Pienen, saksalaisen Merktredwitzin kaupungin rautatieasemalla on ollut jo viikon ajan amerikkalaisia tankkeja junavaunuilla parin kilometrin matkalla, parhaimmillaan kolmella kiskoparilla vierekkäin.

Merktredwitz sijaitsee lähellä Tsekkien rajaa. Kaupunkia asuttaa runsaat 17 000 ihmistä 50 neliökilometrin alueella. Tankit ovat hitaalla matkallaan kohti Emdenin kaupunkia Pohjois-Saksassa – siellä ne on tarkoitus laivata ja kuljettaa… johonkin.

Aseiden määränpäätä USA:n armeijan edustajat eivät suostu kertomaan, kirjoittaa paikallislehti Frankenpost (jonka artikkeli tarjoaa aiheesta myös kuvamateriaalia, toim.huom.)

Lehti tietää kertoa, että tankit ovat tulossa Euroopan kolmanneksi suurimmalta harjoittelualueelta Grafenwöhristä. Jo Bayerin kuninkaan perustaman Grafenwöhrin läpi käyneet ovat lukuisammat kuin muiden harjoitusalueiden Euroopassa, jos ei koko maailmassa. Kovapanosammuntoihin on käytössä komeat 226 km2. Alueella ajetaan myös kuuluisia tankkikisoja.

Grafenwöhrin harjoitusalue on mielenkiintoinen, sillä siellä Yhdysvaltain armeija ja Saksan Bundeswehr harjoittelevat ja elävät yhdessä. Alueen status on juhlava: monikansallinen joukkojen harjoituskeskus (Joint Multinational Command Training Center, JMCTC). Paino sanalle monikansallinen: Täällä on nähty jopa Ukrainan tankit mittelemässä Euroopan – ehkä koko maailman – kovimman tankkijengin maineesta.

Alueelta löytyvät myös Euroopan jenkkirambot (United States Army Europe, USAREUR), unohtamatta asiaan kuuluvaa oman pojan ilmatukea (United States Air Forces in Europe, USAFE). Lisäksi alueella on Saksan sotavoimia ja NATO-joukkoja. Alue on alistettu Ramsteinin sotilastukikohdalle.

Alueelta löytyy 832 taloa, joiden on laskettu riittävän yli 4000 jenkkisotilaalle. Saksan Bundeswehrillä on paikalla 110 sotilasta.

Strong Europe Tank Challenge – eli suomeksi tankkiralli

Alueella ajetaan myös kilpaa, mutta näitä kisoja ei pääse katsomaan kuka tahansa moottoriurheilun ystävä. Tämän vuoden kisat toukokuussa avasi Robert M. Speer, joka tuolloin toimi Yhdysvaltain maavoimaministerinä (United States Secretary of the Army, SA/SECARMY).

Tämän vuoden tapahtumaan oli kutsuttu lähtöviivalle Itävallan, Saksan, Puolan, Ranskan, USAN ja jopa Ukrainan joukkueet. Katsojiksi oli huolittu Kanada, Tanska, Suomi, Kreikka, Hollanti, Norja, Ruotsi ja Englanti.

Mallia Ukrainan joukkueen menosta kilparadalla:

Ja ensimmäisen päivän ”maalikimara”:


¤

Grafenwöhrin vaihtoviikot?

Palataan hiekanväristen jenkkivaunujen kuljetukseen, joka on ilmeisen selvästi liian suuri ollakseen jenkkien ”kisajoukkue”. Yleensä historia antaa viitteitä nykypäivästä ja niin on nytkin.

Vuonna 2015 uutisoitiin, että jenkit ”palauttavat” 150 tankkia alueelle. Samainen uutinen kertoo, että ”pari vuotta” sitten (vuonna 2013) nämä tankit katosivat alueelta. ”Palautuksen” kerrotaan tulevan Fort Hoodista, Texasista ja Fort Stewartista, Georgiasta. Näistä tankeista ”ainakin kolmanneksen” kerrotaan jäävän Grafenwöhriin. Loput jatkavat matkaansa Baltiaan, Puolaan, Bulgariaan ja Romaniaan.

Grafenwöhrissä oli tuolloin 30 Abrams-taistelupanssaria ja 30 Bradley-suojapanssaria. Näistä saatiin kasaan panssaripataljoona, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa on lehtitiedon mukaan kokonainen prikaatti, johon kuuluu tuplat Abrams- ja Bradley-tankkeja.

Vastaavaa liikehdintää Grafenwöhristä ulos on tapahtunut myös Saksan Bundeswehrin toimesta. Helmikuulta oleva uutinen kertoo Saksan toimittaneen 20 Marder suojapanssaria ja kuusi Leopard 2 tankkia sekä 450 sotilasta jo paikalla olevien 300 hengen lisäksi. Tämän siirron kohde oli Liettuan Ruklassa, joka on 100 km Venäjän rajalta.

Bundeswehrin alainen pataljoona pelottaa ympäristöään ja estää vihaa leviämästä Eurooppaan. Pelotetta kasvatetaan vielä 200 muun ajoneuvon joukolla ja 120 kontillisella tarvikkeita.

Baltian tueksi

Lehti kertoo vuoden 2015 ”palautuksen” olevan osa Atlantic Resolve -operaatiota, joka jatkuu vuoden 2016 aikana. Tätä perustellaan Ukrainan kriisin nousseilla paineilla. Lisäksi operaatio ”helpottaa yhdysvaltalaissotilastukikohtien perustamista Balttiaan ja Puolaan”, kertoo lehdelle kenraali Frederick ”Ben” Hodges.

Gfarenwöhrin harjoituskeskuksen (JMCTC) Hodges sanoo olevan ”sisäänrakennettu osa liittoutuman harjoittelua”. Osana isoa kokonaisuutta, johon kuuluu Saksan Bundeswehrin harjoitusalue (Wildflecken) Magdeburgin lähellä, Britannian Warminster, Turkin Istanbul ja Norjan Stavanger sekä Puolan Bydgoszcz.

Hodges on kerännyt esikuntaansa jo ainakin saksalaisen prikaatin kenraalin Markus Laubenthalin ja kertoo suunnitelmista, joilla esikuntaa halutaan saada kansainvälisemmäksi. Mukaan on kutsuttu ainakin italialaisia, espanjalaisia, tanskalaisia ja puolalaisia johtajia, ”mikäli ylimääräisiä sattuu olemaan”.

Ukrainan tankkikisajoukkue

Toista kertaa järjestettävään tankkikisaan oli kutsuttu edelläkin mainittu Ukrainan joukkue. Tästä kunniasta lähemmin kertoo samainen paikallislehti Onetz. Ukrainan ja USA:n sotilasyhteistyö alkoi jo 1990-luvun lopulla ja Ukrainan armeijan kenraalimajuri Oleksandr Pavluk kertoo ”lukevansa Ukrainan eurooppalaiseen perheeseen” ja korostaa maansa yhteistyötä Naton kanssa, johon tämä kutsu on looginen jatko.

Venäjän liitettyä Krimin itseensä vuonna 2014 on Ukraina ollut valmiina ”sotaan itäisen naapurinsa kanssa”, kertoo Pavluk lehdelle. Tämä tekee osallistumisesta erityisen tärkeän vertauspohjan liittouman muuhun toimintaan ja valmiuksiin kentällä.

Kisassa Ukrainan joukkue oli altavastaajana jo kaluston takia. Heidän T-64-tankkinsa hävisivät kaikessa uudemmille Leopardeille, Abrameille ja ranskalaisille Leclrec-tankeille. Kuitenkin Ukrainan joukkueella oli kokemusta huomattavasti enemmän, koska koko joukkueen kerrottiin ottaneen tositilanteessa mittaa T-72-vaunuista. Väitteen heitti ilmaan ukrainalainen kenraali.

Yksityiskohtana kerrottakoon, että kisan voitti Itävallan joukkue Leopard 2A4 -vaunuillaan, toinen oli Saksa Leopard 2A6 -vaunuillaan ja kolmas jenkit Abrams M1A2 SEP -vaunuillaan.

Meteli pelastaa?

Alueen lähellä sijaitsevien kaupunkien johtajilla on sydämen asiana äänestäjiensä hyvinvointi. Vieressä metelöivä leikkisota oikeilla pommeilla ei sovi kaikille. Peter Eckert (vihreät) ja Armin Nentwig (demarit) ovat ottaneet asiakseen melun kaupunkinsa Auerbachsin ympäristössä. ”Tähän ongelmaan täytyy löytyä ratkaisu, koska sallitut desibelirajat on ylitetty selvästi.”

Kaksikko on ehdoton siitä, että ammuntaratoja on siirrettävä tai niiden pitää poistua. Tämän voin itsekin allekirjoittaa, koska olen nostanut yhden suomalaisen hirsitalon alueen läheisyyteen, ja räjähdysten äänet olivat selvästi kuultavissa. Hämärällä saattoi jopa nähdä osumakohdasta taivaalle heijastuvat räjähdykset, ja uskaltaisin sanoa, että jopa ilmanpaineen tunsin muutaman kerran kattotöiden aikana.

Pelotteeksi itään!

Panssarivaunukisaa johtanut kenraaliluutnatti Hodges kertoi, että ”pelote” on paras puolustus ja että joukot ovat olemassa pelotteen takia – pelotteen, joka on suunnattu vihollista kohti. ”Vihollinen” kenraalille löytyy selvästä suunnasta: ”idästä!”

Mihin näitä panssarivaunukilometrejä kuljetetaan? Tuskin sentään takaisin kotiinsa, sillä ”vihollinen” on idässä ja ”pelote” on paras puolustus. Kertoman mukaan näiden tankkien kohde on Tanskan takana rannikolla, josta pääsee kätevästi takaisin jenkkeihin tai Brittein saarille, mutta tästä ratkaisusta puuttuisi pelote viholliselle, joka on idässä!

Uskoisin, että loogisin tankkien päätesatama on Norja.

Toivottavasti meidän pölkkypäämme eivät ole luvanneet näille metsäkoneille savottaa Suomen Lapista, vaikka isäntämaasopimus kenties läpimarssiin oikeuttaisikin.
¤


¤

PÄIVITYS 15.11.2017 klo 8:08: Lisätty editoinnissa kadonnut kappale ”Vastaavaa liikehdintää Grafenwöhristä ulos…”
¤

Pääasialliset lähteet

Frankenpost (5.11.2017): Bahnhof seit einer knappen Woche fest in der Hand des Militärs https://www.frankenpost.de/region/marktredwitz/Bahnhof-seit-einer-knappen-Woche-fest-in-der-Hand-des-Militaers;art2442,5814052

Onetz (02.01.2015): US-Panzer kehren nach Europa zurück https://www.onetz.de/grafenwoehr/politik/grafenwoehrwiesbaden-ausruestung-und-fahrzeuge-fuer-schwere-panzerbrigade-us-panzer-kehren-nach-europa-zurueck-d46412.html
¤

M1A2 Abrams -tankki harjoittelemassa toukokuussa 2015 Puolassa osana Atlantic Resolve -operaatiota. Kuva: kapteeni Spencer Garrison | Yhdysvaltain armeija (CC0)

178 KOMMENTTIA

 1. Tankit ovat sen kokoisia ettei niitä voi salassa pitkälle kuljetella ilman ilmituloa. Jos ne laivataan puolasta, niin saattavat ”ajautua” vaikka suomenlahdelle. Kunhan Putin ja Trump palaavat kaukoidästä, niin eiköhän sekin asia paljastu. Isäntämaa-sopimuksen myötä on myöskin siirreltävä ”rautaa”.

  • Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaati tankkeineen on palaamassa takaisin tukikohtaansa Coloradoon. NATO:n ”operaatio atlanttinen ratkaisu” jatkuu ja tilalle on saapunut lokakuusta alkaen suunnilleen yhtä tulivoimainen ysvaltain armeijan 1. jalkaväkidivisioonan 2.panssariprikaati.

 2. Myös venäjällä oli elokuussa vastaavanlaiset sotkoneilla pidetyt kilpaiilut,mukana oli kymmeniä valtioita,jopa natomaa Kreikka.
  Alkaa tuntua, että maailman aseteolliset klusterit tarkoituksella kirittävät toisiaan tässä mielettömässä kisassa,veronmaksajat kaikkialla ollaan saatu tämän toiminnan sponsoreiksi.

  • Kohta istuu Kimi Leopardissa eikä pikku kolhut Hamiltonin kanssa tunnu missään ja kansa hurraa, skoolaa ja mättää hodareita…..

 3. Naton tyydyttävä leikkimään kun paukut eivät muuhun riitä Kannattaa lukea artikkeli niin ymmärtää missä mennään.
  Muuten, nämä asiat on varmistanut myös Paul C Roberts.
  On olemassa kaksi myyttiä, jotka on syvästi taottu useimpien amerikkalaisten mieliin. Ne ovat äärimmäisen vaarallisia ja jotka voivat johtaa sotaan Venäjän kanssa.
  • Ensimmäinen myytti on myytti Yhdysvaltojen armeijan paremmuudesta.
  • Toinen myytti on myytti Yhdysvaltain haavoittumattomuudesta.
  Uskon, että on ratkaisevan tärkeää poistaa nämä myytit ennen kuin ne tulevat maksamaan meille miljoonia ihmishenkiä ja suunnatonta kärsimystä.

  Debunking two American myths
  There are two myths which are deeply imprinted in the minds of most US Americans which are extremely dangerous and which can result in a war with Russia.
  • The first myth is the myth of the US military superiority.
  • The second myth is the myth about the US invulnerability.
  I believe that it is therefore crucial to debunk these myths before they end up costing us millions of lives and untold suffering.
  http://thesaker.is/the-two-great-us-american-myths-which-can-result-in-a-war-with-russia/

  • Harmi että nämä hyvät artikkelit kuten tämä linkinkin ovat englanninkielisiä.
   Guugelin käännöksiin ei voi luottaa. Olen huomannut että sieltä tulee moni asia usein jopa aivan päinvastaisena kuin pitää olla.
   Vaikea ymmärtää miksi. Onko sekin tahallista? Esim. kun sanotaan että vastustaa jotakin niin kuukkeli saattaa kääntää että kannattaa…
   Siksi ne on aina tarkistettava ja suurimmat virheet korjattava.

 4. ”Palataan hiekanväristen jenkkivaunujen kuljetukseen, joka on ilmeisen selvästi liian suuri ollakseen jenkkien ”kisajoukkue”.

  Niin. Tuohon Grafenwöhrissä pidettyyn tankkikilpailuun osallistui Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaatista yksi pataljoona.

  Tuohon Eurooppaan vuoden 2017 alussa saapuneeseen 3. panssariprikaatin kalustoon kuuluu kokonaisuudessaan kuitenkin 87 x M-1A2 taistelupanssaria ,144 x Bradley jalkaväen taisteluajoneuvoa ,18 x M-109 Paladin telatykkiä, 499x Humvee maastoajoneuvoa ja noiden lisäksi satoja muita ajoneuvoja joten ei liene mikään ihme että junakuljetuksetkin ovat venyneet kilometrien pituisiksi. Tämän mukaan tuon prikaatin kaluston kuljetukseen tarvittiinkin peräti 35 junaa.

  http://www.eur.army.mil/organization/factsheets/Factsheet_3-4ID.pdf

  Yhdysvaltain armeijan 4. jalkaväkidivisioonan 3. panssariprikaati on menossa jo takaisin Yhdysvaltoihin ja sen tilalle on tullut lokakuusta alkaen Yhdysvaltain armeijan 1. jalkaväkidivisioonan 2.panssariprikaati jonka kalustoon kuuluu mm. 87 x M-1A2 taistelupanssaria, 125 x Bradley jalkaväentaisteluajoneuvoa, 18x M-109 telatykkiä ja satoja muita ajoneuvoja jne.

  http://www.eur.army.mil/organization/factsheets/Factsheet_2-1ID.pdf

 5. Isot pojat leikkimässä aikuisten leluilla!

  No varmasti ihan hauskaa touhua hieman kisailla tankeilla, mutta oikeassa modernissa sodänkäynnissä ei kyllä kateeksi kävisi näitä leikkijöitä. Tankkien elinkaari tuppaa olemaan aika helvetin lyhyt modernissa sodassa.

  Muutama vuosi taaksepäin, luin Saksalaisen ex-panssarikomentajan sanovan, että panssarivaunujen aika alkaa olla ohi nykyaikaisessa sodankäynnissä. Tämä siksi että ovat kuulemma liian helposti tuhottavia maasta ja ilmasta laukaistaville ohjuksille, täsmäpommeille ym.

  Mitään todellista uhkaa myöskään nämä tankkikolonnat eivät aiheuta Venäjälle.

 6. Nämä ovat tulevaisuuden asejärjestelmiä joita kehitellään ympäri maailmaa. Suuntaus on selvä, menemme kasvavalla vauhdilla miehittämättömien järjestelmien suuntaan. Nämä ovat kuitenkin pirun kalliita järjestelmiä ja niiden toimintavarmuudesta hankalissa olosuhteissa ei ole mitään näyttöä, joten näiden varaan ei vielä pitkään aikaan voida mitään laskea!

  • Niin kauan kun riistavaiston ohjaamat psykopaatti-pedot saavat olla vallassa ei toiveita aseriisunnasta voi elättää. Onneksi kuitenkin Itä näyttää esimerkkiä että on muitakin tapoja valloittaa maailmaa.
   Jospa se siitä vähitellen tarttuisi sionisteihinkin ? Tai ainakin siinä vaiheessa jos jäävät pieneksi vähemmistöksi.

 7. Mielenkiintoista murhetta joistain kymmenistä USA tai NATO joukkojen tankeista jotka kruisaa näytillä, kutsuttuna.

  Eikös ketään vaivaa ne yli 600 venäläistankkia jotka on karkuteilla, yllättäen ja pyytämättä, itäisessä Ukrainassa?

  • Tämä Watchdog Median viiden tunnin kooste-video [aikajana] paljastaa perusteellisesti, kuinka valtamedian narratiivi koskien Ukrainan tapahtumia ei täsmää videoilla kuvattujen todistajalausuntojen kanssa. Tämä video paljastaa myös selkeästi, kuinka internetistä oli löydettävissä huomattava määrä videoita, jotka todistivat kuinka Kiovan fasistipataljoonat hyökkäsivät lukuisissa kohteissa Ukrainan etnisten venäläisten kimppuun, vaientaen eri mieltä olevat kauhistuttavin ja murhaavin tavoin…kaikki tämä kameran edessä. Monet näistä kameran edessä tehdyistä murhista sisältyvät tähän dokumentaatioon. Videoihin sisältyy myös suuri määrä paikkatunnistettavaa kuvamateriaalia (suurilta osin ei länsimaissa nähtyä) aktiivisista ja Ukrainan sotavyöhykkeellä liikkuvista Ukrainan BUK-ilmantorjunta-järjestelmistä, ennen MH-17-lennon alasampumista sekä tämän tapahtuessa. Tämä on huomattavan tärkeä yksityiskohta, sillä itä-alueiden kapinallisilla (Kiovan mukaan terroristeilla) ei ollut lainkaan ilmavoimia, jota vastaan näitä BUK-järjestelmiä oltaisiin voitu käyttää. Näin herää kysymys: ”Ketä vastaan Kiovan joukot käyttivät näitä BUK-järjestelmiä?” ja ”miksi Yhdysvaltain senaattori John McCain sanoi CNN-kanavalla, että vallankaappauksen jälkeisellä Kiovan hallinnolla ei ollut BUK-järjestelmiä omistuksessaan?” Katso video MCainin kommenteista täältä.

   Se, mikä tekee tästä Watchdog Median videosta ainutlaatuisen on, että sen lisäksi että se sisältää aiemmin pitkälti ennennäkemätöntä kuvamateriaalia ja uutta informaatiota, kaikki ammattimaisesti tekstitettynä (englanniksi), hyödyntää se myös kartta-zoomaustekniikoita, jotka tarjoavat katsojalle täydemmän ymmärryksen sotaan liittyvistä tapahtumista. Tämä tapahtuu zoomaamalla tapahtumapaikkoihin ja näyttämällä näillä paikoilla kuvattuja videotallenteita, näin antaen laajemman ja tarkemman, valtamediasta poikkeavan, kuvan tapahtumista. Tapahtumien tarkat ajankohdat ja aikajana tuodaan videossa myös selkeästi esiin säännöllisin lisäyksin. Videon taustamusiikki ja helposti ymmärrettävä käännös/tekstitys antavat melkein elokuvamaisen tunnelman. Katsoja odottaa kärsimättömänä kuinka tässä kaikessa oikein käy, vaikkakin tänä päivänä ovat useimmat hyvin-informoiduista kansalaisista tietoisia näistä lännen valtamedian tarjoamista valheista, Irakin, Libyan ja Syyrian sotien tapaan.

   Kommentti: Videon tapahtumat etenevät monissa kohdin hyvin vilkkaasti, joten suosittelemme esim. ”karttakohtauksissa” pysäyttämään videon – ehtiäksesi lukemaan ja havaitsemaan enemmän yksityiskohtia.

   Henkilökohtaisesta perspektiivistä, seurattuani internetistä Ukrainan sodan tapahtumia täysin sen alkuvaiheista lähtien ja myös itse kerättyäni massiivisen määrän videoita ja informaatiota (videoillani on yli 5 miljoonaa katselukertaa), voin rehellisesti sanoa tämän uuden Roses Have Thorns-sarjan olevan ehdottomasti paras näkemäni tutkimus Ukrainan sodasta. Sarja on täysin ällistyttävä ja suuri palvelus ihmiskunnalle. Suosittelen näiden videoiden (ja tämän artikkelin) jakamista mahdollisimman laajalti, jotta se säilyy todisteena siitä mitä Ukrainassa oikeasti tapahtui ja jotta tulevat sukupolvet voivat oppia tämän totuuden, estääkseen vastaavia hirvittäviä asioita tapahtumasta tulevaisuudessa.

 8. ’Amerikkalaisuuden evankeliumia’ maailman joka kolkkaan – Hollywood ja CIA

  Hollywoodin yhteistyö puolustusministeriön, CIA:n ja hallituksen kanssa ei ole vain nykyajan ilmiö vaan se juontaa juurensa 1900 luvun alkuun. Los Angelesin studio kuluttaa miljoonia dollareita räätälöidäkseen historian totuutta nykyajan henkeen sopivaksi siten, että se edistää amerikkalaisuuden evankeliumin kulkua maailman joka nurkkaan.

  Kun Michele Obama ojensi Oscarin juhlallisin seremonioin Argo nimiselle filmille niin studio ei olisi voinut selvemmin paljastaa kuinka kiinteästi se on hallituksen politiikan takana sitä tukemassa.

  Soraya Sepahpour-Ulrichin mukaan Argo on puhdas propagandafilmi, jonka tarkoitus on lisätä amerikkalaisten vihamielisyyttä Irania kohtaan juuri sopivasti suunnitteilla olevan sodan alla.

  http://www.globalresearch.ca/oscar-to-hollywoods-argo-and-the-winners-are-the-pentagon-and-the-israel-lobby/5324333

  Ulkopuoliset politiikan tutkijat ovat jo kauan tienneet ja tuoneet julki kuinka Hollywood toimii maan politiikan tukijana, jonka takana taas on Israel ja sitä tukevat voimat. Argo on selkeä propagandafilmi joka häpeällisesti vääristelee totuutta hallituksen ja sen takana olevien voimien agendaa edistäen.

  Palkitessaan julkisesti ja juhlallisin seremoniamenoin median säestyksellä propagandafilmin Oscarilla Michele Obama suoritti teon, joka kertoi enemmän kuin tuhat sanaa. Hän alensi itsensä sotapropagandan välineeksi kuten filmin tuottajakin.

  Hollywood on tänä päivänä valjastettu yhä tehokkaammin edistämään maan hallituksen barbaarista politiikkaa ja muokkaamaan massojen tajuntoja militarismin ja omankädenoikeuden hyväksyvään suuntaan. Voisi jopa sanoa, että siitä on tullut valtava sotakone koska sota on aina tajunnan tuote.

  Näin se on yksi hyvin tärkeä valtamedian avustaja hankkeessa, jota petollisesti kutsutaan ’terrorismin vastaiseksi sodaksi’, sodaksi, jossa tarkemmin katsottuna oikeat terroristit ovatkin niitä, jotka lahtaavat sitä osaa ihmiskuntaa, joka puolustaa oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja elämän kunnioitusta.

  http://www.globalresearch.ca/screen-propaganda-hollywood-and-the-cia/5324589
  Foreign policy observers have long known that Hollywood reflects and promotes U.S. policies (in turn, is determined by Israel and its supporters).   This fact was made public when Michelle Obama announced an Oscar win for “Argo” – a highly propagandist, anti-Iran  film.  Amidst the glitter and excitement, Hollywood and White House reveal their pact and send out their message in time for the upcoming talks surrounding Iran’s nuclear program due to be held tomorrow –  February 26th.     
  Hollywood has a long history of promoting US policies.   In 1917, when the United States entered World War I, President Woodrow Wilson’s Committee on Public Information (CPI) enlisted the aid of America ’s film industry to make training films and features supporting the ‘cause’.  George Creel, Chairman of the CPI believed that the movies had a role in “carrying the gospel of Americanism to every corner of the globe.”
  It is important to understand Hollywood not only in the context of a multi-billion dollar industry, but the propaganda aspect of it and as one of  the most powerful and universal methods of spreading ideas through visual propaganda.  “Propaganda is defined as a certain type of messaging that serves a particular purpose of spreading or implanting a particular culture, philosophy, point of view or even a particular slogan”.   With this capability, Hollywood owns the world of ideas on a scale too large and too dangerous to ignore – see this excellent example by Gilad Atzmon – Hollywood and the Past.
  Atzmon writes:
  “History is commonly regarded as an attempt to produce a structured account of the past. It proclaims to tell us what really happened, but in most cases it fails to do that. Instead it is set to conceal our shame, to hide those various elements, events, incidents and occurrences in our past which we cannot cope with. History, therefore, can be regarded as a system of concealment. Accordingly, the role of the true historian is similar to that of the psychoanalyst: both aim to unveil the repressed. For the psychoanalyst, it is the unconscious mind. For the historian, it is our collective shame.”

  As Hollywood and the White House eagerly embrace “Argo” and its propagandist message, they shamelessly and deliberately conceal a crucial aspect of this “historical” event.  The glitter buries the all too important fact that the Iranian students who took over the U.S. Embassy in Tehran , proceeded to reveal Israel ’s dark secret to the world.  Documents classified as “SECRET” revealed LAKAM’s activities.  Initiated in 1960, LAKAM was an Israeli network assigned to economic espionage in the U.S. assigned to “the collection of scientific intelligence in the U.S. for Israel ’s defense industry” (Soraya Sepahpour-Ulrich Oscar to Hollywood’s “Argo”: And the Winners are … the Pentagon and the Israel Lobby)

  http://www.globalresearch.ca/hollywood-history-cia-sponsored-zero-dark-thirty-oscar-for-best-propaganda-picture/5324190

  • Ei siihen asiantuntijaa tarvita. Ajatelkaa Hollywood-elokuvien viholliskuvia pitkällä aikavälillä: saksalaiset, keltainen rotu, itäblokisti puhetta murtavat, keltainen rotu, lähi-itäläiset jne.

   Uudempi, rinnakkainen trendi on suojelevat robotit. Lastenelokuvissakin erinäiset transformerit, ihmeautot ja rescuebotit pelastavat nykyään maailman.

 9. Trumpin ’Painopiste Aasiassa matka’: Aseiden myynti Bonanza, rauhan vastainen matka.

  Trump’s Pivot to Asia: An Arms Sales Bonanza, An Anti-Peace Trip
  President Trump’s 5-country Asia tour has nothing to do with seeking peace anywhere, it has not even to do with diplomacy – it is entirely a warmongering business trip for the Military Industrial Complex. It is amazing that the world doesn’t catch on.
  Presidentti Trumpin 5-päivän Aasian kiertueella ei ole mitään tekemistä rauhan luomisen kanssa, ei edes mitään tekemistä diplomatian kanssa – se on täysin sotilaallisen teollisuuskompleksin työ- ja bisnesmatka. On hämmästyttävää, ettei maailma tätä tajua.
  Trump doesn’t like multilateral trade agreements, because – even though he is in control – he may not be in total control. He wants to call the shots, every shot. Literally. This is what this 8-day ‘pivot’ to Asia is all about. It is about selling weapons, ‘the best, the most accurate, the deadliest the world has ever produced. Trump’s words – almost. And repeated over-and-over-and-over again.
  Trump ei pidä monenkeskisistä kauppasopimuksista, koska – vaikka hän on hallitsee – kaikki ei ehkä ole hänen hallinnassa. Hän haluaa sanella ehdot, jokaisen. Kirjaimellisesti. Juuri sitä oli tämä 8-päiväinen ”pivot” Aasiaan. Kyse oli aseiden myymisestä, parhaista, tarkimmista ja tappavimmista mitä koskaan on tuotettu. Trumpin sanoja – melkein. Ja niitä toistettiin uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.
  Koko maailma tietää, että ainoa uhka koko ihmiskunnalle ovat Yhdysvallat – roisto-valtio, joka ei noudata mitään kansainvälisiä lakeja, ei kansainvälisiä sopimuksia – eikä välitä ihmiselämästä, ei edes omien kansalaistensa. Kymmeniä miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa on tapettu toisen maailmansodan loppupuolelta suoraan Yhdysvaltain armeijan tai Naton tai epäsuorasti Yhdysvaltojen palkkasotojen voimin sodissa, jotka tähtäävät täydelliseen maailman hegjemoniaan, ”Full Spectrum Dominance” – kuten PNAC-suunnitelma uudelle amerikkalaiselle vuosisadalle kuvailee. Juuri kukaan ei halua koskettaa tätä todellisuutta. Onneksi viime vuosina on syntymässä olevia maita, jotka uskaltavat vastustaa tappavaa hirviötä, vastustaa sitä, olla tottelemattomia ”pakotteista” huolimatta ja taloudellisten toimien avulla, kuten talouden irrottamisella petollisesta fiat-dollarista. Viimeaikaiset esimerkit ovat Venezuela ja Iran.
  But there is no doubt that the clear winner of this meeting was President Xi – with his calm manner and Tao philosophy of smiling and non-aggression.
  Mutta ei ole epäilystäkään siitä, että tämän kokouksen selkeä voittaja oli presidentti Xi – rauhallisella tavallaan ja Tao filosofian hymyilevän ja ei-aggressiivisella tyylillään.
  Hänen viimeinen pysäkki Vietnamin Da Nangissa jossa Trump osallistui APEC: n (Aasian ja Tyynenmeren talousyhteistyö) huippukokoukseen (10.-11. Marraskuuta), ja tapasi presidentti Putinin lyhyesti kokousten aikana.
  Miksi presidentti Putin halusi tavata Trumpia,… , jolla ei ole etiikkaa, joka ei noudata sopimuksia, lupauksia, monenkeskisiä sopimuksia tai edes kansainvälistä oikeutta – ?
  Amerikan yhdysvallat elää sotataloudesta, tuhoamisen ja kuoleman taloudesta.
  — lisää linkin hyvästä artikkelista
  https://www.globalresearch.ca/trumps-pivot-to-asia-an-arms-sales-bonanza-an-anti-peace-trip/5617667

  • jatkoa… Trump’s arms sale’s bonanza started actually already with Saudi Arabia, when he sold King Salman 110 billion worth of the best killer instruments – bombs, planes and tanks – America produces. A record weapon sales-contract.
   On the pivot’s second leg, South Korea – Trump trumped up his tone, not at all for peace but to threaten once more Pyongyang and the North Korean leader, the American bully cum President calls derogatorily the ‘Little Rocket Man’.
   Kim Jong-Un has no intention of attacking any country – but still has the memory deep inside, inherited by generations of North Koreans born after the atrocious Washington initiated 1953 Korean war, that devastated literally the entire country and killed 3 million people, about a third of the then North Korean population.
   – Where are we in this world? Does this man Trump not see how much he is despised? Or is he so sick to actually enjoy being hated?

   Ensimmäisen aseiden myyntikohde oli Saudi Arabia, sionistien koukuttama valtio joka on erehtynyt tallettamaan öljyvarojaan Jenkkilään.
   Toisen osuuden muodosti Etelä-Korea – siellä Trump kohotti äänensä, ei lainkaan rauhan puolesta, vaan uhkaillen jälleen Pyongyangia ja Pohjois-Korean johtajaa, joka vain puolustaa maataan ja jota Amerikan rehentelijäpresidentti kutsuu halveksien ”Little Rocket Man” mieheksi. – Missä me olemme tässä maailmassa? Eikö tämä mies Trump näe kuinka paljon häntä halveksitaan? Vai onko hän niin sairas että todella nauttii vihasta?

 10. Euroopan poliittiset ja sotilaalliset johtajat ovat pahasti kyykyssä kun eivät uskalla sanoa USAlle, että ”viekää romunne”.

  USA rahaa ja varastoi Eurooppaan 60-70-lukujen romujaan.

  USAn tankki Abrams on hyvä esimerkki, ylipainoinen, kömpelö, helppo tuhota, joka ei sovi nykyaikaiseen panssarisotaan eikä siitä ole Euroopan puolustajaksi eikä hyökkääjäksi, mutta silti Euroopan johtajat sallivat USAn uhota vanhoilla romuillaan Euroopassa.

 11. Tämä kuuluu tänne:

  Suomi aloittaa päällystettyjen teiden, siltojen, siltarumpujen yms. vahvistamiset USAn ja NATOn käskystä/pyynnöstä, jotta ne kestävät USAn vanhanaikaiset, ylipainoiset (romu)raskasaseet mm. tankit, panssariajoneuvot, lavetit jne.

 12. Tekniikka ja Talouslehdessä on artikkeli, jossa kerrotaan että on viimeisiä hetkiä kieltää tekoäly ja tappajarobotit. Tästä kertova video julkaisgiin viikon alussa ja mietteliääksi pistää, kun parvi minilennokkeja käy kimppuun…. Saman voisi ajaa parvi ampiaisia mutta ne pitäisi ensin kouluttaa kun kesä on liian lyhyt ja syksyllä ne kuolee muutenkin pois.

  https://m.youtube.com/watch?v=HipTO_7mUOw

  ”Kalifornian Berkeleyn yliopiston johtava tekoäly-asiantuntija Stuart Russell esittelee videon maanantaina tilaisuudessa, jossa käsitellään YK:n konventionaalisia aseita käsittelevässä tilaisuudessa, kertoo The Guardian.

  Russell varoittaa, että autonomisten aseiden kuten lennokkien, tankkien ja automaattiaseiden valmistaminen ja käyttö vaarantaisi ihmisten turvallisuuden ja vapauden. Lisäksi aika niiden kehityksen pysäyttämiseksi on käymässä vähiin.

  ”Videolla esitelty teknologia on yksinkertaisesti olemassa olevien kykyjen yhdistämistä. Se ei ole scifiä. Se on helpommin saatavilla kuin itseajava auto, jonka suorituskyvylle on paljon korkeammat standardit”, Russell sanoo.

  Elokuussa muun muassa Teslan Elon Musk ja Alphabetin Mustafa Suleyman varoittivat avoimessa kirjeessä, että tarvitaan välitön kielto, jotta vältetään tämän aseiden kolmannen murroksen tuleminen ruudin ja ydinaseiden jälkeen.”

  Lähde: http://www.tekniikkatalous.fi/videot/tappajarobottien-kieltoa-ajavan-kampanjan-video-saa-aikaan-kylmia-vareita-teknologia-helpommin-saatavilla-kuin-itseajava-auto-6687043

  Pienille Suomen kaltaisille maille ”tappajaroboteista” voisi olla jopa hyötyä, varsinkin kun niitä vertaa yhden hävittäjän hintaan, parvi tuollaisia herhiläisiä maksaa murto-osan ja komponentit sekä teniikka on jo olemassa.

  • Kerran, kun olin pieni, alkoi herhiläinen pyöriä ympärillä. Otin sulkapallomailan ja huitaisin.

 13. Niin paljon kuin ’pientä raketti pojua’ ilkutaankin niin jotenkin hyvältä tuntuu että joku uskaltaa pistää todellisia terroristeja kampoihin

  ”Pohjois-Korea rakentaa uutta ohjus­sukellus­venettä, joka voisi hiipiä huomaamatta kohteensa lähelle – tavoitteena on varustaa se ydin­räjähteillä
  TEKEILLÄ on mahdollisesti uusi Sinpo-C-luokan sukellusvene, 38 North arvioi. Kyseessä on uusi sukellusvenetyyppi. Kyseessä on entistä suurempi diesel- ja sähkömoottoreilla varustettu sukellusvene, jonka on tarkoitus kyetä ampumaan ballistisia ohjuksia.
  http://beta.oikeamedia.com
  Valmistuttuaan Sinpo-C olisi ilmeisesti Pohjois-Korean ensimmäinen toimiva ohjussukellusvenetyyppi. Muita sukellusveneitä Pohjois-Korealla on jo kymmeniä.”
  Tottako vai jenkkipropagandaa…? sama se mutta hyvä juttu kuitenkin

  • Suattaapi tuo robo olla tietokoneanimaatio tai sitten oikea robo, joka on ohjelmoitu tekemään juuri oikeanlaiset liikkeet.
   Sitten, kun robot laitetaan oikeasti tekemäänjotain vähän vaikeampaa, niin todellisuus paljastuu.

   Tässä robot vuodelta 2017 yrittää pelata fudista.
   https://www.youtube.com/watch?v=ijLgARRmAS4

   • Mutta missä vaihessa ollaan tekoälyn kanssa? Jopa tuollainen jalkapalloa pelaava typerä kömpelö droidi muuttuu tappajaksi tarvittaessa.

 14. Tekniikka on pirun pitkällä, Terminaattoria pukkaa!

  Vaikea sanoa, voiko ihmiskunta todella ajautua terminaattori-elokuvien kaltaiseen tilanteeseen, jossa tekoäly päättää julistaa ihmiset vihollisikseen, jolloin sota alkaisi ihmisten ja robottien välillä.

  Älypuhelimet, tietokoneet ym. laitteen joita käytämme jokapäiväisessä elämässämme, ovat todellisuudessa kuin ”museo”vehkeitä niihin laitteisiin verrattuna, joita on jo nyt kehitelty valmiiksi.

  Samoin Jenkkilän meille tarjoama f-35 on todellisuudessa eilispäivän tekniikkaa niihin lentolaitteisiin verrattuna, joita on kehitelty jo vuosia taaksepäin!

 15. Sotien, sodankäynnin, armeijoiden ongelma on länsimaissa se, että ne ovat älyllisesti heikompilahjaisten käsissä kun älyä mitataan mm. koulunkäynnillä, lahjakkuudella.

  Tekoäly sodankäynnissä tulee osittain korvaamaan puupää-kenraalit, mutta tekoäly ei kuitenkaan tee sodankäyntiä älykkäämmäksi pitkiin aikoihin, ei ainakaan USA-NATO-armeijassa.

  Ehkäpä jotkut yksittäiset operaatiot USA ja NATO pystyy toteuttamaan älykkäämmin, mutta sekin on epätodennäköistä, koska USA-NATO-armeijassa
  älyllisesti lahjattomat kenraalit, joita sota-alalle aika vaan rekrytoituu eivät luovu vallastaan vaan tekoäly tulee olemaan pitkään alisteinen tyhmemmilleen.

  Meillähän armeijassa tuo älyllsesti vino ja tyhmä rakennelma näkyy hyvin kun yleisen asevelvollisuuden vuoksi kouluissa pärjäämättömät älyllisesti heikompilahjaiset saavat komentaa ja käskeä älykkäämpiään maistereita, lisensaatteja, professoreita.

 16. Ei tekoäläy sen tähden kehitellä sotimiseen, että sota muutuisi ”älykkäämmäksi”, vaan sen tähden että miehiä säästettäisiin enemmän robottien sotiessa!
  Päätökset tehdään tulevaisuudessakin ihmisten toimesta jotka nämä robotit ohjelmoivat.

  Oletko kuullut semmoisesta laitoksesta kuin Maanpuolustuskorkeakoulu?

  Sieltä niitä sinun kehumiasi kandeja, maistereita ja tohtoreita valmistuu!

  • Maapuolustuskorkeakoulun kandidaatti-, maisteri-, tohtori-tutkinto eivät vastaa vaatimuksiltaan, rakenteeltaan siviilien oikeiden yliopistojen vaatimuksia. Siksi maanpuolustuskorkeakoulun kandidaatteja, maistereita, tohtoreita on vaikea kehua ja vaikea arvostaa.

   USAssa tilanne on toki vielä hirveämpi kun siellä armeijan korkeakouluissa lähes lukutaidotonkn mutta ainakin laskentotaidoton voi suorittaa korkeakoulututkinnon.

   Tekoälyä ei kehitetä armeijoissa miehistöjen säästämseksi vaan robottien kehittämiseksi. Roboteilla ei suinkaan pyritä ensisijaisesti miestappioiden vähentämiseen vaan suurempaan tuhovoimaan ja tehtäviin joihin sotilas, ihminen, ei pysty.

   • Sotakorkeakoulun tarkoitus ei olekaan valmistaa maistereita opettajiksi tahi mihinkään siviilitehtäviin vaan sotilasvirkoihin. Mitä mieltä sinä olet heistä ei vaikuta asiaan paskan vertaa!

    Robotit, kuten dronet nyt, ovat käytössä ja tulevat olemaan juuri miehistön säästämiseksi.
    Nämä ovat kuitenkin aina ihmisten ohjailtavissa, eivät itsenäisiä.

    • Höpö höpö,

     taistelurobotteja ja droneja ei kehitetä miestappioiden vähentämiseksi.

     Kun et asiaa ymmärrä niin valotetaan vähän: tankit, tykit, ohjukset, sukellusveneet jne. eivät vähentäneet miestappioita vaan lisäsivät niitä kummallakin puolella ja vielä sekä sotilaissa että siviileissä.

     Etkä selvästi tunne yliopisto-korkeakoulu-sotakorkeakoulu-maailmaakaan. Sotakorkeasta valmistuu sotilaita opetustehtäviin, siviiliyliopistoissa opettajilla on oma yliopisto, oma tutkinto.

     Puolustusvoimia pitäisikin uudistaa mm. niin, että kouluttautumattomilta ja pedagogista osaamista vailla olevilta sotilailta kiellettäisiin opetus tai ainakin rajattaisiin opetusta huomattavasti.

     Se olisi nopea keino älyllistää armeijaa edes vähäsen.

     • Maanpuolustuskorkeakoulusta valmistuu nimenomaan upseereita armeijan johtamistehtäviin, idiootti! Oletko noin pihalla siitä ”yliopistomaailmasta” josta suu vaahdossa lässytät?

      Dronet ja robotit ovat kehitelty juuri omien miestappioiden vähentämiseksi!
      tankit, tykit, ohjukset, sukellusveneet eivät ole robotteja. Niitä käyttää miehistö, paitsi ohjukset, joita niitäkin ohjaa ihmiset.

      Tulevaisuudessa lähes kaikkia näitä tullaan ohjaamaan miehittämättöminä versioina jolloin omia sotilaita ei tarvitse tuhlata perinteisen sodankäynnin tavoin.

     • Niin valmistuu upseereita mutta niin valmistuu upseerita opetustehtäviinkin idiootti, ja kaiken lisäksi ilman pedagogsia valmiuksia.

      Upseerit nimittäin opettavat armeijassa ja varusmehet.

      Heh heh, olet sinä puupää, että dronet ja robotit valmistetaan omien miestappioiden vähentämseksi, mutta entäpä kun vastapuolellakin on robotteja ja droneja.

      Minkä ikäinen olet, luuletko siis että dronet ja robotit taistelevat toisaan vastaan. Kuka sitten voittaa sodan, heh heh, robottiko vai drone.

      Tulevaisuudessa sodassa dronet ja robotit tappavat ihmisiä enemmän kuin aseet aikasemmin, sotilaita ja siviilejä.

     • Hekottele itsellesi propagandisti.

      Siinä vaiheessa kun tekniikka on tarpeeksi pitkällä etulinjassa taistelee dronet ja robotit ym. automatisoidut/ohjelmoidut asejärjestelmät.

      Tämä on suuntaus jota kohti liikutaan koko ajan. Se vie vielä aikaa, mutta niin kuin tuon Marcuksen lähettästä videosta voidaan havaita, tekniikka on jo nyt todella pitkällä.

      Eri asia on vielä se tekniikka joka on täysin suurelta yleisöltä piilossa ja salattu.

     • Heh heh heh, robottien ja dronejen etulinja, heh heh.

      Olet sinä lapsellinen.

      Robotit ja dronet iskevät sotilas- ja siviilikohteisiin sinne tänne ja jokapuolelle eikä mitään robottien ja dronejen lapsellsia rintama- ja kukkotappeluita ole kuin housuissasi.

     • Kyllä vain. Mm. Amerikkalaisten uusi häivepommittaja B-21 Raider ei tarvitse miehistöä ollenkaan. Hävittäjät lentävät pian miehittämättömien autonomisten siipimiesten kanssa taistelutehtäviä.

 17. “DON’T EXPECT TO LIVE MUCH LONGER.” Psychopaths Rule Our World
  — Paul Craig Roberts
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=161311

  “We are ruled by mindless, insane psychopaths,” Paul Craig Roberts tells us in a recent article. “These dumbshits are likely to get us all blown off the face of the earth. Don’t expect to live much longer.”

  The word “psychopath” has been tossed around so liberally nowadays that it has almost lost its ability to shock us any longer. Thus we learn that the two most powerful men in the world, Donald Trump and Vladimir Putin, are both incorrigible psychopaths. Curiously enough, both these “psychopaths” are adored by large numbers of people in their respective countries, though Trump considerably less so than Putin.

  Reportedly Donald Trump, in true psychopathic mode, is right now planning a first strike nuclear attack on Russia:

  At a recent Moscow security conference. Lt. Gen. Viktor Poznihir, Deputy Chief of the Main Operations Directorate of the Russian Armed Forces, stated at the Moscow International Security Conference that the Operations Command of the Russian General Staff has concluded that Washington is preparing a nuclear first strike on Russia.

 18. USA vie tankki- ym. ase-romuaan NATO-maihin luoliin mätänemään ja ruostumaan, mm. Norjaan, Baltiaan ym.

  Nyt on paljastunut, että luolasota ei toimi. NATO-mailla ei ole rahaa eikä resursseja pitää luoliaan kunnossa eikä huoltaa ja korjata jenkkiromuja.

  USAn yksinkertaiset kenraalit keksivät aseiden luolavarastoinnin vastaiskuksi Venäjän liikkuville, nopeasti reagoiville asevoimille. Kenraalit uskoivat, että luolien avulla USAn ja NATOn kömpelöt aseetkin ovat nopeasti käytössä.

 19. Samankaltaisia varastointimenetelmiä käyttävät kaikki, myös Venäjä.
  Ei aseita tänä päivänä säilytetä taivasalla!

  Huvittavaa muuten kun puhut ”Jenkkiromuista”.
  Venäjällä on itsellään vanhemmat tankit, tykit ym. kalustoa käytössä kuin lännellä.
  Ainoastaan ilmatorjuntaohjukset ja muutama muu kaluston osa, on uudempaa tuotantoa kuin lännellä

  • Toki Venäjäkn varastoi aseitaan, älä nyt lapselliseksi heittäydy, mutta Venäjä ei käytä taistelustrategianaan samanlaista luolastrategiaa kuin USA ja NATO joutuvat käyttämään.

   Syy on selvä, USAn ja NATOn logistiikka ei toimi, se on hidas ja liian pieni, USAn ja NATOn aseet ovat suureksi osaksi 60-70-80-lukua ja kömpelömpiä kuin Venäjän aseet, USAn ja NATOn taistelvalmius on 1 vuosi -15/20 vuotta. Venäjän asevoimat ovat nopeammat, liikkuvammat ja Venäjän armeijan uuden organsoitumisen ja päivystysmallin ansiosta sen eri aselajit ovat valmiina 24-48 tunnissa laajamittaiseenkin taisteluun kuten USA ja NATO saivat todeta Georgiassa 2008.

   Luolastrategiallaan ja NATO isäntämaasopimksella USA yrittää työntää aseitaan lähemmäksi Venäjää ja siten nopeuttaa kömpelöä armeijaansa.

   Abrams-tankki on oikein protyyppi romusta, vanhaa teknologaa, kömpelö, ylipainoinen, teknologisesti jälkeenjäänyt. Niitä noissa NATOn luolissa on.

  • Heh heh heh, robottien ja dronejen etulinja, heh heh.

   Olet sinä lapsellinen.

   Robotit ja dronet iskevät sotilas- ja siviilikohteisiin sinne tänne ja jokapuolelle eikä mitään robottien ja dronejen lapsellsia rintama- ja kukkotappeluita ole kuin housuissasi”

   Luitpa varsin valokoivasti ja surkeasti kommenttini!
   En sanonut , että nyt olisi robottien ja dronejen etulinja , vaan tulevaisuudessa kun tekniikka menee tarpeeksi eteenpäin idiootti!

   Automatisoituun ja ohjelmoituun(robotit) sodankäyntiin mennään koko ajan kiihtyvällä vauhdilla, mutta ethän sinä 40-lukua uudelleen elävä kommari sitä tajua.

   • Pieni muistinpalautus Diabolik kun et enää muista edes mitä mieltä olet ja mitä olet sanonut:

    ”Diabolik 20.11.2017 at 02:17
    Siinä vaiheessa kun tekniikka on tarpeeksi pitkällä etulinjassa taistelee dronet ja robotit ym. automatisoidut/ohjelmoidut asejärjestelmät.

 20. Ei kysymys ole mistään ”luolastrategiasta” vaan se on ainoastaan tehokas ja hyvä suoja aseille. esim. tankeille ja tykeille.

  Usan logistiikka on todennäköisesti yksi parhaimmista ja suurin koko maailmassa, oli sitä jo ww2:ssa.
  Heillä on myös suurimmat varastot nykyaikaisia aseita koko maailmassa.

  Suursodan valmistelu veisi miltä tahansa maalta pitkän ajan, tosin Jenkkilällä on suurin ja tehokkain vakipalveluksessa oleva armeija, joten heille nopea reagointi on helpompaa kuin muille maille.
  Heillä on myös ylivoimaisesti eniten kokemusta käytännön sotimisesta.

  Natomaiden aseet eivät ole 60-luvun tekniikaa, vaan suurelta osin uudempaa kuin Venäjän.

  Tästä huolimatta, en usko Jenkkilän suunnittelevan hyökkäystä Venäjälle, ainakaan nykyisin tunnetussa käytössä olevilla ase/asejärjestelmillä.
  Venäjällä kun tuppaa olemaan pirun tehokas ”viimeinen oljenkorsi”

  Vanha abrams tankki olikin ongelmallinen, mutta uusi, tänä vuonna armeijalle testattavaksi annettu M1A2 sep v.3, onkin ihan eri maata.

  • Mitäs vikaa vanhemmissa M-1 Abramseissa oli? Sitähän on aina pidetty yhtenä parhaana ellei jopa aivan maailman parhaana taistelupanssarina. Tuolla panssarilla on vertaansa vailla oleva tapposuhde:

   ”The first battle test for the tank was Operation Desert Storm in 1991. Abrams were extremely effective while in battle, causing big losses among enemy tanks (2000 Iraqi tanks destroyed). Only nine US M1 tanks were lost – seven were destroyed accidentally by friendly fire. and two of them were purposely destroyed to prevent capture. The only threat for the Abrams tank on the battlefield was… another Abrams tank.”

   https://www.mhistory.net/m1-abrams-interesting-facts/

   • Tuota sinun pitää kysyä USAn armeijalta, Abramsit kun on tuomittu jo romutettaviksi heti kun USA osaa ja pystyy rakentamaan uuden tankin.

     • 2020-luvulla tulee vielä M1A2 sep v.4. Siinä onkin sitten uutuutena mm. Trophy aktiivinen omasuojajärjestelmä. Jostain luin että M1A2 sep v.4:n varustukseen olisi suunniteltu kuuluvan myös autonomiset lennokit keräämään tiedustelutietoa ja paikantamaan maaleja Abramsille.

   • Äläkää pojat puhuko sontaa.

    USAn armeija on jo 3 kertaa sanonut että ei halua Abramseja, mutta kun USAlla ei muuta tankkia ole.

    Nyt USAn armeija on saanut läpi, että USAssa yritetään kehittää vuoteen 2030 mennessä kevyempi, nopeampi, modernimpi, teknisempi tankki.

    Pojat puhuu päivityksestä kun kysymys on siitä, että Israel teki Abramsiin pakolliset F-35t eli vaihtoi USAn ja Britannian avuttomat sähköiset sisuskalut, jotta antiikkista Abramsia voisi käyttää vielä tänäpäivänä.

    Kaikki USAssa ja NATOssa tietää vaikka Diabolik ja Marcus pojat eivät tiedäkään, että USAn armeija ei ole tyytyväinen päivityksiin, koska ne eivät paranna kömpelön ja jälkeenjääneen Abramsin ominaisuuksia kuin kosmeettisesti elinikää pidentämällä.

    USAn ja NATOn ongelma on, että Venäjä menee panssareissa kaukana edellä eikä USA ja NATO saa sitä välimatkaa 20-30 vuotta kiinni.

    Jos ja kun USAlla on uusi tankki ja NATOlla uusi Leopard joskus 2030-2040 niin Venäjällä on jo uudet tankit ja uudet versiot nyt jo ylivoimaisista T-90- ja T-14 -tankeista sekä robottitankeista.

  • Älä jauha roskaa.

   USAssa Pentagon on juuri käsitellyt USAn armeijan logistiikan ongelmia. USAn ja NATOn logistiikka on yksi heikoista lenkeistä.

   NATO-maiden luolat eivät ole aseiden varastointia vaan USAn ja NATOn yritys paikata huonoa logistiikkaa, hidasta kömpelöä hitaasti liikkuvaa armeijaa ja kömpelöä aseistusta ja pysyä perässä ja vastata Venäjän nopealle liikkuvalle sotavoimalle.

   Nyt USAn ja NATOn puupääkenraaleille tuli vaan tänka på:

   luolasrategiassa asehuolto ei toimi, aseiden pito käyttökunnossa on osoittautunut ylivoimaiseksi ja sairaan kalliiksi, USA ja NATOn luolamaat ovat riidoissa rahasta kun kumpikaan osapuoli ei halua maksaa luola- ja huoltokustannuksia, aseet menevät arvioitua nopeammn huonommiksi ja mikä puupääkenraaleille selvisi vasta luolien kaivamisen jälkeen Syyrian sodasta että aseet eivät ole turvassa luolissa ja että luolastratega ja -taktiikka on huono sillä Venäjä pystyy tuhoamaan aseluolat ohjuksillaan omalta alueeltaan Venäjältä ennen kuin USA ja NATO on saanuut yhtäkään asettaan ulos luolasta.

 21. USAlla ja NATOlla on luolastrategian lisäksi myös hökkeli- ja telttastrategia, jonne on piilotettuina ne hävittäjät ja helikopterit, jotka eivät ole lentokuntoisia ja joille ei ole riittäviä huoltotiloja kuten mm. F-22, F-35, F-16, F-15, Eurofighter, Black Hawk jne.

  • No käyppä Dabolik vaikka Norjassa, niin ei tarvitsisi täällä tyhmänä kysellä.

   Norjassa sinulle on USAn ja NATOn luola-hökkeli-telttastrategiaa yllin kyllin. NATO-luoliin Norjalta palaa rahaa satoja miljoonia vuodessa ja hökkeli-telttojen korvaaminen vaatii 2 miljardia.

   • Jos Diabolik Norjan USA-NATO -luola-hökkeli-telttastrategia ei kelpaa niin käyppä sitten vaikkapa NATO-Virossa, NATO-Puolassa, NATO-Romaniassa tai Japanissa.

     • Diabolik, oyetaan taas pikku oppitunti: luola ei sinänsä ole paha.

      USAlla ja NATOlla luolat ovat osa taistelu- ja sotastrategiaa paikkaamaan logistisesti, teknisesti, teknologisesti sekä organisatorisesti kömpelöä ja hidasta USA-NATO -armeijaa.

      Pohjois-Koreassa ja Kiinassa luolat ovat asevarastoja niin kun meillä ammusvarastoja, niillä ei ole aseita luolissa maiden rajojen ulkopuolella strategisssa valmiudessa.

 22. Hävettää mihin joukkoon Sauli Niinistö on USA-NATO-diileillään meidän sotilaamme, armeijamme ja puolustustahtomme sotkenut ja alentanut.

  Suomen NATOttajien lisäksi vain NATOn köyhissä sotilaallisesti mitäänsanomattomissa maissa kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa, joissa ei mitään kunnon aseistusta olekaan, syyntakeeton tietämätön kyykytetty kansa ylistää ja hurraa amerikkalasia 60-70-80 -luvun romuaseita kuten esim. 70-80 -luvun Abrams-tankkia.

  Abramsin arvosta ja tehosta nykysodissa saa kuitenkin hyvän ja rehellisen kuvan mm. Irakista:

  USA painosti Irakia ostamaan 140 Abrams-tankkia eikä kestänyt kauaakaan kun 100 Abramsia oli jo tuhottu https://www.google.fi/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn1.img.sputniknews.com%2Fimages%2F105858%2F10%2F1058581047.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fsputniknews.com%2Fanalysis%2F201710271058596984-iraq-army-tank-peshmerga-missile%2F&docid=T_YEIQWWKMxnjM&tbnid=kUIXf0MfsQd1JM%3A&vet=1&w=700&h=440&bih=922&biw=768&ved=0ahUKEwiamODl7s_XAhUpYpoKHeQkBLsQxiAIGygB&iact=c&ictx=1

 23. Tuo on vanha alkuperäinen Abrams.

  Eihän tuo yllätä, Ukrainassa on pilvin pimein tuhottuja Venäläispanssareita.

  • Niin se on siis USAn tankki Abrams, raato tältä vudelta 2017 Irakista.

   Se on niitä Abramseja, joita USA myy maailmalle ja NATO-maille, joita USA ja NATO varastoivat luoliin NATO-maissa Venäjän ympärillä, joilla USA ja NATO uhoavat hyökkävänsä Venäjälle ja voittavansa Venäjän ja joilla USA ja NATO väittävät puolustavansa Eurooppaa ja joita sinä ja Marcus ja jotkut muut proagandan ja amerikkalaisten sotalehtien ja Hollywood -sotaelokuvien uhrit kehuvat.

   • Minä kehuin uutta Abramsia, en tätä muinaismuistoa, tarkkuutta Tim!

    Tuo kuva ei ole tältä vuodelta, vaan 6 huhtikuuta 2003 otettu, Irakin sodasta!

    • Heh heh he mitä ihmeen uutta Abramsia, missäs niitä on taistelutoimissa.

     Sinä kehut USAn propagandaa Abramsista.

     • Abrams M1A2 ei ole uusi tankki. Se on päivitetty tankki ja niitä USAlla on nyt ehkä 15 kpl, jotka eivät taistelutoimissa ole.

      Kuten totesin sinä kehut Abramsin mainoslauseita.

     • Edes Israelin päivittämä Abrams ei pysty mitään Venäjän RPG – ja Kornet -panssaritorjunnalle.

     • Pst-ohjuksia ja Rpg-sinkojen raketteja vastaan Abramseihin tullaan asentamaan israelilainen Trophy aktiivinen omasuojajärjestelmä joka automaattisesti havaitsee tutkalla vaunua kohti ammutun raketin / ohjuksen ja tuhoaa sen ennen kuin se ehtii osua panssareihin.

     • Tullaan tullaan, mitä sinä vanhaa asiaa toistelet, kun on asennettu jo vähän yli 10:een.

      Viisaampaa olisi toistaa sitä, että Israelin Trophy ei pysty torjumaan Venäjän uusimpia RPG-ohjuksia.

     • M-1A2 tuli Yhdysvalloissa asevoimille aktiivikäyttöön 1992. Modernisointien ja päivityksien myötä se tulee näillä näkymin pysymään käytössä vielä pitkään 2050-luvulle asti. 👍

     • Noinhan sitä tyhmempi luulee kun ei tunne panssareita eikä ymmärrä panssaritaisteluja.

      Tuo Abrams-raato on lokakuulta 2017 Irakista, tuhottu ohjuksella.

     • Ei mikään panssarivaunu ole tuhoutumaton. Riippuupi mihin kohtaan osuu. M-1 Abramsin panssaria on lähes mahdotonta läpäistä jos ammutaan suoraan edestä vaunun raskaaseen rungon ja tornin etupanssareihin. Jos ammus taas osuu sivustaan tai tornin kattoon, ohuemman panssarin läpäisy onnistunee jopa venäläisellä panssarintorjuntaaseella.

      Venäjän armeija menetti ensimmäisessä hyökkäyksessä yhden päivän aikana Tsetsenian pääkaupunki Groznyihin yli 200 panssaroitua ajoneuvoa mukaan lukien kymmeniä reaktiivipanssaroituja T-80B & T-80BV hyökkäysvaunua. Groznyin puolustajat tuhosivat suurimman osan venäläisten panssareista väijytyksissä ampuen niitä RPG-singoilla juurikin sivustoihin tai tornin kattoon.

     • Vaikka noi venäläisten T-80:t olikin päällystetty reaktiivipanssareilla joidenka teoriassa olisi pitänyt estää panssarin läpäisy ja vaunun tuhoutuminen niin tappioihin on saattanut osaltaan vaikuttaa se että tutkimuksissa havaittiin joidenkin tuhottujen T-80 hyökkäysvaunujen reaktiivipanssareiden ”tiilien” olleenkin pelkkiä tyhjiä kuoria. Eli räjähdysaineet niistä oli mitä ilmeisemmin varastettu ja myyty eteenpäin parempaa käyttöä varten.

     • Venäjästä valehtelija, sekotat nyt tankit ja panssaroidut ajoneuvot Tsetseniassa.

      Ne on han eri pelejä jos et sitä tiedä, myös käyttö ja käyttötarkoitus on eri.

      T-80n tappiot Ukrainassa eivät johdu niinkään tankin teknisistä ominaisuuksista vaan USAn, CIAn, NATOn, Ukrainan sodanjohdon ala-arvousesta tavasta käyttää panssarivoimia.

  • Diabolik, vähän oppia taas sinulle:

   Ukrainan venäläiset tankit on tuhottu venäläisillä tankeilla ja venäläisellä panssaritorjunnalla.

   Ukrainan tankit ovat vanhentuneita, huonosti huollettuja eikä lainkaan päivitettyjä neuvostoajan tankkeja, joita USAn, CIAn, NATOn, Ukrainan sodanjohto ei osaa käyttää vaan on hävinnyt ja häviää jatkuvasti kaikki panssaritaistelut.

 24. Ukrainassa on tuhottu sekä Ukrainan sekä kapinallisten Venäläisiä tankkeja suuret määrät.

  • Ei ole panssaritaistelua, jonka USA, CIA, NATO, Ukraina olisivat voittaneet Itä-Ukrainaa Donbassia vastaan.

   Itä-Ukraina on ollut täysin ylivoimainen panssareiden käytössä ja panssareden sekä maajoukkojen yhteiskäytössä.

   • Venäjän avulla varustettuina myös uusilla T-90 vaunuilla ja monerneilla Venäläisillä panssarintuhooja ohjuksilla ym. Ilman näitä Idän sankarit olisi tuhottu jo aikoja sitten.
    Ukrainan armeija on myös sotinut typerästi ja voimia tuhlaten, joten ei ole mikään ihme, eikä idän kavereiden erityistä urhoollisuutta, että ovat olleet voitollisia.

  • Pieni oppitunti taas:

   Selvitä lukumäärät ja taistelupaikat Diabolik niin ehkä voisit tajuta mitä, missä ja miksi on tuhottu ja ei ole tuhottu.

   Pieni vinkki taistelun status quosta:

   USA, CIA, NATO, Ukraina tekevät iskuja Itä-Ukrainan alueelle ja yrittävät/yrittivät valoittaa Itä-Ukrainan Donbassin, Itä-Ukraina Donbass ei ole valloittamassa Kievin Ukrainaa vaan puolstaa aluettaan.

  • Pian niitä vasta tuhotaankin kun Javelin pst-ohjuksien toimitukset jenkeistä lähtevät käyntiin!

 25. Ei siitä nyt ollut kysekään, vaan siitä että venäläistankkeja on siellä tuhottu.

  Usa ei sodi Ukrainassa.

  • Juuri siitä on kyse. Ei ole kovin älykästä aivotoimintaa sinulta että Ukrainassa on tuhoutunut paljon venäläisiä tankkeja kun kummallakin osapuolella on vain venäläisiä tankkeja.

   Toki USA sotii Ukrainassa, mutta ei omilla joukoillaan vaan NATOn sodanjohdossa ja asiantuntijoina sekä NATOn erikoisjoukoissa.

  • Kuten totesin, ei kovin älykästä aivotoimintaa sinulta.

   Itä-Ukraina on ollut venäläistankeillaan täysin ylivoimainen USAn, CIAn, NATOn, Ukrainan venäläistankkeja vastaan.

  • Naurettavan helposti kuten sodat mm. Irakissa ovat osoittaneet. M-1A1 Abramsien raskaat 120mm DU nuoliammukset läpäisivät helposti satojen T-72:n paksun etupanssarin, menivät läpi ja tulivat vieläpä ulos T-72:n vaunun panssaroidusta persiistä.

   • So what? Isompi tykki tekee isompaa jälkeä, mutta eivät sodat mitään lasten tai jälkeenjääneiden leikkiä ole, missä isompi voittaa, vaikka sinä ja USAn-NATOn kenraalit niin luulettekin.

    Siksi USAlla juuri on hitaita, kämpelöitä, raskaita, sokeita, kuuroja, tyhmiä kehityksestä jälkeenjääneitä Abrams-tankkeja.

    USAn ja NATOn nykyiset käynnissä olevat panssaritaistelut ja niissä panssareiden taktinen käyttö ja osaaminen on ollut katastrofaalisen huonoa sekä Afganistanissa, Irakissa että Ukrainassa.

    Afganistanissa USAn ja NATOn kenraalit eivät ole osanneet käyttää tankkeja juuri lainkaan muuta kuin siviilikohteiden tuhoamseen. Mitään strategista hyötyä niistä ei ole osattu hyödyntää.

    Irakissa USAn ja NATOn panssarivoimat ovat kokeneet yhden suurimmista ja häpeällisimmistä panssaritappioistaan, missä II maailmansotakin alkaa olla lilliputtikamaa. USAn ja NATOn panssarivoimat, tankit joutuivat pakenemaan taisteluista täysin lyötyinä.

    USAn NATOn tuhnuaminen Ukrainassa on myös karmeta katsottavaa. Siinä, missä USAn, CIAn, NATOn, Ukrainan sodanjohto on menettänyt 500 tai 800 tankkia rajauksesta riippuen niin Donbas on menettänyt 80.

    • ”Irakissa USAn ja NATOn panssarivoimat ovat kokeneet yhden suurimmista ja häpeällisimmistä panssaritappioistaan, missä II maailmansotakin alkaa olla lilliputtikamaa. USAn ja NATOn panssarivoimat, tankit joutuivat pakenemaan taisteluista täysin lyötyinä”

     Tuo on mielikuvituksen tuotetta, ei oikeasti tapahtunutta historiaa.

     Tienvarsipommien ja miinojen takia menettivät muutamia tankkeja, mutta mitään laajamittaista panssarisotaa ei Irakissa käyty Abramsien ja kylmänsodan aikaisten muinaismuistojen välillä.

     • M1 Abramsin ilmaannuttua paikalle irakilaiset panssarivaunujen miehistöt usein mieluummin paskoivat housuunsa ja hylkäsivät T-72:t ja lähtivät elävänä kotiinsa kuin jäivät yrittämään epätoivoista yksipuolista taistelua joka olisi johtanut varmaan kuolemaan. M1 Abrams herättää vihollisissa samanlaista kauhua kuten aikoinaan Saksan Pantherit ja Tigerit!

     • HEH HEH, USA ja NATO käyttävät kaikissa mahdollsissa aseissaan köyhdytettyä uraania heikkotehousten aseiden ”kuulien”, kranaattien, ohjusten, pommien tehon lisäämiseksi.

     • Parantaahan se ammuksen läpäisykykyä olennaisesti . Tyhmäähän se olisi jättää käyttämättä.

     • Kunpa asia olisikin noin yksinkertainen, USAn ja NATOn sotilaita on sairastunut, invalidisoitunut, kuollut satajoa tuhansia köyhään uraaniin kun USA ja NATO on ampunut sitä omien sotilaiden niskaan ja kun USAn ja NATOn sotilaat ovat joutuneet käsittelemään sitä mm. granaateissa, ohjuksissa laivoissa, tankeissa tykistössä.

      Sitäpaitsi F-35 on taas yksi karmaiseva esimerkki, että kun laukaisualusta kuten F-35 on sökö niin ei köyhdytetty uraani ammuksissa, ohjuksissa, pommeissa sitä paranna.

   • Huh huh, näyttää tosi paljon Abrams pelottavan, kun Irakissa sissit tuhosivat 140stä Abramsista 100 alle aika yksikön maastoon, teille, hiekkaan, kaupunkeihin USA ei anna Abramsia viedäkään koska se on niin kömpelö että ei kaupunkitaisteluissa pärjää.

 26. Afganistanista ja Irakista on loistavia kertomuksia USAn ja NATOn teknologiauskovaisesta ”Minulla on isompi ase kuin sinulla”-sodankäynnistä, jota Svensson ja muutkn lapsenaivoiset suitsuttaa.

  Kun Afganistanissa ja Irakissa sissit räjäyttelivät USAn ja NATOn sekä NATO-kumppaneiden panssaroituja autoja ilmaan miinoilla ja tienvarsipommeilla niin USAn ja NATOn kouluja käymättömät kenraalit keksivät että ”laitetaan lisää panssaria niin siitäs saatte”.

  Ja niinhän USA laittoi.

  Sen jälkeen Afganistanin ja Irakin sissit alkoivat houkutella USAn ja NATOn uhoavia sotilaita ja ylipainoisia panssariautoja liejuisille alueille sekä vuorille ylämäkiin, mihin raskaasti panssaroidut autot tietysti hyytyivät ja sissien oli helppo listiä jalkapatikassa pakoon yrittävät USAn ja NATOn sotilaat.

  USAn ylipainoinen Abrams-tankki ei selviä mistään pehmeämmästä alustasta. Vastustaja tietää tasan tarkkaan missä USA-NATOn Abramsit liikkuvat ja missä eivät.

  Senkin takia USA ja NATO joutuvat kaivamaan niitä luoliin tänne Eurooppaankin lähemmäksi tulevia taistelupaikkoja.

  • Eipä Afganistanissa ja Irakissa ole kyse tankesta vaan yli- ja väärin panssaroiduista USAn ja NATOn ajoneuvoista sekä USAn ja NATOn tyhmästä sodanjohdosta ersus sissien älykkäästä taistelutaktiikasta.

   Venäjän ei tarvitse T-90ua kaivaa luoliin niin kuin USAn ja NATOn pitää kaivaa Abramseja.

   T-90 painaa alle 50 tonnia, Abrams 70 tonnia. T-90 toimintasäde yhdellä tankillisella on 2-4 kertaa pitempi kuin Abramsilla.

    • Heh heh, millä tiellä. Abrams ei kulje kuin vahvistetuilla teillä. T-90 kulkee teillä ja maastossa.

     Ja kun Abramsilta loppuu polttoaine niin T-90 jatkaa vielä satoja kilometrejä.

     Niin että se siitä sinun huippunopeudesta, 5 -10 km/h eroa.

     • Heh. Abrams ajaa tuollaisen pienen kevyen T-90 rääpäleen yli ja murskaa sen ;))

     • Noinhan sitä jättiläisiin uskova luulee,

      mutta ei aja yli eikä murskaa koska Abrams ei saa kiinni T-90iä niin kömpelö Abrams on ja niin ketterä T-90 on.

    • Normaalikaasulla Abrams kulkee 400 km, T-90 550 km.
     Täyskaasulla turbo päällä Abrams kulkee 300 km T-90 täyskaasulla 500 km.
     Täyskaasulla turbo päällä maastossa Abrams kulkee 200 km, T-90 500 km.

     Jos kysymyksessä on vihollistulen väistäminen, nousut, laskut, piilot, täyslasti, tulittaminen, ero tankkien toimintasäteessä sen kun kasvaa T-90n hyväksi ja Abramsin tappioksi.

     Ei siis ihme, että USA ja NATO joutuu piilottelemaan niitä luoliinsa.

     • ^^ Näin siis ”Neuvostoliitto tänään” tietotoimiston tiedotteen mukaan.

 27. T-90 ei todellakaan kulje täyskaasulla 500 km, lopeta paskapuheet!
  T-90:nen toimintasäde on tietysti suurempi, koska painaa yli 20tonnia vähemmän.

  Tämä ei kuitenkaan ole tullut ilmaiseksi, panssarointi on huomattavasti heikompi kuin Abrams M1A2 sepissä, joka oli tullessaan maailman voimakkaiten suojattu tankki.

  • Älä intä. Älä itke. Lue dataa: kyllä kulkee ja puolikaasulla 550 km.

   Tottakai T-90 on kevyempi panssarointi. Vain tyerykset ja suuriudenhullut amerikkalaiset rakentavat 70 tonnia painavia panssarikasoja.

   T-90 salaisuus on tehokkaampi panssari, panssarpeitto ja panssarimuotoilu.

   Maailman suojatuin tankki on Venäjän T-14, T-90llä on myös hyvä suoja, Abrams M1A2n israelilainen Trophy-torjunta ei pysty torjumaan mm. Venäjän uusimpia RPG-ohjuksia.

   USA ja NATO ajavat Abramsinsa nopeasti luoliin jos Venäjän T-14 tai T-90 tai T-72 tai RPGt tai Kornetit eri versioineen ilmaantuvat lähimaastoon.

   • Abramsien nykyiset M829A4 alikalipeeriset DU-nuoliammukset tuhoavat tuon T-90:n turvallisen välimatkan päästä aivan kuten aiemmat tuhosivat M829A1:lla venäläiset T-72:t!

    • Niinpä niin, kas kun eivät ole tuhonneet kuten eivät sinun hehkuttamasi Javelinitkaan.

     Niin että USAn armeijan mainosesitteitä täällä taas propagoit.

     • Tilastot ei valehtele. Mikäli haluat voittaa sodat osta tavaras jenkkeistä!

     • Venäjästä valehtelija, älä sinä rupea puhumaan tilastoista kun et ole käynyt kouluja.

      Eniten sotia on aloitettu amerikkalaisilla aseilla ja eniten sotia on hävitty amerikkalaisilla aseilla. Amerikkalaiset aseet ovat maailman kalleimpia. Venäjä ja nyt jo Kiina valmistaa amerikkalaisia aseita ja asejärjestelmiä parempia aseita.

 28. Yllättävän kestäviä nykypanssarit kyllä ovat!

  Videolla Syrian kapinalliset ampuvat T-90 tankkia TOW-ohjuksella ja näkyy kaverit vielä tulevan omilla jaloillaan ulos tankista!

  https://www.youtube.com/watch?v=Y6a0ydRTqX8

  Videon lopulla näkyy jokin muu, ilmeisesti ilmasta laukaistava tehokas tankintuhoojaohjus joka räjähtää tankin yläpuolella, niin että mutterit roiskuvat pitkin pientareita!

 29. No eipä ollutkaan ilmasta laukaistava vaan yksi TOW:n varianteista: TOW 2B, joka on suunniteltu räjähtämään kohteen yläpuolella!

 30. Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Turkissakin on kansanliikkeitä ja rauhanliikkeitä, jotka haluavat USAn ydinaseet pois maastaan, mutta USAn, CIAn, NATOn agentit tekivät töitä poliitikkojen ja puolueiden parissa ja soluttautuivat noihin kansanliikkeisiin, jolla vastustus saatiin hajalle ja kontrolliin.

  Nyt kun USA ja NATO kaivavat aseitaan luoliin ja piilottelevat niitä varastoihin ja hökkeleihin pitkin Eurooppaa on aivan varmaa, että USAn, CIAn, NATOn agentit tekevät samaa manipulaatio-lobbaustyötään Euroopan eri maissa ja lisäksi nyt niillä on tukenaan vielä Suomessa toimiva USAn, CIAn, NATOn, EUn, Sauli Niinistön infosodan Hybridiosaamiskeskuskin.

 31. USA ja NATO ei kaivele maanalle luoliin vain tankkeja vaan myös ohjusten, tykistön lavetteja, panssaroituja ajoneuvoja, joita USAn ja NATOn logistiikka ei pysty eikä ehdi siirtämään sotatoimialueille ajoissa.

  Nythän USA ja NATO ovat taistelleet armeijattomia ja puolustuskyvyttömiä maita vastaan, joten logistiikka on päässyt rapautumaan. Venäjää ja pian Kiinakin vastaan USAn ja NATOn hidas, kömpelö armeija ja hidas, kömpelö, liian pieni logistiikka tietävät varmaa häviötä.

  Tankkien, lavettien, panssarisjoneuvojen lisäksi USA ja NATO piilottelee NATO-maihin ohjusten ydinkärkiä, köyhän uraanin kärkiä (myös NATO-isäntämaa-Suomeen), ydinpommeja, fosforipommeja, kaasuaseita, kemiallisia aseita, joita USA ja NATO eivät uskalla kuljettaa sodan aikana kuin täydennyksinä logistiikan huonon puolustuksen takia.

 32. USAn ja NATOn kenraalit myös, jotka ovat pääosin koulussa menestymätöntä älykkäimmille kateellista ja katkeraa ”roskajoukkoa” eivät meinaa tajuta sitten millään, että aseiden hautaaminen luoliin vaikkakin lähemmäksi hyökkäyskohdetta ei tee USAn ja NATOn armeijasta nykyaikasta liikkuvaa sotavoimaa vaan päinvastoin.

  Eipähän USAn ja NATOn kenraalit ole vielä tajunneet sitäkään, että sotia ei voiteta siviilejä tappamalla vaan ihmettelevät ja keskittyvät peittelemään, että ovat hävinneet mm. Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Syyriassa jne.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here