Yhä useammin on mediassa alkanut vilahdella kirjainyhdistelmä GCM (Global Compact for Migration), jonka sisällöstä ei ole vieläkään ihan tarkkaa selvyyttä.

Se tiedetään, että kyse on ohjeistuksesta, jonka YK jäsenmailleen antaa koskien siirtolaisuuden yhteisiä pelisääntöjä maailmassa.

Äskettäin (8.11.) asia nousi esille eduskunnassa, kun perussuomalaiset Laura Huhtasaaren johdolla peräsivät asiaa ulkoministeri Timo Soinilta (sin.)

Soini vastasi naurunhörähdysten saattelemana:

”Se on lähetetty kesäkuussa E-kirjeenä eduskuntaan suureen valiokuntaan, josta se on lähetetty ulkoasiainvaliokuntaan ja hallintovaliokuntaan. Arvoisa edustaja, teidän takananne istuu edustaja [Jani] Mäkelä, joka on ollut käsittelemässä tätä suuressa valiokunnassa. Teidän edessänne istuu hallintovaliokunnan puheenjohtaja [Juho] Eerola, jonka johdolla tätä on käsitelty hallintovaliokunnassa ja yksimielisesti hyväksytty, ei aiheuta toimenpiteitä.”

Missä siis ongelma?

Se on siinä, että yksimielisyyttä ei tunnu olevan siitä, pitäisikö tätä sopimusta käsitellä eduskunnassa ja myös siitä, onko esitys vain jokin lauselma vaiko sen allekirjoittaneita valtioita sitova sopimus.

Olennaisin kysymyksistä on vielä tässä vaiheessa hämärän peitossa: Mitä tähän E-kirjeeksi nimettyyn paperiin on kirjattu?

Lyhyesti sanottuna kyse on siirtolaisuudesta eli siitä, onko siirtolaisuus ihmisoikeus, joka tällä paperilla YK:ssa hyväksyttäisiin. Ulkoministeriön johtavan asiantuntijan Renne Klingen mukaan GCM on vain ohjenuora eikä sitova sopimus, joka mahdollistaisi jatkossa entistä suuremman siirtolaisten joukon tulon Suomeen. Mieluummin kuin sopimuksesta Klinge puhuisi ”kompaktista”, jossa on 23 kohtaa, jotka määrittävät siirtolaisuutta tulevaisuudessa, kun siirtolaisuus esimerkiksi ilmaston muutoksen ja väestönkasvun sekä erilaisten luonnonmullistusten seurauksena lisääntyy. Tarkoitus on siis sopia yhteisistä menettelytavoista, joilla siirtolaisiin eri maissa suhtauduttaisiin yhteisten pelisääntöjen mukaisesti.

Tämä kompakti, E-kirje, tahdonilmaus tai miksi sitä nyt halutaankin kutsua tähtää ohjeistuksen luontiin maahanmuuton hallinnoinnille, ja se on tarkoitus hyväksyä ensi kuussa YK:n jäsenmaiden kokouksessa Marokossa. Olli Pusan mukaan sen hyväksyntä koetetaan hoitaa kansalaisilta salassa useissa maissa. Nyt jo on tiedossa, että ainakaan Yhdysvallat ei aio asiakirjaa allekirjoittaa, kuten eivät myöskään Australia, Israel, Puola, Unkari ja Itävalta.

Keskipohjanmaa uutisoi presidentti Niinistön puhuneen GCM:stä jo syyskuussa YK:n yleiskokouksessa. Niinistö oli todennut, että ilmastonmuutos johtaa muuttoliikkeen voimistumiseen. Lehti lainaa Niinistöä:

”Maailmassa on jo nyt noin 65 miljoonaa pakolaista; enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Lisäksi noin sata miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa tarvitsee kiireellistä humanitaarista apua, ja lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Nopeita ja helppoja ratkaisuja ei ole, mutta toimettomuuskaan ei ole vaihtoehto. Siksi tuen lämpimästi globaalia siirtolaisuuskompaktia (GCM) ja odotan jo mielenkiinnolla konferenssia, jossa se hyväksytään joulukuussa Marrakechissa, Niinistö totesi.”

Tässäkin asiassa on joka tapauksessa turvauduttu sanapeliin: ”compact” suomennettuna merkitsee sopimusta eikä se muuksi muutu, vaikka siitä käytettäisiin Suomessa sanaa ”kompakti”. Onko sillä lainvoimaa on toinen kysymys – mutta miksi luotaisiin sääntöjä, jos niitä ei ole tarkoituskaan noudattaa?

Artikkelikuva: DFID – UK Department for International Development (CC BY 2.0). Libyalaisia siirtolaisia Britannian parlamentin jäsenen Andrew Mitchellin haastateltavana maaliskuun 2011 alussa.

28 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Kaija tärkeän asian nostamisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun.

  Lainsäädännössä näytetään turvautuvan yhä enenevässä määrin manipulointiin sana- ja merkityskikkailuilla, lyhykäisesti ilmaisten semanttisella hölynpölyllä.

  Tässä tällainen sana on compact. Periaatteessa ei liene vaikeaa – mutta välttämätöntä se on kun puhutaan Suomen lainsäädännöstä – kääntää tämä termi selvälle suomen kielelle. Kompakti ei ole suomea, vaikka sitä paljon käytetäänkin. Kompakti kokonaisuus on myönteistä vastaanottoa herättävä sanonta, jossa ymmärretään kokonaisuuden olevan hyvin yhteensopivan, hyvin toimivan.

  Yritetäänkö nyt tällä myönteiseksi koetulla sanan merkityksellä uittaa sisään suomalaiseen lainsäädäntöön sitovaa sopimussäädöstä, joka tekee siirtolaisuuskäsitteestä ja siirtolaisuuden käsittelystä erittäinkin epäkompaktin, eli jo lähtökohtaisesti riidanalaisen?

  Sinällään tämä on linjassa Juha Sipilän hallituksen poukkoilevan ja osaamattoman muun lainvalmistelun kanssa. Näillä kerätään turhaan ylimääräistä työtä seuraavalle hallitukselle, joka joutuu korjaamaan Sipilän hallituksen lainsäädännöllisiä jätöksiä paremmin hyödynnettävään muotoon.

 2. Kansojen vaeltamisesta on tehty uusi poliittisen taiteen haara. Aiheuttamalla ensin sekaannusta läpikulkumaissaan, ja sen jälkeen koko vaelluksensa aikana, tarvitessaan apua paikallisilta myötämielisiltä he jättävät pysyvän jäljen taakseen. Hyvin menevien suurvaltioiden olisi pitänyt tehdä jotakin kulkueiden estämiseksi. USA, rahoittaa monia keski,sekä etelä-American valtioita, mutta mihin ne varat todella menevät siitä ei ole varmuutta, kansan hyväksi ei siitä summasta riitä.Kaikenlaisten kansalaisten kokoontumiset ja liikehtimiset alkavat yleensä ”palopuheiden innostamana”. Siitä alkaa kulkueet. Oma maa muuttuu mansikasta mustikaksi.

 3. Vasemmisto lyö kättä äärioikeiston kanssa. Ensinnäkin on naurettava väite, että tässä sopimuksessa määriteltäisiin siirtyminen maasta toiseen ihmisoikeudeksi. Väitteellä ei ole mitään pohjaa, mutta se kyllä kiihottaa pelkäämään ihmisiä, jotka eivät ole sattuneet syntymään vauraaseen Suomeen. Miten siirtolaisuutta pitäisi käsitellä? Pitäisikö kasvavan siirtolaisuuden oloissa siis hautautua maakuoppaan ja pelätä ulkomaalaisia?
  Toiseksi tästä seuraava keskustelu on sitä miyä odottaa saattaa. Mitä tarkoittaa esimerkiksi keskustelussa esiin nostettu siirtolaisuuden ”estäminen”? Libyassa ja Nauru-saarilla on hyvä esimerkki, mitä näistä estämisyrityksistä on seurannut: orjuutta, keskitysleirimäisiä oloja ja mittaamatonta kärsimystä. Vai pitäisikö sotaa tai nälänhätää pakenevia ihmisiä murhata rajalla? Vai millä ihmisten liikkuminen estetään silloin, kun tilanne on niin paha, että he ovat valmiita lähtemään kotoaan tuntemattomiin maihin.

  Muukalaiskammoisten tunnereaktioiden lietsominen ei auta löytämään ratkaisuja tilanteeseen, vaan luo uuden, mittavaa siirtolaisuutta vakavamman ongelman.

  Minusta on todella hyvä, että maailman valtiot keskustelevat koko maailman mittakaavassa, miten tähän suureen kysymykseen suhtaudutaan niin, ettei samalla muututa ihmisistä eläimiksi, mikä on äärioikeiston ajama linja.

 4. ”Keskipohjanmaa uutisoi presidentti Niinistön puhuneen GCM:stä jo syyskuussa YK:n yleiskokouksessa. Niinistö oli todennut, että ilmastonmuutos johtaa muuttoliikkeen voimistumiseen.” …
  Vaikuttaa tyypilliseltä niinistöläiseltä höpö-höpöltä… mies puhuu kaikesta muusta mutta ei totuudesta eli Nwo-mafian puuhista joita näyttää myös mielellään tukevan kansan tahdosta viis veisaten…

  NASA Sees Climate Cooling Trend Thanks to Low Sun Activity
  The climate alarmists just can’t catch a break. NASA is reporting that the sun is entering one of the deepest Solar Minima of the Space Age; and Earth’s atmosphere is responding in kind.
  So, start pumping out that CO2, everyone. We’re going to need all the greenhouse gases we can get.

  “We see a cooling trend,” said Martin Mlynczak of NASA’s Langley Research Center. “High above Earth’s surface, near the edge of space, our atmosphere is losing heat energy. If current trends continue, it could soon set a Space Age record for cold.”
  All any of this “proves” is that we have, at best, a cursory understanding of Earth’s incredibly complex climate system. So when mainstream media and carbon-credit salesman Al Gore breathlessly warn you that we must do something about climate change, it’s all right to step back, take a deep breath, and realize that we don’t have the knowledge, skill or resources to have much effect on the Earth’s climate. God — and that big yellow ball of light in the sky — have much more impact on our climate than we ever could.

  https://www.thenewamerican.com/tech/environment/item/30214-nasa-sees-climate-cooling-trend-thanks-to-low-sun-activity

  Joten se siitä ilmastonmuutoksen todellisesta osuudesta muuttoliikkeeseen. Aivan muut syythän liikkeen takana sittenkin ovat.

  • Selvennys: yritin tuossa sanoa että ilmastonmuutosta ei pitäisi käyttää keppihevosena asioille joiden syyt ovat muualla.
   Kaikille täyspäisille lienee selvää että multi-kultin takana on tietyn eliitin pyrkimys tuhota Eurooppa, ns. Kalergi-suunnitelma.

   • Mahtaako teillä toimia NOOA sääradio ? Sieltä tulee viimeiset tiedot lennostolle, sekä merialueille, ja myöskin vuosikymmenien lämpötilojen vertailut meidän päiviimme asti, erittäin kiinnostavaa ja valaisevaa tietoa, joka kumoaa täysin lämpenemisen järjettömyyden. Ihme ja kumma kun eivät ole huomanneet sulkea radiota ?

 5. Itse GCM-sopimustekstikin olisi varmasti syytä avata, ennen kuin spekuloidaan enemmälti vasemmiston ja äärioikeiston yhteisestä salaliitosta sen kaatamiseksi. Yksi mahdollinen osoite tälle on https://refugeesmigrants.un.org/migration-compact, eli YK:n omilla sivuilla.

  Koko sopimusteksti löytyy täältä https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180713_agreed_outcome_global_compact_for_migration.pdf.

  Pakolaisuuden ja siirtolaisuuden kansainvälisestä kohtelusta on toki hyvä päästä laajaan sopuun. Universaaliksi ihmisoikeuksiksi niistä ei kuitenkaan ole. Suvereeneilla valtioilla tulee olla oikeus itse määritellä oma kantokykynsä pakolaisten ja siirtolaisten vastaanottamisen suhteen. Vastaanottovelvollisuutta tulee säädellä aiheuttamisperiaatteen pohjalta; sotimista ja talouspakotteita harrastavat valtiot tulisi määrätä ensisijaisesti vastaanottamaan toimiensa aiheuttamat pakolais- ja siirtolaisvirrat.

  Vielä tärkeämpää olisi ehkäistä ne syytekijät, jotka niitä suuremmassa määrin aiheuttavat. Kaksi varmasti tärkeintä syytä on käydyt sodat sekä talouspakotteet, jotka aiheuttavat pakolaisuutta sekä äärimmäistä taloudellista kurjistumista. Näissä molemmissa USA on kunnostautunut viime vuosikymmeninä selvästi eniten maailmassa. Hyviä apureita sillä ovat olleet mm. Israel ja Saudi-Arabia. Ja onpa siellä seassa hillunut pieni ja sisukas Suomikin, joka on vienyt valmistamiaan aseita ja asejärjestelmien osia sota-alueille.

  Juhlapuheissa – kuten Sauli Niinistön YK-puheessa – kyllä painotetaan sopimuksista kiinnipitämistä. Ainakin kansainvälisen asekauppasopimuksen osalta Suomi on varsin heikosti onnistunut noudattamaan sitä, Sauli Niinistön hääriessä siinä mukana ja puudelinsa oikeuskanslerin siunatessa toimet.

 6. Onhan se kummallista ilmaston lämpenemistä ? Meidän paikallinen ”kuuma” pakkanen putosi pitkälti Fahrenheitin NOLLAN alapuolelle, koska ei siihen muuta tarvita kuin pohjoisnavalta puhaltava tuuli, joka veti pikkuhousut huurteiseksi.
  NOOA ilmastoradiota kuunnellessa, ilmenee mitenkä 20-40 vuotta sitten oli tosi
  kuumia aikoja tähän aikaan vuodesta. All Gore humbuugi meni politikkoihin, kuin väätä raha. Sen nojalla myöskin he voivat kerätä RAHAA monenlaisiin ”ehkäisyihin”. COMPACT sanasta on olemassa monenlaisia ilmaisuja, jotka merkitsevät samaa asiaa, eri mausteilla. Dence-Tiukka, Close-packed-Tiukasti paketoitu, Flatten-Litistää, Close together-Tiivistettynä,Yhdistettynä. Take you pick, eli valitse siitä joukosta mikä tahansa ratkaisu. Kansojen sekoituksella on kauaskantoiset seuraukset, koska jokaisella joukolla on omat vaatimuksensa, joiden mukaan ”toisin ajattelevien” on syytä alentua. Me emme ole nähneet vielä mitään, mitä tuleman pitää, kunnes pahimmat henget pääsevät valtaan.

 7. Tuhannet kulkurit alkavat kääntämään ”kelkkansa”, huomatessaan ristiretkensä hyödyttömyyden Usan läntisellä rajalla. Trump on ottanut kovan linjan asenteen
  puolustaen perustuslakia, ja maataan, juuri kuin maan johtajan odotetaan tekevän. Kulkueen tarkoitusperät alkavat tulla esiin, paljastusten lisääntyessä ihan päivittäin. Sadat ammattirikolliset MS-13 jäsenet peittävät tunnusomaiset tatuointinsa paidan alle. Muutamia lapsia kuljettavat miehet ja naiset, on vasemmisto pannut etusivuille, aiheuttaakseen säälin tunnetta katsojissa. Karavaanin osalliset paiskovat kiviä rajavartioston niskaan, johon vartioston on vastattava ”kyynelkaasulla” hajoittaakseen mellakoitsijat. Siitä on sivistyneisyys kaukana, eikä laillista ratkaisua hyväksytä karavaanin suunnittelijoilta. Aseistamaton hyökkäys on uusin muoto valloittaa maita.

 8. Saksan Bundesregierungilla, liittohallituksella, on ollut edistävä rooli GCM – sopimuksen valmistelussa vuodesta 2016 lähtien. Angela Merkel on todennut, että laittomasta maahanmuutosta pitäisi tehdä laillista aina, kun se vain on mahdollista. Lisäksi hän on kuvannut paktia : ei oikeudellisesti sitova, mutta poliittisesti velvoittavaksi suunniteltu.

  Tässä voitaisiin verrata asiaa Pariisin ilmastosopimukseen. Kuinka sen tavoitteet katsotaan todella toivotuiksi ?

  Saksan liittohallitus on ajanut GCM:ää poliittisena pyrkimyksenä, tukien sen valmistelua henkilöstön ja rahoituksen avulla massiivisesti.

  Roger Köppel Schweizer Weltwoche- lehdestä : Pehmeän lain ongelma piilee siinä, että sillä on tendenssi tulla kovaksi, betoninkovaksi.
  https://dieunbestechlichen.com/2018/11/petr-bystrom-bundesregierung-war-treibende-kraft-beim-migrationspakt/

 9. Näköjään pääsy estetty edellä olevalle sivustolle, kun yritin kokeilla, toimiiko nyt. Todella arka aihe valtaeliitin vahtikoirille tämä kansojen tuhoamisohjelma Euroopassa. Ikävintä siinä on Saksan roolin korostuminen. Tosin Saksa on vasallivaltio, eikä itsenäinen. Vieläkö ihmetellään Brexitin syitä?

  • Saksa todellakin on vasallivaltio joka menetti itsenäisyytensä WW2:ssa. Se oli suunniteltu juttu kuten Brexitkin.
   Aika huono pitää ymmärryskyvyn olla jos kuvittelee että Brexit olisi tapahtunut vain kansan tahdosta.

   • Olen joutunut törmäämään menneillä vuosikymmenillä saksalaisten ja englantilaisten väliseen luottamuspulaan ja näkemyseroihin ihan ruohonjuuritasolla. Kaikki se on juontanut osittain WW2 :sta, mutta ei pelkästään, vaan mentaliteettierosta. Epäluulo saksalaisia kohtaan on ainakin aiemmissa sukupolvissa ollut Brittein saarilla melkoisen vahva.
    Koska Saksa on aina kovin halukas ohjailemaan mielellään myös muiden maiden asioita, englantilaisista tämä piirre on sangen vastenmielinen. Toinen asia on kokonaan se, että saarivaltio on myös historiassaan kolonisoinut aluieita Intiaa myöten.
    Joka tapuksessa näen tässä brittien kotikutoisessa asenteellisuudessa pohjaa Brexit – äänestyksen tulokselle. Se, että kyseessä on joku suurempi läntinen suunnitelma, on myös tietenkin mahdollista.

 10. Merkelin luistava ”keli” on laulamassa kuolin-nuottiaan. Poliittisen uransa loppu on edessä, koska jopa länsimaissakin on herätty, epäilemään kansanvaellusten alkusyitä, joka on vieläkin pimeyden peitossa. Clinton ja Kerry jo kääntämässä kelkkansa, vai onko sekin taas vasemmiston juonittelua pressan vaalien lähestyessä. Jokainen asiantuntija on ollut tähän asti aivan hakoteillä. Huomisesta ei tiedä kukaan, koska tämäkin päivä on täynnä epävarmuutta. Kunhan vain päästäis joulusta ohi ilman mustelmia.

  • Loppua yritetään pitkittää tällä ’mulle sulle’ taktiikalla. Nyt yritetään keinolla millä hyvänsä saada demarit valtaan ja puheet ovat sen mukaisia.

 11. Guadalajara Mexico. On vain ihmeteltävä sitä määrää kallisarvoista tavaraa jota köyhät ”pakolaiset jättävät jälkeensä”. Paikallinen väestö on vihoissaan siitä sotkusta mitä he saavat siivota samaa rotua olevien tuhotessa paikallisten järjestystä. Kaillisarvoisia telttoja, ja siihen kuuluvia varusteita pitkin katuja, kaiken saastan keskellä,ulosteiden lisäksi. Onko maapallolla enää yhtäänkään todellista sivistysvaltiota jäljellä, jos ihmisille annetaan mahdollisuudet tuhota ne ? Politikkojen pehmentämä virkavalta sulkee silmänsä, ja kääntää selkänsä tapahtumien villiintyessä yli ymmärryksen.

 12. Sisäministeri Mykkänen haluaa tarkemman seulan kansalaisuuden myöntämiseen – Oulun raiskaukset järkyttävät: ”Tällaista ei pitäisi tapahtua Suomessa”
  Eilen klo 21:36
  Sisäministeri Kai Mykkänen katsoo, että kansalaisuutta myönnettäessä tulisi varmistua nykyistä enemmän siitä, että henkilön arvopohja sopii suomalaiseen yhteiskuntaan.
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f340531e-792b-4839-8408-f46bd01188e1

  Oulun poliisi varoittaa alaikäisiä tyttöjä houkuttelevista miehistä: ”pahimmillaan johtanut seksuaalirikoksiin”
  Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomenkieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin. … Nuoria tyttöjä on houkuteltu tapaamisiin muun muassa alkoholilla. Epäillyt tekijät ovat usein myös tekeytyneet todellista nuoremmiksi valeprofiilien avulla.

  Mykkänen ei ole varoittanut vaan halunut lisätä epämääräistä pakolaisainesta maassamme. Nyt vasta alkaa miehen järki toimia edes hitusen verran.
  Tällaista on meno maassamme nyt kun Nwo-mafia johtaa
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ccff8bff-380f-45c4-941a-2d7649556216

 13. Pakolaisuuden ja maahanmuuton todelliset syyt jäävät valitettavasti usein varjoon seurauksista puhuttaessa. Paitsi USA , myös mm. Saksa ja Ranska ovat sotkeutuneet aseellisiin konflikteihin, jotka aiheuttavat ihmisten siirtymistä Eurooppaan. Eurooppalainen kolonialismi on myös pitkäikäistä. Sen seurauksia maksetaan osittain nyt.
  Maailmaa tulisi tällä hetkellä käsitellä kokonaisuutena ja toimia pakolaisuuden ennaltaehkäisyssä vahvasti strategioita luoden. Sen sijaan valmistellan massaväestönsiirtoja.

  14.1.2018 jesuiittapaavi Franziskus julisti ”maahanmuutto vapaaksi” -ohjelmansa poliittisille yhteisöille ja kansalaisyhteiskunnille. Paavin 21 – kohtainen neomarxilainen julistus rajattomaan pakolaisten virtaan pyrkimisestä ja Euroopan väestöllisestä sekoittamisesta on ollut pohjustamassa YK:n Marokossa kohta allekirjoitettavaa GCM – sopimusta. Esim. Itävalta kieltäytyy allekirjoittamasta sitä. Suomen minättömät vellihousupäättäjät eivät näköjään kykene olemaan muuta kuin jees-miehiä ja -naisia, kun tämä pieni kansa halutaan hävittää maailmankartalta. Ja juuri Itsenäisyyspäivän tienoilla tapahtuu tämä kansallisen itsenäisyyden halveksimisakti.
  https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/vatikan-befahl-migrantenflutung-und-islamisierung-europas-papst-franziskus-und-sein21-punkte-plan-a2728950.html#

 14. Kaikenlainen sekoilu on vain yksi osa,tulevaisuuden katastroofia. Selvät piirteet pahan voittamisesta. Ilmaston lämpenemisestä hourailevat syöttävät oppejaan harhauttaakseen kansat todellisista vaaroista, mitkä juuri nyt ovat esillä monessa osassa maapalloa. Nyt tarvitaan taas korkeamman voiman sekaantumista asioiden kulkuun, samoin kuin tapahtui ”Baabelin tornin rakentajille”. Luoja sotki heidän kielensä, etteivät he voineet ymmärtää toisiaan, joten tornin rakentaminen koppui siihen, ja he hajaantuivat. Olkoon vaikka satua, mutta se toimi. Feministit ovat pääsemässä ”niskan päälle länsivaltioissa”,ja he kieltäytyvät jatkamasta sukuaan, halveksien miesten saavutuksia.

 15. Jewish Involvement in Contemporary Refugee and Migrant Organizations
  ANDREW JOYCE
  … that Jews would be overrepresented in positions of influence within contemporary refugee, asylum, and similar pro-immigration or “immigrants rights” organizations. The following study of a number of such organizations strongly confirms all aspects of MacDonald’s theoretical framework, and offers a rejoinder to some recent criticisms of it.
  Discussion
  To paraphrase Hamlet, we might say, when looking upon Israel, “Ay, there’s the rub!” Because if the Jewish interest in immigration and refugees is provoked, as we are so often told, by the Jewish historical experience, then it would appear that Jews are only willing to indulge this warped self-pitying nostalgia in lands other than their own. If the pro-refugee, pro-migrant craze is a Diaspora phenomenon, then the lands of the Diaspora have a problem. The practical realities of this problem are such that anti-immigration politics lacking anti-Semitic elements are doomed to failure. Jews are demonstrably providing the leadership, organisational capacity, money, and legal aggression that is driving the mass migration machine. This isn’t a conspiracy theory. The names and groups here can be checked and rechecked – they aren’t going to disappear, and the percentages won’t change.
  https://www.theoccidentalobserver.net/wp-content/uploads/2018/12/Jewish-refugees.jpg

  It’s time to wake up.
  http://www.unz.com/article/jewish-involvement-in-contemporary-refugee-and-migrant-organizations/

  • Lyhyesti: juutalaiset ja sionistit johtavat maahanmuutto politiikkaa ja multi-kultin sisäänajoa. Siksi ei voi olla sitä vastustavaa politiikkaa jossa ei olisi anti-semitistisiä elementtejä mukana.

 16. Joku tuolla edellä mainitsi ”oikeistolaiset syyllisiksi kansojen vaelluksiin”. Rohkenen olla villisti eri mieltä.
  Ainakin USAn oikeistolaiset yrittävät estää maan valloituksen ulkolaisilla kielitaidottomilla tunkeilijoilla.
  Vasenmman laidan demokraatit heitä hyysäävät, ja vaativat kaikki rajaesteet poistettavaksi. Porvarit eivät ole enää USAssa niskanpäällä, vaan osat ovat muuttuneet ylirikkaiden demarien yritykseksi haalata halpaa
  työvoimaa nostaakseen sijoituksiaan roimasti. Asiat kehittyvät taikka rappeutuvat, mutta ei molempia samalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here