Viimeisten vuosien tapahtumat ulkopolitiikan johdossa ihmetyttävät kehityksen pitkän aikajänteen seuraajia. Ollaan selvästi siirrytty Sauli Niinistön aikaan, jolle leimallista on vastuun väistely ja puskista tulleet, ilman perustuslaillisia toimivaltuuksia tehdyt päätökset. Sinimustien (ent. sininen tulevaisuus, ent. uuvatti ja o.s. perussuomalaiset) nousu vaa’ankielen asemaan hallituksessa on vain nopeuttanut ja entisestään sekoittanut tätä kehitystä.

Ensimmäinen isompi kupru tapahtui, kun TP-UTVA eli presidentin ja hallituksen ulkopoliittisen ministerivaliokunnan yhteiselin hyväksyi NATOn isäntämaasopimuksen. Kyse oli selkeästi valtiosopimuksesta, jonka valtiosopimusluonne kuitenkin kiistettiin ponnekkaasti, eikä asiaa tuotu eduskunnan tai edes koko hallituksen päätettäväksi.

Vastavalkea on osaltaan informoinut lukijoitaan NATOn isäntämaasopimuksen syntymisen vaiheista. Tärkeimpinä eduskunnan sivuuttamiseen vaikuttaneina toimijoina olivat silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja puolustusministeri Carl Haglund (r). Heidän roolistaan kerroimme Vastavalkean artikkelissa.

Vastavalkean Vesa Raiskila tarkasteli Helsingin Sanomien valheuutisointia asiassa artikkelissaan ”Helsingin Sanomat: eduskunta hyväksyi isäntämaasopimuksen”. Lehti taipui Vastavalkean hankkiman asiantuntijalausunnon seurauksena lopulta oikaisemaan väitteensä, tosin melkoisen venkuloinnin jälkeen.

TP-UTVA on laajennettunakin ministerivaliokuntana pelkkä ministerivaliokunta, jolla ei ole ulkopolitiikassa perustuslaissa säädettyä päätöksentekovaltaa; sen vallankäyttö rajoittuu asioiden valmisteluun valtioneuvostolle. Kaiken huipuksi tämän perustuslain vastaisin menettelyin päätetyn NATOn isäntämaasopimuksen allekirjoitti puolustusvoimien komentaja, jolla ei ole ilman asianmukaista valtuutusta oikeutta allekirjoittaa yhtään mitään Suomen valtion nimissä ja puolesta. Tällainen valtuutus toki mielikuvatasolla oli, kun presidentti Sauli Niinistö seisoi komentaja Jarmo Lindbergin takana allekirjoitustilanteessa.

Missä luuraavat Suomen ennen niin vahvat perustuslaki- ja valtiosääntöasiantuntijat?

Sen me tiedämme, että presidentti Sauli Niinistö vaiensi (tai ainakin yritti vaientaa) häntä aiemmin arvostelleen valtiosääntöoikeuden professorin Veli-Pekka Viljasen syrjäyttämällä hänet jo oikeusministeriön ehdokkuuden virkaan saaneenakin oikeuskanslerin virantäytössä. Sauli Niinistö ajoi omiakin virkatoimiaan valvovaksi oikeuskansleriksi suosikkinsa Tuomas Pöystin. Tällainen käytäntö on ominaista diktatuurimaille; oikeusvaltiossa tällaista ei olettaisi tapahtuvan.

Tämä lienee ollut riittävä opetus muille perustuslakiasiantuntijoille pitää matalampaa arvosteluprofiilia, jos aikovat korkeammille virkapaikoille. Niinpä julkisuudessa mielellään esiintyvät ”asiantuntijat” Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro eivät ole Valtiosääntöblogissaan tarttuneet NATOn isäntämaasopimusprosessiin ja sen perustuslaillisiin ongelmiin. Heidän pikkulusikkansa nähdään kyllä sote-sopassa, mutta kauhalla ei ole ilmeisesti enempää kompetenssia annettu.

NATOn isäntämaasopimusta seurasivat sitten kuumeiseen tahtiin puolustusministeri Jussi Niinistön solmimat puolustusyhteistyösopimukset Britannian ja USA:n kanssa. Näidenkin sopimusten taustalla ollut perustuslain mukainen päätöksenteko (jos sellaista ylipäätään oli) jäi kovasti hämärän peittoon.

Ja nyt viimeisimpänä puolustusministeri Jussi Niinistö osoittaa yksityistä aloitteellisuutta kutsumalla Yhdysvaltain puolustusministerille osoittamallaan pyynnöllä USA:n puolustusvoimia mukaan suureen sotaharjoitukseen joskus 2020 tai 2021. Jo harjoitusajankohdan epämääräisyys paljastaa sen, ettei koko asiasta ole valtionhallinnossa tehty vielä minkäänlaista päätöstä.

Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.

Ollaan Urho Kekkosen viimeisten presidenttiaikojen toimintamoodissa, jolloin hiiret hyppivät pöydälle ja presidentinkanslian päällikkö Juhani Perttunen kepukavereineen hoiti suvereenisti presidentin tehtäviä.

Nyt nähdyt arvottomat näytelmät osoittavat, että presidentti Sauli Niinistö on menettänyt otteensa ulkopolitiikan johdossa ja puolustusvoimien ylipäällikkönä. Toisaalta mukana saattaa olla taktikointia presidenttikisassa, jossa Niinistö vetäytyy usein nähtyyn tapaansa vastuusta eikä halua tulla yhdistetyksi NATO-lähentymiseen, koska selvä enemmistö suomalaisista vastustaa sotilasliiton jäsenyyttä.

Tauno O. Mehtälä
päätoimittaja


¤

Kuva (uudelleenrajattu): www.kremlin.ru via Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

253 KOMMENTTIA

 1. Niinistö nöyrytti Niinistöä,niin kai tämän voi tulkita Jussi saa huseerata omien lähtökohtensa vaikutteiden tuomisessa ennen marginaalista nyt valtavirraksi,toivottavasti jotkinn rohkeat esittävät Jussille epäluottamuslausetta eduskunnassa,aihetta olisi aivan valtiollisen uskottavuutemmekin vuoksi.
  Samalla tulisi kansalle tuoda julkiseksi ja ymmärrettäväksi puolustusvoimain nykyinen ajautumnen Pentagonin haukkojen vaikutuspiirn,pentagonissa ei kaikki todellakaan kuulu tuohon viiteryhmään.

  • En ole samaa mieltä: Niinistö ei nöyryyttänyt Niinistöä — pikemminkin molemmat kusettavat yhteistuumin NATO-jäsenyyttä vastustavia suomalaisia

   • Suomen suhteista ulkovaltoihin vastaa presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa,jos Presidenttnä toimnut Niinistö ei olut tetoinen puolustusministeri Niinistön touhuamasta hankkeesta,eikä edes utvaa informoitu, Jussi ylitti valtuutensa roimasti,joutaisi valtakunnanoikeus oikeastaan selvittämään tapahtuneet,vastaisenvaralle.

    • Tiedän tuon. Mutta en usko SNiinistön olleen tietämätön vaikka hän niin sanookin. Toisaalta jos SNiinistö todella oli tietämätön, on hän siinäkin tapauksessa presidentiksi sopimaton.

     • Selvääkin selvempi Sauli Niinistön juoni.

      Sauli Niinistö oli jo aikaisemmn suhmuroinut salaa mm. USAn, NATOn, Ison Britannnan, Norjan, Ruotsin kanssa suursotaharjoituksista Suomessa.

      Eikä Suomessa ole sellaista puolustusminsteriä, jolla olisi otsaa saatikka munaa sivuuttaa itsensä puolustusministeriksi nimittäjä, esimies, armeijan ylipäällikkö, tasavallan presidentti.

      Sauli Niinistö pelasi ja käski Jussi Niinistön suursotaharjoituksen kasvoiksi, jotta pääsi itse pakenemaan vastuutaan.

   • Kannattaisi kysyä, Niinistö & Niinistöltä viherNiinistö toistaiseksi poislukien, että mistä pelastusveneitä saa ostaa, -vielä silloion kun on rahaa… ???

    • Kannattaisi kysyä, Niinistö & Niinistöltä, VherNiinistö toistaiseksi poislukien, että mistä sellaisia pelastusveneitä saa ostaa mitkä eivät ole jo valmiiksi reijitetty.

     Onko Presidentinkanslian tai Valtioneuvoston jäsenillä jotain salattua tietoa siitä, jota ei toimiteta nk. rahvaalle…?

     Unilukkarinkin olisi syytä nyt alkaa itsekin heräillä todellisuuteen…

 2. Se joka tuntee oikeuselämää muutaman viime vuosikymmenen ajalta on havainnut jo pitkään että kaikki on muuttunut.

  Oikeuselämässä minkään ei pitäisi muuttua. Oikeus ei tunne sanaa muutos.

  Oikeus on Jumalan luoma ja asettama. Ihminen on polkenut jalkoihinsa kaikki Jumalan lait.

  Tuomio tulee olemaan sanoin kuvaamaton.

 3. Hyvin huomautettu. Jumala ompi ”Linnamme”, ainakin pitäisi olla. Maan johto on kallellaan länteen päin, sieltä niitä ohjeita noudatetaan. Enää ei tanssita jenkan ja polkan tahdissa, nyt on uudet sävelet, ja kapelimestareina ”Hill-billy johtajat”.

  • “Satan’s smoke has made its way into
   the Temple of God through some crack.
   —GIOVANNI BATTISTA MONTINI*

 4. NATO:n sivuilta löytyy tieto, että Suomi on sopinut Walesin kokouksessa 2014 myös ilmasta-maahan ohjuskaupoista, jotka tehdään yhteishankintana: 11 NATO Allies and Finland united in buying Precision Guided Munitions https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_148422.htm

  Aselasti on määrä toimittaa tilaajille 2018 ”NATO:n alueiden” puolustamiseksi (Wales Summit Declaration, Issued by the Heads of State and Government participating in the meeting of the North Atlantic Council in Wales https://www.nato.int/cps/ic/natohq/official_texts_112964.htm).

  ”This agreement is made to facilitate and officialize the presence of NATO troops during any type of missions on the host nation land.” https://shape.smugmug.com/SACEUR/Host-Nation-Agreement-signatur/

  Rauhanpuolustajat, valmistautukaa päätymään kuulusteluselliin.

 5. Törkeäähän tämä on, äärimmäisen törkeää. Maata johtaa kiero ja moraalisesti ryhditön, itsensä ylemmyyteen nostanut eliitti. Se on kiistaton tosiasia. Jos kansa kaiken tämän hyväksyy niin suuri häpeä on sekin.
  Itse lohduttaudun Oswald Spenglerin viisaudella 100v takaa, että riistavietin ohjaama Imperium sotilasliitto Natoineen jonka siipien suojaan on hakeuduttu ei ole pitkäikäinen ja on kuolemaan tuomittu.
  Toivottavasti emme itse tuhoudu mukana. Tai pahemmin kuin jo olemme tuhoutuneet.

 6. Puolustusvoimien ylimmäinen komentaja sanoo ettei tiennyt: ”Presidentti Sauli Niinistö IS:lle: ”En ole ollut tietoinen sotaharjoituksen valmistelusta” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005444211.html

  ”Niinistö ei kuitenkaan näe, että puolustusministerin ”aktiivinen” toiminta olisi aiheuttanut suurta haittaa.
  – Mitään merkittävää vahinkoa ei ole syntynyt, Niinistö sanoo. ”

  • Tuohan on naurettavaa … ettei Presidentti muka tiedä tällaisen asian valmistelusta… HEH — ei voi mitenkään olla totta.
   Ei tämän luokan paksu pajunköysi voi mitenkään kelvata kansalle tai jos niin sitten on kyllä sanottava että kansa on kuin lobotomia-potilaiden sairaala-osasto… mutta ei se sitä ole.
   Se ei vaan välitä ja elää ’herran haltuun-apatiassa’ jonka takana on YLEn ja valtamedian tehokas pitkäaikainen aivopesu.
   Kuten päätoimittaja osuvasti sanoo: ’Ollaan Urho Kekkosen viimeisten presidenttiaikojen toimintamoodissa, jolloin hiiret hyppivät pöydälle ja presidentinkanslian päällikkö Juhani Perttunen kepukavereineen hoiti suvereenisti presidentin tehtäviä.’ — kyllä, juuri näin.
   Meillä on sitten presidentti jonka aivoterveyttä on alettava epäillä kuten epäillään Trumpinkin…? ja voiko hän jatkaa jos tilanne on tämä ? mihin vielä joudummekaan kun hiiret hyppivät pöydälle.

   • Blogi: Arto Luukkanen, la 11.11.2017 08:38
    http://beta.oikeamedia.com/o1-46440
    Rienaava pääministeri pisti vitsiksi?
    Pääministeri ei vastannut siihen valehteliko vai ei. Juha väisti kysymyksen ja tarjoili kansanedustajille vain naurua ja hilpeyttä. Lapsetkin otettiin mukaan.
    — Blogia lukiessa kävi kyllä presidenttikin mielessä. Ja koko kokkarikööri kavereineen.

    • Tuo kokkarikööri jonka koti on Brysselissä, raamattu roskiksessa ja isänmaa vedettynä Brysselin vessanpöntöstä alas – ja kuitenkin joukko viherpunikki-toimittajien dominoiman valta-VALE-median tyhmentämiä hyödyllisiä idiootteja äänestää näitä maanpettureita ’koti-, uskonto- ja isänmaa’-puolueen edustajina!

     Vajaan kuukauden päästä he järjestävät meidän rahoillamme kalliiksi tulevan irvokkaan ilveilyn, jossa juhlitaan Suomen satavuotista ”itsenäisyyttä” – ITSENÄISYYTTÄ, jonka nämä MAANPETTURIT ovat tuhonneet luovuttamalla sen kantasuomalaisten ja kantaeurooppalaisten valkoista kansanmurhaa toteuttavalle EU-diktatuurille, ks. ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     • Hyvä linkki, kertoo totuuden. Jokaisen pitäisi lukea.
      Ihmetyttää vaan tuo kreivi. Mikä on miehen motiivi tuhota? Ellei ole itse jutikka niin miksi tällaista?
      Täytyy olla joku vaikea henkinen ongelma, lähinnä narsistinen itsetuntoon liittyvä. Idealisoi sairasta diktatuuria ja paljastaa oman sairautensa.

    • Tarkistin tuon R C-K:n, ’pan-Eurooppa kreivin’ taustoja.
     Aika monta asiaa selvisi jotka selittävät paljon.
     1: Vaimo Ida Roland oli kreiviä 13v vanhempi jutalainen. Äiti ei hyväksynyt liittoa.
     (Roland was Jewish.[1] She fled from Austria in 1938 and lived from 1940 to 1945 in New York. Later she resided in Switzerland https://en.wikipedia.org/wiki/Ida_Roland)
     2: Hän esitti visionsa liityttyään vapaamurariloosiin. Hänen pan-eurooppalaisia alkoivat heti rahoittaa maailman huipulla vaikutavat tunnetuimmat pankkiirisuvut.
     According to his autobiography, at the beginning of 1924 his friend Baron Louis de Rothschild introduced him to Max Warburg who offered to finance his movement for the next 3 years by giving him 60,000 gold marks. Warburg remained sincerely interested in the movement for the remainder of his life and served as an intermediate for Coudenhove-Kalergi with influential Americans such as banker Paul Warburg and financier Bernard Baruch.
     3: In the winter of 1945, Harry S. Truman read an article in the December issue of Collier’s magazine that Coudenhove-Kalergi posted about the integration of Europe. His article impressed Truman, and it was adopted to the United States’ official policy.[38]
     4: In his attitudes towards race and religion, Coudenhove-Kalergi continued the work of his father. In his youth, the elder Coudenhove-Kalergi was an antisemite. … In his treatise Das Wesen des Antisemitismus (The Essence of Antisemitism) he traced that fanaticism to religious bigotry that originated in the promulgation of Torah under Ezra.
     The Book of Ezra describes … he is said to have enforced observance of the Torah. He was described as exhorting the Israelite people to be sure to follow the Torah Law so as not to intermarry with people of particular different religions, a set of commandments described in the Pentateuch.[5][6]
     5: According to a masonic report, Coudenhove-Kalergi died of a stroke.[56] His secretary, however, indicated that Coudenhove-Kalergi possibly committed suicide. In the memoir his secretary wrote, she said his death was kept secret so as not to disappoint those who considered him to be the great visionary of European integration.[57]
     https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Coudenhove-Kalergi
     Tällaisen aika onnettomalta vaikuttavan miehen ja taustojen käsialaa on EU. Hyvä tietää.
     Suomen tuhoamisohjelma
     EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat. Jo v. 1923 hän julisti vapaamuurariveljilleen, että ”juutalaisen aatelisrodun” on tultava Euroopan valtiaaksi. Tähän pääsemiseksi eurooppalaiset tulee risteyttää aasialaisten ja mustien kanssa. Tuloksena on uusi helposti hallittava rotu vailla luonnetta.
     http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

     • ”EU:n isä, kreivi Richard Coudenhove-Kalergi, oli salaliiton johtaja, jonka tavoitteena on tuhota Euroopan kansat. Jo v. 1923 hän julisti vapaamuurariveljilleen, että ”juutalaisen aatelisrodun” on tultava Euroopan valtiaaksi. Tähän pääsemiseksi eurooppalaiset tulee risteyttää aasialaisten ja mustien kanssa. Tuloksena on uusi helposti hallittava rotu vailla luonnetta.”

      Tämä edustaa TODELLISTA, räikeää rasismia. Mm tästä vaikenee ”Virallinen sivusto Kansainvälisen Paneurooppalaisen Unionin Suomen osasto.”, http://www.paneuropa.org/~fi/
      Vaikenemalla monista muista Magneettimedian artikkelissa esille tuoduista negatiivisista asioista saadaan tuolla virallisella sivustolla mustakin näyttämään valkoiselta ja EU-diktatuurin edustama ”paneurooppalaisuus” tavoiteltavalta.

      Juuri tätä räikeää rasismia, joka samalla merkitsee valkoista kansanmurhaa, EU toteuttaa tällä hetkellä useimmissa EU-diktatuuriin alistetuissa maissa vallassa olevien maanpetturihallitusten avulla.

     • Yllättäen huomasin, että Paavo väyrynen on kirjoittanut seuraavan teoksen:
      ”Paneurooppa ja uusidealismi : tutkielma Richard Coudenhove-Kalergin filosofisista ja yhteiskunnallisista ajatuksista”, 1997.
      Täytyypä koettaa saada tuo kirja käsiinsä!

     • Voi kysyä oliko kyseessä mikään salaliitto? Kaikkihan tapahtui avoimesti?
      Wikin tiedot viittaavat siihen että C-K oli lapsuuden traumojen jättämien itsetunto-ongelmien vanki ja kun sai tukea rikkailta ja menestyneiltä sionisteilta alkoi idealisoida heitä ’aatelisrotuna’. Ja niin hänestä tuli hyvä ’Judas Goat’. ?
      Tuohan on yleinen kuvio kun oma itsetunto on heikko.
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712

   • ”Kymmenvuotias poika on innostunut partiolaisuuteen ja ansiomerkkien kerääminen on hänen kaikkinielevä harrastuksensa; mutta jos kysyy, miksi hän tätä kaikkea puuhaa ja mistä innostus johtuu, saa vastaukseksi kummallisen katseen: poika ei pysty tiedostamaan toimintansa vaikuttimia.
    Mutta tämä koskee myös suurta määrää itsetiedostukseen nähden alkeelliselle tasolle jääneitä persoonia (heitä on aivan liian paljon myös vallan portailla, oma havainto ja lisäys) millä ikäkaudella tahansa; se koskee monia ulospäin kääntyneitä ihmisiä, joiden kykenemättömyys ’mennä omaan itseensä’ niin usein pistää silmään.” (Eino Kaila, Persoonallisuus)

  • Re: [Totuudenetsijä Sun, 12 Nov 2017 22:56:29 +0200]

   whois paneuropa.org

   Domain: PANEUROPA.ORG
   Name: Dirk Hermann Voss
   Organization: Paneuropa Union Deutschland
   Street: Hans-Adloch-Str 18
   City: Augsburg
   State/Province: DE
   Postal Code: 86157
   Country: DE
   Phone: +49.821528344
   Email: paneuropa@prowide.de

   • Tuolla viittaamallasi ’deutsch/english/francais’-paneuropa-sivustolla on itseasiassa vielä Suomen vastaavaa sivustoa äitelämmäksi steriloitua tekstiä Coudenhove-Kalergista ja hänen Paneurooppa-”visiostaan”.
    Esim.:

    Paneuropa.org: ”The liberation of the peoples of Central and Eastern Europe from the yoke of Soviet communism has opened a new phase of European history…Even after the demise of communist rule over half of our continent, the Pan-Europa Union is not satisfied with the status quo.”

    Vrt.
    ”Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship
    2006-02-27 21:13
    Vladimir Bukovksy,the 63-year old former Soviet dissident, fears that the European Union is on its way to becoming another Soviet Union. In a speech he delivered in Brussels last week Mr Bukovsky called the EU a “monster” that must be destroyed, the sooner the better, before it develops into a fullfledged totalitarian
    state.”, https://www.brusselsjournal.com/node/865

    Itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi n. neljännesvuosisata sitten yhden kirjoistaan
    ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”.

    Britti-patriootti David Noakes sanoo perehtyneensä kaikkiin kuuteen EU-perussopimukseen.
    Siltä pohjalta voi lukea hänen sivustoaan ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://www.eutruth.org.uk/ ja verrata sitä makeaan ’paneuropa.org’-propagandaan – propagandaa tyypillisimmillään!

    Noakesin mukaan esim.
    ”EU Constitution is similar to the Soviet. And EU Commissioners similar to Soviet Politburo members.
    The EU parliament is a sham with no power – just like the old Soviet parliament.”

 7. Natottajat, jotka rahoineen ja uhrautuvine opastuksineen nostivat S. Niinistön pressaksi, eivät jää pulaan. Heillä on niin vahva halu hävittää Suomen itsenäisyys ja antaa loputkin vieraalle pääomalle, rakkaille ulkomaisille veriveljestöille. Natottajilla on varasuunnitelma: Jotain yllättävää tapahtuu ja marionetti S. Niinistö vetäytyy viime metreillä. Valmiina on kuitenkin itsensä teräkuntoon hionut kokoomuksen uusi musta marionettihevonen: Helsingin pormestari. Tällaisia vaihtoehtoisia kehityskulkuja on jostain syystä pulpahtanut vain mieleen.

  Surkeatahan tämä militarisoituminen tekosyiden nojalla on. Sotateollisuus toiselta puolelta maapalloa väkisinlobbaa ja myy sodanuhkaa puolustusvoimain johdolle kuin Hölmölän sadussa: ”Myytävänä uhkaa! Maksakaa vähittäismaksulla!” Koko Itäeurooppa on täynnä itään ( muka Iraniin ) sojottavia ohjuksia. Krimin niemimaan vastarannallakin Romaniassa on tukikohta. Kai sitä nyt haluaa Venäjä puolustaa itseänsä. Tästä on nostettu nyt peruste kaikkin veronmaksajien rahojen viemiseksi turhiin aseisiin pois vähempiosaisten elämän tukemisesta. Sen sijaan, että käytettäisiin diplomatiaa, keskustelua suhteiden hoitamiseksi. Tätä menoa Suomi kuolee sukupuuttoon – mutta sitähän ilmeisesti halutaankin.

  ”Sotaleikki” on niin vallantunnetta nostattavaa ja muitakin nosteita ne mielikuvat ohjuksista näköjään aikaansaavat militaristisessa ja naisia halveksuen ja alistavasti ”sotaleikkeihinsä” sekoittavassa mielessä.

 8. Presidentti Sauli Niinistö ajelee kaksilla rattailla.Tehtyään Lindbergin kanssa tai laittoi tämän allekirjoittamaan salaisen isäntämaasopimuksen Natoon,hän tiesi ettei kansan parissa Natoa tulla koskaan kannattamaan määräenemmistöllä.Siksi äänestäjiä kalastaakseen hän suosittelee Natosta kansanäänestystä.Pelle koko ukko!

  • Pelle joka valtamedian mukaan nauttii 70% kansan suosiota. Mitä se kertoo kansastamme?
   Emmekö ymmärrä vai olemmeko pahaa kansaa kun laskemme maassamme pahuuden voimat liikkeelle?
   Taistelu pahaa vastaan on syvähenkistä miehuutta mutta vaitiolo mielivallan edessä tai jättäytyminen tapahtumien armoille on pelkuruutta ja väärää nöyryyttä, jossa korkeamman voiman uskotaan säätävän asiat omalla ja oikealla tavallaan.

   Eino Kailan kirjassa Syvähenkinen elämä sanoo Aristofilos:

   ”Enkä minä suinkaan sano: Älä vastusta pahaa. Minä sanon suoraan päinvastoin: Vastusta pahaa kaikella voimallasi. Minkä tiedät oikeaksi, sen puolesta taistele järkähtämättä loppuun asti. Tämä on Iäisen Tahto.

 9. Taas yksi syy lisää ilveillä Suomen satavuotisella ”itsenäisyydellä”:

  ”EU-komissio ajaa ”sotilaallista Schengeniä

  EU-komissio haluaa poistaa esteitä sotilaskaluston- ja henkilöstön siirtelyltä jäsenmaiden välillä.
  Euroopan komissio ehdotti perjantaina useita toimenpiteitä, jotka helpottavat sotilaskaluston ja -henkilöstön siirtelyä jäsenmaiden välillä.

  Asiasta on käytetty myös termiä ”sotilaallinen Schengen”.

  – Sotilashenkilöstön ja -kaluston siirtelyä hidastavat lait sekä fyysiset ja regulatoriset esteet, totesi EU:n kuljetusasioista vastaava komissaari Violeta Bulc.
  EU-komissio julkistaa toimeenpanosuunnitelman ensi vuonna.”

  https://www.kansalainen.fi/eu-komissio-ajaa-sotilaallista-schengenia/

 10. Mitkä V.Putinin julkituomattomat todelliset tarkoitusperät lienevätkin niin siitä huolimatta hänen seuraavassa kuuden minuutin mittaisessa videossa antamansa tilannekuvaus on ilmeisen oikeaanosuva:

  ”Putin: New World Order Are in Final Stages Of Their European Master-Plan”,
  https://www.youtube.com/watch?v=sYNTcAezDl0

  • Monenlaista Putinista puhutaan ja trotskilainen sionistimafia tekee kaikkensa miehen maineen tahrimiseksi. Ja ikävä kyllä siihen mekin olemme sotkeutuneet tyhmyyttämme.
   Kuitenkin on paljon hyviä tosiasioita joita ei voi kiistää.
   Prof. Walter G. Moss, amerikkal. Venäjän historian asiantuntija: Vladimir Putinille politiikka on sydämen eikä vain vallankäytön asia
   Kuten Pietari Suuri, Putin korostaa hallituksen vahvistamisen tärkeyttä ja isänmaallisuutta.
   Putin muotoili uudelleen Virallisen Kansalaisuusideologian, joka oli olemassa tsaari Nikolai I aikana. Tämä ideologia voidaan tiivistää kolmeen sanaan: ortodoksisuus, autokratia ja kansallishenki.
   ”Eri tavoin hän on myös korostanut ortodoksisuuden keskeistä merkitystä liittyen Venäjän historiaan ja arvoihin ja ilmoitti, että hän on henkilökohtaisesti palannut ortodoksiseen uskoon, jota hänen äitinsä vaali.
   (Mitä Krimi merkitsee Venäjälle: http://souloftheeast.org/2014/03/28/what-is-crimea-for-russia/)
   Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”.
   Käsite on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”

   Tuossa oli muutama lause Moss’in alla olevan linkin artikkelista
   Walter G. Moss is a professor emeritus of history at Eastern Michigan University and Contributing Editor of HNN. He is the author of A History of Russia, Vol. I and Vol. II. For a list of his recent books and online publications, click here. – See more at: http://historynewsnetwork.org/article/158989#sthash.DGhvIH5k.dpuf
   Ilman vahvaa ja ’suvereenista demokratiaa’, jossa johto kuulee, ymmärtää ja toimii kansan enemmistön näkemyksiä arvostaen joudutaan vaikeuksiin.
   Oikea demokratia ei saa mahdollistaa valtion kaaokseen ajautumista kuten on tapahtunut Lännessä; päinvastoin sen tulee tukea eheyttä mutta samalla mahdollistaa avoin ja vapaa henkinen ilmapiiri jolla ei pyritä valtion hajottamiseen.
   ’Suvereenissa demokratiassa’ kyse on tilanteen vaatimasta järjestyksestä, joka – kuin kivijalka rakennuksessa – palvelee koko kansan etua. Voi puhua asenteesta, joka liittyy oivallukseen, että jokainen järjestys on muuttuva ja riittämätön, mutta myös kriittiseen uskoon, että on välttämätöntä alistua sellaiseen järjestykseen, jossa yhteinen hyvä ohjaa mutta joka ei tukahduta vapautta silloin kun se palvelee yhteistä hyvää.

   • No, tämä on tietysti se kuva joka meille länteen ulospäin halutaan näyttää, totuus voi olla sitten jotain ihan muuta.

    Edustaako Putin todella vastavoimaa Uudelle Maailmanjärjestykselle?

    Itseäni on viime aikoina alkanut epäilyttää tämä väite.
    Syitä siihen on lukuisia.

   • Prof. Heikki Ylikangas aikanaan sanaili että mikäli ideat eivät liiku alhaalta ylös, sellainen yhteiskunta ei pysty uudistumaan vaan jähmettyy.

    Ylikankaan voi ymmärtää kertoneen: Hierarkian ensimmäinen sääntö kuuluu ”Hierarkia on säilytettävä!”

    Meillä kansanedustajat ovat ja pysyvät ryhmäkurissa pelätessään ettei heitä oteta uudelleen ehdokkaiksi mikäli he lipeävät puoluejohdon sanelemista linjauksista. Meillä virkamiehet (ja kansanedustajat) tottelevat sitä, jolla on valta virkanimityksiin, eivät äänestäjiä.

    • Näin on meillä.
     ’..Putin on korvannut itsevaltiuden käsitteen ”suvereenisella demokratialla”.
     Käsite on tarkoitettu tuomaan julki, että ”Venäjä on vastuullinen itselleen eikä vastuussa kenellekään muulle kuin kansansa enemmistön mielipiteelle.”..’
     Olisipa meilläkin tällainen demokratia.

    • R;iikka, juuri tuosta syystä ja muistakin, mikään EI koskaan muutu.
     Äänestäminen ei vaikuta juuri mitään, koska samaa agendaa seurataan joka tapauksessa, oli sitten mikä tahansa puolue suurimman paikalla.

     • Jos on hyvä agenda niin miksi pitäisi muuttua?
      Oleellista on se että agenda on sellainen että sen enemmistö allekirjoittaa. Loppujen lopuksi jos viisaasti eletään niin ei ole paljon vaihtoehtoja.
      Pitäisi vain saada se viisaus johtoon. Ja kyllä se äänestämälläkin on mahdollista kun ääni vaan annetaan oikeille ihmisille eikä huijareille ja valvotaan vallassa olevia kansanäänestyksillä.
      Paras tietysti olisi valistunut ja viisas itsevaltias mutta se jää utopiaksi.

     • Koska Suomen läpimädässä puoluelaitoksessa noudatetaan tiukasti perustuslainvastaista puoluekuria, niin EU-diktatuurin/sionisti-globalistien tarvitsee lahjuksilla tehdä vain kunkin puolueen muutamat harvat avainhenkilöt EUnukeiksi – ja Suomi lähettää aina ruskeakieliset edustajansa Brysseliin nöyrästi kuuntelemaan pöydän alle, mitä isot pojat pöydän ympärillä päättävät; ”mallioppilaan” maineen on pysyttävä tahriintumattomana, jotta kukin nomenklatuurasta pääsee vuorollaan nauttimaan Brysselin lihapatojen antimista.

      Näin britti-patriootti David Noakes, http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html:

      ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)

      The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.

      The EU’s main subversive organisations in Britain are senior FREEMANSORY and Common Purpose [Common Purpose’lta puuttuu vastinen Suomessa TAI se on sitten onnistuttu salaamaan – Esim. J.Katainen on vapaamuurari ja osllistunut kahteen Bilderberg-kokoukseen.]

      Our judges are now Freemasons, which is why British justice and our courts are utterly corrupt.”

      (Mitä tulee Suomen ”oikeus”-laitokseen, niin paitsi että se vilisee lusiferilaisia vapaamuurareita se on kommunistisen Demlan saastuttama, http://magneettimedia.com/mika-on-demla/

      Lusiferilaisten entisten ”veljiensä” jollain CIA-salamurhamenetelmällä eliminoima ex-vapaamuurari J.Julin sanoi Suomessa olevan n. 7000 vapaamuuraria, kun taas Hymylehden luettelossa on vain runsaat 3000 – pahimmat konnat ilmeisesti eivät halua paljastaa jäsenyyttään tuossa Illuminati-satanistien johtamassa korruptio-veljeskunnassa. Virallisen selityksen mukaan Julin kuoli sydänkohtaukseen.)

     • Tuo on se kuvio joka jyrää meidät.
      Nämä ruskeakieliset ’Judas Goatit’ ja EUnukit (tulee mieleen erit. PaaviLipponen ja Katainen) sitten vakuuttavat kansalle, että ”on tärkeää olla mukana päätöspöydässä” vaikka istuvat pöydän alla ja kuuntelevat nöyrästi lähetystä ja odottavat että joku shekki pöydältä putoaisi pöydän alle.
      THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160712

     • Näinhän se on, jos äänestämällä voisi todella vaikuttaa politiikan sisältöön, äänestäminen kielettäisiin lailla.

      Parhaassakin tapauksessa äänestäminen kertoo vain äänestävän kansan tietoisuuden asteesta, valta otetaan vain ja ainoastaan ulkoparlamentaarisin keinoin, Maon sanoin: ”Valta kasvaa kiväärin piipusta”. 🙂

     • Michael Collins Piper’in kirja THE JUDAS GOATS: THE ENEMY WITHIN on ’must-read’ kaikille, jotka haluavat ymmärtää Yhdysvaltain politiikkaa ja kaikille varsinkin läntisten maiden KANSALLISMIELISILLE – heillä on yhteinen vihollinen: globaali sionistinen plutokratia, jonka päämääränä on tuon sionistiklikin hallitsema tyrannimainen NWO eli Uusi Maailmanjärjestys.
      Vähintäänkin kannattaa lukea Henry Makowin artikkeli aiheesta. Piper’in kirja on vapaasti luettavissa seuraavasta: http://www.thechristianidentityforum.net/downloads/Judas-Goats.pdf

     • EU: n parlamentin puhemies kehottaa kaksinkertaistamaan EU: n talousarvion: terrorismin vastaisen taistelun ja puolustuksen takia.
      Euroopan puolustusliiton perustaminen etenee suurin askelin. Brysselissä 23 EU-maata sopi laajasta sotilaallisesta yhteistyöstä. Samaan aikaan Euroopan parlamentin puhemies vaatii kaksinkertaista EU: n talousarviota.
      Wir benötigen […] 280 Milliarden Euro statt 140 Milliarden Euro pro Jahr”, zeigte sich Tajani überzeugt.
      https://deutsch.rt.com/europa/60559-eu-staaten-legen-grundstein-fur-verteidigungsunion/
      (Heh, itse tuotetaan terrorismia ja ketä vastaan pitää puolustautua? Suurta bluffia koko homma)

     • Re: Truth_hunter 13.11.2017 at 23:50
      ”Euroopan parlamentin puhemies vaatii kaksinkertaista EU: n talousarviota.”

      Viittaan edellä mainitsemaani David Noakesin tekstiin:

      ””The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)

      The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”

      Onko eri maissa valtaapitävillä EUnukeilla korotetut taksat?!

  • Re: Riikka Söyring 12.11.2017 at 07:51

   > Hierarkia on säilytettävä!

   Juuri noin. Meillä on poliittisia puolueita, jotka ovat yli sata vuotta vanhoja. — Normaalissa tilanteessa, jos organisaatio ei pysty saavuttamaan tavoitettaan sadassa vuodessa, se hajoaa ja uudet yrittäjät hoitavat homman.

   > Meillä virkamiehet (ja kansanedustajat) tottelevat
   > sitä, jolla on valta virkanimityksiin, eivät
   > äänestäjiä.

   Erityisen paha on tilanne,
   — kun tuomareiden tehtäväksi on tullut valtion tahdon toimeenpanija sen sijaan, että he jakaisivat oikeutta; kun edes perustuslakia ei noudateta.
   Kun kansanedustajan tehtävä on olla töissä valtiolla eikä edustaa kansaa; kun edes perustuslakia ei noudateta.

 11. > Valtiojohdon Valtasuhteet Vinksin Vonksin
  > Ulkopolitiikassa

  Hyvin otsikoitu. Kyse on nimen­omaan valta­suhteista. Mutta kyse ei ole vain ulko­politiikasta vaan koko hallinto­järjestelmästä. Muutos ei koske vain Suomea vaan on globaali.

  Kyse on ihmiskunnan äkillisestä astumisesta tiedon aika­kauteen. Tiedon aika­kauden näkyvin ulkoinen tunnus­merkki on internet. Siis täysin virtuaalinen monu­mentti. Jokainen sen tietää ja tunnistaa, mutta missään sitä ei näy! Onhan itse tietokin luonteeltaan virtuaalista. — Uskomme tiedon lymyävän jossain mutta silti sitä ei voi nähdä kukaan.

  Niin. Ne valta­suhteet.

  Tämä äkillinen hyppäys tiedon valta­kuntaan on jotakin perus­teellisesti eri­laista entiseen verrattuna. Kukaan ei oikein ymmärrä muutoksen laajuutta ja merkitystä. Pahin on tilanne polii­tikkojen kanssa. Heillä on käytössään vain väki­valta, poliisi ja sota-aseet. Nämä perinteiset ja toistaiseksi ainoat keinot, joilla vastata muutokseen. Aseita kalistellaan ja sota­harjoituksia pidetään. — Mutta tietoa ei voi ampua alas.

  Vallan kannalta on olennaista huomata, että valta ei sijaitse enää samassa paikassa kuin ennen. Sen lisäksi tuo sijainti­paikka on nopeassa heiluri­maisessa liikkeessä kunnes tasaantuu aloilleen. — Kunnes ymmärre­tään mistä tässä kaikessa oikein oli kyse.

  Valta vaeltaa kädestä toiseen hakien kotia, mutta kukaan ei ymmärtänyt mitä piti kädessään. Kukaan ei ole ennen nähnyt tällaista valtaa eikä voi sitä ymmärtää.

  Lopulta tuo vaeltava valta kuitenkin sattuu sellaisen haltuun, joka ymmärtää mistä on kyse. Ottaa vallan käsiinsä. Ja hallitsee. — Kansan ainoa toivo silloin on, että tuo joku, jonka ehkä sattuma valitsee, lopulta­kin on hyvä ihminen, joku, joka osaa käyttää valtaa oikein. Mutta siitä ei ole mitään takeita.

  Vanhan vallan ulkoisten merkkien omista­minen ja hallinta ei anna etu­lyönti­asemaa uuden vallan ottamiseksi itselle; vanhan vallan säilyttä­miseksi kylläkin. Mutta silloin on aloi­tettava uudestaan kivi­kaudesta ja käytävä läpi tuhansien vuosien kehitys, että pääsisimme jälleen tähän tilan­teeseen: tiedon valta­kauden kynnykselle.

 12. Moninapaisuus on se agenda, jota Putin ajaa. Tämä on tullut esille täällä useasti. Kyllä globaali ajattelu on välttämätöntä nimenomaan siltä pohjalta. Ei yksi taho voi terrorisoida koko muuta maailmaa. Onko se järki haettava Euroopan ja Amerikan ulkopuolelta, että tulisi tasapainoa tähän tolkuttomaan menoon? Terveellisen hengitysilman puute, maan ja veden saastuminen, kuivuus, ruokapula, sodat, pakolaisuus, toimeentulo jne. ongelmat eivät ole toisella planeetalla , vaan omallamme. Ne koskettavat meitä kaikkia ja ovat ratkaistavissa tasa-arvoisemmalla keskustelulla, kohtelulla, inhimillisyydellä ja hyvällä tahdolla.
  Sotilaallisina toimenpiteinä tapahtuvat ilmakehän myrkkyruiskutukset olisi ensimmäisenä otettava keskusteluun. Barium, strontium ja alumiini laskeutuvat yläilmakehästä niskaamme. Mitä yhteyttä sillä on ilmastonmuutokseen ? Miksi tästä ei puhuta ?
  Nyt puhutaan vaan innolla robotisaatiosta, kuinka kone hoitaa muurauksen, maalauksen, kotiapulaisen ja lakimiehen työt. Innokkaat asian esittelijät eivät ole lainkaan kiinnostuneita siitä, miten järjestetään pienen ihmisen elämä ja toimeentulo. Ainut ratkaisu on robottien raju verotus. Muuten ne lopulta ohjelmoidaan meille vanginvartijoiksi omiin keittiöihimme. ( Eikä siruja enää tarvitakaan työpaikoille, koteihin, julkisiin tiloihin, seurakuntakeskuksiin jne ?? – kyllähän ne kuitenkin välillisésti työllistävät meillä hyvin Mossadiakin. )

  • ’..Ei yksi taho voi terrorisoida koko muuta maailmaa. Onko se järki haettava Euroopan ja Amerikan ulkopuolelta, että tulisi tasapainoa tähän tolkuttomaan menoon? ..’
   Kyllä se on haettava. Olen siitä täysin vakuuttunut. Pitää muistaa että ’lännen agendalla’ on pitkä historia ja se löytyy pöytäkirjoista, jotka ovat nwo-agendan pohjana. Kyse on selkeästä tuhoamisesta, moni eri tavoin. Ja sitten valittujen koko maailman valtaan noususta. Ei se täyspäisille mikään salaliitto enää ole, vain vähäjärkiselle.
   Onneksi itä etenee eri tahtia ja kantaa vastuuta paremmin. Muuta toivoa ei ole.

  • ”Sotilaallisina toimenpiteinä tapahtuvat ilmakehän myrkkyruiskutukset olisi ensimmäisenä otettava keskusteluun. Barium, strontium ja alumiini laskeutuvat yläilmakehästä niskaamme. Mitä yhteyttä sillä on ilmastonmuutokseen ? Miksi tästä ei puhuta ?”

   Tässäkin näkyy ennenkaikkea viherpunikkien dominoiman toimittajakaartin täydellinen mädännäisyys ja kaksinaismoraali valta-VALE-mediassa. He huutavat kurkku suorana hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä kumartaen sionisti-globalisti-herrojaan samalla tavalla kuin sionisti-globalistien ostamat läpeensä korruptoituneet maanpetturi-poliitikotkin. Suuren ilmastohuijauksen takana ovat nuo sionisti-globalistit, jotka pistävät lopulta omiin taskuihinsa suurimman osan kansalta eri nimikkeiden alla ”ilmastoveroina” ryöstettävistä rahoista, ks. ”And Now For The 100 Trillion Dollar Bankster Climate Swindle…”, https://www.corbettreport.com/and-now-for-the-100-trillion-dollar-bankster-climate-swindle/ – ”It’s why the Rockefellers and Rothschilds are at the forefront of the climate hysteria.” eli suuren ilmastohuijauksen nojalla kansalta ryöstettyjä rahoja pistävät taskuunsa mm. nuo kaksi ihmiskunnan arkkivihollista Rockefeller ja Rotschild jo joukko näiden ainakin osaomistamia rikollisia suurpankkeja ja muita yrityksiä!

   Sensijaan nuo läpeensä korruptoituneet viherpunikki-toimittajat vaikenevat täysin rikollisten vallanpitäjien suostumuksella ilmakehäämme tavan takaa ruiskutettavista myrkyistä, joiden aiheuttamat vanat kirkkaalla ilmalla jokainen voi omin silmin nähdä taivaallamme. Kansalais-aktivistit ovat eri tavoin pysyneet todentamaan, että nuo vanat todella sisätävät mm. bariumia, strontiumia ja alumiinia.

   Hiilidioksidi on kasveille täysin välttämätön aine, jonka varmaan ainakin suurin osa noista viherpunikeista ja rikollisista, korruptoituneista vallanpitäjistäkin tietää.

 13. Totuudenetsijä.

  En ole ihan varma, mutta mulla on semmoinen käsitys, että noista suihkutuksista joilla oli tarkoitus ”jäähdyttää” maapalloa heijastamalla Auringon lämmittävää vaikutusta takaisinpäin, olisi jo ainakin osittain luovuttu.

  Myös Alaskan jättiläismäinen HAARP, on ollut pois käytöstä jo oliko nyt 2013 vai 2014 lähtien.

  • Ruiskutukset ilmakehään liittyvät vakoilusatelliittien toiminnan estämiseen. Varsinkin Washingtonin ja Hawaijin yllä on todettu tapahtuvan paljon tätä toimintaa. Kyseessä on oikeastaan ilmaskehässä käytävä sodankäynti, joka näkyy meille nyt ilmastonmuutoksena. Myrkkyruiskutukset ovat vain osa sitä. Ionisointitoimenpiteet, plasmankehittämiset ym. seikat pitäisi kertoa kansankielellä kaikille, että päästäisiin kärryille, mutta ne ovat vaiettavia militääriasioita. Valloissa ollaan tietoisia näistä ja puhutaan kansalaisjärjestötasolla. Lisäksi ilmaston sekoittamisella tekevät jotkut rahaa. Siitä on tietenkin suunnitelmia. Mitä muita lisätarkoituksia ovat firmat, kuten Monsanto, liittäneet tähän rahoittamalla kenties toimintaa ? Tästähän oli taannoin viitteitä. Monsanto kehittää viljalajiketta, joka sietää alumiinia ja ennenpitkää vain se lajike on elinkelpoinen. Ruiskutuksia kykenevät sinänsä tekemään monet suurvallat, kuten Ranska, Kiina ja Venäjä.
   Viime keväänä Suomessa kävi luennoimassa entinen Wall Street- hai, joka kertoi, että n. 70-90 vuoden sisällä koko eteläisin Eurooppa joutuu muuttamaan kohti pohjoista, koska kotialueet ovat muuttuneet elinkelvottomiksi. Hän oli informoinut asiasta paavia. Hän ajoi rauhanpalkintoa paaville sekä jollekin ilmastotiedemiehelle ja ilmastobisnesmiehelle yhteisesti. Suunnilleen näin muista sen.

  • Diabolik, kyllä muistaakseni vielä viime kesänä näin kemikalivanoja Etelä-Suomen taivaalla. Niihin on viime vuosien aikana ehtinyt jo sillä tavalla ’tottua’, ettei niitä ole tullut säännöllisesti tähyilleeksi taivaalta. Lisäksi viime aikoina on ollut keskimäärin melko pilviset säät.

   • Näitkö koneen joka olisi niitä ruiskuttanut?
    Haluan nähdä todisteen siitä että vielä viime aikoina olisi tapahtunut, kuva tai video….

     • Kysymys näyttäytyy sinulle päänaukomiseksi, mitä se ei suinkaan ole.

      Kysymyksesi vaan on järjetön, infantiili ja absurdi.

      Sillä kaikkea ei voi eikä pidä omin aistein nähdä ja kuulla tai todstaa kuvalla, videolla, mutta silti ne ovat olemassa.

     • Tim, jätä nuo sivistyssanoilla ”pippelisi pidentämiset” väliin, kun vastaat minulle. Ei ole lainkaan järjetöntä pyytää kuvaa tai videota todisteeksi, jos ja kun, sellainen mahdollisesti voisi olla näkijän hallussa.

      Minä jos kuka, olen henkilö, joka tiedän että on olemassa asioita joita ei silmin voi nähdä.

     • No otetaan pieni oppitunti: infantiili tarkoittaa lapsellista, lapsenomaista, absurdi järjenvastaista, mieletöntä. Kumpaakin sanaa käytetään Suomessa ja kansainvälisesti, mutta älä vaan enää pyydä todisteita että olenko nähnyt tai kuullut.

      Infantiilia ja absurdia on vaatia henkilöä näkemään lentokone ruiskuttamassa, jotta ruiskutukset olisivat totta.

      Ne voivat olla totta näkemisestä, videoimisesta huolimatta.

     • Tim. älä minulle opeta, menee hukkaan kun tiedän jo.

      Totta tai ei nuo ruiskutukset vielä tänä päivänä, niin olisihan se hienoa jos löytyisi vaikka itse otettu kuva jota voisimme yhdessä tutkia täällä.

    • Suomessa treilausta tavataan tehdä tutkimuksen varjolla, jokunen vuosi sitten sitä tehtiin nasan maksaman tihkusadetutkimuksen nimikkeellä. Onhan niitä sateita mukava tiirata avaruudesta, kun ei jalat kastu. Vajaa vuosi takaperin Ilmatieteenlaitos sai vuodenvaihteessa uuden ja merkittävän 1,5 miljoonan dollarin tutkimusrahan Yhdisyneistä Arabiemiraateista keinosateiden tutkimiseen ja sen jälkeen onkin satanut. Heti kun aurinko taivaalla pilkistää, samantien sen täyttää lentokoneet vetäen taivaan täydeltä kemikaalivanoja ja huomenna sataa taas. Mukavaa katsella satelliitista miten 1,5 miljoonan primääriä vahinkoa korjatessa, aiheutetaan samalla mm. maanviljelylle 1,5 miljardin sekundäärinen vaurio. Ja MTK:n vain ihastelee miten hienoa tutkimusta Suomessa tehdään, samalla kun maajussin pelto täyttyy tulvavedellä keinosateiden vuoksi. On tämä ihmeellistä aikaa.

     Ylen Päivi Neitiniemi haastattelee säänmuokkausyksikön päällikköä Heikki Lihavaista Ilmatieteen laitokselta, joka on saanut Yhdistyneiden Arabiemiraattien 1,5 miljoonan euron rahoituksen keinotekoisten sateiden aikaansaamiseen:

     https://areena.yle.fi/1-3880403

     Ykkösaamu – Säänmuokkaus ja sen rajat
     50 min pe 27.1.2017 kohdasta 5:50 -20:00

 14. Edelleen ihmettelen, miksi eivät muut presidenttiehdokkaat nostaa kissaa pöydälle Niinistön kusetuksista, onko pressan vaalitkin jo ennalta sovittua sopupeliä?

  Hautasaari, Kyllönen HALLOO!!! Ainakin teiltä pitäisi löytyä ”munaa” kovistella Niinistöä. Muut ehdokkaat taitavat olla pellehermanneja samassa sirkuksessa.

  • Seuraavassa on aikoinaan Neuvosto-Virosta paenneen Jüri Linan tekemä elokuva ”In the Shadow of Hermes”:
   https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI

   Elokuva perustuu Linan kirjaan ”Under the Sign of the Scorpion: the Rise and Fall of the Soviet Empire”.

   Saksalais-ruotsalainen oikeustiet.toht. Henning Witte kirjasta:

   ”Jüri Linas ”Under Skorpionens Tecken Sveriges” viktigaste historiebok [Sama koskee luonnollisesti mm. Suomea]

   Publicisten Jüri Lina upplevde kommunismens fasor under sina första 29 levnadsår i det våldtagna Estland, innan han tvingades att lämnad Sovjetunionen, eftersom han utgjorde ett ideologiskt hot gentemot regimen, enligt myndigheterna. Våren 1979 kom han först till Finland och fyra månader senare till Sverige, där han upptäckte att samhället hade skadats oerhört mycket av kommunistiska idéer. Han började då publicera artiklar och senare även böcker för att varna västvärlden för kommunismen som med sin propaganda hade lyckats vilseleda många människor i den fria världen, i synnerhet journalister och de intellektuella.

   År 1994 publicerade Jüri Lina sin bok Under Skorpionens tecken: sovjetmaktens uppkomst och fall, som beskriver kommunismens dolda historia där han samtidigt avslöjar frimurarnas roll bakom denna illvilliga ideologi. Trots allt motarbete blev boken en succé och såldes snabbt ut.

   Författaren söker finna svar på flera väsentliga frågor: Hur uppstod och utvecklades den kommunistiska idén? Varför finansierades den ”ryska revolutionen” år 1917 av mäktiga internationella finanskretsar? Vilket var syftet med den samhällsförstörelse som följde, och på vilket sätt gynnade den de bakomliggande krafterna?

   Boken har översatts till många språk, däribland till engelska, och nyligen utkom denna historiska bok för tredje gången på svenska. Nya häpnadsväckande uppgifter om kommunismens bottenlösa ondska, som fortfarande härjar i Nord Korea, Kina och Kuba. Uppdateringar på varenda sida!

   Det är en bok man inte kan vara utan, när man vill förstå den värld vi lever i. Om många tyckte att förra utgåvan var stark nog, så bleknar den vid en jämförelse.
   Drar vi inte lärdom av kommunismens oförskönade historia, faller vi offer för ett annat monster: EU.

   Koko artikkeli linkkeineen: http://whitetv.se/en/historiefoerfalskning/33-historiefoerfalskning/738-jueri-linas-under-skorpionens-tecken-sveriges-viktigaste-historiebok.html

   Linan sivusto: http://jyrilina.com/english/

 15. Mediaan pätee sama kuin historian kirjoitukseen:
  Gilad Atzmon: ”Historiaa pidetään yleisesti yrityksenä tuottaa jäsennelty (oikea) kuva menneestä. Sen oletetaan kertovan meille, mitä todella tapahtui, mutta useimmissa tapauksissa se ei tee sitä.
  Sen sijaan sen tarkoitus on peittää häpeää, piilottaa ne erilaiset elementit, tapahtumat, ja asiat menneisyydestä, joita emme voi sietää. Siksi historiaa voidaan pitää totuuden salaamisena.
  Niinpä todellisen historioitsijan rooli on samanlainen kuin psykoanalyytikon: molemmat pyrkivät paljastamaan tukahdutetun. Psykoanalyytikolle se on alitajuinen mieli, historioitsijalle kollektiivinen häpeä ja syyllisyys. ”

  Voi myös sanoa että vaihtoehtomedian rooli ja tärkeä tehtävä on sama kuin todellisen historian kirjoittajan: paljastaa valtaeliitin ja sitä tukevan valtamedian valheet ja pahat aikeet.

  • ”Voi myös sanoa että vaihtoehtomedian rooli ja tärkeä tehtävä on sama kuin todellisen historian kirjoittajan: paljastaa valtaeliitin ja sitä tukevan valtamedian valheet ja pahat aikeet.”

   Rikollisilla vallanpitäjillä on käytettävissään lähinnä kaksi tapaa iskeä takaisin: sensuuri ja väkivaltakoneistonsa käyttö.
   Meillä on Polpo ja nettikytät (ainakin).
   Ensi askeleisiin väkivaltakoneiston käyttämisessä kuuluu ajatus-”rikollisen” Ilja Janitksin vangitsemismääräys.

   • Näin naapurimaassamme poliisi toimii jo diktatuurille tyypillisellä tavalla:

    ”Dan Eliassons poliskår på väg starta inbördeskrig

    Göteborgs polisstation – Sveriges Abu Ghraib, den svenska regeringens motsvarighet till den amerikanska arméns tortyrcenter för politska fångar i Irak?

    Lördagen den 11 november 2017 startade polisen i Göteborg krig mot det svenska folkets grundlagsskyddad friheter.

    Det skedde medelst en serie våldsamma attacker i vilket polisen jagade ett lagligt demonstrationståg genom gatorna i centrala Göteborg och till slut lyckades stoppa det.
    Läsare som inte omedelbart ser vad som faktiskt utspelar sig framför kameran kan fråga sig hur det skulle uppleva scenen om det var t ex socialdemokraterna med sina röda flaggor, eller vilket annat politiskt parti som helst, polisen med batongerna i högsta hugg jagade genom gatorna i en svensk stad av det enda skälet att de utnyttjar sin grundlagsskyddade rättighet att under ordnade former demonstrera.”
    Video.

    http://blueshift.nu/goteborgspolisen-startar-inbordeskrig/

 16. Tarpeellinen, loistava analyysi ja alustus Mehtälältä.

  Se kummastuttaa, että valtamedia on noista epä- ja ulkoparlamentaarisista ja selkeästi vihamielisistä ulkopoliittisista toimista aivan hiljaa.

 17. Ja se ihmetyttää, että Sauli Niinistö pääsee vedättämään salasuhmuroinneillaan meitä kansalaisia infantiileilla ”en minä (ylipäälikkönä ja presidenttinä) vaan mitään tiedä.”

  Median hiljaisuus johtunee siitä, että ”en minä vaan mitään tiedä” -regressioon ei ole olemassa kuin 3 näkökulmaa:

  1) Sauli Niinistö on kiero valehtelija
  2) Sauli Niinistö on epäpätevä presidentiksi.
  3) Sauli Niinstö on kiero valehtelja ja epäpätevä presidentiksi.

  • ”Kymmenvuotias poika on innostunut partiolaisuuteen ja ansiomerkkien kerääminen on hänen kaikkinielevä harrastuksensa; mutta jos kysyy, miksi hän tätä kaikkea puuhaa ja mistä innostus johtuu, saa vastaukseksi kummallisen katseen: poika ei pysty tiedostamaan toimintansa vaikuttimia.
   Mutta tämä koskee myös suurta määrää itsetiedostukseen nähden alkeelliselle tasolle jääneitä persoonia (heitä on paljon myös vallan portailla, oma havainto ja lisäys) millä ikäkaudella tahansa; se koskee monia ulospäin kääntyneitä ihmisiä, joiden kykenemättömyys ’mennä omaan itseensä’ niin usein pistää silmään.” (Eino Kaila, Persoonallisuus) — Aika lailla tuollaisen kuvan Saulista olen saanut mutta kyllä hän tietää, hän vain juonii…
   Pikemminkin tuo kuva sopii kansalaisiin jotka antavat taluttaa itseään teuraaksi…

 18. Ongelma on toki persoonallisuusongelmakin, mutta Sauli Niinistö on itse asiassa pelottava ja säälittävä esimerkki siitä, kuinka Suomessakin demokratian ulkopuoliset vahvat tahot eivät enää tahdo vahvaa älykästä presidenttiä.

  Urho Kekkonen oli älykäs. Häntä tarvittiin kun ne, jotka olivat Suomen II maailmansotaan vieneet, sotansa hävinneet ja Suomen tuhonneet, olivat sodan jälkeen paenneet ja piiloutuneet kuka ties minnekin.

  Sauli Niinistön suhteen on traagista, että hänet valitsivat ja tekivät presidentiksi suunnilleen samat tahot, jotka aikoinaan veivät Suomen II maailmansotaan, talvi- ja jatkosotaan.

  Ja mikä hirveintä, Sauli Niinistö on jo etukäteen vastuunpakoiija, pelkuri ja peluri.

  • Niinistö on samaistunut Trumpiin ? … Donald Trump on kertonut 1.628 valhetta astuttuaan virkaansa.
   Tiedämme tämän, koska Washington Post on seurannut tarkasti numeroita, pitäen silmällä Trumpin valtavia viboja ja valheita.
   Virkaan astumisensa jälkeen (josta 298 päivää) Trump on kertonut keskimäärin 5,5 valhetta joka viikon jokaisena päivänä, maanantaista sunnuntaihin. Vaikka hän toimii vähän arkisin ja golfaa joka viikonloppu, hän ilmeisesti ei koskaan ota lomaa valehtelusta.
   https://www.alternet.org/election-2016/trump-lies-9-times-day-average-lately
   ”As of 3am Eastern Standard Time on Tuesday, Donald Trump has told 1,628 lies since taking office. We know this because the Washington Post has been diligently watching the numbers, keeping tabs on Trump’s huge fibs and falsehoods. Over the 298 days since his inauguration, Trump has told an average of 5.5 lies every single day of the week, Monday to Sunday. While he barely works weekdays and golfs every weekend, he apparently never takes a vacation from lying.

   • Ei kun mm. Erkon pulju, nyk. Sanoma-säätiö, Sanoma Oy ja Helsingin Sanomat sekä mm. eräät metsä-teollisuus-energia-alan ”suur”yritykset, joilla on suorat linjat USAhan.

    • Eivät ne Suomea sotaan vieneet, vaan Neuvostoliitto joka teki yllätyshyökkäyksen, vaikka Suomella oli voimassa oleva rauhansopimus heidän kansaan!

     • Älä taas aloita.

      Suomi oli menossa sotaan saatanallista ateistista ryssä-kommunisti-Neuvostoliitta vastaan jo 1930-luvun alusta lähtien julkisesti, äänekkäästi ja näkyvästi,

      vähän samaan malliin kuin natottajat ja muut höperöt nyt.

     • Ei ollut. Varustelun puuttuminen todistaa sen!
      Suomi yllätettiin Talvisodassa 100%:sti, eikä meillä ollut varustelua millä torjua hyökkäystä.

     • Suomi käytti BKTstään suhteellisesti eniten varoja Euroopassa varusautumiseen.

      Sama itku on Suomen sotahulluilla nytkin, että lisää rahaa pitäisi saada puolustusvoimille, itkijästä riippuen 500 miljoonaa – 3 miljardia euroa lisää vuodessa.

     • ”Suomi käytti BKTstään suhteellisesti eniten varoja Euroopassa varusautumiseen”

      Tuo on pelkkää kommaripropagandaa vailla mitään todisteita!

     • Tim, väitteesi on täyttä roskaa.

      Suomella oli ennen talvisotaa pulaa lähes kaikesta puolustusmateriaalista.

      Sodan alkuvaiheessa Suomen sotatarvikkeiden riittävyydeksi arvioitiin:

      Kiväärien ja kevyiden konetuliaseiden patruunoita 60 päiväksi
      Kevyiden kenttätykkien ammuksia 21 päiväksi
      120 mm haupitsien ammuksia 24 päiväksi
      Raskaiden- ja rannikkotykkien ammuksia 19 päiväksi
      Maajoukkojen ajoneuvojen polttoainetta 60 päiväksi
      Lentokoneiden polttoainetta 30 päiväksi

      Nykyaikainen tehokas panssarintorjuntatykistö sekä ilmatorjuntatykit puutuivat lähes kokonaan, riittävistä, kohtuullisista ilmavoimista puhumattakaan!
      Talvisodan ilmavoimien puutteita paikkaamaan tuli Ruotsin ilmavoimat, jotka huolehtivat mm. menestyksekkäästi lapin ilmapuolustuksesta.

      Jos sinun mukaan Suomi ”varustautui” raskaalla kädellä sotaan, niin missä se sitten käytännössä näkyi, kun pulaa oli lähes koko armeijan piirissä kaikesta mahdollisesta?
      Nallipyssyjä-kö olivat hankkineet?

     • Tuo tyhjänpäiväinen inttämisesi ei taaskaan kuulu tähän keskusteluun.

      Suomi käytti ennen talvisotaa talvisodan sotavarusteluun 20 % valtion budjetista ja sillä määrällä Suomen sotabudjetti oli suhteellisesti yksi Euroopan suurimpia, suurempi kuin Ison Britannian, Norjan, Ruotsin jne.

      Suomen armeijan varustautumisesta vastasivat jo vuodesta 1936 lähtien yksinomaan kenraalit Mannerheimin johdolla.

      Suomen materiaalipuutteet johtuivat tyhmistä sotilaistamme, siitä, että sotilaat panostivat vääriin aseisiin mm. laivastoon, siihen että Suomella oli miesvahvuudeltaan massa-armeija ja siihen että vastapuoli oli suurvalta jolla oli suurvallan armeija ja aseet.

      Materiaalipuutteeseen vaikutti myös, että Suomi ei ollut yhtenäinen ennen Talvisotaa ja Talvisodassa.

      Suomea auttoi se, että Suomi ei taistellut yksin vaan sai apua mm. Isolta Britannialta, Norjalta, Ranskalta jne., joten luettelosi, mitä Suomella muka oli ja ei ollut koski tilannetta vain ennen sotaa mikä on toivottoman lapsellista ja säälittävää yritystä selittää Suomen sotahäviö Talvisodassa.

      Koska tässä keskustelussa kyse on Sauli Niinstöstä eikä Talvisodasta, niin on todettava, että nyt Niinistö on hajottanut armeijamme kahtia ja on taas käymässä maailman vahvimman armeijan kimppuun, joten itkua kaluston puutteesta kuuluu taas.

     • Tim, Suomi ei hävinnyt, vaan otti torjuntavoiton. Neukkula epäonnistui suomen valtaamisessa.

      Puutteet armeijassa eivät olleet sotilaiden syytä, vaan poliitikkojen jotka kieltäytyivät uusista asehankinnoista säästösyistä!

      30-luvun alkupuolella suostuivat noiden pirun kalliiden panssarilaivojen hankkimiseen ja juuri näiden kahden hankinnan takia hetkellisesti näytti siltä , että suomi käyttäisi muka paljon varoja varustautumiseen.

      kuitenkin talvisotaan tultaessa mitään mittavia uusia hankintoja ei enää tehty! Joten väitteesi on paikkansa pitämätön.

     • Älä höpötä,

      jauhat vanhoja valeuutisia kliseinä kuin pikkupoika.

      Poliitikkomme allkoivat ja resurssoivat sotilaillemme sotavarustautumiseen suhteellisesti lähes eniten Euroopassa.

      Lisäksi poliitikkomme antoivat varustautumisen koknaan sotilaille, Mannerheimlle.

      Et näytä tuntevan sodan logiikkaakaan ja siitäkn toistelet hstoriallista valeuutista. Sodissa torjuntavoittoja ei ole olemassakaan vaan vain yksittäisissä taisteluissa. Suomi hävisi Talvisodan ja joutui luovutuksiin.

      Kun Talvisota ei kuulu keskusteluaiheeseen, itkusi on sidottava aiheeseen, Sauli ylipäällikkö Niinistöön.

      30-luvsta lähtien tähän päivään saakka niinistöläiset sun muut sotapöhköt valittavat materiaalipuutetta kun haastavat ylivoimaista vihollista.

      Viisas ei haastaisi eikä silloin valittaisikaan.

     • Ainoa kuka tässä toistelee valeuutisia tyypilliseen kommarityyliin, olet sinä Tim! Et ole selvästikään tutustunut sotahistoriaan, vaan olet lueskellut ainoastaan kommareiden propagandajulkaisuja joissa kaikki asiat ovat väännetty väärinpäin!
      Panssarilaivojen hankinnan jälkeen Suomen poliittinenjohto ei suostunut armeijan vahvistamiseen josta johtui tuo talvisodan helvetillinen puutostilanne. Joka äijälle ei riittänyt edes palveluspukua saatikka asetta käteen!

      Suomi ei myöskään ole hyökkäämässä Venäjälle, joten lopeta houreesi.

     • Kommareilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että Mannerheim sotilaineen sai 20 % siis HUOM! 20 % valtion budjetista sotavarusteluun Neuvostoliittoa vastaan.

      Mikään muu maa Euroopassa ei varustautunut yhtä suuresti.

      Eikä kommereilla ole mitään tekemistä senkään kanssa, että pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen (nythän Sauli Niinistö tekee samaa virhettä ja panee kaikki rahat USAn ja NATOn pyynnöstä ilmavoimiin, uusiin hävittäjiin).

      Poliittinen johto ei estänyt varustautumista eikä edes voinutkaan estää kun varustautuminen oli luovutettu Mannerheimin ja kenraalien vastuulle ja omaksi toimekseen.

      Suomen ”puutostilanne” johtui yksinomaan hölmöistä kenraaleistamme ja siitä, että vastassa oli Neuvostoliiton jättivaltio ja jättiarmeija.

      Koska Talvisota-inttämsesi ei kuulu keskustelun aiheeseen, tämäkin on syytä sitoa tähän päivään.

      Ylipäällikkö Niinistö saa rohmuta vaikka kaikki 100 % valtion budjetistamme ja monta vuotta peräkkäin ja vaikka BKTstämmekin niin Venäjää vastaan Niinistöllä ja sinulla Diabolk on aina puutetta eikä riittävästi aseita koskaan, koska se puute on aina suhteellista ja johtuu vastustajasta.

     • Tim.

      Korjataanpa taas sinun esittämiä kommarisatuja lyömällä faktat pöytään!

      Ensinnäkin väitteesi siitä, että Suomi käytti mukamas paljon puolustusmenoihin ennen talvisotaa.

      Kansainvälisesti tutkimuksissa joita puolustusmenoista on tehty, käytetään mittana prosentuaalista osuutta bruttokansantuotteesta. Näin verraten Suomi käytti huomattavasti vähemmän sotilasmenoihin kuin Euroopan suuret vallat.

      Suomi käytti ennen sotia noin 3-4%

      Britannia noin 8%

      Natsi-saksa noin 17%

      Ryssä (eri lähteistä riippuen) noin 12-20%

      Nämä luvut kertovat karulla tavalla KUKA se varustautui sotaan ja hyökkäämään(lue ryssä ja saksa)

      Väitit että panssarilaivojen hankinta olisi ollut Mannerheimin syytä!??

      Väärin taas!

      Eduskunta hyväksyi 1927 laivastolain, siis aikansa erillisrahoituksen, jonka nojalla Suomi ryhtyi rakentamaan panssarilaivoja ja sukellusveneitä.

      Eduskunta siis päätti panssarilaivojen hankinnasta jo 1927, ja niiden rakentaminen aloitettiin 20-luvun loppupuolella, vuosia ennen kuin Mannerheimilla oli mitään sananvaltaa asiaan! Syytit siis taas jälleen täysin väärää tahoa.

      Suomen armeijan puutteet enen talvisotaa eivät johtuneet armeijan komennosta vaan nimenomaan Cajanderin kolmannesta hallituksesta joka kieltäytyi kasvattammasta puolustusmenoja Ryssän uhan takia.

      Mannerheimin toiminnan ansiosta armeijalle myönnettiin lisämäärärahaa perushankintoihin(kuitenkin aivan liian vähän) budjettiin vuonna 1938. Mannerheim vetosi vielä jälkeenpäin uudestaan resurssien vähyyteen, mutta pyrkimykset saada lisää määrärahoja torjuttiin.

      Siis Suomen poliittisen johdon syytä oli tuo armeijan surkea varustelun tilanne!

     • Sekä kotimaisissa että kansainvälisissä tilastoissa käytetään %-osuutta BKTstä ja %-osuutta valtion budjetista.

      Valtion budjetista armeijamme käytti 20 %, mikä oli Euroopan huippua, enemmän kuin käytti esim. Britannia, Hollanti, Norja, Ruotsi.

      Tuo 20 % on 4 % BKTstä, mutta kun et ymmärrä asiaa Diabolik niin sotket kun yrität lapsellisia. Suomi oli köyhä maa, BKT ei anna oikeaa kuvaa suhteellisesta varustautumisesta, budjettiosuus antaa ja se kuvaa erinomaisesti hallituksen/poliitikkojen sitoutumista varustautumseen, mitä BKT ei tee.

      Suomen armeijalla oli rahaa, mutta kenraalimme eivät osanneet käyttää sitä kun Saksa-Britannia-yhteistyön vuoksi strateginen osaaminen oli hukassa (vrt. nyt Sauli Niinistön aikana strateginen saaminen on taas hukassa USA-NATO-yhteistön vuoksi).

      Panssarilaivojen ostaminen oli strateginen virhe ja taloudellinen virhe, joka kulutti puolustusvoima koko 30-luvun ja vielä jatkosodassakin.

      Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää.

      Mannerheim vastasi Suomen varustautumisesta vuodesta 1931 lähtien. Hän laiminlöi ilmavoimat, maavoimat, panssaritorjunnan jne.

      Mannerheimillä oli käytössään rutosti rahaa ja 8 vuotta aikaa Talvisotaan, mutta hän ei osannut tehdä mitään.

      Cajander on sotilaiden ja häviötä peittelevien ja häpeävien vanha itku, valehistoriaa. Tosiasiassa puolustusmenomme kasvoivat tadaisesti koko ajan talvisotaan mentäessä ja vuodesta 1936 Mannerheimillä oli lähes vapaat kädet.

      Suomi ei ollut yksin. Mannerheim sai sota-apua aseina, materiaalina, rahana, sotilaina mm.:
      -Ruotsista
      -Norjasta
      -Virosta
      -Latviasta
      -Britanniasta
      -Puolasta
      -Saksasta
      -Tanskasta
      -Ranskasta
      -Unkarista
      -Ukrainasta

      Suomi ja Mannerheim suunnittelivat sotaa Neuvostoliittoa vastaan jo 20-luvulla ja virallisesti sitten 1931 lähtien kun Mannerheim nimitettiin sodanaikaiseksi ylipäälliköksI.

     • Jälleen kommenttisi on täynnä uusia valheita joilla yrität paikata entisiä joista jäit kiinni!

      ”Sekä kotimaisissa että kansainvälisissä tilastoissa käytetään %-osuutta BKTstä ja %-osuutta valtion budjetista”

      Ei käytetä, vaan lähes 100% kansainvälisissä tutkimuksissa käytetään BKT:n vertailua puolustusmenoihin. Luulenpa Tim, että ymmärrän asian sinua paremmin.

      Britannia käytti huomattavasti enemmän rahaa aseisiin kuin Suomi, lopeta paskapuheet!

      ”Suomen armeijalla oli rahaa, mutta kenraalimme eivät osanneet käyttää sitä kun Saksa-Britannia-yhteistyön vuoksi strateginen osaaminen oli hukassa (vrt. nyt Sauli Niinistön aikana strateginen saaminen on taas hukassa USA-NATO-yhteistön vuoksi)”

      Ei ollut, määrärahat olivat aivan liian pieniä jotta Ryssän valloitusyritykset olisi voitu kunnolla torjua. tällä ei ollut mitään tekemistä minkään yhteistyön kanssa mihinkään suuntaan.

      ”Panssarilaivojen ostaminen oli strateginen virhe ja taloudellinen virhe, joka kulutti puolustusvoima koko 30-luvun ja vielä jatkosodassakin.

      Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää”

      Noiden kalliiden laivojen rakentaminen ei ollut täysin virhe, virhe oli pikemmin se että niitä rakennettiin kaksi samalla kerralla ja rakennusvaiheessa tingittiin panssaroinnista ym. ominaisuuksista. Suomen meripuolustus tarvitsi panssarilaivoja ja oli perusteltu huoli olemassa, että Ryssä yrittää maihinnousua meritse.

      ”Mannerheimiä en ole sotalaivojen rakentamisesta syyttänyt, mutta siitä syytän kylläkin, että hän ei osannut niitä käyttää eikä hyödyntää2

      Itse asiassa syytit, sanoit:

      ”Eikä kommereilla ole mitään tekemistä senkään kanssa, että pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen”

      Näin syytit ja puhuit täyttä paskaa!

      ”Mannerheim vastasi Suomen varustautumisesta vuodesta 1931 lähtien. Hän laiminlöi ilmavoimat, maavoimat, panssaritorjunnan jne.

      Mannerheimillä oli käytössään rutosti rahaa ja 8 vuotta aikaa Talvisotaan, mutta hän ei osannut tehdä mitään”

      Mannerheim ei yksin vastannut mistään vaan asiat hoidettiin yhdessä puolustusneuvostossa. Hän ei myöskään laiminlyönyt tehtäviään niin kuin propagandistisesti yrität esittää, vaan yksinkertaisesti määrärahojen puutteen vuoksi kaikkiin aselajiin ei voitu satsata tarvittavaa määrää.

      Puolustusneuvostolla EI todellakaan ollut rutosti rahaa käytettävinään, tuo kuullostaa aivan Neukkulan propagandalta joka väitti että Suomen ilmavoimilla oli ainakin 1000 Amerikasta ostettua hävittäjää!

      ”Cajander on sotilaiden ja häviötä peittelevien ja häpeävien vanha itku, valehistoriaa. Tosiasiassa puolustusmenomme kasvoivat tadaisesti koko ajan talvisotaan mentäessä ja vuodesta 1936 Mannerheimillä oli lähes vapaat kädet”

      Minkä häviön itku??

      Suomi otti torjuntavoiton Ryssästä joka epäonnistui valtaamisyrityksessään.
      Moskova oli se joka kiirehti rauhan aikaansaamiseksi jo tammikuusta -40 lähtien.
      Stalin laski alleen kun kuuli, että Britannia ja Ranska halusivat tulla Suomen avuksi!

      Tottakai puolustusmenot hieman kasvoivat talvisotaan tultaessa, koska tiedettiin imperialistisen Ryssän väkivaltainen luonne.
      Neukkulaan ei kukaan luottanut sodan alla.

      ”Suomi ei ollut yksin. Mannerheim sai sota-apua aseina, materiaalina, rahana, sotilaina mm.:
      -Ruotsista
      -Norjasta
      -Virosta
      -Latviasta
      -Britanniasta
      -Puolasta
      -Saksasta
      -Tanskasta
      -Ranskasta
      -Unkarista
      -Ukrainasta”

      Suomi oli nimen omaan yksin. Tuo apu tuli vasta sen jälkeen kun sota oli jo alkanut!
      Ruotsi oli ainoa, jonka avulla oli ratkaisevan suuri merkitys Ryssän hyökkäyksen torjumisessa.

      ”Suomi ja Mannerheim suunnittelivat sotaa Neuvostoliittoa vastaan jo 20-luvulla ja virallisesti sitten 1931 lähtien kun Mannerheim nimitettiin sodanaikaiseksi ylipäälliköksI”

      Mannerheim nimettiin vasta -39 ylipäälliköksi.

      Mitään virallisia Neukkulaan hyökkäyssuunnitelmia ei koskaan ollut olemassa, vaan ne on jo aikoja sitten todettu punakaartilaisten propagandaksi vailla mitään todisteita!

     • Jaksat jänkätä vaikka saat päihin joka kerta niin kun taas:

      Tutkimuksissa, tilastoanalyyseissä käytetään budjettianalyysiä, älä ole hölmö.

      Budjettianalyysi todistaa erinomaisesti kunka poliittinen johtomme oli panostanut Talvisodan valmisteluihin.

      Tietenkin Britannia käytti enemmän rahaa kun on isompi rikkaampi maa, mutta suhteellsesti Suomen valtio käytti enemmän varoja varustautumiseen kuin Britannian valtio.

      Tottakai määrärahat olivat liian pienet kun puupää-sotilaamme lähtivät suursotaan suurvalta-Neuvostoliittoa ja sen jättikokoista maata ja jättiarmeijaa vastaan (nytkin teikäläisten ja Saulin Niinistön mielestä määrärahat ovat Venäjää vastaan liian pienet 500 miljoonaa-4 miljardia eikä sekään riitä).

      Pieni opetus suomenkieltä ja lukutaitoa: ”pöllöpää-Mannerheim pöllöpää-kenraaleineen meni ja pani rahat Saksan pyynnöstä laivastoon ja jätti muut aselajit rempalleen”.

      Tuossa ei mainita mitään, että Mannerheim olisi rakennuttanut laivat. Mannerheim oli vaan tyhmä kun käytti rahaa laivoihin, mutta ei osannut käyttää niitä sodassa.

      Mannerheim sai kaiken läpi puolustusneuvostossa, hän toimi esittelijänä, päälikkönä, asiantuntijana, päättäjänä, puheenjhtajana.

      Hankintarahoista jäi paljon käyttämättä, mikä oli nimenomaisesti Mannerheimin vastuuta.

      Et ole kuullut, että Suomi hävisi Talvisodan ja taipui luovutuksiin.

      Sotilaallinen apu tuli tietenkin ennen sotaa, koska tuo apu oli sotasuunnitelmissa, mutta apu konkretisoitui luonnollisesti vasta kun Suomi aloitti sodan. Hölmöhän sinä olet, että apua antavat maat olisivat aloittaneet liikekannallepanon ennen Suomea.

      HÖPÖ HÖPÖ, Svinhuvud nimitti Mannerheimin sotaan armiejan sodanaikaiseksi ylipäälliköksi ja puolustusneuvoston puheenjohtajaksi maaliskuussa 1931.

      HÖPÖ HÖPÖ II, Mannerheimin ja esikunnan ja puolustusneuvoston neuvottelut ja sotasuunnitelmien laskelmat ajalta ennen Talvisodan alkamista ovat olemassa mm. avunantoineen, mies- asevahvuuksineen ym. ym.

     • ”Saat päihin”???

      Sairas huumori on joskus paikoillaan, myönnän sen.

      Suomi ei lähtenyt sotaan neukkulaa vastaan, VAAN NEUKKULA aloitti sodan HYÖKKÄÄMÄLLÄ Suomen kimppuun.

      Mannerheim EI edelleenkään ollut missään tekemisissä tuon panssarilaiva- hankkeen kanssa, jälleen todistit kuinka tietämätön ja tyhmä olet sotahistoriasta!

      Suomi otti komean torjuntavoiton ryssästä.

      Väitit propagandistisesti, että Suomi sai ennen sotaa sotilaallista apua, että Suomi aloitti sodan, ja että tuo olisi kuulunut joihinkin ihmeellisiin ”sotasuunnitelmiin”.

      Kaikki edellä kuvatut väitteet ovat tyypillistä härskiä kommaripropagandaa joka on jo aikoja sitten sotahistorioitsijoiden kautta todistettu lapsellisiksi valheiksi, joita epäisänmaalliset henkilöt(kuten kommari Tim) levittelevät mm. netin keskustelupalstoilla.

      Mitään todisteita tietenkään ei ole moisista, eikä voikaan olla!

      Mannerheim valtuutettiin salaisella asiakirjalla Suomen armeijan ylipäälliköksi, mikäli sota syttyisi Svinhufvudin ollessa presidenttinä, ei siis virallisesti vaan ainoastaan jos sota syttyy Svinhuvudin ollessa pressa.

      Tuo sinun harjoittama kansallissankari Mannerheimin häpäiseminen on huomion arvoista.

      Tiedätkö Tim, mitä Suomen ehkäpä tunnetuin Venäläismielinen, Janus Putkonen, on todennut marskista?

      Tässä suora lainaus hänen facetililtään:

      ” Minä en ole yhtynyt, enkä yhdy nyt enkä tulevaisuudessakaan Mannerheimin mollauskuoroon. Levätköön rauhassa.

      Käytin aikanaan vuosia tutkiakseni marsalkan ajatuksia, taustoja, tietoja ja tekoja – eikä niissä ole mitään hävettävää. Hänelle osoitetut joukot osallistuivat ankariin julmuuksiin ja kaikki tapahtui nopeasti vallankumouksen aikana sekä sen jälkeen – improvisoidusti. Mannerheimin valta kasvoi vasta ajan myötä.

      Lojaali tsaarin upseeri loppuun saakka, taistellen salaliittoon osallistuneita ylikansallisia ja bolshevikkeja vastaan. Hän ei taistellut venäläisiä vastaan, mutta pelasti unelman nimeltä Suomi ainakin neljä kertaa kutsuttuna palvelukseen. Ei kuulunut salaseuroihin eikä osallistunut Suomen politiikkaan sen jälkeen kun ylikansalliset pankkiirit ottivat valta-aseman 20-luvun alussa. Jopa Stalin kunnioitti Mannerheimia ja erityisesti siitä, ettei Mannerheim suostunut sulkemaan Pietarin piiritystä, vaikka sitä miten lännestä painostettiin.

      Jokaisella saa olla oikeus mielipiteisiin, mutta minulle Mannerheim on opettaja historista, jonka elämänkerran lukeminen kannattaa jokaiselle patriootille”

      Saisit ”Tim”, ottaa mallia Januksesta ja lopettaa tuon epäisänmaallisen trollaamisesi!

     • Diabolik, sinulla tämä keskustelu näyttää menevän vahvasti mielenterveyden puolelle, missä faktoilla ei ole merkitystä.

      Koska höpsötyksesi ei kuulu teemaan Sauli Niinistö vastaan lyhyesti ja yritän sitoa asiat tähän päivään.

      -Suomi aloitti epävirallisesti Venäjän vastaisen sodan valmistelut jo 20-luvulla mm. Mannerheimin ja natsien yhteydenpidolla ja virallisesti maaliskuussa 1931 kun Mannerheim nimitettiin tulevaan sotaan sodanajan ylipäälliköksi.
      (Vrt. Sauli Niinistö, joka aloitti 2012 USAn ja NATOn kanssa salaisen valmistelun sotaan Venäjää vastaan ja virallisen 2014 kun Niinistö junaili NATO-isäntämaasopimuksen).

      -Mannerheim ei osannut käyttää laivastoa, mutta maksoi sotalaivoista liian suuret kulut, mikä oli pois muilta aselajeilta)
      (Vrt. Sauli Niinstö joka hankkii USAn ja NATOn pyynnöstä amerikkalaistyylisiä LCS- fiaskoiksi osoittautuneita aluksia Itämerelle eikä suojaamaan Suomea ja joita ylipäällikkö Niinistö ja komentaja Lindberg eivät osaa käyttää).

      Suomelle apua antaneet maat eivät olleet kommarivaltioita: Viro, Latvia, Ruotsi, Norja, Tanska, Puola, Iso Britannia, Ranska, Saksa, Unkari, Ukraina.

      Mannerheim nimitettiin maaliskuussa 1931 edessä olevan Talvisodan, jhon Suomi alkoi varustautua, ylipäällköksi.
      (Sauli Niinistö valmistaa Suomea USAn ja NATOn Venäjän sotaan, jonka H-hetki ei ole tiedossa).

     • ”Diabolik, sinulla tämä keskustelu näyttää menevän vahvasti mielenterveyden puolelle, missä faktoilla ei ole merkitystä”

      Et ole vielä tähän asti tuonut faktoja esille, ainoastaan kommaripropagandaa, jota ei suurinosa vasemmistolaisistakaan usko!

      Suomi ei aloittanut talvisotaa, eikä suunnitellut minkäänlaista sotaa neukkulaa vastaan.

      Asiassa ei ole mitään tulkittavaa, se on FAKTA!

 19. Voiko enää törkeämmin valehdella ? Ja tämä mies kävi hetki sitten meilläkin syöttämässä pajunköyttä ja hänet maansa myynyt presidentti ja toinen Niinistö silminnähden riemulla ottivat vastaan… miten kansa tätä kieroa peliä jaksaa sietää ?

  Yhdysvaltain puolustusministeri vastaan ​​kansainvälinen laki: ”Yhdysvallat toimii Syyriassa YK: n luvalla”
  Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis on väittänyt, että Yhdistyneet Kansakunnat on kannustanut Washingtonia toimimaan sotilaallisesti Syyriassa. Todellisuudessa ei ole olemassa mitään oikeutusperustaa, joka antaa YK: lle tällaisen luvan.
  ”Tiedättekö, Yhdistyneet Kansakunnat ovat sanoneet, että voimme periaatteessa vainota islamilaista valtiota (IS). Ja me olemme siellä häätämässä näitä ihmisiä pois”, sanoi Yhdysvaltain puolustusministeri maanantaina reportterin kysymykseen viitaten Yhdysvaltojen sotilaalliseen läsnäoloon Syyriassa.

  Varaulkoministeri Gennady Gatilov arvosteli Yhdysvaltain puolustusministerin lausuntoa. Yhdistyneet Kansakunnat eivät voi päättää ulkomaisesta hyökkäyksestä Syyriassa tai missään muussa maassa, koska se on täysin mahdotonta kansainvälisen oikeuden nojalla. ”YK ei voi tehdä niin”, hän kertoi venäläisille tiedotusvälineille. —(Kai tuo nyt on itsestään selvä asia, ainakin pitäisi olla!)

  US-Verteidigungsminister versus Völkerrecht: ”USA agieren in Syrien im Auftrag der UN”
  US-Verteidigungsminister James Mattis hat behauptet, die Vereinten Nationen hätten Washington höchstselbst dazu ermuntert, militärisch in Syrien zu operieren. Tatsächlich gibt es gar keine Rechtsgrundlage, die den UN eine derartige Ermächtigung gäbe.
  Wissen Sie, die Vereinten Nationen haben gesagt, dass wir im Grunde genommen den ’Islamischen Staat’ verfolgen können. Und wir sind dort, um diese Leute auszuschalten”, sagte der US-Verteidigungsminister am Montag auf die Frage eines Reporters und bezog sich dabei auf die US-Militärpräsenz in Syrien.
  Der stellvertretende Außenminister der Russischen Föderation, Gennadi Gatilow, kritisierte die Aussagen des US-Verteidigungsministers. Demnach können die Vereinten Nationen eine ausländische Invasion in Syrien oder einem anderen Land nicht beschließen, weil dies völkerrechtlich absolut unmöglich sei. ”Die UN kann so etwas nicht tun”, betonte er gegenüber russischen Medien.

  US Secretary of Defense versus International Law: ”US acts in Syria on behalf of the UN”
  US Secretary of Defense James Mattis has claimed that the United Nations has itself personally encouraged Washington to operate militarily in Syria. In fact, there is no legal basis that gives the UN such authorization.
  You know, the United Nations has said that we can basically pursue the ’Islamic State’. And we’re there to eliminate these people, ”said the US Secretary of Defense on Monday on a reporter’s question, referring to the US military presence in Syria.
  Deputy Foreign Minister Gennady Gatilov criticized the US Secretary of Defense’s statement. Thus, the United Nations can not decide on a foreign invasion of Syria or any other country because it is absolutely impossible under international law. ”The UN can not do that,” he told Russian media.
  https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/60642-us-verteidigungsminister-syrien-intervention-mit-un-mandat/

  • lisäys: — Syrien: US-Präsenz ist Frieden eher hinderlich als dienlich
   Die Aussagen des US-Verteidigungsministers lösten auch in Damaskus empörte Reaktionen aus. Die syrische Regierung erklärte wiederholt, dass die US-Truppen auf syrischem Territorium ohne die Zustimmung der Regierung und unter Verletzung des Völkerrechts operieren.
   Die Präsenz der US-Streitkräfte oder jede ausländische Militärpräsenz in Syrien ohne Zustimmung der syrischen Regierung stellt einen Angriff auf die Souveränität der Arabischen Republik Syrien sowie eine grobe Verletzung der Charta und der Prinzipien der Vereinten Nationen dar”, machte das Außenministerium Syriens laut einem Bericht der staatlichen syrischen Nachrichtenagentur SANA deutlich.

   Syyria: Yhdysvaltojen läsnäolo on rauhan kannalta enemmän haitta kuin hyöty.
   Yhdysvaltain puolustusministerin antamat lausunnot herättivät raivostuneita ​​reaktioita Damaskoksessa. Syyrian hallitus on toistuvasti todennut, että Yhdysvaltain joukot toimivat Syyrian alueella ilman hallituksen suostumusta ja rikkovat kansainvälistä oikeutta.
   Yhdysvaltain joukkojen tai vieraiden sotilaallinen läsnäolo Syyriassa ilman Syyrian hallituksen suostumusta on hyökkäys Syyrian suvereniteettia sekä YK:n peruskirjan periaatteita vastaan…
   Yhdysvaltain läsnäolo Syyriassa ”tarkoittaa vain, että kriisi pitkittyy ja edelleen monimutkaistuu,” korosti Damaskos ja lisäsi, että todellinen USA tavoite Syyriassa on estää rauhanprosessia. Ministeriö vaati Yhdysvaltojen joukkojen välitöntä ja ehdoitta vetäytymistä Syyriasta.
   Mattisin lausumat ovat ”täysin perusteettomia” ja ”vastuuttomia”, sanoi Wjatscheslaw Matusow, politiikan tutkija ja Venäjän-arabien ystävyys seuran johtaja. Hän totesi lisäksi, että mikä tahansa ulkomaalainen sotilaallinen läsnäolo toisen valtion alueella voidaan sallia vain laillisen hallituksen toimesta.
   ”On olemassa Syyrian viranomaisten selkeä kanta että Yhdysvaltain joukot ovat laittomasti sijoitettuina Syyrian alueella”, hän sanoi. Hänen mukaansa ei ”ole argumenttia”, joka oikeuttaisi Yhdysvaltain joukkojen tulon Syyriaan.

 20. Rytihän ei ollut mikään partaveitsi, ei älykäs eikä poliittisesti kokenut. Siksi hänestä tehtiin sota-ajan presidentti.

  Seuraava marionetti oli sitten Ahtisaari, heikkoutena rahan ahneus, poliittinen kokemattomuus ja älykkyyden puute, jota USA käytti hyväkseen konflikteissaan ja sodissaan mm. Afrikassa ja Euroopassa.

  Sauli Niinistö ei ole älykäs, ei älyllisesti lahjakas eikä poliittsesti kokenut. Siksi hänestä tehtiin Suomen presidentti kun USA ja NATO haluavat saartaa Venäjän ja iskeä Venäjälle.

  • Kyllähän tuo Mattisin vierailu viimeistään kertoi mikä mies Niinistö on, ainakin minulle. Usein yksikin asia riittää kertomaan totuuden ja elekieli kertoo enemmän kuin sanat. Tulee mieleen Iltalehden kuvat joissa Mattis tuli kuin kotiinsa ja Niinistö oli selvästi innoissaan.
   Niinistö on yrittänyt vähätellä vapaamuuraiuttaan mutta eiköhän hän ole mukana ihan sydämestään ?

   • Tarkkaa havainnointia. Juuri tuolta kaikki näytti.

    Niinistö oli nöyrä ja innoissaan kuin pikkupoika kun on myynyt koko Suomen USAn sotavoimille ja NATOlle ja saa vetoapua presidenttiksaan USAlta ja NATO-mailta.

    Kokonaan toisenlainen on Niinistön kehonkieli kun hän tapaa Putinin.

    Niinistö on Putinin edessä kireä, punaposkinen, verenpainepönäkkä ja näyttää siltä kun ilma kiertäisi suolistossa.

    Niinistön omatunto kalvaa tai ehkäpä vain kiinnijäämmen ja paljastuminen julkisesti, Niinistön oma kieroilu, pettäminen, pelaaminen ottavat selvästi voimille.

    Normaalina voi kysyä, että miksi Niinistö ei pelaa rehellistä. Silloin eivät omatunto, ilmavaivat ja verenpaine vaivaa eikä tarvitse yrittää meikkaamalla ja lääkkeillä poistaa puna-pönäkkää.

 21. ”Sen me tiedämme, että presidentti Sauli Niinistö vaiensi (tai ainakin yritti vaientaa) häntä aiemmin arvostelleen valtiosääntöoikeuden professorin Veli-Pekka Viljasen syrjäyttämällä hänet jo oikeusministeriön ehdokkuuden virkaan saaneenakin oikeuskanslerin virantäytössä. Sauli Niinistö ajoi omiakin virkatoimiaan valvovaksi oikeuskansleriksi suosikkinsa Tuomas Pöystin. Tällainen käytäntö on ominaista diktatuurimaille; oikeusvaltiossa tällaista ei olettaisi tapahtuvan.”

  Tavat eivät mitenkään ole muuttuneet sitten presidentti Koiviston, joka vaiensi koko Suomen oikeusoppineiston ja oikeusjärjestelmän kertalaakilla konklaavissaan v. 1991. Pupujussit tekivät työtä käskettyä, ja Suomi siirtyi oikeusvaltiona baanaanivaltioiden kategoriaan, Vaikka täällä eivät banaanit kasvakaan, -eikä lämmin ilmasto sotke kirkkaita ajatuksia, silti niin vain tapahtui…

  Istuva Presidentti Niinistö on nyt viritellyt omiaan suhteessa puolustuspolitiikkaan etc… HYO:n juhlasalissa pidetty presidenttivaalikeskustelutilaisuus kuuluu sarjaan mediatapahtumat Suomessa, joka toistetaan 6 vuoden välein. Vuosittain on sitten ”Interlacing” sarjat presidentinlinnassa, jossa kutsutut vuorollaan hokevat suu vaahdossa, kuinka ihmeellinen erinomaisvaltio Suomi on, joka sinnikkäästi kuten talvisodassa, jolloin Suomen itsenäisyys joidenkin mielestä saavutettiin, kamppailee, edelleenkin vuodesta toiseen raapii mutakuopan reunalla kynnet verissä pääsyä siihen hyvinvoinnin tilaan missä muut nk. ”sivistysvaltiot” ovat olleet jo pitkään.

  Siitä ei tietenkää tule mitään, koska kaikki kansalliset resurssit toivotun asiantilan saamiseksi on luovutettu ulkomaisiin käsiin.

  Se mikä Suomessa on hyvää, toimisi ilman ainoatakaan poliitikkoa lymyämässä missään norsunluutornissa, -ja jopa paljon paremminkin. Siksi ihmetyttääkin se, miksi täällä edelleenkin mennään. jo kolmattakymmentä vuotta mutakuopan reunoja kynsien ”mielessä olemisen parempi ehto” …

  Kykypuolue on kuitenkin ollut hallitusvastuussa koko ajan, mutta ehkä kysymys onkin siitä, että oppositio koko ajan torpedoi kaikki hyvät suunnitelmat ja viritykset, ja jäljelle jää vaan pelkkää paskaa…. 🙂

  Nyt kun nk. ”Artificial Intelligence” on nousemassa poliittisessa jargonissa digitalisoinnin rinnalle, niin heitettäköön tässä areenalle sellainen ajatus, että suurin osa nk. päättäjistä voitaisiin korvata tekoälyohjelmalla, ja saavuttaa lopputulemien kannalta yhtesikunnallisesti parempi tulos, niin taloudellisessa kuin muussakin mielessä.

  Vaikuttaa siltä, että myös nykyinen istuvasta presidentti Sauli Väinämö Niinistö on muodostumassa kansakunnalle Koiviston ja Ahtisaaren tapaan käveleväksi katastrofiksi.

  Helsingin Yliopiston juhlasalissa 13.11.2017 pidetty keskustelutilaisuus oli hyvä esimerkki tästä.

  Ihme että kun keskustelussa käytiin silmäkarvojen tasolla kohottamisineen, että ei menty vittukarvojen tasolle kohotuksineen… Niin varmana istuva presidentti pitää uudelleenvalintaansa.

  Tunnettu Siox intiaanipäällikkö ”Sitting Bull” lausui vanhoilla päivillään ajtuksen:

  ”Valkonaamat antoivat meille tuhat lupausta, mutta pitivät niistä vain yhden, -he lupasivat anastaa meiltä maamme, -ja sen he tekivät.”

  Paneeko ajattelemaan…

  Istuvan Presidentin ajattelu Suomessa ei vielä yllä jo aikoja sitten Pohjois-Amerikassa eläneen Istuvan Härän ajatusten tasolle… Valitettavasti.

  • Kirjoitat asiaa, mutta Sauli Niinistö on esimerkki presidentistä, jota ei valittu eikä valita älyllisyyden, faktojen, lahjakkuuden, poliittisten taitojen, johtajaominaisuuksien, puhetaitojen, analyysikyvyn, viisauden perusteella.

   Valtamedia tekee kaikkensa ja toki Niinistön vaalikampanjatoimisto, että Niinistö ei joudu vaalikiertueella älylliseen, analyyttiseen, poliittiseen debattiin, vastuuseen ja piinapenkkiin.

  • Niin, unohtui muuten herättää kysymys siitä, -että oliko se SRV, YIT, Lemminkäinen, Hartela, Sato, -vai mikä ihmeen rakennusurakointiyritys, -jonka rahoilla rakennettiin se rakennus, jonka juhlasalissa nyt pidettiin silmäkarvatasolla esitettyä presidenttivaalishowta…?

   • Entäpä eduskunnan remontti, jota Sauli Niinistö johti, jonka budjetti ylittyi 200 % ja jonka urakoitsijoita rahoitti Sauli Niinistön presidentivaalikampanjaa.

 22. Onpas joku muukin tämän läpivalaissut, ehkäpä saanut karvaastikin kokea tiedon lastin kostoa hartioillaan: Nyt on pakko toistaa Timin sanomiset ja olkaa hereillä: Niinistön nostivat presidentiksi mm. Erkon pulju, nykyinen Sanoma-säätiö, Sanoma Oy ja Helsingin Sanomat sekä mm. eräät metsä-teollisuus-energia-alan ”suur”yritykset, joilla on suora linja USA:han.
  Nämä Timin sanat olivat minulle syväterapiaa! Vaikka se kuulostaa ehkä hassulta, mutta niin se on.

 23. Jotta ei aina olla jälkiviisaita, pitäisi selvittää, mistä Sauli Niinstö voisi saada ei-julkista tukea ja salarahoitusta. Veikkaus, aavistus:
  1) Suomi 100-vuotisrahastoilta
  2) Sanoma-säätiöltä, Sanoma Oyltä, HSlta
  3) STTltä
  4) MTVltä
  5) YLEltä
  6) Puolustusministeriöltä
  7) Puolustusvoimilta
  8) USAlta
  9) CIAlta
  10) NATOlta
  11) Hävittäjäkaupoista, Lockheed Martinilta, Boeingilta
  12) Patrialta
  13) NATO-isäntämaasopimuksesta
  14) Kone Oyltä, Lemminkäiseltä, Metsolta, Nesteeltä, YITltä
  15) Harkimolta
  16) Kokoomukselta
  17) Soinilta
  18) Sorokselta
  19) Poroshenkolta
  20) IMFltä
  21) EIBltä
  22) Bilderbergiltä
  23) Vapaamuurareilta
  24) Sotaveteraaneilta
  25) Helsingin kaupungilta

  • Tästä luettelosta puuttuu vielä ruotsin kieleenkin sidoksissa olevia sukuyhtiöitä. Jääköön kuitenkin sanomatta tarkemmin turvallisuussyistä. MTV :stä voi sanoa, että se on yksi pirullisimmista instansseista tässä maassa.

  • Kyllähän keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on asiaa valaissut klrjassaan, kertonut keskustan ja kokoomuksen salaisista tileistä jne

   • Niinpä, keskusta ja Sipilä voivat rahoittaa Sauli Niinistöä, Sininen ryhmä rahoittaa ilman muuta, koska ilman Sauli Niinistöä Nato-siniset eivät hallituksessa keiku.

 24. ”Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.”

  Tässä on selvästi Jussi Niinistön karriääriset pyrkimykset ”suurempiin” tehtäviin kansainvälisissä kehyksissä, kuten Kataisella aikoinaan. RKP:n Elizabeth Rehn:kin sai kansainvälsiä posteja kannatettuaan Natoyhteensopivien hävittäjien hankintaa.

  Sauli Väinämö Niinistöä käytettiin Euroopan Keskuspankissa hankkimassa taloudellista turvaa eläke-etuineen siltä varalta, että menee päis persettä. Ilmaisia lounaita ei ole, -niinkuin termi kuuluu.

  Jo edesmennyt ”poliisin poika”, joka propagoi ”hallitun rakennemuutoksen” puolesta, sai kansainvälisisen tehtävän hoitaakseen, jonka realismi sitten kaiketi loppujen lopuksi koitui hänen kohtalokseen.

  Isopää Liikanen on jo sitten täysin oma lukunsa.

  Tätä historiikkia voisi jopa jatkaa, mutta kun sitä tarkastelee, niin päätyy siihen johtopäätökseen, että ko. lahjakkuuksilla on joko synnynnäinen kyky osata ja ymmärtää kaikki maailman asiat, riippumatta siitä, mikä on heidän koulutustaustansa, tai meriittinsä sanokaamme vaikkapa. elinkeinoelämässä.

  Mauno Koivistostakin tuli Suomen presidentti, ja sittemmin nk. valuuttapoliittinen” fakiiri, jonka toimien ansiosta Suomi kärsi jo kerttaalleen kaikesta kärsittyään moninkertaisesti, ja faktisesti kärsii vieläkin.

  Kansalaisten tehtävänä olisi tunnistaa nämä yhteiskunnallisen kehityksen ja hyvinvoinnin ”jalkaväkimiinat” riittävän ajoissa, jotta ei uudestaan taas kävisi, -kuten nyt on jo kertaalleen käynyt.

  • ’..Kansalaisten tehtävänä olisi tunnistaa nämä yhteiskunnallisen kehityksen ja hyvinvoinnin ”jalkaväkimiinat” riittävän ajoissa, jotta ei uudestaan taas kävisi, -kuten nyt on jo kertaalleen käynyt..’
   Juuri niin, pitäisi ja pitäisi … mutta kun nuo konnat ovat niin taatanan kieroja ja kimpassa omassa verkossaan. Ei siinä kansalaisen äly riitä useinkaan, vain harvempien.
   Siksi tarvittaisiin kansanäänestyksiä joita ennen kansalaiset informoidaan asioista hyvin ja totuuden mukaisesti. Silloin olisi mahdollista edes jotenkin estää kierojen psykopaattien vehkeilyt.
   Mutta juuri siksi niitä ei pidetä, ainakaan vielä… kaikki vallanjanoiset kun niitä vastustavat kun muka kansa on niin tyhmää ettei ymmärrä.

 25. ”Jussi Niinistön sekoselitykset osoittavat sen, ettei kyse ole ministerin kyvystä ymmärtää semantiikkaa, vaan halusta sooloilla oman ideologisen ajattelunsa mukaisesti. Ei johonkin edes eduskunnan hyväksymään turvallisuuspoliittiseen selontekoon sisältyvä lause anna yksittäiselle ministerille valtuutusta tehdä virallisia aloitteita sotaharjoituksista ulkovalloille.”

  Tähän on selityksenä vain kaksi vaihtoehtoa. Joko Jussi Niinistö ei oikein ymmärrä, mitä hän on tekemässä, ja millä mandaatilla, tai sitten on kysymys siitä, että hänet on saatu uskomaan, että hänen ei tarvitse välittää…

  ”Talvisodan” popularisoidun fraseologian mukaisesti ”kaveria ei jätetä…” Jussi Niinistä kuuluu niihin nuijiin, jotka evivät ymmärrä sitä, että ”oman jengin” petturit tapetaan ensimmäiseksi.

  Ehkä luvassa on pelastusvene, mutta sekin voi olla reikiä täynnä jo ennen vesillaskua.

 26. ”NATOn isäntämaasopimusta seurasivat sitten kuumeiseen tahtiin puolustusministeri Jussi Niinistön solmimat puolustusyhteistyösopimukset Britannian ja USA:n kanssa. Näidenkin sopimusten taustalla ollut perustuslain mukainen päätöksenteko (jos sellaista ylipäätään oli) jäi kovasti hämärän peittoon.”

  Presidentti Koiviston aikana luotiin järjestelmä, jossa nk. demokratia romutettiin ”lakkomurtajan” aivokapasiteetilla. Mistä nyt on kysymys.

  Välillä oli kysymys ”harmoonisen koulutuksen” aikaansaamista tuotoksista, joissa kehyksissä muuan Aleksanteri nyt hankkii lisää ”solidaarisuutta” habitukseensa.

  Nyt on kysymys siitä, että jos kerta ei ole riittävän selkeätä käsitystä siitä, mikä on kansakunnan etu pidemmällä juoksulla, niin silloin pitää kuunnella lobbarien selityksiä.

  Isäntämaasopimus kuuluu täysin samaan laittomuuksien kategoriaan, kuin Euroopan Unioniin liittyminenkin… Perästä kuuluu sanoi torventekijä…

  • Täytyy sen verran taas selventää, että Suomen presidentiaalisessa päällikköjärjestelmässä presidentti-ylipäällikön nimittämä puolustusminsteri ei tee yhtäkään sotilaallista ja ulkopoliittista sopimusta ilman esimiehensä ylipäälikkö-presidentin hyväksyntää.

   • Tämä on Timiltä hyvä selvennys.

    Puolustusministerin nähdyt manööverit (”puolustusyhteistyösopimukset” jne) ovat hämähäkkimies-Saulin ohjausta. Presidentti Sauli Niinistö on vain niin raukkamainen pelkuruudessaan ja vastuunpakoilussaan, ettei rohkene ottaa niistä julkista vastuuta.

    ’Puolustusvoimiemme rauhanaikaisena ylipäällikkönä on siis vastuuta pakoileva, toisten selän takana päätöslankoja vetelevä pelkuri, eli suomalaisen sotilaan täydellinen vastakohta.

    Tämä ei voi olla vaikuttamatta maanpuolustustahdon kehittymiseen kansan keskuudessa, olletikin kun presidentti Sauli Niinistön toimet kaikessa oleellisuudessaan ovat kansan lukuisissa mielipidekyselyissä ilmaiseman tahdon vastaisia.

    Ei maanpetturiksi koettu presidentti voi olla kansan johtaja sotatilanteessakaan, johon hänen toimensa selkeästi tähtäävät. Nyt leivottavana olevan Venäjän vastaisen sodan johtajuus onkin varmasti kulisseissa jo sovittu USA:lle, jonka vasallina Sauli Niinistö – kuten henkiystävänsä ja vertaisnukkehallitsijansa Petro Poroshenkokin – toimii.

    • Sauli Niinistö on hajottanut ja jakanut kahtia Suomen armeijan, puolustustahdon ja puolustuskyvyn.

     Sen Sauli Niinistö on tehnyt omalla vastuunpakoiluillaan, itsepäisellä ja kansaa harhauttavalla USA-NATO -yhtestyöllä sekä,USA-NATO-sotaharjoituksilla, Suomelle vahingollisella ulkoparlamentaarisella NATO-isäntämassopimuksella, epäselvillä johtamistoimilla ja sotauhollaan.

     Suomen armeijassa kuten myös asevelvollisten keskuudessa on nyt hajontaa, vastakkainasettelua, joka heikentää armejaamme toimintakykyä ja puolustustamme.

     Suomen armeijassa ja varusmiehissä sekä reserviläisssä on 1) niitä, jotka hyväksyvät Sauli Niinistön ja Suomen NATO-yhtestyön ja NATO-armeijan sekä 2) niitä, jotka eivät hyväksy Niinistön NATO-armeijaa vaan ovat valmiita ja halukkaita puolustamaan vain Suomea.

     Kansan keskuudessa tehdyistä gallupeista tiedämme, että Sauli Niinstön NATO-armeijaa ja sotatoimia kannattaa noin 20 % kansasta ja Suomen itsenäistä omaa puolustusta 80 %. Sama jakauma pätee ammattisotilaisiin, reserviläisiin, varusmiehiin.

     Suomen armeijassa ne ammattisotilaat eli ns. kapiaiset, jotka vastustavat Niinistön NATO-armeijaa on vaiennettu ja urakiertoakin on vaikeutettu.

     Monet Niinstön NATOa vastustavat reserviläiset ovat puolestaan reagoineet jaloillaan ja päällään ja eronneet reserviläisyydestä ja siirtyneet siviilipalvelusmiehiksi.

     Asevelvollistenkin keskuudessa NATOn vastustus on noussut merkittäväksi syyksi siviilipalvelun suorittamiseksi ja jopa aseistakieltäytymisen syyksi.

    • ’..Nyt leivottavana olevan Venäjän vastaisen sodan johtajuus onkin varmasti kulisseissa jo sovittu USA:lle, jonka vasallina Sauli Niinistö – kuten henkiystävänsä ja vertaisnukkehallitsijansa Petro Poroshenkokin – toimii..’

     Oma käsitykseni on että maamme todellinen johtajuus sovittiin tai luovutettiin ko. taholle jo silloin kun Niinistö ovelasti, hyvin ovelasti, pelattiin maan presidentiksi myymään maamme nwo-eliitille.
     Ihmetellä täytyy että kansa ei tee mitään itsenäisyyden eteen vaan hyväksyy maan ajautumisen vieraisiin käsiin.

     • Niin, silloin mm. HS, YLE, MTV pitivät huolen siitä, että Sauli Niinistö ei joutunut lausumaan mitään ulkopoliittisista ja puolustuspoliittisista mielipteistään ja ne suojelivat Niinistöä, että Niinistö ei joutunut kertaakaan vaaliväittelyssä Paavo Väyrystä vastaan, joka oli ja on monin verroin kokeneempi ja älykkäämpi ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

      Nyt on jo selvää, että tulevissa presidentinvaaleissa Sauli Niinistö pääsee taas pakoon, tällä kertaa vaalivauvalla.

 27. Kuuluuko Paavo Väyrynen samaan kategoriaan kuin Timo Soini – sanansa syöjä? Vallanhalu ehkä ohittaa lopulta kaikki muut periaatteet.
  Toivoisin olevani väärässä, mutta sain käsityksen siitä, että Mossad pelaa Suomessa Väyrysen pussiin. No eihän se mitään erikoista ole – Suomessa on paljon Israelin ystäviä uskonnollisissa piireissä. Mietitäänpä hiukan: sionistit lietsovat muslimivihaa varsinkin Ruotsissa – ja täällä Suomessakin heillä on sormensa pelissä. Tarkoituksena saada aikaan pelkotiloja , terrorismiangstia. Hehän vihaavat serkkujansa arabeja, vaikka samaa lähtökohtaa kantavat. Israel on USAn uskollinen kumppani. Irakissa amerikkalaiset ajoivat shiiat ja sunnit vastakkain ja tulivat sitten ”auttamaan”. Onko suunnitelmana saada Eurooppaan paljon muslimisiirtolaisia, nostaa eurooppalaiset Mossadin ja CIAn myötävaikutuksella heitä vastaan – ja ollaan synnytetty uusi ”Irak”, jonka ongelmiin on ”pakko” puuttua USAn ja Israelin taholta?? Näitä juoniahan riittää ja niitä kehitellään varmaan koko ajan.
  Muistelen kuulleeni, että Väyrysen kakkosehdokas itsensä jälkeen on S. Niinistö. Mitä se kertoo? Kuinka paljon sopupeliä on suunnitelmassa? Paljonhan on esillä vain etukäteen sovittua näytelmää.

  • Terävää pohdiskelua. Juuri noin hajota-ja-hallitse strategiaa toteutetaan. Muslimi vihan lietsonnalla on selvä syy: kääntää Eurooppa (ja USA) sotaan islamia vastaan. Siksi heitä tänne ahdetaan.
   Paavo on kummajainen joka ei paljasta korttejaan. Se on pelottava asia.
   Nytkin hän äänesti tyhjää EU-parlamentissa pakolaispolitiikassa kun oli selvä paikka ottaa kantaa. Miksi?
   Vain Halla-aho uskalsi olla rehellinen. Muut meidän Eu-mepit ovat pelkureita ja pettureita, pelkkiä nwo-mafian juoksupoikia. Ja samaa talutettavaa russofobista väkeä ovat pääosin muutkin itsenäisyyden myyjämme.

   Halla-aho: Suomalaismepit antoivat siunauksensa kiistanalaisen Dublin-uudistuksen eteenpäin viemiselle
   http://beta.oikeamedia.com/o1-46781
   Suomalaisista europarlamentaarikoista ainoastaan Jussi Halla-aho (ECR) vastusti neuvottelumandaatin antamista. Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen (EPP), Liisa Jaakonsaari ja Miapetra Kumpula-Natri (S&D), Nils Torvalds (Alde), Heidi Hautala (Vihreät) ja Merja Kyllönen (GUE) äänestivät neuvottelumandaatin puolesta, Hannu Takkula ja Paavo Väyrynen (Alde) äänestivät tyhjää ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ECR) oli poissa äänestyksestä.

   • ”Paavo on kummajainen joka ei paljasta korttejaan. Se on pelottava asia.
    Nytkin hän äänesti tyhjää EU-parlamentissa pakolaispolitiikassa kun oli selvä paikka ottaa kantaa. Miksi?”

    Oliko se siksi, että opportunistilla olisi tulevaisuudessa jokin selitysmahdollisuus mahdollisesti tarvitsemalleen takinkäännölle? En täytä Paavolle kannattajakorttia.

    • Väyrynen on Suomen polilitiikan tunnetuin paskanpuhuja ja tainkääntäjä, en luota häneen vähäisemmässäkään määrin! Tuo tyhjää äänestämänen oli juuri sitä ”Paavoa” itseään.

 28. ”Tämä lienee ollut riittävä opetus muille perustuslakiasiantuntijoille pitää matalampaa arvosteluprofiilia, jos aikovat korkeammille virkapaikoille. Niinpä julkisuudessa mielellään esiintyvät ”asiantuntijat” Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro eivät ole Valtiosääntöblogissaan tarttuneet NATOn isäntämaasopimusprosessiin ja sen perustuslaillisiin ongelmiin. Heidän pikkulusikkansa nähdään kyllä sote-sopassa, mutta kauhalla ei ole ilmeisesti enempää kompetenssia annettu.”

  Tässä yhteydessä on pakko sanoa, että vähässä on nk. moraali Suomenmaassa, mitä tulee nk. ”parempaan” porukaan, jotka nauttivat luottamustehtävien suomista etuisuuksista yhteiskunnan palveluksessa… Mutta siihen se sitten jääkin, -siis siihen nauttimiseen.

 29. Paavo Väyrynen on aina joka pystyy haastamaan Sauli Niinistön Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, presidentin tehtävistä, jollei Sauli Niinistö taas pääse valtamedian avittamana pakoon Väyrystä.

  Väyrynen on älykkäämpi, kokeneempi, rehellisempi kuin Niinistö.

  • Totta mutta ei hänenkään paukut riitä.
   Ja suurin syy on siinä ettei hän ymmärrä tai halua tuoda asioita esiin kuten Halla-aho tekee vaan hyssyttelee ja antaa itsestään epäluotettavan kuvan kun ei toimi selkeämmin.
   Jos hän toimisi kuten Halla-aho niin ääniä tulisi rutkasti. Nyt ei juuri lainkaan. Kumma kun mies ei tuota tajua. Joku siinä mättää.

   • Oma näkemykseni on, että Väyrynen älykkäänä aitona poliitikkona uskoo loogiseen, analyyttiseen poliittseen argumentointiin eli kansankielellä siihen, että ”totuus”, faktat voittavat.

    Valitettavasti tuo politiikka oli ja meni. Se oli ja meni kun mediakenttä murtui ja sen myötä poliitikotkin.

    Ahtisaari oli ensimmäinen median luoma feikkipoliitikko, mutta Ahtisaarikin oli lastenleikkiä verrattuna feikki-Niinistöön.

    Kumpikin olivat ja ovat täysin avuttomia ajattelemaan, analysoimaan, argumentoimaan, keskustelemaan, johtamaan.

    Ja siksi kumpikin on osannut ja osaa paeta vastuutaan. Ahtisaari pakeni aikoinaan ulkomaan matkoille, Niinistö taas muiden seläntaakse ja lapsellseen ”en minä tiedä, en ole kuullutkaan” -sikiöasentoon.

    Ahtisaaren eduksi voi sanoa, että hän itse ei lähtenyt valhekuvaa rakentamaan mitä nyt koripallotaidoista vähäsen kun taas Niinistö on aktiivinen harhauttamaan, pakoilemaan.

 30. Asiallisemman, laajemman keskustelun aikaansaamiseksi edellä kädystä paatoksellisesta keskustelusta Talvisodasta, Mannerheimistä, Suomen osuudesta Talvisotaan, on syytä tuoda muutamalla analogialla tuonaikaiset toimet tähän päivään ylipäälikkö Sauli Niinistöön ja hänen toimiinsa puolustuspolitiikassa ja ulkopolitiikassa:

  1. Sauli Niinistö aloitti heti presidenttinimityksen jälkeen vuonna 2012 USAn ja NATOn kanssa tiiviin yhteydenpidon ja salaiset valmistelut sotaan Venäjää vastaan sekä viralliset sodan valmistelut syyskuussa 2014 kun Niinistö junaili NATO-isäntämaasopimuksen.

  Tuosta on nyt sitten seurannut ja seuraa yhteiset materiaali- ja asehankinnat, yhteiset sotastrategiat sekä USAn ja NATOn kaikken aselajien sotaharjoituksia ja provokaatioita Suomessa Venäjää vastaan.

  Kuvio on tuttu:

  Neuvostoliiton vastaisen sodan, Talvisodan salaiset valmistelut Suomi aloitti 1920-luvulla mm. Mannerheimin ja natsien (Göringin) tiiviillä yhteydenpidolla ja virallisesti sitten maaliskuussa 1931 kun presidentti Svinhuvud nimitti Mannerheimin tulevaa sotaa, Talvisotaa, varten sodanajan ylipäälliköksi sekä mm. armeijan määrärahojen allokointia, armeijan ja sodan resurssointia sekä materiaalihankintoja käsittelevän puolustusneuvoston puheenjohtajaksi.

  2. Sauli Niinistö on koordinoinut ja kytkenyt Suomen armeijan, varustelun, aseistuksen, harjoitukset USAn ja NATOn sotavoimiin, strategioihin, suunnitelmiin, koalitioon, joka liittyisi sotaan Suomen kanssa tai johon Suomi liittyisi.

  Tuokin kuvio on tuttu:

  Mannerheim koordinoi ja kytki Suomen varustelu- ja sotatoimet natsi-Saksaan 20- mutta erityisesti 30-luvulla ennen Talvisotaa ja kokosi koalition, joka liittyisi Suomen sotaan: Viro, Latvia, Ruotsi, Norja, Tanska, Puola, Iso Britannia, Ranska, Saksa, Unkari, Ukraina.

  3. Sauli Niinistö valmistaa Suomea USAn ja NATOn Venäjän sotaan, jonka H-hetki ei ole tällä hetkellä tiedossa.

  Pentagonin ja Moskovan arvioiden mukaan USA, NATO (Niinistö) tarvitsevat 5-50 vuotta lisäaikaa hyökkäyksen aloittamiseksi Venäjälle.

  Jälleen tuttu kuvio:

  Suomi aloitti Talvisotaan varustautumisen virallisesti 8 vuotta aikaisemmin kuin Talvisota alkoi.

  Virallinen valmistautuminen alkoi kun presidentti Svinhuvud nimitti Mannerheimin maaliskuussa 1931 edessä olevan tulevan sodan, Talvisodan, sodanajan ylipäälliköksi ja sodan rahoituksesta, materaalihankinnoista vastaavan puolustusneuvoston puheenjohtajaksi.

 31. Väitteesi koskien talvisotaa on täyttä hölyn pölyä vailla mitään dokumentaatiota. Tyypillistä sodanaikaista Neukkulan propagandaa, jolla ei ole mitään tekemistä tapahtuneen historian kanssa!

  Onneksi nykyvenäjän sotahistorioitsijat myös ovat myöntäneet tämän, ovat täysin avoimesti myöntäneet Neuvostoliiton aloittaneen rikollisen sodan ja että syytökset Suomea kohtaan olivat vain sen aikaista valtiollista propagandaa.

  Asia loppuunkäsitelty!

  • Siitä vaan sitten alat kumota esitettyjä historiallsia faktoja Diabolik. Odotamme mielenkiinnolla.

   Hyvn mahdollista, mutta ei tutkittua, että Mannerheim ja natsi-Saksa esim. Göring juonvat Mainilan laukaukset kun sekä Suomen että Neuvostoliiton armeija pitävät kiinni sitä, että eivät alueella ampuneet.

   • Odottele sinä vaan, minun ei tarvitse kumota tosiasiallisia faktoja. jotka näyttävät toteen sen minkä olen esille tuonutkin, ryssä oli se joka aloitti 2. maailmansodan yhdessä kuutioviiksen kanssa!

  • Täytyy vielä vääntää rautalangasta kun ainakaan Diabolik ei ymmärrä esitettyjä analogioita Mannerheimin, Talvisodan ja Sauli Niinistön sekä hänen, USAn ja NATOn Venäjän vastaisten sotatoimien välllä.

   Esko Seppänen esitti väitteen, että upseerimme ovat kaapanneet ylipäälikkö Niinistöltä vallan puolustusasioissa ja ulkopolitiikassa, mikä Mannerheim-Talvisota-Sauli Niinistö-USA/NATO -analogian valossa ei vaikuta ollenkaan ufoajatukselta.

   Toinen tulkinta on sitten se, että Sauli Niinistö on itse aktiivisesti mutta salaa taustalla kuviossa mukana, mutta muut silti vievät ja Niinistö vikisee eikä Niinistö ymmärrä pelinsä seurauksia.

 32. Jos Edward Snowden on sanonut, että USA.n presidentin yläpuolella on vielä monta valtakerrosta, niin pitääkö se sama vääntää rautalangasta täällä meillä ennen kuin ymmärretään. Nukkehallitsija nostetaan valtaan, tehdään strategiat ja päätökset hänen puolestaan, pidetään vallassa, ylläpidetään imagoa, selitellään virheet ja mokat parhain päin. Nukkehallitsija hoitaa vain rituaalit ja hymyilee. Todellinen ja lopullinen valtaistuin välikäsien jälkeen on Suomen ulkopuolella. Onko tämä jotain uutta maailmassa? Banaanitasavalta Suomessa ei ole itsenäisyyttä ollut EU:hun ja euroon liittymisen jälkeen. Vain ”leikki”-itsenäisyys. YYA- aikana tilanne oli paljon parempi.
  Mites Norjassa ja Sveitsissä hurisee? Ovatko ne ihan atavistisella tasolla?

  • Olet todennäköisesti aika oikeassa.

   Tuo Mannerheimin, Talvisodan yksi-yhteen – jäljittely viittaa siihen, että Sauli Niinistoa suuremmat voimat ovat ajamassa hänet ja Suomen sotaan aivan kuten aikoinaan Mannerheim vedettiin sotaan Neuvostoliittoa vastaan.

   Mannerheim oli älylahjoiltaan onneton kuten on Niinistökin. Mannerheim oli takarivin miehiä ja niin oli Niinistökin kunnes sattuma ja sitten ne isot voimat puuttuivat peliin ja vetivät miehet esiin, Mannerheimillä Lapuanliike, natsi-Saksa ja Niinistöllä Sanoma-säätiö, USA, NATO jos hieman pelkistää.

 33. Jos Mannerheim oli älynlahjoiltaan onneton, mikä oli sitten Stalin?
  :DD!

  Timille tiedoksi, kun ei näytä vieläkään ymmärtävän. Mannerheim EI OLLUT NATSI, eikä hän kposkaan kannattanut Hitlerin näkemystä sodanjälkeisestä uudesta uljaasta Natsien johtamasta maailmasta.

  Neuvostoliittossa suunnitelmat Suomen valtaamiseksi ja ryöstämiseksi(suurin osa Suomalaisista oli tarkoitus roudata Siperiaan), oli tehty jo vuosia ennen talvisodan syttymistä.

  Väitteesi siitä, että Suomi olisi jotenkin suunnitellut talvisodan Saksan kanssa Neukkulaa vastaan, on lapsellisen tyhmä.
  Tosiasiassa Neukkula uusjakoi Euroopan yhdessä Hitlerin kanssa sillä seuraamuksella että Suomi katsottiin kuuluvaksi ryssän etupiiriin! Tästä syystä Saksa ei tehnyt mitään kun Neukkula hyökkäsi, päin vastoin auttoi ryssää aseellisesti ja esti asekuljetuksien saapumisen maansa kautta Suomeen!

  • Natsiasiassakin Niinistö jäljittelee tai on pantu jäljittelemään Mannerheimin jälkiä.

   Mannerheim oli natsien kannattaja ja natsihenkinen kuten Sauli Niinistö on nyt postnatsihenkinen. Mannerheim piti natsijärjestöihin ja natseihin tiivitä yhteyksiä ja Niinistö puolestaan on jäsenenä natsi-Saksan Heinrich Himmlerin perustamassa Konstantinus Suuri -järjestössä.

   Mannerheim aloitti valmistautumisen Neuvostoliittoa vastaan 20-luvulla ja virallisen Suomen valtion ja armeijan valmistautumisen ylipäällikkönä ja puolustusneuvoston puheenjohtajana keväästä 1931 eli reilut 8 vuotta ennen kuin Talvisota alkoi.

   Niinistö aloitti valmistautumisen Venäjää vastaan 2012 kun hänet valitiin presidentiksi ja käynnisti Suomen virallisen valmistautumisen Venäjää vastaan 2014 kun hän neuvotteli ja hyväksyi NATOn isäntämaasopimuksen.

   Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin USA, NATO, Niinistö tai NATO-isäntämaa-Suomi aloittaa sodan Venäjää vastaan mutta arvioiden mukaan 5-50 vuoden kuluessa riippuen luonnollisesti USAn, NATO-maiden, Venäjän taloudellisesta, sotilaallisesta ja poliittisestakin kehityksestä.

   • ”Mannerheim aloitti valmistautumisen Neuvostoliittoa vastaan 20-luvulla”

    Tuo on mahdotonta, Mannerheimilla ei ollut mitään virkaa valtion toimesta 20-luvulla!
    30-luvulla puolustusneuvoston puheenjohtajan toimella ei ollut mitään tekemistä natsismin kanssa.

    Mannerheim osoitti sodan kuluessa, että hän ei ollut natsi, eikä ajatellut natsien tavoin.
    Hän kieltäytyi luovuttamasta Suomen armeijan juutalaisia sotilaita vietäväksi Saksan keskitysleireille, vaikka Saksa tätä kovin vaati.

    Sen sijaan rajan toisella puilella oli kyllä näitä natseja(suuren sosialisti perheen jäseniä)
    Heidän tekonsakin todistavat heidän olleen natseja. Saksan ja Ryssän juhliessa Puolan tuhoamista Stalin luovutti Neukkulaan karanneet juutalaiset takaisin Saksaan keskitysleireille vietäväksi!
    Siinä sinulle Tim, niitä kaipaamiasi natseja!

    • Diabolik älä taas intä.

     Mannerheim oli 1920-luvullakin Suomen sotilas ja on selkeästi tuotu esille, että Mannerheim toimi silloin omissa nimissään ja keväästä 1931 virallisesti valtion sekä armeijan nimissä.

     Sauli Niinistön ei-virallista aikaa kuvaa vuoden 2006 presidentinvaalit. Niinistö yritti jo silloin kotikutoisella NATO-valheellaan tarjota NATOa Suomen kansalle.

     Silloin kansa ja media nauroivat Niinistön NATO-räpellyksille, mistä seurasi, että Niinistö hävisi Haloselle. Niinpä presidentinvaalien jälkeen Niinistölle koottiin tuki- ja konsulttijoukko vuoden 2012 vaaleja varten. Silloin Niinistö koulutettiin pitämään suunsa kiinni NATO-näkemyksistään.

     • Saattoi toimia omissa nimissä niin paljon kuin huvittaa, so what?
      Hän ei kuitenkaan voinut sopia Saksalaisten kanssa yhtään mitään!

      Britannian kuningashuonekin vieraili Hitlerin päivällisjuhlissa usein, ei se silti sitä todista, että olisivat natseja olleet tahi sotaa toivoneet.

     • Tottakai Mannerheim pysty sopimaan mitä tahansa natsien kanssa kuten Sauli Niinistö USAn ja NATOn kanssa.

 34. ”Toveri Diabolik” on taas pannut parastaan poikkeuttaakseen fokuksen varsinaisesta ”tapetilla” olevasta aiheesta. Jotta totuus ei unohtuisi, niin teema on ”Valtiojohdon valtasuhteet vinksin vonksin ulkopolitiikassa”.

  olisiko mahdollista pysyä aiheessa, vai onko tarkoitus tuoda esiin se mitä ylipäätänsä haluaa sanoa. Sitä voi mennä huutamaan vaikka ”Hietalahden torille”. Tässä nyt on kuitenkin kysymys aiheesta, jonka suhteen luetun ymmärtämisellä itse asiakehyksessä on jotain merkitystä, -eikä vain sillä,mitä ylipäätänsä haluaa sanoa julki.

 35. Sekopää Erkille tiedoksi, herra Tim aloitti nämä talvisota puheet en minä, jos muuta näet mene silmälääkäriin!

 36. Diabolik kun kysyy niin kolmikosta Mannerheim, Stalin, Sauli Niinistö Stalin oli selvästi älykkäin ja hyvä koulussa.

  Sauli Niinistöstä oppineina, presidentin vaaleihin voitaisiin liittää USA- ja EU-tyyliin ehdokkaiden julkinen kuuleminen/tenttaaminen.

  Tilaisuus olisi kansalaisten nähtävissä televisiossa tentaajina professorit, poliitikot, toimittajat, asiantuntijat.

  Tuollainen menettely voisi estää, että Suomen presidentiksi ei valikoituisi älyllisesti vaatimaton, puhetaidoton, omia kantojaan piilotteleva, kansalle epärehellinen peluri eikä valtamedia voisi omaa ehdokastaan suojata ja piilotella.

 37. Stalin oli varmasti pirun ”älykäs” surmatessaan jopa 5-60 miljoonaa Neuvostokansalaista!
  Luulenpa, että kukaan koko maailmasa EI KAIPAA tuon kaltaista ”älykkyyttä”.

  Meillä ei sitä paitsi ole mitään tietoa Stalinin todellisesta koulumenestyksestä, on vain kommunistisille yhteiskunnille tyypillistä johtajien sepitettyjen historioiden kuvausta ja jalustalle nostamista.

  • Mannerheimin, Stalinin ja Niinistön koulumenetys on dokumentoitu oikein hyvin.

   Niinistön koulumenestys oli niin huono, että jo sillä perusteella Niinistö olisi pitänyt saada kunnolliseen älymankeliin ja tenttiin ennen kuin ihmiset päästettiin
   äänestämään häntä.

 38. Koulumemestys ei kerroa kaikkea ihmisestä. Ihminen voi kehittyä/menestyä huonosta koulumenestyksestä riippumatta.

  Sotimisessa Mannerheim oli älykäs ja teki hienoja ratkaisuja Suomen pelastamiseksi.

  • Menestyä voi. Moni tyhmä on menestynyt. Koulumenestys korreloi älykkyyteen. Menestus moneen muuhun asiaan.

   Kun ei ole älykäs niin silloin ei voi olla älykäs. Tuo luonnonläki koskee Mannerheimiä ja Niinistöäkin Diabolik kun ne eivät ole jumalia.

   Yleensä tyhmillä on tyhmät avustajatkin. Mannerheim ei voinut sotilashierarkian takia valita neuvonantajiaan, mikä oli Mannerheimin onni, sillä kenraali Airo oli häntä viisaampi ja pelasti hänet sekä Suomen.

   Sauli Niinistö on joutunut valitsemaan avustajansa ja on siinä epäonnistunut kun ei ole osannut itseään viisaampia valita.

 39. Koulumenestys on kiinni monesta tekijästä, ei ainoastaan älykkyydestä.
  On tutkittu tosiasia, että moni koulussa huonosti menestyvä häirikköoppilas on itse asiassa älykäs mutta turhautunut oppilas.

  Siitä kuka lopulta ”pelasti” Suomen voidaan käydä pitkä keskustelu, asia ei tdellakaan ole yksiselitteinen.
  2. maailmansodan lopulla Amerikka ei antanut Neukkulalle lupaa miehittää Suomea, vaikka heillä oli helvetinmoinen ylivoima. Neukkula oli korviaan myöten veloissa ja joutui taipumaan länsiliittoutuneiden tahtoon.

  • Ilman älyä koulumenestystä ei ole. Tyhmä ei yliopistoihin pääse eikä yliopistossa pärjää eikä oikein peruskoulussakaan.

   Tutkimukset kertovat: Tyhmät häiriityvät älykkäässä ja älykkyyttä vaativissa ympäristöissä.

   Sauli Niinistö ei ole älykäs eikä viihdy älykkäässä ympäristössä, ei osaa keskustella, debatoida, pohtia, analysoida, visioida, vaihtaa mielipiteitä, kuunnella, ymmärtää muiden mielipiteitä, muita näkökulmia.

   Siksi Niinistö ei osallistu keskusteluihin.

    • Äänekäs älykäs on tyhmälle ahdistavaa ja pitemmän päälle siitä muodostuu tyhmälle neuroosi.

     • Kun kirjoitteluasi ja reagointiasi seuraa ei tarvitse olla edes lääketiet. kand. kun ymmärtää, että olet jo neuroosivaiheessa, joka on muotoutumassa psykoottiseksi aggressioksi ja vainoharhaksi.

     • En mä tiennytkään, että olet lääkäri!?
      no, luontaisetuna parit pamit, eiks jee…

     • Se ei ole oleellista. Oleellista on se, että sinä et ymmärrä olevasi potilas.

     • Sinunko?

      Luoja armahda, kommarilääkäri tietää vain ja ainoastaan kuolemaa!

     • Pitääkö nyt tämäkin sinulle opettaa:
      En ole enkä voi olla lääkäri koska olen neuroosisi, psykoosisi ja aggressiosi kohde.

     • Pikaista parantumista ystäväiseni!

      Sairaudesta nimeltä kommunismikin, voi parantua, järki palaa päähän ja luontokin näyttää jälleen vihreältä.

      Aluksi kannattaa jättää punaiset vaatekappaleet, kuten huivit ym. kokonaan pois. Vasta parantumisen kunnolla läöhdettyä käyntiin, voidaan uudelleen aivan pieneksi ajaksi pukea punaista päälle.

 40. Paavo Väyrysen vireille laittama kansalaisaloite 16.11.2017:

  Blogi jossa perusteet: https://www.paavovayrynen.fi/2017/11/17/kansanaanestykset-perustuslakiin-isantamaasopimus-perustuslakivaliokunnan-tutkittavaksi/

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2652

  ”Kansalaisaloitteen otsikko

  Kansalaisaloite perustuslain muuttamiseksi siten, että Suomen kansallista suvereniteettia ratkaisevasti kaventavat kansainväliset velvoitteet on alistettava aina kansanäänestykseen

  Aloitteen päiväys
  16.11.2017
  Aloitteen muoto
  Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä
  Oikeusministeriön asianumero
  OM 105/52/2017
  Aloitteen sisältö

  Ehdotamme, että ryhdytään lainvalmisteluun perustuslain täydentämiseksi siten, että Suomen kansallista suvereniteettia ratkaisevasti kaventavat kansainväliset velvoitteet on alistettava aina kansanäänestykseen.
  Perustelut

  Kansanäänestykset ja kansalaisaloitteet täydentävät edustuksellista demokratiaa.

  Kansanäänestyksiä järjestetään yleensä maan suvereniteettiin liittyvissä ratkaisuissa.

  Esimerkiksi Tanskassa edustuksellista demokratiaa täydentää perustuslaissa säädetty kansanäänestysjärjestelmä (folkeafstemning). Kansanäänestykset voivat olla joko neuvoa-antavia tai sitovia. Päätöksentekoa sitova kansanäänestys on järjestettävä perustuslain mukaan muun muassa Tanskan suvereniteettia rajoittavista lakiehdotuksista, tietyistä kansainvälisistä sopimuksista ja perustuslain muutoksista.

  Tanskassa kansanäänestyksiä on järjestetty erityisesti liittyen maan jäsenyyteen Euroopan unionissa. Viimeisimmässä niistä kansan enemmistö hylkäsi hallituksen esittämän muutoksen yhteistyön syventämiseksi EU:n kanssa oikeus- ja sisäasioissa.

  Suomen perustuslaki perustuu kansalliseen suvereniteettiin. Sen 1 §:n mukaan Suomi on täysivaltainen tasavalta.

  Suomen perustuslaki ei edellytä kansanäänestysten järjestämistä kansalliseen suvereniteettiin liittyvissä ratkaisuissa. Niiden huolellinen harkinta on pyritty varmistamaan edustuksellisen demokratian keinoin.

  Perustuslaissa on määrätty, kuinka suvereniteettia koskevat asiat on käsiteltävä eduskunnassa.

  Perustuslain 94 §:n mukaan:

  ”Eduskunta hyväksyy sellaiset valtiosopimukset ja muut kansainväliset velvoitteet, jotka sisältävät lainsäädännön alaan kuuluvia määräyksiä tai ovat muutoin merkitykseltään huomattavia taikka vaativat perustuslain mukaan muusta syystä eduskunnan hyväksymisen. Eduskunnan hyväksyminen vaaditaan myös tällaisen velvoitteen irtisanomiseen.

  Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.

  Lisäksi tässä perustuslain pykälässä todetaan, että kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita.

  Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta on säädetty perustuslain 95 §:ssä. Voimaansaattamislain käsittelyjärjestykseen sisältyy sama määräys kuin sopimuksen hyväksymismenettelyyn.

  Vaikka kansanäänestysmenettely ei sisälly Suomen perustuslakiin, sitä on käytetty kerran nimenomaan ratkaisussa, joka liittyi kansalliseen suvereniteetin kaventumiseen.

  Euroopan unioniin liittymistä koskevaa sopimusta käsiteltäessä perustuslakivaliokunta hyväksyi tulkinnan, jonka mukaan eduskunta saattoi päättää siitä kiireellisenä kahden kolmasosan määräenemmistöllä sillä ehdolla, että kansan enemmistö hyväksyi sen ensin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä. Valiokunnan jäsenten huomattava vähemmistö edellytti sopimuksen hyväksymistä perustuslain säätämisen järjestyksessä.

  Liittymissopimuksesta antamassaan lausunnossa perustuslakivaliokunta totesi:

  ”Valiokunnan saaman selvityksen mukaan Suomen puolelta on jäsenyydestä neuvoteltaessa todettu, että talous-ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen siirtyminen edellyttää valtiosäännön mukaan eduskunnan myötävaikutusta. Tähän viitaten valiokunta katsoo, että liittymissopimus ei vielä voi merkitä sitoutumista osallistua talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen.”

  Tämä tulkinta sisältyi myös kansanäänestyksen yhteydessä julkistettuun tiedotusaineistoon. Tällä oli ilmeisesti ratkaiseva vaikutus kansanäänestyksen tulokseen.

  Kun Suomen siirtymisestä talous- ja rahaliiton kolmanteen vaiheeseen vuonna 1997 päätettiin, perustuslakivaliokunta hyväksyi kuitenkin valtioneuvoston esityksestä tulkinnan, jonka mukaan päätös liittymisestä oli jo tehty siinä vaiheessa, kun eduskunta hyväksyi sopimuksen Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Tällä perusteella valiokunnan enemmistö hyväksyi sen, että euroalueeseen voitiin liittyä vain tiedonantomenettelyä käyttäen. Valiokunnan huomattava vähemmistö katsoi, että liittymisestä olisi tullut järjestää kansanäänestys ja että siitä olisi tullut päättää lakiehdotuksen pohjalta ja määräenemmistöä käyttäen.

  On ilmeistä, että kansanäänestyksessä esitys Suomen liittymisestä euroalueeseen olisi tullut hylätyksi, kuten tapahtui myöhemmin Ruotsissa ja Tanskassa.

  Suomessa kansanäänestyksen järjestäminen on ollut viimeaikoina esillä juuri kansallista suvereniteettiamme koskevien ratkaisujen yhteydessä.

  Keskustelussa on tullut esiin laaja yksimielisyys siitä, että Suomen mahdollisesta liittymisestä sotilasliitto Natoon olisi järjestettävä kansanäänestys.

  Toisaalta ylimmän valtiojohdon piirissä on esitetty mielipiteitä, että Suomen mukanaolo euroalueen luonnetta olennaisesti muuttavissa ratkaisuissa edellyttäisi kansanäänestyksen järjestämistä. Tällöin on viitattu yhtäältä taloudellisen yhteisvastuun lisääntymiseen ja toisaalta siihen, että päätöksentekojärjestelmä muuttuisi nykyistä enemmän ylikansalliseksi.

  Heinäkuussa 2015 tehdyn kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa allekirjoitti yli 53 000 suomalaista. Aloite jätettiin eduskunnalle maaliskuussa 2016.

  Sekä perustuslakivaliokunta että talousvaliokunta kuulivat asiantuntijoita. Talousvaliokunta antoi lausunnon perustuslakivaliokunnalle. Syksyllä perustuslakivaliokunnalle laadittiin mietintöluonnos ja sen käsittely aloitettiin.

  Marraskuussa 2016 perustuslakivaliokunta kuitenkin päätti, että mietintöä ei laadita eikä aloitetta viedä täysistuntokäsittelyyn. Tiettävästi tämä johtui siitä, että pääministeri teki kansalaisaloitteesta hallituskysymyksen, jolloin hallituspuolueiden kansanedustajat olisivat joutuneet täysistunnossa äänestämään aloitetta vastaan.

  Kokemus osoittaa, että perustuslaki ei turvaa riittävästi Suomen kansallista suvereniteettia. Sen estämättä on voitu tehdä hyvin pitkälle meneviä Suomen täysivaltaisuutta rajoittavia ja valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita vaarantavia ratkaisuja.

  Perustuslaki on tulkinnanvarainen.

  Kysymys on ensinnäkin siitä, mitkä velvoitteet ovat merkitykseltään niin huomattavia, että ne on saatettava eduskunnan käsiteltäväksi.

  Toiseksi kysymys on siitä, mitkä velvoitteet koskevat Suomen täysivaltaisuuden kannalta niin merkittävää toimivallan siirtoa, että niiden hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan määräenemmistö.

  Kolmanneksi kysymys on siitä, milloin täysivaltaisuuden kaventuminen on niin merkittävä, että tarvitaan myös kansanäänestys.

  Keskustelussa esillä olleissa tapauksissa kysymys on prosessista, jossa Suomen täysivaltaisuus uhkaa kaventua vaiheittain.

  Sotilaallisen liittoutumisen osalta sekä Euroopan unionin yhteisen puolustuksen kehittäminen että yhteistyö Naton kanssa uhkaavat johtaa kansallisen täysivaltaisuuden ratkaisevaan kaventumiseen.

  Euroalueella on suunnitelmia, jotka uhkaavat toteutuessaan johtaa askel askeleelta hyvin pitkälle menevään taloudelliseen yhteisvastuuseen ja myös jäsenvaltioiden talouspoliittisen ja jopa valtiollisen itsenäisyyden menettämiseen.

  Perustuslakia tulisi täsmentää siten, että se varmistaa Suomen säilymisen täysivaltaisena tasavaltana. Täysivaltaisuutta tosiasiassa kaventavat velvoitteet tulee saattaa aina eduskunnan käsiteltäviksi ja merkittävät toimivallan siirrot tulee hyväksyä aina määräenemmistöllä. Lisäksi perustuslakiin tulisi ottaa määräys, että Suomen kansallista suvereniteettia ratkaisevalla tavalla kaventavat ratkaisut tulee saattaa aina kansanäänestykseen.

  Valmistelun yhteydessä on selvitettävä, milloin ja kuinka kansanäänestys on järjestettävä silloin kun täysivaltaisuuden ratkaiseva kaventuminen toteutuu useiden erillisten ratkaisujen kautta.
  Aloitteen taloudellinen tuki
  Ei ole
  Kannatusilmoitusten keräystavat

  Kansalaisaloite.fi
  Paperilomakkeet

  Tähän mennessä muualla kerättyjen kannatusilmoitusten yhteismäärä

  Kerääjän ilmoittama arvio: 0 kpl

  Vastuuhenkilöt
  Vireillepanijat

  Paavo Matti Väyrynen Helsinki

  Sakari Tuomas Linden Ulkomaat

  Edustajat

  Paavo Matti Väyrynen Helsinki
  pmvayrynen@gmail.com

  Varaedustajat

  Sakari Tuomas Linden Ulkomaat
  Etterbeek, Belgia
  sakari.linden@ed-alumni.net

 41. Paavo Väyrynen tietää, että Suomi on vaarassa.

  Väyrynen tietää, että Sauli Niinistö apureineen mm. Kanerva, Zyskowicz, Salolainen yrittävät liittää Suomen NATOon ilman kansanäänestystä.

  Tuo konkkaronkka yritti jo pari vuotta sitten joulukuussa siirtää päätäntävallan NATOon liittymisestä Sauli Niinistölle ja jo silloin kuten nytkin Sauli Niinistö puhuu kansalle yhtä ja tekee kulisseissa toista.

  Varmasti Soini, Terho, J. Niinistö ja muut Sauli Niinistön ja Sipilän siniset loikkarit ovat Niinistön ja NATOn juonessa mukana ja miksei osa Sipilän Keskustaakin.

  • Tietää.

   https://www.paavovayrynen.fi/2017/11/12/uutispimentoa-ja-valeuutisia/

   ”Kaikki tietävät, että olen Sauli Niinistön ohella vahvin ehdokas vaalin toiselle kierrokselle ja ainoa ehdokas, jolla on mahdollisuudet voittaa hänet.

   Lisäksi kaikki ehdokkaat haluaisivat välttyä ottamasta kantaa moniin asiakysymyksiin, jotka olen nostanut jo ennakkoon esille.

   Miksi EU pyritään muuttamaan sotilasliitoksi, joka olisi Naton eurooppalainen pilari?
   Miksi kansalaisaloite Suomen jäsenyydestä euroalueessa haudattiin perustuslakivaliokuntaan?
   Miksi Suomi ei syksyllä 2015 palauttanut rajatarkastuksia kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet ja muut Pohjoismaat tekivät myöhemmin? Miksi Suomi ei ole niitä vieläkään palauttanut?
   Miksi YK:ssa hyväksyttyjä kestävän kehityksen periaatteita rikotaan räikeästi Suomen sisäpolitiikassa?

   Näiden kysymysten tulee olla vaalikeskustelujen ytimessä. Kaikissa näissä asioissa kaikki muut ehdokkaat joutuvat altavastaajan asemaan.

   Samaan aikaan kun olen joutunut uutiskatveeseen, vastavoimat ovat ryhtyneet häiritsemään kannattajakorttien keräämistä.

   Sosiaalisessa mediassa on levitetty tehokkaasti ”uutista”, että kannattaisin tavoitteita, joita George Soroksen väitetään ajavan: maahanmuuton lisäämistä, samaa sukupuolta olevien avioliittoja, Ukrainan integroimista EU:iin ja Venäjän vastustamista.

   Kaikkien pitäisi tietää, että olen ajanut maahanmuuton patoamista tiukemmin kuin kukaan muu ja että olen vastustanut samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Kaikkien pitäisi tietää, että olen arvostellut EU:n ja Naton Ukraina-politiikkaa. Kaikkien pitäisi tietää, että minun väitetään suhtautuvan liiankin ymmärtäväisesti Venäjään.

   Sorokseen liittyvät valheelliset väitteet perustuvat Euroopan parlamentin vaalikauden alussa laaditun esitteen (https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf ) tahalliseen vääristelyyn. Siinähän on vain lueteltu niitä Euroopan parlamentin jäseniä, jotka valiokuntajäsenyyksiensä vuoksi käsittelevät kansainväliseen yhteistyöhön liittyviä kysymyksiä. Olen mukana listauksessa sen vuoksi, että olen kehitysvaliokunnan varapuheenjohtaja ja ulkoasiainvaliokunnan varajäsen. Listassa on lisäkseni kuusi muuta suomalaista europarlamentaarikkoa.

   Tuohon pari vuotta vanhaan esitteeseen perustuvia valheellisia väitteitä on esitetty usein jo aikaisemminkin. Jostakin syytä ne on lämmitetty uudelleen juuri nyt. Asialla on verkkosivusto theduran.com, joka on tunnettu oikeistolaisista sympatioistaan ja taipumuksestaan tuottaa ns. valeuutisia. On yllättävää, että monet yleensä arvostelukykyisetkin henkilöt ovat langenneet tähän ansaan.”

   http://www.paavopresidentiksi.fi/File/kannattajakortit.pdf?37248

   • Hyvää tekstiä. Selvää on että onhan PV eri sarjassa SN verrattuna joka on nwo-sionistien nukke, ja nostettiin valtaan jotta maa saatiin mukaan nwo-hankketta tukemaan. Ja kansan mielipidettä kuuntelematta.
    Nyt kuitenkin näyttää siltä että kansa ei kannata sitä politiikkaa mitä SN edustaa. PV tarjoaa paremman vaihtoehdon.

    • Hunter, Paavo ei ole kiinnostunut kuin hyväpalkkaisesta duunista ja hyvästä eläkkeestä tuon mahdollisen pressan virkansa kautta.
     Hän on Suomen poliittisenhistorian yksi tunnetuimmista takinkääntäjistä ja valehtelijoista!

     Mikään isänmaallinen hän ei ole, hän äänesti tyhjää EU:ssa jossa Halla-Aho oli ainoita jotka äänestivät vastaan tässä:

     https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-suomalaismepit-antoivat-siunauksensa-kiistanalaisen-dublin-uudistuksen-eteenpain-viemiselle-taakkaa-ottaneet-maat-saisivat-sita-lisaa/

     Katsos, ei ne puheet, vaan ne TEOT!

     Puhua ja lupailla saa mitä hyvänsä, teot ainoastaan ratkaisee!

     • Sauli Niinistö on koko presidenttikautensa ajan ollut täysin pihalla, mitä presidentin tehtävät vaativat, juoksupoika toisten asioilla ja sitten heti vastuunpakoilija. Arvojohtajanakin epäselvä, epärehellinen.

     • En ole täysin samaa mieltä.
      Paavo ymmärtää että kun tavoittelee presidentin virkaa ei voi puhua kaikista asioista ’suoraan’ kuten me täällä vaan on ajateltava kokonaisuutta ja siksi taktikoitava mikäli aikoo päästä ko. virkaan.
      Esim. Persuista ei koskaan kukaan voi päästä pressaksi koska ’koneisto’ pitää huolen siitä. Jotta se olisi mahdollista tarvittaisiin hyvin laaja kansan tuki mitä nykytilanteessa ei voi saada.

      Ratkaisevaa on se miten sitten toimii kun viran saa. Toimiiko kuten Niinistö vai eikö? Ja kuunteleeko kansaa.
      Pitää muistaa että Paavon uraa ei ole turhan päiten pyritty tuhoamaan oikeiston voimin ja juuri siksi koska hän ei kuulu ’valittujen’ joukkoon eikä aja heidän agendaansa. Ja niin tehdään nytkin.

     • Sauli Niinstö on Sanoma-säätiön, Sanoma Oyn, Hesarin, Ilta-Sanomien jojo, ja nyt YLEnkin kun kokoomus johtaa YLEä.

      Sanomalla taas on suorat suhteet USAhan, CIAhan, NATOon, Viroon.

      Sanoma-säätiö, Sanoma Oy, Hesari, Ilta-Sanomat, YLE ja Bonnierin MTVkin
      toimvat Paavo Väyrystä vastaan.

    • Samaa mieltä olen Hunter kanssasi siitä, että S.Niinistö on sionisti-globalistien ostama NWO-nukke, joka nostettiin valtaan jotta maa saatiin mukaan NWO-hankketta tukemaan – liittämällä Suomi EU-diktatuuriin valtiopetoksen avulla.

     S.Niinistö on käynyt myös Bilderberg-kokouksessa kuuntelemassa ohjeistusta; ohjeistuksen antajiin siellä kuuluvat luonnollisesti sellaiset Bilderberg-sisäpiiriläiset ja ihmiskunnan arkkiviholliset kuten Rockefeller, juutalainen sotarikollinen ja NWO-pääarkkitehti H.Kissinger sekä kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild, joka hallitetsee läntistä velkaponzi-rahajärjestelmää – johon S.Niinistökin osaltaan oli Suomea kytkemässä valtiopetos-rikollisena euron kautta.

     Paljon Suomelle jo tähän mennessä tuhoa aiheuttanut maanpetturi.

 42. Väyrynen on viisas rohkea isänmaallinen poliitikko.

  Hän haluaa Sauli Niinistön salaa neuvotteleman ja Sauli Niinistön käskemän komentaja Lindbergin allekirjoittaman NATO-isäntämaasopimuksen perustuslakiselvitykseen ja eduskunnan käsittelyyn.

 43. Väyrysen kansalaisaloitteet on kiitettävä teko.

  Kansalaisaloitteen anssiosta Sanoma Oyllä, Hesarilla, YLEllä, MTVllä, Sauli Niinistöllä, Sipilällä, Soinilla on nyt vaikeampi tehtävä pitää Väyrynen, kansanäänestys, NATO-isäntämaasopimus poissa mediasta, julkisuudesta, vaalikeskusteluista, poliittisesta todellisuudesta.

 44. juu, ja väyryskän paskan tyhjää äänestäminen eu:n pakkomatukiintiö-asiassa, oli suorastaan helvetin kiitettävö teko, aivan vitun isänmaallinen mies tämä väyryskä!

 45. Sehän lienee selvä, että mm. presidentti ylipäällikkö Niinistö, puolustusministeri Niinistö, Hesarin Nurmi, Ylen Kivinen, Kokoomuksen Orpo, Zyskowicz, Häkkänen, Keskustan Sipilä, Sinisten Soini ovat jo pitäneet tai pitävät kokouksen/kokouksia siitä, miten 1) Väyrysen kansalaisaloitteeseen vastataan 2) miten se torpedoidaan 3) miten se pidetään poissa julkisuudesta 4) miten kannatuskorttien keräystä vaikeutetaan.

 46. Tämä kuuluu tänne:

  Väyrysen ammattimainen vastustus on koventunut.

  Suomessa on synnytetty ns. Natottaja-agentit, henkilöt, joita mm. Kokoomus, Sanoma Oy, Hesari, YLE, puolustusvoimat, CIA, NATO, presidentti, eräät ministerit ovat värvänneet Naton asiamiehiksi julkisuudesta, mediasta, tiedemaailmasta, puolustusvoimista yms.

  Tuota joukkoa ei ennen presidentti Niinistöä ja vuotta 2012 ollut Suomessa.

  • Vastustus on todella koventunut kuten sanot ja kertoo että Paavo lienee kaikkein pelottavin vaihtoehto tuolle kuvaamallesi ’nwo-klaanille’ ja sen ajamalle agendalle.
   Muistahan tuskin on mitään todellista vaaraa, ovat pelkkiä paperitiikereitä tai vain -lampaita jotka hajottavat sopivasti ääniä ja joista ’kuninkaan’ tukijoiden tuskin tarvitsee olla huolissaan.
   Kun kansa on liian hajalla – kuten on tarkoituskin – eikä osaa yhdistyä yhden vastavoiman taakse niin ’kuningas’ korjannee helpon voiton tässä teatteriesityksessä. – Ja ihan entiseen malliin kun kansaa näyttää olevan kovin helppo viedä ’teuraaksi’.

 47. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) sanoo keskustelleensa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa kansainvälisen sotaharjoituksen järjestämisestä jo ennen kuin harjoitussuunnitelmasta nousi kohu.
  – Olen keskustellut tasavallan presidentin kanssa ennen kohua ja kohun aikana, Niinistö sanoi… https://yle.fi/uutiset/3-9946328

  Eli se siitä … presidentti paljasti jälleen kerran todelliset kasvonsa mutta kansalle taitaa tulossa oleva vauva olla isompi ja tärkeämpi uutinen?

 48. Näin kauan kesti vuodesta 2012 lähtien ennen kun joku uskalsi puolustautua paljastamalla presidentti Niinistön valehtelelut.

  Sauli Niinistön tyyli vältää vastuuta valehtelemalla, käyttämällä hyväkseen, asettamalla miinoja työkollegoilleen on tuttua asioita seuraaville.

  Nyt Jussi Niinistö ei ole valmis Sauli Niinistön valhepeliin ja pomputeltavaksi vaan hän puolustaa itseään:

  Jussi Niinistö paljastaa keskustelleensa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa kansainvälisen sotaharjoituksen järjestämisestä jo ennen kuin harjoitussuunnitelmasta nousi kohu, vaikka Sauli Niinistö valeheli ihan toista.

  ”Olen keskustellut tasavallan presidentin kanssa ennen kohua ja kohun aikana” Niinistö sanoi Ylessä.

  Kalabaliikki syntyi, kun Sauli Niinistö valehteli, että suunnitteilla oleva suursotaharjoitus oli muka uutinen myös hänelle itselleen.

  Tuttuun tyyliin presidentti yritti välttää vastuun ja omat salasuhmurointinsa valehtelemalla, että oli muka kuullut suursotaharjoituksesta vasta muutama päivä sen jälkeen, kun puolustusministeri oli kertonut asiasta MTV:n uutisille.

  Puolustusministeri Niinistö on todennut että Sauli Niinistön väite ei pidä paikkaansa, sillä suunnittelukin on jo pitkällä.

 49. Mauri Peltokankaan kipakat terveiset presidentille: ”Teidän tehtävänne ei ole tukkia kansanne suita”
  24.11.2017
  Terävistä kannanotoistaan tunnettu, runsaslukuisen seuraajajoukon Facebookissa saanut Kaustisen kunnanvaltuutettu Mauri Peltokangas (ps) kirjoitti ”avoimen kirjeen” presidentti Sauli Niinistölle. Se kuuluu näin:

  ”Arvoisa tasavallan Presidentti, halusitte avata keskustelun..

  Omalta osaltani aloitan keskustelun kysymyksellä, millainen Presidentti haluaa kaventaa sananvapautta, toistaa historiaa ja kieltää ”väärin kirjoitetut kirjat” ?

  Te puhuitte Turussa tahallisesta väärin ymmärtämisestä.

  Mielestäni ei ole vahingossa, eikä tahallaan ymmärtänyt mitään väärin, jos toteaa faktan; EU:n syvenevä integraatio on uhaksi maamme suvereniteetille.

  Ei ole väärin ymmärtänyt mitään, jos toteaa ääneen haittamaahanmuuton kustannusten ja lieveilmiöiden suuret ongelmat, faktat, joita Suomessa kokonainen valtiokoneisto TE mukaan luettuna yrittää yhä peitellä ja vähätellä.

  Ei ole vihapuhetta, jos toteaa, että isänmaallisuus on hyve ja federalismi on vahingollista Suomen tasavallalle, nationalismi ei.

  Ei ole vihapuhetta, jos toteaa, että esim. 10v tytön seksuaalinen hyväksikäyttö on aina törkeä raiskaus! Ja oikeuslaitoksemme oksentaa Perkele!

  Ei ole vihapuhetta olla vihainen omaan kansaan kohdistuvista jatkuvista vääryyksistä!

  Jokainen täysjärkinen (kuten tekin herra Presidentti) tajuaa, että pankkiunioni, taakanjakomekanismit, yhteisestä puolustuksesta puhuminen ja syventyvän integraation neuvottelut tarkoittavat suuntaa liittovaltiokehitykseen. Joka muuta väittää, valehtelee.

  Yhteiskuntamme on ajautunut poliittisen ”eliitin” kulloinkin oikeaksi katsoman mielipiteen orjaksi. Muut mielipiteet, faktatkin on vihapuhetta. Vihapuhetta, mitä ei kukaan ole määritellyt, mutta josta jo ihmisiä ”tuomitaan”.

  Te tiedätte herra Presidentti, että Suomi on saanut huomattavan paljon langettavia tuomioita Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta sananvapauden loukkauksista. Tästä ette puhu, vaikka juuri tästä teidän tulisi olla huolissaan.

  En näe syytä miksi olette huolissanne siitä, että Suomessa Suomalaiset puhuvat suoraan, lempeästi tai vihaisesti. Täysi sananvapaus on tämän kansan oikeus nyt ja tulevassa! uskallan sanoa, että siitä me kiinni pidämme.

  Tekstiä mahtuu maailmaan, jokainen valitkoon itse lukemisensa ja totuutensa.

  Arvoisa tasavallan Presidentti. Teidän tehtävänne ei ole tukkia kansanne suita.

  http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/11/24/mauri-peltokankaan-kipakat-terveiset-presidentille-teidan-tehtavanne-ei-ole-tukkia-kansanne-suita/

  #SUOMITAKAISIN”

  • Näitä avoimia kirjeitä, ja ei avoimia kirjeitä on lähetetty nk. poliittiselle eliitille eri suunnilta kautta aikojen ja nk. somessakin nykyisin luettavaksi, mutta mikään ei muutu.

   Melkein jokainen, joka on saanut nk. ”tasotehtäviä” Euroopan Unionissa, on ostanut paikkansa myymällä osan Kansakunnan resursseja, nykyisiä tai tulevia, -oman poliittisen karriäärinsä kehittämiseksi. Eikä Sauli Niinistökään tee tässä suhteessa mitään poikkeusta… Muista on ollut jo aikaisemminkin puhetta.

   Suomi on kerrallaan vain yhden totuuden maa. Nyt on meneillään mm. Sipilän. kärkihankkeet ja DDR:n kasvatin Angela Merkelin viritykset Europopan Unionissa, jossa Suomenkin jo kertaalleen nuhraantuneet poliitikot, joilta poliittinen tilaus on jo kadonnut, käyvät kasvattamassa näennäislisäarvoa. Samat turpareleet jauhavat jargoniaan Ylessä ja nk. ”oikeassa totuusmediassa”, joko Ulkopoliittisen instituutin, tai jonkin muun propagandalaitoksen mandaatilla.

   Suurin osa niistä puheista on täyttä hevonpaskaa, jonka tarkoituksena ei edes ole analysoida mitään esiintulevia tilanteita objektiivisessa mielessä, vaan hoitaa poliittista aivopesua putkeen.

   Joitain aikoja sitten suitsutettiin Jorma Ollilan vetämä ”maabränditiimin” aikaansaannoksista. Missä ne brändit ovat nyt?

   Joidenkin pallopäiden toimesta kehitettiin nk. Aaltoyliopisto, ja pilattiin samalla monet tulevaisuuden potentiaaliset kehityshankkeet koulutuksen puutteeseen. Koko Aaltoyliopisto on täysi fiasko.

   Esko Aho hoidettiin USA:an pois kuvioista syistä, jotka harvemmat tietävät, mutta paluun jälkeen aukeni napapaikkoja, taisi olla Nokiassa ja Sitrassa, pääinnovaattorin tehtävissä ( Sitra ). Missä ne innovaatiot ovat? Surkea suitsutus Varsinais Suomen kehittämiskuvioista Mayerin telakan ympärille, -siinäkö ne tärkeimmät.

   Näitä esimerkkejä on pitkin ja poikin lähiaikojen historiaa. Yhteinen piirre niissä on kaikissa se, että mikään ei johda mihinkään konkreettiseen kehitykseen, vaan samaa skeidaa kaikki…

   Rahat loppuvat kohta. Ehkä muutos alkaa siitä kun on pakko, ja kun mikään muu vaihtoehto ei ole enää sosiaalisesti järjestäytyneen yhteiskunnan periaatteiden mukaista. Kukkien kastelukin kaiketi loppuu siihen.

   Kun Suomi on näennäisen itsenäisyytnsä 100-vuotisjuhlat viettänyt, niin sitten aletaan lapiomaan sitä paskaa, jota viimeaikoina on ko. toimilla saatu aikaan.

   On aivan turhaa paukuttaa päätä millään palstalla, kun se ei loppujen lopuksi johda yhtään mihinkään, koska ”Masterplan” on jossain muualla ja vasallit tiukassa otteessa.

   Puheet ovat vain puheita, jotka eivät riitä vipuvarreksi millään areenalla.

   Toki Peltokankaan terveiset ovat paikallaan, -etenkin jos ne johtavat muita kansalaisia hieman ajattelemaan missä oikein mennään. Siinä valossa mitä nyt on tapahtumassa esim. kehitettyjen uhkakuvienkin ja niiden jälkivaikutusten suhteen, niin soheltaminen sote yms. uudistusten ja kärkihankkeiden kanssa on samaa luokkaa kuin kasteltaisiin kukkia silloin kun pitäisi tehdä jotain aivan muuta.

   Ei tästä näin tule mitään, eikä näköpiirissä ole minkäänlaista positiivisen kehityksen itua. Kuka oikein ottaa vastuun, tehdyistä Gigaluokan möhläyksistä. Poliittiset päättäjätkö, jotka juoksevat lobbareiden talutusnuorassa, kun ymmärrys ei muuten riitä.

   Aika on ajanut tämän poliittisen järjestelmän ohi. Vain Euroopan Unionissa, ja sen mallioppilaiden joukossa yritetään kaivaa pohjamudista jo aikansa eläneitä toimintamalleja, jotka ovat fiaskoja jo syntyessään. Ja sekin tapahtuu sellaisen . kehityksen nimissä, johon vain idiootit uskovat, jolla ei saada aikaan muuta, kuin samoja jo kertaalleen pitkin historiaa tehtyjen virheiden toisintoja.

   On täysin turha kuvitella, että takkeja kääntelemällä tulisi esiin jotain muuta, kun jo kertaalleen nuhraantunut nypyillä oleva haiseva sisävuori, jossa ei ole mitään kehitystä aikaansaavaa voimaa. Eikä tietysti voikaan olla kun ei osata kun yhdenlaista touhua, siis sitä mitä on politiikassa ennenkin tehty, kun henkiset resurssit eivät muuhun riitä.

   Nyt kun AI-sovelluksista on tulossa poliitikkojen uusi mantra jo aikansa elähtäneen ”digitalisoinnin” rinnalle, niin todellinen harppaus tehtäisiin, kun korvattaisiiin nämä yksinkertaisen älyllisen motoriikan sankarit, jotka pitävät itseään jonkinlaisena eliittinä, -siis korvattaisiin ne AI-sovelluksilla. Tulisi kansantaloudellisesti halvemmaksikin.

   Siltä varalta, että ohjelmoinnissa olisi tehty jokin moka, kuten nykyisin on enemmän sääntö kuin poikkeus, niin hätänappulaa painamaan voitaisiin palkata joku valopää, kaiken varalta jos oltaisiin menossa ihan ”puskiin”.
   Paljon pahemmin tuskin enää voisi mennä, vaikka nappula jäisi painamattakin, -kuin missä nyt jo mennään…

   • ”Toki Peltokankaan terveiset ovat paikallaan, -etenkin jos ne johtavat muita kansalaisia hieman ajattelemaan missä oikein mennään.”

    Noita ”muita kansalaisia” voivat olla lähinnä ne, maailmankuva perustuu Bilderberg-Erkon Brysselin Pravdan ja vallanpitäjiemme propagandakoneen Ylen sekä muun valtaVALEmedian tarjoamaan ”totuuteen”. Esim. tätä sivustoa pitempään seuranneille noissa Peltokankaan terveisissä ei ole mitään uutta.

    Tukevasti vallankahvassa oleville EU-diktatuurin ostamille EUnukeille ja muille sionisti-globalistien lahjomille lakeijoille tuollaisilla avoimilla kirjeillä tietenkään ei ole paskankaan merkitustä – sokeassa psykopaateille ominaisessa vallan- ja rahanhimossaan he jatkavat ylikansallisten takapirujensa sanelemaa suomentuho-politiikkaa järkähtämättä.

    ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
    The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.” – ”Expose the EU dictatorship and its police state”, http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

 50. Nyt tästä Sauli Niinistön viimeisestä valheesta ”en tiedä mitään USAn ja NATOn suursotaharjoituksesta 2020” toki kansalaisten mutta ennen kaikkea median pitäisi herätä huomaamaan ja paljastamaan Sauli Niinistön epärehellisyys ja valheellinen peli, joka ei rakenteeltaan kovin moninkertaista ole.

  Jo nyt älykkäämpi osa kansasta tuntee myötähäpeää ja voi pahoin kun presidentti ylipäälkkö on taantunut lapsen tasolle keksimään ja sanomaan älyttömiä valheita ja valtamedia sekä uraa kyttäävät poliitikot eivät hulluun menoon puutu.

  Muistamme kuinka edellisenkin USAn ja NATOn sotaharjoituksen yhteydessä kun USAn ja NATOn sotavoimat olivat jo matkalla Suomen alueelle niin Sauli Niinistö Suomen presidenttinä ja puolustusvoimien ylipäällikkönä heittäytyi lapseksi ja tuli julkisuuteen sanomaan, että ”en minä vaan tiedä mitään USAn ja NATOn sotaharjoituksesta Suomessa ja miten ne tänne tulevat”.

  • Täytyy antaa tunnustus Jussi Niinistön suoraselkäisestä toiminnasta, kun hän rohkeni sanoa kertoneensa sotaharjoituksesta jo ennakkoon presidentille. Vaikka Sauli Niinistö tämän kielsikin.

   Vaihtoehdoiksi todella jää vain kaksi: a) joko presidentti Sauli Niinistö on aistivammainen eikä kuule hänelle kerrottua, tai 2) presidentti Sauli Niinistö valehtelee asiassa. Kolmas teoreettinen vaihtoehto on kaikkein fataalein, eli c) presidentti Sauli Niinistö toimii ymmärrystä vailla, eli on syyntakeeton, eikä siis oikeustoimikelpoinen.

   Presidentti Sauli Niinistö on tottunut siihen, että poliittiseen valtioeliittiin (sanoisinko ytimeen) pyrkijät tulevat mukaan hänen kusetuksiinsa.

   Tästähän saatiin oiva esimerkki NATOn isäntämaasopimusta päätettäessä, jolloin silloinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja puolustusministeri Carl Haglund (r) posket innosta hehkuen osallistuivat Sauli Niinistön junailemaan huijaukseen kyseisen sopimuksen luonteen salaamisessa ja eduskunnan sivuuttamisessa päätöksenteosta.

   Vastavalkea raportoi asiasta perusteellisesti https://vastavalkea.fi/2016/04/29/callen-ekin-superharhautus-naton-isantamaasopimuksen-lapiviemiseksi/.

 51. Herätystä voi olla monessa mielessä ja monenlaista monenlaisista lähteistä alkaen. Jos Tasavallan istuva presidentti kuuluu vapaamurareihin niin jo yksistään siinä on jo kaikki valtiopetoksen ainekset olemassa.

  Mikä olisi uutta. Tästä kaikesta paskasta on jauhettu ja taitettu peistä .-90 luvusta alkaen, -alkaen ”hurmauskiharakoivistosta” taloudellisine innovaatioineen yhdessä Esko Ahon kanssa”.

  Eikö vieläkään ole kansakunnalle mennyt jakeluun, mistä oikein oli kysymys, kun saman jatkumon tunnusmerkit täyttyvät nyt jo ”puolustuspoliittisessa” sotaharjoitteluideologiassa.

  Sorsa aikoinaan olisi ottanut ihmisiltä pois passit, jotta nämä eivät olisi voineet muuttaa Ruotsiin työn perässä, kun työllisyyspolitiikka Suomessa meni päin persettä. Koivisto toteutti omien neuroosiensa kehyksissä Sorsan unelman liittymisestä ”Yhä Suurempaan Sosialistiseen Internaattiin”, kaiketi CIA:n rahoilla. Samaan loputulokseen tultiin eri syistä, ja eri lähtökohdista ja kummassakin tapauksessa Kansakunnan vahingoksi, ja muiden eduksi.

  Tunnusmerkillistä kaikilla ihmemiehillä Suomen politiikassa Kekkosen jälkeen on se, että kaikki opinnäytteet näyttävät olevan alta ”standardien”, kun niitä ei edes saada julkiseen arviointiin kuten esim. Niinistön osalta on kysymys, ja kaikki nk. kansakunan ”hyvinvointiin” fokusoitu toiminta on mennyt systemaattisesti päin persettä, jossa Kansakunta koko ajan köyhtyy, kun sen kaiken järjen mukaan pitäisi vaurastua.

  Joku populisti nousee sitten aina vääntämään sopivaa vipua. Mikä on ollut lopputulos…?

  Voisi ajatella, että eräs ultimaatumi saavutettiin kun uuvattien nousu tapahtui siihen menessä ennennäkemättömällä tavalla, jossa kansanedustuslaitoksen ja eduskuntavaalien yhteiskunnallinen merkitys nollattiin kertalaakillla, -ja koko touhu sai valtioneuvoston hyväksynnän ja kansanedustuslaitoksen hyväksynnän.

  Luottamuslausetta itselleen äänestivät kaikki uuvatit, jotka olivat faktisesti jäävejä äänestyksessä, ja joiden oikea paikka olisi eduskunnan lehterillä, mutta jotka nyt kutsuvat itseään ”siniseksi tulevaisuudeksi”, ja nauttivat nk. edustuksellisen demokratian hyveistä, ja finansiaalisista etuuksista.

  Valtiosääntöasiantuntijoina Sipilän taholta kuultiin yhtä emeritushömppää ja entistä Supon päällikköä, joka sitten on saanut pääsihteeripaikan eduskunnassa pärjätäkseen loppuelämänsä hyvin.

  Näinkö helppoa vallankaappaus Suomessa todella on…? Seuraavassa vaiheessa sen tekee joku toinen porukka. Ennakkotapaus hyväksytystä menettelystä on jo olemassa, eikä kellään ole mitään nokan koputtamista.

  Suomi on siirtynyt nk. ”banaanitasavaltojen” joukkoon, jossa pyrkimys on hyvään, mutta kun kaikki eivät vielä ole saaneet bonuksiaan yhteiskunnan pussista, niin kehitys kehittyy, ja jatkumo jatkuu…

  Mikään ei muutu. Mistä tämä johtuu…? Voisi kuvitella, että kun tarpeeksi moni ymmärtää, -niin muutos alkaa siitä, -mutta kun aivopesu alkaa koulusta lähtien virkaorganisaatioiden kunnioittamisella, vaika kuinka menisi päin persettä, ja jatkuu armeijassa, ja sitten poliittisiessa arkipäivässä, -niin fokus on toimissa, eikä niiden tarkoituksessa, niin mikä sitten voisi edes muuttuakaan…?

  Periaate on täysin sama kuin DDR:ssä aikoinaan…

  Angela Merkel on DDR:n poliittisen järjestelmän kasvatti, ja samalla periaatteella kun työläisten lapsia Suomessa tapettiin kansalaissodassa, -tai miksi sitä itse kukanenkin haluaa nimittää, -kosa ne imivät puna-aatteen jo äidinmaidossa, niin ei ole mitään syytä olettaa, että Angela Merkel, olisi jotenkin poikennut kasvatuksellisista opeistaan, ja etteikö hän toteuttaisi niitä nyt ulkoiselta olemukseltaan toisenlaisissa kehyksissä.

  Siinä kuviossa Suomen uuvatit ja muut mikrowatit ovat ovat vain periferialaitteita, jotka on korvattavissa uusilla samanlaisilla, ainakin niin kauan, kunnes Kansakunta itsessään otta perustuslain mukaiset oikeudet itselleen ja alkaa toimia niiden mukaisesti.

 52. Suomessa yhteiskuntatieteilijöillä, valtiotieteilijöillä, politiikan tutkijoilla, sosiologeilla olisi mielenkiintoinen kenttä tutkia ja selvittää, mihin presidentin valta Suomessa perustuu.

  Sauli Niinistön tapauksessa valta ei perustu osaamiseen, ei älykkyyteen, ei analyysikykyyn, ei henkilökohtaiseen esimerkkiin, ei johtamistaitoihin, ei keskustelu-puhetaitoihin, ei läpinäkyvyyteen, ei demokratiaan, ei rehellisyyteen, ei Suomen etujen puolustamiseen, ei kansan puolustamiseen.

  • Eipähän tuota paljon tarvi tai edes voi tutkia ja jos tutkitaan niin eipä taida löytyä enää puolueetonta tutkijaakaan?
   Lienee niin että valta on ’jostain ylempää’ annettu valituille ja he (’zio-masonic-deep state’) jakavat sitä muille ja Niinistö on sitten yksi lakeija joka sitä on saanut…?
   Ongelmaksi on maallemme muodostunut nyt se, että Niinistön kautta olemme saaneet valtavan määrän vihollisia itsellemme vaikka olemme näennäisesti muka tavoitelleet turvaa.
   Periaatteessa kaikki ne jotka ovat USAn vihollisia ovat nyt meidänkin vihollisia (ja me heidän) kun me seisomme USA/Naton riveissä joihon Niinistö on meitä johtanut. Olemme auttamatta nyt kahleissa ja ison vihollisjoukon kohde.
   Kyllä se niin vaan taitaa olla vaikkei haluaisi uskoakaan.
   America’s Enemies, Who’s On the List?
   Prioritizing US Adversaries
   Imperial strategists consider military, economic and political criteria in identifying high priority adversaries.
   The following are high on the US ‘enemy list’:
   Conclusion
   A brief examination of Washington’s ‘list of enemies’ reveals that the limited chances of success even among vulnerable targets.  Clearly, in this evolving world power configuration, US money and markets will not alter the power equation.
   US allies, like Saudi Arabia, spend enormous amounts of money attacking a devastated nation, but they destroy markets while losing wars.  Powerful adversaries, like China, Russia and Iran, are not vulnerable and offer the Pentagon few prospects of military conquest in the foreseeable future.
   Sanctions, or economic wars have failed to subdue adversaries in North Korea, Russia, Cuba and Iran.  The ‘enemy list’ has cost the US prestige, money and markets – a very peculiar imperialist balance sheet.  Russia now exceeds the US in wheat production and exports.  Gone are the days when US agro-exports dominated world trade including trade with Moscow.
   Enemy lists are easy to compose, but effective policies are difficult to implement against rivals with dynamic economies and powerful military preparedness.
   The US would regain some of its credibility if it operated within the contexts of global realities and pursued a win-win agenda instead of remaining a consistent loser in a zero-sum game.
   Rational leaders could negotiate reciprocal trade agreements with China, which would develop high tech, finance and agro-commercial ties with manufacturers and services.  Rational leaders could develop joint Middle East economic and peace agreements, recognizing the reality of a Russian-Iranian-Lebanese Hezbollah and Syrian alliance.
   As it stands, Washington’s ‘enemy list’ continues to be composed and imposed by its own irrational leaders, pro-Israel maniacs and Russophobes in the Democratic Party – with no acknowledgement of current realities.
   For Americans, the list of domestic enemies is long and well known, what we lack is a civilian political leadership to replace these serial mis-leaders.
   https://www.globalresearch.ca/americas-enemies-whos-on-the-list/5619763

   • Kannattaa lukea tämä niin ymmärtää paremmin ylläolevaa,
    British PM Makes It Clear: Eastern Partnership Is Created to Damage Russia
    British Prime Minister Theresa May left no doubt the EU says one thing meaning another when she warned the summit to be on guard against “the actions of hostile states like Russia which… attempt to tear our collective strength apart”.
    Is it not strange that the statements in the name of the “United Europe” are made by the leader of the country, which is leaving the EU?
    https://www.strategic-culture.org/news/2017/11/27/british-pm-makes-clear-eastern-partnership-created-damage-russia.html

    Linkistä löytyy ryhmäkuva jossa meidän Soinimmekin seisoo vas. takarivissä.
    Seisoo siellä vakuuttamassa että May puhuu asiaa ja että Venäjä on meidänkin vihollisemme. Mitä muutakaan se kertoo?

    • Timo Soini on osoittautunut näissä bileissä samanlaiseksi tyhjänpäiväiseksi (Sauli Niinistön, USAn, EUn ja NATOn) myötäjuoksijaksi kuin edeltäjänsä Erkki Tuomioja.

     Suomella ei ole pitkään toviin ollut kansan tahtoa kuuntelevaa ulkoministeriä, pelkkiä juoksupoikia sen sijaan on riittänyt.

     • Kysymys on oikeastaan siitä, oliko Timo Soini jo silloin tuossa juoksupoikaporukassa kun 1) perusti Perussuomalaiset 2) kun ilmottautui presidenttiehdokkaaksi 3) kun Hesari, YLE, MTV junailivat vaalivoiton Perussuomalaisille 4) kun hajotti Perussuomalaiset

     • Veikko Vennamon poikiahan Soini on ja kun tietää mikä evakko-Veikon rooli oli maamme Kekkosen ja Venäjän vastaisessa politiikassa niin sehän kaiken selittää.
      Eli mitä sopivin mies ulkoministeriksi, tietenkin.

     • Nyt on kuyllä pakko sanoa se, että V. Vennamon vaikutus sodanjälkeisessä politiikassa on ollut kyllä aika merkittävä.

      Vaihtoehtona voisi ajatella, sodasta hengissä kotiutuneita ihmisiä ongelmineen, joilla kaikilla ollut edes nuoruutta, eikä paljon muutakaan missään, olisivat kaikki päätyneet kadulle, -osa päätyikin…

      Tämä väestön osa saatiin rationaaliseen toimintaan rakentamaan omaa tulevaisuuttaann asuntojensa ja tilojensa kautta, joka loi uskoa tulevaisuuteen…

      Kokoomusko ja Erkon väkikö sen homman hoiti kotiin…? Ei, -vaan sen tekivät aivan muut.

      Mitä sitten tulee Soiniin, niin Soini on poliittinen opportunisti, -mitään muuta syvällisempää aatetta Soinin toimien taustalla ei ole näkyvissä.

      Jos olisi, se olisi jo konkretisoitunut jollain muulla tavalla kuin tähän mennessä on osoittautunut.

      Entäpä, jos kaikki aikoinaan sodasta kotiin päätyneet olisivat ajan myötä siirtyneett kaduille ja kyläkioskeille mellastelemaan, -kun muuta tekemistä ei ollut, -kuten nyt tekevät eräät maahanmuuttajatahot ryhmiä nimeltä mainitsematta.

      Kyysymys on täysin samantyyppisestä ongelmasta. Se että Sipilän hallitus ei Soineineen ole tätä identifioinut, on vain osoitus hallituksen kyvyttömyydestä hoitaa eteensä tulevia ongelmia…

      Vatiopetokseen kyllä näyttää olevan kykyjä. Uuvattien eksistenssin legitimiteetistä ei päätä eläkkeellä oleva emerituspriofessori, tai entinen Supon johtaja valtiosääntöoppineisuuden edustajana, -vaan aivan muut tahot.

      Suomessa on tällä hetkellä korkeimalla edustustaholla kansakunnan mandaatilla valtaa käyttämässä täysin munaton eduskunta, joka pääasiassa näpertelee ajankohtaan nähden epäoleellisten ongelmien parissa samalla kun hallitusorganisaatio ajaa ulkomaailmasta tullutta globalismiagendaa nk. ”putkeen”, joka sekin on jo ajan trendien mukaan täysin jälkijättöistä, ja palvelee vain niitä päämääriä, joita ”hallitusnuijat” eivät näytä vieläkään ymmärtävän.

      Presidentinkansliassa tehdään tänä päivänä aivan samat virheet, kuin mitä tehtiin ennen talvisodan alkamista, jota jotkut tahot pitävät, siis talvisotaa, Suomen itsenäisyyden lähtökohtana.

      siitä vaan ei ole kulunt, -ei alkamisesta eikä päättymisestä vielä sataa vuotta, jota nyt ollaan juhlimassa.

     • ’..täysin munaton eduskunta,.’
      Näin on. Eduskunta, ylin vallan käyttäjä, on kansan peili. Eli meillä on munaton kansa.
      Vennamo teki todella hyvän työn ja auttoi muitakin (ei vaan itseään) evakoksi jääneitä sopeutumaan.
      Mutta ryssäviha siitä jäi (näkyi myös kekkosvihana) ja siirtyi SMP:een ja sitä kautta ainakin osaan sen perillisistä.

     • Tuo ryssäviha on aika skitso ilmiö,

      Kristillisten ryssäviha perustuu pelkoon ja kateuteen eli Venäjän vahvaan ortodoxiseen kirkkoon,

      RKPläisten ryssäviha perustuu pelkoon ja kateuteen eli siihen että venäjänkielisistä muodostuu suuri kielivähemmistö Suomeen, joka romuttaa ruotsinkielisten etuisuudet,

      Kokoomuslaisten ryssäviha perustuu pelkoon ja kateuteen eli siihen kun Venäjällä on etevämpi ja vahvempi armeija kuin USAlla ja NATOlla sekä alistumiseen eli siihen että kokoomuslaiset luulevat olevansa länsimaalaisia ja muuta kansaa parempia kun matkivat ja kumartavat USAta,

      Impivaaralaiset, joiden ryssäviha perustuu pelkoon, kateuteen, metsäläisyyteen, kieli- ja kulttuuritaidottomuuteen, älykkyyden, sivityksen puutteeseen, kouluja käymättömyyteen, periferialaisuuteen, aggressiivisuuteen, syrjäytymiseen.

 53. Mitä Suomesta jää jäljelle?

  Sauli Niinistö on luovuttanut puolustus-turvallisuus-ulkopolitiikan USAlle ja NATOlle sekä sosiaalipolitiikan terveyden ja sairaanhoidon yksityisille ja ulkomaisille yrityksille.

  • ”Mitä Suomesta jää jäljelle?”

   Ruotsinkielinen vähemmistö… Ne siirtyvät sitten Ruotsiin aikanaan, ja Globaalipääoma hallitsee koko territoriota, jossa sitten opportunistit aloittavat saman iänikuisen kierroksen uudestaan. Kauneus katoaa, -vain ahneus säiilyy..,!

 54. Nyt on ilmestynyt koottu teos Vakaus vaakalaudalla (Into) kirjoittajina mm. Esko Seppänen, Jaakko Laakso, Pekka Visuri, Heikki Talvitie ja Erkki Tuomioja.

  ”Nato-jäsenyys ei parantaisi Suomen turvallisuutta eikä Itämeren vakautta. Sen sijaan, että olisimme kavereita, olisimme vihollisia.”

  ”Naton turvatakuut vaikka porkkanoita”

  Puolustusvoimien entinenkomentaja Gustav Hägglund haastattelu muistuttaa, että Venäjänkin nykyisillä aggressioilla on taustansa. Se on vastausta Naton laajenemiseen, jota ei alunperin pitänyt tapahtua. Hägglundin mukaan hän ja moni muu oli vuoteen 1995 siinä uskossa, ettei sotilasliitto laajene itään, vaan EU:lle kehitetään yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka saattaa johtaa myös yhteiseen puolustukseen Länsi-Euroopan unionin (WEU) puitteissa ja erillään Natosta.

  Hägglund: ” Voi sanoa, että maailma olisi nyt hyvin erilainen, jos Naton laajennuksen tielle ei olisi lähdetty, vaan vastakkainasettelun sijasta olisi pyritty kumppanuuteen”.

  Hägglund: ”Naton turvatakuita Suomelle ei ole. Avun antaja määrittelee avun luonteen ja ne voivat olla vaikka porkkanoita.”

  Nato-jäsenyydellä olisi Hägglundin mielestä kaksi kielteistä seurausta Suomelle. Ensiksi se romahduttaisi maanpuolustustahdon. Toiseksi Venäjän reaktio olisi vahva ja se heikentäisi Suomen turvallisuutta.

  Hägglund: ”Sen sijaan, että olisimme kavereita, olisimme vihollisia.”

  Nato-optiokin vaikuttaa

  Ydinaseriisuntaan ja ydinaseiden rajoittamiseen erikoistunut tutkija Tytti Erästö antaa ymmärtää, että Nato-optio vaikuttaa Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kantoihin. Hän tarkastelee tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon saanutta ydinasekieltosopimusta, johon Suomi ei halunnut osallistua YK:ssa millään tavalla.

  Erästön mukaan Suomen kanta on herättänyt kummastusta, ajoihan se kylmän sodan aikana ennakkoluulottomasti Pohjolan ydinaseetonta vyöhykettä.

  ”Omia syitä maalailla uhkakuvia”

  Entä uhkaako Venäjä Suomea ja yleensä Eurooppaa?

  Tohtori Pekka Visuri: ”EU:lla on jatkuvasti kaksi miljoonaa sotilasta aseissa. Jäsenmaiden yhteenlasketut sotilasmenot ovat 200 miljardia euroa. Venäjällä aseissa on 800 000 sotilasta, joista puolet muualla kuin EU:n suunnalla. Venäjän sotilasmenot ovat kolmasosa siitä, mitä EU:lla ja siitä puolet menee ydinaseiden ja valtamerilaivojen ylläpitämiseen.

  Noilla voimasuhteilla Moskovassa tuskin kenenkään mieleen tulee lähteä hyökkäämään EU:ta vastaan. Kaikki asiaan perehtyneet tietävät sen, mutta monilla on myös omia syitään maalata uhkakuvia”.

  ”Venäjä on pyrkinyt vahvistamaan kykyä puolustaa aluettaan ja etujaan pääpiirtein entisen Neuvostoliiton alueella, ja siihen sen suhteellinen voima riittää”.

  • Ilolla todettava että tuollainen teos (voi olla osin naiivi puolustuspuhekin jolla jotkut lievittävät omaa syyllisyyttään? ) on ilmestynyt jossa sanotaan asiat kuten ne ovat. Vihdoinkin.
   ’..Hägglundin mukaan hän ja moni muu oli vuoteen 1995 siinä uskossa, ettei sotilasliitto laajene itään, vaan EU:lle kehitetään yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka,.’
   Niin, olisi pitänyt elää realiteeteissa eikä omassa uskossa…
   Tässä paljastuu hyvin se ’kusetus-strategia’ jota zio-masonic mafia käyttää maailmalla ja jossa maamme turvaliisuuspolitiikan vastuuhenkilöt ovat yhä mukana joko korruptoituina agentteina tai tyhmyyttään tai nwo-ideologian sisäistäneinä totalitaristeina:
   kun peli alkaa jaetaan tulokkaalle herkästi ässä-kortteja ja hän innostuu ja alkaa uskoa voittavansa lisää ja voittaakin hetken aikaa… Mutta sitten ässät alkavat harventua ja lopulta niitä ei enää tulekaan jolloin pelaajalle alkaa pikku hiljaa valjeta että hän onkin hävinnyt ja menettänyt kaiken.
   Kansa on nyt aikamoisessa liemessä ja isojen laskujen edessä.

 55. On T. Soini joskus ihan tottakin erehtynyt puhumaan: eduskuntaan mennessään hän nimitti paikkaa Baalin temppeliksi, kuten seuraavassa artikkelissa todetaan:

  ”Analyysia Ajastamme – Arkadianmäki on siivottava!
  Nyt on viimeinen hetki herätä todellisuuteen, kirjoittaa lukija…”,

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2017/11/28/analyysia-ajastamme-arkadianmaki-on-siivottava/

  Hallituskaan ei eduskuntaa huonommaksi jää mikäli Jouko Pihoa on uskominen:

  ”Suomen hallitus ottaa ohjeensa Saatanalta”, http://www.nykysuomi.com/2017/11/19/jouko-piho-suomen-hallitus-ottaa-ohjeensa-saatanalta/

 56. Suomalaisten kusetus on osa gigalomaanista salakampanjaa. Jopa Jerusalem Post paljastaa tämän vyöryn suuruudenhullun luonteen. ”Globaali kaaos” (lieneepä juuri tämä demoninen Baal) – kampanjan vaikutukset koskettavat jokaista maailman kolkkaa ja jokaista politiikan aluetta. Tarkoitus on heikentää paikallisia ja valtiollisia toimijoita, heidän kykyään toimia ja viedä heiltä taloudellista pohjaa pois. Vapaa liikkuminen, maahanmuutto , ” vihapuheen” vastustus, toisilleen jopa vastakkaisten (kansalaisjärjestö)tahojen tukeminen – tässä hajoita ja hallitse – agendaa.
  Tämän takana on tunnetusti rahoittaja, multimiljardööri George Soros. Hänen Open Society -säätiöllään oli viime vuonna 42 tapaamista Euroopan Unionin komission kanssa. Euroopan Parlamentissa hänellä on 226 luotettua ystävää. Esim. sosialistimeppien kouluttamista ko. aatemaailmaan on toteutettu. Nämä tiedot on saanut selville ja julkistanut hakkeriryhmä DC Leak. Kaikesta tästä vaikenee valtamedia.— Kenen käsissä on valtamedia? Miksi se vaikenee? Minkä eliitin, edunsaajien, linkittyjien etuja se ajaa? Ketkä ovat meillä Sorosin juoksupoikia?
  Kaikista kansoista Euroopassa lienee siis em. säätiöllä meppiystäviä, eikä Suomi tee poikkeusta. Die Soros- aliierten Parlamentarier, reliable allies in the European Parliament (2014-2019):
  Heidi Hautala (Green)
  Miapetra Kumpula- Natri (S&D)
  Olli Rehn (Alde)
  Paavo Väyrynen (Alde)
  Sirpa Pietikäinen (EPP)
  Petri Sarvamaa(EPP)
  Henna Virkkunen (EPP)
  Tässäpä ei enää ihmettele mitään, varsinkin, kun kulmakarvojenkohotuskampanja osoittautuukin hyvin paljastavaksi sille, joka tuntee symboleita ja merkkejä. Yllä oleva kuva sen vasta paljasti minullekin.
  https://dieunbestechlichen.com/2017/11/der-eu-sumpf-schmierte-george-soros-226-eu-abgeordnete/

  • Hyvää näkemystä vastapainona maamme ’niinistymiselle’ ja siitä seuranneille ongelmille.
   Kumpikin olisi meille parempi vaihtoehto kuin nykyinen.
   Lauran kohdalla jäin kummastelemaan kun hän pelkisti kysymyksen sionismista vain Israelin valtion oikeuteen olla olemassa (’jokaisella kansalla pitää olla oma maa’) vaikka asia on paljon laajempi.
   Hän ei ottanut kantaa miksi palestiinalaiset. alueen alkuperäiset asukkaat ja hebrealaisia geenejä omaavat juutalaisten sukulaiset on raa’asti häädetty pois (heillä ei saa olla omaa maata) ja halutaan jopa kokonaan tuhota.
   Hän ei ottanut kantaa myöskään siihen että Israel on rasistinen maa, joka ei ota vastaan muita kuin omiaan (siis talmudisteja joista suuri osa ei edes ole geneettisesti hebrealaisia).
   Kuitenkin se edistää maailmalla politiikkaa jossa kansallisvaltioita hajotetaan ja ’mädätetään’ kulttuurimarxistisin menetelmin mutta itse sulkee rajansa ja käpertyy militaristiseen nationalismiin pyrkien koko ajan laajentamaan aluettaan ’Niilistä Eufratiin’ (Suur-Israel/Yinon-plan) muodostaen siten vakavan uhan ei vain Lähi-idän muille kansoille vaan koko maailman rauhalle..

   Laura, mikset ota kantaa näihin asioihin? Jotain sinäkin pakoilet.
   Jos syy on uskonnossasi niin sitä vaikeampi on ymmärtää että kannatat ja puolustat sionismia ja sionisteja joista suuri osa on ateisteja ja mammonan palvojia ja joille Uuteen Testamenttiin pohjautuva kristinusko on vihollinen, uskonto jota tietääkseni kannatat ja edustat. ???

   • Puuttumatta kenenkään sokieisiin pisteisiin, on luotu uusi termi ”Hyvää näkemystä vastapainona maamme ’niinistymiselle’ ja siitä seuranneille ongelmille”. Niinistyminen lienee synönyymi sanalle niinistöistyminen.

    Saksassa syntyi aikoinaan termi ”finlandisierung”… Nyt voitaisiin vaihtaa navat ja kutsua samaa ilmiötä ihan kotimaisista lähtökohdista katsoen nimellä ”niinistöistyminen”, tai ”niinistyminen”.

    Valtapolitiikassa on tällä hetkellä kolme ”Niinistöä”. He eivät ole voineet valita sukunimeään, mutta sen politiikan, mitä edustavat, sen he kaiketi ovat voineet valita,, -vai ovatko he ”holhouksen alaisia”…?

 57. Oleellista on se, että useankin ehdokkaan takana voi olla sama käskijä. Ehdokkaita peluutetaan näennäisesti vastakkain. Muistetaanpa Soinin aiemmat puheet – ja mitä hän edustaa nyt. Valehtelu ja ihan oman linjan vastaisten asioiden positiivinen esittely on vain äänien kalastelua mahdollisimman laajalta rintamalta.
  Veriveljeys alistaa poliitikon sokeasti tottelevaksi orjaksi, jonka ei tarvitse tietää ylemmällä tasolla olevan käskijänsä todellisia tarkoitusperiä. Roolimallia harjoitellaan kuten näytelmässä.
  Lopulta ”velho” ylhäältä hierarkiasta käskee valituksi tullutta, äänestitpä tätä tai tuota. Siksi olisi tärkeätä saada kansalaisehdokkaita vailla kytköksiä.
  Itse voisin äänestää esim. Heikki Talvitietä presidentiksi mieluummin kuin saunatonttua.
  Isäntämaasopimuksen tuomitseminen ja halu purkaa se, on ykkösasia.

 58. Muistui tässä mieleen, eräs tarina, jolla on kuvajaisensa nykypolitiikassa, etenkin kun jotkut ovat perehtyneet historiaan aina Hannibalin ajoista lähtien.:

  Olipa kerran sonni nimeltä ”Hannibal”, jolta pääsy lehmän luo nimeltä Mansikki, oli estetty piikkilanka-aidalla. Mansikki päivä toisensa jälkeen houkutteli sonnia luokseen, mutta sonni vaan ei uskonut kykyihinsä selviytyä aidasta… Sitten lopulta eräänä päivänä sonni kiimoissaan keräsi kaiken puhtinsa ja energiansa, otti vauhtia aitauksensa ääripäästä, ja kiihdytti itsensä suorastaan uskomattomaan suoritukseen, -ja kuinka ollakaan, pääsi kuin pääsikin hänet Mansikista erottavan aidan yli…

  No niin Hannibal, lausuihe Mansikki, -tämän uskomattoman suoritukseen nähtyään… Nythän sinä Hannibal olet täällä, -nythän me voimme tehdä mitä haluamme, ja elää elämämme onnellisina aina sen hamaan loppuun asti…

  Siihen Hannibal sitten loihtihe vastaukseksi: ”Mansikki kultaseni, sydänkäpyseni, -sano nyt vaan Hanni,..

  Balit jäivät aidalle”…

 59. Sauli Niinistö, natottajat, RKP, Torvalds ovat ilmiselvästi sopineet keskenään etukäteen, että RKP pienenä harmittomana puolueena ja Torvalds osallistuvat presidentinvaaleihin NATO-jäsenyyden kannattajana kun Niinistö itse ei nyt voi.

  Tulemme todennäköisesti näkemään kuinka Niinistö, jos voittaa presidentinvaalit, ottaa RKPn hallitukseen ja antaa RKPlle puolustusministerin salkun.

 60. Trumpin ja USAn ulkopolitiikan todellista luonnetta ei ole tiedostettu meillä. Olemme – tai pieni globalisti-kapitalistinen eliitti on vallanhimossaan ja ahneudessaan niin tehnyt, ei kansa – lähteneet mukaan tuon eliitin antaessa ymmärtää että hyötyisimme jotenkin mutta totuus on aivan muuta: meitä lypsetään (ja aseistetaan tarpeettomasti isoilla summilla, jotka ovat pois muusta lisäten kansan kurjistumista) koko ajan … olemme veroparatiisi-kapitalismin kusetuksessa kun rahaa tarvitaan ’Trump-tornien’ rakentamiseen…

  US Foreign Policy: Another Trump Organization, Inc. Property
  https://www.strategic-culture.org/news/2017/11/30/us-foreign-policy-another-trump-organization-inc-property.html

  When it comes to US foreign policy, it is no longer what is in the interests of the American people but what best serves the business interests of the Trumps and Kushners, as well as their affiliated business syndicate members.

  …the Trump administration has turned US foreign policy into an instrument that rewards the Trump Organization’s investors and business partners, punishes its enemies, and enriches members of the Trump family and those of the Jared Kushner clan. The Emoluments Clause forbids a president of the United States and members of the administration from using his or her position to enrich themselves by receiving gifts or emoluments – cash and other valuable financial instrument – from foreign states without the consent of the US Congress.
  Secretary of State Rex Tillerson has been busy ridding the department of seasoned diplomats and geographical specialists to spur on the “privatization” of American foreign policy for the benefit of the Trumps, Kushners, Mercers, Koch brothers, and all the other billionaires who support reducing government control of anything to nil. The State Department is being turned into a virtual public relations arm for the Trump Organization, Inc. and its business partners and affiliates, worldwide.
  The privatization of US foreign policy as a wholly-owned subsidiary of the Trump Organization and its over 500 tax-dodging limited liability corporations, shell companies, and limited partnerships around the world has resulted in a totally inconsistent American policy on such issues as human rights, the Middle East, and trade. Trump’s interactions with Argentina’s proto-fascist president, Mauricio Macri, have had little to do with Macri’s poor treatment of the opposition and press in Argentina and everything to do with advancing stalled plans for a Trump Tower in Buenos Aires. Macri has held a personal financial stake in the enterprise.

  Yhdysvaltojen ulkopolitiikan yksityistäminen (alistaminen) Trump-järjestön ja sen investoijien ja bisnesmiesten sekä Trumpia itseään ja perhettään hyödyttäväksi yli 500 yhtiön ’peliväliseeksi’ on johtanut täysin epäjohdonmukaiseen Amerikan politiikkaan sellaisissa asioissa kuin ihmisoikeudet , Lähi-itä ja kauppa.
  Kirjaimellisesti maan ulkopolitiikka on nyt vain bisnestä, yhä isompien Trump-tornien rakentelua jossa meidänkin rahat lypsetään.
  Trumpin vuorovaikutus esim. Argentiinan proto-fasistisen presidentin, Mauricio Macrin, kanssa on sivuuttanut Macrin harjoittaman opposition ja lehdistön huonon kohtelun Argentiinassa ja tehnyt kaikkensa Trump-tornien suunnitelmien edistämiseksi Buenos Airesissa. Macrilla on ollut henkilökohtainen taloudellinen osuus yrityksessä. — lisää linkistä

 61. Sauli Niinistö kusetti äänestäjiä vuonna 2012 vaikenemalla täysin USA-NATO-aikeistaan.

  Ja kusettaa taas 2018 vaaleissa, nyt Suomen USAlle ja NATOlle järjestämästä suursotaharjoituksesta 2020-2021:

  kun media kritisoi suursotaharjoitusta ja sen salasuunnittelua ja kun Sauli Niinistö yritti tuttua temppuaan paeta vastuuta ja syyttää suursotaharjoituksesta Jussi Niinistöä ja kun Jussi Niinistö paljasti että Sauli Niinistö on ollut koko ajan täysin tietoinen suursotaharjoituksen kulusta ja valmisteluista ja että Sauli Niinistö valehteli kansalle toisin,

  niin nyt Sauli Niinistö on muka siirtänyt päätöksen suursotaharjoituksesta keväälle eli presidentinvaalien yli, vaikka on jo sopinut USAn ja NATOn kanssa suursotaharjoituksista.

 62. Rankkaa palautetta Niinistöltä… -Niinpä niin.

  On se ihmeellistä, kuinka näitä palautteita tulee tahoilta, joiden nk. henkilökohtainen riskinotto on jokseenkin minimissään, ja yrittäjäkokemus samaa luokkaa, ja menestyminen yrittäjänäkin käytännöllisesti katsoen suojatussa ammatissa, jossa ei niin pahasti voi töpätä, että että homma ei nk. kusisi… Mutta niin vain on käynyt sekä pankkisektorille, että sitä aikanaan kannattaville poliitikoille, kuten presidenttiehdokas Niinistö.

  Faktisesti ottaen pankkisektori sai ”apurahaa”, jotta Suomi saatiin Eurooppaunionikuntoon, ja nykypoliitikot saavat ”apurahaa” muodossa tai toisessa ylläpitääkseen samaa hölmölää käynnissä, vaikka kaikki realiteetit jo puhutvat sitä vastaan.

  Kun Diabolikin kommentissa tuossa edellä oli linkki Uuden Suomen sivustolle, jiossa referoitiin presidenttiehdokas Sauli Niinistön kommentteja, niin pitää vain ihmetellä, millä resursseilla ehdokas Niinistö kritiikkiään perustelee…

  Tapahtuuko se omakohtaisten kokemusten kautta saatuihin havaintoihin, vai yleisiin puheisiin korporaatiosuomessa, joka on poliittisen nk. eliitin pyhä lehmä.

  Mikä oli puunjalostusteollisuuden riski Suomessa, ei mikään… Suomen vihreä kulta, opetettiin kansakoulusta alkaen. Sitten korkeakoulussa joku siellä opettava akateemikko uskalsi sanoa, että puunjalostusteollisuus on Suomen teollisuuden mätäpaise, -mutta vieläkin se paise on puhkaisematta.

  Suomesta on kaadettu poliittisten päätösten voimalla, ja niiden seurannaivaikutuksina yritetty kaataa ja kaadettukin sektoreita, joiden resurssit kehittää kansainvälisesti käyttö-, ja kehityskelpoista alihankintasektoria ovat aivan toiset, kun peli etc. huuhaalla, -jolla ei Suomen taloutta pelasteta.

  Nykyiset talouden kasvunäkymät ovat olleet ja ovat edelleenkin prosentuaalisesti sitä luokkaa, että yhteiskunnnan rakenteiden ylläpitoon tarvittaviin kustannuksiin ei ole tarvittavaa kapitaalia. Siis Suomi faktisesti köyhtyy koko ajan, kun kiinteistöomnaisuus, rakennukset, -niin maanpäälliset, kuin maanalaisetkin, sekä maantie- ja rautatieverkosto, ja muu oleellinen infrastruktuuri raputuu suorastaan käsiin.

  Siitä kaiketi johtuu omalta osaltaan vimma yrittää myydä kaikki mahdollinen ulkomaisten hallintaorganisaatioiden käsiin, siinä toivossa, että nämä hoitaisivat asiat kuntooon, joka Suomen kannalta katsottuna on suorastaan rikollista toimintaa.

  Tässä kaikessa, jossa idiootit näyttävän tekevän päätöksiä kansakunnan kehittämistoimista, presidenttiehdokas Sauli Niinistö sitten laukoi parinvuoden takaisia kutejaan, -aivan täysin vastoin parempaa ymmärrystään.

  Tulisiko presidenttiehdokas Sauli Niinistön tekemisiin istuvana presidenttinä suhtautua jotenkin eri tavoin, kuin mitä edeltä kävisi ilmi… -Tuskin. Kehityskohteet ovat toiset, mutta pelin henki on sama.

  Kokoomus kansanedustajineen, ministereineen ja presidentteineen on nyt ollut pisimpään yhtäjaksoisesti hallitusvastuussa. Sinä aikana on formaalisesrti toteutunut kaikkien sosialistien unelma aina suuremmasta joukosta jossa tyhmyyttä sitten tiivistetään, -siis Euroopan Unioni.

  Siinäkin on ollut ”kovimman” valtion mandaatilla touhuilemassa Angela Merkel, joka on DDR:n poliittisen järjestelmän kasvatti, ja hännystlijät perässä.

  Se mikä ei ole toteutunut Euroopan Unionissa, on lupaus paremmasta talous, -ja turvallisuuspoliittisesta kehityksestä koko Euroopan alueella. Tämän päivän tilanne on selkein esimerkki siitä.

  Tässä on kysymys vähän samankaltaisesta asiasta kuin lupaus ”Paratiisiin Ihanuuksista”… Jos et siihen usko, se ei koskaan toteudu, mutta jos uskot, niin eräänä päivänä pääset Paratiisiin uskosi kehyksissä. Se onkin aivan totta, -koska kuolema lopulta aina kohtaa ja kärsimykset olivatkin sitten siinä…

  Oli tilanne mikä hyvänsä, niin tässä kehityksessä Kokoomuksella Niinistöineen on ollut merkittävä rooli. Huolimatta kaikistä kyvyistään, niin kokoomus ei ole kyennyt nostamaan Suomea ylös siitä mutakuopasta, jossa kansakunta faktisesti makaa kuin tikku paskassa. Olisi aika falskia väittää, että toiset ovat nuijineet sen niin syvälle ja tiukkaan, että siitä ei edes neljännesvuosisadassa selvitä kirkkaille vesille.

  Kysymys on vain haluista ja kyvyistä. On vaikea välttää käsitystä siitä, että kaiken hölmöyden taustalla on ollut vimmattu halu hankkia suuren maailman kabinettikelpoisuus ( joka sinänsä jo on harha ), kuvitellmissa että kääntämällä taskut nurin ko. tarkoitusperä saavutetaan.

  Tässäkin mielessä on perusteltua sanoa että valtasuhteet valtionjohdon ulkopolitiikassa ovat vinksin vonksin…

  Ei kai kukaan lähde siitä ajatuksesta, että idiootit vastoin parempaa tietoaan päättävät valtakunnnan politiikasta, niin talous, -kuin puolustuspolitiikastakin, -kuten nyt näyttää faktisesti olevan tilanne.

  • Niin unohtui sanoa yo. kommentissa, että Suomen kehityksen suuntaviivat alkaen -90 luvulta, ( Huom. Johon kaikki poliittiset ja muualtakin haalitut kyvyt ) ovat tuoneet oman kontribuutionsa, -kaikkein selkeimmin kirkastuu ”National Geographic”:in kanavalla ohjelmassa ”Science of Stupid”. Siinä yksinkertaisin esimerkein havainnollistuu Suomessa meneillään ollut kehitys…

   Terveisiä vaan kaikki te tahvot ja tahvojen haamut, joilla kaikilla on hyvä eläketienisti joko Suomen Pankista, KTM:stä UM:stä tai jostain muusta valtionhallinnon periferioista, joita kyllä riittää muidenkin kuin omien kansalaisten sormille.

 63. Onko Sauli Niinistö valejuristi?

  Niinistön tutkielmaa ei ole löytynyt mistään virallisista tietokannoista, joihin taltioidaan viralliset asiakirjat.

  Ei Turun yliopistolta, mistä Niinistö “valmistui”, ei muista yliopistojen kirjastoista, ei oikeuslaitoksista, ei mistään.

  Täytyy muistaa, että Sauli Niinstö yritti sikoinaan saada itselleen majurin natsat petollisella hakemuksella, mutta presidentti Halonen huomasi vilppiyrityksen ja hylkäsi hakemuksen.

  • HUH … Tuo on kyllä uskomaton juttu. Miten on mahdollista ettei mitään papereita löydy?
   Jos mies itse on ne kadottanut niin kyllä yliopistolla pitäisi olla dokumentit.
   Muutenhan millään ei ole enää väliä. Kuka tahansa voi olla mitä tahansa sanoo olevansa.

   • Truth_hunter,

    vaikka olisi täysin tollo oikeustieteen opiskelija niin yksi asia mikä siellä opitaan on että asiakirjoja, dokumentteja ei hävitetä ja jos hävitetään niin vain asiakirjoja, jotka ovat haitallisia, paljastavia.

  • ”Täytyy muistaa, että Sauli Niinstö yritti sikoinaan saada itselleen majurin natsat petollisella hakemuksella, mutta presidentti Halonen huomasi vilppiyrityksen ja hylkäsi hakemuksen.”.

   Missä tämä on dokumentoitu?

 64. RKPn Carl Öhman, ”professori, tohtori, ritari, majuri” Finlandia-talon ja Tampere-talon johtaja myös ”hukkasi” lisensiaattityönsä sekä esiintyi feikkimajurina.

  Öhman väitti käyttäneensä kirjailija August Strindbergin kirjeitä dokumentteina lisensiaattityössään, joita ei ruotsalaisen asiantuntijan mukaan ole olemassakaan.

  Kun Öhman nimitettiin Tampere-talon johtajaksi, hän ilmoitti olevansa sotilasarvoltaan majuri. Mutta ylennyspäiväkäskyjä ei löytynyt eikä Öhmania ole Suomen puolustusvoimain upseeriluetteloissa eikä ole koskaan ollut, eikä myöskään minkään arvoisena upseerina.

  Ruotsalainen kirjallisuustutkija Björn Meidal käsitteli Scandinavica-aikakauslehdessä Öhmanin vuonna 1961 julkaistua kirjaa August Strindberg and the Origin of the Scenic Expressionism. Kirjan piti olla lyhennelmä Öhmanin Michiganin yliopistossa vuonna 1961 julkaistusta tohtorinväitöskirjasta. Meidal löysi kirjasta pahoja puutteita eikä kyseistä väitöskirjaa löytynyt, ei myöskään teoksessa lähteinä mainittuja dokumentteja.

  Asian tultua julki ilmeni ettei Michiganin yliopisto tuntenut Öhmania eikä hänen väitöskirjaansa löytynyt Yhdysvalloista.

  Öhman ilmoitti tämän jälkeen ettei hän ole filosofian tohtori ”käsitteen suomalaisessa mielessä” vaan hän on saanut tohtoridiplomin yksityiseltä amerikkalaiselta Putnay & Roberts Foundation -säätiöltä pidettyään luentosarjan Ann Arborissa vuonna 1961. Tuonnimistä säätiötä ja sen myöntämää tohtoridiplomia ei kuitenkaan löytynyt. Öhmanin mukaan diplomi oli hävinnyt.

  Helsingin yliopiston rehtori asetti tässä vaiheessa asiantuntijaryhmän tutkimaan myös Öhmanin 1959 tekemää August Strindberg och teatern nimistä lisensiaattityötä. Ryhmä sai työnsä valmiiksi 4. heinäkuuta 1996 ja totesi että Öhmanin lisensiaattityö perustui useisiin väärennettyihin lähteisiin.

  • Voi hyvä luoja…mätää sakkia, ihan ytimiä myöten kuten Paul Krugman sanoo maansa republikaaneista.

   Paul Krugman: The Entire Republican Party Is Rotten to the Core
   Only a massive electoral defeat will prevent the GOP from destroying the country as we know it.
   The latest Republican tax bill is not just an unprecedented transfer of wealth from the bottom to the very top, but a fundamental restructuring of American society, from public education and health care to the separation of church and state. According to Quinnipiac, just 25 percent of the public approves of the legislation, yet it’s expected to pass as early as Friday.
   The Nobel Prize-winning economist has been railing against the proposal for weeks, and uses his latest column to remind readers just how disgraceful its rollout has been. When Republicans attempted to repeal and replace the Affordable Care Act, Sen. John McCain (R-AZ) bleated about returning ”regular order” to Congress. Apparently he’s had a chance of heart, because the Senate is set to vote without holding a single public hearing.
   Krugman argues there’s only one solution: sweep the entire party out of office. ”Until or unless that happens,” he concludes, ”there’s no telling how low the G.O.P. will sink.”

   Paul Krugman: Koko republikaaninen puolue on mätä ytimiään myöten
   Ainoastaan massiivinen vaalitappio estää GOP:ta (Grand Old Party) tuhoamasta maan sellaisena kuin sen tunnemme.
   Krugman väittää, että on olemassa vain yksi ratkaisu: heittää koko puolue ulos hallituksesta. ”Siihen saakka tai jollei näin tapahdu”, hän toteaa, ”ei ole mitään tietoa, kuinka alas G.O.P. voi vajota.”
   https://www.alternet.org/news-amp-politics/paul-krugman-entire-republican-party-rotten-core

   Miten meillä? Kuinka alas vielä mennään oman maamme ’GOP:n’ tyylillä?

 65. Sauli Niinistön opinnäytetyötä kysyttiin 2006 ja kysyttiin 2012 kun Niinistö pyrki presidentiksi, mutta vastausta ei saatu ja 2012 valtamedia oli jo sensuroimassa kysymyksiä ja skandaalia.

  Nyt Sauli Niinistö presidenttinä on siinä asemassa, että joku hänelle gradun tekee ja tarkastaakin sen ja tekee vielä viralliset leimalliset paperitkin jos liian tiukaksi menee.

   • Kokoomuksessa opinnäytetyöpetokset on tuttu juttu.

    Kokoomuksen Jari Vilen teki plagiaattigradun, pääsi siitä hyvästä minsteriksi ja kun hihat alkoivat palaa hänet nimitettiin suurlähettilääksi ulkomaille.

    • Voi sentään… Kokoomushan on kykypuolue. Että nyt ihan graduja väärentelevät… Siitä ei kyllä kovin pitkä matka ole siihenkään, että edes puheet eivät ole alkuunkaan uskottavia, kun tekeminen on sentään puhumisesta seuraava aste.

     Tässä valossa kykypuolue onkin kunnostautunut pääasiassa ”filunkihommilla.” Ja näyttää jatkavan samoilla linjoilla. Toisaalta on ymmärrettävää, joskaan ei pitkän päälle kovin viisasta, että bisness ja bizneezzz-sektorit kannattavat Kokoomusta, ei suinkaan aatteen palosta, vaan kaikki tarvitsevat toisiaan.

     Bisness-sektori hyötyy, kuin Kokoomus kauppaa kansakunnan omaisuutta ulos omaan piikkiinsä, ja saa uusia työtilaisuuksia, ja bizneezzz-sektori taituroi sitten siinä välissä.

     Sitten pers’aukisille sanellaan pelisäännöt kuten on jo tehty. Tämä ei ole mitään harmaata taloutta vaan sysimustaa, joka on liian pimeetä tutkittavaksi… -Kantit eivät kestä.

     Mitä sitten tulee tähän majurin natsajuttuun, -niin se alkaa kiinnostaa, kun muitakin ”enemmän tai vähemmän kyseenalaisia” tarinoita liikuskelee ”eetterissä”, -mutta tässä on nyt kysymys sentään istuvasta presidentistä, jolta lain mukaan ei edellytetä muuta kuin syntyperäistä Suomen kansalaisuutta. Kaiketi on ajateltu, että rajat ymmärrettäisiin jo sisäsyntyisesti…

     Tavallisilta kansalaisiltakin edellytetään lainkuuliaisuutta, ja kansanedustajilta vielä jopa hyvämaineisuutta…

     Luottamus on hyvä, kontrolli on parempi. Tässä tapauksessa kontrolli puuttuu kokonaan.

    • Katainen tiettävästikin värensi CV:nsä faktoja. Hän olikin siis sopiva henkilö Euroopan Unionin tehtäviin.

 66. Alla tietoa Sauli Niinistön majurinarvo-vilpistä eli sama peli että Sauli Niinistö itse pysyttelee rikospaikalta poissa ettei hihat pala. Kenellekään ei Suomessa kuitenkaan anota majurin arvoa henkilön itsensä tietämättä (huom. Sauli Niinistö on vielä juristi).

  Jutusta saa vahvistusta sillekin ”kokoomushuhulle” että Sauli Niinistö juoni ulkoministerinä suosiota kasvattaneen Kanervan sivuun presidenttikisasta niin että Kanerva joutui eroamaan tekstiviestittelynsä vuoksi.

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104240-kirja-halosen-pikkumainen-napaytys-niinisto-on-yha-reservin-kapteeni

 67. Sopii hyvin Niinistöön, mieheen josta on vaikea löytää mitään hyvää koko kansakunnan näkökulmasta katsoen:
  Missä vallan paine puristaa massojen vapauksia tiukimmin, siellä syntyvät kivikovimmat alakulttuurit ja sitkein vastarinta.
  ”When you make peaceful revolution impossible, you make bloody revolution inevitable.” ~ John F. Kennedy.

  • ”Missä vallan paine puristaa massojen vapauksia tiukimmin, siellä syntyvät kivikovimmat alakulttuurit ja sitkein vastarinta.
   ”When you make peaceful revolution impossible, you make bloody revolution inevitable.” ~ John F. Kennedy.”

   Hienoa. Niin juuri on.

 68. Sauli Niinistöllä, Hesarilla ja YLEllä sekä Sauli Niinistön kampanjaväellä oli juoni, että presidentinvaalessa ei ulko- ja turvallisuuspolitiikan tekemsistä, linjauksista, USA-NATO-kytkyistä puhuta.

  Nyt kävi kuitenkin niin, että Paavo Väyrynen on kerännyt 20.000 kannattajakorttia, joiden turvin hän osallistuu presidentinvaaleihin valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

  Sauli Niinistön, Hesarin, YLEn ongelmana on, että Paavo Väyrynen on huomattavasti älykkäämpi ja ulko- ja turvallisuuspoliittisesti kokeneempi kuin Sauli Niinistö.

  Viime presidentinvaaleissa Hesari, YLE, MTV, US, IS, IL, ym. suojelivat Sauli Niinistöä ja pitivät huolen siitä, että Niinistön ei tarvinnut eikä Niinistö päässyt lausumaan idioottimaisia mielipiteitään ulkopolitiikasta, NATOsta ym. ja siitä, että Niinistö ei joutunut vaaliväittelyyn Väyrysen kanssa.

  Sama toistuu varmasti nytkin ja vielä voimallisemmin sillä Niinistöllä on tukenaan Väyrystä vastaan Hesarin, YLEn, MTVn lisäksi kokoomus, keskusta, RKP, Siniset, Kristilliset sekä valtioneuvoston turvallisuusyksikkö, puolustusvoimat, CIA, NATO, USAn, NATOn Hybridiosaamiskeskus, Smith, Aro, Jantunen, UPI, Tiilikainen, Aaltola, Palsternak ym.

 69. Heikki Porkka sanoo artikkelissaan ”Itsenäisellä valtiolla on raja” mm. seuraavaa:

  ”Suomen osalta maan poliittinen johto ja Suojelupoliisi ovat päättäneet, että vakavaa uhkaa ei ole, vaikka terrori-isku on jo toteutunut ja turvallisuusviranomaiset ovat toteuttaneet useita turvallisuuteen liittyviä tiukennuksia ja ohjeistuksia. Varsinaiseen ongelman alkupisteeseen eli vapaaseen liikkuvuuteen presidentti, hallitus ja Suojelupoliisi eivät halua puuttua.

  Itsenäisen valtion tunnistaa lisäksi siitä, että mikään ulkoinen taho ei voi määrittää ketkä valtion ulkopuolelta tulevat henkilöt voivat asettua asumaan sen rajojen sisäpuolelle.

  Itsenäisessä valtiossa valtionjohto voi päättää, ketkä henkilöt tai minkä maan kansalaiset ovat ei-toivottuja, koska he saattavat muodostaa riskin maan turvallisuuden kannalta.

  Itsenäisen valtion poliittisten johtajien tärkein tehtävä on pyrkiä varmistamaan kantaväestön turvallisuus ja hyvinvointi parhaalla mahdollisella tavalla.

  Jokainen vastuullinen vanhempi tietää, että rajat ovat rakkautta. Sama pätee myös valtion rajoihin, joiden poliittinen valvontavastuu on rauhan aikana sisäministerillä ja pääministerillä.

  Presidentti voi ilmaista mielipiteensä, mutta hän ei päätä rajavalvonnasta. Arvojohtajana presidentin kuuluu ottaa kantaa, jos hän havaitsee, että pääministeri ja sisäministeri toimivat vastoin kansallista ja kansalaisten etua.

  Seuraavien esimerkkien valossa voidaan kysyä neljä kysymystä:

  1. Miksi Sauli Niinistö vastustaa maan sisäistä turvallisuutta parantavaa ja kansalaisten turvallisuudentunnetta kohottavaa toimintaa?

  2. Kenen etua Niinistö edustaa vastustaessaan turvaavaa toimenpidettä?

  3. Miksi Niinistö ei puhu totta väittäessään, että Suomi sulkeutuu, jos raja suljetaan? Rajoillaan tulijoita kontrolloivat tai ovat kontrolloineet Itävalta, Ranska, Saksa, Tanska ja Ruotsi. Niinistön väitteen mukaan ne ovat sulkeutuneita maita.

  4. Onko ennakoiva ja turvallisuutta kohottava toiminta Niinistön mielestä typerää vai viisasta?

  Esimerkkilausuntoja antavat seuraavassa presidentti Niinistö, perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ja Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sekä saksalaista mediaa siteeraava toimittaja Pertti Rönkkö…”, ks. artikkeli http://oikeamedia.com/o1-48612

 70. Nyt kun Suomi viettää itsenäisyyspäiväänsä Sauli Niinistö on helposti sijoitettavissa Suomen historian poliittiselle janalle.

  Sauli Niinistö kuuluu niihin oikeistolaisiin, porvareihin, jotka myyvät isänmaansa, eivät välitä kansasta vaan saattavat isänmaan, Suomen ja Suomen kansan vaaraan ja sotaan.

  Vuonna 1917 oikeistolaiset itsenäisyysmiehet myivät Suomen Saksalle, liittoutuivat Saksan kanssa ja ajoivat Suomen sotaan Suomen sisällissotaan.

  1939 oikeistolaiset natsimieliset myivät Suomen natsi-Saksalle, liittoutuivat natsi-Saksan kanssa ja ajoivat Suomen sotaan Neuvostoliittoa vastaan.

  Nyt 2012 alkaen oikeistolainen Sauli Niinistö on myynyt Suomen turvallisuuden USAlle ja NATOlle ja alkanut valmistaa Suomea USAn, NATOn, Suomen sotaan Venäjää vastaan.

 71. Suomen kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko
  25.11.2017:

  ”VASALLIVALTION KOHTALO

  Suomen hallitus ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ovat toimillaan edistäneet Suomen joutumista USA:n vasallivaltioksi. Isäntämaasopimuksen hyväksyminen ilman parlamentaarista käsittelyä ja USA:n joukkojen kanssa yhteiset sotaharjoitukset osoittavat valveutuneille kansalaisille, että puolustusministeri Jussi Niinistö on myös täydellisesti unohtanut historian opetukset. USA ja Britannia ovat kaikissa sodissa ja selkkauksissa 1900-luvulla olleet Suomen vihollisten puolella, Britannia jo 1800-luvulla. On käsittämätöntä, että sotahistoriaa hyvin tunteva Jussi Niinistö on lähtenyt Nato-seikkailuun mukaan! Jussi Niinistön olettaisi hyvin tietävän, että USA on kansallisvaltioiden tuhoaja ja niiden kansallisvarallisuuden ryöstäjä.

  Suomen puolustusvoimain kyky taistella mahdollista vihollista vastaan omalla maaperällään on selkeästi heikkenemässä, sillä ilmatorjunnan laiminlyönti on vakava isku maavoimille. Nato merkitsee Suomelle yhä kasvavia kustannuksia hankkia USA:n aseteollisuuden valmistamia tuotteita, kuten monitoimihävittäjä F35 ja siihen soveltuvia hyökkäystoimintaan kehitettyjä ohjuksia sekä pommeja. Laivaston kehittäminen toimimaan USA:n valtapyrkimysten tukijana on jo selvinnyt laivastomme reserviin siirtyneille upseereille, sillä uusi aluskanta on tarkoitettu toimimaan suurilla merialueilla, ei Suomen rannikkovesillä. Puolustusministeri Jussi Niinistö on ilmeisesti unohtanut Jääkäriliikkeen ja Vapaussotamme, jolloin 1918 taistelimme Venäjän bolshevikkien kiihottamia punaisia vastaan.

  USA:n vasallina toimiminen merkitsee myös sitä, että kaikki aiemmin tehdyt strategiset suunnitelmamme ovat vapaasti kaikkien Nato-maiden tiedossa ja samalla myös Venäjän sotilasjohdolla. Venäjän yhdessä Valko-Venäjän joukkojen kanssa käymä Zapad harjoitus oli selkeästi sotilasasiantuntijoiden mukaan puolustuksellinen harjoitus ja vastustajana luonnollisesti Nato. Suomalaisten Nato-uskovaisten on syytä ymmärtää tosiasiat, eli Turkki on etääntymässä Naton sotilasjohdon alaisuudesta ja seurauksena on sotilaallisesti erittäin vahvan perinteisen sotilasliiton jäsenen poistuminen yhteisestä “vastuunkannosta”, eli USA:n laajentumispyrkimysten puolustajasta. Turkin lähentyminen Iraniin ja samalla yhteistyö Venäjän kanssa on suora uhka USA:n valtapyrkimyksille Välimeren sekä Mustanmeren alueella!

  Ilmavoimiemme upseerien käännyttäminen USA:n etuja palvelemaan on tapahtunut jo Hornet kauppojen yhteydessä, jolloin luotiin pysyvät taloudelliset suhteet USA:n aseteollisuusklusteriin. USA tulee käyttämään pienen Suomen nopean toiminnan joukkoja omien tavoitteittensa mukaisesti ja ilmavoimamme yhteensopivuus on etu “roistovaltioksi” julistettua vastustajaa kohtaan. Suomen asema muuttuvassa Euroopassa on ainoastaan häviäjän asema, sillä USA:n laajentumispyrkimykset Venäjälle eivät palvele vanhaa Suur-Suomi ajattelua. USA ei anna Suomelle maata Venäjällä, ainoastaan merkitsemättömän hautapaikan. Kansallisvaltio Saksan kanssa Suomi taisteli yhteistä vihollista kommunistista Neuvostoliittoa vastaan II Maailmansodassa, nyt Venäjä on kapitalistinen kansallisvaltio ja Saksa USA:n miehittämä vasallivaltio.

  Suomen poliittinen johto on käsittämättömän lyhytnäköisesti hyväksynyt Venäjän vastaiset pakotteet ja samalla aiheuttanut suunnatonta taloudellista vahinkoa suomalaisille yrityksille…”

  Koko artikkeli: http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-155/

 72. Sauli Niinistö ja YLE olivat selvästi sopineet, että presidentinlinnassa itsenäisyysjuhlissa YLE ei päästä Niinistön kilpailijoita eli muita presidenttiehdokkaita esiintymään tv-lähetyksessä että heitä ei haastatella ja että he eivät yksilöinä edes näykään lähetyksessä.

 73. Nyt urheilujournalismillamme olisi tuhannen taalan paikka mutta valitettavasti urheilutoimittajamme eivät ole mitään älykästä ainesta ja kaiken kukkuraksi niin kuin typerykset ovat pahasti kyykyssä.

  Nyt nimittäin olisi loistava case tutkia, selvittää, paljastaa, miten ex-urheilujohtaja, presidentti, ylipäälikkö Sauli Niinistö painosti USAn käskystä Suomen urheilujohtajia kannattamaan, että Venäjä (Venäjän valtio) suljetaan pois Etelä-Korean talviolympialaisista.

 74. Sauli Niinistön presidentiksi ajanut Sanoma Oy, Sanma-säätiö, Hesari käyvät ihan ylikierroksilla kun Väyrysestä tuli presidentinvaalien ehdokas.

  Hesarin pääkirjoitus vähätteli Väyrystä mutta rivien välistä saattoi ymmärtää että pelko ja paniikki on kaamea.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here