Oletko kuullut järjestelmästä, jossa ihmisiä pisteytetään heidän käyttäytymisensä perusteella? Tieteisfiktiota? Ei, se on jo käytössä Kiinassa, mistä erään luotijunan kuulutus kansalaisia muistuttaa.[1]

Kiina lanseerasi toukokuussa järjestelmän, jossa huonot ”sosiaaliset pisteet” rajoittavat juna- ja lentolippujen hankkimista. Se on estänyt jo yhdeksää miljoonaa ihmistä ostamasta kotimaan lentolippua.[2]

Lisäksi pisteytyksellä on jo nyt vaikutusta tietyissä kouluissa opiskeluun, hotelliyöpymisiin, luottokorttien käyttöön ja työllistymiseen.[3]

Kokonaisuudessaan järjestelmä lanseerataan vuoden kuluttua, kun Kiina ottaa vuonna 2020 käyttöönsä ”kansallisen sosiaalisen pisteytysjärjestelmän”, jossa jokainen maan 1,3 miljardista kansalaisesta saa pakollisen ja julkisesti nähtävillä olevan arvosanan.[4]

Virallisesti Kiina määrittelee järjestelmän päämääräksi ”yhtenäisyyden ja uskottavuuden tason nostamisen yhteiskunnassa”. Sen on määrä viimeistellä ”sosialistinen markkinatalous” ja ”vahvistaa ja innovoida yhteiskunnallista hallintaa”. Järjestelmä keskittyy neljään alueeseen: ”rehellisyyteen hallinnossa”, ”kaupalliseen rehellisyyteen”, ”sosiaaliseen rehellisyyteen” ja ”oikeudelliseen uskottavuuteen.”[3]

Hankkeeseen liittyvien virallisten lausuntojen mukaan ”luottamuksen säilyttäminen on kunniakasta ja luottamuksen rikkominen häpeällistä”. Yksi iskulause kuuluu ”kerran epäluotettava, aina rajoitettu”. Järjestelmän kerrotaan ”antavan luotettavien kulkea missä tahansa taivaan alla ja samaan aikaan tekevän epäluotettaville vaikeaksi ottaa ainuttakaan askelta”.[2,4,5]

Pisteytykseen vaikuttavat henkilön toiminta sosiaalisessa mediassa ja internetissä, rikkeet (myös triviaalit sellaiset, kuten tupakointi väärässä paikassa), liikkumistiedot, terveystiedot, vakuutukset, yksityisviestit, taloudellinen tilanne, älykotitiedot, videopelikäyttäytyminen, luetut sanomalehdet, ostokäyttäytyminen ja seurustelutiedot. Myös kielletyn informaation levittäminen, kuten väärä tieto terrorismista ja valeuutiset, vähentävät pisteitä. Yksi kylmäävimmistä piirteistä on pisteidesi alentuminen, jos olet tekemisissä sellaisten henkilöiden kanssa, joiden pisteytys on huono.[2,3]

Järjestelmää voidaankin oikeutetusti kutsua orwellilaiseksi unelmaksi steroideilla. Se käyttää kaikkea saatavilla olevaa tietoa pisteyttääkseen sekä kansalaisia että yrityksiä ja ohjatakseen niiden käyttäytymistä reaaliajassa hallinnon haluamaan suuntaan.

Mitä suunniteltuja vaikutuksia alhaisilla pisteillä on edellä mainittujen lisäksi? Ainakin internetin hidastaminen, lainojen saannin vaikeus ja viisumien saannin epääminen. Hyvä pisteytys taas takaa nopean byrokratian, laskee sähkömaksua, antaa mahdollisuuden vuokrata asunto ilman vakuutta, takaa alemman lainakoron ja avaa pääsyn tiettyihin työpaikkoihin. Pisteytys näytetään lisäksi jo nyt muille käyttäjille joissain sosiaalisen median palveluissa.[3]

Järjestelmän kehitystyöhön osallistuvat myös läntiset IT-jätit, vaikka ne julkisesti muuta mielellään esittävätkin. Hiljattain paljastettiin Googlen jo pitkään salassa valmistelleen sensuroidun hakukoneen lanseerausta Kiinassa. Hakukone linkittää haut käyttäjän puhelinnumeroon.[6,7]

Mutta onko tämä vain Kiinan kehityssuunta? Eihän tällaista voisi tapahtua Euroopassa tai Suomessa? Vai onko mahdollista, että vuonna 2030 myös Suomen osavaltiossa menettää sosiaalisia pisteitä vääränlaisesta käyttäytymisestä internetissä tai EU:n Informaationpuhtausministeriön määrittelemän ”virheellisen tiedon” levittämisestä?

Täytyy olla suhteellisen naiivi, jos tätä ei näe todellisena uhkana. Ensimmäiset viralliset askeleet on jo otettu. Saksassa tuli vuoden alussa voimaan laki heikosti määriteltyä vihapuhetta ja valeuutisia vastaan,[8] ja täällä Suomessa olemme sote-uudistuksen yhteydessä saaneet kuulla jokaiselle kansalaiselle suunnitellusti laskettavasta pisteytyksestä, johon vaikuttavat ”kunkin henkilökohtaiset terveyteen ja elämäntilanteeseen liittyvät riskitekijät ja sairaushistoria”.[9]

Kuulostaako tutulta?

Mikseivät ihmiset sitten nouse kapinaan, vaikka kehityksen suunta on nähtävissä?

Koska järjestelmä toimii jo nyt epävirallisenakin erittäin tehokkaasti. ”Vääristä mielipiteistä” saa porttikieltoja sosiaalisessa mediassa, ”informaatiovaikuttamisesta” voi menettää työpaikkansa ja ”vihapuheesta” voi saada valtavat sakot ja pitkän vankeustuomion.

Ihmiset pelkäävät ilmaista mielipiteitään, ja syy on täysin sama kuin Kiinassa. Ihminen pelkää menettävänsä ”sosiaalisen pisteytyksensä”, joka pahimmassa tapauksessa tarkoittaa elannon, sosiaalisen verkoston, vapauden ja epäsuoraan (tai kenties tulevaisuudessa suoraan) hengen menetystä.

Historia tulee arvioimaan sinut tekojesi kautta. Mitä vastaat, kun sinulta kysytään, sanoitko tai teitkö jotain, kun dystopiasta tuli todellisuutta?
¤

Jarmo Ekman on yksi osa kosmosta tutkimusmatkalla itsessään. Hän on vapaa toimittaja kaupallisella taustalla.


Lue myös

Kiina ”pelillistää” kuuliaisuuden

¤

Lähteet

 1. James O’Malley: Here’s a dystopian vision of the future: A real announcement I recorded on the Beijing-Shanghai bullet train.
 2. Ma, Alexandra | The Independent (10.4.2018): China ranks citizens with a social credit system – here’s what you can do wrong and how you can be punished
 3. Wikipedia: Social Credit System
 4. Botsman, Rachel | Wired (21.10.2017): Big data meets Big Brother as China moves to rate its citizens
 5. Reuters (16.3.2018): China to bar people with bad ’social credit’ from planes, trains
 6. Gallagher, Ryan | The Intercept (1.8.2018): Google plans to launch censored search engine in China, leaked documents reveal
 7. Smith, Noah | The Guardian (19.9.2018): Google’s prototype Chinese search engine links searches to phone numbers
 8. BBC News (1.1.2018): Germany starts enforcing hate speech law
 9. Ovaskainen, Teppo | Uusi Suomi (10.4.2018): Kansalaisten ”sote-pisteytys” yllätti tietosuojavaltuutetun – vaatii THL:ltä selvitystä
Kuva: (rajattu) Newsbie Pix (CC BY 2.0)

42 KOMMENTTIA

 1. Hyvä artikkeli.
  Siinä on ajattelemisen aihetta tavalliselle kansalaiselle – ja ’ahaa’- elämys vallankahvaan kiipineelle, vailla omaatuntoa olevalle psykopaatille!

 2. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Miksi tätä ei ole jo nyt otettu käyttöön EU:ssa?

  Kiina on edelläkävijä sen maailman luomisessa ja hallitsemisessa, jossa asuu 70 miljardia ihmistä ja jossa yksittäisenkin ihmisen väärä käyttäytyminen voi eskaloitua ja romahduttaa koko maailman hallintojärjestelmän.

  Peruskysymys on pitääkö valtion koko ajan jatkuvasti ja välittömästi hallita kansalaisiaan vai onko ajateltavissa, että jonkinlainen ”laissez fair” -politiikka voisi toimia, että kansakunnan tulevaisuus olisi kansan käsissä eikä valtion.

  Jokapäiväisessä elämässä pisteytämme toinen toisiamme. Tässä on kuitenkin ero valtion toteuttamaan pisteytykseen ja se ero on arvot. Kansalaisten keskinäisessä pisteytyksessä jokainen ”yksilöllisesti” arvioi kuinka tärkeä ominaisuus toisessa on vaikkapa väärän mielipiteen omaksuminen tai ystävällinen käytös.

  Valtiollisessa arvojen määrittelyssä on aivan kaiken yläpuolella olevana prioriteettina itsensä ”valtioruumiin” olemassa olo ja elämä. Sen laajentuminen ja lisääntyminen niin kuin asia on minkä tahansa ”elävän” organismin suhteen.

  Kiina on ehdottomasti oikealla tiellä, jos lähtökohtana on, että valtion tehtävä organisoida suurten massojen kontrollointi pienen eliitin toimesta. Muunlaisia valtioita ei ole olemassa.

  Syy sille, että valtio alkaa pisteyttää kansalaisiaan on informaatioyhteiskunta.
  Viittaan tässä jo edesmenneeseen professoriin ja aivotutkijaan Matti Bergströmiin. Hänen ymmärsi, että
  — voimaa (väkivaltaa) hallitaan tiedolla, että
  — tietoa hallitaan arvoilla.

  Matti Bergström oli paljon aikaansa edellä. Harmi, että hänen tuotantoaan ei netistä löydä. Tässä kuitenkin yksi video:

 3. Vaihtoehtoisten viestimien merkitys
  ”Orwell pelkäsi niitä, jotka kieltäisivät kirjoja. Huxley taas pelkäsi, että ei olisi mitään syytä kieltää kirjaa, sillä ei olisi ketään, joka halusi lukea sitä.
  Orwell pelkäsi niitä, jotka sensuroisivat meiltä tietoja. Huxley taas pelkäsi niitä, jotka antaisivat meille niin paljon, että me taantuisimme passiivisuuteen ja egotismiin.
  Orwell pelkäsi, että totuus olisi piilossa meiltä. Huxley pelkäsi, että totuus hukkuisi merkityksettömyyden mereen. ”
  “What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one. Orwell feared those who would deprive us of information. Huxley feared those who would give us so much that we would be reduced to passivity and egotism. Orwell feared that the truth would be concealed from us. Huxley feared the truth would be drowned in a sea of irrelevance.”

  Vaihtoehtoiset tiedotusvälineet ja kaikki, jotka työskentelevät niiden kanssa, ansaitsevat kiitollisuutemme ja taloudellisen tuen. He yksinään voivat korjata vääristyneen ja epätäydellisen kuvan maailmasta, jonka saamme joukkotiedotusvälineiltä. He voivat yksin näyttää meille polun tulevaisuuteen, jossa lapset, lastenlapset ja kaikki tulevat sukupolvet voivat selviytyä.
  The alternative media, and all who work with them deserve both our gratitude and our financial support. They alone can correct the distorted and incomplete picture of the world that we obtain from the mass media. They alone can show us the path to a future in which our children, grandchildren, and all future generations can survive.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=178212

  Itselläni ei ole mitään sitä vastaan jos valtio kontrolloi pahuutta ja niin sen itse asiassa pitäisikin tehdä. Pahuus on juuri se myrkky joka pitää voida tukahduttaa jotta yhteiskunta pysyisi eheänä ja jotta siinä kannattaisi elää. Jos ihmisiä ehdollistetaan hyvyyteen ja pahuutta pyritään kitkemään pois tiukinkin ottein niin annan kannatukseni.
  Valitettavasti ’läntisessä arvoyhteisössä’ tapahtuu tänään ehdollistaminen pahuuteen entistä voimakkaammin. Eliitti itsessään edustaa jo pahuutta.
  Ongelma myös ’Kiinan mallissa’ on eliitin tila, sen arvomaailma. Jos valtaan nousee van itseään ajatteleva eliitti kuten meillä niin päädytään pahuuden tyranniaan mutta jos valtaan pääsee eliitti joka ymmärtää tavoitteekseen koko kansan yhteisen hyvän edistämisen niin ollaan hyvyyden tyrannian puolella. Sitä on helppo kannattaa koska se ei tukahduta mitään sellaista joka on arvokasta ja ihmiselle ja kansalle hyväksi – tietenkin niin että hyvyys ymmärretään pitkälle kristillisten ja humaanien arvojen mukaisesti ja niin että eliitti itse toimii esikuvana muilla.

  • > Itselläni ei ole mitään sitä vastaan jos
   > valtio kontrolloi pahuutta ja niin sen itse asiassa
   > pitäisikin tehdä.

   Mutta kuka määrittelee sen, kuka hyvä ja kuka paha? Tätä tehtävää ei saa antaa valtiolle. Se kuuluu kansalle. Tästä taas seuraa, että valtio ei saa kontrolloida hyvää ja pahaa. Muuten kyseessä on valtiouskonto; kansalaiset miekan voimalla pakotetaan uskomaan siihen hyvään ja siihen pahaan, mitä valtio kulloinkin sanoo.

   Myöskään valtio ei saa asettua yhden kansalaisen puolelle toista vastaan. Ei edes heikon puolelle vahvaa vastaan. Puolen ottaminen kuuluu yhteiskunnalle; ei valtiolle. Ja tässäkin on kyse siitä, kuka määrää ketä on puolustettava ja ketä sorrettava.

   Ainoa rooli, jonka valtio voi ottaa (vaikka en pidä sitäkään tarpeellisena), on, että tarjoaa erilaisia keinoja kansalaisten keskenään sopia kiistansa ilman väkivallan käyttämistä; ikään kuin tuomioistuimet.

   • Juu, samaa mieltä. Tarkoitin tietenkin että valtion sellainen johto joka nauttii kansan luottamusta voi ja sen tuleekin kontrolloida pahuutta tai valvoa että kansan tahto toteutuu.
    Nythän meillä ei näin tapahdu vaan eliitti tyrannin lailla toteuttaa omaa tahtoaan viis veisaten kansan tahdosta. Meillä siis vallitsee pahuuden tyrannia. Jos toimittaisiin kansan tahdon mukaa niin suurin osa asioista pitäisi hoitaa toisin kuin nyt.
    Minusta tuo pahuuden ja hyvyyden välinen ero on aika hyvin määritelty kristinuskon arvomaailmassa ja varmaan suurin osa kansasta jakaa sen riippumatta uskooko muuten Jumalaan.

   • Täytyypä lukaista.
    Tässä miehestä jotain tietoa. Laitetaan tännekin:
    Reply to Jordan Peterson on the Jewish Question — from His Heroes
    ANDREW JOYCE
    ”Peterson both borrows the methodology, and diverges from the conclusions, of the psychoanalytical examination of the Bible carried out by his hero Carl Jung, who, in his essays “Answer to Job” and “Christ, a Symbol of the Self,” characterized the Yahweh of the Torah as “savage,” “touchy,” “suspicious,” “two-faced,” “gratuitous,” “revolting,” “remorseless,” “brutal,” and “illogical.”[A2]… The Jewish-American History Foundation concurs that “Babylon, Rome, Edom, and Christianity are synonymous,” and remarks that the final end of Edom/descendants of Esau is interpreted from Jewish texts as meaning “that every one of the Mount (or House) of Esau may, or shall, be cut off by slaughter,” [Obadiah v.9] and will “perish forever.”… Indeed, if any reader wanted a serious, and novel, psychological profile of the Biblical stories, the third chapter of Kevin MacDonald’s A People That Shall Dwell Alone makes a succinct but powerful case for evolutionary aspects of the Tanakh. All things considered, I find it difficult to separate Peterson’s dubious approach to the lecture series from his 12 Rules for Life and later essay “On the So-Called Jewish Question.”… http://www.unz.com/article/reply-to-jordan-peterson-on-the-jewish-question-from-his-heroes/

    • ”Carl Jung, in his essays “Answer to Job” and “Christ, a Symbol of the Self,” characterized the Yahweh of the Torah as “savage,” “touchy,” “suspicious,” “two-faced,” “gratuitous,” “revolting,” “remorseless,” “brutal,” and “illogical.”[A2]…”
     Juutalaisuutta hallitsee hyvin vahvasti monille uskonnoille tyypillinen splitti (halkominen), alkukantainen psyyken puolustusmekanismi joka ilmenee hyvän ja pahan jakamisena siten, että paha on muualla ja hyvä itsessä.
     Se on heillä jo uskonnon kautta ’verissä’: he ovat Yahweh’n ’valittuja’. Se merkitsee että tuon uskonnon luojat ovat olleet henkisesti kehittymättömiä ja ’matalalla tasolla’ ellei psykopaattisia.
     Heidän Jumalansa ei ole kaikkien jumala vaan jumala joka suojelee vain heitä ja antaa heille etuoikeuksia. Heidän ylpeytensä perustana on hyvin primitiivinen ja narsistinen kuvitelma, joka ilmenee myös fyysisellä tasolla: Abrahamin tekemä verellä vahvistettu liitto julman ja kostavan Yahwen kanssa; (Circumcision is the only commandment of the Abrahamic Covenant).
     Is Circumcision the Source of Jewish Angst? Genital Mutilation and Psychic Trauma
     A compassionate approach to Jewishness
     Laurent Guyénot
     https://russia-insider.com/en/circumcision-source-jewish-angst-genital-mutilation-and-psychic-trauma/ri24861

   • Psykologisesti mielenkiintoinen artikkeli, josta vaikutelmaksi jää että kirjoittaja yrittää ensisijaisesti lievittää – mutta ei kohdata – omaa syyllisyyttään Dostojevskin avulla.
    Hän on nostanut D:n idoliksi jota tulkitsee omista tarpeista käsin vailla kykyä todelliseen empatiaan.
    Miksi hän idealisoi Dostojevskia?
    D tuskin hyväksyisi tuota tulkintaa hänestä; että lopulta hänen nimissään oikeutetaan nykyinen riistokapitalismi ja se korporaatioideologia, joissa perimmäinen tavoite on Nwo-tyrannia.

    Solidaarisuus ja kristillinen oppi arvoineen oikein tulkittuna ei merkitse eriarvoisuuden kieltämistä (vain Jumalan edessä olemme samanarvoisia), ei liioin ’antaa mennä kapitalismin’ ja kommunismin hyväksyntää sellaisena kuin niitä on toteutettu ainoana ratkaisuna kärsimykseen vaan jakamista siten ettei joku taho kerää ylemmyydessään kaikkea itselleen vaan tyytyy omaan osaansa eli nöyrtyy.
    Niinhän ei nyt tapahdu ja siksi se mitä tapahtuu on varsin anti-kristillistä. Eikä sen korjaaminen vaadi sellaista pakko-sosialismia tai kommunismia jota kirjoittaja ankarasti ja hyvin perustein kritisoi Dostojevskin avulla mutta samalla ilmiselvästi puolustaa sionistien johtamaa läntistä kapitalismi-kulttuuria joka menee perikatoaan kohti.
    Tuon puolustuksen voi tulkita juutalaisuuden yhden keskeisen ominaisuuden kautta: kyvyttömyys mennä sisäänpäin ja kohdata oma syyllisyys.
    Se lienee perimmäinen syy myös Spenglerin pessimismiin läntisen kulttuurin suhteen. Tuon kyvyttömyyden taustaa Anrew Joicy’n artikkeli alla (Reply to Jordan Peterson on the Jewish Question — from His Heroes) auttaa ymmärtämään.

   • @ Truth_hunter 4.11.2018 at 23:49

    > Heidän Jumalansa ei ole kaikkien jumala vaan
    > jumala joka suojelee vain heitä ja antaa heille
    > etuoikeuksia.

    Jokainen kansakunta luo itselleen jumalan joka lopultakin on paras juuri tuolle kulttuurille ja ihmiselle; tarkoitan siis ihmistä aivan geeniperimän tasolle asti. Ylimielisesti vain väitämme, että meidän ”suvaitsevaisuutemme” sopii kaikille ihmiseksi luoduille kulttuurista ja perimästä riippumatta. Ulkopuolisen ei pitäisi puuttua toisten jumaliin ja satojen vuosien aikana syntyneisiin hallinnon käytänteisiin väkivaltaa käyttäen.

    Meillä länsimaissa on halu ja hinku mennä ulkomaille ”opettamaan” miten pitää olla ja elää. Lukemattomia esimerkkejä löytyy siitä, miten olemme pommittaneet eri valtioita rauhaan ja demokratiaan.

    Nämä pommittamalla demokratisoidut valtiot voisivat paljon paremmin, jos olisivat saaneet toteuttaa ”omaa alkukantaista” uskontoa ja valtiojärjestystä omassa maassaan. — Mutta kun heillä on se kulta, timantit ja öljy, jotka rahalla ostettuna olisivat aivan liian kalliita meille.

    • Samaa mieltä. Länsimainen kulttuuri on kristinuskon kautta vahvasti sidoksissa juutalaisuuteen ja juutalaiset ovat myös kapitalismin ja kommunismin dynaaminen moottori. Voi sanoa että ilman juutalaisten vaikutusta eläisimme varmaankin aika paljon erilaisessa maailmassa.
     Juutalaisuus (uskonto) on ehdottoman suvaitsematon ja rasistinen koska VT:n Yahweh on vain juutalaisten Jumala jonka tehtävä on tuhota muut jumalat ja kansat joiden tuhoamiseen Y oikeuttaa kansansa. Tämä tuhoavuus joka näkyy vahvana suhteessa palestiinalaisiin tarkoittaa maailman alistamista (’tikkun olam’) Yahweh’n ja juutalaisrabbien tahtoon.
     ”Carl Jung, in his essays “Answer to Job” and “Christ, a Symbol of the Self,” characterized the Yahweh of the Torah as “savage,” “touchy,” “suspicious,” “two-faced,” “gratuitous,” “revolting,” “remorseless,” “brutal,” and “illogical.”[A2]…”
     Juuri tämän takia juutalaiset ovat jatkuvassa sodassa muuta maailmaa vastaan ja kristinusko on heille vastenmielinen koska siinä painopiste on jakaminen eikä ottaminen ja on siksi kapitalismin (’itselle keräämisen’) vastainen oppi.

     Antisemitismi ei ole irrationaalinen viha tai sairaus pakanallisessa sielussa, kuten juutalaiset kuvittelevat. Se on pääasiassa kristittyjen ja muslimien kansakuntien, kulttuureiden, rotujen ja uskontojen terveellinen puolustusmekanismi , joita uhkaa hidas, salakavala tuhoutuminen (eli maailman hallitus).
     How Zionist is the New World Order? and How Biblical Is Zionism?
     https://www.veteranstoday.com/2018/03/10/zio-nwo/

   • @ Truth_hunter 4.11.2018 at 23:49

    > paha on muualla ja hyvä itsessä.

    Itse asiassa tässä on se suurin kahtia jakava tekijä yhteiskunnassa.

    Yksi
    agenda on, että valtiollista väkivaltaa käyttäen yritetään muutta ”ne toiset” samanlaisiksi kuin itse ollaan.

    Toinen
    agenda on, että mene ja muuta maailma. Itse. Omilla teoillasi. Ei ole muita, jotka tekisivät sen. (Jos pakotat toisen muuttamaan maailman, on tuo toinenkin vain ihminen siinä kuin sinä itsekin. Ei ole muita.)

    • Fariseuksilla tuo ’paha muissa, hyvä minussa’ asenne on vahva,
     The Talmud brainwashes Jewish children to feel that their religion and faith is superior above all others, that those who don’t follow Judaism are nothing more than insects and beasts who are taken over by Satanic and Demonic forces. Not long ago I visited a synagogue in order to meet a Jewish friend of mine over there (I don’t follow Judaism, but many of my Jewish friends are) and I saw two orthodox Jewish boys arguing among themselves over the status of Jews.
     ”What is the purpose of the entire creation we see before us?” I asked them. ”It was created mainly for the Jews and the ”Gerey Tsedeck” (i.e. Gentiles who become Jews by conversion) and the Goyim (people who are not part of the Jewish ”cult”) shall serve us…”
     I know this, I used to go through that same brainwashing while being a Chabad member.
     https://www.henrymakow.com/2018/11/israeli-comes-out.html

 4. Valta sokaisee, vahvankin ja hyvän ihmisen. Vallassa on se pahuus, ihmisen vapaus on se joka on hyvyys, jos vapaus tukahdutetaan vallalla, ei siitä voi muuta seurata kuin pahuutta.

 5. Israelin zionistit näyttävät mallia miten Orwellin Nwo-unelmaa tehdään
  Free Palestine! A New Series on Zionist Oppression
  By wmw_admin on November 3, 2018
  Blackstone Intelligence Network — Oct 31, 2018
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=178552
  PLEASE SHARE! After an enlightening trip to Palestine, investigative journalist Jake Morphonios begins a new documentary series of the systematic oppression of the Palestinian people by the brutal Zionist regime of Israel.

 6. Alla on joitakin varsin paljastavia otteita herroilta, joilla on ollut huikea vaikutus II maailmansodan jälkeisen kauden maailmantalouden rakenteisiin sekä geopoliittiseen järjestykseen. Eli nykyisin jo ilmeiseksi käynyt teknotyrannia ei ole ilmestynyt tyhjästä, vaan sitä kohti meitä ollaan viety vaikutusvaltaisten tahojen toimesta jo pitkään ja määrätietoisesti.

  ”One is impressed immediately by the sense of national harmony…. Whatever the price of the Chinese Revolution it has obviously succeeded… in fostering high morale and community purpose. General social and economic progress is no less impressive….The enormous social advances of China have benefited greatly from the singleness of ideology and purpose…. The social experiment in China under Chairman Mao’s leadership is one of the most important and successful in history.”

  — David Rockefeller
  New York Times, 8-10-1973.

  “The technotronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society would be dominated by an elite, unrestrained by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuous surveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the authorities. ”

  ― Zbigniew Brzezinski, Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era, 1970

  • Treble Tribal Trouble
   A Review of Ben Cobley’s The Tribe
   TOBIAS LANGDON
   Like many other Western nations, Britain has what might be called Treble Tribal Trouble.
   The first part of our Tribal Trouble is that we’re ruled by a hostile Jewish elite who form a real, genetically interrelated tribe with a quite different set of interests than the native Brits.
   The second part of our Trouble is that this hostile elite have imported millions of non-Whites and strongly encouraged them to pursue their own advantage with other, home-based identity-groups.
   The third part of our Trouble is that Whites are discouraged just as strongly from defending themselves. Ben Cobley’s book discusses only the second and third parts of our Tribal Trouble. But it does that very well and I can heartily recommend it to hate-thinkers right across the Anglosphere.
   http://www.unz.com/article/treble-tribal-trouble-a-review-of-ben-cobleys-the-tribe/

  • ”The Rockefeller File is not fiction. It is a compact, powerful and frightening presentation of what may be the most important story of our lifetime, the drive of the Rockefellers and their allies to create a one-world government, combining super-capitalism and Communism under the same tent, all under their control…
   The Rockefellers and their allies have, for at least fifty years, been carefully following a plan to use their economic power to gain political control of first America, and then the rest of the world.
   Do I mean conspiracy? Yes, I do.
   I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and incredibly evil in intent.”
   – November 1975, LAWRENCE P. Mc DONALD, Member of Congress
   The Rockefeller File by Gary Allen, Introduction, http://www.whale.to/b/allen_b.html#Introduction

   Ks. myös ”Visionary: Larry McDonald’s Stark Predictions Manifest Today”, https://21stcenturywire.com/2013/05/12/visionary-larry-mcdonalds-stark-predictions-manifest-today/

   I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and incredibly evil in intent.”
   – November 1975, LAWRENCE P. Mc DONALD, Member of Congress
   The Rockefeller File by Gary Allen, Introduction, http://www.whale.to/b/allen_b.html#Introduction

   Ks. myös ”Visionary: Larry McDonald’s Stark Predictions Manifest Today”, https://21stcenturywire.com/2013/05/12/visionary-larry-mcdonalds-stark-predictions-manifest-today/

 7. Bryssel on lobbaajien synkkä ydin; EU:n taustat
  Hieno Markku Juutisen artikkeli joka kannattaa lukea.
  ”Bryssel on lobbareiden paratiisi ja suhmuroinnin pesäke, kirjoittaa Jaana Kivi. Hänen mukaansa lobbareiden, poliitikkojen sekä korkeassa asemassa olevien viranhaltioiden väliset suhteet ovat hyvin tiiviit. Brysselin hintaa voidaan verrata lehmäkauppaan, jonka myyntiarvosta kärsivät EU:n kansalaiset.

  http://www.magneettimedia.com/bryssel-on-lobbaajien-synkka-ydin-eun-taustat/

 8. Israelilaiset ovat myös Illuminatin sosiaalisen hajottamisen (ja Orwellilaisen unelman) kohteita.
  Kabbalistinen (farisealainen) juutalaisuus (Illuminismi) on saatanallinen kultti, joka ohjaa (manipuloi) ja käyttää hyväkseen sitä vastustavia jäseniä korruptoimalla ja tekemällä heistä sairaita.

  MIKSI PÄÄTIMME JÄTTÄÄ ISRAELIIN — Venäjälle muuttanut israelilainen perhe kertoo miksi he hylkäsivät Israelin. Muutama ote artikkelista (hutero ja vähän paikattu guugel-käännös):

  1. Israelin ja arabimaiden välinen poliittinen tilanne Lähi-idässä on jännittynyt. Jännitys muslimiväestön kanssa tarkoittaa sitä, ettei turvallisuutta ole.

  2. Feminismi ja pro-LGBT ja sukupuolihäiriöt ovat valtavia Israelissa, joka on yksi pahin kaikista maista länsimaissa näissä asioissa. Israelissa ei ole edes sallittua tehdä DNA-testiä sen määrittämiseksi, onko lapsi oikeasti jonkun biologinen lapsi. Hänen voi olla pakko maksaa lapsirahaa lapsille, jotka eivät ole hänen. Kuulostaa hullulta.

  Avioerojen määrä Israelissa on erittäin korkea. Sekalaiset juutalaiset ovat pahin ryhmä. Mutta korkea feminismin taso ei ole mikään yllätys. Koska avioeroasteen ja feminismin tasojen välillä on yhteys väestöryhmään. Puolet Israelin juutalaisista ystävistäni ovat nyt eronneet.

  3. Israelin roturakenne: Vaikka jotkut toivoisivatkin sinun uskovan toisin, juutalaiset eivät ole rodullisesti homogeeninen ihmisryhmä samaan tapaan kuin kiinalaiset tai japanilaiset. Ei ole olemassa sellaista kuin ”juutalainen rotu” tai juutalaista biologista rakennetta. Suurin osa (90%) juutalaisista maailmassa on nykyään kääntyneitä tai näiden jälkeläisiä. DNA on osoittanut tämän. Ei tarvita DNA-testausta sen toteamiseen, että juutalaiset tulevat kaikista roduista, muodoista ja väreistä. Riittää kun avaa silmänsä ja katsoo, niin​​ nykyaikaisia ​​juutalaisia ​​ei voida pitää rotuna. Rotuun ei voi liittyä mikä tarkoittaa että juutalaisuus ei ole rotu.

  4. Uskonnollinen suvaitsemattomuus maallisia ​​juutalaisia ​​ja ei-juutalaisia ​​uskonnollisia vähemmistöjä vastaan.

  Israelin ortodoksinen juutalainen yhteisö on hyvin fanaattinen, kun on kyse uskonnollisten lakien täytäntöönpanosta julkisilla paikoilla. Jo kauan sitten keskustelimme Israelissa, olisiko kaikkien Israelin julkisten liikennevälineiden lopetettava juutalaista sapattia koskeva toiminta. Juutalainen uskonto ei ole kovin ystävällinen niille juutalaisille, jotka eivät noudata uskonnollisia lakejaan. Tämän lisäksi ortodoksinen juutalainen yhteisö pyrkii torjumaan erittäin kovin ottein sianlihan myyntiä julkisissa paikoissa.
  https://www.henrymakow.com/2018/11/israeli-comes-out.html
  En tue islamia enkä tue mitään muuta uskontoa, mutta kun tarkastelen juutalaisvastaisten tunteiden syitä, tulen siihen johtopäätökseen, että juutalaisvastaiset tunteet eivät johdu ennakkoluuloista juutalaisia ​​vastaan ​​vaan itse juutalaisesta kulttuurista, joka edistää itseään ja etujaan muiden kuin juutalaisten kustannuksella.

  WHY WE DECIDED TO LEAVE ISRAEL
  Israelis are also targets of Illuminati social disintegration.
  Cabalist Judaism (Illuminism) is a satanic cult which controls & exploits its
  unwitting members by corrupting and making them sick.
   1. The political situation between Israel and the Arabic nations in the middle east is tense. The tension with the Muslim population means there’s no sense of safety.
  2. Feminism & pro-LGBT and gender confusion are HUGE in Israel, one of the worst of any country in the western world. An Israeli father isn’t even allowed to do a DNA test to determine whether a child is his biological child. He will be forced to pay child support in a case of children that aren’t his blood. Sounds crazy. 
  The Divorce rate in Israel is very high. The secular Jews are the worst. But with their high level of Feminism, this is no surprise. As there’s a  correlation between divorce rate and Feminism levels in a population group. Half of my Israeli Jewish friends are now divorced. 
  3. Israeli racial makeup: Despite what some would like you to believe, Jews are NOT a racially homogeneous group of people in the same sense that Chinese or Japanese. There’s no such a thing as a ”Jewish race” or Jewish people in the biological sense. Most (90%) of Jewish people in the world today are converts or the descended from converts historically. DNA has proven this point. Also one doesn’t need DNA testing to see that Jews comes from all races, shapes and colours. The only thing one needs is to open their eyes and see that modern Jews cannot be regarded as a race. One CANNOT join a race which means Judaism isn’t a race.
  4. Religious Intolerance against secular Jews and non-Jewish religious minorities.
  The Orthodox Jewish community in Israel is very fanatic when it comes to enforcing religious laws in public places. Not long ago we had a debate in Israel whether all public transportation in Israel should cease action on the Jewish Shabbat. The Jewish religion doesn’t look very kindly upon those Jews who don’t follow its religious laws. In addition to that, the Orthodox Jewish community tries to fight very hard against the selling of pork meat in public places.
  https://www.henrymakow.com/2018/11/israeli-comes-out.html
  I do not support Islam nor do I support any other religion but when I look into the causes behind anti-Jewish feelings I come to the conclusion that anti-Jewish feelings don’t stem from some irrational prejudice against Jews but by Jewish culture itself which promotes itself at the expense of non-Jews.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=178654
  https://www.henrymakow.com/2018/11/israeli-comes-out.html

  • Kautta rantain olen saanut kuulla, että kristityillä alkaisi olla Israelissa hankaluuksia viranomaisten kanssa. Kansalaisuuksia on alettu asettaan uuden tarkastelun alle. Jeesuksen messiaaksi tunnustaviin nk. messiaanisiin juutalaisiin (jotka edelleen ovat juutalaisia) suhtaudutaan maassa aina vain nihkeämmin. Ääriortodokseilla ja talmudiin nojaavien ’noahide’-lakien kannattajilla on maassa aina vain enemmän vaikutusvaltaa.
   Israelista on tulossa samanlainen maa kuin muistakin demokraattisina itseään pitävistä länsimaista, joissa kansalaisiin kohdistettava mielipide-kontrolli kovenee. Israelissa sallitaan vain yhdenlainen etnonationalismi. Muualla vaaditaan yhä kiihkeämmin globalismin kannattamista eikä suvaita nationalismia puhumattakaan etnonationalismista. Nationalismi on siis juutalaisten yksinoikeus.

 9. Onko suurempi sota enää vältettävissä?
  America Goes to War
  Fighting Russia, China and al-Qaeda simultaneously requires more money
  PHILIP GIRALDI — http://www.unz.com/pgiraldi/america-goes-to-war/
  A Senior Russian Diplomat Confirms: ”Russia Is Preparing for War” – Is Anybody Listening?
  THE SAKER — http://www.unz.com/tsaker/a-senior-russian-diplomat-confirms-russia-is-preparing-for-war-is-anybody-listening/
  ”Right now the US and the “global West” (aka the AngloZionist Empire) are on a direct collision course with Russia (and probably China too). Right now, I see very few signs that anybody in the western elites is able (or willing) to admit that at the end of that road there is war and the destruction of the US (and possibly much of Europe). Right now, the leaders of the Empire appear to be firmly locked into what the French call the “fuite en avant” (which can roughly be translated as “flight forward”, or “headlong rush”, “panic-induced compulsion to further exacerbate a crisis or calamity” or even “unconscious mechanism that causes a person to throw himself/herself into a dreaded danger”). I suppose that there is a sad and tragic irony in the fact that the result of the US elites constantly conjuring up some completely imaginary Russian “interventions” (in the US and elsewhere) might eventually result in a very real Russia intervention, in the form of devastating missile strikes, but this is hardly a consolation.

  • The United States seems to be contemplating war with Russia, Iran, China, or all three. Washington pushes NATO ever closer to Russia, leaves the nuclear-missile treaty and tries to destroy both countries and China economically. Why the push for war?
   Simple. Asia is awakening. China (from which I have just returned) grows economically at a scorching pace–and all power rests on economic power. China is a large country, America a medium-sized one.
   This doesn’t threaten the Amercan public. It threatens the Empire and Israel.
   At the top of government we have an unprepossessing bunch that would make Kaiser Wilhelm’s court seem wholesome. Their chief characteristics are pathological aggressiveness and a severe case of Beltway Bubble Syndrome.
   The life of millions depends on this freak show? I need a drink.
   http://www.unz.com/freed/lets-have-a-war-with-russia/

  • Mike Pompeo, Psychopath
   During an interview with BBC Persia, Secretary of State Mike Pompeo said the United States will starve millions of Iranians to death if the country’s leadership doesn’t bend to its will.

   Pompeo said Iran’s “leadership has to make a decision that they want their people to eat.”

   This is siege warfare. It is illegal under the Geneva Conventions, in particular the protocol relating to the Protection of Victims of International Armed Conflicts (Article 53: Starvation of civilians as a method of warfare is prohibited).

   But then neocons don’t do international law.
   https://www.globalresearch.ca/mike-pompeo-psychopath/5659432

 10. Juutalainen politiikka Amerikassa – Post Political View
  GILAD ATZMON — artikkelin loppulause
  ”Itse Israelissa minulla oli näkemys erimielisyydestä israelilaisten ja juutalaisten välillä ylioppilaskuntahuoneessa, koska minut kasvatettiin israelilaisena patrioottina. Minua koulutettiin rakastamaan ja jopa kuolemaan maaperälle, jonka erehdyksessä uskoin olevan minun. Israelin tavoin minua koulutettiin myös ajattelemaan heimoa, mutta puhumaan yleismaailmallisesti, ja opin kuinka ruikuttaa uhrin osaa mutta samalla harjoittaa sortoa.
  Mutta elämäni tietyssä vaiheessa, kolmekymppisiä, aloin tuntea kaiken sen liian uuvuttavana. Halusin yksinkertaistaa asioita. Minä muutin itseni tavalliseksi ihmiseksi.
  Jewish Politics in America – A Post Political View
  GILAD ATZMON
  It was the Israeli in me who saw the disparity between ‘Israeli’ and ‘Jew’ at the Student Union Hall because I was raised as an Israeli patriot. I was trained to love and even die for the soil I mistakenly believed to be mine. As an Israeli, I was also trained to think tribal but speak universal, and I learned how to whine as a victim yet exercise oppression. But at a certain point in my life, around my thirties, I started to find all of it too exhausting. I wanted to simplify things. I demoted myself into an ordinary human being.
  http://www.unz.com/article/jewish-politics-in-america-a-post-political-view/

 11. Assange & Snowden ovat CIA: n ”Rotan Pyydyksiä”
  On aivan helppoa todeta, että sekä Julian Assange että Edward Snowden ovat CIA: n väärennöksiä, jotka ovat syntyneet röykeiden Obama-vuosien aikana.

  Suurin ”kerro miksi” on, että molemmat miehet tukevat 9-11 virallista tarinaa. Tässä on Assange.
  https://www.youtube.com/watch?v=T-kSuuJrzMo
  ”9-11 Truthers Annoy Me”-Julian Assange,Wiki Leaks Founder
  Tässä on Snowden.
  https://www.nbcnews.com/video/snowden-on-9-11-268996163613?v=railb&

  He antavat uskottavuutta 9-11 ’väärälle lipull’e. Toinen ”kerro miksi” on että eivät ole koskaan arvostelleet Israelia, todellista rikollista.
  Assange & Snowden are CIA “Rat Traps”
  henrymakow.com — Nov 15, 2018
  The jury was out but our correspondent has rendered a verdict. Both Assange and Snowden are Deep State.
  It is quite easy to establish that both Julian Assange and Edward Snowden are CIA fakes created during the arrogant Obama years.
  The biggest “tell” is that both men support the 9-11 official story. Here is Assange.     Here is Snowden.  They give credibility to the 9-11 false flag. Another “tell” is they never criticize Israel, the real perp.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=179115
  https://www.henrymakow.com/2018/11/assange-snowden-rat-traps.html

  9/11 Was an Israeli Job
  How America was neoconned into World War IV
  LAURENT GUYÉNOT
  http://www.unz.com/article/911-was-an-israeli-job/
  American Pravda: 9/11 Conspiracy Theories
  RON UNZ
  http://www.unz.com/runz/american-pravda-911-conspiracy-theories/
  The Case That 9/11 Was an Israeli Attack on the US Is ’Overwhelmingly Strong’ – Ron Unz
  ” … the attacks must have been the work of a highly sophisticated organization with access to advanced military technology …”
  ”Once we have concluded that the culprits were part of a highly-sophisticated organization, we can then focus on the Who and the Why, which surely would be of greater importance than the particular details of the How.”
  https://russia-insider.com/en/case-911-was-israeli-attack-us-overwhelmingly-strong-ron-unz/ri24931

 12. Köpelösti käsi tasa-arvon ja avoimien rajojen puolesta taistelevalle ruotsalais poliitikolle: teloitettu Kongossa. Omassa maassakin tosin olisi ollut töitä ihan riittämiin kun kaikki meinaa kääntyä kohti maan ja kansan omaa tuhoa…
  Swedish Politician Who Fought for Equality and Open Borders Is Beheaded in Congo
  Zaida Catalán was killed while on a UN mission to the Democratic Republic of the Congo in March 2017. On 12 March 2017, Catalán and another UN employee were kidnapped during a mission near the village Ngombe in the Kasai Province in the Democratic Republic of the Congo. They were both found dead on 27 March. Catalán had been beheaded and was found in a shallow grave.
  https://www.thegatewaypundit.com/2018/02/swedish-politician-believed-equality-open-borders-beheaded-congo/

  • Lisäys ja korjaus: Köpelösti kävi tasa-arvon ja avoimien rajojen puolesta taistelevalle ruotsalais poliitikolle: teloitettu Kongossa.
   Omassa maassakin tosin olisi ollut töitä ihan riittämiin kun Nwo-mafia pistää kaiken mullin mallin ja kaikki meinaa kääntyä kohti oman maan ja kansan tuhoa…

 13. Holokasti on tärkeä Nwo-mafian työväline joka on nostettu uskonnon asemaan sionistien megalomaanisissa nwo-hankkeissa.
  Mutta valheella on lyhyet jäljet eikä kukaan täyspäinen enää voi muuta kuin nauraa sionistien suuruudenhulluudelle

  Mainstream Holocaust Narrative ’Substantially, if not Entirely, False’ – Editor of Top US Conservative Site (Ron Unz)
  The author spends a few weeks perusing the literature, which he summarizes in this 18,000 word article, and concludes that the Holocaust story relentlessly hammered into the public consciousness by Jewish-owned Hollywood and media is a load of baloney. He suspects that when the lie comes crashing down, a political earthquake will ensue.
  ”I wouldn’t be surprised if our current Holocaust narrative eventually suffers that same fate (total collapse), perhaps with unfortunate consequences for those too closely associated with having maintained it.”
  ”Once I realized to my dismay that I couldn’t believe a word of what our media and political leaders said about major events in the here and now, their credibility on controversial happenings so long ago and far away entirely disappeared.”
  Hollywood, controlled by Jews, has been very energetically selling a very big lie – a scene from ’Schindler’s List’ (article picture)
  It turns out that his (Elie Wiesel) whole life was a fraud and a lie
  https://russia-insider.com/en/mainstream-holocaust-narrative-substantially-if-not-entirely-false-editor-top-us-conservative-site
  http://www.unz.com/publication/jhr/issues/

 14. Näin orwellilaista unelmaa rakennetaan
  Is Israel Turning a Blind Eye as Israeli Scammers Swindle Victims in France, US, Elsewhere?
  ALISON WEIR
  Ranskan ja Israelin tiedotusvälineet kertoivat, että ryhmä, joka koostui pääosin israelilaisista, huijaisi noin 3 000 Ranskan kansalaista noin 20 miljoonasta dollarista. Suurin osa varastetuista rahoista on Israelissa, mutta Israelin viranomaiset eivät halua olla yhteistyössä Ranskan kanssa huijaus syytöksissä ja rahojen palauttamisessa.

  Tämä on uusin lukuisista esimerkeistä koskien Israelin viranomaisia, jotka Israelin tutkijoiden ja muiden toimittajien mukaan vastustavat kansainvälisiä ponnisteluja massiivisia taloudellisten huijausten tekijöitä vastaan ympäri maailmaa.
  Nämä huijaukset ovat tuoneet arviolta miljardeja osaksi israelin taloutta, tukemalla järjestelmää, joka on laajasti tuomittu ihmisoikeusrikkomuksista ja etnisestä puhdistuksesta koskien Palestiinan alkuperäiskansoja vastaan.
  Kaikki selvitykset paljastavat hallituksen, joka jopa suojelee huijareita.

  French and Israeli media report that a group largely made up of Israelis scammed 3,000 French citizens out of approximately $20 million. Most of the stolen money is in Israel, but Israeli authorities are reportedly failing to cooperate with France in prosecuting the scammers and retrieving the money.

  This is the latest of numerous examples of Israeli officials stone-walling international efforts against the perpetrators of massive financial swindles around the world, according to Israeli investigative journalists and others. These scams have brought estimated billions into the Israeli economy, propping up a regime widely condemned for human rights abuses and ethnic cleansing against indigenous Palestinians. Together, the stories paint a picture of a government that seems to be turning a blind eye to – and even protecting – scammers.
  http://www.unz.com/article/is-israel-turning-a-blind-eye-as-israeli-scammers-swindle-victims-in-france-us-elsewhere/
  Why People Hate the Jews — Jews have stolen everything.
  https://www.darkmoon.me/2018/why-people-hate-the-jews/#more-105974
  https://www.darkmoon.me

  • Ja näin ’turha väki’ tuhotaan eliitin tieltä ja pilaamasta sen hankkeita
   The globalist plan to exterminate humanity begins now: “Useless eaters” must be eliminated, say globalists
   … the big, big picture that’s unfolding across our world right now is a plan to exterminate 90% of the current human population in order to “save” the planet and protect what globalists see as the future of human survival on a cosmic scale.

   This plan is under way now due to two very important developments:
   https://www.naturalnews.com/2018-11-18-the-globalist-plan-to-exterminate-humanity-useless-eaters.html

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here