Pienen, saksalaisen Merktredwitzin kaupungin rautatieasemalla on ollut jo viikon ajan amerikkalaisia tankkeja junavaunuilla parin kilometrin matkalla, parhaimmillaan kolmella kiskoparilla vierekkäin.

Merktredwitz sijaitsee lähellä Tsekkien rajaa. Kaupunkia asuttaa runsaat 17 000 ihmistä 50 neliökilometrin alueella. Tankit ovat hitaalla matkallaan kohti Emdenin kaupunkia Pohjois-Saksassa – siellä ne on tarkoitus laivata ja kuljettaa… johonkin.

Aseiden määränpäätä USA:n armeijan edustajat eivät suostu kertomaan, kirjoittaa paikallislehti Frankenpost (jonka artikkeli tarjoaa aiheesta myös kuvamateriaalia, toim.huom.)

Lehti tietää kertoa, että tankit ovat tulossa Euroopan kolmanneksi suurimmalta harjoittelualueelta Grafenwöhristä. Jo Bayerin kuninkaan perustaman Grafenwöhrin läpi käyneet ovat lukuisammat kuin muiden harjoitusalueiden Euroopassa, jos ei koko maailmassa. Kovapanosammuntoihin on käytössä komeat 226 km2. Alueella ajetaan myös kuuluisia tankkikisoja.

Grafenwöhrin harjoitusalue on mielenkiintoinen, sillä siellä Yhdysvaltain armeija ja Saksan Bundeswehr harjoittelevat ja elävät yhdessä. Alueen status on juhlava: monikansallinen joukkojen harjoituskeskus (Joint Multinational Command Training Center, JMCTC). Paino sanalle monikansallinen: Täällä on nähty jopa Ukrainan tankit mittelemässä Euroopan – ehkä koko maailman – kovimman tankkijengin maineesta.

Alueelta löytyvät myös Euroopan jenkkirambot (United States Army Europe, USAREUR), unohtamatta asiaan kuuluvaa oman pojan ilmatukea (United States Air Forces in Europe, USAFE). Lisäksi alueella on Saksan sotavoimia ja NATO-joukkoja. Alue on alistettu Ramsteinin sotilastukikohdalle.

Alueelta löytyy 832 taloa, joiden on laskettu riittävän yli 4000 jenkkisotilaalle. Saksan Bundeswehrillä on paikalla 110 sotilasta.

Strong Europe Tank Challenge – eli suomeksi tankkiralli

Alueella ajetaan myös kilpaa, mutta näitä kisoja ei pääse katsomaan kuka tahansa moottoriurheilun ystävä. Tämän vuoden kisat toukokuussa avasi Robert M. Speer, joka tuolloin toimi Yhdysvaltain maavoimaministerinä (United States Secretary of the Army, SA/SECARMY).

Tämän vuoden tapahtumaan oli kutsuttu lähtöviivalle Itävallan, Saksan, Puolan, Ranskan, USAN ja jopa Ukrainan joukkueet. Katsojiksi oli huolittu Kanada, Tanska, Suomi, Kreikka, Hollanti, Norja, Ruotsi ja Englanti.

Mallia Ukrainan joukkueen menosta kilparadalla:

Ja ensimmäisen päivän ”maalikimara”:


¤

Grafenwöhrin vaihtoviikot?

Palataan hiekanväristen jenkkivaunujen kuljetukseen, joka on ilmeisen selvästi liian suuri ollakseen jenkkien ”kisajoukkue”. Yleensä historia antaa viitteitä nykypäivästä ja niin on nytkin.

Vuonna 2015 uutisoitiin, että jenkit ”palauttavat” 150 tankkia alueelle. Samainen uutinen kertoo, että ”pari vuotta” sitten (vuonna 2013) nämä tankit katosivat alueelta. ”Palautuksen” kerrotaan tulevan Fort Hoodista, Texasista ja Fort Stewartista, Georgiasta. Näistä tankeista ”ainakin kolmanneksen” kerrotaan jäävän Grafenwöhriin. Loput jatkavat matkaansa Baltiaan, Puolaan, Bulgariaan ja Romaniaan.

Grafenwöhrissä oli tuolloin 30 Abrams-taistelupanssaria ja 30 Bradley-suojapanssaria. Näistä saatiin kasaan panssaripataljoona, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on lehtitiedon mukaan kokonainen prikaatti, johon kuuluu tuplat Abrams- ja Bradley-tankkeja.

Vastaavaa liikehdintää Grafenwöhristä ulos on tapahtunut myös Saksan Bundeswehrin toimesta. Helmikuulta oleva uutinen kertoo Saksan toimittaneen 20 Marder suojapanssaria ja kuusi Leopard 2 tankkia sekä 450 sotilasta jo paikalla olevien 300 hengen lisäksi. Tämän siirron kohde oli Liettuan Ruklassa, joka on 100 km Venäjän rajalta.

Bundeswehrin alainen pataljoona pelottaa ympäristöään ja estää vihaa leviämästä Eurooppaan. Pelotetta kasvatetaan vielä 200 muun ajoneuvon joukolla ja 120 kontillisella tarvikkeita.

Baltian tueksi

Lehti kertoo vuoden 2015 ”palautuksen” olevan osa Atlantic Resolve -operaatiota, joka jatkuu vuoden 2016 aikana. Tätä perustellaan Ukrainan kriisin nousseilla paineilla. Lisäksi operaatio ”helpottaa yhdysvaltalaissotilastukikohtien perustamista Balttiaan ja Puolaan”, kertoo lehdelle kenraali Frederick ”Ben” Hodges.

Gfarenwöhrin harjoituskeskuksen (JMCTC) Hodges sanoo olevan ”sisäänrakennettu osa liittoutuman harjoittelua”. Osana isoa kokonaisuutta, johon kuuluu Saksan Bundeswehrin harjoitusalue (Wildflecken) Magdeburgin lähellä, Britannian Warminster, Turkin Istanbul ja Norjan Stavanger sekä Puolan Bydgoszcz.

Hodges on kerännyt esikuntaansa jo ainakin saksalaisen prikaatin kenraalin Markus Laubenthalin ja kertoo suunnitelmista, joilla esikuntaa halutaan saada kansainvälisemmäksi. Mukaan on kutsuttu ainakin italialaisia, espanjalaisia, tanskalaisia ja puolalaisia johtajia, ”mikäli ylimääräisiä sattuu olemaan”.

Ukrainan tankkikisajoukkue

Toista kertaa järjestettävään tankkikisaan oli kutsuttu edelläkin mainittu Ukrainan joukkue. Tästä kunniasta lähemmin kertoo samainen paikallislehti Onetz. Ukrainan ja USA:n sotilasyhteistyö alkoi jo 1990-luvun lopulla ja Ukrainan armeijan kenraalimajuri Oleksandr Pavluk kertoo ”lukevansa Ukrainan eurooppalaiseen perheeseen” ja korostaa maansa yhteistyötä Naton kanssa, johon tämä kutsu on looginen jatko.

Venäjän liitettyä Krimin itseensä vuonna 2014 on Ukraina ollut valmiina ”sotaan itäisen naapurinsa kanssa”, kertoo Pavluk lehdelle. Tämä tekee osallistumisesta erityisen tärkeän vertauspohjan liittouman muuhun toimintaan ja valmiuksiin kentällä.

Kisassa Ukrainan joukkue oli altavastaajana jo kaluston takia. Heidän T-64-tankkinsa hävisivät kaikessa uudemmille Leopardeille, Abrameille ja ranskalaisille Leclrec-tankeille. Kuitenkin Ukrainan joukkueella oli kokemusta huomattavasti enemmän, koska koko joukkueen kerrottiin ottaneen tositilanteessa mittaa T-72-vaunuista. Väitteen heitti ilmaan ukrainalainen kenraali.

Yksityiskohtana kerrottakoon, että kisan voitti Itävallan joukkue Leopard 2A4 -vaunuillaan, toinen oli Saksa Leopard 2A6 -vaunuillaan ja kolmas jenkit Abrams M1A2 SEP -vaunuillaan.

Meteli pelastaa?

Alueen lähellä sijaitsevien kaupunkien johtajilla on sydämen asiana äänestäjiensä hyvinvointi. Vieressä metelöivä leikkisota oikeilla pommeilla ei sovi kaikille. Peter Eckert (vihreät) ja Armin Nentwig (demarit) ovat ottaneet asiakseen melun kaupunkinsa Auerbachsin ympäristössä. ”Tähän ongelmaan täytyy löytyä ratkaisu, koska sallitut desibelirajat on ylitetty selvästi.”

Kaksikko on ehdoton siitä, että ammuntaratoja on siirrettävä tai niiden pitää poistua. Tämän voin itsekin allekirjoittaa, koska olen nostanut yhden suomalaisen hirsitalon alueen läheisyyteen, ja räjähdysten äänet olivat selvästi kuultavissa. Hämärällä saattoi jopa nähdä osumakohdasta taivaalle heijastuvat räjähdykset, ja uskaltaisin sanoa, että jopa ilmanpaineen tunsin muutaman kerran kattotöiden aikana.

Pelotteeksi itään!

Panssarivaunukisaa johtanut kenraaliluutnatti Hodges kertoi, että ”pelote” on paras puolustus ja että joukot ovat olemassa pelotteen takia – pelotteen, joka on suunnattu vihollista kohti. ”Vihollinen” kenraalille löytyy selvästä suunnasta: ”idästä!”

Mihin näitä panssarivaunukilometrejä kuljetetaan? Tuskin sentään takaisin kotiinsa, sillä ”vihollinen” on idässä ja ”pelote” on paras puolustus. Kertoman mukaan näiden tankkien kohde on Tanskan takana rannikolla, josta pääsee kätevästi takaisin jenkkeihin tai Brittein saarille, mutta tästä ratkaisusta puuttuisi pelote viholliselle, joka on idässä!

Uskoisin, että loogisin tankkien päätesatama on Norja.

Toivottavasti meidän pölkkypäämme eivät ole luvanneet näille metsäkoneille savottaa Suomen Lapista, vaikka isäntämaasopimus kenties läpimarssiin oikeuttaisikin.
¤


¤

PÄIVITYS 15.11.2017 klo 8:08: Lisätty editoinnissa kadonnut kappale ”Vastaavaa liikehdintää Grafenwöhristä ulos…”
¤

Pääasialliset lähteet

Frankenpost (5.11.2017): Bahnhof seit einer knappen Woche fest in der Hand des Militärs https://www.frankenpost.de/region/marktredwitz/Bahnhof-seit-einer-knappen-Woche-fest-in-der-Hand-des-Militaers;art2442,5814052

Onetz (02.01.2015): US-Panzer kehren nach Europa zurück https://www.onetz.de/grafenwoehr/politik/grafenwoehrwiesbaden-ausruestung-und-fahrzeuge-fuer-schwere-panzerbrigade-us-panzer-kehren-nach-europa-zurueck-d46412.html
¤

M1A2 Abrams -tankki harjoittelemassa toukokuussa 2015 Puolassa osana Atlantic Resolve -operaatiota. Kuva: kapteeni Spencer Garrison | Yhdysvaltain armeija (CC0)

40 KOMMENTTIA

 1. Tankit ovat sen kokoisia ettei niitä voi salassa pitkälle kuljetella ilman ilmituloa. Jos ne laivataan puolasta, niin saattavat ”ajautua” vaikka suomenlahdelle. Kunhan Putin ja Trump palaavat kaukoidästä, niin eiköhän sekin asia paljastu. Isäntämaa-sopimuksen myötä on myöskin siirreltävä ”rautaa”.

  • Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaati tankkeineen on palaamassa takaisin tukikohtaansa Coloradoon. NATO:n ”operaatio atlanttinen ratkaisu” jatkuu ja tilalle on saapunut lokakuusta alkaen suunnilleen yhtä tulivoimainen ysvaltain armeijan 1. jalkaväkidivisioonan 2.panssariprikaati.

 2. Myös venäjällä oli elokuussa vastaavanlaiset sotkoneilla pidetyt kilpaiilut,mukana oli kymmeniä valtioita,jopa natomaa Kreikka.
  Alkaa tuntua, että maailman aseteolliset klusterit tarkoituksella kirittävät toisiaan tässä mielettömässä kisassa,veronmaksajat kaikkialla ollaan saatu tämän toiminnan sponsoreiksi.

  • Kohta istuu Kimi Leopardissa eikä pikku kolhut Hamiltonin kanssa tunnu missään ja kansa hurraa, skoolaa ja mättää hodareita…..

 3. Naton tyydyttävä leikkimään kun paukut eivät muuhun riitä Kannattaa lukea artikkeli niin ymmärtää missä mennään.
  Muuten, nämä asiat on varmistanut myös Paul C Roberts.
  On olemassa kaksi myyttiä, jotka on syvästi taottu useimpien amerikkalaisten mieliin. Ne ovat äärimmäisen vaarallisia ja jotka voivat johtaa sotaan Venäjän kanssa.
  • Ensimmäinen myytti on myytti Yhdysvaltojen armeijan paremmuudesta.
  • Toinen myytti on myytti Yhdysvaltain haavoittumattomuudesta.
  Uskon, että on ratkaisevan tärkeää poistaa nämä myytit ennen kuin ne tulevat maksamaan meille miljoonia ihmishenkiä ja suunnatonta kärsimystä.

  Debunking two American myths
  There are two myths which are deeply imprinted in the minds of most US Americans which are extremely dangerous and which can result in a war with Russia.
  • The first myth is the myth of the US military superiority.
  • The second myth is the myth about the US invulnerability.
  I believe that it is therefore crucial to debunk these myths before they end up costing us millions of lives and untold suffering.
  http://thesaker.is/the-two-great-us-american-myths-which-can-result-in-a-war-with-russia/

  • Harmi että nämä hyvät artikkelit kuten tämä linkinkin ovat englanninkielisiä.
   Guugelin käännöksiin ei voi luottaa. Olen huomannut että sieltä tulee moni asia usein jopa aivan päinvastaisena kuin pitää olla.
   Vaikea ymmärtää miksi. Onko sekin tahallista? Esim. kun sanotaan että vastustaa jotakin niin kuukkeli saattaa kääntää että kannattaa…
   Siksi ne on aina tarkistettava ja suurimmat virheet korjattava.

 4. ”Palataan hiekanväristen jenkkivaunujen kuljetukseen, joka on ilmeisen selvästi liian suuri ollakseen jenkkien ”kisajoukkue”.

  Niin. Tuohon Grafenwöhrissä pidettyyn tankkikilpailuun osallistui Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaatista yksi pataljoona.

  Tuohon Eurooppaan vuoden 2017 alussa saapuneeseen 3. panssariprikaatin kalustoon kuuluu kokonaisuudessaan kuitenkin 87 x M-1A2 taistelupanssaria ,144 x Bradley jalkaväen taisteluajoneuvoa ,18 x M-109 Paladin telatykkiä, 499x Humvee maastoajoneuvoa ja noiden lisäksi satoja muita ajoneuvoja joten ei liene mikään ihme että junakuljetuksetkin ovat venyneet kilometrien pituisiksi. Tämän mukaan tuon prikaatin kaluston kuljetukseen tarvittiinkin peräti 35 junaa.

  http://www.eur.army.mil/organization/factsheets/Factsheet_3-4ID.pdf

  Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaati on menossa jo takaisin Yhdysvaltoihin ja sen tilalle on tullut lokakuusta alkaen Yhdysvaltain armeijan 1. jalkaväkidivisioonan 2.panssariprikaati jonka kalustoon kuuluu mm. 87 x M-1A2 taistelupanssaria, 125 x Bradley jalkaväentaisteluajoneuvoa, 18x M-109 telatykkiä ja satoja muita ajoneuvoja jne.

  http://www.eur.army.mil/organization/factsheets/Factsheet_2-1ID.pdf

 5. Isot pojat leikkimässä aikuisten leluilla!

  No varmasti ihan hauskaa touhua hieman kisailla tankeilla, mutta oikeassa modernissa sodänkäynnissä ei kyllä kateeksi kävisi näitä leikkijöitä. Tankkien elinkaari tuppaa olemaan aika helvetin lyhyt modernissa sodassa.

  Muutama vuosi taaksepäin, luin Saksalaisen ex-panssarikomentajan sanovan, että panssarivaunujen aika alkaa olla ohi nykyaikaisessa sodankäynnissä. Tämä siksi että ovat kuulemma liian helposti tuhottavia maasta ja ilmasta laukaistaville ohjuksille, täsmäpommeille ym.

  Mitään todellista uhkaa myöskään nämä tankkikolonnat eivät aiheuta Venäjälle.

   • Kyllä ”joku” (ja ”jonkun” organisoima öyhölauma hyödyllisiä idiootteja) on kiljunut Venäjän aggressiota tasan niin kauan kun on hivuttautunut kohti Venäjän (ja Iranin) ja Kiinan rajoja… olisipas fiksua Venäjältä olla varustautumatta (oman rajojensa sisällä) siihen, kun länsi tulloo hävittäjät tanassa pelastamaan itseään talousromahdukselta (sovituista sopimuksista välittämättä…)

    • Mitähän Venäjän armeijan sadat T-72 hyökkäysvaunut tekevät tällä hetkellä Ukrainassa Krimin niemimaalla ja Donbassissa? Tai ne kymmenet tuhannet rajan yli tulleet venäläiset sotilaat? Venäjän aggressiosta ei ollut puhetta ennen kuin se teki yllätyshyökkäyksen Ukrainaan 2014.

    • Puolustusvoimista sentään muistutetaan (samoista asioista joista itsekin on tullut mainittua) 😉

     […] – Mittakaavaltaan Zapad 17 -harjoitus oli saman suuruinen kuin 2013 harjoitus. Tässä harjoituksessa skenaario oli puolustuksellinen. Siinä Venäjä toi julkisuuteen sitä osiota, jossa he harjoittelivat Valko-Venäjän kanssa, Lindberg kommentoi.

     Lindbergin mukaan harjoituksen sotatoimet olivat sellaisia, joissa puolustettiin Venäjää. Harjoitukseen osallistui useita kymmeniä tuhansia sotilaista, Lindberg sanoi. Hän huomautti, että tarkan luvun tietävät venäläiset.

     – Tämä on harjoitus, joka on toistunut neljän vuoden välein kylmästä sodasta lähtien. […]
     Ja muuten: Suomi harjoitteli Ruotsin puolustamista. Aikakone?

     https://yle.fi/uutiset/3-9930002

   • Kyllä tankeilla oma ”kapea” roolinsa yhä on, mutta ei lähellekään siinä määrin mitä 2. maailm.sodan aikoihin.

    Venäjä on joutunut tukalassa taloudellisessa tilanteessa luopumaan armeijan mittavasta uudistushankkeesta, siksi modernisoivat vanhaa kalustoaan.

    Ukraina on hyvä esim. siitä, miksi panssaroidut ajoneuvot ovat nykyään hyvin helposti haavoittuvia sodassa.

 6. Nämä ovat tulevaisuuden asejärjestelmiä joita kehitellään ympäri maailmaa. Suuntaus on selvä, menemme kasvavalla vauhdilla miehittämättömien järjestelmien suuntaan. Nämä ovat kuitenkin pirun kalliita järjestelmiä ja niiden toimintavarmuudesta hankalissa olosuhteissa ei ole mitään näyttöä, joten näiden varaan ei vielä pitkään aikaan voida mitään laskea!

  • Niin kauan kun riistavaiston ohjaamat psykopaatti-pedot saavat olla vallassa ei toiveita aseriisunnasta voi elättää. Onneksi kuitenkin Itä näyttää esimerkkiä että on muitakin tapoja valloittaa maailmaa.
   Jospa se siitä vähitellen tarttuisi sionisteihinkin ? Tai ainakin siinä vaiheessa jos jäävät pieneksi vähemmistöksi.

 7. Mielenkiintoista murhetta joistain kymmenistä USA tai NATO joukkojen tankeista jotka kruisaa näytillä, kutsuttuna.

  Eikös ketään vaivaa ne yli 600 venäläistankkia jotka on karkuteilla, yllättäen ja pyytämättä, itäisessä Ukrainassa?

 8. ’Amerikkalaisuuden evankeliumia’ maailman joka kolkkaan – Hollywood ja CIA

  Hollywoodin yhteistyö puolustusministeriön, CIA:n ja hallituksen kanssa ei ole vain nykyajan ilmiö vaan se juontaa juurensa 1900 luvun alkuun. Los Angelesin studio kuluttaa miljoonia dollareita räätälöidäkseen historian totuutta nykyajan henkeen sopivaksi siten, että se edistää amerikkalaisuuden evankeliumin kulkua maailman joka nurkkaan.

  Kun Michele Obama ojensi Oscarin juhlallisin seremonioin Argo nimiselle filmille niin studio ei olisi voinut selvemmin paljastaa kuinka kiinteästi se on hallituksen politiikan takana sitä tukemassa.

  Soraya Sepahpour-Ulrichin mukaan Argo on puhdas propagandafilmi, jonka tarkoitus on lisätä amerikkalaisten vihamielisyyttä Irania kohtaan juuri sopivasti suunnitteilla olevan sodan alla.

  http://www.globalresearch.ca/oscar-to-hollywoods-argo-and-the-winners-are-the-pentagon-and-the-israel-lobby/5324333

  Ulkopuoliset politiikan tutkijat ovat jo kauan tienneet ja tuoneet julki kuinka Hollywood toimii maan politiikan tukijana, jonka takana taas on Israel ja sitä tukevat voimat. Argo on selkeä propagandafilmi joka häpeällisesti vääristelee totuutta hallituksen ja sen takana olevien voimien agendaa edistäen.

  Palkitessaan julkisesti ja juhlallisin seremoniamenoin median säestyksellä propagandafilmin Oscarilla Michele Obama suoritti teon, joka kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Hän alensi itsensä sotapropagandan välineeksi kuten filmin tuottajakin.

  Hollywood on tänä päivänä valjastettu yhä tehokkaammin edistämään maan hallituksen barbaarista politiikkaa ja muokkaamaan massojen tajuntoja militarismin ja omankädenoikeuden hyväksyvään suuntaan. Voisi jopa sanoa, että siitä on tullut valtava sotakone koska sota on aina tajunnan tuote.

  Näin se on yksi hyvin tärkeä valtamedian avustaja hankkeessa, jota petollisesti kutsutaan ’terrorismin vastaiseksi sodaksi’, sodaksi, jossa tarkemmin katsottuna oikeat terroristit ovatkin niitä, jotka lahtaavat sitä osaa ihmiskuntaa, joka puolustaa oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja elämän kunnioitusta.

  http://www.globalresearch.ca/screen-propaganda-hollywood-and-the-cia/5324589
  Foreign policy observers have long known that Hollywood reflects and promotes U.S. policies (in turn, is determined by Israel and its supporters).   This fact was made public when Michelle Obama announced an Oscar win for “Argo” – a highly propagandist, anti-Iran  film.  Amidst the glitter and excitement, Hollywood and White House reveal their pact and send out their message in time for the upcoming talks surrounding Iran’s nuclear program due to be held tomorrow –  February 26th.     
  Hollywood has a long history of promoting US policies.   In 1917, when the United States entered World War I, President Woodrow Wilson’s Committee on Public Information (CPI) enlisted the aid of America ’s film industry to make training films and features supporting the ‘cause’.  George Creel, Chairman of the CPI believed that the movies had a role in “carrying the gospel of Americanism to every corner of the globe.”
  It is important to understand Hollywood not only in the context of a multi-billion dollar industry, but the propaganda aspect of it and as one of  the most powerful and universal methods of spreading ideas through visual propaganda.  “Propaganda is defined as a certain type of messaging that serves a particular purpose of spreading or implanting a particular culture, philosophy, point of view or even a particular slogan”.   With this capability, Hollywood owns the world of ideas on a scale too large and too dangerous to ignore – see this excellent example by Gilad Atzmon – Hollywood and the Past.
  Atzmon writes:
  “History is commonly regarded as an attempt to produce a structured account of the past. It proclaims to tell us what really happened, but in most cases it fails to do that. Instead it is set to conceal our shame, to hide those various elements, events, incidents and occurrences in our past which we cannot cope with. History, therefore, can be regarded as a system of concealment. Accordingly, the role of the true historian is similar to that of the psychoanalyst: both aim to unveil the repressed. For the psychoanalyst, it is the unconscious mind. For the historian, it is our collective shame.”

  As Hollywood and the White House eagerly embrace “Argo” and its propagandist message, they shamelessly and deliberately conceal a crucial aspect of this “historical” event.  The glitter buries the all too important fact that the Iranian students who took over the U.S. Embassy in Tehran , proceeded to reveal Israel ’s dark secret to the world.  Documents classified as “SECRET” revealed LAKAM’s activities.  Initiated in 1960, LAKAM was an Israeli network assigned to economic espionage in the U.S. assigned to “the collection of scientific intelligence in the U.S. for Israel ’s defense industry” (Soraya Sepahpour-Ulrich Oscar to Hollywood’s “Argo”: And the Winners are … the Pentagon and the Israel Lobby)

  http://www.globalresearch.ca/hollywood-history-cia-sponsored-zero-dark-thirty-oscar-for-best-propaganda-picture/5324190

  • Ei siihen asiantuntijaa tarvita. Ajatelkaa Hollywood-elokuvien viholliskuvia pitkällä aikavälillä: saksalaiset, keltainen rotu, itäblokisti puhetta murtavat, keltainen rotu, lähi-itäläiset jne.

   Uudempi, rinnakkainen trendi on suojelevat robotit. Lastenelokuvissakin erinäiset transformerit, ihmeautot ja rescuebotit pelastavat nykyään maailman.

 9. Trumpin ’Painopiste Aasiassa matka’: Aseiden myynti Bonanza, rauhan vastainen matka.

  Trump’s Pivot to Asia: An Arms Sales Bonanza, An Anti-Peace Trip
  President Trump’s 5-country Asia tour has nothing to do with seeking peace anywhere, it has not even to do with diplomacy – it is entirely a warmongering business trip for the Military Industrial Complex. It is amazing that the world doesn’t catch on.
  Presidentti Trumpin 5-päivän Aasian kiertueella ei ole mitään tekemistä rauhan luomisen kanssa, ei edes mitään tekemistä diplomatian kanssa – se on täysin sotilaallisen teollisuuskompleksin työ- ja bisnesmatka. On hämmästyttävää, ettei maailma tätä tajua.
  Trump doesn’t like multilateral trade agreements, because – even though he is in control – he may not be in total control. He wants to call the shots, every shot. Literally. This is what this 8-day ‘pivot’ to Asia is all about. It is about selling weapons, ‘the best, the most accurate, the deadliest the world has ever produced. Trump’s words – almost. And repeated over-and-over-and-over again.
  Trump ei pidä monenkeskisistä kauppasopimuksista, koska – vaikka hän on hallitsee – kaikki ei ehkä ole hänen hallinnassa. Hän haluaa sanella ehdot, jokaisen. Kirjaimellisesti. Juuri sitä oli tämä 8-päiväinen ”pivot” Aasiaan. Kyse oli aseiden myymisestä, parhaista, tarkimmista ja tappavimmista mitä koskaan on tuotettu. Trumpin sanoja – melkein. Ja niitä toistettiin uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.
  Koko maailma tietää, että ainoa uhka koko ihmiskunnalle ovat Yhdysvallat – roisto-valtio, joka ei noudata mitään kansainvälisiä lakeja, ei kansainvälisiä sopimuksia – eikä välitä ihmiselämästä, ei edes omien kansalaistensa. Kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa on tapettu toisen maailmansodan loppupuolelta suoraan Yhdysvaltain armeijan tai Naton tai epäsuorasti Yhdysvaltojen palkkasotojen voimin sodissa, jotka tähtäävät täydelliseen maailman hegjemoniaan, ”Full Spectrum Dominance” – kuten PNAC-suunnitelma uudelle amerikkalaiselle vuosisadalle kuvailee. Juuri kukaan ei halua koskettaa tätä todellisuutta. Onneksi viime vuosina on syntymässä olevia maita, jotka uskaltavat vastustaa tappavaa hirviötä, vastustaa sitä, olla tottelemattomia ”pakotteista” huolimatta ja taloudellisten toimien avulla, kuten talouden irrottamisella petollisesta fiat-dollarista. Viimeaikaiset esimerkit ovat Venezuela ja Iran.
  But there is no doubt that the clear winner of this meeting was President Xi – with his calm manner and Tao philosophy of smiling and non-aggression.
  Mutta ei ole epäilystäkään siitä, että tämän kokouksen selkeä voittaja oli presidentti Xi – rauhallisella tavallaan ja Tao filosofian hymyilevän ja ei-aggressiivisella tyylillään.
  Hänen viimeinen pysäkki Vietnamin Da Nangissa jossa Trump osallistui APEC: n (Aasian ja Tyynenmeren talousyhteistyö) huippukokoukseen (10.-11. Marraskuuta), ja tapasi presidentti Putinin lyhyesti kokousten aikana.
  Miksi presidentti Putin halusi tavata Trumpia,… , jolla ei ole etiikkaa, joka ei noudata sopimuksia, lupauksia, monenkeskisiä sopimuksia tai edes kansainvälistä oikeutta – ?
  Amerikan yhdysvallat elää sotataloudesta, tuhoamisen ja kuoleman taloudesta.
  — lisää linkin hyvästä artikkelista
  https://www.globalresearch.ca/trumps-pivot-to-asia-an-arms-sales-bonanza-an-anti-peace-trip/5617667

  • jatkoa… Trump’s arms sale’s bonanza started actually already with Saudi Arabia, when he sold King Salman 110 billion worth of the best killer instruments – bombs, planes and tanks – America produces. A record weapon sales-contract.
   On the pivot’s second leg, South Korea – Trump trumped up his tone, not at all for peace but to threaten once more Pyongyang and the North Korean leader, the American bully cum President calls derogatorily the ‘Little Rocket Man’.
   Kim Jong-Un has no intention of attacking any country – but still has the memory deep inside, inherited by generations of North Koreans born after the atrocious Washington initiated 1953 Korean war, that devastated literally the entire country and killed 3 million people, about a third of the then North Korean population.
   – Where are we in this world? Does this man Trump not see how much he is despised? Or is he so sick to actually enjoy being hated?

   Ensimmäisen aseiden myyntikohde oli Saudi Arabia, sionistien koukuttama valtio joka on erehtynyt tallettamaan öljyvarojaan Jenkkilään.
   Toisen osuuden muodosti Etelä-Korea – siellä Trump kohotti äänensä, ei lainkaan rauhan puolesta, vaan uhkaillen jälleen Pyongyangia ja Pohjois-Korean johtajaa, joka vain puolustaa maataan ja jota Amerikan rehentelijäpresidentti kutsuu halveksien ”Little Rocket Man” mieheksi. – Missä me olemme tässä maailmassa? Eikö tämä mies Trump näe kuinka paljon häntä halveksitaan? Vai onko hän niin sairas että todella nauttii vihasta?

 10. Euroopan poliittiset ja sotilaalliset johtajat ovat pahasti kyykyssä kun eivät uskalla sanoa USAlle, että ”viekää romunne”.

  USA rahaa ja varastoi Eurooppaan 60-70-lukujen romujaan.

  USAn tankki Abrams on hyvä esimerkki, ylipainoinen, kömpelö, helppo tuhota, joka ei sovi nykyaikaiseen panssarisotaan eikä siitä ole Euroopan puolustajaksi eikä hyökkääjäksi, mutta silti Euroopan johtajat sallivat USAn uhota vanhoilla romuillaan Euroopassa.

 11. Tämä kuuluu tänne:

  Suomi aloittaa päällystettyjen teiden, siltojen, siltarumpujen yms. vahvistamiset USAn ja NATOn käskystä/pyynnöstä, jotta ne kestävät USAn vanhanaikaiset, ylipainoiset (romu)raskasaseet mm. tankit, panssariajoneuvot, lavetit jne.

 12. Tekniikka ja Talouslehdessä on artikkeli, jossa kerrotaan että on viimeisiä hetkiä kieltää tekoäly ja tappajarobotit. Tästä kertova video julkaisgiin viikon alussa ja mietteliääksi pistää, kun parvi minilennokkeja käy kimppuun…. Saman voisi ajaa parvi ampiaisia mutta ne pitäisi ensin kouluttaa kun kesä on liian lyhyt ja syksyllä ne kuolee muutenkin pois.

  https://m.youtube.com/watch?v=HipTO_7mUOw

  ”Kalifornian Berkeleyn yliopiston johtava tekoäly-asiantuntija Stuart Russell esittelee videon maanantaina tilaisuudessa, jossa käsitellään YK:n konventionaalisia aseita käsittelevässä tilaisuudessa, kertoo The Guardian.

  Russell varoittaa, että autonomisten aseiden kuten lennokkien, tankkien ja automaattiaseiden valmistaminen ja käyttö vaarantaisi ihmisten turvallisuuden ja vapauden. Lisäksi aika niiden kehityksen pysäyttämiseksi on käymässä vähiin.

  ”Videolla esitelty teknologia on yksinkertaisesti olemassa olevien kykyjen yhdistämistä. Se ei ole scifiä. Se on helpommin saatavilla kuin itseajava auto, jonka suorituskyvylle on paljon korkeammat standardit”, Russell sanoo.

  Elokuussa muun muassa Teslan Elon Musk ja Alphabetin Mustafa Suleyman varoittivat avoimessa kirjeessä, että tarvitaan välitön kielto, jotta vältetään tämän aseiden kolmannen murroksen tuleminen ruudin ja ydinaseiden jälkeen.”

  Lähde: http://www.tekniikkatalous.fi/videot/tappajarobottien-kieltoa-ajavan-kampanjan-video-saa-aikaan-kylmia-vareita-teknologia-helpommin-saatavilla-kuin-itseajava-auto-6687043

  Pienille Suomen kaltaisille maille ”tappajaroboteista” voisi olla jopa hyötyä, varsinkin kun niitä vertaa yhden hävittäjän hintaan, parvi tuollaisia herhiläisiä maksaa murto-osan ja komponentit sekä teniikka on jo olemassa.

 13. Niin paljon kuin ’pientä raketti pojua’ ilkutaankin niin jotenkin hyvältä tuntuu että joku uskaltaa pistää todellisia terroristeja kampoihin

  ”Pohjois-Korea rakentaa uutta ohjus­sukellus­venettä, joka voisi hiipiä huomaamatta kohteensa lähelle – tavoitteena on varustaa se ydin­räjähteillä
  TEKEILLÄ on mahdollisesti uusi Sinpo-C-luokan sukellusvene, 38 North arvioi. Kyseessä on uusi sukellusvenetyyppi. Kyseessä on entistä suurempi diesel- ja sähkömoottoreilla varustettu sukellusvene, jonka on tarkoitus kyetä ampumaan ballistisia ohjuksia.
  http://beta.oikeamedia.com
  Valmistuttuaan Sinpo-C olisi ilmeisesti Pohjois-Korean ensimmäinen toimiva ohjussukellusvenetyyppi. Muita sukellusveneitä Pohjois-Korealla on jo kymmeniä.”
  Tottako vai jenkkipropagandaa…? sama se mutta hyvä juttu kuitenkin

 14. Tekniikka on pirun pitkällä, Terminaattoria pukkaa!

  Vaikea sanoa, voiko ihmiskunta todella ajautua terminaattori-elokuvien kaltaiseen tilanteeseen, jossa tekoäly päättää julistaa ihmiset vihollisikseen, jolloin sota alkaisi ihmisten ja robottien välillä.

  Älypuhelimet, tietokoneet ym. laitteen joita käytämme jokapäiväisessä elämässämme, ovat todellisuudessa kuin ”museo”vehkeitä niihin laitteisiin verrattuna, joita on jo nyt kehitelty valmiiksi.

  Samoin Jenkkilän meille tarjoama f-35 on todellisuudessa eilispäivän tekniikkaa niihin lentolaitteisiin verrattuna, joita on kehitelty jo vuosia taaksepäin!

 15. Sotien, sodankäynnin, armeijoiden ongelma on länsimaissa se, että ne ovat älyllisesti heikompilahjaisten käsissä kun älyä mitataan mm. koulunkäynnillä, lahjakkuudella.

  Tekoäly sodankäynnissä tulee osittain korvaamaan puupää-kenraalit, mutta tekoäly ei kuitenkaan tee sodankäyntiä älykkäämmäksi pitkiin aikoihin, ei ainakaan USA-NATO-armeijassa.

  Ehkäpä jotkut yksittäiset operaatiot USA ja NATO pystyy toteuttamaan älykkäämmin, mutta sekin on epätodennäköistä, koska USA-NATO-armeijassa
  älyllisesti lahjattomat kenraalit, joita sota-alalle aika vaan rekrytoituu eivät luovu vallastaan vaan tekoäly tulee olemaan pitkään alisteinen tyhmemmilleen.

  Meillähän armeijassa tuo älyllsesti vino ja tyhmä rakennelma näkyy hyvin kun yleisen asevelvollisuuden vuoksi kouluissa pärjäämättömät älyllisesti heikompilahjaiset saavat komentaa ja käskeä älykkäämpiään maistereita, lisensaatteja, professoreita.

 16. Ei tekoäläy sen tähden kehitellä sotimiseen, että sota muutuisi ”älykkäämmäksi”, vaan sen tähden että miehiä säästettäisiin enemmän robottien sotiessa!
  Päätökset tehdään tulevaisuudessakin ihmisten toimesta jotka nämä robotit ohjelmoivat.

  Oletko kuullut semmoisesta laitoksesta kuin Maanpuolustuskorkeakoulu?

  Sieltä niitä sinun kehumiasi kandeja, maistereita ja tohtoreita valmistuu!

  • Maapuolustuskorkeakoulun kandidaatti-, maisteri-, tohtori-tutkinto eivät vastaa vaatimuksiltaan, rakenteeltaan siviilien oikeiden yliopistojen vaatimuksia. Siksi maanpuolustuskorkeakoulun kandidaatteja, maistereita, tohtoreita on vaikea kehua ja vaikea arvostaa.

   USAssa tilanne on toki vielä hirveämpi kun siellä armeijan korkeakouluissa lähes lukutaidotonkn mutta ainakin laskentotaidoton voi suorittaa korkeakoulututkinnon.

   Tekoälyä ei kehitetä armeijoissa miehistöjen säästämseksi vaan robottien kehittämiseksi. Roboteilla ei suinkaan pyritä ensisijaisesti miestappioiden vähentämiseen vaan suurempaan tuhovoimaan ja tehtäviin joihin sotilas, ihminen, ei pysty.

   • Sotakorkeakoulun tarkoitus ei olekaan valmistaa maistereita opettajiksi tahi mihinkään siviilitehtäviin vaan sotilasvirkoihin. Mitä mieltä sinä olet heistä ei vaikuta asiaan paskan vertaa!

    Robotit, kuten dronet nyt, ovat käytössä ja tulevat olemaan juuri miehistön säästämiseksi.
    Nämä ovat kuitenkin aina ihmisten ohjailtavissa, eivät itsenäisiä.

    • Höpö höpö,

     taistelurobotteja ja droneja ei kehitetä miestappioiden vähentämiseksi.

     Kun et asiaa ymmärrä niin valotetaan vähän: tankit, tykit, ohjukset, sukellusveneet jne. eivät vähentäneet miestappioita vaan lisäsivät niitä kummallakin puolella ja vielä sekä sotilaissa että siviileissä.

     Etkä selvästi tunne yliopisto-korkeakoulu-sotakorkeakoulu-maailmaakaan. Sotakorkeasta valmistuu sotilaita opetustehtäviin, siviiliyliopistoissa opettajilla on oma yliopisto, oma tutkinto.

     Puolustusvoimia pitäisikin uudistaa mm. niin, että kouluttautumattomilta ja pedagogista osaamista vailla olevilta sotilailta kiellettäisiin opetus tai ainakin rajattaisiin opetusta huomattavasti.

     Se olisi nopea keino älyllistää armeijaa edes vähäsen.

     • Maanpuolustuskorkeakoulusta valmistuu nimenomaan upseereita armeijan johtamistehtäviin, idiootti! Oletko noin pihalla siitä ”yliopistomaailmasta” josta suu vaahdossa lässytät?

      Dronet ja robotit ovat kehitelty juuri omien miestappioiden vähentämiseksi!
      tankit, tykit, ohjukset, sukellusveneet eivät ole robotteja. Niitä käyttää miehistö, paitsi ohjukset, joita niitäkin ohjaa ihmiset.

      Tulevaisuudessa lähes kaikkia näitä tullaan ohjaamaan miehittämättöminä versioina jolloin omia sotilaita ei tarvitse tuhlata perinteisen sodankäynnin tavoin.

     • Niin valmistuu upseereita mutta niin valmistuu upseerita opetustehtäviinkin idiootti, ja kaiken lisäksi ilman pedagogsia valmiuksia.

      Upseerit nimittäin opettavat armeijassa ja varusmehet.

      Heh heh, olet sinä puupää, että dronet ja robotit valmistetaan omien miestappioiden vähentämseksi, mutta entäpä kun vastapuolellakin on robotteja ja droneja.

      Minkä ikäinen olet, luuletko siis että dronet ja robotit taistelevat toisaan vastaan. Kuka sitten voittaa sodan, heh heh, robottiko vai drone.

      Tulevaisuudessa sodassa dronet ja robotit tappavat ihmisiä enemmän kuin aseet aikasemmin, sotilaita ja siviilejä.

 17. “DON’T EXPECT TO LIVE MUCH LONGER.” Psychopaths Rule Our World
  — Paul Craig Roberts
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=161311

  “We are ruled by mindless, insane psychopaths,” Paul Craig Roberts tells us in a recent article. “These dumbshits are likely to get us all blown off the face of the earth. Don’t expect to live much longer.”

  The word “psychopath” has been tossed around so liberally nowadays that it has almost lost its ability to shock us any longer. Thus we learn that the two most powerful men in the world, Donald Trump and Vladimir Putin, are both incorrigible psychopaths. Curiously enough, both these “psychopaths” are adored by large numbers of people in their respective countries, though Trump considerably less so than Putin.

  Reportedly Donald Trump, in true psychopathic mode, is right now planning a first strike nuclear attack on Russia:

  At a recent Moscow security conference. Lt. Gen. Viktor Poznihir, Deputy Chief of the Main Operations Directorate of the Russian Armed Forces, stated at the Moscow International Security Conference that the Operations Command of the Russian General Staff has concluded that Washington is preparing a nuclear first strike on Russia.

 18. USA vie tankki- ym. ase-romuaan NATO-maihin luoliin mätänemään ja ruostumaan, mm. Norjaan, Baltiaan ym.

  Nyt on paljastunut, että luolasota ei toimi. NATO-mailla ei ole rahaa eikä resursseja pitää luoliaan kunnossa eikä huoltaa ja korjata jenkkiromuja.

  USAn yksinkertaiset kenraalit keksivät aseiden luolavarastoinnin vastaiskuksi Venäjän liikkuville, nopeasti reagoiville asevoimille. Kenraalit uskoivat, että luolien avulla USAn ja NATOn kömpelöt aseetkin ovat nopeasti käytössä.

 19. Samankaltaisia varastointimenetelmiä käyttävät kaikki, myös Venäjä.
  Ei aseita tänä päivänä säilytetä taivasalla!

  Huvittavaa muuten kun puhut ”Jenkkiromuista”.
  Venäjällä on itsellään vanhemmat tankit, tykit ym. kalustoa käytössä kuin lännellä.
  Ainoastaan ilmatorjuntaohjukset ja muutama muu kaluston osa, on uudempaa tuotantoa kuin lännellä

JÄTÄ VASTAUS