Niin kuin kaikki hyvin tietävät tämä kesä ei ole ollut suomalaisen maataloustuotannon kannalta paras mahdollinen.

Savon Sanomat kirjoittaa 10.11.:

”Leipä ei maailmasta lopu, vaikka Savon viljasato hiipuisi olemattomaksi. Suomen kannalta kysymys on kuitenkin vakavasta asiasta, jonka vaikutukset ulottuvat paljon yksittäisiä maatiloja kauemmaksi. MTK Pohjois-Savon mukaan huonon viljasadon aiheuttama lisärahoitustarve maakunnan tiloille on nyt vähintään 25 miljoonaa euroa. Koko maassa puhutaan arviolta 200 miljoonan euron menetyksistä.”

Ja lehti jatkaa:

”Syy katovuoden tuomaan kriisin ei ole pohjimmiltaan poikkeuksellisissa luonnon olosuhteissa vaan pitkäjänteisessä maatalouspolitiikassa. Tuottajahinnat ovat yksinkertaisesti liian alhaalla, jotta Suomessa voitaisiin luottaa kotimaisen elintarviketuotannon jatkuvuuteen. Ellei maataloudelle löydy apua, on hyväksyttävä ajatus tuotannon ja samalla ruokaomavaraisuutemme katoamisesta. Viljelijät tekevät työnsä, mutta vastuu kokonaisuudesta on valtiolla.”

Huonomminkin voisivat asiat olla

”Oli vuoden 1867 talvi noin puolivälissä. Ankara talvi se oli, jopa niin ankara, ettei se mene koskaan pois mielestäni. Ei muuta kuin pyryä ja pakkasta, pakkasta ja pyryä. Parikin viikkoa kesti järkähtämättä yhtämittaista neljänkymmenen asteen pakkasta, ja tavasta tuli taivaan täydeltä myrskyn kanssa lunta, niin ettei eteensä nähnyt. Toisin aioin itätuuli tuulla uilotti parisen viikkoa yhtämittaa, ajaen paksua ja höllää lumikerrosta kauheoihin kinoksiin huoneitten ympärille ja metsän laitoihin. Silloin oli paleltua ihmiset ja eläimet.

Alinomaisten pyryjen ja kinostamisien tähden oli kaikkialla niin paljon lunta, ettei moniin vuorokausiin päässyt liikkeelle tarpeitakaan hankkimaan. Metsässä hevoset eivät päässeet muuten kulkemaan kuin uimalla; surkealta näytti, kun hevoset mähkivät eteenpäin ja lumi seljän yli lainehti. Ei ollut silloin kulkeminen leikin tekoa. Usein piti miesten rupeamittain pahimmissa paikoissa polkea ja pahnata tietä, jos mieli oli vähänkään päästä liikkumaan.”

kertoo Pietari Päivärinta oloista, joista seurasivat suuret nälkävuodet Suomessa (1866–68):

”Tuskin oli rekikeli tullut, ennenkuin kerjäläisiä alkoi tunkeentua meidänkin pieneen niemimaahamme. Niitä kulki jalan, hevosella ja toisia reslakelkkaa perässään vetäen. Usein semmoisilla kelkkamiehillä oli koko perhe mukana: isä, äiti ja lapsiliuta lisänä. Nuorempia isä ja äiti heti kelkassa ryysyihin käärittyinä ja vanhimmat tallustelivat jäljessä. Ei harvoinkaan tapahtunut, että jalan kulkevat perheet olivat niin alastomia, sairaloisia ja kuihtuneita, että heitä täytyi hevosella siirtää toiseen taloon ja kääriä heitä peitteillä, etteivät välille paleltuisi.”

Pietarin aikoihin arvioidaan kuolleen noin 200 000 ihmistä eli noin kymmenesosa kansasta nälkään ja aliravitsemuksen aiheuttamiin tauteihin.

Suurten nälkävuosien aikaan ei ollut leipäjonoja. Syötäväksi kelpasi niin pettu kuin jäkäläkin, olutta pantiin oljista ja leipää leivottiin vaikka suolaheinän siemenistä.

Jos ajatellaan maailmanlaajuisesti, suurin hätä lienee Jemenissä. Siellä miljoonat uhkaavat kuolla nälkään. Tämän lisäksi maassa riehuu koleraepidemia, joka korjaa omaa satoaan.

Globaali maailma kasaa pääomia ja rikkauksia globaalisti, mutta hätä ja kärsimys saavat pysyä lokaalina. Jemenissä jopa neljä ihmistä makaa koleran kynsissä samassa sängyssä. Iltahämärissä kiemurtelee leipäjono Karjaalla suljetun K-kaupan nurkalla.

Ainoa loputtomiin uusiutuva luonnonvara maailmassa tuntuu olevan puute ja kurjuus. Nälän voi tyydyttää, ahneutta ei. Ennen sanottiin:

Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostaankaan.

 


¤

Kuva (uud.rajattu): Anneli Salo (CC BY-SA 3.0) via Wikimedia Commons.

47 KOMMENTTIA

 1. Jemeniläiset ovat yksi sukusiittoisimmista kansoista maailmassa ja luonnollisesti Islamilaisen kulttuurin piirissä. Neuropsykologisesti ihmisen agressiokäyttäytymistä ajatellen ahdasmielinen Islamilaisuus on barbaarisimpia ja väkivaltaisimpia kulttuureita sen aivojen fysiologian vastaisen perustavanlaatuisen soveltumattomuuden vuoksi. Islam on väkivaltainen kulttuuri, jossa rauha on aina tilapäinen tila sen aiheuttamien sietämättömien sielullisten paineiden vuoksi, joille ainoa purkautumistie on väkivalta. Mikäli muslimit pitävät kiinni ”perinteistään”, ei ulkopuolisilla ole massamurhaamisen lisäksi muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä heidän valintansa. Kaikki materiaalinen apu tullaan valjastamaan väkivallan jatkumoon. Koska on käynyt ilmeiseksi, että insesti yhdistettynä väkivaltaiseen kulttuuriin tekee joitain poikkeusyksilöitä lukuunottamatta arabit täysin soveltumattomiksi länsimaisiin yhteiskuntiin, lienee parasra antaa heidän saada oppinsa kantapään kautta.
  ”Ymmärtämällä” Islamia saamme vain lukea otsikoita, kuten ”nuori syyrialaismies raiskasi ponin Berliinin lasten eläintarhassa”.
  Linkki alkuperäiseen Berliner Morgenpost:n artikkeliin(saksaksi)
  https://www.morgenpost.de/berlin/polizeibericht/article212502451/Junger-Mann-vergeht-sich-sexuell-an-Pony-im-Goerlitzer-Park.html
  Englanninkielinen teksti aiheesta:
  https://vladtepesblog.com/2017/11/10/berlin-syrian-rapes-pony-on-childrens-farm-in-public-park/
  Tarina löytyy helposti googlettelemalla.
  PS. Itse harrastan verosuunnittelua, etten joudu auttamaan työlläni tälläisten ihmisten ymmärtäjiä, vaan kykenen huolehtimaan asioistani tavalla, joka mahdollistaa myötätunnon tai sen puutteen oman harkintani mukaan myös vaikeina aikoina!

  • ””Ymmärtämällä” Islamia saamme vain lukea otsikoita, kuten ”nuori syyrialaismies raiskasi ponin Berliinin lasten eläintarhassa”.”

   Kunniakansalaisten tekemiä raiskauksiahan on Suomessakin lisääntyvässä määrin, vaikka rikollisten vallanpitäjien Polpo yrittääkin peitellä niitä. Sen takaavat valtaVALEmedian viherpunikki-toimittajien tyhmentämät suomalaiset antamalla kerta toisensa jälkeen vaaleissa valtakirjan EU-diktatuurin ostamille EUnukeille jatkaa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista valkoisen kansanmurhan toteuttamista. Ks. ”Suomen tuhoamisohjelma”, http://magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

  • > ahdasmielinen Islamilaisuus on barbaarisimpia ja
   > väkivaltaisimpia kulttuureita

   Meidän ei pitäisi mennä (varsinkaan aseellisesti) korjaamaan toisten kulttuurien ”virheitä”. Nuo virheet ovat kuitenkin väestön luontaisten ja perinnöllisten ominaisuuksien seurauksena tulleet vallitsevaksi käytännöksi kuhunkin yhteisöön. Ne vaan ovat toimivia käytänteitä omassa ympäristössään.

   Sama koskee myös kulttuurien muuttamista siten, että tuomme toisen kulttuurin jäseniä omaan yhteisöömme, jotta he ”oppisivat paremmiksi ihmisiksi”. Meidän kaltaiseksemme. Myös tämä ”meidän kaltaisuus” on meille ominainen kulttuurinen erikoisuus ja toimii tässä yhteisössä, mutta ei muualla.

   • Kuinka montaa länsimaista lähtöisin olevaa elätetään Islamilaisissa maissa vastikkeetta, koska heitä ei huvita tehdä töitä ja heitä uhkaisi nälkäkuolema, työpaikka tai peräti uskonlahko pappeineen? Heidän ”kulttuurinsa ei toimi”. Joko me hyväksymme heidän arvottomuutensa tai lopetamme heidän kulttuurinsa ”ylijäämän” piittaamattomuuden tai väkivallan keinoin. Väite ”toimii paikallisesti” on puhdasta roskapuhetta.

  • Länsimainen kulttuuri ja talous on sairas välittömän ja välillisen tappamisen ja ryöstämisen kone, joka ei sovellu maailmaan, joka on vuosikymmenet tuottanut aseita ja armeijoita mm. islamilaisen kulttuurin tuhoamiseen.
   Meidän ainoa jäljellä oleva oikeutemme on mahdollisimman täydellinen tuho ja julma kuolema.

   • Ole ystävällinen ja käytä länsimaista vapauttasi tehdä niin tuskallinen itsemurha kuin haluat, mutta älä puhu puolestani soopaa. ”Länsimainen kulttuuri” on kyennyt tuottamaan enemmän ja useammille, kuin mikään tähänastinen tunnettu kulttuuri ja jos katsot miten muut kulttuurit kohtelevat ympäristöä ja muita ihmisiä ainoa ”vika” meissä on ylivertainen kyvykkyys käytännön sovelluksissa. Sinun masentuneet horinasi kuitattaisiin ”varoittavana esimerkkinä väkivaltaisesti” lähes kaikissa muissa kulttuureissa. Se, että länsimaissa kehitys on ottanut viime vuosikymmeninä monissa asioissa takapakkia on lähinnä seurausta pyrkimyksestä nähdä arvokasta siellä missä sitä ei ole.

    • ’..Se, että länsimaissa kehitys on ottanut viime vuosikymmeninä monissa asioissa takapakkia on lähinnä seurausta pyrkimyksestä nähdä arvokasta siellä missä sitä ei ole..’
     Turhaan puolustelet ja kaunistelet. Juuri länsimaisen kapitalismin (sitä tämä kulttuuri todellisuudessa on) takia maailma on tuhon partaalla. Yrittäisit ymmärtää mitä judeo-kristillinen tarkoittaa: sionistien valtaa ja sitä että ihminen (Mammona) nousee jumalaksi.

     • Arvoisa Truth Hunter, yksilölliseen kyvykkyyteen perustuva länsimainen kulttuuri on hajoamassa kollektivistien vaatimuksiin tasa-arvosta ja keskitetyistä ratkaisuista, joista rikolliset päättäjät pääsevät hyötymään.
      Meillä on teknologisia keinoja yleiseen hyvinvointiin, mutta niitä kriminalisoidaan sekä marginalisoidaan ”täytyy edetä heikoimman ehdolla” verukkeilla ja kun heikommatkin ymmärtävät etunsa, kollektivistit maahantuovat ”vielä heikompia”.
      Tämä ei ole länsimaista kulttuuria, kuten eivät esimerkkisikään.Noita hyväksikäytön muotoja harrastivat jo egyptin faaraot, tosin räikeämmissä, sekä karkeammissa muodoissa. -Mitä tapahtui itsenäisten yksilöiden oikeudelle tehdä ja kieltäytyä yhteistyöstä, tai sopimusvapaudelle?. Vapauden ensimmäinen tunnusmerkki on oikeus sanoa: Ei kiitos.

     • ’..Tämä ei ole länsimaista kulttuuria, kuten eivät esimerkkisikään..’
      Kaikki mitä länsimaissa tapahtuu on osa länsimaista kulttuuria. Mitä muuta se voisi olla?
      Aivan samoin kaikki mitä tapahtuu ihmisen elämässä on hänen elämäänsä eikä kenenkään muun.

     • Jos lyön naapuria kivellä päähän, tuleeko siitä osa ”länsimaista kulttuuria”, vai olenko ”kulttuurirasistinen ’kulturelli’, kun pyrin näkemään eron inhimillisessä kusipäisyydessä ja länsimaisessa kulttuurissa”? Oliko se ”länsimainen kulttuuri”, joka lopetti jo ennen Egyptin faaraoita alkaneen orjakaupan Afrikasta, ennen nyky- arabien ”ryhdistäytymistä vastustamaan kulttuuri-imperialismia”, vai vain länsimaisen julmurin halu jättää poloiset afrikkalaiset oman onnensa nojaan? Voisiko olla, että yksi osa läntisen kulttuurin menestystä on ollut halu antaa kyvykkäille tilaisuus näyttää mihin he pystyvät, niin hyvässä kuin pahassa?
      Uskotko todellakin, että länsimaat ansaitsevat perikatonsa hyljättyään arvokkaan proteiinilähteen kanssaihmisissä, kuten Kiinan kulttuurivallankumouksen hurmoksellisessa nälänhädässä, Aghori-joogien Intian perinteessä tai lukuisissa Afrikan konflikteissa on viitoitettu. Olisinko ylevämpi jos lävistäisin naapurini terävällä kepillä ja paahtaisin hänet nuotiolla tähtitaivaan alla?

     • ’..Jos lyön naapuria kivellä päähän, tuleeko siitä osa ”länsimaista kulttuuria”,..’
      Kyllä siitä tulee… kuten tulee siitäkin että tänne raahataan nyt väkeä joka ei tänne kuulu.
      ’..Voisiko olla, että yksi osa läntisen kulttuurin menestystä on ollut halu antaa kyvykkäille tilaisuus näyttää mihin he pystyvät, niin hyvässä kuin pahassa?..’
      Menestystä on kiistatta ollut joissakin asioissa mutta liian paljon sellaista joka johtaa perikatoon. Siksi tämä kulttuuri ei kestä kuten varmaan olet havainnut itsekin, se mätänee sisältä käsin.
      Ei tämä minusta ole menestystarina. Jos olisi sen pitäisi koko ajan kehittyä parempaan suuntaan.
      Elän paremman toivossa, sellaisen joka ei panosta liikaa teknologiaan, mammonaan ja veltostavaan mukavuuteen. Voi olla ettei sellaista koskaan tulekaan mutta se on eri asia.

     • Jatkona ylläolevaan
      Athens and Jerusalem – Gilad Atzmon at Reading International Festival (video)
      In this talk (22.10.2017), Gilad Atzmon delves into the crucial dichotomy between Athens and Jerusalem. Atzmon argues that the dystopia in which we live is the direct outcome of a Jerusalemite set of ‘correct ideas’ over the Athenian search for reason, essence and logos.
      Tyranny of correctness, Identitarian divisiveness, the battle against historicity are symptoms of Jerusalemite thinking, they did little but derail the Western ethos.
      To rescue ourselves and what we believe to be our civilisation, Athens must be reinstated.
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=160031

    • Länsimainen korkea elintaso perustuu imperialistiseen ryöstöön ja sotiin. Ei mitään aihetta ylpeilyyn. Kaikki rikkaus on köyhiltä varastettua.

     • Why is Western Society Toxic?
      “Increasingly, Western society is an open-air mental asylum run by psychopaths.”

 2. Ei ole ilmansuunnalla väliä, koska kaikkialla tehdään vain pahaa. Alkuperäisen suunnittelijan ollessa ” lomilla”, vastaanpurnaajalla on vapaat mahdollisuudet tuhota maapalloa, ja sen asukkaita, mielensä mukaan. JOBIN kirjassa on selvä esitys kenellä on ohjakset maapallolla meidän aikanamme. Kiinnostava esimerkki, kannattaa lukea. Se saattaa herättää intoa pitempiaikaiseen kiinnostukseen kirjoituksista, jos ei muuten, niin vain ajankulukseen. Ennakkoluulottomille hienoa lukemista.

 3. Jaetaanhan tässä koko ajan. Duunareille paukahti 1,1 %’n palkankorotus, mikä sekin näyttäisi olevan kovasti ehdollinen. Työnteettäjän kädessä. Suomen yleisimmässä palkassa 2 500 e/kk se tekee korotusta 27,50 euroa/kk miinus verot, välittömät ja välilliset. Eiköhän tuosta käteen jää ainakin tuo 7,50. Seuraillaanpa seuraavaksi noiden välillisten verojen korotuksia. Lakisääteisten.

  Ja mites kävi noille jotka sopivat ja puumerkkinsä toisten puolesta paperiin piirsivät. Työtekijöiden edustajalle paukahti 5 600 euroa kuukausittaista bonusta. Auttoi varmaan sopimuksen syntymisessä. Työnteettäjäjärjestön edustajan palkkio onkin pyörinyt jo siinä 370 000 euron kieppeillä per vuosi. Että mikäpäs on sopiessa. Yleinen etu vaatii.

  Ja sitten se selitys, miksi 5 600 euron korotus. Koska STTK’n ja Akavan johtajat saavat tuon verran enemmän. Seuraavaksi joutuvat STTK ja Akava korottamaan johtajiensa palkkoja viidellä tonnilla kun duunareiden edustaja saa saman verran. On se kivaa kun kaverit voivat nostaa vuorotellen toistensa liksoja. Näinhän on toimittu jo pankkien teollisuuden ja vakuutuslaitosten johtokunnissa iät ajat.

  • Kaikkein pahinta tuo korotuspeli on kunnan ja valtion viroissa. Palkkoja kun ei saa alentaa, on ainoa tie muutokseen palkkojen nostaminen. Palkka nousee helposti. Henkilöstöjohtajan housut tutisevat, kun ammattiliiton edustaja käy vihjaisemassa mahdollisesta virkavirheestä ja siitä seuraavasta viran menettämisestä ellei virkamiehen tai työntekijän palkka nosteta. — Onneksi kenenkään ei tarvitse maksaa omistaan väärin perustein maksettuja liian suuria palkkoja!

   No. Palkan nostamisestahan seuraa sitten jossain muualla ”epäkohta”, jonka voi korjata vain ja ainoastaan nostamalla taas jonkun kolmannen palkkaa. — Ja kierre jatkuu.

   Trafi-viraston keskimääräinen palkka on 6’500 euroa.

   • Trafi ylläpidetään veroluonteisilla lakisääteisillä maksuilla. Siellä ei siis hätää. Siitä on tullut jonkinlainen suojatyökeskus. Henkilöstön määrä on kasvanut vuosittain jopa sadalla persoonalla, on nyt jo yli kuusisataa. ”Digitalisaatiokaan” ei ole auttanut ”säästämään”. Kaikki sen palvelut ovat jo netissä. Palvelet itse itseäsi ja maksat siitä Trafille päälle kolmekymmentä miljoonaa vuodessa. Mahtaisiko jollain politikolla olla tähän selitys?

    • > Mahtaisiko jollain politikolla olla
     > tähän selitys?

     Jos jollain poliitikolla onkin selitys, hänellä tai hänen sukulaisellaan on myös hyväpalkkainen suojatyöpaikka Trafissa.

 4. Noista katovuosista, Suomihan oli vasta saanut oman rahan markan 1860. Mahtoiko olla vahvanmarkan politiikkaa silloinkin, kun maailmalta olisi saanut viljaa, mutta ei haluttu ostaa, velkaantua ulkomaille. Kun viimein ostettiin, laivaukset tulivat liian myöhään ja laivat juuttuivat jäihin. Se pahensi nälänhätää entisestään.

  Historia tässä vain toistuu. Rahapolitiikka menee aina kansan nälkäkuolemankin edelle. Tuolloin oli valtiovaraintoimituskunnan päällikkönä Snellman. Ketäs siellä on nykyisin? Wiki kertoo vähän Snellmannista, mutta jättää kohteliaasti kertomatta tarkemmin noista nälkävuosista. Sanoo vain, että Snellman kohtasi työssään katovuosina ”huomattavia vaikeuksia”.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman

  No eipä silloinkaan johtajat nälkään kuolleet. Prof. Heikki Ylikangas kertoo kirjassaan ”Murtuva säätyvalta”, miten säädyn juhlat jatkuivat entiseen malliin nälkävuosista huolimatta ja ”totit” maistuivat. Säätyyn kuului silloin mm. papisto lukkareineen kanttoreineeen.

 5. Kuten otsikossa sanotaan kyse on todellakin jakamisesta ja erityisesti maailmanlaajuisesti, sillä meidänkin leipäjonot ovat globalisaation (globalismin) seurausta.
  Valtaisaa pohjatyötä käsitteen globalisaatio ”syvärakenteen esille kaivamiseksi” ovat tehneet monet vaihtoehtomedioiden edustajat ympäri maailmaa. Niihin arvokkaan lisän tuo Rainer Mausfeldtin esitelmä ”Wie sich die ”verwirrte Herde” auf Kurs halten lässt: Neue Wege der ”Stabilitätssicherung” im autoritären Neoliberalismus ”

  http://www.nachdenkseiten.de/upload/pdf/171022-Mausfeld_Transkript_Landau_NDS.pdf
  Mausfeldt päättää esitelmän 88-vuotiaan Noam Chomskyn viimeisimmässä kirjassa esittämiin ajatuksiin, jossa
  Chomsky sanoo:
  „Was können wir tun? So ungefähr alles, was wir wollen. (Wenn wir nur wollen.)
  Tatsache ist, dass wir in einer relativ freien Gesellschaft leben. Die ist nicht vom Himmel gefallen.
  Die Freiheiten, die wir haben, wurden in hartem, schmerzlichem, mutigem Kampf erstritten, aber nun haben wir sie. (Das ist kein Grund, sich stolz zurückzulehnen, denn wir haben sie nicht errungen. Wir haben es in der Hand, dies für zukünftige Generationen zu erringen.)
  Sie sind unser Erbe, ein Erbe, das uns die Kämpfe anderer hinterlassen haben.
  Es kann viel getan werden, wenn die Menschen sich organisieren (ein ganz wichtiger Punkt: Einzeln geht gar nichts, es geht nur wieder in solidarischen Aktionen), für ihre Rechte kämpfen, wie sie es in der Vergangenheit getan haben, und wir können noch viele Siege erringen.“

  Toivottavasti saksankielen taitoiset Vastavalkean lukijat jaksavat lukea laajan artikkelin ja ehkä joku kääntää sen suomeksi.

  • En halua enää kääntää Chomskya, ent. venäjänjuutalaista, jota joskus arvostin ja joka taitaa olla piilo-sionisti. Hän puhuu kauniisti mutta elää itse kuin Kroisos, velottaa suuria summia esiintymisistään ja kirjoistaan. Teot puhuvat aivan muuta kuin sanat.
   Lisäksi hän ei ole myöntänyt että Mossad oli 9-11 takana vaan välttää koko aihetta ja syyttää Amerikkaa itseään. Eikä hän muutenkaan aseta sionisteja vastuuseen Amerikan kohtalosta tai maailman valloitus hankkeesta kuten esim. muut juutalaisaktivistit tekevät.

   • Nuo Chomskyn sanat ovat vain ” pikku”seikka Mausfeldtin esitelmässä. Video esitelmästä löytyy
    http://www.nachdenkseiten.de/?p=40899
    Chomsky herättää varmasti meissä kaikissa ristiriitaisia tunteita ja näkemyksiä. Mutta-eikö Amerikkaa,eli US-establishmenttiä aika yleisesti pidetä 9/11 takana; olivatpa siinä mukana sitten saudit ja Mossad. Jos olen oikein ymmärtänyt niin US-establismenttiin( deep state) kuuluu sekä sionisteja että neokonservatiiveja. .
    Mausfeldtin esitelmässä merkittävintä lienevät kuitenkin seikat kuten globalisaation paljastaminen amerikkalaiseksi projektiksi : Globalization is us ja neoliberalismin paljastaminen autoritääriseksi ja totalitaristiseksi systeemiksi.
    Sillä että Mausfeldt viittaa esitelmässään lopuksi Chomskyn kirjan sanoihin, hän vastaa alustavasti kysymykseen: Mitä voimme tehdä, ettemme kadottaisi aiemmin eläneiden ihmisten valtavilla uhrauksilla saavuttamia vapauksia ja oikeuksia jotta ne säilyvät perintönä myös seuraaville sukupolville..

    • Kyllä Chomsky on monessa oikeassa mutta silti hän ei uskalla osoittaa sormea sinne minne pitäisi.
     ’..Mutta-eikö Amerikkaa,eli US-establishmenttiä aika yleisesti pidetä 9/11 takana..’
     Kyllä mutta kuka sitä johtaa ja keitä neokonnat ovat? Ei 9-11 olisi tapahtunut ilman sionisteja ja neokonnat ovat suurelta osin trotskilaisia intenationalisteja jotka pelaavat omaan pussiinsa. Ja siksi ajavat globalisaatiota ja orjuuttavaa nwo-agendaa jota esim. usan kansa, jolta on riisuttu valta, ei tee.
     Näin itse ymmärrän ja siksi juuri pitäisi taistella oikeita vihollisia vastaan mitä Chomsly ei tee, ei ainakaan niin tehokkaasti kuin pitäisi. Myös Gilad Atzmon pitää Chomskya ’pellenä’.

 6. Tässä olisi luettavaa, paitsi valheellisten valtamedioiden aivopesemille suvakki-idiooteille, useimmissa Euroopan maissa vallankahvassa oleville maanpettureille, EU-diktatuurin ostamille EUnukeille, jotka käytännössä rajoittamattomalla maahantunkeutuja-invaasiolla toteuttavat EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa, valkoista kansanmurhaa:

  ”Belgialainen historioitsija: Eurooppa on sisällissotaan päättyvässä syöksykierteessä

  Belgialaisen historioitsijan, Brysselin vapaassa yliopistossa (Université libre de Bruxelles, ULB) professorina toimivan David Engelsin mukaan Eurooppa on syöksykierteessä, mikä päättyy 20-30 vuoden kuluessa sisällissotaan.

  Terrori-iskut ja antifasististen äärivasemmistolaisten ryhmien iskut ovat sisällissotaan johtavan prosessin alkua.

  – Ei kannata kuvitella Yhdysvaltojen sisällissodan kaltaista sotaa, jossa olisi kaksi selkeää osapuolta. Tilanne tulee todennäköisemmin olemaan sellainen, missä valtion vaikutusvalta on rapautunut, väkivalta kohoaa ennalta näkemättömään mittakaavaan, terrori-iskuista tulee suurissa kaupungeissa verrattain yleisiä. Valtio menettää hallinnan ja pystyy kontrolloimaan vain joitakin alueita, kuten kaupunkien keskustoja ja lentokenttiä. Valtio ei kykene suojaamaan kansalaisiaan, muodostuu lukuisia puolisotilaallisia järjestöjä, koska jokainen – uskonnolliset ja etniset ryhmät sekä muut yhteisöt – joutuu järjestämään oman puolustuksensa. Kaikki tämä tapahtuu siksi, jotta ne voisivat soveltaa omia arvojaan, ainakin niillä alueilla, joita ne hallitsevat. Tämä johtaa todelliseen rinnakkaisyhteiskuntien nousuun, ja ne saattavat joutua taisteluihin keskenään.

  Engelsin mukaan ihmiset kyllästyvät vähitellen kaaokseen ja puuttuvaan turvallisuuteen, joten he alkavat kannattamaan autoritääristä järjestelmää. Historioitsijan mukaan on selvää, millainen tämä järjestelmä olisi: se olisi konservatiivinen, traditionalistinen järjestelmä.

  Engels sanoo, että Unkari ja Visegrád-ryhmä toimivat hyvänä esimerkkinä. Ne osoittavat, että on mahdollista suojella kulttuuria ja perinteisiä arvoja, ja se inspiroi Länsi-Euroopan ihmisiä.

  – Mielestäni Viktor Orbán oli ensimmäinen johtaja, joka osoitti päättäväisyyttä perinteisen eurooppalaisen kulttuurin ja kristillisten arvojen suhteen, Engels sanoo.

  Engels itse suunnittelee muuttoa Unkariin. Hän on etsinyt turvallista maata, ja nykyään Unkari näyttää paljon länsimaisemmalta kuin Belgia.

  – Unkari muistuttaa minua siitä Belgiasta, missä vartuin 90-luvulla, hän sanoo…”

  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/belgialainen-historioitsija-eurooppa-sisallissotaan-paattyvassa-syoksykierteessa/

 7. No, on se nyt kumma, että tämä ylenannon sosialisti näin vihastelee toisten sosialistien järjestämistä marsseista!?
  Luulisi olevan ”hengessä mukana”.
  :DD!

  • Intiassa on pitkään pidetty tabuna kasvissyönnin aiheuttaman proteiinipuutoksen aiheuttamia kannibalistisia mielihaluja. Sosialistien pyyteetön uhrimieli se vain nostaa päätään haluten ”paistikkaaksi marttyyriksi” moraalinen ylivertaisuus taustallaan. Niiden lipussa on eri värit, joten kenties en kelpaa ateriaksi heidän sosialismissaan, vaan joudun tavallisen kansalaisen osaan… Enkä voi tuntea itseäni enää arvokkaaksi ihmiseksi laumassamme, jolla on korkeampi tehtävä…
   Se ilkeä länsimainen kulttuuri on vienyt minulta arvon hyödyttää heimoamme pahansuovalla tehokkuudellaan!
   Olisitko Diabolik ystävällinen ja vihjaisit tälle sosialistille mahdollisuudesta GMO koekaniinin rooliin, koko ihmiskunnan hyväksi… Monella kun on käsitys, että luomu on rotillekin terveellisempää…

   • Ainakin Monsanton GM-viljelykasvit kulkevat käsikädessa glyfosaatti-rikkaruohomyrkyn kanssa, joka ensinnäkin kelatoi so. muuntaa maaperässä olevia, ihmiselle välttämättömiä mineraaleja sellaiseen muotoon, että viljelykasvit eivät pysty niitä ottamaan maasta:

    ”Glyphosate binds vital nutrients
    Summary

    Glyphosate binds (chelates) vital nutrients such as iron, manganese, zinc, and boron in the soil, preventing plants from taking them up. This could also have implications for humans and animals that eat GM glyphosate-tolerant crops, as it could affect nutrient value…”

    https://detoxproject.org/glyphosate/glyphosate-chelating-agent/

    Toiseksi viljelykasvien maaperästä imemä glyfosaatti altistaa niiden syöjät mm. syövälle:

    ”Researcher Reveals Monsanto Has Known Since 1981 That Glyphosate Promotes Cancer”,
    https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/07/05/glyphosate-cancer.aspx

    YKSIPUOLISESTI koostetulla kasvisruualla pystytään aiheuttamaan välttämättömien aminohappojen puutostila.
    Esim. viljoissa liian niukkoina olevat välttämättömät aminohapot pystytään täydentämään suhteessa pienehköllä määrällä jotain palkokasvia, kuten hernettä, linssiä, kikhernettä, adukipapua ja useita muita. Myös perunassa on näitä täydentäviä aminohappoja viljoille. Pelkkä kasvisruoka vaatii Suomessa täydentävinä lisäravinteina ainakin D-vitamiinia ja B12-vitamiinia sekä luultavasti joukkoa ruuastamme puuttuvia mineraaleja; Suomessakin on lähes vuosisata sovellettu ’Big Agri’-tyyppistä ryöstöviljelyä: maasta imetään kaikkia ihmisen tarvitsemia mineraaleja, mutta sinne laitetaan takaisin vain muutamia niistä.

    Ks. myös
    ”Big Agriculture’s Big Secrets: 9 Things You Need to Know About the Food You Eat
    Food scandals are so costly to Big Food that it has repeatedly tried to kill the messenger rather than clean up its act.”,
    https://www.alternet.org/story/155340/big_agriculture%27s_big_secrets%3A_9_things_you_need_to_know_about_the_food_you_eat

    Pelkästään jotkut viherpunikit eivät ole kasvissyöjiä vaan myös monet rationaalisesti ajattelevat, tutkimukseen pohjautuvan nyky-ravintotieteen perusteisiin perehtyneet henkilöt. Jopa lääkärit suosittelevat välttämään esim. huomattavaa punaisen lihan syöntiä, koska on vahvaa näyttöä sen syövälle altistavasta vaikutuksesta.

   • Toistan tässä toisaalla antamani kommentin:

    Aiheetta ei Monsantoa ole sanottu maailman pirullisimmaksi yritykseksi:

    ““Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation” by F. William Engdahl is a skillfully researched book that focuses on how a small socio-political American elite seeks to establish control over the very basis of human survival: the provision of our daily bread.”
    Tuossa kirjassa Monsanto on keskeisessä osassa ja seuraavassa on teoksen lyhyt esittely:
    https://www.globalresearch.ca/seeds-of-destruction-the-diabolical-world-of-genetic-manipulation/25303

    Stephen Lendman on tehnyt kirjasta pitkähkön ja hyvin lukemisenarvoisen tiivistelmän:
    http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_seedsdestruction.htm

    Kun hakee selaimeensa tuon Lendmanin tekemän yhteenvedon, on selaimen sisäisellä haulla mielenkiintoista todeta, kuinka monesta kohtaa löytyy nimet Rockefeller ja Kissinger – nämä kaksi ihmiskunnan arkkivihollisiin kuuluvaa tyyppiä.

    • Näin meidän kesken punaisten papujen ja tiettyjen luomuriisien yhdistelmästä löytyvät kaikki ihmisen tarvitsemat proteiinit. Kummallisesti rauhanomaisen Pueblo-intiaani kulttuurin perinneruokaa meksikon ja väliamerikan alueelta tämä riisi-papu muhennos… Näin mielenkiintoisen dokumentin ilveksien kesyttäjästä Kanadassa tässä taannoin. Mies väitti salaisuuden piilevän ilveksien ruuansulatukselle sopivan liharavinnon tarjoamisessa. Ilves siis syli-kissaantuu sopivalla ruokavaliolla.
     Kusipäisyyden hoitoon ei toki dieetti riitä. Em. tilan hoitoon vaaditaan räjähtävää suunnattua kineettistä energiaa esim. Nyrkin toimittamassa muodossa.

 8. Suomalaisten viherpunikkien ja feministien märkä uni heidän paratiisistaan:

  ”Yksi viikko monikulttuurista rikollisuutta Ruotsissa – ”Tikittävä pommi”
  Ja Ruotsin hallitus aikoo majoittaa 100 000 maahanmuuttajaa lisää vuonna 2018…”

  http://oikeamedia.com/o1-46704

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here