Työskentelin v. 1999–2017 ammatillisen ja sosiaalisen kuntoutuksen parissa mielenterveyskuntoutujien tietotekniikan kouluttajana Helsingin kaupungin ylläpitämässä Niemikoti-säätiössä.

MEKÄÄN EMME OLE MYYTÄVÄNÄ
¤
Esitämme, että julkisia hankintoja koskevan lain (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) 9 §:ään lisätään 17. kohdaksi soveltamisalueen seuraava rajaus: ”Tätä lakia ei sovelleta sellaisten mielenterveyspalveluiden hankintaan, joissa on kyse pitkäkestoisista mielenterveyden häiriöistä kärsivien henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä.”
¤
Kansalaisaloitteemme koskee kilpailutuksen piiriin kuuluvia palveluita: asumispalveluita, päivätoimintaa, työtoimintaa, avotyötoimintaa, työhönvalmennusta ja palveluohjausta.
¤
Olethan mukana!
¤
ALLEKIRJOITA KANSALAISALOITE
¤
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2687

¤
Kampanjan kotisivut

https://eimyytavana2.fi

Tekemäni työn sisältöä voisi luonnehtia moniongelmaisten ihmisten erityisopetukseksi ja heidän työkuntonsa arvioinniksi. Kyseenalaistin parhaani mukaan omassa työssäni vammaisille ja vajaakuntoisille ihmisille suunnattua tietotekniikan opetusta.

Kuntoutuksen tavoitteena oli ja on edelleen mielenterveyskuntoutujien itsetunnon parantaminen sekä heidän ammatillisten valmiuksiensa ja arjen tietotekniikkaosaamisensa kohottaminen. Pidin työstäni ja sen tuomista haasteista.

Arvostan suuresti yhteiskunnan julkisia ja kolmannen sektorin tuottamia palveluita ja niiden henkilökunnan ammatillista osaamista. Mielenterveys ei ole kauppatavaraa!

Jos haluat vaikuttaa siihen, että mielenterveyskuntoutujille tarjottuja julkisia kuntoutus-, päivätoiminta-, työtoiminta- ja asumispalveluita kilpailuteta ja yksityistetä, allekirjoita kansalaisvetoomus.

Mekään emme ole myytävänä

¤


¤
Kirjoittaja on helsinkiläinen mielenterveyskuntoutujien tietotekniikkakouluttaja ja kirjailija. Kirjoitus on julkaistu alunperin sosiaalisessa mediassa 24.11.2017.
¤

Lue myös

Marraskuisena tiistaina

¤

Lähteet

Mekään emme ole myytävänä –kansalaisaloite

(artikkelivideo:) eimyytavana2.fi / YouTubessa

24 KOMMENTTIA

 1. Tuollaisilta puolustuskyvyttömiltä kantasuomalaisiltahan – Jouko Pihon mukaan suoraan Saatanalta ohjeensa ottava – maanpetturihallituksemme ensimmäisenä leikkaa ottaessaan lisää rajojemme takaisia ”hädänalaisia” Ipad-muotivaate-partalapsia näille ilmaiseen täysihoitoon. Ylikansalliset takapirut kun vaativat, että EU-diktatuurin Kalergisuunnitelman mukaisen valkoisen kansanmurhan on edistyttävä.

 2. Watut näistä allekirjoituksista, niitä kukaan edes lue.

  Barrikaadelle ja yleislakkoon. Kansalaistottelemattomuus, veronmaksun lopettaminen. 20.000 ihmistä velttona makaamaan eduskuntatalon ympärille, kutsuen apuun saatanaa ja perkelettä.

  Jumala lie zippilän puolella, kun on lestana sillekin valehdellut. Allah vain nauraa partaansa suomalaisten tyhmyydelle.

  • Nii… ja joku sanoo et gyl goimit o dyhmiä. — Ja siltähän se vaikuttaa kun luulevat et nimi paperissa enää jotain painaisi… vaikka pitäisikin
   Se vaan on niin että kun antaa pirulle pikkusormen niin pian menee koko käsi.
   Nythän tarvitaan lisää rahaa kun armeijaa taotaan Nato kuntoon ja meidänkin pitää olla mukana ’isoissa pöydissä’. Ei sitä nyt mihinkään humaaniin hankkeeseen liikene.

  • ”Julkisuudessa on myös etenkin Vihreiden ja Vasemmistoliiton suulla tuotu esiin esityksessä sanaa välttämätön hoito ja huolenpito.”

   Ei ongelmaa, viherpunikeille sähkö syntyy seinässä ja raha automaatissa!

 3. Huhtasaari: ”Suomesta on tulossa Absurdistan

  On järjetöntä tarjota laittomasti maassa oleskeleville lakiin perustumattomia laajennettuja terveyspalveluita. Tälläkään hetkellä kaikki laillisesti maassa olevat suomalaiset eivät saa riittävän hyvää hoitoa ja riittävän nopeasti.”

 4. Onko yksikään kansalaisten mielipiteiden julkaisu tuonut mitään muutosta rikollisen hallituksen toimintaan? Ei ole, tietääkseni koko pitkän elämäni aikana. Politiikka on puhdasta saatanallisuutta, parhaimmassa muodossaan. Kansaa kusetetaan vuodesta toiseen, ja kouluissa opetetaan olemaan kuuliaisia alamaisia ylivallalle. Äänestykset vain vaikeuttavat keskittymistä tosiasioihin. Asia on niin, että ”NE, joilla jo on paljon”,
  eivät hyväksy niitä joilla ei ole mitään, millä rötöstellä. Siihen kun sekoitat ”kirkon opetukset ”, olla kuuliainen,
  poliittisen kuuliaisuuden lisäksi, niin me olemme jo silloin menettäneet kaikki mahdollisuudet päästä tasoihin.
  Täydellistä ”sirkus-pelleilyä kaikki”. Sama tahti näyttää olevan jokaisessa maassa. Olisimpa keksinyt sen itse ?

 5. Iäkkäiden vanhempieni myötä olen saanut konkreettisesti huomata sen, mihin yksityistämisen ”tehokkuus” perustuu. Heidän käyttämänsä sote-palvelut yksityistettiin hiljattain Mehiläiselle.

  Iäkäs äitini on alkanut saada laskuja joista ei kunnolla selviä se, mihin laskutus perustuu. Onneksi hänellä vielä on järki tallella sen verran, ettei niitä maksele mukisematta. Erään kerran hänen soitettuaan ja ihmeteltyään laskun perusteita, hänelle vaan vastattiin, että jos lasku kerran on aiheeton ei sitä tarvitse maksaa.

  Terveyskeskukseen päästyään ei voi hoitaa kahta vaivaa yhdellä kertaa. Toista vaivaa varten pitää varata uusi aika. Maaseudulla se tarkoittaa kymmenien tai satojen kilometrien ylimääräistä taksi-ajelua ja iäkkään, huonomuistisen ihmisen ylimääräistä stressiä. Ei ihme, jos ottaa sydämestä.

  Yksityisen yrityksen tavoite ei ole asiakkan palveminen vaan voiton maksimointi. Jos yritys huonolla palvelulla voi kartuttaa voittojansa, niin sitten yritys palvelee huonosti. Yksityisen terveyspalveluyrityksen voitot ovat sitä suuremmat, mitä sairaampia ovat palveluiden käyttäjät. Yrityksen tuotos siis ei ole terveys vaan sairaus.

  • Suomessa pidetään blogia tai ainakin pidettiin kuin ”Älä sairastu vakavasti”! Sieltä ehkä saa jotain konkreettista apuakin. Vaikkapa samalla alueella olevia kohtalotovereita.

   Ennen pitkään yksityistäminen johtaa siihen että omaishoito kasvaa rajusti! Tämä heikentää Suomen kilpailukykyä! Suomesta tulee Pohjolan Portugali* ilman lämpöä! Tehokas ja laadukas julkinen palvelu on pian mennyttä ja tilalle tulee epäterve kilpailu ja epäpätevä hoito! Siinä nousee Puskallekin vielä hiki otsalle, kun huomaa kansanterveyden katoavan kuin tuhka tuuleen!

   * Portugalissa ja muissa etelän maissa voi olla hyväkin julkinen terveydenhoito, mutta noissa maissa on tapana hoitaa asiat perheen kesken mikä johtaa tehottomuuteen!

 6. Sipilä jeesusteli Joensuussa: ”Olemmeko suurten kansainvälisten yritysten juoksupoikia?” Tuohon voin vastata minäkin, kiitos vaan kysymästä. Kyllä olette, ja olette tehneet meistäkin.

  • Härskiä jeesustelua
   mutta zipilän tiedoksi: olemme USAn ja sitä johtavan Mafian juoksupoikia ja siksi meillä on nyt sama määrä vihollisia kuin USAllakin ympäri maailmaa:
   America’s Enemies, Who’s On the List? — Katso takkaan lista!
   Prioritizing US Adversaries
   Imperial strategists consider military, economic and political criteria in identifying high priority adversaries.
   The following are high on the US ‘enemy list’:
   Conclusion
   … As it stands, Washington’s ‘enemy list’ continues to be composed and imposed by its own irrational leaders, pro-Israel maniacs and Russophobes in the Democratic Party – with no acknowledgement of current realities.
   For Americans, the list of domestic enemies is long and well known, what we lack is a civilian political leadership to replace these serial mis-leaders.
   https://www.globalresearch.ca/americas-enemies-whos-on-the-list/5619763

 7. Tällä sivulla ”samaa-pataa” ajattelevilla pitäisi olla muurareita, ja rappareita vastaava järjestö, mistä ei vuoda ulospäin mitään suunnitelmien tietoa. Täällä ei voi avoimesti tuoda edistäviä suunnitelmiaan esille, ilman joutumatta ”silmätikuksi ylivallalle”. Hiljaisessa virrassa ne kalatkin kutevat. Varoja siihenkin pitää olla, muuten sellainen ajatus kuolee jo syntyessään. Elämme vaikeimpia aikoja, eikä horisontissa ole lupaavia enteitä.

 8. Monta kommenttia, joissa meuhkataan ettei tämmöset auta, ja jätetään siihen tai vaaditaan väkivaltaa. Kysyisin, miten kyynisyys auttaa vallankumouksen (ehkei kuitenkaan vallanvaihdon vaan valtarakenteiden korvaamisen suoralla demokratialla) sytyttämisessä?

  Ja niille, jotka nyt, lampaiden vielä nukkuessa laumoittain alkaisivat yllyttämään väkivaltaa koneistoja kuten poliisi ja armeija (jotka vähänkään väkivaltaiseksi maalattavan liikehdinnän ja vallan väliin syötetään) vastaan: kuvitteletteko tosiaan, että saatte porukan matkaan? Ennen kuin olette selittäneet, miksi ja miksi tämä koskee kaikkia?

  Ennen kuin kansan voi saada nousemaan, se pitää saada näkemään. Se homma on vielä kesken, joskin etenee – ja etenisi ehkä nopeammin ilman tätä itseäännostattavaa ”nää on turhaa, mua ei kansalaisaloitteella huijata, mieluummin syljen täällä nurkassa sappea ja masennan muutkin” -soopaa…

  • Olet oikeassa: ’Ennen kuin kansan voi saada nousemaan, se pitää saada näkemään.’
   Mutta riittääkö näkeminen? Vaikka kuinka moni näkisi mutta ei tee mitään niin mikään ei muutu. Ja nyt on tekijöistä eikä näkijöistä pula.
   En tiedä … johtuneeko siitä ettei vielä ole tarpeeksi kurjaa…?

  • Leninistä näytettiin televisiossa pari ohjelmaa. Juristi-Leninistä tuskin olisi tullut sellaista vallankumouksellista ellei Venäjän valkoinen armeija olisi surmannut hänen veljeään! Lenin vietti paljon aikaa myös Suomessa. Rahjan veljekset häntä suojelivat.

   Ukrainan velkataakasta hitusen täältä:
   http://worldfuturefund.org/Reports2013/ukrainenew.htm

   Onko Orpo maininnut millä summalla tuemme Ukrainaa?
   Sieltä EU saa uutta työvoimaa vanhan tilalle! Virolaiset käyvät liian kalliiksi raksoilla!

 9. Jos/kun tämäkin aloite tullaan hylkäämään eduskunnassa jonkun EU-kilpailutuspakkodirektiivin vastaisena, mitä luulette, kumpi toimii kansalaisen herättäjänä tehokkaammin?

  a) se, että hän kuunteli aloitteen keruuvaiheessa ”viisaita”, jotka kyynisesti kertoivat, ettei aloitetta tulla ottamaan tosissaan kuitenkaan, turha allekirjoittaa

  b) se, että he allekirjoittivat aloitteen, ja saavat kuulla, että kansanEDUSTAJAT hylkäsivät HÄNEN – kansalaisen – allekirjoittaman vaateen kuin palan käytettyä vessapaperia

 10. Jospas hakisimme varsinkin vallanpitäjiämme ja suvakkeja ilostuttavaa ”rikastusoppia” Rotterdamista:

  ”Vuonna 2015 ja sen jälkeen Rotterdamiin tulleista pakolaisista 4 on töissä.

  Alankomaalainen Rotterdamin kaupunki on ottanut vastaan 2 429 pakolaista vuonna 2015 sekä sen jälkeisenä aikana.

  Nyt on tiedossa, että 95% heistä elää pelkästään tukien varassa. Vain 4 Rotterdamin pakolaisista käy kokopäiväisessä työssä.

  – Tuo 95% on todellakin jotain sellaista, mitä pitää pelätä, sanoo Rotterdamin Erasmus-yliopiston integraation ja maahanmuuton professori Jaco Dagevos.

  Rotterdamin Leefbaar-populistipuolueesta kommentoidaan myös ongelmaa.

  – Pakolaiset saattaisivat olla rikkaus kaupungille, mutta nyt he “matkustavat vapaalipulla”. Rotterdamilla on jo muutenkin tarpeeksi ongelmia.

  Tukien varassa elämistä perustellaan sillä, että osa pakolaisista osallistuu edelleen integraatiokoulutukseen.

  Nyt kun Alankomaat on yrittänyt kahden vuoden ajan integroida pakolaisia, koko maan tasolla 90% heistä elää edelleen tukien varassa ja 10% käy osa-aikatyössä.

  Algemeen Dagblad”

  https://www.kansalainen.fi/rotterdamiin-vuoden-2015-jalkeen-tulleista-pakolaisista-4-toissa/

 11. Kyllönen: ”Monikulttuurisuushoure on murskattava
  Kari Suomalaisen ennustus ”suomalaisesta hölmölästä” on toteutunut.

  Oululainen Matti Kyllönen kirjoitti eilen kolumnissaan:

  Tänään vietettävänä J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä liputamme Suomen kansallislipulla ja teemme kunniaa kansallisuusaatteelle, nationalismille, aatteelle jota Euroopan unionin ”hallitus”, komissio, niin mielellään haukkuu.

  Kansallisuusaate nähdään Euroopn ns. eliitin piirissä Euroopan nykyisten ongelmien syynä. Mikä nationalismissa on niin vihattavaa, että sen kannattajia etsitään sosiaalisesta mediasta ja paperilehdistäkin oikein poliisivoimin?…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2017/05/13/kyllonen-monikulttuurisuushoure-on-murskattava/

 12. Vielä SOTE:sta ja yksityistämisistä.

  Mielestäni SOTE on savuverho, jonka suojissa tapahtuu Suomen julkisen terveydenhuoltojärjestelmän alasajo ja yksityistäminen. Se tapahtuu NYT, ei vasta vuonna 2019.

  Kun yksityinen SOTE-toimija pääsee sisään yhteenkin kuntaan, se voi alkaa harjoittaa toimintaansa myös muiden kuntien alueella. Tästä esimerkkinä Siikalatvan kunta, joka hiljattain teki päätöksen perustaa julkisen palvelun terveysasema Ouluun. Järjestely sallii jatkossa Oululaisten vaihtaa käyttämänsä Pohjois-Pohjanmaan Sairaahoitopiirin palvelut Siikalatva-Mehiläisen palveluihin, laskujen kierrätyksen ja suhmuroinnin.

  http://dynasty.siikalatva.fi/djulkaisu/kokous/2017925.PDF

  Julkiset toimijat eivät kilpaile yksityisten kanssa samoilla pelisäännöillä. SOTE-palveluja kilpailutettaessa ei arvioida valintojen kauskantoisia poliittisia seurauksia. Yksityiset voivat pyörittää toimintaansa tappiollisesti niin kauan, että julkiset toimijat saadaan ulos. Kun julkinen toimija lopettaa toimintansa, ei sitä enää uudelleen perusteta.

  Kun palvelut on yksityistetty, ei SOTE-toimijoita voi päästää kaatumaan – ne ovat liian tärkeitä lopetettavaksi. Kustannukset maksetaan korkoineen – siis me maksamme.

  Kuntapäättäjistä, heidän omaisistaan ja läheisistään tulee yksityisen toimijan asiakkaita. Syntyy riippuvuussuhde toimijaan. Sen etujen vastaisia päätöksiä ei enää voi tehdä. Sitä hyödyttävistä päätöksistä palkitaan.

  Samaa asiaa painavammasta kynästä: HUSin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla:
  ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”
  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005453757.html

  • Vallankahvassa olevat täysin selkärangattomat punaliberaalit punaporvari-psykopaatit ovat ottaneet kansallisomaisuutemme ryöstämisessä oppia kasaarijuutalaisilta oligarkeilta, jotka Neuvostoliiton järjestetyn alasajon jälkeen varastivat Venäjän kansallisomaisuudesta parhaat herkkupalat. Sotessahan on kysymys valinnanvapaus-verukkeella siirtää ainakin suurin osa terveydenhuollostamme suurille veroparatiisiyrityksille, jotka siis eivät maksa veroa varsinkaan Suomeen. – Ylikansallisilla korppikotkafirmoilla on Suomen suunnalla sitäpaitsi tähtäimessään erityisesti yksi todellinen herkkupala: meidän maailman puhtaimpiin ja suurimpiin kuuluvat pohjavesivaramme. J.Käteisen hallituksen toimestahan muutettiin vesilakia niin, että nuo ryöstäjät pääsevät apajille – kuka tarjoaa kulissien takaisille rikollisille poliitikko-junailijoille parhaat ”provisiot”, pääsee myymään käytännössä ilmaiseksi hankkimaansa vettä pullotettuna eri puolille maailmaa huimalla voitolla.

   Konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden saksalaisten ja ranskalaisten pankkigangsterien keinotteluvoittoja suomalaisten veronmaksajien selkänahasta revityillä rahoilla pelastanut Käteinen palkittiin politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä.

  • Vallankahvassa olevat täysin selkärangattomat punaliberaalit punaporvari-psykopaatit ovat ottaneet kansallisomaisuutemme ryöstämisessä oppia kasaarijuutalaisilta oligarkeilta, jotka Neuvostoliiton järjestetyn alasajon jälkeen varastivat Venäjän kansallisomaisuudesta parhaat herkkupalat. Sotessahan on tarkoitus valinnanvapaus-verukkeella siirtää ainakin suurin osa terveydenhuollostamme suurille veroparatiisiyrityksille, jotka siis eivät maksa veroa varsinkaan Suomeen. – Ylikansallisilla korppikotkafirmoilla on Suomen suunnalla sitäpaitsi tähtäimessään erityisesti yksi todellinen herkkupala: meidän maailman puhtaimpiin ja suurimpiin kuuluvat pohjavesivaramme. J.Käteisen hallituksen toimestahan muutettiin vesilakia niin, että nuo ryöstäjät pääsevät apajille – kuka tarjoaa kulissien takaisille rikollisille poliitikko-junailijoille parhaat ”provisiot”, pääsee myymään käytännössä ilmaiseksi hankkimaansa vettä pullotettuna eri puolille maailmaa huimalla voitolla.

   J.Käteinen myös kasvatti hallituskausinaan Suomen valtionvelkaa 47 miljardia euroa – johtava sionisti Rotschildin velkaponzi-rahajestelmälle. Käteinen myös pelasti saksalaisten ja ranskalaisten pankkigangsterien keinotteluvoittoja suomalaisten veronmaksajien selkänahasta revityillä rahoilla.
   Näinollen ei ole ihmettelemistä, että Käteisen ylikansalliset takapirut, sionisti-globalistit palkitsivat hänet politrukin viralla Brysselin lihapatojen äärellä.

   • Noiden punaliberaalien punaporvareiden ”liberalismiin” näyttää kuuluvan VAPAUS VALEHDELLA mielensä mukaan heidät valinneille äänestäjille. Tällainen ajatus tulee mieleen luettuaan Heikki Porkan artikkelin ”Valehtelijat”, http://oikeamedia.com/o1-47700

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here