti rahaa käytettävinään, tuo kuullostaa aivan Neukkulan propagandalta joka väitti että Suomen ilmavoimilla oli ainakin 1000 Amerikasta ostettua hävittäjää!

      ”Cajander on sotilaiden ja häviötä peittelevien ja häpeävien vanha itku, valehistoriaa. Tosiasiassa puolustusmenomme kasvoivat tadaisesti koko ajan talvisotaan mentäessä ja vuodesta 1936 Mannerheimillä oli lähes vapaat kädet”

      Minkä häviön itku??

      Suomi otti torjuntavoiton Ryssästä joka epäonnistui valtaamisyrityksessään.
      Moskova oli se joka kiirehti rauhan aikaansaamiseksi jo tammikuusta -40 lähtien.
      Stalin laski alleen kun kuuli, että Britannia ja Ranska halusivat tulla Suomen avuksi!

      Tottakai puolustusmenot hieman kasvoivat talvisotaan tultaessa, koska tiedettiin imperialistisen Ryssän väkivaltainen luonne.
      Neukkulaan ei kukaan luottanut sodan alla.

      ”Suomi ei ollut yksin. Mannerheim sai sota-apua aseina, materiaalina, rahana, sotilaina mm.:
      -Ruotsista
      -Norjasta
      -Virosta
      -Latviasta
      -Britanniasta
      -Puolasta
      -Saksasta
      -Tanskasta
      -Ranskasta
      -Unkarista
      -Ukrainasta”

      Suomi oli nimen omaan yksin. Tuo apu tuli vasta sen jälkeen kun sota oli jo alkanut!
      Ruotsi oli ainoa, jonka avulla oli ratkaisevan suuri merkitys Ryssän hyökkäyksen torjumisessa.

      ”Suomi ja Mannerheim suunnittelivat sotaa Neuvostoliittoa vastaan jo 20-luvulla ja virallisesti sitten 1931 lähtien kun Mannerheim nimitettiin sodanaikaiseksi ylipäälliköksI”

      Mannerheim nimettiin vasta -39 ylipäälliköksi.

      Mitään virallisia Neukkulaan hyökkäyssuunnitelmia ei koskaan ollut olemassa, vaan ne on jo aikoja sitten todettu punakaartilaisten propagandaksi vailla mitään todisteita!

     • Jaksat jänkätä vaikka saat päihin joka kerta niin kun taas:

      Tutkimuksissa, tilastoanalyyseissä käytetään budjettianalyysiä, älä ole hölmö.

      Budjettianalyysi todistaa erinomaisesti kunka poliittinen johtomme oli panostanut Talvisodan valmisteluihin.

      Tietenkin Britannia käytti enemmän rahaa kun on isompi rikkaampi maa, mutta suhteellsesti Suomen valtio käytti enemmän varoja varustautumiseen kuin Britannian valtio.

      Tottakai määrärahat olivat liian pienet kun puupää-sotilaamme lähtivät suursotaan suurvalta-Neuvostoliittoa ja sen jättikokoista maata ja jättiarmeijaa vastaan (nytkin teikäläisten ja Saulin Niinistön mielestä määrärahat ovat Venäjää vastaan liian pienet 500 miljoonaa-4 miljardia eikä sekään riitä).

      Pieni opetus suomenkieltä ja lukutaitoa: ”pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen”.

      Tuossa ei mainita mitään, että Mannerheim olisi rakennuttanut laivat. Mannerheim oli vaan tyhmä kun käytti rahaa laivoihin, mutta ei osannut käyttää niitä sodassa.

      Mannerheim sai kaiken läpi puolustusneuvostossa, hän toimi esittelijänä, päälikkönä, asiantuntijana, päättäjänä, puheenjhtajana.

      Hankintarahoista jäi paljon käyttämättä, mikä oli nimenomaisesti Mannerheimin vastuuta.

      Et ole kuullut, että Suomi hävisi Talvisodan ja taipui luovutuksiin.

      Sotilaallinen apu tuli tietenkin ennen sotaa, koska tuo apu oli sotasuunnitelmissa, mutta apu konkretisoitui luonnollisesti vasta kun Suomi aloitti sodan. Hölmöhän sinä olet, että apua antavat maat olisivat aloittaneet liikekannallepanon ennen Suomea.

      HÖPÖ HÖPÖ, Svinhuvud nimitti Mannerheimin sotaan armiejan sodanaikaiseksi ylipäälliköksi ja puolustusneuvoston puheenjohtajaksi maaliskuussa 1931.

      HÖPÖ HÖPÖ II, Mannerheimin ja esikunnan ja puolustusneuvoston neuvottelut ja sotasuunnitelmien laskelmat ajalta ennen Talvisodan alkamista ovat olemassa mm. avunantoineen, mies- asevahvuuksineen ym. ym.

 19. Voiko enää törkeämmin valehdella ? Ja tämä mies kävi hetki sitten meilläkin syöttämässä pajunköyttä ja hänet maansa myynyt presidentti ja toinen Niinistö silminnähden riemulla ottivat vastaan… miten kansa tätä kieroa peliä jaksaa sietää ?

  Yhdysvaltain puolustusministeri vastaan ​​kansainvälinen laki: ”Yhdysvallat toimii Syyriassa YK: n luvalla”
  Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis on väittänyt, että Yhdistyneet Kansakunnat on kannustanut Washingtonia toimimaan sotilaallisesti Syyriassa. Todellisuudessa ei ole olemassa mitään oikeutusperustaa, joka antaa YK: lle tällaisen luvan.
  ”Tiedättekö, Yhdistyneet Kansakunnat ovat sanoneet, että voimme periaatteessa vainota islamilaista valtiota (IS). Ja me olemme siellä häätämässä näitä ihmisiä pois”, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeri maanantaina reportterin kysymykseen viitaten Yhdysvaltojen sotilaalliseen läsnäoloon Syyriassa.

  Varaulkoministeri Gennady Gatilov arvosteli Yhdysvaltain puolustusministerin lausuntoa. Yhdistyneet Kansakunnat eivät voi päättää ulkomaisesta hyökkäyksestä Syyriassa tai missään muussa maassa, koska se on täysin mahdotonta kansainvälisen oikeuden nojalla. ”YK ei voi tehdä niin”, hän kertoi venäläisille tiedotusvälineille. —(Kai tuo nyt on itsestään selvä asia, ainakin pitäisi olla!)

  US-Verteidigungsminister versus Völkerrecht: ”USA agieren in Syrien im Auftrag der UN”
  US-Verteidigungsminister James Mattis hat behauptet, die Vereinten Nationen hätten Washington höchstselbst dazu ermuntert, militärisch in Syrien zu operieren. Tatsächlich gibt es gar keine Rechtsgrundlage, die den UN eine derartige Ermächtigung gäbe.
  Wissen Sie, die Vereinten Nationen haben gesagt, dass wir im Grunde genommen den ’Islamischen Staat’ verfolgen können. Und wir sind dort, um diese Leute auszuschalten”, sagte der US-Verteidigungsminister am Montag auf die Frage eines Reporters und bezog sich dabei auf die US-Militärpräsenz in Syrien.
  Der stellvertretende Außenminister der Russischen Föderation, Gennadi Gatilow, kritisierte die Aussagen des US-Verteidigungsministers. Demnach können die Vereinten Nationen eine ausländische Invasion in Syrien oder einem anderen Land nicht beschließen, weil dies völkerrechtlich absolut unmöglich sei. ”Die UN kann so etwas nicht tun”, betonte er gegenüber russischen Medien.

  US Secretary of Defense versus International Law: ”US acts in Syria on behalf of the UN”
  US Secretary of Defense James Mattis has claimed that the United Nations has itself personally encouraged Washington to operate militarily in Syria. In fact, there is no legal basis that gives the UN such authorization.
  You know, the United Nations has said that we can basically pursue the ’Islamic State’. And we’re there to eliminate these people, ”said the US Secretary of Defense on Monday on a reporter’s question, referring to the US military presence in Syria.
  Deputy Foreign Minister Gennady Gatilov criticized the US Secretary of Defense’s statement. Thus, the United Nations can not decide on a foreign invasion of Syria or any other country because it is absolutely impossible under international law. ”The UN can not do that,” he told Russian media.
  https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/60642-us-verteidigungsminister-syrien-intervention-mit-un-mandat/

  • lisäys: — Syrien: US-Präsenz ist Frieden eher hinderlich als dienlich
   Die Aussagen des US-Verteidigungsministers lösten auch in Damaskus empörte Reaktionen aus. Die syrische Regierung erklärte wiederholt, dass die US-Truppen auf syrischem Territorium ohne die Zustimmung der Regierung und unter Verletzung des Völkerrechts operieren.
   Die Präsenz der US-Streitkräfte oder jede ausländische Militärpräsenz in Syrien ohne Zustimmung der syrischen Regierung stellt einen Angriff auf die Souveränität der Arabischen Republik Syrien sowie eine grobe Verletzung der Charta und der Prinzipien der Vereinten Nationen dar”, machte das Außenministerium Syriens laut einem Bericht der staatlichen syrischen Nachrichtenagentur SANA deutlich.

   Syyria: Yhdysvaltojen läsnäolo on rauhan kannalta enemmän haitta kuin hyöty.
   Yhdysvaltain puolustusministerin antamat lausunnot herättivät raivostuneita ​​reaktioita Damaskoksessa. Syyrian hallitus on toistuvasti todennut, että Yhdysvaltain joukot toimivat Syyrian alueella ilman hallituksen suostumusta ja rikkovat kansainvälistä oikeutta.
   Yhdysvaltain joukkojen tai vieraiden sotilaallinen läsnäolo Syyriassa ilman Syyrian hallituksen suostumusta on hyökkäys Syyrian suvereniteettia sekä YK:n peruskirjan periaatteita vastaan…
   Yhdysvaltain läsnäolo Syyriassa ”tarkoittaa vain, että kriisi pitkittyy ja edelleen monimutkaistuu,” korosti Damaskos ja lisäsi, että todellinen USA tavoite Syyriassa on estää rauhanprosessia. Ministeriö vaati Yhdysvaltojen joukkojen välitöntä ja ehdoitta vetäytymistä Syyriasta.
   Mattisin lausumat ovat ”täysin perusteettomia” ja ”vastuuttomia”, sanoi Wjatscheslaw Matusow, politiikan tutkija ja Venäjän-arabien ystävyys seuran johtaja. Hän totesi lisäksi, että mikä tahansa ulkomaalainen sotilaallinen läsnäolo toisen valtion alueella voidaan sallia vain laillisen hallituksen toimesta.
   ”On olemassa Syyrian viranomaisten selkeä kanta että Yhdysvaltain joukot ovat laittomasti sijoitettuina Syyrian alueella”, hän sanoi. Hänen mukaansa ei ”ole argumenttia”, joka oikeuttaisi Yhdysvaltain joukkojen tulon Syyriaan.

 20. Rytihän ei ollut mikään partaveitsi, ei älykäs eikä poliittisesti kokenut. Siksi hänestä tehtiin sota-ajan presidentti.

  Seuraava marionetti oli sitten Ahtisaari, heikkoutena rahan ahneus, poliittinen kokemattomuus ja älykkyyden puute, jota USA käytti hyväkseen konflikteissaan ja sodissaan mm. Afrikassa ja Euroopassa.

  Sauli Niinistö ei ole älykäs, ei älyllisesti lahjakas eikä poliittsesti kokenut. Siksi hänestä tehtiin Suomen presidentti kun USA ja NATO haluavat saartaa Venäjän ja iskeä Venäjälle.

  • Kyllähän tuo Mattisin vierailu viimeistään kertoi mikä mies Niinistö on, ainakin minulle. Usein yksikin asia riittää kertomaan totuuden ja elekieli kertoo enemmän kuin sanat. Tulee mieleen Iltalehden kuvat joissa Mattis tuli kuin kotiinsa ja Niinistö oli selvästi innoissaan.
   Niinistö on yrittänyt vähätellä vapaamuuraiuttaan mutta eiköhän hän ole mukana ihan sydämestään ?

   • Tarkkaa havainnointia. Juuri tuolta kaikki näytti.

    Niinistö oli nöyrä ja innoissaan kuin pikkupoika kun on myynyt koko Suomen USAn sotavoimille ja NATOlle ja saa vetoapua presidenttiksaan USAlta ja NATO-mailta.

    Kokonaan toisenlainen on Niinistön kehonkieli kun hän tapaa Putinin.

    Niinistö on Putinin edessä kireä, punaposkinen, verenpainepönäkkä ja näyttää siltä kun ilma kiertäisi suolistossa.

    Niinistön omatunto kalvaa tai ehkäpä vain kiinnijäämmen ja paljastuminen julkisesti, Niinistön oma kieroilu, pettäminen, pelaaminen ottavat selvästi voimille.

    Normaalina voi kysyä, että miksi Niinistö ei pelaa rehellistä. Silloin eivät omatunto, ilmavaivat ja verenpaine vaivaa eikä tarvitse yrittää meikkaamalla ja lääkkeillä poistaa puna-pönäkkää.

 21. ”Sen me tiedämme, että presidentti Sauli Niinistö vaiensi (tai ainakin yritti vaientaa) häntä aiemmin arvostelleen valtiosääntöoikeuden professorin Veli-Pekka Viljasen syrjäyttämällä hänet jo oikeusministeriön ehdokkuuden virkaan saaneenakin oikeuskanslerin virantäytössä. Sauli Niinistö ajoi omiakin virkatoimiaan valvovaksi oikeuskansleriksi suosikkinsa Tuomas Pöystin. Tällainen käytäntö on ominaista diktatuurimaille; oikeusvaltiossa tällaista ei olettaisi tapahtuvan.”

  Tavat eivät mitenkään ole muuttuneet sitten presidentti Koiviston, joka vaiensi koko Suomen oikeusoppineiston ja oikeusjärjestelmän kertalaakilla konklaavissaan v. 1991. Pupujussit tekivät työtä käskettyä, ja Suomi siirtyi oikeusvaltiona baanaanivaltioiden kategoriaan, Vaikka täällä eivät banaanit kasvakaan, -eikä lämmin ilmasto sotke kirkkaita ajatuksia, silti niin vain tapahtui…

  Istuva Presidentti Niinistö on nyt viritellyt omiaan suhteessa puolustuspolitiikkaan etc… HYO:n juhlasalissa pidetty presidenttivaalikeskustelutilaisuus kuuluu sarjaan mediatapahtumat Suomessa, joka toistetaan 6 vuoden välein. Vuosittain on sitten ”Interlacing” sarjat presidentinlinnassa, jossa kutsutut vuorollaan hokevat suu vaahdossa, kuinka ihmeellinen erinomaisvaltio Suomi on, joka sinnikkäästi kuten talvisodassa, jolloin Suomen itsenäisyys joidenkin mielestä saavutettiin, kamppailee, edelleenkin vuodesta toiseen raapii mutakuopan reunalla kynnet verissä pääsyä siihen hyvinvoinnin tilaan missä muut nk. ”sivistysvaltiot” ovat olleet jo pitkään.

  Siitä ei tietenkää tule mitään, koska kaikki kansalliset resurssit toivotun asiantilan saamiseksi on luovutettu ulkomaisiin käsiin.

  Se mikä Suomessa on hyvää, toimisi ilman ainoatakaan poliitikkoa lymyämässä missään norsunluutornissa, -ja jopa paljon paremminkin. Siksi ihmetyttääkin se, miksi täällä edelleenkin mennään. jo kolmattakymmentä vuotta mutakuopan reunoja kynsien ”mielessä olemisen parempi ehto” …

  Kykypuolue on kuitenkin ollut hallitusvastuussa koko ajan, mutta ehkä kysymys onkin siitä, että oppositio koko ajan torpedoi kaikki hyvät suunnitelmat ja viritykset, ja jäljelle jää vaan pelkkää paskaa…. 🙂

  Nyt kun nk. ”Artificial Intelligence” on nousemassa poliittisessa jargonissa digitalisoinnin rinnalle, niin heitettäköön tässä areenalle sellainen ajatus, että suurin osa nk. päättäjistä voitaisiin korvata tekoälyohjelmalla, ja saavuttaa lopputulemien kannalta yhtesikunnallisesti parempi tulos, niin taloudellisessa kuin muussakin mielessä.

  Vaikuttaa siltä, että myös nykyinen istuvasta presidentti Sauli Väinämö Niinistö on muodostumassa kansakunnalle Koiviston ja Ahtisaaren tapaan käveleväksi katastrofiksi.

  Helsingin Yliopiston juhlasalissa 13.11.2017 pidetty keskustelutilaisuus oli hyvä esimerkki tästä.

  Ihme että kun keskustelussa käytiin silmäkarvojen tasolla kohottamisineen, että ei menty vittukarvojen tasolle kohotuksineen… Niin varmana istuva presidentti pitää uudelleenvalintaansa.

  Tunnettu Siox intiaanipäällikkö ”Sitting Bull” lausui vanhoilla päivillään ajtuksen:

  ”Valkonaamat antoivat meille tuhat lupausta, mutta pitivät niistä vain yhden, -he lupasivat anastaa meiltä maamme, -ja sen he tekivät.”

  Paneeko ajattelemaan…

  Istuvan Presidentin ajattelu Suomessa ei vielä yllä jo aikoja sitten Pohjois-Amerikassa eläneen Istuvan Härän ajatusten tasolle… Valitettavasti.

  • Kirjoitat asiaa, mutta Sauli Niinistö on esimerkki presidentistä, jota ei valittu eikä valita älyllisyyden, faktojen, lahjakkuuden, poliittisten taitojen, johtajaominaisuuksien, puhetaitojen, analyysikyvyn, viisauden perusteella.

   Valtamedia tekee kaikkensa ja toki Niinistön vaalikampanjatoimisto, että Niinistö ei joudu vaalikiertueella älylliseen, analyyttiseen, poliittiseen debattiin, vastuuseen ja piinapenkkiin.

  • Niin, unohtui muuten herättää kysymys siitä, -että oliko se SRV, YIT, Lemminkäinen, Hartela, Sato, -vai mikä ihmeen rakennusurakointiyritys, -jonka rahoilla rakennettiin se rakennus, jonka juhlasalissa nyt pidettiin silmäkarvatasolla esitettyä presidenttivaalishowta…?

   • Entäpä eduskunnan remontti, jota Sauli Niinistö johti, jonka budjetti ylittyi 200 % ja jonka urakoitsijoita rahoitti Sauli Niinistön presidentivaalikampanjaa.

 22. Onpas joku muukin tämän läpivalaissut, ehkäpä saanut karvaastikin kokea tiedon lastin kostoa hartioillaan: Nyt on pakko toistaa Timin sanomiset ja olkaa hereillä: Niinistön nostivat presidentiksi mm. Erkon pulju, nykyinen Sanoma-säätiö, Sanoma Oy ja Helsingin Sanomat sekä mm. eräät metsä-teollisuus-energia-alan ”suur”yritykset, joilla on suora linja USA:han.
  Nämä Timin sanat olivat minulle syväterapiaa! Vaikka se kuulostaa ehkä hassulta, mutta niin se on.

 23. Jotta ei aina olla jälkiviisaita, pitäisi selvittää, mistä Sauli Niinstö voisi saada ei-julkista tukea ja salarahoitusta. Veikkaus, aavistus:
  1) Suomi 100-vuotisrahastoilta
  2) Sanoma-säätiöltä, Sanoma Oyltä, HSlta
  3) STTltä
  4) MTVltä
  5) YLEltä
  6) Puolustusministeriöltä
  7) Puolustusvoimilta
  8) USAlta
  9) CIAlta
  10) NATOlta
  11) Hävittäjäkaupoista, Lockheed Martinilta, Boeingilta
  12) Patrialta
  13) NATO-isäntämaasopimuksesta
  14) Kone Oyltä, Lemminkäiseltä, Metsolta, Nesteeltä, YITltä
  15) Harkimolta
  16) Kokoomukselta
  17) Soinilta
  18) Sorokselta
  19) Poroshenkolta
  20) IMFltä
  21) EIBltä
  22) Bilderbergiltä
  23) Vapaamuurareilta
  24) Sotaveteraaneilta
  25) Helsingin kaupungilta

  • Tästä luettelosta puuttuu vielä ruotsin kieleenkin sidoksissa olevia sukuyhtiöitä. Jääköön kuitenkin sanomatta tarkemmin turvallisuussyistä. MTV :stä voi sanoa, että se on yksi pirullisimmista instansseista tässä maassa.

  • Kyllähän keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on asiaa valaissut klrjassaan, kertonut keskustan ja kokoomuksen salaisista tileistä jne

   • Niinpä, keskusta ja Sipilä voivat rahoittaa Sauli Niinistöä, Sininen ryhmä rahoittaa ilman muuta, koska ilman Sauli Niinistöä Nato-siniset eivät hallituksessa keiku.

 24. ”Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.”

  Tässä on selvästi Jussi Niinistön karriääriset pyrkimykset ”suurempiin” tehtäviin kansainvälisissä kehyksissä, kuten Kataisella aikoinaan. RKP:n Elizabeth Rehn:kin sai kansainvälsiä posteja kannatettuaan Natoyhteensopivien hävittäjien hankintaa.

  Sauli Väinämö Niinistöä käytettiin Euroopan Keskuspankissa hankkimassa taloudellista turvaa eläke-etuineen siltä varalta, että menee päis persettä. Ilmaisia lounaita ei ole, -niinkuin termi kuuluu.

  Jo edesmennyt ”poliisin poika”, joka propagoi ”hallitun rakennemuutoksen” puolesta, sai kansainvälisisen tehtävän hoitaakseen, jonka realismi sitten kaiketi loppujen lopuksi koitui hänen kohtalokseen.

  Isopää Liikanen on jo sitten täysin oma lukunsa.

  Tätä historiikkia voisi jopa jatkaa, mutta kun sitä tarkastelee, niin päätyy siihen johtopäätökseen, että ko. lahjakkuuksilla on joko synnynnäinen kyky osata ja ymmärtää kaikki maailman asiat, riippumatta siitä, mikä on heidän koulutustaustansa, tai meriittinsä sanokaamme vaikkapa. elinkeinoelämässä.

  Mauno Koivistostakin tuli Suomen presidentti, ja sittemmin nk. valuuttapoliittinen” fakiiri, jonka toimien ansiosta Suomi kärsi jo kerttaalleen kaikesta kärsittyään moninkertaisesti, ja faktisesti kärsii vieläkin.

  Kansalaisten tehtävänä olisi tunnistaa nämä yhteiskunnallisen kehityksen ja hyvinvoinnin ”jalkaväkimiinat” riittävän ajoissa, jotta ei uudestaan taas kävisi, -kuten nyt on jo kertaalleen käynyt.

  • ’..Kansalaisten tehtävänä olisi tunnistaa nämä yhteiskunnallisen kehityksen ja hyvinvoinnin ”jalkaväkimiinat” riittävän ajoissa, jotta ei uudestaan taas kävisi, -kuten nyt on jo kertaalleen käynyt..’
   Juuri niin, pitäisi ja pitäisi … mutta kun nuo konnat ovat niin taatanan kieroja ja kimpassa omassa verkossaan. Ei siinä kansalaisen äly riitä useinkaan, vain harvempien.
   Siksi tarvittaisiin kansanäänestyksiä joita ennen kansalaiset informoidaan asioista hyvin ja totuuden mukaisesti. Silloin olisi mahdollista edes jotenkin estää kierojen psykopaattien vehkeilyt.
   Mutta juuri siksi niitä ei pidetä, ainakaan vielä… kaikki vallanjanoiset kun niitä vastustavat kun muka kansa on niin tyhmää ettei ymmärrä.

 25. ”Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.”

  Tähän on selityksenä vain kaksi vaihtoehtoa. Joko Jussi Niinistö ei oikein ymmärrä, mitä hän on tekemässä, ja millä mandaatilla, tai sitten on kysymys siitä, että hänet on saatu uskomaan, että hänen ei tarvitse välittää…

  ”Talvisodan” popularisoidun fraseologian mukaisesti ”kaveria ei jätetä…” Jussi Niinistä kuuluu niihin nuijiin, jotka evivät ymmärrä sitä, että ”oman jengin” petturit tapetaan ensimmäiseksi.

  Ehkä luvassa on pelastusvene, mutta sekin voi olla reikiä täynnä jo ennen vesillaskua.

 26. ”NATOn isäntämaasopimusta seurasivat sitten kuumeiseen tahtiin puolustusministeri Jussi Niinistön solmimat puolustusyhteistyösopimukset Britannian ja USA:n kanssa. Näidenkin sopimusten taustalla ollut perustuslain mukainen päätöksenteko (jos sellaista ylipäätään oli) jäi kovasti hämärän peittoon.”

  Presidentti Koiviston aikana luotiin järjestelmä, jossa nk. demokratia romutettiin ”lakkomurtajan” aivokapasiteetilla. Mistä nyt on kysymys.

  Välillä oli kysymys ”harmoonisen koulutuksen” aikaansaamista tuotoksista, joissa kehyksissä muuan Aleksanteri nyt hankkii lisää ”solidaarisuutta” habitukseensa.

  Nyt on kysymys siitä, että jos kerta ei ole riittävän selkeätä käsitystä siitä, mikä on kansakunnan etu pidemmällä juoksulla, niin silloin pitää kuunnella lobbarien selityksiä.

  Isäntämaasopimus kuuluu täysin samaan laittomuuksien kategoriaan, kuin Euroopan Unioniin liittyminenkin… Perästä kuuluu sanoi torventekijä…

  • Täytyy sen verran taas selventää, että Suomen presidentiaalisessa päällikköjärjestelmässä presidentti-ylipäällikön nimittämä puolustusminsteri ei tee yhtäkään sotilaallista ja ulkopoliittista sopimusta ilman esimiehensä ylipäälikkö-presidentin hyväksyntää.

   • Tämä on Timiltä hyvä selvennys.

    Puolustusministerin nähdyt manööverit (”puolustusyhteistyösopimukset” jne) ovat hämähäkkimies-Saulin ohjausta. Presidentti Sauli Niinistö on vain niin raukkamainen pelkuruudessaan ja vastuunpakoilussaan, ettei rohkene ottaa niistä julkista vastuuta.

    ’Puolustusvoimiemme rauhanaikaisena ylipäällikkönä on siis vastuuta pakoileva, toisten selän takana päätöslankoja vetelevä pelkuri, eli suomalaisen sotilaan täydellinen vastakohta.

    Tämä ei voi olla vaikuttamatta maanpuolustustahdon kehittymiseen kansan keskuudessa, olletikin kun presidentti Sauli Niinistön toimet kaikessa oleellisuudessaan ovat kansan lukuisissa mielipidekyselyissä ilmaiseman tahdon vastaisia.

    Ei maanpetturiksi koettu presidentti voi olla kansan johtaja sotatilanteessakaan, johon hänen toimensa selkeästi tähtäävät. Nyt leivottavana olevan Venäjän vastaisen sodan johtajuus onkin varmasti kulisseissa jo sovittu USA:lle, jonka vasallina Sauli Niinistö – kuten henkiystävänsä ja vertaisnukkehallitsijansa Petro Poroshenkokin – toimii.

    • Sauli Niinistö on hajottanut ja jakanut kahtia Suomen armeijan, puolustustahdon ja puolustuskyvyn.

     Sen Sauli Niinistö on tehnyt omalla vastuunpakoiluillaan, itsepäisellä ja kansaa harhauttavalla USA-NATO -yhtestyöllä sekä,USA-NATO-sotaharjoituksilla, Suomelle vahingollisella ulkoparlamentaarisella NATO-isäntämassopimuksella, epäselvillä johtamistoimilla ja sotauhollaan.

     Suomen armeijassa kuten myös asevelvollisten keskuudessa on nyt hajontaa, vastakkainasettelua, joka heikentää armejaamme toimintakykyä ja puolustustamme.

     Suomen armeijassa ja varusmiehissä sekä reserviläisssä on 1) niitä, jotka hyväksyvät Sauli Niinistön ja Suomen NATO-yhtestyön ja NATO-armeijan sekä 2) niitä, jotka eivät hyväksy Niinistön NATO-armeijaa vaan ovat valmiita ja halukkaita puolustamaan vain Suomea.

     Kansan keskuudessa tehdyistä gallupeista tiedämme, että Sauli Niinstön NATO-armeijaa ja sotatoimia kannattaa noin 20 % kansasta ja Suomen itsenäistä omaa puolustusta 80 %. Sama jakauma pätee ammattisotilaisiin, reserviläisiin, varusmiehiin.

     Suomen armeijassa ne ammattisotilaat eli ns. kapiaiset, jotka vastustavat Niinistön NATO-armeijaa on vaiennettu ja urakiertoakin on vaikeutettu.

     Monet Niinstön NATOa vastustavat reserviläiset ovat puolestaan reagoineet jaloillaan ja päällään ja eronneet reserviläisyydestä ja siirtyneet siviilipalvelusmiehiksi.

     Asevelvollistenkin keskuudessa NATOn vastustus on noussut merkittäväksi syyksi siviilipalvelun suorittamiseksi ja jopa aseistakieltäytymisen syyksi.

    • ’..Nyt leivottavana olevan Venäjän vastaisen sodan johtajuus onkin varmasti kulisseissa jo sovittu USA:lle, jonka vasallina Sauli Niinistö – kuten henkiystävänsä ja vertaisnukkehallitsijansa Petro Poroshenkokin – toimii..’

     Oma käsitykseni on että maamme todellinen johtajuus sovittiin tai luovutettiin ko. taholle jo silloin kun Niinistö ovelasti, hyvin ovelasti, pelattiin maan presidentiksi myymään maamme nwo-eliitille.
     Ihmetellä täytyy että kansa ei tee mitään itsenäisyyden eteen vaan hyväksyy maan ajautumisen vieraisiin käsiin.

     • Niin, silloin mm. HS, YLE, MTV pitivät huolen siitä, että Sauli Niinistö ei joutunut lausumaan mitään ulkopoliittisista ja puolustuspoliittisista mielipteistään ja ne suojelivat Niinistöä, että Niinistö ei joutunut kertaakaan vaaliväittelyssä Paavo Väyrystä vastaan, joka oli ja on monin verroin kokeneempi ja älykkäämpi ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

      Nyt on jo selvää, että tulevissa presidentinvaaleissa Sauli Niinistö pääsee taas pakoon, tällä kertaa vaalivauvalla.

 27. Kuuluuko Paavo Väyrynen samaan kategoriaan kuin Timo Soini – sanansa syöjä? Vallanhalu ehkä ohittaa lopulta kaikki muut periaatteet.
  Toivoisin olevani väärässä, mutta sain käsityksen siitä, että Mossad pelaa Suomessa Väyrysen pussiin. No eihän se mitään erikoista ole – Suomessa on paljon Israelin ystäviä uskonnollisissa piireissä. Mietitäänpä hiukan: sionistit lietsovat muslimivihaa varsinkin Ruotsissa – ja täällä Suomessakin heillä on sormensa pelissä. Tarkoituksena saada aikaan pelkotiloja , terrorismiangstia. Hehän vihaavat serkkujansa arabeja, vaikka samaa lähtökohtaa kantavat. Israel on USAn uskollinen kumppani. Irakissa amerikkalaiset ajoivat shiiat ja sunnit vastakkain ja tulivat sitten ”auttamaan”. Onko suunnitelmana saada Eurooppaan paljon muslimisiirtolaisia, nostaa eurooppalaiset Mossadin ja CIAn myötävaikutuksella heitä vastaan – ja ollaan synnytetty uusi ”Irak”, jonka ongelmiin on ”pakko” puuttua USAn ja Israelin taholta?? Näitä juoniahan riittää ja niitä kehitellään varmaan koko ajan.
  Muistelen kuulleeni, että Väyrysen kakkosehdokas itsensä jälkeen on S. Niinistö. Mitä se kertoo? Kuinka paljon sopupeliä on suunnitelmassa? Paljonhan on esillä vain etukäteen sovittua näytelmää.

  • Terävää pohdiskelua. Juuri noin hajota-ja-hallitse strategiaa toteutetaan. Muslimi vihan lietsonnalla on selvä syy: kääntää Eurooppa (ja USA) sotaan islamia vastaan. Siksi heitä tänne ahdetaan.
   Paavo on kummajainen joka ei paljasta korttejaan. Se on pelottava asia.
   Nytkin hän äänesti tyhjää EU-parlamentissa pakolaispolitiikassa kun oli selvä paikka ottaa kantaa. Miksi?
   Vain Halla-aho uskalsi olla rehellinen. Muut meidän Eu-mepit ovat pelkureita ja pettureita, pelkkiä nwo-mafian juoksupoikia. Ja samaa talutettavaa russofobista väkeä ovat pääosin muutkin itsenäisyyden myyjämme.

   Halla-aho: Suomalaismepit antoivat siunauksensa kiistanalaisen Dublin-uudistuksen eteenpäin viemiselle
   http://beta.oikeamedia.com/o1-46781
   Suomalaisista europarlamentaarikoista ainoastaan Jussi Halla-aho (ECR) vastusti neuvottelumandaatin antamista. Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen (EPP), Liisa Jaakonsaari ja Miapetra Kumpula-Natri (S&D), Nils Torvalds (Alde), Heidi Hautala (Vihreät) ja Merja Kyllönen (GUE) äänestivät neuvottelumandaatin puolesta, Hannu Takkula ja Paavo Väyrynen (Alde) äänestivät tyhjää ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ECR) oli poissa äänestyksestä.

   • ”Paavo on kummajainen joka ei paljasta korttejaan. Se on pelottava asia.
    Nytkin hän äänesti tyhjää EU-parlamentissa pakolaispolitiikassa kun oli selvä paikka ottaa kantaa. Miksi?”

    Oliko se siksi, että opportunistilla olisi tulevaisuudessa jokin selitysmahdollisuus mahdollisesti tarvitsemalleen takinkäännölle? En täytä Paavolle kannattajakorttia.

    • Väyrynen on Suomen polilitiikan tunnetuin paskanpuhuja ja tainkääntäjä, en luota häneen vähäisemmässäkään määrin! Tuo tyhjää äänestämänen oli juuri sitä ”Paavoa” itseään.

 28. ”Tämä lienee ollut riittävä opetus muille perustuslakiasiantuntijoille pitää matalampaa arvosteluprofiilia, jos aikovat korkeammille virkapaikoille. Niinpä julkisuudessa mielellään esiintyvät ”asiantuntijat” Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro eivät ole Valtiosääntöblogissaan tarttuneet NATOn isäntämaasopimusprosessiin ja sen perustuslaillisiin ongelmiin. Heidän pikkulusikkansa nähdään kyllä sote-sopassa, mutta kauhalla ei ole ilmeisesti enempää kompetenssia annettu.”

  Tässä yhteydessä on pakko sanoa, että vähässä on nk. moraali Suomenmaassa, mitä tulee nk. ”parempaan” porukaan, jotka nauttivat luottamustehtävien suomista etuisuuksista yhteiskunnan palveluksessa… Mutta siihen se sitten jääkin, -siis siihen nauttimiseen.

 29. Paavo Väyrynen on aina joka pystyy haastamaan Sauli Niinistön Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, presidentin tehtävistä, jollei Sauli Niinistö taas pääse valtamedian avittamana pakoon Väyrystä.

  Väyrynen on älykkäämpi, kokeneempi, rehellisempi kuin Niinistö.

  • Totta mutta ei hänenkään paukut riitä.
   Ja suurin syy on siinä ettei hän ymmärrä tai halua tuoda asioita esiin kuten Halla-aho tekee vaan hyssyttelee ja antaa itsestään epäluotettavan kuvan kun ei toimi selkeämmin.
   Jos hän toimisi kuten Halla-aho niin ääniä tulisi rutkasti. Nyt ei juuri lainkaan. Kumma kun mies ei tuota tajua. Joku siinä mättää.

   • Oma näkemykseni on, että Väyrynen älykkäänä aitona poliitikkona uskoo loogiseen, analyyttiseen poliittseen argumentointiin eli kansankielellä siihen, että ”totuus”, faktat voittavat.

    Valitettavasti tuo politiikka oli ja meni. Se oli ja meni kun mediakenttä murtui ja sen myötä poliitikotkin.

    Ahtisaari oli ensimmäinen median luoma feikkipoliitikko, mutta Ahtisaarikin oli lastenleikkiä verrattuna feikki-Niinistöön.

    Kumpikin olivat ja ovat täysin avuttomia ajattelemaan, analysoimaan, argumentoimaan, keskustelemaan, johtamaan.

    Ja siksi kumpikin on osannut ja osaa paeta vastuutaan. Ahtisaari pakeni aikoinaan ulkomaan matkoille, Niinistö taas muiden seläntaakse ja lapsellseen ”en minä tiedä, en ole kuullutkaan” -sikiöasentoon.

    Ahtisaaren eduksi voi sanoa, että hän itse ei lähtenyt valhekuvaa rakentamaan mitä nyt koripallotaidoista vähäsen kun taas Niinistö on aktiivinen harhauttamaan, pakoilemaan.

JÄTÄ VASTAUS