Aikakauslehti Avun (nro 48) artikkelissa ”Elektronista sodankäyntiä” (ss. 4–5) haastatellaan sotilasprofessori Mika Hyytiäistä ja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtajaa Hanna Smithiä Venäjän väitetystä GPS-häirinnästä NATOn Trident Juncture -suursotaharjoituksen aikana loka-marraskuussa. Norja ja Suomi ovat ilmoittaneet, että ne ”uskovat” Venäjältä tulleiden signaalien häirinneen harjoitusta, ja tämä ”uskomus” myös Avun artikkelissa hyväksytään kyseenalaistamatta.

Yle Uutiset Lappi kuitenkin raportoi 16.11., etteivät Lapin raja- ja pelastusviranomaiset havainneet GPS-häiriöitä harjoituksen aikana, eikä pelastuslaitokselle tullut ilmoituksia häiriöistä. Maanmittauslaitos oli havainnut lyhytaikaisia häiriöitä, joiden se arvioi johtuneen revontulista.

Ylen uutislähetyksessä haastatellun Lapin pelastuslaitoksen edustajan mukaan pelastuslaitokselle olisi pitänyt ilmoittaa, jos muut viranomaiset havaitsivat häiriöitä, koska ne saattavat vaarantaa pelastustoimet. Näin ei siis kuitenkaan tehty. Tämä herättää kysymyksen, jota uutislähetyksessä ei pohdittu: Miksi ei?

Venäjän mukaan Suomella ei ollut esittää todisteita GPS-häirinnästä. Suomen mediakaan ei ole saanut, eikä vaatinut, hallitukselta todisteita siitä. Ulkoministeriö toteaa vain, että häirinnän ”teknisiä yksityiskohtia ei ole tarkoituksenmukaista avata julkisuudessa”.  Onko tämä tarkoituksenmukaista siksi, ettei todisteita todellakaan ole? Suomi ei myöskään toimittanut Venäjälle noottia häirinnästä. Noottia ei voida esittää ilman uskottavia perusteluja.

Janne Pohjalan Flightradar-analyysit viittaavat siihen, että NATO-harjoituksen aikaiset GPS-häiriöt olivat voimakkaimpia kauimpana Venäjästä ja lähimpänä itse harjoitusaluetta.

Ylen Lapin uutisten mukaan Pohjois-Norjan viranomaiset olivat antaneet kolmen viikon varoituksen GPS-häiriöistä suuren sotaharjoituksen ajaksi.

Verkossa 25.9. julkaistussa ilmoituksessa kerrotaan, että syys-lokakuun vaihteessa pidettävässä harjoituksessa aiheutetaan tarkoituksellisesti GPS-häiriöitä ja että Norjan kansallinen viestintävirasto on antanut luvan häirintätesteille. Ilmoituksen lopussa annetaan puhelinnumerot, joihin voi soittaa GPS-signaalin häirinnän lopettamiseksi, jos GPS-yhteyttä tarvitaan ihmishenkiä tai terveyttä vaarantavissa tilanteissa. Tämä harjoitus edelsi NATOn suursotaharjoitusta, mutta on aiheellista pohtia, sisältyikö myös NATOn sotaharjoitukseen skenaario, jossa GPS-järjestelmää häiritään tarkoituksellisesti.

Ilmeinen kysymys kuuluukin: Hyödynnettiinkö odotetut ja kenties jopa tarkoitukselliset häiriöt GPS-yhteyksissä esittämällä ne Venäjän aiheuttamiksi?
¤

Päälähteet

Yle Uutiset Lappi 16-11-2018 Klo 17-06
https://areena.yle.fi/1-4599429#autoplay=true

Yle uutiset 19-11-2018 klo 16_43
”Venäjä: Suomi ei esittänyt todisteita siitä, että GPS-häirintä tuli itärajan takaa”
https://yle.fi/uutiset/3-10515376?

Kartverket (25.9.2018): Jamming av GPS-signaler i Trøndelag og tilgrensende områder. http://satref.geodesi.no/2018/09/25/jamming-av-gps-signaler-i-trndelag-og-tilgrensende-omrder/

¤
Artikkelikuva: Fieldlogix (2012)

27 KOMMENTTIA

 1. Saatetekstini fb-jakoihin:

  Vaikuttaa kovin siltä, että väitetystä GPS-häirinnästä aikakauslehti Avussa haastatellut sotilasprofessori Mika Hyytiäinen ja Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen johtaja Hanna Smith olisi syytä siirtää pikaisesti sivuun tehtävistään.

  Onko tosiaan niin, että suomalainen sotilastiedustelu ja erityisesti elektroninen tiedustelu on niin surkealla tasolla, ettei se kyennyt selvittämään tapahtunutta GPS-häirinnän lähdettä? Vai tapahtuiko sitä häirintää edes Suomen alueella, vai tuliko se Norjan suunnalta?

  Jos taas se vaihtoehto on voimassa, että kyseiset toimijat puhuvat tarkoituksellisesti muunnettua totuutta, ja valtiojohto on sitä uskovinaan tai tullut tarkoituksella harhautetuksi, olemme todellisen ongelman edessä.

  Onneksi vaalit ovat tulossa ja nämä Juha Sipilän ja Timo Soinin kaltaiset huru-ukot tulevat siirretyksi sivuun. Sauli Niinistöä joudumme katselemaan tovin kauemmin.

  Vastavalkean toimitussihteeri Vesa Raiskila on tehnyt suurkiitoksen ansaitsevaa toimitustyötä tämän mediakritiikin kokoamisessa.

  • ”Onneksi vaalit ovat tulossa ja nämä Juha Sipilän ja Timo Soinin kaltaiset huru-ukot tulevat siirretyksi sivuun. Sauli Niinistöä joudumme katselemaan tovin kauemmin.”
   Toivotaan että isänmaattomat huru-ukot joita vain Nwo-mafian ideologia motivoi ja yhdistää todella saadaan pois tehtävistään.
   Kohtuullista myös olisi että he pantaisiin vastuuseen puuhistaan ja kansalle aiheutettu vahinko korvattaisiin. Mutta kun takuumiehenä on maansa myynyt Niinistö niin turha sellaista on toivoa.

   Kaikenkaikkiaan tuon koplan aikaansaannokset eivät perustuslakia kestä. Ja perin vaikea on käsittää kuinka nämä tyypit ovat voineet nousta asemiin joihin kapasiteetti ei riitä kun puhutaan kansakunnan edun mukaisesta työstä.

   • Suomen asioista päättää isänmaaton, kansaton ja arvoton (sanan molemmissa merkityksissä), vailla omaatuntoa olevien psykopaattien maanpetturi-kopla, jonka tärkein ohjeistaja/korruptoija on Brysselin NWO-diktatuuri.

 2. Paikkatiedon häirintä on toki mahdollista, mutta sotaharjoituksen teemaan, vaikuttavuuteen ja saavutettavaan hyötyyn se ei oikein istu. Mikäli navigaatio otettaisiin nyt uudeksi välineeksi, se johtaisi lyhyelläkin aikavälillä kiertoradan ja lopulta sodan avaruudessa aikakauteen.

 3. Kun harjoituksen isäntä ilmoitti että -`he tekivät sen`olisi epäkohteliasta kyseenalaista sitä, ja kun ei tiedä asiasta mitään, pitää yrittää mielyttää arvokkaita vieraaita sen päälle media painostaa.Helpompaa oli sanoa `olisivat voineet`.
  -olisivat voineet riittää moneen toimiin ja seurauksiin kunhan se on yksisuuntaista

 4. Olipa syyllinen häirintään kuka hyvänsä,tämän mahdollisen kyvykkyyden vilauttamisen pitäisi olla omiaan miettimään, mitä tällaisen sotilallisen, potentiaalisen kyvykkyyden olemassolo tarkoiittaisi tositilanteessa.
  Tulisiko esimerkiksi ne tulevat kymmenien miljardien asehankinnat, tosipaikan tullen käyttökevottomiksi.

  Venäjä on viluttanut elektronista kyvykkyyttään esimerkiksi Syyrassa,missä läntisten ohjusiskujen ohjuksista vain muutama onnistuttiin ohjaamaan tarkoitettuun osoitteeseen,muut meni aavikolle,aiheuttamatta sen suurempaa vahinkoa.
  Seuraavassa vaiheessa ilmeisesti vastustaja kykenee ottamaan alukselta lähetetyn ohjuksen hallintansa ja palauttamaan sen entiselle omistajalle, tuhoisin seurauksin.
  Mielestäni maamme ja koko läntisen maailman vallannut moraalisen närkästyksen ja mielensäpahoittamisen kultuuri, missä läntisen hegemonian laatimat säädökset ja normit haastetaan,osoittavat vain etteivät kaikki maailmassa vaikuttavat tahot ole tyytyväisä vallitseviin sääntöihin ja normeihin,vaan pyrkivät muuttamaan niitä enemmän omia etujaan vastaaviksi.

  • ”Olipa syyllinen häirintään kuka hyvänsä, tämän mahdollisen kyvykkyyden vilauttamisen pitäisi olla omiaan miettimään, mitä tällaisen sotilaallisen, potentiaalisen kyvykkyyden olemassaolo tarkoittaisi tositilanteessa.
   Tulisiko esimerkiksi ne tulevat kymmenien miljardien asehankinnat, tosipaikan tullen käyttökelvottomiksi.”

   Tätä minäkin lähinnä ihmettelen tässä naurettavassa hässäkässä. Olemmeko ostamassa miljardeilla potentiaalista romurautaa, jotka voidaan tehdä toimintakyvyttömiksi muutaman tonnin häirintälaitteilla?

   • Tältä se näyttää, parempi suoja tulisi siitä että Suomessa kehitettäisiin häirintälaitteita, jolla vihollisen ohjukset saa lähettää bumerangina takaisin.

 5. GPS-häirintää on kahtaa sorttia. Ensinnäkin voidaan aiheuttaa GPS-signaalin radiotaajuudelle ”kohinaa”, joka estää vastaanottamasta signaalia. Tällainen häirintä on suhteellisen helppoa.
  Toinen teknisesti vaativampi keino on GPS-signaalin korvaaminen vahvemmalla manipuloidulla signaalilla. Tällöin vastaanotin ottaa vastaan virheellistä paikkatietoa.
  Manipuloidun signaalin todentamiseksi tarvitaan jatkuvaa signaalin seurantaa ja sen vertaamista vastaanottimen todelliseen sijaintiin. Uskoisin että juuri tällaisen häirinnän tai häiriön puolustusvoimat ovat juuri todentaneet.
  Muutama vuosi sitten kaappasivat Iranilaiset yhdysvaltalaisen miehittämättömän tiedustelulennokin hallintaansa ehkä juurikin manipuloimalla lennokin vastaanottamaa GPS-signaalia.
  Suomen Horneteihin miljardeilla hankitut täsmäpommit ja ohjukset suunnistavat kohteeseensa ensisijaisesti GPS:n avulla.

 6. Maapalloa kiertävillä viesteillä on paljon sekaantumis mahdollisuuksia, vanhojen ja uusien sotkiessa toisiaan. Pahin pelko on virheellisten viestien aiheuttama uhka, jostakin hyökkäyksestä jotakin kohdetta vastaan, joka ei ole edes vielä tapahtunut. Liian herkkä ”liipasin-sormi” voi myöskin aiheuttaa seuraavan suursodan. Lisäät siihen virhelaskelmat niin ei muuta tarvita. Paranoijat kapiaiset ovat ylityöllistetyt ja mielestään alipalkattuja, sterssaantuneita vajaa-älyisiä johtajia.

 7. Tietäen mitä kaikkea Nwo-mafia suunnittelee Venäjän kansan päänmenoksi niin eiköhän tämä ole vain pieni piste ison I:n päällä.
  Aika huonosti pitää olla perillä asioista jos muuta syytä epäilee.

  • Bolsheviksit petkuttivat venäläisiä 100 vuotta sitten – samat ihmiset huijaavat amerikkalaisia tänä päivänä
   Joitakin ajatuksia siitä, mitä amerikkalaisilla ja venäläisillä ovat yhteisiä.
   Muutama poiminta linkin artikkelista

   Bolsheviks Tricked the Russians 100 Years Ago – the Same People Are Bamboozling Americans Today
   Some thoughts on what Americans and Russians have in common.
   … that a belief in God was a necessary component of a republic, but we didn’t listen to him about any of that, either. Look how far that’s gotten us now…we no longer believe in Jesus Christ, but we DO worship a god.

   That god is secular, it is multicultural, it is omnipresent, it is insatiable, it is totalitarian, and it slithers into our lives through our TV’s, our workplaces, our schools, our courts, and our social media…and, oh, by the way, it is also evil.

   But even if Trump were to magically establish cordial dealings with Russia and somehow stem the brown tide surging up from the continental toilet, he cannot fix the insanity and godlessness that has enveloped and strangled us culturally. No, those problems are much more deeply rooted, going back at least to 1934 when the Zionist Frankfurt school movedto the United States, and perhaps as early as 1913 when the Federal Reserve was created.

   Thus, I can agree with my new friend Yuri that we are a lot like Russians in many ways. The Russians were fooled by the Bolsheviks over a century ago, and they’re still paying the price for that mistake today. Yet there are signs that Russia has finally thrown off that yoke.

   The Orthodox Church is resurgent there, and Vladimir Putin, who converted to the Faith at great personal risk while still working for the KGB, is intent on making sure that the evil spell Holy Russia fell under is broken for good. You’d think we’d learn from that, but we have our own Bolsheviks in charge now, and, curiously, many sport the same surnames. Sure, they’ve since morphed into neocons, but the agenda remains the same.

   https://russia-insider.com/en/bolsheviks-tricked-russians-100-years-ago-same-people-are-bamboozling-americans-today/ri25298

   • Kahden gangsterin keskinäistä kahinointia:

    ”George Soros’ Open Society Foundation has been kicked out of Turkey amid allegations that the billionaire globalist was attempting to meddle in Turkish democracy.

    The organization announced it will cease operations in the country after the Turkish government slammed Soros for orchestrating anti-government protests in Istanbul’s Gezi Park in 2013.

    ERDOGAN denounced Soros last week while speaking of the detention of 13 activists and academics accused of supporting attempts by jailed businessman and rights advocate Osman Kavala to revive the Gezi protests…”

    Koko artikkeli: https://newspunch.com/soros-foundation-kicked-out-turkey-meddling-democracy/

 8. Miksi vallanpitäjiemme propagandakone Yle ei halua keskustella näkyvästi YK:n GCM-siirtolaissopimuksesta?

  ”Länsimaiden globalisti-järjestelmän hallitsijat ja puolestapuhujat korostavat suurelle yleisölle alituiseen demokratian välttämättömyyttä. Demokratian enemmistöperiaatteen ylivertaisuutta korostetaan niin kauan kuin vaalikarja kulkee itsensä eliitiksi korottaneen nomenklatuuran ohjaamaa poliittista polkua. Kun jostain syystä todellisuuteen havahtunut kansa alkaakin kulkea pseudoeliitin johtamaa hulluuden riemumarssia vastaan, media tulee avuksi ja leimaa protestoijat tietämättömäksi roskajoukoksi, joka on alentunut ”populismin” ellei peräti ”fasismin” vieteltäväksi. Siksi toimittajien, yliopistotutkijoiden ja valtavirtapolitiikkojen mielestä tällä kasvavalla kansansosalla ei saisi olla oikeastaan äänioikeutta, koska se ei allekirjoita ”demokraattisia arvoja” ts. arvoliberalismia ja YK:n määrittämää universaalihumanismia. Kansanvallan uudelleen tulkinnan mukaan demokratiassa onkin kyse globalistista eliittiä miellyttävistä ”arvoista” eikä enemmistöperiaatteesta.

  Hegemonisen vallan eräs tapa hallita ”väärin ajattelevaa” kansaa on valita poliittiselle agendalle asiat, joista on suotavaa keskustella samalla kun listalta jätetään pois ne, joita ei saa käsitellä. Jälkimmäiseen kuuluvat mm. sellaiset teemat kuin maahanmuutto ja kuolemanrangaistus. Siksi emme ole koskaan saaneet eduskuntakäsittelyyn tai kansanäänestykseen kysymystä maahanmuuttajien lopullisesta määrästä, puhumattakaan koko muukalaisinvaasion torjumisesta. Syy on ymmärrettävä, sillä jos kansan enemmistö saisi aidosti päättää näistä kysymyksistä, Afrikan ”humanitäärinen” maahanmuutto olisi päättänyt jo ajat sitten eikä Jammu Siltavuori olisi voinut viettää rauhallisia eläkepäiviään veronmaksajien kustannuksella. Toki näillä kysymyksillä on täysin eri painoarvo, sillä kuolemantuomiossa on kyse lähinnä oikeudellisesta tulkinnasta, kun taas massainvaasiossa on kysymys kansankunnan elämästä ja kuolemasta.Miksi vallanpitäjiemme propagandakone Yle ei halua näkyvästi keskustella YK:n GCM-siirtolaissopimuksesta?

  On kuvaavaa, että tämä 2000-luvun globaalikommunististinen projekti on juuri YK:n vetämä, sillä imagostaan huolimatta järjestön toiminta on kaikkea muuta kuin demokraattista. Kansa, demos, ei voi äänestää sen päätöksistä, ainoastaan valtioiden ”edustamat” päättäjät, jotka ainakin länsimaissa ajavat kaikkea muuta kuin kansalaistensa etua. Yle Watch kirjoitti jo viime syyskuussa, kuinka Suomessakin puoluejohtajat tukevat varauksettomasti YK:ta, koska sen päätöksiä ei ole ikävästi häiritsemässä sellainen pieni haittatekijä kuin kansalaiset…”

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/11/miksi-yle-ei-halua-keskustella.html

  • Edustuksellinen demokratia ei ole demokratiaa. Vasta kansanäänestyksillä varmistettu demokratia on todellista demokratiaa.
   Ilman kansanäänestyksiä demokratia on pelkkä fasismin väline kuten nykymeno osoittaa.

   • Meillä koettiin taas miten ”kansanännestykset voidaan sopivasti manipuloida”. Tuhansia papereita hävisi,ja sitten tuhansia taas ilmestyi jälkeenpäin, vaalien jo ollessa ohi. Vanhat ”ruostuneet laskentakoneet” voidaan säätää määrättyyn suuntaan kallistuviksi. Se on osana Demokratiaa ? Onko äänestäminen suunniteltu jo alunperin määrättyyn ”kaltevuuteen” ???

 9. Raiskilan artikkeli nosti esiin propaganda-alustan eli Apu – lehden, jonka yhteys sotaprofessoreihin ei ole uutta. Kansan mielipidettä muokataan vuodesta toiseen tässä julkaisussa em. välikäsien kautta.

  • Apu-lehti on puhunut myös ns. puoskarilain puolesta eli että ns. vaihtoehtohoidot kiellettäisiin ja sairaat ihmiset jätettäisiin pelkästään rikollisen Big Pharman ja Medical Mafian kauppaamien enemmän tai vähemmän myrkyllisten valmisteiden armoille, joita virallisessa kielenkäytössä lääkkeiksi sanotaan.

   Ks. ” THE ALLOPATHIC MEDICINE RACKET 1 (MEDICAL MAFIA, BIG PHARMA)”,
   http://www.whale.to/a/allopathy_h.html

   ”Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen”,
   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

   ”GcMAF Genie Out Of The Bottle”,
   http://tapnewswire.com/2018/11/gcmaf-genie-out-of-the-bottle/

   • Tuore Big Pharman hysteerinen trollaus mediassa liittyy länsirannikon tuhkarokkotapaukseen. Itsekin tämän sairastaneena uskon taudin – ja yleensä rokkojen vahvistaneen immuniteettijärjestelmääni. Näitä terveyttä karaisevia lastentauteja ei osata enää hoitaa kunnolla Medical Mafian paavillisesta saarnastuolista tulevan uhkailun vuoksi. Tämä taito on mahdollista saada nopeasti takaisin, Keski- Eurooppa pursuaa siitä tietoa. Ennen, kun kylällä tiedettiin olevan tuhkarokkoa, terveet lapset laitettiin sairastuneen kanssa samaan sänkyyn lepäämään tartunnan varmistamiseksi.
    Miksihän mielestäni ajattelen vapaasti ? Onkohan aivoissani ja elimistössäni säilynyt jotain fyysisen pohjan mahdollisuuksia kaikenlaiseen pähkäilyyn ihmisarvoisesta elämästä tällä planeetalla ?

    • Olenpahan itsekin seitsemänvuotiaana sairastanut tuhkarokon olemalla sisätiloissa muutaman päivän ja ilman mitään lääkityksiä tai komplikaatioita.

     Kanadalainen lääkäri Ghislaine Lanctôt on kirjoittanut teoksen ”Medical Mafia”. Se on pdf-muotoisena vapaasti luettavissa seuraavassa: http://whale.to/v/medical_mafia.pdf
     Sitä ennen Lanctôt oli työskennellyt lääkärinä Kanadan lisäksi Yhdysvalloissa ja Ranskassa.
     Lanctôtin mukaan Medical Mafia on järjestäytynyt käytännössä maailmanlaajuisesti ja vastaavalla tavalla kuin sisilialainen mafia. Sen lonkerot ulottuvat kussakin maassa kyseisen valtion korkeimman lääkintäviranomaisen tasolle – Suomessahan sellainen viranomainen on THL! Kenen luvalla muutamia vuosia sitten eräälle lääkeyritykselle annettiin joukko suomalaisia lapsia koekaniineiksi, joista osa sitten sairastui narkolepsiaan joutuen elämään vammautuneina lopun elämäänsä?

     Mafia kosti Lanctôtille viemällä häneltä näytösoikeudenkäynnin avulla lääkärinoikeudet. Siihen liittyy seuraava artikkeli:
     ”Tri Buchwaldin todistajanlausunto Quebecin lääketieteen komitealle”, https://www.magneettimedia.com/tri-buchwaldin-todistajanlausunto-quebecin-laaketieteen-komitealle/
     Todistajalausunto sisältää pätevää rokotustietoutta.

     • Em. Magneettimedian artikkelia kommentoinut nimimerkki ’kummajainen’ on linkannut joukon tutkimustietoa rokotusten haittavaikutuksista.

     • ”Olenpahan itsekin seitsemänvuotiaana sairastanut tuhkarokon olemalla sisätiloissa muutaman päivän ja ilman mitään lääkityksiä tai komplikaatioita.”
      Samoin, ei silloin mitään rokotuksia otettu vaan sairastettiin.
      Hyvä puoli oli ettei tarvinnut mennä kouluun !

 10. Olen ollut tekemisissä tytön kanssa, joka sairastaa narkolepsiaa. Taudin hän sai sikainfluenssarokotuksesta. Hän ei pysy hereillä, vaan on alati vajoamassa uneen. Miten koulu, elämä yleensä ja tulevaisuus voi onnistua ? THL on vastuussa lukuisista vammautuneista nuorista Suomessa, jotka sairastavat narkolepsiaa.
  En ole ottanut, enkä aio ottaa yhtään ainutta influenssarokotusta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here