Helsingin Sanomat uutisoi brittilähteeseen viitaten, että ”Venäjään kytkeytyvät tilit lietsoivat Ranskan levottomuuksia sosiaalisessa mediassa”.

Lehti kertoo amerikkalaisen New Knowledge -kyberturvallisuusyhtiön seuranneen ”syyskuusta lähtien yhteensä noin 2000:ta tiliä, jotka tyypillisesti näyttävät ulkoisesti länsimaisilta, mutta yhtiön mukaan niiden toimintamallit viittaavat Venäjän ohjaukseen”.

Siis näyttävät ulkoisesti länsimaisilta, mutta toimintamallit viittaavat Venäjän ohjaukseen? Asia kunnossa, uskotaan.

Yhtiö tarkkaili näistä ”erityisesti 200:aa tiliä, jotka julkaisivat tai jakoivat yhteensä keskimäärin 1600 twiittiä päivässä keskittyen mielenosoitusten väkivaltaisuuteen ja kaaokseen”.

Suoritetaan yksikertainen laskutoimitus: 1600 / 200 = 8. Siis 8 tviittiä tai jakoa päivässä per tili? Herra siunaa!

Ja vieläpä sellaisia, jotka keskittyivät ”mielenosoitusten väkivaltaisuuteen ja kaaokseen”. Olen samaa mieltä, ehdottomasti olisi pitänyt keskittyä mielenosoitusten seesteisyyteen!

Artikkeli jatkaa, että ”Britannian hallituslähde sanoi The Timesin mukaan, että Ranskan levottomuuksista on annettu suhteettoman vakava kuva Venäjän valtion tukemissa tiedotusvälineissä”.

Tähän meidän valtiomme tukemat mediat eivät koskaan syyllistyisi. Esimerkiksi Yleisradio tuskin mainitsisi asiasta – ja jos mainitsisikin, niin kylmän analyyttisesti ja objektiivisesti – mikäli Venäjällä olisi edes puoliksi samanlaiset hulinat Putinia vastaan kuin nyt Ranskassa, joissa 125 000 ihmistä oli kaduilla, 1700 pidätettiin ja 130 loukkaantui. Päivässä. Kuten toissapäivänä.

Mutta summa summarum: hyvä, että ”vastuullinen totuusmedia” selvitti jälleen kerran syyllisen.

Jarmo Ekman on yksi osa kosmosta tutkimusmatkalla itsessään. Hän on vapaa toimittaja kaupallisella taustalla.

Kommentti

AFP:n uutinen viittaa Timesiin, Times viittaa Foxiin, Fox väittää mutta ei esitä mitään lähteitä tai ainakaan niitä ei voi lukea koska maksumuuri.

Mitkä 200 bottia? Niiden nimet? Linkit tileihin? Mistä voin validoida, mitä nämä lähettävät? Millä näytöllä nämä ovat Venäjän botteja, jos ovat botteja?

Global statsin mukaan ranskalaisten tavoitettavuusindeksi somessa on seuraava: Facebook 78.92 %, Pinterest 11.44 %, Twitter 3.15 %.

Erikoista infovaikuttamista kun ei käytetä Facebookia, jolla saisi ranskalaisia kiinni, vaan Twitteriä, joka tavoittaa heistä vain murto-osan!

Sitten määrä: 1600 twiittiä päivässä. 335:sta miljoonasta Twitterin käyttäjästä 21,8 miljoonaa on ranskalaisia, eli 6,5 %. Kun päivittäinen tviittausten määrä on 500 miljoonaa, Ranskassa lähetetään siis noin 32,5 miljoonaa tviittiä päivässä.

Bottien viestit: 1600 / 32 500 000 = 0,005 % tviiteistä. Tavoitettavuus yhdellä tviitillä: noin 1000 ihmistä.

Jos tuolla on saatu ranskalaiset kaduille viikkotolkulla ja muulla ei ole ollut mitään merkitystä, niin jo on maagista markkinointia! Vertailun vuoksi: olen tehnyt somemainontaa. Jos ostat naamakirjasta mainoksen, jolla saat 1000 näyttöä päivässä ja toistat sitä monta päivää, niin saat ehkä 10 peukutusta ja 3 tuotetta myydyksi. Nämä NSA:n pimpom-dingdongit väittävät, että tuhannella kosketuksella päivässä on nostettu Ranska barrikadeille.

Nämä oikeasti luulevat, että Europassa menee mikä tahansa läpi. Myötähäpeä.

Kun on ihan älykkäitäkin amerikkalaisia, niin miksi ne himmeimmät lamput tuntuvat aina päätyvän liittovaltion hommissa tehtäviin, joissa pitäisi osata saada ihmiset uskomaan johonkin?

Janne Pohjala

Lähde

Hannula, Tommi | Helsingin Sanomat (9.12.2018): The Times: Venäjään kytkeytyvät tilit lietsoivat Ranskan levottomuuksia sosiaalisessa mediassa 


Artikkelikuva: Putin johtamassa keltaliivejä Pariisissa. Lähde: some

22 KOMMENTTIA

 1. Tässä informatiosodassa kyllä läntiset operoiijat itse tekevät ja rakentavat Putin olkiukon,kultuurillisen meemin jota voidaan heilutella jos minkin asian yhteydessä.
  Ranskalaisilla on kultuurillisessa perimässään vähintään joka toisen sukupolven kohdalla tapahtuva revolaatio,vallankumouksen henki on siellä korkeassa kurssissa.
  Viisikymmentä vuotta sitten,siellä De Gaule joutui jopa lähtemään maanpakoon ja menetti näin valtansa,tosin omalle pääministerilleen Pomppidulle.
  Kului miltei vuosikymmen kunnes tuolloinen keskustaoikeistolainen valta menetti otteensa sosialisti Mitterandin noustessa valtaan,eli polittiset tosiasialliset muutokset tapahtuvat Ranskassa viipeellä.
  Ranskan viidennen tasavallan perustulaki on laadittu estämään, tuolloin vahvan Ranskan kommunistisen puolueen valtaannousu,nyt sama perustuslaki estää tehokaasti Le Pennin etenemisen ,jolloin hänellä ja hänen tukijoukoillaan on motiivi muuttaa maan perustuslakia demokrattisempaan suuntaan.
  Viime presidentinvaalien toisella kieroksella maan äänestysprosentti laski varsin alas, kun Macronin taustavoimat yllyttivät oppositiomielisiä pasiivisuuteen.

 2. Läntinen sivilisaatio vetelee viimeisiä henkäyksiään, siitä tässä on kysymys. MIlloinkaan ei valehtelu kansalaisille ole johtanut pitkäaikaiseen valtaan. Olisikohan 50 vuotta ääriraja. Joskus valehtelu johtaa maailman sotaan, harvoin päättyy niin rauhallisesti kuin Neuvostoliiton kulttuuri päättyi 1990. Siinäkin kansalaiset hävisivät, tilanteen paraneminen Venäjällä kesti 30 vuotta.
  Valehtelu on niin rankkaa, vaikuttaa sitä, että vaaleissakin valehdellaan, tehdään vilppiä.

  • “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”

   ― Abraham Lincoln

   Eli kuluneet sanonnat palaavat aina muotiin, kun niiden aika on. Venäjä-kortilla läntinen eliitti saanee kuitenkin lisäaikaa fuulaukseensa.

 3. ”Monille (varsinkin toimittajille) tuntuu olevan vaikea sulattaa ajatusta, että länsimaissa on isoja ongelmia, joista voi syyttää vain omia poliitikkoja.”
  Niinpä.
  Mutta alkaa jo tuntua siltä että nyt voisi alkaa syyttää kansaakin kun se sallii tällaisten valheita syöttävien huijareiden ja mafia-veljien olla viroissaan ja vielä lukee ja jopa rahaa vastaan tilaa heidän mediansa valheita luettavakseen.
  Fakta kuitenkin on että ellei noita valehtelevia huijareita saada vaihdettua niin mikään ei muutu. Aivopesu jatkuu ja kansa mätänee.
  Ja niin kauan kuin ’hesari-median’ luku maittaa ja Ylen kuuntelu kiinnostaa niin on turha valittaa kun mikään ei muutu meidän tavisten kannalta paremmaksi.
  Siksi pitäisi taviksia herätellä tajuamaan missä ja mihin mennään. Mutta taviksilta vaaditaan myös vastaanottavaista mieltä. Muuten ei herättely toimi. Se tässä on ydinasia.

 4. Macarooni entisenä oligarkkien pankkiirina yrittää oman toimintansa seuraukset Ranskassa vierittää venäjän syyksi oligarkien median välityksellä sen lisäksi että on harrastanut poliittista syyllistämistä mielenosoiittajista. Eun taloutta lamauttava voima alkaa tuntua kansalaisten elämässä ja ollaan nousuhdanteessa ja laskukausi on tulossa kun ekp lopettaa velkaisten eumaiden obligaatioden oston ennen vuodenvaihdetta. Alkaako brexitistä eun yleisempi hajoaminen kun talous ei toimi muulla tavalla kuin ekpn velkojen ostolla.

 5. Ei ole ihme miksi kansalaiset ovat menettäneet kiinnostuksensa syventyä poliittisiin selkkauksiin, eihän niistä saa selvää edes ammattilaisetkaan. Kummallisinta on se miten VENÄJÄ on aina etusivulla uutisissa pahantekijänä, vaikka PUTIN olisi taimenia narraamassa jossakin siperian perukoilla, ilman paitaa, hyväkuntoisen näköisenä. KIINA on toistaiseksi vain sivuhuomautuksena, vaikka heidän taloutensa on menossa USAn ohi kovaa kyytiä. Juoni paljastuu siinä, ettei KIINA ole kaikkialla sotimassa vuodesta toiseen, samoin kuin JENKKI. Sitten kun KIINA ryhtyy sotimaan, niin se ei jää keneltäkään huomaamatta, varsinkin jos kumppaniksi ilmoittautuu VENÄJÄ.

 6. Näin PCG
  Trump Has Been Broken by the Military/Security Complex
  By Paul Craig Roberts on December 10, 2018

  Paul Craig Roberts – paulcraigroberts.org Dec 9, 2018

  In order to protect himself from the military/security complex, President Trump has abandoned his intention of normalizing relations with Russia.
  Just as the neoconservative ideology needs US hegemony, the military/security complex needs an enemy to justify the $1,000 billion annual budget.
  The Clinton, George W. Bush, and Obama regimes have crafted Russia into that enemy. Trump intended to change that, but he has been prevented.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=180291

 7. Seuraavasta Jukka Hankamäen artikkelista käy ilmi, kuinka taas Brysseliä kumartavat maanpetturit ja toimeenpanovallasta ”riippumaton” korkein ”oikeus”-viranomainen kusivat kansaa silmään:

  ”10. joulukuuta 2018
  Tapahtuneiden tosiasioiden edessä

  Sisäministeri Kai Mykkänen on matkustanut Marokon Marrakechiin hyväksymään YK:n siirtolaissopimusta. Samaan tapaan Kekkonen oli ”matkalla Moskovaan” ja Juha Sipilä Kultarantaan.

  Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio teki oikeuskanslerille kantelun eduskunnan sivuuttamisesta, kun valtioneuvosto ei perustuslain 94 § vastaisesti hankkinut Yhdistyneiden kansakuntien GCM-siirtolaissopimukselle eduskunnan hyväksyntää.

  Perustuslain mukaan merkitykseltään huomattava sopimus vaatii eduskunnan hyväksynnän, ja niinpä hallituksen arvio sopimuksen ”vähäisestä merkityksestä” on ollut virheellinen. Asiakirjan huomattava merkitys perustuu vähintäänkin tuomioistuinkäytännöistä saataviin ketjuuntumisvaikutuksiin.

  Sopimuksella on sen muodosta tai nimestä riippumatta suuri merkitys, jos ja kun tuomioistuimet alkavat käyttää sitä ohjenuoranaan maahanmuuttoa koskevien ratkaisujen tekemisessä. Silloin kompaktin suuntaviivamaiset julistukset aktualisoituvat ja realisoituvat sekä muuttuvat velvoitteiksi. Kirjoitin aiheesta kolumnissani ”Miksi GCM pitää hylätä? ”

  Oikeuskanslerinvirasto ei ole antanut asiassa minkäänlaista ratkaisua, vaikka sitä pyydettiin kiireellisenä. Siten OKa halunnee väistää oikeudellisen arvioinnin vedoten ”tapahtuneisiin tosiasioihin”. Siitä puolestaan alkaa ministerin juridinen vastuu.

  GCM vaarantaa myös sananvapauden

  Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact for Migration -asiakirjan merkitystä on vähätelty mediassa ja hallinnossa koettamalla lavastaa sopimus vaikutuksettomaksi. Tosiasiassa Suomella ei ole ollut yhtä tärkeää ulkopoliittista asiakirjaa edessään pitkään aikaan.

  Muiden muassa Fox News ja Express ovat olleet huolissaan siitä, että GCM-sopimuksen sananvapauskohta voi kriminalisoida maahanmuuttokritiikin, ja Svenska Dagbladetin mukaan myös Ruotsin journalistiliitto vastustaa sopimusta siksi.

  Sopimuksen mukaan viranomaisten tulisi kiistää taloudellinen tuki ”suvaitsemattomasti” tai ”epäasiallisesti” siirtolaisiin suhtautuvilta medioilta. Liiton puheenjohtajan Jonas Nordlingin mukaan tämä johtaa ”makutuomioistuimiin”, jotka päättävät mitkä mediat toimivat hyväksyttävästi.

  Norjalainen Journalisten puolestaan kirjoittaa, että YK:n siirtolaissopimuksen mukaan viranomaisten pitää ohjata mediaa ja toimittajia ”oikeanlaiseen” raportointiin ja journalismiin. Norjan toimittajaliiton Reidun K. Nybøn mukaan liitto pitää siirtolaissopimusta vapaan lehdistön vastaisena ja vastustaa sopimuksen hyväksymistä siksi.

  Sananvapaus alkaa kuumottaa maahanmuuttoon liberaalisti suhtautuneita viestimiä vasta, kun liberaali maahanmuuttopolitiikka vie niiltä liberaalin sananvapauden, joka sulaa suvaitsevaisten käsiin kuin saippua.

  Suomen Journalistiliitto ei ole ottanut asiaan mitään kantaa, sillä valtamedian asenteet ovat jo valmiiksi maahanmuuttovyöryä puolustavassa asennossa, eikä ristiriitaa sananvapauden ja agendajournalismin välillä havaita.

  GCM on aiheuttanut muutamien poliitikkojen ja tieteenharjoittajien kirjoitusten sensurointia valtamediasta, mikä antaa huonon kuvan medioiden kyvystä välittää tietoa yhteiskunnassa vallitsevista näkemyksistä.

  Niinpä toivoisin lehdiltä pidättyvyyttä ja itsehillintää poliittisten ehdokkaiden sananvapauden rajoittamisessa etenkin vaalien nyt käynnissä olevana kampanja-aikana. Mitään otteluja ei pidä ratkaista tuomaripeleillä, ja jos joku niin tekee, sitä kurjempi juttu sensoreille itselleen.

  Sivistyneet vastustavat

  Parlamentin äänestykseen GCM saatettiin Saksassa, Virossa ja Latviassa, ja siitä ovat irtisanoutuneet monet länsimaat, kuten Yhdysvallat, Itävalta, Unkari, Puola, Tshekki, Kroatia ja Bulgaria. Muun muassa USA katsoi expressis verbis sopimuksen vaarantavan maan suvereniteetin maahanmuuttopolitiikassa…”

  Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/12/tapahtuneiden-tosiasioiden-edessa.html

 8. Eihän tämä ensimmäinen yritys ollut ja on kasvamin päin. Näin on aina ollut, sama resepti eri nimillä.
  Tällä kerralla ei mene läpi seuraava mene,minkäs teet? Sille on kysyntä.
  Onko media (edes joku) julkaissut mitä keltaliivit haluaa?bensan hintojen lisäksi.
  Jotkut kohdan on tietty mahdottomia kuten käyhille etua,migraation ongelmat tai – mediamonopolit ja niiden sekaantuminen politiikkaan, osallistuminen mediaan ja mielipiteiden moninaisuus. Pääkirjoituspropagandan lopettaminen.
  Vähän kyynisesti tarkistelen näitä tapahtumia,ei ne mihinkään tule johtamaan
  eihän se Syyria tai Ukraina ole, monille olisi märkä uni että Venäjällä

 9. ”Putin vei ranskalaisilta rahat, nosti välilliset verot pilviin, minkä jälkeen tyytymättömyyden lietsominen onkin helppoa”. Läntiset propagandistit tietävät, ettei propagandan tarvitse olla järin hienostunutta. Aikansa jauhetaan Venäjän masinoimista EU:ta hajottavista voimista, joilla sitten perustellaan levottomuuksien hallinnan militarisointi. Ja militarisointi tietää liittovaltioprojektille hyvää.

 10. Amerikanjuutalainen, voi sanoa toisinajattelija, professori Noam Chomsky on kirjoittanut kuinka täällä ns. vapaassa lännessä kansaa, massoja, ei voida pitää kurissa ja nuhteessa väkivaltakoneistojen, salaisen- ja ei-salaisen poliisin ja armeijan avulla, joten median tehtävä on aivopestä kansa/massat samoin ajatteleviksi. Korvasta talutettaviksi, samaan suuntaan.
  Siinä on kupletin juoni Suomenkin ”totuusmedian”, joksi valtamedia ihan meidän veronmaksajien kustannuksella toimivaa YLE:a myöten itseänsä kehuu ja väittää, kaikki samaa isonveden takaisen herransa ääntä toistaen!

 11. Eräs USAn valtiomies on esittänyt vaatimuksensa demokraattiselle puoluelleen syyttää istuvaa presidenttiä valtiopetoksesta, heti hallituskautensa ohitettuaan. Juutalainen Adam Schiff on jatkuvasti esillä epämiellyttävillä uhkailuillaan häpäisten Trumpin henkilökohtaista taustaa hänen nais-suhteissaan. Kysymys kuuluu, eikö henkilön nais-suhteet ole kyseessä olevan henkilön yksityisasia, vai mitä. Jopa N.Y. osavaltion entinen Governor ”Rocky” sai viimeisen orgasminsa nais-sihteerinsä päällä, häväisten vaimonsa, eikä siitä nostettu sen kummempaa kohua, vain hieman asiallista huumoria. Näin maailma on muuttunut, ja siihen kuuluvat arvostelut.

 12. ”Artikkeli jatkaa, että ”Britannian hallituslähde sanoi The Timesin mukaan, että Ranskan levottomuuksista on annettu suhteettoman vakava kuva Venäjän valtion tukemissa tiedotusvälineissä”.

  Ranska, Britannia, USA, Venäjä, Saksa, Kiina…. ja kaikki kansallisvaltiot idästä länteen – Suomi – mukaan lukien istuu saman valheen ISÄNNÄN pöydässä. Kaikki poliittiset ristiriidat on teatteria, joita JESUIITTA-mafian kontroloima valemedia ylläpitää. Toisin sanoen, ihmisiä huijataan parhaillaan jokaisessa valtiossa, joiden korruptoitunut eliitti tekee täsmälleen sen mitä Jesuiitta-mafia kaskee.

 13. No, olin ainakin puoleksi oikeassa, siinä se PUTIN istuu hevosen seljässä ILMAN PAITAA, ja, mutta ilman onkivapaa, heh. VENÄJÄn syyttely on mennyt yli huvittavuuden. En tiedä pitäisikö meidän nauraa vai itkeä kaiken älyttömyyksien edessä. Ei olisi ennenvanhaan uskonut ihmisen saavuttavan sellaisen korruption
  jota nyt juuri esitetään kaikkialla. PIRU on MERRASSA, sanoi kalaville, kun MONNI sieltä verkosta tiiraili.

 14. Varmaan kulissien takana Venäjän syytä tämäkin
  ”Hallitus ja suuret oppositiopuolueet ovat kuin yhdessä tuumin sopineet, ettei siirtolaisuudesta puhuta 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa. Mitä hiljempaa ollaan, sitä varmemmin puolueiden sisällä olevat vastalauseet saadaan vaiennettua. Suomen kansan enemmistö ei nykymuotoista siirtolaisuutta halua, mutta puolueiden johtajat ovat tehokkaasti vaientaneet äänestäjiensä suut.
  En löydä vastausta tälle itsetuhoisuudelle. Onko kyseessä EU-johtajien mielistely, korruptio, oman lähipiirin taloudellinen hyöty vai odottavatko kaikki päättäjät saavansa hillotolpan EU:sta. Vai pelätäänkö muslimien väkivallan kasvua Euroopassa, jos heitä ei mielistellä.

  Milloin Suomesta tuli tällainen
  31jou 2018
  Kirjoittanut Pauli Vahtera | 198 Kommenttia
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/12/31/milloin-suomesta-tuli-tallainen/

  Vastaus löytyy maan rajojen ulkopuolelta. Maamme johto on alistanut maan eu- ja nwo-mafian jyrän alle jota se kumartaa ja viis välittää kansasta.
  Miksi valitsemme eduskuntaan ja maan johtoon ihmisiä jotka kumartavat tätä jyrää ja sen alla toimivia puolueita?
  Sehän on kansan oma syy. Miksi syytellä muita? Jos kansa on tsuhnaa niin eihän siltä voi odottaa vastuunottoa itsestään. Se tuhoaa itsensä ja valitsee itselleen johdon joka sen tekee.
  Hyvin yksinkertaista. — Mutta kaipa tässäkin paetaan omaa vastuuta ja tehdään Venäjästä syyllinen…

  • Multikultin koneisto
   Juutalaiset ovat keskeisessä asemassa monikulttuurin luomisessa. Tämä näyttää unohtuvan esim. Vahteran artikkelin kommenteissa.
   ….Since Jews occupy the position of CEO at the IRC, as well as 40% of the senior board and 32% of the lower board, it would be reasonable to assert that they enjoy a dominant role within the organization.[6]
   … Jos(kun pakolaisprosessi, maahanmuuttajien tukeminen on diaspora-ilmiö, diasporan mailla on ongelma. Tämän ongelman käytännön realiteetit ovat sellaiset,
   että maahanmuuttopolitiikka, jolla ei ole antisemitisiä elementtejä, on tuomittu epäonnistumaan.
   Juutalaiset tarjoavat todistetusti johtajuutta, organisaatiokapasiteettia, rahaa ja laillista aggressiota, joka pitää yllä laajaa massa muuttopolitiikan koneistoa.
   Tämä ei ole salaliittoteoria. Nimiä ja ryhmiä voidaan tarkistaa ja tarkistaa uudelleen – ne eivät katoa, ja prosenttiosuudet eivät muutu….

   … If the pro-refugee, pro-migrant craze is a Diaspora phenomenon, then the lands of the Diaspora have a problem. The practical realities of this problem are such that anti-immigration politics lacking anti-Semitic elements are doomed to failure. Jews are demonstrably providing the leadership, organisational capacity, money, and legal aggression that is driving the mass migration machine.
   This isn’t a conspiracy theory. The names and groups here can be checked and rechecked – they aren’t going to disappear, and the percentages won’t change….
   http://www.unz.com/article/jewish-involvement-in-contemporary-refugee-and-migrant-organizations/

 15. Olin joulukuun alun mellakoiden aikaan Brysselissä työmatkalla, ja tuli seurattua eri TV-kanavien tarjontaa aiheesta. Hommahan meni niin, että kahtena ekana miekkariviikonloppuna Champs Elyseellä mielenosoittajat osoittivat mieltään monen muun asian lisäksi valtamedian valheita ja sensuurijournalismia vastaan. Siellä Riemukaaren edessä vedettiin myös RT:n toimittajaa pataan, kunnes mielenosoittajat vakuuttuivat, että kyse on juuri RT:n toimittajasta eikä lännen sionistimedian edustajasta. Sen jälkeen mustelmille hakatut RT:n kaverit saivat heilua siellä pelipaikoilla mielenosoittajien keskellä ja saivat paitsi todella dramaattista lähikuvaa, jolla pesivät kaikki länsimediat, myös osumia poliisin kumiluodeista.
  Niin että kyllä ne toimittajat ihan kaikkensa antoivat totuuden vuoksi ja hatunnosto siitä RT:lle.
  BBCt ja CNN.t ja France1 varmaan olisivat halunneet samalla lailla kävellä historian lehdelle, mutta eivät uskaltaneet lähellekään mielenosoitusten eturintamaa, koska mielenosoittajat olisivat höyhentäneet heidät siihen paikkaan.

 16. Putin Is the Preeminent Statesman of Our Time
  John Chuckman
  … Putin is a man who advocates cooperation among states, who argues against exceptionalism, who wants his country to have peace so that it can grow and advance, a man lacking any frightening or tyrannical ideologies, a man who invariably refers to other countries abroad, even when they are being uncooperative, in respectful terms as “our partners,” a man who knows how to prioritize, as in defense spending, a man with a keen eye for talent who has some other exceptional people assisting him – men of the calibre of Lavrov or Shoygu, a man who supports worthy international organizations like the UN, a man who only reluctantly uses force but uses it effectively when required, a highly restrained man in almost everything he does, a man who loves his country and culture but does not try foisting them off on everyone else as we see almost continuously from American presidents, a man with a keen eye for developing trends and patterns in the world, a man with an eye, too, for the main chance, a man whose decisions are made calmly and in light of lot of understanding. That’s quite a list.
  https://russia-insider.com/en/putin-preeminent-statesman-our-time/ri26498

  John Chuckman is former chief economist for a large Canadian oil company. He has many interests and is a lifelong student of history. He writes with a passionate desire for honesty, the rule of reason, and concern for human decency.
  He lives in Canada, which he is fond of calling “the peaceable kingdom.” He has been translated into at least ten languages and is regularly translated into Italian and Spanish. Several of his essays have been published in book collections, including two college texts. His first book was published, The Decline of the American Empire and the Rise of China as a Global Power, by Constable and Robinson, Lo

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here