Sen selvittämiseksi, ovatko suomalaiset hybridisodan kohteina tai peräti osallisina siinä, meidän pitää ensin hieman avata sitä, mitä tämä mediassa päivittäin esiin nouseva termi oikein pitääkään sisällään.

Otetaan pohjaksi MCDC:n esitys aiheesta. MCDC (Multinational Capability Development Campaign) kertoo olevansa kansainvälinen projekti, joka pyrkii kehittämään kyvykkyyttä vastata hybridisodankäyntiin. Hybridisota nähdään EU:n ja NATOn yhteisenä ongelmana, johon kansojen tulee varautua mahdollisimman tehokkaasti.

Esityksen määritelmä hybridisodasta on melko yksinkertainen ja kattava. Hybridisota tarkoittaa kansallisten heikkouksien hyväksikäyttöä eri alueilla: poliittisen, sotilaallisen, taloudellisen, sosiaalisen, tiedonvälityksen ja infrastruktuurin. Näitä alueita vastaan hyökätään koordinoidusti sotilaallisen hyökkäyksen lisäksi myös politiikan, talouden, siviilien ja informaation avulla. Jotta tilannetta voidaan kutsua hybridisodaksi, on useamman kuin yhden alueen oltava hyökkäyksen alla yhdellä tai useammalla tavalla. Ennen tätä kutsuttiin vaan sotimiseksi, mutta suurin ero taitaa olla lähinnä siinä, että hybridisodassa ei aseellista voimaa yleensä käytetä suoraan.

Eri keinoja yhdistämällä tilanteeseen sopivalla tavalla hyökätään yleensä salaa toista maata vastaan. Uhka on oikea ja konkreettinen, minkä vuoksi Suomeen perustettiin vuonna 2017 oma Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus, joka päätettiin nostaa vielä oman maamme lainsäädännön ulkopuolelle, kertoo Yle. Hybridisota on, ainakin jos asiantuntijoita on uskominen, uusi ja valtavan suuri vaara läntiselle demokratiallemme. Media hehkuttaa lähes päivittäin asiasta, josta myös SuomiAreena 2018 sisälsi runsaasti esityksiä.

Syyllinenkin oli jo tunnettu, tosin nimeä ei missään tapauksessa saa sanoa, vaan asiasta pitää puhua kiertoilmauksin. Tämä kai siksi, ettei itäinen naapurimme huomaa, että syytämme heitä kaikista ongelmistamme ja kerromme sen olevan hybridisotaa suomalaisia vastaan. Mutta miksi koko hybridisota sitten esitetään mystisenä tai eksoottisena asiana, jota ei muka entuudestaan tunneta?

Mitä asian tuoreuteen tulee, herääkin kysymys: eikö kukaan lue vanhoja kirjoja? Sellaisia kuin

Wilfred Trotter: Instincts of the Herd in Peace and War, 1916 (1921)
Gustave Le Bon: The Crowd: A Study of the Popular Mind, 1895
Edward Bernays: Propaganda, 1928
Walter Lippmann: Public Opinion, 1922

Neljä lähes satavuotiasta kirjaa eivät tietenkään puhu hybridisodasta tai idän trolleista, mutta yhdistämällä kirjoissa esitetyt konseptit saadaan sotilaallista puuttumista lukuun ottamatta esille lähes kaikki keinot, joita kunnon hybridisodassa tarvitaan. Uudempiakin kirjoja aiheista toki löytyy, mutta huomionarvoista on mielestäni juuri tämä ilmiön ”uutuus” – ilmiön, josta siis kirjoitettiin jo sata vuotta sitten hyvinkin seikkaperäisesti.

Trotter ja Le Bon keskittyvät kirjoissaan ihmisen käyttäytymiseen ryhmänä ja sosiaalisena laumaeläimenä. Bernays ja Lippmann taas kertovat millä keinoilla oma viesti saadaan parhaiten uppoamaan massoihin: propagandalla. Hybridisodasta puhuttaessa tarkoitetaankin useimmiten infosotaa. Valeuutisia, trolleja ja kansalaisten mielipiteisiin sekaantumista sosiaalisen ja perinteisen median kautta. Näihin viitataan hyvin herkästi valtamedian ja poliitikkojen osalta termillä hybridisota, vaikka kyseessä on pääosin informaatioon vaikuttavaa toimintaa eli infosotaa.

Infosodan yksi erikoisuus on se, että siinä saa syyttävää sormea heilutella täysin vapaasti ilman pienintäkään todistetta, ja moiset syytökset otetaan täydestä, kunhan ne vain tulevat oikealta taholta. Bernays ja Lippmann tosin jo opastivat, miten se tehdään, samalla kun Trotter ja Le Bon kertoivat, miten se vaikuttaa kansaan.

Mutta palataan alkuperäiseen kysymykseen: Ovatko suomalaiset hybridisodassa? Tarkastellaan tilannetta alueittain.

Politiikan alue. Päättäjämme käyvät jatkuvasti hakemassa ohjeistusta niin EU:n, YK:n kuin NATOn esityksistä. Suljettujien ovien takana kuunnellaan ja opitaan, mutta kansalle ei kerrota mitään. Ruplasalkkuja on etsitty milloin mistäkin, mutta eipä niitä ole tainnut juurikaan löytyä. ”Demokratian” katsotaan olevan kriisissä kun kansa ei äänestä haluttuja puolueita, mutta eikös se pitänyt olla kansan oma päätös, kuka sitä maata johtaa? Tämä on median kieputusta, jonka tarkoitus on kertoa, miten hyvän kansalaisen tulisi toimia.

Sotilaallinen alue. Vieraan vallan sotilaita on harva se päivä harjoittelemassa maaperällämme ja omat sotilaamme osallistuvat sotaharjoituksiin ulkomailla. Itänaapurimme toki kasaa sotilaskalustoa rajan taakse, mutta näyttävät kuitenkin pysyvän omalla puolellaan. Sodanjohtomme käy aika ajoin kahvittelemassa niin EU:n kuin NATOn johdon kanssa. Suuria asekauppoja tehdään median suojissa – halutut hankinnat saavat valtavasti positiivista tilaa mediassa, samalla kun kyseenalaiset kaupat pidetään piilossa.

Talouden alue. EU:n ja euron ansiosta Suomen talous on ollut kuralla jo pitkään, ja Venäjän sanktioden vuoksi ennen niin tärkeä idänkauppa on pysähtynyt. Erilaisia kauppasopimuksia, kuten TTIP ja CETA, ollaan solmimassa kansalta piilossa, ja niistä kysyttäessä asian merkitystä vähätellään. Kansan omaisuutta (mm. kaivokset) lahjoitetaan ilmaiseksi ulkomaisille yrityksille ja valikoidut yritykset saavat valtavia tukia – näistä valtamedia on hiljaa, kun taas vaihtoehtoinen media yrittää nostaa niitä kansan tietoisuuteen.

Sosiaalinen alue. Työttömyys on median mukaan pysynyt vakaana ja turvattomuus lähes vakiona. Faktat eivät vaan tue näitä väitteitä, mutta tärkeämpää on miltä asiat näyttävät, ei miten ne ovat. Asiaa on yritetty niin pimittää kuin kaunistella, mutta vaihtoehtoisen median vuoksi monet epäkohdat ovat nousseet julkisuuteen. Ruplasalkkuja on jälleen etsitty vaihtoehtomedioiden takaa, mutta ainoat löydetyt rahavanat ovat johtaneet ulkomaisiin ajatushautomoihin ja niiden dollarikasoihin, joita on kannettu valtamedian taskuihin. Tahallinen vastakkainasettelu eri ryhmittymien välillä on onnistuttu etenkin valtamedian avulla kärjistämään lähes räjähdyspisteeseen asti.

Tiedonvälityksen alue. Suomen virallinen mediakenttä pitää tiukasti kiinni virallisesta tarinasta, joka täsmää 1:1 niin EU:n kuin NATOn kertomaan. Epävirallista tietoa taas jaetaan sosiaalisen median kautta hyvinkin vaihtelevasti ja vaihtelevin syin. Rahaa seuraamalla jäljet johtavat monessa kohtaa dollarisalkkuihin, ja monen mediassa ajettavan agendan takaa löytyy George Soroksen Open Society Foundations ja muita sen kaltaisia rahoittajia. Mutta onhan meillä toki myös RT ja muita idän medioita, jotka tuottavat sisältöä jokaisen katsottavaksi.

Infrastruktuurinen alue. Ulkomaiseen omistukseen, ja näin siis mahdollisen riskin luovaksi, on myyty yksi jos toinenkin tontti lähellä suomalaista infraa ja sotilaskohteita. Siitä seuraakin kysymys: kuka on vastuussa kaupoista ja miksi ne on alunperin edes tehty? Sähköverkot, langattomien viestintäverkkojen hallinta ja rataverkostoakin on kuitenkin jo kaupattu ulkomaiseen omistukseen. Jälleen voidaan ihmetellä, kuka ja miksi?

Mitä edeltävästä siis voidaan päätellä?

Suomi on selvästi usealla alueella jonkinasteisen hybrihyökkäyksen alla, eli voidaan sanoa että olemme hybridisodan keskellä. Mutta ketä vastaan? Näkyvimmin Suomessa vaikuttavat EU ja NATO, jolloin tätä nykyistä hybridisotaa voitaisiin kutsua hybridisisällis­sodaksi. EU ja NATO käyttävät valtavia summia rahaa propagandaansa, jolla on vaikutusta yhteiskuntamme lukemattomilla eri osa-alueilla. Vieraan vallan propagandan esittämisen luulisi olevan edes jollain tavalla kiellettyä tai edes rajoitettua, mutta nämä Suomen läheiset yhteistyökumppanit saavat täysin vapaasti jakaa omaa materiaaliaan mediassamme.

Näiden kahden lisäksi on olemassa myös lukemattomia muita ulkopuolisia tahoja, jotka saavat vapaasti jakaa omaa propagandaansa Suomessa. Tämä on sitä hybridisotimista mistä meitä varoitellaan, mutta josta ainoastaan itänaapuriamme osataan syyttää virallisten tahojen suunnalta.

Suomalaisten itsensä osuutta hybridisotaan tarkasteltaessa silmiinpistävin seikka onkin se, että suuri osa tästä vaikuttamisesta ei viime kädessä tule rajojen ulkopuolelta. Ne hybridisotaa suomalaisia vastaan suorittavat tahot, kuten hallitus, eduskunta, media, virkamiehet ja vastaavat, ovat pääosin suomalaisia itsekin – ainoastaan käskyt tulevat ulkoa. Suuri osa hybridisodankäynnin keinoista olisivatkin mahdottomia ilman valtiovallan omia toimia tai vähintäänkin siunaamista.

Tavallinen kansa onkin tässä kohtaa hankalassa paikassa, kun eri suunnilta tulee hyvinkin ristiriitaista tietoa mitä on oikein meneillään, kuka on ystävä ja kuka vihollinen. Suuret pelurit käyvät monin keinoin kansan kimppuun, siis hybridisotivat, siinä missä pienet toimijat eli esimerkiksi vaihtoehtomediat käyvät pienimuotoista informaatiosotaa puolustaakseen itseään ja omiaan. Voitaisiinkin kysyä, onko vallanpitäjiltämme unohtunut, ketkä ovat niitä ”omia”, joita kuuluisi suojella ja puolustaa?


¤
Jukka Ojala on eläkkeellä oleva maanviljelijä, joka kirjoittaa Funtsittavaa-blogia. Lisää luettavaa sotapropagandasta on tässä kirjoituksessa.

¤
Artikkelikuva: pxhere.com (CC0)

12 KOMMENTTIA

 1. Oman kokemuksen mukaan venäjän hybridisotaa ei suomalaisia vastaan ole ilmennyt jos niinä ei pidä lavrovin ja putinin sanomisia tv:ssä mutta toimittajathan torjuvat yleensä heidän lausuntonsa epätosina tai ainakin epäilyttävinä. Lännen hybridisotaa käy suurin osa suomen lehdistöä ja muuta mediaa mutta vaikuttavinta on nykyään suomen politiikkojen lausunnot airiston helmen tapaisista rynnäköistä ulkomaalaisomistajaisiin vuokrahuviloihin venäjän sotavalmisteluina ja toinen tapaus jossa on syytä epäillä suomen valtionjohdon valehtelevan naton mukana gpshäirinnästä itälapissa venäjä toimesta. Natohybridisota on valtamediassa aivan todettavissa oleva ilmiö erilaisten kriisien aikana ja muina aikoina sitä hoitaa suomen johtavat poliitikot. Epäluuloinen kansalainen ei haksahda mihinkään hybridivaikutukseen mutta uskon että valtamedian ja politiikkojen naton puolesta tekemään hybridivaikuttamiseen valtaosa suomalaisista uskoo ja ihmeellistä on eduskunnan hiljaisuus törkeimpien tapausten tullessa ilmi, kansanedustajat on oletettavast liberaalisessa natokoomassa.

  • Hybridisota Venäjää vastaan on todella laaja-alaista valtamediassa. Esim. Iltalehdessä (Iltasanomista puhumattakaan) on säännöllisesti jokin otsikko jossa viitataan Venäjän surkeuteen ja poliittiseen vinoutumaan. Toimitus onnistuu aina luomaan jonkin jutun joka mollaa Venäjää ja yleensä aiheetta. Nuo esimerkkisi ovat hyviä ja kuvaavat tilannetta hyvin.
   Tarve tuohon tulee maamme mediaa hallitsevan nwo-eliitin taholta jota sen omistama media palvelee.

   • Tyypillinen esimerkki Iltalehdestä:
    Vaarallista liikenneraivoa Kehä I:llä – mies nousi autosta ja hakkasi nyrkeillä toisen auton ikkunaa: ”Venäjän meininkiä”

  • Hybridisotaa on käyty ja käydään meillä valtamediassa myös Merkelin puolesta mutta totuus on että tämä globaali-kommunismia (Nwo) ajava sionismin palvelija on lähes tuhonnut Euroopan
   Sionisti Merkel on ollut Euroopan suuri tuholainen, Saksan tuhonnut Nwo-haukka pahimmasta päästä, jolle ei historia paljon pisteitä tule antamaan.
   Hänen säteilyvaikutuksensa tuntuu meilläkin, siitäkin huolimatta että saman luokan sionistit meitäkin ovat johtaneet kohti itsenäisyyden menetystä ja tuhoa

   …Merkel therefore will not be remembered for her previous two terms of generally responsible if mediocre stewardship. Instead she will go down in history for having destroyed her people’s physical safety with a huge wave of unregulated immigrants from the Middle East.
   The Lioness in Winter: The Sad Sunset of Angela Merkel
   She proved reckless and fearless – in all the wrong ways: She opened her country’s borders to the floodgates of ethnic invasion, the true costs of which have yet to be paid in a dark and ominous future.
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180060

 2. Maanviljelijälle nousee vanha olkihattuni. Näyttää kuin vanhan testamentin juonittelijat olisivat edelleen kehittämässä suunnitelmiaan, niin monimutkaiseksi on maiden väliset poliittiset suhteet käyneet.Missään ei ole mitään ”maalaisjärkeä enää jäljellä”. Vieraiden maiden aseistautuneet tulevat maahan milloin haluavat, mikä oli ennen suora sodan julistus. Eihän siitä kaikesta mitään hyödyllistä voi olla tuloksena.Mitä hyötyä on ollut kaikista uskonnollisista saarnoista, kun kotioloissa kiilloitetaan aseita seuraavaa sotaa odotellessa. Ei täältä elävänä selvitä ?

 3. Suomen voidaan katsoa olevan hybridisodassa Venäjää vastaan nimen omaan infosodan ja taloussodan osioissa.

  Infosotaan Venäjää vastaan on päädytty sekä valtamedian että valtiollisen Ylen ottaessa Venäjän vastaisen perusasenteen ja levittäessä venäjävihaa viestinnässään. Yksityisen median asenteen ymmärtää, onhan se ollut pitkään USA:n valtavirtamedian (MSM eli Main Stream Media) ohjauksessa kv. uutisoinnissaan. Ja siellähän erityisesti kriisialueiden uutisointia kontrolloi pitkälti CIA ja muut tiedustelupalvelut.

  Ylen osalta osallistuminen USA:n generoimaan ja ylläpitämään Venäjän vastaiseen informaatiosotaan on kummallinen ja toistaiseksi ymmärrettävää selitystä vailla oleva ilmiö. Yle on eduskunnan alainen laitos, ja eduskunnan kuuluisi myös ohjata Ylen toimintaa vähintäänkin sen laillisuuskehyksessä pysymisen osalta.

  Eduskunta ei ole julistanut sotaa Venäjää vastaan. Puolustusvoimien esikunnan ja Maanpuolustuskorkeakoulun puitteissa infosotastrategiasta vastaavana toimii sotatieteiden tohtori Saara Jantunen, joka Infosota-kirjassaan lähti siitä, että infosota jo yksinään on sotaa. Tämä määrittely on hyvin pienen marginaalisen osan sotatieteilijöitä omaksuma, mutta Suomen puolustusvoimien osalta Saara Jantunen lienee saanut ainakin osan puolustusvoimain johdosta omaksumaan tämän näkemyksen.

  Tämän myötä myös puolustusvoimien ylin johto näyttää omaksuneen sotaisan asenteen Venäjää kohtaan. Tämä on hyvin vaarallinen ilmiö, eikä sillä ole mitään tekemistä maanpuolustuksen kanssa. Sitäkin enemmän sillä näyttää olevan tekemistä hyökkäyssodan suunnittelun ja siihen harjoittelemisen kanssa. Tätähän USA:n ja Naton joukkojen harjoittelu päntiönään Suomen maaperällä ja ilmatilassa merkitsee. Myös suunnitellut pitkän matkan pommituslentoihin kykenevien hävittäjien hankinnat kielivät samaa asiaa.

  Taloussodan alueella Suomi (ja erityisesti sen maatalous ja elintarviketeollisuus) ovat jo lyöneet päänsä Karjalan mäntyyn. Tämän hybridisodan osion synty on hyvinkin selvää. Siinähän USA vedätti EU:n ja sen jäsenvaltiot mukaan Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin Krimin tilanteen tekosyyllä. USA itse jatkaa kaupantekoa Venäjän kanssa entiseen malliin ja jopa enenevästi, EU:n valtioiden kärsiessä samaan aikaan menetyksiä Venäjän kaupoissaan. Suomi on menettänyt EU:n jäsenvaltioista kaikkein eniten tässä pakopolitiikassa.

  Suomalaisiin kummallisuuksiin kuuluu sekin, että pakotepolitiikkaa ylläpitävää hallitusta johtaa Kepun Juha Sipilä. Kepun perinteinen kannattajakuntahan eli maatalousyrittäjät kärsivät kaikkein eniten näistä Venäjä-pakotteista. Jos maatalousväellä on yhtään järkeä ja ryhtiä jäljellä, se nostaa Juha Sipilän syrjään valtakunnallisesta päätöksenteosta. Nyt Kepu on palvellut pelkkänä statistina, äänettömänä yhtiömiehenä Kokoomuksen pyrkimyksiä. Ja on maksamassa siitä kalliisti tulevissa vaaleissa.

  Tulevaa hallitusta odottaakin suhteiden normalisointi Venäjän kanssa. Perusvaatimus siinä on venäjävihan lietsonnan lopettaminen ja talouspakotteiden purkaminen.

 4. ”…Mutta miksi koko hybridisota sitten esitetään mystisenä tai eksoottisena asiana, jota ei muka entuudestaan tunneta?
  Mitä asian tuoreuteen tulee, herääkin kysymys: eikö kukaan lue vanhoja kirjoja? Sellaisia kuin: ”

  Näin juuri. Asia on mitä yksinkertaisin. Voidaan sanoa myös että kyse on info- tai propagandasodasta käsittäen valeuutisia, trolleja ja kansalaisten mielipiteisiin sekaantumista sosiaalisen ja perinteisen median kautta.
  Vähän siihen tyyliin kuten ennen kun juoruakat olivat valtamedian sijasta liikkeellä.

 5. Ilmastonmuutoksen varjolla käydään myös hybridisotaa :
  Paaville haluttaisiin antaa Nobelin rauhanpalkinto ilmastonmuutosuhan esilletuomisesta. Etelä – Eurooppalaisen valtaväestön muutto Pohjois – Eurooppaan sadan vuoden sisällä sääsyistä johtuen on ollut esillä.
  Paavi kannattaa massaväestönsiirtoja maanosaamme islaminuskoisista maista. Tästä hän on antanut virallisen julistuksen. Perusteena sateiden vähyys.

  Todellisia ilmastonmuutoksen syitä ei käsitellä : Sotateolliset plasmakokeilut maapallon ulkopuolella, planeetan lähietäisyydellä käytävä salainen ilmakehäsota, avaruussota, jossa Trump ilmoitti USA:n olevan johdossa / säätiloihin vaikuttavat antennimetsät, HAARP / alumiiniruikutukset lentokoneista, chemtrails, / (militäärisenkin edistyneimmän) tiedonvälityksen laitteista johtuva säteily, joka tappaa kokeissa muurahaiset ja vaikuttaa veteenkin, kaiken elollisen voiman heikkenemiseen.

  Al Gore yrittää johtaa tätä ilmastokeskustelua.Sauli Niinistön renkimentaliteetin mukaan yksi ratkaisu ongelmiin on ydinvoima.
  Mihin tässä problematiikassa oikein pyritään ? Vaikuttaa siltä, että sen avulla voidaan perustella mittavia muutoksia tiettyyn, haluttuun suuntaan. Onko jopa niin, että ilmastonmuutoksen aiheuttajat haluavat tämän keinon ja sen propagoinnin avulla viedä kehitystä suuntaan, jonka päämäärät ovat edullisia vain tälle eliitille, jolla on jo valta pitää hallussaan ilmastoa ?
  Avaruustutkija Suomessa puhuu jo siitä, että maapallon ulkopuolella voi elää, siellä voi kuunnella linnunlaulua. Ovatko pienen etuoikeutettujen ryhmän suunnitelmat jo niin pitkällä ?

 6. ”Avaruustutkija Suomessa puhuu jo siitä, että maapallon ulkopuolella voi elää, siellä voi kuunnella linnunlaulua. ”
  Mikähän lintu siellä visertää kun Maa-planeetta on lintunsa tuhonnut eikä mehiläisetkään enää surise.
  Kovin lapsenomaista puhetta tutkijalta. Mutta tiedehän on nykyisin Nwo-eliitin työrukkanen, yksi niistä.
  Lääketiede esim. on jo luisunut kauas oikeilta raiteiltaan. Taitaa pian tappaa enemmän kuin auttaa. Onhan sillä siihen tehokkaat pillerit.

  • Lääketieteen suisti pois oikeilta raiteiltaan yksi ihmiskunnan illuminati-arkkivihollisista, Rockefeller :

   ”How Rockefeller Founded Big Pharma And Waged War On Natural Cures”,
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=173537

   ” THE ALLOPATHIC MEDICINE RACKET 1 (MEDICAL MAFIA, BIG PHARMA)”,
   http://www.whale.to/a/allopathy_h.html

   ”The History of the AMA”,
   https://www.cancertruth.net/ama-history/

   Rockefellerit ovat yksi niistä 13 ILLUMINATI-verilinjoista, joita Fritz Springmeier on kuvannut kirjassaan ”13 Bloodlines of The Illuminati”, https://www.bibliotecapleyades.net/Bloodlines/index.htm
   Suomeksi käännettynä: http://www.heinola.org/~patato/spring.html

  • Vimeisin naurunaihe oli NASAn henkilöstön riemuisa juhliminen MARS- aluksen (muka) laskeutuessa Planeetan pinnalle, ja jopa se oli kuvattu ylempää, tapahtuvaksi ? Kuka sitä kameraa käsitteli ilmattomassa tilassa. Hollywoodin parhainta kuvaustekniikkaa, samoin kuin USAn liehuva lippu KUUN PINNALLAKIN, ilman tuulta,heheh. Meitä kusetetaan, ja se menee kansoihin ilman kritiikkiä. Ensiksi meille syötetään ”uskontoa” lapsesta asti, ja ikääntyessämme saamme nieleskellä näitä avaruuden ihmeitä, vanhaan tyyliin.

   • Bill Gates on saanut loisto ajatuksen ja yhtä varman ilmaston kylmentäjän kuin Mikrosoftin käyttöjärjestelmä, pruutataan taivaan täydeltä hienon hienoa kalkkipölyä jotta auringonvalo himmenisis. Etelä-Pohjanmaalla happamille alunapitoisille pelloille tuo tekisi hyvää mutta taivaalle tuo on hukkaan heitettyä.

    https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6453143/Scientists-copy-effects-huge-volcano-eruption-fight-global-warming-2-3m-study.html?fbclid=IwAR2cjibrr_NIjVCq63BRQtwtZv95zudZ3XEXsbHtLme4lqzwjr7WpKSY_Uc

    IPCC pistää pöhölön ajatuksen vielä paremmaksi, siellä on hullu tiedemies saanu loistoidean imitoida tulivuoren purkauksia ja ovat ihan tosissaan. IPCC suosittelee raportissaan kemitreilaamista ja taivaalle sumutetaan 20 km korkeuteen SO2 eli rikkidioksidi kaasua estämään auringonvaloa maahan.

    Tässä idioottien loisto välähdyksessä on muutama pikku vika, ensinnäkin tavalliset matkustajakoneet ei käy. Ne lentää vain puolet vaaditusta korkeudesta ja sotilaskoneet pysyvät vain hetkellisesti noin korkealla. Hommaan tarvitaan täysin uusi tankkikone, joiden valmistuksesta on jo tiedusteluja tehty:

    ”Tarkemmin sanottuna SAIL: n alustava rakenne vaatii ~ 46 m: n pituuden, ~ 55 m: n siivekkeiden pituuden ja ~ 250 m2: n siiven pinta-alan, jonka kuvasuhde on ~ 12: 1. Suurin rakenteellinen hyötykuorma olisi ~ 25 t ja suurin sallittu lentoonlähtöpaino (MTOW) ~ 100 t, tyhjä paino (OEW) ~ 50 t ja suurin polttoaineen kuormitus ~ 32 t. Ilma-aluksessa olisi 4 siivekäskytettyä ohivirtausmoottoria, jotka on muunnettu korkean merenpinnan toimintoihin, joiden yhteenlaskettu lentoonlähtöpulutus on ~ 25-30 tonnia ja paino-painosuhde on ~ 30%. (GE Engines pitää F118-moottoriaan riittävänä, kun se huomasi, että se valtuuttaa NASA Global Hawk -ilmaisimet vastaavanlaisiin korkeuksiin, ja sen Passport 20 -moottori voi samalla tavoin pystyä. Rolls Royce ehdottaa BR710- tai BR725-moottoreita.) Suunnittelu vaatii pienemmän viidennen keskiviivan avustavan tehoyksikkö ilmaan ja sulan rikin hyötykuorman palaminen.

    Tämä korostaa ilma-aluksen toista etua lofting-alustana, koska he voivat hyödyntää S: n ja S02: n laivalla polttolaitetta Smithin ja muun (2018) tutkimissa. Lofting S leikkaa puolet vaaditusta hyötykuormasta verrattuna lofting SO2: een. Lisäksi S on vähemmän vaarallinen aine kuin SO2, joka voi käsitellä maata tai taistella onnettomuustilanteessa. Muut mahdolli- simman lofting-menetelmät, kuten ilmapallot ja ampuma-aseet, eivät voineet ottaa huomioon tätä in situ -muunnosta olemassa olevalla tekniikalla ja tarvitsisivat siksi SO2: n pilkkomaan kahteen kertaan SAIL: n hyötykuorman.

    SAIL on suunniteltu noin 20 km: n huoltotasolle, jonka korkeus on korkeintaan 19,8 km tyypillisessä tehtävässä. Jokainen lähetys kestää noin 5 tuntia, ~ 2 tuntia nousu- ja laskeutumisaikaa sekä ~ 1 h asemalla. Nousu- ja laskeutumisaika ~ 2 h asettaa SAILin kohtuullisesti Global Hawkin ja U2 / ER2: n suorituskyvyn välillä. Tämä olettaa ~ 25 t: n hyötykuorman ja S: n muuntamisen SO2: ksi ~ 0,5 t S minuutissa. Toiminnalliset lennot lennetään ulos ja takaisin samalle alustalle, ja kullakin koneella on ~ 4500 km maksimikuormalla. Tilmes et al. (2018b) on todennut, että injektioilla, joiden korkeus on yli 5 km, lisäävät ehkä 50% säteilytuotteesta, joka on peräisin käytetyistä aerosoleista, SAIL ja vastaavista koneista, jotka käyttävät tavanomaista moottoritekniikkaa suurien hyötykuormien kuljettamiseen, eivät voi merkittävästi ylittää 20 kilometriä .

    Suunnitelma edellyttää 2 pilottia ja 1 hyötykuorman operaattori, ja siinä on yksi ylimääräinen, mahdollisesti tieteellinen tarkkailija. Ratkaisevaa ei ole matkustajia, mikä yksinkertaistaa säänneltyä sertifiointia juuri suunnitellulle tasolle. SAIL: llä olisi vain yksi tehtävä ja enintään kymmeniä operaattoreita. Lauttamat ja paikantamisliikkeet sivuuttaen, SAIL: n voidaan olettaa lentävän vain muutamassa kaukoliikennekäytävässä, mikä todennäköisesti mahdollistaa sen toiminnan kokeelliseksi ilma-alukseksi rajoitetussa luokassa ilman täydellistä kaupallista sertifiointia. Tämä puolestaan ​​vähentäisi huomattavasti kehityskustannuksia.”

    http://www.infowars.com/terraforming-has-begun-global-dimming-plot-to-exterminate-humanity-revealed/

    iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/aae98d

    Ei siinä mitään, toinen pikkuvika mitä nämä IPCC:n kemistit eivät ole ajatelleet, tai ovat sitten toimeksiantajien toimesta… mikä tietää.

    ”Mikäli IPCC:n ehdotus tulee käyttöön niin tulee lisää Lontoon 1952 tapaisia tapahtumia jolloin ”killer fog” surmasi arviolta 12000 ihmistä muutamassa päivässä. Kuolemat nähtävästi johtuivat rikkidioksidin muuttumisesta rikkihapoksi typpidioksidin vaikutuksesta.”

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Great_Smog_of_London

    http://www.sinikivi.com/keskustelu-sinikivi-com/pseudoilua/17049-outoa-kaytosta-auringolta?start=420

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here