On ihme, että Venäjä on olemassa. Napoleon pääsi joukkoineen Moskovaan asti, Hitler vain Moskovan porteille. Hädän hetkellä pappiskoulutettu Stalin turvautui Jumalaan, ja Jumala ilmeisesti auttoi.

Korruptoitunut Jeltsin avasi väylät Venäjän varallisuuden rosvoamiseen. Tämän ryöstön jälkeen vallassa on ollut Vladimir Putin. Neuvostoliiton raunioille on rakennettu hitaasti ja vaivalloisesti uusi Venäjä, jonka tuhoamista nyt yritetään kaikin voimin.

Putin on lännen median kestoaihe. Viime vuosina hän on joutunut pilkan ja solvausten vyöryn kohteeksi kenties laajemmin ja rajummin kuin kukaan elossa oleva valtiomies koskaan. Läntisistä mediatoimijoista vain elokuvaohjaaja Oliver Stone on tuntenut vilpitöntä halua kuunnella Putinin näkemyksiä. Hänen tv-sarjansa oli hyvä ja syvä. Mutta Stone saikin sitten kuulla kunniattomuutensa.

*  *  *

Suomen tilanne on merkillinen. Arkijärki ehdottaa, että naapurin kanssa elettäisiin hyvässä sovussa. Mutta Suomi, pikkuinen postimerkki suuren Venäjän luoteisnurkassa, käyttäytyy kuin se kuuluisa pullisteleva sammakko – toruu, tuomitsee ja antaa tiukkoja ohjeita. Asetelma olisi koominen ellei se olisi traaginen.

(Tähän väliin haluan sanoa, että en ole minkään puolueen tai kuppikunnan jäsen, enkä ihaile yhtäkään suurvaltaa, en mennyttä enkä nykyistä. Suurvallat ovat monstereita, jotka tuhoaisivat itsensä ja meidät kaikki ellei niiden välillä olisi edes jonkinlaista tasapainoa. Nyt USA, Kiina, Venäjä ja kohta myös Intia muodostavat kauhun kuvion, jonka varassa pelkäävä ihmiskunta elää.)

Suomen ulkopoliittinen linja on muuttunut radikaalisti nykyisen presidenttimme aikana. Muistan hyvin, miten Mauno Koivisto suhtautui NATOon. Torjuen, jopa vähätellen. ”Mikä NATO?”, hän tiuskaisi aikoinaan tv-haastattelussa.

Nyt me tiedämme ”mikä NATO” on. Se on Suomen sotaliittolainen, jonka kanssa tehty sopimus takaa tilanteen tullen sen joukoille ja aseille väylän hyökätä Venäjälle. Isäntämaasopimusta on vähätelty, sanottu ettei se merkitse mitään, että se on vain aiesopimus, yhteisymmärryspaperi. Olen kysynyt ennen ja kysyn nyt: Jos sopimuksella ei ole merkitystä, miksi se tehtiin?

*  *  *

Siitä pitäen, kun Venäjä otti haltuunsa tai hoiviinsa Krimin, Suomen media on ollut pääosin venäjävihan vallassa. Pelon ja epävarmuuden lietsonnan etulinjassa ovat olleet Sanomien lehdet. Eteen työnnetty tukikohta on Ilta-Sanomat, jonka uhkakuvat, halveksunta ja iva ovat läheistä sukua 1920–1930-lukujen ryssävihalle, ”Vihan veljien” retoriikalle.

Sivuja ja sanoja ei säästetä, kun Venäjästä muovataan kuvaa aggressiivisena ja valheita suoltavana, kohta hajoavana karmeutena. Pääkirjoituksissaan IS leimaa kaiken Venäjän tiedottamisen ja uutisoinnin ”valtiollisen puppugeneraattorin”, ”trollitehtaiden” ja ”valeuutissivujen” tuottamaksi.

Kuva: Tarja Salmi

Tämän ”Suomen suurimman uutismedian” ilmeisenä tavoitteena on saada meidät kaikki uskomaan, että yksikään Venäjän tuottama uutinen tai tiedote ei ole totta. Ja että NATOon tulisi liittyä mitä pikimmin. Jos olisimme virallinen jäsen, saisimme turpaan… anteeksi, turvaa.

Lehti sanoo, että ”Suomen kannattaisikin tehostaa […] valmiiksi tuotetun vastamateriaalin levitystä” ja että apua tähän työhön voisi ”löytyä vaikkapa Mediapoolista”.

Niinpä tietysti!

*  *  *

Mediapooli on valtion Huoltovarmuuskeskuksen yhteydessä tai alaisuudessa toimiva liitto tai yhtymä, johon kuuluu käytännössä koko maan media. Poolin tehtäväksi on määritelty ”median toiminnan turvaamiseksi tarvittavan varautumistoiminnan kehittäminen ja ylläpitäminen”. Hauskasti sekavan määritelmän takaa löytyy ajatus Venäjän uhkasta ja sen torjumisesta.

Mediapooli ”seuraa myös informaatiovaikuttamista ja sosiaalisen median ilmiöitä”, Huoltovarmuuskeskuksen sivuilla kerrotaan. Sivuilta löytyy poolin puheenjohtajan haastattelu, jossa hän avoimesti sanoo, että toiminnan taustalla on Krimin siirtäminen Venäjän hallintaan.

Mediapooliin kuuluu siis ”kattavasti” koko Suomen lehdistö. Kun Suomen Kuvalehti äskettäin antoi vuotuisen journalistipalkintonsa (jota olin perustamassa SK:ssa 1970-luvulla!), valinta kohdistui Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Arja Paanaseen. Oiva valinta, jos perusteena on käytetty venäjävihan määrää.

Mutta on syytä huomata, että Ilta-Sanomat kuuluu Mediapooliin samoin kuin Suomen Kuvalehti, joka on Otavamedian julkaisu. Otavamedian toimitusjohtaja Alexander Lindholm puolestaan on Mediapoolin puheenjohtaja.

Hieman sisäsiittoista palkitsemista, mutta poolissa vallitseekin yhteishenki. Lindholm kertoo, että poolissa ”erityisen tärkeä on sisältöryhmä, jossa medioiden päätoimittajat tekevät yhteistyötä”.

Väitän, että tällainen toiminta on upouutta suomalaisessa mediassa, mutta myös kansainvälisesti. Niin pooli itsekin sanoo todetessaan kotisivuillaan, että tällainen yhteistyö viranomaisten kanssa on ”kansainvälisesti ainutlaatuinen”. Valtiolla on Huoltovarmuuskeskuksen kautta tarkkailijan, linjaajan ja kontrolloijan asema koko Suomen mediakentässä!

Mihin unohtui median tehtävä vallan vahtikoirana? Heiluttaako häntä koiraa?

*  *  *

Mediapooli korostaa ”luotettavaa tietoa”, siis asiallista journalismia. Otetaan esimerkki. Kun Venäjän sotilastiedustelu GRU:n johtaja Igor Korobov kuoli, Ilta-Sanomien jutussa annettiin ymmärtää, ettei kuolema ollut luonnollinen.

Lehti käytti sanontoja ”edelsivät huhut epäsuosioon joutumisesta… käynnistyivät myös huhut… Oppositiomediassa kerrottujen vahvistamattomien tietojen mukaan… Korobovin epäillään viime kädessä vastanneen useista häikäilemättömistä operaatioista… GRU:n uskotaan toimineen… Agenttien on syytetty järjestelleenEpäillyt murhayrityksen toteuttajat kyettiin yhdistämään löyhästi hajuvesipulloon, jossa myrkkyä väitetysti kuljetettiin… Neljä GRU:n agenteiksi epäiltyä venäläismiestä, joiden uskottiin pyrkineen…”

Tähän asti jutussa huhuillaan ja epäillään, mutta sitten epäilykset muuttuvat faktoiksi: ”Korobov oli Yhdysvaltain vaaleihin sekaantumisen vuoksi asetettu henkilökohtaisesti Yhdysvaltain pakotelistoille…”

Ilta-Sanomat monen muun suomalaisen tiedotusvälineen tavoin ottaa tuomioistuimen roolin. Minä en tiedä sekaantuiko Venäjä USA:n vaaleihin, en tiedä kuka myrkytti Skripalit tai kuka sekoitti gps-signaalit. Otan kantaa sitten, kun riippumaton tutkimus valmistuu ja riippumaton tuomioistuin tekee päätöksensä.

Yksikään vastuullinen journalisti ei ryhdy tuomariksi. Varmojen syyllisten ilmoittaminen tekee ”Vastuullista journalismia” -kampanjasta huonon vitsin.

Korobovin kuolemaa käsitelleen jutun otsikko oli lehden paperiversiossa ”HUHUMYLLY ENNEN KUOLEMAA” ja kirjoittajina palkittu erikoistoimittaja Arja Paananen apunaan Jari Alenius.

Mediapoolin puheenjohtaja Lindholm sanoo: ”Ylläpitääkseen uskottavuuttaan median pitää julkaista oikeaa ja tarkastettua tietoa ja laittaa kaikki selkeästi pöydälle.”

Kenen pöydälle?


¤
Mauno Saari on Torniossa v. 1947 syntynyt, nykyisin Tammisaaressa asuva toimittaja ja kirjailija. Saari on ollut Helsingin Sanomien toimittaja sekä Suomen Kuvalehden, Iltalehden ja Uuden Suomen päätoimittaja. Hän on julkaissut yli 20 teosta, joista suurin osa tietokirjoja. Hän on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon. Mauno Saari on toiminut myös kustantajana WSOY:llä, jonka hallitukseen hän kuului.

¤
Tämä kirjoitus on julkaistu alun perin 29.11.2018 Mauno Saaren blogissa osoitteessa https://www.maunosaari.fi/. Kirjoituksen uudelleenjulkaisemiseen Vastavalkea-verkkolehdessä on Mauno Saaren lupa.

Vesa Raiskilan luomassa artikkelikuvassa on hyödynnetty muokaten Jeff Djevdetin kuvaa ”Press Freedom Scrabble” (CC BY 2.0).

59 KOMMENTTIA

 1. Järeät mällit osuivat kohteeseen. Venäjä,Venäjä, se pahin riesa maapallolla heti Kiinan jälkeen ? USAn johto on hiljentynyt syytöksissään Venäjää vastaan viime vaalien tulosten takia, koska mitään realistista näyttöä ei kukaan ole löytänyt. Uutisten tilalle tuli sopivasti ”Latinalaisen Amerikan kulkurit, joiden tarkoituksena oli USAn rajan ylitys, taikka alitus”. Jopa Hillary sekä Kerry ovat kääntämässä kelkkansa, oikeistolaisten leiriin. Pitkän marssimisen jälkeen kulkurit aikovat jäädä Mexikon valtion rasitukseksi, vastalauseista huolimatta. Se on selvä kopio EU-maiden kokemuksista ”karavaaneistaan”. Järjestäytynyttä terrorismia suvereenisia valtioita kohtaan, eikä kukaan joudu siitä vastuuseen.

  • Kiina on itse asiassa siunaus, maamme hallituksen mielestä. Sillä Kiinan kommarijuntta toimii tiiviissä yhteistyössä Facebookin, Googlen ja Applen kanssa, kehittääkseen entistä totalitaristisempia menetelmiä kaitsea kansan syviä riviä.

   ”Social Score” on vain yksi aspekti tätä. Pitemmällä aikavälillä tulee some-kytkös aivoihin, ja AI lukee ajatukset suoraan. Jos vääriä ajatuksia, teloitus tms.”

   USA:ssa tätä kehitystä vastaan on enää perustuslain toinen pykälä (second amandement). Tätä toista pykälää on USA:n demarit sahaamassa poikki niin nopeasti kuin ikinä pystyvät, samalla kun pitävät hullun lailla etelärajoja auki. Sieltä tulee M-13 -murhaajajengiläisiä yms. rikastuksia, jotka sopivat kommari-globalismin suunnitelmiin. Kaliforniassa on jo mahdotonta saada työpaikkaa jos ei osaa espanjaa!

   infowars.com/breaking-news/

   EU on jo bolshevistisen sosialismin alaisuudessa. Tällä hetkellä yritetään vaihtaa kansa ”sopivampiin” vähemmän verisin menetelmin, mutta kuinka kauan?

   https://www.youtube.com/watch?v=2WHlJsETJeY

   EUROPA The Last Battle

 2. Onneksi nykyisin milteipä kielitaidotonkin kykenee,kielenkääntöohjelmien avulla seuraamaan maailmaa, muistakin vinkkeleistä, kuin mediapolin hyväksymistä.
  Venäjän seuraamiseen on erittäin hyvä Yandex zen portaali,sen syövereistä löytyy julkaisuja laidasta laitaan,vaikuttaisi siltä kuin Venäjän julkaisutoiminta olisi monipuolisempaa ja laajaalaisempaa, kuin meidän kotimainen,suomalainen mediaympäristö, tietenkin kun väestöä on toistasataa miljoonaa,siihen mahtuu vaikka minkälaisen ajatustavan omaavaa sukankuluttajaa.
  Eilen illalla kävin Esa Tuomisen luentoa kuulemassa,kirjastotalo metsossa,Suomi Venäjä seuran järjestämässä tilaisuudessa. Tuominen kertoili omista kokemuksistaan kolmen vuosikymmenen ajalta toiminnastaan frelancer toimittajana,perehtyen muun ohella Neuvostoliiton ja Venäjän asioista raportointiin,hän valitti nykyisen uutismedian resurssien puutetta,suurimmaksi syyksi huononlaatuiseksi muodustuneeseen uutisointiin,taloudellisesti ahtaat ajat ovat käsillä valtamediassa.

  • Mediapoli haluaa luopua toimittajista, ja korvata heidät melkein ilmaisilla AI-boteilla, jotka kertovat simppeleitä uutisia. Tähän päämäärään sopii kameravalvonta ja mikrofonit kaikkialla, ja varsinkin yksinkertaistettu poliittinen maailma, johon mahtuu vain yksi poliittisesti korrekti versio asioista.

   Kansalaiset heitetään pois palkkatyöstä, heidät korvataan keinoälyllä. Kansalaispalkkaa tulee heille, jotka eivät vastusta ihmiskunnan korvaamista super-globalistien haluamilla cyborgeilla ja vastaavilla, joita jo esitellään avoimesti tekniikka-messuilla. Tätäkin kehitystä esitellään erittäin hienona ja hyvänä asiana::
   https://www.youtube.com/watch?v=sk1NkWl_W2Y

   • Yksi kehityksen haara on ”pidentää ihmisten ikää”. Eli ihmismassat kiintyvät virtuaalitodellisuuteen, ja tähän liitetään synteettinen ajantajun hidastuminen, niin että yksi tunti tuntuu yhdeltä viikolta. Esimerkiksi.

    Lisää tulevaisuudenvisioita:

    https://www.youtube.com/watch?v=_ryxuehnp8k

 3. Säälittää Ylen toimittajat. He joutuvat nielemään käskyjä kokoomusjohtoiselta päälliköltä, entiseltä Aamulehden kapteenilta. Tietenkin välikäsien kautta. Linjahan on tuttua infosotaista musta – valkopyykkiä. Kaikilla maakuntalehdillä on suunnilleen sama uutisten pesuohjelma. Hoh, hoh, että kyllästyttää kuunnella tuota aina saman levyn pyörittämistä. Suomessa vallitsee todella journalismin alennustila !
  Joskushan sitten tulee maksun aika tästä kansan tyhmistämisestä. Tavallinen hyväuskoinen duunari ja virkamies maksaa sitten viulut omasta selkänahastaan, ehkä jopa omalla hengellään. Varakkaammat kansanvillitsijät ovat siinä vaiheessa jo toisella mantereella, unelmiensa paratiisissa, satelliittivaltion nöyrinä pakolaisina.

 4. Tuomioistuimen rooli?Ei tiedetä ”kokonaiskuvaa” tai odottaa riippumatonta tutkimusta ?no jaa -2008 sota, EUn tuomioistuimen mukaan Georgia oli aloittavana osp. ja mitä siitä .
  esim. Vastavalkea tai muu voi objektiivisesti kirjoittaa mitä tapahtui Mustanmerenalueella tai ylipäätä Ukranassa (koska ilman Venäjää ei kuulu mitään)
  Uutta Napoleonia tai hitleriä ei tulee,mahdollisuus oli Gorbotsov/Jeltsen kaudella
  ”Liberaalit” joihin on panostettu …en oiken usko!

 5. Nato kuuluu keskeisenä välineenä Venäjän vihaajien aparaatteihin valtamedian ohella. Siksi tämä analyysi siitä on paikallaan ja sopinee hyvin tähän Saaren loistavaan kirjoituksen kommenttipuolelle. Valitettavasti kotimaan kielellä sitä ei löydy.

  Psychoanalysing NATO: Projection
  Wikipedia defines projection as
  Psychological projection is a theory in psychology in which humans defend themselves against their own unconscious impulses or qualities (both positive and negative) by denying their existence in themselves while attributing them to others. For example, a person who is habitually intolerant may constantly accuse other people of being intolerant. It incorporates blame shifting.
  Another source calls it a ”defence mechanism”:
  Psychological projection involves projecting undesirable feelings or emotions onto someone else, rather than admitting to or dealing with the unwanted feelings.
  The Russian threat NATO created
  NATO expansion is all projection: NATO expands to meet the threat its expansion creates. NATO justifies itself by pretending to solve the problems it creates: Canada/Libya leads to Libya/Mali leads to Canada/Mali. When the documents about the broken expansion promise were published, we saw that NATO’s own ”false memory syndrome” had been projected onto Moscow.
  https://www.strategic-culture.org/news/2018/07/03/psychoanalysing-nato-projection.html
  Psychoanalysing NATO: Gaslighting
  The expression comes from the movie Gaslight in which the villain manipulates her reality to convince his wife that she is insane.
  https://www.strategic-culture.org/news/2018/07/17/psychoanalysing-nato-gaslighting.html
  Psychoanalysing NATO: Confirmation Bias
  https://www.strategic-culture.org/news/2018/11/09/psychoanalysing-nato-confirmation-bias.html

  • Jep. Tuo projisointi on ihan alakoulun psykologiaan kuuluva juttu ja sen vuoksi onkin irvokasta nähdä se niin paljaana niissä piireissä, jotka Suomessa komppaavat ”lännen liberaalia arvoyhteisöä” ja ajavat sen agendalle tärkeitä juttuja, kuten esimerkiksi kotimaisen työvoiman asemaa horjuttavaa massamaahanmuuttoa.
   Tuo uusvasemmistolaisista tai uuskonservatiiveista koostuva joukko projisoi kuin pieni lapsi omia vallanhimoisia tunteitaan maahanmuuttoa kritisoiviin tahoihin. Samoin ne ihan oikeasti pelkäävät sitä, että nk. ’äärioikeisto’ on laajasti organisoitunut, Putinin rahoittama ja ajaa tyranniaa ja demokratian ja sanavapauden rajoituksia Eurooppaan. Suurin osa väitetystä ”äärioikeistosta” on kuitenkin vain perinteisiä maltillisia konservatiiveja, usein jopa sosiaalidemokraatteja talousnäkemyksiltään, mutta suhtautuvat kriittisesti avointen rajojen politiikkaan ja globalisaation ylilyönteihin.

   Toinen psykologian hyvin tuntema ilmiö on kognitiivinen dissonanssi. Tämä tuntuu vaivaavan erityisesti niitä, jotka hartaasti vaalivat ajatusta USA-vetoisen läntisen liberaalin arvoyhteisön moraalisesta ylemmyydestä. Kaikki todistusaineisto sitä vastaan torjutaan joko kokonaan sivuuttaen tai hyvin raivokkaasti, mikä on varma merkki jo sairausasteelle edenneestä kognitiivisesta dissonanssista. Tähän usein liittyy vielä tuo edellämainittu projektio eli oman fanaattisuuden projisointi omaa maailmankuvaa horjuttaviin tahoihin. Tällä fanaattisuudella oikeutetaan voimatoimet toisinajattelijoita vastaan. Myös liioiteltujen viholliskuvien laatiminen on osa sairautta. Normaalisti argumentoivasta ihmisestä tulee Putinin rahoittama trolli, desantti ja soluttautuja.

   • Nuo ”maahanmuuttoa vastustavat” tuppaavat yleensä olla rasisteja, jotka oikeuttavat rasistisia mielipiteitään sillä, että maahanmuuttajista ja pakolaisista on harmia yhteiskunnalle. Samoilta kommentoijita tyypillisesti löytyy rasistisia kommentteja myös silloin, kun ei puhuta maahanmuuttajista.
    Maahanmuuttajista on toki yhteiskunnalle harmeja (ja on hyötyjäkin). Suomen tapauksessa on ihan turha silti pelotella että ”valkoinen rotu katoaa” tai ”Suomesta tulee muslimimaa” kuten ”maahanmuuttoa vastustavat” niin usein kommentoivat.
    Työpaikkojen takia pahin uhka suomalaisille on virolaiset, sekä suomalaiset yrittäjät ja sijoittajat jotka vievät työpaikat ja pääoman maasta halpatyövoimamaihin, Kiinaan, Intiaan, Itä-Eurooppaan ja Balttiaan.

 6. Venäjän apostolit taas vauhdissa ja vanha itkuvirsi jatkuu – Venäjä on syytön kaikkeen ja pahat länkkärit kiusaa. Nuo syytökset voi upota pieneen teidän marginaali jengiin mutta ei muihin.

  Ps. Kun teidän jengi yrittää tulla Venäjän propagandaa levittämään esim: iotekkiin, maanpuolustus. nettiin jne, niin yrittäisitte edes vähän panostaa teksteihin mitä kirjoitatte ( nimimerkki tle88 varsinkin) , nyt ne ovat säälittävän ja naurettavan välimaastossa.

  • Bellum, maanpuolustus ei ole enää selkeästi Suomen etujen puolustamista. Isänmaattomuus vaikuttaa nyt olevan Naton haaraosaston, puolustulaitoksemme, muodikasta strategiaa. Onhan nation(alismi) ruma sana nykyään. Ja puolueettomuudelle voi myös nauraa ?
   Eikö kannattaisi nostaa kädet pystyyn ja antautua heti ja suosiolla siihen niin rakkaaseen länsituulten ilmansuuntaan ?

  • Nimimerkki Bellumille

   Venäjä ei ole toki syytön kaikkeen. Mutta tasapainoisen maailmankuvan rakentaminen edellyttää kyllä tasapuolista tiedonvälitystä. Nyt USA:n Main Stream Median (valtavirtamedian) maailmankuvaa välittävä suomalainen valtamedia luo kuvaa, jossa USA liittolaisineen ja Nato sen sotilaallisena toimijana edistää rauhaa ja demokratiaa kaikkialla ja sitä vastustaa Venäjä (ja Kiina). Aggression kohteesta rakennetaan mediassa aggressori ja todellisesta aggressorista luodaan uhriutuva puolustaja.

   Tämä maailmankuva joutuu päntiönään ristiriitaan havaitun todellisuuden kanssa. USA ja Israel ovat tämän aikakauden innokkaimpia hyökkäyssotijoita. USA puolustaa kansallista turvallisuuttaan tarvittaessa asein yli 1000 sotilastukikohtansa avulla käytännössä kaikkialla maapallolla. Enää ei käy edes huonosta vitsistä se, kun USA:n presidentti katsoo esim. Venezuelan uhkaavan Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta.

   Oleellinen osa tätä USA:n taistelua on sen käymä globaali infosota. Hallituksenvaihto-ohjelmansa perussapluuna on seuraava: demonisoidaan CIA-ohjatun länsimedian avulla valtion ei-toivottu päämies (Irakin Saddam Hussein, Libyan Muammar Gaddafi, Syyrian Bashar al-Assad, Venäjän Vladimir Putin jne), suoritetaan ko valtioon pohjustavan infosodan jälkeen ”humanitaarinen interventio” asein jos ei talouspakottein ”vapaaehtoisesti” taivu, tapetaan valtion päämies (Saddam, Gaddafi…), asetetaan tilalle USA:n valikoima nukkehallitsija, ”neuvotellaan” valtion alueelta tarvittava määrä sotilastukikohtia, muokataan valtion lainsäädäntöä vasallisuhteen varmistamiseksi ja käydään hyödyntämään valtion luonnonvaroja ja siirretään tärkeimmät yritykset amerikkalaiseen omistukseen.

   Ei ole olemassa mitään ’meidän jengiä’. Sen sijaan on yhä kasvava joukko itsenäiseen ajatteluun kykeneviä toimijoita, joihin valtamedian suorittama aivopesu ei enää pure. Olen erityisen ilahtunut siitä, että tämä joukko on löytänyt (ja enenevästi löytämässä) tiensä Vastavalkean sivuille kirjoittamaan ja kommentoimaan.

   Nimimerkkiä tle88 en muista nähneeni Vastavalkean sivuilla. Se taitaa olla osa nimimerkki Bellumin harhaisessa mielessään luomaa kollektiivista viholliskuvaa?

  • Olisihan pitänyt arvata että pian ilmestyt tänne ’heittämään lastisi’.
   Nimimerkkisi kertoo kaiken oleellisen joten se siitä.
   Yllä olevat vastukset (Vanki nro X ja Tauno O) eivät kaipaa lisäkommenttia tai täydennystä.
   Rauhan rakentajat ovat aina teikäläisille pahinta myrkkyä.
   Luulisi että Taunon kuvaama hallituksenvaihto-ohjelman perussapluuna olisi jokaisen täyspäisen ymmärrettävissä.

  • Vai, niinkö se meneekin ? Koko läntinen pallonpuolisko on opetettu hirvittävään vihaan Venäjää vastaan, vaikka todisteet ovat kuivuneet kokoon. Samanaikaisesti esim.Usa käy jatkuvia sotia jotka kestävät vuosikymmeniä ilman ratkaisevia tuloksia, kunhan vain rahaa palaa, ja ammuksia valmistetaan. Pienempiä Afrikan maita ei edes mainita uutisissa.
   Afganistanin jalometallit kiehtovat monia länsivaltioita, unikkokasvien lisäksi, josta saa kovat tulot ooppiumin muodossa. Kaikenlainen rikollisuus on laillistettua kaupankäyntiä.
   Perheelliset, parhaassa iässä olevat nuoret saavat sankarin nimen jouduttuaan teuras- karjaksi ja oman kotinsa lapset orvoiksi. Mielenvikaisuus on hyväksyttyä ”isänmaallisuutta” ?

  • Näitä ”BELLUM” ( olisiko para-BELLUM parempi nimitys ) tyyppejä ilmestyy silloin tällöin kiven alta, joka panee ihmettelemään missäpäin maailmaa he ovat aikansa viettäneet. Järjenvastaiset mielipiteet aiheuttavat paljon huvitusta vakavien asioiden kesken. Nyt juuri tulee esille Usan hallituksen vasemmistolaisten politikkojen räikeät harhauttavat yritykset ajaa koko kansa väärille raiteille, unelmissaan saada seuraava presidentti heidän puolueensa edustajaksi. Se on se suurin pelko, jonka tulokset näyttävät mustalta kuin myrskypilvet. Trump ei ole mikään pelastava ”enkeli”, mutta me olemme saaneet hieman pidennystä kolmannen suursodan alkamiseen.

 7. Ainakin itse odotan suurella mielenkiinnolla:

  ”Isoja paljastuksia tulossa kansanpetturi poliitikoista Suomessa.

  Kirjoittelen ensimmäistä kertaa tänne. Käytän aina torbrowseria https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en , koska se aineisto mitä tulen paljastamaan pian teille tulee aiheuttamaan massiivisen vainon viranomaisten kohdalta. Viranomaiset, oikeuslaitos, valtamedia ja poliisi tulevat tekemään kaikkensa, jotta mikään ei paljastuisi. Alla lista mitä paljastuksia tulossa virallisista dokumenteistä pian joulukuu 2018.

  – Tiitisen lista julkisuuteen kuvia virallisista dokumenteista.

  -Juha Sipilän, Petteri Orpon ja Sauli Niinistön ja monen muun poliitikon kytkennät miljardien eurojen arvoiseen turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten bisnekseen. Kuvia virallisista dokumenteista.

  -Viestikoekeskus työntekijä vuotanut salaisia tietoja miten kyseinen keskus vakoilee kaikkia suomalaisia mutta erityisesti isänmaallisia kantasuomalaisia.

  -Hybridikeskuksen työntekijä vuotanut salaisia tietoja miten hybridikeskus toimii ja miten se vaikuttaa Suomessa. Työntekijät esimerkiksi trollaavat isänmaallisten suorissa lähetyksissä ja foorumeissa ja netissä. Lisäksi työntekijät koittavat sabotoida kaikin keinoin isänmaallisten, jotka vastustavat turvapaikanhakijoita elämää.

  Kaikki aineisto on myös saatavilla tor-verkossa vähän ennen kuin julkaisen täällä kaiken. Suosittelen jokaista kopioimaan aineiston talteen ja varautumaan siihen, että viranomaiset tulevat yhdessä valtamedian kanssa tekemään kaikkensa, jotta aineisto ei leviä. Julkaisu aikataulu on joulukuu 2018. Kovaa kamaa tulossa. Toimin yleensä vain tor-verkossa mutta nyt ajattelin tehdä poikkeuksen, koska tämä aineisto paljastaa kuinka korruptoitunut on suomalainen järjestelmä. Monen ura tulee loppumaan näiden paljastus myötä, joten ne tulevat käyttämään koko korruptoituneen järjestelmän kaikkia keinoja estämään ja hiljentämään kaikki, jotka uhkaavat heitä.

  -QAnon”

  https://suomimedia.wordpress.com/2018/11/30/isoja-paljastuksia-tulossa-kansanpetturi-poliitikoista-suomessa/

  • On mielenkiintoista, että nyt luvataan Suomessakin paljastuksia, kun USA:n vaihtoehtomedioissa uumoillaan Trumpin tekevän isoja paljastuksia useiden Obaman valtakauden merkittävien poliitikkojen ja korkeiden virkamiesten rötöstelyistä. Osa tavarasta on niin hurjaa, ettei tavallinen kansa ole ehkä edes valmis uskomaan sitä.

   Olisiko nyt länsimaissa ja muuallakin meneillään aikakausi, jossa pitkään jatkunut syvälle iskostunut korruptio tulee ilmi? Laajat vastareaktiot eli pyrkimykset vaientaa kriittisyyttä ja ”vääriä” mielipiteitä viitannevat siihen, ettei paljastettava tieto ole harmitonta. Virkavalta on aktivoitunut ja tapansa mukaisesti asettunut vallanpitäjien puolelle kansaa vastaan.

   Molemmissa maissa normaalit journalistiset periaatteensa hukannut ja vahvan kontrollin alle ajautunut valtamedia on mahdollistanut korruption ajautumisen erittäin pitkälle. Paljastumisen riskiä ei ole ollut ja hankalien ”whistleblower” -tapausten vaimentaminen on osoittautunut helpoksi. Pienten piirien Suomessa tehoaa vihjaus uramahdolisuuksien loppumisesta. USA:ssa paljastuksia tekeviä joudutaan jopa fyysisesti likvidoimaan. Suuren yleisön hyväuskoisuus, tylsämielisyys tai sen huomion kiinnittäminen epäolennaisiin ”paljastuksiin” on purrut hyvin.

   Suomessa valtamedian ote kansasta on yhä niin luja, etten odota juuri mitään tuollaisista paljastuksista. Ehkä jälleen kaivetaan esiin joku kamala ”ilja janitskin”, jota koko kansa voi pällistellä ja tuomita natsien infosoturina ja pimeyden ruhtinaan kätyrinä, joka yrittää horjuttaa Suomen asemaa maailman onnellisimpana maana.

   • Tottakai tulee paljastuksia, kansallisvaltioiden eliitin alasajo on täkeä osa ”pedon” NWO-AGENDAA. Korruptoitunut eliitti on pelkkä juoksupoika, josta pedon on päästävä eroon, ja mikäs sen parempi keino kun saada kansa näiden ”paljastuksien” avulla raivostumaan. Ja sitten kun kansallisvaltioita pystyssä pitävät järjestelmät on perustuksiaan myöten tuhottu (eli voit jättää hyvästit eläke- ja sosiaalijärjestelmille) peto ratsastaa orjakansojen pelastajaksi.

    Päämäärä: YKSI MAAILMANHALLITUS – ei mitään uutta auringon alla!

 8. Kummallista tämä venäjä-viha myös tästä näkökulmasta.
  Kun Venäjä Turleyn mukaan tällä hetkellä edustaa parhaiten sitä muutosta jota kohti maailma nyt on matkalla niin outoa, että juuri pisimmällä olevaa vastaan hyökätään.
  Tosin eräs kommentoija arvelee että tulevaisuus on ydinsota … An interesting commentator, but I think the future is nuclear war: not because of conservatism, traditionalism or religion – not even globalism. — saa nähdä …

  Globalism Is Dying – Conservatism, Traditionalism, and Religion Are the Future – A Full Hour with Rising YouTuber Steve Turley
  This one is well worth listening to.
  On his regular show, Turley, a conservative Christian (Orthodox convert from Lutheranism) frequently discusses Russia, which he sees as a classic example of this sea-change.

  Subscribe to his YouTube channel and turn on notifications. You won’t be disappointed.
  On his regular show, Turley, a conservative Christian (Orthodox convert from Lutheranism) frequently discusses Russia, which he sees as a classic example of this sea-change.

  Subscribe to his YouTube channel and turn on notifications. You won’t be disappointed.
  https://russia-insider.com/en/globalism-dying-conservatism-traditionalism-and-religion-are-future-full-hour-rising-youtuber-steve

 9. Mediapooli yhtenäistää suomalaisten mielipiteet yhtä varmasti kuin sauli on valittu presidentiksi. Suomi on jo semmoisessa nato- ja eukoomassa että totuudella ei näytä olevan mitään tekemistä johtavien ja muidenkaan suomalaisten politiikojen mielestä kunhan toistaa sen mitä eu- ja natotuutista tulee. Yksi asia mikä on varma on se että suomi militarisoidaan naton toimesta venäjää vastaan ja niinpä ollaan taas napit vastakkain kuin talvosodan alla erkon ministerikaudella. Tämmöinen on eu- ja natovasallin osa jonka suomen politiikot ovat suuressa viisaudessaan sopineet. Ilmeisesti moni on huomannut valtamedian yksipuolisen uutisoinnin ilman mitään selvitystä mistä uutiset on peräisin mutta on myös paljon sellaisia jotka ei ymmärrä tai halua ymmärtää pelin henkeä.

 10. Trident Juncturissa Suomen NATO-joukot kännäsivät ja paskoivat päiväkotien piholle. Tästähän ei Suomen mediassa tietenkään puhuta.

  Viitaten norjalaisiin lähteisiin, Vesti Newsin uutisankkuri uutisoi asiasta kohdasta 5:00 alkaen. ”Harjoitus on ohi, mutta paskat jäivät”.
  https://www.youtube.com/watch?v=UsX-vzoOTGI

 11. U.S. Life Expectancy Is Falling – And The 2 Biggest Reasons Why Will Absolutely Stun You…

  In fact, brand new numbers from the Centers for Disease Control and Prevention are telling us that life expectancy is going down in the United States because of a dramatic increase in drug overdoses and suicides…

  Michael Snyder – End of the American Dream Nov 30, 2018
  http://endoftheamericandream.com/archives/u-s-life-expectancy-is-falling-and-the-2-biggest-reasons-why-will-absolutely-stun-you
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=179856

  Tietenkin me tulemme hyvää vauhtia perässä.
  Voi kysyä voiko kulttuuri jota kaksinaamaiset psykopaatit johtavat muuta tarjota kuin ’kakkaisen lopun’.
  George H.W. Bush: Occult Traitor
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=179879

 12. Kansallismielisiä suomalaisia jo aikaisemmin mykistyttänyt KANSATTOMAN, ISÄNMAATTOMAN NYKY-Kokoomuksen punaliberaali punaporvari-ministeri Mykkänen menee avaamaan portit apposen auki afrikkalaisten kehitysmaalaisten, tulevaisuudessa miljoonittain Suomeen tunkeutuville miehitysjoukoille. Arto Luukkaselta varsin lukemisenarvoinen artikkeli kokonaisuudessaan, jonka EU-diktatuuri/NWO-agendaa ajavan, valtaVALEmediaan kuuluvan Almamedian omistama Uusisuomi on sensuroinut:

  ”Valtamedia sensuroi, Nykysuomi julkaisee – ”Antautumismatka Afrikkaan””,
  https://www.nykysuomi.com/2018/12/02/valtamedia-sensuroi-nykysuomi-julkaisee-antautumismatka-afrikkaan/

 13. Kannattaa lukea Tucker Carlsonin kirja ”Ship of FOOLS”, se avaa totuudellisia asioita Usan todellisesta tilanteesta. Nuori FOX kanavan ankkuri on osoittautunut rehelliseksi mieheksi, jonka terveyttä on jo roskajoukko uhannut. Tietenkään, ei hän voi tuoda niitä asioita esiin joista me täällä keskustelemme, pitääkseen asemansa ja henkensä. Tasapainoisten uutisten julkaiseminen on kuivumassa yleisillä kanavilla, mikä osoittaa menosuunnan. Odotan mielenkiinnolla mitenkä Suomen kieroituneet suhtautuvat V-Valkean tylevaisuuteen tosiasioiden paljastajana. Se olisi valtava menetys kaiken rikollisuuden keskellä, ja mitä sitten siitä seuraisi ?

 14. Jotakin yhteistä ilmenee riitapukarienkin kesken ? Isä Bush kuolema herätti henkiin raivoisat ylistykset kuolleen presidentin edesottamuksista. Jopa vasemmistokin syyllistyy kehumaan miten hyvin Bush johti sotakoneistoaan. Kukaan ei mainitse paljonko ihmishenkiä menetettiin pelkän rahanahneuden takia. Käsittämätöntä sotien ihannoimista. Eikö mitään järkeä ole enää missään jäljellä. Verivelkaisimmat johtajat saavat komeimmat hautajaiset, mitä rahalla saa. Jos en olisi raitis, niin sortuisin ”ryyppymieheksi”.

  • Sama mielipuolisuus tuli esiin ”sotasankari” ja uuskonservatiivisenaattori John McCainin kuoleman ja hautajaisten yhteydessä. Uusvasemmistoa ja uuskonservatiiveja yhdistää enemmänkin kuin etuliite ’uus-’. Molemmilla on hirveä tarve kumota vallitseva ja hyväksi havaittu maailmanjärjestys. Nyt tappolistalla ovat kansallisvaltiot ja erityisesti nk. hyvinvointivaltiot.

  • EU-diktatuurin/NWO-tyrannian agendaa ajava valtaVALEmediaan kuuluva KANTA-suomalaisten ykkösvihollislehti ja ykkösluokan valehtelija Brysselin Pravda ylisti tänään koko aukeaman artikkelissaan George H.W. Bushia
   otsikoiden ”Epäitsekkäästi palvellut johtaja, joka ylläpiti välejä Koivistosta Gorbatsoviin”.
   Pravda vaikenee esim. siitä, että George H.W.:n isä Prescot Busch auttoi Hitleriä pääsemään valtaan: ”How Bush’s[jr] grandfather helped Hitler’s rise to power”, https://www.theguardian.com/world/2004/sep/25/usa.secndworldwar

   Pravda vaikenee myös siitä, että Bushien suku on yksi niistä 13 illuminati-verilinjasta, joiden ihmiskuntaa vastaan suunnattuja rikollisia toimia Fritz Springmeier on kuvannut kirjassaan ”13 Bloodlines of The Illuminati”, https://www.bibliotecapleyades.net/Bloodlines/
   Kirja on luettavissa myös suomeksi käännettynä seuraavasta: http://www.heinola.org/~patato/spring.html

   Illuminaatit johtavat myös salaseurana salaseuran sisällä maailman vapaamuurareita vuodesta 1782 alkaen:
   ”The 1782 Congress of Wilhelmsbad: The Illuminati Takeover”, https://www.biblebelievers.org.au/wilhelms.htm
   Aikoinaan Neuvosto-Virosta pakenemaan joutunut toisinajattelija Jüri Lina on otsikoinut yhden vapaamuurareihin keskittyvän kirjansa ”Architects of Deception” eli ”Petoksen arkkitehdit”, joka on vapaasti luettavissa seuraavasta: https://www.barruel.com/architects-of-deception.pdf

   Kommunistisen Frankfurt-koulukunnan moraalinmädätys-oppeja suoltavien kulttuurimarxistien ja feministien seksuaaliperversioiden normaalistamista tai normeiksi saamista ajava Pravda ylisti tänään myös yli koko aukeaman artikkelissaan ohjelmistojätti SAP:n julkihomo Marinellia, joka ”edistää seksuaalivähemmistöjen oikeuksia”.

   Pravda tukee myös suomalaisten ja muiden eurooppalaisten valkoiseen kansanmurhaan tähtäävää EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmaa taukoamattomalla monikulttuuri-propagandallaan, joka on välillä räikeämpää ja välillä huomaamattoman hionovaraista, samoin kuin lehden kulttuurimarxistis-femininistinen perversiopropaganda yleensä.
   Brysselin Pravda on varmasti muutakin valtaVALEmediaa dominoiville, suomalaisia perversio- ja monikultturiopeillaan mädättäville/tuhoaville viher- ja muille (enemmän tai vähemmän piilo-) kommunistitoimittajille todellinen ideaalityöpaikka.

   • On mielenkiintoista seurata, kuinka ääriliberaalin agendan edistämisen ja konservatiivisten (myös vasemmistolaisten) äänten vaimentamisen projekti siirtää vetovastuutaan yhä enemmän oikeistolaisiksi laskettaville tahoilla eli uuskonservatiiveille tai uusliberalisteille. Uusvasemmistolla on yhä merkittävä rooli arvoliberalismin edistämisessä, mutta siellä on ollut havaittavissa väsymisen merkkejä. Köyhien masinointi arvoliberalismin taakse onkin pidemmän päälle mahdotonta erityisesti silloin, kun havaitaan, että rahan ylivalta kuuluu tuohon arvojärjestelmään olennaisesti.

    Sen sijaan CEO-tason porukka on yhä paljaammin antautunut ajamaan kulttuurivallankumousta ja siihen liittyvää vastavallankumouksellisen aineksen eliminointia.

    USA:ssa tämä on ollut nähtävissä jo pitkään, kun sikäläiset raharuhtinaat/oligarkit, vapaamielisyyttä edistävä juutalais-lobby Hollywoodeineen, mediassa näkyvyyttä saavat homoseksuaalit sekä kasvava joukko suuryritysten CEO-tason väkeä on alkanut vahvasti edistää sikäläistä kulttuurivallankumousta, joka alkoi täydellä teholla 1960-luvulla, saavutti huippunsa Obaman valtakaudella ja jonka päätökseen saattamista kaavailtiin Hillary Clintonin presidenttiyden myötä.

  • Kukahan siellä todelisuudessa droonailee? Ehkä pian saadaan droonilla estettyä ’pahan sanan’ levitys valituista???
   World Famous Author branded ‘virulent Antisemite’ and ‘hateful little f**k’ for criticizing Israel and Jews
   By Lasha Darkmoon on December 2, 2018

   “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” — True or false?
   “VIRULENT ANTISEMITE” for saying:
   “I’m certainly anti-Israel” and “There is a trait in the Jewish character that does provoke animosity. Even a stinker like Hitler didn’t just pick on them for no reason.”

   By Tony Rennell — for The Daily Mail via Darkmoon
   https://www.darkmoon.me/2018/world-famous-author-branded-virulent-antisemite-and-hateful-little-fk-for-criticizing-israel-and-jews/

 15. Venäjä ja muun maailman piiritys on epätoivoisen ja mielenvikaisen amerikkalais-sionistisen eliitin epätoivoinen hanke jossa ikävä kyllä meidänkin realiteeteille sokea ja ellei jopa mielenvikainen eliitti kunnostautuu

  G20 Summit, Top Agenda Item: Bye-Bye American Empire

  One thing seems inescapable. The days of American empire are over. Its capitalist vigor has dissipated decades ago. What the upheaval and rancor in relations between Washington and Beijing is all about is the American ruling class trying to recreate some fantasy of former vitality. Washington wants China to sacrifice its own development in order to somehow rejuvenate American society. It’s not going to happen.
  Yksi asia näyttää väistämättömältä. Amerikan valtakunnan päivät ovat ohitse. Sen kapitalistinen elinvoima on hajonnut vuosikymmeniä sitten. Mitä Washingtonin ja Pekingin välisissä suhteissa vallitseva mullistus ja röyhkeys ovat, on Yhdysvaltojen hallitseva luokka, joka yrittää luoda entisen elinvoiman fantasiaa. Washington haluaa, että Kiina uhraa omia kehitystään voidakseen jollain tavalla elvyttää amerikkalaista yhteiskuntaa. Sellaista ei tapahdu.
  Tämä ei tarkoita sitä, että amerikkalaista yhteiskuntaa ei koskaan voi nuorentua. Se voi, kuten voi myös Eurooppa. Tämä merkitsisi kuitenkin demokraattisen uudistumisen mahdollistavan taloudellisen järjestelmän rakennemuutosta. ”Kapitalismin hyvät vanhat päivät” ovat kadonneet. Amerikan valtakunta, samoin kuin Euroopan imperiumit, on vanhentunut.
  Tämä on G20-huippukokouksessa ääneen lausumaton esityslistan kohta numero yksi. Bye-bye US imperiumi.
  Se, mitä Amerikan on tehtävä, on uudistua uudistetun sosiaalisen taloudellisen järjestyksen kautta, jota johtaa demokraattinen kehitys eikä eliitti kapitalistien yksityinen voitto.
  Jos ei niin tapahdu, turha vaihtoehto on ettäYhdysvaltojen epäonnistuneet poliittiset johtajat yrittävät pakottaa Kiinaa ja muita maksamaan tulevaisuudestaan. Se tie johtaa sotaan.
  That’s not to say that American society can never be rejuvenated. It could, as it could also in Europe. But that would entail a restructuring of the economic system involving democratic regeneration. The “good old days” of capitalism are gone. The American empire, as with the European empires, is obsolete.
  That’s the unspoken Number One agenda item at the G20 summit. Bye-bye US empire.
  What America needs to do is regenerate through a reinvented social economic order, one that is driven by democratic development and not the capitalist private profit of an elite few.
  If not, the futile alternative is US failing political leaders trying to coerce China, and others, to pay for their future. That way leads to war. 
  https://www.strategic-culture.org/news/2018/11/30/g20-summit-top-agenda-item-bye-bye-american-empire.html

 16. Laihana lohdutuksena voimme todeta, miten onnekasta on se tosiasia, etteivät edellämainitut ”hirviöt elä ikuisesti”,vaikka kuitenkin liian pitkään. Enemmän hyvän-tahtoiset yleensä kuolevat nuorempana. Jonkinlainen paholainen pitää ihmiskunnan tuhoojat pitkäikäisinä. Nyt vielä puuttuu kirkolliset seremoniat, mihinkä taivaalliseen kerrokseen ”ISÄ BUSH passitetaan” ? Taivaallisesta palkintopaikasta on tehty kaatopaikka.

 17. Tämä on sitä vallankahvaan kiipineiden maanpetturi-psykopaattien ja muiden rikollisten johtamaa korruptio-Suomea:

  ”Panama vuodetut lähes 300 veronkiertäjää

  Joukossa on ministereitä, kansanedustajia, yritysjohtajia, miljonäärejä ja suuryhtiöitä. Merkittävää on, että verottaja, poliisi ja oikeuslaitos ei ala asiaa tutkimaan, koska eliitti on lakien yläpuolelle…”

  https://suomimedia.wordpress.com/2018/12/02/mot-paljasti-panama-paperien-suomalaiset-veronkiertajat/

 18. Koska Kiinaakin vastaan media taistelee niin siksi tämä sopii tänne

  Comparing China and America
  Economies Diverge, Police States Converge
  FRED REED
  … The dictatorship in China is somewhat onerous, but has little in common with the sadistic lunacy of Pol Pot’s Cambodia. In China you do not buck the government, propaganda is heavy, and communications monitored. If people accept this, as most do, they are free to start businesses, bar hop, smoke dope (which a friend there tells me is common though illegal) engage in such consumerism as they increasingly can afford and lead what an American would call normal lives. A hellhole it is not.

  Socially China has a great advantage over America in that, except for the Muslims of Xinjiang, it is pretty much a Han monoculture. Lacking America’s racial diversity, its cities do not burn, no pressure exists to infantilize the schools for the benefit of incompetent minorities, racial mobs do not loot stores, and there is very little street crime.

  America’s huge urban pockets of illiteracy do not exist. There is not the virulent political division that has gangs of uncontrolled Antifa hoodlums stalking public officials. China takes education seriously, as America does not. Students study, behave as maturely as their age would suggest, and do not engage in middle-school politics.

  In short, China does not appear to be in irremediable decadence. America does.
  http://www.unz.com/freed/comparing-china-and-america/

 19. USA alkaa hiljalleen luisua kohti tuhoaan.Vielä viimeiset uhot ja korinat.Sodankin se tulee häviämään,kuten muutkin sodat.

  • Eliittimme on tehnyt maallemme karhunpalveluksen liittoutuessaan (ja vetäessään pääosan kansaa mukanaan) tällaisen rappiotaan kohti etenevän anglo-sionistis-amerikkalaisen imperiumin ja kulttuurin kanssa, jolle Oswald Spengler jo sata vuotta sitten povasi kakkaista loppua kirjassaan Länsimaiden perikato.

   Sitkeästi se yhä roikkuu/nukkuu ’kuin täi tervassa’ tuossa auttamattomasti tuhoon tuomitussa ja voisi sanoa raakalaisten tai henkisten kääpiöiden ohjaamassa riisto- ja finanssikapitalismissa jossa voi nukkuessaan rikastua ja vielä rehvastella siten saaduilla ilmaisilla rahoilla.
   Jokaisen täyspäisen pitäisi ymmärtää (ja varmaan ymmärtääkin) ettei ole terveen systeemin/kulttuurin merkki jos se mahdollistaa nukkuessa rikastumisen ja loisimisen joka aina tapahtuu toisten kustannuksella. Kuitenkin pitkässä juoksussa kyky kantaa vastuuta kokonaisuudesta ratkaisee. Ei ole suurta iloa jos maratonilla johtaa alkumatkan mutta simahtaa lopussa.
   Nykymeno johtaa ja on jo johtanut vakavaan moraaliseen veltostumiseen ja ihmisen alkukantaisten narsististen voimien esiin tuloon ja nousuun ohjaaviksi voimiksi.
   Se on helppo todeta kun selaa iltapäivälehtien otsikkoja joilla kansaa yritetään johtaa harhaan ja moraaliseen rappioon.

   • Aika varma merkki että Nwo-eliitin tilaama rappio etenee:
    Tilastokeskuksen tuoreen vuosikatsauksen mukaan
    korkeasti koulutetuilla naisilla hedelmällisyysluku laski 24 prosenttia ja perusasteen saaneilla naisilla 25 prosenttia vuodesta 2010.
    Miehillä kokonaishedelmällisyysluvun lasku on ollut samansuuntaista kuin naisilla. Muutos vuodesta 2010 on kuitenkin ollut jyrkempää kaikissa miesten koulutusryhmissä.
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/90fa7ae3-e1f0-4e66-9468-1f2b1e428fdd

    • Itsensä jumalihmisiksi kokevien eliittien välinpitämättömyys ja jopa tuhohalu kansojen elämää kohtaan toteutuu teknisten saavutusten haittavaikutuksina. Ydinvoiman riskitekijät, keinotekoiset lannoitteet ja rikkaruohomyrkyt, voimaton ravinto, rokotukset, allopaattiset lääkkeet, salainen militäärinen plasmalämmitystoiminta yläilmakehässä, chemtrails, satelliitit, kännykkäsäteily.
     Monet em. tekijät vaikuttavat paitsi mieleen – myös kehoon.
     Nykyajan saastumista on näkymätön säteily. Se aiheuttaa ihmisessä melatoniinin laskua – ja serotoniinin nousua. Elämänilo laskee, stressitaso nousee. Elektroschmuck, sähköinen säteily, on miljardikertaista luonnon omaan säteilyyn nähden. Se vaikuttaa kaikeen elolliseen : kasveihin, eläimiin ja ihmisiin. Uusi suunnitteilla oleva 5 G -teknologian toteuttaminen on aikapommi. Sen mikroaaltosäteet ovat sota elämää vastaan. Eli sukupuuttoon kuollaan varmaan ensin Suomessa, sitten muualla. Pitäähän priimusoppilaan olla aina ekana !
     AZK : ” Digitalisiert in eine strahlende Zukunft – todsicher ! ”
     https://www.youtube.com/watch?v=7yHDvzh7ytk

     • Tuossapa sanoit tiivissä muodossa paljon painavaa asiaa, josta ilmeisesti vain pieni osa ihmisistä on tietoinen, vaikka nuo asiat ovat virallisen totuuden valheellisuuteen heränneelle helposti löydettävissä internetistä ja monista kirjoistakin.

 20. Näinkin vallankahvassa olevat Brysseliä kumartavat kansanpetturit edistävät Kalergi-suunnitelman mukaista Suomen afrikkalaistamista ja islamilaistamista:

  ””Katso tuet mamutusta edistäville järjestöille veikkausvaroista vuonna 2018
  MV:n lukija teki jättityön kerätessään tuen saajat luetteloksi.

  Alla on pitkä luettelo veikkausvoittovaroista tukea saavista haittamaahanmuuttoa, matutusta ja mamutusta avustavista ja edistävistä yhdistyksistä ja järjestöistä sekä niiden saamista euromääräisistä tukisummista.

  Luetteloa selatessa on hyvä muistaa, että jokainen euro edellämainittuiden tukemiseen on pois suomalaisen tukemisesta.

  Heti alkuun. Seuraavalle yhdistykselle ei riittänyt euroakaan:

  VEIKKO JA LAHJA HURSTIN LAUPEUDENTYÖ – HURSTINAPU RY myönnetty: 0 EUROA. Anottu oli 300 000 euroa…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/12/03/katso-tuet-mamutusta-edistaville-jarjestoille-veikkausvaroista-vuonna-2018-2/

  • Mauno Koivisto suhtautui NATOon. Torjuen, jopa vähätellen. ”Mikä NATO?”, hän tiuskaisi aikoinaan tv-haastattelussa.

   Blääblääblää…

   Suomen tulevaisuuden kannalta kansakunnan historian suurimmat poliittiset katasrofit ovat olleet Erkot, ja Mauno Koivisto… Muitakin voi vielä löytyä. Näiden toimijoiden ansiosta Suomi on nyt siinä kusessa kun se nyt on, eikä kummallakaan taholla ole enää resursseja korjata mokiaan… On se pirullista, että kansakunta tuhotaan joidenkin kusipäiden idioottimaisilla akteilla.

 21. Päivi Pietarinen
  Tasavallan presidentin neuvonantaja
  TPK

  Kiitos vastauksestanne. Vastauksenne ei vain kestä kriittistä tarkastelua. Uudistan siis pyyntöni saada kopioina nuo onnitteluasiakirjat.

  Olette kirjoittanut mm, ”että valtionpäämiesten lähettämät onnittelut ja muut vastaavat tervehdykset tasavallan presidentille eivät ole julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 2 kohdan nojalla julkisia asiakirjoja.”
  Viittaamassanne lainkohdassa ei kirjoiteta ollenkaan, että ko onnitteluasiakirjat olisivat salassa pidettäviä. Olette vain itse lähtenyt tulkitsemaan, että onnitteluasiakirjat kuuluisivat tuon lainkohdan piiriin. Ohessa on liitteenä tuo lainkohta. Julkisuudessa on kirjoitettu onnitteluista mm seuraavasti:
  Katri Nieminen / Uutissuomalainen
  Venäjän presidentti Vladimir Putin toivottaa suomalaisille ”hyvinvointia ja kukoistusta”.
  ”Ottakaa vastaan sydämelliset onnittelut Suomen kansallispäivän – itsenäisyyspäivän – johdosta. Vuonna 2017 tällä merkkipäivällä on erityinen merkitys – maanne juhlii valtiollisen suvereniteetin julistamisen 100-vuotispäivää”, Putin kirjoittaa.
  Putin on onnitellut 100-vuotiasta Suomea tänään tiistaina. Presidentin kanslia julkaisi osan onnittelukirjeestä.

  Edellä kirjoitettu tarkoittaa siis sitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on onnitellut Suomen kansaa, suomalaisia eli siis myös minua henkilökohtaisesti suomalaisena. Hän ei ole onnitellut vain ja ainoastaan Suomen tasavallan presidentti Sauli Väinämö Niinistöä henkilökohtaisesti, vaan onnittelut on lähetetty hänen kauttaan kaikille suomalaisille. Katson, että olen yhtä oikeutettu kuin tekin lukemaan nuo onnittelut aivan itse.

  Jos ette pyyntöni mukaan toimita minulle kopioina pyytämiäni asiakirjoja, niin pyydän kunnioittavasti Teitä tekemään valituskelpoisen hallintopäätöksen.

  Ystävällisin terveisin
  Jali Raita, diplomi-insinööri
  Somero

  24 §
  Salassa pidettävät viranomaisen asiakirjat

  Salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja ovat, jollei erikseen toisin säädetä:
  2) muut kuin 1 kohdassa tarkoitetut asiakirjat, jotka koskevat Suomen suhteita toiseen valtioon tai kansainväliseen järjestöön, asiakirjat, jotka liittyvät kansainvälisessä lainkäyttö- tai tutkintaelimessä tai muussa kansainvälisessä toimielimessä käsiteltävään asiaan, ja asiakirjat, jotka koskevat Suomen valtion, Suomen kansalaisten, Suomessa oleskelevien henkilöiden tai Suomessa toimivien yhteisöjen suhteita toisen valtion viranomaisiin, henkilöihin tai yhteisöihin, jos tiedon antaminen niistä aiheuttaisi vahinkoa tai haittaa Suomen kansainvälisille suhteille tai edellytyksille toimia kansainvälisessä yhteistyössä;

  ”Kirjaamo@tpk.fi” kirjoitti 12.12.2018 kello 16.52:

  Hyvä Jali Raita,

  Olette pyytänyt saada kopion Venäjän presidentti Vladimir Putinin vuonna 2017 lähettämästä onnitteluasiakirjasta.

  Pyyntönne johdosta saatan tietoonne, että valtionpäämiesten lähettämät onnittelut ja muut vastaavat tervehdykset tasavallan presidentille eivät ole julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 2 kohdan nojalla julkisia asiakirjoja.

  Toivotan teille oikein hyvää loppuvuotta.

  Parhain terveisin,
  Päivi Pietarinen
  Tasavallan presidentin neuvonantaja

 22. ”Suomen tilanne on merkillinen. Arkijärki ehdottaa, että naapurin kanssa elettäisiin hyvässä sovussa. Mutta Suomi, pikkuinen postimerkki suuren Venäjän luoteisnurkassa, käyttäytyy kuin se kuuluisa pullisteleva sammakko – toruu, tuomitsee ja antaa tiukkoja ohjeita. Asetelma olisi koominen ellei se olisi traaginen.”

  Siinä ne tärkeimmät…

 23. Viittaan nyt tässä Päivi Pietarisen vastaukseen Jali Raidan kysymykseen Venäjän Presidentin Vladimir Putinin onnitteluviestiin Suomen 100v Itsenäisyyden johdosta.

  Pakko on nyt kysyä Jali Raidan viestin kehyksissä, niin Päivi Pietariselta kuin ”tasavallan presidentin” kansliasta ylipäätyäsäkin, että mikä ihmeen salaseura se oikein tässä aisassa vaikuttaa…

  Tasavallan Presidentti on vain yksi kansalainen koko tasavallassa, eivätkä onnittelusähkeet kansakunnan osalta koske mitenkään vain häntä, -joka hänm ei millään tavalla ole edes osallinen koko itsenäisyyden saavuttamiseen.

  Mistä helvetistä tässä oikein on kysymys.

  Pakko on herättää pohdittavaksi sellainenkin kysymys, että onko tasavallan presidentin kanslialla ylipäätänsäkään kykyä ja resursseja arvioida sinne tulevia viestejä, niiden sisältöä ja merkitystä.

 24. Artikkelinne 1.12.2018 Iltalehdessä otsikolla ”Suomi jäi yksin talvisodassa – ei tehdä sitä samaa Ukrainalle

  Arvoisa toimittaja Nina Järvenkylä, mistä Te tiedätte sen, että Suomi jäi täysin yksin talvisodassa? Minulla on asiakokonaisuudesta aivan toinen käsitys. Talvisotamme päättyi Moskovan rauhaan 12.3.1939, koska Saksa puuttui peliin. Saksalla oli 200 Stuka syöksypommittajaa valmiina pommit lastattuina Puolan lentokentillä pilottien odotellessa taistelukäskyä. Adolf Hitler oli uhannut Stalinille pommittaa Puna-armeijaa, jos rauhaa ei solmita välittömästi. Stalin tiesi, että Hitler on toimen mies, ja sai taivutettua marsalkkansa rauhan kannalle. Asiasta voi lukea mmm opetusneuvos, reservin majuri Erkki Hautamäen kirjasta ”Suomi myrskyn silmässä vuodet 1932-1940, osa 1”.

  Olitte juuri palannut Ukrainasta, jossa osoitettiin  sympatiaa Suomen talvisodasta. Miksi, Te ette valistanut ukrainalaisia, että sodimme myös Ukrainaa vastaan, joka oli osa Neuvostoliittoa. Sodat lopullisesti päättänyt  Pariisin rauhansopimus vuonna 1947 tehtiin myös Ukrainan Neuvostotasavallan kanssa. Talvisodassa kaatui paljon ukrainalaisia sotilaita. Näistä teidän olisi pitänyt kertoa ukrainalaisille.

  Ystävällisin terveisin
  Jali Raita, diplomi-insinööri
  Somero

 25. Placing the USA on a Collapse Continuum with Dmitry Orlov
  THE SAKER
  Jos kiinnostaa niin tässä hyvä Oswald Spenglerin sata vuotta sitten kirjoittamaa Länsimaiden perikato kirjaa tukeva artikkeli.

  Spengler ennakoi perikadon tapahtuvan juuri näihin aikoihin eikä Nato sitä pelasta vaan sitä odottaa sama kohtalo.
  http://www.unz.com/tsaker/placing-the-usa-on-a-collapse-continuum-with-dmitry-orlov/
  Valitettavaa on että mekin ajaudumme perikatoon koska olemme sitoneet itsemme liiaksi mätänevään Länteen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here